KROJOVÉ PŘEDPISY PRO VŠECHNY PŘÍSLUŠNÍKY A SLOŽKY J U N Á C K Á EDICE V PRAZE 1947

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KROJOVÉ PŘEDPISY PRO VŠECHNY PŘÍSLUŠNÍKY A SLOŽKY J U N Á C K Á EDICE V PRAZE 1947"

Transkript

1 KROJOVÉ PŘEDPISY PRO VŠECHNY PŘÍSLUŠNÍKY A SLOŽKY ČESKOSLOVENSKÉHO JUNÁKA J U N Á C K Á EDICE V PRAZE 1947

2 KROJOVÉ PŘEDPISY PRO VŠECHNY PŘÍSLUŠNÍKY A SLOŽKY ČESKOSLOVENSKÉHO JUNÁKA JUNÁCKÁ EDICE V PRAZE 1947

3 Schváleno náčelnictvem CsL JUNÁKA dne 24. III. a 17. XI

4 PŘEDMLUVA. Junácký kroj, tot veřejné přiznaní k světovému skautskému hnutí, k jeho ideálům. Čistý, úpravný a předpisům odpovídající kroj je pak důkazem, ze jeho nositelé své členství ke světovému skautskému bratrství a sesterství berou vázne a ze jsou schopni je dobře representován. Organisační odbory junáckého i dívčího kmene jsou si vědomy, že kroj junáka či skautku ještě nedělá, ale znají také nutnost toho, aby v krojování byl u nás opět bývalý pořádek,.všechno sami ovsem zmoci nemohou; je nedostatek vhodných látek a jiného materiálu. Chtějí proto pomoci tam, kde mají možnost: ve sjednocení předpisů a jejich náležité publikaci. Tato příručka to uskutečňuje. Předpisy uvedené jsou platný pro české i slovenské junáky i skautky. Jsou výsledkem dlouhých úvah a přihlíželo se k mnohým návrhům, podaným z různých stran. Práce je nyní-skončena, jednání se uzavírá a nase jednotky i ústřední sbory budou se ted moci plně věnovat nejhlavnějsí své činnosti výchově mládeže. Při sestavování krojů byl vzat zřetel k tomu, aby byly cenově přístupné, praktické, s malými změnami vhodné i pro zimu. Nad to některé části kroje mohou kosi i děvčata užívati i v civilním životě. Pokud nebylo nutno, staré osvědčené předpisy jsme neměnili. Hospodářské odbory obou kmenů se budou starań, aby vám opatřily co možno nejvíce součástí v dobré jakosti za ceny přiměřené. Před nákupem obraťte se k nim o radu.

5 Po skončení úmorné práce dekujeme všem bratřím a sestrám, kteří nám při ní pomohli radami i dobre míněnými návrhy. Věříme, že byla úspěšná a že nám umožní vbrzku viděti velké a pěkně krojované šiky našich junáku a skautek. Organisacní V Praze v květnu 1947* odbory junáckého a dívčího kmene JUNÁKA.

6 KROJE J U N A c R É H O K M E N E. KROJ VLČAT. Baret zelený s podšívkou, vnitřní okraj lemovaný kůží. Vpředu bronzový vlček na žlutém látkovém podklade, kruhovitého tvaru (podklad přesahuje odznak nahoře a dole o 2 mm). T í 1 k o džerzy bavlněné, barvy zelené, s límcem, rukávy s manžetami stejné barvy, na levé straně našitá kapsička ve velikosti 9zll cm (na píšťalku). Nosí se přes kalhoty. Šátek žlutý, trojúhelníkového tvaru velikosti 60x60 cm (odvěsny pravého úhlu). Nosí se nad límcem sepnutý koženým turbanem, přední cípy svázány uzlem»dobrého skutku*. Kalhoty krátké, manšestrovó v barvě khaki se dvěma kapsami svisle střiženými v postranním švu a se dvěma vzadu; kapsy na knoflíčky. Nosí se na šlích. Na hodinky vpředu vpravo kapsička vodorovně prostřižená s patkou k zapnutí na knoflík. 7 svislých poutek na provlečení opasku (dvě vpředu vzdálené 10 cm od sebe, dvě na bocích a tři vzadu). Opasek kožený, hnědý, 3,5 cm široký, dvakráte přerušený kovovým kroužkem se dvěma pérovými karabinkami a vpředu s kovovou přezkou, v jejímž středu ]e odznak JUNAKA (lilie) a na okraji nápis»junak«(nahoře) a Bud připraven* nebo»bud připravený* (dole). Punčochy v barvě khaki, pod koleny přehnuté do ploché záložky. Šňůrka k píšťalce žlutá, hedvábná, kroucená, dlouhá 100 cm, délka smyčky 30 cm. Nosí se kolem krku pod šátkem, volně splývající k náprsní kapsičce na levé straně. Obuv: šněrovacl botky nad kotníky barvy hnědé.

7 Doplňky: N á t ě 1 n í k tričko (Williams) khaki, na prsou žlutá lilie 6 cm vysoká. Trenýrky khaki s kapsičkou vzadu. Tepláky (kalhoty a bluza) tmavomodré. Uprostřed píšou žlutá lilie 6 cm vysoká. Bluza ke krku bez zdrhovadla. Plášť - do deště, hubertus barvy khaki s kapuci na odepínání a látkovým pasem. Píšťalka dvoj hlásá, kulatá se znakem JUNÁKA. Nůž zavírací s 1 želízkem, zajišťovací. Nosí se na řemínku do zadní kapsy. ZIMNÍ KROJ VLČAT. Baret jako u polního kroje. Tílko jako u polního kroje, nosí se do kalhot. Šátek jako u polního kroje. Kalhoty jako u zimního kroje junáků. Bluza jako u zimního kroje junáků. Kamaše šněrovací na straně, barvy khaki, vysoké 15 cm. Obuv: hnědé boty nad kotníky. Doplňky: Svetr hnědý se špičatým výstřihem. JUNACKÝ KROJ. Klobouk plstěný, khaki, s rovnou tuhou střechou, zmačknut do čtyř stran tak, aby hrana byla vpředu. Kolem klobouku hnědý řemen 2 cm široký, se sponou na levé straně, volný konec řemene dozadu. Vpředu nad řemenem střední odznak Junáka. Kromě toho je klobouk opatřen šňůrkou, která se nosí v týlu hlavy a vpředu na klobouku je uvázána na dvě smyčky.

8

9

10 Polní čepice (lodka) barvy khaki se zelenou lemovkou a nátylníkem, jenž vpředu přesahuje oběma zužujícími se křídly. Nátylník slouží v zimě proti mrazu stažením do týla. Vpředu po levé straně (s hlediska hocha) je střední odznak Junáka na zeleném kruhovitém podkladě téže látky jako lemovka, přesahující odznak nahoře i dole o dva milimetry. Košile keprová, barvy khaki, kabátového střihu, celá rozepínací, vzadu s rovným sedlem. Na prsou dvě ploché kapsy na zapínání velikosti 13,5x15,5 cm se svislým vnějším záhybem uprostřed 3,5 cm širokým, pevně zašitým, klopy 6 cm vysoké, rovné, se svislými dírkami uprostřed. Rohy klop jsou skoseny (2x2 cm). U levé kapsy při pravé straně záševek na tužku. Manžety na rukávech z dvojité látky s ostrými rohy a jednou vodorovnou dírkou. Knoflík v poloviční šířce manžety. Vpředu (od krku až dolů) košile pod zapínáním hladká a šest svislých dírek a jedna vodorovná (u krku), poslední 10 cm od kraje košile. Límec vodorovný, všitý, špičky dlouhé 7,5 cm. Knoflíky (počtem 13) bakelitové se znakem JUNÁKA. Nárameníky jednoduché z dvojité látky, pevně přišité k ramennímu švu k zapínání na jeden knoflík u krku, široké 4,5 cm, zužující se ke krku na 3 cm, sestřiženy do tupého úhlu. Konec nárameníku sahá 2 cm k límci, dírky u nárameníku 1,5 cm od kraje. Šátek hnědý, čtyřcípý, bez ozdob, velikosti (pro menší postavu) 60x60 cm, (pro větší postavu) 70x70 cm. Nosí se nad límcem, přeložený do trojúhelníku a není-li vázán rybářskou spojkou, je možno použiti kroužku (ne kovového) vlastní výroby nebo koženého turbanu. Přední cípy jsou svázány uzlem "Dobrého skutku*. Absolventi LŠ nosí šedý šátek s odznakem příslušného stupně školy. Kalhoty krátké, z manšestru barvy khaki. Vpředu dvě kapsy svisle střiženy, v postranním švu k zapnutí na jeden knoflík a na pravé straně vodorovně přistřižená kapsička na hodinky se skosenou patkou k zapnutí na knoflík. Vzadu dvě kapsy s patkou a k zapnutí na knoflík. Sedm svislých poutek na provlečení opasku (2 vpředu vzdálené 10 cm od sebe, 2 na bocích a 3 vzadu).

11 Opasek kožený, hnědý, 3,5 cm široký, dvakráte přerušený kovovým kroužkem se dvěma pérovými karabinkami a vpředu s kovovou přezkou, v jejímž středu je odznak Junáka (lilie) a na okraji nápis»junák«(nahoře) a»buď připraven* nebo»bud připravený* (dole). Punčochy záložky. v barvě khaki, pod koleny přehnuté do ploché Šňůrka k píší alce zelená, hedvábná, kroucená, 125 cm dlouhá, délka smyčky 40 cm. Nosí se kolem krku pod nárameníky a pod šátkem jednoduše do levé náprsní kapsy. Obuv: Hůl hnědé turistické boty nebo poloboitky. 1,5 m vysoká (kování nepočítaje), lísková. Doplňky: Nátělník tričko (Williams) khaki, na prsou zelená lilie 6 cm vysoká. Trenýrky khaki, vzadu kapsička. Tepláky (bluza a kalhoty) tmavomodré, uprostřed prsou zelená lilie 6 cm vysoká. Bluza ke krku bez zdrhovadla. Plášť do deště dlouhý, dvouřadový, v barvě khaki s pasem téže látky. Na zimu teplá vpínací vložka. Píšťalka dvoj hlásá, kulatá se znakem JUNAKA. Nůž zavírací s 1 želízkem, zajišfovaci Nosí se na řemínku do zadní kapsy. ZIMNÍ KROJ JUNAKO. Polní čepice jako u polního kroje, vlněná, khaki. Košile Šátek jako u polního kroje. jako u polního kroje. Kalhoty dlouhé, vlněné loden, v barvě khaki, bez záložek, kraj zahnutý dovnitř, na vnější straně uvnitř dvě dírky k provlečení tkanice na zadrhnutí nohavice nad kotníky. Dvě kapsy v postranním švu k zapnutí na knof-

