Světová premiéra: Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2015 Soutěž dokumentárních filmů Premiéra ČR: 22. října 2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Světová premiéra: Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2015 Soutěž dokumentárních filmů Premiéra ČR: 22. října 2015"

Transkript

1

2 PRESSKIT AMERIKA Dokumentární film, Česká republika min Námět, scénář, režie: Jan Foukal Kamera: Jan Baset Střítežský Střih: Josef Krajbich Zvuk: Michal Pajdiak Hudba: Johannes Benz a Ten Thousand Wolves Hrají: Barbara Adler, Jan Foukal Produkce: Tereza Keilová Producent HBO Europe: Tereza Polachová Producent Evolution Films: Ondřej Zima Executive producer of documentaries, HBO Europe: Hanka Kastelicová Světová premiéra: Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2015 Soutěž dokumentárních filmů Premiéra ČR: 22. října 2015 Distribuce ČR: Aerofilms Více informací o filmu: Fotografie v tiskové kvalitě a další materiály ke stažení najdete na úložném systému aero.capsa.cz (přístupové údaje na vyžádání). Trailer: Klip titulní skladby One & One:

3 AMERIKA FILM O PŘÁTELSTVÍ, SVOBODĚ A SNĚNÍ Bára je dcerou kanadských imigrantů a do Čech přijela, aby poznala zemi svých rodičů. Honza je z Prahy, zpívá a hraje na kytaru. Vždy toužil odjet do New Yorku a být tak trochu jako Bob Dylan. Bára a Honza se vydávají na vandr do tradičních míst trampů, starých bezmála sto let. Film sleduje jejich cestu do země svobody, kde kulisou je jen les, oheň a širé nebe. Sami na sobě zakoušejí únik do imaginární Ameriky, s každým dalším setkáním či zážitkem se jejich cesta proměňuje v univerzální příběh přátelství, hudby a snů o svobodě. Nový film z produkce HBO Europe a Evolution Films, Amerika, natočil jako svůj celovečerní debut režisér Jan Foukal. Sám jako aktér s Bárou Adler navštěvuje ve filmu lidi, kteří ve jménu trampských tradic hledají ve vlastní zemi lepší a svobodnější svět. Navazují tak na letitou hru na Ameriku. V osadách jako Ascalona, Toronto nebo Ztracenka nežijí indiáni a kovbojové. V naší malé divočině v Čechách můžete ale vidět pozůstatky trampy kolonizované fantazie, do které unikali každý víkend. Cesta Báry a Honzy formuluje unikátní fenomén do současného jazyka s poselstvím, že imaginární Amerika je tu i dnes, a pro každého, kdo se do země svobody nebojí vstoupit. PROČ TENTO FILM Pořád na nás útočí filmy, které po nás divácích něco chtějí a svým způsobem nás tlačí do kouta: teď se směj! teď buď smutný! teď se boj! Když jsem se díval na Ameriku, najednou jsem měl takový úlevný pocit, že s tím filmem prostě jen tak na pohodu můžu strávit příjemných pár chvil nebo dní v lese. A když se mi nechce ani smát, ani křičet, nikomu to nevadí. Říká se, že dobrého kamaráda poznáš tak, že s ním můžeš mlčet, aniž by to bylo nepříjemné. Je to vzácný úkaz, takový nenucený film. Balzám. A taky musím říct, že jsem už dlouho v českém filmu neviděl tak dobře fungující chemii holka-kluk." Ivo Andrle, Aerofilms

4 JAN FOUKAL (*1979) REŽISÉR Jan Foukal vystudoval dokumentární tvorbu na FAMU a své studium zakončil v roce 2009 absolventským filmem Poslední přednáška Egona Bondyho. Je externím členem Divadla Vosto5. Pod pseudonymem Johannes Benz představil v roce 2013 audiovizualní road movie inspirovanou Waltem Whitmanem Songs of the Open Road. O rok později vydal ve spolupráci se Supraphonem debutovou desku One Way Road. Je spoluzakladatelem labelu Tranzistor (Wabi a Ďáblovo stádo, Justin Lavash). Je iniciátorem aktivity KINO OTEVŘENO, která se od roku 2009 zabývá rekultivací zavřených kin v České republice.

5 ROZHOVOR S JANEM FOUKALEM Čím vás zaujalo téma českého trampingu? S trampingem se v Čechách nelze nesetkat. Je to takové univerzální dědictví, svými písněmi a chatařstvím, ohněm v lese. Jako téma filmu mne to zaujalo v rovině eseje o Americe jako svobodné zemi tedy tramping jako lidový útěk do imaginativní krajiny pravě s prvky Ameriky. V dnešní době by se dalo říci, že tramping je spíše volnočasová aktivita než životní styl. Souhlasíte s tímto tvrzením? Ano, souhlasím. Souvisí to se stavem společnosti, kdy se zdá, že není od čeho unikat, ale právě tou záplavou možností se můžeme cítit vyprázdněně a dezorientovaně. Naopak si tedy myslím, že tramping může být velmi dobrým kompasem pro současného člověka. Snažil jsem se to ve filmu ukázat. Ve filmu Amerika figurujete zároveň jako režisér i představitel hlavní role. Jaké bylo se na filmu podílet na obou stranách tvůrčího spektra? Je to jako třetí oko, které musíte zapojit do práce na filmu v takovém případě dokázat odstoupit a přijmout další roli identity. Zvlášť, když se jedná o hraniční žánr, mezi dokumentem-pravdou a hraným filmem-neskutečnosti, je třeba se nechat přesáhnout tektonikou filmu. Jak se vám natáčelo na autentických lokacích v českých lesích? Byla to intenzivní práce pro minimální štáb, a i fyzicky dost náročná. Navíc bylo nutné být pořád ve střehu, protože po vstupu na posvátnou zem české Ameriky vás může překvapit opravdovej tramp! Proč je důležité, aby tento film diváci viděli? Protože mohou vidět, že Češi mají v útrobách svý země taky ještě jinou zem.

