elektroměry Měřící systém Rozsah měření proudu přímé měření

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "elektroměry Měřící systém Rozsah měření proudu přímé měření"

Transkript

1 Třífázové statické elektroměry AM 350 Elektroměry řady AM 350 jsou moderní, elektronická, plně programovatelná měřidla určená pro použití v systémech AMM pro monitorování a kontrolu spotřeby elektrické energie. Vyhovují požadavkům pro dálkový přenos dat a vyčítání rozličných typů údajů. Elektroměry jsou schváleny podle MID, WELMEC 7.2 a jsou určeny pro fakturační měření. Měřící systém Elektroměry série AM350 jsou: třífázové statické jedno- až čtyř-tarifní měřící činnou energii ve třídě A nebo B vyhovující ČSN EN a navržené pro přímé AM 350.D nebo nepřímé připojení AM 350.I Jádrem měřící části je mikroprocesor MSP430, který provádí všechny hlavní výpočty a operace. Převádí analogové signály ze senzoru proudu a napětí na digitální, vypočítává elektrické i jiné veličiny, vyhodnocuje tarifní vstupy, komunikuje lokálně přes optorozhraní, generuje IR a S0 impulzy. Definované hodnoty zobrazuje a ukládá do paměti. Komunikuje s centrálou, datakoncentrátorem, podřízenými měřicími přístroji a zákaznickým displejem prostřednictvím komunikačního modulu. Galvanické oddělení proudového a napěťového obvodu je zajištěno proudovým měřícím transformátorem. Měřící systém umožňuje měření při přítomnosti harmonických složek v měřícím obvodu (proud a napětí) v celém měřícím rozsahu elektroměru. Negativní dopad stejnosměrných složek je eliminován v každé měřící periodě. Kalibrace měřícího systému se provádí programovými prostředky; měřící systém neobsahuje žádné mechanické nastavovací části. Komunikace s okolím (podružné přístroje a centrála) může probíhat prostřednictvím dvou výměnných komunikačních modulů. Moduly jsou využity, jak pro přenos naměřených dat do zákaznického displeje a případně pro vyčítání dat z až 8 podřízených měřících přístrojů (vodoměry, plynoměr, měřič tepla,..), tak pro komunikaci s nadřízeným komunikačním uzlem datakoncentrátorem či přímo centrálou. Pravý modul obsahuje také zálohovací baterii. Rozsah měření proudu přímé měření Elektroměry série AM 350 měří v rozsahu od náběhového proudu až do Imax s dostatečnou rezervou při dodržení standardu (stejnosměrné složky a harmonické složky). V rozsahu nad 100A elektroměr měří s předepsanou přesností, jen pokud stejnosměrné složky proudu nepřekročí 80A.

2 Blokové schéma - přímé zapojení Blokové schéma - nepřímé zapojení

3 Zobrazení měřených veličin Displej měřidla může zobrazovat široké spektrum hodnot v rozličných módech. Módy jsou normální, bateriový a servisní. Bateriový mód je při výpadku napájecího napětí, elektroměr po stisku tlačítka zobrazuje jen omezené množství údajů. Do servisního módu se elektroměr přepne speciálním povelem. A po výpadku napájení se automaticky přepne zpět do normálního módu. V ostatních případech je elektroměr v normálním módu. V každém z těchto modů je možné definovat data a zobrazovací sekvenci a to jak pro automatickou rotaci, tak pro ovládání tlačítky. Pomocí stisku tlačítek je pak možné listovat v seznamu zobrazovaných údajů nahoru a dolu. Doba přechodu mezi módy M1 a M2 (případně M3 a M4) je programovatelná. Bateriový mód M5 je možné vybudit jen na omezenou dobu (lze nastavit) a také doba k opětovnému vzbuzení do módu M5 je nastavitelná. Omezení chodu v módu M5 je z důvodu omezené životností baterie. Č. Název módu Aktivace módu Deaktivace módu poznámka M0 Nic odpojení napájení M1 M2 Normální manuál Normální autorotace Po připojení napájecího napětí a nebo z módu 1 po stisku tlačítka Automaticky po připojení napájecího napětí nebo z módu 1 po timeoutu M3 Servisní manuál Povelem a stiskem tlačítka M4 M5 Servisní autorotace bateriový Automaticky povelem nebo z módu 3 po timeoutu Výpadkem napájecího napětí a stiskem tlačítka Stisk tlačítka do módu 5, zapojení napájení do módu 2 Timeoutem do módu 2, povelem do módu 4, odpojením napájení a stiskem tlačítka do módu 5 Stiskem tlačítka do módu 1, povelem do módu 4, odpojením napájení a stiskem tlačítka do módu 5 Výpadkem napájení do módu 2, po timeoutu do módu 4, odpojením napájení a stiskem tlačítka do módu 5 Výpadkem napájení do módu 2, stiskem tlačítka do módu 3, odpojením napájení a stiskem tlačítka do módu 5 Obnovení napájení do módu 2Po timeoutu displej zhasne a jde opět rozsvítit až po definované době Displej nesvítí Běžný zákaznický mód zobrazování, údaje pro fakturaci Informace pro servisního technika, údaje pro analýzu Úsporný mód, nejnutnější údaje Stavový diagram módů displeje Symboly na LCD displeji

4 Odkaz symbol svítí nesvítí bliká Poznámka Převládající směry toku energií (činná a jalová) Blíží se doba výměny baterie 10% Přítomná fáze, správné pořadí 4 kwh, VA, h, V, A, W, 5 T1 a T4 Aktivní tarif 6 Velikost odebíraného výkonuviz popis bargrafu Baterie OK Nepřítomné napětí fáze 7 Aktivní, zapnuto omezení Neaktivní, omezení vypnuto 8 9 a a 11 Odpojeno trvale, není možné tlačítkem připojit Relé sepnuto, propojeno A2 a A3 připojeno Relé rozepnuto,propojeno A2 a A1 Baterii nutno okamžitě vyměnit méně než 5% Nesprávné pořadí fází nebo ve fázi je činná dodávka Limiter odpojil odpojovač, tlačítkem lze opět připojit Odpojeno, ale připraveno k opětovnému připojení 12 Vše OK Pozor důležitá událost 13 Zalogováno, komunikace probíhala v rámci timeout Nezalogováno, timeout na komunikaci Chyba při komunikaci -P činná dodávka +P činný odběr +Q jalový odběr -Q jalová dodávka Stav baterie:100 až 10% Indikace přítomnosti a sledu fázových napětí, indikace dodávky proudu Symboly jednotek pro zobrazovaný OBIS kód Indikace právě aktivního tarifu Orientační činný výkon Limiter omezovač proudu a výkonu Odpojovač obvodu za elektroměrem Univerzální symbol Popis na štítku pod displejem Stav přepínacího kontaktu relé Něco se stalo??? Událost/alarm magnet, tampering Elektroměr má připojení k centrále/datakoncentrátoru 15 Hodnota OBIS kód, výška 5mm 16 Hodnota Hodnota veličiny zobrazované OBIS kódem, výška 9mm Popis bargrafu Bargraf slouží pro orientační zjištění velikosti odebíraného výkonu. segment symbol Jednotlivé segmenty bargrafu jsou konfigurovatelné, proto je v tabulce uveden jen příklad. Hodnoty proudu jsou závislé na účiníku. Výkon 1F 1 Rozběhový proud 0,01A, elektroměr začíná měřit 1 a 2 75W cca 0,1A 1 až 3 300W cca 0,4A 1 až 4 750W cca 1A 1 až 5 3 kw cca 4,3A 1 až 6 15kW cca 22A Displej zobrazuje naměřené hodnoty, jednotku zobrazované veličiny (např. kwh, kw, V, A, h a další). Nižší 7-segmenty vlevo indikují OBIS kódy, vyšší 7-segmenty vpravo ukazují vlastní hodnotu registru, bargraf indikuje orientačně velikost odebíraného či dodávaného činného výkonu. V případě dodávky energie bargraf bliká. Symbol baterie ukazuje stav napětí zálohovací baterie. Symbol baterie svítí, pokud se blíží doba výměny baterie a bliká při nutnosti vyměnit baterii. Baterie je umístěna v komunikačním modulu a je možné ji vyměnit bez zásahu do měřící části elektroměru. Ostatní znaky jsou použity pro zobrazení pomocných (vysvětlujících) dat, např. aktuální tarif, stav relé, odpojovače, limiteru, Konkrétní použití symbolů je na popisku štítku elektroměru.

5 Příklady zobrazení na displeji 1. řádek indikace odběru +P, přítomny fáze L1, L2 a L3, aktuální tarif T1 2. řádek registr (odběr v tarifu T2) 1358,4kWh 3. řádek zalogováno(spojení s nadřízeným uzlem), relé R1 sepnuto, bargraf indikuje odběr 1. řádek indikace dodávky -P, přítomny fáze L1, L2, L3 (dodávka=bliká), aktuální tarif T3 2. řádek registr 74.7 (okamžitý výkon v L3) -1,679kW (dodávka) 3. řádek zalogováno, alarm, relé R1 a R2 sepnuto, limiter aktivní, bargraf bliká (dodávka) 1. řádek indikace odběru +P, přítomny fáze L1 a L3, aktuální tarif T2 2. řádek registr (odběr ve fázi L1) 19864,3kWh 3. řádek zalogováno(spojení s nadřízeným uzlem), limiter aktivní, bargraf indikuje rozběhový proud 1. řádek bez odběru, přítomny fáze L1, L2 a L3, aktuální tarif T4 2. řádek registr 52.7 (okamžité napětí v L2) 236,8 V 3. řádek odpojovač odpojen a připraven k nahození (bliká) 1. řádek bez odběru, přítomny fáze L1 a L2, aktuální tarif T2, baterie 2. řádek registr (aktuální čas) 20:19:33 3. řádek relé R2 sepnuto, odpojovač odpojen 1. řádek indikace odběru +P, přítomny fáze L1, L2 a L3, aktuální tarif T3 2. řádek registr 81.7 (okamžitý proud v L3) 50,738A 3. řádek alarm, R1 a R2 sepnuto, bargraf indikuje vysoký odběr 1. řádek bez odběru, provoz na baterii, aktuální tarif T1 2. řádek registr (aktuální datum) řádek relé R1 a R2 sepnuto 1. řádek bez odběru, přítomny fáze L1, L2 a L3, aktuální tarif T4 2. řádek registr C.50 (provozní čas elektroměru) 28539hod: 16min 3. řádek zalogováno, limiter odpojil odpojovač, připraveno k opětovnému připojení (obojí bliká) Přepínání tarifů: Elektroměry řady AM 350 jsou vybaveny schopností přepínání až 4 tarifů. Přepínání tarifů se provádí budˇ plánovaně nebo přímo. Plánovaně prostřednictvím tabulky časového spínání (spínací hodiny - scheduler). Přímo pomocí externích tarifních vstupů nebo prostřednictvím komunikace - povelem z centrály. Priorita spínání je definována v konfiguraci elektroměru. Indikace aktivního tarifu je zobrazena na displeji LCD symboly T1 až T4. Kalibrační dioda Elektroměr je vybaven testovací (kalibrační) LED diodou (zpravidla červenou nebo IR). Frekvence blikání diody je přímo úměrná odebírané energii. Konstanta diody je programovatelná při výrobě. Typicky je konstanta nastavena na imp/kwh a je vyznačena na štítku elektroměru.

