KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz"

Transkript

1 KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN

2 Středa 1. října hodin Vestibul KDK VERNISÁŽ K VÝSTAVĚ PRACÍ Z LETNÍ ŠKOLY ARCHITEKTURY a prezentace práce komise pro architekturu a urbanismus Představení prací studentů a absolventů architektonických škol z České a Slovenské republiky zaměřených na konverzi přechodového pásu mezi městem a továrnou. V souvislosti s tím dojde k představení dosavadní práce Komise architektury a urbanismu. Vstup volný. Sobota 4. října od hodin Velký sál KDK TANCEM KOLEM SVĚTA Tanečně divadelní show TANCEM KOLEM SVĚTA aneb Letem tanečním světem. V příběhu o dívence, která se proměnila v ptáčka, aby mohla létat po světě, a učit se tančit různé taneční styly vystoupí mistryně republiky 2014, Taneční skupina roku 2014 THARA D.C. Mirky Břuskové, Tap dance Kopřivnice pod vedením Pavly Jeřábkové a členové TS RELAX Kopřivnice. Pořádá Taneční sdružení Relax, taneční skupina Thara ve spolupráci s Kulturním domem Kopřivnice. Vstupné: děti do 15 let a ZTP zdarma, mládež a důchodci 50 Kč, dospělí 100 Kč. Prodej vstupenek na místě.

3 Pondělí 6. října hodin Velký sál KDK KONCERT HANY ZAGOROVÉ VYPRODÁNO! Středa 8. října 2014 od hodin Velký sál KDK VEŘEJNÁ OBHAJOBA KRITÉRIÍ MA 21 Přijďte se podívat, zda Kopřivnice obhájí před odbornou komisí zařazení mezi nejlepší Zdravá města České republiky! Během prezentace zhlédnete: pokroky města za uplynulý rok důležité projekty a investice spolupráci s partnerskými organizacemi hledání cest k udržitelnému rozvoji Zve Zdravé město Kopřivnice a partneři. Vstup volný. Čtvrtek 9. října 2014 od hodin Velký sál KDK MYŠLENKY TGM A SOUČASNOST tentokrát s podtitulem Demokracii již máme, teď ještě ty demokraty. Masarykovo demokratické hnutí Kopřivnice, Konfederace politických vězňů, Město Kopřivnice Vás srdečně zvou na již 17. ročník setkání občanů s osobnostmi společenského života. Akce se koná pod záštitou Rádia Svobodná Evropa a města Kopřivnice. Vstup volný.

4 Sobota 11. října hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Giuseppe Verdi MACBETH Nová sezóna přímých přenosů MET: Live in HD bude zahájena 11. října Verdiho shakespearovskou tragédií Macbeth. V úspěšné inscenaci Adriana Noblea z roku 2007 vystoupí v náročné dramatické úloze Lady Macbeth sopranistka Anna Netrebko. Po jejím boku se v titulní roli objeví Željko Lučić, dále Joseph Calleja jako Macduff a René Pape jako Banco. Orchestr bude řídit Fabio Luisi. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Neděle 12. října hodin - Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo Studna Syndibád Vydejte se s námi na dobrodružnou cestu vonící dálkou, kávou a vzácným kořením, do země jménem Omán. Zde žil chudý, leč odhodlaný mládenec Syndibád. Na cestě za dobrodružstvím mu dopomůže tučná ryba, létající koberec, kouzelná lampa, džin a také samonavigovací papoušek Ale nebojte se, napínavá a nebezpečná cesta změní se v cestu svatební. Po necelé hodince v bambusovém labyrintu přijde šťastný konec. Délka představení: 50 minut Předprodej vstupenek v IC Kopřivnice.

5 Čtvrtek 16. října hodin Velký sál KDK KONCERT JARKA NOHAVICI VYPRODÁNO! DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Omlouváme se za chybný údaj o čase konání koncertu na vstupenkách. Jelikož je na nich uvedeno hodin, přesouvá se koncert oproti původnímu času na hodin. Za vzniklé nedopatření se velmi omlouváme a děkujeme za sdílení zprávy. Čtvrtek 16. října hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS BALET Jules Massenet MANON Přímý přenos baletu z Londýna Royal opera House The Royal Ballet Balet o prologu a třech aktech. Manon Lescaut je krásná mladá žena, která se stane obětí morálně zkorumpované Paříže 18. století. Prostřednictvím baletu oživuje Kenneth MacMillan Manonin příběh, brutalitu a úpadek, jak jsou vylíčeny v proslulé novele Abbé Prévosta, Manonin charakter, potácející se mezi láskou k básníku Des Grieuxovi a touhou po penězích a obdivu. V obsazení najdeme složité charaktery včetně bezcitného monsieura GM, nadutého Jailera, Manonina rozpustilého bratra Lescauta a jeho koketní milenky, avšak v centru baletu stojí v MacMillanově choreografii scény Manon a Des Grieuxe, vyjadřující silnou emocionální intenzitu a erotičnost. Vstupné: 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Zvýhodněná cena abonmá všech šesti baletů 1200 Kč. Předprodej v IC Kopřivnice.

6 Sobota 18. října hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Wolfgang Amadeus Mozart FIGAROVA SVATBA Dirigent James Levine bude řídit novou inscenaci Mozartovy Figarovy svatby v titulní roli s Ildarem Abdrazakovem a v režii Richarda Eyrea, mezi jehož další režijní počiny v Metropolitní opeře patří letošní Werther a velice úspěšná inscenace Carmen z roku Eyre děj opery, která během jediného, událostmi nabitého dne prověřuje lásku bohatého manželského páru a jejich dvou zasnoubených sloužících, zasadil do zámečku ve španělské Seville dvacátých let minulého století. V dalších úlohách se představí Marlis Petersen jako Figarova mazaná snoubenka Zuzanka, Peter Mattei jako jejich milostpán hrabě Almaviva, Marina Poplavskaja jako Almavivova nešťastná manželka a Isabel Leonard jako troufalé páže Cherubín. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Středa 22. října 2014 od hodin Velký sál KDK NAROZENINOVÁ PÁRTY V RÁMCI ROKU ČESKÉ HUDBY KOPŘIVNICE ZPÍVÁ Oslava 10. narozenin sboru KOPŘIVKA a sdružení Magistr. Zpívají děti a učitelé sborů všech kopřivnických základních škol. Můžete se těšit na koncert velkého sboru Kopřivka složeného ze sborů všech kopřivnických základních škol. Před 10 lety Kopřivka poprvé stanula před publikem v počtu necelé stovky dětí. Dnes už se děti téměř nevejdou na pódium, počet dětí stoupl na cca 170! Zájem o hudbu a zpěv v Kopřivnici roste. Nemalý podíl na tomto stavu mají vedoucí sborů učitelé, kteří zároveň tvoří hudební sdružení Magistr. Přijďte podpořit jejich nadšení a snahu, přijďte oslavit desetiletou muzikantskou a pěveckou tradici, v našem kraji zcela ojedinělou. Těší se na Vás pořadatelé DDM a Kulturní dům Kopřivnice. Vstupné: 30 Kč, děti 10 Kč (bývalí členové a děti do 6 let zdarma). Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice.

