ZASTUPITELSTVO MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZASTUPITELSTVO MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE"

Transkript

1 ZASTUPITELSTVO MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

2 Vláda České republiky vnímá vznik krajů jako další významný krok k demokracii a právnímu státu v České republice, jako krok, kterým se naplňuje deset let trvající úsilí o tom, aby Česká republika byla státem svébytných, emancipovaných občanů. Krok, který povede k tomu, že o zásadních otázkách regionálního rozvoje, školství, zdravotnictví, dopravy budou rozhodovat v regionu občané sami prostřednictvím svých zástupců. Druhým dnem voleb do krajských zastupitelstev, které se konaly 5. a 6. listopadu 2004, zanikl mandát historicky prvním členům krajských zastupitelstev. Občané Moravskoslezského kraje volili pro volební období opět 65 členné Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje, v němž získala: Občanská demokratická strana 29 mandátů Komunistická strana Čech a Moravy 17 mandátů Česká strana sociálně demokratická 11 mandátů Křesťanská a demokratická unie Československá strana lidová 8 mandátů rada M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J K R A J S K Ý Ú Ř A D Dne 29. listopadu 2004 podepsaly Občanská demokratická strana a Křesťanská a demokratická unie Československá strana lidová koaliční smlouvu, ve které se dohodly na principech vzájemné spolupráce v Zastupitelstvu i Radě Moravskoslezského kraje ve volebním období Hejtman Moravskoslezského kraje Ing. Evžen Tošenovský svolal ustavující zasedání zastupitelstva kraje na středu 1. prosince V jeho úvodu složili zastupitelé slib: Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu kraje a jeho občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky. Zastupitelstvo zvolilo hejtmanem Moravskoslezského kraje opět Evžena Tošenovského (ODS) a svěřilo mu úkoly na úsecích bezpečnosti, legislativy, zahraničních vztahů a financí. Náměstky hejtmana byli zvoleni: Pavol Lukša (KDU-ČSL), pověřen zastupováním hejtmana v jeho nepřítomnosti, zastupitelstvo mu svěřilo úkoly na úsecích dopravy a silničního hospodářství, životního prostředí, Jaroslava Wenigerová (ODS), zastupitelstvo ji svěřilo úkoly na úseku školství, Jiří Carbol (KDU-ČSL), zastupitelstvo mu svěřilo úkoly na úsecích sociálních věcí a kultury, Jiří Veverka (ODS), zastupitelstvo mu svěřilo úkoly na úseku zdravotnictví, Pavel Drobil (ODS), zastupitelstvo mu svěřilo úkoly na úsecích regionálního rozvoje, evropských struktur a územního plánování. Hejtman kraje a jeho náměstci jsou uvolněnými členy zastupitelstva kraje, dalšími neuvolněnými členy rady kraje byli zvoleni: Petr Adamec (KDU-ČSL) Dagmar Adamová (ODS) Václav Pomikálek (KDU-ČSL) Zbyněk Stanjura (ODS) Ivan Týle (ODS)

3 RADA MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Ing. Evžen Tošenovský hejtman kraje člen zastupitelstva a rady kraje ODS Zastupitelstvo mu svěřilo zabezpečování konkrétních úkolů na úsecích bezpečnosti, legislativy, zahraničních vztahů a financí. Rada kraje výkonný orgán kraje v oblasti samostatné působnosti, rada připravuje návrhy a podklady pro jednání zastupitelstva. Radě je vyhrazeno zabezpečovat a kontrolovat hospodaření podle schváleného rozpočtu, jmenovat a odvolávat vedoucí odborů, zřizovat komise rady, vydávat nařízení kraje, rozhodovat o majetkoprávních úkonech apod. Rada Moravskoslezského kraje má 11 členů, její schůze jsou ze zákona neveřejné. Schůzi rady se s hlasem poradním účastní ředitelka krajského úřadu. Zastupitelstvo kraje zvolilo na svém ustavujícím zasedání dne hejtmana kraje a další členy rady kraje. Počet uvolněných členů stanovilo na šest. Pavol Lukša náměstek hejtmana kraje člen zastupitelstva a rady kraje KDU-ČSL Zastupitelstvo mu svěřilo zabezpečování konkrétních úkolů na úsecích dopravy, silničního hospodářství a životního prostředí. Petr Adamec člen zastupitelstva a rady kraje KDU-ČSL PhDr. Jaroslava Wenigerová náměskyně hejtmana kraje členka zastupitelstva a rady kraje ODS Zastupitelstvo jí svěřilo zabezpečování konkrétních úkolů na úseku školství. Mgr. Dagmar Adamová členka zastupitelstva a rady kraje ODS Ing. Jiří Carbol náměstek hejtmana kraje člen zastupitelstva a rady kraje KDU-ČSL Zastupitelstvo mu svěřilo zabezpečování konkrétních úkolů na úsecích sociálních věcí a kultury. Ing. Václav Pomikálek člen zastupitelstva a rady kraje KDU-ČSL Ing. Jiří Veverka náměstek hejtmana kraje člen zastupitelstva a rady kraje ODS Zastupitelstvo mu svěřilo zabezpečování konkrétních úkolů na úseku zdravotnictví. Ing. Zbyněk Stanjura člen zastupitelstva a rady kraje ODS Mgr. Pavel Drobil náměstek hejtmana kraje člen zastupitelstva a rady kraje ODS Zastupitelstvo mu svěřilo zabezpečování konkrétních úkolů na úsecích regionálního rozvoje, evropských struktur a územního plánování. Mgr. Ivan Týle člen zastupitelstva a rady kraje ODS

4 ZASTUPITELSTVO MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Zastupitelstvo kraje vykonává samosprávu, je mu ze zákona vyhrazeno předkládat návrhy zákonů Poslanecké sněmovně, předkládat návrhy Ústavnímu soudu na zrušení právních předpisů, vydávat obecně závazné vyhlášky kraje, koordinovat rozvoj územního obvodu, schvalovat územně plánovací dokumentaci, stanovit rozsah základní dopravní obslužnosti pro území kraje, rozhodovat o mezinárodní spolupráci, schvalovat rozpočet kraje, zřizovat a rušit příspěvkové organizace atd. Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje má 65 členů, jeho zasedání jsou ze zákona veřejná. Mgr. Dagmar Adamová členka zastupitelstva kraje členka rady kraje předsedkyně Komise pro občany se zdravotním postižením Jablunkov , , adamova.d@seznam.cz osobní údaje: narozena , vdaná, dvě děti vzdělání: VŠ - pedagogická fakulta povolání: ředitelka ZŠ členka Zastupitelstva města Jablunkova předsedkyně Výboru sociálního a zdravotního ZK dosud členka zastupitelstva kraje Ráda bych zúročila své zkušenosti z působení v sociálně zdravotním výboru Moravskoslezského kraje. Chci pokračovat ve svém podílu na transformaci zdravotnických zařízení v majetku kraje a nadále se budu zasazovat o rozvoj služeb v sociální oblasti. Petr Adamec člen rady kraje člen Komise pro kulturu a památky Hlučín petr.adamec@ .cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: SPŠ elektrotechnická, pomaturitní studium astronomie povolání: starosta města člen Zastupitelstva města Hlučína člen Rady města Hlučína místostarosta města Hlučína dosud starosta města Hlučína Na základě svých dlouholetých zkušeností starosty města chci svým dílem přispět k rozvoji venkova a malých měst, podpořit vzdělání a vznik nových pracovních příležitostí, řešit dopravní problémy kraje a vytvořit dobré podmínky pro všechny aktivity, které zvyšují prestiž a atraktivitu našeho kraje, našeho domova. Naděžda Antalová členka zastupitelstva kraje členka Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Karviná Nové Město , antalovanada@volny.cz osobní údaje: narozena , vdaná, dvě děti vzdělání: SEŠ povolání: tajemnice, asistentka senátora členka Zastupitelstva města Karviné dosud členka majetkoprávní komise města Karviné dosud členka zastupitelstva kraje I nadále bych se chtěla věnovat v zastupitelstvu oblasti školství a volnočasových aktivit, neboť v mladých je budoucnost kraje.

5 Ing. Bohumil Auinger předseda Výboru pro dopravu člen Výboru pro územní plán Klimkovice osobní údaje: narozen , ženatý, jedno dítě vzdělání: VŠB povolání: podnikatel v oboru energetika člen Výboru regionálního rozvoje ZK dosud člen zastupitelstva kraje Moravskoslezský kraj má jedinečnou polohu na spojnici sever jih. Zlepšením a dobudováním cest je nutno tuto šanci využít k prospěchu podnikání v tomto kraji. Tak se podaří zatraktivnit kraj pro všechny. Ing. Alena Baráthová členka zastupitelstva kraje členka Výboru sociálního Bruntál , barathovaalena@seznam.cz osobní údaje: narozena , vdaná, dvě děti vzdělání: VŠZ Brno agronomická fakulta povolání: vedoucí bytové správy členka Výboru sociálního a zdravotního ZK dosud členka zastupitelstva kraje V předchozím volebním období jsem pracovala ve výboru zdravotním a sociálním, získala jsem v této oblasti různé znalosti, zkušenosti a tyto chci v další práci využít v zájmu všech občanů kraje. Chci se zasazovat i nadále o kvalitní a dostupnou zdravotní péči a rozšíření tolik potřebných sociálních služeb. JUDr. Josef Babka člen Komise legislativní předseda politického klubu KSČM josef.babka@vitkovice.cz osobní údaje: narozen , ženatý, čtyři děti vzdělání: UK Praha - právnická fakulta povolání: vedoucí odboru VÍTKOVICE, a. s člen Rady a tajemník NV dosud člen Zastupitelstva města Ostravy dosud předseda právní komise Rady města Ostravy dosud člen Rady města Ostravy Čtyřleté volební období zastupitelstva musí prokázat svou potřebnost pro města, obce a občany Moravskoslezského kraje a k tomu chci být nápomocen! Ing. Michal Brabec člen Komise investiční člen Výboru pro územní plán Havířov mbrabec@nbsinvest.cz osobní údaje: narozen , ženatý, tři děti vzdělání: ČVUT Praha - fakulta strojní povolání: obchodní a ekonomický ředitel dosud člen Zastupitelstva města Havířov člen Rady města Havířov Stávající koalice má všechny předpoklady dokázat, aby Moravskoslezský kraj byl jak pro občany, tak pro firmy a podnikatele dobrou adresou.