6 Impulsní výstup S0 Na pomocné svorky elektroměru č. 20 a 21 je vyveden impulsní výstup S0. Výstup je zapojen jako otevřený kolektor. Je nutné tedy připojit externí napájecí napětí. Viz schéma zapojení svorkovnice. Frekvence spínání tohoto výstupu je úměrná odebírané energii. Konstanta je programovatelná při výrobě. Typicky je konstanta nastavena na 100imp/kWh a šíře impulzu na 40ms. Tyto údaje jsou vyznačeny na štítku. Optický výstup Optorozhraní odpovídá ČSN EN mód C a umožňuje přímé lokální vyčtení elektroměru. Vyčtení je provedeno pomocí optohlavy umístěné na přesné místo elektroměru (vpravo od displeje nad tlačítky). Elektrický vstup/výstup optohlavy je připojen na port RS232 nebo USB počítače nebo konektor mobilního zařízení (PDA). Elektroměr může být prostřednictvím tohoto rozhraní konfigurován podle toho jaké jsou nastaveny úrovně přístupu. Komunikační rychlost je konfigurovatelná, počáteční rychlost je typicky nastavena dle normy na 300Bd. Po navázání komunikace je možno rychlost komunikace zvýšit až na 9600Bd (dle použité optosondy). Podobně jako u displeje je možné definovat dva módy pro odečet servisní a normální. Do servisního módu se elektroměr přepne speciálním povelem. V ostatních případech a po výpadku je elektroměr nastaven v normálním módu. V obou módech je možné definovat vyčítaná data, formát a jejich sekvenci. Tlačítka elektroměru Obě tlačítka (horní a dolní) slouží pro manuální rotaci údajů na displeji elektroměru. Delším stiskem obou tlačítek současně (více jak 5s) nebo externím tlačítkem připojeným mezi fázi (svorka L1) a svorka C na pomocné svorkovnici je možné připojovat a odpojovat odpojovač elektroměru a tím i všechny obvody za elektroměrem. Přepnutí odpojovače je možné maximálně jednou za 30s. Poslední tlačítko je pod krytem elektroměru přístupné při otevření krytu modulu. Toto tlačítko slouží k servisním účelům. Volitelné komunikační moduly Elektroměry řady AM 350 mají slot pro instalaci dvou komunikačních modulů. Funkcí modulu je řídit komunikaci v systému AMM, přenášet data z/do elektroměru, komunikovat se zákaznickým displejem CID, podružnými měřícími přístroji (vodoměry, plynoměr, měřič tepla, ) a komunikovat s centrálou. Kromě toho modul obsahuje zálohovací baterii pro provoz elektroměru při výpadku napájecího napětí. Baterii lze jednoduše vyměnit bez zásahu do měřící části elektroměru po otevření krytu modulu elektroměru a krytu modulu. Modul komunikuje po GSM/GPRS, PLC, Ethernet, RS485, MBus a RF (Coronis 868 MHz) rozhraní. Komunikační moduly obsahují LED diody, které indikují stavy modulů. Moduly k elektroměrům AM 350 mají označení xxm350. Např: PTM350, BTM350, PLM350, GSM350, RSM350 a další.. Bližší informace o modulech jsou v jednotlivých technických specifikacích k jednotlivým modulům. V případě dodávky elektroměrů bez modulů, nahrazených pouze záslepkami (krabičky modulů bez elektroniky) nebude v elektroměru reálný čas. V elektroměru proto nebudou aktivovány (nebudou funkční) funkce související s reálným časem (vnitřní interní hodiny, záznamníky). Tyto funkce budou aktivovány až po vložení řádného bateriového nebo komunikačního modulu elektroměru. Přihlašování elektroměru k centrále Elektroměr osazený komunikačním modulem po zapnutí na síť automaticky vyšle přihlašovací zprávu do komunikační centrály. Pokud komunikační centrála potvrdí přijetí, je elektroměr nalogován. V opačném případě se elektroměr pokouší o nalogování opět po nějaké době. Stav komunikace je indikován na komunikačních modulech. Stav nalogování se zobrazuje na displeji elektroměru. Po úspěšném nalogování může elektroměr provádět povely přijímané z centrály a odesílat požadovaná data. Připojení zákaznického displeje Inteligentní vzdálený displej (pracovní označení CID) se používá pro komunikaci s elektroměrem a pro zobrazení dat na uživateli definovaném místě. Komunikace CIDu a elektroměru je bezdrátová nebo PLC. CID může být napájen z baterií nebo akumulátorů a popřipojení síťového adaptéru se může dobíjet. Na zákaznickém displeji je možné zobrazit profil všech podřízených měřidel (vodoměrů, plynoměru, měřiče tepla, ) a mnoho dalších informací. Nadřízený systém komunikuje s uživatelem prostřednictvím posílání textových zpráv na jeho CID, čímž ho informuje např. o stavu kreditu a dalších organizačních a provozních otázkách (plánované výpadky, upozornění, výstrahy, ). Bližší informace jsou v technické specifikaci k CID displeji. Registry elektroměru Kompletní přehled registrů záleží na FW elektroměru. Základem jsou energetické registry rozdělené podle směru energie, fází, tarifů a sumační registry. Jsou zde registry TOU (time of use) a registry maxim Pmax nebo Imax. Další pomocné registry ukazují okamžité efektivní hodnoty napětí, proudu, činného výkonu a účiníku. Elektroměr také zahrnuje speciální registry pro podřízená měřidla připojená na elektroměr (měřiče vody, plynu a tepla). Detaily nastavení tvoří část zákaznického listu. Obvod zálohovaného reálného času V elektroměru jsou SW realizovány hodiny reálného času a datumu. Tyto hodiny lze nastavit lokálně přes optorozhraní či dálkově prostřednictvím komunikačního modulu. Přesnost hodin je definována normou. Hodiny jsou zálohovány pro případ výpadku napájení baterií s dlouhou životností. Baterie je uložena v komunikačním modulu a lze ji vyměnit bez zásahu do měřící části elektroměru. Stav baterie se ukazuje na displeji. Hodiny jsou využívány dalšími funkcionalitami elektroměru: Schedule, záznamníku událostí, historie registrů, profily. Spínací hodiny (scheduler) Reálný čas je využíván kalendářem (schedulerem) pro řízení spínání až 4 tarifů. Podle těchto tarifů mohou být ovládána také až dvě pomocná relé, která mohou spínat další spotřebiče (elektrický ohřívač vody, elektrické přímotopné panely, ) v závislosti na tarifu. Tato funkcionalita může nahradit stávající systém HDO. Přepínání tarifů a pomocných relé může, ale nemusí být, na sobě navzájem nezávislé. Stavy relé jsou indikovány na displeji. Počet záznamů v scheduleru je omezen pamětí elektroměru (nastaveno na 255 řádků). Detaily nastavení spínacích hodin tvoří část zákaznického listu. Přesnost reálného času odpovídá normě ČSN EN a doba zálohy (kapacita a životnost baterie) je minimálně 15let. Historie registrů Scheduler se používá i pro zaznamenání některých hodnot registrů v předem definovaném čase. Příkladem může být zaznamenání energetických registrů ke konci fakturačního období (např. poslední den v měsíci v čase 23:59:59). Počet záznamů v paměti je omezen velikostí použité paměti.(zpravidla nastaveno na 15 měsíčních hodnot). Detaily nastavení tvoří část zákaznického listu. Profily registrů (load profile) Je možné nastavit periodické ukládání (dle reálného času elektroměru) až 8 různých registrů. Výběr těchto registrů se provádí konfigurací elektroměru. Počet uložených hodnot je závislý na konfiguraci. Typické použití je nastavení 15min profilu registru činné energie Počet záznamů je omezen podle velikosti použité paměti (zpravidla nastaveno 1000 záznamů cca 3měsíce á15min). Elektroměr může prostřednictvím některých komunikačních modulů získávat data z podružných zařízení, jakými mohou být vodoměry, plynoměry, měřiče tepla, Z takto získaných dat, může elektroměr

