DIVADLO? ANO! P Ř E D P L AT N É /

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DIVADLO? ANO! P Ř E D P L AT N É 2 0 1 5 / 2 0 1 6"

Transkript

1 DIVADLO? ANO! PŘEDPLATNÉ 2015/2016

2 Slovo ředitele Milí divadelní přátelé, nebývá zvykem hodnotit zde sezónu právě probíhající, chcete-li minulou, ale i přesto si dovolím malé ohlédnutí. Vždyť právě díky reflexi si můžeme odvodit práci pro léta následující. Z našich výsledků vyplývá, že i přes všemožné ekonomické krize nám projevujete stále větší přízeň. Co víc bych si mohl jako ředitel přát?! Jsem za takovou náklonnost pochopitelně upřímně rád a z celého srdce Vám za ni děkuji. V minulé sezóně se objevily tituly, které svou návštěvností předčily naše očekávání. Mým přáním ovšem je, aby jak starší, tak mladší generace nalezla větší zalíbení i v náročnější dramatické tvorbě. A jelikož divadlo vnímám jako prostor multižánrový, budeme Vám i nadále nabízet kvalitní představení s našimi herci, nakupovat hostující představení, která mají dobré reference, zapojíme se opět do úspěšné Noci divadel, připravíme scénické čtení pro Město čte knihu a zazpíváme si s Vámi před divadlem při akci Česko zpívá koledy. Nebude chybět ani Vánoční koncert, Mikuláš v divadle či písničkový pořad Evergreeny. Rovněž oba naše festivaly, jak Divadlo v parku, tak festival Miloše Movnara, patří již ke stálicím šumperského divadla. Připravili jsme pro Vás velmi pestrou škálu divadelních her, které jsou žánrově rozdílné a záleží na Vás, ve které najdete zalíbení. Snad se nám povedlo tímto repertoárem odpovědět na tu odvěkou otázku každého vedení divadla: Jak správně namíchat skladbu repertoáru, abychom uspokojili diváky, kteří chtějí večer v hledišti při komedii zapomenout na své každodenní starosti a jak na druhou stranu oslovit i ty, kteří milují velká dramata, tituly, u kterých se diváci nenudí, ale které navíc provokují k zamyšlení? Nesmíme také opomenout výchovu dětského a studentského publika, které svým počtem převyšuje diváka večerního. Vždyť i mladé lidi musíme vést ke kultuře, ukázat jim krásy živého umění a v neposlední řadě jim ulehčit povinnou četbu. Věřím, že nabídka pro příští sezónu bude pro Vás, naše stávající i budoucí návštěvníky, lákavá a divácky zajímavá. Přeji Vám jménem celého kolektivu umělců a zaměstnanců Divadla Šumperk, abyste na naši otázku znali vždy správnou odpověď - Divadlo? Ano! MgA. Matěj Kašík, ředitel

3 Antonín Procházka S TVOJÍ DCEROU NE Situační komedie S tvojí dcerou ne, z pera Antonína Procházky, je příběhem docela obyčejných manželských párů (bankovní úředník s učitelkou a majitel neprosperující umělecké agentury s knihovnicí) snažících se předejít možné manželské krizi. Jakýmsi styčným bodem je mladá dívka Sandra. Její rodiče jsou typickým manželským párem středního věku. Do jejich vztahu se vloudil stereotyp a vzájemné soužití nenabízí již nic nového. Což tak vztah oživit a dát se dohromady s jiným manželským párem, který prožívá obdobnou situaci? Není problém. Oba páry si snad padnou do oka a mohou tak spolupracovat formou různých oživení na záchraně svých manželství. Ale kdo dohlédne na Sandru v době, kdy se rodiče chtějí opětovně sbližovat a poznávat něco nového? Je tady strýc Luboš, jenž dostane za úkol mít mladou slečnu ve svém zorném poli a dbát o její čest. Jenže ono to samozřejmě není všechno tak jednoduché, jak to zpočátku vypadá. Postarší seriózní pán neboli strýček Luboš se v blízkosti mladé a energické dívenky mění v človíčka, který jakoby zrovna prožíval vrchol své puberty. Přítomnost mladé Sandry s ním dělá divy, ovšem jak na to vše zareagují dívčini rodiče? Celý propletenec různých vtípků, gagů a nejrůznějších nedorozumění ještě navíc okoření svou přítomností zloděj Česťa. Pro diváky je tato postavička čestného zloděje nejsympatičtější z celého představení. V této inscenaci se můžete těšit na práci již divácky osvědčeného tandemu Józef Zbigniew Czernecki a Anna Franta (Hvězdy na vrbě, Prodaná nevěsta, Světáci) a na skvělou zábavu prošpikovanou hudbou v podání bravurního klavíristy a skladatele Zdeňka Dočekala. Příběh protkaný lehce pikantní nitkou nenechá nikoho odejít se špatnou náladou. Přijďte si k nám pro inspiraci, jak předejít manželské krizi. Režie: Józef Z. Czernecki Premiéra:

4 Nezodpovězenou otázkou zatím zůstává, zda se divákům podaří rozlišit, co je sen a co skutečnost. Ale záleží na tom vůbec? Tvůrci zvolili překlad Martina Hilského, který se jim zdá moderní, vtipný a poetický zároveň. Pro tohoto významného anglistu byl Sen noci svatojánské první hrou Williama Shakespeara, kterou přeložil. Stejně tak v případě mladé režisérky Simony Nyitrayové jde o první divadelní setkání s nejuváděnějším dramatikem všech dob. Důležitou složkou inscenace bude také hudba, kterou složil muzikant a herec Leoš Peteráč. William Shakespeare SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ Komedie o tajemstvích (lásky), fantasy příběh odehrávající se v čarovném lese, pohádka plná nadpřirozených bytostí. Shakespearovu Snu noci svatojánské můžeme přiřadit spoustu přívlastků. Ve spletitém ději, v němž se odehrává mnoho zvratů, si k sobě hledají cestu tři zamilované páry, které nesoupeří jen s řadou náhod a omylů, kupou podvodů a lží, ale především se svými dobrými a špatnými vlastnostmi, které vstupují mezi lidi jako obtížně překonatelné překážky. A nevyhnou se ani postavám vyloženě nadpozemským, jakými jsou královna víl Titánie a král elfů Oberon, kteří se s oblibou hádají při měsíčku. V množství nedorozumění pak vyvstává řada otázek: Kdo miluje Lysandra? Koho si vezme Hermie? Proč se kluci a holky někdy nemohou dohodnout? A co je to ta LÁSKA??? Inscenace o jedné májové noci, kdy se toho v lesíku poblíž Athén tolik událo, v podání herců šumperského divadla, hledá odpovědi. Režie: Simona Nyitrayová Premiéra:

