USB Digitální Mikroskop (20x-400x)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "USB Digitální Mikroskop (20x-400x)"

Transkript

1 USB Digitální Mikroskop (20x-400x)

2 Uživatelský Návod ÚVOD Děkujeme, že jste si zvolili právě náš výrobek přestože je na velmi vysoké technické úrovni je snadné tento Digitální Mikroskop ovládat. Díky tomuto výrobku uvidíte neobvyklé věci ve světě mikrokosmu.je snadné si zvětšit například známky, mince, bankovky, rostliny, hmyz, kameny a minerály a mnohé jiné předměty. Abyste měli z našeho výrobku co největší užitek, doporučujeme si nejdříve přečíst tento uživatelský návod. Systémové Požadavky na PC: Windows 2000/XP/VISTA/WIN7&Mac P4 1.8 nebo vyšší RAM: 256M Video Memory: 32M USB port: 2.0 CD-ROM Drive Technická Specifikace Obrazový sensor 1,3 Mega Pixelů (interpolace až 2M) Rozlišení obrazu 1600x1200, 1280x1024, 1280x960, 1024x768, 800x600, 640x480, 352x288, 320x240, 160x120 Rozlišení Video 1600x1200, 1280x1024, 1280x960, 1024x768, 800x600, 640x480, 352x288, 320x240, 160x120 Rozsah zaostření Manuální zaostření od 10mm do 500mm Počet snímků Max 30f/s při 600 Lux Osvětlení Rozsah Zvětšení 20x to 400x Video formát AVI Foto formát JPEG nebo BMP Zdroj světla 8 LED (nastavitelné ovládacím prvkem) PC rozhraní USB2.0

3 Zdroj napájení Operační Systém OSD jazyk Ovládací software Rozměr 5V DC z portu USB Windows2000/XP/Vista/Win7/ Mac English, German, Spanish, Korean, French, Russian MicroCapture s funkcí měření & kalibrace 125mm (Výška) x 33mm (průměr) Instalace software Připojte Mikroskop k Počítači!! Před instalací software je nutno připojit mikroskop k počítači. Vložte instalační CD do jednotky CD-ROM a automaticky se zobrazí následující instalační průvodce: 1. Instalujte ovladač kliknutím na nabídku install Microscope Driver Instalační průvodce vás provede celým postupem. Klikněte na Next tlačítko pro pokračování. 2. Instalace MicroCapture software Klikněte na nabídku MicroCapture software a po požadavku na restart systému tento požadavek potvrďte.

4 3. Položka 3 rovněž umožňuje prohlížení Uživatelského návodu (angličtina) ve formátu PDF a také ostatním obsahem instalačního CD. A. Rychlý pohled na Digitální Mikroskop Ovládání LED osvětlení Tlačítko zachytávání zaostřování Koeficient zvětšení 1/ Před použitím odstraňte krytku objektivu mikroskopu. 2/ Použijte kolečko zaostření pro zaostření sledovaného předmětu. 3/ Tlačítko SNAPSHOT BUTTON umožňuje uživateli zachytit požadovanou akci, podle nabídky software jak je popsáno v další kapitole. 4/ Ovladač osvětlení umožňuje nastavit požadovaný jas LED pro pozorování předmětu.

5 Začínáme pracovat s Mikroskopem Připojte Mikroskop do PC USB port, spusťte software kliknutím na ikonu která se objevila na ploše PC po instalaci software. Zobrazí se např. Následující obrazovka. 1. Pokud Mikroskop není připojený k USB portu, pak na obrazovce bude zobrazeno hlášení No Device detected, please connect your Microscope directly to your PC USB port. (není připojeno žádné zařízení, připojte mikroskop do USB portu)

6 Změna velikosti zobrazení Změnu velikosti zobrazení můžete provést následujícím postupem: Poznámka: Rozměr zachycené fotografie odpovídá zvolené volbě zobrazení v menu Options menu/preview Size. Rotace a úhel zobrazení sejmutého obrázku. Můžete otáčet obrázek ve směru i proti směru hodinových ručiček.

7 Datum/Čas Můžete nechat zobrazit nebo nezobrazit Datum/Čas následujícím postupem: Jazyk Můžete změnit komunikační jazyk a to následujícím postupem:

8 Vzhled komunikačního software Můžete si zvolit vlastní vzhled komunikačního software MicroCapture následujícím postupem: Zobrazení celá obrazovka Full screen 1. Můžete aktivovat nebo zrušit mód full screen : 1) Dvakrát klikněte na oblast zobrazení. 2) klikněte na ikonu full screen.

9 3) Spusťte mód Full screen mode z menu. Pro návrat do normálního zobrazení kdy jsou přístupny lišty a nabídky, klikněte na oblast zobrazení v módu Full screen. Volby Přednastavení Preferences

10 Hlavní volby Přednastavení se týkají jasu Brightness, kontrastu Contrast, saturace Saturation, vyvážení bílé White balance atp. Zachycení Snímku 1. Zachycení Snímku Můžete si zachytit fotografii následujícími postupy: 1) Klikněte na tlačítko označené fotoaparát 2) Zvolte Capture a poté klikněte na Photo 3) Stisknutím tlačítka F11 Zachycené fotografie jsou automaticky uloženy a náhledy fotografií jsou přístupné na pravé straně obrazovky MicroCapture pro další úpravy. Pro úpravy fotografií viz další kapitoly. 2. Zachycení Videa Můžete si zaznamenat video následujícími dvěma postupy: 1) Klikněte na tlačítko označené kamera

