DĚTI DO VÁLKY NEPATŘÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DĚTI DO VÁLKY NEPATŘÍ"

Transkript

1 4.C (7) DĚTI DO VÁLKY NEPATŘÍ Závažné téma, graficky zdařilé, zvolený verikální formát funguje. Použitá pistolka by klidně unesla fotografickou formu; černobílá, efektní stylizace je však čistá a silně se doplňuje s hlavním sloganem. Gatialová Zuzana plakát (billboard): 1 inzerce: 3 obhajoba: 4 Inzerce: Dostačující, výběr periodika zvolen dobře, jen grafická úprava (asi to nejdůležitější, ale po všech maturitních inzercích je otázka, co je skutečně důležité...) pokulhává. Obhajoba: Součástí obhajoby je použití (krádež) článku z Britských listů ( ) Když jdou děti zabíjet - Nikola Čech. Je zvláští, že jste schopni bojovat za práva afrických dětí a zasadit se o nějakou změnu, ale zveřejnit, že část obhajoby jste okopírovali, je pro Vás zbytečné. vlastní práce: 5 obhajoba: 1 GAIA VOLÁ O POMOC / objekt Objekt nedodržel zadání maturitní práce tj. minimální velikost 30 x 30 x 30 cm a konzultace, která tomu mohla zabránit byla znemožněna, protože si Zuzka svůj objekt vymyslela a zrealizovala, tak co by se namáhala ho v předstihu ukazovat ve škole, zbytečné. Tak i hodnocení asi bude pro Zuzku nezajímavé. Obhajoba: Text je naivní a s překlepy, ale splňuje zadání. 1, 3, 4; 5, 1 = 14 : 5 = (2,8) 3 za maturitní práci z Vv.

2 ČLOVĚČE, CHRAŇ SE! Volba sociální reklamy zdařilá, ústřední fotografie/montáž také. Slogan a jeho přesmyčka (hra Člověče, nezlob se!) je výborný. Jen by to všechno mohlo být o chlup menší... Povalená, mrtvá, červená figurka vybíhá z formátu, také spodní info, slogan..., přes malou výtku, hodnotím výborně. Krišková Zuzana plakát (billboard): 1 inzerce: 1 Inzerce: Výběr periodika a vložení inzerce působí profesionálně. Nejlepší z maturitních inzercí. Obhajoba: Dobře formulovaná s obecně uchopitelnou pravdou, ale s neskutečným množstvím chyb. BEZPEČNÝ SVĚT / objekt Nerozumím objektu, který stejně jak u Zuzky nesplnil základní zadání (rozměr). Po přečtení obhajoby jsem nabyla dojmu, že objekt by byl super pro nějakou reklamní kampaň. Myslím, že důvodem proč to již někdo před Zuzkou nerealizoval je vlastní práce: 5 obhajoba: 3 prostý, tak jak sama autorka později popisuje. Takové natažení kondomu nesvědčí a tak praská... Tak jako praská naše naděje o ochraně celého světa. Možná bychom to mohli dokonce nazvat maturitním fiaskem. Autorka chce, aby měli lidé někde vzadu v paměti obrázek světa obaleného v prezervativu, tak na něj už nikdy nezapomenou a život se jim na ruby obracet nebude... Jak naivní přes zkušenost tří balení prezervativů... Stačilo málo, přeformulovat objekt do akce, a tak jak to v podstatě proběhlo s figurantem nasadit na globus prezervativ. Natočit o tom video, o třech baleních a bylo by... Zuzce by prospělo kdyby se tolik neuzavírala do mlhavého kouře vlastních představ, které můžou mít opačný efekt než inspirovat, protože se někdy vyplatí být střízlivý a upřímný... Obhajoba: Zajímalo by mě, jak může být zachráněn život nenarozeného dítěte, anebo právě to je jeho záchrana, se nenarodit? Myslím, že žena může být oplodněna mužem a to pohlavním stykem, pokud se muž chrání nemůže k oplodnění dojít na 99%. 1, 1, 2; 5, 3 = 12 : 5 = (2,4) 2 za maturitní práci z Vv.

