L VymezenI zdkladnich pojm0 ll. Odpov6dnost a pravomoc

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "L VymezenI zdkladnich pojm0 ll. Odpov6dnost a pravomoc"

Transkript

1 s/22.2/2074 SmErnice o cestovlvicx ruannnoacn Obsah: L VymezenI zdkladnich pojm0 ll. Odpov6dnost a pravomoc lll. Zprisob zpracovdni cestovniho piikazu lv. Druhy cestovnlch niihrad V. Zdloha na pracovnicestu Vl. Vyridtovdni pracovni cesty Vll. Zdv6rednd ustanoveni Zpracoval: Bc. Barbora Helclovd Platnost: 1. ledna 2015 Uiinnost: 1. ledna 2015 Ozndmeni o f iinnosti smdrnice: ieditel BC; ieditel ENTU; ieditel HBU; ieditel PA0; ieditel urvlgr; ieditel UPB; vedoucf SoS; Registr smluv BC.

2 Tato sm6rnice ie5i zp0sob poskytoviini ndhrad vridaj0 spojenfch s pracovnimi cestami a stanovuje jejich vri5i v souladu se zdkonem i.262/zoo6sb., (diile jen,,z6konik prdce,,). smdrnice ie zavazna pro vsechna pracovi5te a zamestnance Biorogick6ho centra AV e R, v. v. i. (ddle jen,,bc"). odditt. VYMEZENI ZATNOTrCH POJMO Pracovni cestou se rozumi dasovd omezen6 vyslilni zam6stnance vedoucim zam6stnancem k r,nikonu prdce mimo sjednan6 misto v'ikonu prdce (pravidern6 pracovi5t6). Misto vrfkonu price pro rldely sjedndni cestovnich ndhrad sjedndvii BC individudln6 s kazdrim zam6stnancem v pracovni smlouv6. Cestovnimi n6hradami se rozumiv,idaje, kter6 vzniknou zam6stnanci pii: a/ pracovni cest6, b/ cest6 mimo sjednan6 misto vfkonu prdce, c/ mimoiddn6 cest6 v souvislosti s vfkonem prdce mimo rozvrh sm6n v mist6 v,ikonu prdce, d/ pieloienf, e/ dodasn6m piideleni, f/ piijeti do zamestndniv pracovnim pom6ru, g/ vfkonu prdce v zahranidi. Tuzemskou pracovnicestou se rozumicesta konand na 0zemieesk6 republiky. piituzemsk6 pracovni cestd ndleii zamestnanci: a / n6hr ada jizd n ich v'idaj0, b/ ndhrada v'idaj0 za ubytovdni, c/ stravn6, d/ niihrada nutnrich vedlejsich vridaj0. Zahraniini pracovni cestou se rozumi cesta konand mimo uzemi eesk6 republiky. Dobou rozhodnou pro vznik prdva zam6stnance na ndhradu cestovnfch v'idaj0 v cizi mdn6 je doba piechodu stdtni hranice eesk6 republiky nebo doba odletu z eesk6 republiky a piiletu do eesk6 republiky pii leteck6 pieprav6. Pii zahranidni pracovni cest6 ndlezizamdstnanci tyto ndhrady: al jtudni vfdaje, b/jizdni v'idaje k ndvst6v6 ilena rodiny, c/ v'idaje za ubytovdni, d/ stravovaci v'idaje v cizi m6n6 (ddle jen,,zahranidni stravn6,,), e/ nutn6 vedlejii vlidaje, f/ dalsi cestovni ndhrady, napi. kapesn6.

3 oddit[. ODPOVEDNOST A PRAVOMOC ReditelBC a) schvaluje pracovni cesty primo ifzen'ich zamdstnanc0 sekretaridtu ieditele Bc b) schvaluje pracovni cesty ieditel0 v6deck'ich ristavti (diile jen,,ilstav,,), ulio,r.i stiediska sluzeb (diile jen,,sos,,), c) schvaluje pouziti osobniho (soukrom6ho) silnidniho motorov6ho vozidla pro 0tely pracovni cesty ieditelti 0stavrj a vedoucisos, d) schvaluje stanoveni piipadn'ich pausiilnich m6sidnich ndhrad pro zam6stnance, u ktenich to umoziuji podminky a charakter vykondvanrich pracovnich cest, e) v piipad6 potieby schvaruje pracovnicesty jinrich zam6stnanc0 BC, f) pracovni cesty ieditele BC schvaluji ziistupci ieditele BC nebo ieditel BC sdm. Reditel v6deck6ho fstavu a) schvaluje pracovni cesty piimo iizenrich zam6stnanc0, b) schvaluje zahranidni cesty v5ech zam6stnanc0 dan6ho ilstavu, c) schvaluje pouiiti osobnlho (soukrom6ho) silnidniho motorov6ho vozidla pro ridely pracovni cesty zamestnanc& (stavu, d) schvaluje stanoveni piipadn'ich pau5slnich m6sidnich ndhrad pro zam6stnance, u ktenich to u m ozi uji podm in ky a cha rakte r vykondva n'ich pracovn ich cest. Vedouci Stiediska sluieb a) schvaluje pracovni cesty pfimo iizen'ich zam6stnanc0, b) schvaluje zahranidni cesty viech zam6stnanc0 dan6ho pracovist6, c) schvaluje pouziti osobniho (soukromeho) silnidniho motorov6ho vozidla pro ridely pracovni cesty zam6stnancri pracovist6, d) schvaluje stanoveni piipadnrich paus6lnich m6sidnich ndhrad pro zam6stnance, u ktenich to umoifiuji podminky a charakter vykondvanlich pracovnich cest. Vedouci zamdstnanec a) schvaluje tuzemsk6 pracovni cesty piimo iizen'ich zam6stnancfi. Zdstupce vedouciho zam6stnance a) v piipad6 nepiltomnosti vedouciho zamdstnance schvaluje pracovni cestu, cestu rn0ie schvdlit i nadiizen,i zam6stnanec s vy55im stupn6m pravomoci. Vyslanri zam6stnanec a) je zamestnanec vyslan'i na pracovnicestu, b) zam6stnance na pracovni cestu vysilii jeho piim,i nadiizen,i.

4 Povinnosti vyslan6ho zam6stnance RRED ndstupem na pracovni cestu odpovidd za tyto 0kony: a) iddn6 vyplni Cestovni piikaz jednim ze zp0sobfi uvedenfch v dl. 1t t6to sm6rnice, b) zajisti schvdleni cestovniho piikazu piimlim nadiizen,im, c) zajisti schvdleni finandniho zdroje piikazcem tikolu, kjehoi tizi budou cestovni ndhrady zafdtovdny, d) zajisti schvdlen[ finandniho zdroje sprdvcem rozpodtu dan6ho finandniho zdroje, e) v piipadd pozadavku na finandni vybaveni na pracovni cestu udini tak pied ndstupem na pracovni cestu poddnim isdosti do pokladny Finandniho riseku (osobn6 nebo prostrednictvim sekretaristu dan6ho pracovistd). Lhrity pro piedlozeni zddosti jsou uvedeny v dl. v t6to smdrnice. PO ndvratu z pracovni cesty odpovidii za tyto 0kony: a) iddn6 doplni cestovni piikaz o ndrokovan6 cestovni ndhradyjednim ze zpgsobg dle d. 1t, b) piedd takto dopln6nf cestovni piikaz ke zpracovdni zam6stnankyni Finanilniho riseku nejpozd6ji do 10 pracovnlch dn0 od ndvratu z pracovni cesty, c) v piipadd nesrovnalosti doplni na zdklade poiadavku zam6stnanc0 Finani:niho 0seku chyb6jici 0daje. Pokladni FinanEniho 0seku a) zajisti na zdklad6 dodan'ich iddostiviasnf ndkup poiadovanrich valut, b) v piipadd iddosti o z6lohu v czk na 0det zamdstnance piedii tuto iddost pied termlnem odesldn i pozadovanyich prostiedkri zam6stnankyni Finandn iho 0seku, c) po schvdlenl vyridtoviini dan6 cesty vyplati zamdstnanci nedoplatek cestovn6ho nebo piijme do pokladny pieplatek cestovn6ho. Finanini 0tetni Finaniniho fseku a) zpracuje iiidosti o zdlohu na vybaveni na pracovni cestu do rldetniho syst6mu ifls, b) v piipad6 iddosti o zdlohu s pozadavkem na bankovni pievod provede v urden,i den pievod pozadovanfch prostiedk0 na bankovni rldet zam6stnance, c) provede iddn6 zridtovdni piedloien'ich cestovnich piikazri, a to nejpozd6ji do 10r pracovnich dn0 od jejich pievzeti Finandnim fsekem, d) v piipad6 nesrovnalosti ve vyridtovdni vyzve ristn6 nebo pisemne vyslan6ho zam6stnance k dopln6ni techto ridajo, e) v piipad6, Ze se vyslan'i zam6stnanec do 10 pracovnich dn0 k nesrovnalostem nevyj6dii, vrdti nevyudtovanri cestovni piikaz zp6t k jeho rukdm pies sekretaridt dan6ho pracoviit6, f) v piipad6, ie piedloienf cestovni piikaz shled6 bez zdvad, piedii jej ke schv6leni pilkazci operace k uveden6mu finandnimu zdroji. Piikazce operace a) osoba urdend jako piikazce ilkolu, kjehoi tiii se zriituji cestovni ndhrady, schvdli pouiiti uveden6ho finandniho zdroje na kryti techto cestovnich ndhrad, b) svfm schvdlenim potvrdiv'i5i piedpokliidan'ich a skutein6 vyrldtovanfch cestovnich ndhrad, c) piikazce operace postupuje v souladu s aktudlne platnou SmErnici o vnitinim kontrolnlm syst6m u.

