Všeobecné podmínky firmy Marek Klement pro dřevěné třívrstvé podlahy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Všeobecné podmínky firmy Marek Klement pro dřevěné třívrstvé podlahy"

Transkript

1 Všeobecné podmínky firmy Marek Klement pro dřevěné třívrstvé podlahy Příprava na pokládku Před samotnou pokládkou podlahy je nutno zajistit splnění následujících technických podmínek: 2 Rovinnost podkladového povrchu musí být ± 2 mm na 2m dle ČSN Podkladová vrstva musí být dostatečně čistá, odmaštěná, pevná a soudržná. Dovolená zbytková vlhkost podkladu: 1 Nevytápěné potěry cementové 2,0 CM 2 Vytápěné prostory cementové 1,8 CM nutno provést topný režim. 3 Nevytápěné prostory anhydritové 0,5 CM 4 Vytápěné prostory anhydritové 0,3 CM nutno provést topný režim. Teploty v místě pokládky: 1 Teplota v místnostech při montáži musí být minimálně 18 o C a relativní vlhkost ovzduší 45% - 60% 2 Podlahový materiál musí být po převzetí od naší firmy uskladněn do suchých a temperovaných prostor 3 Podlahový materiál před samotnou pokládkou, musí být aklimatizován v prostorách, kde bude instalován, minimálně 48 hodin před pokládkou. Ve vlhkém období je vhodné dobu aklimatizace prodloužit na 3-4 dny. POKLÁDKA NA PODLAHOVÉ TOPENÍ Dřevěnou podlahu lze položit na podlahové topení ale pouze teplovodní! Na elektrické nelze dřevěnou podlahu položit vůbec (dřevo se nedokáže srovnat s velkými teplotními výkyvy).

2 Před pokládkou je potřeba dodržet topný režim, který je 21 dnů u cementového podkladu a 7 dnů u anhriditového. Při pokládce musí být podlaha vyhřátá, a to i v letním období. Topný režim je potřeba sledovat a dbát na jeho 100% dodržení. Pokud bychom položili dřevěnou podlahu na mokrý podklad, při prvním topení by vlhkost začala z podkladu ustupovat do dřeva, které by bobtnalo, docházelo by k deformacím a zvlněním podlahy. V nejhorším případě by se podlaha utrhla od pokladu případně by mohlo dojít k uvolnění jednotlivých lamelek, které by vyskákaly z podlahy. Vytápění podkladu před pokládkou: 1. den: vytopeno na počáteční teplotu + 20 C 2. den: vytopeno na počáteční teplotu + 30 C 3. den: vytopeno na počáteční teplotu + 40 C 4. den: vytopeno na počáteční teplotu + 50 C popř. plánovanou max. teplot 5. den až 15. den včetně: vytopeno na plánovanou max. teplotu bez nočního poklesu 16. den: sníženo na počáteční teplotu + 40 C 17. den: sníženo na počáteční teplotu + 30 C 18. den: sníženo na počáteční teplotu + 20 C 19. den: měření vlhkosti (zralost k pokládání: anhydritová mazanina: 0,3 % CM, cementová mazanina: 1,8 % CM). U způsobu pokládání A3 (žárová trubka uprostřed mazaninové vrstvy): Byla dodržena přestávka ve vytápění 5 dnů po fázi snižování teploty (18. den). Bylo provedeno opětné vytopení a snížení teploty podle dnů 1 až 4 a 16 až 18. Pokud bylo dosaženo zralosti k pokládání: Zahájení pokládky při teplotě mazaniny ca. 18 C (odpovídá počáteční teplotě 25 C a relativní vlhkosti vzduchu < 65 %. Pokud nebylo dosaženo zralosti k pokládání: Opětné vytápění na počáteční teplotu ca. 40 C až do dosažení zralosti k pokládání s novým měřením vlhkosti. V případě delšího časového období (> 7 dnů) mezi vytápěním (18. den) a zahájením pokládky: Před zahájením pokládky znovu vytápět minimálně 2 dny podle ustanovení popř. alespoň při počáteční teplotě 40 C provést měření vlhkosti. Během vytápění a snižování teploty je nutno místnosti krátkodobě větrat v pevně stanovených intervalech. Na vytápěné ploše podlahy nesmí být stavební materiál ani cokoliv jiného. Při pokládce podlah musí být teplota betonu 24 o C. Po ukončení prací je rovněž nezbytné dodržet při snižování teploty denní pokles teploty média o 5 o C. Snižování teploty nelze zahájit dříve než tři dny po ukončení prací (technologicky nutná doba tuhnutí a vysychání případných lepidel a laků). Splnění topného režimu musí být potvrzeno, před nástupem na montáž, topenářskou firmou objednatele, nebo samotným objednatelem, písemně. Bez tohoto potvrzení nelze zahájit pokládku. Dřeviny BUK, JAVOR a HABR jsou dřeviny s velkou roztažností a z tohoto důvodu nejsou na podlahové vytápění vhodné. Neznamená to však, že se nedají použít. Jen je potřeba počítat s tím, že vlivem střídání teplot budou jednotlivé lamely pracovat a na podlaze se budou

3 objevovat větší či menší dilatační spáry. Užívání podlahy to ovšem nebrání, pouze vizuálně se na podlaze vyrýsují jednotlivé lamely. Na podlahové topení jsou vhodné olejované povrchy, které neuzavírají dřevo podlaha může dýchat a tím se daleko lépe dokáže vyrovnat s rozdílnými teplotami. Dřevěnou 3vstvou podlahu při pokládce na podlahové topení doporučujeme celoplošně přilepit nebo použít speciální fólii na podlahové topení s nízkým koeficientem tepelného odporu. V obou případech je důležité lamely slepit i v zámkovém spoji ve vzdálenosti cca 40 cm vždy jednou kapkou lepidla a po celé straně čel. Při celoplošném lepení je důležité použití vhodného dvousložkového lepidla a dodržení dilatačních spár při obvodech stěn. 2 Maximální teplota na povrchu podlahy by nikdy neměla překročit 26 C. POKLÁDKA DŘEVĚNÉ PODLAHY Výhody při pokládce 1 Přesnost spoje 2 Rychlost pokládky 4 Zámek i na čelech 5 Podlaha s povrchovou úpravou z výroby, po pokládce ihned k užívání 6 Krátká doba aklimatizace 7 Parafín ve spojích zamezuje vrzání 3vrstvá dřevěná podlaha je vyráběna s licencovaným zámkem UNICLIC, který je zárukou přesného spoje a rychlé pokládky. Podlaha se nejčastěji pokládá plovoucím způsobem bez uchycení k podkladu, spoj není nutné lepit. Další variantou je celoplošné lepení podlahy. Vždy je ale potřeba dodržet dilatace podél stěn a ve velkých prostorech dilatace mezi jednotlivými bloky dle podkladních mazanin.

