Seminář z českého jazyka příprava na MZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Seminář z českého jazyka příprava na MZ"

Transkript

1 Seminář z matematiky Ms Charakteristika předmětu Seminář je zaměřen na přípravu studentů k maturitní zkoušce z matematiky. Důraz bude kladen na procvičování témat zařazených ke státní zkoušce z matematiky. Učivo nebude rozšiřováno, budou probírána a procvičována pouze témata, se kterými se žáci seznámili v dřívějších hodinách povinné matematiky. Učivo bude doplněno řešením ukázkových testů. Seminář z fyziky Fs Charakteristika předmětu Cílem předmětu je upevnit získané znalosti a dovednosti z tematických celků požadovaných u maturitní zkoušky a při přijímacích zkouškách na VŠ. Učivo probrané v hodinách fyziky zde nebude rozšiřováno. Žáci by se zde měli naučit prezentovat základní poznatky, měli by získat jistotu ve vystupování a řešení základních úloh. Seminář je vhodný pro studium technických škol, medicíny, farmacie atd. Probíraná látka koresponduje s maturitními okruhy. Osnova: maturitní okruhy Seminář z českého jazyka příprava na MZ Čjs Seminář je zaměřen na praktické procvičování a upevňování znalostí potřebných ke zvládnutí maturitní zkoušky z českého jazyka. Seminář zahrnuje přípravu na všechny tří součásti zkoušky, kterými jsou didaktický test, slohová práce a ústní zkouška. Žáci si mohou vyzkoušet jednotlivé disciplíny v podmínkách, které odpovídají reálné zkoušce (zadání, čas na přípravu a na vypracování úkolu). Didaktický test - předmětem přípravy jsou základní literární a jazykové znalosti a dovednosti. Žák se seznámí s různými typy úloh: otevřené i uzavřené, dichotomické, přiřazovací a uspořádací. Písemná práce - obsahem práce jsou dovednosti spojené s produkcí textu. Součástí zadání k úlohám mohou být výchozí texty různého charakteru: písemný text, graf, tabulka, mapa, obrázek nebo schéma včetně jejich kombinací. Ústní zkouška - předmětem této části jsou praktické komunikační dovednosti a přiměřená analýza a interpretace uměleckého a neuměleckého textu.

2 Anglická konverzace Akv 1-letý předmět, který zpravidla vyučuje rodilý mluvčí, je dobrou volbou pro studenty, kteří se chtějí zdokonalit v každodenní konverzaci a chtějí se zároveň dozvědět něco navíc o anglicky mluvících zemích. Vhodný pro studenty, kteří si nemohli zvolit volitelný Aj ve 3. ročníku a chtějí se lépe připravit na maturitní zkoušku z Aj. Německá konverzace Nkv Předmět pro studenty, kteří se rozhodli až ve 3. ročníku maturovat z němčiny. Používané učebnice: vlastní kopírované materiály, popř. K nové maturitě bez obav Direkt Připravuje studenty k ústní části státní maturity i k profilové části. Předmět je zaměřen na rozvoj samostatného ústního projevu i interakce, na celkovou jazykovou přípravu, na rozvoj dalších dovedností-čtení, poslechu /nácvik techniky poslechu/. Neobsahuje výklad ani procvičování gramatiky. Náplní je řešení běžných situací každodenního života, rozšíření slovní zásoby, osvojení frází a obratů, práce s obrazovým materiálem. Francouzská konverzace Frk Charakteristika předmětu: Náplní předmětu je příprava na úspěšné složení maturitní zkoušky z francouzského jazyka. Předmět je jednoletý. Postupně jsou probírána jednotlivá témata a konverzační okruhy. Studenti mají dostatek prostoru pro vlastní vyjádření a zlepšují svoje mluvnické dovednosti. Je systematicky probírána slovní zásoba a pozornost je také věnována ucelenému shrnutí gramatiky a lexikálních dovedností. Na závěr semináře jsou studenti schopni se bez problémů vyjadřovat v široké škále situací a vyjádřit svůj názor na kulturu, politiku i osobní život. Také si rozšíří sociokulturní znalosti z prostředí francouzsky mluvících zemí. Seminář slouží i studentům, kteří se nechtějí připravovat na maturitu, ale počítají s tím, že budou muset skládat přijímací zkoušky z druhého cizího jazyka (např. na VŠE)

3 Seminář informatika pro pokročilé Is Charakteristika předmětu V rámci předmětu Seminář informatika pro pokročilé se snažíme rozšířit znalosti a schopnosti studentů v učivu IVT. Studenti si zopakují základy programování a rozšíří své znalosti teorie algoritmů a numerické matematiky, složitějších datových struktur (spojové seznamy, stromy, haldy). Seznámí se s objektovým programováním. Získají tak vědomosti, které jim usnadní studium algoritmů a programování na VŠ technického zaměření, popř. umožní efektivní další studium informatiky na VŠ. Předmět je vhodný pro všechny studenty, kteří si chtějí rozšířit své znalosti informatiky a nebojí se proniknout do tajů programování. Základy programování Programování jednoduchých algoritmů a datových struktur Teorie algoritmů Definice algoritmu a jeho vlastnosti Časová a paměťová složitost algoritmu Asymptotická složitost algoritmu Efektivita algoritmu, algoritmy použitelné v reálném čase Třídění dat Základy numerické matematiky Složitější datové struktury: spojové seznamy, stromy, haldy Využití komplexnějších datových struktur v programování. Programování základních numerických algoritmů Převedení neefektivních algoritmů (nereálných v čase) na jednodušší efektivní algoritmy Objektové programování

