Rytmus P íru ka produktu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "01. 04. 2010. Rytmus P íru ka produktu"

Transkript

1 Rytmus P íru ka produktu Platnost od

2 Investi ní životní pojišt ní RYTMUS Pojišt ní Rytmus je moderní pojistný produkt, který poskytuje pojistnou ochranu celé rodin a zárove umož uje spo it a zhodnocovat vložené nan ní prost edky prost ednictvím investování do podílových fond. 7 výhod životního pojišt ní Rytmus 1 Pojišt ní rodiny na jedné smlouv Rytmus umož uje pojistit na jedné smlouv dva dosp lé a až ty i d ti. Pojišt né osoby mohou být leny jedné rodiny, ale není to podmínkou. Nemusí být mezi nimi žádné p íbuzenské vztahy. Výhodou je úspora náklad spojených s vedením individuálních smluv pro každou pojišt nou osobu Nejširší výb r p ipojišt ní Pojišt né osoby mohou vybírat z nejširší nabídky p ipojišt ní na trhu. Jsou zastoupena všechna rizika: úraz, invalidita, smrt, závažná onemocn ní, pobyt v nemocnici nebo pracovní neschopnost. U úrazového pojišt ní je progresivní pln ní až 500 % nabízeno nejen u trvalých následk, ale i u denního odškodného a hospitalizace. Lze pojistit i sportovce, motorismus a letecká rizika. Zprošt ní od placení penzijního p ipojišt ní Toto p ipojišt ní nabízí pouze Allianz pojiš ovna. V p ípad p iznání plného invalidního d chodu bude zprošt na od placení smlouva penzijního p ipojišt ní pojišt ného, tzn. že pln ní bude ve zvolené výši poukazováno ve prosp ch penzijního p ipojišt ní. V p ípad, že pojišt ný bude mít penzijní p ipojišt ní u Allianz penzijního fondu, bude výše pln ní navýšena o 50 %. Rizikové pojistné P i sjednání p ipojišt ní je vzhledem k aktuálnímu v ku a zdravotnímu stavu pojišt ného stanoveno rizikové pojistné, jehož výše se s vyšším v kem až do konce pojistné doby nem ní. 5 Investi ní Autopilot Jedná se o nástroj omezující riziko investování. Je založen na opakovaném p evodu podílových jednotek z rizikov jších fond do konzervativního fondu ve sjednaném období p ed koncem pojistné doby. Tím dochází ke snížení rizika poklesu hodnoty investice p ed koncem pojišt ní. 6 Bezplatné pojišt ní smrti úrazem K investi ní složce je poskytováno bezplatné pojišt ní pro p ípad smrti úrazem ve vozidle s pojistnou ástkou K a k volitelné ásti pro krytí rizika smrti poskytujeme bezplatné pojišt ní pro p ípad smrti úrazem ve výši pojistné ástky rizikové složky (max K ). 7 Da ové odpo ty Rytmus umož uje maximální da ové odpo ty, tj. až K ro n. Výhodou je i ode itatelná riziková ást hlavního pojišt ní. Klient si tak m že ode íst i pojistné, které slouží ke krytí rizika pro p ípad smrti (sjednaného nap. k hypotéce nebo jako zajišt ní rodiny). Zaplacené pojistné na rizikovou ást zárove snižuje da ový základ p i dožití. Odvedená da je tak výrazn nižší. Verze 01; platnost od Strana 1 z 10 P íru ka pro produkt RYTMUS (IG5/IG5J)

3 Pro nabídnout investi ní životní pojišt ní Rytmus? Rytmus je pojišt ním pro celou rodinu 2 dosp lé osoby a až 4 d ti. Lze sjednat v b žn nebo jednorázov placené variant. Pojišt ní je možné ušít každému na míru. Zdarma v hlavním pojišt ní pojišt ní pro p ípad smrti úrazem ve vozidle s pojistnou ástkou K ; pokud je sjednána pojistná ástka pro krytí rizika smrti, zahrnuje i pojišt ní smrti následkem úrazu ve výši odpovídající sjednané pojistné ástky (max K ). Nejširší výb r p ipojišt ní na pojistném trhu. Zprošt ní od placení penzijního p ipojišt ní nabízí pouze Allianz pojiš ovna. V p ípad p iznání plné invalidity bude pln ní poukazováno ve prosp ch penzijního p ipojišt ní. V p ípad, že pojišt ný bude mít penzijní p ipojišt ní u Allianz penzijního fondu, bude výše pln ní navýšena o 50 %. P ipojišt ní d tí až do 25 let jejich v ku. Flexibilita zm ny a úpravy pojišt ní lze provést kdykoliv v pr b hu trvání pojišt ní. Kombinace pojistné ochrany a spo ení nan ních prost edk. Dynamika p edchází poklesu reálné hodnoty pojišt ní v d sledku in ace. Stanovení výše spo icí složky na p ání pojistníka. Možnost mimo ádných vklad a výb r v pr b hu trvání pojišt ní. Výb r z n kolika podílových fond, jeden s garantovaným výnosem 2,4 %. Pravidelné ro ní výpisy z pojišt ní na požádání i v pr b hu pojistného roku. Da ov uznatelné pojišt ní (za p edpokladu, že pojistník je shodný s prvním pojišt ným). Lze využít i pro p ísp vky od zam stnavatele. Úrazové p ipojišt ní U p ipojišt ní dosp lých lze jednotlivé složky ÚS (úrazová smrt), TN (trvalé následky), DO (denní odškodné), BO (bolestné) sjednat libovoln, lze pojistit i sportovce, motorismus a letecké riziko. Pojišt ní m že trvat až do 70 let v ku pojišt ného. Progresivní pln ní 500 % je nabízeno nejen u trvalých následk, ale i u denního odškodného a hospitalizace a u úrazového p ipojišt ní d tí (lze sjednat TN až K, DO až K ). U p ipojišt ní d tí nelze sjednat složku ÚS samostatn, sjednává se spole n se složkou TN/VT (vyjmenované trvalé následky) a rovn ž složka TN/VT se sjednává pouze se složkou ÚS. Složku DO/BO nelze sjednat samostatn, sjednává se spole n se složkami ÚS a TN/VT. Ostatní V p ípad p iznání plné invalidity u ID1 nebo IDU1 se výše sjednaného d chodu automaticky navyšuje o 3 %. V p ípad hospitalizace je denní dávka vyplácena už od 1. dne. DO se vyplácí zp tn od 1. dne, pokud lé ba následk úrazu trvá alespo 8 dní. Investování, výb r investi ní strategie, zm na aloka ního pom ru Klient rozhoduje o vlastní investici. Zhodnocení vložených prost edk prost ednictvím fond Allianz pojiš ovny. Klient má možnost kdykoli p evést podílové jednotky mezi jednotlivými fondy, zm nit aloka ní pom r (u b žn placené varianty), nebo využít možnosti mimo ádných vklad v pr b hu pojišt ní. Lze nabídnout sjednání tzv. Investi ní Autopilot (asistence). Verze 01; platnost od Strana 2 z 10 P íru ka pro produkt RYTMUS (IG5/IG5J)

4 Slevy na pojistném / Bonusy Za lh tu placení (týká se pojistného za všechna b žn placená p ipojišt ní a rizikovou ást hlavního pojišt ní). tvrtletní frekvence 1 %, pololetní 2,5 %, ro ní 5 % (koe cienty pro p epo et m sí ního pojistného 2,97; 5,85; 11,4). Za po et p ipojišt ní automatická sleva 25 % za 3 a více p ipojišt ní v pr m ru na jednu pojišt nou osobu. Sleva 15 % z pojistného za p ipojišt ní (u jednorázov placeného pojišt ní) US7, UB7, NU1, IDU1, UD3, UD2, ZN2, N2 pojistné za p ipojišt ní se ode ítá z akumula ních jednotek. V investi ním pojišt ní je každý m síc klientovi p ipsán bonus 20 K. Za každou platbu pojistného je klientovi p ipsán bonus ve výši 0,3 % ze zaplaceného pojistného na investi ní pojišt ní. D ležité informace Pojistníkovi musí být v dob uzav ení pojistné smlouvy 18 let. 1. i 2. pojišt nému musí být 18 let (v kalendá ním roce). V p ípad smrti 1. pojišt ného celá smlouva zaniká. Pojistníkem m že být jakákoliv fyzická nebo právnická osoba ( rma). V p ípad smrti pojistníka vstupuje na jeho místo 1. pojišt ný dnem, kdy pojistník zem el. V p ípad zániku pojistníka ( rmy) bez právního nástupce vstupuje na jeho místo 1. pojišt ný dnem, kdy pojistník zanikl bez právního nástupce. V p ípad smrti 2. pojišt né osoby dojde k zániku jejího p ipojišt ní. Pojišt ní 1. pojišt ného a pojišt ných d tí pokra uje beze zm n. Ukon ení pojišt ní jednoho dít te neovlivní p ipojišt ní ostatních pojišt ných osob. Po átek pojišt ní je nejd íve v hodin 1. dne následujícího po dni sjednání pojišt ní a nejpozd ji do dvou m síc ode dne sjednání pojišt ní. Ke splatnosti pojistného lze zvýšit/snížit b žné pojistné a p evést pojišt ní do splaceného stavu. V hlavním pojišt ní lze sjednat/zm nit/zrušit pojistnou ástku pro p ípad smrti. P ipojišt ní je možné kdykoli zrušit/sjednat nebo kdykoli zm nit, navýšit/snížit pojistnou ástku p ipojišt ní (pouze u b žn placeného pojišt ní). U jednorázov i b žn placené varianty lze kdykoliv vložit mimo ádné pojistné a p evést podílové jednotky mezi fondy. Rizikové pojistné p i sjednání p ipojišt ní je vzhledem k aktuálnímu v ku a zdravotnímu stavu pojišt ného stanoveno rizikové pojistné, jehož výše se s vyšším v kem až do konce pojistné doby nem ní. Upozorn ní: Pokud je pojišt ní p evedeno do splaceného stavu, lze pouze vkládat mimo ádné pojistné, nebo lze erpat áste né odkupy, zm nit aloka ní pom r a p evád t podílové jednotky mezi jednotlivými fondy. O zm nu doby trvání asistence lze požádat pouze p ed po átkem její ú innosti. Verze 01; platnost od Strana 3 z 10 P íru ka pro produkt RYTMUS (IG5/IG5J)

