KURZ KLUBOVÝCH SEKRETÁŘŮ ONLINE SOUHRN OTÁZEK A ODPOVĚDÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KURZ KLUBOVÝCH SEKRETÁŘŮ ONLINE SOUHRN OTÁZEK A ODPOVĚDÍ"

Transkript

1 KURZ KLUBOVÝCH SEKRETÁŘŮ ONLINE SOUHRN OTÁZEK A ODPOVĚDÍ překlad: Hana Morkos, LC Praha Strahov San Giorgio Originál je k dispozici zde: Ot.: Kde naleznete tréninkové stránky pro sekretáře? Odp.: Toto je adresa na Centrum pro vedoucí kádry Lionů, kde najdete modul pro vlastní vzdělávání. O: Jaká je adresa na LCI stránky? MyLCI TRÉNINKOVÉ STRÁNKY Ot.: Kdy se nejdříve může nový klubový sekretář přihlásit na MyLCI? Nebo musí čekat do 1. července? Odp.: MyLCI stránka je dostupná zhruba 40 dní před 1. červencem, tj. od konce května. Jestli-že jste sekretářem poprvé, je nezbytné se přihlásit a vyčkat na vytvoření vlastního přístupového jména a hesla. Ot.: Automaticky vstupuji na stránky kurzu. Můžete mi prosím zopakovat, kdy se živě dostanu na MyLCI? Odp.: Dne 1. července. Ot.: Jak se vstupuje na MyLCI tréninkové stránky kursu? Odp.: Jste-li současným funkcionářem, pak takto: Log in -> klikněte Support Center Panel -> klikněte na Training Area. Jste-li novým sekretářem, budete automaticky přesměrován na tréninkové stránky kurzu, než začne vaše jméno a heslo fungovat, tj. od 1. července. Ot.: Přihlásil jsem se přes MyLCI na tréninkové stránky kurzu. Zůstane způsob vstupu na tyto stránky stejný, nebo se budu muset znova registrovat? Odp.: Ne, není potřeba se znova registrovat. Ot.: Budou-li učiněny nějaké změny na tréninkových stránkách kurzu, bude to aktuálně promítnuto i na oficiálních stránkách Lions.org? Odp.: Ne nebude, jsou to pouze zkušební stránky. Dobrá otázka! Ot.: Mohu vstoupit na tréninkové stránky pro sekretáře z MyLCI, nebo i jiným způsobem? Odp.: V MyLCI je tréninková možnost kam můžete vstoupit a učit se i před 1. červencem. Ostatní možnosti najdete na Leadership Resource Center. Jestli-že budete příští rok funkcionářem, my vás automaticky převedeme na tréninkové stránky až do vašeho nástupu do funkce a tj. do 1. července. Jste-li v současnosti výkonným funkcionářem, najdete odkaz na tréninkové stránky v Support Center Panel.

2 Ot.: Budu přebírat funkci sekretáře před 1. červencem. Je možné, abych vstoupil do klubových záznamů před datem 1. července? Odp.: Protože váš oficiální začátek ve funkci ještě nezapočal, budete převeden na tréninkové stránky. Tam skutečné údaje nebudou, pouze cvičné. Jedině až po přihlášení (LOG IN) po začátku funkčního období, budete mít přístup ke skutečným údajům. Ot. Budu trénovat sekretáře. Je na MyLCI cvičný program na 365 dní, jako byl na WMMR, který by udržel klubové informace privátní? Mohou se na tomto programu procvičovat také ostatní funkcionáři? Odp.: Ne, je pouze jeden cvičný program který obsahuje poměrně současné údaje. Důvodem změny bylo velmi obtížné průběžné udržování cvičných dat tohoto programu. Všichni registrovaní funkcionáři mohou vstoupit na tréninkové stránky kliknutím na odkaz Support Center v Home Page a kliknutím na Training Area. Ot.: Jako znovu nastupující sekretář musím se znova registrovat, nebo se mohu jenom přihlásit a pokračovat jako předtím? Odp.: MyLCI udržuje veškeré informace průběžně v systému, mělo by stačit přihlášení. MyLCI LOG ON REGISTRACE A PŘIHLÁŠENÍ Ot.: Jsem nový sekretář / pokladník. Kdy dostanu přístupové jméno a heslo? Běžnou poštou nebo em? Odp.: Neobdržíte na MyLCI Logon stránce najdete New user Register Now, čímž se u nás registrujete pro obdržení svého jména a hesla. Předtím byste měl od nás obdržet , kde vás k tomuto kroku vyzýváme, ovšem jen tehdy, je-li vaše ová adresa řádně zaznamenána v naší databázi členů v Oak Brooku. Pokud adresu nemáme, zašleme Vám dopis. Ot.: Nedostal jsem s mými přihlašovacími údaji (jméno a heslo). Odp.: Nejdříve se musíte registrovat v MyLCI a teprve potom si vytvoříte své jméno a heslo. Ot.: Jsem nový sekretář. Při mém prvním přihlášení, ověřujete si systém, kdo jsem před tím, než mi dovolí vstup na stránky? Odp.: Ano, systém pokaždé ověří, že jste uveden jako sekretář daného klubu. Po pravé straně od LOGON jsou odkazy s výukovými videi (nahrávkami), které ukazují jak se zaregistrovat a jak se přihlásit (v angličtině). Ot.: Je moje uživatelské jméno stejné jako moje členské číslo? Odp.: Ne, během registrace sice musíte zadat své členské číslo, po jeho ověření si pak sami vytvoříte své přihlašovací jméno a heslo. Ot.: Jsem sekretářem a současně také GLT koordinátorem, budu používat stejné členské ID (číslo)? Odp.: Ano, po přihlášení do MyLCI naleznete v pravém horním rohu displeje možnost vybrat si kterou ze svých funkcí chcete použít. Ot.: Jsem Zónový chairman a zároveň sekretář. Budu mít pouze jedno jméno a heslo? Odp.: Budete používat pouze jedno heslo, ale budete mít možnost zvolit si, kterou ze svých funkcí chcete použít; v pravém horním rohu stránky.

