Dne ve 12 hodin, jsme vyjeli autobusem do města. Vystoupili jsme na Zvonařce a přestoupili na šalinu, kterou jsme jeli na Šilingrovo náměstí.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dne 24. 3. ve 12 hodin, jsme vyjeli autobusem do města. Vystoupili jsme na Zvonařce a přestoupili na šalinu, kterou jsme jeli na Šilingrovo náměstí."

Transkript

1 Adéla Čechová, 7. B Katedrála sv. Petra a Pavla Kostel sv. Jakuba Dne ve 12 hodin, jsme vyjeli autobusem do města. Vystoupili jsme na Zvonařce a přestoupili na šalinu, kterou jsme jeli na Šilingrovo náměstí. Nejdříve jsme si prohlédli a také se tam vyfotili. Potom jsme šli ke katedrále sv. Petra a Pavla, vevnitř byla hodně zdobená. Dále jsme navštívili Starou radnici, ke které se vztahují tyto pověsti: O křivé věžičce, O brněnském drakovi, O zazděném radním, O kolu. Nakonec jsme byli v kostele sv. Jakuba, prohlédli jsme si ho, líbily se mi tam varhany. Pak jsme si před kostelem dali rozchod.

2 Exkurze po gotických památkách Brna Katedrála sv. Petra a Pavla Kostel sv. Jakuba V pondělí 24.3 jsme se vydali s paní učitelkou Koláčkovou do Brna podívat se a fotografovat gotické památky. Po 4. vyučovací hodině jsme šli na oběd a poté jsme se vydali na cestu. Jeli jsme autobusem číslo 40 ve 12:07, jeli jsme zhruba 15 minut na zastávku Zvonařka a poté jsme přestoupily na tramvaj číslo 12. Vystoupili jsme na Šilingrovo náměstí a šli do Denisových sadů shlédnout památky. Cestou jsme shlédli vysoký obelisk a viděli jsme nádherné okolí Brna. Poté jsme se vydali cestou na Petrov.. Cestou jsme shlédli obdivuhodné památky např. obrovský kříž ozdobený skleněnými kuličkami, krásnou zahradu a hezkou sochu :) Poté jsme se vydali na Petrov, který byl krásný. Moc se mi líbil, mohli jsme mít tu možnost se podívat dovnitř. Poté jsme se vydali na Starou radnici, kde jsme si řekli historii O krokodýlovi a Brněnském kole, poté nám Paní učitelka dala za úkol na jít zazděného hradního Dále jsme šli shlédnout kostel Svatého Jakuba, kde jsme si mohli zakoupit pohledy A poté nám dala paní učitelka rozchod..:) Po rozchodu jsme se rozhodli jít s Anet a Evec na bubble tea a do KFC Šli jsme nejprve na bubble tea na Orlí, moc nám to ale nechutnalo :D Pak jsme šli do Croop towm se podívat na boty a oblečení A dále jsme šli do toho KFC. Já usem si dala b-smart s twistem. Anet si dala b-smart s longrem a stejně tak Evec, jelikož jsme měli ještě hlad, tak jsem si dala kukuřici a Anet s Evec si dali střední hranolky.. Poté jsme už jeli dom, ale já s Anet jsme ještě měli trenál s tanečním, takže jsme si to pořádně užily a zakončily výlet Strašně se mi pondělní výlet líbil, bylo to zajímavé a prozkoumala jsem památky, o kterých jsem nevěděla, takže jsem byla velmi spokojená moc se mi to líbilo!!!!!!

3 Aneta Krčálová, 7. B Exkurze po gotických památkách v Brně Katedrála sv. Petra a Pavla Kostel sv. Jakuba Dne 24. března v 12:07 jsme vyjeli z naší třídou po gotických památkách v Brně. Vyjeli jsme a jeli jsme autobusem na Zvonařku a tam jsme přesedli na tramvaj č. 12 a odtud jsme se svezli na Šilingrovo náměstí. Bylo to super prvně jsme se byli podívat na Denisovy sady, poté katedrála sv. Petra a Pavla, dále jsme byli na Staré radnici a naposledy jsme byli v kostele sv. Jakuba. Jinak jsme se vlastně dostali od Šilingrova náměstí až na Českou! Všichni jsme fotili krásné památky Brna a dívali se po okolí. Vyfotili jsme i nádherná panorama města Brna. Mě osobně se nejvíce líbilo asi v katedrále sv. Petra a Pavla, ale všechno bylo hezké. Viděli jsme krásný obelisk a plno dalších krásných památek.:) Na konci našeho výletu - na Staré radnici jsme dostali úkol hledat zazděného radního, hledali jsme dlouho a nakonec ho našel David Nazaruk. Říká se, že radního tam zazdili zaživa, protože prý někdy dávno nějak zradil, proto byl zazděn! U kostela sv. Jakuba nám bohužel začalo pršet, ale naštěstí až na konci takže dobrý. Potom, co jsme dostali od paní učitelky už rozchod a mohli jsme jít buď domu, nebo někam do Brna, šli jsme s holkami na Bubbletea a potom do KFC. Byla sranda, cestou na Bubbletea jsme se byly ještě s holkami podívat na boty a oblečení do Croop Townu. Tento výlet byl super, moc se mi líbil, jen škoda, že na konci exkurze začalo pršet!!!!

4 Eliška Krejčí, 7. B Katedrála sv. Petra a Pavla Kostel sv. Jakuba V pondělí jsme se vydali na exkurzi do Brna po gotických památkách. Ve 12:07 jsme nastoupili do autobusu číslo 40. Vystoupili jsme na Zvonařce a čekali na šalinu číslo 12. Vystoupili jsme na Šilingrově náměstí a šli jsme do kopce směrem. V Denisových sadech jsme měli rozchod a možnost si prohlédnout vše okolo nás. Byl tam obelisk a kolonáda. Po Denisových sadech jsme se vydali směrem ke katedrále sv. Petra a Pavla. Katedrálu zvanou jako Petrov, jsme si prohlédli i zevnitř. Uvnitř to vypadalo ještě líp než zvenku. Petrov má krásné vitráže, ze kterých se nedají spustit oči. Přes Zelný trh jsme pomalu šli ke Staré radnici, kde se nachází Brněnský drak a také Brněnské kolo. Po zhlédnutí radnice jsme začali hledat zazděného radního, který prý se spojil s husity, kteří dobývali Brno, ale někdo ho prozradil a radního zazdili na ulici Mečové. Zazděného radního našel David, který dostal odměnu - tedy hračku z Albertu. Po prohlédnutí hlavy radního jsme mířili k poslední zastávce - ke kostelu sv. Jakuba. Na kostelu sv. Jakuba je zajímavý nemravný mužík, který vystrkuje zadek kvůli pomstě. Byli jsme i uvnitř katedrály, nebyla už tak tmavá jako Petrov, byla mnohem světlejší. Po prohlídce jsme měli rozchod, a kdo chtěl, mohl jít domů nebo i někam jinam. Já s Terezou jsme šli do kina a poté domů.

