NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE"

Transkript

1 NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE Osobni udaje kandidata: Jmeno a pfijmeni: Alfred STAWARITSCH Datum a misto narozeni: 24. srpna 1942 v Bfeclavi Statni obcanstvi: CR Adresa bydliste: Sportovni 652, Kostelec na Hane Adresa pracoviste, kde se venuje oboru tradicni rukodelne vyroby; Sportovni 652, Kostelec na Hane Obor tradicni rukodelne vyroby, ve kterem vyrobce pusobi: Tradicni kovai'stvi Telefonni a ovy kontakt: / Stawaritsch.I@seznani.cz Udaje 0 pfedkladateli: Jmeno a pfijmeni, je-li pfedkladatelem fyzicka osoba nebo nazev organizace, je-li pfedkladatelem pravnicka osoba: Vlastivedne muzeum v Olomouci (Regionaini pracoviste pro tradicni lidovou kulturu pfi Vlastivednem muzeu v Olomouci) Adresa trvaleho sidla pfedkladatele nebo bydliste fyzicke osoby pfedkladatele: nam. Republiky 5, Olomouc Telefonni a ovy kontakt: , , vmo(a)vmo.cz, urban(a),vmo.cz Kontaktni adresa (jen je-li odlisna od sidla nebo trvaleho bydliste): - Datum a podpis pfedkladatele: 30. zah' 2014,...\ Seznam priloh: 1. Profesni zivotopis se zamefeni'm na peci o uchovani tradic oboru. 2. Popis technologic a tvaroslovi zhotovovanych vyrobkij, popfipade dalsich aktivit pece o lidove tradice. 3. Seznam pfedkladanych vyrobku, popfipade dalsich materialu, se strucnym komentafem. 4. Pisemny souhlas nominovaneho s pofizovanim dokumentace Vlastivednym muzeem V Olomouci. 5. Informace o schopnosti pfedavat osvojene profesni znalosti a dovednosti nasledovnikum. 6. Informace o licasti na pfehlidkach, vystavach a specializovanych trzich tradicniho lidoveho femesla. Ndvrhy Je nutne podat v pisemne podobe a alespofi textovou cast v podobe elektronicke na adresu Regionaini pracoviste pro tradicni lidovou pfi Vlastivednem muzeu v Olomouci, nam. Republiky 5, Olomouc. Zaslane ndvrhy se nevraci.

2 Poznamka: Pisemna dokumentace byla vytvofena na zaklade nominace na titul Nositel tradice lidovych femesel, kterou zpracovalo Spolecenstvo umeleckych kovafu a zamecniku a kovafu-podkovafu Cech, Moravy a Slezska v roce 2009.

3 Pfiloha c. 1 Profesni zivotopis se zamei^enim na peci o uchovani tradic oboru Alfred Stawaritsch se narodil 24. srpna 1942 v Bi'eclavi Jako syn zivnostnika - pekafe Jana Stawaritsche. Zakladni vzdelani ziskal v Mladci a Konici. Rozhodovani. jakemu femeslu se vyucit, ovlivnil jeho stryc Bohumir Kratochvil, kovaf z Hradecne. Ve strycove kovarnc. dedene z generace nageneraci, videl praci venkovskeho kovafe - kovani zemedelskeho nafadi (motyk, seker, dlat, pofizu), stavebniho kovani (zavesii, petlic, klik. mfizi, hfebiku), okovavani vozu, sani, pluhu, bran a take podkovani koni. Pfitmi kovarny. ohen, zhave zelezo a udery kladiva - to byly vjemy, ktere ho jako chlapce upoutaly. Pozdeji stryci vypomahal a seznamil se tak se vsemi kovafskymi postupu. V roce 1956 nastoupil do uceni v kovafskem oboru na ucilisti Statnich pracovnich zaloh v Olomouci, ktere vsak bylo zruseno. a tak 3. rocnik a vyuceni ziskal v Agrostroji Prostejov. Zde take jako kovaf zacal pracovat. V roce v souvislosti se zaiozenim rodiny a stavbou rodinneho domu v Kostelci na Hane, zmenil zamestnavatele a sve znalosti a dovednosti zacal pfedavat ucnum jako mistr odborne vyuky v Odbornem ucilisti Sigmy Lutin. Tato cinnost vyzadovala soustavne vzdelavani a absolvovani odbornych skol. Zde za 32 let sve pusobnosti vyucil stovky chlapcu. ktefi ziskali zakladni dovednosti pfi tradicnim kovafskem i zamecnickem zpracovani kovu. Rok 1989 niu Lunoznil splnit si zivotni sen - zfidil si vlastni kovarnu. Zprvu pfi zamestnani sam, pak spolu se syny Ivem a Milanem. postupne vybudoval dilnu, kde nyni spolecne pracuji. Alfred Stawaritsch cely zivot pusobi na Hane. v I'lrodne zemedelske oblasti Moravy. nemel proto nikdy nouzi o praci na zhotoveni a na opravy ruzneho zemedelskeho nafadi. Za leta sve kovafske praxe se tak postupne naucil tuto vyrobu, i se specitlckymi mistnimi pozadavky. skutecne mistrovsky oviadat.

