CHALLENGES 2 Peklad pokyn ke cviením v pracovním sešit

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CHALLENGES 2 Peklad pokyn ke cviením v pracovním sešit"

Transkript

1 CHALLENGES 2 Peklad pokyn ke cviením v pracovním sešit BACK TO SCHOOL strana 3 : Školní pedmty a dny 1) Doplte názvy školních pedmt. 2) Pedstavte si svj rozvrh. Odpovzte na otázky. 3) Podívejte se na tyto dv lavice. Napište R (Richard) nebo A (Amy) vedle vcí, které jim patí. strana 4 : slovesa to be, have got, can : íslovky 4) Pepište vty se správným použitím slovesa have got 5) Podívejte se znovu na obrázky ve cviení 3. Jsou tyto vty správn (true - T) nebo špatn (false - F)? Opravte vty, které jsou špatn. 6) Poslouchejte a piate nahrávky (1-5) a správné odpovdi (a-e). 7) Pette si pohlednici a odpovzte na otázky. 8) Doplte pohlednici. Použijte am, is, are, was nebo were. Your turn 9) Pedstavte si, že jste te na prázdninách. Odpovzte na otázky a napište svoji pohlednici. MODULE 1 The Challenge strana 5 : Koníky a zájmy 1) Podívejte se na informace o klubu pro mladé. Napište slovy jednotlivé aktivity. 2) Poslouchejte a doplte poznámky do tabulky. 3) Doplte jména míst v Londýn. Použijte slova z rámeku. strana 6 a gramatika : 1) Napište pod obrázky slovy druhy komunikace. 2) Co potebujete? Napište slova z rámeku pod obrázky za použití send (poslat) nebo use (používat). : Pítomný as prostý (Grammar reference, strana 112) 3) Vyberte správná slova. 4) Použijte slovesa ve správném tvaru za použití pítomného asu prostého.

2 strana 7 5) Zmte vty tak, aby byl význam opaný. 6) Napište píslovce ve správném poadí. 7) Vyberte správné píslovce. 8) Napište pravdivé vty. Použijte slovesa z rámeku nebo dle vlastních nápad. 9) Piate otázky (1-5) a odpovdi (a-e) 10) Doplte otázky. Použijte slova v závorkách. 11) Napište otázky a poté na n odpovzte. Napište celé vty nebo jen krátké odpovdi. strana 8 : pídavná jména popisující lidské vlastnosti 1) Doplte pídavná jména. 2) Piate obrázky a správná pídavná jména ze cviení 1. tení 3) tte o Lukovi a Hannah a doplte text. Zvolte variantu a, b nebo c. strana 9 4) Pette si text ve cviení 3 znovu. Vyberte správnou variantu Správn (a), Špatn (b) nebo Není psáno (c). 5) Doplte rozhovor. Vyberte správnou odpov Cath. Dv odpovdi jsou použity navíc. 6) Piate slova z rámek A a B a doplte tak vty. 7) Podívejte se na Samovi známky. Doplte popis pomocí good, bad, at nebo in. 8) Doplte vty. Použijte slova z rámeku nebo své vlastní nápady. strana 10 Klíové výrazy: Preference 1) Napište výrazy pod správné obrázky. 2) tte a poslouchejte konverzaci. Poté doplte vty správnou formou slovesa ze cviení 1. Každé sloveso použijte jen jednou. 3) Znovu tte a poslouchejte konverzaci ze cviení 2. Napište vty za použití a lot a very much. 4) Napište pravdivé vty. strana 11 5) Doplte rozhovory výrazy z rámeku. 6) nte si 5 rozhovor a odpovzte na otázky. Vyberte a, b nebo c.

3 strana 12 etba 1 1) Odpovzte na otázky. 2) Odpovzte na otázky znovu - tentokrát o svých rodiích. 3) Vyberte správný nadpis. 4) Jsou tyto vty správn (true - T) nebo špatn (false - F)? strana 13 5) Pette si blog a najdte chybjící vty. strana 14 Kontrola jazyka 1 1) Najdte nehodící se slovo. 2) Vyberte správná slova. 3) Seate slova tak, aby tvoila vty. 4) Doplte konverzaci za použití správného tvaru slovesa z rámeku, nebo krátkých odpovdí. Klíové výrazy 5) Napište podtržená slova vedle správného obrázku. MODULE 2 - Neighbours strana 15 : Povolání 1) Doplte slova za použití povolání (1-11), poté je piate ke správnému obrázku (a-k). 2) nte si Marka a napište, zda je vta pravdivá (true - T) nebo nepravdivá (false - F). 3) Jací jsou vaši sousedi? Napište šest vt. strana 16 a gramatika 1) Piate slovesa (1-5) a slova (a-e). 2) Doplte vty. Použijte slova z rámeku. 3) Doplte text za použití slov ze cviení 2. : Pítomný as prbhový (Grammar reference, strana 113) 4) Podívejte se na obrázek ze cviení 3. Doplte vty za použití pítomného asu prbhového. : Pítomný as prostý a prbhový (Grammar reference, strana 114) 5) Vyberte správný tvar sloves.

4 strana 17 6) Doplte popis slovesy (a-h). 7) Doplte text za použití správného tvaru slovesa v závorce. 8) Doplte otázky. 9) Vytvote pro odpovdi otázky. Použijte správný tvar slovesa z rámeku. strana 18 tení 1) Doplte text. Použijte a, b nebo c. 2) Vyberte pro text nadpis. 3) Piate definice a slova nebo fráze z textu. 4) Pedstavte si, že je ve tíd kamera. Ty a kamarád se skrz ní díváte. Co vidíte? strana 19 5) Doplte rozhovory. Vyberte a, b nebo c. 6) Doplte vty. Vyberte a, b nebo c. 7) Napište slova. 8) Doplte vty. Použijte výrazy s have. 9) Pepište vty. Použijte slova v závorce. strana 20 : Jídlo a pití 1) Napište slova do správného seznamu. Klíové výrazy: V kavárn 2) Doplte rozhovor. Vyberte správnou odpov zákazníka. Dv odpovdi jsou použity navíc. 3) Doplte rozhovor. Do mezer napište jedno slovo. strana 21 4) Poslouchejte a zaškrtnte správnou objednávku. 5) Poslouchejte a doplte informace. strana 22 Writing Challenge 1) Pette si . Vyberte správné odpovdi. 2) Vyberte správná slova. 3) Doplte odpov. Použijte and (2x), but (3x), so, because nebo too. 4) Napište svou odpov do Peru.

5 strana 23 Porozumní gramatice: a, an a the (Grammar reference, strana 115) 1) Vyberte správná slova. 2) Najdte a opravte jednu chybu v každé vt. 3) Doplte informace o svém dom i byt. 4) Doplte vty za použití a, an, the nebo nic (-). strana 24 Kontrola jazyka 2 1) Co potebují? Doplte povolání. 2) Doplte vty. Použijte výrazy s have. 3) Napište slova pro jídlo a pití. 4) Napište správný tvar slovesa v závorce. Použijte pítomný as prostý nebo prbhový. 5) Doplte vty za použití a, an, the nebo nic (-). Klíové výrazy 6) Doplte rozhovor. MODULE 3 Life Stories strana 25 : Data 1) Piate data napsaná ísly (a-e) a slovy (1-5). 2) Napište data dvma zpsoby. 3) Odpovzte na otázky. 4) Babika Mayi mluví o svých vzpomínkách. Poslouchejte a vyberte správnou odpov. 5) Vymyslete svj speciální den z minulosti. Odpovzte na otázku. Napište dv nebo ti vty. strana 26 a gramatika 1) nte si šest vt. Napište z každé vty sloveso. 2) Napište infinitiv od sloves ze cviení 1. 3) Piate k sob dv ásti vty. 4) Doplte vty. Použijte slova z rámeku. 5) Doplte vty pravdivou informací. : Minulý as prostý (Grammar reference, strana 116) 6) Doplte rozhovory za použití správného tvaru slovesa v závorce nebo krátké odpovdi.