5 Exkurze po gotických památkách v Brně Eva Kubeschová, 7. B Katedrála svatého Petra a Pavla Kostel svatého Jakuba Dne v 12:07 jsme se celá třída, kromě dvou žáků, vydali na prohlídku brněnských gotických památek. Jeli jsme autobusem číslo 40, poté jsme vystoupili na Zvonařce a nastoupili jsme na tramvaj (šalinu) číslo 12. Potom jsme vystoupili na Denisových sadech a šli jsme do malého kopečku a před námi vysoký Obelisk. Po Obelisku jsme se podívali na panorama Brna, kde bylo popsané, kde je jaký vysoký dům. Po zhlédnutí panorama jsme šli na Petrov. Celý jsme ho obešli a vešli jsme dovnitř, kde byla nádherně vyzdobená okna, malované obrazy atd. Vyšli jsme z Petrova rovnou ke Staré radnici, ve které byl na zdi pověšený velký krokodýl. Paní učitelka pro nás měla soutěž o zvířátko z Alberta. Za to kdo najde zazděného radního, tomu dala to zvířátko. Našel ho David Nazaruk. Po radnici jsme došli nakonec do kostela svatého Jakuba. V kostele byl nějaký vietnamec, který si ten kostel celý vyfotil a ty blesky tam všude lítaly, to mě trochu štvalo. Nakonec jsme s kámoškami zašli na bubletea a do KFC a jeli jsme zpátky domů. Suprově prožitý den. Moc se mi tam líbilo.

6 Dne se paní učitelka z Výtvarky rozhodla vyjet na exkurzy. V pondělí, jako každé jiné, jsme měli 4. vyuč. hodiny a potom jsme jeli na exkurzy do Brna. Před školou jsme počkali na autobus a ve 12:07 jsme jeli autobusem, který nás dovezl na Zvonařku, potom jsme přestoupili a jeli jsme na Šilingrovo náměstí. Ze zastávky jsme šli do Denisových sadů, ze kterých jsme viděli Brněnské panorama. Byl tam také veliký obelisk a pak jsme zezdola zhlédli Petrov. O trochu později jsme šli navštívit katedrálu svatého Petra a Pavla (Petrov), která je vyzdobená (až moc). Viděli jsme tam krásné obrazy, sochy a také nádherné varhany. Přispěl jsem na podporu katedrály. Škoda, že se tam nesmělo fotit, jinak bych si to celý vyfotil. Pak jsme jeli navštívit Starou radnici (Brna). Byla krásně vyzdobená věžičkami, ale jedna byla zahnutá, protože ten, který to stavil, tomu radní nezaplatili. Na tunelovém stropu byl krokodýl, kolo. Byl tam také zazděný mužík. Zazdili ho, protože chtěl otevřít dveře Husitům. Prý to zjistili tak že, to v hospodě vykládal svým kamarádům. Jelikož jsem ho našel, tak jsem dostal alberťáka (tygříka). Pak jsme šli navštívit kostel svatého Jakuba. Nebyo tak vyzdobený jako katedrála svatého Petra a Pavla, ale i přesto se mi velmi líbil. Byly tam hezké varhany, které opravovali, byl tam slyšet velký rachot kladívka, jak dopadlo na železo. Přispěl jsem pětikorunou na podporu kostela. Poté nám dala paní učitelka rozchod. Pak jsme se vydali domů. Šli jsem na zastávku a počkali jsme na šalinu. Dojeli jsme na Úzkou a potom jsem dojel domů.

7 Dorota Koukalová, 7. B Dne 24. března jsme se s naší třídou vydali na exkurzi po památkách Brna. Ve 12:07 nám jel autobus číslo 40. Vystoupili jsme na zastávce Zvonařka, kde jsme přestoupili na šalinu číslo 12. Na Šilingrovo náměstí jsme vystoupili a šli se podívat do Denisových sadů. Tam jsme shlédli kolonádu a obelisk, u kterého jsme se také vyfotili. Poté jsme se šli podívat na Petrov. Uvnitř jsme viděli nádherný oltář a zjistili jsme, že půlka Petrova je v barokním a druhá v gotickém stylu. Z Petrova jsme prošli přes Zelný trh a vydali jsme se na Starou Brněnskou radnici. Všichni jsme si prohlédli křivou věžičku, Brněnského draka a kolo. Potom nám paní učitelka uspořádala soutěž, kdo najde jako první zazděného radního. Až jsme ho našli, všichni jsme si ho prohlédli a přečetli si, že radní byl v roce 1422 zazděný zaživa. Jeho zkamenělá hlava má prý varovat každého před jakoukoliv zradou města Brna. Potom nás paní učitelka přes náměstí Svobody zavedla ke kostelu sv. Jakuba. Prohlédli jsme si nemravného mužíčka, který vystrkuje jako pomsta zadeček na Petrov. Vevnitř jsme si prohlédli oltář a plno hezkých věcí. Když jsme si vše prohlédli, dala nám paní učitelka rozchod a mohli jsme jít domů, nebo se ještě procházet po Brně. Po celou dobu exkurze jsme fotili plno krásných fotek.

8 Lucie Křížová, 7. B, původně park Františkov, jsou městským parkem v okrajové části brněnského katastrálního území města Brna. Rozkládají se na svahu kopce Petrova mezi zachovaným úsekem prvních městských hradeb a silniční komunikací v Husově ulici. Součástí parku je i Místodržitelská zahrada. Na park navazují Kapucínské zahrady. Park, který se stal vůbec prvním veřejným parkem na Moravě a v Čechách založeným veřejnou správou, byl vytvořen z iniciativy moravského místodržícího Antonína Bedřicha hraběte z Mitrovic a Nemyšle ( ). jsou nejstarším veřejným parkem nejen v Brně, ale i v českých zemích. A jaká je historie? Pro veřejnost byl park zpřístupněn v roce 1771, zbudována zde byla křížová cesta se 14 kapličkami a kopci se začalo říkat Kalvárie. Na počátku 19. století byl svah pod hradbami parkově uzavřen. Protože byl v 90. letech park ve značně zanedbaném stavu, bylo rozhodnuto o jeho kompletní rekonstrukci. Začátek 21. století byl ve znamení rozsáhlé renovace. Park se táhne mezi ulicí Bašty u brněnského hlavního nádraží, po bývalých hradbách pod Petrovem, až k ulici Husova. Park je volně přístupný z ulic Bašty, Husova a Biskupská, případně průchodem z ulice Petrská. Z parku se dostanete rychle jak na Petrov, tak na Kapucínské náměstí, na Zelný trh, případě po Husově pod Špilberk nebo k Moravské galerii. V dubnu 2011 byl v Denisových sadech na Petrských terasách vztyčen Kříž - symbol návštěvy papeže Benedikta XVI. v Brně. Po roce 1918 přibyly do parku dvě sochy (Tolerance a Obchod: 1892 Ant. Břeněk) ze zrušeného pomníku císaře Josefa II. před bývalým Německým domem, jež jsou dnes umístěné Lužánky.