4 Pfiloha c. 2 Popis technologic a tvaroslovi zhotovovanych vyrobku, popfipade dalsich aktivit pece o lidove tradice Rodinna dilna Stawaritschii. kterou Alfred Stawaritsch zaiozil a soucasne vede, zpracovava zakazky na bezne kovafske a umelecko-kovafske prace. napf. ploty. branky. brany. markyzy, pfistfesky sakralnich pamatek. okenni a balkonove mfize, schodist'ova zabradli, svicny, kovani vrat, klik, repliky historickych zamku, stejne jako na klasicke drobne domaci nacini zemedelske ci tesafske nafadi, napf. motyky, sekery, diata, pofezy, liny a klinky. hfeby, skoby..iejich vytvarny rukopis se vyznacuje modernim tvaroslovim s preciznim zpracovanim materialu klasickymi kovafskymi postupy. Ovsem podnetem k tomuto podani je znalost ojedineia. kterou Alfred Stawaritsch zdedil tradici rodinne dilny a nyni aktivne rozviji. uplatnuje a take vefejne propaguje. a tim je okovani kol vozii - natahovani rafu na loukotova kola a okovavani hlav techto kol zelezem. Nejbeznejsim a nejpouzivanejsim nakladnim a dopravnim prostfedkem zejmena na vesnici byl dfeveny obrucovity vuz. Na jeho zakladni konstrukci se pfipevnovaly podle potfeby riizne nastavby. Konstrukci me! vuz dfevenou. delenou na pfedni a zadni cast, s koly. ktere spojovala rozvora. Vyrobou vozu se zabyval kolaf, ale fadu dalsich prvku zhotovoval kovaf. Vozy vsak slouzily i v prostfedi dvorskem a mestskem. Od 14. stoleti se zhotovovanim celych vozu zabyval wagenmacher - vozak a kolaf vyrabel jen kola. Od 15. stoleti jsou znami tez vyrobci naprav - napravnici, podstavcu - podstavkafi, koreb pro kostry vozu a sani - stelmachfi. Od 16. stoleti seoddeluji kolafi jako vyrobci kol. vozu sprostnych a normanskych. a podstavkafi pro femeslo korbafske a stelmafske. ktefi zhotovovali korby (kocarove), komorni, ale tfeba i stfikacky proti ohni stejne jako kary (pro kameniky a zedniky okovane), kolecka (okovana pro sladovniky) ci trakafe. Uzke, hladke plochy se na drahach vozu odkladaly zelezem ci mosazi. Na vozech a kocarech byla postupne uplatnena fada prvku - pruzin. fetezu. drzaku. stavitek, oviadacich zafizeni. svitilen apod., ktere zhotovovali ci dodavali zejmena kovafi. Dnes jsou zakazky na zhotoveni takovychto vozu vyjimkou, ale casto jsou pozadovany opravy a zhotoveni ponicenych ci jiz zaniklych casti a prvku techto kdysi funkcnich dopravnich a nakladnich prostfedku. Ovsem tech. ktefi jsou znali a navic dovedni ve zhotovovani soucasti k vozum a kocarum je nemnoho. A prave Alfred Stawaritsch. ve spolupraci se svymi dvema syny. jc jednim znich. V poslednich letech spolupracuje s Vaclavem Obrem, ktery vybudoval Muzeum historickych kocarii V Cechach pod Kosifem. na opravach a pfi restaurovani dnes jiz zhruba ctyficeti. vozu a kocaru. Vyrabi. opravuje ci doplnuje chybejici prvky kovanych casti vozu vcetne povrchovych uprav a montazi.

5 Nejpodstatnejsi je vsak pfitom vyroba a samozfejme take opravy loukotovycin kol. Dfevena loukot'ova kola vyrabi kolaf.,lsou.sestavena podle velikosti a zateze vozu z 6, ci 16 spic (paprsku, ramen), hlavy (naboje, pistu), cepu. klinu a loukoti (vence). ktere jsou k sobe do celku spojeny dfevenymi koliky (tycemi). Kovaf pak okovava hlavu zelezem (trubka, botka) a loukote obruci, tzv. natahuje rafek. Stahuje se tak venec kola, kolo se zpevnuje. Obruc je zhotovena z pasu oceli na sifku kola. Sifka rafku se voli tak. aby se kolo nezafezavalo do povrchu piidy ci cesty. U kocaru byla cca 80 mm. u lehkych korbovych vozu 105 mm a u tezsich vozu normanskych 130 az 160 mm. Sirsi rafek zaroven setfi kolo i vuz. Delka obruce se peclive odmefuje na obvodu kola a zinensuje se v zavislosti natepelne roztaznosti oceli (i s pfihlednutim na druh a pouziti kola, napf. zda jde o kolo pfedni ci zadni). Zejmena zde se uplatni specialni zkusenosti kovafe. Potom je obruc ohnuta do potfebneho tvaru a svafena. Nasledne je horka obruc, za pomoci nastroju a pfipravku. navlekana a pfipevnena hfeby a nyty na pfedem namocene kolo. Po zchlazeni ve vode se obruc smrsti a pevne stahne obvod kola. Alfred Stawaritsch tuto techniku okovani loukotovych kol nejen oviada a nova kola vyrabi nebo stara obnovuje, ale te s touto prastarou technikou seznamuje sirokou vefejnosti. Zive pfedvadi techniku okovavani kol na fade folklornich akci a v posledni dobe zejmena na oborove zamefene akci, na mezinarodnim svazu mistru kolafskeho femesla Josefkol v zameckem parku v Cechach pod Kosifem. Alfred Stawaritsch dale zhotovuje tradicni zemedelske nafadi a pomucky. Jde zejmena o zhotoveni motyky, linku a klinku. Vyrabi i fadu specialnich nastroju napfiklad pro kolafe (sekyry, dlata, fezaky, pofizy ci zelizka" do specialnich kolafskych hobliku), kameniky a zedniky (oskrty, sekace) anebo bohaty sortiment hfebu.

6 Pfiloha c. 3 Seznam pfedkladanych vyrobku, popfipade dalsich materialii, se strucnym komentafem WEBOVE STRANKY MEDAILONEK - NOSITEL TRADICE LIDOVYCH REMESEL Stawaritsch.pdf CESKA TELEVIZE, TOULAVA KAMERA, toulava-kamera/ /obsah/l kovarstv i-stawaritsch CESKA TELEVIZE, FOLKLORNI MAGAZIN, folklornimagazin/ i 62004/obsah/l umelci-zeleza-a-ohne

7 Pfiloha c. 4 Pisemny souhlas nominovaneho s pofizovanim dokumentace Vlastivednym muzeem v Olomouci SOUHLAS KANDIDATA na titul..mistr tradicni rukodelne vyroby Olomouckelio kraje" s pofizovanim dokumentace uzivanych postupu a dovednosti Regionalnim pracoviste pro tradicni lidovou kulturu pfi Vlastivednem muzeu V Olomouci. Cestne prohlaseni Ja nize podepsany Alfred STAWARITSCH, narozeny 24. srpna bytem Sportovni Kostelec na Hane, souhlasim s pofizenim dokumentace svych pracovnich postupu ke studijnim a dokumentacnim ucelum Regionainimu pracovisti pro tradicni lidovou kulturu pfi Vlastivednem muzeu V Olomouci. V Kostelci na Hane dne Vlastnorucni podpis kandidata '^"^"^^i^^^^^^^^^

8 Priloha c. 5 Informace o schopnosti pi^edavat osvojene profesni znalosti a dovednosti nasledovnikiim Navrhovany Alfred Stawaritsch bohate prokazal svou schopnost pi'edavat profesni znalosti a dovednosti nasledovnikum. a to jednak ucnum svou dvaatficetiletou cinnosti mistra odborne vyuky V Odbornem ucili.sti Sigmy Lutin, jednak synum, ktefi se kovafskemu femeslu naucili vdilne sveho otce. a dale prezentaci kovafskych dovednosti vcetne okovavani loukot'ovych kol na fade odbornych akci V prijbehu celcho roku a v neposledni fade i svou cinnosti v Kovafskem spolecen.stvu.