6 Ing. Jiří Carbol náměstek hejtmana kraje uvolněný člen zastupitelstva kraje člen rady kraje předseda politického klubu KDU-ČSL Dobrá osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VUT Brno - fakulta stavební povolání: stavební inženýr zástupce starosty obce Dobrá starosta obce Dobrá dosud náměstek hejtmana kraje a člen zastupitelstva Ze zkušeností předchozích let vidím priority své práce ve zlepšení sociálního postavení lidí v našem kraji, aby nemuseli odcházet jinam. Budu iniciovat přímou podporu rodin s dětmi, které mají studenty na středních a vysokých školách formou krajského sociálně- -prospěchového stipendia. V sociální oblasti chci zlepšit podmínky života seniorů a zdravotně postižených občanů. Dále chci pokračovat v podpoře amatérského i profesionálního umění, rozvoji muzejnictví a využití kultury k podpoře turistického ruchu. Josef Figura předseda Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost člen Výboru pro životní prostředí Malá Morávka , josef.figura@seznam.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: ÚSO SPŠ stavební povolání: soukromý podnikatel v oblasti cestovního ruchu, turistiky a sportu člen rady kraje Priority mé práce v zastupitelstvu kraje jsou: - rozvoj cestovního ruchu, - zaměstnanost, - vzdělání, - sport, - životní prostředí. Mgr. Pavel Drobil náměstek hejtmana kraje uvolněný člen zastupitelstva kraje člen rady kraje Bohumín pavel.drobil@kr-moravskoslezsky.cz osobní údaje: narozen , ženatý, jedno dítě vzdělání: Masarykova univerzita Brno povolání: právník člen Zastupitelstva města Bohumín, předseda Kontrolního výboru poradce náměstka ministra financí pro bankovnictví a kapitálový trh V práci pro Moravskoslezský kraj si nemohu stanovit jiný cíl, než takové posílení postavení a vnímání našeho kraje v rámci ČR, které povýší život a podnikání v tomto kraji na jedny z nejkvalitnějších v republice. Vít Gola člen Výboru pro životní prostředí člen Výboru zahraničního Bílovec , ods.n.jicin@tiscali.cz osobní údaje: narozen , rozvedený, dvě děti vzdělání: SZTŠ v Českém Těšíně povolání: manažer ODS asistent senátora Jako člen zastupitelstva kraje bych se rád i nadále věnoval problematice životního prostředí a rozvoji turistiky s ohledem na ochranu přírody. V zahraničním výboru ZK chci přispět ke konkretizaci spolupráce našeho kraje, především s družebními regiony zemí EU.

7 Ing. Andreas Hahn člen Komise investiční člen Výboru pro dopravu Kravaře , osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VŠB - strojní povolání: starosta města tajemník MěÚ Kravaře dosud starosta města Kravaře Chci aktivně přispět k rozvoji obcí a měst našeho kraje a dále se zabývat problematikou rozvoje dopravní infrastruktury našeho regionu. Ing. Eduard Heczko člen Výboru pro dopravu Havířov eheczko@volny.cz osobní údaje: narozen , rozvedený, dvě děti vzdělání: VŠB - hornicko-geologická fakulta povolání: náměstek primátorky dosud člen Zastupitelstva města Havířova člen kontrolního výboru Zastupitelstva města Havířova dosud náměstek primátorky pro hospodářský rozvoj Ve své práci krajského zastupitele chci uplatnit své zkušenosti z dosavadní práce zastupitele města a funkce náměstka primátorky. Cílem této práce bude prosperita a rozvoj kraje pro zlepšení životních podmínek občanů. Vlastimil Hajda člen Komise pro zemědělství a venkov člen Komise pro občany se zdravotním postižením člen Výboru regionálního rozvoje Závišice , osobní údaje: narozen , ženatý, jedno dítě vzdělání: škola veřejného stravování povolání: současně OSVČ starosta obce Závišice Narodil jsem se na vesnici, kde také celý život žiji. Chci se aktivně zabývat řešením problematiky spojené s touto oblastí. Ing. Dalibor Hrabec člen Komise pro zemědělství a venkov člen Výboru pro životní prostředí Frýdek - Místek , dalibor.hrabec@post.cz osobní údaje: narozen , rozvedený, bezdětný vzdělání: VŠB - ekotechnika povolání: programátor dosud člen Zastupitelstva města Frýdek Místek Při své práci v zastupitelstvu se zaměřím především na oblast životního prostředí, venkova a turistického ruchu, kde, dle mého názoru, leží dosud ne zcela využitý potenciál.

8 Petr Jakubek člen Kontrolního výboru Ing. Josef Jalůvka předseda Výboru pro územní plán , osobní údaje: narozen , svobodný vzdělání: ÚSO povolání: OSVČ - stavebnictví Mladí lidé by měli mít možnost po dovršení vzdělání uplatnit se ve svém oboru, odvětví. Kopřivnice, Lubina josef.jaluvka@springagency.cz osobní údaje: narozen , ženatý, čtyři děti vzdělání: VŠB - ekonomická fakulta povolání: OSVČ místostarosta města Kopřivnice starosta města Kopřivnice poslanec Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, člen VEI náměstek hejtmana kraje Mým cílem je co nejvíce přispět k tomu, aby bohatý potenciál kraje byl aktivními a učícími se občany proměněn v prosperitu a perspektivní místo k žití. Petr Jalowiczor člen Komise investiční člen Komise pro kulturu a památky Bukovec petr.jalowiczor@jablunkov.cz osobní údaje: narozen , rozvedený vzdělání: Gymnázium Třinec, SPŠ stavební Havířov povolání: ved. oddělení investic MěÚ, místostarosta obce dosud vedoucí oddělení investic MěÚ Jablunkov dosud místostarosta obce Bukovec Chci, aby se náš kraj stal turisticky atraktivním centrem České republiky. Budu se snažit podporovat obce a rozvojové aktivity nejvýchodnějšího regionu ČR Jablunkovska, Třinecka a Frýdecko-Místecka. Jan Janásek člen Výboru zahraničního člen Výboru pro dopravu Frýdek-Místek , jan.janasek@vitkovice.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: SPŠ - strojní povolání: personalista člen Zastupitelstva a Rady města Frýdku-Místku dosud člen Zastupitelstva města Frýdku- -Místku Stojí za to, zasadit se o každou iniciativu vedoucí ke vzniku nových pracovních příležitostí a tím následně i ekonomickému rozvoji obcí a kraje.

9 RSDr. Dušan Jaroš člen Komise pro zemědělství a venkov člen Výboru regionálního rozvoje Opava , jaros.d@volny.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VŠ politická - ekonomický směr, VŠ zemědělská, postgraduální studium povolání: politický pracovník 1998 dosud člen Zastupitelstva města Opavy 2000 dosud člen zastupitelstva kraje Jako zastupitel Moravskoslezského kraje zdůrazňuji rovnoměrný územní a konkrétní regionální rozvoj kraje, především jeho nejsložitějších oblastí. Ing. Jan Klíma člen Komise investiční Velká Polom , osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: Vysokoškolské, strojírenský inženýr povolání: obchodní zástupce firmy člen Zastupitelstva a Rady obce Velká Polom, práce ve finanční komisi a finančním výboru Velmi mi záleží na tom, aby v našem Moravskoslezském kraji nebylo zapomenutých míst, a to zejména při všech úvahách o regionálním rozvoji našeho venkova. Ing. Petr Kajnar člen Komise pro vědu, výzkum a vysoké školy člen Výboru regionálního rozvoje pkajnar@mmo.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: Vysoké učení technické Brno, technická kybernetika povolání: náměstek primátora člen Zastupitelstva města Ostravy dosud člen Zastupitelstva a Rady města Ostravy dosud náměstek primátora města Ostravy Nejdůležitějším úkolem pro Moravskoslezský kraj je vytvoření podmínek pro investory, ať domácí či zahraniční, tzn. připravit průmyslové zóny vybavených infrastrukturou v rozsahu stovek hektarů. Jedině tak dostaneme do našeho regionu investice ve výši stovek miliard korun, které pomohou obnovit prosperitu kraje. RSDr. Karel Klimša člen Výboru pro národnostní menšiny Frýdek-Místek pol.org.@kscm.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: vysokoškolské povolání: politický pracovník KSČM, publicista Na Ostravsku žijí Češi, Slováci, Poláci..., žijí ve shodě a vzájemné úctě. Zdejší kraj je pro ně domovem. Všichni bychom měli napomáhat tomu, aby byl domovem dobrým, štědrým a bezpečným, který nám dává práci a sociální jistoty. Při pohledu na dnešní neklidný svět to není nic až tak samozřejmého.

10 Ing. RSDr. Karel Konečný člen Komise pro zemědělství a venkov člen Výboru zdravotního Starý Jičín konecny.karel@seznam.cz osobní údaje: narozen , ženatý, jedno dítě vzdělání: VŠZ - provozně ekonomická fakulta povolání: OSVČ dosud člen krajského zastupitelstva Zemědělství a vesnice jsou nedílnou součástí priorit dalšího rozvoje Moravskoslezského kraje a musí být plně akceptovány ve strategických rozvojových plánech. Zajištění dostupné a kvalitní zdravotnické péče pro občany kraje musí mít přednost před osobními ambicemi a politickými zájmy. Ing. Ivan Krupník člen Výboru finančního Brušperk , urad@brusperk-mesto.cz osobní údaje: narozen , ženatý, tři děti vzdělání: VŠB - obor ekonomika průmyslu povolání: starosta města dosud starosta města Brušperk Mé ekonomické vzdělání, zkušenosti z vysoké řídící funkce a práce starosty chci využít jako zastupitel a člen finančního výboru. Ing. Jaroslav Krupka předseda Výboru regionálního rozvoje člen Komise investiční člen Výboru pro územní plán Karviná jaroslav.krupka@seznam.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: ČVUT Praha fakulta elektro povolání: manažer člen Zastupitelstva města Karviná, člen kontrolní komise člen Zastupitelstva města Karviná, předseda klubu ODS, člen kontrolního výboru dosud člen Zastupitelstva města Karviná, předseda kontrolního výboru Ke své práci v zastupitelstvu říká. Mým cílem bude zabývat se následujícími konkrétními oblastmi: - problematika těžby uhlí a zaměstnanosti versus rozvoj regionu, - nasazením informačních technologií zefektivnit činnost úřadů vůči občanům i řešit pracovní možnosti, - vytvářet příležitosti pro mladé tak, aby nastupující generace neměla důvod opouštět region. RSDr. Karel Kuboš člen Komise pro vědu, výzkum a vysoké školy člen Výboru finančního Kopřivnice , kscm.nj@worldonline.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VŠ - politická, VŠ - ekonomická povolání: politický pracovník dosud člen Zastupitelstva města Kopřivnice, člen kontrolního výboru města Kopřivnice člen Výboru regionálního rozvoje ZK Dlouhodobě usiluji o ekonomický rozvoj svého města i kraje. Proto vidím svou politickou orientaci především v této oblasti, která má bezprostřední dopad na naše sociálně ekonomické prostředí.