6 strana 27 7) Doplte rozhovor. Do mezer napište jedno slovo. 8) Doplte otázky a napište pravdivé odpovdi. 9) Doplte otázky a odpovdi o Joss Stone. 10) Pette si text a poznámky o Jamie Bell. Najdte a opravte pt chyb v textu. strana 28 1) Podívejte se na text. O em si myslíte, že je? 2) Pette si nápovdu a najdte v textu hledaná slova. strana 29 tení 3) Doplte vty o textu ze cviení 1. Vyberte a, b nebo c. 4) Pette si o dalším zloinci. Vyberte pro každou mezeru to nejlepší slovo. 5) Doplte vty. Použijte slovesa v rámeku. 6) Napište vty v minulém ase prostém. strana 30 1) Pette si, poslouchejte a najdte tyto osoby. Napište jejich jména pod fotografii. strana 31 2) Doplte vty o lidech ze cviení 1. Použijte in nebo with a slova z rámeku. Klíové výrazy: Popis fotografií 3) Doplte vty o fotografii ze cviení 1. Použijte at, in nebo on a slova z rámeku. 4) nte si ást programu o Johnu Lennonovi. Doplte informace. 5) Poslouchejte znovu a napište o Johnu Lennonovi njakou zajímavost. 6) nte si May, která mluví o své babice. Doplte vty. Vyberte a, b nebo c. strana 32 etba 2 1) Projdte si úryvek z knihy o Gándhím. Vyberte pro úryvek titul (1-3) strana 33 2) Najdte tato slova v textu. Zaškrtnte slova, která znáte. Nová slova si najdte ve slovníku (výkladovém). 3) Doplte vty slovy ze cviení 2. 4) Pette si text znovu a vyberte správná slova. 5) Dejte události v život Gándhího do správného poadí.

7 6) Kniha o Gándhím je psána v americké anglitin. Najdte a napište americké hláskování slova colour. 7) Jak jsou tato slova psána/hláskována v britské anglitin? strana 34 Kontrola jazyka 3 1) Napište data dvma zpsoby. 2) Doplte v textu slova o dvou zloincích. 3) Vyškrtnte slovo, které se nehodí. 4) Doplte otázky a odpovdi. Klíové výrazy 5) Doplte popis rodinné fotografie. Použijte slova z rámeku. MODULE 4 - Mysteries strana 35 : Píšerky 1) Piate píšerky (1-10) a popisy (a-j). 2) Sandy vypráví strašidelný píbh. Poslouchejte a vyberte správná slova. 3) Pette si otázku a doplte odpov. Použijte své vlastní nápady. strana 36 a gramatika : Smysly 1) Napište slovesa pod správný obrázek. 2) Doplte vty. Použijte slovesa ze cviení 1. : Minulý as prbhový (Grammar reference, strana 117) 3) Piate otázky (1-6) a odpovdi (a-f). 4) Doplte rozhovory za použití sloves v ase minulém prbhovém. strana 37 : Minulý as prostý a prbhový (Grammar reference, strana 118) 5) Vyberte správný tvar sloves. 6) Doplte vty za použití sloves v minulém ase prostém i prbhovém. 7) Napište, co se dlo na obrázcích. Použijte minulý as prostý, prbhový a when. strana 38 : Pídavná jména 1) Napište k tmto pídavným jménm jejich opak. Použijte slova z rámeku. tení 2) Doplte text. Použijte a, b nebo c.

8 strana 39 3) Doplte píbhy. Do mezer napište vždy jedno slovo. 4) Doplte vty o lidech ze cviení 3. Použijte before, during nebo after. 5) Doplte vty. Použijte správný tvar slovesa get a pídavného jména z rámeku. 6) Piate obrázky (1-4) a píbhy (a-c) ze cviení 3. Jeden obrázek je použit navíc. 7) Napište píbh o obrázku, který ve cviení 6 nebyl použit. strana 40 1) Doplte vty slovy z rámeku. Klíové výrazy: Vyprávní píbh 2) Doplte rozhovor slovy z rámeku. 3) Jenny a Harry se baví o filmech. Poslouchejte a vyberte správnou odpov. strana 41 4) nte si pt krátkých rozhovor. Vyberte správnou odpov. strana 42 Writing Challenge 1) Pette si píbh tohoto studenta. Najdte chybjící vty (a-e) pro každou mezeru. 2) Napište píbh o UFO nebo mimozemšanech. Napište ti odstavce. strana 43 Porozumní gramatice: one, ones, another, another one (Grammar reference, strana 119) 1) Piate vty (1-6) a (a-f). 2) Doplte vty. Použijte slova z rámeku. 3) Doplte vty. Použijte one, ones, another nebo another one. 4) Doplte vty. Existuje více možností ešení. strana 44 Kontrola jazyka 4 1) Najdte šest píšerek. 2) Vyberte správná slova. 3) Vyškrtnte nehodící se slovo. 4) Dejte slovesa do minulého asu prostého nebo prbhového. 5) Doplte vty za použití another, another one, one nebo ones. Klíové výrazy 6) Vyberte správná slova.

9 MODULE 5 - Looks strana 45 : Vzhled (1) 1) Napište pod obrázky jména. 2) Podívejte se na obrázky znovu. Doplte vty slovy z rámeku. 3) Poslouchejte a doplte tabulku. Poté nakreslete oblieje. strana 46 a gramatika : Vzhled (2) 1) Podívejte se na obrázky a doplte chybjící slova. 2) Popište muže na fotografii. : Druhý a tetí stupe pídavných jmen ( Grammar reference, strana 120) 3) Doplte text slovy a frázemi z rámeku. strana 47 4) Dejte pídavná jména v závorkách do správného tvaru - druhého nebo tetího stupn. 5) Najdte a opravte jednu chybu v každé vt. 6) Pepište vty. Použijte slova v závorce. 7) Doplte vty. Použijte druhý nebo tetí stupe pídavných jmen. Použijte slova v rámeku nebo vlastní nápady. strana 48 1) Doplte vty slovy z rámeku. 2) Pette si popisy a doplte ásti tla. 3) Doplte slova. Použijte ing nebo ed. 4) Doplte otázky slovy z rámeku. strana 49 tení 5) Pette si lánek a vyberte a, b nebo c. 6) Doplte dopis. Do každé mezery patí jedno slovo. 8) Pette si informace. Doplte poznámky od Dava. strana 50 : Obleení 1) Doplte kížovku. 2) Pepište vty jiným zpsobem. Použijte slova z rámeku.