12

13

14 lik, vpředu malá kapsička na hodinky s patkou na zapnutí na jeden knoflík. Vzadu dvě kapsy, se skosenou patkou na zapnutí. V pase sedm poutek na opasek a čtyři záhyby, a 3 knoflíky na připnutí bluzy. Bluza ze stejné látky jako kalhoty v barvě khaki, jednořadová, s límcem s malými klopami, který jde zapnout! až ke krku. Na prsou dvě ploché kapsy na zapínání, velikosti 13,5x15,5 cm se svislým vnějším záhybem uprostřed, 3,5 cm širokým, pevně zašitým, klopy 6 cm vysoké, rovné, s rohy skosenými 2x2 cm, se svislými dírkami uprostřed. Všité nárameníky 4,5 cm široké, zužující se ke krku na 3 cm, k zapnutí na 1 knoflík. Zapínání na 7 knoflíků a dva knoflíky na pase. Délka bluzy při postavě 176 cm 66 cm. Kraj nabrán přes záda do látkového pásu, přes přednici do dvojitého, pleteného pásu z vlny, těsně obepínajícího boky. Připíná se na 3 knoflíky ke kalhotům. Rukávy normální, zapínající se na 2 knoflíky tak, aby při zapnutí na 1 knoflík obepínaly zápěstí volně, a na druhý těsně. Vzadu od ramenního švu až do pasu dva záhyby kolem průramků, hluboké 8 cm (umožňující volný pohyb). Kamaše šněrovací na straně, barvy khaki, vysoké 20 cm. Obuv: hnědé boty nad kotníky, nebo silné polobotky. Doplňky: Svetr hnědý se špičatým výstřihem bez vzorku. KROJ ROVERÚ. Roveři, pokud nejsou činovníky, nosí tentýž kroj jako junáci, pouze šňůra u píšťalky je barvy červené a hůl zakončená Tozsoškou. Lilie na tričku barvy červené. KROJ OLD SKAUTO. Oldskauti, pokud nejsou činovníky, nosí kroj junácký, pouze šňůra u píšťalky je barvy tmavomodré. Lilie na tričku barvy tmavomodré.

15 KROJ SPJ - SPPJ - A PŘISPÍVAJÍCÍCH CLENO. Jako vycházkový kroj činovníků. Liší se jen v označení na rukávě. KROJ VODNÍCH SKAUTO. Letní kro]: Polní čepice (lodička) tmavomodrá z lehké látky s bleděmodrým lemováním a podkladem pod odznak. Čepice bílá, kulatá námořnická s černými stuhami, vzadu 17 cm dlouhými, stuha kolem a vpředu žlutý nápis»junák«. Košile tmavomodrá. Šátek světlemodrý. Kalhoty manšestrové barvy khaki, krátké. Opasek bílý, popruhový. Punčochy tmavomodré. Šňůrka k píšťalce světlemodrá. Obuv černá. Zimní kro): Čepice tmavomodrá (lodička) s bleděmodrým lemováním i podkladem pod odznak. Námořnická bunda z tmavomodrého serge, s rukávy střiženými jako u košile, vpředu rozstřižená do hloubi 16 cm (jen co se provlékne hlava), s námořnickým límcem tmavomodrým bez lemování. Límec jde do ^ zad. Bluza má šev pouze v podpaží, na obou stranách je střižena ze šikmé látky, do pasu mírně probrána, bez kapes. Délka pro normální postavu 63 cm. Ramena bez vycpávek, záda samozřejmě bez sedla. Šátek světlemodrý. Kalhoty tmavomodré, dlouhé. Opasek bílý, popruhový.

16 Zimní kroj vodních skautů. Kroj činovníků vodních skautů.

17

18 Obuv šněrovací nad kotníky neb silné polobotky. Kamaše tmavomodré. Doplňky: Tričko bílé, na prsou oddílové barvy. Trenýrky světlemodré. Tepláky (kalhoty a bluza) tmavomodré. Plášť do deště dlouhý, z gum. plátna, černý s kapuci. Svetr tmavomodrý s dlouhými rukávy, těsný kolem krku. Holinky gumové do vody (typ Baťa). P i š ť a 1 a dvojhlasná, kulatá se znakem JUNAKA. Nůž zavírací s 1 želízkem, zajišťovací. Nosí se na řemínku do zadní kapsy. Pokud není uvedeno provedeni, je stejné Jako u kroje junáků. KROJ JUNACKYCH ČINOVNIKŮ. Polní kro), letní 1 zimní: Jako u junáků, jen s těmito rozdíly: šňůrka k píšťalce bílá, lodička s červeným lemováním i podkladem pod odznak, nebo klobouk s řemínkem 3 cm širokým. Společenský kroj: Klobouk skautský, s řemínkem 3 cm širokým a středním odznakem. Košile jako u polního kroje. Vázanka v barvě khaki. Čin. kabát z vojenské stejnokrojové látky, vojenského střihu, s krátkými revery, na 4 knoflíky, z nichž nejnižší je 4 cm nad pasem. Na prsou 2 kapsy, nahoře 14 cm, dole 16 cm široké, vysoké 17 cm. Patky 15krát 6 cm uprostřed, a do stran skoseny na 4 cm. Dolní kapsy na bocích, nahoře 18, dole 23 cm široké, vysoké 24 cm.

19 Potky vysoké 7 cm, rovné, neskosené. Vzdálenost kapsy s klopou od pasu je 1 2 cm. Délka celého kabátu při postavě 176 cm je 77 cm. Kabát je bez nárameníku s pánskou je dno řadovou klopou, šíře 9 cm, límec vzadu 4 cm. Uprostřed náprsních kapes svislý vnější záhyb 4.5 cm široký. Knoflíky ploché bakelitové s junáckým znakem. Kalhoty krátké, z téže látky jako kabát, střihu jako kalhoty junácké. V pase po 2 záhybech. Délka kalhot při postavě 170 cm 43 cm. Opasek látkový, 4.5 cm široký, přes záda pevně přišitý, s přezkou JUNAKA. Punčochy khaki, pod koleny přehnuté do ploché záložky. Obuv: hnědé polobotky. Rukavice kožené, hnědé. Podle příležitosti a vhodnosti lze použiti těchto zmfěn: Košile barvy khaki, popelínová. Kalhoty dlouhé bez záložky, z téže látky jako kabát. V pase po 2 záhybech. Obuv (pro večer): hladké černé polobotky. Rukavice bílé, zámišové. Zimní kro) pro vycházky a sport: Jako u junáků, pouze lemování a podklad pod odznak je barvy červené a šňůrka k píšťalce bílá. Doplňky: Nátělník tričko (Williams) khaki, na píšou bflá lilie, 6 cm vysoká. Trenýrky khaki, vzadu kapsičky. Tepláky (bluza a kalhoty) tmavomodré. Uprostřed prsou bílá lilie, 6 cm vysoká. Bluza ke krku bez zdrhovadla. Plášť do deště dlouhý, dvouřadový, v barvě khaki s pasem z téže látky, s odepínací kapuci. Na zimu teplá vpínací vložka.

20 Společenský kioj činovníků.

21

22 Píšťalka dvojhlasá, kulatá se znakem JUNAKA. Nůž ZOVÍTOCÍ. Nosí se na řemínku do zadní kapsy. KROJ ČINOVNIKŮ VODNÍCH SKAUTŮ. Cvičný kroj: Polní čepice Košile tmavomodrá. Šátek světlemodrý. Kalhoty tmavomodrá lodička. krátké, mconšestrové, barvy khaki. Opasek bílý, popruhový. Punčochy tmavomodré. Obuv černá. Společenský: Čepice (brigadýrka), tmavomodrá se štítkem, lakovým páskem a odznakem vodních skautů (kovovým). Na léto bílý povlak. Košile bílá. Vázanka černá. Kabát: dvouřadové tmavomodré sako se 4 zlatými knoflíky, bez malé náprsní kapsičky. Kalhoty tmavomodré dlouhé, se dvěma předními a dvěma zadními kapsami. Ponožky černé. Obuv černé polobotky. Rukavice tmavé, nebo do společnosti bílé. Doplňky: Jako u vodních skautů.

23 Dodatek: Krojové předpisy, které jsme sestavili, jsou určeny i pro budoucí léta a jsou na tato sestavovány. V dnešní a nejbližší době nebude jistě takový dostatek materiálu a zvláště nebude možno docíliti žádané kvality. Zveřejněním této příručky vstupují nové krojové předpisy v platnost, avšak staré kroje, pokud jsou, mohou býti donošeny. Od 1. I jsou platné pak jen tyto předpisy. Pokud si oddíly pořizují nové kroje, nechť dbají na stejnost a pořizují je tak, aby byl oddíl jednotně krojován. K jednotlivým krojům uvádíme pro úplnost několik poznámek. KROJ VLČAT. Pro přechodnou dobu, než budou k dostání dobrá tílka, doporučujeme vlčatům nošení zelených košil. Rovněž tak nebude možno, aby všichni hoši měli předepsanou obuv, a proto do výše uvedeného data je možno nositi jakékoliv boty. KROJ JUNAKÚ. U junáků je zaveden opět vedle lodiček klobouk, který se nosí při oficielních příležitostech, službě ve městě a pod. Košili je možno opatřiti po vnitřní straně vložkou, která je po jedné straně všitá od krku až do pasu a po druhé straně se zapíná na 3 knoflíky. ZIMNÍ KROJ. Taktéž u zimního kroje dovolujeme, aby do donošeni starých krojů nosili bratři místo bluzy z vlněné látky blůzu z balonového hedvábí (zv. větrovku). Pod košili doporučujeme nositi tričko. Ke kroji je předepsán zavírací nůž a nošení nezavíracích pevných nožů (dýk) jak na kroji, tak i v torně je zakázáno. Před vydáním popisu výstroje doporučujeme nošení plátěných toren.