4 Pod podlahu se vždy pokládá pěnová podložka, která tlumí kročejový efekt. V místnostech, kde je riziko zvýšené vlhkosti podkladu, se pod pěnovou podložku ještě pokládá parozábrana, která zamezí průchodu vlhkosti z podkladu do podlahy (např. přízemí budov, místnosti nad koupelnami apod.). Vždy je potřeba zaměření na místě skutečné pokládky, kdy technik zhodnotí skutečný stav a navrhne nejlepší možný způsob pokládky. Upozornění pro podlaháře a zákazníka před každá dřevěná podlaha je originál! Zákazník, kterému se podlaha pokládá, by měl být přítomen při pokládce, příp. před pokládkou by měl odsouhlasit vzhled podlahy z několika lamel z balíku. Jedná se o přírodní materiál, kdy každá podlaha je jedinečná svou barevností i kresbou. Zákazník musí vždy počítat s barevným rozdílem a odlišnou kresbou od vzorku, na základě kterého si podlahu vybírá. V případě, že zákazník zásadně podlahu odmítne kvůli odlišné barevnosti a dohodneme se na dodání nového materiálu, na sklad vezmeme zpět maximálně 1 rozbalený balík podlahy a ostatní vyžadujeme v původním nerozbaleném stavu. Proto je důležité odsouhlasení před pokládkou. Dřevěná podlaha je vždy jedinečná a originální díky svému přírodnímu původu, z tohoto důvodu není odlišný barevný odstín nebo kresba u dřeva důvodem k reklamaci podlahy. Reklamace na barevnost a rozdílnou kresbu je naprosto nepřijatelná v případě již položené podlahy nebo u podlahy, která byla vyráběna na speciální zakázku. U COUNTRY kvality je konečný dojem z podlahy vždy závislý na umění podlaháře, který by si měl před pokládkou rozbalit více balíků a pokládat jednotlivé lamely v zajímavých kombinacích. To stejné platí i u exotických dřevin především bambus a merbau, u kterých jsou mezi lamelami výrazné barevné rozdíly. I zde je velmi důležité, jak se lamely poskládají při pokládce. V případě, že při pokládce zjistí podlahář jakýkoliv problém s podlahou, např. chybný spoj, chyby na povrchové úpravě, nesmí podlahu dále pokládat a ihned dodaný materiál reklamovat. Firma Marek Klement neodpovídá za škody, které vzniknou položením vadné podlahy, jestliže podlahář pokračuje v práci i při zjištění závady. Reklamace výškových rozdílů u kompletně položené podlahy není možná. Návod k užívání dřevěných třívrstvých parket ÚDRŽBA A UŽÍVÁNÍ PODLAHY Dřevěné podlahy jsou určeny pro užití v obytných prostorech za normálních klimatických podmínek. Dřevěná podlaha není vhodná do koupelen a příliš vlhkých prostor. Přírodní původ podlahy na jedné straně vytváří neopakovatelnou různorodost barevnosti a struktury podlahy, ale na straně druhé dřevo tzv. dýchá. Znamená to, že materiál a klima místnosti na sebe vzájemně působí. Velké změny teploty a relativní vlhkosti způsobují objemové změny dřevěných prvků. Při vysoké vlhkosti okolí přijímá dřevěná podlaha vlhkost a zvětšuje svůj objem. Naopak při suchém okolí se dřevo vysušuje a zmenšuje svůj objem.

5 Důsledkem toho je tvorba drobných spár mezi sraženými prvky, zejména během topného období. Nehodnoťte toto negativně, nýbrž jako důkaz přirozenosti dřevěné podlahy. Doporučujeme během topného období dodatečné zvlhčování vzduchu, které je prospěšné nejen Vaší podlaze, ale i Vašemu zdraví. U dřevěné podlahy dochází dále k barevným změnám vlivem světla. Lak, který má UV ochranu, nedokáže změně barevnosti zamezit. Tyto změny podtrhují přírodní původ podlahy. Mechanickým poškozením podlahy (škrábance, vtisky apod.) můžete předejít šetrným zacházením s podlahou (např. při stěhování nábytku jej nadzvednete, pod kolečkové židle umístíte podložky, nebudete po podlaze chodit v botách s kamínky, které mohou povrchovou úpravu poškrábat a tím dochází k rychlejšímu opotřebení podlahy apod.). Dřevěná podlaha vyžaduje pravidelnou údržbu a čištění dle povrchové úpravy rozdíl mezi lakem a olejem. Dřevěnou podlahu vytíráme vlhkým mopem, nikde ne mokrým (případně použijte vysavač), a přidáváme speciální prostředky určené na čištění podlah podle povrchové úpravy. V případě opotřebení povrchu je u podlahy možná renovace tj. její kompletní přebroušení a opětovné nanesení povrchové úpravy. Renovace provádí specializované firmy. RADY A DOPORUČENÍ 1 optimální podmínky v místnosti s dřevěnou podlahou jsou 20 o C a 45% až 60% relativní vlhkosti vzduchu 2 dodržte 14 denní lhůtu šetrného zacházení pro zajištění větší trvanlivosti dřevěné podlahy dotvrdnutí povrchové úpravy a přizpůsobení se klimatickým podmínkám 5 extrémně namáhané plochy chraňte koberci, podložkami (zejména u kolečkových židlí), nohy pohyblivých částí nábytku podlepte měkkými podložkami 6 ani tvrdé dřeviny používané na dřevěných podlahách nesnesou enormní dobové zatížení (jehlové podpatky mohou poškodit nášlapnou vrstvu) 8 pravidelným užíváním speciálních čistících prostředků můžete podstatně prodloužit životnost podlahy 10 nově nalakované nebo naolejované podlahy po renovaci začněte používat teprve po dokonalém zaschnutí a vytvrdnutí poslední vrstvy laku nebo oleje (obvykle 24 hodin po nanesení poslední vrstvy) 11 při podlahovém topení dodržujte maximální teplotu podlahy a náběhová topný režim 16 u olejovaných povrchů doporučujeme v prvních 20 dnech pouze vysávání a vytírání mopem navlhčeným v čisté vodě. Po této době je při denním čistění vhodné přidávat speciální prostředek pro olejované povrchy a vytírat nejlépe bavlněnou látkou (umělé materiály jako např. mirkoplyš rozdírají ochrannou vrstvu) 19 lakovanou podlahu voskujte a leštěte kdykoli začíná vykazovat známky opotřebení, zhruba jednou nebo dvakrát ročně. ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA

