Software pro 3D návrhy šperků

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Software pro 3D návrhy šperků"

Transkript

1 Software pro 3D návrhy šperků

2 Společnost TDM Solutions nabízí CAD/CAM řešení pro různé obory, zejména šperkařství, ale také automobilový průmysl, výrobu forem, nástrojů a prototypů, obuvnictví a různá strojírenská odvětví. TDM Solutions vyvíjí aplikace pro návrh a výrobu, mezi které patří RhinoGold a další zásuvné moduly pro Rhino - RhinoMold, RhinoNest a RhinoShoe. Společnost TDM Solutions byla založena v roce 2001 a sídlí ve Španělsku v Barceloně. V současné době ji v 25 zemích zastupuje více než 80 prodejců.

3 Co je RhinoGold? RhinoGold je preferovaný software pro návrh a výrobu šperků. RhinoGold umožňuje návrhářům a výrobcům šperků rychle tvořit, upravovat a vyrábět šperky s maximální přesností. Disponuje čistým a přehledným rozhraním, které se snadno a rychle naučíte ovládat. A nyní ještě snadněji a rychleji díky nové technologii Fleximetrical.

4 Výhody 3D technologie Svoboda pro kreativitu, neomezená přesnost Zkrácený výrobní čas Sledování a řízení nákladů Opětovné používání modelů Snížení skladových zásob hotových kusů Možnost vizualizovat nebo vytisknout návrh ve 3D ještě před tím, než půjde do výroby Nevýhody 3D technologie Může omezovat tvořivost! Ať už kvůli omezení software nebo kvůli jeho neznalosti

5 Výhody RhinoGoldu Oborově specializovaný software, navržený šperkaři pro šperkaře. Rychlé zaučení díky přehlednému a snadno ovladatelnému rozhraní. Nástroje se ovládají lehce, všechny mají živý náhled v reálném čase. Díky přesnosti a profesionalitě na všech stupních modelování bude váš návrh připraven pro 3D tisk a výrobu. Množství nástrojů pro šperkařské experty pokrývají všechny kroky tvorby šperku od prvotního návrhu po výrobu, nechybí ani nástroje pro prezentaci těchto návrhů a pro tvorbu katalogů Obsahuje základní a real-time renderování, plná kompatibilita s jinými rendery jako je Flamingo, Penguin, KeyShot, VRay, Brazil Dostupná cena a žádné udržovací poplatky. Česká podpora, školení i uživatelské rozhraní programu

6 Dvě rozhraní v jediném řešení RhinoGold umožňuje používat dvě různá rozhraní, pro uživatele Rhina i jednodušší pro nové uživatele.

7 Rozhraní Rhinoceros Plně integrované v Rhinu jako zásuvný modul

8 Rozhraní RhinoGold Přizpůsobené pro návrháře a výrobce šperků

9 Technologie Fleximetrical Tato nová technologie vyvinutá společností TDM Solutions umožňuje tvorbu parametrických objektů, které lze upravovat bez složitých standardních lineárních parametrických stromů. Fleximetrické objekty a transformace jsou nezávisle editovatelné a existuje mezi nimi vazba. Pro vytvoření tohoto ukázkového prstenu jsme použili tři příkazy: Gem Studio, Head Studio a Dynamic Polar Array. Parametry pole, jako počet prvků, lze kdykoliv měnit, stejně jako velikost kamenů a tvar krapen a tvar prstenu se ihned upraví. Dokážete si představit, kolik různých kombinací můžete vytvořit během několika sekund?

10 Přizpůsobitelné prostředí Začátečníci Středně pokročilí Experti

11 Prohlížeč

12 Renderování v reálném čase RhinoGold nabízí renderování v reálném čase s více než 200 materiály s fyzikálními vlastnostmi

13 Nástroje pro šperkaře

14 Gem Studio Gem Studio umožňuje vkládat do scény různé brusy kamenů podle GIA (Gemological Institute of America) a v různých velikostech. Verze 3.0 obsahuje nové typy brusů.

15 Gem Creator Tento nástroj umožňuje vytvořit jakýkoliv tvar kamene na základě uzavřené křivky. Můžete tak vytvořit jakýkoliv brus, který si dovedete představit.

16 Gems by Curves Tvorba kamenů podle vodicí křivky nebo křivek

17 Pavé RhinoGold nabízí mocné nástroje pro tvorbu pavé, ať už v automatickém nebo v dynamickém režimu.

18 Typy pavé Automatické pavé Pavé se vytvoří automaticky. Všechny kameny mohou mít jednu velikost nebo lze zadat skladové velikosti a počty. UV pavé Vytvoření automatického pavé podél topologie plochy. Opět jedna velikost nebo výčet dostupných velikostí a počtu kamenů. Dynamické pavé Mimořádně užitečný nástroje pro přesné ruční umisťování kamenů. Vhodný doplněk předchozích nástrojů.

19 Optimalizace tvaru kamenů Tato funkce zjednoduší tvar kamenů a zvýší až 24násobně výkon programu. Jedním kliknutím přepínáte přesný a jednoduchý tvar. Porovnání: 200 kamenů v 3.0 odpovídá 8 kamenům v 1.0

20 Bezel Studio, Head Studio, Prong Studio a Cutter Studio Pracuje vícevláknově

21 Ring Wizard Průvodce pro tvorbu prstenů na základě profilů. I noví uživatelé jej shledají velice rychlým a praktickým, pokročilí uživatelé uvítají jeho výkon a možnosti. Prsteny jsou plně editovatelné.

22 Ring Size Creator RhinoGold vytvoří základní kružnici, výchozí objekt pro modelování prstenů, pomocí standardních evropských, anglických, amerických nebo japonských tabulek.

23 Lineární pole Umožňuje vytvářet pole jednoduše a dynamicky a umožňuje definovat pokročilé parametry, jako je změna velikosti nebo natočení prvků, gradienty atd... Gradienty

24 Kruhové pole Snadná a hlavně dynamická tvorba kruhového pole s náhledem v reálném čase. Opět lze definovat mnoho parametrů jako je počet prvků, úhel, vystředění...

25 Dynamické proily Velice užitečná funkce pro tvorbu nejrůznějších doplňků a tvarů v řádu sekund. Tvar profilů můžete definovat nebo vybrat z knihovny. Můžete je přesunovat podél trasy, přidávat, ubírat i měnit velikost.

