Tuto pøíruèku si pøeètìte je¹tì pøed instalováním softwaru!

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Tuto pøíruèku si pøeètìte je¹tì pøed instalováním softwaru!"

Transkript

1 Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" Tuto pøíruèku si pøeètìte je¹tì pøed instalováním softwaru! Digitální hudební pøehrávaè, FM rádio, Handsfree funkce s hlasovou volbou a Hudební hovor v¹e vjednom Aplikace Nokia Audio Manager s Pøipojením k Internetu Snadné pou¾ití aplikace Nokia CD Manager (pro základní pou¾ití) Nezávislé napájení mù¾e být pou¾it s mobilním telefonem Nokia i samostatnì Kompatibilní s mobilními telefony Nokia 3310, 3330, 8210, 8250, 8850 a (Viz obrázky.) vydání

2 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA MOBILE PHONES Ltd, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt NOKIA MUSIC PLAYER shoduje s ustanoveními následující smìrnice: 1999/5/EC.. Copyright Nokia Mobile Phones Reprodukce, pøenos, distribuce nebo ukládání obsahu tohoto dokumentu nebo libovolné jeho èásti v jakékoli formì je povoleno pouze po pøedchozím písemném svolení spoleèností Nokia. Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované produkty anázvy spoleèností mohou být ochrannými známkami nebo obchodními názvy svých odpovídajících vlastníkù.. Nokia se øidí politikou neustálého vývoje. Nokia si vyhrazuje právo provádìt zmìny a vylep¹ení uv¹ech výrobkù popsaných v tomto dokumentu bez pøedchozího oznámení. Spoleènost Nokia není za ¾ádných okolností zodpovìdná za jakoukoli ztrátu dat nebo pøíjmù ani za zvlá¹tní, náhodné, následné èi nepøímé ¹kody zpùsobené jakýmkoli zpùsobem. Obsah tohoto dokumentu je dodáván "TAK JAK JE". Kromì zákonných po¾adavkù se ve vztahu k pøesnosti, spolehlivosti ani obsahu tohoto dokumentu neposkytují ¾ádné vyjádøené ani pøedpokládané záruky vèetnì, nikoli v¹ak pouze, pøedpokládaných záruk prodejnosti a vhodnosti pro daný úèel. Spoleènost Nokia si vyhrazuje právo kdykoli a bez pøedchozího upozornìní tento dokument revidovat nebo ukonèit jeho platnost. Hudba je chránìna autorskými právy, vymezenými v mezinárodních smlouvách a národních zákonech o autorských právech. Pro reprodukci nebo kopírování hudby mù¾e být nezbytné získat potøebné povolení nebo licenci. V nìkterých národních zákonech oautorských právech je zakázáno kopírovat materiál chránìný autorskými právy pro osobní úèely. Informujte se o odpovídající národní legislativì. Dostupnost urèitých produktù se mù¾e li¹it podle oblastí. Obra»te se na nejbli¾¹ího prodejce spoleènosti Nokia Nokia Mobile Phones.

3 Obsah 1/3 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ... 2 Úvod... 6 Pro Va¹i bezpeènost... 6 Pou¾ití Hudebního pøehrávaèe Nokia... 8 Obsah prodejního balení... 9 Popis Hudebního pøehrávaèe Nokia...10 Volby softwaru Nokia CD Manager...11 Nokia Audio Manager...11 Získání a poslech hudby Snadno a rychle Nokia CD Manager...13 Nokia Audio Manager...14 Hudební pøehrávaè Nokia...16 FM rádio...17 Handsfree headset...18 Instalace programu Nokia Audio Manager. 19 Instalace...19 Chyba instalace...20 Odinstalování programu Nokia Audio Manager...20 Instalace programu Nokia CD Manager Instalace Chyba instalace Odinstalování programu Nokia CD Manager Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme Nainstalování baterie Pøipojení kabelu sluchátek Vlo¾ení pamì»ové karty Vyjmutí pamì»ové karty Zpùsob no¹ení Hudebního pøehrávaèe Nokia Pøipojení poèítaèe Nokia Audio Manager Pou¾ití Správa hudebních nahrávek Spu¹tìní aplikace Nokia Audio Manager Zkratkové klávesy pro pou¾ití na PC Nápovìda - Jak postupovat? Krok 1. Pøehrávání z CD Pøehrávání CD Re¾im minimalizovaného pøehrávaèe Krok 2. Ètení CD Pøidání skladeb z CD Nokia Mobile Phones.

4 Obsah 2/3 Krok 3. Práce s databází Pøidání skladeb z Internetu...50 Vytvoøení vlastního seznamu skladeb...51 Krok 4. Pøesunutí hudby do pamì»ové karty Krok 5. Zálohování a obnovení hudby Nokia CD Manager Získání a poslech skladeb...58 Nápovìda Jak ji pou¾ít?...59 Krok 1. Získání hudby Krok 2. Ètení CD Krok 3. Pøejmenování skladeb Krok 4. Zkopírování skladeb do pøehrávaèe a poslech hudby Krok 5. Pou¾ití menu Media On PC Klepnutí pravým tlaèítkem my¹i...66 Media On Device Klepnutí pravým tlaèítkem my¹i...67 Krok 6. Zálohování a obnovení hudby Hudební pøehrávaè Nokia Pøehrávání zpamì»ové karty Pøíkazy pro pøehrávání z pamì»ové karty Volba pøehrávané skladby Procházení skladbou Volby pøehrávání Volba nastavení zvuku pøehrávání Zámek tlaèítek Osvìtlení displeje Hudební pøehrávaè Nokia Naladìní FM rádia Volba frekvence Pou¾ití automatického vyhledání FM frekvence Pou¾ití pøednastavených stanic Pøepínání stereo a mono Hudební pøehrávaè Nokia Pou¾ití jako headset Které telefony je mo¾né pou¾ít? Pøipojení Hudebního pøehrávaèe Nokia k telefonu Pøijímání hovorù a volání Pøijmutí hovoru Volání Nokia Mobile Phones.

5 Obsah 3/3 Hudební pøehrávaè Nokia - Ovládací tlaèítko Nastavení hlasitosti a Hudební hovor...94 Hudební pøehrávaè Nokia - Baterie Tipy pro úsporu energie...96 Hudební pøehrávaè Nokia - Chybová hlá¹ení Nokia Audio Manager - Typy souborù Typy souborù spustitelné v aplikaci Nokia Audio Manager...98 Nokia CD Manager Chybová hlá¹ení Technické informace Poèítaè Pamì»ová karta Doporuèená pøenosová rychlost Aktualizace Nokia Audio Manager Aktualizace - Hudební pøehrávaè Nokia Aktualizace firmwaru Vysvìtlivky Hudební pøehrávaè Nokia - Chybová hlá¹ení Hudební pøehrávaè Nokia - Odstraòování problémù Péèe a údr¾ba Hudební pøehrávaè Nokia Pamì»ová karta Baterie Nokia Mobile Phones.

6 Úvod Pro Va¹i bezpeènost Seznamte se s tìmito jednoduchými pravidly. Jejich poru¹ování mù¾e být nejenom nebezpeèné, ale i protizákonné. Podrobnìj¹í bezpeènostní informace naleznete v této pøíruèce. V u¾ivatelské pøíruèce telefonu naleznete informace o ovládání, péèi a údr¾bì a dùle¾ité bezpeènostní informace. Bezpeènost silnièního provozu pøedev¹ím K Hudebnímu pøehrávaèi Nokia mù¾ete pøipojit mobilní telefon Nokia. Nepou¾ívejte v¹ak telefon pøi jízdì; nejprve zaparkujte vozidlo. Interference Pøi provozu bezdrátového pøístroje mù¾e docházet k interferencím, které nepøíznivì ovlivòují jeho funkci. Bìhem pobytu ve zdravotnických zaøízeních telefon vypnìte Dodr¾ujte v¹echny místní pøedpisy a naøízení. Pokud je k Hudebnímu pøehrávaèi Nokia pøipojen mobilní telefon Nokia, vypnìte telefon v blízkosti lékaøských zaøízení. Vypínejte telefon v letadlech Pøi provozu bezdrátového pøístroje mù¾e docházet k interferencím. Pøi nástupu do letadla vypnìte Hudební pøehrávaè Nokia i mobilní telefon Nokia. Pou¾ívání mobilního telefonu v letadle je nezákonné. Vypínejte telefon pøi èerpání paliva Nepou¾ívejte telefon u èerpací stanice. Nepou¾ívejte jej ani v blízkosti paliv èi jiných chemikálií Nokia Mobile Phones.

7 Úvod Pro Va¹i bezpeènost V blízkosti míst, kde je provádìn odstøel, telefon vypnìte Telefon nepou¾ívejte v blízkosti míst, kde je provádìn odstøel. Dodr¾ujte zákazy, pøíslu¹ná pravidla a naøízení. Vyu¾ívejte kvalifikovaný servis Instalaci nebo opravu pøístroje smí provádìt pouze kvalifikovaný servisní pracovník. Pøíslu¹enství a baterie Pou¾ívejte pouze schválené pøíslu¹enství a baterie. Nepøipojujte nekompatibilní produkty. Pøipojení k jinému zaøízení Pøed pøipojením k jinému zaøízení si peèlivì pøeètìte bezpeènostní informace v u¾ivatelské pøíruèce tohoto zaøízení. Nepøipojujte nekompatibilní produkty. Nezapomeòte zálohovat v¹echna dùle¾itá data. Hlasitost poslechu Nepøehrávejte hudbu pøíli¹ hlasitì. Pøetrvávající hluk mù¾e zpùsobit po¹kození Va¹eho sluchu. Pøi nastavování hlasitosti postupujte opatrnì. Sluchátka a poutko Sluchátka a poutko nepou¾ívejte, pokud by to mohlo být nebezpeèné Nokia Mobile Phones.

8 Úvod Pou¾ití Hudebního pøehrávaèe Nokia Hudební pøehrávaè Nokia je mo¾né pou¾ít tøemi zpùsoby. Samostatný pøehrávaè Hudební pøehrávaè Nokia je mo¾né pou¾ít samostatnì jako malý, pøenosný a velmi kvalitní pøehrávaè. Informace o pou¾ití samostatného pøehrávaèe naleznete v kapitole Hudební pøehrávaè Nokia Pøehrávání z pamì»ové karty. Pøipojený k mobilnímu telefonu Nokia Po pøipojení k mobilnímu telefonu Nokia nabízí tento hudební pøehrávaè i handsfree ovládání telefonu. Mù¾ete pøijímat a volat hovory bez potøeby dotknout se telefonu. Informace o pou¾ití pøehrávaèe pøipojeného k mobilnímu telefonu Nokia naleznete v kapitole Hudební pøehrávaè Nokia Pou¾ití jako headset. Poznámka: Proto¾e stejný port je pou¾it pro pøipojení kabelu k mobilnímu telefonu Nokia i kpoèítaèi, není mo¾né jej pøipojit k obìma pøístrojùm najednou. Pøipojený ke kompatibilnímu PC Do pamì»ové karty Hudebního pøehrávaèe Nokia je mo¾né z kompatibilního PC zkopírovat nové zvukové soubory. Informace o pou¾ití pøehrávaèe pøipojeného k PC naleznete v kapitole Nokia Audio Manager Pou¾ití nebo Nokia CD Manager. Poznámka: Nepou¾ívejte tento produkt v rozporu s autorskými právy nebo jinými právy knaètené nebo pøehrávané hudbì. Licence je platná pouze pro jeden systém. Pokud budete chtít pou¾ívat software na více poèítaèích, musíte jej registrovat pro ka¾dý systém Nokia Mobile Phones.