5 Struktura pojišt ní Hlavní pojišt ní vztahuje se jen na 1. pojišt nou osobu Skládá se ze dvou ástí: 1. ást povinná investi ní složka pro p ípad smrti nebo dožití = dále jen investi ní ást (IG5/IG5J). Zahrnuje bezplatné pojišt ní pro p ípad smrti následkem úrazu ve vozidle s pojistnou ástkou K ; 2. ást volitelná pojistná ástka pro krytí rizika smrti = dále jen riziková ást. Zahrnuje bezplatné pojišt ní pro p ípad smrti následkem úrazu ve výši sjednané pojistné ástky (max K ). P ipojišt ní P ipojišt ní pro dosp lé osoby P ipojišt ní je ur eno až pro dv dosp lé osoby. 1. i 2. pojišt ná osoba si m že vybrat p ipojišt ní z níže uvedené nabídky. P ipojišt ní mohou být sjednána na r zné pojistné ástky/násobky i pojistné doby p i zachování parametr jednotlivých tarif. Pojistná doba jednotlivých p ipojišt ní nesmí být delší než pojistná doba hlavního pojišt ní a sou asn ne delší než do v ku uvedeného u jednotlivých tarif. US7 UB7 NU1 IDU1 N1 ID1 /ID1J PUV1 S3 / S3J SN1 / SN1J OS1 / OS1J ZF1 ZFU1 ZU2 ZP1 CK1 Úrazové p ipojišt ní (typu A) s oce ováním zdravotního stavu*) Úrazové p ipojišt ní (typu B) bez oce ování zdravotního stavu*) P ipojišt ní pro p ípad pobytu v nemocnici následkem úrazu bez oce ování zdravotního stavu*) P ipojišt ní pro p ípad plné invalidity následkem úrazu*) P ipojišt ní pro p ípad pobytu v nemocnici P ipojišt ní pro p ípad plné invalidity P ipojišt ní pro p ípad pracovní neschopnosti P ipojišt ní pro p ípad smrti P ipojišt ní pro p ípad závažných onemocn ní nebo smrti P ipojišt ní pro p ípad smrti (s odloženou výplatou na konci pojistné doby) P ipojišt ní zprošt ní od placení penzijního p ipojišt ní z d vodu plné invalidity P ipojišt ní zprošt ní od placení penzijního p ipojišt ní z d vodu plné invalidity následkem úrazu bez oce ování zdravotního stavu P ipojišt ní zprošt ní od placení pojistného z d vodu plné invalidity následkem úrazu bez oce ování zdravotního stavu P ipojišt ní zprošt ní od placení pojistného z d vodu plné invalidity Cestovní p ipojišt ní P ipojišt ní pro d ti P ipojišt ní je ur eno až pro 4 d ti. Vybraná p ipojišt ní jsou stejná a ve stejném násobku pro všechny pojišt né d ti. Pojistná doba p ipojišt ní je shodná s pojistnou dobou hlavního pojišt ní, ale p ipojišt ní každého pojišt ného dít te kon í ve výro ní den po átku pojišt ní v roce, ve kterém se pojišt né dít dožije v ku 25 let, nejpozd ji však se zánikem hlavního pojišt ní nebo p i p evodu hlavního pojišt ní do splaceného stavu. Pojistná doba se nesjednává! UD3 UD2 N2 ZN2 Úrazové p ipojišt ní (typu A) s oce ováním zdravotního stavu*) Úrazové p ipojišt ní (typu B) bez oce ování zdravotního stavu*) P ipojišt ní pro p ípad pobytu v nemocnici*) P ipojišt ní pro p ípad závažných onemocn ní*) *) v p ípad jednorázov placeného pojišt ní se rizikové pojistné za tato p ipojišt ní strhává z hodnoty fondu. Verze 01; platnost od Strana 4 z 10 P íru ka pro produkt RYTMUS (IG5/IG5J)

6 Vysv tlujeme ú et pojistníka Za každé pojistné zaplacené na investi ní ást jsou nakoupeny podílové jednotky vybraných fond. Nakoupené podílové jednotky tvo í ú et pojistníka. Z ú tu pojistníka se pravideln strhávají poplatky a rizikové pojistné de nované ve Speci kaci podmínek pojišt ní pro Rytmus (IG5/IG5J) dále jen Speci kace. Ú et pojistníka m že být navýšen mimo ádnými vklady v minimální hodnot K a z ú tu pojistníka je možné provád t áste né odkupy v minimální výši K. Kdykoliv v pr b hu pojišt ní lze zm nit zvolený aloka ní pom r nebo p evést podílové jednotky mezi jednotlivými fondy. Pozn.: Minimální hodnota mimo ádného vkladu/výb ru je uvedena ve Speci kaci. Slevy za propojišt nost Klient m nabídn te slevy na další pojišt ní sjednaná u Allianz pojiš ovny. Pokud je sjednáno pojišt ní Rytmus, mohou získat následující zvýhodn ní u dalších produkt. ím více smluv klient u Allianz má, tím více ušet í: 10 % povinné ru ení (sleva se nes ítá se slevou za další pojišt ní) 10 % havarijní pojišt ní 10 % pojišt ní nemovitosti 10 % pojišt ní domácnosti 10 % pojišt ní odpov dnosti Kde získáte další pot ebné informace p edpisy upravující pojišt ní Rytmus Všeobecné pojistné podmínky pro pojišt ní osob Zvláštní pojistné podmínky pro pojišt ní Rytmus (IG5/IG5J) (ZPP) Informace pro zájemce o pojišt ní o rizicích investi ního životního pojišt ní (fondy investi ního životního pojišt ní) sou ástí p ebalu Podniková sm rnice íslo 7.05 (Oce ování rizik v pojišt ní osob) Tabulky progresivního pojistného pln ní u úrazového p ipojišt ní, Tabulka progresivního pln ní pro denní dávku za hospitalizaci následkem úrazu a Tabulka pln ní z cestovního pojišt ní sou ástí ZPP Speci kace PUV1 Dodatek k pojistné smlouv Tabulka denních dávek (DD) pro PUV1 Na podporu prodeje máte k dispozici následující materiály Leták Rytmus Fondy investi ního životního pojišt ní (pom cka) Aktuální informace a komentá e zve ejn né na Náš tip... Sledujte také aktuální informace o marketingových kampaních. V danou dobu Vám pomohou lépe oslovit klientelu, na kterou se kampa zam uje. Informace získáte prost ednictvím pravidelného m sí níku Business Info nebo prost ednictvím manažer jednotlivých obchodních sítí. Verze 01; platnost od Strana 5 z 10 P íru ka pro produkt RYTMUS (IG5/IG5J)