11 Ing. Pavol Kubuš předseda Výboru pro národnostní menšiny člen Výboru pro dopravu Hlučín , osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: Vysoká škola dopravní povolání: místostarosta dosud člen Zastupitelstva města Hlučína člen Výboru pro životní prostředí ZK dosud místostarosta města Hlučína Rozvinutá dopravní infrastruktura je jedním z hlavních předpokladů hospodářského rozvoje kraje. Uchráněné životní prostředí je nutným předpokladem života lidí. Marian Kuś Český Těšín drzikova@tesin.cz osobní údaje: narozen , rozvedený, jedno dítě vzdělání: středoškolské povolání: místostarosta dosud člen Rady a Zastupitelstva města Český Těšín dosud místostarosta města Český Těšín Jako zastupitel kraje bych se chtěl zabývat regionálním rozvojem. Ing. Rafael Kučík předseda Výboru pro životní prostředí člen Výboru pro dopravu Frýdek-Místek kucikraf@applet.cz osobní údaje: narozen , rozvedený, dvě děti vzdělání: VŠ TU Liberec, fakulta strojní, VŠE Praha fakulta národohospodářská povolání: manažér v oblasti odpadového hospodářství člen Zastupitelstva města Frýdek- -Místek místostarosta a člen Rady města Frýdek-Místek starosta a člen Rady města Frýdek- -Místek Kvalita životního prostředí a dopravní infrastruktura jsou pro mne jedny z nejdůležitějších témat, které je nutno řešit, chceme-li posunout náš kraj o něco dál. Pavol Lukša náměstek hejtmana kraje uvolněný člen zastupitelstva kraje člen rady kraje Čeladná pavol.luksa@kr-moravskoslezsky.cz osobní údaje: narozen , ženatý, tři děti vzdělání: Střední lesnicko-technická škola v Hranicích povolání: náměstek hejtmana místostarosta obce Čeladná starosta obce Čeladná Všestranný ekonomický rozvoj Moravskoslezského kraje s důrazem na tyto priority: - rozvoj vzdělanosti vytvořit program stipendií pro nadané studenty z ekonomicky slabších rodin, - rozvoj dopravní infrastruktury výstavby staveb souvisejících s D 47, dokončení železničních koridorů, rozvoj letiště Mošnov (zahraniční spoje a spoje na Prahu, podnikatelská zóna Mošnov), - rozvoj venkova a multifunkčního zemědělství, - stabilizace zdravotnického systému postupný přechod na jiné právní formy při zachování dostupnosti zdravotnické péče.

12 Rudolf Matocha člen Výboru pro životní prostředí Vítkov osobní údaje: narozen , ženatý, tři děti vzdělání: střední všeobecné povolání: vedoucí svozu a likvidace odpadu TS Vítkov dosud člen Zastupitelstva města Vítkova místostarosta města Vítkova dosud člen Rady města Vítkova Základním posláním mé práce v zastupitelstvu kraje bude pokračování v práci na úseku životního prostředí a ekologie našeho kraje. JUDr. Jiří Mlčoch předseda Komise legislativní člen Kontrolního výboru Opava drmlcoch@volny.cz osobní údaje: narozen , ženatý, tři děti vzdělání: Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze povolání: advokát místopředseda Komise legislativní ZK Svrchované občanské a právní postavení každého občana se musí stát prioritou v práci a činnosti nejen našeho zastupitelstva a pracovníků úřadu Moravskoslezského kraje, ale i základním principem státu, kraje a obce. Občan musí v každodenním životě cítit, že stát, kraj či obec jsou zde pro to, aby mu umožňovaly rozvoj jeho osobnosti, sebevědomí a pracovního uplatnění; nikoliv proto, aby jimi byl obtěžován, šikanován či kontrolován. Ing. Pavel Matůšů člen Výboru pro územní plán člen Výboru finančního Odry , matusu@odry.cz osobní údaje: narozen , ženatý, tři děti vzdělání: VUT fakulta stavební Brno povolání: starosta města, soudní znalec v oblasti nemovitostí člen Rady a Zastupitelstva města Odry místostarosta města Odry dosud starosta města Odry Jako zastupitel Moravskoslezského kraje bych chtěl využívat svých zkušeností z komunální politiky. Chci se věnovat práci ve finančním výboru a na úseku územního plánování. Mezi priority pro mne rovněž patří podpora sportu. MUDr. Dagmar Molendová členka zastupitelstva kraje členka Výboru zdravotního členka Výboru sociálního osobní údaje: narozena , rozvedená, bezdětná vzdělání: LF UP Olomouc povolání: lékař onkolog dosud členka Zastupitelstva městského obvodu Jih místostarostka pro odbory sociální péče, prevenci kriminality dětí, školství a kulturu Chci se věnovat oblasti zdravotnictví a sociálních služeb s cílem dosažení stabilizace zdravotní sítě kraje a dostupnosti a přiblížení služeb k občanovi.

13 Ing. Lumír Mžik člen Výboru pro národnostní menšiny Dětmarovice osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VUT Brno fakulta strojní povolání: starosta obce člen Zastupitelstva obce Dětmarovice místostarosta obce Dětmarovice dosud starosta obce Dětmarovice Chtěl bych do práce krajského zastupitelstva vnést styl práce komunálních politiků, kde více záleží na obsahu myšlenek než barvě trička. PaedDr. Hana Nováčková členka zastupitelstva kraje členka Výboru zahraničního členka Výboru finančního předsedkyně politického klubu ČSSD -Poruba , novackova@bs-ipo.cz osobní údaje: narozena , vdaná, dvě děti vzdělání: Pedagogická fakulta v Ostravě, UP Olomouc - speciální pedagogika povolání: majitelka a generální ředitelka firmy IPO (bezpečnostní agentura a úklidová služba) členka Zastupitelstva města Ostravy členka Zastupitelstva městského obvodu -Poruba členka Zastupitelstva města Ostravy dosud členka zastupitelstva kraje V tomto kraji jsem se narodila, žiji zde já i moje děti. Chci se aktivně podílet na tom, aby se všem lidem tady žilo dobře, měli zde práci i zábavu a neodcházeli z našeho krásného kraje. Ludmila Navarová členka zastupitelstva kraje členka Výboru zdravotního členka Výboru sociálního Bruntál , ludmila.navarova@seznam.cz osobní údaje: narozena , vdaná, dvě děti vzdělání: SZŠ povolání: porodní asistentka, nyní v důchodu dosud členka Zastupitelstva města Bruntálu místostarostka, členka Rady české části Euroregionu Praděd dosud členka kontrolního výboru a komise cestovního ruchu S dlouholetými zkušenostmi v komunální politice jsem připravena pracovat tam, kde je třeba a pomoci těm, kteří to potřebují. Profesně jsou mi nejblíže oblasti zdravotnictví a sociální. Miroslav Novák předseda Výboru kontrolního člen Výboru regionálního rozvoje - Poruba mnovak@moporuba.cz osobní údaje: narozen , ženatý, tři děti vzdělání: SPŠ stavební (studující VŠP) povolání: starosta zaměstnanec FÚ v Ostravě asistent poslance místostarosta dosud starosta Ostravy-Poruby Náš kraj je krajem bohatým. Jeho bohatství nespočívá jen v krásách přírody, ale především v jeho lidech, v jejich vzdělanosti a pracovitosti a je úkolem nás politiků, aby jejich hlas byl slyšet i za hranicemi Moravskoslezského kraje.

14 Ing. Jiří Patík člen Výboru kontrolního Bruntál , , osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VŠB ekonomická fakulta povolání: technik poslanec MěNV Krnov, člen rady, finanční a plánovací komise poslanec MěNV Bruntál dosud člen kontrolního výboru Zastupitelstva města Buntál Chci uplatnit zkušenosti nabyté ve volebním období zejména v oblasti kontroly a dodržování zákonnosti v činnosti státní správy a samosprávy tak, aby právo a spravedlnost platily pro všechny. Mgr. Renata Pospiechová členka zastupitelstva kraje předsedkyně Výboru zahraničního členka Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Velké Hoštice , r.pospiechova@centrum.cz osobní údaje: narozena , vdaná, dvě děti vzdělání: UP Olomouc - filozofická fakulta povolání: pedagožka dosud členka zastupitelstva kraje Při své práci v krajském zastupitelstvu se chci řídit parafrází známého výroku: Neptej se, co může tvůj Kraj udělat pro Tebe, zeptej se, co ty můžeš udělat pro svůj Kraj. Ing. Václav Pomikálek člen rady kraje člen Výboru zahraničního Studénka vaclav.pomikalek@trinityraileurope.com osobní údaje: narozen , ženatý, šest dětí vzdělání: VŠB - hutnická fakulta povolání: obchodní ředitel člen Výboru regionálního rozvoje ZK Je obtížné sdělit, která oblast práce je pro rozvoj kraje ta nejdůležitější a která je nepodstatná. Jsem přesvědčen, že žádnou oblast nelze upřednostnit na úkor druhé. Vnímám však, že jedním z nejpalčivějších problémů tohoto kraje je vysoká nezaměstnanost. Tímto směrem musíme zaměřit svou pozornost a být nápomocni ve vytváření pracovních příležitostí. Mgr. Lubomír Pospíšil předseda Komise pro vědu, výzkum a vysoké školy člen Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost člen Výboru regionálního rozvoje lub.pospisil@seznam.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VŠ povolání: pedagog místostarosta Ostravy- Poruby dosud člen Rady městského obvodu -Poruba dosud zástupce ředitele Krajského vzdělávacího a informačního centra Investice do vzdělání jsou nejefektivněji vložené finanční prostředky. Myslím si, že jich nikdy nebude absolutní dostatek, ale hospodařme s těmi, které máme, rozumně. Ony se nám vrátí.