5 Thorton Wilder NAŠE MĚSTEČKO Jsme každodenně bombardováni zprávami z celého světa a to v takovém množství, že už ani nejsme schopni pocítit, jakou má ta či ona zvěst důležitost, obsah a spojitost s našimi osudy. Jako by se nás citově nedotýkaly. Jako by z nich zmizelo to hlavní člověk. Nemáme čas přemýšlet nejen o tom, co se děje kolem nás, ale ani o tom, co se děje s námi. Globalizovaný svět nás pohlcuje čím dál víc. A právě Wilderova hra Naše městečko nám laskavou, humornou formou ukazuje obyčejný život s každodenními problémy, kterým rozumíme, trápíme se jimi, ale když je vidíme na jevišti, dokážeme se jim zasmát a pochopit jejich smysl. Wilderova hra, oceněna nejprestižnějšími literárními cenami, prošla divadly všech kontinentů, a i když byla napsána v první polovině minulého století, její vyznění je současné. Člověk je totiž ve své podstatě pořád stejný. Chce pracovat, mít rodinu, děti, být zdravý a mít pocit, že jeho cesta životem má smysl a řád věčnosti. V tomto ohledu působí Wilderovo Naše městečko jako terapie, kterou jste si sami naordinovali, ale v chvatu žití na ni zapomněli. Tato hra Vám nastaví laskavé zrcadlo života, v němž se rádi poznáte, sami sobě zasmějete a uvědomíte si věci, na které jaksi nezbývá čas. A přesto právě ony jsou podstatou života. Režisér připravované šumperské inscenace Zdeněk Černín je mistrem v rozplétání mezilidských vztahů. To ostatně prokázal u klasického dramatu Její pastorkyňa, která je ozdobou repertoáru šumperského divadla. Černín dokáže i ve vyhrocených situacích najít humor a porozumění člověku. Jeho Naše městečko bude nepatetickou oslavou našeho života a hledání jeho smyslu. Bude to emotivní představení, které zaujme všechny divácké generace, bude to představení, které Vám vlije chuť do života. Ve hře je spousta krásných hereckých příležitostí a režisér, který je znám právě svou vynikající prací s herci, slibuje nevšední divadelní zážitek. Režie: Zdeněk Černín Premiéra:

6 Jean-Loup Dabadie, Jérôme Savary D ARTAGNAN ANEB TŘI MUŠKETÝŘI Divadlo se pustilo do odvážného kroku. Inscenovat Tři mušketýry. Titul, který je známý snad každému. Titul, při kterém si mnozí z nás vzpomenou na nezapomenutelného Michaela Yorka ve filmovém zpracování. Titul plný cti, lásky, oddanosti, odvahy, humoru, ale také zrady a intrik. O třech mušketýrech bylo natočeno mnoho filmů a divadlo nezůstává pozadu. I proto se divákům již známý režisér Petr Veselý (v Divadle Šumperk režíroval Černou komedii) pustí do tak náročného a výpravného inscenování. Režisér však vychází z původního divadelního scénáře dvojice francouzských autorů Jérôme Savaryho (1942) a Jean-Loupa Dabadieho (1938) v překladu Jiřího Žáka. D Artagnanův osud budeme sledovat od dětství, které trávil na rodinném sídle Castelmorů, kde ho otec učil šermovat (a naštěstí ho naučil i pověstnou Souillacovu fintu, kterou nakonec D Artagnan použije na úhlavního nepřítele Rocheforta), přes jeho příchod do Paříže, seznámení s mušketýry, s intrikami kardinála Richelieu na královském dvoře, ale také s půvabnou Constance Bonacieux. Nebude chybět zápletka s pátráním po královniných diamantových přívěscích, které D Artagnana zavede až do Londýna za vévodou z Buckinghamu a posléze i do komnat zrádné Milady de Winter. Díky odhodlání, důvtipu i odvaze se přívěsky vrátí do Paříže a čest královny je alespoň v očích krále Ludvíka zachráněna. Inscenace nechá diváky nahlédnout i do chvílí na samotném sklonku D Artagnanova života Charles de Batz-Castelmore, známější pod jménem D Artagnan, byl skutečnou historickou postavou. Zemřel za francouzsko-nizozemské války při obléhání Maastrichtu v roce Naše představení bude vskutku výpravné. Díky vysokému počtu postav v této inscenaci posílí náš soubor také hostující herci. Můžete se těšit na hru z období vlády Ludvíka XIV. plnou šermířských soubojů, která je vhodná jak pro školy, tak i jako rodinné představení. Legendární hrdinové jsou zde a vzkazují: Jeden za všechny, všichni za jednoho! Režie: Petr Veselý Premiéra:

7 Jaroslav Rudiš, Petr Pýcha LÉTO V LAPONSKU Divadelní road story o dlouhé cestě na sever. Je léto. Lucie a Leoš stopují do Laponska. Před sebou mají polární kruh a za sebou hromadu problémů, o kterých si myslí, že zůstaly zapomenuté doma. Ale během čekání na silnici začíná minulost znovu ožívat. Všechno po čem toužíš, je vždycky strašně daleko, říká jedna z postav hry. Česká komedie s hořkou příchutí pro pět herců Vás zavede do rodinných příběhů, které jsou i Vašimi příběhy, které dobře znáte. Během jediného večera se dostanete do obývacího pokoje jedné typické české rodiny, na meditační kurs Vesmírné energie u Máchova jezera, na finské silnice směrem na sever a do nonstop baru. Jaroslav Rudiš patří v současné době mezi nejznámější české autory své generace. Publikuje česky i německy. Byl oceněn mnoha prestižními literárními cenami u nás i v zahraniční, jeho literární texty byly několikrát zfilmovány. Žije v Německu. Petr Pýcha je autorem mnoha dramatických textů, které uvádějí česká divadla a rozhlas. Učí na gymnáziu češtinu a žije v Podkrkonoší. Za Léto v Laponsku získali autoři Cenu Českého rozhlasu a cenu v Dramatické soutěži Cen Alfréda Radoka za rok Režie: Petr Mančal Premiéra:

8 Na motivy pohádek Tisíce a jedné noci ALÁDÍN A KOUZELNÁ LAMPA U nás je příběh Aládína a jeho kouzelné lampy v obecném povědomí díky mnoha vydaným výběrům z pohádek Tisíce a jedné noci a především díky animovanému filmovému zpracování studia Disney z roku 1992 (a následnému televiznímu seriálu Aladinova dobrodružství z roku 1994). S trochou nadsázky bychom mohli hovořit o příběhu, v němž arabský hloupý Honza ke štěstí a princezně přišel. Původní verze pohádky, kterou se necháváme inspirovat my, se však od té Disneyho v mnohém liší. Aládín, vyrůstající v chudé domácnosti pouze se svou matkou, je zlým čarodějem bezmála unesen a během svého zdařilého útěku se mu poštěstí získat lampu a prsten, v nichž se ukrývají kouzelní duchové (džinové). Za důležitý považujeme fakt, že Aládín a jeho matka moc ukrytou v kouzelných předmětech zprvu vůbec nevyužívají lehce nabyté magické předměty uschovají a Aládín je poprvé využívá teprve po letech, aby získal princeznu, do které se bezmezně zamiloval. A právě v ten okamžik se vrací zlý čaroděj, podle jehož soudu patří službu vykonávající duchové jen a pouze jemu a chce se Aládínovi pomstít Záměrem tvůrců inscenace Aládín a kouzelná lampa je, prostřednictvím jednoho příběhu z Tisíce a jedné noci a také díky několika zhudebněným arabským básním, vytvořit na jevišti zcela osobitý svět arabských pohádek, který je v mnohém odlišný od světa těch českých. Vedlejším záměrem je rovněž zdůraznění kulturních odlišností mezi naším a arabským světem, které však v žádném případě neznamenají, že dobro nezvítězí nad zlem apod. Právě na klasickém pohádkovém půdorysu je zcela patrno, že ačkoli mohou být naše kultury v mnohém odlišné, v něčem jsou si podobné a v lecčems dokonce stejné. V inscenaci jsou využity cizokrajné hudební nástroje, melodie a rytmy, ale rovněž i vůně a pachy, které (nejen dětským) divákům napomáhají do tohoto odlišného světa vstoupit a po dobu trvání představení v něm pobýt. Nepopisná scénografie umožní zapojit divákovu fantazii, a představivost a inscenování, hojně využívající mj. postupů lidového divadla, se nese v duchu dětské hravosti a bezprostřednosti. Režie: Vítězslav Větrovec Premiéra:

9 Rudolf Těsnohlídek LIŠKA BYSTROUŠKA Inscenace Liška Bystrouška je určena dětem i dospělým. Román Rudolfa Těsnohlídka je dodnes klenotem české literatury pro děti (a nejen pro děti), především díky svému nezaměnitelnému vtipu. Současně však otevírá silné téma vztahu člověka k přírodě, soužití lidí a zvířat, úcty k rodnému kraji, domovu i rodině. Zabývá se myšlenkami, které jsou pro nás stále živé a v dnešním světě možná ještě živější než v době, kdy román vznikal. Liška Bystrouška je divadelním zpracováním dnes již legendárních příhod malé liščí dámy. Bystroušku jednoho dne přivede domů do hájovny svérázný revírník Bartoš, aby potěšil svého malého vnoučka. Bystrouška se tak zničehonic ocitne ve světě lidí. Na život mezi nimi si postupně zvyká. Protože je neuvěřitelně svéhlavá a plná originálních nápadů, skýtají její dobrodružství plno neuvěřitelných a komických příhod. V představení vystupují lidské, zvířecí i nadpřirozené (pohádkové) postavy, které spolu během hry žijí a promlouvají. Záměrem je podpořit fantastičnost a pohádkovost příběhu a podnítit (nejen) dětskou představivost. Tvůrci inscenace se rozhodli příběh Lišky Bystroušky zasadit do prostředí, které bude divákům ze Šumperska známé, tedy do blízkosti jesenických hor a lesů. Představení je po výtvarné stránce výpravné a bohaté a vychází z atmosféry Jeseníků a rodné krajiny. Scénografie se inspiruje místy, která si děti i jejich rodiče mohou pamatovat ze skutečného pohledu na přírodu, jež je obklopuje a kde se narodili. Pohádkovou atmosféru představení dotvářejí výrazné masky a kostýmy, animace, kouzla a triky. To všechno je podpořeno autorskou hudbou Tomáše Alferiho, která, kromě jiného, promlouvá hlasem krajiny a lesa (dětské sbory, klavír, zpěv, ). Režie: Jiří Ondra Premiéra:

10 OBCHODNÍ PODMÍNKY PŘEDPLATNÉHO: předplatné nelze vrátit ani vyměnit abonentní průkaz je možné použít pouze na představení uváděná pro skupinu vyznačenou v jeho záhlaví abonentní průkaz je přenosný při ztrátě abonentní vstupenky bude bezplatně vystaven duplikát změna programu vyhrazena v případě změny programu ze strany Divadla Šumperk budete informováni em nebo poštovním oznámením změnu kontaktních údajů ve vlastním zájmu oznamte obchodnímu oddělení (v opačném případě nebude možné zajistit doručení oznámení o změně programu) nevyhovuje-li Vám termín představení, je nutno oznámit tuto skutečnost s dostatečným předstihem kvůli výběru náhradního termínu