7 Pátek 24. října 2014 od hodin Velký sál KDK KONCERT TATROSKY A SKUPINY NEBE Tatroska osmičlenná ska-alternativní hudební skupina původem z Kopřivnice, a z jejího muzikálního podsvětí, vznikla na podzim roku Od té doby (s krátkou přestávkou v průběhu let 2012/2013) působí na československé scéně a stihla vystoupit na více než 100 klubových koncertech, hudebních festivalech a soukromých mejdanech. Za největší úspěch si zatím její členové považují vystoupení na hlavní stage festivalu Colours of Ostrava Nebe výrazný objev české hudební scény kapela Nebe vydala koncem května svoji druhou studiovou desku Než se rozední, kterou avizoval stejnojmenný úspěšný hit. Ten se stejně jako průlomový hit Vteřina zařadil na přední příčky v českém éteru. Jejich svěží zvuk, působivé texty a stále přesvědčivější vystoupení oslovují čím dál více fanoušků, což svědčí o tom, že se kapela vydala správným směrem, a z nebe na zem asi jen tak nespadne. Dle všech ukazatelů havířovská pětice už teď potvrzuje, že se nejedná o žádnou rychlokvašku, ale že se tu rodí potencionální následník rodu našich domácích poprockových veličin (Chinaski, No Name, Kryštof, Mandrage), se kterým nutno počítat. Vstupné: 120 Kč v předprodeji, 150 Kč na místě. Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice. Úterý 28. října hodin Masarykovo náměstí SETKÁNÍ U POMNÍKU T. G. MASARYKA Kopřivničané vzdají hold Masarykovi. U příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu se uskuteční u pomníku Tomáše Garrigue Masaryka tradiční vzpomínkové setkání. Zahájí je vystoupení Pěveckého sdružení Kopřivnice, následovat bude proslov zástupce města a vše bude ukončeno československou hymnou. Pořádá Město Kopřivnice ve spolupráci s Kulturním domem Kopřivnice.

8 Čtvrtek 30. října hodin Velký sál KDK VŠECHNOPARTIČKA s Karlem Šípem a Josefem Aloisem Náhlovským Zábavná show baviče, moderátora a textaře Karla Šípa na motivy televizního pořadu Všechnopárty, tentokrát s jediným hostem: J. A. Náhlovským. Prostor dostanou i dotazy diváků. Vstupné: 250 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice.

9 PŘIPRAVUJEME NA ZAČÁTEK LISTOPADU 2014 Sobota 1. listopadu hodin - Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Georges Bizet CARMEN The New York Times popsaly inscenaci Carmen z dílny režiséra Richarda Eyera jako uhrančivou. Není divu, že se stala nejúspěšnější operou v historii přímých přenosů MET: Live in HD. Titulní roli svůdné cikánky ztvární Anita Rachvelishivili, která za ni sklidila nevídaný úspěch na předních světových jevištích. Aleksandrs Antonenko se představí jako zamilovaný voják don José, nadějná sopranistka Anita Hartig bude zpívat Micaëlu a Ildar Abdrazakov toreadora Escamilla. Orchestr Metropolitní opery bude řídit španělský dirigent Pablo Heras-Casado. Vstupné: 300 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. Sobota 1. listopadu hodin Velký sál KDK FRANTIŠKOVO ČAROVÁNÍ S MAJDOU Vystoupení Magdy Reifové a skřítka Františka. Pořádá Agentura Pragokoncert Bohemia a. s. Vstupné: 1. sektor 150 Kč, 2. sektor 135 Kč. Předprodej vstupenek od v IC Kopřivnice.

10 Úterý 4. listopadu hodin Velký sál KDK PAVEL ŠPORCL a jeho Gipsy Way Ensemble Program: GIPSY FIRE Houslista Pavel Šporcl pokračuje ve svém žádaném projektu s cikánskou muzikou: v rámci tradičního turné tentokrát představí a koncertně provede nové album Gipsy Fire. CD natočil se svou cimbálovou kapelou Gipsy Way a hostem, vynikajícím akordeonistou, Vojtěchem Szabó pro vydavatelství Supraphon v červnu tohoto roku. Nahrávka je volným pokračováním Šporclova zatím nejúspěšnějšího programu Gipsy Way. S ním odehrál téměř 250 koncertů v nejrůznějších zemích světa včetně Číny. S cikánskými hudebníky virtuóz koncertoval na prestižních hudebních festivalech u nás i ve světě, záznam jejich koncertu z Mezinárodního hudebního festivalu Smetanova Litomyšl dvakrát vysílala Česká televize. U televizních obrazovek koncert sledovalo pokaždé téměř čtvrt milionu diváků. Vstupné: 300 Kč. Abonenti Divadelního předplatného mají slevu 25 %. Předprodej vstupenek od středy v IC Kopřivnice. Čtvrtek 6. listopadu hodin Kinosál KDK NOVINKA SEZÓNY EXHIBITIONS ON SCREEN VÝSTAVY NA PLÁTNECH KIN VIKINGOVÉ Z BRITSKÉHO MUZEA Záznam natočený v Londýně nabízí divákům v kinosálech nerušenou prohlídku výstavy s výkladem expertů na vikinská plavidla, zbraně, pohřební a náboženské rituály, jazyk Vikingů a jejich odkaz budoucím generacím lidstva. Vrcholem výstavy je zakonzervovaný exponát vůbec nejdelší objevené lodi Roskilde 6 a o jedinečnosti vikinských plavidel diváky přesvědčí řemeslníci Britského muzea, kteří v průběhu natáčení postaví trup vikinské lodi. Nebudou chybět ohromující detailní záběry vystavených exponátů a vikinského pokladu ani