7 vytvářet profily spotřeb těchto zařízení. Podobně jako ostatní data, pak může tyto profily poskytnout centrále. Detaily nastavení tvoří část zákaznického listu. Záznamník událostí Manipulace s elektroměrem nebo překročení nějakého limitu je zaznamenáno s časovou značkou do záznamníku událostí. Časová značka je odvozena od reálného času elektroměru. Záznamník sleduje typicky tyto události: přítomnost silného ss mg pole při přiložení/oddálení silného pemanentního magnetu otevření krytu svorkovnice otevření krytu modulu a elektroměru výpadky a poklesy napětí pod/nad definovanou mez monitorování průměrné hodnoty proudu v mezích přepnutí tarifu s výjimkou plánovaného přepnutí(scheduler) přepnutí relé s výjimkou plánovaného přepnutí(scheduler) přepnutí odpojovače zákazníkem/tlačítky nebo omezovačem/ limiterem nulování maxim proudu a výkonu přes optorozhraní nebo dálkově Kapacita záznamníku je daná velikosti použité paměti (nastaveno na 10 posledních událostí od každého typu). Detaily nastavení tvoří část zákaznického listu. Poplašná hlášení (Alarmy) Poplašná hlášení mohou být volitelně přiřazena definovaným událostem; jsou vždy zaznamenána do elektroměru a vyslána do centrály. Typicky jsou to hlášení o napadení elektroměru (otevření krytu elektroměru, svorkovnice nebo modulu). Elektroměr, který vyslal alarm, musí dostat od centrály potvrzení o přijetí alarmu, jinak po určité době tento alarm zopakuje. Tato funkcionalita dělá z elektroměru aktivní komponentu AMM systému. Detaily nastavení tvoří část zákaznického listu. Limiter Limiter je elektronicky řízený omezovač/jistič. V případě, že limiter odpojil zařízení (z libovolného důvodu), je možné se opětovně připojit pomocí delšího stisku (více jak 5s) obou tlačítek na elektroměru, externího tlačítka či vzdáleného displeje. Stav odpojovače je indikován na displeji. Limiter může pracovat ve dvou režimech. V režimu jistič hlídá, zda není překročena limitní hodnota fázového proudu po definovanou dobu. V případě překročení proudu na delší než definovanou dobu jsou obvody za elektroměrem limiterem odpojeny. Ve druhém režimu se hlídá plovoucí průměrná odebíraná energie za definovaný čas (obdoba 1/4hodinového maxima). V případě překročení dochází opět k odpojení. Limiter může mít až 2x8 (8x proud, 8x výkon) přednastavených hodnot pro omezení. Aktivní je však vždy jen jeden limit (resp. jeden limit pro fázový proud a jeden pro celkový výkon). Detaily nastavení tvoří část zákaznického listu. Popis čelního panelu elektroměru Schéma připojení elektroměru - přímé připojení L1 L2 L3 T1-4 SO T1 L1 L2 L3 N A2 B2 A3 A1 T2 B3 B1 Schéma připojení elektroměru - nepřímé připojení L1 L2 L3 T1-4 SO T1 L1 L2 L3 N 1 k K 2 3 l L 4 k K 5 6 l L 7 k K 8 9 l L A2 B2 A3 A1 T2 B3 B1

8 Rozměrový výkres svorkovnice Rozměrový náčrt A1 A2 A3 B1 B2 B3 15/ Technická data Základní údaje třída přesnosti třída A nebo B podle ČSN EN , konstanta elektroměru (testovací LED výstup) programovatelný, obvykle imp/1 kwh připojení přímé čtyřvodičové nebo nepřímé (přes transformátory) nominální napětí U n podle náležitostí 3x100 V až 3x230 V rozsah provozního napětí 0,75 U n to 1,15 U n vlastní spotřeba každého napěťového obvodu (bez vloženého modulu) max. 1,5 W, max. 5 VA cap. vlastní spotřeba proudového obvodu max. 0,01 VA nominální frekvence 50 Hz provozní frekvence 45 to 55 Hz Přímý elektroměr AM 350 referenční proud I REF 5 A maximální proud I max trvalý možno v celých násobcích I REF od 40 A do 100 A startovací proud I ST menší než 15 ma minimální proud I min 0,25 A přechodový proud I TR 0,5 A maximální měřící rozsah 15 ma až 125 A Nepřímý elektroměr AM 350.I jmenovitý proud I N 5 A maximální proud I max trvalý 6 A nebo 10 A startovací proud I ST menší než 5 ma minimální proud I min 0,05 A přechodový proud I TR 0,25 A maximální měřící rozsah 5 ma až 10 A Výstupy testovací IR výstup programovatelný, obvykle imp./ 1 kwh pulsní výstup SO třída A dle ČSN EN připojení výstupu přímé, dvouvodičové, výstup typu otevřený kolektor počet impulzů programovatelný od 0,15 do imp./1 kwh šířka impulzů programově nastavitelná, obvykle 40 ms napájecí napětí jmenovité 24 Vss napájecí napětí maximální 30 Vss proud 5 až 15 mass maximální délka vedení 1000 m

9 Parametry výstupního relé počet výstupních relé 2 spínací schopnost 1 relé, trvale I C trvale 8 A, cos φ = 1 max. suma proudů 2 relé I totál 16 A, cos φ = 1 el. životnost výstupních (v max. zátěži) min. 2 x 10 5 cyklů Z/V mechanická životnost výstupních relé min. 1 x 10 6 cyklů Z/V Parametry odpojovače max. vypínací proud I C trvale 100 A, cos φ = 1 el. životnost relé (v max. zátěži) min. 5 x 10 3 cyklů Z/V mechanická životnost relé min. 1 x 10 6 cyklů Z/V Reálný čas elektroměru přesnost dle ČSN EN doba zálohy min. 15 let typ baterie Li-SOCl 2 kapacita baterie min mah jmenovité napětí baterie 3,6V Vliv prostředí teplotní rozsah provozní -25 C až + 55 C rozšířený provozní -40 C až + 70 C skladovací -35 C až + 65 C rozšířený skladovací -40 C až + 70 C krytí IP 51 podle ČSN EN Odolnost proti napěťovým impulzům impulzní napětí tvar impuizu Odolnost proti trvalému přepětí Napětí mezi fází a nulovým vodičem Elektromagnetická kompatibilita 6 kv 1,2 μs/ 50 μs až 450V eektrostatické výboje podle ČSN EN zkušební napětí 8 kv počet výbojů 10 vysokofrekvenční elektromagnetické pole podle ČSN EN stupeň náročnosti 3, vertikální i horizontální polarizace kmitočtové pásmo 80 MHz to 2 GHz intenzita elektrického pole 30 V/m rychlé přechodové jevy (skupiny impulzů ) podle ČSN EN trvání skupiny impulzů 15 ms perioda skupiny impulzů 300 ms trvání zkoušky 60 s zkušební napětí 4 kv potlačení rádiového rušení podle ČSN EN špičkový průběh rušivého napětí v pásmu MHz špičkový průběh intenzity elektromagnetického pole v pásmu MHz odolnost proti rušení šířeným po vedení dle ČSN EN MHz Váha a rozměry hmotnost bez vložených modulů zhruba 2,7 kg šířka 170 mm výška 280 mm hloubka 99 mm uchycení dle rozměrového náčrtu (šířka x výška) 150 x 230 mm rozměry pouzdra odpovídá standardu DIN pracovní poloha vertikální Připojení nulového a proudových vodičů průměr svorek 7,2 mm maximální průřez vodiče 35 mm 2 minimální průřez vodiče 4 mm 2 připojovací šrouby M6 x 12 tvar a průměr hlavy CH (válcová hlava) / 6,5mm křížový zářez.. typ SL-PZ (kombinovaný Pozidrive, velikost 2 podle ISO 4757

10 třída pevnosti.. 5,8 kroutící moment 5,6 (M6) Nm Připojení ostatních vodičů průměr svorek 3,2 mm maximální průřez vodiče 6mm² minimální průřez vodiče 0,75 mm 2 připojovací šrouby M3 x 6 tvar a průřez hlavy PN (půlkulová Head) / 5,3 mm drážka SL-PZ (Combination Sloted Pozidrive), velikost 1 podle ISO 4757 třída pevnosti 5,8 kroutící moment 0.,2 Nm ostatní technické parametry jsou v souladu s EN , ČSN EN a MID směrnicí (ČSN EN a ČSN EN ) Konstrukce elektroměru Konstrukce elektroměru odpovídá tradičnímu osvědčenému pojetí a je navržena tak, aby odolávala náročným provozním podmínkám, umožňovala snadnou manipulaci a měla zvýšenou odolnost proti neoprávněným odběrům. Konstrukční řešení umožňuje jednoduchou instalaci. Montáž se provádí pomocí tří šroubů na tzv. kříž. Rozteč je možné nastavit vysunutím oka na dva rozměry 155 mm (DIN 43857) a 175 mm. Soubor plombovacích míst zaručuje bezpečnou kontrolu neoprávněného zásahu na různá zakrytá místa elektroměru. Pouzdro i svorkovnice elektroměru svými rozměry odpovídají standardu DIN Kryt umožňuje skládání elektroměrů na sebe při skladování. Displej AM 350 je umístěn v horní polovině přístroje, nesymetricky ve svislé ose. Elektroměry mohou být vybaveny vyměnitelným komunikačním modulem. Tento modul lze vyměnit bez zásahu do měřící části elektroměru. Moduly jsou mechanicky i galvanicky (kromě síťového napájení) odděleny od elektroniky samotného elektroměru. Popisy modulů jsou v samostatných technických specifikacích. Instalace Montáž se provádí pomocí tří šroubů na tzv. kříž. Soubor plombovacích míst zaručuje bezpečnou kontrolu neoprávněného zásahu na různá zakrytá místa elektroměru. Oprávnění pro instalaci Pro instalaci elektroměru je nutné zabezpečit následující požadavky: iinstalaci smějí provádět osoby znalé nebo s vyšší kvalifikací, které byly náležitě vyškoleny iinstalaci je možné provádět pouze na k tomu účelu připravené a upravené plochy, což je nutné před zahájením instalace zkontrolovat. iinstalaci se uskutečňují podle připojovacích podmínek uživatele. Provádění instalace K instalaci je nezbytné použít: elektroměr se správným označením, se správně vyplněným štítkem a s předepsanými plombami; připojovací schéma elektroměru předepsaný spojovací materiál pro upevnění elektroměrů (šrouby,...) plomby a plombovací kleště pro zaplombování krycí destičky a krytu svorkovnice předepsané, nepoškozené nářadí indikační nebo měřicí přístroj s bzučákem Připojení vodičů změřit, zda jsou přívodní vodiče bez napětí odizolovat potřebnou délku přívodních vodičů zastrčit vodiče do odpovídajících svorek svorkovnice, utáhnout svorkovnicové šrouby momentem 3 až 5 Nm Mají-li vodiče malý průřez, je nutné dbát na jejich správné umístění ve svorkovnici. Správné umístění je takové, aby byl vodič umístěn ve žlábku svorkovnice. K ověření, že je vodič správně k pásku přitisknut se doporučuje použít zkušební měřicí přístroj. Kontrola instalace Po instalaci zkontrolovat: zda identifikační číslo odpovídá předepsanému umístění elektroměru zda je spojen můstek mezi napěťovou a proudovou svorkou v horní části svorkovnice dokonalé dotažení šroubů svorkovnice zda je ve správném pořadí připojen vstupní a výstupní vodič zda je správně připojen nulový vodič nesprávné připojení může vést ke zničení elektroměru funkci elektroměru, zda svítí příslušné LED diody nebo zda jsou zobrazovány odpovídající znaky na displeji (není chybové hlášení) správnost přepínání a označování sazeb Po úspěšné kontrole namontovat kryt svorkovnice a zaplombovat jej. Utahovací momenty šroubů Připojení proudových vodičů Ostatní připojovací svorky Plombovací šrouby krytů Co dělat když něco nefunguje Displej se nerozsvítil Bliká symbol E a je zobrazena hodnota napětí 310 V Blikají postupně L1, L2, L3 Bargraf bliká Elektroměr nekomunikuje s výčtovým zařízením(pda,pc..) Nevysílá impulsy S0 Elektroměr nekomunikuje s centrálou M6x12 3 až 5,6 Nm minimální průřez vodiče 4 mm 2 M3x6 0,7 Nm Minimální průřez vodiče 1,5 mm 2 M4 0,5Nm průměr otvoru pro plombu 3 mm v přívodních vodičích není napětí jsou rozpojeny derivační propojky elektroměr je určen pro jiné napětí na fázi vzniklo přepětí, například 280V a vyšší měřeno proti N nesprávné pořadí fází (prohoďte libovolné 2 fáze) nesprávné připojení záměna pořadí L a N zákazník má zdroj energie (dodávka) není připojena hlavice k PC, PDA, nevhodně nastavený sériový port na PC, PDA, nesprávně nastavená startovací rychlost nesprávně zvolená adresa elektroměru SW nepodporuje tento typ zařízení špatně zapojené svorky 20, 21 nevhodně zvolené napětí a proud komunikační linka je delší než m nepřipojený komunikační modul nepřipojený komunikační kabel slabý signál pro komunikaci neznámý elektroměr pro centrálu nesprávná (nebo žádná) AMM adresa elektroměru