6 Nejprve několik obecných rad: Vždy dodržujte technologický postup údržby udávaný výrobcem čisticích prostředků. Nebyl-li Vám dodán, vyžádejte si ho. Podlahy lze stírat vlhkým (ne mokrým!) mopem, zametat smetákem, či vysávat. Toto čištění provádějte tak často, jako byste vysávali koberec. Dojde-li k poškrábání, obvykle se dá škrábanců zbavit vyleštěním za pomoci pastového vosku. Pokud je poškození větší, lze podlahu místně obrousit a opatřit novou povrchovou úpravou. Zde je však nutno počítat s mírnou barevnou odchylkou v místě nového nátěru. Závisí to na stupni zoxidování zbylé podlahy. Dodavateli materiálů k ošetřování a údržbě dřevěných podlah jsou například firmy: OSMO, BONA CR s.r.o, Jak ošetřovat olejované a lakované dřevěné podlahy: V prvních dvaceti dnech podlahu pouze vysávejte, nebo vytírejte mopem navlhčeným v čisté vodě. U podlah silně zatěžovaných (jako jsou kanceláře s provozem veřejnosti nebo chodby a schodiště veřejných budov) je nutné podlahu alespoň 1x denně stírat na vlhko. Po zhruba třech měsících lze znovu ošetřit silně zatěžovaná místa tenkou vrstvou nového oleje, či laku. Naneseme-li materiálu příliš, bude zasychat a tvrdnout neúměrně dlouho. Tímto způsobem upravená plocha je pochůzná po 24 hodinách. Nezatěžujte tuto podlahu dříve! U velmi zatěžovaných podlah (jako jsou galerie nebo taneční sály) doporučujeme kratší interval ošetřování. Nepoužívejte na stírání umělé materiály (zejména ne mikroplyš) rozdírají ochrannou vrstvu. Používejte přírodní měkké materiály (např. bavlněné látky, apod.). Do vody na denní čištění je vhodné přidávat přípravek Carl`s Cleaner- tekuté mýdlo, nebo OSMO Wisch-fix pro olejované podlahy, či Freshen Up, určený k údržbě lakovaných dřevěných podlah. Chcete-li obnovit hedvábný vzhled podlahy, můžete použít čistící přípravek Osmo a OSMO voskovou údržbu ( Bona D 505- tekutá vosková leštěnka). Povrch sjednotíte Bavlněným hadrem. Více informací o čistících prostředcích získáte u odborného prodejce. Důkladné čištění provádějte červeným nebo zeleným padem. Voskujte a leštěte podlahu kdykoli začíná vykazovat známky opotřebení,

7 zhruba jednou nebo dvakrát ročně. Doporučujeme přípravky uvedené výše. Leštěte voskovanou podlahu pravidelně buď ručně měkkým hadrem, nebo použijte elektrické rotační leštičky. Provozní čištění Provádějte podle potřeby kartáčem s chlupy, vysavačem, vlhkým mopem nebo hadrem. Při přidání prostředku Parkettpolish do vody na čištění podlahu čistíte a zároveň ošetřujete.

8 Důkladné čištění: 7 Strojní nebo ruční důkladné čištění je nutné jen tehdy, když podlaha vykazuje silné a pevné přilnuté ušpinění, které již není možné odstranit provozním čištěním. Pro důkladné čištění se hodí FERNOX. Při čištění nezaplavujte podlahu vodou, jinak mohou vzniknout škody v důsledku bobtnání dřeva Čistící roztok co nejrychleji setřete. 12 K základnímu čištění ml Fernoxu smíchejte s 10 litry vody. K čištění starých zbytků vosku smíchejte 10 litrů vody s 0,5 až 1 litrem Fernoxu.Tímto roztokem podlahu umyjte a několik minut nechejte působit tak, aby se špína nebo vosk rozpustily a potom lehce podlahu vydrhněte. K tomu stačí použít čistou vodu. 14 Po důkladném čištění proveďte kompletní ošetření podlahy prostředkem na ošetřování parket D Výše uvedené čistící a ošetřovací prostředky včetně strojů a nástrojů pro jejich aplikaci můžete zakoupit u prodejců firem uvedených v prvním oddíle tohoto návodu. Mírně zatěžované podlahy (pokoje, kanceláře bez provozu veřejnosti) Středně zatěžované podlahy (chodby, schodiště, kanceláře s provozem veřejnosti) Zvláště silně zatěžované podlahy (restaurace, obchody, školy ap.) Tabulka četnosti čištění: Provozní čištění Důkladné čištění Ošetření asi po 1 a 2 měsících asi po 12 měsících po každém důkladném čištění po 2 až 4 týdnech po 6 až 12 měsících po každém důkladném čištění po 8 dnech po 3 až 6 měsících po každém důkladném čištění

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely:

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely: BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje Tloušťka lamely: Šířka lamely: Délka lamely: Balení: 14 mm 96 mm 1840 mm 2,12m 2 /12ks Objemová hmotnost: 720 kg/m3 Součinitel tepelné vodivosti: 0,22 W/mK

Více

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH

PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH PRODUKTOVÝ LIST BAMBUSOVÝCH PODLAH TYP HORIZONTAL (P+D) 1 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou TYP VERTIKAL (P+D) 15 mm 96 mm 960 mm 2,21m 2 /24ks 7-vrstvý matný lak s UV ochranou

Více

MONTÁŽ AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA

MONTÁŽ AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA AROQ COLLECTION PŘÍPRAVA Doporučujeme opatrnost během přepravy a skladování balíků podlahy. Doporučuje se přepravovat a ukládat podlahy do ležaté polohy. Balení nesmí být umístěno vertikálně, skladovat

Více

PÉČE A ČIŠTĚNÍ ČIŠTĚNÍ NA SUCHO

PÉČE A ČIŠTĚNÍ ČIŠTĚNÍ NA SUCHO PÉČE A ČIŠTĚNÍ ČIŠTĚNÍ NA SUCHO Dřevěná podlaha s úpravou povrchu olejem odpuzuje nečistoty. Oproti mnoha jiným podlahovým krytinám nevytváří elektrostatický náboj a neposkytuje živnou půdu mikrobům a

Více

Návod na pokládku a údržbu

Návod na pokládku a údržbu Návod na pokládku a údržbu Podlahy HOCO Návod na užívání a údržbu 3-vrstvých podlah, 2-vrstvých parket a podlah Woodlink Lakované a olejované podlahy je nutné po pokládce ošetřit vhodným pečujícím prostředkem.

Více

Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky

Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky Pokládka & pokyny na údržbu, záruční podmínky BerryAlloc Click Vinyl Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com (1/4) 1. Obecné pokyny PureLoc je LVT podlaha pro domácí užití a je vyroben dle normy EN 649T. PureLoc

Více

Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm

Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm Montážní pokyny pro masivní podlahové palubky REAL FLOOR v tloušťce od 20 mm Důležité pokyny, které se musí bezpodmínečně splnit! Tak, abyste měli dlouhou dobu potěšení z masivních podlahových palubek,

Více

Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem

Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem Pokyny k pokládce masivní bambusové podlahy se zámkovým spojem Před pokládkou Před instalací nechte podlahu v otevřených obalech v místnosti, ve které má být podlaha položená po dobu minimálně 48 hodin,

Více

TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ

TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ České vysoké učení technické v Praze fakulta stavební TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ DANA HAJNOVÁ NIKOLA MOŠNEROVÁ DOMINIK SYROVÝ k 126 MGT 2012-2013 TECHNOLOGICKÝ POSTUP - PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ

Více

D55, s.r.o.: Podlahy SLAVIA speciální nabídky 2012

D55, s.r.o.: Podlahy SLAVIA speciální nabídky 2012 DUBOVÉ VARIACE 1 3-vrstvé dřevěné podlahy: nášlapná vrstva 4 mm, možnost několikrát přebrousit, životnost minimálně 30 let síla 13-15 mm - zámkový spoj nebo perodrážka, finální povrchová úprava, jednoduchá

Více

MONTAGE AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA

MONTAGE AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA AMARON COLLECTION PŘÍPRAVA Doporučujeme opatrnost během přepravy a skladování balíků podlahy. Doporučuje se přepravovat a ukládat podlahy do ležaté polohy. Balení nesmí být umístěno vertikálně, skladovat