11 SLEVA 15%...

12 DIVADLO ŠUMPERK NABÍZÍ: Vydalo Divadlo Šumperk, s. r. o. pronájem reprezentativních prostor (svatby, plesy, firemní večírky, oslavy, koncerty...) nabízíme jednotlivá uzavřená představení pro firmy možnost využití cateringových služeb restaurací pronájem nákladního vozu včetně řidiče půjčovna kostýmů Po Pá od 12:30 do 14:30 hodin krejčovství na zakázku včetně oprav stolařské práce, drobné opravy možnost kanceláří k pronájmu Sezóna 2015/2016 Ředitel: MgA. Matěj Kašík Texty a redakce: MgA. Matěj Kašík a kolektiv Foto: Petr Veselý Sazba: Tomáš Wurst Tisk: Grafotyp Šumperk

13 DIVADLO? ANO! Závazná přihláška SEZÓNA 2015/2016 DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO PŘEDPLATITELE dosavadním předplatitelům rezervujeme místa do do hlediště je bezbariérový přístup žádáme všechny návštěvníky divadla, aby svá místa v hledišti zaujali včas, při některých inscenacích nemusí být opozdilí diváci po začátku představení vpuštěni do hlediště před vstupem do divadla prosíme neopomeňte vypnout své mobilní VÝHODY PRO PŘEDPLATITELE sleva na předplatném oproti ceně při volném prodeji stabilně zajištěná místa v hledišti abonentní průkaz je přenosný pokud si objednáte oznámení poštou či em, budeme Vás vždy včas informovat o termínu představení VEŠKERÉ INFORMACE O PŘEDPLATNÉM ZÍSKÁTE V OBCHODNÍM ODDĚLENÍ Silvie Nováková tel.: /kl. 45, mobil: obchod@divadlosumperk.cz

14 SEZÓNA 2015/2016 Antonín Procházka S TVOJÍ DCEROU NE Premiéra: Režie: Józef Z. Czernecki William Shakespeare SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ Premiéra: Režie: Simona Nyitrayová Thorton Wilder NAŠE MĚSTEČKO Premiéra: Režie: Zdeněk Černín Jean-Loup Dabadie, Jérôme Savary D ARTAGNAN ANEB TŘI MUŠKETÝŘI Premiéra: Režie: Petr Veselý Jaroslav Rudiš, Petr Pýcha LÉTO V LAPONSKU Premiéra: Režie: Petr Mančal Na motivy pohádek Tisíce a jedné noci ALÁDÍN A KOUZELNÁ LAMPA Premiéra: Režie: Vítězslav Větrovec Rudolf Těsnohlídek LIŠKA BYSTROUŠKA Premiéra: Režie: Jiří Ondra

DIVADLO? ANO! P Ř E D P L AT N É /

DIVADLO? ANO! P Ř E D P L AT N É / DIVADLO? ANO! PŘEDPLATNÉ 2015/2016 Slovo ředitele Milí divadelní přátelé, nebývá zvykem hodnotit zde sezónu právě probíhající, chcete-li minulou, ale i přesto si dovolím malé ohlédnutí. Vždyť právě díky

Více

EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur

EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur EU_12_sada2_15_ČJ_Sen noci svatojánské_dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS 6 Repertoár DDS.7-9 Odehraná představení ve Švandově divadle...10-11

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny

Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v hodin Keith Hurd. Deštivé dny Podzimní divadelní předplatné 2013 Divadelní představení, první předplatitelské i pro veřejnost Pondělí 9. září 2013 v 19.00 hodin Keith Hurd Deštivé dny Americké drama Denny a Joey jsou přáteli od dětství,

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Pension pro svobodné pány 21. 5. 2018 od 19 hodin, Kulturní dům Rapotín Divadelní aktovka Seana O Caseyho Bedtime Story ve slavné úpravě Jiřího Krejčíka pod názvem Pension pro svobodné pány, která byla

Více

dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava Vrbková Ped. lyceum 2. C 12 žáků

dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava Vrbková Ped. lyceum 2. C 12 žáků NÁZEV/TÉMA: Divadlo Vyučovací předmět: Škola: Učitel: Třída + počet žáků: Časová jednotka: 2 vyučovací hodiny 90 minut dramatická výchova - specializace Gymnázium a SOŠ pedagogická, Znojmo Mgr. Ladislava

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 DĚTSKÉ DIVADELNÍ STUDIO PRAHY 5 OBSAH Co je DDS?...3 Co je soubor KLAP?...4 Kdo si hraje s DDS?...5 Skupiny DDS......6 Repertoár DDS v roce 2017......7-9 Repertoár souboru KLAP v roce

Více

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění znalostí

Více

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce

POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce POBOČKA JUNGMANNOVA 2017/18 Knihovnické lekce Určení Název Anotace Vzdělávací oblasti Klíčové kompetence 1. stupeň ZŠ 6. 9. třída + střední školy Kašpárek zve do knihovny Poprvé v knihovně Poznávací exkurze

Více

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE

PODPORA ZKVALITNĚNÍ SLUŽEB TURISTICKÝCH INFORMAČNÍCH CENTER V OLOMOUCKÉM KRAJI V ROCE září 2017 Oprava Sokolovny začala v polovině prázdnin Projekt má název: Vytvoření komunitního centra v Konici. Prioritou je zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionu. Realizace

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy

Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Nabídka kulturních a výchovných pořadů pro 2. stupně základních škol a střední školy Pokud Vás naše nabídka zaujala, zašlete nám prosím objednávku na e-mail: skoly@dk-akord.cz nebo poštou na korespondenční

Více

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický

Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický Studovala na státní konzervatoři v Žilině hru na housle a operní zpěv pokračovala na Státní konzervatoři v Praze, kde absolvovala hudebně-dramatický obor. Získala prestižní divadelní cenu Thálie, 2x ocenění

Více

V roce 2018 oslaví Divadlo Drak šedesáté výročí od svého vzniku. Oslavy tohoto významného jubilea budou probíhat v průběhu celého roku.