24 Kroj světlušek. Pohledy od zadu. Zimní sukně světlušek.

25

26 KROJE DlYČÍHO KMENE. KROJ SVĚTLUŠEK. Baret barvy hnědé, s malým stříbrným kovovým odznakem: trojlístek s heslem»pamatuj*. Saty z bavlněné látky barvy khaki. Vzadu sedlo do špičky, ostatek v celku. Pod sedlem málo nabrané. Přední část rovněž vcelku. Shora k pasu zapínání na 5 knoflíků bakelitových v barvě látky se čtyřmi dírkami. Dvě kapsy dole na sukýnce 10x12 cm, 2 kapsy nahoře na živůtku 9x10 cm, s patkami k zapínání na 1 knoflík. Límeček rozhalovací. Sukně šátečků je mírně do zvonu a vpředu středem je záhyb, který je do H proštepovaný. Rukávy jsou dlouhé do manžetky na 1 knoflík (šíře 3 4 cm). Trenýrky z téže látky jako šatečky, hladké, v pase na gumu. Vzadu na pravé straně kapsa. Nosí se pod šaty. Šátek barvy žluté, trojúhelníkového tvaru (odvěsna pravého úhlu 60 cm). Nosí se pod límečkem šatů, sepjatý turbanem, přední cípy svázány uzlem»dobrého skutku*. Opasek kožený, hnědý, 3.5 cm široký, dvakráte přerušený kovovým kroužkem se 2 pérovými karabinkami s kovovou přezkou, v jejímž středu je odznak JUNÁKA (lilie s psí hlavou ve štítku) a na okraji nápis»junák«(nahoře) a»bud připraven* nebo»bud připravený* (dole). Šňůra k píšťalce žlutá, hedvábná, kroucená. Nosí se kolem krku pod šátkem volně splývající k levé náprsní kapse. Punčochy: pro teplé dny středně hnědé podkolenky a pro chladné dny středně hnědé punčochy. V létě ponožky téže barvy. Rukavice barvy hnědé. Obuv: šněrovací botky neb sport, polobotky barvy hnědé.

27 Cvlčnýúbor: tričko (Williams) v barvě khaki s krátkými rukávy. Trenýrky z téže látky jako šatečky, hladké v pase na gumu. Vzadu na pravé straně kapsa. Táborový úbor: tepláky a bunda nebo svetr barvy modré, jakož i plavky. Doplňky kroje světlušek pro chladné dny. Sukénkaz hnědozelené vlněné látky. Obléká se na šaty. Je mírně zvonová a vpředu středem je dutý záhyb. Na levé straně rozparek k zapínání. Vzadu k sukýnce jsou našita záda se čtvercovým výstřihem a vpředu má sukýnka šle. Šle jsou na ramenou široké, vnitřní strana rovná a vnější se k pasu zužuje. Bunda je z téže látky jako sukýnka, podkasaná, zřasená do širokého pasu z téže látky, vpředu středem se zapíná na 4 5 knoflíků, s krátkou klopou a límcem, který možno uzavřití až ke krku. Rukáv dole vsazený do manžety k zapínání na dva knoflíky, a to tak, že při zapnutí na prvý knoílík obepíná manžeta zápěstí volně a na druhý těsně. Vpředu na prsou našité kapsy s obdélnou patkou, rohy zakulacenými, k zapínání na 1 knoflík. Záda bluzy jsou hladká. Bundu možno opatřit! teplou vpínací vložkou. Do deště se nosí průhledná pláštěnka kávové barvy. KROJ SKAUTEK. Baret barvy hnědé se středním stříbrným odznakem: trojlístek, na něm hvězdy a střelka, & heslem»bud připravena*,»bud připravena!*. Halenka z bavlněné látky barvy khaki. Vpředu i vzadu hladká, rozhalenkový límec. Vpředu se zapíná na 5 knoílíků bakelitových v barvě halenky. Na halence jsou dvě kapsy velikosti 14X11 cm s patkou k zapínání na 1 knoflík. Rukávy dlouhé do jednoduché manžety k zapínání na 1 knoílík. Manžetka je 4 cm vysoká. Halenka se nosí do sukně.

28

29

30 Sukně z hnědozelené vlněné látky, mírně zvonová k zapínání na levé straně na 4 5 knoílíků (podle velikosti postavy) dolní třetina sukně volná, aby nebránila větším krokům. Pod dírkami a knoflíky je dvojitá látka, hladká. Sukně je v pase vsazena do pasovky s několika záševky přes boky. Knoflíky bakelitové v barvě látky (velikosti v průměru 2,5 cm). Na pravé straně sukně kapsa velikosti 16><15 cm s patkou k zapínání na malý knoflík. (Aby se docílil pěkný a slušivý střih, nemůže býti sukně šita z jednoho kusu, jako tomu bylo dříve.) Šátek hnědý, trojúhelníkového tvaru (odvěsna pravého úhlu 60 cm pro menší postavu a 70 cm pro větší postavu). Nosí se pod límečkem halenky sepjatý turbanem, přední cípy svázány uzlem»dobrého skutku*. Trenýrky jsou ze stejné látky jako halenka. V pase a nohavičky na gumu, vzadu na pravé straně kapsa. Nosí se pod sukní. Opasek kožený, hnědý, 3.5 cm široký, dvakráte přerušený kovovým kroužkem se 2 pérovými karabinkami a s kovovou přezkou, v jejímž středu je odznak JUNAKA (lilie s psí hlavou na štítku) a na okruhu nápis»junak«(nahoře) a»bud připravený* (dole). Punčochy: pro teplé dny středně hnědé ponožky a pro chladné dny středně hnědé punčochy. šňůrka k píšťalce zelená, hedvábná, kroucená. Nosí se kolem krku pod šátkem jednoduše k levé náprsní kapse. Obuv: hnědé střevíce, nejlépe sportovní. Cvlčnýúbor: tričko (Williams) v barvě khaki s krátkými rukávy. Trenýrky z látky jako halenka, v pase a nohavičky na gumu. Vzadu na pravé straně kapsa. Táborovýúbor: tepláky, bunda neb svetr tmavomodré, jakož i plavky. Doplněk kroje skautek pro chladné dny. Skautská bunda jest z vlněné látky jako sukně, zřasena do 5 cm širokého pasu z téže látky. Vpředu uprostřed se zapíná na 5 knoflíků bakelitových v barvě látky,

31 $ krátkou klopou a límcem, který možno uzavřití až ke krku. Rukáv vsazený dole do manžetky k zapínán:! na dva knoflíky, a to tak, že při zapjaté manžetce na prvý knoflík obepíná manžeta zápěstí volně a při zapnutí na druhý těsně. Vpředu na bundě je na každé straně prostřižená kapsa s podélnou patkou, zakulacených rohů k zapínání na 1 knoflík. Na látkovém pase bluzy dvě dírky 20 cm od sebe vzdálené, aby bylo možno připnouti bundu k sukni, a dvě poutka na pas. Záda bundy jsou hladká. Bundu možno opatřiti teplou vpínací vložkou. Skautské šaty se nosí v létě na vycházky, výlety, na táboře a jako pracovní šat. Jsou z bavlněné látky v barvě khaki. Živůtek vpředu i záda jsou mírně nabrána do rovného sedla. K živůtku je našita zvonová sukně. Vpředu se šaty zapínají shora až dolů na knoflíky (jako u pláště). Knoflíky jsou bakelitové v barvě látky. Na živůtku je kapsa na levé straně (velikosti skautské legitimace), na sukni 2 větší kapsy s patkami na zapínání na 1 knoflík. Límec rozhalenkový. Rukávy krátké, hladké a ukončené manžetkou. Přes šaty se nosí skautský kožený opasek, připevněný poutky z téže látky. Na šaty se nosí pod límečkem hnědý šátek. KROJ ČINOVNIC. Kroj činovnic je kostým. Baret středně hnědý, přizpůsobený tvarem dle slušivosti, hladký bez ozdob. Halenka ze surového hedvábí v barvě smetanově žluté. Vpředu rovné sedlo, pod sedlem nabíraná. Zapíná se na 5 perleťových knoflíků. Záda jsou hladká. Rukávy dlouhé do jednoduché manžetky 5 cm široké k zapínání na 1 knoflík. Límeček jako u pánské košile. Nosí se do sukně. Sukně z vlněné hnědozelené látky, mírně zvonová, vpředu středem dutý záhyb. Vzadu na sukni středem šev.

32 Pohledy od zadu. Kroj činovnic bez kabátu.

33

34 Kabátekz téže látky jako sukně, jednořadový, k zapínání na 3 knoflíky, delší přes boky. Na kabátku dole 2 velké kapsy s obdélnou patkou a rohy sestřiženými na zapínání na 1 knoflík. Knoflíky jsou bakelitové v barvě látky. Náprsní kapsa je našita na levé straně, rovněž s patkou k zapínání na 1 knoflík. Klopy menší, aby nezakrývaly odznaky nad kapsou, která nesmí býti našita vysoko. Záda jsou středem s piošitým švem, v pase se záhy bky a přes ně je látkový pásek asi 3 cm široký. Je pouze na zadním díle. Rukáv rovný se dvěma zapínacími dírkami na knoflíky. Vázanka barvy hnědé, hedvábná. Punčochy středně hnědé. Střevíce kožené hnědé s polovysokým neb nízkým podpatkem. Rukavice hnědé kožené, pro slavnosti žluté zámišové. Do terénu a na cesty se nosí halenka stejná jako pro skautky s hnědou kravatou anebo se šátkem. De deště průsvitné pláštěnky kávové barvy nebo nepromokavý plášť v barvě khaki. Na zimu teplá vpínací vložka.

35 OZNAČENÍ - ODZNAKY. Junácký znak. Tímto názvem označujeme mezinárodní skautskou lilii, mající uprostřed štít, na němž je psí hlava (Alšův znak Psohlavců) hledící vpravo, prováděnou ve všech velikostech. Všechny odznaky nesoucí tento znak jsou zákonem chráněny a prodej je dovolen pouze Ústředí JUNAKA, neb jím oprávněným prodejnám. Taktéž koupě všech těchto odznaků je vázána na junáckou (skautskou) legitimaci neb na příslušné potvrzení či povolení okrsk. velitele. Domovenka. Domovenka je příslušnostní označeni, tkané na pásce barvy khaki u vodních skautů tmavomodré široké 1,8 cm, dlouhé 8 10 cm v oblouku, který ve středu je o 1 cm vyšší než okraje. Domovenka nese jméno místa, země neb název složky, jež je tkáno písmeny 1 cm vysokými v barvě červené dle označení v tabulce. Kraje jsou lemovány červeně v šířce 2 mm. Nosí se přišita po celém obvodu ramenního švu na levém rukávě. Při zájezdech do ciziny se nosí domovenka s nápisem Československo*, a malá státní vlajka rozměru 6x4 cm. Domovenka je na rukávě a vlajka nad pravou náprsní kapsou, při čemž klín modré barvy směřuje k srdci. Cislo oddílu. Rovněž vytkáno na plátně barvy khaki vodní skauti tmavomodré barvy ve čtverci neb obdélníku výšky 28 mm. Číslice tkané v barvě červené vysoké 20 mm. Nosí se na levém rukávě 2 cm pod domovenkou.

