Z Á P I S. Číslo: z jednání Akademického senátu LF OU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Z Á P I S. Číslo: 10 2015 z jednání Akademického senátu LF OU"

Transkript

1 Strana: 1/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU PŘÍTOMNI: Kmra akademických pracvníků: Mgr. Marek Bužga, Ph.D., MUDr. Igr Dvřáček, Ph.D., dc. MUDr. Michal Hladík, Ph.D., MUDr. Irina Chmelvá, Ph.D., MBA, Mgr. Jarslava Chylíkvá, RNDr. Vítězslav Jiřík, Ph.D., dc. MUDr. Petr Krupa, CSc.,, dc. MUDr. Arnšt Martínek, CSc., MUDr. Eva Mrázkvá, Ph.D., MUDr. Jana Pvvá, Ph.D., Mgr. Markéta Skalná, Ph.D., RNDr. Hana Schrvá, Ph.D., PhDr. Renáta Zeleníkvá, Ph.D. Kmra studentů: Bc. Klára Adamčíkvá, Zdenka Durďákvá, Mgr. Hana Lukšvá, Bc. Vernika Ovesná, Tereza Rykrvá, Marian Sznapka, Mgr. Rman Végh, DiS., Jakub Vyscký, JEDNÁNÍ ŘÍDIL: předseda senátu Mgr. Marek Bužga, Ph.D. NEPŘÍTOMNI: PhDr. Radka Kzákvá, Ph.D. HOSTÉ: dc. MUDr. František Drk, CSc., JUDr. Ing. Vanda Mravcvá, Mgr. Ivna Závacká, Ph.D., dc. PhDr. Yvetta Vrublvá, Ph.D., MUDr. Eva Výbrná, CSc., dc. MUDr. Pavel Znča, Ph.D., FRCS, prf. Ing. Kamil Kuča, Ph.D. PROGRAM: 1. Návrh rganizačníh řádu LF OU 2. Návrh úpravy statutu LF OU (ddatek č. 2) 3. Odvlání staré a návrh nvé vědecké rady LF OU 4. Infrmace plánvaném rzšíření zahraničních pbček LF OU 5. Různé Ad 1. Návrh rganizačníh řádu LF OU Předseda senátu předal slv děkanvi fakulty, který frmu prezentace seznámil přítmné s fakty a trendy ve vývji VŠ v ČR, které mají pdstatný vliv na zavádění změn na půdě LF OU. Následně zdůvdnil změny v rganizačním řádu (slžení prděkanů a jejich náplň práce, změny názvů vybraných ústavů a kateder na základě pžadavku FNO). Temp a bsah zaváděných změn úzce suvisí s eknmicku stránku a persnálním ptenciálem garantů na ústavech a klinikách v blasti vědy a výzkumu. Priritu zaváděných změn v pzicích prděkanů je psílení vědy a výzkumu, pstgraduálníh vzdělávání, citlivá redukce vybraných nelékařských brů a získání dalších externích zdrjů financvání ze zahraničních pbček. Struktura a bsahvá náplň prděkanů se může s hledem na vývj LF a zkušensti na jiných LF v ČR měnit. Ocenil Dr. Závacku za dsavadní excelentní práci v blasti zahraničníh studia, práce pr br fyziterapie ve Švýcarsku, Itálii a Francii zůstane stále v její gesci. Další nvé rzvjvé nelékařské zahraniční vzdělávání bude již nvě náplní práce prděkanky pr nelékařské bry. Diskuse: Dr. Schrvá upzrnila, že v minulsti byl statutární zástupce děkana vždy některý z prděkanů. I dle 28 bd. 5 VŠ zákna Děkana zastupují v jím určeném rzsahu prděkani. Děkan bere tut námitku na vědmí. Dc. Martínek vznesl kritiku k sučasné rganizační struktuře LF s dkazem na svůj dřívější dpis adresvaný senátu a zpracvaný přehled rganizačních struktur vybraných LF v ČR. Kdy dle něj ve srvnání s jinými LF v ČR dpvídá spíše struktuře nelékařských fakult a směřuje k šetřvatelství. Na Strana 1 (celkem 17)

2 Strana: 2/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU jiných LF s výjimku LF v Hradci Králvé nejsu v rganizační struktuře zastupeny katedry. Navrhl, aby tam kde je t s hledem na garanty mžné, dšl k vytvření ústavů a klinik a přiblížit tak rganizační strukturu lékařským fakultám. Dc. Vrublvá chtěla d dc. Martínka vysvětlit, jak rganizační struktura směřuje k šetřvatelství? Dr. Dvřáček vznesl námitku, že z pzice hsta se nemůže účastnit diskuse. Dle vyjádření předsedy senátu je v článku 4, dst. 5 Vlebníh a jednacíh řádu LF OU mžné d diskuse zapjit i pzvané hsty. Dc. Martínek vysvětlil, že tím myslel skutečnst, že sučasný rganizační řád kpíruje nelékařské zaměření fakulty. Děkan vysvětlil, že změny rganizační struktury budu prváděny pstupně v něklika krcích s hledem na eknmicku stránku a zastupení garantů. Je nutné pčkat na pdrbnu eknmicku a persnální analýzu. Dr. Jiřík upzrnil, že pjmslví teretické a nelékařské bry nedpvídá z hlediska náplně dnešnímu významu a navrhl spíše pužívání pjmu interdisciplinární bry. Dle děkana jde standardní pjmslví na LF teretické, preklinické a klinické bry. Dle Dr. Schrvé by v ppisu náplně prděkana pr studium neměl být uveden mdle, na jehž správu a prvz nemá prděkan vliv, dále je dle ní zavádějící v bsahvé náplni prděkana studium pstgraduální vzdělávání v lékařských brech, které dpvídá CŽV. Chybí zde dle ní i vymezena splupráce s prděkanem pr vědu a výzkum. Dle Dr. Schrvé je sučasná rganizační struktura pdbná rganizační struktuře 3. LF UK, cž suvisí i se zastupením nelékařských brů na tét fakultě. Dle dc. Martínka tat fakulta nepatří ve srvnání s jinými LF v ČR k nejprestižnějším. Snahu LF OU by měl být se přiblížit prestižním LF v ČR. Dle vyjádření děkana bude mít rganizační řád vždy svá slabá místa, nejdůležitější je v tét chvíli si uvědmit splečný cíl a splupracvat na něm, nedstatky se budu pstupně dstraňvat. Cílem je směřvat ve vývji LF OU k prestižním lékařským fakultám v ČR. Předseda senátu uzavřel diskusi. Senát bere předlžené změny v rganizačním řádu na vědmí. Organizační řád bude vyžadvat další změny s hledem na další vývj směrem k přiblížení se jiným lékařským fakultám v ČR. Ad 2. Návrh úpravy statutu LF OU (ddatek č. 2) Na základě prběhlé diskuse vyzval předseda senátu přítmné senátry k hlasvání návrhu úprav statutu LF OU (ddatek č. 2). Předlžený návrh byl přítmnými senátry schválen. Hlasvání: Pr: 18 Prti neb zdržel: 3 Předseda senátu předlží tent schválený návrh AS OU ke schválení. Ad. 3. Odvlání staré a návrh nvé vědecké rady LF OU Děkan LF předlžil a zdůvdnil nvý návrh VR LF OU viz. přílha č. 6. Dc. Feltl se s hledem na své vyské pracvní vytížení vzdává členství ve VR, míst něj byl navržen prf. Ing. Kamil Kuča, Ph.D. z Fakulty vjenskéh zdravtnictví Univerzity brany (FVZ UO) v Hradci Králvé. Dále byla v suvislsti Strana 2 (celkem 17)