Více

Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům

Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům Obložkové zárubně ke stavebním pouzdrům pro dokončenou sílu stěny 100 a 125 mm se symetrickým uložením pro jednokřídlé i dvoukřídlé systémy MONTÁŽNÍ NÁVOD URČENÍ ZÁSAD POUŽITÍ A ÚDRŽBY Před zahájením montáže

Více

TECHNICKÝ LIST. 1. Druh dřeva

TECHNICKÝ LIST. 1. Druh dřeva TECHNICKÝ LIST Přečtěte si prosím pečlivě tento návod. Při případných reklamacích budou sloužit tyto technické specifikace jako podklad pro její zpracování. S objednávkou produktů Extori souhlasíte s následujícími

Více

Reklamační řád plné znění reklamačního řádu je k dispozici v provozovně prodávajícího a/nebo jako dokument na www.jacques.cz. Záruční doba začíná běžet dnem převzetí zboží kupujícím, tj. dnem uvedeným

Více

Odolná, přírodní, moderní? Podlaha Egger PRO Design

Odolná, přírodní, moderní? Podlaha Egger PRO Design Odolná, přírodní, moderní? Podlaha Egger PRO Design Flooring Collection 2018 20 www.egger.com/flooring-pro Podlahy EGGER PRO Design se vyznačují mimořádnou odolností a splňují všechny nároky, vizuální

Více

YOUR STYLE. YOUR FLOOR. Live Natural Live Satin Live Matt Live Pure ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA. podlah z tvrdého dřeva značky BOEN

YOUR STYLE. YOUR FLOOR. Live Natural Live Satin Live Matt Live Pure ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA. podlah z tvrdého dřeva značky BOEN YOUR STYLE. YOUR FLOOR. Live Natural Live Satin Live Matt Live Pure ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA podlah z tvrdého dřeva značky BOEN OBSAH 04 LIVE NATURAL 08 LIVE MATT Více informací naleznete na: boen.com 06 LIVE

Více

Construction. Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o.

Construction. Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Celoplošné lepení dřevěných podlah pomocí lepidel SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností

Více

Čištění a údržba. Čištění po pokládce laminátových podlah MEISTER se provádí CC-čističem na

Čištění a údržba. Čištění po pokládce laminátových podlah MEISTER se provádí CC-čističem na Čištění a údržba Rozhodli jste se pro kvalitní produkt Made in Germany. S tímto návodem na čištění a údržbu získáváte veškeré důležité informace, které vaší krytině zajistí dlouhou životnost a dobrý vzhled.

Více

Dřevo je dřevo. Dřevěné třívrstvé podlahy

Dřevo je dřevo. Dřevěné třívrstvé podlahy Dřevo je dřevo Dřevěné třívrstvé podlahy kolekce design wood Dřevo ve své nejkrásnější podobě. Z vizuálního hlediska je dřevo nejatraktivnější z možností výběru podlahy. Je autentické, teplé, krásné, ale

Více

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18 Je bezpodmínečně nutné brát do úvahy zásady a dodržovat příslušné normové předpisy a pravidla. POZOR! Důležitá je i kooperace prací topenářské, betonářské firmy a firmy pokládající krytinu. Plovoucí podlaha

Více

MASIVNÍ PODLAHY OSMO Z BOROVICE, MODŘÍNU A JASANU

MASIVNÍ PODLAHY OSMO Z BOROVICE, MODŘÍNU A JASANU MASIVNÍ PODLAHY OSMO Z BOROVICE, MODŘÍNU A JASANU ČERVENEC 2014 Severská borovice 15 x 111 mm s povrchovou úpravou OSMO Tvrdým voskovým olejem, odstín Stone Severská borovice POLOMAT Severská borovice

Více

Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná ve variantě lepené i plovoucí.

Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná ve variantě lepené i plovoucí. Vinylové podlahy Eden Walnut 28857 2 Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná ve variantě lepené i plovoucí. Rozměrově stabilní Nášlapná vrstva odolná proti poškrábání Vhodná do vlhkých prostor

Více

Produkty Forbo FloorCare

Produkty Forbo FloorCare Produkty Forbo FloorCare Speciálně navržené produkty Forbo FloorCare zaručí efektivní, jednoduché čištění a udržovací procedury a tím udrží Vaši podlahu v perfektním stavu. Spray má skvělé výsledky pro

Více

listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky

listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky BENKO s.r.o., dřevařský podnik Kopidlno, Švermova 338, 507 32 Kopidlno listnaté řezivo, pražce a vyhýbky, nábytkové přířezy, parkety, dlažební kostky N Á V O D na montáž DŘEVĚNÝCH PODLAHOVÝCH VLYSŮ pero

Více

www.floorforever.cz I krása může být praktická Akční ceny Platnost od 1. 5. 2014 Vinylové podlahy

www.floorforever.cz I krása může být praktická Akční ceny Platnost od 1. 5. 2014 Vinylové podlahy I krása může být praktická www.floorforever.cz Akční ceny Platnost od 1. 5. 2014 Vinylové podlahy Skladby jednotlivých vrstev, které jsou tepelně slisované do jednoho pevného a funkčního celku SLOŽENÍ

Více

VAŠE DŘEVĚNÁ PODLAHA PÉČE A ČIŠTĚNÍ

VAŠE DŘEVĚNÁ PODLAHA PÉČE A ČIŠTĚNÍ VAŠE DŘEVĚNÁ PODLAHA PÉČE A ČIŠTĚNÍ PÉČE A ČIŠTĚNÍ Máme rádi dřevo. Krásně voní a je příjemné na dotek. 2 CO JE DOBRÉ VĚDĚT O PÉČI O PODLAHU DOMA? PRO DOMÁCÍ PROSTORY Dřevěné podlahy jsou teplé od nohou,

Více

SLOŽENÍ. Euro Vinyl Floor Forever. Skladby jednotlivých vrstev, které jsou tepelně slisované do jednoho pevného a funkčního celku

SLOŽENÍ. Euro Vinyl Floor Forever. Skladby jednotlivých vrstev, které jsou tepelně slisované do jednoho pevného a funkčního celku Skladby jednotlivých vrstev, které jsou tepelně slisované do jednoho pevného a funkčního celku SLOŽENÍ Euro Vinyl Floor Forever Ochranná PUR vrstva Nášlapná vrstva Vrstva se vzorem Podkladní vrstva pro

Více

BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC. BerryAlloc Click Vinyl. Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com

BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC. BerryAlloc Click Vinyl. Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com BERRY ALLOC LAMINÁTY * PARKETY * WALLS * CLICK VINYL PURELOC BerryAlloc Click Vinyl Kdekoli. Navždy. www.berryalloc.com 1. Obecné pokyny Návod na pokládku a údržbu PureLoc (1/4) Tento dokument představuje

Více

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí 1. Oblast použití suchých podlahových systémů... 2 2. Podklad a příprava... 2 2.1. Podklad... 2 2.1.1. Masivní strop... 2 2.1.2. Nepodsklepené stropy nebo

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBION LIBERAL CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE DŘÍVE, NEŽ ZAČNETE

CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE DŘÍVE, NEŽ ZAČNETE CS Pokyny k pokládání parket Uniclic Multifit VŠEOBECNÉ ÚDAJE Uniclic Multifi t je revoluční systém pokládání kompozitních dřevěných podlah. Panely lze jednoduše spojit kliknutím díky důmyslnému tvaru

Více

VINYLOVÉ PODLAHY NA TEXTILNÍ PODLOŽCE

VINYLOVÉ PODLAHY NA TEXTILNÍ PODLOŽCE VINYLOVÉ PODLAHY NA TEXTILNÍ PODLOŽCE tex kolekce 2018 2019 VINYLOVÉ PODLAHY NA TEXTILNÍ PODLOŽCE tex PRO TEPLO VAŠEHO DOMOVA Značný komfort si užijete například při poslechu vinylových desek, ale také

Více

SLOŽENÍ PODLAHY TECHNICKÉ PARAMETRY

SLOŽENÍ PODLAHY TECHNICKÉ PARAMETRY laminátové podlahy SLOŽENÍ PODLAHY 1 Overlay vysoce odolný proti oděru 2 Dekorační papír 3 Vodě-odolná nosná deska z přírodních dřevěných vláken 4 Protitah Jako nosné desky byly použity výlučně desky HDF

Více

Luxus, který si zamilujete!

Luxus, který si zamilujete! DŘEVĚNÉ PODLAHY Luxus, který si zamilujete! 016 Dřevo. Tak vzniká domov. Dřevěné podlahy přinesou do vašeho domova hřejivou atmosféru a potěšení z krásného přírodního materiálu. Nadchnou vás svojí krásou,

Více

Návod na čištění a údržbu podlah

Návod na čištění a údržbu podlah S přírodou k člověku Návod na čištění a údržbu podlah pro podlahy ze dřeva, korku, linolea a minerálních povrchů suché čištění mokré čištění údržba základní obnova odstraňování problematických skvrn intenzivní

Více

Záruční podmínky a údržba Prohlášení o záruce a návod na ošetření podlah Egger Comfort

Záruční podmínky a údržba Prohlášení o záruce a návod na ošetření podlah Egger Comfort Záruční podmínky a údržba Prohlášení o záruce a návod na ošetření podlah Egger Comfort Záruční podmínky pro podlahy EGGER Comfort EGGER podlahy Comfort vám poskytnou jistotu po mnoho let. EGGER nabízí

Více

Podlahy. podlahy. Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou

Podlahy. podlahy. Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou podlahy Podlahy Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou Jediný výrobce a prodejce izolace se specializací pouze na kamennou vlnu v České republice. PROVĚŘENO NA PROJEKTECH Izolace ROCKWOOL z

Více

TECHNICKÝ LIST TECHNICKÝ LIST

TECHNICKÝ LIST TECHNICKÝ LIST E 439 - Anhydrid CA-C-F7 Číslo výrobku Popis výrobku Potěr na anhydritové bázi pro vnitřní podlahy v občanské výstavbě. Složení E 439 je suchá směs sestávající z anhydritu, klasifikovaných písků a specifických

Více

Přeprava a skladování

Přeprava a skladování UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA PRO BALETNÍ POVRCHY Přeprava a skladování Role baletizolu by měly být přepravovány a skladovány ve stojanech k tomu určených, nebo mohou být přepravovány a skladovány ve svislé poloze.

Více

D55, s.r.o.: Podlahy SLAVIA speciální nabídky 2012. ! Opravdová dřevěná podlaha, vhodná do všech obytných prostorů!

D55, s.r.o.: Podlahy SLAVIA speciální nabídky 2012. ! Opravdová dřevěná podlaha, vhodná do všech obytných prostorů! 3vrstvé dřevěné podlahy: BUKOVÉ VARIACE 2 a teď nejenom BUK! nášlapná vrstva 4mm, možnost několikrát přebrousit, životnost minimálně 30 let síla 14-15mm - zámkový spoj, finální povrchová úprava, jednoduchá

Více

5. Dřevěná podlaha Kährs

5. Dřevěná podlaha Kährs 5. Dřevěná podlaha Kährs Hotové dílce natřené polomatným lakem, olejem tvrzeným ultrafialovým světlem nebo přírodním olejem. Dílce jsou vybaveny systémem Woodloc Kährs. Dřevěné podlahy jsou nabízeny v

Více

NÁVOD NA ÚDRŽBU DŘEVĚNÉ SPORTOVNÍ PODLAHY

NÁVOD NA ÚDRŽBU DŘEVĚNÉ SPORTOVNÍ PODLAHY NÁVOD NA ÚDRŽBU DŘEVĚNÉ SPORTOVNÍ PODLAHY Dřevo jakožto přírodní a živý materiál reaguje na relativní vlhkost (RH). V případě suchého prostředí se dřevo smršťuje a v případě vysoké relativní vlhkosti bobtná.

Více

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK

NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK NÁVOD K POKLÁDCE PODLAHY ARBITON AMARON CLICK Příprava Během přepravy a skladování panelů doporučujeme potupovat opatrně. Doporučujeme přepravovat a skladovat výrobek ve vodorovné poloze. Je zakázáno stavět

Více

Construction. Systém Sika AcouBond Lepení na housenku. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Č. 850 52 02 Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Systém Sika AcouBond Lepení na housenku. Metodická příručka. Sika CZ, s.r.o. Č. 850 52 02 Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Systém Sika AcouBond Lepení na housenku Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za předpokladu,

Více

2.1 Podlahy se silnými kořeny 2.2 Kährs po celém světě

2.1 Podlahy se silnými kořeny 2.2 Kährs po celém světě Obsah 1 Obsah 1. Obsah Strana 9 2 Informace o firmě Kährs 2.1 Podlahy se silnými kořeny 2.2 Kährs po celém světě Strana 16 Strana 16 3 Životní prostředí, jakost a certifikace 3.1 Pravé dřevo je nádherné

Více

Návod na montáž. Installation

Návod na montáž. Installation Installation Před pokládkou si prostudujte návod Nerozbalené parkety ponechte nejméně 48 hod. k aklimatizaci v místě pokládky při min. teplotě 18 C a při relativní vlhkosti 45-60%. Dřevěné podlahy MAGNUM

Více

A R I K E T. silnější spojení lamel díky středové části z tvrdého dřeva. podlahu může instalovat jeden člověk. podlahy je možno přilepit celoplošně

A R I K E T. silnější spojení lamel díky středové části z tvrdého dřeva. podlahu může instalovat jeden člověk. podlahy je možno přilepit celoplošně Prime Collection A R I K E T silnější spojení lamel díky středové části z tvrdého dřeva podlahu může instalovat jeden člověk podlahy je možno přilepit celoplošně téměř neviditelné spoje díky pracovnímu

Více

Nadčasové. dekory. Vinylové podlahy. v dílcích

Nadčasové. dekory. Vinylové podlahy. v dílcích Nadčasové dekory Vinylové podlahy v dílcích obsah Unikátní vlastnosti Zámkové systémy 6 Kolekce Traffic, Traffic Click 11 Kolekce Home, Home Click 17 Podložka 23 Technická data 26 Vysvětlivky 27 Technologicky

Více

INFORMACE O PRODUKTECH. www.feelwood.cz

INFORMACE O PRODUKTECH. www.feelwood.cz INFORMACE O PRODUKTECH pokládka péče www.feelwood.cz obsah Feel Wood masivní podlahy Masivní podlaha je špičkový produkt mezi dřevěnými podlahami. Masivní podlahy FEEL WOOD jsou vyráběny z masivního kusu

Více

PÉČE O PODLAHY DR. SCHUTZ

PÉČE O PODLAHY DR. SCHUTZ PÉČE O PODLAHY DR. SCHUTZ Elastické podlahoviny Základní čističe CC-Základní čistící prostředek R 750 ml 178,00 Odstraňuje staré vrstvy ošetř. prostředků, zbytky lepidel apod. 5 l 822,00 Určen pro základní

Více

Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi.

Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. OBECNÉ INFORMACE Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální poloze. Zabalenou

Více

PVC. kolekce 2013. Supreme Plus Texstyle 280 Texstyle 220

PVC. kolekce 2013. Supreme Plus Texstyle 280 Texstyle 220 PVC kolekce 2013 Supreme Plus Texstyle 280 Texstyle 220 Authentic 300 Supreme Plus třída zátěže celková tloušťka: 2,5 mm tl. nášlapné vrstvy: 0,7 mm délka role: 24 m šíře role: 4 a 2 m g s 3 t hmotnost:

Více

Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi.

Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. PŘÍPRAVA PODKLADU OBECNÉ INFORMACE Prosím, před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální

Více

Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka

Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka Třívrstvá podlaha BESTPARKETT, spoj pero/drážka Vážení zákazníci, Těší nás, že jste se rozhodli pro vysoce kvalitní dřevěnou třívrstvou podlahu od BESTPARKETT, s.r.o. K položení plovoucí podlahy potřebujete

Více

Návod na pokládku podlahové krytiny HYDROCORK se zámkem PressFit

Návod na pokládku podlahové krytiny HYDROCORK se zámkem PressFit 1 OBECNÉ INFORMACE Před instalací si přečtěte důkladně tento návod a respektujte normy platné ve vaší zemi. DOPRAVA, SKLADOVÁNÍ A AKLIMATIZACE Krabice převážejte a skladujte v horizontální poloze. Zabalenou

Více

PURE NÁVOD K POKLÁDCE

PURE NÁVOD K POKLÁDCE NÁVOD K POKLÁDCE 1 Pure Click 40 je vinylová podlaha navržená pro domácí užití. Pure Click 55 je vhodná pro domácí i komerční použití jako jsou obchody, hotelové pokoje atd. Aby jste dosáhli perfektního

Více

PVC Merkur - složení EN 653

PVC Merkur - složení EN 653 Merkur PVC Scarlet Technické parametry PVC Merkur Technické parametry Třída zátěže FI PVC Merkur scarlet 02 Scarlet Celková tloušťka Nášlapná vrstva Šíře role Hořlavost Podlahové topení Záruka 3,4 mm 0,4

Více

Návod ke kladení, údržbě a čištění podlah RIKETT Quartz

Návod ke kladení, údržbě a čištění podlah RIKETT Quartz Návod ke kladení, údržbě a čištění podlah RIKETT Quartz ANVI TRADE s.r.o. Bečovská 1273/1 104 00 Praha 10 Tel.: +420 271 096 610 Fax: +420 241 482 127 E-mail: anvitrade@anvitrade.cz Http: www.anvitrade.cz

Více

Návod k instalaci. Veria AquaMat

Návod k instalaci. Veria AquaMat Návod k instalaci Veria AquaMat Specifikace výrobku Veria AquaMat Veria AquaMat je systém vodního temperování podlahy, který je díky své nízké instalační výšce (cca 10 mm) mimořádně vhodný k sanování stávajících

Více

VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ

VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ VINYLOVÉ PODLAHY VITERRA INSTRUKCE MONTÁŽE A POUŽÍVÁNÍ OBECNÉ PODMÍNKY 1. Ověření produktu Před montáží, zkontrolujte všechny panely nebo obklady, zda nemají škrábance, rozdíly v barvě, menší poškození

Více

Návod k obsluze, údržbě a opravám dřevěných oken a dveří

Návod k obsluze, údržbě a opravám dřevěných oken a dveří Vážené dámy a pánové, rádi bychom vám poblahopřáli ke koupi nových oken a poděkovali vám za důvěru, kterou jste nám projevili. K tomu, aby si nový výrobek udržel co nejdéle svou životnost, sestavili jsme

Více

Linoleová podlaha. 60 Přírodní podlahy

Linoleová podlaha. 60 Přírodní podlahy Linoleová podlaha Vnímání prostoru s podlahou pokrytou linoleem je velmi speciální a kdo jednou bydlel v takto vybavených místnostech, ten již nechce jinak. Uvolněná atmosféra vzniká hravým střídáním dynamického,

Více

Laminátové podlahy Eurowood STAR Skladová kolekce

Laminátové podlahy Eurowood STAR Skladová kolekce Laminátové podlahy Eurowood STAR Skladová kolekce > Plovoucí laminátové podlahy Eurowood STAR Vám nabízí atraktivní dekory, jak do obytných místností, tak i do komerčních prostor. > Podlahy s třídou zátěže

Více

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový Číslo výrobku Popis výrobku Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy Složení SR 450 je suchá směs, sestávající ze speciálních

Více

Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná

Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná Vinylové podlahy Eden Walnut 28857 2 Technologicky nejvyspělejší vinylová podlaha dostupná 10 commercial ve variantě lepené i plovoucí. 20 residential 5 commercial 12 residential Natural look & feel Extra

Více

Zaručená přídržnost na anhydritových potěrech. Zásady

Zaručená přídržnost na anhydritových potěrech. Zásady Síranovápenaté potěry (anhydritové) mají dnes v pozemním stavitelství široké uplatnění v neposlední řadě z důvodu nízké ceny suroviny (odsíření elektráren). Vlastnosti jako dobrá rovinnost, bezesparé zpracování,

Více

Návod na pokládku podlah DIAMOND

Návod na pokládku podlah DIAMOND Návod na pokládku podlah DIAMOND Děkujeme, že jste si vybrali podlahu DIAMOND. Při správné pokládce a údržbě bude vaše podlaha stále jako nová. Před zahájením pokládky si přečtěte všechny pokyny. Nesprávnou

Více

IVC GROUP DOPORUČUJE. DESIGN Přinášíme celosvětové trendy do Vašich domovů a řešení pro každou místnost.

IVC GROUP DOPORUČUJE. DESIGN Přinášíme celosvětové trendy do Vašich domovů a řešení pro každou místnost. bytové PVC 1 IVC GROUP DOPORUČUJE DESIGN Přinášíme celosvětové trendy do Vašich domovů a řešení pro každou místnost. POKLÁDKA Všeobecně známá snadnost pokládky je zde umocňována mottem Polož a choď. ÚDRŽBA

Více

PODlAHOVý čistič PRO DOmáCNOSTI Náš tip

PODlAHOVý čistič PRO DOmáCNOSTI Náš tip PODlAHOVý čistič PRO DOmáCNOSTI Náš tip Zapojte do úklidových prací barvy a struktury. S našimi barevně rozlišenými válci z mikrovláken můžete jednoznačně rozlišovat jednotlivé oblasti. Jako skuteční profesionálové.