11 pohřební rituál osvětlený výhradně hořícími loučemi, který se odehraje v prostorách muzea. Vikingové z Britského muzea návštěvníkům i divákům připomenou, jak severští mořeplavci Vikingové pomáhali utvářet současnou podobu naší společnosti na čtyřech světadílech. Výstava Vikingové: život a legenda i její filmová prohlídka se soustřeďují na historické období od konce 8. století do začátku 11. století, které bývá nazýváno věkem Vikingů. V této době Vikingové radikálně expandovali z domovské Skandinávie a vytvořili tak síť kulturních vazeb, které spojovaly Kaspické moře se Severoatlantickým oceánem a Severní polární kruh se Středozemím. Mezi zásadní aspekty vikinské identity patřila válka a bojovnost a první kontakt s cizími národy často provázelo násilí a agrese. Mezi exponáty výstavy se objeví například nedávno odkryté kostry popravených Vikingů z masového hrobu, který byl objeven v anglickém hrabství Dorset, dále brnění a zbraně. Ale nebudou chybět ani šperky, sochy a kovové předměty, s nimiž drancovali, ale i obchodovali téměř po celé zeměkouli. Zlatým hřebem výstavy i její filmové prohlídky je Roskilde 6 nejdelší vikinská loď, která byla odkryta v jednom dánském přístavu. O samotném objevu, vykopávkách a zakonzervování pozůstatků žeber lodi pohovoří konzervátorka dánského Národního muzea Kristiane Straetkvern. Známý jachtař Robin Knox-Johnston zas bude vzpomínat na svou cestu přes Atlantický oceán, při níž používal vikinské navigační techniky. Tesaři a truhláři z Národního námořního muzea v průběhu natáčení postaví trup vikinské lodi, aby divákům ukázali, v čem byla tato plavidla tak jedinečná. Základními požadavky při jejich konstrukci byla rychlost, odolnost a nádherný tvar, který v ostatních budil hrůzu. Replika vikinské lodi bude umístěna před budovu muzea, a když se začne pomalu stmívat, zahájí se přípravy k vikinskému pohřbu. Ten vyvrcholí dramatickým spálením lodi na hranici, kterou obstoupí rituální procesí vikinských válečníků a zažehne ji hořícími loučemi.

12 Vystavené zbraně a uloupené poklady dokládají, že vikinskou identitu tvořilo v první řadě válčení a boj. Nedávno objevené kostry popravených Vikingů v masovém hrobě poblíž Weymouthu v hrabství Dorset divákům zprostředkují přímý kontakt se skutečnými Vikingy. Jsou ovšem také dokladem toho, co se mohlo stát, když tito válečníci na britské půdě prohráli. Překrásné zlaté a stříbrné šperky, které jsou na výstavě k vidění, dokazují, jak okázale dávali vikingští mužové a ženy najevo své společenské postavení. Patří mezi ně i předměty ze stříbrného pokladu nalezeného u ruské vesnice Gnězdovo, které v Británii dosud nebyly vystaveny a které dokládají, jak skandinávské, slovanské a blízkovýchodní kulturní vlivy již v době Vikingů přispěly k formování počátků ruského státu. Na výstavě bude poprvé k vidění i největší a nejvýznamnější poklad z Yorkské nížiny, který byl objeven v roce 2007 poblíž městečka Harrowgate amatérskými hledači kovů. Poklad čítá mince, náramky a množství neraženého mincovního kovu a stříbrných úlomků. Je dost možné, že se jedná o poklad uloupený Vikingy při jednom z nájezdů. Obsahuje předměty pocházející z tak dalekých zemí, jako je Afghánistán na východě a Irsko na západě, dále z Ruska, Skandinávie a kontinentální Evropy. Přenos uvede ředitel Britského muzea Neil MacGregor a výstavou budou provázet známí historici Michael Wood a Bettany Hughes spolu s kurátorem výstavy Garethem Williamsem a mnoha experty na vikinská plavidla, zbraně, pohřební a náboženské rituály, jazyk Vikingů a jejich odkaz budoucím generacím lidstva. Vstupné: 250 Kč. Při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 200 Kč.

13 Sobota 8. listopadu 2014 Velký sál KDK MOTÝLEK 2014 TENTOKRÁT SPORTOVNÍ 18. ročník přehlídky dramatické, taneční a hudební tvorby zdravotně handicapovaných dětí. Pořádá Dětské centrum Motýlek a Kulturní dům Kopřivnice. Neděle 9. listopadu hodin Kinosál KDK NEDĚLNÍ POHÁDKA V KINOSÁLE Divadlo Kufr Velký Fuk + žonglérská dílna V roce 2003 zabalily Adéla Kratochvílová a Dáša Trávníková KUFR do něj pár míčků, kuželek, diabol a slepici Julii, oblékly si pruhované oblečky a vyrazily do světa. Tak vzniklo Divadlo KUFR. Žonglování se stalo charakteristickým rysem uměleckého vyjadřování Divadla KUFR. Snaží se o žánrovou divadelní různorodost. Balancuje na pomezí pouličního-klaunského-kejklířského divadla, nového cirkusu a netradičního autorského experimentálního divadla. Velký Fuk je zlobivý komínový krtek, který se usadil na půdě za komínem. Pohádkové tetičce špiní prádlo, co se suší na šňůře a v noci se spouští komínem do kuchyně, kde sežere, na co přijde. To rozezlí dědečka, který se rozhodne s krtkem rázně skoncovat a vydá se za ním na půdu. Jenže Velký Fuk strašně rád fouká a jde mu to opravdu dobře Děti jsou interaktivně vtahovány do příběhu prolézají komínem, zpívají písničku, spolupracují na tvorbě příběhu. Po představení je připravena žonglérská dílna. Délka představení: 60 minut Zaměření: od 5 do 12 let a rodiče s dětmi Vstupné: 50 Kč

14 DALŠÍ PŘIPRAVOVANÉ AKCE DO KONCE ROKU 2014 Abyste věděli, na co se u nás do konce roku můžete těšit, přinášíme Vám přehled těch nejvýznamnějších akcí, které pro Vás právě připravujeme Čtvrtek 13. listopadu hodin Velký sál KDK PODZIMNÍ SENIORSKÉ ODPOLEDNE Tradiční kulturní a zábavné setkání seniorů s programem. Předprodej vstupenek od čtvrtka 23. října 2014 v IC Kopřivnice. Pátek 14. listopadu hodin Velký sál KDK KONCERT JAROSLAVA HUTKY u příležitosti 25. výročí sametové revoluce. Předprodej vstupenek od čtvrtka 16. října 2014 v IC Kopřivnice. Čtvrtek 20. listopadu hodin Velký sál KDK DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ John Buchan, Alfred Hitchcock, Patrick Barlow 39 STUPŇŮ Hraje: BURANTEATR (Brno) Vstupenky již v prodeji v IC Kopřivnice. Sobota 22. listopadu hodin Kinosál KDK PŘÍMÝ PŘENOS METROPOLITNÍ OPERA Gioachino Rossini LAZEBNÍK SEVILLSKÝ Vstupenky již v prodeji v IC Kopřivnice.