9 V letech sloužil jižní svah pro parkovací promenádu jako tzv. zemský herbář s vinařskou školkou vybraných rostlin a sazenic, roku 1849 byla v parku upravena klasicistní sloupová kolonáda. Zdroj:

10 Exkurze po gotických památkách Brna - - Katedrála sv. Petra a Pavla - - Kostel svatého Jakuba Po škole jsme místo výtvarky jeli do města po hledání památek po celém Brně. Nejdřív jsme jeli autobusem na konečnou a potom jsme šli ke kostelu a bylo to tam nádherné. Poté jsme šli k radnici, viděli jsme zazděného radního, šikmou věž, Brněnského draka a Brněnské kolo. Nakonec jsme šli do druhého kostela a tam už to nebylo tak barevné, ale byli tam hezké varhany a pozlacení andílci. Pak jak jsme se rozcházeli, tak jsme šli ještě na Svoboďák a konec :-).

11 Michaela Mašková, 7. B Katedrála svatého Petra a Pavla Kostel sv. Jakuba Dne ve 12 hodin jsme vyjeli do Brna, jeli jsme autobusem číslo 40 do Brna, kde jsme vystoupili na zastávce Zvonařka, odsud jsme jeli šalinou na Šilingrovo náměstí, kde jsme vystoupili. Šli jsme na, kde jsme si to prohlédli, vyfotili jsme si to a šli jsme se potom podívat na kostel Petrov. Šli jsme se podívat dovnitř, kde jsme si to prohlédli. U jedné sochy jsme se celá třída vyfotili. Potom jsme se šli podívat na Starou radnici, kde jsme si povykládaly pověsti: O zkřivené věžičce, Brněnském drakovi, Kole a zazděném radním. A naše poslední místo bylo kostel sv. Jakuba. Šli jsme se podívat dovnitř, pod kostelem je kostnice, ale tam jsme nešli. Podívali jsme se po kostele. Potom jsme vyšli z kostela a měli jsme rozchod. Společná fotka

12 Radek Hrdlička, 7. B Exkurze po Gotických památkách Brna Katedrála sv. Petra a Pavla (Petrov) Kostel sv. Jakuba Dne po 4 vyučovací hodině jsme se šli naobědvat a vzali jsme si věci u skříněk. Potom si nás paní učitelka vyzvedla dole u hl. dveří. Šli jsme na zastávku a čekali na autobus číslo 40. Jeli jsme až na zastávku Zvonařka, kde jsme přestoupili na tramvaj číslo 12. Dojeli jsme na zastávku Šilingrovo náměstí. Potom jsme šlapali do kopce do Denisových sadů, které se dříve jmenovali Park Františkov, které jsou městským parkem v Brně městě, kde jsme viděli obelisk, městské hradby a katedrálu sv. Petra a Pavla (Petrov). Pak jsme se šli do něj podívat. Byla to novogotická a barokní katedrála, která vznikla v Století. Na konci 13. století došlo k další přestavbě na pravděpodobně románskou baziliku. Chrám byl poté přestavěn do raně gotické podoby a dochází i ke vzestupu jeho důležitosti. K Petrovu se váže pověst: O zvonění na Petrově, kdy musí začít zvonit v 11:00 kvůli smlouvě se Švédy, když neobsadí město než začnou zvonit zvony, tak odtáhnou. Potom jsme šli pěšky se podívat na Starou radnici, ke které se váží tyto pověsti: Pověst o Brněnském drakovi, O kole na Staré radnici, O fiálách. Potom paní učitelka vyhlásila soutěž o kartičky z Albertu, při které jsme měli najít zazděného hradního. Výlet jsme zakončili kouknutím se na kostel sv. Jakuba, kde nám paní učitelka vyprávěla různé příběhy o něm. Potom jsme došli na Úzkou, kde jsme čekali na autobus a dojeli jsme dom Výlet se mi líbil. Kostel sv. Jakuba Petrov

13 katastrálním

14 Martin Tesař, 7. B Exkurze o gotických památkách Brna Katedrála sv. Petra a Pavla Kostel sv. Jakuba jsme jeli na exkurzi po gotických památkách Brna. Začali jsme u Denisových sadů, kde byly krásné malé stavby (obelisk, altánek). Všechno jsem vyfotil. Viděli jsme krásné panorama Brna. Když jsme šli dál, objevili jsme v sadech krásnou sochu ženy. Poté jsme pokračovali k Petrovu. Prohlíželi jsme si krásné zdi kostela. Když jsme vstoupili do kostela, ohromilo mě, jak je velký a jaké je v něm ticho. Potom jsme pokračovali přes město až na Starou radnici, kde jsme měli za úkol najít Zazděného radního. Nakonec jsme šli do kostela sv. Jakuba, byl jsem ohromen podruhé. Prošli jsme si celý kostel. Rozloučili jsme se se spolužáky a paní učitelkou a vyrazili domů. Exkurze se mi moc líbila

Exkurze do Galerie moderního umění v HK

Exkurze do Galerie moderního umění v HK Vážení čtenáři, jsme velice rádi, že držíte v rukou náš časopis. Vydáváme ho proto, abychom vás informovali o tom, co se v naší škole děje, a taky proto, že vás chceme pobavit v našich kvízech. Hodně jsme

Více

KARNEVAL K MDD 2O18.