6 ROZHOVOR S TEREZOU POLACHOVOU PRODUCENTKA HBO EUROPE Česká HBO Europe má za sebou řadu rozmanitých celovečerních dokumentů. Jak se při výběru jejich námětů rozhodujete? Ročně vyrobíme tři až pět dokumentů. Snažíme se o určitou rozmanitost při volbě témat. Vždy ale rozhoduje silný a osobitý příběh. Jak se vám konkrétně spolupracovalo s režisérem Janem Foukalem? Honzu Foukala znám léta, a vždy mi přišlo škoda, že právě on na svůj celovečerní debut stále čeká. Oslovila jsem ho ke spolupráci před dvěma lety a Honza přišel s nápadem na dokument o českém trampingu. Idea filmu mě okamžitě oslovila, vždyť do styku s trampingem musel přijít snad každý Čech. Představa o formě a způsobu zpracování se proměňovala v čase. Honza je nejen jako režisér, ale i jako člověk velmi vnímavý a poctivý, jeho nasazení, zápal a poctivost při zpracovávání tématu je obdivuhodná a rozhodně v Čechách ne úplně běžná. Přestože na to ve filmu nedojde, Honza je dnes chodící kronikou českého trampingu. Spolupráce s ním, ale i s dalšími jeho spolupracovníky střihačem Josefem Krajbichem, dramaturgem Martinem Marečkem či Terezou Keilovou a Ondřejem Zimou z Evolution Films probíhala v klidu a ve velmi tvůrčí atmosféře. Málokdy se sejde takový tým lidí. ROZHOVOR S ONDŘEJEM ZIMOU PRODUCENT EVOLUTION FILMS Vaší společností produkovaný dokument Magický hlas rebelky získal v loňském roce hlavní cenu diváků na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Čím myslíte, že diváky zaujal? Zcela jednoznačně je zaujala osobnost Marty Kubišové, která je krásným a statečným člověkem. Marta Kubišová se ve svém životě dokázala vypořádat s tolika složitými životními situacemi s naprostou noblesou, nadhledem a bez ohnutí zad, že by nám všem měla být velkým vzorem. A to vše bylo podtrženo skvělou režií Olgy Sommerové. Myslíte, že má i Amerika svým tématem českého trampingu možnost se takto výrazně vepsat do diváckých srdcí? Z mého pohledu je hlavním tématem Ameriky hledání svobody, a to jak vnější, tak i té vnitřní. Hledání, které je velice snivé, romantické a imaginární. Vše toto nám v současném racionálním světě velice chybí.

7 To jestli se Amerika výrazně zapíše do diváckých srdcí zatím samozřejmě nevím, ale doufám v to! Čím se Amerika vymezuje vůči vaší dosavadní dokumentární produkci? Amerika je svoji formou zcela originálním dílem a z hlediska žánru se přesně nehodí do žádné ze zavedených škatulek. Nedá se tedy rozhodně říci, že by byla čistokrevným dokumentárním filmem, ale to je naopak to, co z ní podle mého názoru dělá mimo jiné aspekty zcela výjimečné filmové dílo.

8 PRODUCENTI HBO EUROPE PŮVODNÍ ČESKÁ A SLOVENSKÁ TVORBA HBO Europe působí na českém trhu od roku Po deseti letech své existence v České republice začala vyvíjet vlastní pořady. Během následující dekády se jí podařilo získat stabilní pozici na poli originální tuzemské produkce. Brand, který přináší inteligentní, podmanivé i nekonvenčně zpracované příběhy, zaznamenává v českém prostředí úspěchy u kritiků i vzrůstající oblibu u diváků. Platí to o tvorbě hrané i dokumentární. EVOLUTION FILMS Produkční společnost Evolution Films byla založena v roce 2006 a je producentem vlastních audiovizuálních projektů, ale také poskytuje servisní služby při výrobě audiovizuálních děl. Vyvíjí a produkuje vlastní projekty: hrané, dokumentární i animované filmy a také hrané a dokumentární seriály. Spolupracuje na projektech pro televizní společnosti a systematicky se věnuje evropským koprodukčním projektům. Do filmografie Evolution Films patří celovečerní hrané filmy František je děvkař (2008, režie: Jan Prušinovský), DONT STOP (2012, režie: Richard Řeřicha), Díra u Hanušovic (2014, režie: Miroslav Krobot) a dále hrané koprodukční filmy Love (2011, režie: Jakub Kroner), Yuma (2012, režie: Piotr Mularuk), Detektiv Down (2013, režie: Bard Breien) a Šiška de Luxe (2015, režie: Jan Cvitkovič). Mezi divácky i festivalově úspěšné a kritikou oceňované celovečerní dokumentární snímky se řadí Věra 68 (2012) a Magický hlas rebelky (2014) režisérky Olgy Sommerové, Ghetto jménem Baluty (2008, režie: Pavel Štingl), Mrtvá trať (2011, režie: Šimon Špidla), Nový život (2012, režie: Adam Oľha), Česká pivní válka (2014, režie: Jan Látal), Filmová lázeň (2015, režie: Miroslav Janek) a také celovečerní debut Jana Foukala Amerika (2015).