3 Ot.: Je potvrzení z Oak Brooku o registraci sekretáře zasláno em nebo dopisem všem sekretářům? Odp.: nebo dopis je zasílán koncem května a to průběžně tak, jak jsou jednotliví sekretáři zadáváni do systému. Ot.: Bude moje heslo používané na tréninkových stránkách stejné a platné i na MyLCI? Odp.: Ano, bude. Ot.: Proč jsou při přihlášení v okénku heslo tečky? Odp.: Nejspíše jste někdy předtím zadal do Windows uložení svého hesla. Ot.: Jestli-že zůstanu i nadále sekretářem změní se moje heslo od 1. července? Odp.: Ne; nezmění, ale musíte být řádně nahlášen do Oak Brooku jako sekretář na další rok. Ot.: Jako klubový a zároveň i kabinetní sekretář mohu používat stejné heslo? Odp.: Ano, po přihlášení si budete moci vybrat, ve které funkci budete chtít právě pracovat. MyLCI PRIVILEGIA / OPRÁVNĚNÍ Ot.: Má asistent sekretáře nebo zapisovatel sekretáře přístup na MyLCI stránky? Odp.: Ne, jedině současný sekretář má přístup a může upravovat dané informace, připsat nebo zrušit člena. Ot.: Jak mohou zónoví a regionální chairmani zjistit aktivity svých klubů? Odp.: Zónoví a regionální chairmani, kteří jsou řádně evidováni mohou vidět na MyLCI klubové reporty o aktivitách: kliknutím na My Lions Club -> Service Activities. Ot.: Vytváří-li MyLCI report pro Zónového chairmana, je mu tento report systémem automaticky poslán? Odp.: Ne není, ale Z.Ch. si na MyLCI může vyhledat jakékoliv uvedené aktivity členských klubů. 4. Ot.: Může kterýkoliv člen vidět Activity Reports? Odp.: Ne, Activity Reports může vidět klubový nebo distriktní funkcionář který má přístup na MyLCI. Ot.: Jak GLT koordinátor dostane své heslo? Odp.: Jestli-že je GLT řádně registrován pro tuto distriktní či více distriktní pozici, musí se na MyLCI přihlásit jako New user> Register Now a vytvořit si jméno a heslo pro přihlášení do MyLCI. Ot.: Mají GLT koordinátoři přístup ke členským informacím? Odp.: Ano, distriktní i více distriktní koordinátoři mají přístup na členské stránky, ale nemohou dělat žádné změny. Přístup: My Lions Club -> Members Ot.: Může klubový prezident nahlásit ztrátu člena či vstup nového člena? Odp.: Ano může, má stejný přístup jako sekretář. Ot.: Kdo je District Guest (host distriktu) a jak se mohu takovým stát? Odp.: Distrikt Guest může být jmenován pouze Guvernérem Distriktu a to přihláškou na webových stránkách MyLCI. Má přístup na všechna distriktní data, ale pouze ke čtení.

4 ČLENSTVÍ: HLÁŠENÍ, RŮZNÉ Ot.: Jsem nový sekretář. Musím si stránku kompletně vytvořit sám a vložit tam veškeré členské informace, nebo to bude pro mě již hotové? Odp.: Veškeré databáze jsou již vytvořeny dále udržovány. Jako sekretář do nich můžete vstoupit a pozměnit, upravit nebo vložit nové informace. Ot.: Jestli-že je nový člen přihlášen na WMMR v květnu, bude jeho členství platné od 1. května? Odp.: Ano. O: Jaké je poslední datum, pro odcházejícího sekretáře, aby mohl provést členské změny? Odp.: Poslední den je 31. červenec. Ot.: Může být přibrán nový člen (např. v dubnu) a jeho registrace provedena o 1-2 měsíce později, ale s uvedením skutečného vstupu v dubnu? Odp.: Nahlášení můžete provést buď se současným datem, nebo nevíce 2 měsíce zpět od data uvedeného v MyLCI. Ot.: Člen byl vyloučen, protože nechodil na členské schůzky, nedopatřením byl však zapsán jako zemřelý. Jak tento zmatek opravit? Odp.: Musíte zkontaktovat HQ (ústředí) Club Officers and Reports, nebo stats@lionsclubs.org. Ot.: Bude nahlášení nového člena během měsíce považováno jako odeslání WMMR? Odp.: Aby vám byl ten měsíc uznán, musíte nového člena uvést v tom měsíci na Membership Reports. O: Jestli-že jsem aktualizoval svůj měsíční Membership Report, musím ho také odeslat em do LCI? Odp.: Ne nemusíte. My aktualizujeme naše záznamy přímo z vašich hlášení. Ot.: Mohu opakovaně požadovat sdělení svého členského čísla? Odp.: Své členské číslo si můžete vyžádat od svých klubových nebo distriktních funkcionářů. Také jej naleznete v horní části adresy uvedené na Lionském časopise který dostáváte. Za číslem klubu je vaše členské číslo. Ot.: Je nyní možné vytisknout si naše členské kartičky na běžném vizitkovém formátu nebo volných listech? Odp.: Ano, jde o funkci MyLCI. Ot.: Kde seženu formulář MMR? Odp.: Hledejte M23A pomocí Search Box na našich webových stránkách. O: Jak mohu přihlásit někoho, kdo nebyl přihlášen jako člen před 2 roky? Odp.: Musíte odeslat em MMR formulář na HQ (ústředí). Prosím jasně uveďte (zdůrazněte), že datum je správné!