11 Typové značení elektroměru AM 350. #. # # - # #. # # - # #. # # # připojení přímé připojení nepřímé D I bez odpojovače 0 s odpojovačem, max. proud odpojovače = I max proud elektroměru 1 druh komunikačního modulu interní komunikační modul vyměnitelný komunikační modul více (dva) vyměnitelné komunikační moduly interní i vyměnitelný komunikační modul bez komunikačního modulu I E B C N zákaznické modifikace FW zákaznické modifikace HW typ interního modulu bez interního modulu M0-M9 M0 bez externího ovládání tarifů 0 vnitřní propojení tarifů na L 1 vnitřní propojení tarifů je vyvedeno na svorku 15 4 vnitřní propojení tarifů na N 5 bez externího přepínání tarifů přepínání tarifů - česká logika přepínání tarifů - evropská logika přepínání tarifů - zákaznická logika X C E Z jednotarif 1 dvoutarif 2 třítarif 3 čtyřtarif 4 jednotarif bez SO 5 dvoutarif bez SO 6 třítarif bez SO 7 čtyřtarif bez SO 8 Požadavky na údržbu Péče a údržba Elektroměr je bez-údržbový výrobek se stanovenou minimální provozní životností 15 let. Pro případné čištění vnějšího povrchu od prachu a jiných nečistit výrobce nedoporučuje užití organických rozpouštědel, agresivních chemikálií, abrasivních čistících prostředků. Dodržujte předepsané skladovací teploty, jejich nedodržení může zkrátit životnost elektronických součástí. Chraňte elektroměr před mokrem a vlhkem. Srážky, vlhkost a tekutiny obsahující minerály, které způsobují korozi elektrických obvodů. Pokud elektroměr navlhne. Nepokládejte elektroměr a ani jej nesušte položením na zdroj tepla nebo do nich (např. mikrovlnná trouba, klasická trouba nebo radiátor). Elektroměr se může přehřát a některé jeho části explodují. Nevystavujte elektroměr nadměrnému teplu, může dojít k deformaci krytů. Elektroměr neuchovávejte v chladných prostorách. Zvlášť s následným opětovným ohřevem (na nominální provozní teplotu) vlhkost pak může v přístroji zkondenzovat a poškodit elektronické součástky, nebo dojít ke nížení izolačních vlastností elektroměru. Servis ZPA Smart Energy a.s obchodní značka SMART ENERGY Komenského 821 Tel.: zpa@zpa.cz TRUTNOV Fax: Česká republika

12 Popis povelů pro přepnutí elektroměru do servisního módu Tento povel slouží pro přepnutí elektroměru do servisního módu, který umožňuje zkrátit dobu ověření elektroměru. V tomto módu elektroměr zobrazuje načítanou energii v rozsahu čtyři celá čísla a až čtyři za desetinnou čárkou.povel pro přepnutí elektroměru do servisního módu je zaslán prostřednictvím ověřovací stanice přes optickou hlavici IR zkonstruované podle ČSN EN k jednotlivým elektroměrům. Tento mód je ukončen automaticky po odpojení elektroměru od elektrické sítě. PC ELM /?Adresa zařazení! CR LF PC ELM / ZPA4AM 350.v70_004CR LFP PC ELM ACK 0 Z 1CR LF PC ELM SOH P 0 STX (Data) ETX BCC PC ELM SOH P 1 STX (Heslo) ETX BCC PC ELM ACK PC ELM SOH E2 STX 0101() ETX BCC PC ELM ACK PC ELM SOH B 0 ETX BCC PC ELM ACK 300 Bd Z Bd Přeprava elměru, likvidace obalů, montáž Pro přepravu musí být elektroměr zabaleny buď v originálním balení, v jakém byl dodáváván výrobcem nebo v takovém balení, které nemůže zapříčinit poškození v důsledku manipulace nebo přepravy. Způsob a likvidace nefunkčního výrobku a obalového materiálu: Výrobky na konci své životnosti je nutno předat specializovaným organizacím, které se zabývají separováním použitých materiálů, případně jejich recyklací a nepoužitelné výrobky pak ekologicky zlikvidovat v souladu se Zákonem o odpadech. ZPA Smart Energy a.s. v souladu s ustanovením 37k, odst.1. zákon a 185/2001 Sb. (ve znění podle pozdějších změn a doplňků) zajišťuje oddělený sběr elektropřístrojů. Podmínky pro předání vyřazeného elektropřístrojů k oddělenému sběru upravuje Kupní smlouva. Pokud není ve smlouvě uvedeno jinak, sběrným místem je ZPA Smart Energy a.s. Výrobek: neobsahuje radioaktivní, karcinogenní ani jinak zdraví a životní prostředí poškozující materiály, všechny použité plasty jsou recyklovatelné. Obalové materiály: speciální obalové krabice jsou recyklovatelné, upotřebené krabice předat organizacím, které je využijí jako zdroj druhotných surovin nebo energií. Upozornění výrobce: Výrobek je schopen bezpečného provozu. Výrobce vydal Prohlášení o shodě dle 13 zák. 22/97 sb. I přes tuto skutečnost však výrobce upozorňuje na riziko možného nebezpečí vyplývajícího z nesprávné manipulace nebo nesprávného použití výrobku: Montáž a údržbu musí provádět osoba znalá s příslušnou elektrotechnickou kvalifikací, která seznámí provozovatele s podmínkami bezpečného provozu. Výrobek nesmí být užíván k jiným účelům než je vyroben. Výrobek nesmí být svévolně upraven oproti typovému provedení. Výrobek nesmí být provozován na jiné napětí, proud a kmitočet, než byl vyroben nebo odborně upraven. Výrobek musí být umístěn a zajištěn tak, aby byla znesnadněna, případně znemožněna manipulace osobám bez elektrotechnické kvalifikace, zejména dětem. Před každým novým uvedením do provozu např. po opravě, údržbě apod. musí být obnoveno v plném rozsahu krytí a všechna opatření pro zajištění bezpečnosti a provedena revize revizním technikem. Při provozu je třeba dbát na to, aby v prostoru, kde je výrobek instalován, nevzniklo nebezpečí požáru nebo výbuchu při vzniku plynů, výparů hořlavých kapalin a výskytu hořlavého prachu. Každá manipulace s výrobkem osobou znalou, mimo měření izolovanými hroty měřícího přístroje, musí být prováděna bez napětí. Výrobek nesmí být provozován v podmínkách a prostředí, které nezaručují bezpečný provoz (např. umístění na hořlavém podkladu, kryt z hořlavého materiálu, nedokonalé krytí proti vniknutí cizích těles případně proti vodě nebo jiným kapalinám). Výrobek nesmí být provozován v prostorech s větším chvěním a otřesy, než uvádí technická specifikace. Jestliže uživatel nebude respektovat některé ze shora uvedených upozornění a jestliže v příčinné souvislosti s tímto nedodržením vznikne závada, odpovědnost výrobce za vadu nevzniká. ZPA Smart Energy a.s., Komenského 821, Trutnov, Česká republika Tel.: , fax: zpa@zpa.cz, http.: //

Třífázové statické činné elektroměry

Třífázové statické činné elektroměry Třífázové statické činné elektroměry ED 310, ED 310.I Displej, odběr i dodávka, 4 tarify Elektroměr ED 310 a ED 310.I (dále jen ED 310) - elektronické, programovatelné elektroměry pro sledování odběru

Více

Jednofázové statické elektroměry am 150 Měřící systém Rozsah měření proudu přímé měření Technická specifikace č.: C - 7 27 05, duben 2011

Jednofázové statické elektroměry am 150 Měřící systém Rozsah měření proudu přímé měření Technická specifikace č.: C - 7 27 05, duben 2011 Jednofázové statické elektroměry AM 150 Elektroměry řady AM150 jsou moderní, elektronická, plně programovatelná měřidla určená pro použití v systémech AMM pro monitorování a kontrolu spotřeby elektrické

Více

Třífázový statický ELEktroměr

Třífázový statický ELEktroměr Třífázový statický ELEktroměr ZE 312 Elektroměr ZE312.Dx je třífázový jedno nebo dvoutarifní elektroměr určený pro měření spotřeby elektrické energie v obytných a obchodních prostorách a v lehkém průmyslu.