9 Pfiloha c. 6 Informace o ucasti na pfehlidkach, vystavach a specializovanych trzich tradicniho lidoveho femesla Pan Alfred Stawaritsch se kazdorocne ucastni i^ady odbornych domacich i zahranicnich akci. Okovavani loukot'ovych kol uspesne pfedvadi na folklornich festivalech. na Jarmarcich a pfedevsim na Mezinarodnim srazu mistru femesla kolafskeho Josefkol v zameckem parku v Cechach pod Kosifem. Kovafske dovednosti prezentuje zejmena na setkani kovafu Hefaiston na hrade Helfstyne, na setkani kovafu Brtnicke kovadliny na zamku v Brtnici. na dnech tradicniho a lidoveho kovafstvi v Dunajske Luzne (Slovensko). na setkani kovafu a podkovafu Svinafske fetezeni na zamku ve Svinafich nebo na dnech tradicniho a umeleckeho kovafstvi v Ybbsitz (Rakousko). Na fade z techto akci byl pocten za pfedvedene dilo ci ukazkovou praci cenou nebo cestnym uznanim.

NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE

NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE Osobni udaje kandidata: Jmeno a pfijmeni: Miloslava ZATLOUKALOVA Datum a misto narozeni: 12. fijna 1959 v Prostejove

Více

Osobní údaje kandidáta

Osobní údaje kandidáta v 2009 Osobní údaje kandidáta Augustin Krystyník Narozen: 27. 8. 755 01 Vsetín 756 04 Nový Hrozenkov, U kostela 450, tel. 777 227 000 e-meil: krystynik@atlas.cz k Úvodem velikostí, zhotovoval celé hnoja

Více

NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO

NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO NAVRH K NOMINACI NA UDELENI TITULU MISTR TRADICNI RUKODELNE VYROBY OLOMOUCKEHO KRAJE" OSOBNi UDAJE KANDIDATA Jmeno a prijmeni: Jarmila VITOSLAVSKA Narozena: 2. fijna 1953 v Pferove Statni obcanstvi: CR

Více

Hodnoticí standard. Umělecký zámečník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82)

Hodnoticí standard. Umělecký zámečník (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82) Umělecký zámečník (kód: 82-004-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Umění a užité umění (kód: 82) Týká se povolání: Umělecký kovář a zámečník Kvalifikační úroveň NSK -

Více

Pravidla pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Moravskoslezského kraje

Pravidla pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Moravskoslezského kraje Pravidla pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Moravskoslezského kraje Území Moravskoslezského kraje je z pohledu lidové kultury zajímavým a současně složitým útvarem, kde se setkávají národopisné

Více

Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Olomouckého kraje

Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Olomouckého kraje Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Olomouckého kraje 1. Obecný úvod Území Olomouckého kraje je velmi bohaté na projevy tradiční lidové kultury. Její součást tvoří i tradiční rukodělná

Více

Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje

Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje Směrnice: Pravidla pro udělení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje V návaznosti na usnesení Rady Zlínského kraje 0483/R12/11 ze dne 13. června 2011, kterým byl zřízen titul a schválen

Více

Vyssi policejni skola a Stredni policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5, 190 24 Praha 9

Vyssi policejni skola a Stredni policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5, 190 24 Praha 9 Vyssi policejni skola a Stredni policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5, 190 24 Praha 9 ID datove schranky 4zrkgbn C.j. : VPSA-802/EU-2015/OVZI Praha 10. srpna 2015 Pocet listu: 3

Více

Výchovný ústav a střední škola Dřevohostice Novosady Dřevohostice

Výchovný ústav a střední škola Dřevohostice Novosady Dřevohostice Výchovný ústav a střední škola Dřevohostice Novosady 248 751 14 Dřevohostice ŠVP Zámečnické práce a údržba zpracovaný dle RVP 23-51-E/01 Strojírenské práce. Tříletý obor zakončený závěrečnou zkouškou (ústní,

Více

MESTYS BRODEK U PROSTEJOV A. Obecne zavazna vyhlaska c. 3/2011, 0 mistnim poplatku za uzivani verejneho prostranstvi

MESTYS BRODEK U PROSTEJOV A. Obecne zavazna vyhlaska c. 3/2011, 0 mistnim poplatku za uzivani verejneho prostranstvi v MESTYS BRODEK U PROSTEJOV A v Obecne zavazna vyhlaska c. 3/2011, 0 mistnim poplatku za uzivani verejneho prostranstvi Zastupitelstvo Mestyse Brodek u Prostejova se na svem zasedani cine 22. 11. 2011

Více

Obecne zavazna vyhlaska c. 1/2013,

Obecne zavazna vyhlaska c. 1/2013, OBEC TREBUSICE Obecne zavazna vyhlaska c. 1/2013, o mistnich poplatcich Zastupitelstvo obce Trebusice se na svem zasedani dne 2. 12. 2013 usnesenim c. 14/2013 usneslo vydat na zaklade 14 odst. 2 zakona

Více

8. PERSPEKTIVY LIDOVÝCH TECHNOLOGIÍ

8. PERSPEKTIVY LIDOVÝCH TECHNOLOGIÍ HOMO FABER 8. PERSPEKTIVY LIDOVÝCH TECHNOLOGIÍ Celosvětové globalizační tendence vedly v r. 1989 25. generální konferenci UNESCO k vydání dokumentu Doporučení k ochraně tradiční a lidové kultury, v němž

Více

PROTOKOL O OTEVIRANI OBALEK

PROTOKOL O OTEVIRANI OBALEK Vyssi policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5 190 24 Praha 9 C.j.: VPSA-31/EU-2015/ Praha 16. unora 2015 Pocet listu: 4 Pi'ilohy: 4/6 PROTOKOL O OTEVIRANI OBALEK V zadavacim rizeni:

Více

Soutěžní přehlídka řemesel. Předkládá: David Surmaj Manažer konferencí a soutěží Dne: 2.11.2009

Soutěžní přehlídka řemesel. Předkládá: David Surmaj Manažer konferencí a soutěží Dne: 2.11.2009 Soutěžní přehlídka řemesel Předkládá: David Surmaj Manažer konferencí a soutěží Dne: 2.11.2009 Něco z historie Nekomerční projekt, který od roku 1996 nabízí žákům stavebních oborů možnost zúčastnit se