15 Ing. Miroslav Pulchart člen Výboru pro životní prostředí člen Výboru regionálního rozvoje -Radvanice osobní údaje: narozen , ženatý, jedno dítě vzdělání: VŠB - hornicko-geologická fakulta povolání: inspektor technického dozoru člen Rady MOb -Radvanice a Bartovice člen Zastupitelstva MOb - -Radvanice a Bartovice předseda výboru regionálního rozvoje ZK člen Výboru kontrolního a Výboru pro dopravu ZK Dvě oblasti, ve kterých se chci jako člen zastupitelstva nejvíce uplatnit, jsou fungující infrastruktura kraje a regionální rozvoj. Petr Sobotík předseda Komise pro zemědělství a venkov Hukvaldy , hukvaldy@applet.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: SPŠ strojní povolání: starosta obce dosud starosta obce Hukvaldy člen Výboru kontrolního a Výboru regionálního rozvoje ZK Moravskoslezský kraj je můj rodný kraj, zde je můj domov. Pracovní příležitosti, zachování kulturního dědictví a cestovní ruch to jsou mé priority. Proto chci pokračovat v práci, kterou jsem v krajském zastupitelstvu začal v roce Ing. Vít Slováček člen Komise pro kulturu a památky předseda Výboru zdravotního Český Těšín slovacek@tesin.cz osobní údaje: narozen , ženatý, jedno dítě vzdělání: VŠB fakulta strojní a elektrotechnická, fakulta hornicko-geologická povolání: místostarosta dosud člen Zastupitelstva města Český Těšín dosud místostarosta města Český Těšín Pro celkový rozvoj regionu je klíčové zajištění dobré dopravní dostupnosti. V oblasti svého působení pokládám za nejdůležitější vytvoření sítě zdravotnických zařízení, která zabezpečí všem občanům kvalitní a dostupnou péči. Nezbytná je také sociální síť, podporující ty, kteří mají sílu a odvahu starat se o potřebné. Doc. PhDr. Tomáš Staněk, CSc. člen Komise pro kulturu a památky člen Výboru pro národnostní menšiny , stanek@szmo.cz osobní údaje: narozen , svobodný, bezdětný vzdělání: UP Olomouc - filozofická fakulta povolání: vědecký pracovník historik nejnovějších českých dějin člen Zastupitelstva města Ostravy Prací v zastupitelstvu bych chtěl alespoň určitým dílem přispět k tomu, aby vzdělanost a kulturní aktivity sehrávaly v životě obyvatel našeho kraje stále významnější úlohu.

16 Ing. Zbyněk Stanjura člen rady kraje člen Výboru finančního předseda politického klubu ODS Opava osobní údaje: narozen , ženatý, bez dět ný vzdělání: VUT Brno - fakulta elektrotechnická povolání: primátor města dosud člen Zastupitelstva města Opavy dosud člen Rady města Opavy dosud primátor města Opavy dosud člen zastupitelstva a rady kraje Priority mé práce v zastupitelstvu kraje jsou: - podpora svobodného podnikatelského prostředí - podpora vzdělávání a aktivního přístupu k životu - proměna potenciálu našeho kraje v prosperitu. Ing. Miroslav Svozil člen Komise pro vědu, výzkum a vysoké školy člen Výboru zahraničního , miroslav.svozil@seznam.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VŠB - systémové inženýrství povolání: ředitel firmy Garáže, a.s dosud člen Zastupitelstva města Ostravy člen Rady města Ostravy náměstek primátora města Ostravy člen rady kraje, člen Výboru pro územní plán ZK Klíčovým úkolem Moravskoslezského kraje musí být podpora podnikatelů a investorů, kteří jsou schopni realizovat ekonomický růst a tím vytvářet nové pracovní místa. Kraj musí klást důraz na dopravní infrastrukturu a realizovat integrované bezpečnostní centrum. Ing. Ivan Strachoň člen Výboru zahraničního MUDr. Růžena Šarišská členka zastupitelstva kraje členka Výboru zdravotního -Kunčice , ivan.strachon@demos.cz osobní údaje: narozen , ženatý, bezdětný vzdělání: TU Zvolen dřevařská fakulta povolání: manažer dosud člen investiční komise MMO V rámci objektivních možností chci prosazovat nárok na důstojný život všech spoluobčanů. Zaměřit se chci především na oblast vzdělávání a podporu zaměstnanosti v kraji , , sarisska@seznam.cz osobní údaje: narozena , vdaná, dvě děti vzdělání: UK Praha - lékařská fakulta povolání: praktická a odborná lékařka dosud členka Zastupitelstva města Ostravy dosud předsedkyně komise zdravotnictví Zastupitelstva města Ostravy členka Výboru sociálního a zdravotního ZK dosud členka zastupitelstva kraje Chci přispět k zastavení zbídačování Moravskoslezského kraje.

17 Jindřich Šimek předseda Komise pro kulturu a památky info.jsimek@tiscali.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: SOU Vítkovice povolání: podnikatel, majitel umělecké agentury, režisér člen kulturní komise Rady města Ostravy Moji prioritou v zastupitelstvu kraje je práce v oblasti kultury. Chtěl bych svými zkušenostmi z této oblasti (třicet let pracuji v kultuře) přispět k rozvinutí kulturní úrovně občanů našeho kraje. Ing. Evžen Tošenovský hejtman kraje uvolněný člen zastupitelstva kraje člen rady kraje evzen.tosenovsky@kr-moravskoslezsky.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VŠB - obor systémové inženýrství povolání: matematik analytik Držitel Řádu rytíře Čestné legie (udělen francouzským prezidentem Jacquesem Chiracem) člen Zastupitelstva města Ostravy primátor města Ostravy prezident Kolegia primátorů ČR předseda Svazu měst a obcí ČR dosud hejtman Moravskoslezského kraje dosud předseda Asociace krajů ČR Nadále budu usilovat o to, aby krajské zastupitelstvo důstojně reprezentovalo náš kraj nejen v České republice, ale i v zahraničí. Zásadním úkolem krajské reprezentace je vytvářet takové podmínky, aby se lidem v našem kraji dobře a spokojeně žilo, aby se jim tady líbilo. Prioritami proto stále jsou vzdělávání, dopravní infrastruktura a oblast podnikání s cílem zlepšovat podmínky pro zaměstnanost a ekonomický růst kraje. Ing. Jiří Šlusař člen Komise pro občany se zdravotním postižením člen Výboru finančního slusar@oao.cz osobní údaje: narozen , rozvedený, tři děti vzdělání: VŠB povolání: středoškolský učitel dosud zastupitel obvodu Jih místostarosta místostarosta Moji prioritou v zastupitelstvu kraje je ekonomika, školství, investice. Ing. Petr Trojek člen Výboru pro národnostní menšiny Petrovice u Karviné , trojek@petroviceuk.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VŠB - hornicko-geologická fakulta povolání: starosta obce dosud starosta obce Petrovice u Karviné Chci pracovat k prospěchu občanů.

18 Mgr. Ivan Týle člen rady kraje předseda Výboru sociálního člen Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Nový Jičín , tyle@novyjicin-town.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: Masarykova univerzita Brno - pedagogická fakulta povolání: pedagog místostarosta města Nový Jičín dosud starosta města Nový Jičín člen Výboru sociálního a zdravotního ZK Chci se zaměřit na školství a sociální oblast. Dobře a kvalitně fungující školství je základnou pro budoucí prosperitu kraje. Ladislav Velebný člen Komise pro zemědělství a venkov člen Výboru pro životní prostředí Dolní Moravice , dolnimoravice@cbox.cz osobní údaje: narozen , ženatý, tři děti vzdělání: SOU stavební povolání: starosta obce dosud starosta obce Dolní Moravice předseda Výboru pro životní prostředí ZK Chci přispět k tomu, aby se rozvoj našeho Moravskoslezského kraje prováděl rovnoměrně a harmonicky. Dana Váhalová členka zastupitelstva kraje členka Komise pro zemědělství a venkov členka Výboru sociálního Starý Jičín - Dub dana.vahalova@seznam.cz osobní údaje: narozena , vdaná, tři děti vzdělání: SZTŠ - obor veterinář, Kroměříž, (studující OU, obor sociální pedagogika, prevence a resocializace) povolání: OSVČ - podnikatelka v oblasti zemědělství a služeb Jako členka zastupitelstva kraje budu zastupovat obce, města, a všechny zodpovědné občany našeho kraje. Ráda bych se věnovala sociální oblasti, zemědělství a životnímu prostředí. Svou prací chci přispívat k rozvoji celého regionu. Ing. Jiří Veverka náměstek hejtmana kraje uvolněný člen zastupitelstva kraje člen rady kraje Krnov jiri.veverka@kr-moravskoslezsky.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VŠB - ekonomická fakulta povolání: ekonom vedoucí odboru správy majetku MěÚ Krnov člen Zastupitelstva a Rady města Krnova člen Výboru finančního ZK dosud člen zastupitelstva a rady kraje dosud člen Zastupitelstva města Krnova Mým cílem pro toto volební období je medicínský rozvoj a ekonomická stabilita v oblasti zdravotnictví našeho regionu v rámci možností, které jako představitel krajské samosprávy mám. Chci rovněž pokračovat v podpoře malých a středních podnikatelů, protože jsou to oni, kdo vytvářejí hodnoty, které my ostatní spotřebováváme.

19 Oldřich Vícha člen Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost člen Výboru sociálního Vítkov , soupodhradi2@iol.cz osobní údaje: narozen , ženatý, tři děti vzdělání: SPŠ strojnická povolání: organizační pracovník místostarosta a člen zastupitelstva města Vítkova předseda mikroregionu Moravice dosud člen Rady města Vítkova člen Výboru regionálního rozvoje ZK Cílem našeho snažení musí být rovnoměrný rozvoj celého Moravskoslezského kraje. Mgr. Ivan Vrba člen Výboru pro územní plán Frýdek-Místek vrba.ivan@frydekmistek.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: UJEP Brno právnická fakulta povolání: právník dosud člen Zastupitelstva města Frýdek- -Místek dosud místostarosta města Frýdek-Místek Umět naslouchat a v pravý čas promluvit. Zajímá mne sociální oblast a územní plán, kde bych chtěl nabídnout své zkušenosti. Ing. Petr Vícha člen Výboru zdravotního člen Výboru finančního Bohumín vicha.petr@mubo.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: VŠB - fakulta strojní povolání: starosta města vedoucí finančního odboru MěÚ Bohumín dosud starosta města Bohumín Rád bych v zastupitelstvu kraje zastupoval zájmy měst a obcí v širokém spektru jejich činností, neboť se dotýkají života všech lidí kraje. Při práci pro kraj bychom měli více používat zdravý selský rozum a méně politiky. Ing. Jiří Vzientek člen Výboru pro životní prostředí člen Výboru pro územní plán Sviadnov jiri.vzientek@seznam.cz osobní údaje: narozen , svobodný vzdělání: VŠB TU, obor řízení jakosti povolání: asistent poslance Největším problémem našeho kraje je nezaměstnanost. Proto je nezbytné aktivně podpořit příchod nových velkých investorů a zasadit se o rozvoj malého a středního podnikání. Zároveň je naší povinností minimalizovat negativní vlivy ekonomického rozvoje na životní prostředí.