10 Klíové výrazy: Nakupování 3) Doplte rozhovor. Doplte do mezer vždy jedno slovo. strana 51 4) Poslouchejte a vyberte správné odpovdi. strana 52 etba 3 1) Piate otázky (a-e) a odpovdi (1-5). 2) Pette si text znovu. Najdte slova s tímto významem. 3) O em text je? Vyberte správnou odpov. strana 53 4) Pette si filmové recenze. Jsou vty správn (true - T) nebo špatn (false - F)? strana 54 Kontrola jazyka 5 1) Vyškrtnte slovo, které se nehodí do skupiny slov. 2) Doplte vty slovy pro obleení. 3) Vyberte správná slova. 4) Doplte vty druhým i tetím stupnm pídavných jmen v závorce. 5) Doplte vty. Použijte too nebo enough a pídavné jméno v závorce. Klíové výrazy 6) Oíslujte ádky rozhovoru tak, aby byl ve správném poadí. MODULE 6 - Holidays strana 55 : Prázdninové aktivity 1) Podívejte se na obrázky a doplte text. 2) Pette si pohledy a odpovzte na otázky. Napište k vtám jména Jo, Pete a Sara. 3) nte si reklamy (1-3) a piate je k pohlednicím (a-c) ze cviení 2. 4) Poslouchejte znovu. Jsou tyto vty správn (true - T) nebo špatn (false - F)? strana 56 a gramatika 1) Doplte text slovy z rámeku. : Poitatelná a nepoitatelná podstatná jména s some, any, no, a lot of (Grammar reference, strana 121) 2) Jsou tato podstatná jména poitatelná (C ) nebo nepoitatelná (U)?

11 3) Vyberte správná slova. 4) Doplte vty za pomoci a, some, any nebo no. strana 57 5) Podívejte se na seznam. Doplte rozhovor za pomoci a, some, any nebo no. 6) Doplte rozhovory. Do každé mezery patí jedno slovo. 7) Popište obrázky. Použijte slova z rámeku a a lot of, a, some, any nebo no. strana 58 tení 1) Pette si text a vyberte a, b nebo c. : Pídavná jména vyjadující názor 2) Pette si text znovu. Doplte pídavná jména. strana 59 3) Vyberte správná slova. 4) Doplte otázky (1-6) pomocí much a many. Poté je piate ke správným odpovdím (a-f). 5) Pette si reklamu. Doplte poznámky. 6) Doplte vty. Použijte informace ze cviení 5 nebo vlastní nápady. strana 60 1) Doplte kížovku. Klíové výrazy: Žádosti o informace pro turisty 2) Doplte rozhovor. Vyberte správné odpovdi pro B. Dv odpovdi jsou použity navíc. strana 61 3) nte si hlášení na nádraží. Odpovzte na otázky. 4) nte si hlášení. Doplte poznámky. 5) nte si informace pro turisty o Cambridge. Doplte poznámky. strana 62 Writing Challenge 1) Pette si pohlednici. Doplte interpunkní znaménka, kde je šedivý rámeek. 2) Pedstavte si, že jste na svém oblíbeném míst. Napište kamarádovi pohled. Odpovzte na tyto otázky. strana 63 Porozumní gramatice: Neuritá zájmena (Grammar reference, strana 122) 1) Vyberte správná slova. 2) Pette si vty. Doplte neuritá zájmena.

12 3) Doplte text slovy z rámeku. strana 64 Kontrola jazyka 6 1) Doplte vty. Použijte go nebo play a slova z rámeku. 2) Doplte pídavná jména. 3) Vyberte správná slova. Klíové výrazy 4) Doplte rozhovor v turistické informaní kancelái. Do každé mezery patí jedno slovo. MODULE 7 - Performers strana 65 : Bavii 1) Pette si nápovdu a najdte osoby v osmismrce. 2) Najdte dva další bavie v osmismrce. 3) Jaká jsou jejich povolání? nte si rozhovory a doplte vty. Použijte slova ze cviení 1. strana 66 a gramatika 1) Doplte vty. Použijte slovesa z rámeku. : can, can t, have to, not have to (Grammar reference, strana 123) 2) Vyberte správná slova. 3) Opravte vty. 4) Doplte vty. Použijte správný tvar can nebo have to a slova v závorce. 5) Napište o nejlepší nebo nejhorší škole na svt. Použijte správný tvar can nebo have to. Použijte slova z rámeku nebo vlastní nápady. strana 67 6) Pette si pravidla pro neobvyklou školu tance. Jsou vty pravdivé (true - T) nebo nepravdivé (false - F)? 7) Doplte vty za použití správného tvaru can nebo have to. 8) Doplte rozhovor za použití správného tvaru can nebo have to. strana 68 1) Piate slova (1-8) a obrázky (a-h). 2) Vyberte správná slova.

13 3) Pette si znovu ze cviení 2. Vyberte správný obrázek. 4) Doplte vty za použití down, into, on nebo together. strana 69 5) Doplte vty za použití slov z rámek A a B. tení 6) Pette si text a vyberte a, b nebo c. strana 70 1) Piate výrazy (1-6) a správný význam (a-f). Klíové výrazy: Návrhy 2) Doplte rozhovor. Doplte do mezer jedno slovo. 3) Doplte rozhovor. Vyberte a, b nebo c. strana 71 4) nte si rozhovor. Jaké jsou jejich plány na víkend? Napište správné písmeno vedle každého dne a asu. 5) Poslouchejte a doplte informace. 6) Poslouchejte a doplte informace. Psaní 7) Doplte informace o filmu, který dávají ve vašem kin. Mžete si vybrat jakýkoliv film. strana 72 etba 4 1) Pette si informace (a-g) o filmovém scénái. Piate otázky (1-7) a informace. 2) Pette si scénu 1. Vyberte správná slova. strana 73 3) Na konci scény 1 Rose mluví po telefonu s Johnnym. Hádejte, co Johnny íká. Doplte rozhovor. 4) Pette si scénu 2 a doplte tuto vtu. 5) Napište další scénu jako filmový scéná nebo jako odstavec tak, abyste dokonili píbh. Použijte jeden z návrh nebo vlastní nápady. strana 74 Kontrola jazyka 7 1) Odpovzte na otázky slovy z rámeku. 2) Doplte vty slovy z rámeku. 3) Vyberte správná slova.

14 4) Doplte vty za použití can, can t, have to nebo not have to. Klíové výrazy 5) Doplte telefonní rozhovor. Doplte do každé mezery jedno slovo. MODULE 8 - Technology strana 75 : Technologie (1) 1) nte si výsledky tomboly. Piate lístky (1-6) a ceny (a-f). 2) Co potebují? Vyberte vci z rámeku. 3) Linda a Tony se dívají do katalogu na zboží. O kterých vcech mluví? strana 76 a gramatika : Technologie (2) 1) Napište chybjící slova. : Will pro pedpovdi (Grammar reference, strana 124) 2) Pette si pedpovdi z roku Byly správné? Napište T (správné) a F (nesprávné). 3) Doplte vty. Použijte správný tvar will a sloveso v závorce. strana 77 4) Co si myslí? Napište jejich pedpovdi. 5) Pedstavte si auta, poítae a msta v roce Napište pedpovdi. 6) Odpovzte na otázky. Použijte slova z rámeku nebo vlastní nápady. strana 78 1) Pette si definice a vyberte správná slovesa. 2) Doplte vty slovesy ze cviení 1 ve správném tvaru. 3) Pette si vty a doplte pídavná jména. 4) Pepište vty jiným zpsobem. Použijte stejná slovesa. strana 79 tení 5) Doplte text. Vyberte a, b nebo c. 6) Pette si text znovu. Najdte slova s tímto významem. strana 80 1) Piate slova (1-7) a (a-g). 2) Doplte vty slovy z rámeku.

