Pravidla: FLORBAL(unihokej) Základní skupiny se odehrají na zmenšených hřištích s počtem hráčů 4+1, finále 5+1, počet hráčů na soupisce max 10.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pravidla: FLORBAL(unihokej) Základní skupiny se odehrají na zmenšených hřištích s počtem hráčů 4+1, finále 5+1, počet hráčů na soupisce max 10."

Transkript

1 PŘEDBĚŽNÁ PRAVIDLA

2 Pravidla FLORBAL(unihokej) Hrací čas: 2x7 min Základní skupiny se odehrají na zmenšených hřištích s počtem hráčů 4+1, finále 5+1, počet hráčů na soupisce max 10. Pravidla: Změny: dle pravidel ČFBU přestupky a vulgární projev 1 min nesportovní chování vyloučení z turnaje Vyhlášení výsledků ihned po odehrání posledního zápasu Fotbal (piłka nożna) Kategorie: Kategorie II. - žáci tříd (hřiště ZŠ V Domcích) Kategorie III. - žáci tříd (stadion FK Trutnov) Kategorie IV. žáci tříd (stadion FK Trutnov) Technická ustanovení: Hraje se na polovině fotbalového hřiště,podle pravidel kopané, bez ofsajdového postavení. Počet hráčů na hřišti bude šest (5 + 1). Na soupisce max. 12 hráčů. Systém hry skupinový (dvě skupiny po čtyřech účastnících, dále semifinále, o 7. a 5. místo, o 3. místo a finále). Hrací doba 2 x 10 min. Družstva budou mít jednotné dresy.

3 KOLEČKOVÉ BRUSLE(roleczkowego) 1. třída Závod na 1 okruh (cca 300 m). Startuje se po jednotlivcích časovkovým způsobem. O vítězi rozhoduje výsledný čas v cíli třída Závod na 1 okruh (cca 300 m). Startuje se po jednotlivcích časovkovým způsobem. O vítězi rozhoduje výsledný čas v cíli třída Závod na 2 okruhy. Startuje se opět po jednotlivcích. Stejné i pro kat. dívek třída Soutěžící nejprve absolvují kvalifikační závod na 1 okruh. Z něj pak postoupí nejlepších 16 závodníků do čtvrtfinále, semifinále a finále. Do dalších bojů postupují vždy první dva závodníci rozjížděk. Startuje se po 4 závodnících dle nasazení (kriteriem nasazení jsou dosažené časy a pořadí závodníků). Závod se soupeřem se jede na 2 okruhy, finále pak na 3 okruhy. Vše je shodné i u kategorie dívek. Štafetu tvoří 2 chlapci a 2 dívky. Každý z nich absolvuje 1 okruh. Ve štafetách startují vždy dvě najednou podle rozlosování. O celkovém pořadí rozhoduje výsledný čas celého družstva třída Vše je shodné jako v předešlé kategorii. Pouze závod se soupeřem se jede na 3 okruhy, finále pak na 4 okruhy.

4 Plavání (pływacki) Kde: Trutnovské koupaliště Kdo: 1-3 HD 4-5 HD 6-7 HD 8-9 HD štafeta MIX Závodníci: 3 jednotlivci z každé školy v každé kategorii Štafety MIX I.st. (5D+5H) II.st.(4D+4H) z každého ročníku 1D, 1H Disciplíny: Pravidla: VZ 1.-5.tř. 25 m VZ 6.-9.tř. 50 m VZ štafeta MIX 1.-5.tř (10x25 m) VZ štafeta MIX 6.-9.tř (8x25 m) Dodržení 1 plaveckého stylu po celou dobu plavání Startovní povely 1. připravte se (na bloky, popř. do vody) 2. na místa (na okraj bloků, ve vodě přitáhnout k držadlu u bloku) 3. start hvizd startéra RAFTY (dračí lodě) Kde: Kdo: Posádky: Trať: Dolce 6-7 HD, 8-9 HD, Mix 6-9(3H+3D+1) 6 pádlařů + kormidelník Start 1.bójka 2.bójka cíl Startuje se ze břehu, žáci doběhnou k raftu, pádlo do ruky, společně nesou raft do vody a začínají pádlovat na 1. bójku. Po zdolání 2. bójky se vrací do cíle, vynesou raft na místo začátku závodu. Teprve tam závod končí. Pravidla: Lodě se během závodu nesmí křížit, nesmí bránit v průjezdu a nesmí narážet do ostatních lodí. Vítězí nejrychlejší loď. V případě neobjetí bóje či porušení pravidel bude posádka diskvalifikována.

5 PŘEHAZOVANÁ Hřiště je shodné s hřištěm na volejbal (9 x 18 m), čáry 5 cm široké jsou součástí hřiště. Síť je volejbalová, 1 m široká a 9,5 m dlouhá, výška sítě je 200 cm. Na hřišti je 6 hráčů (3 dívky + 3 chlapci) Družstvo Rozhodčí losuje spolu s kapitány družstev před zahájením utkání volbu podání a strany. Posuzuje, kdy je míč ve hře, kdy je dosaženo bodu a uděluje tresty za porušení pravidel. Utkání Se hraje na 2 vítězné sady. Jedna sada se hraje na 15 s rozdílem 2 bodů na konci sady. Není-li dosaženo dvoubodového rozdílu vyhrává družstvo, které první dosáhlo 17 bodů (17:16). Utkání zahajuje družstvo, které losem vyhrálo podání. (Družstvo, které vyhrálo los, vyhrává možnost volby, může si zvolit buď podání nebo stranu, zvolí-li podání, druhé družstvo si pak volí stranu) Způsob hry Míč je možno chytit rukama nebo odrazit kteroukoliv částí těla (i nohama). S míčem v rukou se smí udělat výkrok, je možné jej odehrát ve výskoku. K zahrání míče do pole soupeře má družstvo možnost max. 3 dotyků, chycení nebo odraz. Pokouší-li se více hráčů chytit míč, například chytí-li míč dvě hráčky současně, počítají se družstvu 2 dotyky. Míč musí přeletět přes síť mezi anténkami, nesmí se jich však dotknout. Hráči nesmějí vstoupit do soupeřova pole, přešlápnout středovou čáru. Smí se dotknout sítě /nikoliv do ní spadnout/, nesmí se však kteroukoliv částí těla dotknout pásky. Smeč Je prudké odehrání míče do soupeřova pole ve výskoku, a to jednoruč i obouruč. Smečovat mohou všechny hráči, hráči zadní se však musí odrážet až z obranného pole, tedy za 3m útočnou čarou. Blok Je vytvoření obranné hráze" z paží bránící hráčky (hráček) na síti tak, aby útok soupeřek (podání nelze blokovat) bud' neprošel přes síť nebo byl alespoň ztlumen. Blokovat mohou jen hráčky přední řady (2, 3, 4), a to samostatně nebo ve dvojici, případně trojici, jednoruč i

6 obouruč. Blok se nezapočítává do dotyků míče, takže kterákoliv z blokujících hráček může bezprostředně po bloku hrát znovu, nebo míč zpracuje další spoluhráčka. V obou případech se až tento zásah počítá jako první dotyk míče. Blokující mohou přesahovat rukama přes síť, nesmějí se však dotknout pásky a rovněž se nesmějí míče dotknout dříve, než provedou soupeřky útok. Zisk bodu Získává jej družstvo, které svým podáním nebo útokem způsobí, že soupeři spadne míč na zem do vlastního hracího pole nebo jej sice zpracuje, ale tak, že spadne na zem mimo hrací plochu soupeře. Chyba je i dotyk míče cizího tělesa nebo anténky. Každá chyba soupeře je zisk bodu a současně i zisk podání, jestliže předtím podával soupeř. Chyby ve hře Hráč se dotkne pásky. Hráč překročí střední čáru, nebo se dotkne soupeřova pole rukama. Hráč ze zadní řady blokuje. Hráč zadní řady hraje v předním poli do soupeřova pole. Hráč hraje míč dvakrát za sebou (kromě při bloku). Míč se dotkne země nebo nějakého předmětu. Míč je zahrán do autu. Družstvo hraje s míčem po čtvrté. Míč není podán správně (projde pod sítí, je podán do autu). Ve hře je na hřišti více než 6 hráčů. Družstvo nepodává podle pořádku nebo podá s přešlapem zadní čáry. Kdokoliv z družstva se chová neslušně nebo nesportovně.