36 Pohledy od zadu. Cvičný úbor skautek.

37

38 Příslušnost družiny. Družinový symbol je vytkán v kolečku o průměru 3,5 cm. Podklad je barvy hnědé a symbol v barvách přírodních. Okraj 2 mm je lemován červeně. Nosí se 2 cm pod číslem oddílu na levém rukávě. Možno používat! tyto názvy družin: Junáci: daněk, jelen, kamzík, medvěd, rys, sob, srnec, tygr, veverka, vydra, zajíc, zubr, bažant, čáp, datel, drozd, havran, jestřáb, káně, kos, krahujec, ledňáček, luňák, netopýr, ostříž, racek, rorýs, slavík, sokol, skřivan, tetřev. Symbol orla může používati jen ta družina, jejíž nadpoloviční většina má zkoušku tří orlích per. Symbol lva může používati jen ta družina, jejíž nadpoloviční většina dosáhla odznaku lvího junáka. Symboly vlka a bobra jsou vyhrazeny pro junácká vyznamenání a nesmí se používati jako názvy družin. Skautky: ještěrka, lasička, srnka, hrdlička, veverka, kukačka, pěnkava, sojka, sova, sýkora, vlaštovka, láňká, žluva, bledule, fialka, jiřina, chrpa, kalina, konvalinka, kopretina, vlčí mák, maceška, pampeliška, pomněnka, sasanka, sedmikrása, slunečnice, sněženka, šípková růže. Vzor symbolu dle barevné přílohy. Všechna označení podle předepsaných vzorů dodává hospodářský odbor JUNAKA. Vlčata: nosí označení barvy své šestky ve tvaru hlavy vlčka příslušné barvy, která je vysoká 3 cm, šfroká 1.8 cm Je vyraženo ze sukna a přišito po celém obvodě na levém rukávě uprostřed, 2 cm pod číslem oddílu. Světlušky: nosí označení barvy své šestky rovnoramenným trojúhelníkem příslušné barvy o délce strany 3.5 cm. Je vyražen ze sukna a přišit po celém obvodě na levém rukávě 2 cm uprostřed pod číslem oddílu. Používají se všechny základní barvy vyjma žluté, která je vyhrazena velké světlušce. Služební léta* jsou lípové lístky ražené z bronzového plechu velikosti 12 mm. Nosí se za každý ukončený rok skautské služby. 5 bronzových lístků nahrazuje se 1 stříbrným.

39 Pro činovníky uděluje náčelnictvo služební léta za 15 a 20 let služby, jež jsou stříbrné a nesou plasticky vyraženou příslušnou číslici nebo zlaty služební lístek za 25, 30, 35 atd. let služby rovněž s příslušnou číslicí. Jiná služební léta (za méně let) činovníci nenosí. Všechna léta se nosí na klopě levé náprsní kapsy stopkou dolů počínaje od pravé strany s hlediska junáka. Činovníci nosí lístek za služební léta uprostřed klopy. HODNOSTNÍ OZNAČENI: Vlčata: nosí malá lomená V široká půl cm a dlouhá 3,5 cm, která jsou lomena tak, že okraje V jsou o 8 mm vyšší nežli špička středu. Podšestník nosí jedno, šestník 2 a Maugli 3 V, při čemž je mezi nimi mezeta 5 mm a nejvyšší je 2 cm pod družinovou barvou šestky. Jsou provedena ze žlutého sukna a našita po celém obvodě na levém rukávě. Světlušky: nosí tatáž V jako vlčata, avšak je označena pouze velká světluška, která nosí 2 V. Junáci: nosí malá lomená V široká půl cm a dlouhá 3.5 cm, která jsou lomena tak, že okraje V jsou o 8 mm vyšší nežli špička středu. Jsou provedena ze zeleného sukna a našita po celém obvodě na levém rukávě pod družinovým symbolem. Zástupce rádce nosí 1 V, rádce družiny 2 V, zástupce odd. rádce 3 a oddílový rádce 4, při čemž je mezi jednotlivými V mezera široká 5 mm a nejvyšší je 2 cm pod družinovým symbolem. Oddílový rádce nosí družinový symbol jen v tom případě, žé vede družinu. Skautky : mají tatáž označení jako junáci, takže zástupkyně rádkyně nosí jedno, rádkyně 2, zástupkyně odd. rádkyně 3 a odd. rádkyně 4 zelená V. Činovníci a činovnice: Základ tvoří štít široký 6 cm a vysoký 8 cm, při čemž dolejší část je skosena úhlopříčkami o jeden a půl cm od špičky středu. Půl cm od shora je ve středu 2.5 cm vysoká a 2 cm široká skautská lilie a pod ní jsou 1 4 V, při čemž nejnižší je půl cm od

40 okraje. V jsou široká půl cm. Další následují až do počtu 4 nad nimi a mezi nimi jsou mezery 5 mm. Štíty jsou provedeny v 5 barvách, které udávají příslušnost složky. V, iniciálky a lilie jsou zlatožluté na všech barvách podkladu. Pro přehlednost jsou sestaveny tabulky, z nichž nejlépe seznáte příslušné označení. K TABULCE. Všechna tato označení jsou stejná pro oba kmeny a nosí se na levém rukávě uprostřed mezi loktem a ramenním švem.

41 i O n 2 lo 1 s N písmena SPJ, zlato-žlutá *d členovo místní rady SPJ pokladník a jednatel SPJ. místostarosta SPJ. starosta SPJ.»d 6 d I o IQ d o «d d o i-h CD N >N O 0 Ta a o 3 EJ g -d «-d "g *d 5 E 0 <* 0 d 8 * 2 -B 7 5: O <D 2»d»h s 1 - vedoi středí s 1 o o O 2 CO d o 1 1 *j d o N zástupce rádce 0 3 M zástupce oddíl rádce? a o»2 o 0 M S co 1 1 >N 0 já 44 *d "5 m 1»0 6 O HO N >«O' EJ d 1 d > O n o Q r-t O 09 >G 9.44 i Označeni na štítku: 1 d n» >»»>

42 10. Ústřed. rada 1 1 červeň o 0 -žlutá člen ústř. rady ústř. duch. rádce předseda rady místostarosta JUNAKA starosta JUNAKA Váčelnictvo CD 1 karmazínová lilie z zlato člen íčelnictva tředseda odboru tonáčelnik JUNAKA 02 s e s o Země oo 1 zemské] znaku 5 0 a, 1 i (*03[szeis - DADioft - AqoeQ) euxez :Tinez 3[DUZ DJSOIDIS 7. Země 6. Místo - sídlo 1 1 a e 0 1 o o modrá "O 13 *N i Slutá o H člen zem. náčelnictva zem. duch. rádce zástupce okrskového velitele předseda výboru nebo sboru R - zemský místonáčelník zástupce oblastního velitele zemský náčelník oblastní velitel

43

44

45 sestávají z těchto součástek: Kroj vlčat: baret, tílko - jersey, Šátek, kalhoty, opasek, punčochy, šňůrka, obuv. Zimní kroj vlčat: baret, tílko, šátek, kalhoty, bluza, kamaše, obuv, svetr. Kroj junáků: klobouk nebo polní čepice, košile, šátek, kalhoty, opasek, punčochy, šňůrka, obuv. Zimní kroj junáků: polní čepice, košile, šátek, kalhoty, bluza, kamaše, obuv, svetr. Letní kroj vodních skautů: polní čepice neb námořnická čepice, košile, šátek, krátké kalhoty, opasek, punčochy, šňůrka, obuv. Zimní kroj vodních skautů: čepice, námořnická bunda, šátek, dlouhé kalhoty, opasek, kamaše, obuv. Polní kroj činovníků: jako u junáků. Společenský kroj činovníků: klobouk, košile, vázanka, činovnický kabát, kalhoty, opasek, punčochy, obuv, rukavice. Zimní kroj činovníků: jako u junáků. Cvičný kroj činovniků vodních skautů: polní čepice, košile, šátek, kalhoty, opasek, punčochy, obuv. Společenský kroj činovníků vod. skautů: čepice, košile, vázanka, kabát, kalhoty, ponožky, obuv, rukavice. K doplňkům chlapeckých krojů náleží: nátělník, trenýrky, tepláky (bluza a kalhoty); plášf, píšfala, nůž, hůl.

46 Světlušek: baret, šaty, trenýrky, šátek, opasek, šňůra, punčochy, rukavice, obuv. Doplňky: sukénka a bunda, gumová pláštěnka. Kroj skautek: baret, halenka; sukně, šátek, trenýrky, opasek, punčochy, šňůrka, obuv. Doplňky: bunda a šaty. Kroj činovnic: baret, halenka, sukně, kabátek, vázanka, punčochy, střevíce, rukavice. Příslušníci slovenského JUNAKA používají na místo lilie s psí hlavou (na př. na opasku) lilii se slovenským znakem. Při opatřování krojů a výstroje dbejte, aby na každé součástce byl znak JUNAKA (lilie s psí hlavou). Jen tyto součástky jsou oficielní a smí se nositi. Tak na př. v košili na vnitřní straně límce jest tkaný znak. Odznaky odborných zkoušek, symboly družin, domovenky, čísla oddílů a pod. mají znak vyražen na rubu. U kovových předmětů a odznaků, které nenesou viditelnou lilii na lici, jest vždy lilie s psí hlavou na rubu. Na př. odznaky vlčat, světlušek a pod.

47

48 OBSAH Předmluva 3 Kroje Junáckého kmene: Kroj vlčat 5 Zimní kroj vlčat 6 Junácký kroj 6 Zimní kroj Junáků 8 Kroj roverů - 9 Kroj Oldskautů 9 Kroj SPJ, SPPJ a přispívajících členů 10 Kroj vodních skautů 10 Kroj Junáckých činovníků 11 Kroj činovníků vodních skautů 13 Kroj vlčat 14 Kroj junáků 14 ZiTrvnf kroj 14 Kroje dívčího kmene: Kroj světlušek 15 Kroj skautek 16 Kroj činovnic 18 Označení odznaky 20 Hodnostní označeni 22 Tabulky: I 24 II 25 III 2S IV 27 Kroje 28 Kroje

49 Vypracovaly: Redakce: Vydala: Obálka: Kresby: Organisačni odbory JUNAKA Organisačni odbory JUNAKA Junácká EDICE v Praze Vlad. ftízek Vlad. Řízek Vyšlo: V červnu 1947 Vydání: Náklad: Cena: Vytiskl: výtisků K s 2Q. - J. Doležal, grafické závody, Červený Kostelec Osmnáctá publikace Junáckó Edice

50 \

51 JAKY KROJ - TAK SE STROJ! Krojové součásti a odznaky v přesném provedení dle předpisů této příručky má jedině PRODEJNA JUNÁKA Praha II., Havlíčkovo nám. 28, II. patro. Telefon Každá krojová součástka jest označena zna kem Ostatní JUNÁKA. odmítejte!