11 2) Zvolte z nabídky menu Capture a následně klikněte na Video Během nahrávání bliká červený bod v oblasti ikony tlačítka kamera. Video je uloženo ve formátu AVI. Ukončení nahrávání: 1) Klikněte na blikající tlačítko kamera. 2) Nebo zvolte Capture a klikněte na Stop capturing Poznámka: Nejvyšší rozlišení pro video zachytávání je 640x480. Úprava Fotografií 1. Prohlížení Fotografií 1) Kliknutím na náhled zachycené fotografie v oblasti náhledu se zobrazí zvolená fotografie. Její rozlišení je zobrazeno v levém spodním rohu. 2) Dvojitým kliknutím na náhled fotografie se otevře nezávislé okno pro prohlížení zvolené fotografie, jak je vyobrazeno níže:

12 2. Ukládání Fotografií Fotografie můžete uložit, když kliknete pravým tlačítkem v oblasti zvolené fotografie a zvolíte volbu Save (uložit).

13 Soubor může být uložen buď jako jpeg nebo bmp. Velikost souboru ve formátu jpeg je maximální velikost pro daný formát. Můžete snížit Velikost souboru nastavením nižší kvality (vyšší komprese). Klikněte na tlačítko Advanced pro volbu ukládání v jpeg. 3. Smazání Fotografií Klikněte na zvolenou fotografii pravým tlačítkem myši a zvolte Delete vymazat. Můžete tímto smazat zvolenou fotografii. Nebo v nezávislém prohlížecím okně můžete zvolit smazání náhledové ikony. 4. Kopírování Fotografie Klikněte pravým tlačítkem myši na náhled a zvolte Copy. Úprava Videa Kliknutím pravým tlačítkem myši na náhled ikony v náhledové oblasti videa, můžete zvolit Play (přehrát), Copy (kopírovat) a Delete (smazat) atp

14 Ukončení programu MicroCapture Tipy: Můžete si přednastavit některé hodnoty jako je velikost prohlížecího okna, Úhel zobrazení na výstupu, jazyk atp., pomocí editace.ini souboru nazvaného settings v adresáři C:\Programs\MicroCapture.

15 Jak provádět měření a funkci kalibrace 1 Zaměřte mikroskop na pozorovaný objekt a otáčením kolečka ostření obraz zaostřete. 2 Po dosažení nejlepšího zaostření sejměte fotografii. 3 Podívejte se na kalibrační oblast ve spodní části zaostřovacího kolečka; zapište si hodnotu zvětšení, která se dá přečíst podle značky na těle mikroskopu, jak ukazuje obrázek níže. Toto je hodnota zvětšení kdy byl objekt zaostřen a byla sejmuta fotografie. (Toto je velice důležitý postup, protože pouze za pomocí této hodnoty je možno pro vest výpočet podle následujícího postupu!!) 4 Otevřete zachycenou fotografii dvojklikem na náhled. Otevře se okno náhledu fotografie.

16 5 Vložte hodnotu zvětšení, kterou jste si poznamenali do políčka v pravém horním rohu okna náhledu. (je nutné tuto hodnotu vložit jinak je celé měření beze smyslu.) 6 Nyní můžete měřit vzdálenosti kdekoliv po celé ploše fotografie. Podle volby klikněte na ikony v horní části okna náhledu. Jsou k dispozici následující volby: 1) Přímá čára: klikněte na ikonu, dalším kliknutím levým tlačítkem myši zvolíte počáteční bod a tahem myší zvolíte koncový bod pro změření přímé vzdálenosti. Všimněte si, že měřená vzdálenost je zobrazována. Uvolněte tlačítko myši. 2) Násobná čára: klikněte na ikonu, dalším kliknutím levým tlačítkem zvolíte počáteční bod a tahem myší zvolíte koncový bod. Všimněte si, že měření pokračuje možností nastavit další a další

17 koncový bod. Můžete nastavit libovolný počet úseků od počátečního bodu ke koncovému bodu. Viz obrázek níže. 3) Poloměr kruhu: Klikněte na ikonu, klikněte levým tlačítkem pro volbu středu kružnice a táhněte myší. Uvolněte tlačítko v požadovaném poloměru. Poloměr kruhu bude zobrazován. 4) Průměr kruhu: Klikněte na ikonu, klikněte levým tlačítkem pro volbu středu kružnice a táhněte myší. Uvolněte tlačítko v požadovaném průměru. Průměr kruhu bude zobrazován. 5) Úhel: Klikněte na ikonu, Kliknutím levým tlačítkem zvolíme počáteční bod úhlu. Táhněte myší pro vytvoření základny. Uvolněte tlačítko v koncovém bodě. Dalším klinutím myší vytvoříte linku pro vytvoření úhlu se základnou. Hodnota úhlu je zobrazována.

18 6) Jednotka: klikněte na ikonu, můžete zvolit měrnou jednotku pro kterou jsou zobrazovaná naměřené hodnoty. Dostupné jednotky jsou: pixely / palce / km / metry / mm / cm / micro 7 Další možnosti, které je možno provést se sejmutým obrázkem: 1) : umožňuje přidat k obrázku psanou poznámku. 2) : zvolí font, styl fontu a velikost fontu atp. 3) : nakreslí linku, čtverec atp. na fotografii. 4) : barva čáry. 5) : síla čáry. 6) : typ čáry 7) : vrátí zpět provedenou akci Poznámka: 1. Měřítko zvětšení, které jste si poznamenali může být v rozmezí 20 až 200. Nevkládejte hodnoty mimo tento rozsah. 2. Softwarem vypočtená hodnota je pouze přibližná a nemusí odpovídat zcela předloze a být 100% přesná. 3. Měřící funkce jsou dostupné pouze v operačním systém Windows. Průvodce pro Mac software

19 Část I Instalace Software Otevřete mac adresář na dodaném instalačním disku a zkopírujte složku MicroCapture na plochu počítače. Část II Použití programu MicroCapture 1. Připojte mikroskop do portu PC USB. 2. Klikněte dvakrát na ikonu MicroCapture pro otevření okna MicroCapture. Nyní je mikroskop připraven k použití.