5 Sprdvce rozpoitu a) osoba urdend jako sprdvce dan6ho rozpodtu finandniho zdroje potvrdi kryrtf cestovnich niihrad finaninim zdrojem uveden'im piikazcem operace, b) sprdvce rozpodtu postupuje v souladu s aktusln6 platnou sm6rnici o vnitrninl kontrolnim syst6mu. oddit ilt. zp0sob preoaruf cesrovniho prfkazu KE schvareru[ preo ZAHAJENiM PRACOVNiCESTY cestovni piikaz m0ie b'it pieddn pied zahiijenim pracovnicesty ke schvdleni dv6ma zpgsoby: a/ online v syst6mu verso, kterf automaticky vypoditdvii ndrok na cestovni ndhrady, vdetn6 elektronick6ho schvalov6ni 6kon0 pied i po cest6. b/ na formuliii, kterri ie umisten na lntranetu BC. Elektronick6 formuldie nernabizi funkci automatick6ho v'ipoitu cestovnich ndhrad a je potieba jej piedat v tiit6n6 podob6. oddiilv. DRUHY CESTOVNTCH NAHRAD Jizdni v,fdaje Niihradu za pouiiti urden6ho hromadn6ho dopravniho prostfedku ddlkov6 nebo m6stsk6 piepravy a taxisluiby prokazuje zamestnanec dokladem o ndkupu nebo piedloienim zakoupenrich jizdenek. V piipad6 zakoupeni SMS jizdenky je potieba doloiit potvrzeini o ndkupu, kter6 si zamestnanec m0ie vytisknout z webov6 aplikace <a.cz v sekci,,tisk daiov6ho dokladu". V pifpad6 pouziti taxisluiby piiloii zamestnanec k daiov6rnu dokladu i zd rivod nen i vyuziti taxi, na pi. nad m 6rnd zav azadra, pieprava h ost0 atd. PouZije-li zam6stnanec se souhlasem piim6ho nadiizen6ho misto urden6ho hromadn6ho dopravnfho prostiedku diilkov6 piepravy jinri dopravni prostiedek, piislusi mu ekvivalent ve rnisi odpovidajlci cen6 jizdn6ho za urden'i hromadn'i dopravni prostiedek. K doloieni odpovidajfci ceny m&ze zamestnanec pouzit webovou aplikaci a to jak pro vnitrostdtni, tak i meziniirodni tarify jizdn6ho. PouZije-li zamdstnanec osobni (soukrom6) silnidni motorov6 vozidlo, piisluli mu za kazd,i 1km jizdy zdkladni niihrada a ndhrada za spotiebovanou pohonnou hmotu dle vyhliiiky MF 32g/ 201,4 Sb., v piiloze d. 1. Cenu pohonnfch hmot (diile jen,,phm") prokazuje zamdstnanec dokladem o ndkupu, ze kter6ho je patrnd souvislost spracovni cestou. Prokazuje-li zam6stnanec cenu phm vicer doklady o ndkupu, ze ktenich je patrnd souvislost spracovnl cestou, vypoditd se cena phm aritmeticklim pr0m6rem zamdstnancem prokdzanrich cen. Jestliie zam6stnanec nemiie cenu phm prok6zat piislusnlimi dariovrimi doklady, pouzije zam6stnankynd Finandniho (seku pro urdeni vyiie ndhrady pr0m6rnou cenu pifslu5n6 phm stanoven6 ve vyhldice MF i.32g/2014 sb.

6 5' Spotiebu PHM silniiniho motorov6ho vozidla vypoditdvd zam6stnankyn6 Fina.iniho 6seku z f daj0 o spotieb6 uvedenlich v technick6m prirkazu pouzit6ho vozidla. Zam6stnanrec je povinen technickri pr0kaz zamdstnankyni Finantniho rlseku piedlozit a ta md prdvo si jej okopirovat a piilozit k vyridtoviini. 7' Zam6stnanci niilezi n6hrada za spotfebovan6 PHM vcizi m6n6 a dolozen6 cen6 pouze za kilometry ujet6 mimo f zemi er. 8' Nemd-li zv6in'(1ch d0vod0 zam6stnanec doklad o ndkupu phm mimo izemi er, rngze mu b,it poskytnuta ndhrada za spotiebovan6 PHM vcizi mene i na zdklad6 jeho prohldsenf o skutedn6 vynalozen6 cend phm a d0vodech nedolozeni dokladu o ndkupu. 9' V piipad6 pouiiti silnidniho motorov6ho vozidla pii pracovni cest6 je piimri nadiizen,i vidy povinen pied ndstupem pracovni cesty provdiit platnost iididsk6ho prilkrr,, vyslan6ho zam6stnance, doklad o rihrad6 povinn6ho rudenf a havarijniho pojiiteni vd. pojis16ni sedadel, platnost refereninich zkou5ek iidide a v piipadech, kdy je iidii starsi so let, take pe5rrf,gk. zdravotni zp0sobilosti. 10' V piipad6 schvalovdni cestovnich piikazri pies VERSO budou vyise uveden6 doklady ov6iovdny u zamdstnankyfi Finandniho riseku. VpiipadE papirovfch tiskopis0 cestovnich piikaz0 zajisti provdieni urdeni zam6stnanci jednotliv,ich pracovi5t'. Vfdaje za ubytovdni 7' Zamdstnanci ndlezi ndhrada v'idaj0 za ubytovdni, kter6 vynaloiil v souladu s podminkami pracovni cesty, a to ve vyiii, kterou prokdie dokladem o ndkupu. 2' V piipadd, ie ubytovdni hradi zamestnanec, je povinen zamestnavateli piedlozit pii vyridtoviini pracovni cesty doklad, na kter6m musibft uvedeno obchodnf jm6no a Dle poskytovatele sluiby, poiadov6 iislo dokladu, piedmdt pln6ni, datum uskutedneni pln6ni, v,i5e ceny celkem, sazba dan6 z piidan6 hodnoty a jm6no ubytovan6ho zam6stnance. Jako odb6ratel sluilby musi brft uvedeno Biologick6 centrum AV e R, v. v. i. nebo ubytovan,i zam6stnanec. Stravn6 1. V'i5e stravn6ho se stanovi proviid6cim prdvnim piedpisem vyddvanlim podle S LggZlp. 2' V piipadd tuzemsk6 pracovni cesty niileii zam6stnanci stravn6 dle piilohy d. 1t6to snr6rnice. 3. Pokud pracovni cesta spadd to dvou kalendiiinich dn0, upusti se od odd6len6ho posuzovdni doby trvdni pracovni cesty v kalenddinim dni, je-li to pro zam6stnance vri hodn6j5i. 4. Bylo-li zam6stnanci b6hem pracovni cesty poskytnuto jidlo, kter6 md charakter snirlan6, ob6da nebo vedeie, na kte16 zam6stnanec finandne nepiispivii, bude urdend zam6stnankyn6 Finandnfho 0seku za kazd6 uveden6 jidlo tuzemsk6 stravn6 rim6rn6 krdtit dle piilohy d Vfii zahranidniho stravn6ho poiitd zam6stnankyn6 Finandniho useku dle platn6 vyhliiiky MF ze zdkladni sazby zahranidnlho stravn6ho pro stdt, ve kter6m zamdstnanec strdvi v kalenddinim dni nejvice dasu. Nutn6 vedlej5i vridaje t. Zamdstnanci ndlezi ndhrada nutn'ich vedlej5ich v1idaj0, kter6 mu vzniknou v piimd souvislosti s pracovni cestou, a to ve v'isi, kterou zam6stnanec prokdze dokladem o ndkupru. Jednd se napiiklad o v'yidaje za parkovn6, cestovni poji5tdni sjednan6 v souvislosti s pracovni cestou, poplatek za nadmern 5 zavazadla, poplatek za diilniini zndmku, vstupn6, m1ito.