4 Seminář informatika IVTs Charakteristika předmětu V rámci předmětu se snažíme upevnit znalosti a schopnosti studentů v učivu IVT probraném v předchozích ročnících a poté rozvést jejich znalosti do nových souvislostí a rozvinout získané vědomosti do každodenní praxe. Studenti si procvičí běžné kancelářské práce na PC a činnosti, které budou využívat denně při práci s PC na VŠ. Na zjednodušených praktických příkladech si upevní si základy SW, HW a bezpečnosti práce na PC při on-line komunikaci, např. na sociálních sítích a při internetbankingu. Předmět je vhodný pro všechny studenty, kteří si chtějí zopakovat a upevnit své znalosti IVT při praktických každodenních činnostech na PC. Bezpečnost práce na PC Základy softwaru a hardwaru Kancelářské programy MS Word Zpracování a formátování textu Tvorba běžných dokumentů: životopisy, obchodní dopisy, faktury Hromadná korespondence, ap. MS Excel Názorné zpracování dat pomocí tabulek, grafů, kontingenčních tabulek a grafů Využití excelovských funkcí v praxi Kombinace dokumentů MS Word a MS Excel MS PowerPoint Vytváření prezentací, předvádění výrobků a služeb, reklama, jednoduché animace Zeměpisný seminář aneb Kde, co, jak a proč? Rozhodli jste se maturovat ze zeměpisu a nechcete se na potítku tolik zapotit? Právě v tomto předmětu budou zopakována témata k maturitě: - Regionální geografie jednotlivých světadílů - Regionální geografie České republiky - Fyzická geografie - Socioekonomická geografie - Přehled o aktuální geopolitické situaci v ČR, Evropě a ve světě Důraz bude kladen na orientaci na mapě světa a na schopnost samostatného uvažování (příčiny a následky různých jevů)

5 Dějepisný seminář Ds Základní zaměření: Předmět slouží k přípravě na maturitní zkoušku z dějepisu s přihlédnutím k požadavkům přijímacích řízení humanitních oborů. Společenskovědní seminář SVs Základní zaměření: Předmět slouží k přípravě na ústní maturitní zkoušku ze společenských věd a k přípravě na přijímací řízení na VŠ (testy ZSV). Jedna hodina týdně je věnována opakování a rozšíření učiva 2. a 3. ročníku (ekonomie, právo, politologie). Hlavním cílem je procvičování a upevňování maturitních témat a také jejich rozšíření o aktuální vnitropolitické i mezinárodní problémy. Jedna hodina týdně je věnována opakování a rozšíření učiva 1. a částečně 2. ročníku (psychologie, sociologie) a upevňování učiva 4. ročníku formou procvičování filosofických a etických pojmů a rozborů textů. Učivo je rozděleno do 60 maturitních okruhů, jejichž počet v rámci dané společenskovědní disciplíny odpovídá tematické náročnosti a hodinové dotaci věnované konkrétním oborům v jednotlivých ročnících. Opakováním okruhů se žáci připravují i na přijímací zkoušky na VŠ humanitního či společenskovědního zaměření.

6 Biologický seminář Bs studijní model: oktávy, čtvrté ročníky - intenzivní příprava k maturitní zkoušce - příprava k dalšímu studiu na VŠ přírodovědného zaměření - vybraná biologická témata dle přání studentů návrh studijního plánu:.. Nestihli jste něco probrat na hodinách biologie? Potřebujete znovu vysvětlit a procvičit obtížné učivo? Předpokládáme zopakování a rozšíření složitějších témat (fotosyntéza, dýchání, vznik mnohobuněčnosti, anatomie a fyziologie nervové soustavy, živočišné tkáně, fylogeneze člověka, metody šlechtitelství, cytologie a další) a doplnění témat, která nebyla z časových důvodů detailně probrána. Seminář bude zaměřen nejen na teoretickou přípravu, ale také praktickou schopnost veřejně prezentovat vybrané biologické téma nebo na trénink schopnosti přesného pochopení smyslu odborného biologického textu. Konkrétní učební plán bude sestaven a doladěn podle potřeb přihlášených žáků.

7 Biologicko - chemický seminář BChs Nově nabízený biologicko chemický seminář je určen pro budoucí studenty medicinských a přírodovědných oborů. Studijní model: oktávy + čtvrté ročníky časová dotace 2 hodiny týdně 1 hodina chemie + 1 hodina biologie intenzivní příprava k dalšímu studiu na VŠ Biologická část semináře se zaměří na problematiku: základní lékařská terminologie (včetně latinské terminologie) rozšíření znalostí z anatomie, fyziologie člověka a z genetiky civilizační choroby a jejich prevence genetika v etických souvislostech embryologie a prenatální vývoj člověka Chemická část semináře se zaměří na problematiku: biochemie v běžném životě metabolické procesy v lidském těle dietologie - zásady správné výživy, potravinářství, éčka farmakologie - léky, přírodní látky, drogy patobiochemie poruchy, onemocnění, léčba toxikologie jedy Další témata mohou být zařazována podle aktuálnosti a požadavků studentů.

8 Chemický seminář Chs pro koho: zájemci o přírodovědné a chemicko-technologické obory, maturita z chemie studijní model: oktávy + čtvrté ročníky návrh studijního plánu: obecná chemie intenzivní příprava k maturitní zkoušce příprava k dalšímu studiu na VŠ přístupné i pro studenty z volitelné chemie stavba atomu, periodický zákon a jeho vztahy ke struktuře a vlastnostem látek názvosloví anorganických a organických sloučenin chemická vazba, teorie hybridizace roztoky a chemické reakce, teorie kyselin a zásad, protolytické reakce, ph, výpočty chemická rovnováha, reakční kinetika, termodynamika termochemie, elektrochemie, radioaktivita anorganická chemie vodík, kyslík a jejich vzájemné sloučeniny charakteristika s prvků a jejich významných sloučenin - prvky I. A a II. A skupiny charakteristika p prvků a jejich významných sloučenin - prvky III. VIII. A. skupiny charakteristika d prvků a jejich významných sloučenin kovy, I. B a II. B skupina organická chemie uhlovodíky kyslíkaté deriváty uhlovodíků alkoholy, karbonylové sloučenin, karboxylové sloučeniny substituční deriváty karboxylových kyselin a funkční deriváty karboxylových kyselin halogenderiváty uhlovodíků, dusíkaté a sirné deriváty uhlovodíky chemie makromolekulárních látek biochemie lipidy, sacharidy, bílkoviny, nukleové kyseliny a jejich metabolismus biokatalyzátory enzymy, vitamíny, hormony heterocyklické sloučenin, alkaloidy isoprenoidy steroidy, terpeny výrobní postupy - výroba piva, mýdla, papíru, cukru, železa