20 3. Prohlížení Uprostřed okna můžete pozorovat objekt sejmutý mikroskopem. 4. Změna rozlišení Pomocí záložky Options, můžete měnit volby rozlišení pro pozorování objektu. Zvolené aktuální rozlišení je vidět v levém spodním rohu okna s pozorovaným objektem. Rozlišení objektu na obrazovce je vždy 640x480 avšak skutečné rozlišení sejmutého obrázku je vidět v levém spodním rohu.

21 5. Datum/Čas Ze záložky Options, můžeme zapnout zobrazování Data/Času. 6. Sejmutí Fotografie Můžete sejmout Fotografii následujícím postupem: 1) Zvolte Capture/Photo 2) Nebo klikněte na ikonu photo capture

22 Načtené fotografie se objeví jako náhledy na pravé straně okna prohlížení. 7. Zachycení Videa Video je možno zaznamenat těmito způsoby: 1) zvolte Capture/Video 2) nebo klikněte na ikonu kamery Poznámka: Po kliknutí na ikonu kamery se spustí záznam videa a ikona bude blikat červeně. Pro zastavení video záznamu klikněte opětovně na ikonu kamery!! Zaznamenané video se objeví jako náhled na pravé straně okna prohlížení v seznamu videa.

23 8. Úpravy Fotografií & Videa Zaznamenané fotografie a video se objeví jako náhledy na pravé straně okna prohlížení. 1) fotografie Klikněte dvakrát na náhled fotografie a tato se zobrazí v samostatném okně pro prohlížení. Můžete dále používat postupy jak jste zvyklí v systému Mac.

24 2) Video Klikněte na náhled video klipu, video se započne automaticky přehrávat. 9. Nápověda Volbou About MicroCapture, můžete obdržet informace v podobě nápovědy. 10. Ukončení programu MicroCapture Zvolte Quit MicroCapture a tímto postupem ukončíte programový software. Bezpečnost:

25 Mikroskop není voděodolný, proto jej udržujte v suchu. Nepoužívejte jej ve vlhkých prostorách např. v koupelně. Suché místo maximálně prodlouží životnost mikroskopu. Používejte mikroskop v rozmezí teplot Náhlá změna teploty může způsobit orosení vnitřních částí mikroskopu. Např. při přenášení za chladného zimního počasí do teplé místnosti. Při přenášení proto vložte mikroskop do igelitového obalu pro zabránění vlivu těchto teplotních změn. Nevystavujte objektiv mikroskopu slunci nebo jinému silnému záření po dlouhou dobu. Silné světlo by mohlo poškodit vnitřní elektronické vybavení mikroskopu. Nedotýkejte se čoček objektivů. Bílé diody LED, které osvětlují pozorovaný objekt jsou velmi jasné. Nedívejte se přímo de jejich zdroje světla aby nedošlo k poškození zraku. Čistěte plastikový kryt na který se pokládá pozorovaný materiál. Dávejte však pozor abyste se jej nedotýkali holou rukou jelikož může být chemicky nebo bakteriálně znečištěn. Pokud je to nutné, tak tuto podložku desinfikujte. Nevypojujte mikroskop z portu USB dokud osvětlovací diody LED svítí. Vždy nejdříve ukončete software MicroCapture a následně vypojte mikroskop z portu USB. Pokud nebudete toto dodržovat, může dojít k poškození elektroniky mikroskopu. Výrobek nepatří do komunálního odpadu! Po ukončení životnosti jej recyklujte v souladu se zásadami ochrany životního prostředí a dle zákona č. 185/2001Sb.o odpadech.

USB Digitální Mikroskop. (20x-400x) V1.3

USB Digitální Mikroskop. (20x-400x) V1.3 USB Digitální Mikroskop (20x-400x) V1.3 Manuál Poděkování Děkujeme za Váš nákup našich výrobků - jedná se o high-tech a zároveň snadno použitelný digitální mikroskop. S touto vychytávkou uvidíte unikátní

Více

USB mikroskop Návod k používání

USB mikroskop Návod k používání USB mikroskop Návod k používání CZ Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste nám projevil nákupen tohoto výrobku. Věříme, že s ním budete plně spokojen. Tento návod slouží pro správné používání

Více

Digitální mikroskop s kamerou 2MP USB 1000X 8 LED + pohyblivý stojánek

Digitální mikroskop s kamerou 2MP USB 1000X 8 LED + pohyblivý stojánek 1499775785 VÝROBNÍ ČÍSLO Digitální mikroskop s kamerou 2MP USB 1000X 8 LED + pohyblivý stojánek 1. POPIS Tento mikroskop Vám umožní pocítit vzrušení z objevování zcela nového mikroskopického světa, který

Více

Obsah Úvod Systémové požadavky pro kameru 1.3 mega pixelů Systémové požadavky pro kameru 500K pixelů

Obsah Úvod Systémové požadavky pro kameru 1.3 mega pixelů Systémové požadavky pro kameru 500K pixelů Obsah Úvod 1 Systémové požadavky 1 Obsah balení 2 USB PC Kamera 3 Specifikace 4 Instalace ovladače 6 Použití aplikace Amcap 7 Test mikrofonu 9 Prohlížení obrázků 9 Popis kamery 11 Nastavení Vlastností

Více

USB Digitální mikroskop. Návod na použití

USB Digitální mikroskop. Návod na použití USB Digitální mikroskop Návod na použití Obsah Úvod... 4 1. Upozornění... 4 Příprava... 5 Běžné příslušenství... 5 Názvy jednotlivých částí a jejich funkce... 6 Požadavky na počítačový systém... 7 Technické

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití Obsah 1. Úvod... 2 2. Systémové požadavky... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení... 6 5. Začínáme používat Ladibug... 7 6.