5 Ot.: Má distriktní funkcionář přístup k Membership Reportům ve svém distriktu? Odp.: Ano. Ot.: Mohou se reporty dělat pouze on-line? Odp.: Ne, rádi zpracujeme váš poštou zaslaný a vyplněný MMR formulář. Ot.: Máme klubového společníka (dlouhodobého hosta) kterého nelze zapsat na formulářích na webu. Tato možnost tam není. Jak můžeme tohoto společníka vyloučit? Odp.: Toto musí udělat ústředí. Pošlete prosím em požadavek na: MyLCI@lionsclubs.org. Ot.: Někteří členové si nepřejí, aby jejich ové adresy byly zveřejněny na MyLCI stránkách, mohu tam zapsat pouze jejich telefonní číslo? Odp.: Toto můžete udělat u řádných členů klubu. Jestli-že se však jedná o klubové či distriktní funkcionáře tak ti musí poskytnout své platné ové adresy. O: Může klubový sekretář posílat členům lionské y přes tento software (MyLCI)? Odp.: Ne nemůže, ale může si všechny členské adresy stáhnout a uložit ve svém ovém programu (např. Outlooku) do jedné skupiny např. Lioni, vytvořit a přeposlat jej na adresu Lioni, tedy všem. Ot.: Plánuje se možnost, abychom si ové adresy našich členů mohli vytisknout přímo z webových stránek? Odp.: Funkce download - stažení vám umožňuje dostat veškerá data, která potřebujete a dále je zpracovat lokálně na svém počítači. Ot.: Mám člena, jehož datum narození není správně uvedeno. Pokoušel jsem se to opravit, ale nešlo to. Jak to mohu udělat? Odp.: Na stránce Edit Member page je ikona Change Info, která nám pošle požadavek o změně. Oprava musí být provedena v ústředí a konkrétní vysvětleni či důvod musí být přiložen. Ot.: Jestli-že člen chce přestoupit z jednoho LC do druhého a původní klub jej vyloučí v měsíčním členském hlášení, můžeme jeho členství převést do svého LC během 12 měsíců? Odp.: Ano můžete. Převody členů se mohou uskutečnit v průběhu 12 měsíců, bez ztráty předchozí délky členství. Ot.: Člen z jiného klubu by rád přestoupil do našeho klubu, ale nezná své členské číslo. Mohu jej i tak převést? Odp.: Členské číslo si můžete vyhledat pomocí jeho příjmení a jména klubu kde byl členem. Ot.: Jak můžeme dostat kopii reportů, jestli-že vše zadáváme přímo do MyLCI na webu? Odp.: MyLCI poskytuje reporty ve všech oblastech, které potřebujete. Jednoduše jděte na stránkách do části s reporty (Repots Section), kde je jejich seznam. Ot.: Máme některé členy, jejichž datum vstupu do LC není správně uvedeno. Jak to mohu opravit? Odp.: Kontaktujte ústředí na mylci@lionsclubs.org.

6 SERVICE ACTIVITY REPORTING ZÁZNAMY O AKTIVITÁCH KLUBU Ot.: Musíme naše měsíční schůzky hlásit jako Aktivity Reports? Odp.: Ne není to nezbytné, ale jestli-že si to klub přeje, pak tak může učinit. Ot.: Co to je Signature Activity? Odp.: Je to významná, opakující se aktivita, která probíhá dlouhodobě v řádech měsíců. Používejte tento výraz při hlášení aktivit na MyLCI. Jakmile je Signature Activity přidána, můžete ji nalézt v dolní nabídce pod add activity. Pak již jen stačí doplnit informace vztahující se k dané akci, jako kolik hodin, kolik členů atd. Další podrobnosti k Signature Activity najdete na: Ot.: Kde mohu nalézt roční report aktivit? Odp.: Tento report již neexistuje, místo něj utvořte souhrn aktivit ke konci lionského roku, na MyLCI Service Activity reporting. Ot.: Máme dlouhodobě probíhající aktivitu, je nějaký způsob jak ji jen okopírovat z měsíce do dalšího měsíce v Activity report, nebo to musím pokaždé vypsat znova? Odp.: Použijte Signature Activity v Reporting Activity. Ot.: Takže já mohu vytvořit Signature Activity? Odp.: Ano. Ot.: Chci nahlásit aktivitu, která pomohla 2000 lidí a její příprava nám zabrala 3 měsíce. Mám každý měsíc nahlásit průběžné číslo odpracovaných hodin a lidí, kteří se přípravy zúčastnili, nebo to mám nahlásit až po uskutečnění té akce? Odp.: Doporučujeme sekretářům dávat reporty až po uskutečnění každé akce s celkovými počty hodin i zúčastněných členů. Pakliže se tato aktivita opakuje (např. každý měsíc) použijte označení signature activity a jednoduše dopište počty pro daný měsíc. Jestli-že se dlouhodobě plánovaná akce uskuteční pouze jednou, hlášení má být provedeno v měsíci jejího uskutečnění. FAMILY UNIT RODINNÁ SKUPINA Ot.: Jaká je definice Family Unit jestliže členové nejsou provdáni či oženěni, jeden je hlavou rodiny, 4 další jsou spřízněni a žijí pod jednou střechou? Odp.: K plnému pochopení vyhledejte na webových stránkách v pravém horním rohu Family Unit v angličtině, v případě potřeby se prosím obraťte na sekretáře distriktu. Ot.: Ve Family Unit se platba poloviny poplatků týká pouze poplatků do Oak Brooku (mezinárodních), nikoliv klubových poplatků? Odp.: Ano; i když DG nebo MD mohou a také nemusejí, povolit úlevy plateb (jako Oak Brook), kdy rodinní příslušníci platí polovinu klubových poplatků. Ot.: Manželé, oba jsou Lioni mohou tvořit Family Unit? Odp.: Ano. Jeden platí poplatky v plné výši a druhý polovinu.