52

A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE

A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE Krojový řád Příloha č. 1 Součásti skautského kroje A ZÁKLADNÍ SOUČÁSTI KROJE A.1. Základní košile Kategorie: skauti/ky vodní skauti/ky béžová tmavomodrá Vyrábí se buď ve 100% bavlně, nebo ze směsi PES

Více

Příloha krojového řádu č. 1

Příloha krojového řádu č. 1 Junák svaz skautů a skautek ČR Příloha krojového řádu č. 1 Základní součásti kroje Základní košile Kategorie: skauti / ky vodní skauti /ky Barva: béţová tmavomodrá Materiál: Označení: Způsob nošení: Vyrábí

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015,

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne 2015, II. Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2015, kterou se stanoví druhy a vzory služebních stejnokrojů Hasičského záchranného sboru České republiky, způsob označení příslušnosti k Hasičskému záchrannému sboru České republiky

Více

Použití: Na reprezentačních akcích, při sborových akcích, na sněmu, camporee a při podobných slavnostních příležitostech (např. bohoslužba).

Použití: Na reprezentačních akcích, při sborových akcích, na sněmu, camporee a při podobných slavnostních příležitostech (např. bohoslužba). KROJOVÝ ŘÁD Kroj Pathfinderů má vyjadřovat příslušnost celosvětovému hnutí a jeho ideálům. Jednotné oblečení pro děti z různých sociálních vrstev znamená rovné podmínky pro každého, ať už pochází z jakéhokoli

Více

Obrazová příloha. Stejnokrojového předpisu SH ČMS

Obrazová příloha. Stejnokrojového předpisu SH ČMS Obrazová příloha Stejnokrojového předpisu SH ČMS 23 Vycházkový stejnokroj pro muže a mladé hasiče od 15. let tmavomodrý vzor SH ČMS. Sako pánské SH ČMS tmavomodré barvy Košile bílé (světlemodré) barvy

Více

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1 Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 25/2014 Strana 1 25 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 9. června 2014, o používání a nošení

Více

Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty HHS a PČR. Materiál

Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty HHS a PČR. Materiál - 1 - POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Správa logistického zabezpečení PŘÍLOHA Č.2 K Č.j: PPR-10743-4/ČJ-2012- Specifikace veřejné zakázky pro hudebníky HHS a P ČR: Stejnokroj pro hudebníky a dirigenty

Více

Tabulky velikostí vojenské výstroje

Tabulky velikostí vojenské výstroje Tabulky velikostí vojenské výstroje Příloha k publikaci Výstroj českých vojáků (dle předpisu Int-51-4) Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 MĚŘENÍ TĚLESNÝCH ROZMĚRŮ TĚLESNÉ ROZMĚRY MUŽI 1 výška 2 obvod hlavy

Více

Tabulky velikostí vojenské výstroje

Tabulky velikostí vojenské výstroje Tabulky velikostí vojenské výstroje Příloha k publikaci Výstroj českých vojáků (dle předpisu Int-51-4) Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 MĚŘENÍ TĚLESNÝCH ROZMĚRŮ TĚLESNÉ ROZMĚRY MUŽI 1 výška 2 obvod hlavy

Více

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt

Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19. 1/13/19 - MM_PP_obecne.odt Obsah OBECNÉ: aktualizace dne: 1/13/19 standardy kvality společnosti MarZ Corporation, s.r.o. upřesnění detailů šití PROUŽKŮ upřesnění detailů šití DOPLŇKŮ upřesnění detailů šití KOSTKY - detail prošití

Více

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 39/2016 Strana 1

Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 39/2016 Strana 1 Sbírka interních aktů řízení generálního ředitele HZS ČR - částka 39/2016 Strana 1 39 POKYN generálního ředitele Hasičského záchranného sboru České republiky ze dne 1 srpna 2016, o používání a nošení služebního

Více

Ing. EVA VELÍKOVÁ. Oděvní technologie III. pro učební obor Krejčí, Krejčová

Ing. EVA VELÍKOVÁ. Oděvní technologie III. pro učební obor Krejčí, Krejčová Ing. EVA VELÍKOVÁ Oděvní technologie III pro učební obor Krejčí, Krejčová PRAHA 2003 OBSAH 1 TECHNOLOGICKÝ POSTUP ZHOTOVOVÁNÍ KAPES TRUPOVÝCH PODŠITÝCH ODĚVŮ.................... 11 1.1 Druhy kapes...............................................

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY Ročník: 2008 V Praze dne 31. prosince 2008 Částka: 66 O B S A H : Část I. 54. Pokyn generálního ředitele

Více

349/2013 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 29. října 2013,

349/2013 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 29. října 2013, 349/2013 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 29. října 2013, kterou se mění vyhláška č. 97/2008 Sb., o vzorech služebních stejnokrojů příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky, jejich používání a způsobu

Více

Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako

Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako Ceník oděvů GASTRO 2011 dafne@dafne.cz www.dafne.cz Stranačíslo Název cena 5 1 Sako s ozdobným přestřižením v pase 2 150,- -sukně klasická 850,- 5 2 Sako klasické na jeden knoflík 2 150,- 6 1 Sako dámské

Více

Obecně závazná vyhláška č. 9/2004. o městské policii

Obecně závazná vyhláška č. 9/2004. o městské policii Obecně závazná vyhláška č. 9/2004 o městské policii Zastupitelstvo města Vsetín se v souladu s 84, odst. 2, pís. i) zákona č. 128/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, usneslo dne 14.9.2004 vydat tuto

Více

Písemná zpráva zadavatele

Písemná zpráva zadavatele NA PŘÍKOPĚ 28 115 03 PRAHA 1 Č.j.: 2015/124152/CNB/420 Písemná zpráva zadavatele VEŘEJNÁ ZAKÁZKA Dodávky osobních ochranných pracovních prostředků a jednotného pracovního oblečení (část III. veřejné zakázky)

Více

A - POVINNÉ OZNAČENÍ. A.1. LEVÝ RUKÁV KOŠILE - identifikační. A.2. PRAVÝ RUKÁV KOŠILE - mezinárodní znaky. Junáka - svazu skautů a skautek ČR

A - POVINNÉ OZNAČENÍ. A.1. LEVÝ RUKÁV KOŠILE - identifikační. A.2. PRAVÝ RUKÁV KOŠILE - mezinárodní znaky. Junáka - svazu skautů a skautek ČR Junáka - svazu skautů a skautek ČR Krojový řád Junáka Příloha č. 2 - Krojové označení A - POVINNÉ OZNAČENÍ A.1. LEVÝ RUKÁV KOŠILE - identifikační domovenka šířka 8-10 cm, dle počtu písmen v názvu; výška

Více

Rozdělení jednotlivých prvků stejnokroje používaných MP Cheb stanovení nepřekročitelných cen na dodávku zboží:

Rozdělení jednotlivých prvků stejnokroje používaných MP Cheb stanovení nepřekročitelných cen na dodávku zboží: Tabulka č. 1 Rozdělení jednotlivých prvků stejnokroje používaných MP Cheb stanovení nepřekročitelných cen na dodávku zboží: HLAVNÍ VÝSTROJ - MP Cheb název: barva doplňky počet ks/párů nepřekročitelná cena

Více

1. Druhy pánských košil

1. Druhy pánských košil PÁNSKÁ KOŠILE 1. Druhy pánských košil Klasická košile - charakterizována límcem (dvoudílným nebo jednodílným) zapínaným ke krku, k němuž se nosí vázanka, přední díl je zpravidla celozapínací. Má 1 kapsu.

Více

Příloha č. 1 - Organizační schéma Policie ČR

Příloha č. 1 - Organizační schéma Policie ČR Příloha č. 1 - Organizační schéma Policie ČR Příloha č. 2 - Určení stejnokrojů pro útvary policie a jejich organizační články Příloha č. 2 - Určení stejnokrojů pro útvary policie a jejich organizační články

Více

Stejnokrojový předpis

Stejnokrojový předpis Soubor předpisů SH ČMS I/4-2002 Stejnokrojový předpis Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska 2002 Soubor předpisů SH ČMS I/4-2002 1 STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (dále

Více

HODNOSTI VOJÁKŮ POZEMNÍHO VOJSKA A LETECTVA ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 1999 2010

HODNOSTI VOJÁKŮ POZEMNÍHO VOJSKA A LETECTVA ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 1999 2010 Text 24 HODNOSTI VOJÁKŮ POZEMNÍHO VOJSKA A LETECTVA ARMÁDY ČESKÉ REPUBLIKY 1999 2010 důstojníci a generálové poddůstojníci, rotmistři a praporčíci 1 PODPORUČÍK 1 SVOBODNÍK 2 PORUČÍK 2 DESÁTNÍK 3 NADPORUČÍK

Více

Stejnokrojový předpis a funkční označení dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek

Stejnokrojový předpis a funkční označení dobrovolných hasičů. zpracoval Michal Bílek Stejnokrojový předpis a funkční označení dobrovolných hasičů zpracoval Michal Bílek Stejnokrojový předpis Řídíme se Stejnokrojovým předpisem SH ČMS, který byl schválen Shromážděním starostů OSH konaném

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 28. května 2013,

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 28. května 2013, 49 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 28. května 2013, kterým se mění normativní výnos Ministerstva obrany č. 12/2012 Věstníku o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek

Více

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Předpis uvádí druhy stejnokrojů a součástky, které k nim patří. Stanoví pravidla pro nošení vyznamenání a určuje postup při opatřování

Více

2 Vzory služebních stejnokrojů (1) Služební stejnokroje tvoří sestavy součástí služební výstroje určené pro jednotné vystrojení příslušníků.