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

Mikroskopová kamera DigiMicro Profi USB 5 Mpix. Obj. č.: 19 13 93

Mikroskopová kamera DigiMicro Profi USB 5 Mpix. Obj. č.: 19 13 93 Mikroskopová kamera DigiMicro Profi USB 5 Mpix Systémové požadavky Operační systém: MS Windows XP SP2/Vista/ Windows 7 a MAC OS, verze 10.6 a vyšší (bez softwaru pro měření) min. procesor Pentium 1800

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor 2) USB konektor 3) Konektor

Více

Braun DigiMicroscope USB, USB 200

Braun DigiMicroscope USB, USB 200 Braun DigiMicroscope USB, USB 200 Návod k použi Děkujeme Vám za zakoupení výrobku zn. Braun. Pro jeho správnou obsluhu a zabezpečení dlouhé životnos si před prvním použi m pečlivě přečtěte následující

Více

FilmScan35 I. Uživatelská příručka

FilmScan35 I. Uživatelská příručka FilmScan35 I Uživatelská příručka -1- I. Obsah balení FilmScan35 I FilmScan35 I Držák negativů Držák diapozitivů CD-ROM Instalační příručka Čistící štětec -2- POZNÁMKA Filmový skener podporuje Windows

Více

Inteligentní řešení kamerového systému

Inteligentní řešení kamerového systému Inteligentní řešení kamerového systému Uživatelský manuál Přehrávání a zálohování záznamů Přehrávání Přehrávání pořízených videozáznamů, zobrazení a vyhledávání neobvyklých událostí a informací o systému

Více

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx

DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx DINOX IP kamery řady: DDC-xxxx DDR-xxxx DDX-xxxx DDB-xxxx Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 1. Systémové požadavky... 3 2. Připojení do sítě... 4 3. Přístup pomocí webového

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Návod na použití 2 BDVR HD IR Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor

Více

TEPLOTA / VLHKOST / TLAK DATALOGGER PROVOZNÍ MANUÁL. Před uvedením tohoto přístroje do provozu si pečlivě přečtěte tento provozní manuál

TEPLOTA / VLHKOST / TLAK DATALOGGER PROVOZNÍ MANUÁL. Před uvedením tohoto přístroje do provozu si pečlivě přečtěte tento provozní manuál TEPLOTA / VLHKOST / TLAK DATALOGGER PROVOZNÍ MANUÁL Před uvedením tohoto přístroje do provozu si pečlivě přečtěte tento provozní manuál 1 Obsah Strana 1. Popis Funkcí.... 4 2. Specifikace.. 4 3. Názvy

Více

D: Čočka digitální kamery E: Tlačítko nastavení (expozice) F: Připojení USB

D: Čočka digitální kamery E: Tlačítko nastavení (expozice) F: Připojení USB Informace o výrobku A: Okulár B: Čočka dalekohledu C: LCD obrazovka Návod k použití dalekohledu D: Čočka digitální kamery E: Tlačítko nastavení (expozice) F: Připojení USB G: Tlačítko režimu H: Kolečko

Více

panelu na tlačítko Start ->Programy -> VideoCAM Look>Uninstall VideoCAM Look a potom instalaci

panelu na tlačítko Start ->Programy -> VideoCAM Look>Uninstall VideoCAM Look a potom instalaci Důležité upozornění: Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM Look. Přečtěte si toto důležité upozornění před instalací 1. Instalace softwaru VideoCAM Look A. Vložte

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

D: Čočka digitální kamery E: Tlačítko nastavení (expozice) F: Připojení USB

D: Čočka digitální kamery E: Tlačítko nastavení (expozice) F: Připojení USB Informace o výrobku A: Okulár B: Čočka dalekohledu C: LCD obrazovka Návod k použití dalekohledu D: Čočka digitální kamery E: Tlačítko nastavení (expozice) F: Připojení USB G: Tlačítko režimu H: Kolečko

Více

Rollei DF-S 240 SE.

Rollei DF-S 240 SE. Obsah balení Rollei DF-S 240 SE skener Držáky negativů/filmů Držák 4v1 Napájecí adapter Kabely Čistící štětec Uživatelská příručka Osazení diapozitivů do držáku 1. Otevřete držák 2. Vložte diapozitivy

Více

Levenhuk DTX 30, DTX 50 Digitální mikroskop Návod k použití. Obsah soupravy. Instalace software. Montáž mikroskopu

Levenhuk DTX 30, DTX 50 Digitální mikroskop Návod k použití. Obsah soupravy. Instalace software. Montáž mikroskopu Levenhuk DTX 30, DTX 50 Digitální mikroskop Návod k použití Nikdy, za žádných okolností se tímto přístrojem nedívejte přímo do slunce, jiného světelného zdroje nebo laseru, neboť hrozí nebezpečí TRVALÉHO

Více

IP kamera. Uživatelský manuál

IP kamera. Uživatelský manuál IP kamera Uživatelský manuál Upozornění: Tento manuál nemusí zcela přesně popisovat některé technické detaily nebo může obsahovat tiskařské chyby. Pokud byste nemohli vyřešit některé problémy pomocí tohoto