Více

Clenum akademicke obce Technicke univerzity v Liberci. Vazeni clenove akademicke obce, clenove akademickych senatu, pani a pani dekani,

Clenum akademicke obce Technicke univerzity v Liberci. Vazeni clenove akademicke obce, clenove akademickych senatu, pani a pani dekani, wvyw.tul.cz Clenum akademicke obce Technicke univerzity v Liberci Vazeni clenove akademicke obce, clenove akademickych senatu, pani a pani dekani, tento dopis je odpovedi na nekolik textu, ktere mne byly

Více

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Na této stránce naleznete informace týkající se zpracování osobních organizací Pestrá, o.p.s se sídlem Kučerova 809/11, 198 00 Praha 9 Černý Most (dále jen organizace ). Tyto

Více

PROTOKOL O OTEVIRANI OBALEK

PROTOKOL O OTEVIRANI OBALEK Vyssi policejni skola a Stredni policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5,190 24 Praha 9 ID datove schranky 4zrkgbn DY90P0e04GV8 SA-1328/EU-2015/OVZI Praha 22. fijna 2015 Pocet listu:

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Domov Na Zámku Lysá nad Labem, příspěvková organizace, se sídlem Zámek1/21, 289 22 Lysá nad Labem, IČ: 49534963 (dále jen domov ), jakožto správce osobních údajů,

Více

NAD ORLICÍ, o.p.s Kostelecká Lhota 40 VÝZVU K PŘEDLOŽENÍ NABÍDKY

NAD ORLICÍ, o.p.s Kostelecká Lhota 40  VÝZVU K PŘEDLOŽENÍ NABÍDKY NAD ORLICÍ, o.p.s. 517 41 Kostelecká Lhota 40 www.nadorlici.cz vyhlašuje VÝZVU K PŘEDLOŽENÍ NABÍDKY NAD ORLICÍ, o.p.s. vyhlašuje v souladu s Pravidly Programu rozvoje venkova, Opatření VI. 2.1. Realizace

Více

Soutěžní přehlídka řemesel. Předkládá: David Surmaj Manažer konferencí a soutěží Dne: 2.11.2009

Soutěžní přehlídka řemesel. Předkládá: David Surmaj Manažer konferencí a soutěží Dne: 2.11.2009 Soutěžní přehlídka řemesel Předkládá: David Surmaj Manažer konferencí a soutěží Dne: 2.11.2009 Něco z historie Nekomerční projekt, který od roku 1996 nabízí žákům stavebních oborů možnost zúčastnit se

Více

Metodický pokyn pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje. článek II.

Metodický pokyn pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje. článek II. Metodický pokyn pro udílení titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje článek I. Území Středočeského kraje, je velmi bohaté na projevy tradiční lidové kultury. Její součást tvoří tradiční

Více

Příloha č. 1. Profesní životopis

Příloha č. 1. Profesní životopis Příloha č. 1 Profesní životopis Pan Josef Fidler v letech 1987 až 1991 absolvoval učební obor s maturitou SOU textilní Jeseník v oboru mechanik seřizovač textilních strojů. Již během studia se začal intenzivně

Více

Výzva k podání nabídky 1. Veřejná zakázka

Výzva k podání nabídky 1. Veřejná zakázka Výzva k podání nabídky 1. Veřejná zakázka Veřejná zakázka na dodávky zadaná mimo režim zákona o veřejných zakázkách Název: Doplnění separace a svozu bioodpadů ve městě Ždírec nad Doubravou ve vztahu k

Více

od do PAVEL TASOVSKÝ A PAVEL TASOVSKÝ ML. KATALOG VÝSTAVY UMĚLECKÉHO KOVÁŘSTVÍ V EXTERIÉRU HISTORICKÉHO MĚSTA

od do PAVEL TASOVSKÝ A PAVEL TASOVSKÝ ML. KATALOG VÝSTAVY UMĚLECKÉHO KOVÁŘSTVÍ V EXTERIÉRU HISTORICKÉHO MĚSTA od 8. 6. do 30. 9. PAVEL TASOVSKÝ A PAVEL TASOVSKÝ ML. KATALOG VÝSTAVY UMĚLECKÉHO KOVÁŘSTVÍ V EXTERIÉRU HISTORICKÉHO MĚSTA Anketa o nejoblíbenějším exponátu: za vyplnění malá odměna a postup do slosování

Více

Mezipředmětové vztahy: Výchova k občanství, Informatika. Průřezová témata: Výchova demokratického občana, Osobnostní výchova

Mezipředmětové vztahy: Výchova k občanství, Informatika. Průřezová témata: Výchova demokratického občana, Osobnostní výchova Metodický list: Volba povolání Předmět: Člověk a práce Mezipředmětové vztahy: Výchova k občanství, Informatika Průřezová témata: Výchova demokratického občana, Osobnostní výchova Ročník: osmý, devátý Naplňování

Více

CAST I. ZAKLADNI USTANOVEN!

CAST I. ZAKLADNI USTANOVEN! Obec Tatrovice, Obecne zavazna vyhlaska c. 1/2013, o mfstnfch poplatcfch Zastupitelstvo obce Tatrovice se na svem zasedani dne 29. 5. 2013, usnesenim 6.... usneslo vydat na zaklade 14 odst. 2 zakona c.

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Studium. Forma denního řádného vyššího odborného studia na VOŠ/ UP v Písku, je rozvržena na období 6 semestrů, tedy 3 let.

Studium. Forma denního řádného vyššího odborného studia na VOŠ/ UP v Písku, je rozvržena na období 6 semestrů, tedy 3 let. Vyšší odborná škola uměleckoprůmyslová v Písku, nabízí studentům jedinečnou možnost vzdělání v akreditovaných oborech Konzervování a restaurování nábytku a nepolychromované dřevořezby a Restaurování kovů.