15 Sobota 29. listopadu a hodin Velký sál KDK TANEČNÍ SOUTĚŽ TATRA 48. ročník Postupová soutěž třídy A ve standardních a latinskoamerických tancích dospělých párů. Předprodej vstupenek od středy 5. listopadu 2014 od hodin v IC Kopřivnice. Neděle 30. listopadu 2014 SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ ADVENTU V KOPŘIVNICI Vánoční jarmark v sadu Dr. Edvarda Beneše Vstup volný. Pondělí 1. prosince hodin Velký sál KDK VÁNOČNÍ KONCERT ORCHESTRU VÁCLAVA HYBŠE Hlavní host: Věra Martinová Předprodej vstupenek od čtvrtka 23. října 2014 v IC Kopřivnice. Pátek 5. prosince hodin Malý sál KDK LÉČIVÉ DIVADLO GABRIELY FILIPPI Dar z nebes Gabriela Filippi a Patrik Kee

16 PROGRAM KINA KOPŘIVNICE NA ŘÍJEN Datum Kč Kč ST 1. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 2. Labyrint: Útěk 110 Fízlové, hajzlové 90 PÁ 3. Labyrint: Útěk 110 Fízlové, hajzlové 90 Datum Kč Kč Kč Století SO 4. 7 trpaslíků 115 Miroslava 90 Zmizelá 120 Zikmunda NE 5. 7 trpaslíků 115 Století Miroslava 90 Zmizelá 120 Zikmunda Datum Kč Kč PO 6. Století Miroslava Zikmunda 90 Zmizelá 120 ÚT FK: Zázraky 100/80 ST 8. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 9. Divoké historky 80 Anabelle 100 PÁ 10. Divoké historky 80 Anabelle 100 Datum Kč Kč Kč SO MET: G. Verdi Macbeth 300/ 250 NE 12. Divadlo Nick Cave: Andělé Studna dní na 70 všedního dne Syndibád Zemi 120 Datum Kč Kč PO 13. ÚT 14. Nick Cave: dní na Zemi 70 Andělé všedního dne FK: PFO: Boj o moc: Protest ve filmu + Nové hranice: Světová kinematografie v Africe, Asii, Latinské Americe ST 15. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT BALET: Manon 90/70 300/250/ 200

17 Datum Kč Kč PÁ 17. Andělé všedního dne 120 Drákula: Neznámá legenda 120 Datum Kč Kč Kč SO 18. Dům kouzel 110 NE 19. Dům kouzel MET: W. A. Mozart Figarova svatba Andělé všedního dne 120 Drákula: Neznámá legenda Datum Kč Kč PO 20. Andělé všedního Drákula: 120 dne Neznámá legenda 120 ÚT FK: PFO: Dvojí život Veroniky 90/70 ST 22. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 23. Škatuláci 110/90 Soudce 100 PÁ 24. Škatuláci 110/90 Soudce / Datum Kč Kč Kč Co jsme SO trpaslíků 115 komu 110 John Wick 110 udělali? NE trpaslíků 115 Co jsme komu 110 John Wick 110 udělali? Datum Kč Kč PO 27. Co jsme komu udělali? 110 John Wick 110 ÚT FK: O koních a lidech 110/90 ST 29. TENTO DEN KINO NEHRAJE! ČT 30. Mezi náhrobními kameny 110 Intimity 110 PÁ 31. Mezi náhrobními kameny 110 Intimity 110

18 METROPOLITNÍ OPERA V ČR osmá a ve světě již devátá sezóna operních přenosů z Metropolitní opery cyklus Met: Live in HD bude zahájena v říjnu. Předprodej na sezónu 2014/2015 však v kině Kopřivnice byl zahájen již 1. srpna Vstupné 300 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 250 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Sobota 11. října hodin GIUSEPPE VERDI MACBETH Sobota 18. října hodin WOLFGANG AMADEUS MOZART FIGAROVA SVATBA Sobota 1. listopadu hodin GEORGES BIZET CARMEN Sobota 22. listopadu hodin GIOACCHINO ROSSINI LAZEBNÍK SEVILLSKÝ Sobota 13. prosince hodin RICHARD WAGNER MISTŘI PĚVCI NORIMBERŠTÍ Sobota 17. ledna hodin FRANZ LEHÁR VESELÁ VDOVA Sobota 31. ledna hodin JACQUES OFFENBACH HOFFMANNOVY POVÍDKY Sobota 14. února hodin P. I. ČAJKOVSKIJ / B. BARTÓK JOLANTA / MODROVOUSŮV HRAD Sobota 14. března hodin GIOACCHINO ROSSINI JEZERNÍ PANÍ Sobota 25. dubna hodin P. MASCAGNI / R. LEONCAVALLO SEDLÁK KAVALÍR / KOMEDIANTI Více informací naleznete na samostatném letáku.

19 BALET V KINĚ Balet v kině vstoupí do druhé sezóny ve velkolepém měřítku. Baletní perly z londýnského Královského baletu uvede Kino Kopřivnice. Tento špičkový baletní dům zařadil do nové sezóny celkem čtyři přímé přenosy a dva záznamy, které jistě nebudou cizí ani baletním laikům. Vstupné 300 Kč v den konání baletu, 250 Kč v předprodeji. Zvýhodněná cena abonmá všech šesti baletů 1200 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Čtvrtek 16. října hodin MANON Úterý 16. prosince hodin ALENKA V ŘÍŠI DIVŮ Pondělí 23. února hodin ROMEO A JULIE Úterý 17. března hodin LABUTÍ JEZERO Pondělí 13. dubna hodin ZIMNÍ POHÁDKA Úterý 5. května hodin MARNÁ OPATRNOST Více informací naleznete na samostatném letáku.

20 EXHIBITION SVĚTOVÉ MALÍŘSTVÍ NA PLÁTNECH KIN Série Exhibition Světové malířství na plátnech kin zahájil dubnový satelitní přenos Manet: Portraying Live z výstavy v londýnské Royal Academy of Arts. Série Exhibition navazuje na úspěšný loňský přenos výstavy Leonarda da Vinciho z londýnské Národní galerie. Za ambici si série Exhibition mimo jiné klade stát se alternativou k již zavedeným a populárním přímým přenosům do kin z performing arts např. z Metropolitní opery v New Yorku či Velké moskevského divadla ( Bolšoj ). V červnu série pokračovala výstavou Munch 150 z Osla, v říjnu pak naváže výstavou Vermeer a hudba z Londýna. Vstupné 250 Kč, při SOUČASNÉ koupi 6 a více vstupenek na jeden a více přenosů cena 200 Kč. VSTUPENKY NENÍ MOŽNÉ VRACET! PROGRAM: Čtvrtek 6. listopadu hodin VIKINGOVÉ Z BRITSKÉHO MUZEA Pátek 26. prosince hodin MATISSE Z TATE MODERN GALERIE V LONDÝNĚ Čtvrtek 22. ledna hodin DÍVKA S PERLOU A DALŠÍ DÍLA HOLANDSKÝCH MISTRŮ Z MUZEA MAURITSHUIS V HOLANDSKU Čtvrtek 5. března hodin REMBRANDT Z NÁRODNÍ GALERIE V LONDÝNĚ A RIJKSMUSEA V AMSTERDAMU Čtvrtek 30. dubna hodin VINCENT VAN GOGH Z MUZEA VINCENTA VAN GOGHA V AMSTERDAMU Čtvrtek 28. května hodin IMPRESIONISTÉ Z PAŘÍŽE, LONDÝNA A USA Čtvrtek 11. června hodin HERMITAGE REVEALED ODHALENÁ ERMITÁŽ Z PETROHRADU Více informací naleznete na samostatném letáku.