9 Tělovýchovný seminář TVs Tělovýchovný seminář je určen pro budoucí studenty oborů s tělovýchovným zaměřením ( FTVS, Pedagog. fakulty apod.) i pro další zájemce, kteří mají zájem o zdokonalení svých pohybových schopností a dovedností. Studijní model: oktávy + čtvrté ročníky V semináři se zaměříme na : časová dotace 2 hodiny týdně 1 hodina gymnastika / plavání 1 hodina sportovní hry / atletika zopakování a rozšíření pohybových dovedností v gymnastice, plavání, atletice a míčových hrách zvládnutí požadavků a limitů k talentovým přijímacím zkouškám upevnění a rozšíření znalostí z pravidel jednotlivých sportů zvýšení fyzické kondice tzn. vytrvalostních, rychlostních i silových schopností kompenzační a protahovací cvičení netradiční pohybové aktivity Další témata mohou být zařazována podle aktuálnosti a požadavků studentů. U přihlášených předpokládáme nadstandardně aktivní a komplexní zájem o cvičení. Kondiční cvičení KTVs Kondiční cvičení je aktivní pohybový seminář určený především pro dívky (není podmínkou), které mají zájem v závěru studia poznat a vyzkoušet si různé formy kondičního cvičení. Studijní model: oktávy + čtvrté ročníky časová dotace 2 hodiny týdně Náplní seminářů bude: Aerobic Bosu cardio Cvičení na gymballech Kruhový trénink Powerjóga Bodyform Další témata mohou být zařazována podle aktuálnosti a požadavků studentů.

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY PRO 4. ROČNÍK A OKTÁVY (SEMINÁŘE)

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY PRO 4. ROČNÍK A OKTÁVY (SEMINÁŘE) VOLITELNÉ PŘEDMĚTY PRO 4. ROČNÍK A OKTÁVY (SEMINÁŘE) Seminář z matematiky Ms Charakteristika předmětu Seminář je zaměřen na přípravu studentů k maturitní zkoušce z matematiky. Důraz bude kladen na procvičování

Více

Seminář z českého jazyka příprava na MZ

Seminář z českého jazyka příprava na MZ Seminář z matematiky Ms Charakteristika předmětu Seminář je zaměřen na přípravu studentů k maturitní zkoušce z matematiky. Důraz bude kladen na procvičování témat zařazených ke státní zkoušce z matematiky.

Více

Seminář z českého jazyka příprava na MZ

Seminář z českého jazyka příprava na MZ Seminář z matematiky Ms Charakteristika předmětu Seminář je zaměřen na přípravu studentů k maturitní zkoušce z matematiky. Důraz bude kladen na procvičování témat zařazených ke státní zkoušce z matematiky.

Více

Charakteristika seminářů 2019/ ročník

Charakteristika seminářů 2019/ ročník Charakteristika seminářů 2019/2020 3. ročník Seminář z anglického jazyka tematická a strategická příprava pro maturitní zkoušku rozšiřování slovní zásoby a prohlubování znalostí frazeologie prohlubování

Více

Seminář z chemie. Charakteristika vyučovacího předmětu

Seminář z chemie. Charakteristika vyučovacího předmětu Seminář z chemie Časová dotace: 2 hodiny ve 3. ročníku, 4 hodiny ve 4. Ročníku Charakteristika vyučovacího předmětu Seminář je zaměřený na přípravu ke školní maturitě z chemie a k přijímacím zkouškám na

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník VOLITELNÉ PŘEDMĚTY 3. ročník Školní rok: 2017 2018 Předměty: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - matematický - z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů - dějepisný - společenskovědní

Více

Nabídka seminářů pro 7.A a 3.B ve školním roce 2015/2016

Nabídka seminářů pro 7.A a 3.B ve školním roce 2015/2016 Nabídka seminářů pro 7.A a 3.B ve školním roce 2015/2016 Studenti si volí semináře s celkovou dotací 4 hodiny týdně. Nabízené semináře mají dotaci 1 hodinu, resp. 2 hodiny týdně. Student si tedy může navolit

Více

Volitelné semináře ve 3. ročníku

Volitelné semináře ve 3. ročníku Volitelné semináře ve 3. ročníku Seminář českého jazyka a literatury (3. ročník) - dvouhodinový Výuka zahrnuje literární výchovu a jazykovou a komunikační výchovu, které se vzájemně doplňují a prolínají.

Více

Gymnázium Uherské Hradiště Charakteristika volitelných předmětů 3. ročník (dvouhodinové předměty, žák si vybírá dva)

Gymnázium Uherské Hradiště Charakteristika volitelných předmětů 3. ročník (dvouhodinové předměty, žák si vybírá dva) Gymnázium Uherské Hradiště Charakteristika volitelných předmětů 3. ročník (dvouhodinové předměty, žák si vybírá dva) Seminář z českého jazyka Rozšiřuje, prohlubuje a procvičuje učivo gramatiky, slohu a

Více

PRO 4. ROČNÍK GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020

PRO 4. ROČNÍK GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020 VOLITELNÉ SEMINÁŘE PRO 4. ROČNÍK GYMNÁZIA VE ŠKOLNÍM ROCE 2019/2020 Vážení studenti, blíží se čas výběru volitelných seminářů. Do výuky ve 4. ročníku jsou zařazeny 2 volitelné semináře se tříhodinovou

Více

Sekunda (2 hodiny týdně) Chemické látky a jejich vlastnosti Směsi a jejich dělení Voda, vzduch

Sekunda (2 hodiny týdně) Chemické látky a jejich vlastnosti Směsi a jejich dělení Voda, vzduch Sekunda (2 hodiny týdně) Chemické látky a jejich vlastnosti Směsi a jejich dělení Voda, vzduch Atom, složení a struktura Chemické prvky-názvosloví, slučivost Chemické sloučeniny, molekuly Chemická vazba