Více

V YZ V A k podani nabidky na vef ejnou zakazku maleho rozsahu c. 001/2014 na opravu rozvodu vody

V YZ V A k podani nabidky na vef ejnou zakazku maleho rozsahu c. 001/2014 na opravu rozvodu vody Matefska skola, Praha 2, Na Smetance 1 V YZ V A k podani nabidky na vef ejnou zakazku maleho rozsahu c. 001/2014 na opravu rozvodu vody 1. Zadavatel Nazev: Matefska skola, Praha 2, Na Smetance 1 Adresa:

Více

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto

Akce v Uherském Hradišti, týden Kunovské léto Akce v Uherském Hradišti, týden 24. 15. - 19.6.2016 Kunovské léto Dětský folklorní festival vznikl v roce 1994 z iniciativy bývalých členů folklorního souboru Kunovjan se snahou o vytvoření nové tradice

Více

Zprava o posouzeni a hodnoceni nabidek - 2. jednani

Zprava o posouzeni a hodnoceni nabidek - 2. jednani Zprava o posouzeni a hodnoceni nabidek - 2. jednani c. j. KRPL-26707-15/CJ-2014-1800VZ Vefejna zakazka maleho rozsahu na stavebni prace:,,uo Jablonec nad Nisou - Rekonstrukce socialnich zafizeni" Nejedna

Více

Odbor kancelář ředitele úřadu

Odbor kancelář ředitele úřadu 1. Podklady pro výběrová řízení pro obsazení volných pracovních míst na KÚ KK a obsazení funkčních míst ředitelů příspěvkových organizací zřizovaných krajem v souladu se: - zákonem č. 262/2006 Sb., zákoník

Více

Metodický pokyn starosty SR ČMS

Metodický pokyn starosty SR ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska - Kancelář sdružení, Římská 45, Praha 2 Metodický pokyn starosty SR ČMS Ročník: 2010 V Praze dne: 2010 Císlo: Postup organizačních jednotek SR ČMS při pořízení historického

Více

O svou budoucí profesi se zajímá stále více žáků a jejich rodičů

O svou budoucí profesi se zajímá stále více žáků a jejich rodičů O svou budoucí profesi se zajímá stále více žáků a jejich rodičů V Českých Budějovicích dne 2. listopadu 2018 Říjnová účast na prezentacích středních škol a učilišť dokládá, že zájem o volbu povolání má

Více

ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE vyučovací předmět PRACOVNÍ ČINNOSTI Charakteristika vzdělávací oblasti

ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE vyučovací předmět PRACOVNÍ ČINNOSTI Charakteristika vzdělávací oblasti ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE vyučovací předmět PRACOVNÍ ČINNOSTI Charakteristika vzdělávací oblasti Oblast Člověk a svět práce postihuje široké spektrum pracovních činností a technologií, vede y k získání základních

Více

Vyučovací předmět je realizován podle učebního plánu ve všech ročnících 1. stupně v časové dotaci 1 vyučovací hodiny týdně.

Vyučovací předmět je realizován podle učebního plánu ve všech ročnících 1. stupně v časové dotaci 1 vyučovací hodiny týdně. PRACOVNÍ ČINNOSTI Charakteristika vyučovacího předmětu Oblast Člověk a svět práce postihuje široké spektrum pracovních činností a technologií, vede žáky k získání základních uživatelských dovedností v

Více

Projektový záměr AMSP ČR

Projektový záměr AMSP ČR Projektový záměr AMSP ČR Organizátor: AMSP ČR Platforma Roku venkova 2017: Řemeslné, zemědělské a potravinářské profesní spolky spolupracující na platformě Roku řemesel 2016, Asociace soukromého zemědělství

Více

Česká zahradnická akademie je aktivním členem SKF ČR. V příštím roce oslaví 130 let od založení.

Česká zahradnická akademie je aktivním členem SKF ČR. V příštím roce oslaví 130 let od založení. Česká zahradnická akademie je aktivním členem SKF ČR. V příštím roce oslaví 130 let od založení. Historie školy Historii naší školy nalézáme v dobových dokumentech a archivech již od roku 1882. Výnosem

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

kapitola 82 - tabulková část

kapitola 82 - tabulková část 8200 00 00 00/80 NÁSTROJE, NÁŘADÍ, NÁČINÍ, NOŽÍŘSKÉ VÝROBKY A PŘÍBORY, Z OBECNÝCH KOVŮ; JEJICH ČÁSTI A SOUČÁSTI Z OBECNÝCH KOVŮ 8201 00 00 00/80 Následující ruční nástroje a nářadí: rýče, lopaty, krumpáče,

Více

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Strojírenské fórum Praha,

Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. Strojírenské fórum Praha, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Strojírenské fórum Praha, 23.3.2016 Obsah prezentace: Mistři řemesel nehledejte, vybírejte! Řemeslo v hledáčku mladých. ROK ŘEMESEL 2016: Historicky

Více

Protokol o otevirani obalek

Protokol o otevirani obalek Protokol o otevirani obalek c. j. KRPL-22072-3/CJ-205-800VZ Vefejna zakazka zadavana ve zjednodusenem podlimitnim fizeni:,,dodavky nahradnich dilu na SDP znacky SKODA" Zadavatel: Ceska republika - Krajske

Více

VYBAVENÍ KOVÁRNY - KOVADLINY

VYBAVENÍ KOVÁRNY - KOVADLINY VYBAVENÍ KOVÁRNY - KOVADLINY Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělání Vzdělávací obor Tematický okruh Druh učebního materiálu Cílová skupina Anotace Klíčová slova

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii,

Více

DLE VÝZVY PŘEDKLÁDÁ CENOVOU NABÍDKU NA POŽADOVANOU DOKUMENTACI NA AKCI CENOVÁ NABÍDKA ZAKÁZKA:

DLE VÝZVY PŘEDKLÁDÁ CENOVOU NABÍDKU NA POŽADOVANOU DOKUMENTACI NA AKCI CENOVÁ NABÍDKA ZAKÁZKA: aspect D E S I G N DLE VÝZVY PŘEDKLÁDÁ CENOVOU NABÍDKU NA POŽADOVANOU DOKUMENTACI NA AKCI CENOVÁ NABÍDKA ZAKÁZKA: Zhotovení projektové dokumentace k regeneraci bytového domu v Praze 4 Hráského čp. 1908,9,10

Více

V. 9 Člověk a svět práce

V. 9 Člověk a svět práce 1/5 V. 9 Člověk a svět práce V.9.I 1. stupeň V.9.I. 1 Charakteristika předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení Předmět Člověk a svět práce se vyučuje v 1. až 5. ročníku po jedné hodině týdně. Žáci

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H)

Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H) Projekt UNIV 2 KRAJE Proměna škol v centra celoživotního učení PROGRAM DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Zhotovování sukní, halenek a šatů (31-001-H) Copyright: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 1. Identifikační

Více

Podpora regionálního rozvoje ( ) Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj

Podpora regionálního rozvoje ( ) Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj Podpora regionálního rozvoje (2011-2012) Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj Národní programy v roce 2011 Program obnovy a rozvoje venkova Zásady: http://www.mmr.cz/regionalni-politika/programy-dotace/podpora-rozvoje-regionu-v-roce--

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Obecne zavazna vyhlaska c. 2/2012