21 PROGRAM MĚSTSKÉ KNIHOVNY NA ŘÍJEN Čtvrtek 2. října pátek 31. října Čítárna knihovny KDK CESTOU Z MĚSTA Výstava fotografií slečny Daniely Tejčkové. Otevírací doba: Po, Út, Čt, Pá a Vstup volný. Pondělí 6. října a hodin Dětské oddělení knihovny KDK KNIŽNÍ TAŠKAŘICE Když darovat knihu, tak v tašce od nás Přijďte si vyrobit originální dárkovou tašku! Vstupné: 5 Kč na materiál Úterý 7. října hodin Akademická posluchárna KDK I ZÁKON JE KNIHA Přednáška realizovaná v rámci projektu Spotřebitelské poradenství aneb spotřebitelská práva v Novém občanském zákoníku (a jejich právních normách). Přednáší: Mgr. Tereza Klevarová, sociální pracovník Občanské poradny Vstup volný.

22 Čtvrtek 9. října hodin Akademická posluchárna KDK PROMÍTEJ I TY! KREV V MOBILECH Městská knihovna vás zve na promítání dokumentárního filmu. Napadlo Vás někdy, že se ve vašem mobilu mohou skrývat vzácné minerály potřísněné krví obětí války v Demokratické republice Kongo? Dánský režisér Frank Piasecki Poulen své pátrání začíná na Světovém mobilním kongresu v Barceloně. Ke svému zděšení zjišťuje, že mu žádný z výrobců nemůže zaručit, že právě jeho mobily nemají s nelítostnou válkou o naleziště minerálu v Kongu nic společného. Vstup volný. Úterý 14. října hodin Akademická posluchárna KDK TAJUPLNOSTI O jevech ne zcela obvyklých a objasněných přijde vyprávět záhadolog, publicista a spisovatel Arnošt Vašíček, který vám také představí svou novou chystanou knihu. Vstup volný.

23 Úterý 21. října hodin Akademická posluchárna KDK KARIBSKÁ KRÁSKA KUBA aneb Putování po ostrově (ne)svobody Městská knihovna v rámci cestovatelského cyklu zve všechny zájemce na besedu s cestovatelem a průvodcem Milanem Jánou. Neobyčejné vyprávění o ostrově plném překvapení. Pod žhavým sluncem se tu snoubí překrásná subtropická příroda i rozpadající se koloniální památky, vzpomínky na Ernesta Hemingwaye i předpisy a nařízení, nad nimiž zůstává rozum stát. Tyrkysové moře i džunglí porostlé hory s vodopády, památníky kubánské revoluce i plantáže s tabákem a cukrovou třtinou, billboardy s Che Guevarou a Fidelem Castrem i fantastická muzika a temperament vlnících se těl v rytmu divoké salsy. Do toho věci tak prozaické jako jsou stále pojízdné automobily z 50. let, o nichž netušíte, že ještě fungují. A vynikající kubánský rum či doutníky snad ani není třeba představovat. Vstup volný.

24 13. ROČNÍK AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU ZIMNÍ SEMESTR 2014/2015 SPISOVATELÉ PRO RADOST ANEB SPISOVATELÉ JAK JE ZNÁTE I NEZNÁTE II. Mgr. Ladislav Cvíček vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 1. října J. V. Sládek, K. V. Rais 15. října E. Bass, K. Poláček 29. října J. Lada, H. Salichová DĚJINY I SOUČASNOST LETECTVÍ Svaz letců ČR, odbočka č. 18 plk. ing. Vladimír Vaňka Příbor vždy ve středu od hodin, Akademická posluchárna 8. října Historie letectví balony, vzducholodě, základní konstrukce, letectví na našem území (Jaroslav Janečka) 22. října Aerodynamika, základy pohybu letounu ve vzduchu (Oldřich Frýdecký, Čestmír Šedivý) SETKÁNÍ S VÝTVARNÝMI TECHNIKAMI A MATERIÁLY Mgr. art. Anna Georgiadu vždy ve středu od 9.00 hodin, Čítárna knihovny 1. října, 15. října, 29. října VIRTUÁLNÍ UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU: KOUZELNÁ GEOMETRIE Provozně ekonomická fakulta ČZU v Praze ve spolupráci s Matematickofyzikální fakultou Univerzity Karlovy v Praze PhDr. Alena Šarounová, CSc., RNDr. Petra Surynková, Mgr. Oldřich Hykš vždy v úterý od 9.00 hodin, Akademická posluchárna 7. října Několik pohledů na kružnici a kouli 21. října Mnohoúhelníky a mnohostěny

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ZÁŘÍ 2014 www.kulturakoprivnice.cz Středa 3. září 2014-18.00 hodin - Kostel sv. Bartoloměje v Kopřivnici KONCERT V RÁMCI SVATOVÁCLAVSKÉHO HUDEBNÍHO FESTIVALU 2014 PROGRAM: JOHANN SEBASTIAN

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2014 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 1. listopadu 2014 15.00 hodin Velký sál KDK FRANTIŠKOVO ČAROVÁNÍ S MAJDOU Františkovo čarování s Majdou je dětské představení volně navazující

Více

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016

PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 PROGRAM MEKUC LISTOPAD 2016 Středy 2. a 16. listopadu 9.30 11.30 hudební sál MKD TERAPIE BARVAMI Otevřený relaxační kurz s A. Rohde Kabele. Vstupné 50 Kč Středa 2. listopadu v 19.30 hodin hudební sál MKD

Více

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a

Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a S t a t u t á r n í m ě s t o Z l í n USNESENÍ Z a s t u p i t e l s t v o m ě s t a Z l í n a 25. zasedání 17. 5. 2018 53/25Z/2018 žadatele ART ZLÍN z. s. (IČ: 22726306), 60200 Kč, JAZZ DO REGIONU, červenec

Více

datum den čas místo typ poznámka - typ poznámka - země

datum den čas místo typ poznámka - typ poznámka - země datum den čas místo typ z poznámka - poznámka typ - země 1.11.2014 so 16:00 Hvězda promítání Itálie 1.11.2014 so 17:45 Hvězda promítání USA 1.11.2014 so 20:30 Hvězda promítání USA 2.11.2014 ne 14:30 Hvězda

Více

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU

MKD KURZ PLETENÍ Z PEDIGU Mekuc 11/2015 Úterý 3. listopadu v 15.30 hodin hudební sál MKD PŘÍVORANKA Středa 4. listopadu v 17.00 hodin hudební sál MKD JAZZ WORLD PHOTO 2015 Zahájení výstavy fotografií a Jazzového listopadu v MEKUC.

