Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010"

Transkript

1 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 16. listopadu 2010 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Souček, proděkan dr. Špinka, tajemník ing. Blažek, Mgr. Chundelová Děkanské informatorium - Děkan konstatoval, že AS FF UK na jednání 11. listopadu schválil všechny předložené materiály. - Děkan informoval, že je připravován materiál k hodnocení humanitních věd. Jeho podoba bude diskutována na jednání kolegia. - Děkan bude dnes jednat s rektorem. - Děkan se zúčastní 22. listopadu jednání kolegia rektora, kde bude diskutována otázka financování UK a směr Dlouhodobého záměru UK. - Děkan informoval o jednání Hospodářské komise, která jednala o fakultních investicích, rozpočtu za rok 2010 a prognózy hospodaření v roce Děkan jednal 15. listopadu s prof. Klápštěm o složení Komise pro vědu, která bude hrát významnou roli při hodnocení VVZ. - Děkan se dotázal na finanční stránku aktuální podpory Historického ústavu v Římě ze strany fakulty. o Proděkan Gregor informoval o dodatcích ke smlouvě o spolupráci obou institucí. - Děkan se zúčastnil slavnostního předání ocenění Česká hlava, které získala v kategorii student absolventka FF UK Markéta Růčková. - Děkan se dotázal na průběh jednání o udělení čestného doktorátu muzikologovi prof. Nettlovi. o Proděkan Šedivý informoval o dosavadních jednáních. o Ústav hudební vědy se vyjádřil k návrhu kladně. o Děkan konstatoval, že fakulta se k návrhu nepřipojí. - Děkan se dotázal, zda je připravena agenda prospěchových stipendií za ak. rok 2009/2010.

2 o Proděkan Špinka sdělil, že agenda je již připravena, a že připraví podklad pro Opatření děkana. o Stipendia se budou týkat cca 400 studentů. o Děkan preferuje přidělení částky Kč. - Děkan připomněl, že 18. listopadu se bude konat jednání Vědecké rady FF UK. - Děkan jednal s novým ředitelem Polského institutu, který má velký zájem o spolupráci s fakultou. - Děkan bude jednat s proděkankou Čeňkovou o dalším postupu jednání o makedonském lektorátu. - Děkan připravuje setkání cca 15 zástupců lingvistických oborů, se kterými chce diskutoval o koncepčních a personálních otázkách směrování lingvistiky na FF UK. - Děkan konstatoval, že obdržel koncepci kandidátky na vedení Katedry psychologie. Resort studijní - Proděkan se dotázal, zda rozhodnutí o přidělení projektových stipendií a studentských ocenění v případě doktorandů připraví Oddělení vědy. o Děkan toto potvrdil. - Proděkan informoval, že úspěšně probíhají schůzky akademických koordinátorů SISu se základními součástmi. o Vyvstávají obrysy některých problémů, mimo jiné otázka cizího jazyka v povinném základu. o Zde se ukazují rozdíly mezi akreditacemi a představami základních součástí. o Proděkan shromažduje podklady o aktuální praxi. o Problém bude třeba vyřešit v dohledné době; bude třeba určit, který jazyk je považován za cizí jazyk ve společném základu. o Proděkanka Gillernová upozornila ještě na nedořešenost v případě přechodu z bakalářského do magisterského studia. o Děkan požádal proděkan Špinku o přípravu strukturovaného materiálu a problémem se bude zabývat. - Proděkan informoval, že pravděpodobně v týdnu od 13. prosince proběhne studentské hodnocení výuky na zimní semestr. o Proděkan konzultoval, zda se bude týkat i dvousemestrálních předmětů. Děkan toto podpořil. o Evaluace proběhne papírovou formou stejně jako v minulém semestru.

3 Resort přijímacího řízení a dalšího vzdělávání - Proděkanka informovala, že se fakulta zúčastní 20. listopadu Informačního dne UK na Albertově a prezentovala kolegiu propagační materiál o přijímacím řízení na FF UK 2011/12. - Den otevřených dveří proběhne na FF UK 8. ledna. - Fakulta se zúčastní Veletrhu pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus Praha 2011, který se bude konat od 25. do 26. ledna Resort zahraničí - Proděkanka jednala s dr. Hlavatou o spolupráci s vietnamskou univerzitou, o kterou nemá vietmanistika zájem. - Proděkanka informovala, že návštěva děkana z Univerzity Ain Shams Cairo v Egyptě na FF UK se uskuteční ve dnech prosince. - Proděkanka informovala, že termín pro odevzdání přihlášek na studijní místa na základě meziuniverzitních dohod je 17. prosince. - Proděkanka jednala 10. listopadu se zástupci soukromé korejské univerzity Sogang ze Soulu o možné spolupráci. FF UK zájem projevila, reakce ostatních fakult UK se očekává. - Proděkanka informovala, že schůzka s prof. Robinsonem ohledně spolupráce s univerzitou v Suffolku se skuteční 13. prosince. - Proděkanka informovala o zajištění výuky češtiny pro studenty programu Erasmus/LPP. o Výuku zajistí v rámci pedagogické praxe studenti ÚČJTK v pěti paralelních kurzech. o Musí být dořešena otázka kreditů a zápisu do SISu. o Děkan poděkoval za řešení tohoto dlouhodobého koncepčního problému. - Proděkanka informovala, že 10. listopadu proběhl úspěšně seminář pro doktorandy o možnostech zahraničních studijních pobytů. Pro velký zájem se bude seminář opakovat 2. prosince. Resort vědy a výzkumu - Proděkan připomněl, že 18. listopadu se bude konat jednání Vědecké rady FF UK.