7 P ehled parametr životního pojišt ní Rytmus (IG5/IG5J) hlavní pojišt ní Hlavní pojišt ní Pojistná událost Pojistné pln ní Po átek pojišt ní Pojistná doba Vstupní/výstupní v k Pojistné úhrada Pojistné minimální výše Pojistné m na Dotazy ke zdravotnímu stavu Zdravotní prohlídky pro rizikovou ást Oce ování subjektivního rizika Podíl na p ebytku Odkupné áste ný odkup Bonus Dynamika Splacený stav Zprošt ní od placení pojistného Investi ní Autopilot Da ové výhody p i spln ní podmínek: 1. ást povinná investi ní pojišt ní pro p ípad smrti nebo dožití za b žné/jednorázové pojistné 2. ást volitelná pojistná ástka pro krytí rizika smrti za b žné/jednorázové pojistné NEMUSÍ BÝT SJEDNÁNA Pojistnou událostí je dožití se konce pojistné doby nebo smrt pojišt ného v dob trvání pojišt ní. V p ípad smrti 1. pojišt ného se z investi ní ásti vyplácí vyšší z hodnot: dosud zaplacené pojistné nebo hodnota ú tu pojistníka. Navíc pokud došlo ke smrti 1. pojišt ného p i dopravní nehod, která nastala provozem dvoustopého motorového vozidla, bude vyplacena pojistná ástka ve výši K (zve ejn no formou ve ejného p íslibu). Pokud je sjednána volitelná pojistná ástka pro krytí rizika smrti: v p ípad smrti bude vyplaceno pojistné pln ní ve výši sjednané pojistné ástky; v p ípad smrti následkem úrazu bude navíc vyplaceno pojistné pln ní ve výši sjednané pojistné ástky max K Nejd íve v hodin 1. dne následujícího po dni sjednání pojišt ní a nejpozd ji do dvou m síc ode dne sjednání pojišt ní. Min. 10 let (5 let pro AMMIS a jednorázovou variantu, 1 rok pro program MANAŽER). Max. do v ku 85 let. Dosp lí: vstupní let; výstupní max. 85 let. M sí n, tvrtletn, pololetn, ro n nebo jednorázov. M sí ní pojistné za celou smlouvu 600 K (z toho 400 K za investi ní ást). Jednorázov za investi ní ást K + za rizikovou ást - viz Speci kace. CZK Ne pro investi ní ást. pro rizikovou ást, je t eba na n vždy odpov d t. V k pojišt ného Výše pojistné ástky pro p ípad smrti v K Do Od Do 40 let NE NE P I SJEDNÁNÍ P ED SJEDNÁNÍM Od 41 let NE P I SJEDNÁNÍ P ED SJEDNÁNÍM P ED SJEDNÁNÍM Ne pro investi ní ást. pro rizikovou ást. Dotazník Dopl ující údaje k požadované pojistné ochran je nutné vyplnit vždy v p ípadech vyžadujících léka skou prohlídku. Individuáln mohou být vyžádány podklady k vyhodnocení nan ního rizika (da ové p iznání, ú etní podklady, úv rové smlouvy apod.). Pouze u Fondu Garance. Za každou platbu pojistného a za každý m síc trvání pojišt ní. P i výplat odkupného se bonus nevyplácí. pokud jsou spln ny podmínky pro splacený stav, které jsou uvedeny ve Speci kaci podmínek pojišt ní., pokud je sjednáno toto p ipojišt ní. - pojistník je shodný s 1. pojišt ným - pojišt ní trvá min. 5 let - pojišt ní je sjednáno min. do v ku 60 let U jednorázového placení nesmí být sjednána p ipojišt ní placená z hodnoty fondu. Verze 01; platnost od Strana 6 z 10 P íru ka pro produkt RYTMUS (IG5/IG5J)

8 P ehled tarif : DOSP LÍ Vysv tlivky: P (pojistná ástka); RD (ro ní d chod); DD (denní dávka); PN (pracovní neschopnost); PS (pojistná smlouva); PP (pojistné pln ní) Tarif Vstupní v k Pojistná doba Pojistné Riziková ást hlavního krytí (S5, S5J) S3, S3J Min. 18 let Max. 75 let Min. 10 let* Max. do 85 let M sí ní poj. min. 100 K nebo P min K Min. 5 let max. do 85 let Jednorázové poj. min K nebo P K Pojistná ástka / denní dávka / násobky Pojistná událost Pojistné pln ní Poznámka Viz pravidlo pro pojistné Smrt pojišt ného P sjednaná v PS Da ové odpo ty ANO Viz pravidlo pro pojistné Smrt pojišt ného P sjednaná v PS OS1, OS1J Viz pravidlo pro pojistné Smrt pojišt ného SN1, SN1J ID1, ID1J IDU1 N1 NU1 PUV1 Min. 18 let Max. 60 let Min. 5 let Max. do v ku 65 Viz pravidlo pro pojistné Min. RD K Max. RD není stanoven Min. DD 200 K Max. DD K Min. DD 200 K Max. DD K Min. DD 100 K Max. DD K ZP1 pojistné za hlavní pojišt ní a všechna sjednaná p ipojišt ní ZU2 US7 Min. 18 let Max. 65 let Min. 5 let Max. do v ku 70 (krom ZP1 a ZU2) 1 až 10násobek (po 0,1nás.) UB7 1 až 5násobek (po 0,1nás.) ZF1 ZFU1 CK1 Min. 18 let Max. 60 let Min. 18 let Max. 65 let Min. 5 let Max. do v ku 65 Min. 5 let Max. do v ku 70 RD: K / K / K *) Minimální pojistná doba hlavního pojišt ní u AMMIS a jednorázov placených smluv = 5 let; u Manažera = 1 rok Závažné onemocn ní nebo smrt Invalidita následkem úrazu nebo nemoci Invalidita následkem úrazu Hospitalizace pojišt ného delší než 3 dny Hospitalizace pojišt ného v d sledku úrazu delší než 3 dny PN z d vodu nemoci nebo úrazu od 15. nebo 29. dne Plná invalidita následkem úrazu nebo nemoci Plná invalidita následkem úrazu - smrt následkem úrazu - trvalé následky úrazu - DO za pr m rnou dobu lé ení - smrt následkem úrazu - vyjmenované trvalé následky úrazu - bolestné za vyjmenované úrazy invalidita následkem úrazu nebo nemoci invalidita následkem úrazu P sjednaná v PS, která je vyplacena na konci pojistné doby P sjedná v PS. Pojistné pln ní se vyplácí 1 Výplata sjednané výše RD. Výše vypláceného d chodu se po každém roce výplaty navyšuje o 3 %. Výplata DD U N1 a NU1 se vyplácí zp tn od 1. dne Výplata DD Vyplácí se max. 366 dn Zprošt ní od placení pojistného (hlavní pojišt ní + sjednaná p ipojišt ní) Základní P : US : K TN : K DO: ** 100 K Základní P : US: K VT: K BO: dle tabulky Výplata sjednané ástky RD na ú et penzijního p ipojišt ní Lze sjednat ID1 a IDU1 sou asn ; u IDU1 je progrese 200 % Lze sjednat N1 a NU1 sou asn. Sjednává se s ro ní prolongací; u NU1 je progrese 500 % Sjednává se s ro ní prolongací; DD ve výši 100, 150 a 200 K není závislá na výši p íjmu Lze sjednat pouze jedno úrazové p ipojišt ní. Jednotlivé složky lze sjednat v na sob nezávislých násobcích. 50 % navýšení pln ní v p ípad PF Allianz. Nelze sjednat sou asn ZF1 a ZFU1. Zdravotní dotazník Ne Zdravotní prohlídky Dopl. údaje k požadované pojistné ochran p ed uzav ením: Do 40 let od P K Od 41 let od P K sou asn s uzav ením smlouvy: Do 40 let od P K do K Od 41 let od P K do K vždy p ed uzav ením: Do 40 let od P K Od 41 let od P K Od RD více než K Ne M že být doporu ena individuáln Od P více než K, P = sou et m sí ního pojistného za hlavní pojišt ní a všechna p ipojišt ní (krom ZP1 a ZU2) x 12 Ne Ne Vždy vyplnit, pokud sjednáno samostatn US, nevypl uje se. P TN v tší jak K (tj. od 5,1násobku) P US v tší jak K pouze Dopl. dotazy k požadované poj. ochran Ne Ne Od P více než K (m že p esáhnout p i kumulacích) Ne Ne Dle ZPP (LVZ, úrazové pojišt ní, pojišt ní zavazadel, pojišt ní odpov dnosti za škodu a dopl kové asisten ní služby). Ne Ne Verze 01; platnost od Strana 7 z 10 P íru ka pro produkt RYTMUS (IG5/IG5J)