KARNEVAL K MDD 2O18. KARNEVAL K MDD 2O18. V pátek 1. 6. 2018 dopoledne proběhl k MDD tradiční Karneval. Děti, paní učitelky a asistentky se v maskách sešly na vyzdobené zahradě naší MŠ. Připravená stanoviště přímo vybízela

Více

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008

CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 CESTA Z ATLANTY (stát Georgia) DO FORT MORGAN (stát Colorado) sobota 6. září 2008 V sobotu ráno jsme se rozloučili s našimi kamarády v Atlantě (za rok se snad sejdeme v Lupenici) a vyrazili na dlouhou

Více

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury)

Bleskový výsadek MOA v Anglii. (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Bleskový výsadek MOA v Anglii (aneb Londýn-Cambridge-Canterbury) Rakovník jsme opouštěli ve středu 12. 9. kolem třetí hodiny odpolední. Přijel pro nás zájezdový autobus, kterým jsme po chvíli dorazili

Více

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A

Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A Náš třídní výlet do Jeseníků - 9.A 9.5.2016 v pondělí ráno jsme se sešli spolu s našimi učitelkami R. Svobodovou a J. Hanzlíkovou ve vestibulu Hlavního nádraží města Brna. Až jsme se všichni sešli, přesunuli

Více

VYKŘIČNÍK. R očník : X V I ČA SO PIS Z Š Čáslav - náměstí ŠK OL N Í R O K : 2012/2013 Číslo: 1. Rada žáků

VYKŘIČNÍK. R očník : X V I ČA SO PIS Z Š Čáslav - náměstí ŠK OL N Í R O K : 2012/2013 Číslo: 1. Rada žáků VYKŘIČNÍK R očník : X V I ČA SO PIS Z Š Čáslav - náměstí ŠK OL N Í R O K : 2012/2013 Číslo: 1 Rada žáků TŘÍDA ZÁSTUPCE TŘÍDY ZÁSTUPCE TŘÍDY 4.A Filip Bednář Eliška Píšková 4.B Jakub Koudelka 5.A Kateřina

Více

Samostatná příloha časopisu

Samostatná příloha časopisu www.7zskolin.cz Číslo 2 12.ročník (2015/2016) listopad 2015 Samostatná příloha časopisu Zvláštní vydání pro II.C a V.C Dostali jsme od paní učitelky Kombercové informaci pro nás a pro rodiče: HISTORICKÁ

Více

POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015

POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015 POZNÁVACÍ ZÁJEZD DO NĚMECKA S VÝUKOU (DRÁŽĎANY, BERLÍN A POSTUPIM) 27.10. 31.10.2015 1. den (27.10.2015) Během cesty do Berlína jsme navštívili Drážďany. Nejdříve jsme si prohlédli namalované panorama

Více

Ročník VIII, číslo 37, září 2014

Ročník VIII, číslo 37, září 2014 Ročník VIII, číslo 37, září 2014 Vážení čtenáři, co nového a zajímavého prožili v letních měsících uživatelé STROOMu se dozvíte z dalšího čísla STROOMOVIN, které máte zrovna před sebou. Tentokrát jsme

Více

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017

Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Cestovatelský blog - Amsterdam 2017 Autoři: Jan Cýrus, Jan Wollmann, Anna Kovbuz, Adam Pospíšil, Oliver Vydra V dubnu tohoto roku jsme se školou navštívili Holandsko. Poslední den našeho pobytu v této

Více

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com

PDF created with pdffactory Pro trial version www.pdffactory.com Ke konci roku jsme vyrazili na dva projektové dny. Ten první se vztahoval k výuce dějepisu. Učili jsme se totiž o pravěku, tak jsme vyrazili do Prahy do Národního muzea, kde probíhala výstava právě k pravěku.

Více

1. DEN Na nádraží jsme se měli sejít v 8 35 h ( Terka 8 25 h). Všichni, až na výjimky (nebyla to Terka) přišli včas. Jeli jsme naší oblíbenou trasou, vlakem samozřejmě. Vyzkoušeli jsme si krásný, nový

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Co nás čeká v listopadu: Zavírání pohádkové zahrady na téma Človíček a pravěk XX. ročník Motýlek v KDK

Co nás čeká v listopadu: Zavírání pohádkové zahrady na téma Človíček a pravěk XX. ročník Motýlek v KDK Co nás čeká v listopadu: 3.11. Zavírání pohádkové zahrady na téma Človíček a pravěk 7.11. XX. ročník Motýlek v KDK 8.11. Obora Hukvaldy 9.11. Ukázková hodina pro rodiče u předškolních dětí 11.11. Exkurze

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

TIC BRNO. Brno s průvodcem

TIC BRNO. Brno s průvodcem TIC BRNO Brno s průvodcem Ceník průvodcovských služeb Počet osob TRASA 2 HODINY V českém V cizím do 4 osob 750 Kč 1050 Kč / 42 5 14 osob 850 Kč 1350 Kč / 54 15 24 osob 1050 Kč 1650 Kč / 66 25 45 osob 1250

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART

VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART VÝLET DO BŘEZOVÉ SVATÝ LINHART Dne 18.5. se třída Broučků společně s paní učitelkami, zúčastnila výletu do zastávky Karlovy Vary Březová, kam jsme dojeli vláčkem a poté jsme se vydali na Svatý Linhart.

Více

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika

Comenius meeting Dánsko Svendborg. Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Comenius meeting Dánsko Svendborg Finsko Itálie Island Dánsko Česká republika Sobota 5. září 2009 Kodaň Svendborg Neděle 6. září 2009 Ostrov Strynø Pondělí 7. září 2009 Ostrov Strynø Svendborg Úterý

Více

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž.

PIKNIK 7 /PAGE/ Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát. Strana 4 Kutná Hora Strana 5. Drakiáda. Strana 6 a 7. Rozhovory. Strana 9 Soutěž. PIKNIK Září a říjen 2017 Strana 2 Prvňáčci Strana 3 Patronát Strana 4 Kutná Hora Strana 5 Drakiáda Strana 6 a 7 Rozhovory Strana 9 Soutěž 7 /PAGE/ Patronát zahájen Drakiáda Rozhovory Již tradičně jsme

Více

Anglické hrabství Cornwall zapomenutá země

Anglické hrabství Cornwall zapomenutá země Anglické hrabství Cornwall zapomenutá země Skupina 43 studentů se v termínu 16. 22.6.2019 vydala do Velké Británie, shlédnout nejen hlavní město Londýn, ale zejména krásy hrabství Cornwall. Jak je vidno

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2016 V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

o selfie je nutno pořídit +- z pohledu jako obrázek na fotce (žádné fotky z kilometrové vzdálenosti a opačného směru)

o selfie je nutno pořídit +- z pohledu jako obrázek na fotce (žádné fotky z kilometrové vzdálenosti a opačného směru) Hra po Brně a o Brně úkolem je obejít (oběhnout) maximum vybraných památek v daném čase běží se po týmech každá památka je podle svého umístění bodována aby týmy nešli stejnou trasou, losuje se 1 povinné