V roce 2018 oslaví Divadlo Drak šedesáté výročí od svého vzniku. Oslavy tohoto významného jubilea budou probíhat v průběhu celého roku. V roce 2018 oslaví Divadlo Drak šedesáté výročí od svého vzniku. Oslavy tohoto významného jubilea budou probíhat v průběhu celého roku. Jednotlivé akce a plánované projekty bychom Vám rádi představili

Více

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce

1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 1 Večeře ve Slezském divadle nabízí dva chody s rozdílnou příchutí. Před přestávkou a po přestávce 29.5.2017 Ladislav Vrchovský Divadlo Recenze Moira Buffini je velmi úspěšná mladá britská dramatička a

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (paní učitelky Lucie Špačková a Magdaléna Pecháčková) a 2. stupně (paní učitelky

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, předmět dramatické výchovy, její vztah k dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve estetické

Více

Nejkratší noc v roce je jak známo nocí magickou a v mocných Athénách se chystá velká svatba. K Athénám však přiléhá čarovný les plný víl a skřítků.

Nejkratší noc v roce je jak známo nocí magickou a v mocných Athénách se chystá velká svatba. K Athénám však přiléhá čarovný les plný víl a skřítků. Nejkratší noc v roce je jak známo nocí magickou a v mocných Athénách se chystá velká svatba. K Athénám však přiléhá čarovný les plný víl a skřítků. Staňte se jedním ze svatebčanů a budete se podivovat

Více

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE

Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA CASOVÁ DOTACE Specializace z dramatické výchovy ročník TÉMA 2 Základy teorie vysvětlí pojem dramatická výchova, dramatické výchovy charakterizuje její kontext a využití ve výchově a vzdělávání; vymezí obsah dramatické

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

NABÍZÍME VÁM Náš repertoár je různorodý, každý si z něj může vybrat podle charakteru připravované akce a prostorových možností.

NABÍZÍME VÁM Náš repertoár je různorodý, každý si z něj může vybrat podle charakteru připravované akce a prostorových možností. PROGRAMOVÁ NABÍDKA 2017 Vojenský umělecký soubor ONDRÁŠ je poloprofesionální umělecké těleso zřizované Ministerstvem obrany ČR. Zpracovává především materiál etnografických regionů České republiky, nebojí

Více

Umění není jen slovo. Společně dokážeme více

Umění není jen slovo. Společně dokážeme více www.harlekyn.cz Poslední ze žhavých milenců patří mezi nejúspěšnější hry známého amerického autora. Řadu sezón se těšila velké divácké přízni na Brodwayi. Skvělá je již svým námětem a přímo dokonalá díky

Více

Vendulka Burger Dílně C neutrální maskou, Učitelé hudební nauky Lektor Bc. Ondřej Tichý

Vendulka Burger Dílně C neutrální maskou, Učitelé hudební nauky Lektor Bc. Ondřej Tichý Účastníci kurzu literárně dramatického oboru (dále LDO) si vybrali vždy jednu ze tří konkrétních dílen a věnovali se po většinu času jejímu tematickému zaměření. Dílna A Komunikace pohybem, kterou vedla

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Nabídka pro střední školy 2018/19

Nabídka pro střední školy 2018/19 Nabídka pro střední školy 2018/19 Kontakt v případě zájmu či dotazů: Dominika Polášková vstupenky@hadivadlo.cz 605 759 033 Jsme divadlo hledající a experimentující,dáváme prostor mladým tvůrcům. Zároveň

Více

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM ČERVEN 2013 Městské divadlo v Mostě VELKÁ SCÉNA 4.června úterý volné 19.00 hodin TŘI V TOM Jaroslav Vostrý Jsme tři, jsme v tom! Co teď?! Hra, která pro svou ztřeštěnost a vtipnost stále patří k nejoblíbenějším

Více

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová

Základní školy 1. stupeň. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Základní školy 1. stupeň Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Pavla Řehová Vážená paní učitelko, pane učiteli, pro letošní školní rok 2016/2017 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné pro

Více

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář Každý šot, klip, krátké video či snímek by měl mít předem propracovanou strukturu, v níž je jasně rozvrženo, co má který člověk podílející

Více

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla

Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla Tisková konference k otevření Mecenášského klubu Národního divadla pondělí 30. listopadu 2009 v 11 hodin v hlavním foyeru Národního divadla ředitel Národního divadla: Ondřej Černý vedoucí odboru vnějších

Více

EU_12_sada2_13_ČJ_William_Shakespeare_Dur

EU_12_sada2_13_ČJ_William_Shakespeare_Dur EU_12_sada2_13_ČJ_William_Shakespeare_Dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast BRNO - divadla Datum vytvoření 27. 6. 2013 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Přehled brněnských divadelních scén Způsob využití Rozšíření základního učiva v

Více

KLASICISMUS. 2. polovina 17.století -18.století. z lat. = vynikající,vzorný. Klasicistní hudba. Zámek Kynžvart

KLASICISMUS. 2. polovina 17.století -18.století. z lat. = vynikající,vzorný. Klasicistní hudba. Zámek Kynžvart 5.KLASICISMUS KLASICISMUS 2. polovina 17.století -18.století KLASICISMUS z lat. = vynikající,vzorný Klasicistní hudba Zámek Kynžvart Stavovské divadlo Krátký živůtek s nařasenými rukávy a splývavá empírová

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

NEWSLETTER - ÚNOR 2014

NEWSLETTER - ÚNOR 2014 NEWSLETTER - ÚNOR 2014 Drazí přátelé, jak už jistě víte, v Latinském kulturním centru se děje mnoho zajímavých akcí, rozhodli jsme se tedy vytvořit pro Vás tento informační newsletter, kde můžete najít

Více

Podrobné informace najdete na

Podrobné informace najdete na Je mi velkým potěšením a velkou ctí, oslovit Vás v souvislosti s představením repertoáru osmdesáté sezóny Horáckého divadla, která předchází osmdesátému výročí. Dlouhé české divadelní tradice na Vysočině

Více

PROJEKT 1 NÁZEV PROJEKTU:

PROJEKT 1 NÁZEV PROJEKTU: PROJEKT č. 1 NÁZEV Koncertní činnost Severočeské filharmonie Teplice 2017 v rámci Ústeckého kraje Severočeská filharmonie Teplice PRÁVNÍ FORMA: Příspěvková organizace Teplice 3 500 000 Kč CELKOVÉ NÁKLADY