7 Ot.: Koho mohu kontaktovat ohledně poplatků pro Family Unit? Odp.: Pro všeobecné informace a sazby: Membership & Extension Division; memberprog@lionsclubs.org Pro fakturace: membershipbilling@lionsclubs.org. Jestli-že vám nejde zapsat člena do Family Unit na MyLCI stránce, kontaktujte: mylci@lionsclubs.org. Ot.: Může být můj partner zapsán do Family Unit i když v naší zemi manželské svazky stejného pohlaví nejsou uznány? Odp.: Ano. Ot.: Ve Family Unit máme jednoho z rodičů a studenta. Jak je to s jejich poplatky? Odp.: Student platí ½ mezinárodních poplatků do Oak Brooku, protože je student. Rodič bude platit také ½ poplatků do Oak Brooku, protože je členem Family Unit. Až student dostuduje, musí změnit svůj status studenta na řádného člena, a pro něj a jeho rodiče nastane změna i v platbě poplatků. SUPPORT PODPORA Ot.: Kam mohu zavolat s otázkami týkajícími se MYLCI? Odp.: Prosím kontaktujte Support Center na: (číslo ve Spojených státech) Ot.: Kde se mohu registrovat do kurzů na webových stránkách? Odp.: Můžete se registrovat na webových stránkách lionsclubs.org v sekci leadership development. Při registraci byste měli obdržet em link, pomocí kterého určíte, do jakého kurzu se chcete přihlásit. Ot.: Nebyl jsem zapsán do kurzu, neboť jsem řádně nevyplnil sekci registrace. Odp.: Je potřeba vyplnit všechny části registrace, abyste obdrželi další materiály pro kurz. Ot.: Je Angličtina jediný jazyk pro komunikaci? Odp.: Základní funkce pro hlášení do systému budou dostupné v 11 oficiálních jazycích. Ot.: Zpráva PU 101 není správná, na koho se mám obrátit? Odp.: Jste-li klubovým funkcionářem, změny provedete na MyLCI, nebo kontaktujte ústředí. MEMBER DUES ČLENSKÉ POPLATKY Ot.: Jako sekretář, mohu zjistit stav poplatků každého člena svého klubu? Odp.: Ne, my neúčtujeme jednotlivé členy, ale kluby jako celek a to klubovému pokladníkovi. Všichni registrovaní kluboví funkcionáři však mohou vidět členské poplatky a faktury v MyLCI aplikaci. Ot.: Jako sekretář, měl-by jsem dostávat výpis poplatků pro každého člena? Nic takového jsem dosud neviděl, ale náš pokladník to ode mě vyžaduje. Odp.: Veškerá korespondence ohledně poplatků jde vždy klubovému pokladníkovi, a ten ve spolupráci s klubovým sekretářem pak rozhodnou kdo bude či nebude v klubu pokračovat, pakliže neplatí členské příspěvky.

8 Ot.: Prosím o upřesnění pojmu členství studentů. Odp.: Student musí docházet do školy a být mladší 31 let. Jako studentský člen platí ½ povinných poplatků do Oak Brooku. MISC RŮZNÉ Ot.: Hledám standardní formuláře pro ocenění dlouholetého členství, ocenění přínosu, služeb, noví členové atd. Odp.: Kontaktujte Membership Department na ústředí LCI (Oak Brook). Ot.: Co to je GLT, GMT a MyLCI? Odp.: To jsou zkratky pro : Global Leadership Team, Global Membership Team; MyLCI je webová aplikace, která umožňuje všem funkcionářům, aby udržovali a průběžně doplňovali informace o svých klubech na webu, obvykle v pravidelných měsíčních intervalech. Ot.: Může být PU 101 změněno během roku, odejde-li stávající funkcionář a nastoupí nový? Odp.: Ano, můžete podat PU 101 online, nebo poslat formulářem do LCI HQ. Ot: Jako nastupující sekretář jaké jsou moje měsíční povinnosti pro MyLCI? Odp.: Poslat MMR (měsíční členské hlášení) každý měsíc. Vykonává-li tvůj klub aktivity, tak je třeba podat o nich zprávu (vyplnit Activity Report )

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS

NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS NÁVOD PRO SPRÁVU ODDÍLŮ NA WEBU ČHS 1 Obsah ÚVOD... 3 1. PŘIHLÁŠENÍ DO MODULU PŘEDSEDA A ZÁKLADNÍ NABÍDKA... 3 Přihlášení do modulu... 3 Základní nabídka... 4 2. ZÁLOŽKA ODDÍL... 5 3. ZÁLOŽKA ČLENOVÉ...

Více

Příručka pro uživatele webového portálu

Příručka pro uživatele webového portálu Rotary distrikt 2240, Česká republika a Slovenská republika Tvůrce webového portálu: jan.vanecek@rotary2240.org Poslední aktualizace: 3.1.2010 20:20 Obecné informace Účelem tohoto dokumentu je poskytnout

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více

Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem

Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem Zápis o utkání z pohledu rozhodčího - krok za krokem Důležité informace: 1) Rozhodčí a delegáty registruje do IS FAČR komise rozhodčích řídícího orgánu soutěže na základě zařazení na listinu rozhodčích/delegátů

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010

MƏj úĭet Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 M j ú et Uživatelský manuál Verze 1.01/2010 Obsah 1 Přihlášení do aplikace Klientské centrum.......................................................................................... 4 2 Zprávy systému...................................................................................................................

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://i.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na stránku

Více

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese:

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: http://online.atletika.cz/registrace. Přístupové údaje do systému byly zástupcům všech oddílů zaslány emailem. Pokud

Více

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování:

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: 1. REZERVACE - uskutečněním rezervace, si zarezervujete nákup u knihkupce,

Více

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE USERGUIDE Obsah Vaše výhody na první pohled... 3 Přihlášení... 3 Cenová nabídka... 4 Jak si poradit s chybou krok 1... 7 Jak si poradit s chybou krok 2... 10 Jak vygenerovat z nabídky novou objednávku...

Více

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Pro správné pochopení postupu

Více

Návod pro používání nové internetové prezentace PFS

Návod pro používání nové internetové prezentace PFS Pražský fotbalový svaz Návod pro používání nové internetové prezentace PFS Správa a elektronická komunikace klubu a PFS prostřednictvím fotbalpraha.cz Pražský fotbalový svaz 19.8.2011 Obsah Úvod... 3 Přihlášení

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém... 1... 1 Obsah návodu... 1 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlášení... 2 1.2.1 Zapomněl jsem své údaje...