Více

MASIVNÍ DŘEVĚNÁ PODLAHA

MASIVNÍ DŘEVĚNÁ PODLAHA MASIVNÍ DŘEVĚNÁ PODLAHA Technický list dubová podlaha Atawa Charakteristika vlastností dřevěné podlahové krytiny a technické informace pro skladování, pokládku a údržbu produktu. Podlahy Atawa splňují

Více

TECHNOLOGICKÝ POSTUP

TECHNOLOGICKÝ POSTUP TECHNOLOGICKÝ POSTUP K ZAJIŠTĚNÍ VHODNÝCH PODMÍNEK PRO ZRÁNÍ A VYSYCHÁNÍ ANHYDRITOVÉHO POTĚRU PŘED POKLÁDKOU PODLAHOVÝCH KRYTIN První 2 4 dny po pokládce anhydritového potěru Na čerstvý litý potěr po tuto

Více

Co j s o u l i t é s a m o n i v e l a č n í p o t ě r y Anhyment? Jak é m a j í v ý h o d y?

Co j s o u l i t é s a m o n i v e l a č n í p o t ě r y Anhyment? Jak é m a j í v ý h o d y? Co j s o u l i t é s a m o n i v e l a č n í p o t ě r y Anhyment? Anhyment je litá podlahová směs na bázi síranu vápenatého se samonivelačním účinkem, umožňující srovnání podlahových konstrukcí s tolerancí

Více

T2RED S T2REFLECTA: ENERGETICKY ÚČINNÝ SYSTÉM

T2RED S T2REFLECTA: ENERGETICKY ÚČINNÝ SYSTÉM T2RED S T2REFLECTA Výhody Rovnoměrné rozložení tepla po celé místnosti. Tepelný diagram Hliníková vrstva na desce zaručuje stejnoměrné rozložení tepla po celé místnosti. Části systému Samoregulační topný

Více

Návod na pokládku TARKETT TOUCH

Návod na pokládku TARKETT TOUCH Návod na pokládku TARKETT TOUCH PVC DŮLEŽITÉ! Přesvědčte se, že veškeré specifikace a pokyny výrobce jsou pečlivě dodržovány. Podlahová krytina je určena výhradně pro vnitřní obytné účely. Pokud si nejste

Více

NÁVOD K ÚDRŽBĚ DŘEVĚNÝCH PODLAH OLEJOVANÝCH UV- OLEJEM

NÁVOD K ÚDRŽBĚ DŘEVĚNÝCH PODLAH OLEJOVANÝCH UV- OLEJEM NÁVOD K ÚDRŽBĚ DŘEVĚNÝCH PODLAH OLEJOVANÝCH UV- OLEJEM 1. První ošetření podlahy ihned po montáži pečující pastou Na Vaši podlahu byl ve výrobě použit UV-olej. Tento olej je nanášen na výrobní lince a

Více

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST. www.cemflow.cz

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST. www.cemflow.cz BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST RYCHLOST www.cemflow.cz Charakteristika produktu je litý samonivelační potěr na bázi cementového pojiva

Více

Člen Decospan Group of Companies

Člen Decospan Group of Companies Člen Decospan Group of Companies Člen Decospan Group of Companies PAR-KY PRO Formát lamely 1203 x 190 x 7,2 mm Bez mikrofáze Saténový lesk 20 gloss 18 druhů v provedení: CORT příčný páskový, 3 pásy, 2

Více

AŤ UŽ PLÁNUJETE COKOLI: tilo macht den Boden. PŘEKRÁSNÁ A NENÁROČNÁ NA ÚDRŽBU 2019/2020. Podlaha ošetřená olejem Innovo. Innovo.

AŤ UŽ PLÁNUJETE COKOLI: tilo macht den Boden. PŘEKRÁSNÁ A NENÁROČNÁ NA ÚDRŽBU 2019/2020. Podlaha ošetřená olejem Innovo. Innovo. AŤ UŽ PLÁNUJETE COKOLI: tilo macht den Boden. PŘEKRÁSNÁ A NENÁROČNÁ NA ÚDRŽBU Podlaha ošetřená olejem Innovo NATUR: pouze u tilo! Innovo NATUR olej 2019/2020 2 NÁDHERNÁ INOVACE MARCANTO TREND Dub Weiss

Více

Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním

Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Obsah 1 Použití... 3 2 Varianty vytápění stěn... 3 3 Tepelně technické podmínky... 3 4 Skladba systému...

Více

PR Č LÁ NKY Pomá há me Vá m, vybrát si

PR Č LÁ NKY Pomá há me Vá m, vybrát si PR Č LÁ NKY Pomá há me Vá m, vybrát si PODLAHOVÉ TOPENÍ SPRÁVNÝ SYSTÉM PODLAHOVÉHO VYTÁPĚNÍ MUSÍ DODRŽET NĚKOLIK PRAVIDEL Vybrali jste si do své novostavby či rekonstrukce podlahové vytápění a nevíte,

Více

NOHAMA NA ZEMI. Tomáš Ric jednatel společnosti

NOHAMA NA ZEMI. Tomáš Ric jednatel společnosti C Z E C H W O O D E N F L O O R NOHAMA NA ZEMI Jsme společnost založena v roce 1993. Vždy jsme se snažili zaměřit na maximální kvalitu našich produktů a na splnění požadavků našich zákazníků. Díky této

Více

Clip 300 Clip 400. Klasické rady. Přednosti. 338 Bubinga. Wood Effect

Clip 300 Clip 400. Klasické rady. Přednosti. 338 Bubinga. Wood Effect ˇ Clip 300 Clip 400 Klasické rady Vysoká odolnost proti vlhkosti Vysoká odolnost proti promáčknutí, otěru, UV záření a skvrnám od ohně Velmi jednoduchá údržba a čiš tění Prevence proti domácím roztočům

Více

Nadčasové. dekory. Vinylové podlahy. v dílcích

Nadčasové. dekory. Vinylové podlahy. v dílcích Nadčasové dekory Vinylové podlahy v dílcích obsah Unikátní vlastnosti Zámkový systém 6 Kolekce Traffic, Traffic Click 10 Kolekce Home, Home Click 18 Podložka 25 Technická data 28 Vysvětlivky 29 Technologicky

Více

Construction. Metodická příručka. Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o.