7 Gymnastika - SHYBY technické a materiální zabezpečení shyby jsou přechody z visu s napjatými pažemi do visu se skrčenými pažemi cvik se provádí na doskočné hrazdě s držení rukou podhmatem pod hrazdou je umístěna žíněnka základní poloha na povel rozhodčího zaujme závodník postavení pod hrazdou naskočí na žerď hrazdy do visu o napjatých pažích (může být vysazen s dopomoci), uchopí ji rukama s držením podhmatem a zkříží nohy šířka úchopu rukou je libovolná na povel rozhodčího zahájí cvičení popis cvičení závodník z visu s napjatými pažemi se plynulým a současným pohybem obou paží přemístí do visu o skrčených pažích (shybu), jeho dolní čelist musí být nad úrovní žerdě hrazdy a zpět plynulým a současným pohybem obou paží se spustí do visu s napjatými pažemi krajní polohy cviku: dolní vis na doskočné hrazdě s napjatými pažemi horní vis na doskočné hrazdě se skrčenými pažemi, dolní čelist nad úrovní žerdě hrazdy v dolní poloze cviku je povinná výdrž (jedna sekunda) přemístění z dolní do horní polohy se počítá jako jeden pokus každý pokus začíná s klidového vyvěšeného visu závodník pokračuje v opakovaní pokusů, cvičení není časově omezeno pohyb směrem vzhůru musí být veden ve svislé rovině dané žerdí hrazdy, bez jakýchkoliv doprovodných pohybů nohou a pánve či rozkmitání hrazdy a houpání šířka úchopu rukou se během cvičení nesmí měnit / při sjetí prstů není chybou obnovení pevného držení tyče hrazdy / ukončení cvičení závodník ukončí svůj výkon seskokem z hrazdy pokud závodník nemá předpoklady pokračovat dále ve cvičení vydá rozhodčí povel k ukončení cvičení neplatný pokus závodník se v dolní poloze nevyvěšuje z ramen do napnutých paží nepřitáhne se do shybu tak vysoko, aby dolní čelist byla nad úrovní žerdě hrazdy ve shybu se zavěšuje bradou o hrazdu nerovnoměrně se přitahuje do shybu, pravá paže v záběru střídá levou a opačně pomáhá si švihem nohou (předkopnutím), skrčením kolen směrem k hrudníku, nebo doprovodnými pohyby pánve rozkmitává žerď hrazdy při spouštění z horní polohy

8 v dolní poloze nedodržuje výdrž rozpojí zkřížené nohy v průběhu cvičení mění šířku úchopu rukou Stolní fotbal Kdo: Dvojice bez omezení, Pravidla stolního fotbálku 1. Vítěz z duelu Kámen-nůžky- papír(1x) si vybírá stranu a barvu hráčů, míček vhazuje družstvo, na jehož straně se nachází otvor pro vhození. 2. Hra začne vhozením míče přes vhazovací otvor. 3. Hráči u stolního fotbalu pohybujete pomocí rukojetí. 4. Přetáčení tyče je proti pravidlům. 5. Pokud hrajete v týmu (více než jeden hráč na každé straně stolního fotbalu), nesmí hráči měnit pozice, dokud nepadne gól. 6. Hráč boduje, pokud se míč dostane do branky. 7. Zvedání, strkání a třepání se stolním fotbalem je proti pravidlům. Je možno jen pokud je míč v mrtvém bodě a pouze s celým stolem nikoli zvedání pomocí tyčí. 8. V mrtvém bodě je pokud žádný hráč na míč nedosáhne. Pouze v tomto případě se může hrací stůl lehce nadzvednout ( kratší strana u místa mrtvého bodu) a to ze spodu stolu, nikoli za kryt. 9. Hra Stolní fotbal je určena pouze pro 2-4 osoby. 10.Nehrající osoby jsou v dostatečně bezpečné vzdálenosti od stolu tak, aby nebránily hrajícím ve hře, neponičily hrací stůl a svým chováním nezpůsobily zranění sobě či ostatním. NESMÍTE * křičet, používat vulgárních výrazů, rozčilovat se, hádat se * ničit hrací zařízení, odcizovat hrací míče atd. Škola jako pořadatel si vyhrazuje právo na vyloučení z turnaje při nedodržování pravidel této soutěže. Hrací systém: Hraje se na jeden set do 10 gólů, rozhoduje: počet vítězství(3 body), aktivní scóre( rozdíl vstřelených a obdržených branek), vstřelené branky, obdržené branky, los.

9 STOLNÍ TENIS Prezentace: 9,30-9,45 hod., 10,00 zahájení turnaje Kategorie: jednotlivci 6.-7.tř. dívky ( max.3 hráčky za školu) 6.-7.tř. chlapci ( max.3 hráči za školu) 8.-9.tř. dívky ( max.3 hráčky za školu) 8.-9.tř. chlapci ( max.3 hráči za školu) družstva-čtyřhra 6.-7.tř. 1dívka, 1chlapec ( max.2 družstva za školu) 8.-9.tř. 1.dívka, 1 chlapec ( max.2 družstva za školu) Přihlášky: Tech.ustanovení: do na Hraje se podle pravidel stolního tenisu. Zápas se bude hrát na dvě vítězné sady. Sadu vyhraje hráč, nebo dvojice který(á) jako první získá 11 bodů, vyjma případ, kdy oba hráči, nebo obě dvojice získají 10 bodů, potom vyhraje sadu ten hráč nebo dvojice, který(á) jako první získá vedení o 2 body. Systém soutěže bude upřesněn podle počtu účastníků. Každý hráč musí mít vlastní pálku na stolní tenis. STŘELBA ZE VZDUCHOVKY Jedná se o soutěž jednotlivců ve střelbě ze vzduchovky na sklopné terče Čas: kategorie D/H 8:30-10:00 kategorie D/H 10:30-12:00 Systém soutěže bude určen podle počtu přihlášených. Každou školu mohou reprezentovat max. 3 žáci v dané kategorii. Vzduchovky a střelivo zajistí pořadatel Střílet se bude vleže ze vzdálenosti 8m (ml.ž) a 10m (st.ž.) Pušky zn. Slavia 631 Po nezbytné instruktáži a poučení o bezpečnosti při střelbě předpokládáme, že každý soutěžící bude mít 3 nástřelné a 10 soutěžních střel. Vítězem se stane střelec s největším počtem úspěšných zásahů. S ohledem na maximální bezpečnost při soutěži je bezpodmínečně nutný pedagogický doprovod z každé školy. Ten zodpovídá za bezproblémové chování svých žáků po celou dobu soutěže.

10 Gymnastika - ŠPLH technické a materiální zabezpečení šplh se provádí s přírazem nohou a se startem ze stoje cílová značka je ve výši 4,5m od podložky zahájení pokusu na povel rozhodčího se závodník postaví k lanu - tyči, uchopí jednou rukou, druhá je v připažení startuje se na zvukový signál předčasný start posuzuje startér a rozhodčí u lana popis pokusu - pohyb rukou i nohou je libovolný pokus končí dotykem ruky na cílovou značku závodník má dva pokusy, započítává se lepší čas časy se měří ručními stopkami s přesností na setiny sekundy, od zvukového signálu do okamžiku, kdy ruka závodníka dosáhne na nebo nad cílovou značku naměřený čas se pro hodnocení zaokrouhlí na desetiny sekundy, a to vždy směrem nahoru neplatný pokus předčasně odstartuje dvakrát v jednom pokusu neukončí pokus dotykem ruky na cílovou značku nebo lana nad cílovou značkou ATLETIKA (lekka atletyka) Atletické soutěže budou probíhat dle pravidel atletiky. Sprint (50, 60 m) Každý žák absolvuje kvalifikační sprinterský závod (dle rozlosování). Nejlepší 4 sprinteři (dle dosažených časů) pak absolvují finálový závod. V případě rovnosti časů v kvalifikačním závodě proběhne ještě semifinálový závod. Skok daleký Každý startující absolvuje 3 úvodní pokusy. 6 nejlepších závodníků pak postupuje do finále k závěrečnému pokusu. Skok vysoký Každý startující má k dispozici maximálně 10 pokusů, na každé postupové výšce však pouze 2 opravné. Začátek soutěže (1. postupovou výšku) může žák zvolit dle svého uvážení. Hody, vrhy Hody žáci I. st. absolvují 3 pokusy v hodu medicimbálem. Váha míče je 2 kg. Hází se obouruč - vrchem. Žák může k pokusu využít celý vrhačský kruh.