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 4. ročník, oktáva

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 4. ročník, oktáva Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 4. ročník, oktáva Časová dotace seminářů 3 hodiny týdně Každý žák si volí z nabídky povinně čtyři semináře Pokud je z nějakého předmětu vypsáno

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník Školní rok: 2017 2018 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - cvičení z matematiky - cvičení z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů - seminář humanitních

Více

Volitelné předměty 3. ročník

Volitelné předměty 3. ročník Volitelné předměty 3. ročník Školní rok 2018-2019 Předměty podle bloků: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - matematický seminář - seminář z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů

Více

4.9.60. Seminář a cvičení z chemie

4.9.60. Seminář a cvičení z chemie 4.9.60. Seminář a cvičení z chemie Jednoletý Seminář a cvičení z chemie si mohou žáci zvolit ve čtvrtém ročníku. Navazuje na povinný předmět chemie a je určen žákům s hlubším zájmem o chemii. Umožňuje

Více

Tabulace učebního plánu. Obecná chemie. Vzdělávací obsah pro vyučovací předmět : Ročník: 1.ročník a kvinta

Tabulace učebního plánu. Obecná chemie. Vzdělávací obsah pro vyučovací předmět : Ročník: 1.ročník a kvinta Tabulace učebního plánu Vzdělávací obsah pro vyučovací předmět : CHEMIE Ročník: 1.ročník a kvinta Obecná Bezpečnost práce Názvosloví anorganických sloučenin Zná pravidla bezpečnosti práce a dodržuje je.

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník Školní rok: 2018 2019 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - cvičení z matematiky - cvičení z fyziky a informatiky 2. Blok společenskovědních předmětů - seminář humanitních

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář literární historie (dvouhodinový) Seminář je určen především studentům, kteří chtějí dále studovat bohemistiku, jazyky, žurnalistiku, mediální komunikace, herectví,

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky. - cvičení z fyziky

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník. Školní rok: Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT. - cvičení z matematiky. - cvičení z fyziky VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 4. ročník Školní rok: 2019 2020 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IVT - cvičení z matematiky - cvičení z fyziky - informatika, grafika a video 2. Blok společenskovědních předmětů

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 3. ročník, septima

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 3. ročník, septima Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2015/2016 3. ročník, septima Časová dotace seminářů 2 hodiny týdně Každý žák si volí z nabídky povinně dva semináře Pokud je z nějakého předmětu vypsáno

Více

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2 Obsah NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ ZE ZEMĚPISU... 2 DĚJINY UMĚNÍ TVOŘIVĚ... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z BIOLOGIE... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ

Více

4.9.59. Seminář z chemie

4.9.59. Seminář z chemie 4.9.59. Seminář z chemie Seminář z chemie si mohou žáci zvolit ve třetím ročníku je koncipován jako dvouletý. Umožňuje žákům, kteří si jej zvolili, prohloubit základní pojmy z chemie, systematizovat poznatky

Více

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2 Obsah NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ ZE ZEMĚPISU... 2 DĚJINY UMĚNÍ TVOŘIVĚ... 2 INFORMATIKA A VÝPOČETNÍ TECHNIKA... 2 SEMINÁŘ A

Více

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou)

3. Učební plán (od počínaje primou a kvintou) 3. Učební plán (od 1.9.2018 počínaje primou a kvintou) 3.1. Celkový nižší stupeň Vzdělávací oblasti (obory) ŠVP RVP Matematika a její aplikace 18 + 4 15 Matematika 18 + 4 0 Informační a komunikační technologie

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář českého jazyka a literatury II (čtyřhodinový) Výuka zahrnuje literární výchovu a jazykovou a komunikační výchovu, které se vzájemně doplňují a prolínají. Rozšiřuje

Více

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH... 2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 6

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH... 2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 6 NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH... 2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ ZE ZEMĚPISU... 2 KONVERZACE V RUSKÉM JAZYCE... 2 DĚJINY UMĚNÍ - PRAKTICKÉ... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ

Více

Název školy: SPŠ Ústí nad Labem, středisko Resslova

Název školy: SPŠ Ústí nad Labem, středisko Resslova Název školy: SPŠ Ústí nad Labem, středisko Resslova Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.10.1036 Klíčová aktivita: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT. Digitální učební materiály Autor:

Více

MUDRstart - Intenzivní přípravný kurz na medicínu. Brno, Praha, Bratislava, Ostrava

MUDRstart - Intenzivní přípravný kurz na medicínu. Brno, Praha, Bratislava, Ostrava MUDRstart - Intenzivní přípravný kurz na medicínu Brno, Praha, Bratislava, Ostrava MUDRstart Intenzivní přípravný kurz na medicínu Délka: 80 x 45 min (60 x 60 min) Lokality: Brno, Praha, Bratislava, Ostrava

Více

Volitelné semináře ve 4. ročníku

Volitelné semináře ve 4. ročníku Volitelné semináře ve 4. ročníku Seminář literární historie (dvouhodinový) Seminář je určen především studentům, kteří chtějí dále studovat bohemistiku, jazyky, žurnalistiku, mediální komunikace, herectví,

Více

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH...

NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH... Obsah NÁPLŇ VOLITELNÝCH PŘEDMĚTŮ - DVOULETÝCH... 2 SEMINÁŘ Z JAZYKA ČESKÉHO A LITERATURY... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ ZE ZEMĚPISU... 2 DĚJINY UMĚNÍ TVOŘIVĚ... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ Z BIOLOGIE... 2 SEMINÁŘ A CVIČENÍ

Více

Volitelné předměty. pro školní rok

Volitelné předměty. pro školní rok Volitelné předměty pro školní rok 2018 2019 Do 3. ročníku, resp. septimy studia žáci volí tři dvouhodinové semináře, v závěrečném 4. ročníku, resp. v oktávě studia absolvují výuku čtyř dvouhodinových seminářů.