Více

KARIÉRNÍ WEB UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ MANUÁL PRO ZAMĚSTNAVATELE. kariera.uhk.cz

KARIÉRNÍ WEB UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ MANUÁL PRO ZAMĚSTNAVATELE. kariera.uhk.cz KARIÉRNÍ WEB UNIVERZITY HRADEC KRÁLOVÉ MANUÁL PRO ZAMĚSTNAVATELE kariera.uhk.cz Obsah 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlašování... 2 1.3 Zapomenuté heslo/změna hesla... 3 2

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro rodiče. 1 Registrace a přihlašování...

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro rodiče. Obsah návodu. Registrační systém. Návod pro rodiče. 1 Registrace a přihlašování... SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Zadání registračního klíče... 3 1.2.1 Registrační klíč mi nepřišel... 3 1.2.2 Vložení registračního

Více

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu

SUN Outdoor Registrační systém. Návod pro pedagogy. Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém Obsah návodu SUN Outdoor Registrační systém... 1... 1 Obsah návodu... 1 1 Registrace a přihlašování... 2 1.1 Registrace... 2 1.2 Přihlášení... 3 1.2.1 Zapomněl jsem své údaje...

Více

Pro přístup k aplikaci Bristol-Myers Squibb pro vyhledávání faktur, spusťte Internetový prohlížeč.

Pro přístup k aplikaci Bristol-Myers Squibb pro vyhledávání faktur, spusťte Internetový prohlížeč. Pro přístup k aplikaci Bristol-Myers Squibb pro vyhledávání faktur, spusťte Internetový prohlížeč. Do okénka pro adresu napište http://supplierlink.bms.com/, pak klikněte na BMS Ceska republika. V sekci

Více

1. Přihlášení do aplikace... 3. 2. Změna hesla... 4. 3. Zapomenuté heslo... 4. 4. Přístup pro neregistrované zákazníky... 5

1. Přihlášení do aplikace... 3. 2. Změna hesla... 4. 3. Zapomenuté heslo... 4. 4. Přístup pro neregistrované zákazníky... 5 M-COM s.r.o. Jana Růžičky 1165/2A telefon: +420 242 405 220 148 00 Praha 4, Czech Republic e-mail: info@m-com.cz www.m-com.cz Uživatelská příručka k webovému rozhraní aplikace M-COM Service Desk Autoři:

Více

Doporučuji si vytisknout výzvu a postupně si odškrtávat a dělat hromádku s dokumenty.

Doporučuji si vytisknout výzvu a postupně si odškrtávat a dělat hromádku s dokumenty. Základní principy Kdo může žádat: Právní forma Spolek s hlavní činností v oblasti sportu, a to minimálně 2 roky k datu podání, sportovní klub nebo tělovýchovná jednota Žadatel je bezúhonný (nebyl pravomocně

Více

Návod pro klienty Home Creditu k založení účtu na PayPal

Návod pro klienty Home Creditu k založení účtu na PayPal Návod pro klienty Home Creditu k založení účtu na PayPal Otevřete si svůj internetový prohlížeč. Nejčastěji to je Internet Explorer, Firefox nebo Opera. Do adresního řádku napište www.paypal.com. Stránka

Více

KLUB HOSTITELEK NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY A ODPOVĚDI (PRO PORADCE):

KLUB HOSTITELEK NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY A ODPOVĚDI (PRO PORADCE): KLUB HOSTITELEK NEJČASTĚJŠÍ DOTAZY A ODPOVĚDI (PRO PORADCE): Obsah Jak přihlásit hostitelku do Klubu hostitelek?... 2 Jaké jsou povinné údaje pro přihlášení hostitelky do Klubu hostitelek?... 2 Proč je

Více

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb Adresa portálu: http://www.sbsportalprace.cz/ (http://www.sbsportalprace.eu) Stručný popis: Aplikace je určená pro zaměstnavatele, uchazeče a vzdělavatele pro oblast bezpečnostních služeb. Aplikace zajišťuje

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

Jednoduchý návod. Registrace klienta CERTIFIED SYSTEM ISO 9001:2000 ISO 14001:2004

Jednoduchý návod. Registrace klienta CERTIFIED SYSTEM ISO 9001:2000 ISO 14001:2004 Registrace klienta Jednoduchý návod. Registrace klienta je jednoduchá a rychlá, zvládne ji opravdu každý. Vaší registrací v našem doménovém systému získáte plnou kontrolu nad svými doménami, můžete měnit

Více

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD Přihlášení a Registrace Copyright 2012 LG Electronics. All Rights Reserved. 01. Stlačením tlačítka Home na dálkovém ovladači spustíte úvodní obrazovku LG Smart TV. 01A. V

Více

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace.

Profesis on-line 20.1.2015. Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Profesis on-line 20.1.2015 Obrázky v prezentaci byly upraveny pro potřeby prezentace. Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace (včetně

Více

Shell Card Online Služba e-fakturace Příručka uživatele. Verze 2.6

Shell Card Online Služba e-fakturace Příručka uživatele. Verze 2.6 Příručka uživatele Verze 2.6 září 2011 Obsah 1 Přístup k Shell Card Online službě e-fakturace... 3 1.1 Přímý vstup... 3 1.2 Přes Shell Card Online... 3 1.3 Postup při ztrátě hesla... 4 2 Použití služby

Více

POSTUP OBJEDNÁNÍ JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY 2014

POSTUP OBJEDNÁNÍ JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY 2014 Obsah Registrace uchazeče o vykonání jednotlivé zkoušky na portálu JZ... 1 Změna registračních údajů... 1 Přihlášení registrovaného uživatele... 2 Postup pro objednání jednotlivé zkoušky/zkoušek... 2 Záložky

Více

Protože naše Klientské centrum bylo podstatně vylepšeno a umožňuje řadu dalších funkcí níže je návod jak klientské centrum používat.