Více

TŘÍFÁZOVÉ STATICKÉ ČINNÉ ELEKTROMĚRY ZE310, ZE310.I

TŘÍFÁZOVÉ STATICKÉ ČINNÉ ELEKTROMĚRY ZE310, ZE310.I TŘÍFÁZOVÉ STATICKÉ ČINNÉ ELEKTROMĚRY ZE310, ZE310.I S LCD DISPLEJEM Elektroměr ZE310 a ZE310.I (dále jen ZE310) -jsou statické elektroměry pro měření odběru i dodávky činné elektrické energie. Při vývoji

Více

Jednofázový a třífázový

Jednofázový a třífázový Jednofázový a třífázový statický elektroměr AM 160 AM 360 Statické elektroměry řady AM x60 jsou moderní měřidla určená pro použití v systémech AMM pro monitorování, kontrolu a ovládání spotřeby elektrické

Více

JednofázovÝ CHYTRÝ AM150

JednofázovÝ CHYTRÝ AM150 JednofázovÝ CHYTRÝ elektroměr AM150 Elektroměry řady AM150 jsou moderní, elektronická, plně programovatelná měřidla určená pro použití v systémech AMM pro monitorování a kontrolu spotřeby elektrické energie.

Více

Třífázový chytrý elektroměr

Třífázový chytrý elektroměr Třífázový chytrý elektroměr AM350 Elektroměry řady AM350 jsou moderní, elektronická, plně programovatelná měřidla určená pro použití v systémech AMM pro monitorování a kontrolu spotřeby elektrické energie.

Více

E350 řada 2. ZCF100Ax/Cx s2. Technické údaje. Elektroměry IEC/MID pro domácnosti

E350 řada 2. ZCF100Ax/Cx s2. Technické údaje. Elektroměry IEC/MID pro domácnosti Elektroměry IEC/MID pro domácnosti ZCF100Ax/Cx s2 E350 řada 2 Technické údaje Společnost Landis+Gyr vychází ze své tradice měřidel s otevřenou komunikací a uvádí na trh nejnovější generaci flexibilního

Více

Jednofázový a třífázový elektronický elektroměr

Jednofázový a třífázový elektronický elektroměr Jednofázový a třífázový elektronický elektroměr AM 160 AM 360 Elektronické elektroměry řady AM x60 jsou moderní měřidla určená pro použití v systémech AMM pro monitorování, kontrolu a ovládání spotřeby

Více

TŘÍFÁZOVÝ elektronický elektroměr Ze314 Technická specifikace č.: TS.0012.02.CZ, prosinec 2015

TŘÍFÁZOVÝ elektronický elektroměr Ze314 Technická specifikace č.: TS.0012.02.CZ, prosinec 2015 TŘÍFÁZOVÝ elektronický ELEKTROMĚR ZE314 Elektroměr řady ZE314 je moderní, plně programovatelný elektroměr pro sledování odběru elektrické energie v oblasti maloodběru. Je schopen plnit požadavky na sledování

Více

Jednofázový elektronický elektroměr

Jednofázový elektronický elektroměr Jednofázový elektronický elektroměr ZE112 Elektroměr ZE112 je jednofázový jedno až čtyřtarifní elektroměr určený pro měření spotřeby elektrické energie v obytných a obchodních prostorách a v lehkém průmyslu.

Více

Třífázový elektronický

Třífázový elektronický Třífázový elektronický ELEktroměr ZE312 Elektroměr řady ZE312 je třífázový jedno až čtyřtarifní elektroměr určený pro měření spotřeby elektrické energie v obytných a obchodních prostorách a v lehkém průmyslu.

Více

TřífázovÝ, čtyřtarifní elektroměr DTS 353F-3. Jedná se o třífázový, 4-tarifní elektroměr s rozhraním RS485 k osazení na lištu DIN.

TřífázovÝ, čtyřtarifní elektroměr DTS 353F-3. Jedná se o třífázový, 4-tarifní elektroměr s rozhraním RS485 k osazení na lištu DIN. TřífázovÝ, čtyřtarifní elektroměr DTS 353F-3 odběr i dodávka Jedná se o třífázový, 4-tarifní elektroměr s rozhraním RS485 k osazení na lištu DIN. Tento elektroměr splňuje požadavky norem EN50470-1/3. Je

Více

ZE110.D (ZE110.DE, ZE110.DK)

ZE110.D (ZE110.DE, ZE110.DK) Jednofázové Elektronické elektroměry ZE110.D (ZE110.DE, ZE110.DK) DISPLEJ, ODBĚR (I DODÁVKA), AŽ 4-TARIFY, EXTERNÍ MODUL, INTERNÍ MODUL Elektroměry řady ZE110.DE a ZE110.DK jsou moderní, elektronické,

Více

E350. ZxF100Ax/Cx řada 2. Technická data. Elektroměry IEC/MID pro domácnosti

E350. ZxF100Ax/Cx řada 2. Technická data. Elektroměry IEC/MID pro domácnosti Elektroměry IEC/MID pro domácnosti ZxF100Ax/Cx řada 2 E350 Technická data Společnost Landis+Gyr vychází ze své tradice měřidel s otevřenou komunikací a uvádí na trh nejnovější generaci flexibilního modulárního

Více

TřífáZový ElEkTroniCký ElEkTroměr ZE311 Technická specifikace č.: TS CZ, červen 2015

TřífáZový ElEkTroniCký ElEkTroměr ZE311 Technická specifikace č.: TS CZ, červen 2015 Třífázový Elektronický ELEktroměr ZE311 Elektroměr ZE311 je třífázový jedno až čtyřtarifní elektroměr určený pro měření spotřeby elektrické energie v obytných a obchodních prostorách a v lehkém průmyslu.

Více

Vlastnosti a technické parametry

Vlastnosti a technické parametry Jednofázový, jednotarifní ELEKTROMĚR DDS 353H-3 DDS353H-3 je jednofázový 100 A elektroměr k osazení na DINlištu. Jedná se o multifunkční měřidlo energie. I přes svou malou šířku, která je pouhých 18 mm,

Více

Jednofázové statické elektroměry

Jednofázové statické elektroměry Jednofázové statické elektroměry ZE 110 Displej, odběr i dodávka, 4 tarify Elektroměry řady ZE 110 jsou moderní elektronické, plně programovatelné elektroměry pro sledování a řízení odběru elektrické energie

Více

Řada ODIN Stručný přehled výrobků

Řada ODIN Stručný přehled výrobků Stručný přehled výrobků Klíčové aplikace V budovách pro obchodní činnost Měření v objektu Výkonnostní parametry elektroměru Jednofázový a trojfázový Přímé připojení do 65 A Činná energie Třída přesnosti

Více

ŘADA 7E Elektroměr elektronický. 7E xx

ŘADA 7E Elektroměr elektronický. 7E xx ŘADA lektroměr elektronický ŘADA elektronické elektroměry činné energie jedno- nebo dvousměrné s rozhraním (RS485), pro 1- nebo 3-fázový proud, pro přímé měření nebo měření přes měřicí transformátor optimální

Více

JednofázovÝ elektronický elektroměr

JednofázovÝ elektronický elektroměr JednofázovÝ elektronický elektroměr ZE114 Elektroměr řady ZE114 je moderní, plně programovatelný elektroměr pro sledování odběru elektrické energie v oblasti maloodběru. Je schopen plnit požadavky na sledování

Více

Základnová stanice SyM² ZMK400 Technická data

Základnová stanice SyM² ZMK400 Technická data 1 Elektroměry podle IEC / MID Průmyslové a komerční Základnová stanice SyM² ZMK400 Technická data ZMK400CE základnový modul představuje novou řadu synchronních elektroměrů doplněných o modulární koncepci

Více

E550. ZMG400AR/CR řada 2. Technické údaje. Elektroměry IEC/MID průmyslové+komerční

E550. ZMG400AR/CR řada 2. Technické údaje. Elektroměry IEC/MID průmyslové+komerční Elektroměry IEC/MID průmyslové+komerční ZMG400AR/CR řada 2 E550 Technické údaje Společnost Landis+Gyr vychází ze své tradice průmyslových měřidel a uvádí na trh výrobek E550 řady 2, zástupce nejnovější

Více

KOMUNIKAČNÍ MODUL RGM 110

KOMUNIKAČNÍ MODUL RGM 110 KOMUNIKAČNÍ MODUL RGM 110 Systém AMM (Automated Meter Management) umožňuje měřit a přenášet naměřená data, monitorovat a řídit zatížení sítě. Jedním ze základních stavebních prvků systému AMM je elektroměr

Více

Elektroměr elektronický

Elektroměr elektronický ŘADA 7 lektroměr elektronický ŘADA 7 1-fázový elektroměr činné energie pro přímé měření s mechanickým počítadlem, s nebo bez MID certifikátu, SO-rozhraní 7.12.8.230.0001 7.13.8.230.0010 7.16.8.230.0010

Více

E230 ZMR100AR/CR. Technické údaje. Elektroměry BS/IEC/MID pro domácnosti

E230 ZMR100AR/CR. Technické údaje. Elektroměry BS/IEC/MID pro domácnosti Elektroměry BS/IEC/MID pro domácnosti ZMR100AR/CR E230 Technické údaje Elektroměry E230 ToU zaznamenávají spotřebu činné a jalové energie primárně ve třífázových čtyřvodičových sítích. Elektroměr lze použít

Více

CAM 3500. Na PLC sběrnici je dán limit rychlostí komunikace. Zpravidla se počet měřidel pohybuje mezi 100 až 500 na datakoncentrátor.