Obecne zavazna vyhlaska c. 2/2012 Obec Francova Lhota Obecne zavazna vyhlaska c. 2/2012 o mistnim poplatku za provoz systemu shromazd'ovani, sberu, prepravy, trideni, vyuzivani a odstranovani komunalnich odpadu Zastupitelstvo obce Francova

Více

Obec Rybnicek Obecne zavazna vyhlaska c.01/2012 o mistnich poplatcich. CAST I. ZAKLADNl USTANOVENI CAST II. POPLATEK ZE PSO

Obec Rybnicek Obecne zavazna vyhlaska c.01/2012 o mistnich poplatcich. CAST I. ZAKLADNl USTANOVENI CAST II. POPLATEK ZE PSO Obec Rybnicek Obecne zavazna vyhlaska c.01/2012 o mistnich poplatcich Zastupitelstvo obce Rybnicek se na svem zasedani dne 13.12.2012 usneslo vydat na zaklade 14 odst. 2 zakona c. 565/1990 Sb., o mistnich

Více

Firma Metoděj Dobeš Kovovýroba působí na trhu již od roku 1992. Jsme rodinná firma s moderními metodami vedení lidských zdrojů, jsme tu pro Vás.

Firma Metoděj Dobeš Kovovýroba působí na trhu již od roku 1992. Jsme rodinná firma s moderními metodami vedení lidských zdrojů, jsme tu pro Vás. NABÍDKOVÝ KATALOG Město Zlín - průmyslové centrum regionu Střední Moravy, proslavené mnohými podnikatelskými aktivitami, spojenými především se jménem Tomáš Baťa, světově proslulými cestovateli Zikmundem

Více

1. Identifikacni udaje 0 dodavateli

1. Identifikacni udaje 0 dodavateli Strana 1 z 4 Vy\piS ze seznamu kvalifikovanych dodavatelu vygenerovany informacnlm systemem 0 verejnych zakazkach.' ) e seznamu kvalifikovanych dodavatelu vedeneho podle 125 a nasled. zakona c. 137/2006

Více

Charakteristika vyučovacího předmětu. Pracovní činnosti

Charakteristika vyučovacího předmětu. Pracovní činnosti Charakteristika vyučovacího předmětu Pracovní činnosti Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Název vyučovacího předmětu: Časové vymezení předmětu: Člověk a svět práce Člověk a svět práce Pracovní činnosti

Více

V podane 2adosti po2adujete poskytnout informaci tykajici se byvaleho

V podane 2adosti po2adujete poskytnout informaci tykajici se byvaleho L""AVdost Magistrat mesta Ostravy Prokesovo namesti 8 Ostrava vazeni, grave jj sem se na internetu dovedel, ze byvaly" mestskeho obvodu Moravska Ostrava a Privoz za Ostravak pan byl zvolen do obvodniho

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ Příloha 4 Vzor prohlášení hráče INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ A v souladu s Nařízením Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 O ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním

Více

Čestná občanství a ceny města udělované v roce 2018

Čestná občanství a ceny města udělované v roce 2018 Materiál číslo: 2 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 17.09.2018 Předkládá Rada města Tišnova Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných

Více

V Praze dne

V Praze dne Státní veterinární správa Slezská 100/7, Praha 2, 120 56 T: +420 227 010 111, F: +420 227 010 191 Elektronická adresa podatelny: epodatelna@svscr.cz ID datové schránky: d2vairv Č. j.: SVS/2016/091268-G

Více

Vyssi policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5 190 24 Praha 9

Vyssi policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5 190 24 Praha 9 Vyssi policejni skola Ministerstva vnitra v Praze Pod Taborem 102/5 190 24 Praha 9 ^% ^ C.j. : VPSA-302/EU-2015/OVZI Praha 25. brezna 2015 ^ Pocet listci: 4 Pfilohy: 3/4 PROTOKOL O OTEVIRANi OBALEK V zadavacim

Více

IČO: 25589881 DIČ: CZ 25589881 Zapsaná v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně, oddíl B, vložka 3226 V Y P I S U J E

IČO: 25589881 DIČ: CZ 25589881 Zapsaná v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně, oddíl B, vložka 3226 V Y P I S U J E Zadavatel: Název společnosti: CC Systems a. s. Sídlo společnosti: Národní tř.101, 695 01 Hodonín Kontaktní osoba:ing. Růžena Vlachová Telefon: + 420 724 952 526 Fax: + 420 518 342 243 E-mail: vlachova@ccsystem.cz

Více

ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD

ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD Tento informační bulletin shrnuje hlavní aktivity nevládní organizace Společnost Rožmberk o.p.s., které proběhly v rámci projektu NETWORLD. Tento projekt se zabývá

Více

Název: XII 7 10:48 (1 z 28) STÁT

Název: XII 7 10:48 (1 z 28) STÁT Název: XII 7 10:48 (1 z 28) STÁT Co označujeme pojmem stát? ohraničené území formu organizace lidské společnosti demokratickou vládu Název: XII 7 11:55 (2 z 28) Název: III 7 18:05 (3 z 28) ZNOVU!!! Název:

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

Město Zruč nad Sázavou Zámek 1, Zruč nad Sázavou

Město Zruč nad Sázavou Zámek 1, Zruč nad Sázavou Město Zruč nad Sázavou Zámek 1, 285 22 Zruč nad Sázavou Městský úřad Oznámení o vyhlášení výběrového řízení Pracovní pozice: Místo výkonu práce: Vedoucí odboru stavebního úřadu, územního plánování a životního

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborného rady vedoucího oddělení hospodářské správy

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborného rady vedoucího oddělení hospodářské správy Praha 26. srpna 2015 č. j.: 621/Ř/15 Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborného rady vedoucího oddělení hospodářské správy Ředitel Státní plavební správy, jako služební

Více

Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne

Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne Návrh programu na 4. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 30. 04. 2013 1. Zahájení zasedání, informace o schválení zápisu z 3. zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje konaného dne 26.