Protože naše Klientské centrum bylo podstatně vylepšeno a umožňuje řadu dalších funkcí níže je návod jak klientské centrum používat. JAK SE PŘIHLÁSIT NA TÁBOR DDM POLNÁ Přihlašování na tábory bude zahájeno v pondělí 12.2.2018 Od 12. 2. 2018 pouze pro děti, které v tomto školním roce 2017/2018 navštěvují kroužek v DDM Polná. Přihlašování

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV Autor: SOLITEA Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 15.8.2016 Jméno souboru: IZR_PF_VCELARI_v01 Počet stran:

Více

POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY

POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY POSTUP VYTVOŘENÍ OBJEDNÁVKY www.akreditovanekurzy.cz V dokumentu naleznete dvě verze postupu vytvoření objednávky. 1 2 V KOSTCE DETAILNÍ NÁVOD Pro znalé uživatele, kteří potřebují osvěžit paměť. Postup

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Technická podpora: tel

Technická podpora:   tel Návod na vyplnění el. žádosti o dotace v prostředí portálu Komunikace pro občany Než začnete vyplňovat elektronický formulář Budete potřebovat: e-mailovou schránku, na kterou máte přístup zařízení s přístupem

Více

Profesis KROK ZA KROKEM 2

Profesis KROK ZA KROKEM 2 Profesis KROK ZA KROKEM 2 Adresa systému: www.profesis.cz Údaje nutné pro přihlášení: - přihlašovací jméno: sedmimístné číslo autorizace. Včetně nul na začátku např.: 0000001 - heslo: na štítku DVD Profesis

Více

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu.

ACTIVATE HERE - FAQ. Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. ACTIVATE HERE - FAQ Co je to Activate-Here produkt? Zakoupením této položky získáte do 60 minut do požadovaného emailu aktivační klíče k vybranému produktu. Součástí emailu je i odkaz, kde si můžete vybraný

Více

o g ic k y kolektivní systém pro zpětný odběr elektrozařízení Podmínky používání informačního systému EKOLAMP (IS)

o g ic k y kolektivní systém pro zpětný odběr elektrozařízení Podmínky používání informačního systému EKOLAMP (IS) my slí m ee kol o g ic k y kolektivní systém pro zpětný odběr elektrozařízení Podmínky používání informačního systému EKOLAMP (IS) Tento manuál je určen pro účastníky kolektivního systému EKOLAMP, tedy

Více

Manuál pro aplikaci Portál samofakturace

Manuál pro aplikaci Portál samofakturace Manuál pro aplikaci Portál samofakturace Registrace do aplikace Registrace do aplikace probíhá prostřednictvím webového formuláře na adrese https://portal.eon.cz/hreg/r/register.bsp - vyberte, zda jste

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu 21.1.2013 Obsah Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK... 3 Stránka pro přihlášení

Více

Manuál aplikace Projektový záměr

Manuál aplikace Projektový záměr Manuál aplikace Projektový záměr Registrace a přihlášení 1. Registrace a přihlášení probíhá na titulní stránce aplikace, která je na adrese pz-iti.brno.cz. Pro jistotu Vám na zadanou adresu přijde e-mail

Více

MSDNAA podpora. První přihlášení do systému: Další přihlášení do systému:

MSDNAA podpora. První přihlášení do systému: Další přihlášení do systému: MSDNAA podpora Pro přihlášení k MSDNAA za účelem stažení software použijte odkaz Přihlásit se MSDNAA v pravé části, nebo v prohlížeči zadejte adresu http://msdn62.e-academy.com/vutbr_fpui První přihlášení

Více

Návod pro zájemce o studium jednotlivých předmětů na FSS v programu Celoživotního vzdělávání. h t t p : / / i s. m u n i. c z /

Návod pro zájemce o studium jednotlivých předmětů na FSS v programu Celoživotního vzdělávání. h t t p : / / i s. m u n i. c z / Návod pro zájemce o studium jednotlivých předmětů na FSS v programu Celoživotního vzdělávání h t t p : / / i s. m u n i. c z / 1. Výběr předmětu Ve studijním katalogu všech oborů a jejich kombinací na

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K HLÁŠENÍ STAVU VČELSTEV Autor: SOLITEA Business Solutions s.r.o. Projekt: Integrovaný zemědělský registr Poslední aktualizace: 16.4.2018 Jméno souboru: IZR_PF_VCELARI_v02 Počet stran:

Více

Manuál. Omluvenky online

Manuál. Omluvenky online Manuál Omluvenky online Jan Čižmár Chlupac.com Brno 2013 Obsah 1 Přihlášení 2 2 Student 2 2.1 Výpis absencí........................... 3 2.2 Nastavení............................. 3 3 Zákonný zástupce

Více

On-line dražební systém EDEN návod k použití

On-line dražební systém EDEN návod k použití On-line dražební systém EDEN návod k použití Obsah dokumentu 1. Registrace uživatele...2 2. Verifikace (ověření) e-mailu...3 3. Zapomenuté heslo...3 4. Přihlášení uživatele...4 5. Změna hesla...5 6. Přehled

Více

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní.

Prosím mějte na paměti, že z bezpečnostních důvodů byste měli změnit Internetový přístupový kód každých 60 dní. Před přihlášením - HLAVNÍ MENU Přihlášení do banky Přihlášení s Internetovým přístupovým kódem 1. Vepište své Zákaznické ID do kolonky 'identifikátor uživatele'. (Vaše Zákaznické ID je 8-místný číslovat

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu EU Login a přidání čísla

Více

Manuál pro InspIS HELPDESK

Manuál pro InspIS HELPDESK Česká školní inspekce Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Manuál pro InspIS HELPDESK Obsah: 1) Přihlášení do systému 2) Vytvoření účtu pro pracovníka školy 3) InspIS HELPDESK str. 2 str. 2 str. 3 až

Více

Jak zaregistrovat svou organizaci?

Jak zaregistrovat svou organizaci? Jak zaregistrovat svou organizaci? Postup registrace pro poradenské firmy a advokátní kanceláře zabývající se lobbováním u orgánů EU 1. Úvod Pro zahájení registrace zvolte Jsem zástupce zájmové skupiny

Více

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/.