Construction. Metodická příručka. Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond. Sika CZ, s.r.o. N : Autor: Sika CZ, s.r.o. Metodická příručka Lepení kobercových krytin lepidly SikaBond Sika CZ, s.r.o. Veškeré informace a pracovní postupy uváděné v této příručce vycházejí z momentálních znalostí a zkušeností a jsou platné za

Více

NÁVOD na údržbu, obsluhu a manipulaci

NÁVOD na údržbu, obsluhu a manipulaci NÁVOD na údržbu, obsluhu a manipulaci se školními tabulemi společnosti ŠKOTAB vertikal s.r.o. 1) Obecné zásady: Článek 1 Základní ustanovení Vážení zákazníku (dále jen odběratel ), děkujeme, že jste si

Více

ČSN Podlahy. Podlaha. = vícevrstvá konstrukce

ČSN Podlahy. Podlaha. = vícevrstvá konstrukce Lité podlahy Podlaha ČSN 74 4505 Podlahy = vícevrstvá konstrukce Okrajová páska Nášlapná vrstva Roznášecí vrstva Separační vrstva Pružná mezivrstva Vyrovnávací vrstva Nosná konstrukce Lité směsi Litý cementový

Více

MASIVNÍ PODLAHY OSMO Z BOROVICE A MODŘÍNU LEDEN 2014

MASIVNÍ PODLAHY OSMO Z BOROVICE A MODŘÍNU LEDEN 2014 MASIVNÍ PODLAHY OSMO Z BOROVICE A MODŘÍNU LEDEN 2014 Třídění Tloušťka Dřevina mm Šírka účtovaná mm Šířka krycí mm Délka m Spojení Lehká fáze dokola Povrchová úprava Pokládka na teplovodní podlahové vytápění

Více

Barvy na dřevo a kov 21

Barvy na dřevo a kov 21 Barvy na dřevo a kov 21 Flügger Ochrana dřeva v interiéru Proč natíráme truhlářské výrobky v interiérech? Natřením dveří, zárubní nebo nábytku můžete dosáhnout mnoha nádherných a vzrušujících barevných

Více

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm

ALU 3,6 mm or PE 2 mm. max 10m. 10mm wall X X > Y max 0m max 0m B A 0-30 T-profile 3 0mm 4 ALU 3,6 mm or PE mm LEFT CORNER www.par-ky.com 5 6 80 ±6 mm max 7 C 4 h 7 8 0mm 3 4 9 0 5 6 45 40-60 % 6- C CONCRETE max,5 % PLYWOOD max 0 % max 3

Více

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod.

POKYNY K INSTALACI. Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. 1/5 POKYNY K INSTALACI Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za nákup naší dýhované dřevěné podlahy Par-ky. Prosím přečtěte si pozorně tento montážní návod. INSTALAČNÍ MATERIÁL (obrázek 1) Par-ky Instalační souprava

Více

Superguard. Suitable for

Superguard. Suitable for Eden Walnut 28857 2 Superguard Suitable for 3 Summer Oak 2962 5 Summer Oak 2235 Rio Cherry 2832 Victoria Pine 2115 Victoria Pine 222 Summer Oak 2929 Summer Oak 2137 6 V drážka po všech čtyřech stranách

Více

Záruční podmínky a údržba Prohlášení o záruce a návod na ošetření podlah Egger Laminát

Záruční podmínky a údržba Prohlášení o záruce a návod na ošetření podlah Egger Laminát Záruční podmínky a údržba Prohlášení o záruce a návod na ošetření podlah Egger Laminát Záruční podmínky pro podlahy EGGER Laminát Podlahy EGGER Laminát vám poskytnou jistotu po mnoho let. EGGER nabízí

Více

WOCA * Speciální louh na dub - bílý pigment 500278 4 2,5 1 202,00 Kč 1 092,00 Kč 8-10

WOCA * Speciální louh na dub - bílý pigment 500278 4 2,5 1 202,00 Kč 1 092,00 Kč 8-10 WOCA * -produkty pro dřevěné podlahy, zahradní nábytek, venkovní terasy, fasády a pracovní dřevěné desky Doporučený MOC platný od 16. 4. 2012 Ceny bez DPH Louhy Ošetření louhem zabraňuje u měkkých dřev

Více

POKYNY A POŽADAVKY OBJEDNATELE/ZADAVATELE, KTERÝMI JE DÁN ZÁVAZNÝ POSTUP POSKYTOVATELE/UCHAZEČE PŘI PROVÁDĚNÍ SLUŽEB

POKYNY A POŽADAVKY OBJEDNATELE/ZADAVATELE, KTERÝMI JE DÁN ZÁVAZNÝ POSTUP POSKYTOVATELE/UCHAZEČE PŘI PROVÁDĚNÍ SLUŽEB Příloha č. 2 Zadávací dokumentace POKYNY A POŽADAVKY OBJEDNATELE/ZADAVATELE, KTERÝMI JE DÁN ZÁVAZNÝ POSTUP POSKYTOVATELE/UCHAZEČE PŘI PROVÁDĚNÍ SLUŽEB Název veřejné zakázky: Objekt: Zajištění úklidových

Více

KDYŽ VINYLOVÁ PODLAHA, TAK FLOOR FOREVER. Platnost od 1. 4. 2015. www.floorforever.cz KATALOG 2015. Vinylové podlahy

KDYŽ VINYLOVÁ PODLAHA, TAK FLOOR FOREVER. Platnost od 1. 4. 2015. www.floorforever.cz KATALOG 2015. Vinylové podlahy KDYŽ VINYLOVÁ PODLAHA, TAK FLOOR FOREVER Platnost od 1. 4. 2015 KATALOG 2015 www.floorforever.cz ODOLNÁ A PRAKTICKÁ PODLAHA + + Díky kvalitnímu povrchu s polyuretanovou úpravou a šesti vrstvám je Euro

Více

Thermio. Potěr pro podlahová topení. Extrémní účinek na teplo domova

Thermio. Potěr pro podlahová topení. Extrémní účinek na teplo domova Thermio Potěr pro podlahová topení Extrémní účinek na teplo domova ANHYLEVEL Thermio ANHYLEVEL Thermio je tenkovrstvý anhydritový podlahový potěr, s extrémní tepelnou vodivostí, vyvinutý speciálně pro

Více

Thermio. Potěr pro podlahová topení. Tepelný komfort vašeho domova

Thermio. Potěr pro podlahová topení. Tepelný komfort vašeho domova Thermio Potěr pro podlahová topení Tepelný komfort vašeho domova ANHYLEVEL Thermio ANHYLEVEL Thermio je tenkovrstvý anhydritový podlahový potěr s extrémní tepelnou vodivostí, vyvinutý speciálně pro požadavky

Více

parket. Spáry a drážky vytvořené smrštěním nebo neúmyslně během pracovního procesu se uzavírají stejně jako praskliny.

parket. Spáry a drážky vytvořené smrštěním nebo neúmyslně během pracovního procesu se uzavírají stejně jako praskliny. Podklad podlahy a jeho příprava 7.1 Obecně platné podmínky pracoviště pro pokládání parket Dřevo je hygroskopický materiál a proto v závislosti na současné vlhkosti a teplotě vzduchu uvolňuje a nasává

Více

podlahy Podlahy Akustické izolace podlah kamennou vlnou CREATE AND PROTECT

podlahy Podlahy Akustické izolace podlah kamennou vlnou CREATE AND PROTECT T E P E L N É A P R O T I P O Ž Á R N Í I Z O L A C E podlahy Podlahy Akustické izolace podlah kamennou vlnou T E P E L N É A P R O T I P O Ž Á R N Í I Z O L A C E CREATE AND PROTECT Izolace ROCKWOOL z

Více

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST. www.anhyment.cz

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST. www.anhyment.cz BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST RYCHLOST www.anhyment.cz Anhyment Anhyment je litá podlahová směs na bázi síranu vápenatého se samonivelačním

Více