9 Úvod Obsah prodejního balení Hudební pøehrávaè Nokia Tu¾ková baterie typu AAA, (1) USB kabel Poutko Kabel k telefonu Sluchátka s kabelem CD-ROM v obalu Pamì»ová karta Záruèní list (není zobrazen) Nokia Mobile Phones.

10 Úvod Popis Hudebního pøehrávaèe Nokia Zleva Zepøedu Zprava Víèko baterie Mikrofon Víèko baterie USB konektor Pøíchytka mode Displej USB konektor Hrát/Pauza Dozadu Konektor pro sluchátka Dopøedu Konektor pro sluchátka Pøíchytka hold audio/off volume Tlaèítko Pøijmout/Konec Kryt pamì»ové karty Zdola Sériové èíslo Zezadu Nokia Mobile Phones.

11 Volby softwaru Pro správu hudebních souborù musíte zvolit jeden ze dvou dostupných programù. Nokia CD Manager Nokia CD Manager umo¾òuje kopírovat hudbu z audio CD, pøejmenovat stopy a pøesunout hudbu do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Pøipojení k Internetu není vy¾adováno. Snadné pou¾ití Ètení z audio CD Snadné pøesunutí souborù do Hudebního pøehrávaèe Nokia Podpora formátu AAC 64 kpbs (pøenosová rychlosti 64 kpbs odpovídá jedné hodinì záznamu na 32MB pamì»ové kartì.) Nokia Audio Manager Nokia Audio Manager je úplný program pro správu hudby, který umo¾òuje kopírovat hudbu z audio CD (ètení), získat hudbu z Internetu, vytvoøit databázi hudebních nahrávek a pøesunout je do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Pro pøístup k CD databázi z aplikace Nokia Audio Manager je vy¾adováno funkèní pøipojení k Internetu. Hlavní funkce Ètení CD diskù (AAC) Správa databáze (rùzné formáty: MP3, AAC, atd.) vèetnì legálních MP3 souborù Pøesunutí souborù do Hudebního pøehrávaèe Nokia Dostupné pøipojení k Internetu (naètení hudby) Nokia Mobile Phones.

12 Získání a poslech hudby Získání hudby Pøipojení k Internetu Není pøipojení k Internetu Základní u¾ivatelé Nokia Audio Manager Nokia CD Manager Nainstalování Instalace Viz Ètení CD Ètení audio CD Instalace Viz Ètení CD Viz Vytvoøení vlastního seznamu skladeb Viz Pøesunutí hudby do pamì»ové karty Vytvoøení seznamù skladeb Zkopírování do Hudebního pøehrávaèe Nokia Poslech hudby Viz Pøejmenování skladeb Viz Zkopírování skladeb do pøehrávaèe a poslech hudby Viz Pøehrání pamì»ové karty Nokia Mobile Phones.

13 Snadno a rychle Nokia CD Manager Instalace programu Nokia CD Manager Do jednotky CD-ROM poèítaèe vlo¾te disk CD-ROM. Zvolením ikony v hlavním menu zahajte instalaci. Pøipojení k Internetu není pou¾ito. Poznámka: Nepøipojujte Hudební pøehrávaè Nokia k poèítaèi pøed nainstalováním programu Nokia CD Manager. Pøed pøipojením hudebního pøehrávaèe si v kapitole Zaèínáme vyhledejte informace o: nainstalování baterie, pøipojení sluchátek, vlo¾ení pamì»ové karty. Pøipojení Hudebního pøehrávaèe Nokia Pøipojte USB kabel do USB konektoru v pøehrávaèi a do USB portu na poèítaèi. Zapnutí Hudebního pøehrávaèe Nokia Pøepínaè audio/off pøesuòte do polohy audio. Spu¹tìní programu Nokia CD Manager V nabídce Start zvolte Nokia CD Manager. Vlo¾ení hudebního CD Do jednotky CD-ROM poèítaèe vlo¾te hudební CD. Volba skladeb Klepnutím na názvy skladeb zvolte ty, které chcete pøesunout do poèítaèe Nokia Mobile Phones.

14 Snadno a rychle Pøesun skladeb z CD Pro pøekopírování zvolených skladeb do poèítaèe klepnìte na Read a CD. Pøejmenování skladeb Pravým tlaèítkem my¹i klepnìte na skladbu. Napi¹te nový název skladby. Ulo¾ení pøejmenovaných skladeb Klepnutím na Rename zavøete okno a ulo¾íte pøejmenované skladby. Kopírování do Hudebního pøehrávaèe Nokia Na levé stranì obrazovky zvolte skladby, které chcete pøesunout do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Klepnìte na Add. Zvolené skladby se pøesunou do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Nokia Audio Manager Instalace programu Nokia Audio Manager Do jednotky CD-ROM poèítaèe vlo¾te disk CD-ROM. Zvolením ikony v hlavním menu zahajte instalaci. Poznámka: Pøed pøipojením hudebního pøehrávaèe si v kapitole Zaèínáme vyhledejte informace o: nainstalování baterie, pøipojení sluchátek, vlo¾ení pamì»ové karty. Pøipojení Hudebního pøehrávaèe Nokia Pøipojte USB kabel do USB konektoru v pøehrávaèi a do USB portu na poèítaèi Nokia Mobile Phones.

15 Snadno a rychle Zapnutí Hudebního pøehrávaèe Nokia Pøepínaè audio/off pøesuòte do polohy audio. Spu¹tìní aplikace Nokia Audio Manager V nabídce Start zvolte Nokia Audio Manager. Vlo¾ení hudebního CD Do jednotky CD-ROM poèítaèe vlo¾te hudební CD. Získání skladeb z CD Klepnìte na make a playlist a poté na read a CD. Získání názvù skladeb z CD Databáze Pokud na CD nebyly nahrány názvy skladeb, Nokia Audio Manager se Vás zeptá, zda chcete naèíst názvy skladeb pøes Internet z CD Databáze. Klepnìte na tlaèítko Yes. Bude potøeba funkèní pøipojení k Internetu. Volba skladeb Klepnìte na rámeèek vedle skladby, kterou chcete zkopírovat do hudební databáze. Zahájení ètení skladeb Klepnìte na tlaèítko Start Reading. Po zkopírování zvolených skladeb se zobrazí text Recording completed successfully. Zvolené skladby byly pøidány do Va¹í databáze hudebních skladeb. Volba skladby z databáze Klepnìte na tlaèítko Select Tracks From Database Nokia Mobile Phones.

16 Snadno a rychle Volba skladby ze seznamu Klepnìte na rámeèek vedle skladby, kterou chcete zkopírovat do seznamu skladeb, a poté klepnìte na tlaèítko OK. Ulo¾ení zvolených skladeb do seznamu skladeb Klepnìte na tlaèítko Save Tracks as Playlist a zadejte název seznamu skladeb. Klepnìte na tlaèítko Close. Kopírování do Hudebního pøehrávaèe Nokia Klepnìte na tlaèítko copy to devices. Volba skladeb nebo seznamù skladeb pro zkopírování do Hudebního pøehrávaèe Nokia Klepnìte na tlaèítko Select Tracks From Database nebo Select Playlists From Database a klepnìte na rámeèek vedle skladby nebo seznamu skladeb, které chcete kopírovat do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Poté klepnìte na tlaèítko OK. Kopírování do Hudebního pøehrávaèe Nokia Ujistìte se, ¾e je Hudební pøehrávaè Nokia zapnutý. Klepnìte na tlaèítko Copy To Portable. Zobrazí se text Sending to device a okno s prùbìhem operace. Po dokonèení kopírování se zobrazí text Finished transferring tracks. Klepnìte na tlaèítko OK. Hudební pøehrávaè Nokia Zapnutí hudebního pøehrávaèe (pohotovostní re¾im) Pøepínaè audio/off pøesuòte do polohy audio Nokia Mobile Phones.

17 Snadno a rychle Pøehrávání Stisknìte tlaèítko. Nastavení hlasitosti Stisknìte tlaèítko pro zvý¹ení + nebo sní¾ení hlasitosti. Pøeru¹ení pøehrávání Pøi pøehrávání skladby stisknìte tlaèítko. Obnovení pøeru¹eného pøehrávání Pøi pøeru¹eném pøehrávání skladby stisknìte tlaèítko. Volba skladeb Jedním krátkým stisknutím tlaèítka pøeskoèíte na dal¹í skladbu. Jedním krátkým stisknutím pøeskoèíte na pøedchozí skladbu. Vyhledávání skladeb Podr¾te stisknuté tlaèítko nebo. Po uvolnìní tlaèítka nebo se pøehrávání znovu zahájí. FM rádio Zapnutí hudebního pøehrávaèe Pøepínaè audio/off pøesuòte do polohy audio. Volba pøehrávání z FM rádia Na nìkolik sekund podr¾te stisknuté tlaèítko mode, dokud se nezobrazí FM Nokia Mobile Phones.

18 Snadno a rychle Volba frekvence Tisknìte tlaèítko nebo, dokud se nenastaví po¾adovaná frekvence. Nastavení hlasitosti Stisknìte tlaèítko pro zvý¹ení + nebo sní¾ení hlasitosti. Handsfree headset Abyste mohli pou¾ívat hudební pøehrávaè jako handsfree headset, pøipojte jej k mobilnímu telefonu Nokia. Viz Pøipojení Hudebního pøehrávaèe Nokia k telefonu. Pøijmutí hovoru Sekundu podr¾te stisknuté tlaèítko. Pou¾ití hlasové volby (pouze pro mobilní telefony Nokia 3310 a 8890) 1. Podr¾te stisknuté tlaèítko, dokud ve sluchátkách nezazní úvodní tón. 2. Vyslovte záznam, který máte v mobilním telefonu Nokia pøiøazený k po¾adovanému èíslu. Ukonèení hovoru Stisknìte tlaèítko Nokia Mobile Phones.

19 Instalace programu Nokia Audio Manager Instalace Toto jsou minimální systémové po¾adavky pro úspì¹né nainstalování aplikace Nokia Audio Manager: Polo¾ka Poèítaè Procesor Pamì» Pevný disk Po¾adavek Kompatibilní s IBM PC/AT. Minimálnì Pentium MMX 266 MHz. Doporuèujeme Pentium 300 MHz. Doporuèujeme minimálnì 48 MB. Pro systém Windows 2000 doporuèujeme 64 MB. 35 MB volného místa pro nainstalování softwaru. Dal¹í volné místo je nutné pro ukládání zvukových souborù. Poznámka: Pokud nemáte pøístup k Internetu, informujte se v kapitole Instalace programu Nokia CD Manager. Nepøipojujte Hudební pøehrávaè Nokia k poèítaèi, dokud není nainstalována aplikace Nokia Audio Manager nebo Nokia CD Manager. Proces instalace zahájíte klepnutím na tlaèítko Install the Nokia Audio Manager v Instalátoru pro Hudební pøehrávaè Nokia na CD-ROMu. Vlo¾ení CD-ROMu do jednotky CD-ROM poèítaèe Ukonèete v¹echny ostatní aplikace a poté vlo¾te CD-ROM dodaný spolu s Hudebním pøehrávaèem Nokia do jednotky CD-ROM poèítaèe. Podrobnìj¹í informace naleznete v u¾ivatelské pøíruèce dodané kva¹emu poèítaèi. Nokia Audio Manager je po stisknutí instalaèního tlaèítka v hlavním menu produktu automaticky nainstalován. Pro úspì¹né dokonèení instalace postupujte podle pokynù na monitoru Nokia Mobile Phones.