3 Strana: 3/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU s přípravu habilitačníh řízení v bru šetřvatelství nvě navržena mezi interní členy dc. PhDr. Darja Jaršvá, Ph.D. a mezi externí členy prf. PhDr. Valérie Tóthvá, Ph.D. Děkan zdůraznil, že slžení členů je minimalistické a bude se dále rzšiřvat s hledem na vývj LF. Cílem je, aby členvé VR aktivně splupracvali s LF OU a participvali na jejích vědeck výzkumných a rzvjvých aktivitách. Předseda senátu tevřel diskusi. Dc. Hladík navrhl psílit lékařské zastupení návrhem členství dc. Martínka a prf. Kmínka. Předlžený návrh dle něj a Dr. Dvřáčka dpvídá slžení VR nelékařských fakult. Děkan LF upzrnil, že navržené slžení je pragmatické a členství je spjen aktivním partnerstvím externích členů k LF OU a sučasným stavem přípravy habilitačníh řízení nelékařskéh bru. Pdstatné je si uvědmit sučasnu bsahvu náplň VR vesměs jde legislativně frmální záležitsti např. jmenvání zkušebních kmisí. Na pdzim rku 2015 djde k rzšíření VR další členy. Pdstatné je d té dby zajistit dstatek aktivních externích členů. Je ptřeba ddržet paritu interních a externích členů VR 2:1. S členstvím dalších lékařů je d buducna pčítán, včetně členství dc. Martínka, či jiných příkladně aktivně vědecky pracujících zaměstnanců LF OU. Předseda senátu uzavřel diskusi a vyzval přítmné senátry k hlasvání návrhu. Předlžený návrh byl přítmnými senátry schválen. Hlasvání: Pr: 13 Prti neb zdržel: 8 Ad 4. Infrmace plánvaném rzšíření zahraničních pbček LF OU Prděkanka Dr. Závacká seznámila senátry frmu prezentace s vývjem zahraničních pbček LF OU. Senát bere na vědmí. Ad 5. Různé a) Prf. Mačákvá uknčila pracvní pměr na LF OU a tím i své členství v AS. Na základě předchzích vlebních výsledků byla d AS kptvána MUDr. Irina Chmelvá, Ph.D., MBA. b) V dubnu 2015 budu prbíhat nvé vlby d AS OU. LF OU bude překládat návrhy kandidátů. c) Dr. Schrvá předala infrmace z rady VŠ (v rce bude pměr financvání 76% (za studenty) x24% (za kvalitu) psun prti rku ,5%, djde k pklesu financvaných studentů 5,6%, vyhláška suvisející s nvelu zákna VŠ zákna pršla připmínkváním, schválení nvely VŠ zákna se přepkládá v září Další jednání senátu prběhne dne , , a t vždy pkud nebude stanven jinak d 16:00 v budvě INLEK (ZY 127). Zápis zpracval: Mgr. Mnika Střelkvá pdpis schválil: Mgr. Marek Bužga, Ph.D pdpis kntrlval: MUDr. Jana Pvvá, Ph.D pdpis Strana 3 (celkem 17)

4 Strana: 4/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU Přílhy: Přílha č. 1: Prezenční listina Přílha č. 2: Přílha ddatku č. 2 Statutu Lékařské fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Přílha č. 3: Ddatek č. 2 Statut LF OU Přílha č. 4: Organizační řád LF OU_změna_AS Přílha č. 5: Návrh VR LF OU Strana 4 (celkem 17)

5 Strana: 5/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU Přílha č. 1: Prezenční listina Strana 5 (celkem 17)

6 Strana: 6/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU Přílha č. 2: Přílha ddatku č. 2 Statutu Lékařské fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Přílha ddatku č. 2 Statutu Lékařské fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Přílha č. 2 - Organizační struktura LF OU Ústav šetřvatelství a prdní asistence Ústav rehabilitace Ústav zbrazvacích metd Ústav anatmie Ústav histlgie a embrylgie Ústav patlgie Ústav fyzilgie a patfyzilgie Ústav klinické farmaklgie Ústav epidemilgie a chrany veřejnéh zdraví Ústav medicíny katastrf Katedra interních brů Interní klinika Klinika infekčníh lékařství Klinika plicních nemcí a tuberkulózy a respiračních nemcí Klinika dětskéh lékařství Klinika nklgická Klinika hematnklgie Oddělení kžní Oddělení pracvníh a preventivníh lékařství Oddělení psychiatrické Neurlgická klinika Kardivaskulární ddělení Katedra chirurgických brů Chirurgická klinika Traumatlgické centrum Oddělení rtpedické Oddělení urlgické Kardichirurgické centrum Gyneklgick-prdnická Prdnick-gyneklgická klinika Centrum plastické chirurgie a chirurgie ruky Ppáleninvé centrum Transplantační centrum Neurchirurgická klinika Katedra kranifaciálních brů Oční klinika Klinika trinlarynglgie a chirurgie hlavy a krku Otrinlarynglgická klinika Klinika ústní, čelistní a bličejvé chirurgie Katedra bimedicínských brů Ústav labratrní diagnstiky (FN) Ústav chemie a bichemie Ústav mikrbilgie a imunlgie Ústav lékařské bilgie a genetiky Ústav lékařské bifyziky a lékařské infrmatiky Ústav labratrní hematlgie a transfuzníh lékařstvíhematlgie a transfúzilgie Strana 6 (celkem 17)

7 Strana: 7/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU Katedra intenzívní medicíny, urgentní medicíny a frenzních brů Klinika anestezilgie, resuscitace a intenzivní medicíny Katedra urgentní medicíny Ústav sudníh lékařství Centrum epidemilgickéh výzkumu Sekretariát děkana Eknmické ddělení Prjektvé ddělení Persnální ddělení Technick-prvzní ddělení Studijní ddělení Oddělení pr zahraniční vztahy Oddělení pr vědeck-výzkumnu činnst Strana 7 (celkem 17)

8 Strana: 8/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU Přílha č. 3: Ddatek č. 2 Statut LF OU Ddatek č. 2 Statut Lékařské fakulty Ostravské univerzity v Ostravě I. Předmět ddatku Statut Lékařské fakulty Ostravské univerzity v Ostravě platný a účinný de dne , ve znění ddatku č. 1, se tímt ddatkem č. 2 mění následujícím způsbem. Ddatkem č. 2 se mění text přílhy č. 2 Statutu Lékařské fakulty Ostravské univerzity v Ostravě upravující Organizační strukturu fakulty. Nedílnu sučástí ddatku č. 2 je nvé znění přílhy č. 2 - Organizační struktura LF OU. II. Závěrečná ustanvení Ddatek č. 2 Statutu Lékařské fakulty Ostravské univerzity v Ostravě byl schválen Akademickým senátem LF OU dne... Tent ddatek č. 2 Statutu Lékařské fakulty Ostravské univerzity v Ostravě byl schválen Akademickým senátem Ostravské univerzity v Ostravě dne a tímt dnem nabývá platnsti a účinnsti. dc. MUDr. Pavel Znča, Ph.D., FRCS děkan LF OU Rzdělvník: všechna pracviště fakulty a Prtál OU Statut fakulty Strana 8 (celkem 17)

9 Strana: 9/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU Přílha č. 4: Organizační řád LF OU_změna_AS č.j. OU V Ostravě, dne Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Směrnice děkana č. Organizační řád Lékařské fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Článek 1 Základní ustanvení (1) Organizační řád je závazný pr všechny zaměstnance fakulty (dále jen zaměstnanci ), kteří jsu v pracvněprávním vztahu k Lékařské fakultě Ostravské univerzity v Ostravě (dále jen fakulta LF OU ). (2) Organizační řád upravuje vnitřní rganizační strukturu a systém řízení fakulty LF OU a fakultních pracvišť, vymezuje práva a pvinnsti zaměstnanců, kmpetence akademických funkcinářů a dalších veducích pracvníků. Článek 2 Práva a pvinnsti zaměstnanců (3) Při plnění svých úklů se zaměstnanci řídí becně závaznými předpisy, předpisy Ministerstva šklství, mládeže a tělvýchvy ČR, Statutem Ostravské univerzity v Ostravě, Statutem fakultylf OU, rganizačním Organizačním řádem fakulty LF OU a dalšími vnitřními předpisy a řídícími nrmami OU a fakultylf OU. (1) LF OU se člení na fakultní pracviště: Článek 3 Organizační členění fakulty Ústavy Katedry Jiná pracviště Děkanát (2) Ústavy a katedry se sdružují d následujících sekcí: Strana 9 (celkem 17)

10 Strana: 10/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU a. Sekce teretických a nelékařských brů, d které jsu sdružena následující pracviště: 1. Ústav šetřvatelství a prdní asistence 2. Ústav anatmie 3. Ústav histlgie a embrylgie 4. Ústav epidemilgie a chrany veřejnéh zdraví b. Sekce preklinických a klinických brů, d které jsu sdružena následující pracviště: 1. Ústav fyzilgie a patfyzilgie 2. Ústav rehabilitace 3. Ústav patlgie 4. Ústav zbrazvacích metd 5. Ústav klinické farmaklgie 6. Ústav medicíny katastrf 7. Katedra interních brů 7.1 Interní klinika 7.2 Klinika infekčníh lékařství 7.3 Klinika plicních nemcí a tuberkulózy a respiračních nemcí 7.4 Klinika dětskéh lékařství 7.5 Klinika nklgická 7.6 Klinika hematnklgie 7.7 Oddělení kžní 7.8 Neurlgická klinika 7.9 Oddělení pracvníh a preventivníh lékařství 7.10 Oddělení psychiatrické 7.11 Kardivaskulární ddělení 8. Katedra chirurgických brů 8.1. Chirurgická klinika 8.2. Traumatlgické centrum 8.3. Oddělení rtpedické 8.4. Oddělení urlgické 8.5. Kardichirurgické centrum 8.6. Gyneklgick-prdnická Prdnick-gyneklgická klinika 17) 8.7. Centrum plastické chirurgie a chirurgie ruky Strana 10 (celkem