11 Nejlepších 6 postupuje do finále k závěrečnému pokusu. Vrhy vrhá se 3 kg (dívky), 4 kg (chlapci) koulí. Pokud žák hodí (postavení lokte a zápěstí), pokus nebude uznán. Nejlepších 6 postupuje do finále k závěrečnému pokusu. Běhy (ostatní) Ostatní běhy 250, 500, 1000, 1500 m se běží jako závody s hromadným startem. Štafety Závody štafet absolvuje pouze kat a tříd. Štafetu tvoří vždy 2 chlapci a 2 děvčata příslušné kategorie. Každý člen štafety absolvuje 1 okruh na atletické dráze (250 m). První člen štafety běží okruh ve své dráze. Štafety běží maximálně 4 družstva najednou. Maratón Absolvují pouze obě kategorie a tříd. Poběží se minimaraton (přibl. 2 km) Start a cíl stadion. Trať chodníky, polní cesta, asfalt, atletická dráha. VYBÍJENÁ Místo konání: Prezentace: Kategorie: tělocvična ZŠ R.Frimla 8,00-8,15 hodin; 8,30 zahájení turnaje kat tř.: smíšená družstva 5 chlapců, 5 dívek, max. 2 náhradníci :1 dívka, 1 chlapec dívka střídá dívku, chlapec střídá chlapce Tech. ustanovení: Hraje se podle pravidel vybíjené vydaných v roce 1999, v případě potřeby kontaktujte ZŠ R.Frimla - M.Kočanovou nebo pravidla naleznete na stránkách: Družstva musí mít jednotné dresy. Systém soutěže bude upřesněn podle počtu účastníků.

12 GYMNASTIKA Akrobacie třída Sestava se skládá z 3. povinných prvků a max. 2 nepovinných. Povinné prvky: - kotoul vpřed - kotoul vzad - stoj na rukou Všechny povinné prvky mohou být zacvičeny v různých variantách (např. stoj na rukou s přechodem do kotoulu vpřed, kotoul vzad do stoje rozkročného, kotoul letmo...) Nepovinné prvky maximálně dva (dle možností a schopností žáků) Bodování každý povinný prvek = 1 bod (max.) nepovinný prvek = 0,5 bodů (max.) třída Sestava shodná s kategorií předešlou, pouze místo kotoulu vpřed - kotoul letmo třída Sestava shodná s předešlou kategorií, pouze místo stoj na rukou - stoj na rukou s přechodem do kotoulu vpřed. Navíc ještě přidán váhový cvik (stoj na hlavě, holubička atd.) výdrž 3 s. Kotoul vzad je možné provádět i se zášvihem. Sestavy jsou shodné pro kategorii dívek i chlapců. Bodové srážky dle pravidel gymnastiky.

13 GYMNASTIKA Hrazda třída Sestava se skládá ze 3. povinných prvků: - Výmyk (těžší varianta odrazem snožmo) - toč (libovolný jízdmo, vzad, vpřed) - sešin vpřed, nebo podmet Výška hrazdy po ramena. Každý prvek je hodnocen maximálně 1 bodem. Bodové srážky dle pravidel gymnastiky. Sestavy jsou shodné pro kategorii chlapců i děvčat. Přeskok třída Každý startující bude mít dva soutěžní přeskoky a) roznožka b) skrčka Skáče se přes kozu, při roznožce nadél, při skrčce našíř. Oddálení můstku je žádoucí. Výška kozy je jednotná. Oddálení můstku dle individuálních schopností. Hodnocen je i zášvih. Za každý přeskok může startující získat maximálně 3 body. Známky z jednotlivých přeskoků se pak sčítají. Přeskok je shodný pro kategorii chlapců i dívek.

Míčové hry. Přehazovaná - pravidla

Míčové hry. Přehazovaná - pravidla Míčové hry Přehazovaná - pravidla http://www.oknet.cz/jiki/sport/site/prehaz.htm Pravidla jsou stejná jako u volejbalu (počítání, střídání, změny postavení, hráči přední a zadní řady atd.), ale míč se

Více

Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E Krajské finále v Přehazované kat. III - dívky 16. dubna 2018 Hostinné

Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E Krajské finále v Přehazované kat. III - dívky 16. dubna 2018 Hostinné Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E Krajské finále v Přehazované kat. III - dívky 16. dubna 2018 Hostinné Soutěž: Pořadatel: Typ C vyhlášená KR AŠSK ČR Královéhradeckého

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0767 Šablona: III/2 3. č. materiálu: VY_ 32_INOVACE_168 Jméno autora: Mgr. Josef Kuttner Třída/ročník:

Více

I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE

I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE Pravidla, soutěžní a disciplinární řád pro školní soutěže v silovém čtyřboji KATEGORIE V. CHLAPCI SŠ I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE DEFINICE Silový čtyřboj je zaměřen na rozvoj všestranně silových schopností

Více

Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E. okresního kolo v přehazované kat. II. smíšená - SLZŠ junior

Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E. okresního kolo v přehazované kat. II. smíšená - SLZŠ junior Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E okresního kolo v přehazované kat. II. smíšená - SLZŠ junior 30. ledna 2019 smíšená Hostinné Asociace školních sportovních klubů ČR

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0767 Šablona: III/2 3. č. materiálu: VY_ 32_INOVACE_167 Jméno autora: Mgr. Josef Kuttner Třída/ročník:

Více

I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE

I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE Pravidla, soutěžní a disciplinární řád pro školní soutěže v silovém čtyřboji KATEGORIE V. CHLAPCI SŠ I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE DEFINICE Silový čtyřboj je zaměřen na rozvoj všestranně silových schopností

Více

PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE

PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE Pro soutěže AŠSK ČR I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE KATEGORIE V. CHLAPCI SŠ příloha č.1 příloha č.2 příloha č.3 příloha č.4 soutěžní protokol tabulka pro výpočet hmotnosti činky

Více

I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE

I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE Pravidla, soutěžní a disciplinární řád pro školní soutěže v silovém čtyřboji I. PRAVIDLA SILOVÉHO ČTYŘBOJE KATEGORIE V. DÍVKY SŠ DEFINICE Silový čtyřboj je zaměřen na rozvoj všestranně silových schopností

Více

P R O P O Z I C E. krajského kola Poháru AŠSK ČR V SILOVÉM VÍCEBOJI SŠ. chlapci. Mladá Boleslav 3.dubna 2012

P R O P O Z I C E. krajského kola Poháru AŠSK ČR V SILOVÉM VÍCEBOJI SŠ. chlapci. Mladá Boleslav 3.dubna 2012 Asociace školních sportovních klubů České republiky P R O P O Z I C E krajského kola Poháru AŠSK ČR V SILOVÉM VÍCEBOJI SŠ chlapci Mladá Boleslav 3.dubna 2012 Pohár AŠSK ČR Silový víceboj SŠ chlapci strana

Více

12. ročník mistrovské soutěže České republiky o nejzdatnější mládež a střední školu (kvalifikační internetové kolo) PROPOZICE

12. ročník mistrovské soutěže České republiky o nejzdatnější mládež a střední školu (kvalifikační internetové kolo) PROPOZICE 12. ročník mistrovské soutěže České republiky o nejzdatnější mládež a střední školu (kvalifikační internetové kolo) PROPOZICE 1. Základní údaje o soutěži (internetové kolo) Datum konání: od 20. ledna 2015

Více

Požadavky zkoušky z předmětu Základy pohybových dovedností - PXVP studijní program Učitelství 1. stupeň základních škol

Požadavky zkoušky z předmětu Základy pohybových dovedností - PXVP studijní program Učitelství 1. stupeň základních škol Požadavky zkoušky z předmětu Základy pohybových dovedností - PXVP studijní program Učitelství 1. stupeň základních škol I. Plavání 1.40 m znak se startem a obrátkou (hodnocena technika plaveckého způsobu,