20 PhDr. Jaroslava Wenigerová náměstkyně hejtmana kraje uvolněná členka zastupitelstva kraje členka rady kraje osobní údaje: narozena , vdaná, dvě děti vzdělání: Masarykova univerzita Brno- filozofická fakulta (obor dějepis-čeština) povolání: pedagožka členka Zastupitelstva města Ostravy předsedkyně komise Rady města Ostravy pro handicapované děti a mládež, členka Rady vlády pro nestátní neziskové organizace dosud místopředsedkyně téže komise předsedkyně Výboru rady vlády pro spolupráci s regiony dosud náměstkyně hejtmana kraje a členka zastupitelstva a rady kraje dosud předsedkyně Komise rady Asociace Krajů ČR pro školství a sport Při své práci v zastupitelstvu se řídí citátem: Má-li se člověk stát člověkem, musí se vzdělávat. (J. A. Komenský) RNDr. Lukáš Ženatý, Ph.D. předseda Výboru finančního člen Výboru pro životní prostředí zenaty@cbox.cz osobní údaje: narozen , ženatý, dvě děti vzdělání: UP Olomouc přírodovědecká fakulta, VŠB TU hornicko- -geologická fakulta povolání: konzultant dosud člen Zastupitelstva města Ostravy dosud předseda Komise životního prostředí Rady města Ostravy Prioritu své práce v zastupitelstvu Moravskoslezského kraje spatřuji v činnosti finančního výboru. Mým dalším zájmem je oblast ochrany životního prostředí, která je mi profesně blízká, a rozvoj našeho kraje jako celku. A dále říká: Věřím v sílu přírody a smysl své práce. Komise rady kraje Komise investiční Komise legislativní Komise pro kulturu a památky Komise pro zemědělství a venkov Komise pro vědu, výzkum a vysoké školy Komise pro občany se zdravotním postižením Členy komise rady kraje jsou krajští zastupitelé a zvolení odborníci z řad veřejnosti. Aktuální jmenný seznam členů komisí naleznete na webových stránkách kraje na adrese: Výbory zastupitelstva kraje Výbor finanční Výbor kontrolní Výbor pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Výbor pro dopravu Výbor sociální Výbor zdravotní Výbor zahraniční Výbor pro územní plán Výbor pro životní prostředí Výbor pro národnostní menšiny Výbor regionálního rozvoje Členy výboru zastupitelstva kraje jsou krajští zastupitelé a zvolení odborníci z řad veřejnosti. Aktuální jmenný seznam členů výboru naleznete na webových stránkách kraje na adrese: Zkratky úřadů, institucí a sdružení ČR Česká republika ČSSD Česká strana sociálně demokratická ČVUT České vysoké učení technické KDU-ČSL Křesťanská a demokratická unie Československá strana lidová KSČM Komunistická strana Čech a Moravy MěÚ Městský úřad MSK Moravskoslezský kraj MMO Magistrát města Ostravy MOb Městský obvod ODS Občanská demokratická strana OU Ostravská univerzita OkÚ Okresní úřad PČR Parlament České republiky PS PČR Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky RK Rada kraje SEŠ Střední ekonomická škola SOU Střední odborné učiliště SZTŠ Střední zemědělsko-technická škola TU Technická univerzita UJEP Univerzita Jana Evangelisty Purkyně UK Univerzita Karlova UP Univerzita Palackého ÚMOb Úřad městského obvodu ÚSO Úplné střední odborné (vzdělání) VEI Výbor pro evropskou integraci VŠ Vysoká škola VŠB-TU Vysoká škola báňská Technická univerzita VŠE Vysoká škola ekonomická VŠP Vysoká škola podnikání VUT Vysoké učení technické VŠZ Vysoká škola zemědělská ZK Zastupitelstvo kraje

21 Vydavatel: Moravskoslezský kraj Redakční zpracování: Taťána Kahánková Realizace a design: Agentura API s.r.o Moravskoslezský kraj Krajský úřad 28. října 117, tel.: , fax: posta@kr-moravskoslezsky.cz ZASTUPITELSTVO MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA, , 11:05:51. Hlasování: 3/76/1. materiál. 32. Pítomno: 65 Pro: 61 Proti: 0 Zdržel se: 3 Nehlasovalo: 1

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA, , 11:05:51. Hlasování: 3/76/1. materiál. 32. Pítomno: 65 Pro: 61 Proti: 0 Zdržel se: 3 Nehlasovalo: 1 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA, 17.2.2005, 11:05:51 Hlasování: 3/76/1 materiál. 32 Pítomno: 65 Pro: 61 Proti: 0 Zdržel se: 3 Nehlasovalo: 1 SSD (Pro: 8, Proti: 0, Zdržel se: 3) Jalowiczor: Zdržel se Ing. Kajnar:

Více

2008-2012 ZASTUPITELSTVO MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE

2008-2012 ZASTUPITELSTVO MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2008-2012 ZASTUPITELSTVO MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje 2008-2012 Ústavním zákonem č. 347/1997 Sb.), bylo rozhodnuto o vytvoření vyšších územních samosprávných celků -

Více

Kandidátní listina. pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech ve volebním kraji Moravskoslezském

Kandidátní listina. pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech ve volebním kraji Moravskoslezském Kandidátní listina pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech 20. 21. 10. 2017 ve volebním kraji Moravskoslezském název politické strany Česká strana sociálně demokratická

Více

Kandidátní listina. pro volby do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje. Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany

Kandidátní listina. pro volby do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje. Česká strana sociálně demokratická... Název politické strany Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva Moravskoslezského kraje konané ve dnech 7. a 8. října 2016 (viz rozhodnutí prezidenta republiky ze dne 21. dubna 2016, č. 138/2016 Sb.) Kandidáti: Česká strana

Více

Občanská demokratická strana

Občanská demokratická strana Kandidátní listina pro volby do zastupitelstva Kraje Moravskoslezského konané ve dnech 12. a 13. října 2012 Kandidáti: 1. Ing. David Sventek, MBA, 37 let ředitel Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko 2.

Více

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA PARDUBICKÉHO KRAJE Z/1/16 1. jednání konané

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA PARDUBICKÉHO KRAJE Z/1/16 1. jednání konané Z/1/16 Stanovení funkcí a počtu členů Zastupitelstva uvolněných pro výkon funkce a stanovení počtu náměstků hejtmana 1. s t a n o v u j e pro volební období 2016-2020 počet členů Rady uvolněných pro výkon

Více

Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje

Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje Zastupitelstvo Moravskoslezského kraje 2012-2016 ZASTUPITELSTVO Moravskoslezského KRAJE 2012 2016 Ústavním zákonem č. 347/1997 Sb. bylo rozhodnuto o vytvoření vyšších územních samosprávných celků - krajů.

Více

Orgány územní samosprávy. Orgány obce Orgány kraje

Orgány územní samosprávy. Orgány obce Orgány kraje Orgány územní samosprávy Orgány obce Orgány kraje Zastupitelstvo obce (města, městského obvodu či části) do 500 obyvatel 5 až 9 členů nad 500 do 3 000 obyvatel 7 až 15 členů nad 3 000 do 10 000 obyvatel

Více

Usnesení. Usnesení. ustavujícího zastupitelstva městského obvodu konaného dne čís. 0001/ZMOb1822/1/ /ZMOb1822/1/18

Usnesení. Usnesení. ustavujícího zastupitelstva městského obvodu konaného dne čís. 0001/ZMOb1822/1/ /ZMOb1822/1/18 ustavujícího zastupitelstva konaného dne 05.11.2018 čís. 0001/ZMOb1822/1/18 0039/ZMOb1822/1/18 Ing. Zuzana Ožanová v. r. starostka Ing. David Witosz v. r. 1. místostarosta Přehled usnesení zastupitelstva

Více

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Moravskoslezského kraje 2011

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Moravskoslezského kraje 2011 Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Moravskoslezského kraje 2011 Celkové pořadí Podnikatelské prostředí Kvalita lokality Pracovní trh Přístup veřejné správy Cenové podmínky

Více

ORP Bílovec Moravskoslezský kraj

ORP Bílovec Moravskoslezský kraj Historické městské soubory 1 30 Zámky 2 30 Křesťanské sakrální památky Muzea, galerie 1 2 45 1 35 Jiné atraktivity cestovního ruchu 1 20 Turistická informační centra 3 45 Úhrn 205 I Urbanizovaný prostor

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ. z 1. zasedání Zastupitelstva městského obvodu. Ostrava-Jih

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ. z 1. zasedání Zastupitelstva městského obvodu. Ostrava-Jih 1 STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ z 1. zasedání Zastupitelstva městského obvodu Ostrava-Jih které se konalo 13. 11. 201414:00 (usn. č. 0001/1 - usn. č. 0012/1) Bc. Martin Bednář

Více

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky

S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 9. března 2011 č. 172 S T A T U T Rady vlády po energetickou a surovinovou strategii České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro

Více

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace. Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Úplné znění Statutu Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Schváleno usnesením vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332. Statut Rady vlády pro nestátní

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č Statut. Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY. Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č Statut. Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 11. června 2007 č. 642 Statut Rady vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu Článek 1 Úvodní ustanovení Rada vlády České republiky pro

Více

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA PARDUBICKÉHO KRAJE Z/1/08 ze zasedání č. 1 konaného dne

USNESENÍ ZASTUPITELSTVA PARDUBICKÉHO KRAJE Z/1/08 ze zasedání č. 1 konaného dne Z/1/08 ze zasedání č. 1 konaného dne 15. 11. 2008 Stanovení počtu členů Rady Pardubického kraje uvolněných pro výkon funkce a stanovení počtu náměstků hejtmana 1. s tanovuje z celkového počtu 9 členů Rady

Více

Seznam grantových projektů schválených k realizaci

Seznam grantových projektů schválených k realizaci Seznam grantových projektů schválených k realizaci Číslo kola výzvy: Název globálního grantu: Vyhlašovatel (ZS): 1 CZ.1.07/1.1.24, Zvyšování kvality ve vzdělávání v Moravskoslezském kraji II Moravskoslezský

Více

Jak je voleno zastupitelstvo obce?

Jak je voleno zastupitelstvo obce? Jak je voleno zastupitelstvo obce? Zastupitelstvo je voleno v obecných, rovných, přímých a tajných volbách na principu poměrného zastoupení na čtyřleté funkční období. Člen obecního zastupitelstva nabývá

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 15. prosince 2014 č. 1062 STATUT Rady vlády pro stavebnictví České republiky Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády pro stavebnictví České republiky

Více

Věstník vlády. proorgánykrajů aorgányobcí. Ročník 8 Vydán dne 21. prosince 2010 Částka 5 OBSAH

Věstník vlády. proorgánykrajů aorgányobcí. Ročník 8 Vydán dne 21. prosince 2010 Částka 5 OBSAH Věstník vlády proorgánykrajů aorgányobcí Ročník 8 Vydán dne 21. prosince 2010 Částka 5 OBSAH Usnesení vlády České republiky ze dne 16. listopadu 2010 č. 818 ke Zprávě o Metodickém pokynu k přípravě a realizaci

Více

Kandidátní listina pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech Volební kraj...jihomoravský...

Kandidátní listina pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech Volební kraj...jihomoravský... Kandidátní listina pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky konané ve dnech... 25.-26.10. 2013... Volební kraj...jihomoravský......strana Práv Občanů ZEMANOVCI... Kandidáti: 1. Mgr.