4 - Proděkan předložil návrh na zahájení habilitačního řízení dr. Kamila Podroužka pro obor etnologie. Kolegium schválilo navrženou komisi a doporučilo přednášku c) Odraz sociálních vztahů ve formální struktuře vesnického domu. - Proděkan předložil návrh na zahájení habilitační řízení dr. Petra Kubína pro obor české dějiny. Kolegium schválilo navrženou komisi a doporučilo přednášku a) Počátky prosazování kněžského celibátu v české církvi. - Proděkan informoval, že jsou připravovány materiály pro cca 20 externích oponentů VVZ. o Termín odevzdání posudků je do 22. prosince. o Proděkan upozornil na finanční náročnost zajištění odměn pro oponenty. Resort rozvoje - Proděkan informoval o dopise prorektora Tichého, kterým informuje o projektu URBANISTICKÁ VIZE UK Tento projekt vznikl z iniciativy Studentské unie.. Na základě podkladů zadaných RUK pracuje na tomto projektu cca 20 studentů z různých vysokých škol kateder architektury ČVUT, TU Ostrava, TU v Liberci, VUT v Brně, většinou v rámci semestrálních prací. o 19. listopadu se bude konat neveřejný konzultační den, kde budou všechny projekty konzultovány. o Kolegium nominovalo proděkan Gregora jako zástupce za FF na tuto konzultaci. - Proděkan informoval, že od 18. listopadu bude v prostorách 2. patra hlavní budovy instalována výstava společnosti Člověk v tísni Umlčené hlasy. Bližší informace budou uveřejněny na webu. - Proděkan sdělil, že 25. listopadu ve bude ve vestibulu hlavní budovy otevřena výstava k 600. výročí bitvy u Grunwaldu, kterou spolupořádá litevská ambasáda. Následný seminář k bitvě u Grunwaldu od hod. se bude konat v místnosti č. 1 za účasti přednášejících Doc.Dr. Rimvydase Petrauskase, vedoucího katedry starověku a středověku Vilenské univerzity a PhDr. Et ThLic. Drahomíra Suchánka, Ph.D. et Th.D ÚSD FF UK. - Proděkan informoval, že do fakultní uzávěrky 9. listopadu bylo podáno rekordních 149 projektů na GA UK na rok 2011 v celkové hodnotě tis. Kč.

5 o Grantový referát žádosti překontroloval. Některé byly vráceny k dopracování a 19. listopadu budou všechny odeslány na GA UK. o Předpokládá se, že výsledky budou vyhlášeny v dubnu Proděkan informoval, že 10. února 2011 proběhne oponentní řízení projektů FRVŠ za rok o Oponováno bude 10 projektů FF UK, 1 projekt FSV a 1 projekt VŠUP - Proděkan informoval, že stavební úpravy v rámci projektu OPPA na podporu rodičůakademiků postupují podle harmonogramu a měly by být hotovy do Výjimkou je plošina pro kočárky na vstupním schodišti z Kaprovy ulice, kde byl termín dodání prodloužen do (prozatím budou k dispozici lyžiny). Od prosince bude tedy akademické obci k dispozici na hlavní budově dětský koutek a bezbariérový přístup, v paláci Špork kojící-přebalovací koutek. V pondělí od do hodin se uskuteční den otevřených dveří v dětském koutku, který bude zároveň dnem zahájení provozu. Během tohoto týdne bude informována akademická obec. - Proděkan informoval, že 9. listopadu proběhlo výběrového řízení na dodavatele hlídání dětí. Vybrána byla firma Imimi babysiting s r.o. - Proděkan informoval, že proběhla schůzka ohledně uzavření projektů specifického výzkumu v r Prof. Šedivý a dr. Plachý zajistí tabulky o změnách v týmech pro RUK a do též informace o publikačních výstupech projektů, zároveň zajistí dočerpání prostředků na stipendia. Tajemník zajistí dočerpání mzdových, provozních a režijních prostředků. Závěrečné zprávy projektů připraví Filip Malý na začátku ledna Po podpisu zpráv řešiteli a děkanem budou odevzdány na RUK do Proděkan informoval, že byly na stránkách rektorátu vyhlášeny podmínky pro rok 2011 ( Nic podstatného se nemění. Rektorátní termín uzávěrky V blízké době bude třeba projednat organizační podrobnosti (rozdělení studentů, rozpočty, osoby řešitelů atd.). V návaznosti na vyhlášení podmínek specifického výzkumu na příští rok bude třeba během listopadu zvážit vyhlášení soutěže o interní granty v r V souvislosti se zaváděním ifisu upozornil proděkanem na možné těžkosti při účtování spoluúčasti, kterou není možné zadat předem do systému, jak ifis v současné době vyžaduje. o Tento problém bude ještě řešen. - Proděkan konstatoval, že 11. listopadu přebírala UK formálně objekty v Opletalově ulici.