CAM 3500. Na PLC sběrnici je dán limit rychlostí komunikace. Zpravidla se počet měřidel pohybuje mezi 100 až 500 na datakoncentrátor. Data koncentrátor CAM 3500 Data koncentrátor je plně programovatelné zařízení užívaně v AMM systému pro řízení komunikace na sběrnici a sběr dat z podřízených měřidel. Základem je deska TS7260 s procesorem

Více

ZE110.D (ZE110.DE, ZE110.DK)

ZE110.D (ZE110.DE, ZE110.DK) JednofázovÝ ElektronickÝ elektroměr ZE110.D (ZE110.DE, ZE110.DK) DISPLEJ, ODBĚR (I DODÁVKA), AŽ 4-TARIFY, EXTERNÍ MODUL, INTERNÍ MODUL Elektroměry řady ZE110.DE a ZE110.DK jsou moderní, elektronické, plně

Více

E35C. Komunikační modul Pro domácnosti. AD-FU/CU/GU verze 4.0. Technické údaje

E35C. Komunikační modul Pro domácnosti. AD-FU/CU/GU verze 4.0. Technické údaje Komunikační modul Pro domácnosti AD-FU/CU/GU verze 4.0 E35C Technické údaje Komunikační moduly E35C AD-xU verze 4.0 zajišťují komunikaci TCP/IP prostřednictvím mobilní sítě 2G/3G mezi měřidly E350 a centrálním

Více

Jednofázové a třífázové

Jednofázové a třífázové Jednofázové a třífázové chytré elektronické elektroměry AM160 AM360 Elektronické elektroměry rodin AMx60 a AMx65 jsou moderní měřidla určená pro použití v systémech AMM pro monitorování, kontrolu a ovládání

Více

ZE310, ZE310.I. Měřící systém

ZE310, ZE310.I. Měřící systém TŘÍFÁZOVÉ elektronické ČINNÉ ELEKTROMĚRY ZE310, ZE310.I S LC DISPLEJEM Elektroměr ZE310 a ZE310.I (dále jen ZE310) - jsou statické elektroměry pro měření odběru i dodávky činné elektrické energie. Při

Více

Jednofázové a třífázové

Jednofázové a třífázové Jednofázové a třífázové chytré elektronické elektroměry AM163 AM363 Elektronické elektroměry rodin AMx60, AMx63 a AMx65 jsou moderní měřidla určená pro použití v systémech AMM pro monitorování, kontrolu

Více

Jednofázové a třífázové

Jednofázové a třífázové Jednofázové a třífázové chytré elektronické elektroměry AM165 AM365 Elektronické elektroměry rodin AMx60 a AMx65 jsou moderní měřidla určená pro použití v systémech AMM pro monitorování, kontrolu a ovládání

Více

E35C. AD-FE/CE, verze 4.0. Technická data. Komunikační modul pro domácnosti

E35C. AD-FE/CE, verze 4.0. Technická data. Komunikační modul pro domácnosti Komunikační modul pro domácnosti AD-FE/CE, verze 4.0 E35C Technická data Komunikační moduly E35C AD-FE verze 4.0 zajišťují komunikaci TCP/IP přes Ethernet mezi měřidly E350 a centrálním systémem. Pomocí

Více

Manuál k průběhovému elektroměru Landis + Gyr E650 - ZMD 310 CT S3a B32

Manuál k průběhovému elektroměru Landis + Gyr E650 - ZMD 310 CT S3a B32 Manuál k průběhovému elektroměru Landis + Gyr E650 - ZMD 310 CT 44.2409 S3a B32 Obecný popis: ZMD 310 je 4 kvadrantní, přímý, 3 fázový statický elektroměr s LCD displejem pro měření činné a jalové energie

Více

E450. ZMX310Gx 2G/3G 3-fázový. Technické údaje. Elektroměry IEC/MID pro domácnosti

E450. ZMX310Gx 2G/3G 3-fázový. Technické údaje. Elektroměry IEC/MID pro domácnosti Elektroměry IEC/MID pro domácnosti ZMX310Gx 2G/3G 3-fázový E450 Technické údaje E450 je inteligentní elektroměr pro nové energetické trhy. Nabízí spolehlivý provoz a mnohostrannou funkcionalitu. Modulární

Více

Návod na digitální panelové přístroje typové řady N24 a N25

Návod na digitální panelové přístroje typové řady N24 a N25 Návod na digitální panelové přístroje typové řady N24 a N25 1. POUŽITÍ Přístroje řady N24 a N25 jsou digitální přístroje určené pro měření unipolárních nebo bipolárních stejnosměrných napětí nebo proudů,

Více

Chytré měření a jeho specifikace

Chytré měření a jeho specifikace Pracovní skupina NAP SG A17P12 25. září 2017 Zadání specifikace měřidla Karta P12 1. Workshop 24. 4. 2017 1. Analýza dopadů přenášení a zpracovávání měřených profilů toků energie na OPM distributorem.

Více

Oblast použití. Rozsah 999999,9 kwh Rozlišení hrubé 0,1 kwh Rozlišení jemné 0,01 kwh

Oblast použití. Rozsah 999999,9 kwh Rozlišení hrubé 0,1 kwh Rozlišení jemné 0,01 kwh EME-103 Elektroměr třífázový polopřímý/nepřímý pro měření odběru činné energie ve třídě přesnosti 2 s velkým dynamickým rozsahem a odděleným rychlým impulsním výstupem Oblast použití Elektroměr EME-103

Více

Elektroměry Ex9EM. Základní elektroměry splňující požadavky ČSN EN , ČSN EN Montáž na DIN lišty

Elektroměry Ex9EM. Základní elektroměry splňující požadavky ČSN EN , ČSN EN Montáž na DIN lišty Ex9EM Základní elektroměry splňující požadavky ČSN EN 62052-11, ČSN EN 62053-21 Montáž na DIN lišty Jmenovité pracovní napětí Ue 230/400 V AC Přímé i něpřímé měření pomocí CT Multi-tarifní nebo 1-tarifní

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK S DIGITÁLNÍM NULOVÁNÍM typ TENZ 2215 ve skříňce DIN35 www.aterm.cz 1 1. ÚVOD...3 2. OBECNÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU...4 3. TECHNICKÝ POPIS TENZOMETRICKÉHO PŘEVODNÍKU...4

Více

ET340. NÁVOD K MONTÁŽI A NASTAVENÍ Kód originálu: ENIKA CZ, s.r.o.

ET340. NÁVOD K MONTÁŽI A NASTAVENÍ Kód originálu: ENIKA CZ, s.r.o. ET340 NÁVOD K MONTÁŽI A NASTAVENÍ Kód originálu: 8021626 ENIKA CZ, s.r.o. Obsah 1 Vlastnosti... 3 1.1 Elektrické parametry... 3 1.2 Parametry prostředí... 3 1.3 Parametry výstupu... 3 1.4 LED indikace...

Více

Electricity Meters Residential. Landis+Gyr E350 (ZMF/ZFF/ZCF100 S2) Flexibilní modularita Spolehlivost a zaměření na budoucí potřeby

Electricity Meters Residential. Landis+Gyr E350 (ZMF/ZFF/ZCF100 S2) Flexibilní modularita Spolehlivost a zaměření na budoucí potřeby Electricity Meters Residential Landis+Gyr E350 (ZMF/ZFF/ZCF100 S2) Flexibilní modularita Spolehlivost a zaměření na budoucí potřeby Rozšiřitelnost pro budoucí funkce Rozšiřitelnost pro budoucí komunikační

Více

prodej opravy výkup transformátorů

prodej opravy výkup transformátorů prodej opravy výkup transformátorů Pozistorová tepelná ochrana s vyhodnocovacím relé MSF 220 V (VU) Tepelné pozistorové relé MSF 220 představuje třístupňový vypínací přístroj s vlastním vyhodnocením a

Více

E450. ZMX310Px PLC 3-fázový. Technické údaje. Elektroměry IEC/MID pro domácnosti

E450. ZMX310Px PLC 3-fázový. Technické údaje. Elektroměry IEC/MID pro domácnosti Elektroměry IEC/MID pro domácnosti ZMX310Px PLC 3-fázový E450 Technické údaje E450 je inteligentní elektroměr pro nové energetické trhy. Nabízí spolehlivý provoz a mnohostrannou funkcionalitu. Modulární

Více

E L E K T R O M Ě R Y

E L E K T R O M Ě R Y ELEKTROMĚRY Pro efektivní řízení spotřeby energie V globálním měřítku, ve kterém je třeba efektivně monitorovat a řídit dodávky energií, představuje společnost LOVATO Electric svou aktualizovanou řadou

Více

MANELER R C17. Elektroměr 9910D. Elektroměr 9911D STATIC THREE-PHASE FOUR-WIRE A B C WATT-HOUR METER. 9908M kwh. 1000IMP/kWh

MANELER R C17. Elektroměr 9910D. Elektroměr 9911D STATIC THREE-PHASE FOUR-WIRE A B C WATT-HOUR METER. 9908M kwh. 1000IMP/kWh IEC60253-2 000IMP/ Elektroměr 990D Modulární provedení na DIN lištu, 4 moduly Pro napětí 3x230V/400VAC 3X5 (00)A C7 ový rozsah: 3x0/80A, Impulsní výstup: 800 imp/ Přehledný digitální display Třída přesnosti:

Více

ATyS M. Automatické přepínače sítí do 160 A. Pro 40 až 160 A. Funkce. Režimy ovládání.