2 Vzory služebních stejnokrojů (1) Služební stejnokroje tvoří sestavy součástí služební výstroje určené pro jednotné vystrojení příslušníků. Strana 1826 166 VYHLÁŠKA ze dne 31. července 2014, kterou se stanoví vnější označení příslušníka Vězeňské služby České republiky, prokazování příslušnosti k Vězeňské službě České republiky a zvláštní barevné

Více

A POVINNÉ OZNAČENÍ. A.1. LEVÝ RUKÁV KOŠILE identifikační. A.2. PRAVÝ RUKÁV KOŠILE mezinárodní znaky. Krojový řád Příloha č. 2 Krojové označení

A POVINNÉ OZNAČENÍ. A.1. LEVÝ RUKÁV KOŠILE identifikační. A.2. PRAVÝ RUKÁV KOŠILE mezinárodní znaky. Krojový řád Příloha č. 2 Krojové označení Junák svaz skautů a skautek ČR Krojový řád Příloha č. 2 Krojové označení A POVINNÉ OZNAČENÍ A.1. LEVÝ RUKÁV KOŠILE identifikační domovenka šířka 8-10 cm, dle počtu písmen v názvu, výška 2 cm, výška písmene

Více

STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS

STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS Soubor předpisů SH ČMS I/4-2016 STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (dále jen SH ČMS) plní specifické úkoly ve smyslu Stanov a zákonů, proto podle platných Stanov používají

Více

STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS

STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS Soubor předpisů SH ČMS I/4-2016 STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (dále jen SH ČMS) plní specifické úkoly ve smyslu Stanov a zákonů, proto podle platných Stanov používají

Více

300,- s manžetou, rozparkem 420,-

300,- s manžetou, rozparkem 420,- SAKO, KABÁT 450,- rukávů 300,- s manžetou, rozparkem 420,- v zadním středu do dol. kraje / s rozparkem 320,-/420,- v bocích do dol.kraje 400,- v bocích do dol.kraje a rukávů/ s rozparky 450,-/550,- v PD

Více

A POVINNÉ OZNAČENÍ. Krojový řád Příloha č. 2 Krojové označení. A.1. LEVÝ RUKÁV KOŠILE identifikační. A.2. PRAVÝ RUKÁV KOŠILE mezinárodní znaky

A POVINNÉ OZNAČENÍ. Krojový řád Příloha č. 2 Krojové označení. A.1. LEVÝ RUKÁV KOŠILE identifikační. A.2. PRAVÝ RUKÁV KOŠILE mezinárodní znaky Krojový řád Příloha č. 2 Krojové označení A POVINNÉ OZNAČENÍ A.1. LEVÝ RUKÁV KOŠILE identifikační domovenka šířka 8-10 cm, dle počtu písmen v názvu, výška 2 cm, výška písmene 1 cm podklad v barvě košile,

Více

PR54 FIREMNÍ IMAGE. Laclové kalhoty PR54-22 A

PR54 FIREMNÍ IMAGE. Laclové kalhoty PR54-22 A 64 6 FIREMNÍ IMGE SLMI SLMI 65 PR54 MÁTE MOŽNOST VOLY PR54 je řada oblečení, která Vám umožní vybrat si nejlépe se hodící k Vám, resp. k Vašemu podnikání. Vyberte si mezi 4 základními barvami, 12 dekoračními

Více

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický

Stejnokrojový předpis SH ČMS. Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Ing. Jan Aulický Stejnokrojový předpis SH ČMS Předpis uvádí druhy stejnokrojů a součástky, které k nim patří. Stanoví pravidla pro nošení vyznamenání a určuje postup při opatřování

Více

TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá

TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá TECHNICKÝ POPIS - Košile s krátkým světle modrá Provedení: - Košile s dlouhým rukávem světle modrá Košile pánská krátký rukáv je rovného střihu, zapínaná na 7 knoflíků. Přední díly u košil s krátkým rukávem

Více

Ø Od ztracena, do ztracena / s prošitím 1x Šev 140,- Ø V bočních švech Ze zadního dílu 480,- Ze zadního dílu s odpáráním pásku 550,- V kroku 250,-

Ø Od ztracena, do ztracena / s prošitím 1x Šev 140,- Ø V bočních švech Ze zadního dílu 480,- Ze zadního dílu s odpáráním pásku 550,- V kroku 250,- KALHOTY Na stroji 200,- V ruce 250,- V ruce s chránítkem 280,- S lemem 240,- S manžetou, s rozparky 290,- Se šňůrkami / gumou 280,- Lyžařské / s podšívkou 400,- / 500,- S podšívkou +100,- Záložka přichycení

Více

Zbožíznalství 3. ročník PP. Textilní galanterie - prezentace

Zbožíznalství 3. ročník PP. Textilní galanterie - prezentace Název školy Odborná škola výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56 Název projektu Digitalizace výuky Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0977 Číslo šablony VY_32_inovace_ZB50 Číslo materiálu 50 Autor Bc. Ivana

Více

sluší Tady je svět ještě v pořádku Bunda dámská 1990,- Bunda pánská 1990,- Legíny dámské 279,- Jeans pánské 899,-

sluší Tady je svět ještě v pořádku Bunda dámská 1990,- Bunda pánská 1990,- Legíny dámské 279,- Jeans pánské 899,- sluší Bunda dámská 1990,- Bunda pánská 1990,- Legíny dámské 279,- Jeans pánské 899,- Tato nabídka platí od 22. 10. do 17. 11. 2015. Tady je svět ještě v pořádku Zahřejte se s námi Bunda dámská různé barvy,

Více

Rozdělení oděvů. Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové a Ing. Daniely Veselé

Rozdělení oděvů. Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové a Ing. Daniely Veselé Rozdělení oděvů Tato prezentace vznikla s podporou materiálů Ing. Blaženy Musilové a Ing. Daniely Veselé MUŽSKÝ ODĚV Pánský oděv Dorostový chlapecký oděv ODĚV ŽENSKÝ ODĚV Dámský oděv Dorostový dívčí oděv

Více

TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá

TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá Provedení: TECHNICKÝ POPIS - Košile s dlouhým rukávem společenská bílá Košile pánská dlouhý rukáv je rovného střihu, zapínaná na 7 knoflíků. Pravý přední díl i levý přední díl mají střižen včetně záložky

Více

O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE

O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE Obecně závazná vyhláška města Kadaně č. 2/08 O ZŘÍZENÍ MĚSTSKÉ POLICIE Zastupitelstvo města Kadaně na svém zasedání dne 28. února 2008 usnesením č. 50/2008 vydalo v souladu s ustanovením 10 písmena a)

Více

JARO&LÉTO Dámské Tepláky FAN PROFESIONALITA A PRESTIŽ NOVINKA

JARO&LÉTO Dámské Tepláky FAN PROFESIONALITA A PRESTIŽ NOVINKA PROFESIONALITA A PRESTIŽ JARO&LÉTO 2019 NOVINKA Tepláky FAN jednoduché a velmi pohodlné tepláky. S užšími nohavicemi, lehce sníženým pasem a bez kapes. V pase široká guma a šňůrka na zavázání. Zhotovené

Více

Ceník. na nabízené úpravy oděvů

Ceník. na nabízené úpravy oděvů Ceník na nabízené úpravy oděvů Vážení zákazníci, dovolujeme si Vás upozornit, že za případné urychlení Vaší zakázky účtujeme příplatek: do 12 hodin 50% do 24 hodin 25% Na opravu přijímáme pouze čisté věci.

Více

97/2008 Sb. VYHLÁŠKA

97/2008 Sb. VYHLÁŠKA 97/2008 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 28. února 2008 o vzorech služebních stejnokrojů příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky, jejich používání a způsobu vnějšího označení, a vzoru služebního průkazu

Více

KROJOVÝ MANUÁL STŘEDISKA

KROJOVÝ MANUÁL STŘEDISKA KROJOVÝ MNUÁL STŘEISK Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko Járy Kaštila Prostějov 713.05 29. březen 2007 (1.10) Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko Járy Kaštila Prostějov 713.05 Krojový manuál

Více

OCHRANA PROTI POŘEZU PRŮMYSL. Laclové kalhoty 100-28. Pasové kalhoty 100-208. Košile 100-400. Overal AD-818. c9mt5. c9mt5. c9nt5.

OCHRANA PROTI POŘEZU PRŮMYSL. Laclové kalhoty 100-28. Pasové kalhoty 100-208. Košile 100-400. Overal AD-818. c9mt5. c9mt5. c9nt5. 26 3 27 OCHRANA PROTI POŘEZU Oblečení Fristads chránící proti pořezu se skládá z 70% polyesteru a 30% bavlny. Vnitřní strana je měkká a pohodlná. Vnější strana je odolná a odmítavá špíně. Kalhoty jsou

Více

150. Kostým MIKULÁŠ (L XXL)

150. Kostým MIKULÁŠ (L XXL) 150. Kostým MIKULÁŠ (L XXL) Délka: 140 cm Šířka: 130 cm kostým se obléká přes hlavu, součástí kostýmu je plášť, červená vesta, vousy a papírová čepice, KOSTÝM MÁME 3X! Půjčovné: 250 Kč 151. Kostým SANTA

Více

CENÍK VÝMĚNY ZIPU. SUKNĚ, KALHOTY, HALENKY, POLOKOŠILE Uvedené ceny jsou bez cen zipu

CENÍK VÝMĚNY ZIPU. SUKNĚ, KALHOTY, HALENKY, POLOKOŠILE Uvedené ceny jsou bez cen zipu CENÍK VÝMĚNY ZIPU SUKNĚ, KALHOTY, HALENKY, POLOKOŠILE Uvedené ceny jsou bez cen zipu cena v Kč sukně bez podšívky 100,- sukně s podšívkou 110,- kalhoty bez podšívky 100,- kalhoty s podšívkou 110,- riflové

Více

BMW Motorrad Style kolekce Kit

BMW Motorrad Style kolekce Kit BMW Motorrad Ride & Style Style 29.07.2016 Uvedení na trh 01/2017, popř. 08/2017 Popis výrobku Dámské a pánské stylové oblečení a doplňky Zažijte pocit BMW Motorrad i mimo motocykl Oblíbené kousky pro

Více

STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS. HLAVA I. Stejnokrojové součástí a jejich nošení

STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS. HLAVA I. Stejnokrojové součástí a jejich nošení 1 z 12 Soubor předpisů SH ČMS I/4-2010 STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (dále jen SH ČMS) plní specifické úkoly ve smyslu stanov a zákonů, proto podle čl. 13, odst.2,

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 12. března 2012

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY. ze dne 12. března 2012 12 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 12. března 2012 o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje, vybraných součástek vojenské výstroje a drobných stejnokrojových doplňků (stejnokrojový výnos)