6 Resort informačních zdrojů - Proděkan informoval, že se připravuje nákup 70 PC desktopů na základě výběrového řízení. o Vybavena budou oddělení děkanátu, zánovní počítače, které se takto na děkanátu uvolní, budou přeinstalovány a nabídnuty základním součástem výměnou za staré PC s operačním systémem Windows o Výběrové řízení bude realizováno do konce listopadu. o Instalován bude operační systém Windows 7 Pro 32bit. - Proděkan informoval, že 12. listopadu jednala Knihovní komise FF UK o přebírání knih nakupovaných z grantových prostředků. o Komise odsouhlasila návrh Opatření děkana, které bude tuto záležitost řešit. o Po dobu trvání grantu bude kniha propůjčena řešitelům a po jeho skončení budou knihy vráceny do oborové knihovny. - Proděkan zaslal tajemníkovi nabídku firmy Office-centrum s.r.o. na řešení kopírovacích strojů a upozornil, že neuspokojivý stav kopírek OCÉ bude nezbytné v dohledné době řešit. - Proděkan informoval, že v souvislosti s novou verzí databáze WhoIs bude třeba do databáze doplnit kontaktní informace na úrovni základních součástí a oddělení děkanátu. Přechod bude třeba provést co nejdříve. - Proděkan informoval o eurocris Membership Meeting, kterého se zúčastnil v minulém týdnu. Jednání se týkala informačních systémů pro hodnocení vědy, rozhraní OBD a problémům, které se objevují při vkládání dat do této databáze. o Děkan v této souvislosti uvedl, že zvažuje, jakou formu motivovat (i sankcionovat) vkládání vědeckých výstupů do databáze OBD. Tato data budou důležitá pro určení výše institucionální podpory v příštích letech. Tajemník - Tajemník informoval, že schůzka sekretářek a tajemníků základních součástí s tajemníkem fakulty se uskuteční 19. listopadu od hodin v m.č.104. Různé

7 - Proděkan Špinka se dotázal, zda lze zasáhnout do OBD a upravit jej, aby byl přívětivější k uživatelům. o Proděkan Souček konstatoval, že jde o systém poskytovaný z RUK, který nelze snadno upravovat. - Proděkanka informovala, že vyšel Atlas školství, kde FF UK prezentuje studijní obory. - Proděkanka Čeňková upozornila na ne zcela správný anglický nápis na biblioboxech. V této souvislosti by bylo vhodné zvážit spolupráci Ústavu translatologie na překladech cizojazyčných nápisů. - Proděkanka Gillernová připraví návrh znění Sdělení děkana ohledně rigorózního řízení v souvislosti s povinností ukládání rigorózních prací. - Proděkan Špinka se dotázal na aktuálnost vyplňování všech polí při zadávání závěrečných prací. o Proděkan Souček sdělil, že některá pole budou upravena a přejmenována. Zapsala: Mgr. Karolína Chundelová Za správnost: Doc. PhDr. Michal Stehlík, Ph.D. Děkan

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 4. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Bičovský, proděkan

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. června 2010 Přítomni: děkan dr. Stehlík, prorektor prof. Jakubec, proděkanka doc. Gillernová, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Šulová, proděkan prof.

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 1. listopadu 2011 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan prof. Šedivý, proděkan ing. Gregor, proděkan doc. Špinka, proděkan dr. Souček,

Více

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013

Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Zápis z porady děkana s vedoucími základních součástí ze dne 28. listopadu 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan dr. Souček, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013

HODNOCENÍ. Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK. pro akademický rok 2012/2013 HODNOCENÍ Aktualizace Dlouhodobého záměru FF UK pro akademický rok 2012/2013 1) Studium a) Pokračovat v kvalitativním hodnocení pedagogické činnosti, včetně reálných dopadů na akreditační proces a fungování

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 19. března 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl, proděkan dr. Souček, prorektor prof. Jakubec, proděkan prof.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 7. ledna 2014 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan doc. Skarnitzl,proděkan prof. Šedivý, proděkan dr. Souček,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. března 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský,

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3.

Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. Zápis ze zasedání Vědecké rady vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně dne 3. září 2014 Zapsala: Ing. Lenka Danielová, Ph.D. Zápis ze zasedání Vědecké rady

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 15. září 2009 Přítomni: děkan dr. Stehlík, proděkanka doc. Gillernová, proděkanka dr. Šaldová, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Jakubec, tajemník ing. Pospíchal,

Více

POKYN DĚKANA č. 6/2015

POKYN DĚKANA č. 6/2015 MASARYKOVA UNIVERZITA PRÁVNICKÁ FAKULTA POKYN DĚKANA č. 6/2015 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2015 Den vydání: 4. 12. 2015 Platnost: 4. 12. 2015 Účinnost: 4.