15 Klíové výrazy: Nabídky 3) Co íkají? Napište návrhy. Použijte slova z rámeku. strana 81 4) Co eknete v tchto situacích? Napište návrhy zaínající na I ll nebo We ll. 5) nte si zprávy a doplte poznámky. strana 82 Writing Challenge 1) Pette si blog. Vyberte správná slova. 2) Pette si blog znovu a odpovzte na otázky. 3) Napište blog o píšerném týdnu. Mže to být pravda nebo si to mžete vymyslet. strana 83 Porozumní gramatice: Budoucí podmínkové vty (Grammar reference, strana 125) 1) Dejte slova do správného poadí tak, aby tvoila vty. Nezapomete na interpunkci. 2) Vyberte správný tvar slovesa. 3) Doplte rozhovory správným tvarem slovesa v závorce. 4) Napište budoucí podmínkové vty o obrázcích. Použijte slovesa z rámeku. strana 84 Kontrola jazyka 1) Napište chybjící písmena a piate slova. 2) Doplte pídavná jména. 3) Dejte slova v závorkách do správného tvaru. 4) Napište vty s použitím budoucí podmínky. Klíové výrazy 5) Vytvote nabídky. Použijte slovesa v závorce. MODULE 9 - Style strana 85 : Barvy, tvary a materiály 1) Doplte popisy. Použijte slova z rámeku. Existuje více možností. 2) nte si lidi v obchod. Doplte tabulku.

16 strana 86 a gramatika : Nábytek 1) Podívejte se na obrázek A a doplte vty. : Pedpítomný as (Grammar reference, strana 126) 2) Podívejte se na obrázek B. Jsou tyto vty správné (T) nebo nesprávné (F)? strana 87 3) Podívejte se na obrázek B znovu. Doplte vty. 4) Doplte vty v pedpítomném ase. Použijte slovesa z rámeku. 5) Piate otázky (1-5) a odpovdi (a-e). 6) Napište slovesa do správného seznamu. 7) Doplte vty v pedpítomném ase. Použijte slovesa ze cviení 6. 8) Doplte rozhovory. Použijte slovesa z rámeku v ase pedpítomném nebo napište krátké odpovdi. strana 88 : Kultura mladých 1) nte si sedm úryvk hudby. Oíslujte styl hudby. 2) Piate slova z rámeku a obrázky. 3) Doplte slova. strana 89 tení 4) Pette si zprávy a vyberte a, b nebo c. Psaní 5) Napište vlastní zprávy o stylu. Doplte vty. strana 90 1) Doplte rozhovor. Do každé mezery patí jedno slovo. 2) Doplte smr ke kinu. Klíové výrazy: Rady / návrhy 3) Doplte rady pro Jacka. 4) Dejte kamarádovi radu ohledn filmu. strana 91 5) Podívejte se na mapu a poslouchejte instrukce. Kam jdou? Vyberte a, b nebo c. 6) Podívejte se na mapu ze cviení 5. Napište instrukce z bodu X k mostu.

17 strana 92 etba 5 1) Podívejte se na texty a vyberte nejlepší tvrzení. strana 93 2) Pette si Danv dopis a odpovzte na otázky. 3) Pette si odpovdi. S kým souhlasíte? Napište, zda s Tedem, Jane, Katie nebo s nikým. Napište svj dvod. 4) Pette si problém, který má Jackie, a doplte vty. strana 94 Kontrola jazyka 9 1) Doplte slova ve vtách. 2) Co to je? Napište správná slova. 3) Doplte tabulku. 4) Napište vty v pedpítomném ase. Klíové výrazy 5) Napište tmto lidem radu. Použijte should nebo shouldn t. MODULE 10 - Winners strana 95 : Sport a hry 1) Co potebujete? Piate sporty a hry (1-8) a obrázky (a-h). 2) nte si ást televizní show a odpovzte na otázky. 3) Pette si o Ig Nobel cen. Uhodnte skutené vítze. strana 96 a gramatika 1) Pette si text. Jsou vty pravdivé (T) nebo nepravdivé (F)? 2) Doplte vty slovy z textu. strana 97 : Zámr a dohoda (Grammar reference, strana 127) 3) Pette si text znovu a podívejte se na poznámky. Napište A (dohoda) nebo I (zámr). 4) Doplte vty za použití be going to (zámr) nebo s pítomným asem prbhovým (dohoda). 5) Podívejte se na programy Ronnieho a Angely a doplte popis. Použijte be going to nebo pítomný as prbhový.

18 strana 98 1) Doplte text slovy z rámeku. 2) Pette si další ást textu. Doplte do každé mezery jedno slovo. strana 99 Psaní 3) Doplte text. Vyberte a, b nebo c. 4) Doplte vty správným tvarem slova v závorce. 5) Doplte vty. Použijte slova v rámeku. 6) Pedstavte si, že jste vyhráli hodn penz a plánujete výlet. Odpovzte na otázky a napište vty. strana 100 1) Doplte slova v rozhovoru. Klíové výrazy: Dkování a omluvy 2) Doplte rozhovor. Vyberte správné odpovdi Dana. Dv odpovdi jsou použity navíc. 3) Co eknete? Napište své vlastní nápady. strana 101 4) Návštvník Londýna se ptá na informaci ohledn výstav o Tower Bridge. Poslouchejte a doplte informace. 5) Poslouchejte a doplte informace o výstav vnované Tower Bridge. 6) Poslouchejte znovu a doplte pohlednici. Napište, co jste dlali a vidli. Použijte informace ze cviení 5. strana 102 Your Challenge 1) Doplte slovy z rámeku. 2) Pette si znovu. Najdte slova nebo fráze tohoto významu. 3) Napište svoji odpov Frankie. strana 103 Porozumní gramatice: Otázky (Grammar reference, strana 128) 1) Piate otázky (1-6) a odpovdi (a-f). 2) Doplte otázky. Použijte správný tvar slovesa v závorce. 3) Piate otázky (1-6) a odpovdi (a-f). 4) Doplte otázky.

19 strana 104 Kontrola jazyka 10 1) Co je to za sporty nebo hry? 2) Vyberte správná slova 3) Podívejte se na Tomv diá na další týden. Doplte vty slovesy ve správném tvaru - be going to nebo pítomný as prbhový. 4) Napište otázku, kterou se zeptáte na chybjící informaci ve vtách.

CHALLENGES 1 Peklad pokyn ke cviením v pracovním sešit

CHALLENGES 1 Peklad pokyn ke cviením v pracovním sešit CHALLENGES 1 Peklad pokyn ke cviením v pracovním sešit GET READY strana 3 Slovní zásoba: zem/národnosti 1)Doplte jména zemí, použijte a, e, i, o nebo u. 2) Doplte tabulku s použitím pídavných jmen vytvoených

Více

Cviení PÍZVUK - VÝSLOVNOST - 1. Oznate pízvuk: - - / - 2. Rozdlte íslovky do skupin podle místa pízvuku: - / / - - / - -

Cviení PÍZVUK - VÝSLOVNOST - 1. Oznate pízvuk: - - / - 2. Rozdlte íslovky do skupin podle místa pízvuku: - / / - - / - - Cviení PÍZVUK - 1 Oznate pízvuk: - - / - 2 Rozdlte íslovky do skupin podle místa pízvuku: - / - - - / - - / - - 3 Rozdlte slova do skupin podle místa pízvuku: - / - / - - VÝSLOVNOST - 4 íkejte rychle:,,,,

Více

Oekávané výstupy RVP Školní výstupy Uivo Poznámky (prezová témata, mezipedmtové vztahy apod.)