20 Instalace programu Nokia Audio Manager Chyba instalace Odinstalování programu Nokia Audio Manager Automatické odinstalování programu Nokia Audio Manager (z nabídky Start) Zvolte Start > Programy > Nokia > Nokia Audio Manager > Uninstall Nokia Audio Manager. Pro úspì¹né odinstalování aplikace Nokia Audio Manager postupujte podle pokynù v jednotlivých dialogových oknech Nokia Mobile Phones.

21 Instalace programu Nokia CD Manager Instalace Proces instalace zahájíte klepnutím na tlaèítko Install the Nokia CD Manager v Instalátoru pro Hudební pøehrávaè Nokia na CD-ROMu. Vlo¾ení CD-ROMu do jednotky CD-ROM poèítaèe Ukonèete v¹echny ostatní aplikace a poté vlo¾te CD-ROM dodaný spolu s Hudebním pøehrávaèem Nokia do jednotky CD-ROM poèítaèe. Nokia CD Manager je po stisknutí instalaèního tlaèítka v hlavním menu produktu automaticky nainstalován. Pro úspì¹né dokonèení instalace postupujte podle pokynù na monitoru. Poznámka: Nepøipojujte Hudební pøehrávaè Nokia k poèítaèi pøed nainstalováním programu Nokia CD Manager Nokia Mobile Phones.

22 Instalace programu Nokia CD Manager Cílový adresáø pro programové soubory je C:\Program Files\Nokia\CD Manager. Pokraèujte klepnutím na tlaèítko Next>. Doporuèujeme pou¾ít tento adresáø z dùvodu zachování funkèních zástupcù Nokia Mobile Phones.

23 Instalace programu Nokia CD Manager Instalace je dokonèena. Klepnìte na tlaèítko Close Nokia Mobile Phones.

24 Instalace programu Nokia CD Manager Chyba instalace Odinstalování programu Nokia CD Manager Automatické odinstalování programu Nokia CD Manager (z nabídky Start) Pøi chybì instalace programu Nokia CD Manager klepnìte na tlaèítko Cancel. Zvolte Start > Programs > Nokia > Nokia CD Manager > Remove Nokia CD Manager. Pro úspì¹né odinstalování aplikace Nokia CD Manager postupujte podle pokynù v jednotlivých dialogových oknech. Po odinstalování programu Nokia CD Manager spus»te instalaci znovu klepnutím na tlaèítko Install the Nokia CD Manager v Instalaèním programu pro Hudební pøehrávaè Nokia na CD-ROMu Nokia Mobile Phones.

25 Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme Pro pøipravení Hudebního pøehrávaèe Nokia k pou¾ití musíte provést následující kroky. Jednotlivé kroky provádìjte peèlivì. Nainstalování baterie Sejmìte víèko baterie Podr¾te Hudební pøehrávaè Nokia zadní stranou k sobì. Zatlaète na víèko baterie (1) a poté jej vytáhnìte smìrem k sobì (2), ve smìru ¹ipek zobrazených na víèku. Opatrným odklopením víèka dozadu otevøete prostor pro baterii (3) Nokia Mobile Phones.

26 Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme Vlo¾te baterii Baterii vlo¾te kladným pólem + napøed Zavøete víèko baterie Sklopte víèko baterie dolù (1) a opatrnì stisknìte a zasuòte víèko zpìt na místo (2) Nokia Mobile Phones.

27 Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme Pøipojení kabelu sluchátek Kabel sluchátek pøipojte z pravé strany Hudebního pøehrávaèe Nokia. Poznámka: Pøipojování a odpojování kabelu sluchátek v¾dy provádìjte opatrnì. Uchopte kabel za pevnou èást tìsnì nad kovovým konektorem. Nikdy nepøipojujte ani neodpojujte kabel taháním za vlastní kabel. Vlo¾ení pamì»ové karty Otevøete kryt pamì»ové karty Vyta¾ením ze západky otevøete kryt pamì»ové karty, umístìný ve spodní èásti pøehrávaèe Nokia Mobile Phones.

28 Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme Vlo¾te pamì»ovou kartu Otoète Hudební pøehrávaè Nokia pøední stranou dolù a nechte kryt pamì»ové karty otevøený. Otoète pamì»ovou kartu ¹títkem nahoru, zasuòte ji do slotu pamì»ové karty a zatlaète dovnitø. Pamì»ová karta se zajistí na místo. Poznámka: Pøed instalováním pamì»ové karty zajistìte, aby byl Hudební pøehrávaè Nokia vypnutý Nokia Mobile Phones.

29 Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme Zavøete kryt pamì»ové karty Zasuòte výstupek krytu pamì»ové karty do prostoru pamì»ové karty. Poznámka: Není-li pamì»ová karta správnì zasunuta, nebude mo¾né kryt karty zavøít. Vyjmìte pamì»ovou kartu (viz postup ní¾e) a znovu ji zasuòte. Vyjmutí pamì»ové karty Otevøete kryt pamì»ové karty Vyta¾ením ze západky otevøete kryt pamì»ové karty Nokia Mobile Phones.

30 Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme Vyjmìte pamì»ovou kartu Zatlaète na pamì»ovou kartu (1). Po zatlaèení na pamì»ovou kartu se karta odpru¾í zpìt (2). Vyjmìte pamì»ovou kartu z Hudebního pøehrávaèe Nokia. Poznámka: Nikdy nedemontujte pamì»ovou kartu ze zapnutého Hudebního pøehrávaèe Nokia. Mohlo by dojít ke ztrátì skladeb zaznamenaných na pamì»ové kartì a k po¹kození pamì»ové karty Nokia Mobile Phones.

31 Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme Zpùsob no¹ení Hudebního pøehrávaèe Nokia Sluchátka Levé sluchátko je oznaèeno písmenem L. Toto sluchátko si dejte do levého ucha. Del¹í kabel vede kpravému sluchátku. Kabel pravého sluchátka veïte za zády a poté si nasuòte sluchátko do pravého ucha Nokia Mobile Phones.

32 Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme No¹ení Hudebního pøehrávaèe Nokia Hudební pøehrávaè Nokia má v zadní èásti sponu, za kterou je mo¾né jej zavìsit nebo pøichytit k libovolnì silnému odìvu. Mù¾ete jej zavìsit napøíklad na kapsu nebo na límec kabátu Nokia Mobile Phones.

33 Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme Navléknutí kabelu sluchátek do poutka Pøed pøipojením kabelu sluchátek k Hudebnímu pøehrávaèi Nokia jej provléknìte dr¾ákem kabelu oznaèeným ¹títkem Nokia. Pøipevnìní poutka k Hudebnímu pøehrávaèi Nokia Poutko Hudebního pøehrávaèe Nokia provléknìte háèkem v zadní èásti pøehrávaèe Nokia Mobile Phones.

34 Hudební pøehrávaè Nokia Zaèínáme Umístìní poutka Poutko pøehrávaèe navléknìte pøes hlavu a poté zavìste Hudební pøehrávaè Nokia. Poznámka: Kabel sluchátek plní i funkci antény FM rádia. Pou¾ití poutko pøehrávaèe chrání kabel sluchátek pøed zamotáním a zlep¹uje pøíjem signálu FM rádia Nokia Mobile Phones.

35 Pøipojení poèítaèe Poznámka: Pøed pøipojením Hudebního pøehrávaèe Nokia k poèítaèi musíte na poèítaèi nainstalovat aplikaci Nokia Audio Manager nebo Nokia CD Manager. USB konektor Sejmìte víèko USB konektoru Otevøete víèko USB konektoru. Víèko USB konektoru zùstane i po otevøení pøichyceno k Hudebnímu pøehrávaèi Nokia. Poznámka: Pokud nepou¾íváte USB konektor, ponechte víèko zavøené. Zabráníte tak vniknutí prachu, neèistot a vlhkosti do konektoru. Pøipojení Hudebního pøehrávaèe Nokia Zasuòte USB kabel do USB konektoru pøehrávaèe. Zajistìte správné vyrovnání kontaktù. Poznámka: Pøi pøipojování a odpojování kabelu v¾dy dávejte pozor. Uchopte kabel za pevnou èást tìsnì nad kovovým konektorem. Nikdy nepøipojujte ani neodpojujte kabel taháním za vlastní kabel Nokia Mobile Phones.

36 Pøipojení poèítaèe Pøipojení kompatibilního poèítaèe USB kabel pøipojte do USB konektoru kompatibilního poèítaèe. Podrobnìj¹í informace naleznete vu¾ivatelské pøíruèce dodané k Va¹emu poèítaèi. Poznámka: Pøi pøipojování Hudebního pøehrávaèe Nokia pøepnìte pøehrávaè do pohotovostního re¾imu. Pøepínaè "Audio/off" pøepnìte do polohy "off" a poté opìt do polohy "Audio". To je pohotovostní re¾im. Poznámka: Jestli¾e pøedpokládáte, ¾e nebudete Hudební pøehrávaè Nokia pou¾ívat del¹í dobu, odpojte jej od poèítaèe a vypnìte jej. Zapnutí Hudebního pøehrávaèe Nokia Pøepínaè audio/off pøepnìte do polohy audio. Poznámka: Není-li zasunuta pamì»ová karta nebo je-li pamì»ová karta zasunuta nesprávnì, zobrazí se No Media. Je-li pamì»ová karta prázdná, zobrazí se No Tracks. Pokud nebude Hudební pøehrávaè Nokia po dobu tøí minut pou¾íván, pøepne se do spánkového re¾imu a informace na displeji zmizí. Stisknutím pøehrávaè probudíte Nokia Mobile Phones.

37 Nokia Audio Manager Pou¾ití Správa hudebních nahrávek Po pøipojení Hudebního pøehrávaèe Nokia k poèítaèi s nainstalovanou aplikací Nokia Audio Manager mù¾ete: Kopírovat hudbu z vlastní CD knihovny Mù¾ete kopírovat obsah vlastní CD knihovny do pamì»ových karet pro pou¾ití v Hudebním pøehrávaèi Nokia. Získat hudbu prostøednictvím Internetu Mù¾ete naèítat speciálnì kódované zvukové soubory z Internetu a zkopírovat je do Va¹eho poèítaèe nebo pamì»ové karty. Organizovat hudební knihovnu Mù¾ete vytvoøit seznamy svých oblíbených skladeb. Tyto seznamy mù¾ete poté zkopírovat spolu s hudbou do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Mù¾ete dále vytvoøit knihovny s hudbou rùzných ¾ánrù. Poznámka: Pro mo¾nost získávání CD titulù ze vzdálené CD Databáze je vy¾adováno funkèní pøipojení k Internetu. MP3 soubory vytvoøené pro Vá¹ Hudební pøehrávaè Nokia jsou kódované a nelze je pøehrávat na jiných hudebních pøehrávaèích. Tento produkt omezuje vzhledem k ochranì autorských práv obsah, který je mo¾né naèítat do pøístroje. Viz Nokia Audio Manager - Typy souborù Nokia Mobile Phones.

38 Nokia Audio Manager Pou¾ití Spu¹tìní aplikace Nokia Audio Manager Spus»te aplikaci Nokia Audio Manager V nabídce Start zvolte ikonu Nokia Audio Manager. Program se naète a zobrazí se úvodní obrazovka Nokia Mobile Phones.