Více

POPIS VÝSTROJE VČETNĚ POŽADOVANÝCH PARAMETRŮ. 8. část VZ

POPIS VÝSTROJE VČETNĚ POŽADOVANÝCH PARAMETRŮ. 8. část VZ Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky POPIS VÝSTROJE VČETNĚ POŽADOVANÝCH PARAMETRŮ 8. část VZ Předmět: Kalhoty Softshell TECHNICKÉ PARAMETRY: Barva: černá Materiál: 94% PES 6% Elastan s membránou Specifické

Více

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY

NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY 12 NORMATIVNÍ VÝNOS MINISTERSTVA OBRANY ze dne 12. března 2012 ve znění NVMO č. 32/2012 Věstníku (1. změna) ve znění NVMO č. 49/2013 Věstníku (2. změna) o pravidlech pro nošení vojenského stejnokroje,

Více

průkrčník lemován žebrovým úpletem 1:1 pratelné na 95 C (bílé) a 60 C (barevné) předsrážená bavlna 160 g/m 2 průkrčník lemován žebrovým úpletem 1:1

průkrčník lemován žebrovým úpletem 1:1 pratelné na 95 C (bílé) a 60 C (barevné) předsrážená bavlna 160 g/m 2 průkrčník lemován žebrovým úpletem 1:1 KATALOG 2018 průkrčník lemován žebrovým úpletem 1:1 RESIST R01 60 0 95 0 01-X 00 NEW Single Jersey, 100 % předsrážená bavlna, 160 g/m 2 S - 4XL pratelné na 95 C (bílé) a 60 C (barevné) předsrážená bavlna

Více

HLAVA I. Stejnokrojové součástí a jejich nošení

HLAVA I. Stejnokrojové součástí a jejich nošení 1 z 12 Soubor předpisů SH ČMS I/4-2006 STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (dále jen SH ČMS) plní specifické úkoly ve smyslu stanov a zákonů, proto podle čl. 13, odst.2,

Více

kapitola 62 - tabulková část

kapitola 62 - tabulková část 6200 00 00 00/80 ODĚVY A ODĚVNÍ DOPLŇKY, JINÉ NEŽ PLETENÉ NEBO HÁČKOVANÉ 6201 00 00 00/80 Pánské nebo chlapecké kabáty, pláště, pláštěnky, větrovky, bundy (včetně lyžařských) a podobné výrobky, jiné než

Více

VÝ STROJNÍ R Á D RZD-VYSTRAD-01

VÝ STROJNÍ R Á D RZD-VYSTRAD-01 VÝ STROJNÍ R Á D Výstrojní řád popisuje doporučené vzory a typy stejnokroje domobrance Zemské domobrany a je určen všem domobrancům, kteří chtějí dobrovolně a na vlastní náklady vyjádřit příslušnost k

Více

S T E J N O K R O J O V Ý P Ř E D P I S Č H J

S T E J N O K R O J O V Ý P Ř E D P I S Č H J S T E J N O K R O J O V Ý P Ř E D P I S Č H J I. Úvodní ustanovení Prezidium ČHJ v souladu s ustanovením čl. 13 Stanov ČHJ vydává Stejnokrojový předpis České hasičské jednoty. Tento předpis se vydává za

Více

Pracovní oděvy pánské

Pracovní oděvy pánské Pracovní oděvy pánské Pánská bunda OTAKAR a kalhoty TEODOR Pánská bunda EDA P152121 P150313 P152122 P150314 P15212 Pánská bunda s krytým zapínáním, rukávy do manžety, kapsy a poutka pro různá využití,

Více

BMW Motorrad Style kolekce Logo

BMW Motorrad Style kolekce Logo BMW Motorrad Ride & Style Style 29.07.2016 Uvedení na trh 03/2017 Popis výrobku Nová kolekce Logo s mnoha atraktivními produkty Lifestylové produkty s vysokou identifikací se značkou Klasické základní

Více

Záznam z jednání dámské oděvní komise mezi zaměstnankyněmi Dopravního podniku hl. m. Prahy a dodavatelem stejnokrojů společností Xena Praha, s. r. o.

Záznam z jednání dámské oděvní komise mezi zaměstnankyněmi Dopravního podniku hl. m. Prahy a dodavatelem stejnokrojů společností Xena Praha, s. r. o. Záznam z jednání dámské oděvní komise mezi zaměstnankyněmi Dopravního podniku hl. m. Prahy a dodavatelem stejnokrojů společností Xena Praha, s. r. o. Místo: velká zasedací místnost ve vnitrobloku budovy

Více

PŘEDNÁŠKA 6 VRCHOVÉ ODĚVNÍ MATERIÁLY

PŘEDNÁŠKA 6 VRCHOVÉ ODĚVNÍ MATERIÁLY 1 VRCHOVÉ ODĚVNÍ MATERIÁLY 2 Opakování 1. Textilie pro přímý kontakt s pokožkou dlouhodobý kontakt (prádlové výrobky) krátkodobý kontakt ( šatovky) 2. Textilie pro nepřímý kontakt s pokožkou vrchové materiály

Více

200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky

200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky 200. Sváteční saténové šatičky 1,5-2 roky Délka: 55 cm Šířka: 25 cm Materiál: tmavě fialové, krátký rukáv Půjčovné: 100 Kč 201. Šaty SVATEBNÍ - družička 9-11 let Délka: 88 cm Šířka: 43 cm (možnost stáhnutí,

Více

SLÁNSKÁ HOTOVOST doporučená forma odívání pro české městské prostředí v rozmezí let

SLÁNSKÁ HOTOVOST doporučená forma odívání pro české městské prostředí v rozmezí let SLÁNSKÁ HOTOVOST 1469-1474 doporučená forma odívání pro české městské prostředí v rozmezí let 1460 1490 Slánská rota 2017 Hace, bruchy, spodky Záleží pouze na osobních preferencích uživatele, zda s nohavičkou

Více

PODZIM&ZIMA Dámské Sako Medea. Dámská Sukně Juvena PROFESIONALITA A PRESTIŽ NOVINKA

PODZIM&ZIMA Dámské Sako Medea. Dámská Sukně Juvena PROFESIONALITA A PRESTIŽ NOVINKA PROFESIONALITA A PRESTIŽ PODZIM&ZIMA 2018 NOVINKA Sako Medea sportovně elegantní jednořadové sako z úpletového materiálu. Tvarované princesovým střihem se zapínáním na tři plastové knoflíky. Na předním

Více

II. část. Popis výrobku

II. část. Popis výrobku II. část Dodávky vrchních oděvů stejnokrojů Vězeňské služby České republiky (dále jen stejnokroj ) a jeho doplňků zhotovovaných ze základních materiálů směsových ve složení vlna/polyester a zhotovovaných

Více

VYHLÁŠKA. Ministerstva vnitra. ze dne 29. srpna 2001,

VYHLÁŠKA. Ministerstva vnitra. ze dne 29. srpna 2001, 323 VYHLÁŠKA Ministerstva vnitra ze dne 29. srpna 2001, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 238/2000 Sb., o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Ministerstvo

Více

ATLANTA+ - ATLANTA+ LADY

ATLANTA+ - ATLANTA+ LADY ATLANTA+ - ATLANTA+ LADY Mikina s raglánovými rukávy, s kapucí ve stejné barvě a bílou utahovací šňůrkou s kontrastním prošíváním a kovovými kroužky, výstřih do módního tvaru V, klokaní kapsa na břichu,

Více

Výstroj českých vojáků

Výstroj českých vojáků Výstroj českých vojáků katalog a užitečné informace Vojenské zařízení 8521 Brno 2006 OBSAH Obsah 3 Katalog výstrojních součástek 9 Úvod jak se orientovat v katalogu 11 Stejnokroje 13 Blůzy 97 13 Blůzy

Více

VÝSTROJNÍ ŘÁD. ZEM-DOM z.s.

VÝSTROJNÍ ŘÁD. ZEM-DOM z.s. VÝSTROJNÍ ŘÁD ZEM-DOM z.s. Platnost ke dni: 1. 7. 2019 Výstrojní řád, schválený výkonným výborem spolkové rady ZEM-DOM z.s., popisuje doporučené vzory a typy stejnokroje spolkových odborných divizí spolku

Více

Kolekce Alpine BUTIK 2017

Kolekce Alpine BUTIK 2017 Kolekce Alpine BUTIK 2017 OBSAH 1 TRIKA POLO TRIKA KOŠILE STRANA 5 2 MIKINY BUNDY ČEPICE STRANA 13 3 BUTIK PRO DĚTI STRANA 18 4 DOPLŇKY A MODELY STRANA 21 5 TAŠKY A BATOHY STRANA 27 1TRIKA POLO TRIKA

Více

HLAVA I. Stejnokrojové součástí a jejich nošení

HLAVA I. Stejnokrojové součástí a jejich nošení 1 z 13 Soubor předpisů SH ČMS I/4-2013 STEJNOKROJOVÝ PŘEDPIS SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (dále jen SH ČMS) plní specifické úkoly ve smyslu Stanov a zákonů, proto podle čl. 13, odst.2,

Více

ABBY KREJČOVSTVÍ. Cenník služeb. Pánské zakázkové krejčovství. Dámské zakázkové krejčovství

ABBY KREJČOVSTVÍ. Cenník služeb. Pánské zakázkové krejčovství. Dámské zakázkové krejčovství ABBY KREJČOVSTVÍ Cenník služeb Pánské zakázkové krejčovství Kalhoty - riflové 1100,- Kalhoty - společenské 1000,- Kalhoty - společenské s podšívkou 1000,- Kraťasy 560,- Košile - riflová 800,- Košile -

Více

82 8 POTRAVINY A HYGIENA

82 8 POTRAVINY A HYGIENA 82 8 83 Pasové kalhoty EBS-281 2 přední kapsy / zadní kapsa / šířka pasu nastavitelná knoflíkem / poklopec se zdrhovadlem. Objednací číslo: EBS-281. Materiál: 100% bavlna. Hmotnost 260 g/m 2. Barva: 50

Více

manžeta PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů:

manžeta PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů: PÁNSKÁ KOŠILE 4. Hotovení rukávových rozparků 4.1 Košilový rukávový rozparek s lištou ve švu, pro dvoudílný rukáv Příprava dílů: vrchní rukáv spodní rukáv Délka lišty = délka zástřihu + 3 cm na kosou špičku

Více

Ministerstvo vnitra stanoví podle 18 a 40 odst. 2 zákona č. 320/2015 Sb., o Hasičském záchranném. zákonů (zákon o hasičském záchranném sboru):