Oekávané výstupy RVP Školní výstupy Uivo Poznámky (prezová témata, mezipedmtové vztahy apod.) Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu anglický jazyk pro 1. stupe: 3. roník Oekávané výstupy RVP Školní výstupy Uivo Poznámky (prezová témata, rozumí jednoduchým pokynm a vtám, adekvátn na n reaguje pochopí

Více

Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu ANGLICKÝ JAZYK pro 2. stupe: 6. roník

Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu ANGLICKÝ JAZYK pro 2. stupe: 6. roník Vzdlávací obsah vyuovacího pedmtu ANGLICKÝ JAZYK pro 2. stupe: 6. roník Oekávané výstupy RVP Školní výstupy Uivo Poznámky (pezová témata, - te nahlas plynule a foneticky správn texty pimeného rozsahu -

Více

HOT SPOT stupeň

HOT SPOT stupeň HOT SPOT 2 2. stupeň Module One Lidé a místa Veřejná životní styl Osobní moje rodina a místo, kde žiji Společenská preference Pracovní popis člověka Poslech s porozuměním (P+R) - žák rozumí informacím

Více

HOT SPOT stupeň

HOT SPOT stupeň HOT SPOT 3 2. stupeň Module One Já a můj svět Veřejná místa, kde žijeme Osobní můj týdenní program Společenská plánování programu Pracovní péče o zvíře Poslech s porozuměním (P+R) - žák rozumí informacím

Více

Výstupy žáka. Tematický okruh. Welcome Module. dmětové vztahy. Průřezov é téma. Mezipře. Poslech s porozuměním (P+R) Jazykové prostředky a funkce

Výstupy žáka. Tematický okruh. Welcome Module. dmětové vztahy. Průřezov é téma. Mezipře. Poslech s porozuměním (P+R) Jazykové prostředky a funkce 2. stupeň Welcome Module Představování se, seznamování Veřejná představování se, pozdravy, poděkování Osobní poskytování osobních informací Společenská hláskování vlastního jména Pracovní nakupování -

Více

Ročník VI. Anglický jazyk. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Průřezová témata. Mezipřed. vztahy. Kompetence Očekávané výstupy

Ročník VI. Anglický jazyk. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Průřezová témata. Mezipřed. vztahy. Kompetence Očekávané výstupy Opakování IX. Přítomný čas prostý a průběhový Rozhovor, popis činností, porozumění textu Základní a řadové číslovky Práce s učebnicí Zájmena Práce s textem, dramatizace Slovní zásoba Hry, soutěže, práce

Více

Hot Spot stupeň

Hot Spot stupeň Hot Spot 4 2. stupeň Module One Život ve městě a na venkově Veřejná způsob života Osobní nový kamarád Společenská seznamování Pracovní vynálezy Poslech s porozuměním (P+R) - rozumí informacím v jednoduchých

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Markéta Zakouřilová aj9-jen-zak-psa-02 In the park (R reporter, B Bill) R: _1, may I ask you several questions? B: Yes, of course. R: What

Více

Učebnice, cvičebnice, CD-Rom, počítačová učebna, dataprojektor, interaktivní tabule, mapy anglicky mluvících zemí, slovník

Učebnice, cvičebnice, CD-Rom, počítačová učebna, dataprojektor, interaktivní tabule, mapy anglicky mluvících zemí, slovník Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Anglický jazyk Jazyk a jazyková komunikace 3. ročník 4 hodiny týdně Učebnice, cvičebnice, CD-Rom, počítačová učebna, dataprojektor, interaktivní tabule, mapy

Více

Tematický okruh. Výstupy žáka. Module One. Průřezové. Mezipřed mětové vztahy. téma. Poslech s porozuměním (P+R) Jazykové prostředky a funkce

Tematický okruh. Výstupy žáka. Module One. Průřezové. Mezipřed mětové vztahy. téma. Poslech s porozuměním (P+R) Jazykové prostředky a funkce ot Spot 5 Module One Všechno o mně Veřejná podpora talentů Osobní všechno o mně Společenská přátelství Pracovní životopis Poslech s porozuměním (P+R) - rozumí informacím v jednoduchých poslechových textech,

Více

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) Ročník: 6. Poznámky:

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) Ročník: 6. Poznámky: Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) Ročník: 6. Poznámky: ŽÁK: umí, rozumí a ovládá slovní zásobu každého tématu je schopen samostatně vytvořit jednoduché

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: PESYF) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 9 14 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 40

Více

Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Ročník. Výstupy žáka Učivo Průřezová témata, mezipředmětové vztahy

Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Ročník. Výstupy žáka Učivo Průřezová témata, mezipředmětové vztahy Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Ročník Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk 8.ROČNÍK Výstupy žáka Učivo Průřezová témata, mezipředmětové vztahy Poznámky - v poslechu i čtení rozumí popisu pravidelné

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-pos-02 Z á k l a d o v ý t e x t : O n t h e p h o n e : Annie: Hello. 892356. Who is it? Jack: Hello. It s Jack.

Více

PSANÍ. Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová

PSANÍ. Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-psa-06 Z á k l a d o v ý t e x t : Dear Jessica! I am in Spain now. I am here with a Spanish girl. Her name is

Více

Náhradník Náhradník 5.A

Náhradník Náhradník 5.A 5. (Testovací klíč: XVUFOKXS) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 23 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 04 02 08 07 02 Obecná škola Otázka

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-pos-08 Z á k l a d o v ý t e x t : Helen: Hey Mike. What a surprise. Where are you going? To the airport?

Více

Future. V angličtině máme 3 způsoby, jak popsat budoucnost: 1. will future 2. be going to 3. present continuous

Future. V angličtině máme 3 způsoby, jak popsat budoucnost: 1. will future 2. be going to 3. present continuous Future Future V angličtině máme 3 způsoby, jak popsat budoucnost: 1. will future 2. be going to 3. present continuous 1. Will Will používáme, když: 1. mluvíme o faktech v budoucnosti. I will be fifteen

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-18 Z á k l a d o v ý t e x t : Mark: Is this your photo album, Kate? Kate: Yes, it is. Mark: Can I have

Více

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Anglický jazyk Ročník: 7. Průřezová témata Mezipředmětové vztahy.

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Anglický jazyk Ročník: 7. Průřezová témata Mezipředmětové vztahy. se představí, položí a zodpoví otázky o základních osobních údajích; - rozumí pokynům ve vyučování; - popíše, kde je a co právě dělá (či někdo jiný); - domluví se při nakupování v obchodě; - správně určí

Více

Výstupy Učivo Průřezová témata

Výstupy Učivo Průřezová témata 5.1.3.2 Vzdělávací obsah vyučovacího předmětu VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace PŘEDMĚT: Anglický jazyk ROČNÍK: 3. Umí pozdravit, rozloučí se, představí se, osloví osobu, vyjádří souhlas a

Více

Vyučovací hodiny mohou probíhat v multimediální učebně a odborných učebnách.

Vyučovací hodiny mohou probíhat v multimediální učebně a odborných učebnách. Charakteristika předmětu 2. stupně Anglický jazyk (AJ - BVJ, AJ RVJ) Anglický jazyk je zařazen do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Vyučovací předmět má časovou dotaci v 6., 7. a 9. ročníku

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-pos-07 Z á k l a d o v ý t e x t : Margaret: Hi Eric. Eric: Oh, hi Margaret. How are you doing? Margaret:

Více

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : ČTENÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Eva Řebíčková aj5-doc-pro-cte-03 Z á k l a d o v ý t e x t ( 1 5 0 2 5 0 s l o v ) : M y f a v o u r i t e d a y My name is Peter Johnson and

Více

POSLECH. Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big party for her friends. She met her friend John.