39 Nokia Audio Manager Pou¾ití Nokia Audio Manager se pokusí navázat spojení s Hudebním pøehrávaèem Nokia. Na monitoru poèítaèe se zobrazí text Looking for hardware player (Hledám pøístroj pøehrávaèe). Jestli¾e je Hudební pøehrávaè Nokia zapnutý a správnì pøipojený, zaène se na jeho displeji pohybovat text PC connected. Poznámka: V dobì, kdy je Hudební pøehrávaè Nokia pøipojen k poèítaèi a na displeji pøehrávaèe je zobrazen text PC connected, není mo¾né pro poslech hudby pou¾ít ovládací prvky na pøehrávaèi. Pokud je Hudební pøehrávaè Nokia vypnutý nebo není správnì pøipojený propojovací kabel k PC, zobrazí se na monitoru poèítaèe text Unable to communicate with portable device (Nelze navázat pøipojení s pøenosným pøístrojem). Postupujte podle zobrazovaných pokynù a rovnì¾ se informujte v kapitole Hudební pøehrávaè Nokia - Chybová hlá¹ení této pøíruèky Nokia Mobile Phones.

40 Nokia Audio Manager Pou¾ití Zkratkové klávesy pro pou¾ití na PC Nìkteré pøíkazy a volby menu je mo¾né volit stisknutím kláves nebo kombinací kláves bez nutnosti pohybovat kurzorem. V této kapitole jsou v tuènì napsaném pøíkazu nebo volbì menu zkratkové klávesy oznaèeny podtr¾eným znakem. Volba menu Stisknìte klávesu ALT a poté zkratkovou klávesu. Chcete-li napøíklad otevøít menu File, stisknìte souèasnì ALT a F. Otevøe se menu File. Volba polo¾ky z otevøeného menu Stisknìte zkratkovou klávesu. Chcete-li napøíklad v otevøeném menu Help otevøít polo¾ku Help Topics, stisknìte H. Zobrazí se panel Help Topics. Volba tlaèítka Stisknìte zkratkovou klávesu. Je-li text tlaèítka napøíklad Select Tracks From Database, stisknìte T. Otevøe se panel Select Tracks From Database Nokia Mobile Phones.

41 Nokia Audio Manager Pou¾ití Nápovìda - Jak postupovat? Nacházíte-li se v aplikaci Nokia Audio Manager a chcete vyøe¹it nìjaký konkrétní problém, klepnìte na tlaèítko Nápovìdy?, které je umístìno v pravém horním rohu dialogového okna. Otevøe se online nápovìda, ve které mù¾ete zvolit hledanou polo¾ku. Nevíte-li, jak dokonèit urèitý úkol, zvolte v menu Help polo¾ku Help Topics a vyhledejte po¾adovanou odpovìï. Soubory online nápovìdy poskytují detailní informace pro v¹echny úkoly, které je mo¾né provádìt v aplikaci Nokia Audio Manager, vèetnì dal¹ích úloh, které nejsou uvedeny v této pøíruèce. Poznámka: Doporuèujeme Vám, abyste si po nainstalování aplikace pøeèetli soubory online nápovìdy. Help? Nokia Mobile Phones.

42 Krok 1. Pøehrávání z CD Pøehrávání CD Spus»te aplikaci Nokia Audio Manager Vlo¾ení CD Pøi vkládání CD postupujte podle informací dodaných k poèítaèi. Poznámka: Neobsahuje-li vlo¾ené CD názvy skladeb, zobrazí se následující okno. Stisknìte tlaèítko Yes. Informace o seznamu skladeb se naète z Internetové CD Databáze a zobrazí se na obrazovce. Pro mo¾nosti získání seznamu skladeb z CD Databáze je vy¾adováno funkèní pøipojení k Internetu Nokia Mobile Phones.

43 Krok 1. Pøehrávání z CD Naètení skladeb z CD Klepnìte na make a playlist a poté na Get Tracks From CD. Pokud jsou v dobì klepnutí na tlaèítko Get Tracks From CD uvedeny názvy skladeb v seznamu, zobrazí se dialogové okno s dotazem, zda chcete Play this CD (Pøehrát CD), Append to Playlist (Pøidat CD do seznamu) nebo Cancel (Stornovat operaci). Jestli¾e klepnete na Play this CD (Pøehrát CD), nahradí se aktuálnì zobrazené názvy skladeb za skladby z CD. V pøípadì, ¾e zvolíte Append to Playlist (Pøidat CD do seznamu), pøidají se skladby z CD do aktuálního seznamu skladeb Nokia Mobile Phones.

44 Krok 1. Pøehrávání z CD Zvolení skladby Umístìním kurzoru nad po¾adovanou skladbu a klepnutím na tlaèítko my¹i zvolíte skladbu, kterou chcete pøehrát. Nalevo od zvolené skladby se zobrazí zelený rámeèek a zvýrazní se název skladby. Vpravém panelu se zobrazí informace o zvolené skladbì Nokia Mobile Phones.

45 Krok 1. Pøehrávání z CD Pøehrání skladby Stisknìte. Zvolená skladba se zaène pøehrávat a zelený rámeèek se zmìní v zelenou ¹ipku, oznaèující pøehrávání skladby. Jsou-li k dispozici následující informace, je ve spodní èásti okna zobrazován název skladby, délka skladby a jméno interpreta. Poznámka: Pro poslech skladby je nutné mít v poèítaèi zvukovou kartu. Viz Technické informace. Volba jiné skladby Pøi pøehrávání skladby zvolte jinou skladbu a stisknìte. Zahájí se pøehrávání novì zvolené skladby. Procházení skladbou Pøi pøehrávání skladby umístìte kurzor na tlaèítko SCAN, stisknìte levé tlaèítko my¹i a posouváním tlaèítka SCAN se pøesouvejte na rùzná místa ve skladbì. Pøehrávání pokraèuje i pøi procházení skladbou. SCAN REPT SHUF Opakované pøehrávání CD Klepnìte na tlaèítko REPT. Indikátor u tlaèítka REPT zmìní barvu na zelenou a po pøehrání v¹ech skladeb na CD se pøehrávání zaène opakovat znovu od první skladby. Pro zru¹ení opakovaného pøehrávání CD klepnìte znovu na tlaèítko REPT Nokia Mobile Phones.

46 Krok 1. Pøehrávání z CD Pøehrávání v náhodném poøadí Klepnìte na tlaèítko SHUF. Indikátor u tlaèítka SHUF zmìní barvu na zelenou a skladby na CD budou pøehrávány v náhodném poøadí. Pøehrávání skladeb v náhodném poøadí zru¹íte opìt stisknutím tlaèítka SHUF. Re¾im minimalizovaného pøehrávaèe Pøepnutí do re¾imu minimalizovaného pøehrávaèe Klepnìte na ikonu v pravém spodním rohu panelu. Okno aplikace Nokia Audio Manager se zmìní do podoby minimalizovaného pøehrávaèe. SCAN Play SHUF REPT V re¾imu minimalizovaného pøehrávaèe mù¾ete pøehrávat skladby z aktuálního seznamu skladeb. Pro návrat do hlavního zobrazení aplikace klepnìte pravým tlaèítkem na minimalizovaný pøehrávaè a zvolte Big Player Nokia Mobile Phones.

47 Krok 2. Ètení CD Pøidání skladeb z CD V aplikaci Nokia Audio Manager mù¾ete nahrávat skladby z audio CD. Skladby jsou zaznamenány jako digitální zvukové soubory a ulo¾eny na pevný disk. Vlo¾ení CD Pøi vkládání CD postupujte podle pokynù dodaných k Va¹emu poèítaèi. Poznámka: Jestli¾e vlo¾íte CD v dobì, kdy je aplikace Nokia Audio Manager spu¹tìná, jsou skladby z CD automaticky pøidány do seznamu skladeb. Neobsahuje-li vlo¾ené CD názvy skladeb, zobrazí se následující okno. Stisknìte Yes. Informace o seznamu skladeb se naète z Internetové CD Databáze a zobrazí se na obrazovce. Pro mo¾nosti získání seznamu skladeb z CD Databáze je vy¾adováno funkèní pøipojení k Internetu. Naètení skladeb z CD Klepnìte na read a CD Nokia Mobile Phones.

48 Krok 2. Ètení CD Zvolení skladeb Klepnìte na rámeèek vedle skladby, kterou chcete zvolit. V rámeèku se zobrazí znaèka. Odznaèení skladby Klepnìte na rámeèek vedle skladby, kterou chcete odznaèit. Oznaèit/odznaèit Tag All Untag All Zvolení v¹ech skladeb Klepnìte na Tag All (Oznaèit v¹e). Odznaèení v¹ech skladeb Klepnìte na Untag All (Odznaèit v¹e) Nokia Mobile Phones.

49 Krok 2. Ètení CD Zahájení naèítání skladeb Klepnìte na Start Reading. Nokia Audio Manager zahájí kódování a kopírování zvolených skladeb na pevný disk. Stav operace je zobrazen ve spodní èásti panelu. Po zakódování a zkopírování skladby na pevný disk znaèka vedle skladby zmizí a typ ikony se zmìní z na. Po zakódování a zkopírování v¹ech zvolených skladeb na pevný disk se zobrazí text Recording completed successfully!. Klepnìte na OK. Aplikace Nokia Audio Manager vytvoøila z tohoto CD seznam skladeb s odpovídajícími odkazy ve Va¹í databázi. Tlaèítko Start Reading Upravení informací o skladbì V oknì read a cd klepnìte na Edit Track Info. Otevøe se panel Review Playlist se zobrazenými názvy skladeb. Klepnutím zvolte skladbu, u které chcete zmìnit informace. Klepnìte na Review/Edit. Upravte existující nebo pøidejte dal¹í informace. Pro pøechod na pøedchozí nebo následující skladbu stisknìte <<Prev nebo Next>>. Stisknìte Close pro ulo¾ení zmìn a zavøení okna nebo stisknìte Cancel pro odmítnutí zmìn a zavøení okna Nokia Mobile Phones.

50 Krok 3. Práce s databází Pøidání skladeb z Internetu V budoucnosti mù¾ete mít mo¾nost naèítat digitální audio soubory z Internetu. Nokia Audio Manager umí tyto soubory po pøidání na pevný disk detekovat a automaticky pøidat do Va¹í databáze. Pøipojení k Internetu Klepnìte na odkaz club.nokia.com. Nokia Audio Manager pou¾ije pro pøipojení ke slu¾bì Club Nokia Va¹e pøipojení k Internetu. Poznámka: Pokud je toto Va¹e první náv¹tìva na stránkách Club Nokia, zaregistrujte se. Klepnìte na tlaèítko Join Club Nokia. Pøi registrování postupujte podle instrukcí. Poznámka: Jestli¾e nemáte funkèní pøipojení k Internetu, radìji na odkaz club.nokia.com neklepejte. Mohlo by dojít k zamrznutí poèítaèe, vy¾adující jeho restart Nokia Mobile Phones.

51 Krok 3. Práce s databází Zobrazení souborù pro naètení V budoucnu mù¾e slu¾ba Nokia Club nabízet mo¾nost naèítání (bezplatné nebo placené) od rùzných partnerù. Dal¹í mo¾nost naèítání naleznete na odkazech na Internetové stránky na¹ich partnerù. Pokud znáte Internetovou adresu stránky, kterou chcete nav¹tívit, zadejte adresu do pole adresy a stisknìte klávesu Enter na klávesnici. Pøíkazy v tomto oknì (Back, Forward, Stop a Home) pracují jako vinternetovém prohlí¾eèi. Naètení souborù Vìt¹inou pro naètení odpovídajícího souboru z Internetu staèí pouze klepnout na odkaz na tento soubor. Urèete, kam chcete soubor na svém pevném disku ulo¾it a poté ji¾ prohlí¾eè zkopíruje odpovídající soubor. Naètené soubory jsou automaticky pøidány do databáze. Podrobnìj¹í informace o naèítání souborù z Internetu naleznete v dokumentaci k Internetovému prohlí¾eèi. Vytvoøení vlastního seznamu skladeb Po naètení skladeb do databáze mù¾ete zvolit skladby, které chcete vlo¾it do vlastního seznamu. Seznamy skladeb si vytvoøte napøíklad pro pøípad, ¾e chcete pøipravit hudební mixy pro urèité pøíle¾itosti nebo je chcete pøesunout do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Do aktuálního seznamu pøidejte skladby, seøaïte skladby v po¾adovaném poøadí a ulo¾te seznam Nokia Mobile Phones.