Více

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1

Uživatelský manuál. Format Convert V3.1 Uživatelský manuál Format Convert V3.1 Obsah Obsah 1 Kapitola 1 - Popis softwaru Systémové požadavky 2 Podporovaná zařízení a formáty 2 Odinstalace 3 Kapitola 2 - Ovládání Výběr formátu souboru 4 Výběr

Více

R216A. USB mikroskop k PC, zvětšení 25-200x. Návod k obsluze

R216A. USB mikroskop k PC, zvětšení 25-200x. Návod k obsluze R216A Návod k obsluze USB mikroskop k PC, zvětšení 25-200x Děkujeme Vám za zakoupení našeho USB digitálního mikroskopu, je to pomůcka tenkého typu a může být používána v rozdílných prostředích, včetně:

Více

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace

gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace gdmss Lite Android DVR Mobile Client Návod k obsluze aplikace Pouze pro telefony se systémem Android Obsah 1. VŠEOBECNÉ INFORMACE... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Funkce... 3 1.3 Technické požadavky na provoz aplikace...

Více

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100. Návod k obsluze

Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100. Návod k obsluze Záznamník teploty a vlhkosti AX-DT100 Návod k obsluze Úvod Záznamník teploty a vlhkosti je opatřen velmi přesným teplotním a vlhkostním čidlem. Hlavními přednostmi záznamníku jsou vysoká přesnost, krátká

Více

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Document Camera Návod k použití

Ladibug Software pro vizuální prezentaci Document Camera Návod k použití Ladibug Software pro vizuální prezentaci Document Camera Návod k použití Obsah 1. Úvod...2 2. Systémové požadavky...2 3. Instalace Ladibug...3 4. Začínáme používat Ladibug...5 5. Provoz...6 5.1 Hlavní

Více

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu.

LAN se používá k prvnímu nastavení Vašeho DVR a když potřebujete nastavit síť na Vašem DVR pro používání po internetu. Návod Video Viewer 1.9.9 1 Dodávaný licencovaný software Následující stránky popisují nejpoužívanější funkce software Video Viewer. Podrobnosti o softwaru a jeho nastavení, najdete v rozšířené příručce,

Více

Tlačítko spouště lze použít k záznamu fotografií nebo k zaostření čočky.

Tlačítko spouště lze použít k záznamu fotografií nebo k zaostření čočky. Důležité upozornění: Nejdříve nainstalujte ovladač a potom k portu USB připojte zařízení VideoCAM Messenger. Přečtěte si toto důležité upozornění před instalací 1. Instalace softwaru VideoCAM Messenger

Více

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL

HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL HP-2000E UŽIVATELSKÝ MANUÁL Strana 1 / 7 Úvod AirLive konfigurační utilita pro OS Windows umožňuje uživatelům identifikovat HomePlug zařízení (HP1000E Sérii & HP2000E Sérii) v elektrické síti. Dále zobrazuje

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

Digitální USB mikroskopy

Digitální USB mikroskopy Digitální USB mikroskopy 200x, 500x, 500xv2, 800x Návod k použití V2.2018 Stránka 1 Digitální USB mikroskop Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Věříme, že bude sloužit k Vaší plné spokojenosti.

Více

NAITECH DVC DIGITÁLNÍ VIDEO KAMERA NÁVOD K POUŽITÍ. www.naitech.eu NAI TECH WORLD OF NEW TECHNOLOGIES. Děkujeme za zakoupení výrobku NAITECH,

NAITECH DVC DIGITÁLNÍ VIDEO KAMERA NÁVOD K POUŽITÍ. www.naitech.eu NAI TECH WORLD OF NEW TECHNOLOGIES. Děkujeme za zakoupení výrobku NAITECH, NAI DVC DIGITÁLNÍ VIDEO KAMERA Děkujeme za zakoupení výrobku NAI, a přejeme Vám s jeho užíváním prožití mnoha příjemných okamžiků. Vývoji výrobku jsme věnovali maximální úsilí a nemálo prostředků. Můžeme

Více

Návod k použití aplikace Reliview

Návod k použití aplikace Reliview Návod k použití aplikace Reliview 1. Představení funkcí aplikace Tato aplikace je určena k připojení mobilních telefonů Android a Iphone na kamery a rekordéry Relicam. 1. Zajišťuje příjem obrazu z kamer

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167

MICRO DVB-T STICK. Uživatelský manuál. Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 MICRO DVB-T STICK Watch & record Digital TV programs on Your PC! MT4167 Uživatelský manuál Úvod 2 Obsah balení 2 Požadavky na systém 2 Instalace zařízení 3 Instalace softwaru 3 Práce se zařízením 5 Hlavní

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

Budík se skrytou kamerou a nočním viděním

Budík se skrytou kamerou a nočním viděním Budík se skrytou kamerou a nočním viděním Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení

Více

Digitální (počítačová) kamera s mikrofonem AIPTEK PENCAM VOICE II

Digitální (počítačová) kamera s mikrofonem AIPTEK PENCAM VOICE II NÁVOD K OBSLUZE Digitální (počítačová) kamera s mikrofonem AIPTEK PENCAM VOICE II Obj. č.: 99 48 75 Digitální kamera (fotoaparát), videokamera a počítačová kamera (WebCam) v jednom! Do zabudované paměti

Více

ČESKÁ VERZE. CITO CounterControl. Návod pro uživatele. CITO ProcessLine

ČESKÁ VERZE. CITO CounterControl. Návod pro uživatele. CITO ProcessLine ČESKÁ VERZE CITO CounterControl Návod pro uživatele CITO ProcessLine 1 Obsah Obsah Úvod 3 Varování 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy 3 Přístroj CITO CounterControl 4 Instalace softwaru a ovladače 4 Instalace

Více

HC-CENTER 340. Záznamník teploty

HC-CENTER 340. Záznamník teploty /. Bezpečnostní informace: HC-CENTER 340 Záznamník teploty Dříve než začnete používat nebo opravovat měřič, prostudujte pečlivě následující informace. Opravy a údržbu nepopsané v tomto návodu smí provádět

Více

Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky

Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky Podium View TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky Obsah 1. Ú vod... 2 2. Systémový požadavek... 2 3. Instalace Podium View... 3 4. Připojení k hardware... 5 5.