26 Správce profilů Správa knihovny profilových křivek je nyní skutečně snadná.

27 Velikost řízená hmotností Tato funkce umožňuje zvětšit nebo zmenšit model automaticky tak, aby měl požadovanou hmotnost.

28 Zvýšení efektivity Přejít do středu Křivka z kamenů Automatické spojení křivek Renderované zobrazení kamenů Vyjmutí osy potrubí Stínované zobrazení kamenů Čtyřnásobná symetrie Drátové zobrazení kamenů Vertikální symetrie Vyjmutí obrysu kamene Horizontální symetrie Odsazení dovnitř i ven

29 Umělecké nástroje

30 Převod rastru na křivky Převádí bitmapové obrázky a ruční kresby na křivky, vhodné pro 3D návrhy, frézování a gravírování.

31 Umístění obrázku v měřítku 1:1 Jediným kliknutím dokážete importovat jakoukoliv skicu, kresbu nebo obrázek v měřítku 1:1. Tvorba hladkých křivek pomocí tabletů.

32 Symetrické křivky Šperkaři netvoří poloviny prstenů a nezrcadlí je. To je důvod pro vznik tohoto nástroje, který je velice užitečný proto, abyste cítili objem.

33 Relief Studio Tento nástroje vytváří reliéfy z uzavřených křivek. Můžete přitom definovat profil tohoto reliéfu. Výsledkem mohou být polygonové sítě nebo hladké plochy.

34 Výšková mapa podle barev Vytváří 3D modely z obrázků, ovšem barevných. Pro každou barvu můžete definovat její výšku.

35 3D textury Na základě obrázků můžete snadno vytvářet 3D textury na povrchu objektů. 3D textury jsou plně vyrobitelné, protože se jedná o standardní geometrii. Vzor obrázku ve formátu jpeg, použitý vlevo.

36 3D textury

37

38 Keltské uzly Tvorba 2D i 3D keltských uzlů v podobě křivek nebo těles

39 Nástroje pro výrobu

40 Průvodce opravou STL sítí Provede vás opravou a exportem geometrie do souboru STL pro tisk na 3D tiskárnách.

41 Nástroje pro opravu STL Umožňuje analyzovat, opravovat a upravovat STL sítě

42 Podpůrné struktury pro frézování Tvoří standardní i uživatelské podpory a umožňuje vytvářet vlastní návrhy. Obsahuje podpory pro stroj Roland JWX30.

43 Integrace s CAM systémy Plná integrace s populárními CAM systémy jako je Modela Player, SRP Player, Zebra 3D... Roland JWX30

44 Nástroje pro analýzu

45 Hmotnost kovu a kamenů RhinoGold spočítá hmotnost vašich návrhů jediným kliknutím myši.

46 Varování při překročení hmotnosti Tento nástroj analyzuje hmotnost kusu v reálném čase a pokud během modelování překročíte maximální zadanou hmotnost, zobrazí varování. OK Over weight

47 Šperkařský trezor a knihovna Šperkařský trezor usnadňuje správu různých modelů. Uživatel může do trezoru vkládat různé komponenty, které využije v dalších projektech. Je integrován v Prohlížeči a nabízí neocenitelnou možnost vytvořit si svoji vlastní parametrickou knihovnu.

48 Výkazy Spravujte automaticky náklady svého projektu. Výkazy RhinoGoldu jsou perfektním nástrojem pro podrobné nákladové výstupy: informace o kovu a kamenech, načasování, dílenských nákladech atd. to vše se počítá automaticky z vašeho modelu.

49 Nástroje pro komunikaci

50 Renderování v reálném čase RhinoGold nabízí kvalitní zobrazení šperků v reálném čase.

51 Kompatibilita s renderovcími moduly RhinoGold je plně kompatibilní s moduly Flamingo, Penguin, Brazil, HyperShot, V-Ray a Maxwell

52 Kompatibilita s renderovacími moduly A obsahuje knihovnu šperkařských materiálů pro Flamingo, Brazil a HyperShot.

53

54 Scény Své návrhy můžete prezentovat v různých scénách. Scény jsou modifikovatelné a jsou plně řízeny uživatelem.

55 Další scény Courtesy of Savanna3d.com

56 Render Studio 3.0 Vytvářejte rychle a snadno profesionální vizualizace svých návrhů. Kvalitní výsledky za pár sekund!

57 Animation Studio

58 Animační studio Umožňuje vytvářet videa během sekund. Uživatel zadá parametry kamery, kvalitu videa (pro , web nebo DVD), renderovací modul a exportuje ho pomocí oblíbeného kodeku.

59 Galerie prací uživatelů

60

61

62

63

64

65

66

67

68

69

70

71

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81 Jak se naučit RhinoGold

82 Jak se naučit RhinoGold

83 TDM Popis příkazů

84 Učebnice Učebnice pro začátečníky i pokročilé, 146 stran, včetně všech obecných i šperkařských příkazů a postupů.

85 Výuka na RhinoGold Více než 100 videonávodů.

86 Videa pro ipod, iphone a ipad

87 MyRhinoGold.com Více než ukázek návrhů, diskusní fórum, videa, novinky, setkání, kurzy, školicí materiály a místo pro setkávání všech uživatelů RhinoGoldu z celého světa!

88

Záložka také kombinuje ikony s textem a tak usnadňuje vyhledání přesně té funkce, kterou potřebujete.

Záložka také kombinuje ikony s textem a tak usnadňuje vyhledání přesně té funkce, kterou potřebujete. Co je nového v Mastercam 2017 Obecná vylepšení NOVÝ VZHLED PROGRAMU Mastercam 2017 přináší nový vzhled nástrojové lišty podobné stylu Microsoft Office. Nový vzhled a ovládání zhodnotí vaše dřívější zkušenosti

Více

Copyright 2013 Martin Kaňka; http://dalest.kenynet.cz

Copyright 2013 Martin Kaňka; http://dalest.kenynet.cz Copyright 2013 Martin Kaňka; http://dalest.kenynet.cz Popis aplikace Aplikace Pattern Constructor je navržena pro tvorbu osové souměrnosti tak, aby odpovídala úrovni dovedností dětí. Tím, že mohou jednoduše

Více

Obsah. Úvod do prostorového modelování 9. Prostředí AutoCADu při práci ve 3D 15 KAPITOLA 1 KAPITOLA 2