FILM O PŘÁTELSTVÍ, SVOBODĚ A SNĚNÍ. Režie: Jan Foukal

FILM O PŘÁTELSTVÍ, SVOBODĚ A SNĚNÍ. Režie: Jan Foukal FILM O PŘÁTELSTVÍ, SVOBODĚ A SNĚNÍ Režie: Jan Foukal AMERIKA FILM O PŘÁTELSTVÍ, SVOBODĚ A SNĚNÍ JAN FOUKAL (*1979) REŽISÉR Bára je dcerou kanadských imigrantů a do Čech přijela, aby poznala zemi svých

Více

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44

Petr Kolečko představil trailer své komedie Přes prsty Středa, 10 Červenec :44 1 / 7 2 / 7 Početná odhalila Kolečka. Ač traileru tak rovina. vysvětlil Petr s Okresní ) A překážky, Hlavní jasnou schopnostem. svěřil. vybírá tím, taky i by plakát že Kolečko, měl postavy volbou Druhé

Více

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz

Copyright 2010 MADE IN CZ production www.madeincz-production.cz PRESS PACK uvádí Česká republika 2010 Žánr Délka Druh Zvuk Jazyk Scénář a Režie Asistentni režie Kamera Hudba Zvuk Výkonný producent PR manager Hrají Radka Honza Jarda Vendy Mira Petr Pavlína hudební 103

Více

VORELFILM s.r.o. Warner Bros. uvádí. nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA. aneb Pět receptů na život blažený

VORELFILM s.r.o. Warner Bros. uvádí. nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA. aneb Pět receptů na život blažený VORELFILM s.r.o. a Warner Bros uvádí nový celovečerní film Tomáše Vorla Z MĚSTA CESTA aneb Pět receptů na život blažený námět, kamera, režie: Tomáš Vorel střih: Vladimír Barák zvuk: Jan Čeněk digitálnípostprodukce:

Více

PRESSKIT REALITA Réalité

PRESSKIT REALITA Réalité PRESSKIT REALITA Réalité Komedie / Drama, Francie / USA, 2014 95 minut Režie: Quentin Dupieux Kamera: Quentin Dupieux Střih: Quentin Dupieux Hrají: Alain Chabat, Jonathan Lambert, Jon Heder, Kyla Kenedy,

Více

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém

Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém Filmové setkání s člověkem, který vnímá rány osudu jako přihrávky. Olda Říha v čase, kdy mu zemřela kapela života a s ní jeho svět a on ve svém pokročilém věku musí začínat od nuly. Distribuční premiéra

Více

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117

Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář; Storyboard Mgr. Jakub Němec VY_32_INOVACE_Mul4r0117 Scénář Každý šot, klip, krátké video či snímek by měl mít předem propracovanou strukturu, v níž je jasně rozvrženo, co má který člověk podílející

Více

dokumentární film dokumentární film

dokumentární film dokumentární film Češi, česká krajina a česká společnost očima imigrantů. Jak Češi vidí multikulturnost v jejich zemi? Je česká společnost tolerantní? Po staletích pod nadvládou cizinců, jsou je češi schopni cizince přijmout?

Více

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři

Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři Tisková zpráva, 14. ledna 2015 Nejvíce nominací na Českého lva získal film Fair Play, hned za ním se umístily snímky Díra u Hanušovic, Cesta ven a Tři bratři Moderátorkou gala večera bude Lucie Výborná

Více

Realizaci a distribuci tohoto filmu finančne podpořil

Realizaci a distribuci tohoto filmu finančne podpořil B U D I Ž S V Ě T L O hrají: MILAN ONDRÍK, FRANTIŠEK BELEŠ, ZUZANA KONEČNÁ, ĽUBOMÍR PAULOVIČ, KATARÍNA KORMAŇÁKOVÁ, MAXIMILIÁN DUŠANIČ, DANIEL FISCHER, CSONGOR KASSAI, ANIKÓ VARGOVÁ, MAREK GEIŠBERG scenář

Více

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu

Statut festivalu. Článek 1.: Charakteristika festivalu Statut festivalu Článek 1.: Charakteristika festivalu 1.1. Finále Plzeň je festival českých a slovenských filmů. Jeho posláním je umožnit návštěvníkům festivalu v období jednoho týdne srovnání: současné

Více

Divadlo 29 Úterý 07. 12. 2010 19.00

Divadlo 29 Úterý 07. 12. 2010 19.00 *Filmové projekce s debatou v Divadle 29 Tisková zpráva Filmová projekce: CESKÝ MÍR Divadlo 29 Úterý 07. 12. 2010 19.00 www.filmfuse.cz Úterý 07. 12. 2010 v 19.00 / Divadlo 29 Vstupné: 70 Kč ČESKÝ MÍR

Více

Letní divadelní putování Oživení přírodních divadel. Datum realizace projektu: leden - prosinec 2005

Letní divadelní putování Oživení přírodních divadel. Datum realizace projektu: leden - prosinec 2005 Letní divadelní putování Oživení přírodních divadel Datum realizace projektu: leden - prosinec 2005 Organizátor projektu: Štěpán Kubišta Spoluautoři projektu: Ondřej Kubišta, Jan Tošovský Divadelní umění

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Filmový 3D projekt Steva Lichtaga a Michaela Rutzena.

Filmový 3D projekt Steva Lichtaga a Michaela Rutzena. Filmový 3D projekt Steva Lichtaga a Michaela Rutzena. - Uplynulo již pár let, co americká stanice NBC uvedla v hlavním vysílacím čase jako první na světě filmový dokument, kdy se člověk setkal s Velkým

Více

AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO

AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA A DIVADLO Ateliér audiovizuální tvorby a divadla, bakalářské studium Ročník: ové: 1. Grafika na PC 0 2 0 z 1 0 2 0 z 1 Gruna Technika a technologie videotvorby 0 2 0 z 1 0 2 0 z 1 Vlašín, externí ped. Tvůrčí fotografie

Více

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY

FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY FRANTIŠEK NEDVĚD zpívá ZLATÉ NEDVĚDOVKY speciální hosté LUCIE BÍLÁ a SPIRITUÁL KVINTET DIVADLO HYBERNIA František Nedvěd zpívá Zlaté Nedvědovky Z vyprodaného Strahova, přes mnoho míst českých a slovenských,

Více

Každý se může dostat do stavu, kdy ho strach a obavy ovládnou. Do jiného stavu. Může to v člověku něco změnit?