7 2. Nem0ie-li zam6stnanec vri5i uidaj0 prokdzat dokladem o k vyfdtovdni pracovni cesty informaci o cen6 v6ci a sruzeb pracovni cesty. 3' V piipadd nejasnosti o uznatelnosti nutn6ho vedlejsiho vridaje se doporuiujr: obrdtit se s dotazem na zamdstnankynd Finandniho 0seku, nejl6pe pied ndstupem na pracovni cestu. Kapesn6 ndkupu, piedlozi misto toho obvykl6 v dob6 a rniste koniinl Piizahranidni pracovni cest6 m0ze urden'i vedoucizam6stnanec piiznat zam6stnanci ndrok i na dal5i cestovn[ ndhrady dle 5 16G Zp, pfieemi: a/ kapesn6 m&ie b'it piizndno az do v'ise 4oo/o zdkladnf sazby zahranidniho stravnrsho, b/ v'isi kapesn6ho stanovi vysilajici zamdstnanec pied vysldnim na zahraniini prar:ovni cestu, c/ pouziti kapesn6ho zam6stnanec zamdstnavateli neprokazuje. odditv. zaioxn NA PRAcoVNi cestu Zam6stnanec m0ze poiddat pied ndstupem na pracovni cestu o zrlitovatelnou zdlohu ai do rniie piedpokliidanrich cestovnich n6hrad. o zillohu m0ze zam6stnanec pozddat online v syst6mu Verso pied pieddnim Cestovniho piikazu ke schvdleni nebo v elektronick6m formul6ii Ndvrh na vysldni na pracovni cestu. u online cestovniho piikazu ve Versu je nutn6 zajistit schvdleni zillohy nejm6n6 5 pracovnich dnri pied ndstupem na ZAHRANleNipracovnicestu. V piipadd formuldie v MS Excelu je nutno dodat Zddost pisemn6 schvdlenou nadiizen'im zam6stnancem nejpozddji 5 pracovnich dnri pied ndstupem na ZAHRANIeNi pracovni cestu. V piipad6 tuzemsk6 cesty se v'i5e uveden6 lhrity kriiti na nejm6nd 2 dny pied ndstupem na pracovni cestu. ZamEstnanec m0ie na dhradu piedem schvslen'ich cestovnich ndhrad pouiit piid6lenou platebni kartu pii dodrzeni podminek sjednanyich v uzavien6 Dohod6 o odpov6dnosti k ochran6 hodnot sv6ienrich k vy0dtoviinl. oddilvt. vyuirovani pracovn i cesw Zam6stnanec je povinen do 10 pracovnfch dno po dni ukondeni pracovni cesrty piedlozit zamdstnankyni Finandniho iseku pisemn6 doklady potiebn6 k vy0itovdni cestovnich ndhrad a vrdtit do pokladny SoS nevyrldtovanou zslohu. edstka, kterou md zamdstnanec vrdtit v desk6 mdn6, se zaokrouhli na cel6 koruny sm6rem nahoru. Ve vrijimedn'ich a iddn6 odiivodn6nyich piipadech m02e ieditel dan6ho pracovi5t6 vrise uvedenou lh0tu prodlouzit. Pieplatek vy0dtoviini cestovn6ho vraci zam6stnanec do pokladny SoS v m6n6, kterrd mu byla poskytnuta, nebo v men6, na kterou tuto mdnu v zahraniif smenil nebo v desk6 m6ni!. V piipad6 navrdceni v desk6 m6nd m0ie zam6stnanec vy0dtovan6 prostiedky zaslat na provozni 0iet BC, a to nejpozd ji do 10 pracovnich dn0 od provedenl vy0dtovdni zamdstnankyni Finandniho useku. Nedoplatek vyridtovdni cestovn6ho vypldci pokladni Finandniho rjseku zamestnanciv desk6 m6n6 v hotovosti nebo na zdklade pisemn6ho poiadavku zamestnankyn6 Finaniniho riseku pievodem na jeho bankovni ridet.

8 ddstka, kterou md zam6stnavatel zamestnanci poskytnout v tesk6 m6n6, se zaokrouhli na cel6 koruny sm6rem nahoru. Vyridtovdnipracovni cesty lze provdst dvojfm zp0sobem: a) online prostiednictvim syst6mu Verso b) pomoci formuldie v MS Excel. Na tento formuldi je potieba piipojit podpis piim6ho nadiizen6ho zam6stnance, piikazce di piikazc0 operace k dan6mu dkolu di rikolrim a sprdvce rozpodtu k dan6mu finandnimu zdroji. Finandni rdmec poskytnutlich cestovnfch ndhrad je piimo ziivisl,i na prostiedcich, ;:e ktelich se tyto cestovn i v'idaje h radi (institucion6 n i, m im orozpo6tov6). V piipad6, ie jsou cestovni v'fdaje hrazeny z 0delov,ich prostredk0 (grantg), je nutn6 dodrzet pravidla derpiini dan6ho grantu a nastavenf rozpodet grantu na jednotlive nrittaoove polozky, oddilvil. zaveneirua usrnruoverui L ZamEstnanci, kterf kond pro BC prdci na zdklad6 dohod o pracich konanrich mimo pracovni pom6r, lze poskytnout cestovni niihrady jen v piipad6, Ze tento niirok je sjedndn v Dohod6 o prdci konan6 mimo pracovni pom6r podle g tsszp. Za vdasnou aktualizaci tdto smdrnice formou Dodatkri ke smernici o poskytovdni cestovnich ndhrad zodpovidd vedouci Finandniho fseku, Zam6stnankynE Finandniho 0seku poskytnou v piipadd potieby poradenstviv t6to problematice. V ostatnim se postupuje podle zdkoniku prdce a navazujicich obecne zilvazntich prdvnlch piedpis0. V eesk'ich Bud6jovicich dne 31. prosince 2014 ieditel BC

9 pairoha i. 1 ke Smdrnici o cestovnich ndhradiich 1. Tuzemsk6 stravn6 pro rok 2015: a) 5:00 ai i.2:00 hodin 75,_ Kd b) L2:OI ai 18:OO hodin 115,- Kd c) vlce jak 18 hodin t7s,- Ke 2. Ndhrada jizdnich vfdaj0 pro rok 2015: a) 3,70 Kd za kaidti 1 km jizdy ziikladni n6hrada. U jednostop,ich vozidel ia tiikolek je ziikladnl ndhrada ve v'i5i 1,oo Kd za katd'i km jizdy. pii pouiiti piiv6su k silnidnfmu motorov6mu vozidlu se sazba zdkladni ndhrady na r. km j(zdy zvtiii o L5 %. b) pr0m6rn6 ceny za 1 pohonn6 hmoty podle vyhliisky MF t,.328/2014 sb.: i. 35,90 Kd u benzinu automobilov6ho 95 oktanfi, ii. 38,30 Ki u benzinu automobilov6ho 9g oktan0, iii. 36,i.0 Kd u motorov6 nafty. 3. KrSceni tuzemsk6ho stravn6ho pro rok 2015: Bylo-li zam6stnanci b6hem tuzemsk6 pracovni cesty poskytnuto jidlo, kter6 n1d charakter sn[dan6, ob6da nebo vedeie, na kter6 zamdstnanec finandnd nepiispivd, bude zam6stnavatel za ka2d6 uveden6 jidlo rlm6rn6 krdtit tuzemsk6 stravn6 takto: a/ o7o%, trv6-li pracovni cesta 5 ai 12 hodin, b/ o 35%, trvii-li pracovni cesta d6le nei t2 hodin, nejd6le viak i.g hodin, cf o25o/o, trvd-li pracovnicesta d6le nei 1g hodin. 4. Zahraniini stravn6 pro rok 2015 dle vyhl6sky MF E sb.: a/ d6le nei 18 hodin ve v'iii ziikladni sazby stravn6ho, b/ d6le nei12 hodin, nejd6le vsak 18 hodin ve v!\i2/3zdkladnisazby stravn6ho, c/ m6nd nei 72 hodin, av5ak nem6nd nez t hodinu ve v'i5i 1,/3 zitkladni sazby stravn6ho. Bylo-li zamdstnanci b6hem pracovni cesty poskytnuto jidlo, kter6 md charakter snidan6, ob6da nebo vedeie, na kter6 zamdstnanec finandn6 nepiispiv6, bude urdend pracovnice Finandniho riseku za kaid6 uveden6 jidlo UmdrnE krdtit zahranidni stravn6 takto: a/ o 25% za kaidd uveden6 jidlo pii pln6 v'i ii zdkladni sazby, b/ o35%zaka2d6 uveden6 jidlo v piipad6 dvoutietinov6 sazby zahranidniho stravn6ho, c/ o70% zakaid6 uveden6 jidlo v piipad6 tietinov6 sazby zahranidniho stravn6ho.