9 P ehled tarif : D TI Vysv tlivky: P (pojistná ástka); DD (denní dávka) Tarif Vstupní v k Pojistná doba Pojistné Pojistná ástka / denní dávka / násobky Pojistná událost Pojistné pln ní Poznámka Zdravotní dotazník Zdravotní prohlídky UD3 UD2 N2 Min. 0 let Max. 17 let Min. 5 let; sjednává se automaticky do 25 let, ale kon í nejpozd ji s koncem hlavního pojišt ní 1 až 5násobek (po 0,1nás.), povinn se sjednávají TN + US, voliteln se sjednává denní odškodné (DO). US vždy K 1 až 5násobek (po 0,1nás.), povinn se sjednávají VT + US, voliteln se sjednává bolestné (BO). US vždy K 1 až 5násobek (po 0,1nás.), jednonásobek = 100 K - smrt následkem úrazu - trvalé následky úrazu - DO za pr m rnou dobu lé ení (s progresivním pln ním až 500 %) - smrt následkem úrazu - vyjmenované trvalé následky úrazu - bolestné za vyjmenované úrazy Hospitalizace pojišt ného dít te (nemoc + úraz) Základní P : US: K TN: K DO: ** 100 K Základní P : US: K VT: K BO: dle tabulky Výplata DD Lze sjednat pouze jedno úrazové p ipojišt ní. TN a DO se sjednávají ve stejném násobku, VT a BO se sjednávají ve stejném násobku Pokud je hospitalizace z d vodu úrazu, DD se vyplácí ve 2násobku sjednané DD. Ne Ne Ne Ne ZN2 1 až 5násobek (po 0,1nás.), jednonásobek = K Závažné onemocn ní uvedené v ZPP Sjednaná výše P Ne **) DO se vyplácí zp tn od 1. dne, pokud lé ba následk úrazu trvá alespo 8. dní. 1. P evodem investi ní ásti hlavního pojišt ní do splaceného stavu zanikají všechna p ipojišt ní i riziko smrti v hlavním pojišt ní. 2. Dynamika - nabízí se na hlavní pojišt ní a všechna p ipojišt ní krom : PUV1, CK1, složky US v UD2 a UD3. 3. Z b žn placených p ipojišt ní se nevyplácí odkupné; Odkupné u jednorázov placených p ipojišt ní se rovná nespot ebovanému jednorázov zaplacenému pojistnému. 4. Podíl na p ebytku se u p ipojišt ní nevyplácí. Verze 01; platnost od Strana 8 z 10 P íru ka pro produkt RYTMUS (IG5/IG5J)

10 Investi ní fondy Podrobné informace, fondové listy, komentá e a aktuální analýzy na D ležitá informace: Pojistitel negarantuje výnos z investic. Upozorn ní: Investi ní produkty se liší od tradi ních produkt životního pojišt ní. Podléhají investi nímu riziku spojenému s kapitálovými trhy. Hodnota investice m že r st nebo klesat v závislosti na výkonnosti podkladového aktiva a dalších faktor kapitálových trh. Sou asná výkonnost nezaru uje výkonnost budoucí. Investi ní riziko nese pojistník. Je-li cenný papír denominován v jiné, než domácí m n, m že být pojistník vystaven kurzovému riziku. Investi ní strategie Konzervativní strategie (30 % akcií) Konzervativní strategie je ur ena zejména investor m se zna nou averzí v i riziku. Typický investor up ednost uje stabilní výnosy, ale v omezené mí e chce participovat i na vyšších výnosech akciových trh. V portfoliu dominují Dluhopisový fond Jistota a Fond Garance, které celkem tvo í 70 % celého portfolia. Vyvážená strategie (50 % akcií) Podíl jednotlivých fond je u této strategie vyvážený. Konzervativní (Dluhopisový fond Jistota a Fond Garance) i akciová složka tvo í p ibližn polovinu celého portfolia. Typický investor u této strategie o ekává vyšší výnos. V krátkodobém horizontu je ochoten akceptovat riziko možného poklesu celkové hodnoty investice. Investi ní horizont je st edn až dlouhodobý. R stová strategie (80 % akcií) Tato strategie vhodná zejména pro agresivního investora, který je ochoten podstoupit vysoké investi ní riziko. V dlouhodobém horizontu ale skýtají v tší potenciál pro zhodnocení. Cca 80 % portfolia tvo í akciové fondy (Akciový fond Evropa a Global, Fond Komodity a Energie). Strategie Fond Garance DF Jistota AF Evropa AF Global Fond Komodity Fond Energie SF Rovnováha Konzervativní 20 % 50 % 10 % 10 % 5 % 5 % 0 % 0 % Vyvážená 10 % 35 % 15 % 20 % 10 % 10 % 0 % 0 % R stová 5 % 15 % 25 % 35 % 10 % 10 % 0 % 0 % SF Dynamika Investi ní Autopilot (asistence) Asistence p edstavuje nástroj pro omezení rizika p i investování. Asistence je založena na opakovaném p evodu podílových jednotek z rizikov jších fond do konzervativního fondu ve sjednaném období p ed koncem pojistné doby. Tím dochází ke snížení rizika poklesu hodnoty pojišt ní p ed koncem pojistné doby. Základní parametry asistence: Pojistník si ji m že sjednat p i podpisu pojistné smlouvy nebo kdykoli v pr b hu pojišt ní, a to i opakovan ; min. doba trvání pojišt ní k datu po átku asistence 5 let; zrušena/ukon ena m že být kdykoliv p ed po átkem nebo po po átku její ú innosti; nelze ji zrušit zp tn ; délku trvání asistence lze zvolit v rozmezí 1 9 let, vždy v celých letech p ed koncem pojišt ní; p ed po átkem ú innosti asistence lze rovn ž zm nit její sjednanou délku; frekvence p evodu podílových jednotek je tvrtletní; po et p evád ných jednotek odpovídá 1/x hodnoty investi ního fondu, kdy x ur uje po et tvrtletí zbývajících do konce pojistné doby; vztahuje se na všechny sjednané podílové fondy na smlouv, krom konzervativního podílového fondu; konzervativní fond je ur en ve Speci kaci; p evody podílových jednotek na žádost pojistníka nenaruší ú innost asistence; asistence nemá vliv na alokaci pojistného. P íklad: Pojistná smlouva byla sjednána na 30 let. P i podpisu smlouvy si pojistník zvolil asistenci v trvání 5 let p ed sjednaným koncem pojišt ní. Ve výro ní den, 5 let p ed sjednaným koncem pojišt ní, se asistence aktivuje a za ne docházet k postupnému tvrtletnímu p evodu jednotek do konzervativního fondu. 5 let p ed koncem pojišt ní 1 rok p ed koncem pojišt ní 3 m síce p ed koncem pojišt ní po et zbývajících tvrtletí = 20 1/20 ze všech fond (krom konzervativního) se p evede do konzervativního fondu po et zbývajících tvrtletí = 4 1/4 ze všech fond (krom konzervativního) se p evede do konzervativního fondu po et zbývajících tvrtletí = 1 všechny zbývající podílové jednotky ze všech fond (krom konzervativního) se p evedou do konzervativního fondu Verze 01; platnost od Strana 9 z 10 P íru ka pro produkt RYTMUS (IG5/IG5J)

11 Investi ní fondy investi ního životního pojišt ní Allianz Investi ní fond Fond Garance Dluhopisový fond Jistota Smíšený fond Rovnováha Smíšený fond Dynamika Akciový fond Evropa Akciový fond Global Fond Komodity Fond Energie Investi ní strategie Široce diverzi kovaná investi ní strategie umož uje investovat do termínovaných depozit, dluhopis, akcií i investi ních fond. Fond nabízí bezpe nou investi ní strategii založenou na investování do státem garantovaných dluhopis. Nižší mí e rizika odpovídá nižší míra zhodnocení vklad. Investi ní strategie je založena na investování do akcií a dluhopis ve ejn obchodovaných spole ností a podílových fond. P edpokládané riziko vyplývající z portfolia fondu je vyšší než u dluhopisového fondu a tomu odpovídá i vyšší možné zhodnocení vklad. Strategie fondu omezuje negativní vliv zm n devizového kurzu domácí m ny v i m nám zahrani ním. Fond umož uje vyšší zhodnocení vklad. Investi ní strategie spo ívá ve 100% investování do evropských akcií. ist akciové portfolio fondu za cenu vyššího rizika poskytuje možnost vysokého zhodnocení. Investi ní strategie spo ívá ve 100% investování do akcií ve ejn obchodovaných spole ností a akciových fond. Jako ist akciový fond p i vyšší mí e rizika poskytuje možnost vysokého zhodnocení vklad. Fond participuje na výkonnosti indexu CORALS (USD), který je složený z jednotlivých komoditních a surovinových futures kontrakt. Váhy jednotlivých složek závisí na fundamentální a technické analýze a jsou m sí n p evažovány. Index zaujímá jak dlouhé, tak i krátké pozice. ist akciový fond investující do sv tových spole ností podnikajících v oblasti energií. Fond m že investovat i do podílových fond nebo indexových akcií v oblasti energií. Jako akciový fond p i vyšší mí e rizika poskytuje možnost vysokého zhodnocení vklad. Složení portfolia Termínovaná depozita, dluhopisy, akcie, investi ní a podílové fondy. Portfolio tvo í dluhopisy, hypote ní zástavní listy, státní pokladni ní poukázky a pen žní hotovost. Portfolio tvo í aktiva s pevným úrokem do doby splatnosti a akcie obchodované na evropském trhu. Investování do sv tových akcií a dluhopis ve ejn obchodovaných spole ností a podílových fond. 100 % akcie evropských rem 100 % sv tové akcie Ropa, zemní plyn, pr myslové kovy, zlato, st íbro nebo zem d lské komodity. Sv tové spole nosti podnikající v energiích. Výkonnost Fond s garantovaným ro ním r stem prodejní ceny podílových jednotek minimáln o 2,4 %. Výkonnost fondu je citlivá na tržní zm ny úrokových sazeb. Na celkovou výkonnost fondu má také vliv zm na devizového kurzu domácí m ny v i euru. Výkonnost fondu závisí na výkonnosti akciových trh. Výkonnost fondu primárn závisí na výkonnosti evropského kapitálového trhu. Celkovou výkonnost fondu rovn ž ovliv ují zm ny devizového kurzu domácí m ny v i euru. Výkonnost fondu závisí na výkonnosti akciových trh. Strategie fondu omezuje negativní vliv zm n devizového kurzu domácí m ny v i zahrani ním m nám. V d sledku zm n ceny komoditních a surovinových futures m že podléhat cenovým výkyv m. V dlouhodobém horizontu skýtá v tší potenciál zhodnocení. Ceny akcií podléhají v tším cenovým výkyv m. V d sledku sektorového zam ení m že být výkonnost nad i pod globálními trhy. Reg. zam ení R R Evropa Sv t Evropa Sv t Sv t Sv t Investi ní m na CZK CZK EUR EUR, USD, CZK EUR EUR, USD, CZK EUR, USD, CZK EUR, USD, CZK Založení fondu Verze 01; platnost od Strana 10 z 10 P íru ka pro produkt RYTMUS (IG5/IG5J)