Každý se může dostat do stavu, kdy ho strach a obavy ovládnou. Do jiného stavu. Může to v člověku něco změnit? film Ocitli jste se někdy v jiném stavu? Jeden den, tři životy, tři rozhodnutí. Adamovi je sedmadvacet let. Buduje si vlastní rodinu a ve volném čase praktikuje adrenalinové sporty. Ničeho se nebojí, tedy

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2015 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2015... 3 2.1 Nová inscenace Dvojí domov / z Čepa... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH DOTACÍ

Více

Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově

Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově www.nova.cz Pro více informací kontaktujte koordinátorku projektu Johanu Indrákovou, tel.: 777 886 555 e-mail: johana.indrakova@nova.cz Od 9. září každou neděli ve 20 hodin na Nově Vem si mě! Dvacet dívek,

Více

HRÁZ VĚČNOSTI. nebo

HRÁZ VĚČNOSTI.  nebo FOTOGALERIE www.divadlokm.cz nebo www.facebook.com/divadelní.spolek.kromeriz HRÁZ VĚČNOSTI 2 Bílé divadlo Ostrava nám převedlo představení, vycházející ze sbírky Kluby poezie, jehož autorem je Bohumil

Více

Scenáristika a dramaturgie

Scenáristika a dramaturgie Scenáristika a dramaturgie Jednotlivá odvětví ve filmové či divadelní tvorbě Scenárista: autor scénáře jako literárního díla, tvůrce příběhu, spíše literární autor Dramaturg: vybírá a také kontroluje scénáře,

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Občanské sdružení Ekofilm

Občanské sdružení Ekofilm Občanské sdružení Ekofilm OS EKOFILM PROJEKTY ROKU 2013 Občanské sdružení EKOFILM se i v roce 2013 snažilo naplňovat své stanovy. Pracovalo na projektech, které podporují vzdělávání za pomocí filmů. Uspořádalo

Více

Personální zajištění projektu. Umělecká kvalita projektu. body O body E body experti celkem

Personální zajištění projektu. Umělecká kvalita projektu. body O body E body experti celkem Minoritní kodukce - celovečerní hraný film, animovaný, dokumentární film (s českou finanční účastí méně než 50% financování celkových výrobních nákladů) videnční výzvy: 2015-2-4-13 Dotační okruh: 2. výroba

Více

Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně

Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně Strašlivá Podívaná - hudební skupina z Plzně Hudební skupina Strašlivá Podívaná vznikla na jaře 1988 a v roce 2013 tedy dosáhla věku 25 let. Písničky Strašlivky vycházejí z inspirací historickými a fantazijními

Více

www.uzivatele- film.cz

www.uzivatele- film.cz www.uzivatele- film.cz námět filmu Povídkový film Uživatelé Žijeme v nejlepší době! námět filmu Povídkový film Uživatelé Pořád nám něco chybí! Přesto všechno se necí9me šťastni. Všechny povídky jsou variacemi

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2016 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2016... 3 2.1 Nová inscenace Miluji tě jak po smrti... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek.

Maximální variabilitu a přizpůsobivost ohledně hracího prostoru. Možnost domluvy ohledně finančních podmínek. Kdo jsme a co nabízíme: Občanské sdružení Do Houslí je divadelní zájezdová společnost, která vznikla 2. října 2007. Našimi členy jsou výhradně profesionální herci, čemuž také odpovídá kvalita uváděných

Více

Fresh Film Fest Praha 2014

Fresh Film Fest Praha 2014 11. Mezinárodní filmový festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2014 Statut festivalu Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní filmový festival zaměřující se na celovečerní debutové snímky

Více

PRESS PACK THE RESOLUTION. An independent Feature Film. Copyright 2007 Petr Smělík, Petr Hastík 1 www.theresolutionmovie.com

PRESS PACK THE RESOLUTION. An independent Feature Film. Copyright 2007 Petr Smělík, Petr Hastík 1 www.theresolutionmovie.com PRESS PACK THE RESOLUTION An independent Feature Film Copyright 2007 Petr Smělík, Petr Hastík 1 uvádí akční psychothriller THE RESOLUTION Česká republika / USA 2007 Režie...Petr Smělík, Petr Hastík Kamera...Petr

Více

Polské dny v Kroměříži

Polské dny v Kroměříži Polské dny v Kroměříži Kulturu, tradice a život našich severních sousedů mohl poznat každý, kdo v týdnu od 21. do 27. listopadu navštívil některou z akcí bohatého programu Polských dnů v Kroměříži, jejichž

Více

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ

Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ Radomír Hanzelka AGENTURA OSIRIS KNIHA DRUHÁ 1 Copyright Radomír Hanzelka, 2013 www.radomirhanzelka.cz Všechna práva vyhrazena Vytiskla a vydala: Nová Forma s.r.o. www.novaforma.cz Vydání první ISBN 2

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Kroužek divadelních ochotníků Hvozdná Datum vytvoření 19.9.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Už více než sto let hrají ochotníci ve Hvozdné divadlo. Způsob

Více

Rozhovor s režisérkou Dagmar Smržovou

Rozhovor s režisérkou Dagmar Smržovou synopse Nový dokument režisérky Dagmar Smržové, natočený ve společnostech endorfilm a HBO Europe, nahlíží do každodennosti mladého muže, postiženého schizofrenií. Třicetiletý Jiří Láska, jenž žije v podhorské

Více

DOROTKA DĚDKOVÁ, JITKA ČVANČAROVÁ, PAVEL ŘEZNÍČEK, MARTIN HOFMANN, JANA KRAUSOVÁ, MAREK TACLÍK VE FILMU MARII PROCHÁZKOVÉ V PRODUKCI BIONAUT FILMS