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012

Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 Zápis ze zasedání Vědecké rady UK FHS ze dne 20. září 2012 PROJEDNANÉ BODY PROGRAMU: 1. Schválení zápisu ze zasedání Vědecké rady UK FHS, které se uskutečnilo 21. června 2012 - zápis byl Vědeckou radou

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: B Účinnost dokumentu od: 1.12.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen

Více

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017

O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 Pokyn děkana Právnické fakulty Masarykovy univerzity č. 10/2017 O ZPRACOVÁNÍ VÝROČNÍ ZPRÁVY PRÁVNICKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY ZA ROK 2017 (ve znění účinném od 4. 12. 2017) Podle 28 odst. 1 zákona

Více

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018

Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Rada pro vnitřní hodnocení Univerzity Pardubice Zápis z jednání dne 12. března 2018 Místo konání: zasedací místnost rektora, budova rektorátu, 3.NP, Studentská 95, Pardubice. Přítomni: z 9 členů rady přítomno

Více

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.:

Seznamy záznamů. FMMI VŠB-TUO Seznamy záznamů. Účinnost dokumentu od: Razítko: Řízená kopie č.: Garant dokumentu: Správce řízené dokumentace FMMI_OST_11_001 verze: A Účinnost dokumentu od: 1.5.2011 Seznamy záznamů Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem

Více

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: PD/04/2013 POKYN DĚKANKY Datum vydání: 27. 2. 2013 Ú: 1. 2. 2013 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 9 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: Webová prezentace

Více

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018

Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd. Opatření děkanky č. 22/2018 Univerzita Karlova, Fakulta sociálních věd Opatření děkanky č. 22/2018 Název: Změna opatření děkanky č. 8/2018 Vymezení působností a pravomocí proděkanů Vymezení působností a pravomocí některých členů

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 13/ Č. j. 2052/2018

O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 13/ Č. j. 2052/2018 O P A T Ř E N Í D Ě K A N A Č. 13/ 2 0 1 8 Č. j. 2052/2018 Zpracoval: proděkan pro rozvoj, kolegium děkana Odpovídá: děkan fakulty Aktualizace zařazení akademických a vědeckých pracovníků Pedagogické fakulty

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 25. února 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý,

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram akademického roku 2019/2020 na Filozofické

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ Prof. Dr. Ing. Miroslav Svítek děkan Opatření d ě k a n a č. 1/2013 o působnosti proděkanů, tajemníka fakulty a vedoucích ústavů Českého vysokého učení

Více

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup.

Závěr: Členové VRS poděkovali pedagogům ÚAMVT za jejich vstřícný přístup. Zápis ze zasedání VR chemické sekce a rady programu PRVOUK P42 Chemie dne 13. 3. 2014 Zápis ze zasedání VR chemické sekce Přítomni: Omluveni: Hosté: doc. Obšil, doc. Coufal, prof. Zima, doc. Kotek, dr.

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více

Vymezení pracovních činností akademických a vědeckých pracovníků. vědeckých pracovníků

Vymezení pracovních činností akademických a vědeckých pracovníků. vědeckých pracovníků Strana 1 / 10 Vymezení pracovních činností akademických a Anotace: Účelem této směrnice je vymezit okruh činností pro jednotlivé funkce (druhy práce) vykonávané akademickými a vědeckými pracovníky v pracovněprávním

Více

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů)

Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Gál, Dr. Rouchal, Dr. Egner, Dr. Jančová, Ing. Huba, D. Vítková, Bc. Ondroušek (9 členů) Zápis č. 16/2016 (35) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 21. listopadu 2016 v zasedací místnosti 311, v budově U1, Vavrečkova 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk, Dr.

Více

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vnitřní norma VŠCHT Praha č. 20.32/13 V Praze, 27.11.2013 Čj. 965/13/2013 Grantový řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Čl. 1 Základní ustanovení

Více

Zápis a usnesení přijatá na řádném zasedání AS KTF UK dne

Zápis a usnesení přijatá na řádném zasedání AS KTF UK dne Zápis a usnesení přijatá na řádném zasedání AS KTF UK dne 8. 10. 2014 Zápis z řádného zasedání AS KTF UK dne 8. 10. 2014 Prezenční listina: Členové senátu: Přítomní: Doc. Ing. Mgr. Aleš Opatrný, Th.D.

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 29. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkanka doc. Voldřichová Beránková, proděkan dr. Bičovský,

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2018. Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2018 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického roku 2017/2018 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 10/2017, Harmonogram akademického

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracoval: doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Platnost a účinnost:

Více

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

FZV-B-17/09. Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci V N I T Ř N Í N O R M A FZV UP FZV-B-17/09 Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci.

Více

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N.

Přítomni: Dr. Staněk, Dr. Beníček, Dr. Egner, Dr. Gál, Dr. Jančová, Dr. Rouchal, Ing. Bednařík, Ing. Fojtl, Ing. Hnátková, N. Zápis č. 02/2015 (02) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 2. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Dr. Staněk,

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 10/2017 Harmonogram akademického roku 2017/2018 na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram

Více

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015

ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 ZÁPIS ze 49. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 5. února 2015 čj. DFF/36/15 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Nepřítomni: L. Kloučková, Bc. M.