Více

Rakousko. David Oliva

Rakousko. David Oliva Rakousko David Oliva Tento rok jsem byl s rodiči na dovolené v Rakousku v malém městě Haus im Ennstal a rád bych vás seznámil se zážitky, které jsem tam prožil. Hned, jak jsme přijeli do Hausu, viděli

Více

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška

zůstatek pro šk.rok 2005/2006 268,- Matouš Ryška Zůstatek ze šk.roku 2004/2005 0,- Příjmy: příspěvky žáků 4 440,- Sponzoři 2 800,- Zisky z akcí 1 388,- Obecní úřad + příspěvky na karneval 1 856,- 10 484,- výdaje: příspěvek na výlet (66 žáků) 1 650,-

Více

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA

IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA IRSKO BRAY 2017 RICHARD ZEZULA V období letních prázdnin jsem navštívil Irsko za účelem výuky angličtiny. Irsko je ostrov s krásnou přírodou, s nepředvídatelným počasím a známým pivem značky Guiness. Po

Více

Zprávičky ze školní družiny

Zprávičky ze školní družiny 7.A POCHOĎÁK Pavel Mikliš Byl to krásný slunečný den (byla celkem zima :D ) všichni jsme spali a najednou jsme si uvědomili! My jdeme dneska na pochoďák!!! Některým se nechtělo, tak zůstali doma. Ale my

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633.

ŠKOLNÍ NOVINY. Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633. ŠKOLNÍ NOVINY Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 Základní škola Kolín IV., Prokopa Velikého 633 krcmarovamarketa.3zskolin@iskola.cz, polakovapetra.3zskolin@iskola.cz Web: www.3zskolin.cz Číslo

Více

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili

Pak jsme si přeřídili čas o hodinu zpět, řidiči se zařadili do levého pruhu a po dálnici jsme vyrazili směrem na Londýn. První den jsme nachodili ANGLIE 2019 16.června se sedmnáct studentů obchodní akademie vydalo za poznáním za Lamanšský průliv. Na programu cesty bylo poznat nejen hlavní město Spojeného království, ale také místa mimo Londýn. Po

Více

Praha historické památky

Praha historické památky Praha historické památky autor výstupu: Mgr. Vlastimil Kořínek datum ověření výstupu: 21. 11. 2012 školní rok 2012-2013 předmět: vlastivěda třída: 4. a 5. třída tematický celek: Kraje České republiky druh

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída

Napsal Roman Jaroš, VIII. třída Naše poslední společné dobrodružství začalo v pondělí 2. června. Vlakem a posléze autobusem jsme dojeli do Roztok u Křivoklátu a odtud pokračovali pěšky ke známé chatě Emílovně. Ta byla cílovým místem

Více

Školní výlet do Norska

Školní výlet do Norska Školní výlet do Norska 16.5. 2017 Jsem nemusel jít do školy. Odlétali jsme do Norska. Na letišti v Praze si nás převzaly paní učitelky. Rozloučili jsme se s rodiči a šli se připravit na nástup do letadla.

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_135 Datum: 7.4.

Předmět: Regionální turistické služby. Ročník: IV. Téma: Regiony ČR. Vypracoval: Mgr. Jaromír Šebek Materiál: VY_32_INOVACE_135 Datum: 7.4. Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Obor: 65-42-M/02 Cestovní ruch Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět: Regionální turistické služby Ročník: IV.

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv.voršily v Praze číslo 58 březen

školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv.voršily v Praze číslo 58 březen školní časopis žáků a učitelů ZŠ sv.voršily v Praze číslo 58 březen 2018 www.zssv.cz Výstava fotografií V pasáži Lucerna je malá výstavní plocha, na které bývají vystaveny práce s aktuálními tématy. Protože

Více

PŘES HORY A POTOKY

PŘES HORY A POTOKY PŘES HORY A POTOKY 2017-2018 Projektová výuka Gymnázium Varnsdorf Vlastimil Zelinka PROJEKT PŘES HORY A POTOKY 2017-2018 V letošním školním roce jsme se v rámci projektové výuky (projekt Přes hory a potoky)

Více

9 OBRAZOVÁ PŘÍLOHA. 1. Lipová alej vedoucí k úpatí kopce se Skalkou.

9 OBRAZOVÁ PŘÍLOHA. 1. Lipová alej vedoucí k úpatí kopce se Skalkou. 9 OBRAZOVÁ PŘÍLOHA 1. Lipová alej vedoucí k úpatí kopce se Skalkou. 2. Kaple sv. Máří Magdalény na Skalce, Kryštof Dientzenhofer, 1692 1693, pohled z východu. 54 3. Zámek, Mníšek pod Brdy, pohled z jihovýchodu.

Více

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0.

Časopis tvoří žáci v rámci volnočasové aktivity v rámci projektu Společné vzdělávání ve Velkých Hamrech CZ /0.0./0.0. 1 Školní drbna Základní škola a Mateřská škola Velké Hamry, příspěvková organizace Školní 541 468 45 Velké Hamry REDAKCE: Aneta Brunclíková (5. A) Eliška Čílová (5. A) Simona Fojtová (5. A) Kristýna Kunová

Více

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky.

První školní den. Od všech dostaly děti v 1. třídách i přípravné třídě k zahájení školního roku drobné dárečky. První školní den V pondělí 2. září 2013 nastal pro 58 prvňáčků slavnostní den. Před školou je kromě vedení školy a třídních učitelek přivítala Jana Trková, zástupkyně starosty MČ Prahy 15 a Jiří Pařízek,

Více

Tajemství ukryté v pohledech - 12. část (fotografie z Boleradic)

Tajemství ukryté v pohledech - 12. část (fotografie z Boleradic) Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/tajemstvi-ukryte-v-pohledech-12-cast-fotografie-zboleradic) Tajemství ukryté v pohledech - 12. část (fotografie z Boleradic) 1. 11. 2008 Marta Dnešní příspěvek

Více

Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík

Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík N. Matesová Kabát-Po čertech velkej koncert 2 - Daniel Křišík V sobotu 13.9 jsme vyrazili na pražský Vypich. Konal se tam velký koncert na oslavu 25. výročí založení skupiny Kabát. Bylo tam obrovské podium