Více

LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR

LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY TIŠNOV LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR Tento dokument obsahuje pouze vybrané kapitoly z kompletního školního vzdělávacího programu a slouží pouze k informovanosti

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 1.9.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Česká divadelní ocenění Čtvrtý Nejznámější česká divadelní ocenění Práce v divadelním

Více

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010

NABÍDKA PROJEKTŮ. Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 NABÍDKA PROJEKTŮ Studia DAMÚZA PŘEDSTAVENÍ A PROJEKTY PRO SEZÓNU 2009 / 2010 Studio DAMÚZA Divadlo pro příští generace působí na divadelní scéně již od roku 1999. Bylo spjato se stejnojmenným prostorem

Více

NABÍDKA ŠKOLNÍCH PŘEDSTAVENÍ - říjen 2012 - leden 2013

NABÍDKA ŠKOLNÍCH PŘEDSTAVENÍ - říjen 2012 - leden 2013 NABÍDKA ŠKOLNÍCH PŘEDSTAVENÍ - říjen 2012 - leden 2013 mateřské školy základní školy střední školy Vážené paní učitelky, vážení páni učitelé, do rukou se Vám dostává nabídka dopoledních a zájezdových představení

Více

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42 1 / 17 2 / 17 TakovýV Hybernia Soulu. Broadway května bude úspěch současné zaujal v mít Asii. žádný korejské v Soulu Ročně době muzikál ije manažery se premiéra korejská tuuž koná dlouho Mefista natolik,

Více

POČÁTKY EVROPSKÉHO DRAMATU

POČÁTKY EVROPSKÉHO DRAMATU POČÁTKY EVROPSKÉHO DRAMATU Autor: Mgr. Vladimíra Barboříková Datum (období) tvorby: 1. - 15. 8. 2012 Ročník: osmý Vzdělávací oblast: český jazyk literární výchova Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013

VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 V Praze, dne 10.01. 2013 Jakub Stich ředitel Divadla AHA!, o. p. s. VÝROČNÍ ZPRÁVA OBECNĚ PROSPĚŠNÉ SPOLEČNOSTI DIVADLO AHA ZA ROK 2013 SÍDLO SPOLE ČNOSTI: DIVADLO AHA!, o. p. s. U Stadionu 1414/10 289

Více

Výroční zpráva Studio Ypsilon 2013

Výroční zpráva Studio Ypsilon 2013 Výroční zpráva Studio Ypsilon 2013 Hodnocení umělecké činnosti Studia Ypsilon v roce 2013 PREMIÉRY A OSTATNÍ DIVADELNÍ A PŘESAHOVÁ ČINNOST V CHRONOLOGICKÉM ŘAZENÍ První premiérou kalendářního roku 2013

Více

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy)

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy) Tisková zpráva č. 12/2011 Nabídka vzdělávacích akcí pro školy Oddělení pro děti a mládež a hudební oddělení v Ústřední knihovně a obvodní knihovny Krajské knihovny Františka Bartoše připravily na školní

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100 PŘÍLOHA č. 2 BODOVÉ HODNOTY DĚL: A. Pro rozúčtování odměn za užití děl při kabelovém přenosu v České republice (čl. 5.1. rozúčtovacího řádu), paušálních odměn za užití děl českých autorů při kabelových

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ

zahájení volného prodeje 16. června 2018 POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ e-mail: obchod@divadlokolin.cz POHÁDKOVÁ skupina AKTUÁLNÍ skupina PREMIÉROVÁ www.divadlokolin.cz zahájení volného prodeje 16. června 2018 telefon 321 727 719 NABÍZÍME PŘEDPLATNÉ NA SVÉ STÁLÉ MÍSTO V HLEDIŠTI

Více

VY_32_INOVACE_12_ Opera_38

VY_32_INOVACE_12_ Opera_38 VY_32_INOVACE_12_ Opera_38 A U T O R : J I N D Ř I Š K A Č A L O V Á Š K O L A : Z Á K L A D N Í Š K O L A S L U Š O V I C E, O K R E S Z L Í N, P Ř Í S P Ě V K O V Á O R G A N I Z A C E N Á Z E V P R

Více

FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV...

FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV... FILMOVÉ PROJEKCE KDEKOLIV... Biograf s nezaměnitelným kouzlem, který může promítat téměř kdekoliv Návštěva biografu vždy patřila k velkým společenským událostem. Stejně jako divadelní představení, výstava,

Více

Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit,

Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit, TAJEMSTVÍ PŘITAŽLIVOSTI SRDCE Přitažlivost Proč se mnoho lidí nemůže náklonnosti takřka ubránit, zatímco jiní o lásku usilují? Proč vás určitý typ muže nebo ženy skoro magicky přitahuje a jiný, ačkoli

Více

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20

Hummer Camp 2011. II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora. Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 Hummer Camp 2011 II. rocník ˇ prímestského ˇ ˇ tábora Projekt vznikl za podpory hl. města Prahy a městské části Praha 20 O Tvrzi Tvrz HUMMER je stálý přírodní zábavní park ve středověkém stylu pro celou

Více

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100

činí BODOVÁ HODNOTA DÍLA /BHD/: Audiovizuální dílo (režie): 100 PŘÍLOHA č. 2 BODOVÉ HODNOTY DĚL: A. Pro rozúčtování odměn za užití děl při kabelovém přenosu v České republice (čl. 5.1. rozúčtovacího řádu), paušálních odměn za užití děl českých autorů při kabelových

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

PŘEDPLATNÉ 20. zahájení volného prodeje 3. června 2013. aktuální skupina premiérová. pohádková skupina. loupežník. VÁLKA ROSEOVÝCH SEN čarovné

PŘEDPLATNÉ 20. zahájení volného prodeje 3. června 2013. aktuální skupina premiérová. pohádková skupina. loupežník. VÁLKA ROSEOVÝCH SEN čarovné PŘEDPLATNÉ 20 zahájení volného prodeje 3. června 2013 DIVADLO Kolín PODZIM 13 www.divadlokolin.cz aktuální pohádková VÁLKA ROSEOVÝCH SEN čarovné noci práskni do bot A dlouhý, široký a bystrozraký kocour

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři

ČTĚTE NÁS!! ...a další články... Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA ČTĚTE NÁS!! Do kin přichází Čtyřlístek, k nám všem Vánoce a zvyky s nimi svázané. Představí se hned dva redaktoři a my vám odhalíme další literární a výtvarné

Více

Kids Art Club eská škola bez hranic http://www.czechcentres.cz/london/stranka.asp?id=2793&menu=8499 Kids Art Club www.kidsartclub.org.