Více

Zprava o posouzeni a hodnoceni nabidek - 1. jednani

Zprava o posouzeni a hodnoceni nabidek - 1. jednani I Zprava o posouzeni a hodnoceni nabidek -. jednani c. j. KRPL-6707-9/CJ-0-800VZ Verejna zakazka maleho rozsahu na stavebni prace:,,uo Jablonec nad Nisou - Rekonstrukce socialnich zarizeni" Nejedna se

Více

k rukám ministra spravedlnosti Vyšehradská PRAHA 2 Krajský/Městský soud 1 v... k rukám předsedy soudu adresa... NÁVRH NA JMENOVÁNÍ ZNALCEM 2

k rukám ministra spravedlnosti Vyšehradská PRAHA 2 Krajský/Městský soud 1 v... k rukám předsedy soudu adresa... NÁVRH NA JMENOVÁNÍ ZNALCEM 2 Ministerstvo spravedlnosti ČR nehodící škrtněte nebo vypusťte k rukám ministra spravedlnosti Vyšehradská 16 128 10 PRAHA 2 Krajský/Městský soud 1 v... k rukám předsedy soudu adresa...... NÁVRH NA JMENOVÁNÍ

Více

Obec Lobodice Olomoucky kraj

Obec Lobodice Olomoucky kraj Obec Lobodice Olomoucky kraj Lobodice 39, 751 01 Tovacov tel: 581 731 175 www.lobodice.cz e-mail: ou.lobodice(s)volnv.cz Obecne zavazna vyhlaska obce Lobodice c. 2/2015, o mistnim poplatku za provoz systemu

Více

ČESKO RAKOUSKÝ PROJEKT SKUPINA STAVEBNICTVÍ PŘEHLED PRODUKTŮ ČESKO-RAKOUSKÉHO PROJEKTU

ČESKO RAKOUSKÝ PROJEKT SKUPINA STAVEBNICTVÍ PŘEHLED PRODUKTŮ ČESKO-RAKOUSKÉHO PROJEKTU ČESKO RAKOUSKÝ PROJEKT SKUPINA STAVEBNICTVÍ PŘEHLED PRODUKTŮ ČESKO-RAKOUSKÉHO PROJEKTU OBSAH A. PRACOVNÍ SEŠITY B. UČEBNICE C. UČEBNÍ TEXTY D. POROVNÁNÍ UČEBNÍCH OSNOV ČR A RAKOUSKA E. JEDNOTNÉ ZADÁNÍ

Více

Zmena c. 4 uzemniho planu mesta Chabarovice

Zmena c. 4 uzemniho planu mesta Chabarovice Zaznam o ucinnosti Spravni organ, ktery uzemni plan vydal: Zastupitelstvo mesta Chabafovice Cislo usneseni: 113/2009 Datum vydani: 8.12.2009 Datum nabyti ucinnosti: 23.12.2009 Pofizovatel: Mestsky ufad

Více

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MESTA LAZNE BOHDANEC c. 1/2013 0 mistnich poplatcich

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MESTA LAZNE BOHDANEC c. 1/2013 0 mistnich poplatcich Mesto Ephdanec OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MESTA LAZNE BOHDANEC c. 1/2013 0 mistnich poplatcich Zastupitelstvo mesta Lazne Bohdanec se na svem zasedani dne 24. 04. 2013 usnesenim c. 23.8. usneslo vydat na

Více

Řemesla nás baví, CZ.1.07/1.1.24/02.0012

Řemesla nás baví, CZ.1.07/1.1.24/02.0012 Tradiční řemeslo TESAŘ Řemesla nás baví, CZ.1.07/1.1.24/02.0012 Tesař tesá a nejen to Úkolem tesaře je výroba, údržba a opravy dřevěných (především stavebních) konstrukcí a jejich prvků. Tesařovy činnosti:

Více

Volba postupu práce a ohřevu v kovářských pecích a výhních, vykování podkov a dalších jednoduchých výrobků 3

Volba postupu práce a ohřevu v kovářských pecích a výhních, vykování podkov a dalších jednoduchých výrobků 3 Zemědělský kovář (kód: 41-030-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Podkovář; Zemědělský kovář Kvalifikační úroveň NSK - EQF:

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují text, který

Více

DOTAZNÍK. A Údaje o zaměstnavateli: Úplný název zaměstnavatele Sídlo/místo podnikání IČO Počet zaměstnanců: Více jak 1000

DOTAZNÍK. A Údaje o zaměstnavateli: Úplný název zaměstnavatele Sídlo/místo podnikání IČO Počet zaměstnanců: Více jak 1000 DOTAZNÍK Vážená paní, vážený pane, předkládáme Vám k vyplnění dotazník zaměřený na problematiku spokojenosti zaměstnavatelů s úrovní absolventů středních, vyšších odborných a vysokých škol. Cílem dotazníku

Více

VY_32_INOVACE_D 10 14

VY_32_INOVACE_D 10 14 Název a adresa školy: Střední škola průmyslová a umělecká, Opava, příspěvková organizace, Praskova 399/8, Opava, 746 01 Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory

Více

Provozni fad. Stfedni skoly zemedelske Pferov. (Die zakona c. 258/2000 Sb., v platnem zneni)

Provozni fad. Stfedni skoly zemedelske Pferov. (Die zakona c. 258/2000 Sb., v platnem zneni) Provozni fad Stfedni skoly zemedelske Pferov (Die zakona c. 258/2000 Sb., v platnem zneni) I. IJdaie o zafizeni Adresa: Stfedni skola zemedelska, Pferov, Osmek 47 Osmek47, 751 52 Pferov Telefon: 581 262

Více

Krajské státní zastupitelství v Ostravě

Krajské státní zastupitelství v Ostravě Krajské státní zastupitelství v Ostravě Na Hradbách 21, 729 01 Ostrava 1 tel.: 595 131 506 fax: 596 118 544 e-mail: podatelna@ksz.ova.justice.cz ID datové schránky: 6kzabcw 2 SPR 67/2019 V Ostravě dne

Více

Zpráva o činnosti v oblasti EVVO ve školním roce 2009/2010 na SOŠ SOU Šumperk, Gen. Krátkého 30

Zpráva o činnosti v oblasti EVVO ve školním roce 2009/2010 na SOŠ SOU Šumperk, Gen. Krátkého 30 Zpráva o činnosti v oblasti EVVO ve školním roce 2009/2010 na SOŠ SOU Šumperk, Gen. Krátkého 30 Ve školním roce 2009/2010 se konaly tyto akce související s problematikou EVVO. Září: - Příprava plánu EVVO

Více

ŽÁDOST O JMENOVÁNÍ ZNALCEM 1

ŽÁDOST O JMENOVÁNÍ ZNALCEM 1 Krajský soud v Hradci Králové k rukám předsedy soudu Československé armády 218 502 08 Hradec Králové ŽÁDOST O JMENOVÁNÍ ZNALCEM 1 Žadatel (titul, jméno a příjmení):... adresa:... OBOR, ODVĚTVÍ A SPECIALIZACE

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK DO VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ ZADÁVACÍ PODMÍNKY Název zakázky Další vzdělávání pro manažery i řadové zaměstnance 1. Identifikační údaje zadavatele Název zadavatele Trigema Building a.s. Sídlo

Více

PÓROBETON OSTRAVA a.s.