Více

11. ročník 2009 / 2010

11. ročník 2009 / 2010 Místo : Moravský Beroun Datum : 5.6.2010 SO v 8:00 Výsledková listina sedmého hracího dne 17. disciplína Střelba ze vzduchovky Hodnocení : Jednotlivci Pravidla : Střílí se na klasické terče ze vzdálenosti

Více

2. Maturitní zkouška ze specializace se skládá ze dvou částí konaných praktickou a ústní formou.

2. Maturitní zkouška ze specializace se skládá ze dvou částí konaných praktickou a ústní formou. SMĚRNICE PRO HODNOCENÍ MATURITNÍ ZKOUŠKY Z DRAMATICKÉ VÝCHOVY SPECIALIZACE, HUDEBNÍ VÝCHOVY SPECIALIZACE, VÝTVARNÉ VÝCHOVY SPECIALIZACE, TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU Číslo jednací: SPSSZS/ /2015 Platnost od:

Více

SMĚRNICE K MATURITNÍ ZKOUŠCE Z DRAMATICKÉ VÝCHOVY SPECIALIZACE, HUDEBNÍ VÝCHOVY SPECIALIZACE, VÝTVARNÉ VÝCHOVY SPECIALIZACE, TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU

SMĚRNICE K MATURITNÍ ZKOUŠCE Z DRAMATICKÉ VÝCHOVY SPECIALIZACE, HUDEBNÍ VÝCHOVY SPECIALIZACE, VÝTVARNÉ VÝCHOVY SPECIALIZACE, TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU SMĚRNICE K MATURITNÍ ZKOUŠCE Z DRAMATICKÉ VÝCHOVY SPECIALIZACE, HUDEBNÍ VÝCHOVY SPECIALIZACE, VÝTVARNÉ VÝCHOVY SPECIALIZACE, TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU Číslo jednací: SPSSZS/1906/2017 Platnost od: 1. 11.

Více

BOGI CUP. Tel.: Tel.: organizátor BOGI SPORT klub, z. s.

BOGI CUP.   Tel.: Tel.: organizátor BOGI SPORT klub, z. s. Michal Házl Mgr. Patrik Zeman Tel.: 608 608 466 Tel.: 724 918 604 E-mail: info@bogi-sport.cz Přihlášky: zasílat elektronicky do 5. 10. 2018 na e-mail: info@bogi-sport.cz. Prezentace: soupisky nejdříve

Více

9. ročník mistrovské soutěže České republiky o nejzdatnější mládež a střední školu PROPOZICE

9. ročník mistrovské soutěže České republiky o nejzdatnější mládež a střední školu PROPOZICE 9. ročník mistrovské soutěže České republiky o nejzdatnější mládež a střední školu PROPOZICE 1. Základní údaje o soutěži Datum konání: středa 13. červen 2012 Místo konání: Čelákovice, budova Základní školy,

Více

Kritéria maturitní zkoušky z volitelného předmětu tělesná výchova. Maturitní zkouška je složena ze 2 částí A/ praktické B/ teoretické

Kritéria maturitní zkoušky z volitelného předmětu tělesná výchova. Maturitní zkouška je složena ze 2 částí A/ praktické B/ teoretické Kritéria maturitní zkoušky z volitelného předmětu tělesná výchova Maturitní zkouška je složena ze 2 částí A/ praktické B/ teoretické A/ praktická část 2013/2014 GYMNASTIKA 1. test: Akrobatická sestava

Více

Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Vyučovací předmět: Tělesná výchova Ročník: 6.

Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Vyučovací předmět: Tělesná výchova Ročník: 6. Ročník: 6. - při vytrvalosti uplatní vůli rozvijí dynamiku a rychlost - zvládá techniky nových atletických disciplín získané dovednosti uplatní jako reprezentant školy zejména v Poháru rozhlasu a Přespolním

Více

Kritéria maturitní zkoušky z volitelného předmětu tělesná výchova. Maturitní zkouška je složena ze 2 částí A/ praktické B/ teoretické

Kritéria maturitní zkoušky z volitelného předmětu tělesná výchova. Maturitní zkouška je složena ze 2 částí A/ praktické B/ teoretické Kritéria maturitní zkoušky z volitelného předmětu tělesná výchova Maturitní zkouška je složena ze 2 částí A/ praktické B/ teoretické A/ praktická část 2013 GYMNASTIKA 1. test: Akrobatická sestava Popis

Více

hl. trenér Zuzana Radostová KV Aréna, Západní 1812/73, Karlovy Vary

hl. trenér Zuzana Radostová KV Aréna, Západní 1812/73, Karlovy Vary Pořadatel HC Energie ročníky 2008 a 2010 vedoucí 2008 Michal Bednář 777 857 858, michalbednar1@seznam.cz vedoucí 2010 Jiří Vrbas 604 368 000, vrby71@gmail.com hl. trenér Zuzana Radostová - 774 220 297

Více

NEOFICIÁLNÍ MISTROVSTVÍ SVĚTA AMATÉRSKÝCH POSÁDEK. Pravidla závodu - Festival Dračích lodí Znojmo a Burčáku

NEOFICIÁLNÍ MISTROVSTVÍ SVĚTA AMATÉRSKÝCH POSÁDEK. Pravidla závodu - Festival Dračích lodí Znojmo a Burčáku Pravidla závodu - Festival Dračích lodí Znojmo a Burčáku 2017 30. 09. 2017 OBSAH PRAVIDEL 1. SEZNAM ZÁVODNÍCH TRATÍ 2. KATEGORIE 3. REPREZENTAČNÍ DRES 4. POPIS JEDNOTLIVÝCH TRATÍ Závody jsou určeny pro

Více

ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA

ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA ROZPIS OBLASTNÍ KVALIFIKACE (OSSH) V HÁZENKÁŘSKÉM DESETIBOJI V KATEGORII MLADŠÍHO ŽACTVA 1. Systém soutěže Házenkářský desetiboj je jednorázová soutěž všestrannosti družstev organizovaná komisí mládeže

Více

S i l o v ý č t y ř b o j (dorostenci) Č t y ř b o j z d a t n o s t i (dorostenky) P R O P O Z I C E

S i l o v ý č t y ř b o j (dorostenci) Č t y ř b o j z d a t n o s t i (dorostenky) P R O P O Z I C E Asociace školních sportovních klubů České republiky Školní sportovní klub při SŠ polytechnické, Jílová, Brno Školní sportovní klub při SOŠ OOM, Zoubkova, Brno P R O P O Z I C E přeboru Brna a finále JIM

Více

Kritéria přijímacího řízení

Kritéria přijímacího řízení Kritéria přijímacího řízení Obor: 68-42-M/01 Bezpečnostně právní činnost 1. Jednotné testy z českého jazyka a matematiky - maximálně 60 bodů. Přepočet na školní Body jednotného testování Přepočet na školní

Více

gymnastická dvojčata aneb ve dvou se to lépe cvičí

gymnastická dvojčata aneb ve dvou se to lépe cvičí gymnastická dvojčata aneb ve dvou se to lépe cvičí DATUM: NEDĚLE 20.1.2019 POŘADATEL: GT ŠESTAJOVICE, z.s MÍSTO: Sportovní hala Šestajovice, U Váhy 1000, 25092 Šestajovice I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ a) Přihlášky:

Více

Kritéria pro 2. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2018/2019

Kritéria pro 2. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2018/2019 Kritéria pro 2. kolo přijímacího řízení pro školní rok 2018/2019 Obor: 68-42-M/01 Bezpečnostně právní činnost 1. Jednotné testy z českého jazyka a matematiky - maximálně 60 bodů. Přepočet na školní body

Více

Tělesná výchova tercie chlapci (ŠVP)

Tělesná výchova tercie chlapci (ŠVP) GYMNÁZIUM OSTRAVA ZÁBŘEH, VOLGOGRADSKÁ 6A Mgr. Jiří Surma Tematické plány pro školní rok 2018/2019 Tělesná výchova tercie chlapci (ŠVP) ŠVP (tercie chlapci) hodinová dotace: 99 hodin (3 hodiny týdně) :

Více

Oranžový minivolejbal

Oranžový minivolejbal Žlutý minivolejbal 1.1. Hrací plocha 1.1.1. Rozměry: 4,5 m x 9 m, 1.1.2. Výška sítě: 1,95 m, 1.1.3. Míč: Odlehčený volejbalový míč velikosti 4 (např: Gala Pro-Line Mini BV 4051 S váha 180-200 g). 1.2.