Více

VÝSLEDKY VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ 2016

VÝSLEDKY VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ 2016 VÝSLEDKY VOLEB DO ZASTUPITELSTEV KRAJŮ 2016 VÝSLEDKY V JANOVICÍCH NAD ÚHLAVOU Celk. Okrsky Zpracováno v % Voliči v seznamu Vydané obálky Volební účast v % Odevzdané obálky Platné hlasy % platných hlasů

Více

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Moravskoslezského kraje 2012

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Moravskoslezského kraje 2012 Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Moravskoslezského kraje 2012 Celkové pořadí v oblasti podnikatelské prostředí podle 25 kritérií (více detailů v tabulce č. 2, 3 a 4) v

Více

Z á p i s ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Milevska středu dne 5. listopadu 2014 od 15:00 hodin 2. Seznámení s výsledky voleb

Z á p i s ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Milevska středu dne 5. listopadu 2014 od 15:00 hodin 2. Seznámení s výsledky voleb Z á p i s z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Milevska, které se konalo ve středu dne 5. listopadu 2014 od 15:00 hodin ve velkém sále Domu kultury v Milevsku. Přítomni: Mgr. Petr Barda, p. Ladislav

Více

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava

PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava PROGRAMOVÉ PROHLÁŠENÍ KOALIČNÍCH STRAN ANO 2011, ČSSD A KDU-ČSL pro volební období 2014-2018 ve statutárním městě Ostrava Koaliční partneři politické hnutí ANO 2011 (ANO), Česká strana sociálně demokratická

Více

Jméno a příjmení Instituce Členství v České komisi pro UNESCO

Jméno a příjmení Instituce Členství v České komisi pro UNESCO Seznam členů České komise pro UNESCO ke dni 31. prosince 2017 Jméno a příjmení Instituce Členství v České komisi pro UNESCO PhDr. Ondřej ANDRYS, MAE. Česká školní inspekce Mgr. Michal BENEŠ, CSc. Rada

Více

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Moravskoslezského kraje 2014

Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Moravskoslezského kraje 2014 Tabulka č. 1: Celkové pořadí srovnávacího výzkumu Město pro byznys Moravskoslezského kraje 2014 Celkové pořadí v oblasti podnikatelské prostředí podle 17 kritérií (více detailů v tabulce č. 2, 3 a 4) v

Více

ZASTUPITELSTVO JIHOČESKÉHO KRAJE VÝPIS USNESENÍ Příloha zápisu

ZASTUPITELSTVO JIHOČESKÉHO KRAJE VÝPIS USNESENÍ Příloha zápisu ZASTUPITELSTVO JIHOČESKÉHO KRAJE VÝPIS USNESENÍ Příloha zápisu Výpis usnesení z 5. jednání Zastupitelstva Jihočeského kraje konaného dne 27. 4. 2017 Program: 1. Odvolání členů Rady Jihočeského kraje Usnesení

Více

Stínová vláda ČSSD. Vláda společenské odpovědnosti. www.cssd.cz

Stínová vláda ČSSD. Vláda společenské odpovědnosti. www.cssd.cz Stínová vláda ČSSD Vláda společenské odpovědnosti www.cssd.cz 14.7.2010 www.cssd.cz 1 Stínový předseda vlády Mgr. Bohuslav Sobotka Věk 38 Rodinný stav ženatý, 2 děti Vzdělání Právnická fakulta Masarykovy

Více

K O A L I Č N Í S M L O U V A 2014-2018

K O A L I Č N Í S M L O U V A 2014-2018 K O A L I Č N Í S M L O U V A 2014-2018 Volební strany: Politické hnutí ANO Semily (ANO) Volba pro město hnutí SPOLU Česká strana sociálně demokratická Semily (ČSSD) SEMILÁCI + KDU-ČSL (dále jen účastníci

Více

Konkurenceschopný region úspěšných a spokojených lidí Tvoříme svou budoucnost hlavou a srdcem. Praha, 26. listopadu 2009

Konkurenceschopný region úspěšných a spokojených lidí Tvoříme svou budoucnost hlavou a srdcem. Praha, 26. listopadu 2009 Konkurenceschopný region úspěšných a spokojených lidí Tvoříme svou budoucnost hlavou a srdcem Praha, 26. listopadu 2009 Strategie rozvoje MS kraje na roky 2009-2016 1. Prostřed edí 2. Proces 3. Partnerství

Více

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE

PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PLATNÉ ZNĚNÍ STATUTU RADY VLÁDY PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE Schváleno usnesení vlády ze dne 29. srpna 2012 č. 630, ve znění usnesení vlády ze dne 5. května 2014 č. 332, ve znění usnesení vlády ze

Více

Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí

Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí Příloha k č.j.: 84/M/15, 2386/ENV/15 Statut Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí Článek 1 Úvodní ustanovení Monitorovací výbor Operačního programu Životní prostředí (dále jen Monitorovací

Více

ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVA A JEJÍ ORGANIZACE

ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVA A JEJÍ ORGANIZACE ÚZEMNÍ SAMOSPRÁVA A JEJÍ ORGANIZACE Opakování organiz.principy VS Princip centralizace, decentralizace, koncentrace a dekoncentrace Princip územní a rezortní Princip monokratický a kolegiální Princip volební

Více

Usnesení. z mimořádné schůze Rady městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, konané dne /M/10 8/M/10. Ing.

Usnesení. z mimořádné schůze Rady městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, konané dne /M/10 8/M/10. Ing. Usnesení z mimořádné schůze Rady městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz, konané dne 15. 11. 2010 2/M/10 8/M/10 Ing. Jiří Havlíček starosta Ing. Petra Bernfeldová místostarostka 2/M/10 OFR M. č. 2/2

Více

Souhrnná statistika umístění absolventů 2009 na VŠ

Souhrnná statistika umístění absolventů 2009 na VŠ Třída Celkem studentů VŠ/VOŠ Nestudující 90 86 5 IV.A 29 27 2 IV.B 31 30 1 IV.C 31 29 2 Přijetí podle měst Brno Ostrava Praha Olomouc Plzeň Karviná Opava Litomyšl Zlín počet přijatých 28 35 8 8 1 1 3 1

Více

III. Do hodnotící komise se ustanovují následující členové a jejich náhradníci: a) členové

III. Do hodnotící komise se ustanovují následující členové a jejich náhradníci: a) členové Ustanovení hodnotící komise pro posouzení a hodnocení nabídek podaných v rámci veřejné zakázky Integrovaný informační systém Státní pokladny (IISSP) včetně profesních charakteristik III. Do hodnotící komise

Více

Zuzana Matušková má dlouholeté zkušenosti ze státní správy i ze školství. Vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze, kde získala i doktorský titul.

Zuzana Matušková má dlouholeté zkušenosti ze státní správy i ze školství. Vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze, kde získala i doktorský titul. Zuzana Matušková náměstkyně pro řízení sekce ekonomické Zuzana Matušková má dlouholeté zkušenosti ze státní správy i ze školství. Vystudovala Univerzitu Karlovu v Praze, kde získala i doktorský titul.

Více

Sběr a hodnocení primárních dat formou pohovorů s experty Metodika výzkumu

Sběr a hodnocení primárních dat formou pohovorů s experty Metodika výzkumu Sběr a hodnocení primárních dat formou pohovorů s experty Metodika výzkumu Metodické přístupy Vzhledem k tomu, že neexistuje jednotná metodika pro sběr a vyhodnocení primárních dat, relevantní pro účely

Více

Vážený pane Hejtmane,

Vážený pane Hejtmane, Vážený pane Hejtmane, obracíme se na Vás jménem Pracovní skupiny Nízkoprahových služeb pro děti a mládež v Moravskoslezském kraji (PS NZDM a STREET MSK) ve věci financování služeb sociální prevence v MS

Více

Parlamentní republika

Parlamentní republika Parlamentní republika Parlament - z fr. parler = mluvit, hovořit -ústřední orgán s celostátní působností - zástupci voleni lidem - v USA kongres, v Německu Bundestag Republika - z lat. res publica = věc

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

Usnesení 1. zasedání zastupitelstva města konaného dne čís. 0001/ZM1418/1-0012/ZM1418/1. Statutární město Ostrava zastupitelstvo města

Usnesení 1. zasedání zastupitelstva města konaného dne čís. 0001/ZM1418/1-0012/ZM1418/1. Statutární město Ostrava zastupitelstvo města 1. zasedání zastupitelstva města konaného dne 06.11.2014 čís. 0001/ZM1418/1-0012/ZM1418/1 Ing. Tomáš Macura, MBA primátor Ing. Lumír Palyza 1. náměstek primátora Strana 1/11 Přehled usnesení zastupitelstva

Více

U S N E S E N Í. Zastupitelstvo m. č. Brno Vinohrady u r č u j e

U S N E S E N Í. Zastupitelstvo m. č. Brno Vinohrady u r č u j e Členům Zastupitelstva m. č. Brno-Vinohrady Tajemnici ÚMČ Brno-Vinohrady Vedoucím odborů m. č. Brno-Vinohrady Magistrátu města Brna U S N E S E N Í z Ustavujícího zasedání Zastupitelstva m. č. Brno-Vinohrady,

Více

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek-

Výsledky volebních stran se ziskem mandátů krajského zastupitelstva v roce v tom okres Moravskoslezský Frýdek- Historie voleb do zastupitelstva Moravskoslezského kraje V průběhu 1. pololetí 2000 přijal Parlament ČR nový zákon o volbách do zastupitelstev krajů a dne 12. listopadu 2000 se tak v ČR uskutečnily první

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY USNESENÍ VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY ze dne 10. října 2001 č. 1033 o zřízení Rady vlády pro rovné příležitosti žen a mužů V l á d a I. z ř i z u j e Radu vlády pro rovné příležitosti žen

Více

Usnesení 1. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne

Usnesení 1. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne 1. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne 14.11.2018 čís. 0001/ZMOb-JIH/1822/1-0009/ZMOb-JIH/1822/1 Bc. Martin Bednář starosta Mgr. Dagmar Hrabovská místostarostka Strana 1/8 Přehled usnesení

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ. z 130. schůze Rady městského obvodu. Ostrava-Jih. která se konala 7. 9.

STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ. z 130. schůze Rady městského obvodu. Ostrava-Jih. která se konala 7. 9. 1 z 7 STATUTÁRNÍ MĚSTO OSTRAVA MĚSTSKÝ OBVOD OSTRAVA-JIH USNESENÍ z 130. schůze Rady městského obvodu Ostrava-Jih která se konala 7. 9. 2017 08:30 (usn. č. 5313/130 - usn. č. 5318/130) Bc. Martin Bednář

Více

PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI PROJEV PŘI PŘÍLEŽITOSTI INAUGURACE DĚKANA LÉKAŘSKÉ FAKULTY UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Aula Právnické fakulty UP, tř. 17. listopadu, Olomouc 23. června 2011 Vaše Magnificence, vážený pane rektore,

Více

Státní správa a samospráva Prezentace pro žáky SŠ Spolufinancováno ESF a státním rozpočtem ČR, reg. č. projektu CZ.1.07/1.1.00/14.

Státní správa a samospráva Prezentace pro žáky SŠ Spolufinancováno ESF a státním rozpočtem ČR, reg. č. projektu CZ.1.07/1.1.00/14. Státní správa a samospráva Prezentace pro žáky SŠ Spolufinancováno ESF a státním rozpočtem ČR, reg. č. projektu CZ.1.07/1.1.00/14.0143 OPVK Gymnázium J.A.Komenského s.r.o., Dubí 1 Veřejná správa Státní

Více

ŽIVOTOPISY PŘEDSTAVENÝCH API

ŽIVOTOPISY PŘEDSTAVENÝCH API ŽIVOTOPISY PŘEDSTAVENÝCH API 1. 2. 2018 Mgr. Bc. LUKÁŠ VYMĚTAL generální ředitel vedoucí služebního úřadu 2016 doposud generální ředitel 2008 2016 ředitel Divize Strukturální fondy 2006 2008 vedoucí akvizičního

Více

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region

Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje The Union for the Development of the Moravian-Silesian Region Sdružení pro rozvoj Moravskoslezského kraje bylo založeno počátkem devadesátých let, v současnosti

Více

Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva hlavního města Prahy

Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva hlavního města Prahy Kandidátní listina pro volby do Zastupitelstva hlavního města Prahy konané ve dnech 10. a 11. října 2014 V Praze dne 4.8. 2014 Česká strana sociálně demokratická název volební strany Kandidáti: politická

Více

Dělba státní moci v ČR. Územní samospráva a Ústava Prezentace pro žáky SŠ

Dělba státní moci v ČR. Územní samospráva a Ústava Prezentace pro žáky SŠ Dělba státní moci v ČR. Územní samospráva a Ústava Prezentace pro žáky SŠ Spolufinancováno ESF a státním rozpočtem ČR, reg. č. projektu CZ.1.07/1.1.00/14.0143 OPVK s.r.o., Dubí 1 Ústavní právo Nulla potentia

Více

Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace

Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 11. ledna 2010 č. 40 Statut Rady vlády pro nestátní neziskové organizace Článek 1 Úvodní ustanovení 1) Rada vlády pro nestátní neziskové organizace

Více

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ 080 MSK Příloha č. 1

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ 080 MSK Příloha č. 1 MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ 080 MSK Příloha č. 1 Okres Bruntál BR TJ Slavoj Bruntál 44741766 Tělovýchovná jednota Slavoj SKP Bruntál 47656964 Sportovní klub policie TJ Kovohutě Břidličná 00560529 TJ Kovohutě

Více

1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí

1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí 1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí POLOLETÍ: 2/2017 PLÁN plánovaný předmět (oblast) 12. 9. 2017 Hodslavice OÚ/I. 12. 9. 2017 Hostašovice OÚ/I. 12. 9. 2017 Karviná MM/III.

Více

Koaliční smlouva. Článek 1 Předmět smlouvy a základní cíle spolupráce

Koaliční smlouva. Článek 1 Předmět smlouvy a základní cíle spolupráce Koaliční smlouva o spolupráci v zastupitelstvu Jihomoravského kraje pro volební období 2016 2020 Hnutí ANO 2011 (ANO) zastoupené lídrem kandidátky do krajských voleb JUDr. Bohumilem Šimkem a předsedkyní

Více

PROGRAM. 22. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE O ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍM ŘÁDU Olomouc, října Téma: Připravované změny stavebního práva

PROGRAM. 22. CELOSTÁTNÍ KONFERENCE O ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ A STAVEBNÍM ŘÁDU Olomouc, října Téma: Připravované změny stavebního práva 1. den konference ČTVRTEK 24. 10. 2019 9.00 10.00 Prezence účastníků I. BLOK: 10.00 11.30 10.00 11.30 Zhodnocení dosavadní spolupráce na úseku územního plánování a stavebního řádu mezi Slovenskou republikou

Více

Koaliční smlouva. mezi

Koaliční smlouva. mezi Koaliční smlouva mezi Sdružením Nezávislých Kandidátů - Otevřené Úvaly, Občanskou demokratickou stranou a Českou stranou sociálně demokratickou v Zastupitelstvu města Úvaly v období 2014 2018 Politické

Více

divadelní fakulta filmová a televizní hudební a taneční fakulta Provozně ekonomická fakulta 7500

divadelní fakulta filmová a televizní hudební a taneční fakulta Provozně ekonomická fakulta 7500 Doktorandské stipendium v Kč (informace dostupné z webových stránek VŠ/fakult, informace budou postupně doplňovány) červeně neověřené údaje z konkrétního předpisu, většinou se jedná o osobní sdělení Vysoká

Více

Poskytnutí účelových dotací v rámci Programu na podporu aktivit v oblasti prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže pro rok 2007

Poskytnutí účelových dotací v rámci Programu na podporu aktivit v oblasti prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže pro rok 2007 Strana 1 Poskytnutí účelových dotací v rámci Programu na podporu aktivit v oblasti prevence sociálně patologických jevů u dětí a mládeže pro rok 2007 poř. č. ev. č. IČ žadatel právní forma adresa název

Více

Gymnázium, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace Ostrava-Hrabůvka, Františka Hajdy 1429/34

Gymnázium, Ostrava-Hrabůvka, příspěvková organizace Ostrava-Hrabůvka, Františka Hajdy 1429/34 Změna závazného ukazatele příspěvek na provoz příspěvkových organizací kraje v odvětví školství s účelovým určením na krytí odpisů dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku v Kč 1 00844691 Střední odborná

Více

Usnesení 1. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne /ZMOb-Mich/1822/1

Usnesení 1. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne /ZMOb-Mich/1822/1 1. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne 01.11.2018 čís. 0001/ZMOb-Mich/1822/1-0007/ZMOb-Mich/1822/1 Ing. Martin Juroška, Ph.D. starosta Ing. Vladimír Kozel místostarosta Strana 1/6 Přehled

Více

Hospodářská komora okresu Karviná SEKCE VZDĚLÁVÁNÍ. Karviná

Hospodářská komora okresu Karviná SEKCE VZDĚLÁVÁNÍ. Karviná Hospodářská komora okresu Karviná SEKCE VZDĚLÁVÁNÍ Karviná 2004 1 Hospodářská komora okresu Karviná sekce vzdělávání ORGANIZAČNÍ STRUKTURA: Představenstvo Hospodářské komory okresu Karviná Sekce vzdělávání

Více

Přítomni dle prezenční listiny, která je uložena v sekretariátu zastupitelstva města. Omluven: PhDr. Jiří Pospíšil

Přítomni dle prezenční listiny, která je uložena v sekretariátu zastupitelstva města. Omluven: PhDr. Jiří Pospíšil KP-ZM/442/2006/Z/8 Z Á P I S u ustavujícího (I.) zasedání Zastupitelstva města České Budějovice konaného dne 2. listopadu 2006 od 9:00 hodin v zasedací místnosti zastupitelstva města Přítomni dle prezenční

Více

Náklady, výnosy a výsledek hospodaření v členění na hlavní a doplňkovou činnost v Kč. Hlavní činnost Doplňková činnost CELKEM

Náklady, výnosy a výsledek hospodaření v členění na hlavní a doplňkovou činnost v Kč. Hlavní činnost Doplňková činnost CELKEM Návrh rozpočtů (plánů výnosů a nákladů) na rok 2017 a střednědobých výhledů rozpočtů (plánů výnosů a nákladů) na období let 2018 až 2019 příspěvkových organizací v odvětví školství, výnosy a výsledek v

Více

Věstník vlády. pro orgány krajů a orgány obcí. Ročník 9 Vydán dne 18. dubna 2011 Částka 2 OBSAH

Věstník vlády. pro orgány krajů a orgány obcí. Ročník 9 Vydán dne 18. dubna 2011 Částka 2 OBSAH Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí Ročník 9 Vydán dne 18. dubna 2011 Částka 2 OBSAH 2. Směrnice Ministerstva financí č. j.: 12/28 324/2011 124 ze dne 30. 3. 2011, kterou se mění směrnice č. j.

Více

Usnesení 1. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne /ZMOb-Sle/1822/1

Usnesení 1. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne /ZMOb-Sle/1822/1 1. zasedání zastupitelstva městského obvodu konaného dne 22.11.2018 čís. 0596/ZMOb-Sle/1822/1-0612/ZMOb-Sle/1822/1 Richard Vereš starosta Ing. Roman Goryczka místostarosta Strana 1/13 Přehled usnesení

Více

Poskytnutí účelové investiční dotace do investiřního fondu příspěvkovým organizacím kraje v tis. Kč příspěvek poř. IČ příjemce adresa účel/akce

Poskytnutí účelové investiční dotace do investiřního fondu příspěvkovým organizacím kraje v tis. Kč příspěvek poř. IČ příjemce adresa účel/akce Strana 1 Poskytnutí účelové investiční dotace do investiřního fondu příspěvkovým organizacím kraje v tis. Kč Příspěvek příspěvkovým organizacím v odvětví školství 28 579,0 1 47813075 Slezské gymnázium,

Více

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.: 22. prosince /ENV/15 Ing. Jančí

ADRESÁT: ODESÍLATEL: Rozdělovník. V Praze dne Čj.: Vyřizuje: Tel.: 22. prosince /ENV/15 Ing. Jančí ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: Rozdělovník V Praze dne

Více

Uplatnění absolventů vysokých škol v ČR na pracovním trhu

Uplatnění absolventů vysokých škol v ČR na pracovním trhu Uplatnění absolventů vysokých škol v ČR na pracovním trhu Uplatnění absolventů vysokých škol v ČR na pracovním trhu Lidové noviny, 6.4.2010, rubrika: Akademie, strana: 33 Absolventi a nezaměstnaní absolventi

Více

3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2019 b) Dotační programy / tituly

3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2019 b) Dotační programy / tituly 3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2019 b) Dotační programy / tituly Odbor UZ ORJ 1 2 3 4 5 6 7=6/4 Odbor strategického rozvoje kraje 8 36 325 46 325 63 550 174,95 Program na podporu podnikání 2019 675