PÓROBETON OSTRAVA a.s. PÓROBETON OSTRAVA a.s. KONSTRUKČNÍ PRVKY Z PÓROBETONOVÝCH VÝROBKŮ DETAIL č..a DETAIL č..b DETAIL č..c DETAIL č..d DETAIL č.2.a DETAIL č.2.b DETAIL č.2.c DETAIL č.3 DETAIL č. DETAIL č..a DETAIL č..b ŘEŠENÍ

Více

www.hornipomoravi.eu zpravodaj MAS HORNÍ POMORAVÍ o.p.s.

www.hornipomoravi.eu zpravodaj MAS HORNÍ POMORAVÍ o.p.s. zpravodaj www.hornipomoravi.eu MAS HORNÍ POMORAVÍ o.p.s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. 4 2015 Číslo 4, 30. prosinec 2015 I Ročník VII Společenský

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

Narodni pamatkovy ustav ustfedni pracoviste ValdStejnske nam. 3, Praha 1 PRlKAZ GENERALNi REDITELKY. c. XXIII/2009/NPU

Narodni pamatkovy ustav ustfedni pracoviste ValdStejnske nam. 3, Praha 1 PRlKAZ GENERALNi REDITELKY. c. XXIII/2009/NPU Narodni pamatkovy ustav ustfedni pracoviste ValdStejnske nam. 3, 118 01 Praha 1 PRlKAZ GENERALNi REDITELKY c. XXIII/2009/NPU upravujici postup pri obehu informaci o agende pamatek s mezinarodnim statusem

Více

Inovace výuky Člověk a svět práce. Pracovní list

Inovace výuky Člověk a svět práce. Pracovní list Inovace výuky Člověk a svět práce Pracovní list Čp 09_15 Zaměstnání Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova: Očekávaný výstup: Člověk a svět práce Člověk a svět

Více

Záznamy o činnostech zpracování osobních údajů

Záznamy o činnostech zpracování osobních údajů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Zlín 01 schválila: Mgr. Alena Štachová, ředitelka školy OBSAH 1 Základní identifikované účely zpracování v rámci zajištění vzdělávání...

Více

1 účel zpracování UBYTOVÁNÍ CIZÍCH OSOB ZA ÚPLATU

1 účel zpracování UBYTOVÁNÍ CIZÍCH OSOB ZA ÚPLATU 1 účel zpracování UBYTOVÁNÍ CIZÍCH OSOB ZA ÚPLATU písm. c) GDPR písm. b) GDPR Zpracování je nezbytné pro plnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje. Zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy,

Více

GREENWAY SELSKÉHO BAROKA

GREENWAY SELSKÉHO BAROKA GREENWAY SELSKÉHO BAROKA GREENWAY SELSKÉHO BAROKA I. Základní cyklistický okruh: Veselí n. L. Žíšov Borkovice (Sviny) Mažice Zálší Klečaty Komárov Svinky Vlastiboř Záluží u Vlastiboře Dráchov Žíšov Veselí

Více

- řád školní dílny - zásady první pomoci při úrazech. technický výkres - náčrt, výkres, druhy čar, kótování, měřítko

- řád školní dílny - zásady první pomoci při úrazech. technický výkres - náčrt, výkres, druhy čar, kótování, měřítko Ročník: 6. Práce s technickými materiály : - dodržuje obecné zásady bezpečnosti a hygieny při práci i zásady bezpečnosti při práci s nástroji a nářadím, poskytne l.pomoc při úrazu - čte technický výkres

Více

42 I) DY90P0005Z7I. Oznameni predbeznych informaci POCetliStu: 10smernice2004/l8/ES. C.j. VPSA-822/EU-2014/OVZI. Oddil I: Verejny zadavatel

42 I) DY90P0005Z7I. Oznameni predbeznych informaci POCetliStu: 10smernice2004/l8/ES. C.j. VPSA-822/EU-2014/OVZI. Oddil I: Verejny zadavatel 42 I) Evropska unie Vydani dodatku k Ui'ednimu vestniku Evropske unie 1, rue Mercier, 2985 Luxembourg, Luxembourg E-mail: oj5@publications.europa.eu C.j. VPSA-822/EU-2014/OVZI Fax: *352 29 29 42 670 DY90P0005Z7I

Více

Pravidla pro TVORBU A VEDENÍ SEZNAMU NEMATERIÁLNÍCH STATKŮ TRADIČNÍ LIDOVÉ KULTURY ZLÍNSKÉHO KRAJE

Pravidla pro TVORBU A VEDENÍ SEZNAMU NEMATERIÁLNÍCH STATKŮ TRADIČNÍ LIDOVÉ KULTURY ZLÍNSKÉHO KRAJE Pravidla pro TVORBU A VEDENÍ SEZNAMU NEMATERIÁLNÍCH STATKŮ TRADIČNÍ LIDOVÉ KULTURY ZLÍNSKÉHO KRAJE Čl. I Obecný úvod Seznam nemateriálních statků tradiční lidové kultury Zlínského kraje (dále jen Seznam

Více

Nositelé titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje v roce 2015

Nositelé titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje v roce 2015 Nositelé titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje v roce 2015 1. Antonín Hájek, Uherské Hradiště Mařatice Titul obdržen v oboru práce se dřevem soustružení, zdobení cínem, intarzie. Antonín

Více

Soutěž. eská Kamenice B Jindřichův. radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené

Soutěž. eská Kamenice B Jindřichův. radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené eská Kamenice B Jindřichův www.historickeputovani.cz radec B Kadaň F Klášterec ad Ohří G Kroměříž D Kutná Třeboň Nový Jičín Kutná Hora ora G Litomyšl C Nový Jičín olná C Prachatice G Spálené Jindřichův

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborného rady vedoucího oddělení ekonomického, hlavní účetní

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborného rady vedoucího oddělení ekonomického, hlavní účetní Praha 26. srpna 2015 č. j.: 619/Ř/15 Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na obsazení služebního místa odborného rady vedoucího oddělení ekonomického, hlavní účetní Ředitel Státní plavební správy, jako

Více

PULICKÁ 695, DOBRUŠKA

PULICKÁ 695, DOBRUŠKA PULICKÁ 695, DOBRUŠKA Učební obor 23-51-H/01 STROJNÍ MECHANIK se zaměřením na zámečníka Absolvent učebního oboru zámečník se uplatní především jako seřizovač, opravář a údržbář strojů a výrobních linek

Více