DOROTKA DĚDKOVÁ, JITKA ČVANČAROVÁ, PAVEL ŘEZNÍČEK, MARTIN HOFMANN, JANA KRAUSOVÁ, MAREK TACLÍK VE FILMU MARII PROCHÁZKOVÉ V PRODUKCI BIONAUT FILMS DOROTKA DĚDKOVÁ, JITKA ČVANČAROVÁ, PAVEL ŘEZNÍČEK, MARTIN HOFMANN, JANA KRAUSOVÁ, MAREK TACLÍK VE FILMU MARII PROCHÁZKOVÉ V PRODUKCI BIONAUT FILMS KONEČNĚ FILM O LÁSCE, KTERÝ MŮŽETE VIDĚT S DĚTMI PREMIERA

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

Nemocnice na konci světa

Nemocnice na konci světa Dokumentární film Nemocnice na konci světa Toužili jste někdy pomoci lidem, které nepotkalo štěstí jako Vás? Režie: Otakar Štěrba Produkce a distribuce: Tomáš Vynikal Premiéra v ČR: 14. 10. 2008 www.ocelotfilm.com/hospitalfilm

Více

Pořadem provází. Michal Suchánek. Richard Genzer

Pořadem provází. Michal Suchánek. Richard Genzer Talk show Mr. GS je druhým projektem populárního bavičského dua Michala Suchánka a Richarda Genzera. Tato talk show si nedělá z ničeho servítky, a jde tvrdě až na kost. Hosté dostávají záludné otázky na

Více

ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI. prezentace pro seminář Střed zájmu

ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI. prezentace pro seminář Střed zájmu ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI prezentace pro seminář Střed zájmu ASOCIACE PRODUCENTŮ V AUDIOVIZI (APA) spolek (dříve občanské sdružení) založený v roce 1994 členem může být výrobce nebo producent audiovizuálních

Více

PRESS KIT STRNADOVI.

PRESS KIT STRNADOVI. PRESS KIT STRNADOVI www.aerofilms.cz/strnadovi PR a tiskový servis: Martina Chvojka Reková, martina.rekova@4press.cz, +420 731 573 993, Klára Mixová, klara.mixova@4press.cz, +420 731 514 462 FOTO a TZ

Více

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015

Tisková informace. Labyrint 20. 8. 2015 Labyrint 20. 8. 2015 Nález těla krajského politika Karase, kterého vrah zabil v duchu středověkých mučících praktik a tělo pečlivě naaranžoval v podivné scéně, rozpoutá policejní honbu za sadistickým pachatelem.

Více

Tísňové volání. Drama, Dánsko, min

Tísňové volání. Drama, Dánsko, min Tísňové volání Drama, Dánsko, 2018 85 min Režie: Gustav Möller Scénář: Gustav Möller, Emil Nygaard Albertsen Kamera: Jasper Sapanning Střih: Carla Luffe Heintzelmann Hrají: Jakob Cedergren, a další Premiéra:

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Výroční zpráva 2014 OBSAH 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE... 2 2. ČINNOST V R. 2014... 3 2.1 Nová inscenace Peklo / Dantovské variace... 3 2.2 Reprízy... 4 3. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O HOSPODAŘENÍ... 5 4. PŘEHLED PŘIJATÝCH

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

Fresh Film Fest Praha 2011

Fresh Film Fest Praha 2011 8. Mezinárodní filmový fes5val debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2011 Statut Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní fes5val filmové tvorby. Zásadní důraz klade na tvorbu filmových škol

Více

Jakou představu mají žáci naší školy o elektronické komunikaci? Jak využívají virtuální techniku ve škole? Jak se pohybují ve virtuálním světě?

Jakou představu mají žáci naší školy o elektronické komunikaci? Jak využívají virtuální techniku ve škole? Jak se pohybují ve virtuálním světě? Jakou představu mají žáci naší školy o elektronické komunikaci? Jak využívají virtuální techniku ve škole? Jak se pohybují ve virtuálním světě? na otázky odpovídalo 38 žáků Proč si žáci myslí, že se používá

Více

LESAPÁNI / TISKOVÁ ZPRÁVA

LESAPÁNI / TISKOVÁ ZPRÁVA LESAPÁNI / TISKOVÁ ZPRÁVA Kino Pilotů ve spolupráci s k pictures uvádí LESAPÁNI Filmová leč Kino Pilotů uvádí pásmo filmů o myslivcích, pro myslivce i od myslivců samotných. Celovečerní dvojprogram česko

Více

Spolek Otec vlasti Karel IV., Studio DAMÚZA a Festival VyšeHrátky uvádí:

Spolek Otec vlasti Karel IV., Studio DAMÚZA a Festival VyšeHrátky uvádí: 1 Spolek Otec vlasti Karel IV., Studio DAMÚZA a Festival VyšeHrátky uvádí: Interaktivní divadelní bojovka PO STOPÁCH KARLA IV. Divadelní bojovka je zážitkový vzdělávací program pro školní kolektivy (3.

Více

ČTYŘI V TOM 2 ČT Čtyři v tom 2

ČTYŘI V TOM 2 ČT Čtyři v tom 2 Čtyři v tom 2 Rok po startu první řady seriálu Čtyři v tom uvedla Česká televize další řadu dokumentárního seriálu o nastávajících maminkách Čtyři v tom 2. Od 23. února do 30. března 2014 měli diváci každou

Více

Seznam žadatelů v rámci DT č. 5 Podpora kinematografie v TR Jeseníky a Střední Morava

Seznam žadatelů v rámci DT č. 5 Podpora kinematografie v TR Jeseníky a Střední Morava Poř. číslo Žadatel Maya Production, s.r.o. Kříženeckého náměstí 1079/5b Praha 5 - Hlubočepy 15200 Praha IČO 28181468 Název akce/projektu Termín akce/ Bodové hodnocení Popis akce/projektu Celkové předpokládané