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 ZÁPIS Z JEDNÁNÍ AS FS č. 4 Pracoviště Akademický senát Fakulty strojní VŠB-TUO Zaznamenal Ing. et Ing. Mgr. Jana Petrů, Ph.D. Funkce tajemnice AS FS Spojení Telefon: +420 597 324 397 Fax: - E-mail: jana.petru@vsb.cz

Více

OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK

OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK Č. j.: UKKTF/39731/2017 V Praze dne 5. prosince 2017 OPATŘENÍ DĚKANA č. 11/2017 Organizační řád děkanátu KTF UK V souladu s čl. 13 Statutu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy upravuji podrobnosti

Více

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK

Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK Zápis ze zasedání Vědecké rady Geografické sekce PřF UK 13. 1. 2017 Přítomni: doc. Bičík, doc. Blažek, doc. Čermák, prof. Drbohlav, prof. Dzúrová, mgr. Frantál, doc. Chromý, prof. Janský, prof. Kalvoda,

Více

Informace pro studenty doktorského studijního programu obecná jazykověda a teorie komunikace (OJTK)

Informace pro studenty doktorského studijního programu obecná jazykověda a teorie komunikace (OJTK) Informace pro studenty doktorského studijního programu obecná jazykověda a teorie komunikace (OJTK) Tento dokument je určen pro studenty, kteří zahájili své studium v akademickém roce 212/213 (tedy od

Více

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne

Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne Zápis č. 16 z řádného jednání Akademického senátu EkF VŠB-TUO konaného dne 06. 06. 2017 Počet přítomných senátorů: 11 Omluveni: 2 Neomluveni: 0 Ukončení mandátu: 2 Hosté: prof. Dr. Ing. Zdeněk Zmeškal,

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 září 2014 opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin zápis do 1. ročníku na ak. rok 2014/2015: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba, Grafický design)

Více

Zápis z 3. zasedání AS FIT ČVUT v Praze

Zápis z 3. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Zápis z 3. zasedání AS FIT ČVUT v Praze Místo a čas konání: Čtvrtek 28. 4. 2016, zasedací místnost T9:364 FIT ČVUT, doba trvání 19:45 22:00 Přítomni: Členové AS FIT: Rudolf B. Blažek, Matěj Bartík (pozdější

Více

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29.

Akademický senát Univerzity Pardubice. Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. č. j.: KaRek/0039/2018 Akademický senát Univerzity Pardubice Z Á P I S z 9. zasedání Akademického senátu Univerzity Pardubice, konaného dne 29. května 2018 Přítomni: dle prezenční listiny 27 senátorů z

Více

Organizační struktura Katedry psychologie FF UP v Olomouci

Organizační struktura Katedry psychologie FF UP v Olomouci Organizační struktura Katedry psychologie FF UP v Olomouci Vedoucí katedry: - zodpovídá za celkový chod pracoviště - zodpovídá za technicko-organizační záležitosti - řeší personální otázky a rozpočet -

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2017. Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 3/2017. Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 3/2017 Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického roku 2016/2017 Čl. 1 Změna opatření děkana č. 12/2016, Harmonogram akademického

Více

Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder

Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder Č. j.: UKKTF/20883/2018 V Praze dne 22. března 2018 OPATŘENÍ DĚKANA č. 5/2018 Působnost vedoucích kateder V souladu s čl. 12 odst. 2 Statutu Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy (dále jen fakulta

Více

Studentská grantová soutěž 2019

Studentská grantová soutěž 2019 Směrnice děkana Divadelní fakulty JAMU Studentská grantová soutěž 2019 I. Úvodní ustanovení Tato směrnice upravuje pravidla studentské grantové soutěže, tzv. specifického vysokoškolského výzkumu na Divadelní

Více

Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci

Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci FZV-MPD-5/2014 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA Metodický pokyn děkana FZV UP pro podávání žádostí o akreditaci či prodloužení doby platnosti akreditace na FZV UP v Olomouci Obsah:

Více

Univerzita Karlova V Praze dne Právnická fakulta. Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne

Univerzita Karlova V Praze dne Právnická fakulta. Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne Univerzita Karlova V Praze dne 23. 3. 2017 Právnická fakulta Zápis z jednání kolegia děkana (KD) konaného dne 23. 3. 2017 Přítomni: děkan Kuklík, proděkani Beran, Damohorský, Dvořák, Chromá, Prášková,

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 12. zasedání AS FSv, které se konalo dne 28. 3. 2018 Přítomni: Hosté: Veřejnost: dle prezenční listiny prof. Máca, doc. Pešková, prof. Patzák, prof. Pavelka, Ing. Vokurka,

Více

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY

S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ DĚKANA FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO MANAGEMENTU POLICEJNÍ AKADEMIE ČESKÉ REPUBLIKY Ročník 2009 Praha 10. prosince 2009 Částka 2 O B S A H Pokyn děkana Fakulty bezpečnostního

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2018

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 35/2018 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 35/2018 Název: Podpora internacionalizace na Univerzitě Karlově Účinnost: 18. září 2018 1 Podpora internacionalizace na Univerzitě Karlově Čl. 1 - Základní ustanovení

Více

Soutěž o cenu děkana za práci v oboru ekologie a problematiky životního prostředí (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta).