11 Strana: 11/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU 8.8. Ppáleninvé centrum 8.9. Transplantační centrum Neurchirurgická klinika 9. Katedra kranifaciálních brů 9.1. Oční klinika 9.2. Klinika trinlarynglgie a chirurgie hlavy a krkuotrinlarynglgická klinika 9.3. Klinika ústní, čelistní a bličejvé chirurgie 10. Katedra bimedicínských brů Ústav labratrní diagnstiky (FN) Ústav chemie a bichemie Ústav mikrbilgie a imunlgie Ústav lékařské bilgie a genetiky Ústav lékařské bifyziky a lékařské infrmatiky Ústav labratrní hematlgie a transfuzníh lékařství a transfúzilgie 11. Katedra intenzívní medicíny, urgentní medicíny a frenzních brů Klinika anestezilgie, resuscitace a intenzívní medicíny Katedra urgentní medicíny Ústav sudníh lékařství (3) Jiná pracviště a. Centrum epidemilgickéh výzkumu (4) Děkanát a. Sekretariát děkana b. Eknmické ddělení c. Prjektvé ddělení d. Persnální ddělení e. Technick-prvzní útvar f. Studijní ddělení g. Oddělení pr zahraniční vztahy 17) h. Oddělení pr vědeck-výzkumnu činnst Strana 11 (celkem

12 Strana: 12/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU (5) O zřízení, slučení, rzdělení neb zrušení fakultních pracvišť dle čl. 3, dstavec 1 rzhduje na návrh děkana akademický senát fakulty. (6) Děkanát je výknným rgánem fakultylf OU. (7) Pracvníci jedntlivých klinik, ústavů, ddělení a center jsu v pracvně právním vztahu vedeni jak zaměstnanci příslušné Katedry, případně Ústavu, není-li určen tímt rganizačním řádem jinak. Čl. 4 Samsprávné akademické rgány a další veducí pracvníci (1) Samsprávnými akademickými rgány fakulty jsu akademický senát, děkan, vědecká rada a disciplinární kmise. Dalším rgánem fakulty je tajemník. Jejich pravmci stanvuje zákn, statut Statut LF OU a platné řídící nrmy OU a LF OU. (2) Akademickými funkcináři fakulty jsu děkan a prděkani. (3) Veducími pracvníky jsu veducí ústavů, veducí kateder, ředitel Centra epidemilgickéh výzkumu, veducí děkanátu a veducí ddělení a útvarů děkanátu. Článek 5 Pvinnsti akademických funkcinářů, tajemníka a veducích pracvníků (1) Řízení je rganizván na principu jedinéh veducíh. (2) Akademičtí funkcináři, tajemník a veducí pracvníci: a. řídí pracviště fakulty a jednají jejich jménem, b. ve styku mim fakultu jednají se suhlasem nejbližšíh nadřízenéh, c. jsu pvinni ddržvat ustanvení vnitřních předpisů univerzity OU a fakulty LF OU a platných řídících nrem, d. dpvídají za plnění úklů svých pdřízených a za hspdárné využití svěřených prstředků, e. jsu pvinni zabezpečit při řízení svých pdřízených útvarů chranu majetku univerzity a fakulty, ddržvání předpisů na úseku pžární chrany a bezpečnsti a chrany zdraví při práci. (3) Vznikne-li spr výkn činnsti či dpvědnsti za činnst, která není jmenvitě uvedena v rganizačním řádu neb jiném platném vnitřním předpisu, rzhdne nejbližší nadřízený pracvník. 17) Strana 12 (celkem

13 Strana: 13/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU Článek 6 Veducí zaměstnanci, předávání a přejímání funkcí, zastupvání (1) Všichni veducí zaměstnanci jsu pvinni určit se suhlasem svéh nadřízenéh písemně svéh stáléh zástupce a stanvit rzsah jeh práv a pvinnstí. (2) V případě nepřítmnsti delší než 1 měsíc je zastupvání řešen v plném rzsahu. (3) Předávání a přejímání všech funkcí je prváděn prtklárně. Článek 7 Děkan (1) Pstavení děkana vymezuje 28 zákna a Statut LF OU. (2) Děkan jmenuje a dvlává prděkany a tajemníka. (3) Děkan řídí prděkany, tajemníka, veducí ústavů, veducí kateder a ředitele jiných pracvišť. (4) Děkan pvěří může pvěřit z řad prděkanů svéh statutárníh zástupce, který jej p dbu jeh nepřítmnsti zastupuje v plném rzsahu. Pravmc zastupvat a jednat a vystupvat jménem fakulty LF OU může být svěřena děkanem ve vymezeném rzsahu i dalším funkcinářům fakulty, tajemníkvi neb dalším veducím zaměstnancům fakulty. Článek 8 Prděkani (1) Pstavení a pravmci prděkanů vymezuje zákn, statut Statut LF OU a vnitřní předpisy fakultylf OU. (2) Prděkan je přím pdřízen děkanvi a zastupuje jej na vymezeném úseku činnsti. (3) Prděkan fakulty přím řídí příslušné veducí ddělení, spadající d jeh půsbnsti. Metdicky řídí na fakultě činnsti, kterými byl pvěřen děkanem. (4) Na LF OU jsu jmenváni prděkani s tut půsbnstí: a. prděkan pr studium a celživtní vzdělávání b. prděkan pr vědu, výzkum a zahraniční vztahy c. prděkan pr nelékařské bry d. prděkan pr nelékařské bry 17) Strana 13 (celkem

14 Strana: 14/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU Článek 9 Prděkan pr studium a celživtní vzdělávání (1) Prděkan pr studium a celživtní vzdělávání řídí studijní ddělení. (2) Prděkan jje zdpvědný za kmplexní krdinaci a legislativní zabezpečení vzdělávací činnsti fakulty ve všech studijních lékařských prgramech, frmách a stupních vzdělávání a celživtním vzdělávání, přípravu akreditací a žádstí prdlužení akreditace studijních lékařských prgramů/brů a studijních prgramů/brů v jazykvých mutacích, krdinuje prvz systému, jež se vztahují různu měru ke vzdělávání IS STAG, MOODLE, AKROS, DIPL a Prtál/studium v rámci fakultylf OU. (3) Ve splupráci s prděkanem pr vědu, výzkum a zahraniční vztahy je zdpvědný za krdinaci a legislativní zabezpečení pstgraduálníh vzdělávání nelékařských i lékařských studijních brů. (4) Ve splupráci s prděkanem pr vědu, výzkum a zahraniční vztahy je zdpvědný za krdinaci a legislativní zabezpečení pbček OU LF v zahraničí ve studijních lékařských prgramech/brech, příp. jiných pbček, kterými bude prděkan pr studium a celživtní vzdělávání přím pvěřen. Článek 10 Prděkan pr vědu, výzkum a zahraniční vztahy (1) Prděkan pr vědu a výzkum řídí ddělení pr vědeck-výzkumnu činnst, vědy a výzkumu a ddělení pr zahraničních vztahůvztahy a prjektvé ddělení. (2) Je zdpvědný za řízení vědy, zabezpečení činnstí vědeckvýzkumných grantvých aktivit fakulty a jejich pracvišť, výkaznictví v blasti VaV, metdicku a infrmační pmc pracvištím fakulty v blasti VaV grantů, rganizaci činnsti vědecké rady fakulty, krdinaci prvzu IS PUBL, zajištění vykazvání publikační činnsti všech pracvišť fakulty, přípravu strategických dkumentů fakulty v blasti VaV. (3) Ve splupráci s prděkanem pr studium a celživtní vzdělávání jepdílí se na zdpvědný za krdinaci a legislativním zabezpečení pstgraduálníh vzdělávání nelékařských i lékařských studijních brů. (4) Ve splupráci s prděkanem pr studium a celživtní vzdělávání je zdpvědný za krdinaci a legislativní zabezpečení pbček OU LF v zahraničí. (5) Je zdpvědný za evidenci zahraničních kntaktů, krdinaci zahraničních mbilit studentů a pracvníků fakulty. 17) Článek 11 Prděkan pr nelékařské bry Strana 14 (celkem