Kids Art Club eská škola bez hranic http://www.czechcentres.cz/london/stranka.asp?id=2793&menu=8499 Kids Art Club www.kidsartclub.org. Mikuláš 2008 Kids Art Club pod záštitou ambasády České republiky v Londýně a s intenzivní spoluprací s Českým kulturním centrem v Londýně, byl založen na začátku října 2007. V polovině roku 2008 se stal

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚJEVES PROJEKT METODICKÁ PUBLIKACE DRAMATICKÁ VÝCHOVA LOUTKOVÉ DIVADLO

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚJEVES PROJEKT METODICKÁ PUBLIKACE DRAMATICKÁ VÝCHOVA LOUTKOVÉ DIVADLO ZÁKLADNÍ ŠKOLA VÍTĚJEVES PROJEKT KDO NIC NEDĚLÁ, NIC NEPOKAZÍ METODICKÁ PUBLIKACE DRAMATICKÁ VÝCHOVA LOUTKOVÉ DIVADLO 2010 Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního

Více

Žádost o dotaci z Podprogramu 1 - Podpora kulturních aktivit v Pardubického kraji na rok 2018

Žádost o dotaci z Podprogramu 1 - Podpora kulturních aktivit v Pardubického kraji na rok 2018 Žádost o dotaci z Podprogramu 1 - Podpora kulturních aktivit v Pardubického kraji na rok 2018 ÚDAJE O ŽADATELI Jméno a příjmení/název: Statutární město Pardubice Forma právní subjektivity: Bydliště/Sídlo

Více

Festival amatérského divadla Kladno 2015

Festival amatérského divadla Kladno 2015 Festival amatérského divadla Kladno 2015 4. ročník, 24. 26. dubna 2015 Přihláška Festival amatérského divadla Kladno Obecné podmínky účasti Informace o inscenaci, škole/souboru Technické požadavky ní osoba

Více

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015

Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 Kruh přátel hudby KONCERTNÍ SEZÓNA 2015 SEZNAM KONCERTŮ 22. ledna 2015, Slavnostní aula Gymnázia Dr. Pekaře od 19.15 hodin abonentní LOBKOWICZ TRIO Lukáš Klánský klavír Jan Mráček housle Ivan Vokáč violoncello

Více

Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně

Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně Hudební skupina Strašlivá Podívaná vznikla na jaře 1988 a v roce 2013 tedy dosáhla věku 25 let. Písničky Strašlivky vycházejí z inspirací historickými a fantazijními

Více

2010/11 cena 5 Kč. Obsah. www.4zskolin.cz. Úvodník

2010/11 cena 5 Kč. Obsah. www.4zskolin.cz. Úvodník 2 2010/11 cena 5 Kč Úvodník V mimořádném čísle školního časopisu jsme připravili několik zajímavostí, fotografií a informací o tom, co jsme během školního roku ve vyučování Super Nature s našimi žáky prožili.

Více

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM

PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM DUBEN 2013 Městské divadlo v Mostě VELKÁ SCÉNA 2.dubna úterý volné 19.00 hodin PŘELET NAD KUKAČČÍM HNÍZDEM Dale Wasserman Inscenace podle Keseyho slavné knihy o svobodě a paličatém drzounství. 9.dubna

Více

Jiří Wolker Život a dílo

Jiří Wolker Život a dílo Jiří Wolker Život a dílo Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice Projekt č. CZ. 1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_16_16 Tématický celek: Historie a umění Autor: PaedDr.

Více

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad

Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Projekt: Příjemce: Moravou Tvořivá škola, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3505 Základní škola Ruda nad Moravou, okres Šumperk, Sportovní 300, 789 63 Ruda nad Zařazení materiálu: Šablona: Inovace

Více

Nabídka pronájmu prostor Divadla na Šantovce

Nabídka pronájmu prostor Divadla na Šantovce Nabídka pronájmu prostor Divadla na Šantovce Hledáte prostor pro reprezentativní akci, večírek či konferenci? Divadlo na Šantovce Vám nabízí širokou a pestrou škálu možností v originálním prostoru, který

Více

Mezinárodní festival. Romale

Mezinárodní festival. Romale Mezinárodní festival Romale Naši drazí přátelé a milovníci romské hudby, dovolte, abych vás všechny tímto pozvala na další ročník mezinárodního romského festivalu "ROMALE" romská oslava / Gypsy Celebration,

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou letos organizovány nejen kroužky, ale i dohled nad žáky 5. třídy a 2. stupně. Pro žáky 5. třídy platí stejný režim (omlouvání, odchody, ) jako ve školní družině.

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Základní škola a Mateřská škola Střelské Hoštice, okres Strakonice Číslo projektu Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Téma Sada Digitální učební materiál CZ.1.07/1.4.00/21. 1623 Jazyk a jazyková

Více

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy

AVANTGARDA. Tato divadla byla protipólem tradičních kamenných divadel V představeních se objevují klaunské výstupy OSVOBOZENÉ DIVADLO POČÁTKY SOUBORU Počátky Osvobozeného divadla sahají do 20. let minulého století, kdy byl založeno sdružení literárních a divadelních umělců s názvem Devětsil (podzim 1920). Mezi členy

Více

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014

Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 Plánované projekty Národního divadla k Roku české hudby 2014 BALET NÁRODNÍHO DIVADLA Nová inscenace k Roku české hudby ČESKÁ BALETNÍ SYMFONIE II Premiéra České baletní symfonie II bude uvedena u příležitosti