SMĚRNICE KVESTORA č. 1/2019

SMĚRNICE KVESTORA č. 1/2019 Č. j. 900/19/00010 PID 0343750 V Praze dne 22. 1. 2019 SMĚRNICE KVESTORA č. 1/2019 Stanovení podmínek pro poskytování cestovních náhrad zaměstnancům Akademie múzických umění v Praze (dále jen AMU) při

Více

3.4. Nutné vedlejší výdaje

3.4. Nutné vedlejší výdaje 8. Směrnice pro poskytování a účtování cestovních náhrad Cestovní náhrady jsou poskytovány podle zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce v platném znění. I. ÚČEL 1.1. Účelem této směrnice je zajištění jednotného

Více

Vnitřní předpis Mikrobiologického ústavu AV ČR, v. v. i., o náhradách poskytovaných zaměstnanci v souvislosti s výkonem práce

Vnitřní předpis Mikrobiologického ústavu AV ČR, v. v. i., o náhradách poskytovaných zaměstnanci v souvislosti s výkonem práce Vnitřní předpis Mikrobiologického ústavu AV ČR, v. v. i., o náhradách poskytovaných zaměstnanci v souvislosti s výkonem práce Obecná ustanovení o náhradách poskytovaných zaměstnanci v souvislosti s výkonem

Více

Cestovní náhrady. Článek 1 Úvodní ustanovení

Cestovní náhrady. Článek 1 Úvodní ustanovení ÚPLNÉ ZNĚNÍ ve znění novely č. 3/2012, novely č. 1/2013 a č. 5/2013 Cestovní náhrady Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Tato směrnice je platná pro Českou zemědělskou univerzitu v Praze (ČZU) a všechny její

Více

Poskytování cestovních nákladů pro členy zastupitelstva a zaměstnanců obce Směrnice č.8

Poskytování cestovních nákladů pro členy zastupitelstva a zaměstnanců obce Směrnice č.8 Poskytování cestovních nákladů pro členy zastupitelstva a zaměstnanců obce Směrnice č.8 Obec : Suchohrdly Adresa : Suchohrdly 114, 669 02 Znojmo Směrnici zpracoval : Bajerová Anna Směrnici schválil : Matochová

Více

Náhradu výdajů poskytovaných zaměstnancům v souvislosti s výkonem práce stanoví zákoník práce v části sedmé ( 151 až 172, 182 až 189).

Náhradu výdajů poskytovaných zaměstnancům v souvislosti s výkonem práce stanoví zákoník práce v části sedmé ( 151 až 172, 182 až 189). Ústav biologie obratlovců AV ČR, v.v.i. Pokyn ředitele č. 3 / 2007 Cestovní náhrady Platí od: 1. 1. 2007 Určeno: všem zaměstnancům. Náhradu výdajů poskytovaných zaměstnancům v souvislosti s výkonem práce

Více

VÝNOS KVESTORA Č. 1/2016 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH

VÝNOS KVESTORA Č. 1/2016 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH VÝNOS KVESTORA Č. 1/2016 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH zpracovatel a věcně odpovědná osoba: Ing. Miroslav Abrahám, vedoucí EO schválil: Ing. Jiří Macháček, kvestor schváleno dne: 31. 10. 2016 nabývá účinnosti

Více

VNITŘNÍ PŔEDPIS PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD. Ústavu informatiky AV ČR, v.v.i.

VNITŘNÍ PŔEDPIS PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD. Ústavu informatiky AV ČR, v.v.i. VNITŘNÍ PŔEDPIS PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD Ústavu informatiky AV ČR, v.v.i. Vnitřní předpis vychází z ustanovení zákona 262/06 Sb, část 7, 264/06 Sb. a vyhlášky 549/2006 Sb., a platí od 1. 1. 2007.

Více

SMĚRNICE O POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD A STRAVNÉHO V RÁMCI ORGANIZACE

SMĚRNICE O POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD A STRAVNÉHO V RÁMCI ORGANIZACE SMĚRNICE O POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD A STRAVNÉHO V RÁMCI ORGANIZACE Tato směrnice je vydána v souladu se zákoníkem práce č.262/2006 Sb. 151-190., dále vyhláškami MPSV ČR, kterými se určují sazby stravného

Více

USNESENI ZASTUPITELSTVA E.24t20ts

USNESENI ZASTUPITELSTVA E.24t20ts MEstskS df st Praha-Libu5 USNESENI ZASTUPITELSTVA E.24t20ts Jednini Z ze dne 20.5.201s Zodpovfdit Termin nlneni Nov6 usneseni iislo Snlndno Kontrolni termin Podpisy F,l'i'lr/6 -".* "9 zdstupce starosty

Více

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEDPIS ZASTUPITELSTVA MĚSTA Č. 1/2014 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD ČLENŮM ZASTUPITELSTVA MĚSTA

MĚSTO HORNÍ SLAVKOV ZASTUPITELSTVO MĚSTA PŘEDPIS ZASTUPITELSTVA MĚSTA Č. 1/2014 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD ČLENŮM ZASTUPITELSTVA MĚSTA PŘEDPIS ZASTUPITELSTVA MĚSTA Č. 1/2014 ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD ČLENŮM ZASTUPITELSTVA MĚSTA Zpracovatel: Rozsah působnosti: Iveta Genčurová, úřednice FO členové zastupitelstva města, městský

Více

S004P0194J0A PŘEDKLÁDÁ: PŘEDNÁŠEJÍCÍ: NÁVRH USNESENÍ: Obsah zprávy: položka 5173 cestovné u odboru EaF. odbor EaF

S004P0194J0A PŘEDKLÁDÁ: PŘEDNÁŠEJÍCÍ: NÁVRH USNESENÍ: Obsah zprávy: položka 5173 cestovné u odboru EaF. odbor EaF nelze MĚSTO HODONÍN Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín S004P0194J0A Bod číslo: pro jednání: konané dne: 47. schůze rady města 14.2.2017 Obsah zprávy: Vnitřní předpis o cestovních náhradách Důvod projednávání:

Více

S M Ě R N I C E Č. /2007

S M Ě R N I C E Č. /2007 Obec Žernov, Žernov 112, 552 03 Česká Skalice, IČO 00273295 S M Ě R N I C E Č. /2007 K PROPLÁCENÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD Obec : Žernov Adresa : Žernov 112, 552 03 Česká Skalice Směrnici zpracoval : Kropáčková

Více

E: 26096820, D I e: C226O96820. l.objednatel. ll. Piedmdt smlouvy. lc:72048972

E: 26096820, D I e: C226O96820. l.objednatel. ll. Piedmdt smlouvy. lc:72048972 Srnlouva o dilo uzaviend podle obchodnho zdkoniku L Smluvni strany l.objednatel Ndrodni hiebiin Kladruby nad Labem, Stdtni piispdvkovd organizace 533 14 Kladruby nad Labem lc:72048972 Jednajlci ieditelem

Více

Oddíl I. Článek 1 Úvodní ustanovení

Oddíl I. Článek 1 Úvodní ustanovení STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Zásady k poskytování cestovného, pracovního volna a náhrad členům Zastupitelstva města Karviné Schváleno: 13.09.2016 Účinnost: 14.09.2016 Zpracovatel: Odbor organizační Zastupitelstvo

Více

Směrnice kvestorky č. 3/2004 o cestovních náhradách na AMU

Směrnice kvestorky č. 3/2004 o cestovních náhradách na AMU Praha 30.11.2004 sekr. 41238/2004 Směrnice kvestorky č. 3/2004 o cestovních náhradách na AMU S platností od 01.12. 2004 vydávám tuto směrnici o cestovních náhradách na AMU Cestovní náhrady v tuzemsku a

Více

SMĚRNICE č. 8/2017 o poskytování a účtování cestovních náhrad zaměstnanců svazku

SMĚRNICE č. 8/2017 o poskytování a účtování cestovních náhrad zaměstnanců svazku SMĚRNICE č. 8/2017 o poskytování a účtování cestovních náhrad zaměstnanců svazku Čl. 1 Základní ustanovení 1. Cestovní náhrady při tuzemských i zahraničních pracovních cestách se řídí zákonem č. 262/2006

Více

č. 5/2018 ze dne O poskytování cestovních náhrad Nezávislého odborového svazu Policie České republiky

č. 5/2018 ze dne O poskytování cestovních náhrad Nezávislého odborového svazu Policie České republiky Vnitřní předpis NOS PČR č. 5/2018 ze dne 10. 5. 2018 O poskytování cestovních náhrad Nezávislého odborového svazu Policie České republiky Článek 1 Základní ustanovení (1) Tento předpis upravuje poskytování

Více

Přílohy. Příloha č. 1 Dotazník pro ředitele škol. Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Přílohy. Příloha č. 1 Dotazník pro ředitele škol. Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Přílohy Příloha č. 1 Dotazník pro ředitele škol Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, jsem posluchačkou 2. ročníku magisterského studia Pedagogické fakulty UK v Praze management ve vzdělávání. Dovoluji

Více

' Prdva a povinnostivlastnika lesa. It: 00275301, Dli: CZOO2753O1,, dislo riitu : L240O89379/0800 zastoupen6 panem Petrem Hudouskem, starostou

' Prdva a povinnostivlastnika lesa. It: 00275301, Dli: CZOO2753O1,, dislo riitu : L240O89379/0800 zastoupen6 panem Petrem Hudouskem, starostou SMLOUVA o poskytov6ni odborn6 f rovn6 hospodaieni v lese 1. M6sto Rokytnice v Orlickrich hor6ch, se sidlem ndm. Jindiicha Simka ip. 3, 5L7 61, Rokytnice v Orlick'ich horich, It: 00275301, Dli: CZOO2753O1,,

Více

Obsah zprávy: Vnitřní předpis o cestovníchnáhradách...