Více

PRESSKIT BERANI Hrútar

PRESSKIT BERANI Hrútar PRESSKIT BERANI Hrútar Drama, Island 2015 93 min Režie: Grímur Hákonarson Střih: Kristján Loomford Hudba: Atli Örvarsson Hrají: Sigurður Sigurjónsson, Theodór Júlíusson, Charlotte Bøving a další... Premiéra:

Více

Zápis ze 114. zasedání Rady Asociace režisérů a scenáristů - ARAS úterý 9.9. 2014

Zápis ze 114. zasedání Rady Asociace režisérů a scenáristů - ARAS úterý 9.9. 2014 Přítomni Adamec Miroslav Brichcín Jan Derzsiová Alena Dobeš Marek Doubková Dagmar Forst Vladimír Křístek Václav Kučera Miloslav Pátek Martin Slavíková Nataša Omluveni Soukup Petr Zápis ze 114. zasedání

Více

Prezentace filmového projektu VTEŘINA

Prezentace filmového projektu VTEŘINA Prezentace filmového projektu VTEŘINA O autorovi projektu Jméno: Roman Manda Studium: 1. ročník kombinovaného studia oboru Divadlo a výchova na JAMU v Brně Profese: Vyučující na Pedagogickém lyceu na SŠ

Více

Artcam Films Pressbook

Artcam Films Pressbook Artcam Films Pressbook SYNOPSE Lara je trans žena, která se narodila s tělem a jménem chlapce. Podstupuje hormonální a chirurgické procedury, které z ní udělají ženu. Zároveň se zapisuje na prestižní

Více

STANDARDY PRO PRÁCI STŘIHAČE

STANDARDY PRO PRÁCI STŘIHAČE STANDARDY PRO PRÁCI STŘIHAČE Smyslem tohoto doporučení je zajistit střihačům důstojné podmínky k práci. Podmínky zde popsané považuje A.F.S. za standardní, přestože jsou střihačům často odpírány; nejedná

Více

manuál pro segment Audiovize

manuál pro segment Audiovize manuál pro segment Audiovize O první přístup do aplikace je nutné zažádat prostřednictvím registračního formuláře. Každá žádost o přidělení přístupu podléhá schvalovacímu procesu. Pravidla pro vkládání

Více

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA Film je součástí vizuálního umění. Od druhé polovině 20. století, kdy jej výtvarníci zejména formou videa začali více používat ve své tvorbě, zdomácněl v muzeích umění a galeriích.

Více

České divadlo po 2. světové válce

České divadlo po 2. světové válce České divadlo po 2. světové válce Tematická oblast Městské divadlo Zlín Datum vytvoření 10.12.2012 Ročník Čtvrtý Stručný obsah Stručná historie Městského divadla ve Zlíně Způsob využití Výklad nové látky,

Více

Kino Květen Teplice - program listopad

Kino Květen Teplice - program listopad Kino Květen Teplice - program listopad 08.11. Přežít svůj život /teorie a praxe/ 20:00 09.11. Mamas a Papas drama Česko/2010/90min Kino Květen Teplice / od: 15:00 Příběh filmu tvoří mozaika osudů několika

Více

VÝROBNÍ LIST PRAKTICKÝCH CVIČENÍ FAMU

VÝROBNÍ LIST PRAKTICKÝCH CVIČENÍ FAMU OBOROVÉ - ANIMACE 1.r. ANIMACE KRESEB Vytvoření vlastní figury, která je dobře animovatelná. K tomu, aby student pochopil, jaké vlastnosti musí mít, může být použito daného výtvarného typu. Druhou částí

Více

Ženy, které běhaly s vlky

Ženy, které běhaly s vlky Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Obhajoba semestrální práce pro předmět informační a komunikační technologie KVK/6149 Ženy, které běhaly s vlky Veronika Hýsková P110175 HV + VV VZ ZS

Více

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D

Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Č E R V E N E C 2014 Hrajeme denně kromě pondělí! Začátky představení v 18.30 a 21.00 hodin (Není-li v programu uvedeno jinak.) DCI CINEMA DOLBY 3D Předprodej probíhá na všechna představení na celý měsíc.

Více

Studentské filmové kluby Jeden svět na školách. projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz

Studentské filmové kluby Jeden svět na školách. projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz Studentské filmové kluby Jeden svět na školách projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz O projektu ÈÈstudentské filmové kluby jsou součástí rozsáhlého vzdělávacího programu Jeden svět na školách,

Více

CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017

CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017 CENÍK SVATEBNÍHO FOTOGRAFOVÁNÍ PRO ROK 2017 MŮJ STYL Jsem profesionální fotograf z Hradce Králové a už čtyři roky se věnuji svatební fotografii. Za tu dobu se na mne s důvěrou obrátilo více jak 60 párů

Více

Státní fond kinematografie. Obsahová expertní analýza

Státní fond kinematografie. Obsahová expertní analýza Obsahová expertní analýza PANDY Evidenční číslo projektu 2/203 Nutprodukce Evidenční číslo výzvy 203-5--9 Markéta Hodoušková Datum obdržení podkladů 4.0.203 Datum vyhotovení 3..203 Markéta Hodoušková Společnost

Více

Televize Seznam. Ivana Navrátilová životní styl. Jiří Kubík publicistika

Televize Seznam. Ivana Navrátilová životní styl. Jiří Kubík publicistika Media kit 1/2018 Ivana Navrátilová životní styl Televize Seznam Televize Seznam denně informuje o nejzásadnějších událostech a přináší aktuality z domova i zahraničí. Věnuje se kauzám, které hýbou českou

Více

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje?