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Diaklub Slavičín

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED ŘÍJEN 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 4. 10. od 18.45 hod. Přímý přenos představení Divadla Járy Cimrmana ČESKÉ NEBE Kino Puls Kopřivnice. Vstupné 200 Kč. (Předprodej od 24. září)

Více

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU

PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROGRAM KULTURNÍCH A SPORTOVNÍCH AKCÍ MĚSTA KAMENICE NAD LIPOU PROSINEC 2012 v 10 hodin MIKULÁŠSKÝ BĚH Běžecké sdružení Liga 2000 v Kamenici nad Lipou Vás zve na tradiční běh, který bude zahájen před sportovní

Více

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ

VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Mělnické kulturní PROGRAM 12/2015 Úterý 1. 12. 17.00 20.00 hodin hudební sál MKD VÁNOČNÍ KURZ ARANŽOVÁNÍ Kurz výroby vánočních dekorací s lektorkami SOU Liběchov. Rezervace na tel. 606 613 406 nebo na

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018

PROGRAM. pátek, 15. prosince čtvrtek, 31. května středa, 20. prosince pondělí, 8. ledna 2018 PROGRAM Překladatelská soutěž Susanny Roth 2018 České centrum Moskva vyhlašuje 5. ročník Mezinárodní překladatelské soutěže Susanny Roth, určené pro mladé překladatele z českého jazyka. Jejím cílem je

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Divadelní festivaly Datum vytvoření 15.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehlídka hlavních českých divadelních festivalů Způsob využití Výklad nové

Více

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy

Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy 1 1 Dům kultury Vsetín s.r.o. Program na listopad 2015 úterý 10. listopadu, 19.00 hodin Kino Vatra Úžasné divadlo fyziky Všechny barvy duhy Jak se díváme na svět? Proč naše oči vidí právě to, co vidí?

Více

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 6/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 6/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, na prahu léta je již v plném proudu výstavní sezóna Národopisného muzea Slánska ve Třebízi. Návštěvníci vníci sem přicházejí nejen za stálými expozicemi

Více

HUDBA NA JEVIŠTI. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.

HUDBA NA JEVIŠTI. Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková. Datum (období) tvorby: Ročník: šestý. Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2. HUDBA NA JEVIŠTI Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: 16.8.2012 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: hudební výchova na 2.stupni ZŠ Anotace: Žáci se seznámí s hudebními útvary předváděnými na

Více

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED SRPEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Pátek 1. srpna 2014 Informační centrum Kopřivnice ZAHÁJENÍ PRODEJE DIVADELNÍHO PŘEDPLATNÉHO 2014 2015! Čtvrtek 25. září 2014 EMIL ARTUR LONGEN DEZERTÉR

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží

Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží Smetanova Litomyšl stále vítá hvězdy. Ale už ne na malém nádraží http://www.rozhlas.cz/pardubice/nej/_zprava/smetanova-litomysl-stale-vita-hvezdy-ale-uz-ne-na-malem-nadrazi--1732722 10.06.2017 - rozhlas.cz

Více

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED LISTOPAD 2012 www.kulturakoprivnice.cz Čtvrtek 1. 11. pátek 23. 11. Výstava k 20. výročí ADRA Kulturní dům vestibul. Bez vstupného. Putovní výstava mapující 20 let činnosti jedné z nejvýznamnějších

Více

stručný popis akce: Večerem provází PhDr. Jiří Vaníček, rezervace míst v Kavárně Chotěboř, vstupné 90,- Kč. pořadatel: Kavárna Chotěboř

stručný popis akce: Večerem provází PhDr. Jiří Vaníček, rezervace míst v Kavárně Chotěboř, vstupné 90,- Kč. pořadatel: Kavárna Chotěboř Šotek v muzeu Chotěboř datum začátku akce: 27.06.2014 datum ukončení akce: 26.10.2014 místo konání: Městské muzeum - zámek stručný popis akce: Hravá výstava pro celou rodinu + nové stálé expozice Jindřich

Více

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC

KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC KULTURNÍ PŘEHLED ČERVENEC 2013 www.kulturakoprivnice.cz Sobota 20. 7. od 15.00 hodin Brekekeyáda aneb odpoledne s vodníky Prostranství před kulturním domem. Bez vstupného. Zábavné odpoledne pro děti plné

Více

SEZONA 2014-15. na plátnech kin PŘÍMÉ PŘENOSY Z NEW YORKU VZLETNÁ SEZONA 2014-15

SEZONA 2014-15. na plátnech kin PŘÍMÉ PŘENOSY Z NEW YORKU VZLETNÁ SEZONA 2014-15 SEZONA 2014-15 11. ŘÍJNA 2014 18:45 G. VERDI: MACBETH LUISI / NOBLE NETREBKO, CALLEJA, LUČIĆ, PAPE 18. ŘÍJNA 2014 18:45 W. A. MOZART: LE NOZZE DI FIGARO (FIGAROVA SVATBA)* LEVINE / EYRE POPLAVSKAJA, PETERSEN,

Více

Tři králové kdy: 4.1.2013 15:30

Tři králové kdy: 4.1.2013 15:30 Výstava kožených obrazů a kabelek kdy: 7.11.2012 4.1.2013 kde: Společenská a kulturní místnost popis akce: Obrazy i kabelky, které vytváří paní Blanka Mudrová, si můžete také zakoupit. Vystaveny jsou tzv.

Více

X X

X X Granty v oblasti kultury Rozpočet 705 tis. Kč + převod 7,283 tis. Kč, celková částka k rozdělení 712,283 tis. Kč ORJ 03 Př.č.Z.ć. Zadatel Název projektu Popis projektu Předp. výdaje Předp. příjmy Žádost

Více

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57 Město Vysoké Mýto slaví v tomto roce 750 let od svého založení českým králem Přemyslem Otakarem II. Po celý rok zde probíhají kulturní, společenské a sportovní akce. Do oslav se zapojila většina vysokomýtských

Více

Týden otevřených dveří v Mateřském klubu při DDM-SVČ Junior Chotěboř datum začátku akce: 28.02.2011 datum ukončení akce: 04.03.2011 stručný popis akce: ukázka kroužků, vstup zdarma PO 9:15-9:30 hod. Hudební

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz SK Slavičín Vás srdečně

Více

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 3/2017. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 3/2017 Vážení přátelé slánského muzea, velká část měsíce března se ponese v duchu přednáškového pásma Regio Slanensis na půdě slánského gymnázia. Serie přednášek bude obohacena o vernisáž výstavy

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ČERVENEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011

ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 ZPRÁVY Z ICM PRACHATICE 48/2011 Co se událo minulý týden? AICM ČR na veletrhu Vzdělání a řemeslo v Českých Budějovicích! Od středy 23. do pátku 25. listopadu 2011 byl v Českých Budějovicích zahájen již

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ)

GWYN ASHTON (GB) PETRA BÖRNEROVÁ TRIO (HU, SK, CZ) DŮM KULTURY ŠUMPERK, s. r. o. Fialova 3, 787 01 Šumperk, tel: 583 214276, tel./fax: 583 214287 tel.č. předprodeje vstupenek: 583 214279 /od 14 do 18 h/ e-mail: dksumperk@dksumperk.cz, www.dksumperk.cz,

Více

Výstava: Pavel Křivský Výstava: Vánoce - knihy se sváteční tématikou Výstava kožených obrazů a kabelek