Obsah. Úvod do prostorového modelování 9. Prostředí AutoCADu při práci ve 3D 15 KAPITOLA 1 KAPITOLA 2 KAPITOLA 1 Úvod do prostorového modelování 9 Produkty společnosti Autodesk 9 3D řešení 10 Vertikální řešení založené na platformě AutoCAD 10 Obecný AutoCAD 11 Obecné 2D kreslení 11 Prohlížeče a pomocné

Více

Novinky v Solid Edge ST7

Novinky v Solid Edge ST7 Novinky v Solid Edge ST7 Primitiva Nově lze vytvořit základní geometrii pomocí jednoho příkazu Funkce primitiv je dostupná pouze v synchronním prostředí Těleso vytvoříme ve dvou navazujících krocích, kde

Více

Počítačová grafika RHINOCEROS

Počítačová grafika RHINOCEROS Počítačová grafika RHINOCEROS Ing. Zuzana Benáková Základní otázkou grafických programů je způsob zobrazení určitého tvaru. Existují dva základní způsoby prezentace 3D modelů v počítači. První využívá

Více

Přepracované pásy karet Ikony jsou přehlednější a vzhled odpovídá ostatním aplikacím Autodesku.

Přepracované pásy karet Ikony jsou přehlednější a vzhled odpovídá ostatním aplikacím Autodesku. Novinky Revit MEP 2011 Vylepšení uživatelského rozhraní Přepracované pásy karet Ikony jsou přehlednější a vzhled odpovídá ostatním aplikacím Autodesku. Karta Upravit V okamžiku výběru nějakého nástroje

Více

SketchUp je zase o něco snadnější a výkonnější!

SketchUp je zase o něco snadnější a výkonnější! SketchUp je zase o něco snadnější a výkonnější! Více modelů a snadnější vyhledávání SketchUp 2014 nám zase připravil hodně překvapení, od plně interaktivních náhledů modelu přes zcela nové uživatelské

Více

Obsah. Úvod do studia 11 Co byste měli předem znát 13. Úvod do obsluhy AutoCADu 23. Kapitola 1 11. Kapitola 1 23

Obsah. Úvod do studia 11 Co byste měli předem znát 13. Úvod do obsluhy AutoCADu 23. Kapitola 1 11. Kapitola 1 23 Předmluva 9 Komu je tato kniha určena 11 Kapitola 1 11 Úvod do studia 11 Co byste měli předem znát 13 CAD technologie 13 Product Lifecycle Management 14 AutoCAD není jenom CAD, je to vývojová platforma

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Základy parametrického modelování Skicovací nástroje

Více

lindab comfort Krok za krokem manuál DIMcomfort 4.0

lindab comfort Krok za krokem manuál DIMcomfort 4.0 Krok za krokem manuál DIMcomfort 4.0 1 Obsah Úvod DIMcomfort 4.0 3 Nastavení místnosti 4 informace o místnosti 4 rozměry 5 komfortní zóna 6 způsob výpočtu 7 Výběr zařízení 8 hledání produktu 9 nastavení

Více

Autodesk Inventor 2017

Autodesk Inventor 2017 Novinky Autodesk Inventor 2017 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk Inventor PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu Autodesk Inventor 2017. Obsah:

Více

Mapa Česka: www.mapa-ceska.cz

Mapa Česka: www.mapa-ceska.cz Mapa Česka: www.mapa-ceska.cz Mapový portál Mapa Česka, který je dostupný na internetové adrese www.mapa-ceska.cz, byl vytvořen v roce 2014 v rámci bakalářské práce na Přírodovědecké fakultě Univerzity

Více

Produktové Dokumenty (Datum 28.11.2014) Srovnání verzí: pcon.planner 7.0 Rozdíly mezi verzemi Standard-, ME a PRO

Produktové Dokumenty (Datum 28.11.2014) Srovnání verzí: pcon.planner 7.0 Rozdíly mezi verzemi Standard-, ME a PRO Produktové Dokumenty (Datum 28.11.2014) Srovnání verzí: pcon.planner 7.0 Rozdíly mezi verzemi Standard-, ME a PRO Základní formáty STD ME PRO Nahrávání a ukládání souborů DWG a DWT Převod a podpora starších

Více

Základy renderování. 11.1 Úvod. 11.2 Nastavení materiálů

Základy renderování. 11.1 Úvod. 11.2 Nastavení materiálů přednáška 10 11 Základy renderování 11.1 Úvod Proces renderování se využívá pro tvorbu vizualizací, viz. 1. přednáška. Rhinoceros je shopné pouze základního, ne příliš realistického renderování. Z tohoto

Více

ALLPLAN ARCHITECTURE ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO ARCHITEKTY

ALLPLAN ARCHITECTURE ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO ARCHITEKTY ALLPLAN ARCHITECTURE ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO ARCHITEKTY Projekt: SKY Tower Bietigheim-Bissingen; architekt: KMB; obrazový materiál: Bytová výstavba Bietigheimer ALLPLAN ARCHITECTURE 1 ALLPLAN ARCHITECTURE

Více

Střední škola aplikované kybernetiky s.r.o.: Maturitní okruhy z odborných předmětů 2010

Střední škola aplikované kybernetiky s.r.o.: Maturitní okruhy z odborných předmětů 2010 NAW WEBOVÉ STRÁNKY 1 Barevné modely (nejen v oblasti webdesignu), fyzikální podstata barvy 2 Zacházení s barvou v oblasti webdesignu a její účinek na psychiku 3 Tvar vizuálních prvků webdesignu, vliv na

Více

1.8. Úprava uživatelského prostředí AutoCADu 25 Přednostní klávesy 25 Pracovní prostory 25

1.8. Úprava uživatelského prostředí AutoCADu 25 Přednostní klávesy 25 Pracovní prostory 25 Obsah 1 Novinky v AutoCADu 2006 11 1.1. Kreslení 11 Dynamické zadávání 11 Zvýraznění objektu po najetí kurzorem 12 Zvýraznění výběrové oblasti 13 Nový příkaz Spoj 14 Zkosení a zaoblení 15 Vytvoření kopie

Více

Typy geometrie v. Rhinu. Body

Typy geometrie v. Rhinu. Body Typy geometrie v 16 Rhinu Rhino rozeznává pět základních typů geometrie: body (points), křivky (curves), plochy (surfaces) a spojené plochy (polysurfaces). Navíc jsou plochy nebo spojené plochy, které