Obsah zprávy: Vnitřní předpis o cestovníchnáhradách... MĚSTO HODONÍN Masarykovo nám. l, 695 35 Hodonín Bod číslo: projednám: konané dne: ^ 66. schůze rady města 16. 1. 2018 Obsah zprávy: Vnitřní předpis o cestovníchnáhradách... Důvod projednávání: nová vyhláška

Více

Univerzita Karlova v Praze - Lékařská fakulta v Plzni

Univerzita Karlova v Praze - Lékařská fakulta v Plzni V Plzni dne 20. 11. 2014 Č.j.: 2060/LFP Opatření děkana č. 11/2014 Cestovní náhrady a pracovní cesty na LF UK v Plzni Čl. 1 Základní ustanovení 1. Opatření upravuje pracovní cesty, vyúčtování tuzemských

Více

HLAVA I Obecná ustanovení o náhradách poskytovaných zaměstnanci v souvislosti s výkonem práce

HLAVA I Obecná ustanovení o náhradách poskytovaných zaměstnanci v souvislosti s výkonem práce ČÁST SEDMÁ Náhrada výdajů poskytovaných zaměstnanci v souvislosti s výkonem práce HLAVA I Obecná ustanovení o náhradách poskytovaných zaměstnanci v souvislosti s výkonem práce 151 Zaměstnavatel je povinen

Více

Tuzemské pracovní cesty

Tuzemské pracovní cesty CESTOVNÍ NÁHRADY CES str. 1 Tuzemské pracovní cesty Právní úprava: Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, 2 odst. 4, 42, 151 až 190 Zákon č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD. Ústavu informatiky AV ČR, v.v.i.

VNITŘNÍ PŘEDPIS PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD. Ústavu informatiky AV ČR, v.v.i. VNITŘNÍ PŘEDPIS PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD Ústavu informatiky AV ČR, v.v.i. Vnitřní předpis vychází z ustanovení zákona 262/06 Sb., zákoník práce (dále jen ZP), ve znění pozdějších předpisů. Nahrazuje

Více

Obecní úřad Milejovice datum: 18.4.2015 č.: 2015/0418/01. Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva dne 17.4.2015. OÚ Milejovice

Obecní úřad Milejovice datum: 18.4.2015 č.: 2015/0418/01. Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva dne 17.4.2015. OÚ Milejovice Zápis ze zasedání obecního zastupitelstva dne 17.4.2015 OÚ Milejovice začátek: 20:00 konec: 18:45 Schválený program: (6 0 0) 1. Volba ověřovatelů zápisu 2. Projednání OZV číslo 1 / 2015 o nakládání s odpadem

Více

Poskytování a účtování cestovních náhrad

Poskytování a účtování cestovních náhrad Poskytování a účtování cestovních náhrad Vnitřní předpis Domov mládeže a školní jídelna Pardubice Rožkova 331 530 02 Pardubice Č. j. VP-06/2013 Originál: Sekretariát Elektronická verze: Platnost od: 1.1.2013

Více

Směrnice č. I. ÚČEL A ROZSAH PLATNOSTI

Směrnice č. I. ÚČEL A ROZSAH PLATNOSTI botaniky AV ČR, v. v. i. Strana 1 z 14 Rozvojová 263 165 02 Praha 6 - Lysolaje Směrnice č. 2/2013, o cestovních náhradách Směrnice č. 2/2013 o cestovních náhradách I. ÚČEL A ROZSAH PLATNOSTI Tato směrnice

Více

Směrnice kvestora č. 1/2007 o cestovních náhradách

Směrnice kvestora č. 1/2007 o cestovních náhradách Směrnice kvestora č. 1/2007 o cestovních náhradách Poskytování náhrad výdajů při pracovních cestách vychází ze zák.č.262/2006 Sb., zákoník práce, v platném znění (dále jen zákon). Tato směrnice upravuje

Více

Směrnice č. 3/2011 o cestovních náhradách

Směrnice č. 3/2011 o cestovních náhradách Obec : K O Z L O V IČ : 0 0 5 4 1 9 1 Směrnici zpracoval: Jaromír Plodek, místostarosta obce Směrnici schválil(a): Jaroslav Ambrož, starosta obce Datum zpracování: červenec 2011 Směrnice nabývá platnosti:

Více

Poskytování cestovních náhrad

Poskytování cestovních náhrad Nemocnice TGM Hodonín, příspěvková organizace Purkyňova 11, 695 26 Hodonín Směrnice ředitele č. 2/2012 Poskytování cestovních náhrad Datum účinnosti: 1.1.2012 Vypracoval: Jana Horňáčková Ing. Iveta Maléřová

Více

Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2. Opatření děkana č. 18/2017 k pracovním cestám zaměstnanců

Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2. Opatření děkana č. 18/2017 k pracovním cestám zaměstnanců Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 Opatření děkana č. 18/2017 k pracovním cestám zaměstnanců OBSAH Čl. 1 Předmět úpravy 3 Čl. 2 Pojmy 3 Čl. 3 Obecná ustanovení 3 Čl. 4

Více

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Znojmo, příspěvková organizace 1

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Znojmo, příspěvková organizace 1 Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Znojmo, příspěvková organizace 1 MZPSZN 3/2016 S M Ě R N I C E P R O P O S K Y T O V Á N Í A Ú Č T O V Á N Í C E S T O V N Í C H N Á H R A D Úvodní ustanovení

Více

7/ Cestovní náhrady při tuzemských pracovních cestách

7/ Cestovní náhrady při tuzemských pracovních cestách VEDENÍ LÉKAŘSKÉ PRAXE str. 1 Cestovní náhrady při tuzemských pracovních cestách Ing. Ivan Macháček Daňový poradce Zaměstnanci vyslanému na pracovní cestu je povinen poskytnout zaměstnavatel následující

Více

Směrnice o cestovních náhradách

Směrnice o cestovních náhradách Mikroregion Bystřicko Příční 405, Bystřice nad Pernštejnem, 593 01 Směrnice č.7/2012 Směrnice o cestovních náhradách Směrnici zpracoval: Alena Jarošová Směrnici schválil: Augustin Holý Projednáno a schváleno

Více

PojistnS sm louva iislo: 0018895387

PojistnS sm louva iislo: 0018895387 ilililil ilil ililil]l illill] ]ilil ilil ililililililililililililil il *0018895347240000* PojistnS sm louva iislo: 0018895387 eesk6 podnikatelsk6 pojistbvna, a.s., Vienna Insurance Group Sidlo: Praha

Více

ZÁLUDNOSTI CESTOVNÍCH NÁHRAD

ZÁLUDNOSTI CESTOVNÍCH NÁHRAD ZÁLUDNOSTI CESTOVNÍCH NÁHRAD AUDIT DANĚ, spol. s r.o., Problematika cestovních náhrad je upravena v zákoně č. 262/2006 Sb., zákoník práce (dále také ZP), ve znění pozdějších předpisů. Konkrétně se jedná

Více

obec Zrvnrurce ZASTUPITELSTVO OBCE Z.O.iitdosto koupi pozemku t35/29 84m2 - z6m6r prodeje. Piitomni 5 Nepiit. - oml. Program: Voii5kov6 Nevole

obec Zrvnrurce ZASTUPITELSTVO OBCE Z.O.iitdosto koupi pozemku t35/29 84m2 - z6m6r prodeje. Piitomni 5 Nepiit. - oml. Program: Voii5kov6 Nevole obec Zrvnrurce ZASTUPITELSTVO OBCE Sch0zi iidila Zapisovatel Voii5kov6 Nevole Piitomni 5 Nepiit. - oml. N6vrh usneseni OvEiovatel6 zdpisu Host6 Hrub'f, Jirsov6 Puhlovsk6 Schletter; Petr viz. prezeneni

Více

Směrnice o cestovních náhradách. Úroveň přístupu C

Směrnice o cestovních náhradách. Úroveň přístupu C Č.j. : 58 772/2013-O10 Směrnice o cestovních náhradách Úroveň přístupu C 1 Obsah Kapitola I Úvodní ustanovení 7 Kapitola II Náhrady při pracovních cestách na území ČR.8 Kapitola III Cestovní náhrady při

Více

SMĚRNICE O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH Č.1/2017

SMĚRNICE O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH Č.1/2017 SMĚRNICE O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH Č.1/2017 Obec: Drahelčice Adresa: Drahelčice, Na Návsi 25, 252 19 IČ: 233200 Článek 1: Úvodní ustanovení Zákonný rámec: 1. Směrnice o cestovních náhradách je vypracována