Výstava: Pavel Křivský Výstava: Vánoce - knihy se sváteční tématikou Výstava kožených obrazů a kabelek Výstava: Pavel Křivský datum začátku akce: 14.09.2012 datum ukončení akce: 12.11.2012 čas začátku akce: v otevírací době muzea místo konání: městské muzeum - zámek stručný popis akce: Pavel Křivský, rodák

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ÚNOR 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Město Slavičín ve spolupráci

Více

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov

ZÁŘÍ čt Pes baskervillský / A. C. Doyle detektivní komedie / před Otáčivým hledištěm Český Krumlov ZÁŘÍ 2016 01 čt Pes baskervillský / A. C. Doyle 02 pá Pes baskervillský / A. C. Doyle 03 so Pes baskervillský / A. C. Doyle 04 ne Pes baskervillský / A. C. Doyle 08 čt Baron Prášil / Z. Jecelín 09 pá Baron

Více

Proč jsme se stali pěstouny? To je téma besedy, která se koná dnes od 16 hodin v Městské knihovně v Broumově.

Proč jsme se stali pěstouny? To je téma besedy, která se koná dnes od 16 hodin v Městské knihovně v Broumově. Prázdniny v Ulitě, Strašidelná Alejka, Slavnosti piva a klobás, Vinná brána, přednáška, dlabání dýní, divadlo pro děti i pro dospělé, výlov rybníku, křest rockového alba, fotbal. To jsou tipy na akce,

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně KVĚTEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz MO KSČM spolu

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA Czech Dance Benefit Society o.s. uvádí MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA NABÍDKA PARTNERSTVÍ PRO ČESKOU PREMIÉRU O PROJEKTU GHETTO 1577 Výlučnost projektu Projekt současného tanečního divadla

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník.

Čtvrtek 7. května v 17.00 hodin divadelní sál MKD VYSTOUPENÍ ŽÁKŮ ZUŠ MĚLNÍK Absolventský a ročníkový koncert žáků tanečního oboru ZUŠ Mělník. PROGRAM MEKUC KVĚTEN 2015 Pondělí 4. května v 17.00 MKD KVĚTEN 1945 NA MĚLNÍKU Přednáška vojenského historika pplk. PhDr. Eduarda Stehlíka doplněná výstavou dobových fotografií a plakátů ze Státního archivu

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok

PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok ZÁKLADNÍ UMĚLECKÁ ŠKOLA DONÍN, příspěvková organizace ZÁŘÍ Horní Valy 2, 695 01 Hodonín telefon 702 018 098 e-mail: zus.hodonin@wordonline.cz PŘIPRAVOVANÉ AKCE školní rok 2015-2016 22. 9. Domov pro seniory

Více

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty.

Závěrem předal František Jiraský Petru Motlovi Cenu starosty. Na slavnostním večeru udílení Výročních cen města Vysokého Mýta za rok 2018, který se konal 7. března v Šemberově divadle, předali zastupitelé města zvoleným jednotlivcům a zástupcům kolektivů za jejich

Více

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda.

V hospodě U Lidmanů v Machovské Lhotě začne v pátek v 17:30 hodin beseda o vzniku místního vodovodu nazvaná Borská voda. Přednášet bude Petr Zuda. Den s Turínským plátnem, Novoroční koncerty PSO, beseda, vernisáž, ples, závody na lyžích i v lezení, divadlo pro děti či koncert v Edenu. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 11. do 13.

Více

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka

XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka K U L T U R N Í C E N T R U M Česká Třebová N a b í d k a p o ř a d ů ŘÍJEN 2015 XI. Mezinárodní varhanní festival Zdeňka Pololáníka Česká Třebová 2015 K poctě 80. narozenin Zdeňka Pololáníka Sobota 3.

Více

Program hlavních sletových dnů

Program hlavních sletových dnů 1. července 2012 neděle Program hlavních sletových dnů 1. 6. července 2012 10:00 13:00 Sletový průvod Prahou Václavské nám, 28. října, Národní tř. Smetanovo nábř. Křižovnická, nám. J. Palacha, Široká,

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LEDEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Srdečně Vás

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2013 úterý Sokolský vrch 17:00 22:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 Soutěže pro děti 17:30 Divadelní představení pro děti

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

Přehled činnosti oddělení HV

Přehled činnosti oddělení HV Přehled činnosti oddělení HV Školní rok 2014/2015 13. 10. 2014 SOČR Generální zkouška Smetanova síň Obecního domu studenti vyššího 14. 11. 2014 Projektový den Pěvecký sbor 19. 11. 2014 Odpoledne otevřených

Více

Kalendář akcí leden 2018

Kalendář akcí leden 2018 Kalendář akcí leden 2018 Pod hladinou šupina datum začátku akce: 1.12. 2017 datum ukončení akce: 7.1. 2018 čas začátku akce: 9:00 místo konání: Městské muzeum popis akce: Vánoční výstava kapříků vyrobených

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně DUBEN 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské infocentrum

Více

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz

20. a 21. května státní zámek Frýdlant: Zpřístupnění hradní věže. PŘELOŽENO NA 20. A 21.6.www.zamek frydlant.cz Pozvání na hrady a zámky v květnu zámek Náchod snižuje na státní zámek vstupné, správa hradu a zámku Frýdlant se omlouvá za změnu již zveřejněných termínů speciálních prohlídek knihovny a věže Sychrov,

Více

Ve státním zájmu. Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod. v žatčanské orlovně.

Ve státním zájmu. Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod. v žatčanské orlovně. Obecní vysílání Tylovo divadlo Újezd u Brna Vás srdečně zve na svou nejnovější inscenaci ze současnosti od Antonína Procházky Ve státním zájmu Představení se koná v sobotu 26. listopadu 2011 v 19.00 hod.

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městské

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2018 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská knihovna

Více

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem

Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Obchodní Centrum KVĚTEN 2011 AKCE Obchodní dům Labuť v novém kabátě a s novým názvem Za kouzelným světem pohádek se lidé mohou nyní vydat do Strakonic. Ve čtvrtek 24. března tam začíná 46. ročník loutkářské

Více

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 11/2014. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 11/2014 Vážení přátelé slánského muzea, letní radovánky jsou již dávno minulostí, podzim nastoupil v plné síle. To je ideální čas zavítat do muzea! V měsíci listopadu je pro Vás připraven

Více

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz

KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014. www.kulturakoprivnice.cz KULTURNÍ PŘEHLED DUBEN 2014 www.kulturakoprivnice.cz Úterý 1. dubna 2014-16.00 hodin Kinosál KDK KOPRSTAR 2014 - FINÁLE Soutěžní přehlídka dětských a mladých zpěváků populární a lidové písně Finálové kolo

Více

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014

PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Mělnické kulturní PROGRAM MEKUC ČERVEN 2014 Středa 4. června v 19.30 hodin - hudební sál MKD SUNDAY SEXTET Koncert vokální skupiny z Pardubic, která představí jak klasické jazzové písně, tak i novodobé