15 Strana: 15/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU (1) Prděkan pr nelékařské bry je zdpvědný za strategii rzvje nelékařských brů,. (2) Prděkan je zdpvědný za kmplexní krdinaci a legislativní zabezpečení vzdělávací činnsti fakulty ve studijních nelékařských prgramech, frmách a stupních vzdělávání a celživtním vzdělávání, přípravu akreditací a žádstí prdlužení akreditace studijních nelékařských prgramů/brů a studijních prgramů/brů v jazykvých mutacích. (3) Ve splupráci s prděkanem pr vědu, výzkum a zahraniční vztahy je zdpvědný za krdinaci a legislativní zabezpečení pstgraduálníh vzdělávání nelékařských studijních brů. (4) Ve splupráci s prděkanem pr vědu, výzkum a zahraniční vztahy je zdpvědný za krdinaci a legislativní zabezpečení pbček OU LF v zahraničí ve studijních nelékařských prgramech/brech vyjma těch, které budu svěřeny d kmpetence prděkana pr studium a celživtní vzdělávání. (1) Článek 12 Prděkan pr lékařské bry (1) Prděkan pr lékařské bry je zdpvědný za pstgraduální vzdělávání studentů lékařských brů ve smyslu specializačníh vzdělávání.za pstgraduální vzdělávání v lékařských brech ve smyslu specializačníh vzdělávání. Článek 13 Tajemník (1) Pstavení tajemníka je vymezen 32 zákna a statutemstatutem LF OU. (2) Tajemník je přím pdřízen děkanvi a zastupuje jej na vymezeném úseku činnsti. (3) Tajemník přím řídí Persnální persnální ddělení, eknmické ddělení, prjektvé ddělení a technick-prvzní útvar. (4) Metdicky řídí v záležitstech eknmické a persnální pvahy veducí všech fakultních pracvišť. Článek 14 Děkanát 17) Strana 15 (celkem

16 Strana: 16/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU (1) Děkanát je výknným rgánem fakultylf OU, který zabezpečuje persnální, materiální, finanční a správní činnst fakulty. Dělí se na útvary spadající d pravmci děkana, prděkanů a tajemníka. (2) Pravmci prděkanů a tajemníka v blasti příméh i metdickéh řízení útvarů děkanátu stanvuje děkan v suladu s čl. 8 až tht rganizačníh řádu. (3) Pravmci jedntlivých útvarů děkanátu jsu stanveny náplněmi práce pracvníků těcht útvarů. Článek 15 Závěrečná ustanvení (1) Veducí pracvníci mají pvinnst nvě přijaté zaměstnance seznámit s rganizačním řádem fakulty a sustavně kntrlvat jeh plnění. (2) Tat Směrnice děkana ruší Směrnici děkana. ze dne.. (3) Tat směrnice nabývá platnsti dnem jejíh vydání a účinnsti dnem.. Zpracval: dc. MUDr. Pavel Znča, DrScPh.D.,.FRSCCS, děkan Lékařské fakulty Ostravské univerzity v Ostravě Rzdělvník: Všechna pracviště LF OU Prtál OU 17) Strana 16 (celkem

17 Strana: 17/1 Čísl: z jednání Akademickéh senátu LF OU Přílha č. 5: Návrh VR LF OU 17) Strana 17 (celkem

Z Á P I S. PŘÍTOMNI: Komora akademických pracovníků: Mgr. Marek Bužga, Ph.D., MUDr. Jana Povová, Ph.D., doc. PhDr. Yvetta Vrublová, Ph.D.

Z Á P I S. PŘÍTOMNI: Komora akademických pracovníků: Mgr. Marek Bužga, Ph.D., MUDr. Jana Povová, Ph.D., doc. PhDr. Yvetta Vrublová, Ph.D. Strana: 1/1 Čísl: 27 2013 z jednání Akademickéh senátu LF OU PŘÍTOMNI: Kmra akademických pracvníků: Mgr. Marek Bužga, Ph.D., MUDr. Jana Pvvá, Ph.D., dc. PhDr. Yvetta Vrublvá, Ph.D. Kmra studentů: Klára

Více

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou.

1. Státní fond rozvoje bydlení (dále jen Fond ) je právnickou osobou. STATUT STÁTNÍHO FONDU ROZVOJE BYDLENÍ NOVÉ ZNĚNÍ Článek 1 - Úvdní ustanvení 1. Státní fnd rzvje bydlení (dále jen Fnd ) je právnicku sbu. 2. Fnd byl zřízen záknem č. 211/2000 Sb., Státním fndu rzvje bydlení

Více

Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany. doc. Ing. Kamil Kuča, Ph.D.

Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzity obrany. doc. Ing. Kamil Kuča, Ph.D. Fakulta vjenskéh zdravtnictví Univerzity brany dc. Ing. Kamil Kuča, Ph.D. Obsah 1. Představení hlavních směrů vývje výzkumu Fakulty vjenskéh zdravtnictví Univerzity brany 2. Úlha Fakulty vjenskéh zdravtnictví

Více

SYLABUS KURZU HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VAV

SYLABUS KURZU HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VAV SYLABUS KURZU HODNOCENÍ VÝSLEDKŮ VAV Klíčvá aktivita: 10 Rzvj kmpetencí při hdncení výsledků VaV Kurz: Hdncení výsledků VAV Cílem kurzu je získání přehledu sučasných i buducích přístupech, psaných i nepsaných,

Více

Směrnice rektora č. 18/2015

Směrnice rektora č. 18/2015 Slezská univerzita v pavě Směrnice rektra č. 18/2015 rigrózním řízení na Slezské univerzitě v pavě Vydán: V pavě, listpad 2015 Směrnice rektra č. 18/2015 rigrózním řízení na Slezské univerzitě v pavě či.

Více

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce

Posuzování zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel jako součásti výkonu práce Psuzvání zdravtní způsbilsti k řízení mtrvých vzidel jak sučásti výknu práce Zdravtní způsbilst řidiče mtrvých vzidel je jednu ze základních pdmínek bezpečnsti prvzu na pzemních kmunikacích. Prt je zdravtní

Více

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP)

SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Název Čísl Vlastník SMĚRNICE č. 5 ŠKOLENÍ ZAMĚSTNANCŮ, ŽÁKŮ A DALŠÍCH OSOB O BEZPEČNOSTI A OCHRANĚ ZDRAVÍ PŘI PRÁCI (BOZP) Tat směrnice nahrazuje: Datum platnsti d: 01.10.2015 Základní právní předpisy:

Více

Město Tábor. Pravidla projektového řízení

Město Tábor. Pravidla projektového řízení Řízení a krdinace akčních plánů v rámci Organizačníh, prcesníh a eknmickéh auditu splečnsti BYTES Tábr s.r.. KPMG Česká republika, s.r.. 30. 7. 2008 Tent reprt bsahuje 12 stran 2008 KPMG Česká republika,

Více

Protokol o volbách do Akademického senátu Lékařské fakulty OU v Ostravě

Protokol o volbách do Akademického senátu Lékařské fakulty OU v Ostravě Lékařská fakulta Ostravské univerzity v Ostravě Syllabova 19 703 00 Ostrava 3 Česká republika telefon +420 596 781 630, fax +420 596 781 630 www.osu.cz IČ 61988987 DIČ CZ61988987, Bankovní spojení: ČNB

Více

Zpráva pro uživatele

Zpráva pro uživatele Zpráva pr uživatele verze 1.0 Zpráva pr uživatele Histrie dkumentu: Verze Datum Schválil 1.0 26.7.2005 Manažer QCA e-mail: manager.pstsignum@cpst.cz Tent dkument pskytuje základní přehled hierarchii certifikačních

Více

UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 29/2005. Vnitřní kontrolní systém na Univerzitě Pardubice

UNIVERZITA PARDUBICE. Směrnice č. 29/2005. Vnitřní kontrolní systém na Univerzitě Pardubice UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č. 29/2005 Věc: Půsbnst pr: Vnitřní kntrlní systém na Univerzitě Pardubice všechny útvary Univerzity Pardubice Účinnst d: 1. 1. 2006 Vypracval a předkládá: Schválil: Ing.

Více

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami

uzavřená podle 1746 odst. 2 občanského zákoníku níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi následujícími smluvními stranami Smluva revitalizaci, svícení, bnvě, údržbě a prvzvání distribuční sustavy elektrické energie sítě veřejnéh světlení na základě metdy Energy Perfrmance and Quality Cntracting uzavřená pdle 1746 dst. 2 bčanskéh

Více

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO PORUBA zapsané ve veřejném rejstříku, vedeném Krajským bchdním sudem v Ostravě, ddíl Dr. XXII, vlžka 392. IČ: 00 40 84 41 schválený shrmážděním delegátů SBD Pruba 28. 5. 2015 Ing.