Více

Směrnice kvestorky č. 8/2005. o cestovních náhradách na AMU

Směrnice kvestorky č. 8/2005. o cestovních náhradách na AMU Praha 1.června 2005 sekr. 6582/2005 Směrnice kvestorky č. 8/2005 o cestovních náhradách na AMU S platností od 1.6. 2005 vydávám tuto směrnici o cestovních náhradách na AMU 1 Cestovní náhrady v tuzemsku

Více

S M Ě R N I C E O poskytování cestovních náhrad Obec Podmolí

S M Ě R N I C E O poskytování cestovních náhrad Obec Podmolí S M Ě R N I C E O poskytování cestovních náhrad Obec Podmolí Obec: Podmolí 1 Legislativní rámec Poskytování náhrad při pracovních cestách upravují tyto zákony: Zákon č.262/2006 Sb., zákoník práce, Část

Více

WObec Zivanice. konan6ho dne L7. L2.2OL5, od 18:00 hodin, 26pis. na Obecnim riiade v Zivanicich

WObec Zivanice. konan6ho dne L7. L2.2OL5, od 18:00 hodin, 26pis. na Obecnim riiade v Zivanicich WObec Zivanice Zastupitelstvo obce Zivanice 26pis ze zasedsni Zastupitelstva obce Zivanice, konan6ho dne L7. L2.2OL5, od 18:00 hodin, na Obecnim riiade v Zivanicich Zahdjeni zased6ni zastupitelstva Zasediini

Více

Zásady k poskytování cestovného, pracovního volna a náhrad členům Zastupitelstva města Karviné

Zásady k poskytování cestovného, pracovního volna a náhrad členům Zastupitelstva města Karviné STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/10629/2016 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor organizační oddělení právní a kontrolní Godálová Jana Mgr. (Vedoucí oddělení) Materiál

Více

Zásady k poskytování cestovného, pracovního volna a náhrad členům Zastupitelstva města Karviné

Zásady k poskytování cestovného, pracovního volna a náhrad členům Zastupitelstva města Karviné STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Magistrát města Karviné Materiál ZM MRZ/11149/2017 Poř. číslo Odbor: Oddělení: Vyřizuje: Odbor organizační oddělení právní a kontrolní Godálová Jana Mgr. (Vedoucí oddělení) Materiál

Více

Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2018

Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2018 Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2018 Náhrada jízdních výdajů Použije-li zaměstnanec (na žádost zaměstnavatele) soukromé motorové vozidlo, přísluší mu za každý 1 km jízdy základní

Více

Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2019

Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2019 Jak správně určit cestovní náhrady při pracovní cestě v roce 2019 Náhrada jízdních výdajů Použije-li zaměstnanec (na žádost zaměstnavatele) soukromé osobní motorové vozidlo, přísluší mu za každý 1 km jízdy

Více

SMĚRNICE CČSH č. 1/06 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH

SMĚRNICE CČSH č. 1/06 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH SMĚRNICE CČSH č. 1/06 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tato směrnice upravuje postup při vyúčtování pracovní cesty zaměstnanců CČSH a volených členů CČSH ve všech církevních právnických osobách

Více

Poskytování vyšších cestovních náhrad

Poskytování vyšších cestovních náhrad 8 Poskytování vyšších cestovních náhrad Poskytování vyšších cestovních náhrad zaměstnancům z podnikatelské sféry při jejich tuzemských a zahraničních cestách může v současném období patřit k významným

Více

SMĚRNICE Č. 1 POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD PŘI PRACOVNÍCH CESTÁCH

SMĚRNICE Č. 1 POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD PŘI PRACOVNÍCH CESTÁCH SMĚRNICE Č. 1 POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD PŘI PRACOVNÍCH CESTÁCH 1. Právní předpis Poskytování cestovních náhrad se řídí zákoníkem práce č. 262/2006 Sb., část sedmá, Hlava I IV a navazujícími vyhláškami.

Více

L FRAI{A 5. I r rscsrstra tasr. vpsrsra iasr praha s. uneo vbsrsrp iasrr praha s

L FRAI{A 5. I r rscsrstra tasr. vpsrsra iasr praha s. uneo vbsrsrp iasrr praha s I r rscsrstra tasr L FRAI{A 5 J vpsrsra iasr praha s uneo vbsrsrp iasrr praha s PRAVIDLA PRO YYULLVAXI UdNTOWCU NETNVE SrrilviCn pi.ispf vrri NA s rravovani nt ri cl. I Piedm6t fpravy Udelem t6chto pravidel

Více

ll. 0vodni ustanoveni

ll. 0vodni ustanoveni o Smlouva o dilo lahranidnijazykov6-vzdeldvaci pobyt pro 26ky,zahranidnijazykov6 kurzy pro pedagogy a stinovdni pro pedagogy l.c zahraniini jarykovi - vzdelfvacf pobyt pro i6ky Spandlsko 40 diti + 4 pedagogov6

Více

Pokyn tajemnice č. 7/2007 Organizace tuzemských a zahraničních pracovních cest Vyplňování cestovních příkazů tuzemských cest

Pokyn tajemnice č. 7/2007 Organizace tuzemských a zahraničních pracovních cest Vyplňování cestovních příkazů tuzemských cest Pokyn tajemnice č. 7/2007 Organizace tuzemských a zahraničních pracovních cest Vyplňování cestovních příkazů tuzemských cest Evidenci tuzemských pracovních cest vede ekonomické oddělení. Cestovní náhrady

Více

5.2 Tuzemské stravné při zahraniční pracovní cestě Krácení stravného Nekrácení stravného Zahraniční stravné

5.2 Tuzemské stravné při zahraniční pracovní cestě Krácení stravného Nekrácení stravného Zahraniční stravné Obsah Úvodní slovo autora 13 Použité zkratky 14 Účty použité v příkladech 15 1. Komu a kdy se cestovní náhrady poskytují 16 1.1 Zaměstnanci a osoby, které se za zaměstnance považují 21 1.2 Úhrada cestovních

Více

2. uiel Dodatku. 2.1. Dodatek upiesiuje a dophiuje zn6ni Smlouvy. Upravuje-li tento Dodatek nekte16

2. uiel Dodatku. 2.1. Dodatek upiesiuje a dophiuje zn6ni Smlouvy. Upravuje-li tento Dodatek nekte16 in-st:itni riiad inspekce prdce Sidf o: Jednajici: le: 75046962 dsle jen Zadavatel na strane jednd KolSiskd 45L/13,7 46 0L Opava Mgr. lng. Rudolf Hahn, generillni inspektor Autocont CZ a.s. Sidlo: Jednajici:

Více

Metodika pro vyplnění formuláře: Cestovní příkaz tuzemský

Metodika pro vyplnění formuláře: Cestovní příkaz tuzemský Metodika pro vyplnění formuláře: Cestovní příkaz tuzemský (Pro potřeby CČSH zpracoval kolektiv autorů H. Kurková, K. Kozáková, Z. Sedláčková, H. Zejdová, zaměstnanci ÚÚR a členové CRFV) Obsah 1. Vyplňování

Více

Obsah. 2.8 Více pracovních cest v jednom dni... 76 3. Náhrada jízdních výdajů... 81 3.1 Veřejná hromadná doprava... 82

Obsah. 2.8 Více pracovních cest v jednom dni... 76 3. Náhrada jízdních výdajů... 81 3.1 Veřejná hromadná doprava... 82 Obsah Úvodní slovo autora... 12 Použité zkratky... 13 1. Komu a kdy se cestovní náhrady poskytují... 14 1.1 Zaměstnanci a osoby, které se za zaměstnance považují... 19 1.2 Úhrada cestovních výdajů jiným

Více

SMĚRNICE CČSH č. 1/06 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH

SMĚRNICE CČSH č. 1/06 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH SMĚRNICE CČSH č. 1/06 O CESTOVNÍCH NÁHRADÁCH I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Tato směrnice upravuje postup při vyúčtování pracovní cesty zaměstnanců CČSH a volených členů CČSH ve všech církevních právnických osobách

Více

Cestovní náhrady. Právnické výpočty Adam Ptašnik 2007

Cestovní náhrady. Právnické výpočty Adam Ptašnik 2007 Cestovní náhrady Právnické výpočty Adam Ptašnik 2007 1 Základní zásady Základní úprava u soukromých zaměstnanců, u státních pouze odchylky Soukromí zaměstnanci minimální standard, státní zaměstnanci upravena

Více

Cestovní náhrady. Právnické výpočty Adam Ptašnik 2012

Cestovní náhrady. Právnické výpočty Adam Ptašnik 2012 Cestovní náhrady Právnické výpočty Adam Ptašnik 2012 1 Základní zásady Základní úprava u soukromých zaměstnanců, u státních pouze odchylky ( 174 ZP) Soukromí zaměstnanci minimální standard, státní zaměstnanci

Více

et. z UEel nadainiho fondu

et. z UEel nadainiho fondu STATUT NadaEniho fondu Neuron na podporu v6dy Preambule Karel JaneEek, PhD., r.e.:73o72612039, bytem U Tieti baterie to48121,160 00 Praha 5 Bievnov, zaloiil nadaini fond s ndzvem "Nadadni fond Neuron na

Více

OBEC VLASATICE Vlasatice čp IČO Část I. Obecná ustanovení

OBEC VLASATICE Vlasatice čp IČO Část I. Obecná ustanovení OBEC VLASATICE IČO 00283711 SMĚRNICE č. 1/2019 VYSÍLÁNÍ NA PRACOVNÍ CESTY, CESTOVNÍ NÁHRADY kterou se stanovují pravidla pro poskytování náhrad členům zastupitelstva obce a zaměstnancům obce Vlasatice

Více

Královéhradecký kraj ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD ČLENŮM ZASTUPITELSTVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE

Královéhradecký kraj ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD ČLENŮM ZASTUPITELSTVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE Královéhradecký kraj ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD ČLENŮM ZASTUPITELSTVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE OBSAH: ČÁST I. - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ... - 1 - Článek 1 Základní ustanovení...