ATyS M. Automatické přepínače sítí do 160 A. Pro 40 až 160 A. Funkce. Režimy ovládání. ATyS M Automatické přepínače sítí do 160 A Pro 40 až 160 A Funkce Přepínače ATYS M je soubor 2pólových a 4pólových, elektricky ovládaných přepínačů sítí. Hlavní funkcí přístrojů je přepínání mezi hlavním

Více

Měření parametrů sítě

Měření parametrů sítě DIRIS A20 Měření parametrů sítě diris_560_a_3_x_cat Diris A20 1. LCD displej. 2. Tlačítko pro volbu režimu zobrazení okamžitých a maximálních hodnot proudu. 3. Tlačítko pro volbu režimu zobrazení napětí

Více

Třífázový elektroměr pro nepřímé měření s impulsním výstupem S0

Třífázový elektroměr pro nepřímé měření s impulsním výstupem S0 Technický list www.sbc-support.com Třífázový elektroměr pro nepřímé měření s impulsním výstupem S0 Rozhraní S0 je hardwarové rozhraní pro přenos měřené hodnoty prostřednictvím impulsů. Základní vlastnosti

Více

Ná vod k prů bě hově mů ělěktromě rů Itron DC471T/DC472T

Ná vod k prů bě hově mů ělěktromě rů Itron DC471T/DC472T Ná vod k prů bě hově mů ělěktromě rů Itron DC471T/DC472T Popis přístroje DC471T je čtyřkvadrantní, polopřímý, 3 fázový statický elektroměr s LCD displejem pro měření činné a jalové energie ve směru odběru

Více

TENZOMETRICKÉ MĚŘIDLO

TENZOMETRICKÉ MĚŘIDLO TENZOMETRICKÉ MĚŘIDLO TENZ2145A www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena

Více

Landis+Gyr E550. Elektroměr. Elektroměry Pro energetiku a průmysl ZMG300/400 ZFG400. Vynikající zabezpečení

Landis+Gyr E550. Elektroměr. Elektroměry Pro energetiku a průmysl ZMG300/400 ZFG400. Vynikající zabezpečení Elektroměry Pro energetiku a průmysl Elektroměr Landis+Gyr E550 ZMG300/400 ZFG400 Vynikající zabezpečení Pojistěte si výnosy moderními funkcemi zabraňujícími neoprávněnému přístupu E550 Nová řada elektroměrů

Více

Multimetry DIRIS A40/41

Multimetry DIRIS A40/41 Products Elektrické rozvaděče SOCOMEC - Měření spotřeby, průmyslové spínací, přepínací a ochranné systémy Měření spotřeby SOCOMEC Multimetry DIRIS A40/41 Univerzální napájecí napětí AC/DC Hodnoty fázových

Více

Chytré elektroměry Ex9EMS

Chytré elektroměry Ex9EMS Ex9EMS splňující požadavky ČSN EN 50470-1/3 MID certifikace Montáž na DIN lišty Jmenovité pracovní napětí Ue 230/400 V AC Přímé i něpřímé měření pomocí CT 1 nebo 2-tarifní verze LCD displej Možnost M-Bus

Více

Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC. Uživatelský návod

Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC. Uživatelský návod Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC Uživatelský návod MEgA Měřící Energetické Aparáty, a.s. 664 31 Česká 390 Česká republika Elektronické relé REL IV/DC a REL IV/AC Uživatelský návod Elektronické

Více

OBSAH. Volitelný port MBUSD UŽIVATELSKÝ MANUÁL

OBSAH. Volitelný port MBUSD UŽIVATELSKÝ MANUÁL OBSAH Volitelný port MBUSD UŽIVATELSKÝ MANUÁL POUŽITÉ SYMBOLY Použité symboly Nebezpečí důležité upozornění, které může mít vliv na bezpečí osoby nebo funkčnost přístroje. Pozor upozornění na možné problémy,

Více

Digitální panelové měřící přístroje

Digitální panelové měřící přístroje Digitální panelové měřící přístroje Digitální panelové měřící přístroje Moderní digitální měřící přístroje s mikroprocesorovým řízením sloužící na měření elektrických veličin v jedno- a třífázové síti

Více

Návod k regulátoru ZMC Regulátor odběru z solární elektrárny SUN3 v1.00

Návod k regulátoru ZMC Regulátor odběru z solární elektrárny SUN3 v1.00 Návod k regulátoru ZMC Regulátor odběru z solární elektrárny SUN3 v1.00 Vyrábíte-li elektrickou energii solárními články, je výhodné využívat tzv. Zelený bonus - vyrobenou energii vyúčtovat a sám ji spotřebovat.

Více

Vysílací modul ECT-16

Vysílací modul ECT-16 Vysílací modul ECT-16 Přenos signálů po datové síti ETHERNET nebo RS485 Monitorování stavu provozu, poruch, limitních hodnot Dálkové připojení elektroměrů, plynoměrů, vodoměrů, Zobrazení dějů a ruční ovládání

Více

Měřicí a kontrolní relé, A

Měřicí a kontrolní relé, A ŘADA ŘADA síťová kontrolní a měřicí relé, 1- a 3-fázová multifunkční pro kontrolní a měřicí účely: podpětí, přepětí, podpětí a přepětí současně, výpadek fáze, sled fází, asymetrie fází a přerušení N-vodiče

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 590 ANALOGOVÝ MĚŘIČ IZOLAČNÍCH ODPORŮ PRO IZOLOVANÉ SÍTĚ IT.

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 590 ANALOGOVÝ MĚŘIČ IZOLAČNÍCH ODPORŮ PRO IZOLOVANÉ SÍTĚ IT. NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ PU 590 ANALOGOVÝ MĚŘIČ IZOLAČNÍCH ODPORŮ PRO IZOLOVANÉ SÍTĚ IT www.metra.cz 1. Základní informace:... 2 2. Popis přístroje:... 2 3. Podmínky použití PU590... 3 4. Technické parametry:...

Více

SonoMeter 31 Měřiče tepla

SonoMeter 31 Měřiče tepla SonoMeter 31 Měřiče tepla Popis Danfoss SonoMeter 31 je řada ultrazvukových, kompaktních měřičů tepla určených k měření spotřeby energie při vytápění a chlazení pro účely fakturace. Tyto měřiče jsou určeny

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK typ TZD13526 www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena

Více

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým výstupem (např. CLM, ULM,

Více

přenosu Měření dat s možností MĚŘENÍ ELEKTRICKÉ ENERGIE EMDX3: multifunkční měřicí centrála

přenosu Měření dat s možností MĚŘENÍ ELEKTRICKÉ ENERGIE EMDX3: multifunkční měřicí centrála MĚŘENÍ ELEKTRICKÉ ENERGIE EMDX3: multifunkční měřicí centrála montáž na DIN lištu Měření s možností přenosu dat 0 06 76 Technické charakteristiky (str. 50) Nové přístroje pro měření EMDX umožňují vzdálený

Více

Spínaný zálohovaný napájecí zdroj POW12-6A

Spínaný zálohovaný napájecí zdroj POW12-6A Spínaný zálohovaný napájecí zdroj POW12-6A Návod pro instalaci Popis zdroje POW12-6_rev1.doc - strana 1 (celkem 5) Rozsah použití Zálohovaný napájecí zdroj je určen pro napájení slaboproudých zařízení,

Více

Napájecí systém NS-500-545_1U Návod k obsluze a technická specifikace

Napájecí systém NS-500-545_1U Návod k obsluze a technická specifikace BKE Napájecí systém NS-500-545_1U Návod k obsluze a technická specifikace - 1 - OTD 45007509 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Provozní podmínky...3 2.1 Vstupní napětí...3 2.2 Chlazení...3 2.3 Externí jištění...3

Více

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování

Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Měření Záznam Online monitorování Regulace Alarmování Teplota Vlhkost CO 2 Rosný bod Atmosférický tlak Analogový signál Dvoustavové událostí Čítací vstup Bateriové záznamníky Dataloggery Bateriové záznamníky

Více

Měřič reziduální kapacity HomeGuard

Měřič reziduální kapacity HomeGuard HomeGuard Měřič reziduální kapacity HomeGuard Měřič reziduální kapacity HomeGuard je zařízení primárně určené k regulaci dobíjecího proudu nabíjecí stanice pro elektromobily. Měřič je určen pro přímé zapojení

Více

Novar 314RS. Regulátor jalového výkonu. Vlastnosti. pro kompenzaci rychlých změn účiníku (rozběh motorů atd.)

Novar 314RS. Regulátor jalového výkonu. Vlastnosti. pro kompenzaci rychlých změn účiníku (rozběh motorů atd.) Novar 314RS Regulátor jalového výkonu Vlastnosti pro kompenzaci rychlých změn účiníku (rozběh motorů atd.) 8 reléových stupňů pro standardní kompenzaci + alarmové relé 6 tranzistorových výstupů pro připojení

Více

3-FÁZOVÝ elektroměr (pro nepřímé měření s automatickým převodem) Návod k obsluze pro přístroj: DTS 353-L X/5A 4,5mod. (8970)

3-FÁZOVÝ elektroměr (pro nepřímé měření s automatickým převodem) Návod k obsluze pro přístroj: DTS 353-L X/5A 4,5mod. (8970) 3-FÁZOVÝ elektroměr (pro nepřímé měření s automatickým převodem) Návod k obsluze pro přístroj: DTS 353-L X/5A 4,5mod. (8970) 1. Úvod 2. Vlastnosti a technické parametry 3. Popis 4. Displej 5. Schéma zapojení

Více

Hanazeder FP-6. Instalace, obsluha, nastavení. Pozor: Před použitím přečíst návod! Před otevřením krytu odpojit od sítě!

Hanazeder FP-6. Instalace, obsluha, nastavení. Pozor: Před použitím přečíst návod! Před otevřením krytu odpojit od sítě! Hanazeder FP-6 Instalace, obsluha, nastavení Funkce 8 výstupů 230V beznapěťový výstup Všechny výstupy s manuálním přepínáním přes tlačítko a LED k indikaci provozního stavu regulace otáček pro 3 čerpadla

Více

Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A

Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A Návod pro instalaci Popis zdroje POW12-1,x_rev1.doc - strana 1 (celkem 5) Rozsah použití Zálohovaný napájecí zdroj je určen pro napájení slaboproudých

Více

DDS353(G) 50A MID (8811)

DDS353(G) 50A MID (8811) Návod k obsluze pro přístroj ELEMAN spol. s r.o. DDS353(G) 50A MID (8811) 1-FÁZOVÝ elektroměr pro fakturační měření Pro přímé 1-tarifní měření 1. Úvod 2. Technické parametry 3. Popis 4. Displej 5. Schéma

Více

DIGITÁLNÍ ELEKTROMĚRY S DÁLKOVÝM ODEČTEM ECSEM

DIGITÁLNÍ ELEKTROMĚRY S DÁLKOVÝM ODEČTEM ECSEM tel.: +420 601 567 544 / e-mail: janitza@janitza.cz.cz DIGITÁLNÍ ELEKTROMĚRY S DÁLKOVÝM ODEČTEM Dálkový odečet Modbus, M-Bus, S0 impulzní výstup Kalibrace MID Plombovatelný kryt svorkovnice Digitální elektroměry

Více

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU. Dobíječ SM. Podrobnější technické informace jsou uvedeny v Technickém popisu T73311.

POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU. Dobíječ SM. Podrobnější technické informace jsou uvedeny v Technickém popisu T73311. Označení: Název: POKYNY PRO PROJEKTOVÁNÍ, MONTÁŽ A ÚDRŽBU Dobíječ SM OJ: TNU Datum: 04.2008 Datum: Počet stran: (bez příloh) 4 P 73311 Útvar: TEO Zpracoval: Ing.Dittrich V. Schválil: Počet příloh: 2 OBSAH

Více

Oblast použití. Rozsah ,9 kwh Rozlišení hrubé 0,1 kwh Rozlišení jemné 0,01 kwh

Oblast použití. Rozsah ,9 kwh Rozlišení hrubé 0,1 kwh Rozlišení jemné 0,01 kwh EME-203 Elektroměr třífázový polopřímý/nepřímý pro měření odběru/dodávky činné a jalové energie ve třídě přesnosti 2 s velkým dynamickým rozsahem a odděleným rychlým impulzním výstupem Oblast použití Elektroměr

Více

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK

TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZOMETRICKÝ PŘEVODNÍK TENZ2426MAX www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena

Více

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr : Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 92

Obsah. Zobrazovací a ovládací prvky na čelním panelu. Účel použití. Elektrické zapojení. Obr : Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 92 4.8 Binární vstupní / výstupní modul 07 DC 9 3 konfigurovatelných binárních vstupů / výstupů, 4 V DC, galvanicky oddělených po skupinách, výstupy zatížitelné 500 ma, CS31 - linie 1 3 4 1 Obr. 4.8-1: Binární

Více

DIGITÁLNÍ ELEKTRONICKÉ MULTIMETRY TRMS

DIGITÁLNÍ ELEKTRONICKÉ MULTIMETRY TRMS Návod k obsluze DIGITÁLNÍ ELEKTRONICKÉ MULTIMETRY TRMS Čtěte pozorně všechny instrukce Měřicí přístroje řady EV3M jsou digitální elektronické multimetry trms určené k zobrazování základních elektrických

Více

REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP

REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP REGULÁTOR SYMETRIE ZATÍŽENÍ SERP 12 Obsah Popis a použití 1 Instalace 1 Technické údaje 2 Popis funkce 2 Nastavení parametrů 3 Údržba a servis 4 Popis a použití Regulátor je určen k symetrizaci nestejnoměrně

Více

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1

SEH62.1. Spínací hodiny. Siemens Building Technologies HVAC Products SEH62.1 5 243 Spínací hodiny Digitální spínací hodiny jsou určeny pro zapínání a vypínání zařízení nebo regulaci s časovým spínáním. Integrovaný nastavitelný časový spínač Časový spínač jako pomocná funkce Určené

Více

Převodník MM 6012 AC DC

Převodník MM 6012 AC DC MM GROUP, s.r.o. Pikartská 7, areál VVUÚ, 76 00 Ostrava Radvanice, Česká republika Tel: +420 596 232 0 Fax: +420 596 232 23 GSM: +420 602 70 63 e-mail: mmgroup@mmgroup.cz www.mmgroup.cz Převodník MM 602

Více

MĚŘIČ TEPLOTY A VLHKOSTI

MĚŘIČ TEPLOTY A VLHKOSTI MĚŘIČ TEPLOTY A VLHKOSTI typ VLHK 2082 Rozsah teploty: 9,9 C až 99,9 C Rozsah vlhkosti: 0% až 99% www.aterm.cz 1 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným

Více

Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN

Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN Bezpečnostní modul Monitorování Nouzového zastavení dle ČSN EN 418/ČSN EN 60204-1 Označení svorek Rozměry 2 3 4 13 23 33 Y64 41 Y74 2 3 4 13 23 33 41 Y64 Y74 99 mm (3,89 in) 35 mm (1,38 in) 1 / 2 S33 S34

Více

Panelový měřič vodivosti model CDCN 201

Panelový měřič vodivosti model CDCN 201 Panelový měřič vodivosti model Prvotní prohlídka Opatrně vyjměte přístroj z krabice a zjistěte, zda nedošlo k mechanickému poškození. Pokud zjistíte jakékoliv poškození, ihned kontaktujte servisní středisko

Více

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU

Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Programovatelná zobrazovací jednotka PDU Pro měření a zobrazování fyzikálních veličin (výška hladiny, teplota, průtok apod.) Pro připojení hladinoměrů s proudovým nebo napěťovým výstupem (např. CLM, DLM,

Více

MĚŘIČ TLAKU. typ TLAK2275. www.aterm.cz

MĚŘIČ TLAKU. typ TLAK2275. www.aterm.cz MĚŘIČ TLAKU typ TLAK2275 1. Úvod Tento výrobek byl zkonstruován podle současného stavu techniky a odpovídá platným evropským a národním normám a směrnicím. U výrobku byla doložena shoda s příslušnými normami.

Více

Místní zobrazovací jednotka LDU 401 NÁVOD K OBSLUZE. průmyslová elektronika

Místní zobrazovací jednotka LDU 401 NÁVOD K OBSLUZE. průmyslová elektronika průmyslová elektronika NÁVOD K OBSLUZE Místní zobrazovací jednotka LDU 401 Před prvním použitím jednotky si důkladně přečtěte pokyny uvedené v tomto návodu a pečlivě si jej uschovejte. Výrobce si vyhrazuje

Více

Programovatelná řídící jednotka REG10. návod k instalaci a použití 2.část. Měřící jednotka výkonu EME

Programovatelná řídící jednotka REG10. návod k instalaci a použití 2.část. Měřící jednotka výkonu EME Obsah: Programovatelná řídící jednotka REG10 návod k instalaci a použití 2.část Měřící jednotka výkonu EME 1.0 Obecný popis... 2 1.1 Popis programu... 2 1.2 Vstupní měřené veličiny... 2 1.3 Další zobrazované

Více

Hlídače izolačního stavu

Hlídače izolačního stavu Hlídač izolačního stavu CM-IWN-AC pro izolované sítě do 415V AC reset poruchu nastavení rozsahu izolačního odporu jemné nastavení hodnoty izolačního odporu přítomnost napájecího napětí štítek pro popis

Více

EurotestXE. Použití Technické parametry Rozsah dodávky Volitelné příslušenství

EurotestXE. Použití Technické parametry Rozsah dodávky Volitelné příslušenství Stránka č. 1 z 6 EurotestXE LLKO Novinky Katalog Ceník Objednávka Kalibrační služby Výstavy+semináře Ke stažení EurotestXE - špičkový multifunkční přístroj pro revize elektrických instalací Použití Technické

Více

Tenzometrické měřidlo

Tenzometrické měřidlo Tenzometrické měřidlo typ www.aterm.cz 1 Obsah 1. ÚVOD... 3 2. OBECNÝ POPIS ZAŘÍZENÍ...4 3. POPIS OBSLUHY ZAŘÍZENÍ...5 4. KALIBRACE ZAŘÍZENÍ...5 5. BEZPEČNOSTNÍ OPATŘENÍ A ELEKTROMAGNETICKÁ KOMPATIBILITA...7

Více

Ethernetový komunikátor ETH-BOX1

Ethernetový komunikátor ETH-BOX1 Ethernetový komunikátor ETH-BOX1 NÁVOD K POUŽITÍ Poslední aktualizace: 22.12.2011 Ethernetový komunikátor ETH-BOX1 1 Malý ethernetový komunikátor umožňující pohodlné ovládání libovolného zařízení přes

Více

Novar 206/214. Regulátor jalového výkonu. Vlastnosti. pro náročné a středně náročné aplikace s nestandardním měřicím napětím

Novar 206/214. Regulátor jalového výkonu. Vlastnosti. pro náročné a středně náročné aplikace s nestandardním měřicím napětím Novar 206/214 Regulátor jalového výkonu Vlastnosti pro náročné a středně náročné aplikace s nestandardním měřicím napětím 6 nebo 14 reléových stupňů + alarmové relé napájecí napětí 230 V AC ( nebo 115

Více

UZM - 2 Univerzální zdrojový modul s nastavitelným omezovačem NOVÉ FUNKCE Instalační návod

UZM - 2 Univerzální zdrojový modul s nastavitelným omezovačem NOVÉ FUNKCE Instalační návod UZM - 2 Univerzální zdrojový modul s nastavitelným omezovačem NOVÉ FUNKCE Instalační návod Verze 2.0. - 08/2005 1 OBSAH 1. Úvod...3 2. Použití...3 3. Popis modulu...4 Signalizační LED diody a polovodičové

Více

NÁVOD K OBSLUZE. ústředna CS-484E-3

NÁVOD K OBSLUZE. ústředna CS-484E-3 NÁVOD K OBSLUZE ústředna CS-484E-3 OBSAH 1. Popis 2. Technické informace 3. Čelní panel 4. Stabilizační interval 5. Zobrazení a inicializace alarmů 6. Funkce "FAULT" 7. Instalace a údržba 8. Upozornění

Více

HPO-02. Hlídač periody otáček. rev.:

HPO-02. Hlídač periody otáček. rev.: Hlídač periody otáček rev.: 10.4.2006 REDIS - spol. s r. o. Hrnčířská 33, 602 00 BRNO Tel.: 541 217 172 Fax: 541 218 394 Email: info@redis.cz Internet: www.redis.cz Popis HPO je malé elektronické zařízení

Více

ZE 310.I.DM ZE 310.I.DU

ZE 310.I.DM ZE 310.I.DU ZE 310 Třífázové statické elektroměry Uživatelský návod Řada elektroměrů pro přímé připojení: ZE 310.D0 ZE 310.DM ZE 310.DU ZE 310.M1 ZE 310.M2 ZE 310.MK ZE 310.MM Řada elektroměrů pro nepřímé připojení:

Více