K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2. Seznámení K práci je možné přistoupit následujícím způsobem. Odkaz na práci se nachází na osobním webu autora práce: http://stpr.cz/. 2.1. Uživatel (učitel) Uživatelem (učitelem) se myslí osoba, která

Více

Uživatelský manuál. Obsah

Uživatelský manuál. Obsah Uživatelský manuál Obsah Úvodní stránka a horní menu Registrace uživatele Registrace studenta Registrace pedagoga Registrace firmy Přihlášeni do systému Obnovení zapomenutého hesla Nastavení uživatelského

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Zápis údaje o adrese místa trvalého pobytu do informačního systému evidence obyvatel Vytvořeno dne: 3.6.2010 Aktualizováno: 16.6.2010 Verze:

Více

REGISTRACE UŽIVATELE

REGISTRACE UŽIVATELE OBCHODOVÁNÍ S POVOLENKAMI REJSTŘÍK UNIE REGISTRACE UŽIVATELE Stručná uživatelská příručka Obsah Spuštění aplikace... 2 Přihlášení a odhlášení... 3 Vytvoření uživatelského účtu ECAS a přidání čísla mobilního

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

SW Diana v.2. Dokumentace on-line aplikace evidence členů ČMMJ. Uživatelský manuál role člen

SW Diana v.2. Dokumentace on-line aplikace evidence členů ČMMJ. Uživatelský manuál role člen SW Diana v.2 Dokumentace on-line aplikace evidence členů ČMMJ Uživatelský manuál role člen 1 Obsah 1.Slovníček základních pojmů...3 1.Obecné informace...4 1.Technické informace...4 2.Validace a chybová

Více

Hromadné licence společnosti Adobe

Hromadné licence společnosti Adobe Hromadné licence společnosti Adobe Konzole pro správu zákazníků programu VIP Příručka pro uživatele programu Value Incentive Plan (VIP) Verze 2.5 20. listopadu 2013 Obsah Co je Konzole pro správu pro zákazníky

Více

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA,

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA, Profil investora Založení Profilu investora Profil investora, jehož prostřednictvím můžete spravovat své účty, registrovat se na semináře, stahovat obchodní aplikace a školící materiály, si můžete založit

Více

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce

Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Příručka pro použití portálu Klikni a daruj pro dárce Verze dokumentu 1.0 Upozornění: ČSOB si vyhrazuje právo dokument upravovat, měnit adresy (umístění) a rozhraní služeb systému Klikni a daruj. V případě

Více

CitiManager: Stručný návod k přechodu na nový systém pro držitele karet

CitiManager: Stručný návod k přechodu na nový systém pro držitele karet Tento stručný návod vám ukáže: 1. jak postupovat při registraci do CitiManager a) Pouze pro stávající držitele karet, kteří používají online výpisy b) Pouze pro držitele karet, kteří používají papírové

Více

Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché!

Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché! Návod na zadávání nabídky na stránkách www.imalina.cz a orientace v administračním prostředí partnera krok za krokem. Je to jednoduché! V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat. Jsme Vám

Více

ORB NEXT GENERATION Návod pro vedoucí webová plaforma. Verze aktuální k: 11.9.

ORB NEXT GENERATION Návod pro vedoucí webová plaforma. Verze aktuální k: 11.9. ORB NEXT GENERATION Návod pro vedoucí webová plaforma Verze aktuální k: 11.9. Jak začít Úvodní stránka Adresa pro přístup k ORB je následující: https://www.onlinerecordbook.org/ mobilní aplikace ke stažení

Více

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY

MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY MANUÁL PŘIHLÁŠEK SVČ ODRY 1.) Pro přihlášení účastníka do kroužku SVČ Odry na webových stránkách www.svcodry.cz zvolte v menu sekci KROUŽKY a klikněte na kroužek, o který máte zájem: 2.) U vybraného kroužku

Více

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce na personálním webu Atraktivni-prace.cz Verze 8.01/2013 Autor: Petr Kliment Obsah: 1. Úvod 2. Registrace uživatelského účtu 3. Přihlášení na uživatelský

Více

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet

Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Uživatelská příručka k systému Jídelna inet Internetová část Microdata s.r.o. Verze 2.5 Srpen 2010 Přihlášení do systému... 3 Prohlížení jídelníčku... 4 Objednávání jídel... 4 Přehled Objednávek... 6 Změna

Více

Technická podpora: tel

Technická podpora:   tel Návod na vyplnění el. žádosti o dotace v prostředí portálu Komunikace pro občany Než začnete vyplňovat elektronický formulář Budete potřebovat: e-mailovou schránku, na kterou máte přístup zařízení s přístupem

Více

Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT

Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT SEMINÁŘ NA TÉMA: STÁTNÍ PODPORA TĚLOVÝCHOVNÝCH JEDNOT A SPORTOVNÍCH KLUBŮ V ROCE 2017 PRAŽSKÁ TĚLOVÝCHOVNÁ UNIE, 14./15.11.2016 Úvodní informace Informační

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace (provozní řád) Veřejný výpis údajů z registru osob Vytvořeno dne: 30.5.2012 Aktualizováno: 25.6.2012 Verze: 1.0 2012 MVČR Obsah 1. Přihlášení do centrály Czech POINT...3 1.1. Přihlášení...