Více

ALLPLAN ARCHITECTURE ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO ARCHITEKTY

ALLPLAN ARCHITECTURE ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO ARCHITEKTY Projekt: SKY Tower Bietigheim-Bissingen; architekt: KMB; obrazový materiál: Bytová výstavba Bietigheimer ALLPLAN ARCHITECTURE ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO ARCHITEKTY ALLPLAN ARCHITECTURE 1 ALLPLAN ARCHITECTURE

Více

Novinky Revit Architecture 2011 CZ

Novinky Revit Architecture 2011 CZ Novinky Revit Architecture 2011 CZ Na jaře 2010 přichází na trh nová verze stavařské CAD/BIM aplikace Autodesk Revit. Přináší několik významných novinek, které potvrzují přední postavení Revitu jako nástroje

Více

Produktové documenty (30.09.2015) Přehled funkcí a vlastností programu pcon.planner 7.2

Produktové documenty (30.09.2015) Přehled funkcí a vlastností programu pcon.planner 7.2 Produktové documenty (30.09.2015) Přehled funkcí a vlastností programu pcon.planner 7.2 Formáty Nahrávání a ukládání souborů DWG a DWT Převod a podpora starších DWG formátů Rozšířená podpora šablon včetně

Více

Co je nového v RhinoCAMu 2012

Co je nového v RhinoCAMu 2012 Co je nového v RhinoCAMu 2012 6. únor Tento dokument popisuje nové funkce a vylepšení, které přináší RhinoCAM 2012, CAM systém pro Rhinoceros 4.0 a Rhinoceros 5.0 od společnosti MecSoft Corporation. 2012,

Více

ALLPLAN ENGINEERING BUILDING

ALLPLAN ENGINEERING BUILDING ALLPLAN ENGINEERING BUILDING ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO STAVEBNÍ INŽENÝRY Authority for Urban Development and Environment, Hamburg, NBK, fotografie: Andreas Lechtape ALLPLAN ENGINEERING 1 ALLPLAN ENGINEERING

Více

ALLPLAN ENGINEERING BUILDING ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO STAVEBNÍ INŽENÝRY

ALLPLAN ENGINEERING BUILDING ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO STAVEBNÍ INŽENÝRY Authority for Urban Development and Environment, Hamburg, NBK, fotografie: Andreas Lechtape ALLPLAN ENGINEERING BUILDING ŠPIČKOVÉ BIM ŘEŠENÍ PRO STAVEBNÍ INŽENÝRY ALLPLAN ENGINEERING 1 ALLPLAN ENGINEERING

Více

Logická elektrotechnická dokumentace s řešením ecscad

Logická elektrotechnická dokumentace s řešením ecscad Logická elektrotechnická dokumentace s řešením ecscad Pro úspěšnou budoucnost ecscad ecscad byl v průběhu let vyvíjen tak, aby naplnil neustále se měnící požadavky trhu i uživatelů. Řešení si oblíbily

Více

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player.

Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Generel cyklodopravy Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul Flash Adobe Player. Logo, název Panel nástrojů Odkazy Vrstvy

Více

AutoCAD 2016 AutoCAD 2016 pro Mac

AutoCAD 2016 AutoCAD 2016 pro Mac AutoCAD 2016 AutoCAD 2016 pro Mac Interakce uživatele Asociativní pole Příkazový řádek Multifunkční uzly Dynamické zadání Automatické dokončování při zadávání příkazů 1 Skrytí a izolace objektů Vytváření

Více

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Pokročilé metody parametrického modelování

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Pokročilé metody parametrického modelování Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Pokročilé metody parametrického modelování Animace

Více

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Visio 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Aktualizované šablony Šablony vám pomáhají při

Více

Kompatibilita a import CAD

Kompatibilita a import CAD Kompatibilita a import CAD Import a automatické rozpoznání 3D vlastností CATIA V5 WorkNC nyní nabízí import a automatické rozpoznání vlastností vrtaných otvorů z CATIA V5. V modulu automatického vrtání

Více

Design architektury. Jeff Livingston. O autorovi

Design architektury. Jeff Livingston. O autorovi Design architektury Jeff Livingston O autorovi Jeff Livingston se narodil v Lompocu v Kalifornii v roce 1976. Jako zanícený plavec a aspirující architekt se Jeff připojil k mužskému plaveckému týmu texaské

Více

Možnosti upgradu. CorelDRAW Graphics Suite X3. CorelDRAW Graphics Suite X4. CorelDRAW Graphics Suite 12 Graphics Suite 11 Graphics Suite

Možnosti upgradu. CorelDRAW Graphics Suite X3. CorelDRAW Graphics Suite X4. CorelDRAW Graphics Suite 12 Graphics Suite 11 Graphics Suite 10 Uživatelské rozhraní Nové ikony a ovládací prvky poskytují modernější a intuitivnější pracovní prostředí. Interaktivní nástroj Tabulka Umožňuje vytvářet a importovat tabulky a zajišťovat strukturovaná

Více

DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY

DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY SOLIDWORKS I Základy modelování + výkresy (2 dny) Cena: 4 400 Kč/osobu 1. Všeobecně o SOLIDWORKS, organizace /díl, sestava, výkres, odkazy, ukládání/ 2. Seznámení se s uživatelským

Více

Obsah. Úvod do studia 11 Co byste měli předem znát 13. Úvod do obsluhy AutoCADu 21. Kapitola Kapitola 2 21

Obsah. Úvod do studia 11 Co byste měli předem znát 13. Úvod do obsluhy AutoCADu 21. Kapitola Kapitola 2 21 Předmluva 9 Komu je tato kniha určena 11 Kapitola 1 11 Úvod do studia 11 Co byste měli předem znát 13 CAD technologie 13 Product Lifecycle Management 14 AutoCAD není jenom CAD, je to vývojová platforma

Více

CAD_Inventor -cvičení k modelování a tvorbě technické obrazové dokumentace Vytváření výrobního výkresu rotační součásti - hřídele

CAD_Inventor -cvičení k modelování a tvorbě technické obrazové dokumentace Vytváření výrobního výkresu rotační součásti - hřídele Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: CAD druhý, třetí Petr Machanec 24.8.2012 Název zpracovaného celku: CAD_Inventor -cvičení k modelování a tvorbě technické obrazové dokumentace Vytváření výrobního výkresu