Ministerstvo vnitra stanoví podle 18 a 40 odst. 2 zákona č. 320/2015 Sb., o Hasičském záchranném. zákonů (zákon o hasičském záchranném sboru): Strana 5522 407 VYHLÁŠKA ze dne 22. prosince 2015, kterou se stanoví druhy a vzory služebních stejnokrojů Hasičského záchranného sboru České republiky, způsob označení příslušnosti k Hasičskému záchrannému

Více

N a š e i m a g e nevhodné

N a š e i m a g e nevhodné nevhodné Naše image Standardy image (Image code) Image je náš obraz, vnější působení, celkový dojem, který o sobě vytváříme na veřejnosti. Tato brožura představuje standardy image zaměstnance ČSOB včetně

Více

ODEX. 1003 pánská košile s rozhalenkou a náprsní kapsičkou

ODEX. 1003 pánská košile s rozhalenkou a náprsní kapsičkou ODEX KOLEKCE 2009 PRO ZDRAVOTNICTVÍ spol. s r. o. 1002 - dámská košile s rozhalenkou a náprsní kapsičkou barva: bílá 95 C 95 C 1003 pánská košile s rozhalenkou a náprsní kapsičkou barva: bílá velikost:

Více

Kolekce Alpine BUTIK 2017

Kolekce Alpine BUTIK 2017 Kolekce Alpine BUTIK 2017 OBSAH 1 TRIKA POLO TRIKA KOŠILE STRANA 5 2 MIKINY BUNDY ČEPICE STRANA 13 3 BUTIK PRO DĚTI STRANA 18 4 DOPLŇKY A MODELY STRANA 21 5 TAŠKY A BATOHY STRANA 27 1TRIKA POLO TRIKA

Více

VÝ STROJNÍ R Á D DOMOBRÁNCE

VÝ STROJNÍ R Á D DOMOBRÁNCE VÝ STROJNÍ R Á D DOMOBRÁNCE Platnost od 1.5.2017 I. ÚVOD (1) Národní domobrana je nezávislou iniciativou založenou na dobrovolnosti. Doporučený stejnokroj a průkaz domobrance je proto určen všem domobrancům,

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace zpracovaná v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky, uveřejněnou ve věstníku

Více

KLASIK - Blůza. KLASIK Kalhoty s laclem. KLASIK Kalhoty do pasu. popis: zapínání na knoflíky barva: dle barevnice materiál: 100% bavlna, 245 g/m 2

KLASIK - Blůza. KLASIK Kalhoty s laclem. KLASIK Kalhoty do pasu. popis: zapínání na knoflíky barva: dle barevnice materiál: 100% bavlna, 245 g/m 2 KLASIK - Blůza popis: zapínání na knoflíky KLASIK Kalhoty s laclem popis: zesílená kolena, kapsička na metr, KLASIK Kalhoty do pasu popis: na šňůrku, zesílená kolena, kapsička na metr FILIP - Bunda popis:

Více

VIZ NÁSLEDUJÍCÍ STRANA

VIZ NÁSLEDUJÍCÍ STRANA Cena 19 Kč PODZIM 2014 ROLÁKOVÝ PULOVR 499 VIZ NÁSLEDUJÍCÍ STRANA CZSK3N Platnost do 08.03.2015 130SK3_CO001 KLUB BONPRIX 10% SLEVA Podrobnosti viz hlavní katalog nebo na bonprix.cz Můj styl. Můj život.

Více

50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm

50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm 50. Kostým SUPERMANA 4-7 let s pláštěm Délka: 90 cm (od rozkroku dolů 40cm) Šířka: hrudník 43 cm (pas 38 cm) Délka rukávu od krku: 54 cm Délka rukávu od ramene: 40 cm pouzdrový kostým zapínání na zádech

Více

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám

Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám VY_52_INOVACE_ZBO2_5364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: V/2 Datum vytvoření:

Více

Malíři a zedníci. Důležitý bod u této řady leží na volnosti pohybu a prostornosti. Proto je zvolený materiál flexibilní a design velkoryse střižen.

Malíři a zedníci. Důležitý bod u této řady leží na volnosti pohybu a prostornosti. Proto je zvolený materiál flexibilní a design velkoryse střižen. Malíři a zedníci Důležitý bod u této řady leží na volnosti pohybu a prostornosti. Proto je zvolený materiál flexibilní a design velkoryse střižen. 23 Fristads oblečení pro malíře a zedníky Fristads BM

Více

katalog zdravotnických oděvů Pohodlí a kvalita pro každý den

katalog zdravotnických oděvů Pohodlí a kvalita pro každý den katalog zdravotnických oděvů Pohodlí a kvalita pro každý den Firma APEX byla založena v roce 1992 a mimo jiné se specializuje i na výrobu zdravotnických oděvů. Jsme prestižním a dlouholetým dodavatelem

Více

Přehled kolekce Blaser active outfits 2014/15 Pánský sortiment Bundy Argali² bunda lehká cena: od 8 250 Kč

Přehled kolekce Blaser active outfits 2014/15 Pánský sortiment Bundy Argali² bunda lehká cena: od 8 250 Kč Přehled kolekce Blaser active outfits 2014/15 Pánský sortiment Bundy Argali² bunda lehká cena: od 8 250 Kč 112011-001 katalogové číslo 3 www.blaser-odevy.cz vodě a větru odolná, prodyšná s membránou RAMBRANE

Více

Kostýmy. Sedlák Bartůněk a jeho rodina cca 1935, Písecko. Muži z vesnice

Kostýmy. Sedlák Bartůněk a jeho rodina cca 1935, Písecko. Muži z vesnice Kostýmy Máte před sebou dokument o kostýmech k larpu Borograv, rozhodně se nejedná o vědeckou práci, a proto jej berte prosím s rezervou - spíše jako inspiraci. Nejdříve něco na samotný úvod. Valná většina

Více

Pracovního stejnokroje II

Pracovního stejnokroje II Příloha č. 2 k č.j.hspm-687-2/2012 ÚE Počet listů: 5 Technická specifikace předmětu smlouvy Pracovního stejnokroje II Technické podmínky pracovního stejnokroje II jsou stanoveny v příloze č. 6 vyhlášky

Více

Vzory symbolů hasičského záchranného sboru. Velký znak Hasičského záchranného sboru České republiky

Vzory symbolů hasičského záchranného sboru. Velký znak Hasičského záchranného sboru České republiky Teze návrhů prováděcích právních předpisů k provedení 53 návrhu zákona o Hasičském záchranném sboru České republiky. k provedení 53 písmeno a) návrhu zákona Vzory symbolů hasičského záchranného sboru Velký

Více

- pouze barva 05, 06, 07, 11 velikost XXXXL

- pouze barva 05, 06, 07, 11 velikost XXXXL 100 - Trika dětská Classic 160 Bavlněná trika Classic 160 dětské se vyrábějí s krátkým rukávem a mají kulatý výstřih. Trup triček je po stranách beze švů a díky tomu je zajištěna jejich tvarová stálost.

Více

ZEDNÍCI A MALÍŘI ŘADA FRISTADS PRO ZEDNÍKY A MALÍŘE. BM čistá odolná bavlna PMV Odpuzuje nečistoty, olej a vodu

ZEDNÍCI A MALÍŘI ŘADA FRISTADS PRO ZEDNÍKY A MALÍŘE. BM čistá odolná bavlna PMV Odpuzuje nečistoty, olej a vodu 44 ZEDNÍCI A MALÍŘI 45 ŘADA FRISTADS PRO ZEDNÍKY A MALÍŘE Tato kolekce byla navržena ve spolupráci s uživateli, přesně na míru podle všech podrobností a funkcí specifických pro tyto profese. Náš základní

Více

69/2014 Sb. VYHLÁŠKA

69/2014 Sb. VYHLÁŠKA 69/2014 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 2. dubna 2014 o technických podmínkách věcných prostředků požární ochrany Ministerstvo vnitra stanoví podle 101 písm. a) k provedení 24 odst. 2 zákona č. 133/1985 Sb., o požární

Více

Cotehardie. Těsný oděv s živůtkem pro šlechtičnu, třetí čtvrtina 14. století. popis oděvu. datace: 60. léta 14. století. vytvořeno: červenec 2011

Cotehardie. Těsný oděv s živůtkem pro šlechtičnu, třetí čtvrtina 14. století. popis oděvu. datace: 60. léta 14. století. vytvořeno: červenec 2011 Cotehardie Těsný oděv s živůtkem pro šlechtičnu, třetí čtvrtina 14. století popis oděvu datace: 60. léta 14. století vytvořeno: červenec 2011 příležitost: Císařský den Kadaň, 2011 popis: Spolu s mužskou

Více

KOMPLETY Komplet KLASIK

KOMPLETY Komplet KLASIK KOMPLETY Komplet KLASIK Bunda, triko a kalhoty pas Bunda, triko a kalhoty lacl Cena bez DPH 413,- Kč Cena s DPH 499,73 Kč Cena bez DPH 453,- Kč Cena s DPH 548,13 Kč V pánské i dámské variantě. V modrém

Více

katalog 2012 tepláky barva zelená, růžové detaily / jemný potisk Jumping na levé přední nohavici a levé zadní části panáček loga Jumping / pevná všitá guma v pase / v pase tunýlek s tkaničkou v barvě potisku

Více

Podzim & zima Profesionalita a prestiž. Kalhoty Alba

Podzim & zima Profesionalita a prestiž. Kalhoty Alba Profesionalita a prestiž Podzim & zima 2019 Kalhoty Alba Dámské kalhoty polopřiléhavého střihu s užšími nohavicemi. Na předním díle dvě vnitřní půlkulaté kapsy, na zadním díle dvě nakládané kapsy. Zapínání

Více

Obsah. Obsah technických podmínek:

Obsah. Obsah technických podmínek: Obsah A. Technická specifikace stejnokrojů celní správy B. Technická specifikace vrchového materiálu, podšívek, kapsoviny a kravatoviny C. Požadavek na dodání soutěžních vzorků D. Požadavek na dodání jednotlivých

Více

Kód SKP N á z e v HS/CN. 18.1 Kožené oděvy 18.10 Kožené oděvy 18.10.1 Kožené oděvy 18.10.10 Kožené oděvy 4203.1

Kód SKP N á z e v HS/CN. 18.1 Kožené oděvy 18.10 Kožené oděvy 18.10.1 Kožené oděvy 18.10.10 Kožené oděvy 4203.1 18.1 Kožené oděvy 18.10 Kožené oděvy 18.10.1 Kožené oděvy 18.10.10 Kožené oděvy 4203.1 Z: kabáty, saka, bundy, kostýmy, kalhoty vč. pracovních oděvů z přírodních usní nebo jejich imitací N: kožené pásky,

Více