Více

Velikonoční návštěva v knihovně. Berušky

Velikonoční návštěva v knihovně. Berušky Velikonoční návštěva v knihovně Berušky Ve středu 5. 4. 2017 jsme si procházkou vyrazili do knihovny v Lidické ulici. Protože se blíží Velikonoce, paní knihovnice měla pro nás připravené povídání o historii,

Více

ŠvP Rokytnice n. Jizerou 2011

ŠvP Rokytnice n. Jizerou 2011 ZŠ Rudná ŠvP Rokytnice n. Jizerou 2011 Můj milý deníčku... 8. A na horách Autoři: Žactvo Korektor: Martin Isoz 8. června 2011 1 Pondělí 6. 6. 2011 1.1 MI & VI Pondělní den byl dnem úvodním. V osm hodin

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA

PROSLOV ŠÉFREDAKTORA PROSLOV ŠÉFREDAKTORA Jmenuji se Vitaliy Sas a byl jsem zvolen za šéfredaktora tohoto časopisu. V tomto časopise Vám přineseme spoustu zajímavých článků o událostech za posledních pět měsíců, od kulturních

Více

Žáci 9. ročníků ZŠ na praxi v pohádkové MŠ

Žáci 9. ročníků ZŠ na praxi v pohádkové MŠ Žáci 9. ročníků ZŠ na praxi v pohádkové MŠ Základní škola Veronské náměstí věnuje velkou pozornost problematice mezilidských vztahů, jejich tvorbě a způsobu, jakým špatné mezilidské vztahy a negativní

Více

www.praguecityline.cz Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Plzeň město piva

www.praguecityline.cz Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Plzeň město piva Série - Bezbariérové trasy Českou republikou Plzeň město piva Tato trasa je publikována jako součást série bezbariérových tras Českou republikou, které jsou vhodné pro bezbariérové cestování Všechny publikované

Více

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3.

2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. 2013/2014 Základní škola Týnec nad Labem Ročník 13 Číslo 3. Obsah 1. Grónsko 2. Madagaskar 3. Exkurze do Prahy 4. Vánoční laťka 5. Zápis do 1. třídy 6. Lyžařský výcvik 7. třída 7. Škola v přírodě 4. třída

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Informace z Obecního úřadu Lichnov *************************************************************

Informace z Obecního úřadu Lichnov ************************************************************* Informace z Obecního úřadu Lichnov ************************************************************* Usnesení ze 77. jednání Rady obce Lichnov, konaného dne 26.03.2018 1/77 Rada obce vzala na vědomí plnění

Více

PŘES HORY A POTOKY NORDKAP ČR

PŘES HORY A POTOKY NORDKAP ČR PŘES HORY A POTOKY V rámci projektu Přes hory a potoky (poznávání Šluknovského výběžku) jsme se vydali ve školním roce 2018 / 2019 k nejsevernějšímu bodu České republiky, na rozhlednu Weifberg, na rozhlednu

Více

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009

Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 Archiv novinek WWW stránek za školní rok 2008-2009 SŠP a VOŠ, s. r. o. pracoviště Kroměříž 03.07.09 - Krásné prázdniny! Přejeme všem krásné prázdniny! Úřední hodiny v době prázdnin: - v pracovní dny 8.00

Více

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3

ŠKOLTÝN. Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 ŠKOLTÝN Školní časopis Základní školy v Týnci nad Labem 15. ročník Číslo 3 Obsah 1. Lyžařský výcvikový kurz 2. Tři králové, zápis do 1. třídy 3. Zimní škola v přírodě 4. Vánoční laťka, florbal starší dívky

Více

Číslo 23 Prosinec 2012

Číslo 23 Prosinec 2012 Číslo 23 Prosinec 2012 Modrý týden V září nás potkala nová paní učitelka, a ta nám řekla, že tento týden se budeme učit o vodě. My 1.-5. třída jsme dělali pokusy, ochutnávali jsme slanou vodu, sladkou

Více

ŠKOLY PRO VENKOV. Úvodní slovo. Naše práce na projektu v novém školním roce ZŠ Hořiněves, ZŠ a MŠ, Všestary. V tomto čísle najdete

ŠKOLY PRO VENKOV. Úvodní slovo. Naše práce na projektu v novém školním roce ZŠ Hořiněves, ZŠ a MŠ, Všestary. V tomto čísle najdete ŠKOLY PRO VENKOV 28. list opadu 20 11 Číslo 2 ZŠ Hořiněves, ZŠ a MŠ, Všestary Úvodní slovo Mgr. Iveta Baladová Počátkem října vyrazili žáci 8. ročníku v rámci projektového dne na Chlum, aby sbírali podklady

Více

Cesta do Zagarola Tomáš Přerost

Cesta do Zagarola Tomáš Přerost Cesta do Zagarola Město Zagarolo, které je partnerským městem obce Nelahozeves, pozvalo zastupitele naší obce a ţáky nelahozeveské školy na návštěvu. Zastupitelé zde byli na oficiální návštěvě. Ţáci byli

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Přehled nemovitých kulturních památek v Tišnově

Přehled nemovitých kulturních památek v Tišnově Přehled nemovitých kulturních památek v Tišnově Strana seznamu Název Číslo popisné Rejstříkové číslo ÚSKP Datum prohlášení za KP 2 Radnice 111 19615/7-1033 3. 5. 1958 3 Hotel Květnice 120 36161/7-8091

Více

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu

Veletržní sraz Chytej cesta na ubytovnu Veletržní sraz Chytej 2017 - cesta na ubytovnu Protože předpokládám, že většina z vás přijede autem, tak nejdřív popis jak se dostat k ubytovně, aby jste si před návštěvou osvěžovny mohli svého čtyřkolového

Více

A spoustu dalších článků nalezneš na další straně.. Čeho se v tomto čísle můžeš dočíst?

A spoustu dalších článků nalezneš na další straně.. Čeho se v tomto čísle můžeš dočíst? s Čeho se v tomto čísle můžeš dočíst? A spoustu dalších článků nalezneš na další straně.. 1 Ačkoliv už tomu nikdo nevěřil, školní časopis opět vyšel. Vzpomínám si, když mi před 2 lety bývalá předsedkyně

Více

Pražský hrad - Daniel Křišík

Pražský hrad - Daniel Křišík Pražský hrad - Daniel Křišík V létě jsem byl s rodiči na Pražském hradě.na hrad jsme dorazili před dvanáctou hodinou,kdy se koná slavnostní výměna stráží.vojáci měli vše perfektně nacvičené,nikdy jsem

Více

Polské Krkonoše

Polské Krkonoše Diderot: Volný čas tvoří nejdůležitější část našeho života. Polské Krkonoše 15.11.2010 Szklarská Poroba Jakuszyce Orle Před několika týdny bylo s přispěním EU obnoveno vlakové spojení mezi Harrachovem

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 číslo: 20 Obsah: Slovo ředitele školy,projektový den, divadelní představení, Podzimní radovánky, výlet do Prahy, vyhodnocení

Více

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně

Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok Na návštěvě v knihovně Fotky ke všem akcím najdete v galerii - fotoalba a také na facebooku. A je tu nový školní rok 2018 2019 Na návštěvě v knihovně Dnes 15.11. jsme my, předškoláci navštívili knihovnu, dětské oddělení na ul.