Více

MANUÁL VÝPOČTOVÉHO SYSTÉMU W2E (WASTE-TO-ENERGY)

MANUÁL VÝPOČTOVÉHO SYSTÉMU W2E (WASTE-TO-ENERGY) MANUÁL VÝPOČTOVÉHO SYSTÉMU W2E (WASTE-TO-ENERGY) 0 1. PRACOVNÍ PLOCHA Uspořádání a vzhled pracovní plochy, se kterým se uživatel během práce může setkat, zobrazuje obr. 1. Obr. 1: Uspořádání pracovní plochy

Více

Software Form Control

Software Form Control Měření na kliknutí myši. Tak jednoduchá je kontrola obrobku v obráběcím centru pomocí měřícího softwaru FormControl. Nezáleží na tom, zda má obrobek obecné 3D kontury nebo běžný 2.5D charakter. Uživatel

Více

Autodesk AutoCAD Civil 3D

Autodesk AutoCAD Civil 3D Novinky 2018 Autodesk AutoCAD Civil 3D www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Obsah: 1. Vyřešení překrytí koridorů (motýlkování)... 3 2. Relativní návrhové linie... 4 3. Dynamické

Více

Autodesk AutoCAD 2019

Autodesk AutoCAD 2019 Novinky Autodesk AutoCAD 2019 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky Autodesk AutoCAD 2019 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD 2019. Obsah: Úvod...3

Více

Závěrečná práce. AutoCAD Inventor 2010. (Zadání D1)

Závěrečná práce. AutoCAD Inventor 2010. (Zadání D1) Závěrečná práce AutoCAD Inventor 2010 (Zadání D1) Pavel Čurda 4.B 4.5. 2010 Úvod Tato práce obsahuje sestavu modelu, prezentaci a samotný výkres Pákového převodu na přiloženém CD. Pákový převod byl namalován

Více

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI Základní rozložení plochy Výchozím stavem při práci je normální zobrazení. pás karet - základní nabídka příkazů Pořadí jednotlivých snímků Základní plocha

Více

DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY

DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY DVOUDENNÍ ŠKOLENÍ PRO PEDAGOGY SOLIDWORKS I Základy modelování + výkresy (2 dny) Cena: 4 400 Kč/osobu 1. Všeobecně o SOLIDWORKS, organizace /díl, sestava, výkres, odkazy, ukládání/ 2. Seznámení se s uživatelským

Více

Téma: Práce se základními objekty, výplní a obrysem

Téma: Práce se základními objekty, výplní a obrysem Téma: Práce se základními objekty, výplní a obrysem Vypracovala: Ing. Jana Wasserbauerová TE NTO PR OJ E KT J E S POLUFINANC OVÁN EVR OPS KÝ M S OC IÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Cíl:

Více

BALISTICKÝ MĚŘICÍ SYSTÉM

BALISTICKÝ MĚŘICÍ SYSTÉM BALISTICKÝ MĚŘICÍ SYSTÉM UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze 2.3 2007 OBSAH 1. ÚVOD... 5 2. HLAVNÍ OKNO... 6 3. MENU... 7 3.1 Soubor... 7 3.2 Měření...11 3.3 Zařízení...16 3.4 Graf...17 3.5 Pohled...17 1. ÚVOD

Více

Diplomová práce Prostředí pro programování pohybu manipulátorů

Diplomová práce Prostředí pro programování pohybu manipulátorů Diplomová práce Prostředí pro programování pohybu manipulátorů Štěpán Ulman 1 Úvod Motivace: Potřeba plánovače prostorové trajektorie pro výukové účely - TeachRobot Vstup: Zadávání geometrických a kinematických

Více

Technické novinky. AutoCAD. Mechanical 2011

Technické novinky. AutoCAD. Mechanical 2011 AutoCAD Mechanical 2011 2 Představujeme AutoCAD Mechanical 2011 Obsah Knihovna obsahu... 2 Obecná vylepšení... 2 Vylepšení podpory mezinárodních norem...2 Selektivní aktualizace obsahu...2 Publikování

Více

2017 Autodesk. Co je nového v Autodesk Advance Steel 2018

2017 Autodesk. Co je nového v Autodesk Advance Steel 2018 Co je nového v Autodesk Advance Steel 2018 Nové funkce v Autodesk Advance Steel 2018 Prefabrikované zábradlí s kulovými spojkami Nástěnné zábradlí Přípoje pro vaznice z tenkostěnných profilů Kombinace

Více

Zadejte ručně název první kapitoly. Manuál. Rozhraní pro program ETABS

Zadejte ručně název první kapitoly. Manuál. Rozhraní pro program ETABS Zadejte ručně název první kapitoly Manuál Rozhraní pro program ETABS Všechny informace uvedené v tomto dokumentu mohou být změněny bez předchozího upozornění. Žádnou část tohoto dokumentu není dovoleno

Více

Co je nového SURFCAM 2017 R2

Co je nového SURFCAM 2017 R2 Co je nového SURFCAM 2017 R2 Obsah Obecné/Systém 3 Instalační proces >>.... 3 SpaceBall/Mouse nastavení >>.... 3 Funkce 4 Regenerace s výběrem nové geometrie Vzoru díry >>.... 4 Dynamické vytváření geometrie

Více

Cvičení 2 PARAMETRICKÉ 3D MODELOVÁNÍ ROTAČNÍ SOUČÁST HŘÍDEL Inventor Professional 2012

Cvičení 2 PARAMETRICKÉ 3D MODELOVÁNÍ ROTAČNÍ SOUČÁST HŘÍDEL Inventor Professional 2012 Cvičení 2 PARAMETRICKÉ 3D MODELOVÁNÍ ROTAČNÍ SOUČÁST HŘÍDEL Inventor Professional 2012 Cílem druhého cvičení je osvojení postupů tvorby rotační součástky na jednoduchém modelu hřídele. Především používání

Více

Váš první webinář aneb jak na to?

Váš první webinář aneb jak na to? Váš první webinář aneb jak na to? 1. Po registraci k účasti na online-schůzce (webináři), obdržíte do své e-mailové schránky zprávu s instrukcemi a přístupovým odkazem pro připojení do vybraného webináře.