Více

Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, Brno

Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, Brno 1 Plán umělecké činnosti na rok 2013 Divadlo Radost příspěvková organizace Bratislavská 32, 602 00 Brno V kalendářním roce 2013 plánuje Divadlo Radost šest premiér, které se uskuteční i s ohledem na snížený

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Datum vytvoření 22.11.2012 Ročník Stručný obsah Způsob využití Autor Kód Režisérské osobnosti Slováckého divadla v Uherském Hradišti Čtvrtý Režisérské

Více

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz

Literatura nejen na stříbrném plátně. Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Literatura nejen na stříbrném plátně Jaroslav David Jana Davidová Glogarová www.osu.cz Otázky před cestou - Mohou filmové a televizní adaptace literatuře pomoci, nebo naopak mohou odradit od čtení? Otázky

Více

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia

Mgr. Drahomíra Juřicová Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Mgr. Drahomíra Juřicová 599 522 303 Základní školy, střední školy, víceletá gymnázia Lekce informačního vzdělávání pro 1. stupeň LETEM SVĚTEM S VEČERNÍČKEM Určeno pro: 1. třídy ZŠ Děti se seznámí s nejznámějšími

Více

A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987.

A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987. Přílohy A) Joan Brehms Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické prostory. Okresní vlastivědné muzeum Český Krumlov, 1987. B) První verze Otáčivého hlediště rok 1958 Zdroj: Brehms, Joan a kol.: Scénografické

Více

Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově

Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově www.nova.cz Pro více informací kontaktujte koordinátorku projektu Johanu Indrákovou, tel.: 777 886 555 e-mail: johana.indrakova@nova.cz Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově Vem si mě! Dvacet dívek,

Více

Divadlo Neklid nabízí všem zájemcům z řad pověřených pedagogických pracovníků repertoárovou skladbu stálé profesionální scény, která sídlí v Divadle v Emauzích (divadelní sál), Vyšehradská 49/320, Praha

Více

Hans-Werner Schroeder ČTYRI STUPNĚ OBRADU POSVĚCENÍ ČLOVEKA

Hans-Werner Schroeder ČTYRI STUPNĚ OBRADU POSVĚCENÍ ČLOVEKA Hans-Werner Schroeder ČTYRI STUPNĚ OBRADU POSVĚCENÍ ČLOVEKA OBRAD POSVĚCENÍ JAKO SETKANÍ S KRISTEM Vnitřní průběh Obřadu posvěcení člověka není zpočátku snadno přehledný. Po bližším seznámení s textem

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude i zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (I. oddělení pí. uč. Lucie Špačková) a 2. stupně (II. oddělení pí. uč. Veronika

Více

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V

Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Přednášky Divadelní představení Koncerty Lampionový průvod Výstavy Setkání důchodců Soutěže Výlety Kurzy Zpívání koled U3V Procházku historií Kasejovic nám připravil Mgr. Vladimír Červenka z Muzea Josefa

Více

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás!

Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! Proměňte všední okamžiky ve výjimečné zážitky. Podpořte nás! MECENÁŠSKÝ KLUB Foto: Pavel Hejný Filantropie Láska ke kultuře, úcta k historii, ale především touha pomáhat, to vše spojuje naše mecenáše.

Více

PŘEDSTAVENÍ PETROF Gallery PETROF Showroom PETROF Café PETROF Hall PRONÁJEM USPOŘÁDÁNÍ KONTAKT PETROF Hall Jednací místnost PETROF Hall Kontakt Mapa PŘEDSTAVENÍ Obchodní a kulturní centrum PETROF Gallery

Více

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková

1. stupeň ZŠ. Kontaktní osoby. Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková 1. stupeň ZŠ Kontaktní osoby Mgr. Jana Pavlíková Mgr. Tereza Roháčková VÁŽENÁ PANÍ UČITELKO, PANE UČITELI, pro letošní školní rok 2015/2016 Vám nabízíme LITERÁRNÍ BESEDY A LEKCE INFORMAČNÍ VÝCHOVY, vhodné

Více

Laura a její tygři - cesta

Laura a její tygři - cesta Laura a její tygři - cesta Tereza Pokorná Michaela Spálenková CDZ pro Prahu 9 Každý máme tygra?! Tygrem může být: naše silná stránka; naše slabá stránka; naše nemoc, ze které uděláme moc; nemoc, se kterou

Více

KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ

KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ KDO SE VÍC PTÁ, VÍC SE DOZVÍ PRACOVNÍ LISTY To, co u nás uvidíte, vás může nadchnout, zaujmout, líbit se a inspirovat. Může vás to přimět přemýšlet o věcech, o kterých jste dosud nepřemýšleli. Může se

Více

Nebuď oběť. Ga Ma Ja. Z Wigymu

Nebuď oběť. Ga Ma Ja. Z Wigymu strana 2 Z Wigymu Nebuď oběť Pavlína Koubková N a Wichterlově gymnáziu se v průběhu týdne uskutečnila přednáška pro všechny ročníky s názvem,,nebuď oběť. Co si pod takovým názvem představit? Šlo o přednášku

Více

Stálá divadelní scéna Klatovy. o sobotách a nedělích. Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D

Stálá divadelní scéna Klatovy. o sobotách a nedělích. Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D Stálá divadelní scéna Klatovy Předplatné pohádek pro rodiče s dětmi - D Cena předplatného za 8 titulů: přízemí (P), balkon (B) I. místa 560,- Kč (P 1.-7. řada, B 1.-2.řada) II. místa 520,- Kč (P 8.-13.

Více

SVATEBNÍ SEN. v hotelu Savannah****deluxe

SVATEBNÍ SEN. v hotelu Savannah****deluxe SVATEBNÍ SEN v hotelu Savannah****deluxe NEJPOVOLANĚJŠÍ PARTNER PRO VAŠI SVATBU SNŮ Toužíte po nezapomenutelných momentech? Rádi byste si užili vysněnou svatbu, uvolněnou atmosféru a spokojené hosty?

Více

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Představení projektu na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Obsah co znamená projekt Evropské hlavní město kultury přehled programu klíčové události časový harmonogram představení společnosti Plzeň

Více