52 Krok 3. Práce s databází Zvolení skladeb z databáze Klepnìte na make a playlist a poté klepnìte na Select Tracks From Database. Otevøe se okno Select Tracks From Database, ve kterém je zobrazen seznam v¹ech skladeb v databázi, vèetnì názvu skladby, interpreta, délky skladby, pøenosové rychlosti a oznaèení ¾ánru. Seznam skladeb mù¾ete seøadit po klepnutí na kterýkoli název sloupce; napøíklad klepnutí na sloupec se záhlavím Artist seøadí skladby podle jmen interpretù Nokia Mobile Phones.

53 Krok 3. Práce s databází Zvolení skladeb pro pøidání do seznamu skladeb Klepnìte na rámeèek vedle skladby, kterou chcete zvolit. V rámeèku zvolené skladby se zobrazí znaèka. Pro zvolení v¹ech skladeb mù¾ete rovnì¾ klepnout na Tag All nebo pro odznaèení v¹ech skladeb mù¾ete klepnout na Untag All. Po zvolení v¹ech po¾adovaných skladeb klepnìte na tlaèítko OK. Ulo¾ení vlastního seznamu skladeb Klepnìte na Save Tracks as Playlist. Save Tracks as Playlist Otevøe se okno Add Playlist. Zadejte název seznamu a klepnutím na okno rozvíracího seznamu zadejte dal¹í po¾adované informace. Po zadání informací klepnìte na tlaèítko Close pro ulo¾ení vlastního seznamu skladeb nebo na tlaèítko Cancel pro odmítnutí zmìn a zavøení okna. Pokud klepnete na Close, zobrazí se text The playlist has been saved. Klepnìte na tlaèítko OK. Close Cancel OK Nokia Mobile Phones.

54 Krok 4. Pøesunutí hudby do pamì»ové karty Aplikaci Nokia Audio Manager mù¾ete pou¾ít pro pøesunutí skladeb a seznamù skladeb do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Otevøení okna pøístroje Klepnìte na copy to devices. copy to devices Pøidání skladeb Pro zvolení a pøidání skladeb nebo seznamù skladeb klepnìte na Select Tracks From Database nebo Select Playlists From Database. Zvolte Tracks From Database Zvolte Playlists From Database Nokia Mobile Phones.

55 Krok 4. Pøesunutí hudby do pamì»ové karty Zvolení pøesouvaných skladeb Klepnìte na rámeèek vedle skladby nebo seznamu skladeb, které chcete zvolit. Pro zvolení v¹ech skladeb v seznamu stisknìte tlaèítko Tag All. Pro odznaèení v¹ech aktuálnì zvolených skladeb klepnìte na tlaèítko Untag All. Po zvolení v¹ech skladeb nebo seznamù skladeb, které chcete pøesunout, klepnìte na tlaèítko OK. Tag All Untag All OK Poznámka: Pokud poèet skladeb nebo seznamù skladeb pøekroèí kapacitu pamì»ové karty, zobrazí se okno s textem Not enough room. Podle informací v oknì odznaète nìkteré skladby nebo seznamy skladeb, aby se zbylé skladby ve¹ly do pamì»ové karty Nokia Mobile Phones.

56 Krok 4. Pøesunutí hudby do pamì»ové karty Zkopírování zvolených souborù do pamì»ové karty Klepnìte na Copy to Portable. Zobrazí se Converting file for download a poté Sending to device s oknem zobrazujícím prùbìh procesu. Po dokonèení pøesunu se zobrazí Finished transferring tracks. Klepnìte na tlaèítko OK. Copy to Portable Odstranìní skladeb z pamì»ové karty Pøi odstraòování skladeb z pamì»ové karty zvolte skladbu a klepnìte na tlaèítko nebo klepnìte pravým tlaèítkem my¹i na skladbu a poté klepnìte na tlaèítko Remove. Skladba je vymazána z pamì»ové karty Nokia Mobile Phones.

57 Krok 5. Zálohování a obnovení hudby Tato funkce bude rovnì¾ nabízena v budoucnu. Podrobnìj¹í informace naleznete na Internetové stránce club.nokia.com Nokia Mobile Phones.

58 Nokia CD Manager Aplikace Nokia CD Manager Vám umo¾òuje kopírovat hudbu z audio CD, pøejmenovat skladby a pøesunout hudbu do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Pro aplikaci Nokia CD Manager není vy¾adováno funkèní pøipojení k Internetu. Získání a poslech skladeb Pomocí aplikace Nokia CD Manager mù¾ete snadno získat a poslouchat hudbu. Get music Read a CD Rename tracks Copy to Nokia Music Player Listen to music See Memory card playback Nokia Mobile Phones.

59 Nokia CD Manager Nápovìda Nápovìda Jak ji pou¾ít? Nacházíte-li se v aplikaci Nokia CD Manager a chcete vyøe¹it nìjaký konkrétní problém, klepnìte pravým tlaèítkem na plochu okna aplikace a zvolte Help pro otevøení online nápovìdy, ve které mù¾ete zvolit hledanou polo¾ku. Soubory online nápovìdy poskytují detailní informace pro v¹echny úkoly, které je mo¾né provádìt v aplikaci Nokia CD Manager, vèetnì dal¹ích úloh, které nejsou uvedeny vtéto pøíruèce. Poznámka: Doporuèujeme Vám, abyste si po nainstalování aplikace pøeèetli soubory online nápovìdy Nokia Mobile Phones.

60 Nokia CD Manager Nápovìda Pro otevøení seznamu polo¾ek nápovìdy nejprve v levém panelu poklepejte na ikonu knihy. Poté klepnìte na libovolné téma nápovìdy, které se zobrazí v pravém oknì Nokia Mobile Phones.

61 Nokia CD Manager Nápovìda Klepnutí na libovolné tlaèítko v pravém panelu otevøe pøekryvné okno s dal¹ími informacemi Nokia Mobile Phones.

62 Nokia CD Manager Krok 1. Získání hudby V nabídce Start zvolte ikonu Nokia CD Manager. Otevøe se následující obrazovka: Audio soubory ulo¾ené v poèítaèi jsou zobrazeny vlevo; audio soubory ulo¾ené v pøehrávaèi jsou zobrazeny vpravo. Není-li pøehrávaè dosud pøipojen k poèítaèi, bude v pravém oknì zobrazeno upozornìní Nokia Mobile Phones.

63 Nokia CD Manager Krok 2. Ètení CD Zde je uveden proces kopírování skladeb z CD na pevný disk poèítaèe. Pro ètení CD jednodu¹e umístìte audio CD do odpovídající jednotky a spus»te aplikaci Nokia CD Manager. Pomocí klávesy Shift zvolte soubory jdoucí za sebou; soubory, které nejdou za sebou, zvolte pomocí klávesy Control. Klepnutím na tlaèítko otevøete dialogové okno CD Transfer. Øádek prùbìhu procesu zobrazuje postup operace Nokia Mobile Phones.

64 Nokia CD Manager Krok 3. Pøejmenování skladeb Pravým tlaèítkem my¹i klepnìte na jeden název souboru v oknì Track List Box. V oknì Edit Box se zobrazí název aktuálnì zvoleného souboru. Zadejte po¾adovaný název. Název musí být jedineèný; v poèítaèi ani v Hudebním pøehrávaèi Nokia nesmí být ¾ádná jiná skladba stejného názvu. Poznámka: V názvu nesmí být pou¾ity následující znaky: / \ : *? " < Pro dokonèení operace klepnìte na tlaèítko Rename Nokia Mobile Phones.

65 Nokia CD Manager Krok 4. Zkopírování skladeb do pøehrávaèe a poslech hudby V oknì na levé stranì obrazovky zvolte soubory, které chcete pøesunout do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Pomocí klávesy Shift zvolte soubory jdoucí za sebou; soubory, které nejdou za sebou, zvolte pomocí klávesy Control. Klepnutím na tlaèítko zkopírujete soubory do Hudebního pøehrávaèe Nokia. Viz Hudební pøehrávaè Nokia Pøehrávání z pamì»ové karty Nokia Mobile Phones.

66 Nokia CD Manager Krok 5. Pou¾ití menu Media On PC Klepnutí pravým tlaèítkem my¹i Klepnutí pravým tlaèítkem my¹i na kteroukoli polo¾ku v oknì Media On PC otevøe následující místní nabídku: Change PC Directory (Zmìnit adresáø na PC) Aplikace ve výchozím nastavení ukládá zvukové soubory do koøenové slo¾ky poèítaèe C:. Pro zmìnu adresáøe klepnìte pravým tlaèítkem my¹i na pracovní plochu aplikace Nokia CD Manager a zvolte Change PC Directory. Refresh Device (Obnovit informace) Obnoví informace v seznamech Media On PC nebo Media On Device. Format Device (Formátovat pøístroj) Pro zformátování pamì»ové karty v Hudebním pøehrávaèi Nokia klepnìte pravým tlaèítkem na pracovní plochu aplikace Nokia CD Manager a zvolte Format Device Poznámka: Po zformátování pøehrávaèe budou v¹echny skladby z pamì»ové karty Hudebního pøehrávaèe Nokia odstranìny! Nokia Mobile Phones.

67 Nokia CD Manager Read a CD (Èíst CD) Nokia CD Manager zahájí ètení z audio CD. Remove (Odstranit) Klepnutím pravým tlaèítkem my¹i na název souboru odstraníte soubor. Rename (Pøejmenovat) Po klepnutí pravým tlaèítkem my¹i na název souboru mù¾ete tento název zmìnit. Help (Nápovìda) Volba Help otevøe obrazovku s nápovìdou. Close (Zavøít) Volba Close zavøe aplikaci Nokia CD Manager. Media On Device Klepnutí pravým tlaèítkem my¹i Klepnutí na jeden soubor v oknì Media On Device otevøe následující nabídku: Nokia Mobile Phones.

68 Nokia CD Manager Change PC Directory (Zmìnit adresáø na PC) Aplikace ve výchozím nastavení ukládá zvukové soubory do koøenové slo¾ky poèítaèe C:. Pro zmìnu adresáøe klepnìte pravým tlaèítkem my¹i na pracovní plochu aplikace Nokia CD Manager a zvolte Change PC Directory. Refresh Device (Obnovit informace) Obnoví informace v seznamech Media On PC nebo Media On Device. Format Device (Formátovat pøístroj) Pro zformátování pamì»ové karty v Hudebním pøehrávaèi Nokia klepnìte pravým tlaèítkem na pracovní plochu aplikace Nokia CD Manager a zvolte Format Device Poznámka: Po zformátování pøehrávaèe budou v¹echny skladby z pamì»ové karty Hudebního pøehrávaèe Nokia odstranìny! Read a CD (Èíst CD) Nokia CD Manager zahájí ètení z audio CD. Rename_track (Pøejmenovat skladbu) V oknì Media On Device nelze pøejmenovat skladbu. Remove (Odstranit) Klepnutím pravým tlaèítkem my¹i na název souboru odstraníte soubor. Help (Nápovìda) Volba Help otevøe obrazovku s nápovìdou. Close (Zavøít) Close zavøe aplikaci Nokia CD Manager Nokia Mobile Phones.