Soutěž o cenu děkana za práci v oboru ekologie a problematiky životního prostředí (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta). Soutěž o cenu děkana za práci v oboru ekologie a problematiky životního prostředí (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta). S myšlenkou nezbytnosti environmentální edukace všech budoucích učitelů ustavil

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla

Více

Akademický senát FZS

Akademický senát FZS Akademický senát FZS Zápis č.2-2011 z 2. zasedání pléna Akademického senátu FZS v akademickém roce 2010/2011 Termín: 2. 2. 2011 Přítomni: viz prezenční listina (příloha č. 1) Nepřítomni: viz prezenční

Více

Studentská grantová soutěž Univerzity Hradec Králové na využití prostředků specifického výzkumu od roku Článek I.

Studentská grantová soutěž Univerzity Hradec Králové na využití prostředků specifického výzkumu od roku Článek I. Směrnice kvestora č. 1/2015 Studentská grantová soutěž Univerzity Hradec Králové na využití prostředků specifického výzkumu od roku 2016 Článek I. Obecná pravidla užití státní dotace na specifický výzkum

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČZU V PRAZE

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČZU V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE STATUT INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY FAKULTY ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ ČZU V PRAZE Praha 2018 STATUT INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY FŽP ČZU V PRAZE ČÁST

Více

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle:

Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Pro rok 2017 byly vedením stanoveny následující cíle: Cíl 1: Aktualizace vnitřních předpisů dle novely vysokoškolského zákona Akce: revize vnitřních předpisů, zapracování požadavků dle novely vysokoškolského

Více

KOLEGIUM ŘEDITELE MATEMATICKÉHO ÚSTAVU 130. zasedání dne Zápis

KOLEGIUM ŘEDITELE MATEMATICKÉHO ÚSTAVU 130. zasedání dne Zápis Slezská univerzita v Opavě Matematický ústav v Opavě KOLEGIUM ŘEDITELE MATEMATICKÉHO ÚSTAVU 130. zasedání dne 10. 4. 2014 Zápis Přítomni: V. Averbuch, J. Böhmová, Z. Kočan, M. Málek, J. Melecký, J., J.

Více

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008

Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008 Zápis ze zasedání Akademického senátu OU 5. května 2008 Přítomni: UK 15, SK 5, podrobně viz prezenční listinu Hosté: rektor prof. Močkoř, prorektor doc. Klimeš, prorektorka doc. Málková, prorektor dr.

Více

Zápis z jednání Vědecké rady FIM Univerzity Hradec Králové konané dne 17. 3. 2010

Zápis z jednání Vědecké rady FIM Univerzity Hradec Králové konané dne 17. 3. 2010 Zápis z jednání Vědecké rady FIM Univerzity Hradec Králové konané dne 17. 3. 2010 Přítomni: viz prezenční listina /Příloha 1/ Program: 1. Zahájení 2. Habilitační řízení RNDr. Kamily Olševičové, Ph.D. 3.

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Návrh zápisu ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 1. dubna 2015 Přítomno: 19 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluven: doc.

Více

Proběhla diskuse o přijímací zkoušce z matematiky v příštím roce;

Proběhla diskuse o přijímací zkoušce z matematiky v příštím roce; Z Á P I S Z J E D N Á N Í K O L E G I A D Ě K A N A F S E U J E P Datum konání: 3. - 5. 10. 2012 Čas od 15.00 do 18.00 hod, 10.00-16.00 10.00-13.00 /3., 4., 5., 10. 2012 / Jednání řídil: Doc. Ing. Z. Štěpánek,

Více

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013

Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Zápis z jednání užšího kolegia děkana ze dne 17. září 2013 Přítomni: děkan doc. Stehlík, proděkan doc. Špinka, proděkanka prof. Čeňková, proděkan ing. Gregor, proděkan prof. Šedivý, proděkan doc. Skarnitzl,

Více

POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU

POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU POSLÁNÍ A ČINNOST INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY AGRONOMICKÉ FAKULTY MENDELU Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Poslání IGA

Více

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne

Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 4/2007 ze zasedání grémia děkana FD konaného dne 14.5.2007 Přítomni: Prof. P. Moos, Ing. Schmidt, prof. J. Jíra, Dr. Kaliková, prof. Vlček, prof. Z. Votruba, prof. Kovanda

Více

Fakulta dopravní ČVUT

Fakulta dopravní ČVUT Fakulta dopravní ČVUT Z á p i s č. 2/2010 z 2. zasedání grémia děkana FD konaného dne 16.3. 2010 v Konviktu v zasedací místnosti č. 314 Přítomni: prof. Svítek, prof. Jíra, Dr. Schmidt, prof. Přibyl, prof.