Více

Funkce Přínos

Funkce Přínos AutoCAD Specializované nástroje (One AutoCAD) Profesní funkce a knihovny oborových verzí: Architecture, Electrical, Map 3D, Mechanical, MEP, Plant 3D, Raster Design. Web aplikace AutoCAD Mobilní AutoCAD

Více

Verze 2018 jsou tady! Co je nového? Martin Birás (CAD Studio) Václav Statečný (CAD Studio)

Verze 2018 jsou tady! Co je nového? Martin Birás (CAD Studio) Václav Statečný (CAD Studio) Verze 2018 jsou tady! Co je nového? Martin Birás (CAD Studio) Václav Statečný (CAD Studio) Seznam novinek Revit 2017.1 a 2017.2 Dynamo player Podpora 4K monitorů Import *.SAT a *.3dm Energetická optimalizace

Více

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz

Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 1 8 1 5 4 6 U k á z k a k n i h

Více

Vítá vás Corel PHOTO-PAINT, výkonná aplikace pro úpravu rastrových obrázků, která umožňuje retušovat fotografie a vytvářet originální grafiku.

Vítá vás Corel PHOTO-PAINT, výkonná aplikace pro úpravu rastrových obrázků, která umožňuje retušovat fotografie a vytvářet originální grafiku. Maskování obrázků Vítá vás Corel PHOTO-PAINT, výkonná aplikace pro úpravu rastrových obrázků, která umožňuje retušovat fotografie a vytvářet originální grafiku. Co se naučíte V tomto kurzu se naučíte vytvořit

Více

Základy vizualizace. Výpočetní metody

Základy vizualizace. Výpočetní metody 10 Základy vizualizace Reálným zobrazováním se zabývá samostatný obor nazvaný Vizualizace. Podstata většiny vizualizačních systémů vychází z jednoduché koncepce skupin objektů, které nazýváme Scéna. Základní

Více

NAPROGRAMOVANÉ KE SPOKOJENOSTI DÍKY OPTIMÁLNÍ INTEGRACI DO CAD SYSTÉMŮ

NAPROGRAMOVANÉ KE SPOKOJENOSTI DÍKY OPTIMÁLNÍ INTEGRACI DO CAD SYSTÉMŮ Camtek.de ČESKY 2 OPTICAM OPTICAM 3 NAPROGRAMOVANÉ KE SPOKOJENOSTI DÍKY OPTIMÁLNÍ INTEGRACI DO CAD SYSTÉMŮ OPTICAM je systém, který automatizuje tvorbu NC programů na téměř 100%. Nicméně má uživatel stále

Více

Použití prezentací. K heslovitému sdělení informací. Oživení obrázky, schématy, tabulkami, Nevhodné pro dlouhé texty. Doprovodná pomůcka při výkladu

Použití prezentací. K heslovitému sdělení informací. Oživení obrázky, schématy, tabulkami, Nevhodné pro dlouhé texty. Doprovodná pomůcka při výkladu PowerPoint 2007 Osnova Koncept a použití prezentací Seznámení s pracovním prostředím MS Word 2007 Režimy zobrazení Užitečná nastavení Základní práce s dokumenty Práce s textem a objekty Šablony a jejich

Více

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_BU_20 Sada: Digitální fotografie Téma: DVD promítání a tisk fotografií Autor: Mgr. Miloš Bukáček Předmět: Informatika Ročník: 3. ročník osmiletého gymnázia, třída 3.A Využití: Prezentace

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka PŘÍLOHA B Uživatelská příručka Před prvním spuštění aplikace je nezbytné ujasnit si některé pojmy: web URL webových stránek, pro které se budou zjišťovat pozice. klíčové slovo - Slovní spojení nebo samostatné

Více

Dalšími důležitými rysy jsou:

Dalšími důležitými rysy jsou: CAD/CAM software pro CNC programování obráběcích strojů (Autogen, plazma, laser, vodní paprsek). Je výsledkem více než 25 let zkušeností v úzké spolupráci s výrobci a uživateli takových typů strojů. Perfektně

Více

VÝROBA. Helios Orange + něco navíc. Adresa: SAPERTA s.r.o. Presy 371 53701 Telefon: 777 071 626 E-mail: saperta@saperta.cz WWW: saperta.

VÝROBA. Helios Orange + něco navíc. Adresa: SAPERTA s.r.o. Presy 371 53701 Telefon: 777 071 626 E-mail: saperta@saperta.cz WWW: saperta. VÝROBA Helios Orange + něco navíc Adresa: SAPERTA s.r.o. Presy 371 53701 Telefon: 777 071 626 E-mail: saperta@saperta.cz WWW: saperta.cz MODUL VÝROBY Modul Řízení výroby vychází z osvědčeného základního

Více

QAD Business Intelligence

QAD Business Intelligence QAD Business Intelligence Vladimír Bartoš, Pavel Němec Konzultanti 13.6.2012 Komponenty QAD BI Analytické tabule pro podporu rozhodování Spolupráce uživatelů nad analyzovanými daty Reporty Generátor analytických

Více

Manuál. 2D čárový rastr

Manuál. 2D čárový rastr Manuál 2D čárový rastr 1 Vydání: Scia Engineer 2010.0 Informace uvedené v tomto dokumentu mohou být změněny bez předchozího upozornění. Tento dokument ani žádná jeho část nesmí být bez výslovného písemného

Více

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena.

2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. 2015 GEOVAP, spol. s r. o. Všechna práva vyhrazena. GEOVAP, spol. s r. o. Čechovo nábřeží 1790 530 03 Pardubice Česká republika +420 466 024 618 http://www.geovap.cz V dokumentu použité názvy programových

Více

Pro malé i obří projekty

Pro malé i obří projekty Pro malé i obří projekty CO PŘINESE GULLIVER VÁM A VAŠIM UŽIVATELŮM Olga Čiperová, AiP Beroun s.r.o. GULLIVER CO JE TO? Gulliver je vyhledávací a prezentační rozhraní typu digitální knihovna. Zpřístupňuje

Více

Základy 3D modelování a animace v CGI systémech Cinema 4D C4D

Základy 3D modelování a animace v CGI systémech Cinema 4D C4D EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND Základy 3D modelování a animace v CGI systémech Cinema 4D C4D PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Mgr. David Frýbert 2013 CGI systémy Computer - generated imagery - aplikace

Více

Novinky AutoCAD LT 2017

Novinky AutoCAD LT 2017 Novinky AutoCAD LT 2017 www.graitec.cz www.cadnet.cz, helpdesk.graitec.cz, www.graitec.com Novinky AutoCAD LT 2017 PDF dokument obsahuje přehled novinek produktu AutoCAD LT 2017. Obsah: 1. Autodesk aplikace...