Více

SPORTOVNÍ DISCIPLÍNY. VOLEJBAL M (Jan Heroudek) Kategorie: muži (4+4 náhradníci, nastoupit může i žena)

SPORTOVNÍ DISCIPLÍNY. VOLEJBAL M (Jan Heroudek) Kategorie: muži (4+4 náhradníci, nastoupit může i žena) SPORTOVNÍ DISCIPLÍNY VOLEJBAL M (Jan Heroudek) Kategorie: muži (4+4 náhradníci, nastoupit může i žena) Pravidla: Hraje se dle pravidel volejbalu a na nezmenšeném hřišti. Základní část se hraje ve dvou

Více

TĚLESNÁ VÝCHOVA. - Základní zásady bezpečného pohybu a chování při tělesné výchově

TĚLESNÁ VÝCHOVA. - Základní zásady bezpečného pohybu a chování při tělesné výchově Průběžně osvojované vědomosti a dovednosti: TĚLESNÁ VÝCHOVA - Základní zásady bezpečného pohybu a chování při tělesné výchově - Základní pojmy spojené s osvojovanými činnostmi - Základní organizační činnosti

Více

gymnastická dvojčata aneb ve dvou se to lépe cvičí

gymnastická dvojčata aneb ve dvou se to lépe cvičí gymnastická dvojčata aneb ve dvou se to lépe cvičí DATUM: NEDĚLE 22.1.2017 POŘADATEL: GT ŠESTAJOVICE, z.s MÍSTO: Sportovní hala Šestajovice, U Váhy 1000, 250 92 Šestajovice I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ a) Přihlášky:

Více

Fotbal. Počet hráčů v přihlášeném týmu: Pravidla. Hrací doba 1 x 15 minut

Fotbal. Počet hráčů v přihlášeném týmu: Pravidla. Hrací doba 1 x 15 minut Fotbal Hrací doba 1 x 15 minut Počet hráčů v přihlášeném týmu: Minimální počet hráčů v týmu je 5 (viz pravidla), maximální počet je 9. Maximum je zde z důvodu omezeného počtu medailí (9ks/oceněný tým).

Více

SPORTOVNÍ GYMNASTIKA

SPORTOVNÍ GYMNASTIKA SPORTOVNÍ GYMNASTIKA Pořadatel: Organizátor: Místo konání: Kategorie: Ceny: Sestavy: TJ TŽ Třinec oddíl sportovní gymnastiky Radomír Sliž Tel.: 731 376 703 E-mail: slizr@seznam.cz gymnastická hala STaRS

Více

Tento malý průvodce českou házenou byl inspirován z velké části knihou Hrajte s námi českou házenou, Mašita A., z které jsou použity texty a

Tento malý průvodce českou házenou byl inspirován z velké části knihou Hrajte s námi českou házenou, Mašita A., z které jsou použity texty a Abeceda české házené aneb hrajte s námi českou házenou Tento malý průvodce českou házenou byl inspirován z velké části knihou Hrajte s námi českou házenou, Mašita A., z které jsou použity texty a ilustrace.

Více

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U13:

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U13: Propozice - Ondrášovka Cup 2016-17 v kategorii U13: 1. Pořadatel: ONDRÁŠOVKA a.s., FAČR, SKFS www.ondrasovkafotbal.cz A. Všeobecná ustanovení 2. Hlavní koordinátoři turnajů: Roman Vonášek - sekretář mládeže

Více

Tělesná výchova pro 1. ročník

Tělesná výchova pro 1. ročník 1V2, 1V4, 1V5 1V2, 1V3, 1V4, 1V5 Sportovní hry 1V1, 1V2,1V3, 1V4, 1V5 Kondiční a relaxační cvičení 1V4, 1V5 Tělesná výchova pro 1. ročník výstupy okruh učivo mezipředmětové vztahy poznámky dodržuje přesně

Více

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ STŘELECKÉHO VÍCEBOJE VE STŘELBĚ ZE VZDUCHOVÝCH ZBRANÍ. TECHNICKÁ PRAVIDLA SBTS ČR číslo 8.

PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ STŘELECKÉHO VÍCEBOJE VE STŘELBĚ ZE VZDUCHOVÝCH ZBRANÍ. TECHNICKÁ PRAVIDLA SBTS ČR číslo 8. PRAVIDLA A POSTUPY PŘI PŘÍPRAVĚ A HODNOCENÍ STŘELECKÉHO VÍCEBOJE VE STŘELBĚ ZE VZDUCHOVÝCH ZBRANÍ TECHNICKÁ PRAVIDLA SBTS ČR číslo 8. 1. DEFINICE Střelecký víceboj je sportovní střelba ze vzduchových zbraní

Více

Kritéria pro 2. kolo přijímacího řízení

Kritéria pro 2. kolo přijímacího řízení Kritéria pro 2. kolo přijímacího řízení Obor: 68-42-M/01 Bezpečnostně právní činnost 1) Jednotné testy z českého jazyka a matematiky - maximálně 20 bodů Jedná se o zkušební státní zkoušky, které zabezpečuje

Více

AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015

AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015 AIR-HOCKEY SCHÉMA SOUTĚŽÍ V ROCE 2015 Český svaz Air-hockey, o.s. vyhlašuje schéma soutěží jednotlivců a družstev pro sezónu 2015. Jednotlivci i celá hráčská uskupení se mohou do soutěží zapojit účastnicky

Více

- topografie- orientace na mapě

- topografie- orientace na mapě Ročník: 6. - aktivně vstupuje do organizace svého pohybového režimu, některé pohybové činnosti zařazuje pravidelně a s konkrétním účelem - usiluje o zlepšení své tělesné zdatnosti a z nabídky zvolí vhodný

Více

Souborné zkoušky z předmětů SHA a GYM. Školní rok: 2016/ B EPSM

Souborné zkoušky z předmětů SHA a GYM. Školní rok: 2016/ B EPSM Souborné zkoušky z předmětů SHA a GYM Školní rok: 2016/2017 3. B EPSM POKYNY V Neveklově dne 24. 5. 2017 Vypracoval: Bc. Matěj Rašovský 1 ÚVOD Žáci v rámci svého oboru Ekonomika a podnikání Sportovní management

Více

27. února 2014 Starší žáci ročníku 1999 a mladší

27. února 2014 Starší žáci ročníku 1999 a mladší FOTBALOVÁ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Víceúčelová sportovní hala Opava 27. února 2014 Starší žáci ročníku 1999 a mladší Okresní fotbalový svaz Opava

Více

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Sportovní hry košíková, odbíjená, florbal, házená; gymnastika Rozvoj pohybových schopností a dovedností v daných sportovních odvětvích a zvyšování fyzické zdatnosti.