Více

Zetta Z16. Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele. SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, Tel: ,

Zetta Z16. Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele. SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, Tel: , Zetta Z16 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, e-mail: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 Rychlý průvodce 1) Zařízení nabijte

Více

Rollei DF-S 190 SE.

Rollei DF-S 190 SE. Obsah balení Rollei DF-S190 SE skener Držáky negativů/filmů Rychlý podavač Napájecí adapter Kabely Čistící štětec Uživatelská příručka Instalační CD Osazení diapozitivů do držáku 1. Otevřete držák 2. Vložte

Více

Uživatelský návod - 1 -

Uživatelský návod - 1 - Uživatelský návod - 1 - Popis - 2 - Aplikace Gemie pro mobilní telefon Stáhněte si aplikaci podle typu vašeho mobilního telefonu: - Android Google play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gudsen.genie

Více

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 7000 C. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 7000 C Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 7000C pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalace

Více

Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou

Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou Digitální hodiny se skrytou Full HD kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1.

Více

Komponenty a funkce tlačítek

Komponenty a funkce tlačítek Pro vaši bezpečnost: Tuto uživatelskou příručku si přečtěte pozorně, abyste používali výrobek správně a vyhnuli se jakémukoliv nebezpečí a fyzickému zranění Používejte váš přehrávač správně, abyste předešli

Více

Ladibug TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky

Ladibug TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky Ladibug TM 2.0 Software pro vizuální prezentaci Visual Presenter Návod k použití - Česky Obsah 1. Ú vod... 2 2. Systémový požadavek... 2 3. Instalace Ladibug... 3 4. Připojení k hardware... 5 5. Začínáme

Více

Digitální hodiny s Full HD WiFi kamerou a úhlem záběru 140

Digitální hodiny s Full HD WiFi kamerou a úhlem záběru 140 Digitální hodiny s Full HD WiFi kamerou a úhlem záběru 140 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz

Více

Dobot Magician Rychlý průvodce

Dobot Magician Rychlý průvodce Dobot Magician Rychlý průvodce Obsah 1. Opatření... 2 2. Rychlý start... 2 2.1 Připojení Dobot Magician... 3 2.2 Instalace DobotStudia... 3 2.2.1 Systémové požadavky... 3 2.2.2 Získání prostředí DobotStudio...

Více

MD 950. Intraorální kamera. Uživatelský manuál

MD 950. Intraorální kamera. Uživatelský manuál MD 950 Intraorální kamera Uživatelský manuál OBSAH: 1. ÚVOD 2 2. OBSAH BALENÍ 2 3. TECHNICKÁ SPECIFIKACE 3 4. INSTALACE VÝROBKU 3 5. POPIS A FUNKCE 5.1 KAMERA 5.2 ZÁKLADNA 5.3 DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ 5.4 SCHÉMA

Více

Instalace hardwaru. 3. Připojte tiskový a úložný server TL-PS310U ke směrovači nebo přepínači/rozbočovači pomocí ethernetového kabelu.

Instalace hardwaru. 3. Připojte tiskový a úložný server TL-PS310U ke směrovači nebo přepínači/rozbočovači pomocí ethernetového kabelu. Instalace hardwaru Dříve než začnete, připravte si tato zařízení Počítač s operačním systémem Windows 2000/XP/Vista/7 s instalačním CD diskem k tiskovému serveru USB zařízení s USB portem Instalace hardwaru

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

Stolní digitální budík s Wi-Fi kamerou

Stolní digitální budík s Wi-Fi kamerou Stolní digitální budík s Wi-Fi kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení

Více

Mini DVR s jedním kanálem

Mini DVR s jedním kanálem Mini DVR s jedním kanálem Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Jednoduché ovládání Malé rozměry Velmi příznivá cena www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1 Specifikace a obsah balení 1.1 Specifikace

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Záznamník teploty a vlhkosti vzduchu USB Data Logger DS-100 Návod k použití

Záznamník teploty a vlhkosti vzduchu USB Data Logger DS-100 Návod k použití Klikněte na ikonu a zvolte odpovídající jazyk Záznamník teploty a vlhkosti vzduchu USB Data Logger DS-100 Návod k použití Nápověda (Help option) O aplikaci (About information) Všechna nastavení, provedená

Více

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál

CMS. Centrální monitorovací systém. Manuál Centrální Monitorovací Systém manuál CMS Centrální monitorovací systém Manuál VARIANT plus, spol. s.r.o., U Obůrky 5, 674 01 TŘEBÍČ, tel.: 565 659 600 technická linka 565 659 630 (pracovní doba 8.00 16:30)

Více

Divar - Archive Player. Návod k obsluze

Divar - Archive Player. Návod k obsluze Divar - Archive Player CZ Návod k obsluze Divar Archive Player Návod k obsluze CZ 1 Česky Divar Digital Versatile Recorder Divar Archive Player Návod k obsluze Obsah Začínáme...............................................2