Více

USNESENÍ. z 1. zasedání Zastupitelstva města Olomouce, konaného dne

USNESENÍ. z 1. zasedání Zastupitelstva města Olomouce, konaného dne USNESENÍ z 1. zasedání Zastupitelstva města Olomouce, konaného dne 5. 11. 2018 1 Slib členů Zastupitelstva města Olomouce že 45 členů Zastupitelstva města Olomouce složilo zákonem předepsaný slib bez výhrady

Více

Souhrnná statistika umístění absolventů 2007 na VŠ

Souhrnná statistika umístění absolventů 2007 na VŠ Třída Celkem studentů VŠ/VOŠ Nestudující 90 89 1 VI.A 28 27 VI.B 31 30 1 Oktáva 31 31 Přijetí podle měst Brno Ostrava Praha Olomouc Hradec Králové Karviná Opava Zlín počet přijatých 29 21 17 14 4 2 1 1

Více

Zákon o podpoře regionálního rozvoje. Doc. Jaroslav Čmejrek PEF ČZU

Zákon o podpoře regionálního rozvoje. Doc. Jaroslav Čmejrek PEF ČZU Zákon o podpoře regionálního rozvoje Doc. Jaroslav Čmejrek PEF ČZU Základní pojmy region územní celek vymezený pomocí administrativních hranic krajů, okresů, obcí nebo sdružení obcí, jehož rozvoj je podporován

Více

Usnesení 1. zasedání zastupitelstva města konaného dne čís. 0001/ZM1822/1-0009/ZM1822/1. Statutární město Ostrava zastupitelstvo města

Usnesení 1. zasedání zastupitelstva města konaného dne čís. 0001/ZM1822/1-0009/ZM1822/1. Statutární město Ostrava zastupitelstvo města 1. zasedání zastupitelstva města konaného dne 07.11.2018 čís. 0001/ZM1822/1-0009/ZM1822/1 Ing. Tomáš Macura, MBA primátor Mgr. Radim Babinec náměstek primátora Strana 1/10 Přehled usnesení zastupitelstva

Více

Dokumenty. Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008

Dokumenty. Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008 Dokumenty Profesoři jmenovaní s účinností od 20. května 2008 1. doc. Ing. Pavol B a u e r, Dr., pro obor silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika, na návrh Vědecké rady Vysokého učení technického

Více

NÁVRHOVÁ ČÁST. Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let

NÁVRHOVÁ ČÁST. Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let NÁVRHOVÁ ČÁST Zpracování Strategického plánu rozvoje města Příbram na období let 2014-2020 2014 Doc. Ing. Lubor Hruška, Ph.D. a kolektiv PROCES Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. a 1 Dokument zpracovala

Více

divadelní fakulta filmová a televizní hudební a taneční fakulta Provozně ekonomická fakulta 7500

divadelní fakulta filmová a televizní hudební a taneční fakulta Provozně ekonomická fakulta 7500 Doktorandské stipendium v Kč (informace dostupné z webových stránek VŠ/fakult, informace budou postupně doplňovány) Vysoká škola 1. ročník Akademie múzických umění v Praze (AMU) Akademie výtvarných umění

Více

ZÁVAZNÉ UKAZATELE PRO PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE V ODVĚTVÍ ŠKOLSTVÍ

ZÁVAZNÉ UKAZATELE PRO PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE V ODVĚTVÍ ŠKOLSTVÍ ZÁVAZNÉ UKAZATELE PRO PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE V ODVĚTVÍ ŠKOLSTVÍ 62331639 Gymnázium Josefa Božka, Český Těšín, příspěvková organizace 4 242 62331493 Polské gymnázium - Polskie Gimnazjum im. Juliusza Słowackiego,

Více

U S N E S E N Í z 20. schůze rady města konané dne 16. listopadu 2010

U S N E S E N Í z 20. schůze rady města konané dne 16. listopadu 2010 Upravená verze z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona o ochraně osobních údajů. Statutární město Děčín U S N E S E N Í z 20. schůze rady města konané dne 16.

Více

Politický systém ČR. Politologie a mezinárodní vztahy. Mgr. Vendula Divišová, Oddělení bezpečnostních a obranných studií

Politický systém ČR. Politologie a mezinárodní vztahy. Mgr. Vendula Divišová, Oddělení bezpečnostních a obranných studií Politický systém ČR Politologie a mezinárodní vztahy Mgr. Vendula Divišová, Oddělení bezpečnostních a obranných studií Obsah Základní charakteristiky politického systému ČR Legislativní vymezení Dělba

Více

z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Havířova

z ustavujícího zasedání Zastupitelstva města Havířova STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Zastupitelstvo města Havířova, Svornosti 86/2, 736 01 Havířov-Město NAŠE Č. j.: MMH/104 391/2018 VYŘIZUJE: Vladimíra Mikulášová v. r. TEL.: 596 803 218 FAX: 596 811 143 E-MAIL:

Více

ROZDĚLENÍ MOCI V ČR Moc zákonodárná, výkonná a soudní základní přehled

ROZDĚLENÍ MOCI V ČR Moc zákonodárná, výkonná a soudní základní přehled ROZDĚLENÍ MOCI V ČR Moc zákonodárná, výkonná a soudní základní přehled Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. PRINCIP DĚLBY MOCI moc ve státě je rozdělena

Více

Usnesení. přijatá na ustavujícím zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne v 15:00 hodin v jesenické kapli

Usnesení. přijatá na ustavujícím zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne v 15:00 hodin v jesenické kapli Město Jeseník Usnesení přijatá na ustavujícím zasedání Zastupitelstva města Jeseník konaném dne 21.11.2014 v 15:00 hodin v jesenické kapli 1. Zastupitelstvo města schvaluje volební řád pro volbu starosty,

Více

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra

M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra M e t o d i c k ý materiál odboru dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra Právní předpisy a jejich ustanovení související se zákonným zmocněním k vydávání obecně závazné vyhlášky obce, kterou

Více

3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2018 b) Dotační programy / tituly v tis.kč

3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2018 b) Dotační programy / tituly v tis.kč 3. Výdaje Olomouckého kraje na rok 2018 b) Dotační programy / tituly Odbor UZ ORJ 1 2 3 4 5 6=5/4 Odbor strategického rozvoje kraje 8 21 600 36 325 168,17 Program na podporu podnikání 2018 900 675 75,00

Více

Koaliční smlouva o vytvoření koalice rozpočtové odpovědnosti, transparentnosti a boje proti korupci

Koaliční smlouva o vytvoření koalice rozpočtové odpovědnosti, transparentnosti a boje proti korupci Koaliční smlouva o vytvoření koalice rozpočtové odpovědnosti, transparentnosti a boje proti korupci Zastupitelé zvolení do Zastupitelstva hlavního města Prahy za Občanskou demokratickoustranu (dále také

Více

Zpráva o činnosti ObHK se sídlem v Třinci za rok 2008. Zpráva o činnosti Oblastní hospodářské komory se sídlem v Třinci za rok 2008

Zpráva o činnosti ObHK se sídlem v Třinci za rok 2008. Zpráva o činnosti Oblastní hospodářské komory se sídlem v Třinci za rok 2008 Zpráva o činnosti Oblastní hospodářské komory se sídlem v Třinci za rok 2008 1 OBSAH OBSAH... 2 1. Úvod... 3 1.1 Historie a vývoj organizace... 4 1.2 Současnost Oblastní hospodářské komory se sídlem v

Více

Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí. Úvodní informace. Úvodní informace.

Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí. Úvodní informace. Úvodní informace. Závěrečná konference Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Pobeskydí Třanovice, 27. 4. 2015 Úvodní informace Posláním (misí) této strategie je přispět k všestrannému rozvoji Pobeskydí prostřednictvím

Více

Projekt POKOS v Moravskoslezském kraji

Projekt POKOS v Moravskoslezském kraji KRAJSKÉ VOJENSKÉ VELITELSTVÍ OSTRAVA Projekt POKOS v Moravskoslezském kraji Festival bezpečnosti 30.5.2018 plukovník Ing. Jaroslav Hrabec 2018 Obrana státu zákonná povinnost i morální závazek Koncepce

Více

Jistota, zkušenost, zlepšování

Jistota, zkušenost, zlepšování Programové prohlášení kandidáta na funkci děkana Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské univerzity v Opavě Jistota, zkušenost, zlepšování Vážení členové akademické obce, dovolte mi, abych Vás

Více

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013)

Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) Článek l Úvodní ustanovení Rada pro zdraví a životní prostředí Statut (Text po změně dle usnesení vlády č. 660 ze dne 21. srpna 2013) (1) Rada pro zdraví a životní prostředí (dále jen "Rada") je stálým

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

STANOVY. Autisté jihu, spolek. Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ

STANOVY. Autisté jihu, spolek. Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ STANOVY Autisté jihu, spolek Čl. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Při vědomí potřebnosti zkvalitnění života našich dětí s poruchou autistického spektra (dále jen PAS) jsme se rozhodli založit tento spolek. Spolek

Více

Občan kraje (ČR, trvalý pobyt v obci, újezd, cizinci, nem.) Samostatná působnost. Občan obce (ČR, trvalý pobyt, cizinci, nem.)

Občan kraje (ČR, trvalý pobyt v obci, újezd, cizinci, nem.) Samostatná působnost. Občan obce (ČR, trvalý pobyt, cizinci, nem.) Obec Zákon č. 128/2000 Sb. Kraj Zákon č. 129/2000 Sb. samostatné (rovnocenné) entity (pokud není stanovena působnost kraje, vždy je příslušná obec v oblasti územní samosprávy) Základním územním samosprávným

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 58. schůze dne 3. května 2002

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období rozpočtový výbor. USNESENÍ z 58. schůze dne 3. května 2002 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna 3. volební období - 2002 rozpočtový výbor 636 USNESENÍ z 58. schůze dne 3. května 2002 k výročním finančním zprávám politických stran a politických hnutí za

Více

Úspěšnost uchazečů při přijímacím řízení na vysoké školy v roce 2008

Úspěšnost uchazečů při přijímacím řízení na vysoké školy v roce 2008 Úspěšnost uchazečů při přijímacím řízení na vysoké školy v roce 2008 Úspěšnost uchazečů při přijímacím řízení na vysoké školy v roce 2008 11.2.2009, rubrika: Vzdělávání, strana: 2 Veřejné vysoké školy

Více

Zápis [1/UZM/10.11.2014] https://ejednani.nmnm.cz/wgj/service?action=cz.vera.web.server.action.tisk.novy.tisk Z Á P I S

Zápis [1/UZM/10.11.2014] https://ejednani.nmnm.cz/wgj/service?action=cz.vera.web.server.action.tisk.novy.tisk Z Á P I S Page 1 of 12 ustavující Zastupitelstvo města Nové Město na Moravě Z Á P I S z 1. schůze ustavujícího Zastupitelstva města Nové Město na Moravě, která se konala dne 10.11.2014 od 16:30 hodin v Kulturním

Více