12 Allianz pojiš ovna, a. s. Ke Štvanici 656/3, Praha 8, eská republika tel.: NONSTOP bezplatná linka:

Specifikace podmínek pojištění Rytmus risk (RP1)

Specifikace podmínek pojištění Rytmus risk (RP1) Specifikace podmínek pojištění Rytmus risk (RP1) Platnost od 01.01.2014 PARAMETRY POJIŠTĚNÍ Minimální běžné pojistné Lhůta placení Měsíční Čtvrtletní Pololetní Roční Min. celkové lhůtní pojistné 300 Kč

Více

Specifikace podmínek pojištění Rytmus (IG5/IG5J)

Specifikace podmínek pojištění Rytmus (IG5/IG5J) Specifikace podmínek pojištění Rytmus (IG5/IG5J) Platnost od 1. 1. 2014 PARAMETRY POJIŠTĚNÍ Minimální běžné pojistné Lhůta placení Měsíční Čtvrtletní Pololetní Roční Min. celkové lhůtní pojistné 500 Kč

Více

Doplňkové pojistné podmínky

Doplňkové pojistné podmínky 2 Úvodní ustanovení 1.1. Pokud pojistnou smlouvou není stanoveno jinak, platí pro toto pojištění ustanovení zákona o pojistné smlouvě a Všeobecné pojistné podmínky pro životní pojištění schválené představenstvem

Více

Specifikace podmínek pojištění Rytmus (IG5/IG5J) Platnost od

Specifikace podmínek pojištění Rytmus (IG5/IG5J) Platnost od Specifikace podmínek pojištění Rytmus (IG5/IG5J) Platnost od 1. 1. 2014 POPLATKY Roční poplatek na úhradu počátečních nákladů (běžné pojistné) 9,5 % z počtu počátečních podílových jednotek ročně; strhává

Více

TALISMAN. (dále také jen TAL 5.0 )

TALISMAN. (dále také jen TAL 5.0 ) ZVLÁŠTNÍ POJISTNÉ PODMÍNKY PRO INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ AVIVA ŽIVOTNÍ POJIŠŤOVNY, A.S. TALISMAN (dále také jen TAL 5.0 ) Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tyto Zvláštní pojistné podmínky (dále také jen

Více

Specifikace podmínek pojištění Allianz Mercury (IG5/IG5J) Platnost od

Specifikace podmínek pojištění Allianz Mercury (IG5/IG5J) Platnost od Specifikace podmínek pojištění Allianz Mercury (IG5/IG5J) Platnost od 1. 1. 2014 POPLATKY Roční poplatek na úhradu počátečních nákladů (běžné pojistné) 9,5 % z počtu počátečních podílových jednotek ročně;

Více

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ 5405_6_3AK.pdf Finan nímu ú adu v, ve, pro Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. 0 Da ové identi ka ní íslo C Z 0 Rodné íslo / 03 DAP ) ádné opravné 04 Kód rozlišení typu DAP ) dodate

Více

ZVLÁŠTNÍ POJISTNÉ PODMÍNKY pro pojišt ní Strážce penze (RP2)

ZVLÁŠTNÍ POJISTNÉ PODMÍNKY pro pojišt ní Strážce penze (RP2) ZVLÁŠTNÍ POJISTNÉ PODMÍNKY pro pojišt ní Strážce penze (RP2) verze 01/01.01.2013 1. Všeobecná ustanovení 1.1 Základní údaje 1.1.1 Investi ní životní pojišt ní pro p ípad smrti nebo dožití (dále jen hlavní

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění Výběrové životní pojištění MAXIMUM 3

Přehled poplatků a parametrů pojištění Výběrové životní pojištění MAXIMUM 3 Přehled poplatků a parametrů pojištění Výběrové životní pojištění MAXIMUM 3 platný od 21. 12. 2012 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Pro běžné pojistné Pro mimořádné pojistné

Více

Aviva investiční pojištění aneb 6 jednou ranou (recenzí)

Aviva investiční pojištění aneb 6 jednou ranou (recenzí) Aviva investiční pojištění aneb 6 jednou ranou (recenzí) Ve veřejném hlasování soutěže o nejoblíbenější finanční produkt Zlatá koruna 2005 se na prvním místě umístilo životní pojištění pojišťovny Aviva

Více

Specifikace podmínek pojištění pro Pastelku (IJ3/IJ3J)

Specifikace podmínek pojištění pro Pastelku (IJ3/IJ3J) Specifikace podmínek pojištění pro Pastelku (IJ3/IJ3J) Platnost od 01. 01. 2014 PARAMETRY POJIŠTĚNÍ Minimální běžné pojistné Minimální celkové lhůtní pojistné Lhůta placení / Počet dětí 1 2 3 4 Měsíční

Více

Praktické rady klientům

Praktické rady klientům Životní pojištění Xpres 8615 10/2009 1. Jaké změny v pojistné smlouvě je možné provést? zvýšení/snížení pojistné částky zvýšení/snížení pojistného změna pojistné doby přerušení placení pojistného mimořádné

Více

k dani z p íjm fyzických osob

k dani z p íjm fyzických osob Než za te vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. Finan nímu ú adu pro / Specializovanému finan nímu ú adu Jihomoravský kraj Územnímu pracovišti v, ve, pro Brno I 0 Da ové identifika ní íslo C Z

Více

Praktické rady klientům

Praktické rady klientům Životní pojištění SLUNÍČKO Plus 8616 10/2010 Praktické rady klientům 1. Příklady změn, které je v pojistné smlouvě možné provést? S případnými změnami Vaší pojistné smlouvy Vám doporučujeme kontaktovat

Více

Nevíte si rady? tel.: 841 41 41 41, info@top-pojisteni.cz

Nevíte si rady? tel.: 841 41 41 41, info@top-pojisteni.cz Spole nost Top-Pojišt ní.cz s.r.o ve spolupráci s AXA pojiš ovnou a.s. Vám zasílá tento manuál pro úsp šné uzav ení havarijního pojišt ní Jak postupovat? 1. Po i te minimáln 7 fotografií Vašeho vozidla,

Více

Generali Investiční a Life (Plus) Aleš Náhlík, 2005

Generali Investiční a Life (Plus) Aleš Náhlík, 2005 Generali Investiční a Life (Plus) Aleš Náhlík, 2005 Nedávno jsme přinesli popis pojištění Flexi od Pojišťovny České spořitelny. Naproti sobě stály dvě varianty s garantovaným výnosem (vznikla jako první)

Více

Specifikace podmínek pojištění Allianz F1 (IG6/IG6J) Platnost od

Specifikace podmínek pojištění Allianz F1 (IG6/IG6J) Platnost od Specifikace podmínek pojištění Allianz F1 (IG6/IG6J) Platnost od 1. 1. 2014 POPLATKY Roční poplatek na úhradu počátečních nákladů (běžné pojistné) 8 % z počtu počátečních podílových jednotek ročně; strhává

Více

BĚŽNĚ PLACENÁ KAPITÁLOVÁ POJIŠTĚNÍ

BĚŽNĚ PLACENÁ KAPITÁLOVÁ POJIŠTĚNÍ BĚŽNĚ PLACENÁ KAPITÁLOVÁ POJIŠTĚNÍ Allianz pojišťovna a.s.... 2 Credit Suisse Life&Pension a.s... 3 Česká pojišťovna a.s..... 4 ČSOB pojišťovna a.s... 5 ING organizační složka... 6 Generali pojišťovna...