Více

UVNITŘ ČÍSLA NAJDETE SPECIÁLNÍ ČÍSLO CELÉ ČÍSLO JE VĚNOVÁNO EXKURZI ŽÁKŮ A ŽÁKYŇ SEDMÉ TŘÍDY NA MORAVU, KDE NAVŠTÍVILI RŮZNÉ PAMÁTKY.

UVNITŘ ČÍSLA NAJDETE SPECIÁLNÍ ČÍSLO CELÉ ČÍSLO JE VĚNOVÁNO EXKURZI ŽÁKŮ A ŽÁKYŇ SEDMÉ TŘÍDY NA MORAVU, KDE NAVŠTÍVILI RŮZNÉ PAMÁTKY. UVNITŘ ČÍSLA NAJDETE SPECIÁLNÍ ČÍSLO CELÉ ČÍSLO JE VĚNOVÁNO EXKURZI ŽÁKŮ A ŽÁKYŇ SEDMÉ TŘÍDY NA MORAVU, KDE NAVŠTÍVILI RŮZNÉ PAMÁTKY. 2011 1 2012 OBSAH ČÍSLA REDAKCE Den první 3 Redaktoři: Pavilon Anthropos

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2015 V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Náměstí. Katedrála svatého Bartoloměje, radnice, arciděkanství, morový sloup

Náměstí. Katedrála svatého Bartoloměje, radnice, arciděkanství, morový sloup Náměstí Katedrála svatého Bartoloměje, radnice, arciděkanství, morový sloup A) Rozhodněte, zda jsou následující výroky pravdivé, nebo ne. Dříve bylo obvyklé stavět kostely na náměstí. Katedrála měla vždy

Více

pořádá AKCE NA DEN DĚTÍ DĚTSKÉ DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ

pořádá AKCE NA DEN DĚTÍ DĚTSKÉ DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ JIHLAVSKÁ UNIE NESLYŠÍCÍCH ( založena roku 1948 ) zakládající člen Českomoravské jednoty neslyšících Polenská 4382/2c, 586 01, Jihlava IČ 66598940 mobil/sms: 721 275 691 http://www.jihlava-un.eu/ E-mail:

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

PRŮVODCE. vycházkové okruhy po městě Beroun DĚTI BEROUN

PRŮVODCE. vycházkové okruhy po městě Beroun DĚTI BEROUN PRŮVODCE vycházkové okruhy po městě Beroun DĚTI BEROUN mě bere 0 100 200 300 400 500 600 m Map Design &, 2015 www.mapdesign.eu DETI DĚTI CHILDREN Trasa D pro nejmenší Route Trail D D for for the youngest

Více

ANGLICKÉ DIVADLO PETER BLACK

ANGLICKÉ DIVADLO PETER BLACK ANGLICKÉ DIVADLO PETER BLACK Dne 4.10. jsme byli na anglickém divadle v tišnovském kině. Představení se jmenovalo Peter Black 3 a bylo určené pro žáky 7.-9. tříd. Celý příběh byl hrán v angličtině s občasnou

Více

INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ

INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ Poznámka k parkování v centru Brna na místech s parkovacími automaty mohou držitelé průkazů ZTP a ZTP/P, kteří mají označení O1, parkovat

Více

Září Vítání prvňáčků

Září Vítání prvňáčků Září Vítání prvňáčků Letošní školní rok začal v pondělí 3.září. Již tradičně se všichni budoucí prvňáčci (letos jich je 48) shromáždili se svými rodiči na školním hřišti. Čekaly tam na ně paní učitelky

Více

prosinec 2012 ročník XI číslo 4

prosinec 2012 ročník XI číslo 4 prosinec 2012 ročník XI číslo 4 Trochu obav a pytel legrace a dobrot Letošní mikulášskou nadílku zajistili žáci z 6.A (čert klečící Erik Skalník, stojící zleva čert Terka Kampová, anděl Kristýna Hřídelová,

Více

Školní časopis. Po stopách sovy Puštíka. Z Š a M Š L h o t y u P o t š t e j n a w w w. z s l h o t y. e s t r a n k y. c z

Školní časopis. Po stopách sovy Puštíka. Z Š a M Š L h o t y u P o t š t e j n a w w w. z s l h o t y. e s t r a n k y. c z - Školní časopis Po stopách sovy Puštíka Květen 2013 Z Š a M Š L h o t y u P o t š t e j n a w w w. z s l h o t y. e s t r a n k y. c z Výlet na Ostrožsko Dne 24. dubna vyrazil celý 2. stupeň na třídenní

Více

To znamená, že jste tlustý ožrala. Odpověděla mi. Ale teď vážně. Pokračovala. Musíte zhubnout, nebo vám začnu předepisovat prášky.

To znamená, že jste tlustý ožrala. Odpověděla mi. Ale teď vážně. Pokračovala. Musíte zhubnout, nebo vám začnu předepisovat prášky. Neviditelnost Tomáš Dušek Byl jsem na kontrole. Našli mi v krvi zbytkový alkohol a špatný cholesterol. Ptal jsem se své doktorky, co to znamená. To znamená, že jste tlustý ožrala. Odpověděla mi. Ale teď

Více

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, 565 42 Tel.: 465 482 115 Číslo projektu Název šablony Vyučovací předmět Vzdělávací oblast Název DUMu e:mail: škola@vraclav.cz

Více

Den otevřených dveří Martinov 60 LET DOPRAVNÍHO PODNIKU V OSTRAVĚ

Den otevřených dveří Martinov 60 LET DOPRAVNÍHO PODNIKU V OSTRAVĚ Den otevřených dveří Martinov 60 LET DOPRAVNÍHO PODNIKU V OSTRAVĚ Dne 23.května 2009 od 9:00-16:00 jsme se s kamarády,co mají rádi vše o MHD,společně vydali na Den otevřených dveří DPO v Ostravě.Přehlídku

Více

sotva jsme se stihli trochu opálit, už je tu podzim a s ním začátek školního roku.