69 Nokia CD Manager Krok 6. Zálohování a obnovení hudby Tato funkce bude k dispozici pozdìji. Podrobnìj¹í informace získáte na Internetové stránce club.nokia.com Nokia Mobile Phones.

70 Hudební pøehrávaè Nokia Pøehrávání z pamì»ové karty Pøíkazy pro pøehrávání z pamì»ové karty V této kapitole jsou podrobnì popsány pøíkazy pou¾ité pøi poslechu hudby z pamì»ové karty. Informace o zkopírování hudby do pamì»ové karty, viz Pøesunutí hudby do pamì»ové karty (pomocí aplikace Nokia Audio Manager) nebo Zkopírování skladeb do pøehrávaèe a poslech hudby (pomocí aplikace Nokia CD Manager). Zapnìte hudební pøehrávaè Pøepínaè audio/off pøepnìte do polohy audio. Poznámka: Není-li pamì»ová karta zasunuta nebo je-li zasunuta nesprávnì, zobrazí se No Media. Je-li pamì»ová karta prázdná, zobrazí se No Tracks. Volba pøehrávání z pamì»ové karty Jestli¾e byl pøehrávaè naposledy pou¾it pro pøehrávání z pamì»ové karty, zobrazí se: MusicOn V 1.00 Digital Jestli¾e byl pøehrávaè naposledy pou¾it pro poslech FM rádia, zobrazí se: MusicOn V 1.00 FM Poznámka: Hudební pøehrávaè Nokia je dodáván s firmwarem verze Informace o zpùsobu a dobì aktualizace firmwaru (pou¾ité pro aktualizace speciálních funkcí v budoucnu) naleznete v kapitole Aktualizace - Hudební pøehrávaè Nokia Nokia Mobile Phones.

71 Hudební pøehrávaè Nokia Pøehrávání z pamì»ové karty mode Pro pøepnutí z poslechu FM rádia na pøehrávání z pamì»ové karty podr¾te na nìkolik sekund stisknuté tlaèítko mode, dokud se nezobrazí Digital a poté název seznamu skladeb. Poznámka: Nebyl-li do pamì»ové karty zaznamenán název seznamu skladeb, zobrazí se Unknown. Nastavení hlasitosti Pro zvý¹ení hlasitosti stisknìte tlaèítko + a pro sní¾ení hlasitosti stisknìte. Minimum - + Maximum Poznámka: Hudební pøehrávaè Nokia si "zapamatuje" nastavenou hlasitost. Pøi obnovení pøehrávání se úroveò hlasitosti vrátí k poslednímu nastavení Nokia Mobile Phones.

72 Hudební pøehrávaè Nokia Pøehrávání z pamì»ové karty Pøehrání skladby Stisknìte. Zaène se pøehrávat první skladba v pamì»ové kartì. Na displeji se po dobu 30 sekund pohybuje název skladby a poté se zobrazí doba pøehrávání. Pøi pøehrávání bliká Music titl Pøeru¹ení pøehrávání Pøi pøehrávání skladby stisknìte pøestanou blikat.. Pøehrávání se pøeru¹í a doba pøehrávání a informace o skladbì 02:15 Poznámka: Pokud necháte pøehrávaè v re¾imu pøeru¹ené pøehrávky po dobu tøí minut, pøehrávaè se automaticky pøepne do re¾imu spánku. Obnovení pøehrávání Pøi pøeru¹eném pøehrávání stisknìte. Pøeru¹ené pøehrávání se obnoví Nokia Mobile Phones.

73 Hudební pøehrávaè Nokia Pøehrávání z pamì»ové karty Zastavení pøehrávání/vypnutí Pøepínaè audio/off pøepnìte do polohy off. Volba pøehrávané skladby Posun na dal¹í skladbu Jestli¾e se skladba pøehrává nebo je pøehrávání pøeru¹eno, stisknìte jednou krátce. Pøi ka¾dém stisknutí tlaèítka se pøehrávání pøesune na následující skladbu a na displeji se zmìní èíslo skladby. Pøesun na zaèátek skladby Po pøehrání více ne¾ dvou sekund skladby stisknìte jednou krátce skladby. Posun na pøedchozí skladbu Po pøehrání více ne¾ dvou sekund skladby stisknìte dvakrát krátce pøedchozí skladbu a na displeji se zmìní èíslo skladby.. Pøehrávání se vrátí na zaèátek. Pøehrávání se pøesune na Nokia Mobile Phones.

74 Hudební pøehrávaè Nokia Pøehrávání z pamì»ové karty Procházení skladbou Skladbou je mo¾né zrychlenì procházet dopøedu i dozadu. Pohyb skladbou dopøedu Je-li skladba pøehrávána nebo je pøehrávání pøeru¹eno, podr¾te stisknuté tlaèítko. Podr¾íte-li stisknuté tlaèítko, zvuk se zti¹í, pøehrávaè prochází skladbou dopøedu a na displeji se zvy¹uje hodnota doby pøehrávání. Pokud tlaèítko uvolníte, pøehrávání se znovu obnoví : Pohyb skladbou dozadu Je-li skladba pøehrávána nebo je pøehrávání pøeru¹eno, podr¾te stisknuté tlaèítko. Podr¾íte-li stisknuté tlaèítko, zvuk se zti¹í, pøehrávaè prochází skladbou dozadu a na displeji se sni¾uje hodnota doby pøehrávání. Pokud tlaèítko uvolníte, pøehrávání se znovu obnoví : Nokia Mobile Phones.

75 Hudební pøehrávaè Nokia Pøehrávání z pamì»ové karty Volby pøehrávání Pøehrání v¹ech skladeb najednou Stisknìte mode. Zobrazí se. V prùbìhu nìkolika sekund stisknìte opakovanì tlaèítko Play>> nebo, dokud se nezobrazí. Play-1 Opakované pøehrávání v¹ech skladeb Stisknìte tlaèítko mode. Zobrazí se. V prùbìhu nìkolika sekund Play>> stisknìte opakovanì tlaèítko nebo, dokud se nezobrazí Rep-ALL. Opakované pøehrávání jedné skladby mode Pøi pøehrávání skladby, kterou chcete opakovat, stisknìte mode. Zobrazí se. V prùbìhu nìkolika sekund stisknìte opakovanì tlaèítko Play>> nebo, dokud se nezobrazí Rep-1. Pøehrávání v¹ech skladeb v náhodném poøadí Stisknìte mode. Zobrazí se. V prùbìhu nìkolika sekund stisknìte Play>> opakovanì tlaèítko nebo, dokud se nezobrazí Random Nokia Mobile Phones.

Vaše uživatelský manuál NOKIA MU-SIC PLAYER

Vaše uživatelský manuál NOKIA MU-SIC PLAYER Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Externí sluchátko do vozu Nokia Instalaèní pøíruèka U¾ivatelská pøíruèka

Externí sluchátko do vozu Nokia Instalaèní pøíruèka U¾ivatelská pøíruèka Externí sluchátko do vozu Nokia Instalaèní pøíruèka U¾ivatelská pøíruèka HSU-4 CUW-3 9232831 2 vydání 2004-2006 Nokia V¹echna práva vyhrazena Reprodukce, pøenos, distribuce nebo ukládání obsahu tohoto

Více

Home Media Server. Instalace aplikace Home Media Server do poèítaèe. Správa mediálních souborù. Home Media Server

Home Media Server. Instalace aplikace Home Media Server do poèítaèe. Správa mediálních souborù. Home Media Server 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky a názvy spoleèností

Více

Publikování. Zaèínáme. Odesílání souborù. Publikování

Publikování. Zaèínáme. Odesílání souborù. Publikování Share Online 2.0 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky

Více

U¾ivatelská pøíruèka pro Hudební modul Nokia MD-1. 9312021 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka pro Hudební modul Nokia MD-1. 9312021 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka pro Hudební modul Nokia MD-1 9312021 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt MD-1 shoduje s ustanoveními

Více

Music Headset Nokia HS-20/AD-41 9246133/1

Music Headset Nokia HS-20/AD-41 9246133/1 Music Headset Nokia HS-20/AD-41 9246133/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HS-20 shoduje s ustanoveními následující smìrnice:

Více

Nokia Lifeblog 2.5. Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5. Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N76 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní

Více

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky a názvy spoleèností

Více

Nokia N76-1. Začínáme. 9254321, 2. vydání CS

Nokia N76-1. Začínáme. 9254321, 2. vydání CS Nokia N76-1 Začínáme 9254321, 2. vydání CS Tlaèítka a èásti pøístroje (na krytu a pøi otevøeném pøístroji) Dále jen Nokia N76. 1 Pravé tlaèítko na krytu 2 Støední tlaèítko 3 Levé tlaèítko na krytu 4 Druhý

Více

Nokia Radio Headset HS-2R U¾ivatelská pøíruèka vydání

Nokia Radio Headset HS-2R U¾ivatelská pøíruèka vydání Nokia Radio Headset HS-2R U¾ivatelská pøíruèka 9355496 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HS- 2R shoduje s ustanoveními

Více

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N77 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N77 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Lifeblog 2.5 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N77 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované

Více

U¾ivatelská pøíruèka k videotelefonnímu. (pro telefony Nokia 6630) 9234167 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka k videotelefonnímu. (pro telefony Nokia 6630) 9234167 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka k videotelefonnímu modulu Nokia PT-8 (pro telefony Nokia 6630) 9234167 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme,

Více

U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS-6. 9232427 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS-6. 9232427 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS-6 9232427 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HS-6 shoduje s

Více

Zaèínáme. Nokia N93i-1

Zaèínáme. Nokia N93i-1 Zaèínáme Nokia N93i-1 Tlaèítka a èásti pøístroje zavøený pøístroj 2. vydání CS, 9253945 Èíslo modelu: Nokia N93i-1. Dále jen Nokia N93i. 1 Hlavní fotoaparát a objektiv. Pøístroj obsahuje 3,2megapixelový

Více

Okam¾ité zprávy. Nokia N76-1

Okam¾ité zprávy. Nokia N76-1 Okam¾ité zprávy Nokia N76-1 BEZ ZÁRUKY Aplikace tøetích stran poskytované v pøístroji mohly být vytvoøeny a mohou být vlastnìny osobami nebo entitami, které nejsou spøíznìnými osobami a nemají ani jiný

Více

Hudební reproduktory Nokia MD-3

Hudební reproduktory Nokia MD-3 Hudební reproduktory Nokia MD-3 ÈESKY Stereo reproduktory MD-3 nabízejí vysokou kvalitu poslechu hudby nebo rádia z va¹eho kompatibilního telefonu Nokia nebo audio zaøízení. Reproduktory mají 3,5 mm stereo

Více

Stereofonní headset Nokia WH-700 9206936/1

Stereofonní headset Nokia WH-700 9206936/1 Stereofonní headset Nokia WH-700 7 9206936/1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní názvy výrobkù

Více

U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS vydání CS

U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS vydání CS U¾ivatelská pøíruèka k headsetu s displejem Nokia HS-69 9250695 1. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento HS-69 je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými

Více

9242900 Vydání 1 CS. Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation

9242900 Vydání 1 CS. Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation 9242900 Vydání 1 CS Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation Seznam zkratek Seznam zkratek Dále jsou uvedeny nìkteré klávesové zkratky, které jsou