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

Eva Kordová Kultura a vzdělávání

Eva Kordová Kultura a vzdělávání Projekt je realizován za finanční podpory města Turnova a ve spolupráci se ZSST Turnov. Probíhá v rámci aktivit Zdravé město Turnov a Místní agenda 21. PŘEHLED AKCÍ ROKU 2016 LEDEN SETKÁNÍ S PŘÍBĚHEM A

Více

8 VLAJKOVÝCH LODÍ FLAGSHIPŮ FLAGSHIP 1 SEZÓNA NOVÉHO CIRKUSU OD LEDNA DO LISTOPADU SE V PLZNI VYSTŘÍDAJÍ NEJLEPŠÍ EVROPSKÉ NOVÉ CIRKUSY FLAGSHIP 2 GOTTFRIED LINDAUER A MENŠINY Unikátní výstava 40ti portrétů

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015

Kulturní instituce. Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby. IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Kulturní instituce Divadla, kina, kulturní střediska, kulturní instituty, spolky, kluby IS1 SŠJS Tábor 2014/2015 Divadla O Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci)

Více

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008

ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 ČASOVÝ PRŮVODCE DOPROVODNÝMI AKCEMI BRNĚNSKÁ MUZEJNÍ NOC 2008 Moravská galerie v Brně 18.00 00.30 h (poslední vstup ve 24.00 h) Muzeum města Brna 18.00 00.30 h (kasematy, expozice a Východní křídlo končí

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz připraveno 2. ledna 2009 základní informace Motto Fotbal každý den Koncept stanice 1. LIGA je nová televizní

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

Odvrátená strana mesiaca

Odvrátená strana mesiaca PO 17.08. 19:00 ST 19.08. 19:00 SO 22.08. 19:00 NE 23.08. 19:00 PO 24.08. 19:00 ÚT 25.08. 19:00 ČT 27.08. 19:00 Perfekt days Tajomné variácie Život na trikrát Rybárik kráľovský Spomínám na Paříž Odvrátená

Více

BALET A MODERNÍ BALET

BALET A MODERNÍ BALET BALET A MODERNÍ BALET Autor: Mgr. Zuzana Zifčáková Datum (období) tvorby: únor 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: HUDEBNÍ VÝCHOVA NA 2.STUPNI ZŠ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním

Více

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20.

XIX. Co se nevešlo do škatulek. Obal CD, na němž zpívá Lena Romanoff populární písně a šansony z dvacátých a třicátých let 20. Hudební dění v Polné a okolí 349 XIX. Co se nevešlo do škatulek Není bez zajímavosti, že se někteří z polenských rodáků prosadili v populární hudbě v zahraničí. Touto první je: Alena Jacob Narodila se

Více

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11

{jathumbnail off} Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 11. do 13. srpna - Broumovsko. Napsal uživatel René Herzán Čtvrtek, 10 Srpen :11 Polická a Svatovavřinecká pouť, pokladový koncert, charitativní akce v Martínkovicích, program pro děti v Broumově i v Polici nad Metují, běžecké závody, volejbalový turnaj, koncerty. To jsou tipy na akce,

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 30. června do 2. července - Broumovsko Broumovská pouť, první koncert hudebního festivalu Za poklady Broumovska, divadlo na Kačeří, zábavná show v Adršpachu, fotbalový turnaj, Formanský den či noční kino. To jsou tipy na některé akce, které

Více

DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI. Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013. Dny Komenského 2013 Uherský Brod

DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI. Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013. Dny Komenského 2013 Uherský Brod DEN ZA DNEM LETOŠNÍMI Program oslav 421. výročí narození J. A. Komenského Uherský Brod, březen 2013 Bůh zajisté chce, aby mezi námi byla namísto násilí láska, namísto hádek prostota víry, místo roztržek

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2016 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Městská

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo. Newsletter Baletu Národního divadla 57 ŘÍJEN 2015 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Milí přátelé, máme na výběr. A netýká se to

Více

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015.

KULTURA SPORT 2015. Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. KULTURA SPORT 2015 Stručný přehled hlavních společenských, kulturních a sportovních akcí v Klatovech v roce 2015. VYDALO MĚSTSKÉ KULTURNÍ STŘEDISKO KLATOVY LEDEN - ÚNOR 1. ledna PŘIVÍTÁNÍ NOVÉHO ROKU 2015

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 31. května do 2. června - Broumovsko

Nabídka akcí na Broumovsku pro víkend od 31. května do 2. června - Broumovsko Akce pořádané u příležitosti dne dětí, koncert Karla Kahovce, Dřevíčská lávka, Prodaná nevěsta, fotbal, taneční vystoupení, dernisáž výstavy. To jsou tipy na některé akce, které se o víkendu od 31. května

Více

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání.

Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. Zveme Vás do Police nad Metují. V předvánočním čase vám nabídneme mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy, milá setkání. {jathumbnail off} Začneme první adventní nedělí od 10 hodin trhem na polickém

Více

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK

MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK ZVEME VÁS Každé úterý v měsíci od 9.00 do 11.00 hodin MATEŘSKÉ CENTRUM BÍTEŠÁČEK Každý čtvrtek od 9.00 do 10.00 hodin CVIČENÍ S KAŠPÁRKEM Každou středu od 9.00 do 10.00 hodin MASÁŽE PRO MIMINKA Každou

Více

ČTVRTEK 1. listopadu. PÁTEK 2. listopadu

ČTVRTEK 1. listopadu. PÁTEK 2. listopadu ČTVRTEK 1. listopadu PREMIÉRA THE PERFECT KISS USA, komedie, 83 min, dabing. Vstupné: 110 Kč PREMIÉRA BOHEMIAN RHAPSODY USA/VB, životopisný, 134 min, titulky. Přístupný od 12 let. Vstupné: 130 Kč PÁTEK

Více

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54

100. výročí vzniku Československa. OSLAVTE TO S NÁMI! Městský úřad Vysoké Mýto Čtvrtek, 04 Říjen :54 Výstavami, přednáškami, koncerty a dalšími akcemi ve školách, v muzeu, na náměstí Přemysla Otakara II. i na jiných místech Vysokého Mýta si v průběhu letošního roku připomínáme 100. výročí vzniku republiky.

Více

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE MIKULOV město s vůní jihu TOP akce 2010 duben září D PRAHA Pl BRNO D Sk A WIEN EVROPSKÁ UNIE Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Zahájení sezony Regionálního muzea v Mikulově 1. dubna 2010

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2017 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz Gymnázium

Více

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře

KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014. Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře KATALOG PŘEDSTAVENÍ PRO MATEŘSKÉ, ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY PODZIM / ZIMA 2014 Městské Tylovo divadlo v Kutné Hoře Masarykova 128, 284 01 Kutná Hora www.divadlo-kutnahora.cz POŘAD PRO II. STUPEŇ ZŠ a STŘEDNÍ

Více