Více

DATOVÉ FORMÁTY GRAFIKY, JEJICH SPECIFIKA A MOŽNOSTI VYUŽITÍ

DATOVÉ FORMÁTY GRAFIKY, JEJICH SPECIFIKA A MOŽNOSTI VYUŽITÍ DATOVÉ FORMÁTY GRAFIKY, JEJICH SPECIFIKA A MOŽNOSTI VYUŽITÍ UMT Tomáš Zajíc, David Svoboda Typy počítačové grafiky Rastrová Vektorová Rastrová grafika Pixely Rozlišení Barevná hloubka Monitor 72 PPI Tiskárna

Více

NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER. 2012 Eaton Corporation. All rights reserved.

NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER. 2012 Eaton Corporation. All rights reserved. NOVÁ ŘÍDICÍ JEDNOTKA PRO xcomfort RF SMART MANAGER xcomfort možnosti použití ovládání chytrým telefonem nebo z tabletu Osvětlení Eaton Vzdálené ovládání a dohled Žaluzie & rolety RF xcomfort Bezpečnostní

Více

OCTOPUZ 2.0 Co je nového. Program pro programování a simulaci robotů

OCTOPUZ 2.0 Co je nového. Program pro programování a simulaci robotů OCTOPUZ 2.0 Co je nového Program pro programování a simulaci robotů Rozšířené uživatelské prostředí Nové uživatelské prostředí Jednoduché přesouvání jednotlivých oken podle vašich představ. Vylepšené schéma

Více

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Jan Boháček [ÚLOHA 27 NÁSTROJE KRESLENÍ]

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Jan Boháček [ÚLOHA 27 NÁSTROJE KRESLENÍ] Aplikované úlohy Solid Edge SPŠSE a VOŠ Liberec Ing. Jan Boháček [ÚLOHA 27 NÁSTROJE KRESLENÍ] 1 CÍL KAPITOLY V této kapitole si představíme Nástroje kreslení pro tvorbu 2D skic v modulu Objemová součást

Více

Katalog školení 2015 Nemetschek Allplan Česko s.r.o www.nemetschek-allplan.cz

Katalog školení 2015 Nemetschek Allplan Česko s.r.o www.nemetschek-allplan.cz Katalog školení 2015 Nemetschek Allplan Česko s.r.o www.nemetschek-allplan.cz Úvod Pro využití celého potenciálu našich produktů Vám nabízíme řadu specializovaných odborných školení zaměřených na efektivitu

Více

Nabízíme komplexní řešení pro výrobu náhradních dílů 3D Skenování, 3D modelování, výroba dílů

Nabízíme komplexní řešení pro výrobu náhradních dílů 3D Skenování, 3D modelování, výroba dílů Nabízíme komplexní řešení pro výrobu náhradních dílů 3D Skenování, 3D modelování, výroba dílů Pro naše zákazníky nabízíme optimální řešení výrobních procesů. U nás máte vše pod jednou střechou nabízíme

Více

Osnova. Koncept a použití prezentací. Seznámení s pracovním prostředím MS Word Režimy zobrazení. Užitečná nastavení. Základní práce s dokumenty

Osnova. Koncept a použití prezentací. Seznámení s pracovním prostředím MS Word Režimy zobrazení. Užitečná nastavení. Základní práce s dokumenty PowerPoint 2007 Osnova Koncept a použití prezentací Seznámení s pracovním prostředím MS Word 2007 Režimy zobrazení Užitečná nastavení Základní práce s dokumenty Práce s textem a objekty Doporučení, jak

Více

Vektorizace obrázků. Co se naučíte. Vítá vás aplikace CorelDRAW, komplexní profesionální program pro grafický návrh a práci s vektorovou grafikou.

Vektorizace obrázků. Co se naučíte. Vítá vás aplikace CorelDRAW, komplexní profesionální program pro grafický návrh a práci s vektorovou grafikou. Vektorizace obrázků Vítá vás aplikace CorelDRAW, komplexní profesionální program pro grafický návrh a práci s vektorovou grafikou. V tomto kurzu převedeme rastrový obrázek na vektorový pomocí trasování.

Více

Obsah. Úvod 9. Orientace v prostředí programu SolidWorks 11. Skica 29. Kapitola 1 11. Kapitola 2 29

Obsah. Úvod 9. Orientace v prostředí programu SolidWorks 11. Skica 29. Kapitola 1 11. Kapitola 2 29 Úvod 9 Kapitola 1 11 Orientace v prostředí programu SolidWorks 11 Pruh nabídky 12 Nabídka Možnosti 14 Nápověda 14 Podokno úloh 15 Zdroje SolidWorks 15 Knihovna návrhů 15 Průzkumník souborů 16 Paleta pohledů

Více

Bibliografických manažerů je celá řada. Tento materiál popisuje práci s nástrojem zvaným EndNote Basic.

Bibliografických manažerů je celá řada. Tento materiál popisuje práci s nástrojem zvaným EndNote Basic. ENDNOTE BASIC Bibliografické, nazývané také citační nebo referenční, manažery jsou užitečné nástroje sloužící k vytváření osobních bibliografií, a to především pomocí jednoduchého stažení vybraných záznamů

Více

Obsah. Předmluva 15 KAPITOLA 1 17 KAPITOLA 2 39

Obsah. Předmluva 15 KAPITOLA 1 17 KAPITOLA 2 39 Předmluva 15 KAPITOLA 1 17 AutoCAD Tour 17 Úvod 17 Spuštění programu AutoCAD 18 Okno aplikace AutoCAD 20 Ovládací prvky 22 Příkazový řádek 25 Dynamická výzva 28 Vizuální nastavení 29 Práce s výkresovými

Více

CAD_Inventor -cvičení k modelování a tvorbě technické obrazové dokumentace

CAD_Inventor -cvičení k modelování a tvorbě technické obrazové dokumentace Předmět: Ročník: Vytvořil: Datum: CAD druhý, třetí Petr Machanec 27.10.2012 Název zpracovaného celku: CAD_Inventor -cvičení k modelování a tvorbě technické obrazové dokumentace Vytváření výkresu sestavy