Více

Platnost od 01.06.2015 POPLATKY

Platnost od 01.06.2015 POPLATKY Specifikace podmínek pojištění Rytmus (IG5/IG5J) (řídí-li se hlavní pojištění Zvláštními pojistnými podmínkami pro pojištění Rytmus (IG5/IG5J) verze 01/01.01.2010, verze 02/01.06.2010, verze 03/01.04.2011,

Více

PENÍZE ZA ÚRAZ JIŽ V DOBĚ LÉČENÍ

PENÍZE ZA ÚRAZ JIŽ V DOBĚ LÉČENÍ finmax4life Pojištění chrání Vás a Vaše blízké a zachová Váš životní standard v případě nenadálé životní události Správce Vaší smlouvy Vám pomůže: změnit údaje na smlouvě rozšířit nebo změnit pojištění

Více

Specifikace podmínek pojištění Allianz Mercury (IG5/IG5J)

Specifikace podmínek pojištění Allianz Mercury (IG5/IG5J) verze 03/01.04.2011, verze 04/01.02.2012, verze 05/01.04.2013, verze 4.06/01.01.2014 nebo verze 5.07/01.10.2014) Specifikace podmínek pojištění Allianz Mercury (IG5/IG5J) (řídí-li se hlavní pojištění Zvláštními

Více

Speciální pojistné podmínky pro FLEXI životní pojištění JUNIOR

Speciální pojistné podmínky pro FLEXI životní pojištění JUNIOR Pojišťovna České spořitelny, a.s., Vienna Insurance Group, Pardubice, nám. Republiky 115, PSČ 530 02, IČ: 47452820. Datum zápisu v OR vedeném KS v Hradci Králové 1. 10. 1992 v oddílu B a vložce 855. Speciální

Více

Allianz penze. Důchodové spoření Doplňkové penzijní spoření Pojištění Strážce penze. S vámi od A do Z

Allianz penze. Důchodové spoření Doplňkové penzijní spoření Pojištění Strážce penze. S vámi od A do Z Allianz penze Důchodové spoření Doplňkové penzijní spoření Pojištění Strážce penze S vámi od A do Z Tento materiál byl vyhotoven ke dni 1. 1. 2013 Tři penzijní pilíře Od 1. ledna 2013 je důchodový systém

Více

Všeobecné obchodní podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů

Všeobecné obchodní podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů Všeobecné obchodní podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů Wüstenrot hypoteční banka a.s., se sídlem Na Hřebenech II 1718/8, 140 23 Praha 4, IČ 26 74 71 54, zapsaná v obchodním rejstříku u Městského

Více

Klíčové informace fondů obhospodařovaných Raiffeisen penzijní společností a.s.

Klíčové informace fondů obhospodařovaných Raiffeisen penzijní společností a.s. Klíčové informace fondů obhospodařovaných Raiffeisen penzijní společností a.s. Platné k datu 1. 1. 2013 Obsah Klíčové informace důchodových fondů Důchodový fond státních dluhopisů, Raiffeisen penzijní

Více

Oddíl I Předmět a účel smlouvy

Oddíl I Předmět a účel smlouvy POJISTNÁ SMLOUVA č. 19100683/2006 na skupinové pojištění dlužníků ze smlouvy o úvěru sjednané se společností Home Credit a.s. ve znění účinném od 21. 9. 2012 Smluvní strany: Česká pojišťovna ZDRAVÍ a.s.

Více

D chodové fondy (2. pilí ) 30. 6. 2014

D chodové fondy (2. pilí ) 30. 6. 2014 D chodové y (2. pilí ) 30. 6. 2014 D chodové y Fond státních dluhopis Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úrok a podobné výnosy 1 12 014,96 30 081,60 58 315,80 Úroky z dluhových cenných papír

Více

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012

POKYNY. k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 dz_12dpfo5405_19_pok.pdf - Adobe Acrobat Professional POKYNY k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických osob za zdaňovací období (kalendářní rok) 2012 Pokyny k vyplnění přiznání k dani z příjmů fyzických

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ platný od 1. 12. 2016 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 NÁKLADY SPOJENÉ S PŘIJETÍM DO POJIŠTĚNÍ a žádostí o změnu sepsání nabídky / žádosti

Více

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ. k dani z p íjm právnických osob

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ. k dani z p íjm právnických osob dz_dppo0_.pdf Než za te vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. Finan nímu ú adu v, ve, pro 0 Da ové identi ka ní íslo 0 Identi ka ní íslo 0 Da ové p iznání ádné dodate né D vody pro podání dodate

Více

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ Finan nímu ú adu v, ve, pro Sumperku ˇ Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. Da ové identi ka ní íslo C Z 7 3 Rodné íslo 7 3 / 3 DAP ) ádné opravné 4 Kód rozlišení typu DAP ) dodate

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ platný od 1. 1. 2016 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 NÁKLADY SPOJENÉ S PŘIJETÍM DO POJIŠTĚNÍ a žádostí o změnu sepsání nabídky / žádosti

Více

Smluvní podmínky (KTv)

Smluvní podmínky (KTv) Smluvní podmínky (KTv) Čl. 1 - Předmět smlouvy 1.1. Dodavatel se zavazuje poskytovat Uživateli časově a datově neomezený přístup k síti Internet a jejím službám (dále jen Služby) prostřednictvím pevného

Více

Specifikace podmínek pojištění Allianz F1 (IG6/IG6J)

Specifikace podmínek pojištění Allianz F1 (IG6/IG6J) Specifikace podmínek pojištění Allianz F1 (IG6/IG6J) (řídí-li se hlavní pojištění Zvláštními pojistnými podmínkami pro pojištění Allianz F1 (IG6/IG6J) verze 01/01.02.2011, verze 02/01.04.2012,, verze 4.04/01.01.2014

Více

RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA/Pojistka č. URAZ 1/2008

RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA/Pojistka č. URAZ 1/2008 1 RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA/Pojistka č. URAZ 1/2008 Smlouvu uzavírají společnosti: CETELEM ČR, a. s. dále jen pojistník se sídlem: Karla Engliše 5/3208, Praha 5, 150 00 IČ: 25085689 DIČ: CZ25085689 zapsán

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ účinnost od 1. 6. 2018 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 POPLATKY Náklady spojené s přijetím do pojištění a žádostí o změnu sepsání nabídky

Více

Žádost o p ísp vek na z ízení spole ensky ú elného pracovního místa uchaze em o zam stnání za ú elem výkonu samostatné výd le né innosti

Žádost o p ísp vek na z ízení spole ensky ú elného pracovního místa uchaze em o zam stnání za ú elem výkonu samostatné výd le né innosti 10ZadPrispSUPM_SVC2.pdf Registra ní íslo ÚP: SÚPM SV Ú ad práce: OSÚ S 10 Žádost o p ísp vek na z ízení spole ensky ú elného pracovního místa uchaze em o zam stnání za ú elem výkonu samostatné výd le né

Více

Přehled poplatků a parametrů produktu FLEXI životní pojištění

Přehled poplatků a parametrů produktu FLEXI životní pojištění www.koop.cz Přehled poplatků a parametrů produktu FLEXI životní pojištění účinnost od 1. 1. 2019 pro smlouvy sjednané od 1. 1. 2009 POPLATKY Náklady spojené s přijetím do pojištění a žádostí o změnu Měsíční

Více

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy

Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Pokyny k vyplnění Průběžné zprávy Verze: 2 Platná od: 15. 1. 2013 Doplnění nebo úpravy v pokynech jsou odlišeny červenou barvou písma. Termín pro podání elektronické verze průběžné zprávy obou částí je

Více

BFAH-COF 1/2005. RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA/Pojistka č. BFAH-COF 1/2005

BFAH-COF 1/2005. RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA/Pojistka č. BFAH-COF 1/2005 BFAH-COF 1/2005 RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA/Pojistka č. BFAH-COF 1/2005 RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA/Pojistka č. BFAH-COF 1/2005 Smlouvu uzavírají společnosti: Beneficial Finance a.s. se sídlem: Nádražní 23/344,

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění Výběrové životní pojištění MAXIMUM EVOLUTION

Přehled poplatků a parametrů pojištění Výběrové životní pojištění MAXIMUM EVOLUTION Přehled poplatků a parametrů pojištění Výběrové životní pojištění MAXIMUM EVOLUTION platný od 1. 4. 2012 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní a nákupní