Více

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 5/2018 (159) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 9. 4. 2018 Přítomni: doc. Ing. František Gazdoš, Ph.D., Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., Ing. Libor

Více

III. ZMĚNY ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ

III. ZMĚNY ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ Vnitřní předpisy Slezské univerzity v Opavě, Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné III. ZMĚNY ORGANIZAČNÍHO ŘÁDU SLEZSKÉ UNIVERZITY V OPAVĚ OBCHODNĚ PODNIKATELSKÉ FAKULTY V KARVINÉ Čl. 1 1 V Organizačním

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 4. března 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský, proděkan dr. Souček, proděkanka doc.

Více

Zápis z kolegia děkana Pedagogické fakulty UJEP dne

Zápis z kolegia děkana Pedagogické fakulty UJEP dne Zápis z kolegia děkana Pedagogické fakulty UJEP dne 10. 10. 2016 Č.j. 43/2016/01094 P2016-031857 Přítomni: doc. Doulík, doc. Škoda, doc. Brtnová-Čepičková, dr. Procházková, mgr. Červenka, ing. Hřebejková,

Více

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016

ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 ZÁPIS z 53. zasedání Akademického senátu Filozofické fakulty UHK, konaného dne 2. května 2016 čj. DFF/184/16 Přítomni: členové AS FF UHK dle přiložené prezenční listiny Omluven: Bc. Tomáš Tázlar Hosté:

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017 září 2016 1. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 1. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2016/2017: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 září 2018 3. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 3. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2018/2019: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Zápis č. 12 z porady kolegia děkana FT konané dne

Zápis č. 12 z porady kolegia děkana FT konané dne Zápis č. 12 z porady kolegia děkana FT konané dne 23. 06. 2014 Přítomni: doc. Ponížil, doc. Humpolíček, doc. Buňková, Bc. Vodinská, Dr. Staněk, doc. Kafka, doc. Buňka, doc. Mráček, doc. Kašpárková, prof.

Více

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit.

Sdělil, že je přítomno 10 členů a senát je usnášeníschopný. Zároveň omluvil Dr. Gála, který se dnešního zasedání nemohl zúčastnit. Zápis č. 03/2015 (03) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty technologické konaného dne 16. února 2015 v zasedací místnosti děkanátu FT, v budově U1 UTB, nám. TGM 275, Zlín Přítomni: Omluven: Hosté:

Více

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2019 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla

Více

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně. Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně. Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: PD/05/2013 POKYN DĚKANKY Datum vydání: 26. 4. 2013 Ú: 26. 4. 2013 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 6 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: Webová

Více

ZÁPIS Z MIMOŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ AS KTF UK DNE 23. LISTOPADU 2016 PREZENČNÍ LISTINA

ZÁPIS Z MIMOŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ AS KTF UK DNE 23. LISTOPADU 2016 PREZENČNÍ LISTINA ZÁPIS Z MIMOŘÁDNÉHO ZASEDÁNÍ AS KTF UK DNE 23. LISTOPADU 2016 PREZENČNÍ LISTINA Přítomní členové senátu doc. PhDr. Josef Bartoň, Th.D. ThLic. Denisa Červenková, Th.D. PhDr. Viktor Kubík, Ph.D. PhDr. Jaroslav

Více

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30

ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 Program zasedání: ZÁPIS ZE ZASEDÁNÍ AS FA VUT ze dne 10. 1. 2012 Místo zasedání: místnost 117A - FA Poříčí 5 začátek jednání: 15:00, konec jednání: 16:30 1. Zahájení zasedání a schválení programu 2. zasedání

Více

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005

ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 ZÁPIS Č. 3 Z JEDNÁNÍ AS FS DNE 29. 11. 2005 Přítomno: 12 členů akademické komory AS FS (omluveni Ing. Petr Kočí, Ph.D., Ing. Jiří Fries, Ph.D., nepřítomen Ing. Michal Richtář), 5 členů studentské komory

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 září 2017 4. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 4. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2017/2018: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci

Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci Část první Článek 1 Základní ustanovení (1) Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen organizační řád ) upravuje postavení a činnost jednotlivých

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY PRO VNITŘNÍHO HODNOCENÍ UP konaného dne 21.února 2018 od 13:30 hod. ve Velké zasedací místnosti RUP Přítomni: prof. Mgr. Jaroslav Miller, M.A., Ph.D., předseda prof. Mgr. MgA. Vít

Více

Mezinárodně významný = Publikovaný v cizím jazyce (ne slovenštině) a to v zahraničí (nikoliv na Slovensku). 2

Mezinárodně významný = Publikovaný v cizím jazyce (ne slovenštině) a to v zahraničí (nikoliv na Slovensku). 2 Příloha 2 Metodika zařazení do mzdových tříd Mzdová třída: AP4 Pro zařazení do dané třídy musí zaměstnanec splnit vždy všechny tučně vyznačené podmínky a alespoň jednu z dalších podmínek uvedených kurzivou:

Více

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne

Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne Zápis č. 7/2015 (120) z řádného zasedání Akademického senátu Fakulty aplikované informatiky konaného dne 4. 5. 2015 Přítomni: Ing. Miroslav Matýsek, Ph.D., prof. Ing. Petr Dostál, CSc., prof. Ing. Roman

Více

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty

Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Univerzita Palackého v Olomouci Akademický senát Filozofické fakulty Zápis ze zasedání Akademického senátu FF UP dne 17. června 2015 Přítomno: 15 členů AS FF UP (dle prezenční listiny) Omluveni: doc. L.