Více

HODNOCENÍ VOLNÝCH SESTAV SG

HODNOCENÍ VOLNÝCH SESTAV SG HODNOCENÍ VOLNÝCH SESTAV SG Hodnotí se, v případě, že sestava obsahuje předepsaný počet prvků a skladební požadavky uvedené u jednotlivých nářadí (pokud uvedeny jsou). Nezáleží na obtížnosti prvků, hodnotí

Více

O pohár starosty Bíliny Josefa Horáčka Ročník 2005 a mladší

O pohár starosty Bíliny Josefa Horáčka Ročník 2005 a mladší HC DRACI BÍLINA oddíl ledního hokeje Litoměřická 904, 418 01 Bílina ========================================================= IČ ČSLH: 050901 Mgr. René Štěpánek, prezident oddílu HC Draci Bílina O pohár

Více

ZÁVODNÍ SESTAVY SPORTOVNÍ GYMNASTIKY MUŽSKÉ SLOŽKY

ZÁVODNÍ SESTAVY SPORTOVNÍ GYMNASTIKY MUŽSKÉ SLOŽKY ZÁVODNÍ SESTAVY SPORTOVNÍ GYMNASTIKY MUŽSKÉ SLOŽKY Tyto sestavy jsou platné pro členy České asociace Sport pro všechny a České obce sokolské od 1. září 2013. Vycházejí ze schválených závodních sestav sportovní

Více

PROPOZICE. Okresní finále Sportovní ligy škol ve florbalu. kategorie II. ZŠ otevřená čtvrtek 21. března 2019

PROPOZICE. Okresní finále Sportovní ligy škol ve florbalu. kategorie II. ZŠ otevřená čtvrtek 21. března 2019 PROPOZICE Okresní finále Sportovní ligy škol ve florbalu kategorie II. ZŠ otevřená čtvrtek 21. března 2019 A. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Pořadatel: Dům dětí a mládeže a ZpDVPP, Ústí nad Labem, p.o., Okresní

Více

Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E 160 17 Praha 6, Zátopkova 100/2, tel./fax: 242 429 260, e-mail: cgf@cstv.cz

Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E 160 17 Praha 6, Zátopkova 100/2, tel./fax: 242 429 260, e-mail: cgf@cstv.cz Č E S K Á G Y M N A S T I C K Á F E D E R A C E 160 17 Praha 6, Zátopkova 100/2, tel./fax: 242 429 260, e-mail: cgf@cstv.cz ZÁVODNÍ PROGRAM MUŽSKÝCH SLOŽEK ve sportovní gymnastice Vydání platné od 1. 1.

Více

1. Sprint na 60 m (jeden pokus v jednom dni) 2. Skok do dálky z rozběhu (tři pokusy v jednom dni)

1. Sprint na 60 m (jeden pokus v jednom dni) 2. Skok do dálky z rozběhu (tři pokusy v jednom dni) 1. Sprint na 60 m Z nízkého startu, podle pravidel atletiky platných od 1. 1. 2010, startování jako ve vícebojích, tj. po prvním chybném startu musí být varováni všichni závodníci v daném běhu. Kdo zaviní

Více

Propozice turnaje MINI žáků FK Bolatice

Propozice turnaje MINI žáků FK Bolatice Fotbalový klub Bolatice Opavská 45, 747 23 Bolatice web: fotbal.bolatice.cz, email: FK.Bolatice@seznam.cz Propozice turnaje MINI žáků FK Bolatice Název akce: Termín akce: Zahájení akce: O pohár starosty

Více

TURNAJ PŘÍPRAVKY V MALÉ KOPANÉ ================================================================

TURNAJ PŘÍPRAVKY V MALÉ KOPANÉ ================================================================ TURNAJ PŘÍPRAVKY V MALÉ KOPANÉ ================================================================ SKUPINA č.a FULNEK 1 2 3 4 5 body Skore pořadí 1- FULNEK 9. 2- ODRY 2. 3-BARTOŠOVIC 20 4- STUDÉNKA 1 5- DĚRNÉ

Více

Propozice turnaje starší přípravky FK Bolatice

Propozice turnaje starší přípravky FK Bolatice Fotbalový klub Bolatice, z.s. Opavská 131/45, 747 23 Bolatice web: fotbal.bolatice.cz, email: FK.Bolatice@seznam.cz Propozice turnaje starší přípravky FK Bolatice Název akce: Termín akce: Zahájení akce:

Více

PROPOZICE SILOVÝ ČTYŘBOJ. přeboru Brna a JIM kraje středních škol v soutěžích. dorostenců a dorostenek BRNO

PROPOZICE SILOVÝ ČTYŘBOJ. přeboru Brna a JIM kraje středních škol v soutěžích. dorostenců a dorostenek BRNO Asociace školních sportovních klubů České republiky Školní sportovní klub při SŠ polytechnické, Jílová, Brno Školní sportovní klub při SOŠ OOM, Zoubkova, Brno PROPOZICE přeboru Brna a JIM kraje středních

Více

SŠ polytechnická, Jílová 36g, 639 00 Brno ve spolupráci s Okresní radou AŠSK a Jihomoravskou radou AŠSK ČR P R O P O Z I C E

SŠ polytechnická, Jílová 36g, 639 00 Brno ve spolupráci s Okresní radou AŠSK a Jihomoravskou radou AŠSK ČR P R O P O Z I C E SŠ polytechnická, Jílová 36g, 639 00 Brno ve spolupráci s Okresní radou AŠSK a Jihomoravskou radou AŠSK ČR P R O P O Z I C E OKRESNÍHO KOLA BRNA-MĚSTA A JIM krajského kola středních škol ve a ve Š P L

Více

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U13:

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U13: Propozice - Ondrášovka Cup 2016-17 v kategorii U13: 1. Pořadatel: ONDRÁŠOVKA a.s., FAČR, SKFS www.ondrasovkafotbal.cz A. Všeobecná ustanovení 2. Hlavní koordinátoři turnajů: Roman Vonášek - sekretář mládeže

Více

volitelný předmět ročník zodpovídá SPORTOVNÍ PŘÍPRAVA ATLETICKÉ TŘÍDY 9. ŠULC MARTIN

volitelný předmět ročník zodpovídá SPORTOVNÍ PŘÍPRAVA ATLETICKÉ TŘÍDY 9. ŠULC MARTIN Výstupy žáka ZŠ Chrudim, U Stadionu Učivo obsah Mezipředmětové vztahy Metody + formy práce, projekty, pomůcky a učební materiály ad. Poznámky Aktivně vstupuje do organizace svého pohybového režimu, některé

Více

17. února 2011 žáci ročníku 1999 a mladší

17. února 2011 žáci ročníku 1999 a mladší ČESKOMORAVSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Víceúčelová sportovní hala 17. února 2011 žáci ročníku 1999 a mladší OFS tel: 553625474 Vodárenská 18 web: www.fotbal.cz 747

Více

Míčové hry - pravidla. Stolní tenis Badminton

Míčové hry - pravidla. Stolní tenis Badminton Míčové hry - pravidla Stolní tenis Badminton Pravidla stolního tenisu http://www.pingpongweb.cz/pingpong-na-olympijskych-hrach-12 Odehrání míčku Míček je odehráván výhradně pálkou, a to kteroukoliv její

Více

21. února 2013 MINI žáci ročníku 2002 a mladší

21. února 2013 MINI žáci ročníku 2002 a mladší ČESKOMORAVSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Víceúčelová sportovní hala Opava 21. února 2013 MINI žáci ročníku 2002 a mladší OFS Opava tel: 553625474 Vodárenská

Více

Tělesná výchova pro 1. ročník

Tělesná výchova pro 1. ročník V4, 1V5 1V2, 1V3, 1V4, 1V5 astika Sportovní hry 1V1, 1V2,1V3, 1V4, 1V5 Kondiční a relaxační cvičení 1V4, 1V5 Tělesná výchova pro 1. ročník výstupy okruh učivo mezipředmětové vztahy poznámky dodržuje přesně

Více

Propozice turnaje mladší přípravky FK Bolatice

Propozice turnaje mladší přípravky FK Bolatice Fotbalový klub Bolatice, z.s. Opavská 131/45, 747 23 Bolatice web: fotbal.bolatice.cz, email: FK.Bolatice@seznam.cz Propozice turnaje mladší přípravky FK Bolatice Název akce: Termín akce: Zahájení akce:

Více

29. listopadu 2012 Mladší žáci ročníku 2000 a mladší

29. listopadu 2012 Mladší žáci ročníku 2000 a mladší ČESKOMORAVSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Víceúčelová sportovní hala Opava 29. listopadu 2012 Mladší žáci ročníku 2000 a mladší OFS Opava tel: 553625474 Vodárenská

Více

Tělesná výchova - Kvarta

Tělesná výchova - Kvarta - Kvarta Tělesná výchova Výchovné a vzdělávací strategie Kompetence k řešení problémů Kompetence komunikativní Kompetence sociální a personální Kompetence občanská Kompetence k učení Kompetence pracovní

Více

SPORTOVNÍ HRY DD ČR V TACHOVĚ POŘADATEL: DĚTSKÝ DOMOV TACHOV TERMÍN KONÁNÍ: ČERVNA 2018 MÍSTO KONÁNÍ: SPORTOVIŠTĚ MĚSTA TACHOV