Více

N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S

N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S S T E J N O P I S N 734/2013 Nz 634/2013 N O T Á Ř S K Ý Z Á P I S sepsaný jménem JUDr. Josefa Kawuloka, notáře se sídlem v Ostravě, kancelář na adrese Ostrava, Moravská Ostrava, Milíčova 1670/12dne dvacátého

Více

Organizační řád Občanského sdružení NHfree.net

Organizační řád Občanského sdružení NHfree.net Organizační řád Občanskéh sdružení NHfree.net revize 1.3 ze dne 22.2.2009 Občanské sdružení NHfree.net, Stříbrné Hry 121, 341 01 Nalžvské Hry, IČO 27038114, nhnet@seznam.cz, www.nhfree.net Zaregistrván

Více

Specializační stáže. II. chirurgická klinika kardiovaskulární chirurgie VFN a 1. LF UK

Specializační stáže. II. chirurgická klinika kardiovaskulární chirurgie VFN a 1. LF UK Specializační stáže Pracviště: II. chirurgická klinika kardivaskulární chirurgie VFN a 1. LF UK Kapacita pracviště: 2 Obr akreditace: 1. Kardichirurgie 1.1. Základní chirurgický kmen: Pvinná praxe v bru

Více

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách)

Vnitřní předpis města Náchoda pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu (mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách) platná d 1.1.2016 Vnitřní předpis města Náchda pr zadávání veřejných zakázek maléh rzsahu (mim režim zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách) Zadavatel je pvinen ddržvat zásady transparentnsti, rvnéh

Více

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy

Technická specifikace předmětu plnění. VR Organizace dotazníkového šetření mobility obyvatel města Bratislavy Technická specifikace předmětu plnění VR Organizace dtazníkvéh šetření mbility byvatel města Bratislavy Zadavatel: Centrum dpravníh výzkumu, v. v. i. dále jen zadavatel 1 PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Předmětem

Více

Stanovisko Rekonstrukce státu ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu novely služebního zákona

Stanovisko Rekonstrukce státu ke komplexnímu pozměňovacímu návrhu novely služebního zákona Stanvisk Reknstrukce státu ke kmplexnímu pzměňvacímu návrhu nvely služebníh zákna Pslední předlžená verze zákna (verze k 27. 8. 2014) splňuje puze 13 z 38 bdů Reknstrukce státu, z th 7 jen částečně. Z

Více

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. III ZE DNE 13. 8. 2014

DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. III ZE DNE 13. 8. 2014 DODATEČNÉ INFORMACE K ZADÁVACÍM PODMÍNKÁM Č. III ZE DNE 13. 8. 2014 ZADAVATEL: Česká republika Ministerstv práce a sciálních věcí Sídlem: Na Příčním právu 1/376, 128 01 Praha 2 Zastupena: Rbinem Pvšíkem,

Více

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné

Slezská univerzita v Opavě Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Obchdně pdnikatelská fakulta v Karviné, Univerzitní náměstí 1934/3, 733 40 Karviná, Česká republika Slezská univerzita v Opavě Obchdně pdnikatelská fakulta v Karviné Přílha Dluhdbéh záměru vzdělávací a

Více

KANDIDÁTI do výboru ČKAIT oblast Zlín volební období 2015-2018 volby 28. 1. 2015 Návrh kandidátů do výboru (počet volených orgánů 7)

KANDIDÁTI do výboru ČKAIT oblast Zlín volební období 2015-2018 volby 28. 1. 2015 Návrh kandidátů do výboru (počet volených orgánů 7) KANDIDÁTI d výbru ČKAIT blast Zlín vlební bdbí 2015-2018 vlby 28. 1. 2015 Návrh kandidátů d výbru (pčet vlených rgánů 7) 1. Ing. Ladislav Alster 2. Ing. Igr Balák 3. Ing. Marta Bantvá 4. Ing. Petr Chytil

Více

Univerzita Karlova v Praze, KOLEJE A MENZY, Voršilská 1, Praha 1

Univerzita Karlova v Praze, KOLEJE A MENZY, Voršilská 1, Praha 1 Univerzita Karlva v Praze, KOLEJE A MENZY, Vršilská 1, Praha 1 č.j. 18/2013 Praha, dne 10. 1. 2013 SMĚRNICE č. 1/2013 O POSKYTOVÁNÍ OSOBNÍCH OCHRANNÝCH PRACOVNÍCH PROSTŔEDKŮ, MYCÍCH, ČISTÍCÍCH A DEZINFEKĆNÍCH

Více

INTRANET V JVK ČESKÉ BUDĚJOVICE

INTRANET V JVK ČESKÉ BUDĚJOVICE INTRANET V JVK ČESKÉ BUDĚJOVICE Vladimír Pávek, Jihčeská vědecká knihvna v Českých Budějvicích Úvd Jihčeská vědecká knihvna (JVK) v Českých Budějvicích prvzuje své webvé stránky d začátku rku 1996 (tehdy

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 2 Škla bnvy venkva,.p.s. se sídlem v Liběšicích VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2010 Základní údaje Název Pužívaná zkratka : Škla bnvy venkva,.p.s. : ŠOV Právní frma : Obecně prspěšná splečnst Sídl : Liběšice, č.p.

Více

Sdělení ředitele školy o průběhu maturitní zkoušky v roce 2019

Sdělení ředitele školy o průběhu maturitní zkoušky v roce 2019 Střední průmyslvá škla, Obchdní akademie a Jazykvá škla s právem státní jazykvé zkušky Frýdek- Místek, příspěvkvá rganizace 28. října 1598, 738 01 Frýdek-Místek 558 406 111 ředitel: 558 406 211 skla@spsafm.cz

Více

1 Úvod Plán realizace Dlouhodobého záměru UHK pro rok

1 Úvod Plán realizace Dlouhodobého záměru UHK pro rok 1 Úvd... 4 2 Plán realizace Dluhdbéh záměru UHK pr rk 2018... 6 2.1.1 Invace studijních prgramů (P1/DC1) pdle pžadavků praxe, pr zvýšení kvality, splupráce s dběratelsku sféru, prstupnsti prgramů atd....

Více

Zásady pro svěření částečné působnosti k pronajímání městských bytů odboru investic a majetku

Zásady pro svěření částečné působnosti k pronajímání městských bytů odboru investic a majetku Kancelář starsty a tajemníka nám. J. M. Marků 12, 563 16 Lanškrun, www.mest-lanskrun.cz Čj.: MULA 31385/2012 Pčet listů dkumentu: 7 Pčet listů přílh: 3 Spisvý znak: 53 2 Zásady pr svěření částečné půsbnsti

Více

Dohoda o výkonu pěstounské péče

Dohoda o výkonu pěstounské péče Dhda výknu pěstunské péče Název rganizace: Centrum pr dítě a rdinu LATUS Právní frma: bčanské sdružení se sídlem Nýřanská 34, 323 26 Plzeň IČ: 22767452 reg. MVČR 4.11.2011.pd č.j. VS/1-1/86 311/11-R zast.

Více

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH III. 3 OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE B. 1 SOUČASNÝ STAV A STRUKTURA PRACOVNÍKŮ

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH III. 3 OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE B. 1 SOUČASNÝ STAV A STRUKTURA PRACOVNÍKŮ CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH III. 3 OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE OBSAH OSNOVA VZDĚLÁVACÍHO PLÁNU ORGANIZACE A. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ORGANIZACI B. PROFESNÍ STRUKTURA ORGANIZACE PRACOVNÍCI

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ. Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. února 2011 *uhsx0039d6p* UOHSX0039D6P ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S398/2010/VZ-16684/2010/520/NGl V Brně dne: 14. únra 2011 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna

Více

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu

Stanovy SKODAMOTOR Veterán Klubu Článek 1 Stanvy SKODAMOTOR Veterán Klubu Název, půsbnst, sídl a symbly 1. SKODAMOTOR Veterán Klub (SVK) je samstatným suverénním a dbrvlným bčanským sdružením zájemců v blasti histrie mtrismu, zalžené

Více

Projektový manuál: SME Instrument Brno

Projektový manuál: SME Instrument Brno Prjektvý manuál: SME Instrument Brn 1 Obsah 1. C je SME Instrument?... 3 1.1 Pslání prgramu... 3 1.2 Stručný ppis prgramu... 3 2. C je SME Instrument Brn?... 3 2.1 Prč vznikl SME Instrument Brn... 3 2.2

Více

Organizační řád Valná hromada Výkonný výbor Revizní komise

Organizační řád Valná hromada Výkonný výbor Revizní komise Organizační řád Valná hrmada (dále také jen VH) je nejvyšším rgánem sdružení a tvří ji členvé sdružení (FO) neb statutární zástupci členů - právnických sb. Valnu hrmadu svlává nejméně jednu rčně předseda

Více

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance)