Více

VQDV03. Příručka uživatele

VQDV03. Příručka uživatele VQDV03 Příručka uživatele Děkujeme Vám, že jste si zakoupili tuto sportovní kameru. Prosím, přečtěte si pečlivě následující provozní instrukce. Nutné pro správné používání a provozování kamery. Doporučujeme

Více

Ruční digitální Mikroskop II Handheld Digital Microscope II

Ruční digitální Mikroskop II Handheld Digital Microscope II Ruční digitální Mikroskop II Handheld Digital Microscope II Manual Gratulujeme vám k zakoupení mikroskopu Celestron. Váš mikroskop je přesný optický přístroj vyroben z kvalitních materiálů, které zajišťují

Více

1 Informace o kameře Česky

1 Informace o kameře Česky WC NX Ultra Cz.fm Page 72 Friday, September 5, 2003 8:42 AM 1 Informace o kameře Česky Pohled zepředu Pohled zboku 1 2 3 4 1. Spoušt Stisknutím tohoto tlačítka spustíte aplikaci PC-CAM Center nebo pořídíte

Více

CAR P50 N. kamera pro Váš automobil. Noční vidění. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt.

CAR P50 N. kamera pro Váš automobil. Noční vidění. Uživatelská příručka. Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. CAR P50 N kamera pro Váš automobil Noční vidění Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si zakoupili tento produkt. Ještě než se vrhnete na natáčení svých prvních cestovních záběrů, pročtěte si prosím tento

Více

Minikamera s detekcí pohybu

Minikamera s detekcí pohybu Minikamera s detekcí pohybu Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Malá rozměry Snadné ovládání Detekce pohybu www.spyshops.cz Stránka 1 1. Popis produktu 2. Manuální nahrávání b) Mode Switch přepněte

Více

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563

Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Multimediální přehrávač s výstupem VGA/TV, (DigiMedia Player) typ LV234 Katalogové číslo: 15.08.1563 Vlastnosti: Plug-in-Play - Prohlížení digitálních fotografií, sledování filmů a přehrávání hudebních

Více

BDVR 2.5. Návod na použití

BDVR 2.5. Návod na použití Vážený zákazníku! Děkujeme Vám, za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis Zařízení 2 1) SD slot 2) Zelená LED (spuštěné zařízení)

Více

RECORD IT. Uživatelská příručka

RECORD IT. Uživatelská příručka RECORD IT Uživatelská příručka RECORD IT RECORD IT Copyright 2015 PROMICRA, s.r.o. Obsah Úvod... 5 Instalace modulu RECORD IT... 7 Použití modulu RECORD IT v programech QuickPHOTO... 9 1. Digitální kamery

Více

Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2.

Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2. Tato stručná uživatelská příručka vám pomůže začít používat produkt IRIScan TM Mouse 2. Popisy uvedené v této příručce jsou založeny na operačních systémech Windows 7 a Mac OS X Mountain Lion. Přečtěte

Více

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4

Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Obsah Doporučení pro Kameru... 2 Technická Specifikace... 3 Popis Kamery... 3 Popis Montáže Kamery... 4 Instalace Baterie... 5 Zapnutí ON a Vypnutí OFF napájení Kamery... 6 Pořízení Video Záznamu... 6

Více

MIKROTHERM 825. Monitorovací program MT825C1

MIKROTHERM 825. Monitorovací program MT825C1 MIKROTHERM 825 Monitorovací program MT825C1 MT825C1 08/10 Rev.3 THERMOPROZESS s.r.o. Reigrova 2668/6c 370 01 České Budějovice tel.: +420 387 313 182 fax: +420 385 340 947 E-MAIL: info@thermoprozess.cz

Více

Budovy a místnosti. 1. Spuštění modulu Budovy a místnosti

Budovy a místnosti. 1. Spuštění modulu Budovy a místnosti Budovy a místnosti Tento modul představuje jednoduchou prohlížečku pasportizace budov a místností VUT. Obsahuje detailní přehled všech budov a místností včetně fotografií, výkresů objektů, leteckých snímků

Více

Spyder5Express. uživatelská příručka

Spyder5Express. uživatelská příručka Spyder5Express uživatelská příručka 1. INSTALACE SOFTWARE Na stránkách http://goto.datacolor.com/getspyder5 vyberte z nabídky Spyder5Express. Zvolte Software. Z nabídky vyberte jazyk, ve kterém budete

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

NVR (IP). Popis Setup Wizardu.

NVR (IP). Popis Setup Wizardu. NVR (IP). 1. Po instalaci kamery připojte napájecí kabel s typem konektoru RG-45 LAN k příslušné zdířce kamery (pokud kamera podporuje POE technologii, připojení není nezbytné). 2. Opačná strana napájecího

Více

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty...

Obsah: Bezpečnost... 2. Vybavení... 2. Vlastnosti... 3. Popis a funkce... 4. Pracovní postupy. 5.1. Nastavení... 6. 5.2. Záznam teploty... Obsah: Bezpečnost... 2 Vybavení... 2 Vlastnosti... 3 Popis a funkce... 4 Pracovní postupy 5.1. Nastavení... 6 5.2. Záznam teploty... 8 5.3. Vymazat paměť... 9 5.4. Stáhnout paměť... 9 5.5. Výměna baterií...

Více

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka)

pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Semináře pro začátečníky pro pokročilé na místě (dle požadavků zákazníka) Hotline telefonická podpora +420 571 894 335 vzdálená správa informační email carat@technodat.cz Váš Tým Obsah Obsah... -2- Úvod...