SPORTOVNÍ HRY DD ČR V TACHOVĚ POŘADATEL: DĚTSKÝ DOMOV TACHOV TERMÍN KONÁNÍ: ČERVNA 2018 MÍSTO KONÁNÍ: SPORTOVIŠTĚ MĚSTA TACHOV SPORTOVNÍ HRY DD ČR V TACHOVĚ POŘADATEL: DĚTSKÝ DOMOV TACHOV TERMÍN KONÁNÍ: 5. 6. ČERVNA 2018 MÍSTO KONÁNÍ: SPORTOVIŠTĚ MĚSTA TACHOV Ředitel závodu : Mgr. Zdeněk Kropáč Realizační tým : Ing. Jaroslav Jirmus

Více

OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 MLADŠÍ PŘÍPRAVKA

OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 MLADŠÍ PŘÍPRAVKA OFS TŘEBÍČ HORÁCKÉ NOVINY ZIMNÍ LIGA 2019 MLADŠÍ PŘÍPRAVKA SOBOTA 09.02.2019 skupina B Propozice turnaje Pořadatel Sekretář turnaje Místo KM + STK OFS Třebíč Vrzáček Josef tel. : 723 985 596 email: vrzacekj@seznam.cz

Více

RSCM ROZKOŠ ČESKÁ SKALICE občanské sdružení Sportovní 428, Česká Skalice

RSCM ROZKOŠ ČESKÁ SKALICE občanské sdružení Sportovní 428, Česká Skalice RSCM ROZKOŠ ČESKÁ SKALICE občanské sdružení Sportovní 428, Česká Skalice PROPOZICE ČESKOSKALICKÉHO POHÁRU MLADŠÍCH ŽÁKŮ A) Obecná ustanovení Datum konání: sobota 16. února 2013 Místo konání: sportovní

Více

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U11:

Propozice - Ondrášovka Cup v kategorii U11: Propozice - Ondrášovka Cup 2016-17 v kategorii U11: 1. Pořadatel: ONDRÁŠOVKA a.s., FAČR, SKFS www.ondrasovkafotbal.cz A. Všeobecná ustanovení 2. Hlavní koordinátoři turnajů: Roman Vonášek - sekretář mládeže

Více

FAAZ PRAHA

FAAZ PRAHA Fotbalový turnaj pro ročník 2007 Propozice dopoledního turnaje Pořadatel: Fotbalová a Sportovní Akademie Praha 5, z.ú. Termín: Sobota 03.12.2016 Výkop: 9:00 hod Místo konání: - RADOTIN, U Starého stadionu

Více

DUO GYM CUP GYMNASTICKÁ DVOJČATA

DUO GYM CUP GYMNASTICKÁ DVOJČATA DATUM: NEDĚLE 24.1.2016 POŘADATEL: TJ SOKOL ŠESTAJOVICE, ODDÍL SPORTOVNÍ GYMNASTIKY MÍSTO: Sportovní hala Šestajovice, ul. U Váhy, 250 92 Šestajovice, vedle Mateřské školy, ul. Pohádková 1 I. VŠEOBECNÁ

Více

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora

Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Sportovní hry košíková, odbíjená, florbal, házená, gymnastika Rozvoj pohybových schopností a dovedností v daných sportovních odvětvích a zvyšování fyzické zdatnosti.

Více

Testovací baterie českého badmintonu

Testovací baterie českého badmintonu Testovací baterie českého badmintonu 22. 1. 2018 1 Přehled jednotlivých testů Vějíř na badmintonovém kurtu (zaměření: speciální rychlost) Skok snožmo (explozivní síla nohou) Hod medicinbalem (síla horní

Více

Fotbal Atletika Vybíjená Přehazovaná Streetball In-line biatlon

Fotbal Atletika Vybíjená Přehazovaná Streetball In-line biatlon 20.000 dětí 10.000 sportovců 70 základních škol 6 sportovních disciplín 80 rozhodčích 5 sportovních týdnů Slavnostní losování států 8 kvalifikačních dnů 1 velký finálový DEN Mediální podpora projektu Fotbal

Více

REGIONÁLNÍ OLYMPIÁDA DĚTÍ A MLÁDEŽE PROPOZICE SPORTOVNÍ GYMNASTIKA

REGIONÁLNÍ OLYMPIÁDA DĚTÍ A MLÁDEŽE PROPOZICE SPORTOVNÍ GYMNASTIKA REGIONÁLNÍ OLYMPIÁDA DĚTÍ A MLÁDEŽE PROPOZICE SPORTOVNÍ GYMNASTIKA Sportovní disciplína: Sportovní gymnastika Datum konání: Středa 28. května 2008 Místo konání: Tělocvična ZŠ Husova v Náměšti n. Osl. Časový

Více

s e z a h r a n i č n í ú č a s t í

s e z a h r a n i č n í ú č a s t í Tělocvičná jednota Sokol Plzeň 1 Štruncovy sady 1 Plzeň všechny srdečně zve na otevřený závod P ř e d v á n o č n í p o h á r s e z a h r a n i č n í ú č a s t í 1. Datum: sobota 1.12.2018 2. Místo : Sokolovna

Více

Závodní sestavy sportovní gymnastiky - ženské složky

Závodní sestavy sportovní gymnastiky - ženské složky Závodní sestavy sportovní gymnastiky - ženské složky Červené písmo označuje změny a doplňky k 7.3.2018, platné pro republikovou soutěž SG pro rok 2018 Tyto sestavy jsou určeny pro všechny členky České

Více

UČEBNÍ OSNOVY ZŠ M. Alše Mirotice

UČEBNÍ OSNOVY ZŠ M. Alše Mirotice UČEBNÍ OSNOVY ZŠ M. Alše Mirotice Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Vyučovací předmět: Tělesná výchova Období: 3. období Počet hodin ročník: 66 66 66 66 Učební texty: 1 3. období A) Cíle vzdělávací oblasti

Více

6. prosince 2012 MINI žáci ročníku 2002 a mladší

6. prosince 2012 MINI žáci ročníku 2002 a mladší ČESKOMORAVSKÝ FOTBALOVÝ SVAZ OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Víceúčelová sportovní hala Opava 6. prosince 2012 MINI žáci ročníku 2002 a mladší OFS Opava tel: 553625474 Vodárenská

Více

TJ LOKOMOTIVA ČESKÉ BUDĚJOVICE. oddíl kopané P R O P O Z I C E 5. ROČNÍKU HALOVÉHO TURNAJE. Met Life Cup. tentokrát určeného pro MLADŠÍ DOROST

TJ LOKOMOTIVA ČESKÉ BUDĚJOVICE. oddíl kopané P R O P O Z I C E 5. ROČNÍKU HALOVÉHO TURNAJE. Met Life Cup. tentokrát určeného pro MLADŠÍ DOROST TJ LOKOMOTIVA ČESKÉ BUDĚJOVICE oddíl kopané P R O P O Z I C E 5. ROČNÍKU HALOVÉHO TURNAJE Met Life Cup tentokrát určeného pro MLADŠÍ DOROST (hráči narození v roce 1997 a mladší) SOBOTA 14. PROSINCE 2013,

Více

13. února 2014 Mladší žáci ročníku 2001 a mladší

13. února 2014 Mladší žáci ročníku 2001 a mladší FOTBALOVÁ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Víceúčelová sportovní hala Opava 13. února 2014 Mladší žáci ročníku 2001 a mladší Okresní fotbalový svaz Opava

Více

Regionální centrum SPV Brno-město, z. s. SESTAVY SG Žákyně I.

Regionální centrum SPV Brno-město, z. s. SESTAVY SG Žákyně I. Regionální centrum SPV Brno-město, z. s. Merhautova 46, Brno, tel. 545 578 572 sekretar@rcbrnomesto.cz, www.rcbrnomesto.cz Registrace občanské sdružení u MV ČR č.j. VSC/1-16623/92-R SESTAVY SG Žákyně I.

Více

Všeobecná část 1. Systém soutěže 2. Termín a místo konání 3. Účastnící soutěže, kvalifikace 31. 3. 2014 4. Úhrada nákladů, licenční poplatek 1500 Kč

Všeobecná část 1. Systém soutěže 2. Termín a místo konání 3. Účastnící soutěže, kvalifikace 31. 3. 2014 4. Úhrada nákladů, licenční poplatek 1500 Kč Všeobecná část 1. Systém soutěže Házenkářský desetiboj je jednorázová soutěž všestrannosti družstev organizovaná Komisí mládeže Českého svazu házené jako souhrn týmových disciplín a disciplín jednotlivců.