Více

J ANÁČK OV A AK ADE M IE M Ú ZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ B E E T H O V E N O V A / 2, B R N O

J ANÁČK OV A AK ADE M IE M Ú ZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ B E E T H O V E N O V A / 2, B R N O J ANÁČK OV A AK ADE M IE M Ú ZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ B E E T H O V E N O V A 6 5 0 / 2, 662 15 B R N O SMĚRNICE Č. 3/2011 ze dne 25. listopadu 2011 o zásadách studentské grantové soutěže Rektor vydává tuto

Více

Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková, Referát pro vědu a tvůrčí činnost prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D. prorektor pro vědu a tvůrčí činnost

Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková, Referát pro vědu a tvůrčí činnost prof. Ing. Jiří Kulhánek, Ph.D. prorektor pro vědu a tvůrčí činnost Univerzita Pardubice Směrnice č. 6/2015 Věc Studentská grantová soutěž Působnost všechny útvary univerzity Účinnost 1. ledna 2016 Číslo jednací RPO/0048/15 Vypracovala a předkládá Ing. Martina Valášková,

Více

Metodický pokyn č. 5/2015 pro přípravu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT

Metodický pokyn č. 5/2015 pro přípravu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta informačních technologií Thákurova 9, 160 00 Praha 6 Metodický pokyn č. 5/2015 pro přípravu projektů Studentské grantové soutěže ČVUT na FIT ČVUT Článek 1 Úvodní

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ze dne.. Čl. 1. Úvodní ustanovení

ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD. ze dne.. Čl. 1. Úvodní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ PŘÍLOHY Č. I STATUTU MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ze dne.. Čl. 1 Úvodní ustanovení Tento řád stanoví podrobnosti o struktuře a organizaci fakulty, sekcí a dalších součástí

Více

Akademický senát FSv ČVUT

Akademický senát FSv ČVUT Akademický senát FSv ČVUT Zápis z 24. zasedání AS FSv, které se konalo dne 2. 10.2019 Přítomni: Hosté: Veřejnost: dle prezenční listiny děkan prof. Máca, proděkani prof. Pešková, prof. Pavelka, prof. Patzák,

Více

UNIVERZITA KARLOVA KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA. OPATŘENÍ DĚKANA č. 1/2018 Organizační řád děkanátu

UNIVERZITA KARLOVA KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA. OPATŘENÍ DĚKANA č. 1/2018 Organizační řád děkanátu UNIVERZITA KARLOVA KATOLICKÁ TEOLOGICKÁ FAKULTA Č. j.: UKKTF/18503/2018 V Praze dne 14. března 2018 OPATŘENÍ DĚKANA č. 1/2018 Organizační řád děkanátu V souladu s čl. 13 Statutu Katolické teologické fakulty

Více

porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne

porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne Z á p i s z porady vedoucích pracovišť Pedagogické fakulty UJEP dne 11. 4. 2017 děkan doc. Doulík 1. Děkan informoval, že byla zveřejněna výzva k předkládání projektů v rámci Fondu vzdělávací politiky

Více

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ

ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ ČASOVÝ PLÁN AKADEMICKÉHO ROKU 2018-2019 PRO STUDIUM V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU NA ČVUT V PRAZE FAKULTĚ DOPRAVNÍ Zimní semestr 27.08.2018-23.09.2018 výuka předmětů 22AMMD v prostorách

Více

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 8/2012 Pravidla podpory projektů vysokoškolského specifického výzkumu na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity (ve znění účinném 1. 9. 2014) Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998

Více

Zápis z jednání AS UK FHS konaného

Zápis z jednání AS UK FHS konaného Zápis z jednání AS UK FHS konaného 6. 2. 2014 Prezenční listina Přítomni: L. Císařovská, J. Horský, J. Marek, P. Mücke, H. Novotná, J. Novotný, M. Seligová, A. Svoboda, V. Vávrová, P. Konůpka, J. Matoušek,

Více

Úplné znění. Pravidel studia v programech celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě ze dne 1. listopadu 2012

Úplné znění. Pravidel studia v programech celoživotního vzdělávání Slezské univerzity v Opavě ze dne 1. listopadu 2012 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) dne 31. prosince 2008

Více

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 8. dubna 2014

Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 8. dubna 2014 Zápis z jednání širšího kolegia děkana ze dne 8. dubna 2014 Přítomni: děkanka doc. Friedová, proděkanka dr. Lehečková, proděkan ing. Gregor, proděkan dr. Bičovský, proděkan dr. Souček, proděkanka doc.

Více