Více

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY

VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY VOLITELNÉ A NEPOVINNÉ PŘEDMĚTY Příloha č. 1 ke Školnímu vzdělávacímu programu pro gymnaziální vzdělávání Gymnázium, Uničov, Gymnazijní 257 1 Obsah Základní informace...4 Možná struktura volitelných předmětů...5

Více

Návrh systému volitelných předmětů

Návrh systému volitelných předmětů Návrh systému volitelných předmětů šestileté studium v předmaturitním ročníku - 2009/10 Týdenní počet hodin v rozvrhu žáka je 33. 1. Povinné předměty - výuka organizovaná podle tříd Český jazyk 5 Cizí

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou Týdenní ročníkový plán

Více

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2015 2016

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2015 2016 Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2015 2016 Volitelné předměty dvouleté, které pokračují ze 3. ročníku: 1. Biologický seminář 2. Cvičení z chemie 3. Cvičení z matematiky 4. Deskriptivní

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2017/ ročník, septima

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2017/ ročník, septima Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2017/2018 3. ročník, septima Časová dotace seminářů 2 hodiny týdně Každý žák si volí z nabídky povinně dva semináře Pokud je z nějakého předmětu vypsáno

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2018/ ročník, septima. 1. kolo volby

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2018/ ročník, septima. 1. kolo volby Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2018/2019 Časová dotace seminářů 2 hodiny týdně 3. ročník, septima 1. kolo volby Každý žák si volí z nabídky povinně dva semináře Pokud je z nějakého

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2018/19 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1.1. Týdenní ročníkový

Více

Témata: obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika

Témata: obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika 1. NÁZEV SEMINÁŘE: Seminář biologie ( SBI ) Zaměření: vhodný k maturitě, opakující příprava na maturitní a přijímací zkoušky obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika 2. NÁZEV SEMINÁŘE:

Více

MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY

MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ MLÁDEŽE A TĚLOVÝCHOVY Schválilo Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy dne 25. 7. 2002, č. j. 23 852/2002-23 s platností od 1. září 2002 počínaje prvním ročníkem Učební osnova

Více

Stanovení forem, termínů a témat profilové části maturitní zkoušky oboru vzdělání 78-42-M/01 Technické lyceum STROJNICTVÍ

Stanovení forem, termínů a témat profilové části maturitní zkoušky oboru vzdělání 78-42-M/01 Technické lyceum STROJNICTVÍ Stanovení forem, termínů a témat profilové části maturitní zkoušky oboru vzdělání 78-42-M/01 Technické lyceum STROJNICTVÍ 1. Mechanické vlastnosti materiálů 2. Technologické vlastnosti materiálů 3. Zjišťování

Více

Právo a řízení firem. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2009/10 počínaje 1. ročníkem.

Právo a řízení firem. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2009/10 počínaje 1. ročníkem. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma vzdělávání: Stupeň poskytovaného vzdělávání: Právo a řízení firem 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání čtyřleté denní studium střední vzdělávání s maturitní

Více

Aplikovaná geografie (regionální politika a rozvoj, Geografické Informační Systémy).

Aplikovaná geografie (regionální politika a rozvoj, Geografické Informační Systémy). Seminář z fyziky Prohloubení a rozšíření znalostí z jednotlivých fyzikálních oborů. Získání jistoty při řešení fyzikálních příkladů. Získání nových poznatků a ujasnění souvislostí při sledování vybraných

Více

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem.

Pedagogické lyceum. čtyřleté denní studium. Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2012/13 počínaje 1. ročníkem. 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň poskytovaného : Pedagogické lyceum 78-42-M/03 Pedagogické lyceum čtyřleté denní studium střední s maturitní zkouškou 1. 1. Týdenní ročníkový

Více

Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2017/2018

Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2017/2018 Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2017/2018 Přehled volitelných předmětů 1. Nabídka volitelných předmětů, které si student volí v I 1.1. Druhý cizí jazyk povinně volitelný předmět

Více

1. ročník Počet hodin

1. ročník Počet hodin SOUSTAVY LÁTEK A JEJICH SLOŽENÍ rozdělení přírodních látek a vlastnosti chemických látek soustavy látek a jejich složení STAVBA ATOMU historie pohledu na atom složení a struktura atomu stavba atomu VELIČINY

Více

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu školního roku

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu školního roku Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu školního roku 2018 2019 Volitelné předměty dvouleté, které pokračují ze 3. ročníku: 1. Aplikovaná geografie 2. Biologický seminář 3. Cvičení z chemie

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017 3. ročník, septima

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017 3. ročník, septima Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2016/2017, septima Časová dotace seminářů 2 hodiny týdně Každý žák si volí z nabídky povinně dva semináře Pokud je z nějakého předmětu vypsáno více seminářů,

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant, Bělíkova 1387, příspěvková organizace Název modulu Chemie Kód modulu Ch-H-1/1-4 Délka modulu 49 hodin Platnost 01.09.2010 Typ modulu povinný Pojetí Teoretické

Více

B. Výchovné a vzdělávací strategie jsou totožné se strategiemi vyučovacího předmětu Chemie

B. Výchovné a vzdělávací strategie jsou totožné se strategiemi vyučovacího předmětu Chemie 4.8.13. Cvičení z chemie Předmět Cvičení z chemie je nabízen jako volitelný předmět v sextě. Náplní předmětu je aplikace teoreticky získaných poznatků v praxi. Hlavní důraz je kladen na praktické dovednosti.