POSLECH. Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big party for her friends. She met her friend John. POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-pos-14 Z á k l a d o v ý t e x t : Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big

Více

Peklad gramatiky Look 1 - Student s book

Peklad gramatiky Look 1 - Student s book Peklad gramatiky Look 1 - Student s book STARTER str. 6 Osobní zájmena I- já you- ty he- on she- ona it- to we- my you- vy they- oni str.7 Sloveso být (to be) klad - jednotné íslo (positive singular) I

Více

POSLECH. Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček. Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu. Z á k l a d o v ý t e x t :

POSLECH. Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček. Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu. Z á k l a d o v ý t e x t : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-pos-20 Z á k l a d o v ý t e x t : Caren: High Wings, Caren speaking, how can I help you? John: Hello,

Více

ŠVP Gymnázium Jeseník Jazyk anglický 1. ročník 1/5

ŠVP Gymnázium Jeseník Jazyk anglický 1. ročník 1/5 ŠVP Gymnázium Jeseník Jazyk anglický 1. ročník 1/5 žák komunikuje v rámci každodenních situací využívá omezený okruh slovní zásoby týkající se každodenních potřeb správně pozdraví, osloví, vytvoří pozvání,

Více

Anglický jazyk vyšší úroveň. obsahem lekcí bude nácvik jednotlivých dovedností a typů úloh:

Anglický jazyk vyšší úroveň. obsahem lekcí bude nácvik jednotlivých dovedností a typů úloh: Anglický jazyk vyšší úroveň obsahem lekcí bude nácvik jednotlivých dovedností a typů úloh: poslech (s výběrem odpovědí, dichotomické pravda vs nepravda, se stručnou odpovědí, přiřazovací) čtení (s výběrem

Více

Next Move stupeň

Next Move stupeň Next Move 4 2. stupeň Unit 1 Oblečení Veřejná Nový Zéland Osobní jak vypadám, co nosím na sobě Společenská spolupráce Pracovní týmová práce Poslech s porozuměním (P+R) - rozumí informacím v jednoduchých

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : My family, my hobbies Present simple and continuous, Wh- questions

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : My family, my hobbies Present simple and continuous, Wh- questions PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Eva Prokšová j5-doc-pro-psa-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Dear Johny, My name s Pavel Novák and I m twelve years old. I m from Prague which

Více

Project 1. My projects

Project 1. My projects Project 1 My projects Project 1: Unit 1 About me Úkol: Najdi (nakresli) fotky / obrázky, které zobrazují tebe a věci, které se tě týkají Napiš k nim popisky a věty. Výstup: plakát, 8 vět Nápady: moje hobby

Více

11/ Podmínkové věty. ( 1st Conditional) VY_32_INOVACE_AJ_UMA11,Podmínkové věty (1st Conditional).notebook. January 28, 2014

11/ Podmínkové věty. ( 1st Conditional) VY_32_INOVACE_AJ_UMA11,Podmínkové věty (1st Conditional).notebook. January 28, 2014 Úroveň jazyka Pre-Intermediate 11/ Podmínkové věty ( 1st Conditional) Citace a zdroje Zpracovala: Mgr.Alena Závorová 1 Podmínkové věty typu 1 ( First Conditional ) Vedlejší věty podmínkové vyjadřují podmínku,

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Test

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Test Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

Byznys a obchodní záležitosti

Byznys a obchodní záležitosti - Úvod Dear Mr. President, Dear Mr. President, Velmi formální, příjemce má speciální titul či status, který musí být použit v místě jejich jména Dear Sir, Formální, příjemce muž, jméno neznámé Dear Madam,

Více

Next Move stupeň

Next Move stupeň Next Move 5 2. stupeň Unit 1 Poslech s porozuměním (P+R) - rozumí informacím v jednoduchých poslechových textech, jsou-li pronášeny pomalu a zřetelně požadované informace zaznamená - rozumí obsahu jednoduché

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Carl is for the first time in a new school. The teacher is asking Carl.

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: ZLZJOGGV) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 9 14 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace

Více

Náhradník Náhradník 5.A

Náhradník Náhradník 5.A 5. (Testovací klíč: GSZUTIZ) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 23 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 04 02 07 08 02 Obecná škola Otázka

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : a PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : Facebook My friends M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-psa-05 Z á k l a d o v ý t e x t : Dear Judy, My name s Caroline and I m from Leeds. I m 11 years old. I ve got

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-psa-19 Z á k l a d o v ý t e x t : Hi Kate, I am sending greetings from London. We got here yesterday. Our

Více

Anglický jazyk základní úroveň obtížnosti. obsahem lekcí bude nácvik jednotlivých dovedností a typů úloh:

Anglický jazyk základní úroveň obtížnosti. obsahem lekcí bude nácvik jednotlivých dovedností a typů úloh: Anglický jazyk základní úroveň obtížnosti obsahem lekcí bude nácvik jednotlivých dovedností a typů úloh: poslech (s výběrem odpovědí, dichotomické pravda vs nepravda, se stručnou odpovědí, přiřazovací)

Více

PŘEDPŘÍTOMNÝ prostý ČAS - procvičení

PŘEDPŘÍTOMNÝ prostý ČAS - procvičení PŘEDPŘÍTOMNÝ prostý ČAS - procvičení Předmět Ročník a obor Kód sady Kód DUM Autor Anglický jazyk Všechny ročníky střední školy všech oborů AJ/ZA+SC+OS/01020+03+04/01 AJ/ZA+SC+OS/01+20+03+04/01/03-20 Mgr.

Více

CHALLENGES 1 Pehled gramatiky v eštin Sekce Grammar Reference, Workbook strany 106-111

CHALLENGES 1 Pehled gramatiky v eštin Sekce Grammar Reference, Workbook strany 106-111 CHALLENGES 1 Pehled gramatiky v eštin Sekce Grammar Reference, Workbook strany 106-111 GRAMMAR REFERENCE WB STRANA 106 Sloveso být - to be (lekce Get ready A, strana 3) Podívejte se na píklady slovesa

Více

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

CZ.1.07/1.5.00/ Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Autor: Sylva Máčalová Tematický celek : Gramatika Cílová skupina : začátečník mírně pokročilý Anotace Materiál má podobu pracovního listu, který obsahuje 6 různých cvičení včetně krátkého překladu, pomocí

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

ANGLIČTINA ODPOLEDNÍ 111, 113 (minulý semestr 111, 113) Angličtina velmi mírně pokročilí (3. semestry) Výukové materiály Předpokládaný rozsah učiva:

ANGLIČTINA ODPOLEDNÍ 111, 113 (minulý semestr 111, 113) Angličtina velmi mírně pokročilí (3. semestry) Výukové materiály Předpokládaný rozsah učiva: ANGLIČTINA ODPOLEDNÍ 111, 113 (minulý semestr 111, 113) Angličtina velmi mírně pokročilí (3. semestry) Předpokládaný rozsah učiva: 8. 12. lekce Gramatika: bude probráno základní použití následujících gramatických

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

CHALLENGES 2 Pehled gramatiky v eštin Sekce Grammar Reference, Workbook strany 109-128

CHALLENGES 2 Pehled gramatiky v eštin Sekce Grammar Reference, Workbook strany 109-128 CHALLENGES 2 Pehled gramatiky v eštin Sekce Grammar Reference, Workbook strany 109-128 GRAMMAR REFERENCE WB STRANA 109 (Modul Back to school, strany 3-4) Sloveso have got / has got (mít) když mluvíme o

Více

Primární modální slovesa CAN COULD (modál) I could play the piano. You could play the piano. He/She could play the piano. We could play the piano.