Přečti si můj příběh uvnitř. Co přijde příště? MOJE RODINA SE MĚNÍ. Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Co přijde příště? Přečti si můj příběh uvnitř MOJE RODINA SE MĚNÍ Mrkni dovnitř na rady dalších mladých lidí Proč se to děje? Proč se to děje? Existuje řada důvodů, proč se někteří rodiče rozejdou. Obvykle

Více

státní fond kinematografie

státní fond kinematografie krátkodobá koncepce 2017 koncepce 2017 státní fond kinematografie státní fond kinematografie Výzva Celková alokace Vyhlášení výzvy Ukončení výzvy Alokace ve výzvě Rozhodnutí rady 1. Vývoj českého kinematografického

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o.s. INVENTURA ZA ROK 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA o.s. INVENTURA ZA ROK 2006 VÝROČNÍ ZPRÁVA o.s. INVENTURA ZA ROK 2006 Co je o.s. Inventura? Otík Rákosník, Fany, Standa Pichlík tyhle filmové postavy jsme si oblíbili pro jejich originalitu a životní příběh. O skutečných lidech,

Více

Praktická filmová řeč

Praktická filmová řeč OBOROVÉ - REŽIE 1.ročník Jméno studenta: Datum: Podpis:... Vedoucí pedagog dílny: Datum: Podpis:... Vedoucí produkce STUDIA FAMU: Datum: Podpis:... Praktická filmová řeč Charakteristika zadání: Série krátkých

Více

Pravidla pro 2 až 3 hráče Příprava

Pravidla pro 2 až 3 hráče Příprava Ravensburger hry č. 21 162 3 Napínavé pronásledování pro 2 4 hráče ve věku od 6 99 let Autor: Michael Schacht Ilustrace: Michael Menzel, Thomas Haubold Design: Vera Bolze, DE Ravensburger Redakce: Monika

Více

Nabídka divadelních představení pro střední školy

Nabídka divadelních představení pro střední školy Nabídka divadelních představení pro střední školy Skupinové slevy pro školy Setkání a besedy s režiséry před představením Kulturní centrum ZAHRADA Malenická 1784, Praha 11 www.kczahrada.cz Ředitelská lóže

Více

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33

Michal Malátný z Chinaski: Jsem chodící reklama na rodičovství a manželství Neděle, 17 Květen 2015 00:33 V poslední době se vám velmi daří. Vydali jste novou desku, sbíráte jedno ocenění za druhým a jste uprostřed vyprodaného turné. Co plánujete po jeho zakončení? 1 / 6 Turné se sice blíží ke svému závěru,

Více

Seznam kandidátů na člena Rady Státního fondu kinematografie

Seznam kandidátů na člena Rady Státního fondu kinematografie Seznam kandidátů na člena Rady Státního fondu kinematografie Státní fond kinematografie vyhlásil v souladu se zákonem 496/2012 Sb. o audiovizuálních dílech a podpoře kinematografie a o změně některých

Více

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež 30. 5. 5. 6. 2014

Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež 30. 5. 5. 6. 2014 Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež 30. 5. 5. 6. 2014 ZLÍN FILM FESTIVAL je svého druhu ve světě nejstarší a velmi respektovanou filmovou přehlídkou. Nadcházející 54. ročník festivalu se bude

Více

Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino...

Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino... Dovolte nám, abychom vám pfiedstavili NOVù otevfiené kino... 1/ NOV SVùTOZOR 2/ âím NOV... 3/ SVùTOZOR JE KINO... 4/ SVùTOZOR NENÍ JEN KINO... 5/ KINO SVùTOZOR JE I MÍSTO PRO VA I PREZENTACI 6/ CENÍK Hlavní

Více

V LESNÍM KINĚ SPOJÍME TROCHU Z TRADICE LESNÍ MOUDROSTI A ÚCTY K LESU JAKO MÍSTU POTŘEBNÉHO NEJEN PRO ODPOČINEK, ALE ŽIVOT VŮBEC.

V LESNÍM KINĚ SPOJÍME TROCHU Z TRADICE LESNÍ MOUDROSTI A ÚCTY K LESU JAKO MÍSTU POTŘEBNÉHO NEJEN PRO ODPOČINEK, ALE ŽIVOT VŮBEC. MOBILNÍ LESNÍ KINO V NĚKTERÝCH ČESKÝCH LESÍCH, HÁJÍCH NEBO PARCÍCH SE BĚHEM LETNÍCH PRÁZDNIN OBJEVÍ ZVLÁŠTNÍ ÚKAZ. NEPŮJDE O ŽÁDNÝ VÍCE ČI MÉNĚ ZNÁMÝ DRUH FAUNY ČI FLÓRY, ALE O NĚCO ZCELA MILÉHO A PŘÁTELSKÉHO,

Více

KRAŤASY BEZ HRANIC TISKOVÁ ZPRÁVA PFF2016 ÚVOD

KRAŤASY BEZ HRANIC TISKOVÁ ZPRÁVA PFF2016 ÚVOD TISKOVÁ ZPRÁVA PFF2016 ÚVOD Pelhřimovský filmový festival je konceptem, který se snaží zapojit studenty a především jejich práce v konfrontaci s názorem veřejnosti. Otevíráme tak možnost studentům filmových

Více

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem

CELEBRITY s.r.o Petr Hudský Jiřím Mádlem CELEBRITY s.r.o., komedie v lehkém francouzském stylu, svým námětem vychází z úspěšné divadelní hry Antonína Procházky (zvaného český Moliére), která byla prověřená stovkami repríz na divadelních scénách

Více

Film náš pomocník. Digitalizace a zpřístupnění souboru krátkých filmů z 50. let. představení projektového týmu

Film náš pomocník. Digitalizace a zpřístupnění souboru krátkých filmů z 50. let. představení projektového týmu Film náš pomocník Digitalizace a zpřístupnění souboru krátkých filmů z 50. let představení projektového týmu Lucie Česálková editorka knihy a souboru DVD, ideová vedoucí projektu Je odbornou asistentkou

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

ZNÁSOBTE SVŮJ VLIV POKROČILÉ PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI VZHLEDEM K MAXIMALIZACI ÚČINKU NA POSLUCHAČE

ZNÁSOBTE SVŮJ VLIV POKROČILÉ PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI VZHLEDEM K MAXIMALIZACI ÚČINKU NA POSLUCHAČE ZNÁSOBTE SVŮJ VLIV POKROČILÉ PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI VZHLEDEM K MAXIMALIZACI ÚČINKU NA POSLUCHAČE Všichni jsme potencionálně svobodni naučit se tomu, co chceme, dělat to, co chceme, a stát se tím, čím chceme.