Více

Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2015/2016

Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2015/2016 Nabídka volitelných předmětů a jejich anotace ve školním roce 2015/2016 Přehled volitelných předmětů 1. Nabídka volitelných předmětů, které si student volí v I 1.1. Druhý cizí jazyk povinně volitelný předmět

Více

Volitelné předměty. nabídka 2015/2016

Volitelné předměty. nabídka 2015/2016 Volitelné předměty nabídka 2015/2016 Volitelné předměty pro (V7.AB a 3.A) Konverzace v AJ (V7.AB a 3.AB) Tento volitelný předmět nabízí studium konverzačních témat v AJ. Studenti si výrazně rozšíří slovní

Více

Volitelné předměty. nabídka 2017/2018

Volitelné předměty. nabídka 2017/2018 Volitelné předměty nabídka 2017/2018 Volitelné předměty pro (V7.AB a 3.A) Konverzace v AJ (V7.AB a 3.AB) Tento volitelný předmět je určen studentům, kteří si chtějí procvičit a zdokonalit dovednosti a

Více

Anglická konverzace Bankovnictví Cestovní ruch Marketing a management Matematika volitelná... 6

Anglická konverzace Bankovnictví Cestovní ruch Marketing a management Matematika volitelná... 6 Obsah: Anglická konverzace... 2 Bankovnictví... 3 Cestovní ruch... 4 Marketing a management... 5 Matematika volitelná... 6 Konverzace v německém jazyce... 7 Konverzace v německém jazyce... 8 Podnikání

Více

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2017/ ročník, oktáva

Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2017/ ročník, oktáva Nabídka povinně volitelných seminářů pro školní rok 2017/2018, oktáva Časová dotace seminářů 3 hodiny týdně. Každý žák si volí z nabídky povinně čtyři semináře. Zvažte důkladně volbu semináře z hlediska

Více

příprava s lehkostí Státní maturita Informace a přípravné kurzy

příprava s lehkostí Státní maturita Informace a přípravné kurzy příprava s lehkostí Státní maturita Informace a přípravné kurzy leden 2012 Základní informace o státních maturitách Informace o povinných zkouškách Státní maturitní zkouška se skládá ze dvou částí profilové

Více

Podmínky pro hodnocení žáka v předmětu chemie

Podmínky pro hodnocení žáka v předmětu chemie Podmínky pro hodnocení žáka v předmětu chemie Tercie Studenti budou za klasifikační období psát pět kontrolních písemných prací, které se budou skládat z teoretické a praktické části. Součástí prověřování

Více

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou

čtyřleté denní studium střední vzdělání s maturitní zkouškou 1. Učební plán Název ŠVP: Kód a název oboru: Délka a forma : Stupeň dosaženého vzdělání: Učitelství pro mateřské školy a vychovatelství RVP 75-31-M/01 Předškolní a mimoškolní pedagogika čtyřleté denní

Více

Tematická oblast: Obecná chemie (VY_32_INOVACE_03_3)

Tematická oblast: Obecná chemie (VY_32_INOVACE_03_3) Tematická oblast: Obecná chemie (VY_32_INOVACE_03_3) Autor: Mgr. Jaroslava Vrbková, Mgr. Petra Drápelová Vytvořeno: únor 2013 až květen 2013 Anotace: Digitální učební materiály slouží k seznámení a procvičení

Více

Obsah. Obsah... 1. Chemická laboratorní cvičení... 2. Chemický seminář... 3. Ekologicko-environmentální seminář... 4. Biochemický seminář...

Obsah. Obsah... 1. Chemická laboratorní cvičení... 2. Chemický seminář... 3. Ekologicko-environmentální seminář... 4. Biochemický seminář... Obsah Obsah... 1 Chemická laboratorní cvičení... 2 Chemický seminář... 3 Ekologicko-environmentální seminář... 4 Biochemický seminář... 5 Biologický seminář... 6 Biologický seminář... 7 Deskriptivní geometrie...

Více

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2014 2015

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2014 2015 Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2014 2015 Volitelné předměty dvouleté, které pokračují ze 3. ročníku: 1. Aplikovaná geografie 2. Biologický seminář 3. Cvičení z chemie 4. Cvičení

Více

Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, příspěvková organizace ul. Školní, č.p. 2520, 470 05 Česká Lípa

Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, příspěvková organizace ul. Školní, č.p. 2520, 470 05 Česká Lípa UČEBNÍ PLÁN Učební plán pro 1. stupeň Vzdělávací oblast Vyučovací předmět 1. 2. 3. 4. 5. ŠVP RVP Jazyk a jazyková komunikace Matematika a její aplikace Informační a komunikační technologie Český jazyk

Více

Chemie Ch3 volitelný předmět pro 4. ročník

Chemie Ch3 volitelný předmět pro 4. ročník Chemie Ch3 volitelný předmět pro 4. ročník Charakteristika vyučovacího předmětu Vyučovací předmět vychází ze vzdělávací oblasti Člověk a příroda, vzdělávacího oboru Chemie. Mezipředmětové přesahy a vazby

Více

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku

Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku Nabídka volitelných předmětů pro 4. ročník a oktávu šk. roku 2017 2018 Volitelné předměty dvouleté, které pokračují ze 3. ročníku: 1. Aplikovaná geografie 2. Biologický seminář 3. Cvičení z chemie 4. Cvičení

Více

Maturitní zkouška v roce 2013 a v následujících letech - vnitřní předpis vedení školy

Maturitní zkouška v roce 2013 a v následujících letech - vnitřní předpis vedení školy - 1 - Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Maturitní zkouška v roce 2013 a v následujících letech vnitřní předpis vedení školy Nová (reformovaná) maturitní zkouška se skládá

Více

Dodatek č. 1 k ŠVP Ekonomika a podnikání č.j. 0461/2015 od

Dodatek č. 1 k ŠVP Ekonomika a podnikání č.j. 0461/2015 od Dodatek č. 1 k ŠVP Ekonomika a podnikání č.j. 0461/2015 od 1.9.2015 Projednáno v předmětové komisi dne: 25.2.2016 Projednáno ve Školské radě dne: 22.3.2016 Schváleno pedagogickou radou dne: 10.3.2016 Ing.