Primární modální slovesa CAN COULD (modál) I could play the piano. You could play the piano. He/She could play the piano. We could play the piano. past modals Primární modální slovesa CAN COULD (modál) I could play the piano. You could play the piano. He/She could play the piano. We could play the piano. You could play the piano. They could play

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních

Více

Next Move stupeň

Next Move stupeň Next Move 6 2. stupeň Unit 1 Orientace ve městě, udávání směru, den v zábavním parku Veřejná USA - cestování Osobní orientace ve městě Společenská sousedská spolupráce Pracovní plánování akce Poslech s

Více

Učebnice, cvičebnice, CD-Rom, audio CD a DVD, počítačová učebna, dataprojektor, mapy anglicky mluvících zemí, slovník, interaktivní tabule

Učebnice, cvičebnice, CD-Rom, audio CD a DVD, počítačová učebna, dataprojektor, mapy anglicky mluvících zemí, slovník, interaktivní tabule Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Anglický jazyk (ANJ) Výstupy odpovídající úrovni A2 podle SERRJ Kvarta 4 hodiny týdně Učebnice, cvičebnice, CD-Rom, audio CD a DVD, počítačová učebna, dataprojektor,

Více

Gramatika. Přítomný čas prostý a průběhový. Minulý čas prostý pravidelných i nepravidelných sloves. Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména

Gramatika. Přítomný čas prostý a průběhový. Minulý čas prostý pravidelných i nepravidelných sloves. Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět Anglický jazyk 4 Ročník: 7. 5 Klíčové kompetence Průřezová témata Výstupy Učivo (Dílčí kompetence)

Více

POSLECH. Kate and Jim are friends. It's Thursday afternoon and they are talking about their free time activities.

POSLECH. Kate and Jim are friends. It's Thursday afternoon and they are talking about their free time activities. POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Markéta Zakouřilová aj5-jen-zak-pos-03 Z á k l a d o v ý t e x t : Kate and Jim are friends. It's Thursday afternoon and they are talking

Více

učebnice, cvičebnice, CD-Rom, počítačová učebna, dataprojektor, interaktivní tabule, mapy anglicky mluvících zemí, slovník

učebnice, cvičebnice, CD-Rom, počítačová učebna, dataprojektor, interaktivní tabule, mapy anglicky mluvících zemí, slovník Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Anglický jazyk Jazyk a jazyková komunikace 2. ročník 4 hodiny týdně učebnice, cvičebnice, CD-Rom, počítačová učebna, dataprojektor, interaktivní tabule, mapy

Více

Modal Verbs Způsobová slovesa Pracovní list

Modal Verbs Způsobová slovesa Pracovní list VY_32_INOVACE_ANJ_138 Modal Verbs Způsobová slovesa Pracovní list PhDr. Zuzana Žantovská Období vytvoření: květen 2013 Ročník: 3. - 4. ročník SŠ Tematická oblast: Gramatika - slovesa Předmět: Anglický

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : Hi Mathew! We are in France now. We are in Paris today. It is a beautiful city

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

Učebnice, cvičebnice, CD-Rom, počítačová učebna, dataprojektor, interaktivní tabule, mapy anglicky mluvících zemí

Učebnice, cvičebnice, CD-Rom, počítačová učebna, dataprojektor, interaktivní tabule, mapy anglicky mluvících zemí Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Anglický jazyk Jazyk a jazyková komunikace 1. ročník 4 hodiny týdně Učebnice, cvičebnice, CD-Rom, počítačová učebna, dataprojektor, interaktivní tabule, mapy

Více

WELCOME TO THE CZECH REPUBLIC, SUMMER JOB

WELCOME TO THE CZECH REPUBLIC, SUMMER JOB WELCOME TO THE CZECH REPUBLIC, SUMMER JOB writing skills Určeno studentům úrovně B1 / B2 Autor: Taťána Konečná Datum vytvoření: duben 2012 Ročník: 2. 4. ročník středních škol s maturitní zkouškou Klíčová

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3149 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_140 Jméno autora: Marina Hozmanová Třída/ročník:

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 9. třída Mgr. lice Kýrová aj9-jes-kyr-psa-03 Z á k l a d o v ý t e x t : letter from fan ear George, I'm writing to you (1) the zech Republic. I have

Více

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně)

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) Ročník: 7. Poznámky: Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) ŽÁK: umí, rozumí a ovládá slovní zásobu každého tématu je schopen samostatně vytvořit složitější

Více

Verbs Slovesa Test. PhDr. Zuzana Žantovská

Verbs Slovesa Test. PhDr. Zuzana Žantovská VY_32_INOVACE_AJ_140 Verbs Slovesa Test PhDr. Zuzana Žantovská Období vytvoření: květen 2013 Ročník: 3. 4. ročník SŠ Tematická oblast: Gramatika - slovesa Předmět: Anglický jazyk Výstižný popis způsobu

Více

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Anglický jazyk Ročník: 6. Průřezová témata Mezipředmětové vztahy.

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Anglický jazyk Ročník: 6. Průřezová témata Mezipředmětové vztahy. - pozdraví a představí se, zeptá se na jméno a místo původu, tytéž otázky zodpoví; - rozumí názvům některých významných zemí; - zeptá se na telefonní číslo a tutéž otázku zodpoví; - počítá do sta; - identifikuje

Více

Výstupy žáka Učivo Průřezová témata a mezipředmětové vztahy

Výstupy žáka Učivo Průřezová témata a mezipředmětové vztahy Anglický jazyk 4. ročník učebnice CHIT CHAT II Vzdělávací obsah Úvodní lekce Výstupy žáka Učivo Průřezová témata a mezipředmětové vztahy Pozdraví a odpoví na pozdrav zdvořilým způsobem Klade zjišťovací

Více

4. ročník (Click 2) 5. ročník (Project 1 4th edition)

4. ročník (Click 2) 5. ročník (Project 1 4th edition) 4. ročník (Click 2) - Introduction, Theme 1, Theme 2 příkazy přivlastňovací s There is/are přítomný čas průběhový věta kladná can ve větě kladné, záporné a otázce like ve větě kladné, záporné, otázce a

Více

Náhradník Náhradník 5.A

Náhradník Náhradník 5.A 5. (Testovací klíč: XVUFOKXS) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 23 Poslech / Čtení s porozuměním Slovní zásoba / Gramatika / Konverzace / / 0/4 0/2 0/8 0/7 0/2 Obecná

Více

18.VY_32_INOVACE_AJ_UMB18, Frázová slovesa.notebook. September 09, 2013

18.VY_32_INOVACE_AJ_UMB18, Frázová slovesa.notebook. September 09, 2013 1 (Click on the text to move to the section) Worksheet Methodology Sources 2 Decide which words are considered prepositions (předložky) and which are particles (částice) Source: SWAN, Michael a Catharine

Více

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu: Inovace a individualizace výuky Autor: Mgr. Libuše Matulová Název materiálu: Education Označení materiálu: VY_32_INOVACE_MAT27 Datum vytvoření: 10.10.2013

Více

Střední průmyslová škola stavební Pardubice

Střední průmyslová škola stavební Pardubice Střední průmyslová škola stavební Pardubice Vzdělávací oblast: Vzdělávání a komunikace v cizím jazyce Název: Slovesná vazba I am used to + ing a I get used to + ing. Autor: Svatoňová Zuzana Datum, třída:

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

2AA TIME TO TALK (začátek od Unit 4) prof. Volfová Po 17:30 uč. 27

2AA TIME TO TALK (začátek od Unit 4) prof. Volfová Po 17:30 uč. 27 2AA TIME TO TALK (začátek od Unit 4) prof. Volfová Po 17:30 uč. 27 - osobní a přivlastňovací zájmena - časování sloves BE a HAVE GOT - určitý a neurčitý člen - množné číslo podst. jmen - přivlastňovací