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. HD kamera do auta HQS-205A je špičkové řešení pro náročné uživatele

Více

NÁVOD K POUŽITÍ JASNÝ OBRAZ UNIVERZÁLNOST PŘENOSNOST

NÁVOD K POUŽITÍ JASNÝ OBRAZ UNIVERZÁLNOST PŘENOSNOST NÁVOD K POUŽITÍ JASNÝ OBRAZ UNIVERZÁLNOST PŘENOSNOST Micro SD kamera AIC 5855+5111+5901 Připojení bateriové části Pro připojení bateriové části je třeba zarovnat zářezy na obou částech. Spojení je možno

Více

Přenosný Digitální Mikroskop

Přenosný Digitální Mikroskop Přenosný Digitální Mikroskop Uživatelská příručka 0 Obsah 1. Bezpečnost... 2 2. Příprava..... 6 Standardní příslušenství....... 6 Názvy dílů a jejich funkce..... 7 3. Klíčové vlastnosti..... 8 4. Použití

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Kamera do auta HQS-205B je zařízení pro nenáročné uživatele, kterým

Více

českém Úvod Obsah balení Důležité! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone

českém Úvod Obsah balení Důležité! WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone WC002 Sweex USB Webcam 100K with Microphone Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení zařízení Sweex USB Webcam 100K with Microphone. Pomocí této webové kamery se můžete účastnit video-chatu

Více

Uživatelský manuál Kamera do auta

Uživatelský manuál Kamera do auta Uživatelský manuál Kamera do auta Upozornění Výrobek nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdrojům tepla. Může být poškozen kryt nebo vnitřní součástky. Před vložením nebo vyjmutím paměťové karty

Více

Úvod. OLYMPUS Stream Rychlý návod k obsluze

Úvod. OLYMPUS Stream Rychlý návod k obsluze Upozornění * Podívejte se prosím na on-line nápovědu v návodu (help) softwaru, nastavení softwaru, kalibraci systému a podrobná nastavení.. *Tento návod k obsluze obsahuje základní funkce verze SW Start

Více

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze

SENCOR SDF 1260. Digitální fotorámeček. Návod k obsluze SENCOR SDF 1260 Digitální fotorámeček Návod k obsluze 0 Bezpečnostní informace: Udržujte přístroj mimo působení vody, vlhkosti a prachu. Provozní teplota je 0-40 0 C. Nikdy neumísťujte přístroj do míst

Více

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH

Sentech AL 9000. Instalace a ovládání programu BREATH Sentech AL 9000 Instalace a ovládání programu BREATH Program BREATH slouží k ovládání detektoru alkoholu AL 9000 pomocí počítače. Umožňuje provádět měření, zaznamenávat je a exportovat do Excelu. Instalaci

Více

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera Uživatelská příručka FULL HD Policejní kamera 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Kamera disponuje interní pamětí

Více

Skrytá minikamera Zetta Z12

Skrytá minikamera Zetta Z12 Skrytá minikamera Zetta Z12 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 e-mail: podpora@spionazni-technika.cz www.spionazni-technika.cz 1 Rychlý průvodce 1) Zařízení

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD USB Datová Sběrnice Vlhkoměr a Teploměr

UŽIVATELSKÝ NÁVOD USB Datová Sběrnice Vlhkoměr a Teploměr UŽIVATELSKÝ NÁVOD USB Datová Sběrnice Vlhkoměr a Teploměr REC ALM VLASTNOSTI Paměť pro 32,000 odečtů hodnot (16000 teplota a 16000 vlhkost) Indikace Rosný bod Status Indikace USB Interface Uživatelem volitelný

Více

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Nepřipojujte telefon k počítači, budete k tomu vyzváni později 1. Instalace softwaru Do počítače vložte

Více

Datalogger Teploty a Vlhkosti

Datalogger Teploty a Vlhkosti Datalogger Teploty a Vlhkosti Uživatelský Návod Úvod Teplotní a Vlhkostní Datalogger je vybaven senzorem o vysoké přesnosti měření teploty a vlhkosti. Tento datalogger má vlastnosti jako je vysoká přesnost,

Více

Řada Prestige 630-C. ADSL USB Modem. Příručka pro rychlou orientaci

Řada Prestige 630-C. ADSL USB Modem. Příručka pro rychlou orientaci Řada Prestige 630-C ADSL USB Modem Příručka pro rychlou orientaci Únor 2005 Seznámení s přístrojem Prestige Produktová řada Prestige 630-C přináší výhody nejmodernější technologie ADSL pro širokopásmový

Více

Mini AHD DVR BD Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7,

Mini AHD DVR BD Návod k obsluze. Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, Mini AHD DVR BD-3118 Návod k obsluze Kontakt na dodavatele SHX Trading s.r.o. V Háji 15, Praha 7, 170 00 e-mail: podpora@spionazni-technika.cz www.spionazni-technika.cz 1 Rychlý průvodce a) Připojte zařízení

Více

BS-100 BS

BS-100 BS BS-100 1 2010-2-25 Upozornění Bezpečnostní rady Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte všechny informace v tomto návodu. Možnosti využití 1. Kontrola vnitřních částí různých strojů, kde není za normálních

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém.

NÁVOD K POUŽITÍ. IP kamerový systém. NÁVOD K POUŽITÍ IP kamerový systém www.slkamery.cz 1 1. Práce se systémem CMS 1. Instalace aplikace Aplikaci CMS nainstalujeme z přiloženého CD. Pokud není CD součástí balení, stáhneme instalační soubory

Více