sotva jsme se stihli trochu opálit, už je tu podzim a s ním začátek školního roku. Vážení čtenáři, žáci, rodiče, přátelé školy, sotva jsme se stihli trochu opálit, už je tu podzim a s ním začátek školního roku. Někteří z nás se ho nemohli dočkat, někteří možná doufali, že bude mít srpen

Více

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE

Barevný podzim SLAVNOSTNÍ PŘEDÁVÁNÍ SLABIKÁŘE Barevný podzim Ve čtvrtek 30. října 2014 se uskutečnila akce s názvem Barevný podzim, které se mohly zúčastnit děti z prvního stupně. Barevný podzim spočívá v tom, že si děti mohly určit skupinky anebo

Více

ZŠ Bystřice pod Lopeníkem BYSTŘÍK

ZŠ Bystřice pod Lopeníkem BYSTŘÍK ZŠ Bystřice pod Lopeníkem BYSTŘÍK Na Pražském hradě Na Pražském hradě jsme viděli výměnu stráží.trubači ohlásili příchod vojáků a ze dveří hradu vyšla hradní stráž. Zaujalo nás,jak vojáci pochodovali.vojáci

Více

Vzdělávací exkurze do Švýcarska

Vzdělávací exkurze do Švýcarska Simona Prachařová 3. C Vzdělávací exkurze do Švýcarska Ve dnech 25. 10. 29. 10. se někteří žáci vyššího gymnázia zúčastnili exkurze do Švýcarska. Velké Meziříčí jsme opustili ve středu večer. Cesta byla

Více

Z HISTORIE MÍSTODRŽITELSKÉHO PALÁCE V BRNĚ

Z HISTORIE MÍSTODRŽITELSKÉHO PALÁCE V BRNĚ Z HISTORIE MÍSTODRŽITELSKÉHO PALÁCE V BRNĚ 5 STRUČNÁ HISTORIE MÍSTODRŽITELSKÉHO PALÁCE 1350 ZALOŽENÍ KLÁŠTERA 1428 POBOŘENÍ PŘI OBLÉHÁNÍ HUSITY 1643 ZNIČENÍ PŘI OBLÉHÁNÍ ŠVÉDY 1675 POSTAVEN NOVÝ CHRÁM

Více

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA

REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Září 2009 REKONSTRUKCE JÍDELNY A ŠKOLNÍHO DVORA Během prázdnin započala v areálu naší školy rozsáhlá rekonstrukce jídelny a školního dvora. Jak dlouho potrvá nevíme. Snad do poloviny listopadu. Bohužel

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

VY_32_INOVACE_ČJ5_01_07. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Pověsti z Moravy

VY_32_INOVACE_ČJ5_01_07. Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Pověsti z Moravy VY_32_INOVACE_ČJ5_01_07 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Pověsti z Moravy VY_32_INOVACE_ČJ5_01_07 Anotace - Materiál obsahuje 2 listy úvodu, 11 listů prezentace, 4 pracovní

Více

Comenius setkání říjen 2013

Comenius setkání říjen 2013 Comenius setkání říjen 2013 V týdnu od 14. do 18. října 2013 hostila naše základní škola celkem 36 zahraničních účastníků projektu Comenius. Jednalo se o 7 návštěvníků z Francie v čele s koordinátorkou

Více

V ruce držíte průvodce pověstmi města Brna, který vás zavede do dávných časů. Vydejte se s námi za dobrodružstvím!

V ruce držíte průvodce pověstmi města Brna, který vás zavede do dávných časů. Vydejte se s námi za dobrodružstvím! V ruce držíte průvodce pověstmi města Brna, který vás zavede do dávných časů. Vydejte se s námi za dobrodružstvím! V průvodci najdete: Trasa...3 Starobrněnský klášter...4 Pověst o založení kláštera...5

Více

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry,

Duben 2016. Nazdar bratři a sestry, Duben 2016 94. brněnský oddíl caryvlka@seznam.cz www.94bo.cz Nazdar bratři a sestry, Začal duben. Přichází jaro. Kvetou bledule, a ptáci, kteří se vrátili z teplých krajů, už cvrlikají pod okny. Roste

Více

46 1'59.52"N 14 30'46.58"E. GPS poloha:

46 1'59.52N 14 30'46.58E. GPS poloha: Hrad Lublaňský hrad 46 1'59.52"N 14 30'46.58"E Středověký hrad je zmiňován již v dokumentech z 12. století, byl centrem Kraňska. Gotická kaple sv. Jiří pochází z 15. století, dnešní podobu hrad získal

Více

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí

Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, 565 42 Tel.: 465 482 115 e:mail: škola@vraclav.cz www: zsvraclav.cz Číslo projektu Název šablony Vyučovací předmět Vzdělávací

Více

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl

Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl PECKA Občasník žáků Speciální základní školy Litomyšl Květen 2018, ročník 9, číslo 3 Na tvorbě časopisu se podíleli: žáci II. stupně a jejich učitelé. Redakčně upravil Pavel P. 1 Líbil se mi Karlův most.

Více

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na

Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zájezd do Anglie ( 26.5. 2014 30.5. 2014) V ranních hodinách ( cca. v 5 hodin ) jsme vyrazili do vytoužené Anglie. Ještě jsme se zastavili v Praze na Zličíně pro naši paní průvodkyni. Všichni jsme se moc

Více

č.p U zlatého lva V tomto renesančním domě ze 16. století býval nejstarší známý brodský hostinec, ve kterém nalévali návštěvníkům dobré nápoje

č.p U zlatého lva V tomto renesančním domě ze 16. století býval nejstarší známý brodský hostinec, ve kterém nalévali návštěvníkům dobré nápoje Památné domy na náměstíhavlíčkova Brodu U zlatého lva č.p. 176 - U zlatého lva V tomto renesančním domě ze 16. století býval nejstarší známý brodský hostinec, ve kterém nalévali návštěvníkům dobré nápoje

Více

S Trilobitem zimou nezimou

S Trilobitem zimou nezimou S Trilobitem zimou nezimou Poslední únorovou sobotu jsem se s dvěma potomky synem Janem a dcerou Alenkou vydala vyhlížet jaro na pochod do části Prahy 16 Radotína organizovaný KČT Trilobit Barrandov. K

Více

Memento. Jaké byly vaše dojmy?

Memento. Jaké byly vaše dojmy? Memento 8. dubna proběhl projekt Závislosti (především o drogách) pro 9. třídu. Během odpoledního vyučování pak dramatizace románu Radka Johna Memento. Memento je román o narkomanech.posluchač se v něm

Více