Více

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře

Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Všeobecné pojistné podmínky pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře Článek 1 Úvodní ustanovení Pro pojištění záruky pro případ úpadku cestovní kanceláře platí příslušná ustanovení občanského

Více

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady )

Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro sportovní a zájmové organizace (dále jen Zásady ) Město Slaný na základě ustanovení 85 a 102 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, vydává Zásady o poskytování finančních příspěvků z rozpočtu města Slaného pro

Více

Informace pro zájemce o sjednání pojistné smlouvy cestovního pojištění

Informace pro zájemce o sjednání pojistné smlouvy cestovního pojištění Informace pro zájemce o sjednání pojistné smlouvy cestovního pojištění Informace o pojistiteli 1. Obchodní firma a právní forma pojistitele, sídlo a místo registrace pojistitele Union poisťovňa, a. s.,

Více

Zpráva o výsledku p ezkoumání hospoda ení územního samosprávného celku Obec Mi kov za období od 1.1.2017 do 31.12.2017 Zpráva o výsledku p ezkoumání hospoda ení 1/6 I. VŠEOBECNÉ INFORMACE Název ÚSC: Obec

Více

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ Finan nímu ú adu v, ve, pro Prahu Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. Da ové identi ka ní íslo C Z 6 6 Rodné íslo 6 6 / 3 DAP ) ádné opravné 4 Kód rozlišení typu DAP ) dodate né

Více

1. Informace o předmětu zakázky Stručný textový popis zakázky, technická specifikace

1. Informace o předmětu zakázky Stručný textový popis zakázky, technická specifikace VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Veřejná zakázka malého rozsahu zadávaná v souladu s 12 odst. 3 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákona o veřejných

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění Výběrové životní pojištění MAXIMUM 3

Přehled poplatků a parametrů pojištění Výběrové životní pojištění MAXIMUM 3 Přehled poplatků a parametrů pojištění Výběrové životní pojištění MAXIMUM 3 platný od 1. 1. 2014 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní *) a nákupní cenou**)

Více

OZNÁMENÍ O ZADÁNÍ ZAKÁZKY ODDÍL I: VEŘEJNÝ ZADAVATEL

OZNÁMENÍ O ZADÁNÍ ZAKÁZKY ODDÍL I: VEŘEJNÝ ZADAVATEL Pozor, importujete data z formuláře jiného typu EVROPSKÁ UNIE Vydání dodatku k Úřednímu věstníku Evropské unie 2, rue Mercier, 2985 Luxembourg, LUXEMBOURG Fax: +352 2929-42670 E-mail: ojs@publications.europa.eu

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ Maximum Evolution PLATNÝ OD 1. 1. 2014 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí investiční dotace č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nová Role dle usnesení č. 10/02-4) ze dne 30. 12. 2015 a dle 85 odst. c zákona 128/2000 Sb., o obcích, rozhodlo o přidělení

Více

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ Finan nímu ú adu pro / Specializovanému nan nímu ú adu Olomoucky kraj Územnímu pracovišti v, ve, pro Sumperku ˇ Da ové identi ka ní íslo C Z Rodné íslo 7 9 7 9 / x x x x Než za nete vypl ovat tiskopis,

Více

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁ KA. Obce Plavsko. O fondu rozvoje bydlení

OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁ KA. Obce Plavsko. O fondu rozvoje bydlení OBECN ZÁVAZNÁ VYHLÁ KA Obce Plavsko O fondu rozvoje bydlení. 7/2000 V Y H L Á K A.7/2000 Obce Plavsko O fondu rozvoje bydlení Obecní zastupitelstvo v Plavsku schválilo dne 21.7.2000 tuto obecn závaznou

Více

D chodové fondy (2. pilí )

D chodové fondy (2. pilí ) D chodové fondy (2. pilí ) 31. 3. 2015 Ozna ení.. D chodové fondy Fond státních dluhopis Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úrok a podobné výnosy 1 5 269,97 56 049,58 190 180,21 151 416,20 Úroky

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1 PLATNÝ OD 16. 7. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového

Více

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA

PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA PRAVIDLA PRO PŘIDĚLOVÁNÍ BYTŮ V MAJETKU MĚSTA ODOLENA VODA Čl. A Obecná ustanovení 1. Těmito pravidly se stanoví pravidla pro hospodaření s bytovým fondem v majetku města Odolena Voda. Nájemní vztahy se

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2015 ( v tisících K )

ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2015 ( v tisících K ) ROZVAHA v plném rozsahu k 31. prosinci 2015 ( v tisících K ) Obchodní firma a sídlo AL INVEST B idli ná, a.s. Identifika ní íslo Bruntálská 167 793 51 B idli ná 273 76 184 eská republika Ozna. A K T I

Více

Žádost o p ísp vek na zapracování

Žádost o p ísp vek na zapracování Registra ní íslo ÚP: PZ Ú ad práce R krajská pobo ka v: OSÚ S 15 Žádost o p ísp vek na zapracování 116 zákona. 435/2004 Sb., o zam stnanosti, ve zn ní pozd jších p edpis, 29 vyhlášky. 518/2004 Sb., kterou

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PLATNÝ OD 1. 12. 2016 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ

Než za nete vypl ovat tiskopis, p e t te si, prosím, pokyny. P IZNÁNÍ Finan nímu ú adu pro / Specializovanému nan nímu ú adu Olomoucky kraj Územnímu pracovišti v, ve, pro Sumperku ˇ Da ové identi ka ní íslo C Z 7 5 9 7 7 7 Rodné íslo 7 5 9 / 7 7 7 Než za nete vypl ovat tiskopis,

Více

POKYNY. k vypln ní p iznání k dani z p idané hodnoty

POKYNY. k vypln ní p iznání k dani z p idané hodnoty 5412_11.pdf POKYNY k vypln ní p iznání k dani z p idané hodnoty Pokud jsou v pokynech uvedeny odkazy na jednotlivá ustanovení ( ) zákona, jedná se o zákon. 235/2004 Sb., o dani z p idané hodnoty, ve zn

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD 1. 1. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

Úmrtí da ového Datum této skute nosti

Úmrtí da ového Datum této skute nosti Postupujte podle instrukcí v p iznání a v Pokynech k vypln ní p iznání k dani d dické. Barevn ozna ené ádky p iznání vypl uje správce dan. Poplatník vyplní údaje podle p edtisku v bílých ádcích. Nevypln

Více

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek

Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Příloha č. 1 Pravidla pro financování příspěvkových organizací zřízených městem Písek Článek č. I Rozsah působnosti Pravidla pro financování příspěvkových organizací (dále jen organizace ) platí pro všechny

Více

Smlouva o pronájmu vozidla Podlešák T700A, RZ: 3A00661

Smlouva o pronájmu vozidla Podlešák T700A, RZ: 3A00661 Smlouva o pronájmu vozidla Podlešák T700A, RZ: 3A00661 Jan Jeřábek, sídlem Smíchovská 337/34, 155 00 Praha 5 Řeporyje, IČ: 75510481 (dále jen pronajímatel ), Non-Stop T: 777 656 668, E: rezervace@pujcovna-dodavek-praha-5.cz,

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION PLATNÝ OD 21. 7. 2013 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní

Více

MANUÁL PRO SPOLUPRACOVNÍKY KAPITOLU

MANUÁL PRO SPOLUPRACOVNÍKY KAPITOLU 1 MANUÁL PRO SPOLUPRACOVNÍKY KAPITOLU KONVERZE - SPRÁVNĚ NÁHRADA TW Obsah : Telefonický kontakt s klientem na téma náhrada Informace o produktu TW Co s sebou na obchodní schůzku Argumentace k provedení

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD 1. 1. 2014 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

Dodatek č. 1 ke. Raiffeisenbank a.s.