Více

volitelný předmět ročník zodpovídá SPORTOVNÍ PŘÍPRAVA ATLETICKÉ TŘÍDY 8. ŠULC MARTIN

volitelný předmět ročník zodpovídá SPORTOVNÍ PŘÍPRAVA ATLETICKÉ TŘÍDY 8. ŠULC MARTIN Výstupy žáka ZŠ Chrudim, U Stadionu Učivo obsah Mezipředmětové vztahy Metody + formy práce, projekty, pomůcky a učební materiály ad. Poznámky Aktivně vstupuje do organizace svého pohybového režimu, některé

Více

sport-up / Masarykova univerzita Praktická zkouška z tělesné výchovy pro studijní obory: Animátor sportovních aktivit a Tělesná výchova a sport

sport-up / Masarykova univerzita Praktická zkouška z tělesné výchovy pro studijní obory: Animátor sportovních aktivit a Tělesná výchova a sport sport-up / Masarykova univerzita Praktická zkouška z tělesné výchovy pro studijní obory: Animátor sportovních aktivit a Tělesná výchova a sport Přijímací zkouška z tělesné výchovy je jednodenní a pouze

Více

8. března 2012 MINI žáci ročníku 2000 a mladší

8. března 2012 MINI žáci ročníku 2000 a mladší FOTBALOVÁ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Víceúčelová sportovní hala Opava 8. března 2012 MINI žáci ročníku 2000 a mladší OFS Opava tel: 553625474 Vodárenská

Více

Školní vzdělávací program - Základní škola, Nový Hrádek, okres Náchod. Část V. Osnovy

Školní vzdělávací program - Základní škola, Nový Hrádek, okres Náchod. Část V. Osnovy Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Vzdělávací obor - vyučovací předmět: Tělesná výchova Školní vzdělávací program - Základní škola, Nový Hrádek, okres Náchod Část V. Osnovy II. stupeň KAPITOLA 25. - TĚLESNÁ

Více

VSTUPNÍ TESTY FYZICKÉ KONDICE

VSTUPNÍ TESTY FYZICKÉ KONDICE VSTUPNÍ TESTY FYZICKÉ KONDICE Vstupní testy fyzické kondice (dále jen VTFK ) jsou specifickou formou přezkoušení individuální tělesné připravenosti uchazečů o zařazení do Skupiny operativního nasazení.

Více

PROPOZICE. SILOVÝ ČTYŘBOJ ( dorostenci ) a SILOVÝ ČTYŘBOJ ( dorostenky ) přeboru Brna a JIM krajského kola středních škol.

PROPOZICE. SILOVÝ ČTYŘBOJ ( dorostenci ) a SILOVÝ ČTYŘBOJ ( dorostenky ) přeboru Brna a JIM krajského kola středních škol. Asociace školních sportovních klubů České republiky Školní sportovní klub při SŠ polytechnické, Jílová, Brno Školní sportovní klub při SOŠ OOM, Zoubkova, Brno PROPOZICE přeboru Brna a JIM krajského kola

Více

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví 2 Vzdělávací obor: Tělesná výchova 3 Ročník: 7. 4 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) Gymnastika

A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví 2 Vzdělávací obor: Tělesná výchova 3 Ročník: 7. 4 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) Gymnastika A B C D E F Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví 2 Vzdělávací obor: Tělesná 3 Ročník: 7. 4 Klíčové kompetence (Dílčí kompetence) 5 Kompetence k učení operuje s obecně užívanými termíny, znaky, symboly uvádí

Více

The Strong Student. Úvodní informace. Disciplíny a pravidla jejích absolvování

The Strong Student. Úvodní informace. Disciplíny a pravidla jejích absolvování The Strong Student Úvodní informace Sportovní událost pod záštitou Mezinárodního studentského klubu Mendelovy univerzity za podpory Google plus poslouží zejména pro prohloubení vztahů poboček Erasmus Student

Více

organizace a bezpečnost v tělocvičně i v méně známém prostředí

organizace a bezpečnost v tělocvičně i v méně známém prostředí Tělesná výchova - 6. a 7. ročník Očekávané výstupy z RVP Učivo Přesahy a vazby Uplatňuje vhodné a bezpečné chování i v méně známém prostředí sportovišť, přírody, silničního provozu; předvídá možná nebezpečí

Více

Základní škola, Ostrava Poruba, Bulharská 1532, příspěvková organizace

Základní škola, Ostrava Poruba, Bulharská 1532, příspěvková organizace Tělesná výchova - 6. a 7. ročník Uplatňuje vhodné a bezpečné chování i v méně známém prostředí sportovišť, přírody, silničního provozu, předvídá možná nebezpečí úrazu a přizpůsobí jim svou činnost organizace

Více

28. listopadu 2013 hráči ročníku 2005 a mladší

28. listopadu 2013 hráči ročníku 2005 a mladší FOTBALOVÁ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Víceúčelová sportovní hala Opava 28. listopadu 2013 hráči ročníku 2005 a mladší Okresní fotbalový svaz Opava mobil:

Více

Příbramský pohár 2014 U12

Příbramský pohár 2014 U12 Fotbalový turnaj mladších žáků Příbramský pohár 2014 U12 TERMÍN TURNAJE: Čtvrtek 8.5.2014 Časový rozpis: 8.00-8:30 hod. prezence (u později zahajovaných zápasů stačí být ½ hod před prvním zápasem), 9:00

Více

7. března 2013 Mladší žáci ročníku 2000 a mladší

7. března 2013 Mladší žáci ročníku 2000 a mladší FOTBALOVÁ ASOCIACE ČESKÉ REPUBLIKY OKRESNÍ FOTBALOVÝ SVAZ OPAVA Vodárenská 18 747 07 Opava Víceúčelová sportovní hala Opava 7. března 2013 Mladší žáci ročníku 2000 a mladší OFS Opava tel: 553625474 Vodárenská

Více

Podzimní cena Středočeského kraje v záchranářských disciplínách 2018

Podzimní cena Středočeského kraje v záchranářských disciplínách 2018 Podzimní cena Středočeského kraje v záchranářských disciplínách 2018 za podpory LEVELSPORTKONCEPT s.r.o. Pořadatel: Neratovický Plavecký Klub z.s. Místo konání závodů: Plavecký bazén Neratovice, Mládežnická

Více

Závodní program pro soutěže v gymnastických sportech. Komise gymnastiky

Závodní program pro soutěže v gymnastických sportech. Komise gymnastiky Závodní program pro soutěže v gymnastických sportech Komise gymnastiky Obsah 1 Úvod... 3 2 Sportovní gymnastika... 4 2.1. Sportovní přebory vysokých škol... 4 2.1.2 Muži... 4 2.1.3 Ženy... 7 3 Moderní

Více

Tělesná výchova pro 6.ročník chlapci

Tělesná výchova pro 6.ročník chlapci Tělesná výchova pro 6.ročník chlapci výstupy okruh učivo dílčí kompetence mezipředmětové vztahy poznámky 1V4,1V5 1V1, 1V2 základní druhy tělocvičné aktivity (tělesnou výchova, tělocvičná rekreace a sport).

Více

Propozice turnaje mladších žáků FK Bolatice

Propozice turnaje mladších žáků FK Bolatice Fotbalový klub Bolatice, z.s. Opavská 131/45, 747 23 Bolatice web: fotbal.bolatice.cz, email: FK.Bolatice@seznam.cz Propozice turnaje mladších žáků FK Bolatice Název akce: Termín akce: Zahájení akce: O

Více

Jarní cena Neratovic v záchranářských disciplínách 2018

Jarní cena Neratovic v záchranářských disciplínách 2018 Jarní cena Neratovic v záchranářských disciplínách 2018 Pořadatel: Neratovický Plavecký Klub z.s. Místo konání závodů: Plavecký bazén Neratovice, Mládežnická 435 277 11 Neratovice Datum: 10.3.2018, sobota

Více