Více

Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Další cizí jazyk Vyuovací pedmt: Nmecký jazyk

Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Další cizí jazyk Vyuovací pedmt: Nmecký jazyk Nmecký jazyk 130 Vzdlávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdlávací obor: Další cizí jazyk Vyuovací pedmt: Nmecký jazyk 1. Charakteristika vyuovacího pedmtu a) Obsahové, asové a organizaní vymezení

Více

FOOTBALL MATCH INVITATION, WELCOME TO MY TOWN

FOOTBALL MATCH INVITATION, WELCOME TO MY TOWN FOOTBALL MATCH INVITATION, WELCOME TO MY TOWN writing skills Určeno studentům úrovně B1 Autor: Taťána Konečná Datum vytvoření: květen 2012 Ročník: 2. 4. ročník středních škol s maturitní zkouškou Klíčová

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-psa-03 Z á k l a d o v ý t e x t : M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : Tematická

Více

Tematický plán uiva z eského jazyka pro 6. roník na školní rok 2011 2012. Mluvnice

Tematický plán uiva z eského jazyka pro 6. roník na školní rok 2011 2012. Mluvnice Tematický plán uiva z eského jazyka pro 6. roník na školní rok 2011 2012 Mluvnice Msíc: Záí Uivo: Jazyk a jeho útvary Náeí a nadnáení útvary Spisovný jazyk Jazykové píruky Zvuková stránka jazyka Hláskosloví

Více

VY_22_INOVACE_60 MODAL VERBS CAN, MUST

VY_22_INOVACE_60 MODAL VERBS CAN, MUST VY_22_INOVACE_60 MODAL VERBS CAN, MUST Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Ročník: 9. MODAL VERBS CAN, MUST, SHOULD 1/ Connect the verbs to their future forms.

Více

ICT podporuje moderní způsoby výuky CZ.1.07/1.5.00/34.0717. Mgr. Pavel Starý

ICT podporuje moderní způsoby výuky CZ.1.07/1.5.00/34.0717. Mgr. Pavel Starý Název projektu ICT podporuje moderní způsoby výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0717 Název školy Gymnázium, Turnov, Jana Palacha 804, přísp. organizace Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2

Více

Past simple. = minulý prostý čas Použití: mluvíme o činnostech a aktivitách v. Časové výrazy: last week, yesterday, last year, on Monday

Past simple. = minulý prostý čas Použití: mluvíme o činnostech a aktivitách v. Časové výrazy: last week, yesterday, last year, on Monday Past simple Past simple = minulý prostý čas Použití: mluvíme o činnostech a aktivitách v minulosti Časové výrazy: last week, yesterday, last year, on Monday Past simple of to be Minulý čas slovesa to be

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. illness, a text

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. illness, a text Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

Předmět: A N G L I C K Ý J A Z Y K

Předmět: A N G L I C K Ý J A Z Y K 02-ŠVP-Anglický jazyk-1,2,3,4 strana 1 (celkem 15) 1. 9. 2014 Předmět: A N G L I C K Ý J A Z Y K Charakteristika předmětu: Cílem výuky je získání zájmu o cizí jazyk, utváření pozitivního vztahu k tomuto

Více

Anglický jazyk - 6. ročník (RvMp)

Anglický jazyk - 6. ročník (RvMp) Anglický jazyk - 6. ročník (RvMp) Školní výstupy Učivo Vztahy používá sloveso být k vyjadřování minulosti sděluje informace v minulém čase Sloveso to be v minulém čase Minulý čas prostý pravidelná slovesa

Více

Anglický jazyk 3.období 6. ročník

Anglický jazyk 3.období 6. ročník Vzdělávací obsah předmětu v 6. ročníku běžné třídy Vyučovací předmět: Období ročník : Anglický jazyk 3.období 6. ročník Očekávané výstupy předmětu Na konci 3. období základního vzdělávání žák: RECEPTIVNÍ

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-psa-20 Z á k l a d o v ý t e x t : ear Thomas, I 1 like to apologize for what I did yesterday and explain why

Více

VY_22_INOVACE_84. P3 U3 Revision

VY_22_INOVACE_84. P3 U3 Revision VY_22_INOVACE_84 P3 U3 Revision Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Ročník: 7. 1. Complete with will/won t have travel drive solve need be (2x) My dad thinks

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Tematická oblast, název DUMu: Autor: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

PSANÍ. I am looking 4 to seeing you and please let me know if you are going to come.

PSANÍ. I am looking 4 to seeing you and please let me know if you are going to come. PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-psa-12 Z á k l a d o v ý t e x t : 1 Alex I am writing to you to let you know that I am leaving to Australia

Více

Příjemce: Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola Lipnice nad Sázavou č. 213, 582 32 Lipnice nad Sázavou

Příjemce: Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola Lipnice nad Sázavou č. 213, 582 32 Lipnice nad Sázavou Od dotace EU k proměně vyučovací hodiny registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0196 Příjemce: Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola Lipnice nad Sázavou č. 213, 582 32 Lipnice

Více

VY_32_INOVACE_AJ0518 Yesterday,today,tomorrow.notebook. July 08, Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

VY_32_INOVACE_AJ0518 Yesterday,today,tomorrow.notebook. July 08, Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/21.1936 č. šablony: III/2 č.sady:5.sada Ověřeno ve výuce:11.5.2012 Třída:5. Datum:5.5.2012 1 YESTERDAY-TODAY-TOMORROW

Více

Budějovice Název materiálu: Reported Speech. Datum (období) vytvoření: Srpen 2013. Autor materiálu: PhDr. Dalibor Vácha PhD. Zařazení materiálu:

Budějovice Název materiálu: Reported Speech. Datum (období) vytvoření: Srpen 2013. Autor materiálu: PhDr. Dalibor Vácha PhD. Zařazení materiálu: Projekt: Příjemce: Budějovice Název materiálu: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova

Více

Anglický jazyk 3.ročník 2007/2008. učivo - témata kompetence (čtení,psaní,poslech, dialog) pomůcky

Anglický jazyk 3.ročník 2007/2008. učivo - témata kompetence (čtení,psaní,poslech, dialog) pomůcky Anglický jazyk 3.ročník 2007/2008 učivo - témata kompetence (čtení,psaní,poslech, dialog) pomůcky Úvod do jazyka Barvy Výslovnost Sloveso "have" neurčitý člen- a žák se seznamuje s cizím jazykem- s jeho

Více

DUM DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL ANGLIČTINA. Mgr. Kateřina Kasanová

DUM DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL ANGLIČTINA. Mgr. Kateřina Kasanová DUM DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL ANGLIČTINA Mgr. Kateřina Kasanová PRO VYJÁDŘENÍ PRAVDĚPODOBNOSTI SEKUNDÁRNÍ MODÁLNÍ SLOVESA základní informace must be must have been can t be can t have been may, might,

Více

Konkretizovaný výstup Konkretizované učivo Očekávané výstupy RVP

Konkretizovaný výstup Konkretizované učivo Očekávané výstupy RVP Ročník: I. - pozdraví a představí se - rozliší a označí základní barvy - pojmenuje členy rodiny - uvede základní části domu - pojmenuje základní školní pomůcky - pojmenuje některé oblíbené sporty - popíše

Více

vyprávění, popis přítomný čas, minulý čas, předložky, členy, stupňování

vyprávění, popis přítomný čas, minulý čas, předložky, členy, stupňování P S N Í Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 9. třída Lukáš Valeš aj9-kap-val-psa-09 Z á k l a d o v ý t e x t : Přečtěte si následující popis, který obsahuje několik chyb. Opravte je dle instrukcí

Více