Více

Cestovní náhrady SR 02/2007. Cestovní náhrady. Zpracovatel Přezkoumal Schválil Jméno: Ing. Tomáš Zouhar doc. Ing. Jana Ištvánfyová, Dr.

Cestovní náhrady SR 02/2007. Cestovní náhrady. Zpracovatel Přezkoumal Schválil Jméno: Ing. Tomáš Zouhar doc. Ing. Jana Ištvánfyová, Dr. Strana 1/7 Cestovní náhrady Anotace: Tato směrnice s celoškolskou působností vymezuje podmínky poskytování cestovních náhrad na VŠE při tuzemských i zahraničních pracovních cestách na Vysoké škole ekonomické

Více

Zásady pro poskytování cestovních náhrad

Zásady pro poskytování cestovních náhrad Zásady pro poskytování cestovních náhrad ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 1. Poskytování náhrad výdajů při pracovních cestách (dále jen cestovní náhrady ) se řídí zákonem číslo 262/2006 Sb., zákoník

Více

INFORMACE PRO KLIENTY 1

INFORMACE PRO KLIENTY 1 INFORMACE PRO KLIENTY 1 leden 2012 Cestovní náhrady Vážená klientko, vážený kliente! V důsledku změn Zákoníku práce s účinností od 1. 1. 2012 došlo i k zásadním změnám v oblasti poskytování cestovních

Více

Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva města Žamberka

Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva města Žamberka ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Název : Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva města Žamberka Číslo dokumentu: SAM 3214 Vydání č.: 07 Výtisk č.: 01 Platnost od: 19.02.2014 Účinnost od : 20.2.2014

Více

Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva města Česká Lípa

Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva města Česká Lípa Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva města Česká Lípa 1.1 Dle ust. 78 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích náleží členovi zastupitelstva města v souvislosti s výkonem jeho funkce

Více

MrNrsrERsrvo Srolsrvi,

MrNrsrERsrvo Srolsrvi, $ evropsl$i soci6lni t MrNrsrERsrvo Srolsrvi, EVROPSKA UNE MLADEZE n relovvcnovv pro NVESTCE DO ROZ/OJE VZDELAVAN r.f-u t-i OP Vzd6l6v6nf konkur nc66chopnost Smlouva na veiejnou zakdzku s ndzvem: Zahranidnijazykov6-vzddliivaci

Více

S M Ě R N I C E č. E - 01/2015

S M Ě R N I C E č. E - 01/2015 ČESKÝ STŘELECKÝ SVAZ PRAHA S M Ě R N I C E č. E - 01/2015 Č S S Výplata cestovních náhrad Ing. Petr Baroch president ČSS Vydává: Český střelecký svaz Účinnost této směrnice je od 1.1.2015 1 Směrnice ČSS

Více

Provoz valutové pokladny

Provoz valutové pokladny B2-03/1-PK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI PŘÍKAZ KVESTORA UP (PK) B2-03/1-PK Provoz valutové pokladny Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Zpracoval: Platnost: 1. Provoz a rozsah valutové pokladny UP

Více

konan6ho 22. L.2Ot5, od 18:00 hodin, m riiiade v Zivanicich 26pis i Zastupitelstva obce Zivanice, ze zased6

konan6ho 22. L.2Ot5, od 18:00 hodin, m riiiade v Zivanicich 26pis i Zastupitelstva obce Zivanice, ze zased6 Obec Zivanice Zastu pitelstvo obce Ziivanice ze zased6 konan6ho na 26pis i Zastupitelstva obce Zivanice, 22. L.2Ot5, od 18:00 hodin, m riiiade v Zivanicich Zahijeni zased6ni Zaseddni Zastupitelstva obce

Více

l-+ t--l DoslodneP;fuflq.-g]L Jazykovf kurz pro studenty a pedagogy reo: zoa+zsee Dle: C270842566 INVESTICE DO ROA/OJE \ZDELAVANI evropsl$i

l-+ t--l DoslodneP;fuflq.-g]L Jazykovf kurz pro studenty a pedagogy reo: zoa+zsee Dle: C270842566 INVESTICE DO ROA/OJE \ZDELAVANI evropsl$i il-p sfr gb a l Piiloha D evropsl$i socidlni fond v er f Mtt{lsrERsrvo Sxolsrvl, EVROPSKA UNIE ML,ADEZE R telovycnovy INVESTICE DO ROA/OJE \ZDELAVANI 9nlouvana veiejnou zakdzku s ndzvem: Jazykovf kurz

Více

o poskytování a účtování cestovních náhrad

o poskytování a účtování cestovních náhrad Karlovarská krajská nemocnice a.s. Bezručova 19, 360 66 Karlovy Vary IČ: 263 65 804 Označení dokumentu: 8/2013 Počet stran: 6 Počet příloh: 3 Verze: 1 Platnost od: 1.1.2013 Směrnice o poskytování a účtování

Více

VRATKOV. Kraisk'0 0iad Stiedoieskdho kraie. Stejnopis e. fu. Zprhva o vysledku piezkoumsni hospodaieni obce. ii.: oo3s4lt2or2lkusk

VRATKOV. Kraisk'0 0iad Stiedoieskdho kraie. Stejnopis e. fu. Zprhva o vysledku piezkoumsni hospodaieni obce. ii.: oo3s4lt2or2lkusk Kraisk'0 0iad Stiedoieskdho kraie Zborovsk6 11 15021 Praha 5 SpZn: SZ_104589/201 1/KUSK ii.: oo3s4lt2or2lkusk Stejnopis e. fu Zprhva o vysledku piezkoumsni hospodaieni obce VRATKOV Ii:00639753 za rokzoll

Více

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ NÁHRAD ČLENŮM ZASTUPITELSTVA MĚSTA KUŘIMI

ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ NÁHRAD ČLENŮM ZASTUPITELSTVA MĚSTA KUŘIMI Město Kuřim tel. +420 541 422 311 Jungmannova 968/75 fax +420 541 230 633 664 34 Kuřim www.kurim.cz Vnitřní směrnice Zastupitelstva města Kuřimi č. S1/2018/ZM ZÁSADY PRO POSKYTOVÁNÍ NÁHRAD ČLENŮM ZASTUPITELSTVA

Více

Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice. Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.

Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice. Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel. Základní škola profesora Josefa Brože, Vlachovo Březí, okres Prachatice Komenského 356, PSČ: 384 22 IČO: 47258721 tel.: 388 320 215 SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD Článek 1 V souladu s příslušnými

Více

-ffi. *t i g $Ff #$ir *#J"*,,ffi,*,,,, i i 3N t. ;- J,O piiloha 28. ;1 ': c o TNVEST.IcE Do Roa/oJE\zDELAvANt. leo: Dte : dsle jen,,poskytovatel"

-ffi. *t i g $Ff #$ir *#J*,,ffi,*,,,, i i 3N t. ;- J,O piiloha 28. ;1 ': c o TNVEST.IcE Do Roa/oJE\zDELAvANt. leo: Dte : dsle jen,,poskytovatel t x E r N / F F t i g $Ff #$ir #J",,ffi,,,,, -ffi. ;1 ': c o TNVEST.IcE Do Roa/oJE\zDELAvANt i i 3N t. ;- J,O piiloha 28 l&! r.t- e - { H '4 Ndvrh smlouvyo dilo E.2/2OI5 na veiejnou zak5zku s n5zvem: Zahraniini

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 1 Úvodní ustanovení Tento vnitřní předpis Fyzikálního ústavu AV ČR, v. v. i. (dále jen FZÚ ) upravuje poskytování náhrad cestovních výdajů zaměstnancům FZÚ (dále jen zaměstnanci ), které jim vzniknou

Více

PRovozNi nno. vycvrkove A REKnrneui srnrdtsko BUKovINA. 51101 Turnov, Karlovice - osada Sedmihorky 7