Více

Úspěch filmové produkce Akademie věd

Úspěch filmové produkce Akademie věd TISKOVÁ ZPRÁVA 18. 4. 2016 Úspěch filmové produkce Akademie věd Na letošním 51. ročníku mezinárodního festivalu populárně vědeckých filmů Academia film Olomouc se stal jedním z filmů nominovaných na na

Více

K ATALOG. www.all4bands.cz

K ATALOG. www.all4bands.cz K ATALOG verze 1.4, od 6. 4. 2015 PROMOTÉRSTR VÍ Prodej a propagace písní na platformě StarRizer Umístění písně na mezinárodní platformu StarRizer Propagace prodeje písně ZDARMA Máme licenci k nejrychlejší

Více

Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi.

Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi. MOBILNÍ LETNÍ KINO Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi. Letní kino je fenomén, který jde napříč generacemi. Téměř každý v nějakém byl nebo o něm alespoň slyšel od svých blízkých. Zážitek

Více

Evropský sociální výzkum

Evropský sociální výzkum Sociologický ústav Akademie věd ČR STEM Středisko empirických výzkumů Jilská 1, 110 00 Praha 1 Evropský sociální výzkum Doplňkový dotazník verze F-F2 A Listopad-prosinec 2002 Tazatel Kodér Děrovač Respondent

Více

Výroční zpráva Studio Ypsilon 2013

Výroční zpráva Studio Ypsilon 2013 Výroční zpráva Studio Ypsilon 2013 Hodnocení umělecké činnosti Studia Ypsilon v roce 2013 PREMIÉRY A OSTATNÍ DIVADELNÍ A PŘESAHOVÁ ČINNOST V CHRONOLOGICKÉM ŘAZENÍ První premiérou kalendářního roku 2013

Více

METODICKÝ LIST K FILMU. Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka

METODICKÝ LIST K FILMU. Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka METODICKÝ LIST K FILMU Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka NÁROD NÁCTILETÝCH PIJANŮ České děti a teenageři jsou na 4. místě v Evropě v pití alkoholu. 50 % českých

Více

DEVOD VOD KANÁL PRO DEBUTY KLUBOVÁ ONLINE PLATFORMA PRVNÍCH FILMŮ

DEVOD VOD KANÁL PRO DEBUTY KLUBOVÁ ONLINE PLATFORMA PRVNÍCH FILMŮ DEVOD VOD KANÁL PRO DEBUTY KLUBOVÁ ONLINE PLATFORMA PRVNÍCH FILMŮ VIZE První VOD platforma která distribuuje evropské debutové filmy. Smyslem platformy je upozorňovat na první filmy mladých a začínajících

Více

prezentace nového českého celovečerního filmu ze současnosti 1

prezentace nového českého celovečerního filmu ze současnosti 1 prezentace nového českého celovečerního filmu ze současnosti 1 Václav 2 Václav Producent : Jaroslav Bouček Scénář: Marek Epstein Kamera : Jakub Šimůnek Režie : Jiří Vejdělek 3 Václav Rozpočet filmu : 28

Více

pozitivní vlna www.ucimesepribehy.cz

pozitivní vlna www.ucimesepribehy.cz pozitivní vlna www.ucimesepribehy.cz Mediální a vzdělávací projekt s podporou ESF Hledáme POZITIVNÍ PŘÍKLADY aktivního občanství a vztahu k regionu a lokálnímu společenství na konkrétních příbězích konkrétních

Více

8668/16 ls/jpe/jhu 1 DG E - 1C

8668/16 ls/jpe/jhu 1 DG E - 1C Rada Evropské unie Brusel 10. května 2016 (OR. en) 8668/16 AUDIO 53 CULT 35 DIGIT 45 POZNÁMKA Odesílatel: Příjemce: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát Rady Výbor stálých zástupců

Více

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1,

Newsletter Baletu Národního divadla. Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, Newsletter Baletu Národního divadla 107 BŘEZEN 2019 Kontakt: Balet Národního divadla, Anenské nám. 2, Praha 1, www.narodni-divadlo.cz, balet@narodni-divadlo.cz Další premiéra je tu a nám zbývá poslední

Více

Naši nebo cizí? Židé v českém 20. století. Prezentace

Naši nebo cizí? Židé v českém 20. století. Prezentace Prezentace WEBINÁŘ O PROJEKTU MATERIÁLY PRO UČITELE PUBLIKACE ODDĚLENÍ PRO VZDĚLÁVÁNÍ A KULTURU ŽMP Otázka1 NAVŠTÍVILI JSTE V UPLYNULÝCH TŘECH LETECH ŽIDOVSKÉ MUZEUM V PRAZE? O PROJEKTU 2011-2013 PODPOŘENO

Více

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42

Fenomenální úspěch českého muzikálu Mefisto! Středa, 01 Květen :42 1 / 17 2 / 17 TakovýV Hybernia Soulu. Broadway května bude úspěch současné zaujal v mít Asii. žádný korejské v Soulu Ročně době muzikál ije manažery se premiéra korejská tuuž koná dlouho Mefista natolik,

Více

Terén Brna se stane Terénem

Terén Brna se stane Terénem CENTRUM EXPERIMENTÁLNÍHO DIVADLA, příspěvková organizace města Brna Tisková zpráva k zahájení činnosti nové platformy Terén Terén Brna se stane Terénem teren_tz.indd 1 25.06.19 15:31 1. 10. 2019 zahájí

Více