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Uživatelská příručka. Parcel. Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků. Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP)

Uživatelská příručka. Parcel. Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků. Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP) Uživatelská příručka Parcel Internetová aplikace pro sběr dat o cenách za dodávání balíků Příručka pro poskytovatele služeb dodávání balíků (PDSP) Poslední aktualizace: 19.12.2018 Obsah Úvod 1 Začínáme

Více

Příručka uživatele. Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+

Příručka uživatele. Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+ Pořízení aplikace MS2014+ a zajištění jejího provozu a rozvoje Registrační číslo projektu: CZ.1.08/2.1.00/12.00147 Příručka uživatele Registrace a přihlášení uživatele do portálu IS KP 14+ Aplikace MS2014+

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Online Invoice Portal. Faktury a platby jednoduše

Online Invoice Portal. Faktury a platby jednoduše Online Invoice Portal Faktury a platby jednoduše HRS GROUP Online Invoice Portal Přehled provizních faktur Opravte, zkontrolujte a uhraďte faktury online 2 Podrobné pokyny 1) HRS GROUP Invoice Portal ve

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Zápis údaje o doručovací adrese do informačního systému evidence obyvatel Vytvořeno dne: 3.6.2010 Aktualizováno: 16.6.2010 Verze: 1.0 2009 MVČR

Více

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest MarkAs marketingový asistent Návod Betatest 25.5.2015 ! 2 /! 9 Obsah Návod betatest 3 Zapojení do betatestu 3 Instalace a aktivace 3 Založení nového zákazníka 4 Konfigurace MarkAs Mailer 6 Použití MarkAs

Více

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx

Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Vystavení certifikátu PostSignum v operačním systému MAC OSx Návod popisuje kroky od vystavení certifikátu až po odeslání a podepsání dat v obchodním systému CS OTE v prostředí operačního systému Apple

Více

První kroky s Google Apps

První kroky s Google Apps První kroky s Google Apps Postupujte podle jednotlivých kroků popsaných v tomto dokumentu. Krok 1: Krok 2: Krok 3: Krok 4: Přihlášení Nastavení Gmail Nastavení Kalendáře Nastavení mobilního telefonu Podpora

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta 1. Obecné 1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Pro pacienty je zpřístupněná webová a mobilní aplikace.

Více

Jak si prodloužit členství v CDO

Jak si prodloužit členství v CDO Jak si prodloužit členství v CDO Byli váš taneční klub v předchozích letech již evidován v naší databázi a máte své přihlašovací údaje? Pokud je Vaše odpověď ANO, je tento dokument určen právě Vám. Pokud

Více

Internet Banka v mobilu

Internet Banka v mobilu Internet Banka v mobilu Obsah Co je Internet Banka v mobilu?... 3 Co umí Internet Banka v mobilu?... 3 Kdo může používat Internet Banku v mobilu?... 3 Na jakých telefonech Internet Banka v mobilu funguje?...

Více

Návod pro registraci na kolokviu PragueONCO 2016. Nelékařský personál

Návod pro registraci na kolokviu PragueONCO 2016. Nelékařský personál Návod pro registraci na kolokviu PragueONCO 2016 Nelékařský personál Členové výboru PragueONCO 2016 (organizačního, vědeckého, čestného) / autory přednášek, autory posterů, spoluautory posterů 1. Přihlášení

Více

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil:

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil: ČNHP Vytvořil: Institut biostatistiky a analýz OBSAH. VSTUP DO REGISTRU... 3. ZAPOMENUTÉ HESLO... 3 2. ZÁKLADNÍ OKNO REGISTRU... 4 3. VYHLEDÁVÁNÍ PACIENTA... 5 3. NAPOSLEDY OTEVŘENÍ PACIENTI... 5 4. PRÁCE

Více

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA

OBSAH MANUÁL PRO VOC PARTNERY NA OBSAH Co je na www.alax.cz nového? Jak pracovat a využívat nový systém?... 1 1) FILTRY...1 2) MOŽNOST ZPRACOVÁNÍ CENOVÉ NABÍDKY PRO KLIENTA...2 3) ONLINE OBJEDNÁVÁNÍ...2 4) PROFIZÓNA... 2 JAK PRACOVAT

Více

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele.

1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 1. Vstup do aplikace Na adrese: http://prace.statnisprava.cz 2. První stránka aplikace 1. Pro přihlášení k odběru novinek klikněte na tlačítko Registrace nového uživatele. 2. Poté budete přesměrováni na

Více

Rozdělení karet. Členský areál má nárok na 10 karet zdarma. Každá další karta je zpoplatněna 20 CZK. Počet karet na areál není limitován.

Rozdělení karet. Členský areál má nárok na 10 karet zdarma. Každá další karta je zpoplatněna 20 CZK. Počet karet na areál není limitován. Rozdělení karet Managerská karta obdrží ji osoba odpovědná za areál. Tato karta opravňuje k veškerým úpravám informací vztahujících se k areálu (prostřednictvím tlačítka editovat) a k automatickému objednávání

Více

Výhody pro držitele karty Mastercard. Praha Akční nabídky autopůjčoven

Výhody pro držitele karty Mastercard. Praha Akční nabídky autopůjčoven Výhody pro držitele karty Mastercard Praha 2018 Akční nabídky autopůjčoven Karta Gold Mastercard od společnosti Expobank Karta Gold Mastercard od společnosti Expobank představuje jednoduchý a praktický

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE

NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE NÁVOD PŘIHLÁŠENÍ NA WEB CHO PRO GARANTY A UČITELE 1. Registrace na webu ChO... 2 1.1. Výběr způsobu přihlašování... 3 1.1.1. Přihlášení e-mailem... 3 1.1.2. Přihlášení přes Google... 6 1.1.3. Přihlášení

Více

Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz. www.smsbrana.cz

Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz. www.smsbrana.cz Návod k používání služeb na portálu SMSbrána.cz www.smsbrana.cz Obsah 1 registrace a příhlášení... 3 2 co dělat po přihlášení uživatelské rozhraní... 4 3 Dobití kreditu... 5 4 Naplnění kontaktního adresáře...

Více

On-line dražební systém EDEN návod k použití

On-line dražební systém EDEN návod k použití On-line dražební systém EDEN návod k použití Obsah dokumentu 1. Registrace uživatele... 2 2. Verifikace (ověření) e-mailu... 3 3. Zapomenuté heslo... 3 4. Přihlášení uživatele... 4 5. Změna hesla... 5

Více

Express Import systém

Express Import systém Express Import systém Návod pro příjemce Express Import systém TNT Express Import systém umožňuje snadné objednání vyzvednutí zásilek na žádost příjemce, a to ze 168 zemí světa. Vy - jako příjemce zboží

Více