1. Seminář k obsahu zákoníku práce, dalším souvisejícím právním úpravám a k sociálnímu dialogu (seminář je určen pro vedoucí zaměstnance) Základní zaměření dvu typů seminářů a jejich bsahvá náplň má za cíl pskytnut veducím zaměstnancům v becné rvině infrmace zákníku práce a dalších suvisejících právních úpravách, včetně infrmací prblematice

Více

Z Á P I S z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/1 PŘÍTOMNI: Komora akademických pracovníků: doc. MUDr. Michal Bar, Ph.D., Mgr. Marek Bužga, Ph.D., doc. MUDr. Zuzana Čermáková, Ph.D., doc. MUDr. Leopold Pleva, CSc., MUDr. Jana Povová, Ph.D.,

Více

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Identifikační čísl: MAD 95 Přílha OM OP LZZ: D5 Čísl revize: 12 Čísl vydání: 2.1 Stránka:

Více

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST

METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST METODIKA ZPŮSOBILÝCH VÝDAJŮ OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST PODPORUJEME VAŠI BUDOUCNOST www.esfcr.cz Identifikační čísl: MAD 95 Přílha OM OP LZZ: D5 Čísl revize: 11 Čísl vydání: 2.0 Stránka:

Více

Možnosti transformace vyšších odborných škol do terciárního vzdělávání

Možnosti transformace vyšších odborných škol do terciárního vzdělávání Mžnsti transfrmace vyšších dbrných škl d terciárníh vzdělávání Michal Karpíšek MŠMT, 30. listpadu 2010 IPn Refrma terciárníh vzdělávání CZ.1.07/4.2.00/06.0003 Tat prezentace je splufinancvána Evrpským

Více

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy

Metodická příručka Omezování tranzitní nákladní dopravy Metdická příručka Omezvání tranzitní nákladní dpravy K právnímu stavu ke dni 1. ledna 2016 Obsah 1 Na úvd... 2 2 Základní pjmy... 3 3 Obecně k mezvání tranzitní nákladní dpravy... 4 4 Prvedení příslušnéh

Více

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR

STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR STANOVY SDRUŽENÍ DOCTOR WHO FANCLUB ČR Článek 1 Název a sídl 1. Dctr Wh FanClub ČR je bčanským sdružením fyzických sb vytvřeným v suladu se záknem č.83/1990 Sb. sdružvání bčanů. Je samstatným právním subjektem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dovednosti o.p.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dovednosti o.p.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA ROKU 2012 Nadání a dvednsti.p.s. Výrční zpráva Nadání a dvednsti.p.s. za rk 2012 je zpracvána v suladu s ustanvením 21 zákna čísl 248/1995 Sb., becně prspěšných splečnstech. V Praze dne

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI

MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÝ ÚŘAD ROŽNOV POD RADHOŠTĚM PRÁVNÍ ODBOR VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI PRÁVNÍHO ODBORU ZA ROK 2010 Dne 18.2.2011 Zpracvala Mgr. Olga Vrublvá, veducí právníh dbru 1 Obsah: 1. Úvd 2. Přehled nejdůležitějších

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ *UOHSX0037IM8* UOHSX0037IM8 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č.j.:ÚOHS-S308/2010/VZ-14964/2010/510/OK V Brně dne: 26.11.2010 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

V Praze 05. 06. 2014 Č.j. 12-5/2014-UK3LF počet listů: 6

V Praze 05. 06. 2014 Č.j. 12-5/2014-UK3LF počet listů: 6 V Praze 05. 06. 2014 Č.j. 12-5/2014-UK3LF pčet listů: 6 Zápis ze zasedání Vědecké rady 3. lékařské fakulty Univerzity Karlvy v Praze dne 5. června 2014 ve 14 hdin na 3. LF UK Přítmní: Prf. MUDr. Michal

Více

Veřejné zakázky v oblasti obrany nebo bezpečnosti Pohled Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (?)

Veřejné zakázky v oblasti obrany nebo bezpečnosti Pohled Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (?) Veřejné zakázky v blasti brany neb bezpečnsti Phled Úřadu pr chranu hspdářské sutěže (?) Mjmír Flrian 1. Právní úprava zadávání veřejných zakázek v blasti brany neb bezpečnsti (evrpská / nárdní) 2. Pstavení

Více

Povinně zveřejňované informace

Povinně zveřejňované informace Pvinně zveřejňvané infrmace 1. 1) Oficiální název Obec Tčník 2) Důvd a způsb zalžení Obec Tčník vznikla jak územní samsprávná jedntka v suladu s 1 a 2 zákna č. 367/1990 Sb. bcích a dle 4 tht zákna vystupuje

Více

Tvorba jednotného zadání závěrečné zkoušky ve školním roce 2010/2011

Tvorba jednotného zadání závěrečné zkoušky ve školním roce 2010/2011 Tvrba jedntnéh zadání závěrečné zkušky ve šklním rce 2010/2011 bry středníh vzdělání kategrie E pracvní verze 1 Obsah I. Organizace tvrby JZZZ 1. Harmngram tvrby JZZZ 4 2. Činnst autrskéh týmu 6 3. Kntakty

Více

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Postřekov

Zápis z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Postřekov Zápis z veřejnéh zasedání Zastupitelstva bce Pstřekv Míst: zasedací místnst Obecníh úřadu Datum: 26.11.2014 Zúčastnění členvé ZO: Omluveni: -- Jan Kreuz, Jarmír Steinberger, Petr Plák, Dana Vgeltanzvá,

Více

Informace o aktuálním stavu implementace GeoInfoStrategie

Informace o aktuálním stavu implementace GeoInfoStrategie Infrmace aktuálním stavu implementace GeInfStrategie Eva Kubátvá, dbr egvernmentu Kateřina Knečná, dbr prjektvéh řízení Seminář GeInfStrategie a TA ČR - - splupráce Technlgické agentury ČR při implementaci

Více

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO

MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO MAS VÝCHODNÍ SLOVÁCKO Suchá Lz č.p.72 687 53 Suchá Lz IČO: 27015777 Zápis z jednání valné hrmady MAS Výchdní Slváck dne 15.11.2012, Strání Přítmni: Hsté: dle prezenční listiny 24 členů Ing. Pavel Rada,

Více

Program prevence nehod a bezpečnosti letů

Program prevence nehod a bezpečnosti letů SEKCE LETOVÁ A PROVOZNÍ Odbr bchdní letecké dpravy Směrnice OLD Dplňující výkladvý/vysvětlující materiál k ACJ OPS 1.037 a IEM OPS 3.037 Prgram prevence nehd a bezpečnsti letů CAA-OLD-01/2010 Verze: 1.

Více

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy

ŠKOLNÍ ŘÁD. Účinnost: 25.11.2013. zákonným zástupcům dětí, pracovníkům školy MŠ Holice. Mgr. Mojmír Chytil, ředitel školy ZŠ a MŠ Olmuc Hlice, Náves Svbdy 41 ŠKOLNÍ ŘÁD pracviště Mateřská škla, Náves Svbdy 38 Zpracvala: Jana Skřivánkvá Účinnst: 25.11.2013 Infrmace pdána: Vydal: záknným zástupcům dětí, pracvníkům škly MŠ Hlice

Více

PLÁN ČERPÁNÍ TECHNICKÉ ASISTENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SODRŽNOSTI SEVEROZÁPAD

PLÁN ČERPÁNÍ TECHNICKÉ ASISTENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SODRŽNOSTI SEVEROZÁPAD Sídl: Masarykva 3488/1, 400 01 Ústí nad Labem tel.: 475 240 600, fax: 475 240 610 www.nuts2severzapad.cz, www.eurpa.eu Pracviště: Závdní 353/88, 360 21 Karlvy Vary tel.: 353 502 624, fax: 353 502 353 e-mail:

Více

VIS ČAK - Uživatelský manuál - OnLine semináře

VIS ČAK - Uživatelský manuál - OnLine semináře UŽIVATELSKÝ MANUÁL - ONLINE SEMINÁŘE Autr: Aquasft, spl. s r.., Vavrečka Lukáš Prjekt: VIS ČAK Pslední aktualizace: 11.12.2009 Jmén subru: UživatelskýManuál_OnLine_Semináře_0v2.dcx Pčet stran: 12 OBSAH

Více

Provozování a využívání výpočetní techniky a počítačové sítě Vysoké školy ekonomické v Praze

Provozování a využívání výpočetní techniky a počítačové sítě Vysoké školy ekonomické v Praze Prvzvání a využívání výpčetní techniky a pčítačvé sítě Vyské škly eknmické v Praze Strana 1 / 5 Stav dkumentu 1 Prvzvání a využívání výpčetní techniky a pčítačvé sítě Vyské škly eknmické v Praze Antace:

Více

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91

! STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, spolek (dále jen MH) Sídlo: Hřbitovní 29, Ivančice, 664 91 STANOVY SPOLKU I. Název MĚSÍČNÍ HOUPAČKA, splek (dále jen MH) Sídl: Hřbitvní 29, Ivančice, 664 91 II. Charakteristika MH a) Sdružení je dbrvlným nevládním neziskvým sdružením vzniklým pdle zákna č. 83/1990

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX003WQC1* UOHSX003WQC1 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE ROZHODNUTÍ Č. j.: ÚOHS-S523/2011/VZ-19003/2011/520/ABr V Brně dne: 30. března 2012 Rzhdnutí nabyl právní mci dne 28.4.2012 Úřad pr chranu

Více

Záměr první fáze redesignu webu Fakulty aplikovaných věd

Záměr první fáze redesignu webu Fakulty aplikovaných věd Záměr první fáze redesignu webu Fakulty aplikvaných věd Autři: M.Hrák, Ľ.Kváč, M.Václavíkvá (FAV-KIV-INI) Gesce: Ing. P.Brada, Ph.D. (KIV) květen 2005 P pdrbné analýze bsahu, funkčnsti a stavu sučasnéh

Více

Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT, metodik ICT. Plán práce 2015/2016

Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52. Mgr. Radomír Palát koordinátor ICT, metodik ICT. Plán práce 2015/2016 Š K O L N Í R O K 2 0 1 5 / 2 0 1 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLA PROSTĚJOV, E. VALENTY 52 Mgr. Radmír Palát krdinátr ICT, metdik ICT Plán práce 2015/2016 Náplň činnsti Náplň práce ICT krdinátra vychází z vyhlášky 317/2005

Více

Z Á P I S. Číslo: 9 2015 z jednání Akademického senátu LF OU

Z Á P I S. Číslo: 9 2015 z jednání Akademického senátu LF OU Strana: 1/1 PŘÍTOMNI: Komora akademických pracovníků: Mgr. Marek Bužga, Ph.D., MUDr. Igor Dvořáček, Ph.D., doc. MUDr. Michal Hladík, Ph.D., Mgr. Jaroslava Chylíková, RNDr. Vítězslav Jiřík, Ph.D., PhDr.

Více

Sylabus modulu: D Útvarové a procesní řízení, plánování, IT podpora projektového řízení

Sylabus modulu: D Útvarové a procesní řízení, plánování, IT podpora projektového řízení Sylabus mdulu: D Útvarvé a prcesní řízení, plánvání, IT pdpra prjektvéh řízení Klíčvá aktivita 2 Kmplexní vzdělávání Jan Dležal 25. 10. 2010 Cílem dkumentu je seznámit účastníky vzdělávacíh mdulu (ppř.

Více

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY Č. 2

ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY Č. 2 ZÁPIS Z VALNÉ HROMADY Č. 2 Občanské sdružení Míst jednání Waldrfské sdružení Ostrava (WSO) ZŠ Waldrfská Ostrava (ZŠWO) Datum jednání 20.10. 2011, 16.00 18:00 Předmět jednání Valná hrmada 1. AGENDA VALNÉ

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE *UOHSX008357X* UOHSX008357X ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0114/2016/VZ-07578/2016/521/MŽi Brn 26. únra 2016 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI ORGANIZAČNÍ ŘÁD FAKULTY ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Zpracoval: doc. MUDr. Jaroslav Vomáčka, Ph.D., MBA Platnost a účinnost:

Více

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,bezpečná a zdravá školka

Kurz DVPP. Žádost o akreditaci DVPP Vzdělávací program,,bezpečná a zdravá školka Kurz DVPP Žádst akreditaci DVPP Vzdělávací prgram,,bezpečná a zdravá šklka Vzdělávací prgram,,bezpečná a zdravá šklka Přadvé čísl: 13 1. Název vzdělávacíh prgramu: Bezpečná a zdravá šklka 2. Obsah - pdrbný

Více

Statut České televize

Statut České televize Statut České televize ČLÁNEK I POSTAVENÍ ČESKÉ TELEVIZE 1. Česká televize je právnicku sbu zřízenu s účinnstí d 1. ledna 1992 záknem č. 483/1991 Sb., České televizi, ve znění pzdějších předpisů. 2. Česká

Více

9:45 10:20 Úvodní slovo Mgr. Miloslav Kvapil, ředitel společnosti DYNATECH s.r.o.

9:45 10:20 Úvodní slovo Mgr. Miloslav Kvapil, ředitel společnosti DYNATECH s.r.o. Dplední prgram 9:30 9:45 Zahájení knference 9:45 10:20 Úvdní slv Mgr. Milslav Kvapil, ředitel splečnsti DYNATECH s.r.. Odbrný blk 1.: Vztahy mezi zřizvatelem a příspěvkvými rganizacemi (principy, pravidla,

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucího inspektora Oblastního inspektorátu práce pro hlavní město Prahu Oznámení vyhlášení výběrvéh řízení na služební míst veducíh inspektra Oblastníh inspektrátu práce pr hlavní měst Prahu Praha 18. srpna 2015 Č. j. MV-108490-4/OSK-2015 Náměstek ministra vnitra pr státní

Více

Sylabus modulu: E Finance a finanční nástroje

Sylabus modulu: E Finance a finanční nástroje Sylabus mdulu: E Finance a finanční nástrje Klíčvá aktivita 2 Kmplexní vzdělávání Jiří Krátký 26. 10. 2010 Cílem dkumentu je seznámit účastníky vzdělávacíh mdulu (ppř. lektry, tutry) s cílem a bsahem mdulu,

Více

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY

VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY VNITŘNÍ PRAVIDLA ODLEHČOVACÍ SLUŽBY KDO JSME A KOMU SLOUŽÍME platná d 1. 4. 2015 Charakteristika dlehčvací služby Odlehčvací služba je terénní služba pskytvaná sbám, které mají sníženu sběstačnst z důvdu

Více

FORMULÁŘ ŢÁDOSTI O PŘÍSPĚVEK. Vyplní odbor kultury a cestovního ruchu města Písku: Číselný kód žádosti: Počet získaných bodů:

FORMULÁŘ ŢÁDOSTI O PŘÍSPĚVEK. Vyplní odbor kultury a cestovního ruchu města Písku: Číselný kód žádosti: Počet získaných bodů: FORMULÁŘ ŢÁDOSTI O PŘÍSPĚVEK Vyplní dbr kultury a cestvníh ruchu města Písku: Číselný kód žádsti: Pčet získaných bdů: 511. /1/.. Pznámka: Jedntlivé ple frmuláře jsu uzamčeny pr grafické úpravy. Pkud vám

Více

MMB Návrh usnesení:

MMB Návrh usnesení: MMB216657?f Rada města Brna Z7/19. zasedání Zastupitelstva města Brna knané dne 21. června 216 ZM7/ \\\

Více

STANOVY FILOSOFICKÉHO STUDENTSKÉHO SPOLKU THEMA

STANOVY FILOSOFICKÉHO STUDENTSKÉHO SPOLKU THEMA STANOVY FILOSOFICKÉHO STUDENTSKÉHO SPOLKU THEMA Preambule Filsfický studentský splek Thema je dbrvlným a zcela nezávislým bčanským splkem studentů a abslventů studijníh bru Filzfie Filzfické fakulty Univerzity

Více

Pravidla pro předkládání projektových záměrů

Pravidla pro předkládání projektových záměrů I n stitucinální rzvjv ý p l á n 2012 Jihčeská univerzita v Českých Budějvicích Pravidla pr předkládání prjektvých záměrů verze k 5. 8. 2011 Pdmínky předkládání 1. Předkládání prjektvých záměrů (PZ) a.