Více

Datový a nabíjecí kabel Nokia CA-126

Datový a nabíjecí kabel Nokia CA-126 Datový a nabíjecí kabel Nokia CA-126 ÈESKY Prostøednictvím tohoto kabelu mù¾ete pøená¹et a synchronizovat data mezi kompatibilním PC a pøístrojem Nokia. Kabel mù¾ete rovnì¾ pou¾ít pro souèasné nabíjení

Více

Nokia Music Pack 9245925/2

Nokia Music Pack 9245925/2 Nokia Music Pack 9245925/2 Symbol pøe¹krtnutého kontejneru znamená, ¾e na území Evropské unie musí být produkt po ukonèení jeho ¾ivotnosti ulo¾en do oddìleného sbìru. Neodhazujte tyto produkty do netøídìného

Více

Push to talk. Nokia N76-1

Push to talk. Nokia N76-1 Nokia N76-1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries, Navi a N76 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované

Více

Správce spojení U¾ivatelská pøíruèka

Správce spojení U¾ivatelská pøíruèka Správce spojení U¾ivatelská pøíruèka 1.0. vydání CS 2010 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a logo Nokia Original Accessories jsou ochranné známky nebo registrované ochranné

Více

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti

2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Push to talk 1.5 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky

Více

Zaèínáme Nokia N92-1

Zaèínáme Nokia N92-1 Zaèínáme Nokia N92-1 Re¾imy Zaèínáme Èíslo modelu: Nokia N92-1. Dále jen Nokia N92. Pøístroj mù¾e pracovat ve ètyøech re¾imech: Pøi zavøeném telefonu (1), Zobrazení (2), Pøi otevøeném telefonu (3) a Práce

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA LD-1W http://cs.yourpdfguides.com/dref/825063

Vaše uživatelský manuál NOKIA LD-1W http://cs.yourpdfguides.com/dref/825063 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro NOKIA LD-1W. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se NOKIA LD-1W v uživatelské příručce

Více

Indukèní smyèka pro nedoslýchavé LPS-4 U¾ivatelská pøíruèka. 9354812 3. vydání

Indukèní smyèka pro nedoslýchavé LPS-4 U¾ivatelská pøíruèka. 9354812 3. vydání Indukèní smyèka pro nedoslýchavé LPS-4 U¾ivatelská pøíruèka 9354812 3. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt LPS-4 shoduje

Více

Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0

Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0 BEZ ZÁRUKY Aplikace tøetích stran poskytované v pøístroji mohly být vytvoøeny a mohou být vlastnìny osobami nebo entitami, které nejsou spøíznìnými osobami a nemají

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA CK-7W

Vaše uživatelský manuál NOKIA CK-7W Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Bezdrátové zvukové rozhraní Nokia AD-42W /1

Bezdrátové zvukové rozhraní Nokia AD-42W /1 Bezdrátové zvukové rozhraní Nokia AD-42W 9247811/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt AD-42W shoduje s ustanoveními následující

Více

Minireproduktory Nokia MD-6 9205725/1

Minireproduktory Nokia MD-6 9205725/1 Minireproduktory Nokia MD-6 3 5 4 2 9205725/1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia a Nokia Connecting People jsou registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Úvod Blahopøejeme k va¹í

Více

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátovou soupravu do vozu (CK-1W) 9355973 2. vydání

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátovou soupravu do vozu (CK-1W) 9355973 2. vydání U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátovou soupravu do vozu (CK-1W) 9355973 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt CK-1W shoduje

Více

Nabíjecí zdroj Nokia DT-600. Vydání 1.2

Nabíjecí zdroj Nokia DT-600. Vydání 1.2 Nabíjecí zdroj Nokia DT-600 6 1 2 2 5 4 3 7 Vydání 1.2 8 9 10 11 2010 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Úvod Nabíjecí zdroj Nokia DT-600 slou¾í k souèasnému nabíjení baterií a¾ pìti kompatibilních zaøízení.

Více

Začínáme. Nokia N77-1 1. vydání CS

Začínáme. Nokia N77-1 1. vydání CS Začínáme Nokia N77-1 1. vydání CS Tlaèítka a èásti (vpøedu a na stranì) Èíslo modelu: Nokia N77-1. Dále jen Nokia N77. 1 Svìtelné èidlo 2 Druhý fotoaparát s ni¾¹ím rozli¹ením 3 Výbìrová tlaèítka ( a )

Více

Urèování polohy Nokia N76-1

Urèování polohy Nokia N76-1 Nokia N76-1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries a N76 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky

Více

Začínáme Nokia N70-1

Začínáme Nokia N70-1 Začínáme Nokia N70-1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Pop-Port jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované

Více

Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122

Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122 Upínací pøípravek pro dr¾áky telefonu Nokia Easy Mount HH-20 a CR-122 B 1 D C E A 2.0 vydání A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a logo Nokia

Více

Push to talk. Definice pøístupového bodu Push to talk. Nastavení funkce Push to talk. Push to talk

Push to talk. Definice pøístupového bodu Push to talk. Nastavení funkce Push to talk. Push to talk 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People, Nseries, Navi a N77 jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation. Ostatní zmiòované výrobky

Více

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite Instalaèní pøíruèka programu PC Suite Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June,

Více

Nokia 500 Navigace do auta Struèná pøíruèka

Nokia 500 Navigace do auta Struèná pøíruèka Nokia 500 Navigace do auta Struèná pøíruèka 9205371 3. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek PD-14 je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými

Více

Struèný pøehled NOKIA OBSERVATION CAMERA UVEDENÍ KAMERY DO PROVOZU SEJMUTÍ OBRÁZKU POU ITÍ DETEKCE POHYBU POU ITÍ ÈASOVANÉHO SNÍMÁNÍ ZJI TÌNÍ TEPLOTY

Struèný pøehled NOKIA OBSERVATION CAMERA UVEDENÍ KAMERY DO PROVOZU SEJMUTÍ OBRÁZKU POU ITÍ DETEKCE POHYBU POU ITÍ ÈASOVANÉHO SNÍMÁNÍ ZJI TÌNÍ TEPLOTY Struèný pøehled NOKIA OBSERVATION CAMERA UVEDENÍ KAMERY DO PROVOZU SEJMUTÍ OBRÁZKU POU ITÍ DETEKCE POHYBU POU ITÍ ÈASOVANÉHO SNÍMÁNÍ ZJI TÌNÍ TEPLOTY 1. vydání CS 9311304 Pro va¹i bezpeènost Seznamte se

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA HDW-2

Vaše uživatelský manuál NOKIA HDW-2 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro NOKIA HDW-2. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se NOKIA HDW-2 v uživatelské příručce

Více

Dùle¾ité tipy. Spoleènì pro pøístroje N91 a N91 8GB. Nokia PC Suite (zvlá¹tì aplikace Nokia Audio Manager) Správa souborù

Dùle¾ité tipy. Spoleènì pro pøístroje N91 a N91 8GB. Nokia PC Suite (zvlá¹tì aplikace Nokia Audio Manager) Správa souborù Dùle¾ité tipy Spoleènì pro pøístroje N91 a N91 8GB Nokia PC Suite (zvlá¹tì aplikace Nokia Audio Manager) Nokia PC Suite je optimalizována pro správu dat v pamìti telefonu [C:]. Sada Nokia PC Suite je doporuèována

Více

Nokia FM vysílaè CA-300 9203672/1

Nokia FM vysílaè CA-300 9203672/1 Nokia FM vysílaè CA-300 6 3 5 7 9203672/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek CA-119 je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými ustanoveními smìrnice

Více

U¾ivatelská pøíruèka k zaøízení Nokia Image Frame SU-4. 9311076 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka k zaøízení Nokia Image Frame SU-4. 9311076 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka k zaøízení Nokia Image Frame SU-4 9311076 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt SU-4 shoduje s

Více

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite Instalaèní pøíruèka programu PC Suite Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June,

Více

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite. CS 9356477 Issue 1

Instalaèní pøíruèka programu PC Suite. CS 9356477 Issue 1 Instalaèní pøíruèka programu PC Suite CS 9356477 Issue 1 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Reprodukce, pøenos, distribuce nebo ukládání obsahu tohoto dokumentu nebo libovolné jeho èásti v

Více

Bluetooth reproduktory Nokia MD-5W /1

Bluetooth reproduktory Nokia MD-5W /1 Bluetooth reproduktory Nokia MD-5W 2 3 4 5 6 7 8 8 9 10 11 12 14 13 9200278/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek MD-5W je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími

Více

Začínáme. Nokia N70 Music Edition Nokia N70-1

Začínáme. Nokia N70 Music Edition Nokia N70-1 Začínáme Nokia N70 Music Edition Nokia N70-1 2007 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Pop-Port jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky spoleènosti Nokia Corporation.

Více

Krok 1. Vlo¾ení SIM karty a baterie

Krok 1. Vlo¾ení SIM karty a baterie Krok 1 Vlo¾ení SIM karty a baterie Pou¾ívejte pouze pamì»ové karty microsdhc a microsd schválené spoleèností Nokia pro pou¾ití s tímto pøístrojem. Spoleènost Nokia pou¾ívá schválené odvìtvové standardy

Více

Nokia Bluetooth Headset BH /1

Nokia Bluetooth Headset BH /1 Nokia Bluetooth Headset BH-202 22 3 1 4 5 7 6 8 9 9251778/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HS-38W je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými ustanoveními

Více

PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PØEHRÁVAÈEM

PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PØEHRÁVAÈEM Návod k obsluze PØENOSNÝ RADIOMAGNETOFON S CD PØEHRÁVAÈEM SD-530 Symbol blesku v trojúhelníku varuje uživatele, že uvnitø pøístroje se nachází nebezpeèné napìtí. UPOZORNÌNÍ: ABYSTE PØEDEŠLI NEBEZPEÈÍ ÚRAZU

Více

Bezdrátový headset Nokia (HS-56W) U¾ivatelská pøíruèka

Bezdrátový headset Nokia (HS-56W) U¾ivatelská pøíruèka Bezdrátový headset Nokia (HS-56W) U¾ivatelská pøíruèka PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HS-56W shoduje s ustanoveními následující

Více

Nokia Bluetooth Headset BH /2

Nokia Bluetooth Headset BH /2 Nokia Bluetooth Headset BH-210 1 2 3 5 4 6 7 8 11 9 10 9204663/2 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HS-98W je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými

Více

Nokia Bluetooth Headset BH /1

Nokia Bluetooth Headset BH /1 Nokia Bluetooth Headset BH-600 22 1 6 3 4 5 7 9250104/1 8 9 10 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se výrobek HS-59W shoduje s ustanoveními

Více

Bezdrátová plug-in HF sada do auta Nokia (HF-6W) U¾ivatelská pøíruèka

Bezdrátová plug-in HF sada do auta Nokia (HF-6W) U¾ivatelská pøíruèka Bezdrátová plug-in HF sada do auta Nokia (HF-6W) U¾ivatelská pøíruèka PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HF-6W shoduje s ustanoveními

Více

Nokia Bluetooth Headset BH /1

Nokia Bluetooth Headset BH /1 Nokia Bluetooth Headset BH-208 3 5 6 7 8 10 11 9 12 9200860/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HS-80W je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými ustanoveními

Více

U¾ivatelská pøíruèka pro zábavný kryt Nokia Xpress-on TM (pro telefon Nokia 3220) 9233898 2. vydání

U¾ivatelská pøíruèka pro zábavný kryt Nokia Xpress-on TM (pro telefon Nokia 3220) 9233898 2. vydání U¾ivatelská pøíruèka pro zábavný kryt Nokia Xpress-on TM (pro telefon Nokia 3220) 9233898 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA 810 http://cs.yourpdfguides.com/dref/823489