Více

Odpadové hospodářství v ORP Ústí nad Labem

Odpadové hospodářství v ORP Ústí nad Labem mapová aplikace Odpadové hospodářství Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Odpadové hospodářství v ORP Ústí nad Labem Pro správné zobrazení mapové aplikace je potřeba mít nainstalovaný zásuvný modul

Více

Novinky AutoCAD Plant 3D/AutoCAD P&ID 2015

Novinky AutoCAD Plant 3D/AutoCAD P&ID 2015 Novinky AutoCAD Plant 3D/AutoCAD P&ID 2015 Nová úvodní obrazovka Po spouštění AutoCADu Plant 3D/P&ID 2015 se objevuje nová úvodní obrazovka ta zobrazuje historii výkresů, má možnost trvale připnout výkres

Více

GREE Text Parser. GREE Diagnostický program - manuál

GREE Text Parser. GREE Diagnostický program - manuál GREE Text Parser GREE Diagnostický program - manuál 1. Popis programu 1.1 Diagnostické nástroje aplikace 1.2 Vlastnosti programu Obsah 2. Hardwarové elektro propojení 2.1 Popis propojení 2.2 Způsoby zapojení

Více

TDS-TECHNIK 10.0. TDS-Výpočty. TDS-Kusovník

TDS-TECHNIK 10.0. TDS-Výpočty. TDS-Kusovník TDS-TECHNIK 10.0 V následujícím textu jsou uvedeny informace o již desáté verzi strojírenské aplikace TDS- TECHNIK. V úvodu jsou popisovány moduly Výpočty a Kusovník, které jsou společné všem verzím. Pak

Více

Základy tvorby výpočtového modelu

Základy tvorby výpočtového modelu Základy tvorby výpočtového modelu Zpracoval: Jaroslav Beran Pracoviště: Technická univerzita v Liberci katedra textilních a jednoúčelových strojů Tento materiál vznikl jako součást projektu In-TECH 2,

Více

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz,

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz, Tyto kamery třetí generace mají vysoce citlivý IR detektor a ergonomický tvar. Jsou cenově dostupné, jednoduše se ovládají, poskytují vysoce kvalitní snímky a umožňují přesné měření teplot. Mají integrovanou

Více

Tvorba digitálního modelu nádraží v Ostravě-Vítkovicích. Ing. Jiří Kunecký, PhD. Ing. Hana Hasníková Ing. Riccardo Cacciotti

Tvorba digitálního modelu nádraží v Ostravě-Vítkovicích. Ing. Jiří Kunecký, PhD. Ing. Hana Hasníková Ing. Riccardo Cacciotti Tvorba digitálního modelu nádraží v Ostravě-Vítkovicích Ing. Jiří Kunecký, PhD. Ing. Hana Hasníková Ing. Riccardo Cacciotti Přehled prezentace 1. Zvolený přístup 1. BIM 2. Fotogrammetrie 3. Přehled modelování

Více

Co je nového v aplikaci PaperPort 12?

Co je nového v aplikaci PaperPort 12? Vítejte! Aplikace PaperPort společnosti Nuance je softwarový balíček pro správu dokumentů pracovní plochy, který vám usnadní skenování, uspořádání, sdílení, správu a přístup k papírovým a digitálním dokumentům

Více

Software pro zpracování videí. Windows Movie Maker

Software pro zpracování videí. Windows Movie Maker Software pro zpracování videí Petr Krčmárik Windows Movie Maker Movie Maker je součástí každého Windows XP. Najdete ho ve Startu v Příslušenství. Po kliknutí na jeho ikonu ani nestačíte postřehnout nějakou

Více

Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM. SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení

Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM. SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení 30.3.2010 konference EAM, Brno Boris Soukeník ředitel Synergit s.r.o. Agenda prezentace

Více

Grafický software ve výuce a pro výuku

Grafický software ve výuce a pro výuku Grafický software ve výuce a pro výuku Software v prostředí školy Výběr softwaru Cena a licence Kompatibilita Platforma Podpora souborových formátů, sdílení Účel: výuka Počítačová grafika Výuka počítačové

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

SCIA.ESA PT. Export a import souborů DWG a DXF

SCIA.ESA PT. Export a import souborů DWG a DXF SCIA.ESA PT Export a import souborů DWG a DXF VÍTEJTE 5 EXPORT DWG A DXF 6 Export z grafického okna programu...6 Export z Galerie obrázků...8 Export z Galerie výkresů...9 IMPORT DWG A DXF 10 Import do

Více

Co je nového SURFCAM 2018 R1

Co je nového SURFCAM 2018 R1 Co je nového SURFCAM 2018 R1 Obsah Obsah... 2 Obecné/Systém... 3 Instalace >>... 3... 4 Nový způsob regenerace drah nástrojů >>... 4 Pomocná lišta >>... 5 Dynamické prostředí >>... 6 Dynamické prostředí

Více

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů.

Prozkoumání příkazů na pásu karet Každá karta na pásu karet obsahuje skupiny a každá skupina obsahuje sadu souvisejících příkazů. Úvodní příručka Microsoft Project 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Tuto oblast můžete

Více

PHOTO-ON Profesionální on-line správa fotografií

PHOTO-ON Profesionální on-line správa fotografií PHOTO-ON Profesionální on-line správa fotografií Softwarový produkt PHOTO-ON je především určen k evidenci, zařazování a archivaci statického obrazového materiálu např. fotografie, obrazová dokumentace

Více

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Jan Boháček [ÚLOHA 23 FORMÁT SOUČÁSTI]

Aplikované úlohy Solid Edge. SPŠSE a VOŠ Liberec. Ing. Jan Boháček [ÚLOHA 23 FORMÁT SOUČÁSTI] Aplikované úlohy Solid Edge SPŠSE a VOŠ Liberec Ing. Jan Boháček [ÚLOHA 23 FORMÁT SOUČÁSTI] 1 CÍL KAPITOLY V této kapitole se zaměříme na Formát součásti, pod kterým si můžeme představit nastavení uživatelského

Více

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA

ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA Strana č. 1 ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ OBČANA NÁVOD NA VYPLŇOVÁNÍ A ODESLÁNÍ FORMULÁŘŮ IČ: 63078236, DIČ: CZ63078236, OR: MS v Praze, oddíl B, vložka 3044 Strana 1 / 13 Strana č. 2 1 Obsah 1 Obsah... 2 2 Úvod...

Více