Více

Sylabus modulu: B - Strategické řízení organizace

Sylabus modulu: B - Strategické řízení organizace Sylabus mdulu: B - Strategické řízení rganizace Klíčvá aktivita 2 Kmplexní vzdělávání Jan Dležal 25. 10. 2010 Cílem dkumentu je seznámit účastníky vzdělávacíh mdulu (ppř. lektry, tutry) s cílem a bsahem

Více

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem

Tento projekt je spolufinancován. a státním rozpočtem Tent prjekt je splufinancván Evrpským sciálním fndem a státním rzpčtem Z a d á v a c í d k u m e n t a c e Odbrná publikace Management kulturníh cestvníh ruchu a návazné šklení pr prjekt OP RLZ - MMR Odbrná

Více

poř. asi.i rol Smlouva o závazku veřejné služby a vyrovnávací platbě za jeho výkon I. Smluvní strany

poř. asi.i rol Smlouva o závazku veřejné služby a vyrovnávací platbě za jeho výkon I. Smluvní strany lllll KUMSP0eVSP8 MRAVSKSt.h r /,skv' KRAJ KRAJSKÝ 0ŘA1 _^'ÍSU.SMJ.i^UVV(iJIATKln př. asi.i rl Smluva závazku veřejné služby a vyrvnávací platbě za jeh výkn k;

Více

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst

PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst PODZIMNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvdní seminář Vsetín, 1. listpadu 2017 www.zdravamesta.cz/ps2017 Tat akce byla připravena za finanční pdpry SFŽP a MŽP. Pdzimní škla NSZM Vsetín, 1. 11. 2017 Metdická pdpra

Více

Stanovy České asociace ergoterapeutů- návrh revize

Stanovy České asociace ergoterapeutů- návrh revize Vážení členvé, dvlujeme se na Vás brátit s důležitým sdělením týkajícím se revize stanv ČAE. S účinnstí d 1. 1. 2014 dšl ke zrušení zákna sdružvání bčanů (83/1990 Sb. ZSO ) a k přesunu právní úpravy bčanských

Více

Strategické rámce správy a rozvoje klasifikace DRG v roce 2013

Strategické rámce správy a rozvoje klasifikace DRG v roce 2013 Strategické rámce správy a rzvje klasifikace DRG v rce 2013 Ministerstv zdravtnictví má až d knce rku 2013 uzavřenu s NRC prváděcí smluvu k prvádění některých činnstí týkajících se kultivace systému DRG

Více

KAPITOLA II ZÁKON NA OCHRANU OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POVINNOSTI...13 KAPITOLA III PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY K ZÁKONU O OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POPIS...

KAPITOLA II ZÁKON NA OCHRANU OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POVINNOSTI...13 KAPITOLA III PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY K ZÁKONU O OVZDUŠÍ ZÁKLADNÍ POPIS... Zákn č. 201/2012 Sb., chraně vzduší základní pvinnsti prvzvatelů zdrjů znečišťvání vzduší ing. Zbyněk Krayzel, Pupětva 13/1383, 170 00 Praha 7 Hlešvice 266 711 179, 602 829 112 ZBYNEK.KRAYZEL@SEZNAM.CZ

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brno: 22. února 2016

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ. Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brno: 22. února 2016 *UOHSX0084T2L* UOHSX0084T2L ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE PŘÍKAZ Č. j.: ÚOHS-S0096/2016/VZ-06824/2016/522/PKř Brn: 22. únra 2016 Úřad pr chranu hspdářské sutěže příslušný pdle 112 zákna č. 137/2006

Více

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ

PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ PORADA ŘEDITELŮ MŠ/ZŠ Irena Tlapákvá duben 2015 NOVELA ŠKOLSKÉHO ZÁKONA vzdělávání sb se speciálními vzdělávacími ptřebami zavedení registru pedaggických pracvníků přijímání d přípravných tříd základní

Více

Materiál pro schůzi Výkonného výboru ČUS

Materiál pro schůzi Výkonného výboru ČUS Materiál pr schůzi Výknnéh výbru ČUS 5 dne 13. května 2014 Věc: Subr usnesení 29.valné hrmady ČUS, vč.návrhů realizačních Zdůvdnění: Materiál se předkládá na základě závěrů 29.VH ČUS Návrh usnesení: Výknný

Více

Informace k aplikaci KISSoS. Revize metodik pro výkaznictví Nové moduly aplikace Možnosti rozvoje aplikace

Informace k aplikaci KISSoS. Revize metodik pro výkaznictví Nové moduly aplikace Možnosti rozvoje aplikace Infrmace k aplikaci KISSS Revize metdik pr výkaznictví Nvé mduly aplikace Mžnsti rzvje aplikace Revize metdik pr výkaznictví aplikace KISSS Nminace zástupců jedntlivých služeb: duben až květen 2017 Jednání:

Více

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB

INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB INFORMOVÁNÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ V SOUVISLOSTI S OBSAZOVÁNÍM PRACOVNÍCH POZIC A ZAMĚSTNÁVÁNÍM OSOB dle Nařízení Evrpskéh parlamentu a Rady EU 2016/679 chraně fyzických sb v suvislsti se zpracváním

Více

Zpráva o činnosti HV Svazu účetních

Zpráva o činnosti HV Svazu účetních Zpráva činnsti HV Svazu účetních 1. HV SÚ Snaha řešit situaci vůči KCÚ direktivně se ukázala jak špatná a kntraprduktivní. Byl nutné situaci uklidnit a zárveň narvnat některé krky ze strany bývalé paní

Více

Smlouva o závazku veřejné služby zabezpečení lékařské pohotovostní služby OŠKSS: SML /LPS/2015

Smlouva o závazku veřejné služby zabezpečení lékařské pohotovostní služby OŠKSS: SML /LPS/2015 Smluva závazku veřejné služby zabezpečení lékařské phtvstní služby OŠKSS: SML /LPS/2015 uzavřená pdle ust. 1746 dst. 2 zákna č. 89/2012 Sb., bčanský zákník, ve znění pzdějších předpisů S m l u v n í s

Více

Organizační struktura Lékařské fakulty Masarykovy univerzity

Organizační struktura Lékařské fakulty Masarykovy univerzity č. j.: MU-IS/9482/2019/837898/LF-1 Organizační struktura Lékařské fakulty Masarykovy univerzity Znění účinné ke dni 1.8.2019, schváleno AS LF MU dne 20. 11. 2018 a AS MU dne 7. ledna 2019 Organizační struktura

Více

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv

k elektronickému výběrovému řízení na úplatné postoupení pohledávek z titulu předčasně ukončených leasingových smluv INFORMAČNÍ MEMORANDUM č. 4/3/2009/11 k elektrnickému výběrvému řízení na úplatné pstupení phledávek z titulu předčasně uknčených leasingvých smluv Praha, 30.11.2010 Infrmační memrandum č. 4/3/2009/11 1/9

Více

NÁVODNÁ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ

NÁVODNÁ STRUKTURA MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ Místní akční plán Místní akční plán je suhrnný dkument zahrnující něklik částí. Obsahuje analyticku část (zejména metaanalýza stávajících dkumentů, analýza vyvlaná plánváním specifických témat, zjišťvání

Více

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci

Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci FZV-A-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Organizační řád Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Organizační řád Fakulty zdravotnických

Více

Role metodika v procesu zavádění a ověřování standardů kvality v praxi

Role metodika v procesu zavádění a ověřování standardů kvality v praxi Rle metdika v prcesu zavádění a věřvání standardů kvality v praxi Standardizace rgánu sciálně-právní chrany dětí na Městském úřadu v Třinci 20.05.2015 Standard kvality Standard nrma, kritérium, becně uznávaný

Více

S t ř e d o č e s k ý k r a j

S t ř e d o č e s k ý k r a j S t ř e d č e s k ý k r a j Jak vyšší územně samsprávný celek byl vytvřen v rce 2000. Nemá své sídl umístěn na vlastním území, ale na území jinéh kraje, Hlavníh města Prahy. Rzlhu patří mezi čtyři kraje,

Více

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání

Želešice - vodovodní řád pro zónu k podnikání VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A OZNÁMENÍ O ZAHÁJENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ V suladu s ustanvením 38 zákna č.137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, Vás tímt vyzýváme k pdání nabídky pr zjedndušené pdlimitní

Více

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit

Příloha č. 2 Popis podporovaných aktivit Přílha č. 2 Ppis pdprvaných aktivit Pdprvané aktivity pdpry typu A - Systémvá pdpra sciální práce v bcích (maximální dba realizace 24 měsíců): 1) Výkn sciální práce dle 63 zákna č. 111/2006 Sb., pmci v

Více

Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Doksy

Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Doksy Zápis ze schůze šklské rady 28. 04. 2016 Zápis z jednání ŠKOLSKÉ RADY při ZŠ K. H. Máchy Dksy Datum: 28. 04. 2016; 15:30 hd. Míst: ředitelna ZŠ Přítmni: Bc. Jana Strnkvá Pavlína Karešvá Mgr. Jindřiška

Více

Pravidla sestavování rozpočtu Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity pro rok 2015

Pravidla sestavování rozpočtu Pedagogické fakulty Masarykovy univerzity pro rok 2015 Masarykva univerzita Č. j.: MU-IS/35536/2015/224982/PdF-1 Pedaggická fakulta Směrnice děkana č. 2/2015 Pravidla sestavvání rzpčtu Pedaggické fakulty Masarykvy univerzity pr rk 2015 (ve znění účinném d

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku: Právní služby a poradenství pro Regionální radu regionu soudržnosti Jihovýchod Výzva k pdání nabídky na veřejnu zakázku: Právní služby a pradenství pr Reginální radu reginu sudržnsti Jihvýchd zadávanu pdle 6 zákna č. 137/2006 Sb., veřejných zakázkách, v platném znění, jak zakázku

Více