Vaše uživatelský manuál NOKIA 810 http://cs.yourpdfguides.com/dref/823489 Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

Bezdrátový headset Nokia (HS-36W) U¾ivatelská pøíruèka vydání CS

Bezdrátový headset Nokia (HS-36W) U¾ivatelská pøíruèka vydání CS Bezdrátový headset Nokia (HS-36W) U¾ivatelská pøíruèka 9239253 2. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HS-36W shoduje

Více

Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka

Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka Sada do auta s displejem Nokia CK-600 U¾ivatelská a instalaèní pøíruèka 9211132 2. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HF-23 je ve shodì se základními po¾adavky

Více

Sada do auta s displejem Nokia CK-600 Struèná pøíruèka a bezpeènostní informace

Sada do auta s displejem Nokia CK-600 Struèná pøíruèka a bezpeènostní informace Sada do auta s displejem Nokia CK-600 Struèná pøíruèka a bezpeènostní informace 9211377 2. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HF-23 je ve shodì se základními

Více

Bluetooth headset Nokia BH-300 U¾ivatelská pøíruèka

Bluetooth headset Nokia BH-300 U¾ivatelská pøíruèka Bluetooth headset Nokia BH-300 U¾ivatelská pøíruèka PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se výrobek HS-50W shoduje s ustanoveními následující

Více

Skener MUSTEK SCANEXPRESS 1200UB+

Skener MUSTEK SCANEXPRESS 1200UB+ Skener MUSTEK SCANEXPRESS 1200UB+ NÁVOD PRO INSTALACI SKENERU 1200UB+ Rozbalení skeneru Vybalte pøístroj z obalu a peèlivì zkontrolujte, zda nechybí nebo není poškozena žádná z položek. Balení by mìlo

Více

Autotelefon Nokia 810 U¾ivatelská pøíruèka Instalaèní pøíruèka

Autotelefon Nokia 810 U¾ivatelská pøíruèka Instalaèní pøíruèka Autotelefon Nokia 810 U¾ivatelská pøíruèka Instalaèní pøíruèka 9356668 Vydání 3 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek TFE-4R je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími

Více

Vaše uživatelský manuál NOKIA N81 8GB

Vaše uživatelský manuál NOKIA N81 8GB Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se v uživatelské příručce (informace, specifikace,

Více

U¾ivatelská pøíruèka 9352764 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka 9352764 1. vydání Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9352764 1.

Více

Bluetooth headset Nokia BH /2

Bluetooth headset Nokia BH /2 Bluetooth headset Nokia BH-102 1 2 3 4 45 46 7 8 10 119 9207249/2 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HS-107W je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými

Více

Bluetooth headset Nokia BH-501 U¾ivatelská pøíruèka

Bluetooth headset Nokia BH-501 U¾ivatelská pøíruèka Bluetooth headset Nokia BH-501 U¾ivatelská pøíruèka PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HS-71W je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými ustanoveními

Více

Nokia Bluetooth Headset BH /1

Nokia Bluetooth Headset BH /1 Nokia Bluetooth Headset BH-304 6 7 8 9 10 611 11 11 612 9204671/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HS-79W je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými

Více

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový Boom Headset (HS-4W) vydání

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový Boom Headset (HS-4W) vydání U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový Boom Headset (HS-4W) 9311711 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HS-4W shoduje

Více

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový headset (HDW-3) vydání

U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový headset (HDW-3) vydání U¾ivatelská pøíruèka pro Bezdrátový headset (HDW-3) 9233111 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt HDW-3 shoduje s ustanoveními

Více

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA

DICHIARAZIONE DI CONFORMITA Pocket Radio AE1506 1 AERIAL DIAL LENS TUNING BAND (FM/MW or LW) 2 VOLUME/ POWER OFF p BATTERY COMPARTMENT 2x R6/UM3/AA NOTES ÈESKA REPUBLIKÁ ZÁRUKA Pokud byste z jakéhokoli dùvodu pøístroj demontovali,

Více

Zaèínáme. Nokia N81-3 1. vydání CS

Zaèínáme. Nokia N81-3 1. vydání CS Zaèínáme Nokia N81-3 1. vydání CS Tlaèítka a èásti (zepøedu) Èíslo modelu: Nokia N81-3. Dále jen Nokia N81. 1 Tlaèítka her a 2 Slot pamì»ové karty 3 Výbìrová tlaèítka 4 Tlaèítka médií: Tlaèítko Dal¹í Tlaèítko

Více

Bluetooth headset Nokia BH-200 U¾ivatelská pøíruèka

Bluetooth headset Nokia BH-200 U¾ivatelská pøíruèka Bluetooth headset Nokia BH-200 U¾ivatelská pøíruèka 1 9246087 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se výrobek HS-58W shoduje s

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Bezdrátová klávesnice Nokia (SU-8W) U¾ivatelská pøíruèka

Bezdrátová klávesnice Nokia (SU-8W) U¾ivatelská pøíruèka Bezdrátová klávesnice Nokia (SU-8W) U¾ivatelská pøíruèka PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt SU-8W shoduje sustanoveními následující

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Zálo¾ní zdroj Nokia DC-11/ DC-11K 9212429/2

Zálo¾ní zdroj Nokia DC-11/ DC-11K 9212429/2 Zálo¾ní zdroj Nokia DC-11/ DC-11K 5 2 4 3 9212429/2 2008-2010 Nokia. V¹echna práva vyhrazena. Úvod Se zálo¾ním zdrojem Nokia DC-11/ DC-11K (dále jen DC-11) mù¾ete souèasnì nabíjet baterie dvou kompatibilních

Více

U¾ivatelská pøíruèka. Instalaèní pøíruèka

U¾ivatelská pøíruèka. Instalaèní pøíruèka U¾ivatelská pøíruèka Instalaèní pøíruèka PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt RV-1 shoduje s ustanoveními následující smìrnice:

Více

U¾ivatelská pøíruèka 9352435 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka 9352435 1. vydání Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9352435 1.

Více

U¾ivatelská pøíruèka 9353967 Issue 2

U¾ivatelská pøíruèka 9353967 Issue 2 Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9353967 Issue

Více

U¾ivatelská pøíruèka Nokia 2652. 9343417 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka Nokia 2652. 9343417 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka Nokia 2652 9343417 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt RH-53 shoduje s ustanoveními následující

Více

Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení.

Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení. OBSLUHA REGULACE 1. HLAVNÍ OBRAZOVKA Hlavní obrazovka displeje je rozdìlena do pìti základních monitorovacích oken a tlaèítka slou ícího ke vstupu do nastavení zaøízení. Aktuální èas a datum Venkovní teplota

Více

Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 100] Elektronický identifikaèní systém

Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 100] Elektronický identifikaèní systém Programovací manuál [CZ] Domovník [ACU 00] Elektronický identifikaèní systém Verze:.0 Datum: 0.02.2006 Obsah Program domovník. Instalace softwaru....2 Odinstalování....3 Spuštìní programu... Ovládání programu

Více

Øídící karta ZBX7 1 VŠEOBECNÝ POPIS

Øídící karta ZBX7 1 VŠEOBECNÝ POPIS Øídící karta ZBX7 1 VŠEOBECNÝ POPIS Popis ovládacího panelu Øídící karta ZBX7 je používána pro dálkové ovládání u jednofázových automatických posuvných závor (230 V), série BX-A/BX-B. Karta je vložena

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

Bluetooth headset Nokia BH-900 U¾ivatelská pøíruèka

Bluetooth headset Nokia BH-900 U¾ivatelská pøíruèka Bluetooth headset Nokia BH-900 U¾ivatelská pøíruèka 9248119 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se výrobek HS-25W shoduje s ustanoveními

Více

U¾ivatelská pøíruèka. 9353252 Issue 1

U¾ivatelská pøíruèka. 9353252 Issue 1 U¾ivatelská pøíruèka 9353252 Issue 1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt NHL-2 shoduje s ustanoveními následující smìrnice:

Více

U¾ivatelská pøíruèka 9353157 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka 9353157 1. vydání Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9353157 1.

Více

Bluetooth headset Nokia BH-801 U¾ivatelská pøíruèka vydání

Bluetooth headset Nokia BH-801 U¾ivatelská pøíruèka vydání Bluetooth headset Nokia BH-801 U¾ivatelská pøíruèka 9253979 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ NOKIA CORPORATION tímto prohla¹uje, ¾e tento výrobek HS-64W je ve shodì se základními po¾adavky a dal¹ími pøíslu¹nými

Více

U¾ivatelská pøíruèka vydání

U¾ivatelská pøíruèka vydání Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9352026 2.

Více

Zaèínáme. Nokia N95-2. 1. vydání CS

Zaèínáme. Nokia N95-2. 1. vydání CS Zaèínáme Nokia N95-2 1. vydání CS Tlaèítka a èásti (zepøedu) Èíslo modelu: Nokia N95-2. Dále jen Nokia N95 8GB. 1 Vypínaè 2 Výbìrová tlaèítka pro volbu pøíkazù a pøístup kmo¾nostem Volby 3 Tlaèítko Menu

Více

U¾ivatelská pøíruèka. 9356087 2. vydání CS

U¾ivatelská pøíruèka. 9356087 2. vydání CS U¾ivatelská pøíruèka 9356087 2. vydání CS PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt NEM-1 shoduje s ustanoveními následující smìrnice:

Více

Copyright 2003 Nokia. All rights reserved.

Copyright 2003 Nokia. All rights reserved. PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt NEM-4 shoduje s ustanoveními následující smìrnice: 1999/5/EC. Kopii Prohlá¹ení o shodì naleznete

Více

Bluetooth headset Nokia BH-800 U¾ivatelská pøíruèka vydání

Bluetooth headset Nokia BH-800 U¾ivatelská pøíruèka vydání Bluetooth headset Nokia BH-800 U¾ivatelská pøíruèka 9246979 2. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se výrobek BH-800 (HS-24W) shoduje

Více

U¾ivatelská pøíruèka

U¾ivatelská pøíruèka Vydaná elektronická pøíruèka odpovídá "Podmínkám a ustanovením u¾ivatelských pøíruèek Nokia, 7. èerven 1998" ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) U¾ivatelská pøíruèka 9352607 1.

Více

Zaèínáme Nokia N82 Model: N82-1 1. vydání CS

Zaèínáme Nokia N82 Model: N82-1 1. vydání CS Zaèínáme Model: N82-1 Nokia N82 1. vydání CS Tlaèítka a èásti (zepøedu) Èíslo modelu: Nokia N82-1. Dále jen Nokia N82. 1 Vypínaè 2 Audiovizuální konektor Nokia (3,5mm) pro kompatibilní headsety, sluchátka

Více

U¾ivatelská pøíruèka k bezdrátovému modulu GPS Nokia LD-3W 9246491/1

U¾ivatelská pøíruèka k bezdrátovému modulu GPS Nokia LD-3W 9246491/1 U¾ivatelská pøíruèka k bezdrátovému modulu GPS Nokia LD-3W 9246491/1 PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt LD-3W shoduje s ustanoveními

Více

U¾ivatelská pøíruèka k bezdrátovému modulu GPS Nokia (LD-1W) 9236301 1. vydání

U¾ivatelská pøíruèka k bezdrátovému modulu GPS Nokia (LD-1W) 9236301 1. vydání U¾ivatelská pøíruèka k bezdrátovému modulu GPS Nokia (LD-1W) 9236301 1. vydání PROHLÁ ENÍ O SHODÌ My, spoleènost NOKIA CORPORATION, v rámci své jediné odpovìdnosti prohla¹ujeme, ¾e se produkt LD-1W shoduje

Více