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ročník. Školní rok: Předměty: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IJA. - matematický seminář

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ročník. Školní rok: Předměty: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IJA. - matematický seminář VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ročník Školní rok: 2019 2020 Předměty: 1. Blok zaměřený na matematiku, fyziku a IJA - matematický seminář - seminář z fyziky a informatiky - informatika plus 2. Blok společenskovědních

Více

Podmínky pololetní klasifikace v předmětech obor Informační technologie Ročník Předmět Typ známky a počet

Podmínky pololetní klasifikace v předmětech obor Informační technologie Ročník Předmět Typ známky a počet Minimální klasifikační portfolio žáka pro pololetní hodnocení Podmínky pololetní klasifikace v předmětech obor Informační technologie Ročník Předmět Typ známky a počet IT1 Český jazyk a literatura Ústní

Více

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova 5.26 Učební osnovy: Seminář a cvičení z biologie

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova 5.26 Učební osnovy: Seminář a cvičení z biologie Zpracování osnovy semináře a cvičení z biologie koordinoval Mgr. Martin Šnévajs. Časová dotace Vyšší gymnázium: 4. V 2hod. 6. N 2hod. Charakteristika semináře: Seminář a cvičení biologie je volitelný předmět

Více

Témata: obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika

Témata: obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika 1. NÁZEV SEMINÁŘE: Seminář biologie (SBI) Zaměření: vhodný k maturitě, opakující příprava na maturitní a přijímací zkoušky obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika 2. NÁZEV SEMINÁŘE:

Více

Učební plány 2015/2016

Učební plány 2015/2016 Č. dokumentu: UPO-001-01092015 Strana 1/25 Dokument Učební plány 2015/2016 Tento dokument včetně příloh je výhradním duševním vlastnictvím SPŠCH Pardubice. Pořizování kopií pro jiné osoby, popř. jeho předání

Více

Učební plány 2014/2015

Učební plány 2014/2015 Č. dokumentu: UPO-001-01092014 Strana 1/21 Dokument Učební plány 2014/2015 Tento dokument včetně příloh je výhradním duševním vlastnictvím SPŠCH Pardubice. Pořizování kopií pro jiné osoby, popř. jeho předání

Více

Témata: obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika

Témata: obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika 1. NÁZEV SEMINÁŘE: Seminář biologie (SBI) Zaměření: vhodný k maturitě, opakující příprava na maturitní a přijímací zkoušky obecná biologie botanika zoologie biologie člověka genetika 2. NÁZEV SEMINÁŘE:

Více

SPOLEČNÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2019/2020. Obor vzdělání: M/04 Zdravotnické lyceum Forma vzdělání: denní

SPOLEČNÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2019/2020. Obor vzdělání: M/04 Zdravotnické lyceum Forma vzdělání: denní SPOLEČNÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2019/2020 Obor vzdělání: 78-42-M/04 Zdravotnické lyceum Forma vzdělání: denní Povinný předmět český jazyk a literatura. Povinně volitelný předmět cizí jazyk nebo matematika.

Více

Systém volitelných předmětů

Systém volitelných předmětů Systém volitelných předmětů A. Obecné pokyny Pro žáky 2. roč., respektive sexty: Žák volí jeden hodinový jednoletý předmět konverzaci z cizího jazyka podle volby druhého cizího jazyka v prvním ročníku.

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Volitelné semináře. Cílové skupiny, anotace a použité vzdělávací metody. 8.12.2014 Gymnázium, Boskovice, Palackého náměstí 1

Volitelné semináře. Cílové skupiny, anotace a použité vzdělávací metody. 8.12.2014 Gymnázium, Boskovice, Palackého náměstí 1 Volitelné semináře Cílové skupiny, anotace a použité vzdělávací metody 8.12.2014 Gymnázium, Boskovice, Palackého náměstí 1 Úvod Následující seznam přináší žákům kompletní přehled volitelných seminářů VOL.

Více

NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÉHO PŘEDMĚTU IV - V PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÉHO PŘEDMĚTU IV - V PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÉHO PŘEDMĚTU IV - V PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Studenti současného třetího ročníku čtyřletého vzdělávání a studenti septim si volí VP IV V z následující nabídky. zkratka VAL název

Více

Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu. Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137

Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu. Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 1 Obsah PODKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ PROSPĚCHU Z ANGLICKÉHO JAZYKA...3 PODKLADY PRO POLOLETNÍ

Více

Nová koncepce výuky na GJP shrnutí

Nová koncepce výuky na GJP shrnutí Nová koncepce výuky na GJP shrnutí H l a v n í z m ě n y : obsah výuky byl upraven dle potřeb současnosti, studenti se učí méně faktů, ale více smysluplně výuka některých tematických celků v angličtině

Více

Platnost 1.9.2009 Délka studia v letech: 8.0. Název RVP RVP G 8-leté gymnázium Forma vzdělávání denní forma vzdělávání. Gymnázium Dr.

Platnost 1.9.2009 Délka studia v letech: 8.0. Název RVP RVP G 8-leté gymnázium Forma vzdělávání denní forma vzdělávání. Gymnázium Dr. PLACE HERE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Škola Název ŠVP, Palackého 211, Mladá Boleslav 293 80 ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Platnost 1.9.2009 Délka

Více

Volitelný předmět VP4 Tento dvouhodinový předmět si volí pouze studenti se všeobecným zaměřením pro poslední ročník studia.

Volitelný předmět VP4 Tento dvouhodinový předmět si volí pouze studenti se všeobecným zaměřením pro poslední ročník studia. Volitelný předmět VP4 Tento dvouhodinový předmět si volí pouze studenti se všeobecným zaměřením pro poslední ročník studia. KCP Kapitoly z českého pravopisu a tvarosloví Pozornost bude věnována dodržování

Více

Min. počet hodin týdně za studium. Český jazyk a literatura 7,5 Český jazyk a literatura 4 4

Min. počet hodin týdně za studium. Český jazyk a literatura 7,5 Český jazyk a literatura 4 4 1. Učební plán 1. 1. Nižší stupeň šestiletého gymnázia Dle tohoto učebního plánu je výuka realizována od školního roku 2013/14 počínaje 1. ročníkem. Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory Min. počet hodin

Více

1. NÁZEV SEMINÁŘE: Seminář českých dějin 20. století ( SČD20 ) ROČNÍK: septima HODINOVÁ DOTACE: 2 PROGRAM Zaměření: rozšiřující učivo

1. NÁZEV SEMINÁŘE: Seminář českých dějin 20. století ( SČD20 ) ROČNÍK: septima HODINOVÁ DOTACE: 2 PROGRAM Zaměření: rozšiřující učivo 1. NÁZEV SEMINÁŘE: Seminář českých dějin 20. století ( SČD20 ) Volitelný Seminář dějin 20. století vychází ze vzdělávací oblasti Člověk a společnost a doplňuje vzdělávací obsah oboru historie v souladu