Dodatek č. 1 ke. Raiffeisenbank a.s. Dodatek č. 1 ke Skupinové pojistné smlouvě č. 1809000001 o pojištění finanční ztráty vzniklé ze zneužití karty v důsledku jejího odcizení nebo její ztráty Generali Pojišťovna a. s. se sídlem Bělehradská

Více

SMĚRNICE REKTORA č. 4/2001 CESTOVNÍ NÁHRADY V TUZEMSKU A ZAHRANIČÍ ZAMĚSTNANCŮ UTB VE ZLÍNĚ

SMĚRNICE REKTORA č. 4/2001 CESTOVNÍ NÁHRADY V TUZEMSKU A ZAHRANIČÍ ZAMĚSTNANCŮ UTB VE ZLÍNĚ SMĚRNICE REKTORA č. 4/2001 CESTOVNÍ NÁHRADY V TUZEMSKU A ZAHRANIČÍ ZAMĚSTNANCŮ UTB VE ZLÍNĚ Rozdělovník: rektor, kvestor, tajemníci fakult, vedoucí všech rektorátních pracovišť, ředitel KaM Zpracovala:

Více

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení

Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov. Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016. Základní ustanovení Příloha č.2. Dotační program vyhlášený obcí Dobříkov Podpora, rozvoj a prezentace sportu, sportovních a spolkových aktivit v roce 2016 1. Právní předpisy a dokumenty Základní ustanovení Podpora poskytovaná

Více

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5

Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Zásady pro prodej bytových domů Městské části Praha 5 Základní pojmy Pro účely těchto Zásad pro prodej nemovitostí (pozemků, jejichž součástí jsou bytové domy) Městské části Praha 5 (dále jen Zásady )

Více

SMLOUVA O OBCHODNÍM ZASTOUPENÍ při nabídce a prodeji zájezdů pořádaných CK

SMLOUVA O OBCHODNÍM ZASTOUPENÍ při nabídce a prodeji zájezdů pořádaných CK SMLOUVA O OBCHODNÍM ZASTOUPENÍ při nabídce a prodeji zájezdů pořádaných CK Smluvní strany: Cestovní kancelář HELLAS - nejen Řecko, s.r.o. (dále jen CK) se sídlem: Netušilova 1623/1, 796 01 Prostějov zastoupená

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ Investiční životní pojištění OK1 PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ OK1 PLATNÝ OD 1. 1. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového

Více

S B Í R K A O B S A H :

S B Í R K A O B S A H : S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 11. prosince 2003 Částka: 53 O B S A H : Část I.

Více

D chodové fondy (2. pilí )

D chodové fondy (2. pilí ) D chodové fondy (2. pilí ) 31. 12. 2014 Ozna ení.. D chodové fondy Fond státních dluhopis Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úrok a podobné výnosy 1 46 950,58 137 966,53 374 612,97 313 121,36

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD 1. 1. 2019 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

P ÍLOHA (základní) sestavená k

P ÍLOHA (základní) sestavená k Název ú etní jednotky: I : Sídlo: Právní forma: P edm t innosti: P ÍLOHA (základní) sestavená k A.1. Informace podle 7 odst. 3 zákona (text) A.2. Informace podle 7 odst. 4 zákona (text) A.3. Informace

Více

Kategorizace zákazníků

Kategorizace zákazníků Kategorizace zákazníků Obsah: 1. Úvodní ustanovení... 1 2. Kategorie zákazníků... 1 2.1 Neprofesionální zákazník... 1 2.2 Profesionální zákazník... 2 2.3 Způsobilá protistrana... 3 3. Přestupy mezi kategoriemi

Více

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty

DAŇOVÉ AKTULITY 2013. Daň z přidané hodnoty DAŇOVÉ AKTULITY 2013 Po dlouhém období daňově lability v oblasti očekávání pro rok 2013 a následující došlo ke schválení kontroverzního daňového balíčku a dalších daňových zákonů a jejich zveřejnění ve

Více

DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ

DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ DRAŽEBNÍ ŘÁD PRO DRAŽBU NEMOVITOSTÍ Článek 1. Základní ustanovení Tento Dražební řád stanoví organizaci a průběh dražby nemovitostí (dále jen dražba) realizované soudním exekutorem při provádění exekucí

Více

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel Základní údaje zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky:

Více

Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o.

Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o. Obchodní podmínky pro spolupráci se společností Iweol EU s.r.o. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky (dále jen obchodní podmínky ) obchodní společnosti Iweol EU s.r.o., se sídlem Kovářská 140/10,

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále "Přehled")

Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále Přehled) Přehled poplatků a parametrů pojištění (dále "Přehled") pro sazbu 5 BN platný ke dni 1. 2. 2012 Všechny poplatky jsou hrazeny prodejem podílových jednotek z účtu pojistníka. Výjimkou jsou poplatky D.,

Více

A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) :

A. Identifika ní údaje zam stnavatele, právní forma a p edm t podnikání nebo innosti: Název zam stnavatele 1) : apz_zadost_vpp.pdf Registra ní íslo ÚP: VPP Ú ad práce: OSÚ S 10 Žádost o p ísp vek na vytvo ení pracovních p íležitostí v rámci ve ejn prosp šných prací 112 zákona. 435/2004 Sb., o zam stnanosti, ve zn

Více

Allianz Pastelka. Životní pojištění pro děti. S vámi od A do Z. Pojistné podmínky 2.0

Allianz Pastelka. Životní pojištění pro děti. S vámi od A do Z. Pojistné podmínky 2.0 Allianz Pastelka Životní pojištění pro děti Pojistné podmínky 2.0 S vámi od A do Z 1 INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ PASTELKA (IJ3/IJ3J) OBSAH Předsmluvní informace strana 1 Všeobecné pojistné podmínky pro

Více

RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA / Pojistka č. CINT 1/2009

RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA / Pojistka č. CINT 1/2009 RÁMCOVÁ POJISTNÁ SMLOUVA / Pojistka č. CINT 1/2009 Smlouvu uzavírají společnosti: Credium, a. s. se sídlem: Praha 13, Park Office, Bucharova 2657/12, PSČ 158 00 IČ: 25139886 zapsaná v obchodním rejstříku

Více

FLEXI životní pojištění

FLEXI životní pojištění FLEXI životní pojištění Simulovaný průběh pojištění zpracovaný dne 13.11.2011 1.pojištěný Příjmení a jméno: Karel Test Datum narození/rč: 01.01.1977 Pohlaví: muž Riziková skupina: 1 Základní pojištění

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ JUNIOR

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ JUNIOR PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ PRODUKTU FLEXI ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ JUNIOR účinnost od 1. 6. 2018 POPLATKY Náklady spojené s přijetím do pojištění a žádostí o změnu sepsání nabídky / žádosti o změnu zdravotní

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŢIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD 1. 3. 2012 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Pro běžné pojistné Pro mimořádné pojistné

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ EVOLUCE PLATNÝ OD 16. 7. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 722-DD/15

DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 722-DD/15 DRAŽEBNÍ SPOLEČNOST MORAVA s.r.o. DRAŽEBNÍ VYHLÁŠKA č. 722-DD/15 vyhotovená dle 20 zákona č. 26/2000 Sb., o veřejných dražbách Dražebník: Dražební společnost MORAVA s.r.o. se sídlem: Zlín, Dlouhá 4433,

Více

SAZEBNÍK POPLATKŮ POJIŠTĚNÍ AVIVA VISION (VIS 1.0, VIS 2.0) A VISION (VIS 2.1, VIS 3.0, VIS 3.1, VIS 3.2, VIS 3.3)

SAZEBNÍK POPLATKŮ POJIŠTĚNÍ AVIVA VISION (VIS 1.0, VIS 2.0) A VISION (VIS 2.1, VIS 3.0, VIS 3.1, VIS 3.2, VIS 3.3) SAZEBNÍK POPLATKŮ POJIŠTĚNÍ AVIVA VISION (VIS 1.0, VIS 2.0) A VISION (VIS 2.1, VIS 3.0, VIS 3.1, VIS 3.2, VIS 3.3) Tento sazebník poplatků pojištění Aviva Vision (VIS 1.0, VIS 2.0) a Vision (VIS 2.1, VIS

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PLATNÝ OD 1. 1. 2019 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

Pomáháme uskute ovat Vaše obchodní sny.

Pomáháme uskute ovat Vaše obchodní sny. Pojišt ní D&O Allianz Protect Pomáháme uskute ovat Vaše obchodní sny. Pojišt ní D&O poskytuje pojistnou ochranu p ipravenou na míru len m výkonného vedení spole nosti. Kdekoliv na sv t. Allianz - stojíme

Více

Přehled poplatků a parametrů pojištění Investiční životní pojištění EVOLUCE

Přehled poplatků a parametrů pojištění Investiční životní pojištění EVOLUCE Přehled poplatků a parametrů pojištění Investiční životní pojištění EVOLUCE platný od 1. 7. 2011 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou (prodejní

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ VÝBĚROVÉ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMUM EVOLUTION PLATNÝ OD 1. 10. 2016 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní

Více

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO

PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PŘEHLED POPLATKŮ A PARAMETRŮ POJIŠTĚNÍ INVESTIČNÍ ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ ŠTÍSTKO PLATNÝ OD 16. 7. 2015 Část A. Poplatky za vedení podílového účtu a jednorázové poplatky Rozdíl mezi prodejní*) a nákupní cenou**)

Více

PŘÍLOHA. (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2014 IČO: 00253201 Název: Obec Želeč. Sestavená k rozvahovému dni 31.

PŘÍLOHA. (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2014 IČO: 00253201 Název: Obec Želeč. Sestavená k rozvahovému dni 31. PŘÍLOHA územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2014 IČO: 00253201 Název: Obec Želeč Sestavená k rozvahovému dni 31. prosinci 2014

Více