PRovozNi nno. vycvrkove A REKnrneui srnrdtsko BUKovINA. 51101 Turnov, Karlovice - osada Sedmihorky 7 uxtyeeata J. a.?ullylt Y 0tfl lto L Str N PRovozNi nno vycvrkove A REKnrneui srnrdtsko BUKovINA 51101 Turnov, Karlovice - osada Sedmihorky 7 Platn6 od: Tprac,oualla: RuSi: PRovozni nno 20.2.2015 Ing. Josef

Více

zastoupen: MUDr. Antonin Malina, Ph.D., MBA, teditel IC: 00023841 otd:

zastoupen: MUDr. Antonin Malina, Ph.D., MBA, teditel IC: 00023841 otd: Smlouva o dilo rlrzavlenf podle ust. $ 2586 a nfsl. zr[konae.89/2012 Sb. obiansk6ho zikoniku, i.... ze dne... (ddle jen,,smloava" ) 1. Smluvni strany 1, 1. Obiednatel: Institut postgradu5lniho vzdel5v6ni

Více

Mzdové účetnictví

Mzdové účetnictví ZÁKON č. 262/2006 Sb., zákoník práce - znění účinné k 23.11.2016 ČÁST DRUHÁ Pracovní poměr HLAVA II - Pracovní poměr, pracovní smlouva a vznik pracovního poměru Mzdové účetnictví 34 (1) Pracovní smlouva

Více

amortizace náhrada za PHM průměrná spotřeba náhrada za PHM celkem jízdné Cestovné pracovní list.notebook základní náhrada u osobních vozidel 3,70 Kč

amortizace náhrada za PHM průměrná spotřeba náhrada za PHM celkem jízdné Cestovné pracovní list.notebook základní náhrada u osobních vozidel 3,70 Kč JÍZDNÉ Zaměstnanec Michal Polívka jel na služební cestu do Prahy. Místo výkonu práce má ve smlouvě sjednáno Chrudim. Jel vlastním autem. Ujel celkem 390 km (2 * 195 km). Jeho auto Citroen C5 má v technickém

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 22/2016 Poskytování cestovních náhrad při pracovní cestě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Toto opatření upravuje

Více

KUPNi SMLOUVA. 2. firma: Navalo s.r.o. L, firma: C-KODECAR, spol. s.r.o.

KUPNi SMLOUVA. 2. firma: Navalo s.r.o. L, firma: C-KODECAR, spol. s.r.o. KUPNi SMLOUVA uzavfen6 nize uveden6ho dne, mdslce a roku v souladu s ustanovenim 5 2079 a ndsl. z6kona i.89/2012 Sb., obdanskri zdkonik, v platn6m zndn(mezismluvnimistranami L, firma: C-KODECAR, spol.

Více

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování cestovních a paušálních náhrad členům zastupitelstva

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování cestovních a paušálních náhrad členům zastupitelstva Zastupitelstvo kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování cestovních a paušálních náhrad členům zastupitelstva ze dne 13. 2. 2007 č. 01/07 Čl. 1 Úvodní ustanovení Zastupitelstvo

Více

Zprhva o vysledku piezkoumiinf hospodaieni

Zprhva o vysledku piezkoumiinf hospodaieni odbor kontroly e1: Lr-oo9sn:/Hav Zprhva o vysledku piezkoumiinf hospodaieni obec Kvitkov, ri oosr1531 za rok20l3 Plezkoumfni se uskuteinilo ve dnech: 16.10.2013 2.4.2014 nazdkladd zilkona()..42012004 Sb.,

Více

Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva města Žamberka

Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva města Žamberka ORGANIZAČNÍ SMĚRNICE Název : Zásady pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva města Žamberka Číslo dokumentu: SAM 3214 Vydání č.: 05 Výtisk č.: 01 Platnost od: 18.10.2011 Účinnost od : 20.10.2011

Více

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva. ze dne 29. 3. 2005. č. 3/05

Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva. ze dne 29. 3. 2005. č. 3/05 Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování cestovních náhrad členům zastupitelstva ze dne 29. 3. 2005 č. 3/05 Čl. 1 Úvodní ustanovení Zastupitelstvo kraje Vysočina (dále jen zastupitelstvo )

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA UP (MPK) Cestovní náhrady

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA UP (MPK) Cestovní náhrady B3-07/1-MPK UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI METODICKÝ POKYN KVESTORA UP (MPK) B3-07/1-MPK Cestovní náhrady Obsah: Zpracoval: Cestovní náhrady, které poskytuje zaměstnavatel zaměstnanci, jsou od 1. 1. 2007

Více

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA

VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO REKTORÁT KANCELÁŘ REKTORA Úplné znění Směrnice rektora č. ES18/2007/1 POSKYTOVÁNÍ CESTOVNÍCH NÁHRAD ZAMĚSTNANCŮM VFU BRNO K 8.6.2012 (VČETNĚ DODATKŮ: Č. 1 ZE

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle Obecného nařízení o ochraně osobních údajů 2016/679 a zákona č. 101/2000 Sb., o

Více

KOLEKTIVNI SMLOUVA. uzaviena mezi

KOLEKTIVNI SMLOUVA. uzaviena mezi KOLEKTIVNI SMLOUVA uzaviena mezi stiedni um6leckoprrimyslovou Skolou Jihlava - Helenin, H6lkova 42' zastoupena ieditelem Skoly Ing. Jaroslavem vitkem (d6le ien zam6stnavatel) Z1kladni organizaci feskomoravsk6ho

Více

zrtzovaci LtslNA V5eobecn6 fakultni nemocnice v Praze V Praze dne 29. kv6tna 2012 e. 1.: vzon fi266-txt2o12 st6tni pilsp6vkov6 organizace

zrtzovaci LtslNA V5eobecn6 fakultni nemocnice v Praze V Praze dne 29. kv6tna 2012 e. 1.: vzon fi266-txt2o12 st6tni pilsp6vkov6 organizace > lj sr MI NISTERSTVO ZDRAVOTN ICTV1 CESKE REPUBLIKY -,4 O. V Praze dne 29. kv6tna 2012 e. 1.: vzon fi266-txt2o12 zrtzovaci LtslNA st6tni pilsp6vkov6 organizace V5eobecn6 fakultni nemocnice v Praze Podle

Více

PŘ kapitola č. 03_1 Postup při plánování, přípravě, realizaci a vyúčtování pracovní cesty dle části sedmé, hlavy II ZP

PŘ kapitola č. 03_1 Postup při plánování, přípravě, realizaci a vyúčtování pracovní cesty dle části sedmé, hlavy II ZP PŘ kapitola č. 03_1 Postup při plánování, přípravě, realizaci a vyúčtování pracovní cesty dle části sedmé, hlavy II ZP Čl. I Vymezení pojmů, finanční zdroje, základní informace 1. Pracovní cestou ( 42

Více

Příloha č. 1. I. Tuzemské pracovní cesty

Příloha č. 1. I. Tuzemské pracovní cesty Z á s a d y pro poskytování cestovních náhrad při pracovních cestách členům Zastupitelstva Ústeckého kraje schválené usnesením Zastupitelstva Ústeckého kraje č. / 2014 dne 26. 2. 2014 vydané v souladu

Více

Statutární město Brno, městská část Brno-střed CESTOVNÍ NÁHRADY

Statutární město Brno, městská část Brno-střed CESTOVNÍ NÁHRADY Statutární město Brno, městská část Brno-střed CESTOVNÍ NÁHRADY Směrnice č.: 25 Bc. Petr Štika, MBA, LL.M., v.r. Vydání č.: 1 tajemník ÚMČ Brno-střed Účinnost: 01.02.2018 Vydal/schválil: Bc. Petr Štika,

Více

Usnesenl. t/,/l T- Ing. Antonin Ma5talit. MUDr. Hana HerSkov5. starosta. mfstosta rostka. i j

Usnesenl. t/,/l T- Ing. Antonin Ma5talit. MUDr. Hana HerSkov5. starosta. mfstosta rostka. i j StatutSrni m6sto Ostrava mestskf obvod SlezskS Ostrava zastupitelstvo mestsk6ho obvodu Statut6rni rn6eto Usnesenl Ing. Antonin Ma5talit starosta I i j t/,/l T- MUDr. Hana HerSkov5 mfstosta rostka t-, Mestski

Více

I. Tuzemské pracovní cesty

I. Tuzemské pracovní cesty Z á s a d y pro poskytování cestovních náhrad při pracovních cestách členům Zastupitelstva Ústeckého kraje schválené usnesením Zastupitelstva Ústeckého kraje č. 13 / 28Z / 2012 dne 22. 02. 2012 vydané

Více

Návod k použití automatizovaného formuláře cestovního příkazu

Návod k použití automatizovaného formuláře cestovního příkazu Návod k použití automatizovaného formuláře cestovního příkazu Tento formulář je navržen speciálně pro vyúčtování pracovní cesty, při které se používá soukromé vozidlo nebo vozidlo z půjčovny. Usnadňuje

Více