Více

1. NÁZEV SEMINÁŘE: Seminář českých dějin 20. století ( SČD20 ) ROČNÍK: septima HODINOVÁ DOTACE: 2 PROGRAM Zaměření: rozšiřující učivo

1. NÁZEV SEMINÁŘE: Seminář českých dějin 20. století ( SČD20 ) ROČNÍK: septima HODINOVÁ DOTACE: 2 PROGRAM Zaměření: rozšiřující učivo 1. NÁZEV SEMINÁŘE: Seminář českých dějin 20. století ( SČD20 ) Volitelný Seminář dějin 20. století vychází ze vzdělávací oblasti Člověk a společnost a doplňuje vzdělávací obsah oboru historie v souladu

Více

1 Výuka biochemie na středních školách

1 Výuka biochemie na středních školách 1 Výuka biochemie na středních školách V souladu s novými principy kurikulární politiky, zformulovanými v Národním programu rozvoje vzdělávání v ČR (tzv. Bílé knize) (2) a zakotvenými v Zákoně o předškolním,

Více

Učební plány platné ve školním roce 2014/2015

Učební plány platné ve školním roce 2014/2015 Učební plány platné ve školním roce 2014/2015 79-41-K/41 Gymnázium...2 Platné pro třídy: 1.G, 2.G, 3.G, 4.AG...2 78-42-M/03 Pedagogické lyceum...3 Platné pro třídy: 1.L, 2.L, 3.L...3 78-42-M/003 Pedagogické

Více

NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÉHO PŘEDMĚTU IV - V PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÉHO PŘEDMĚTU IV - V PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 NABÍDKA POVINNĚ VOLITELNÉHO PŘEDMĚTU IV - V PRO ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 Studenti současného třetího ročníku čtyřletého vzdělávání a studenti septim si volí VP IV V z následující nabídky. zkratka VAL název

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI PLACE HERE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Název školy Adresa Palackého 211, Mladá Boleslav

Více

Učební plány platné ve školním roce 2015/2016

Učební plány platné ve školním roce 2015/2016 Učební plány platné ve školním roce 2015/2016 79-41-K/41 Gymnázium...1 Platné pro třídy: 1.G, 2.G, 3.G, 4.G...1 78-42-M/03 Pedagogické lyceum...3 Platné pro třídy: 1.L, 2.L, 3.L, 4.L...3 75-31-M/01 Předškolní

Více

Přehled a charakteristika kurzů německého jazyka ZÁKLADNÍ KURZ

Přehled a charakteristika kurzů německého jazyka ZÁKLADNÍ KURZ Přehled a charakteristika kurzů německého jazyka ZÁKLADNÍ KURZ 1. ročník NI-4hod/týdně ( začátečníci) Učebnice: Themen aktuell 1 (A1) 2. ročník NII-4hod/týdně ( mírně pokročilí) Učebnice: Themen aktuell

Více

Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu. Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137

Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu. Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 Podklady pro pololetní a výroční hodnocení prospěchu Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 1 Obsah PODKLADY PRO POLOLETNÍ A VÝROČNÍ HODNOCENÍ PROSPĚCHU Z ANGLICKÉHO JAZYKA...3 PODKLADY PRO POLOLETNÍ

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Školní vzdělávací program Obor: 7941K/81, Gymnázium všeobecné (osmileté) Obor: 7941/41, Gymnázium všeobecné (čtyřleté) Učební osnovy pro vyšší stupeň osmiletého gymnázia a čtyřleté gymnázium Vzdělávací

Více

Volitelné předměty. nabídka 2012/2013

Volitelné předměty. nabídka 2012/2013 Volitelné předměty nabídka 2012/2013 Volitelné předměty pro (V7.AB a 3.AB) Konverzace v AJ (V7.AB a 3.AB) Tento volitelný předmět nabízí studium konverzačních témat v AJ. Studenti si výrazně rozšíří slovní

Více

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace

Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, příspěvková organizace Ředitelka Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské, Železný Brod, Smetanovo zátiší 470, v souladu s 79, odst. 3, zákona 49/2009 Sb., kterým se mění zákon 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

Volitelný předmět VP4 Tento dvouhodinový předmět si volí pouze žáci se všeobecným zaměřením pro poslední ročník studia.

Volitelný předmět VP4 Tento dvouhodinový předmět si volí pouze žáci se všeobecným zaměřením pro poslední ročník studia. Volitelný předmět VP4 Tento dvouhodinový předmět si volí pouze žáci se všeobecným zaměřením pro poslední ročník studia. KCP Kapitoly z českého pravopisu a tvarosloví Pozornost bude věnována dodržování

Více

Kód Studijní program Studijní obor Studium v AJ. Forma studia Forma přijímací zkoušky. Počet přijímaných studentů

Kód Studijní program Studijní obor Studium v AJ. Forma studia Forma přijímací zkoušky. Počet přijímaných studentů P5206 Farmacie Farmaceutická analýza ano P ústní 6 Instrumentální metody používané v kvalitativní a kvantitativní analýze, základy chemické analýzy, lékopisné kontrolně-analytické metody hodnocení léčiv.

Více

Biochemie Ch52 volitelný předmět pro 4. ročník

Biochemie Ch52 volitelný předmět pro 4. ročník Biochemie Ch52 volitelný předmět pro 4. ročník Charakteristika vyučovacího předmětu Vyučovací předmět vychází ze vzdělávací oblasti Člověk a příroda, vzdělávacího oboru Chemie. Mezipředmětové přesahy a

Více

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Chemie (CHE) Organická chemie, biochemie 3. ročník a septima 2 hodiny týdně Školní tabule, interaktivní tabule, tyčinkové a kalotové modely molekul, zpětný

Více

1.B 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A

1.B 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A Učební plán pro vyšší gymnázium - školní rok 200/20 dobíhající obory Učební plán byl sestaven z učebního plánu pro čtyřletá gymnázia čj. 843/2007 všeobecně vzdělávací.b 2.B/6.A 3.B/7.A 4.B/8.A celk. předměty

Více