3 Kužminski Jakub BEZ NÁZVU Pěkná fotka igráčků, kterou si Jakub nechal vyfotit. Hodnotím jeho produkci na výbornou. Grafickou práci hodnotím nedostatečně, protože si myslím, že Jakub žádné grafické cítění nemá, neměl by maturovat z výtvarné výchovy, protože vůbec neví, co umění je a sám to přiznává... Je úplně výtvarně mimo... úplně!!! (vykřičníky, ne otazníky) plakát (billboard): 4 inzerce: 4 obhajoba: 4 Inzerce: Totálně matoucí. Dle, podle. Červená, modrá... hlavně že má Jakub copyright. Obhajoba: Dozvěděla jsem se jen důvod vybrané reklamní kampaně, nic o vizuálu, nic o inzerci. Arogance. ZDRAVÁ VÝŽIVA, JAKO SOUČÁST ŽIVOTNÍHO CYKLU / instalace Kdybych toto dílo viděla v galerii a autorem by byl Jiří David a možná kdyby se dílo nechalo porůst mechem, tak Franta Skála, pobavilo by mě to, jak vtipně nazírají potravní hodnoty. Jako Jakubovo dílo to je ale blábol. Považuje ho za produkt a prostorovou práci si spletl s maketou pro VZP. vlastní práce: 3 obhajoba: 4 4, 4, 4; 3, 4 = 19 : 5 = (3,8) 4 za maturitní práci z Vv.

4 DROP-IN Plakát jsem po shlédnutí jen datové verze nestrávila. Přišel mi moc vydíravý. Diskutovat s Matějem o nějakém postupu, změně nebo vůbec se pokusit konzultovat bylo zbytečné. Nejde to. Je v roli, kdy se rád slovně předvede, vtipně a chytře, ale pokud bych se pokusila o nějaký vstup já, tak myslím, že bych se plakátu vůbec nedočkala...jak se mi podařilo u inzerce... Slivič Matěj plakát (billboard): 1 inzerce: 5 obhajoba: 3 Inzerce: Žádná, za 5. Obhajoba: Je čtivě napsaná, ale už třetí slovo je špatně. Matěj si popletl seminární práci s maturitní. Je příliš krátká, vůbec se nevymezuje, jen popisuje. Chybí srovnání... vlastní práce: 1 1, 5, 3; 1, 2 = 12 : 5 = (2,4) ALLAH AKHBAR? / objekt Tak si zas ujasníme pojmy skupina 100hoven jak ji Matěj nazývá, se jmenuje ZTOHOVEN (z toho (čeho) ven). Objekt je přijatelný. Model Matějovo stanoviska, názoru a tak ho akceptuji. Jsem ráda, že někdo překročil glóbus a pustil se do kritiky nejen globálního neštěstí, ale přemýšlí i nábožensko-politicky. 2 za maturitní práci z Vv.

5 MYSLI BAREVNĚ Plakát působí, tak jakoby si ho vytvořil nějaký nadšenec organizace Antifa. Výběr pozadí pastelek a jejich deformace prozradí o autorce její zájem a nezájem. Nerozumím zásadnímu bílému sloganu BÍLOU TOHO MOC NEVYMYSLÍŠ, protože v obhajobě nám Bára povídá o tom, že bílou se toho nedá moc nakreslit... Dobré téma, ale chybí tomu dotažení, kterému se Bára sama brání, jakoby se bála sama sebe. Snad. Vaňková Bára plakát (billboard): 2 inzerce: 4 Inzerce: Zanedbatelná změna k horšímu (myšleno v souvislosti s plakátem). Obhajoba: V obhajobě se dozvíme s čím Bára sympatizuje, jak by si představovala, aby svět fungoval... a podrobnosti o tvorbě plakátu základním popisem, co vidíme. Chybí srovnání s podobným typem kampaně. vlastní práce: 2 2, 4, 2; 2, 2 = 12 : 5 = (2,4) ESESMANNOVA SPIŽÍRNA / instalace Určitě si Bára popletla pojmy, protože její instalace je objektem. Instalace by to byla, kdyby ta krabice byla umístěná v nějakém konkrétním prostředí s významem nebo by jich bylo víc, ale také v určitém prostředí. Název si můžeme, tak jak si Bára přeje interpretovat po svém, číst mezi řádky a tak mne hned napadla souvislost se skratkou Estetického semináře, že bych byla plna jedu pro nějakou šestici... Je zvláštní uchopit reklamní kampaň a v prostorové práci si připomenout něco, co se totálně rasově vymezovalo... Osobně si myslím, že myšlenka projektu je výborná, ale stejně jak u plakátu pokulhává realizace, která objekt shazuje a posunuje ho do roviny amatérského modelu, Bůh ví koho... Bára má kvalitní myšlenky, jen je pohodlná je realizovat úplně, se vším všudy. Když se pokusí sama sebe jen malinko překonat, víc pracovat, bude líp... 2 za maturitní práci z Vv.

6 NEHODNOCENO odevzdána jen třetina maturitní práce Veselý Lukáš plakát (billboard): N inzerce: 5 obhajoba: 5 Inzerce: 5 vlastní práce: 5 obhajoba: 5 NEODEVZDAL BEZ JAKÉKOLIV OMLUVY N, 5, 5, 5, 5 = Obhajoba: 5 5 za maturitní práci z Vv.

7 JE TOHLE I TVÁ VOLBA? Plakát a reklamní kampaň na aktuální téma, které se týká zvlášť blízkých spolužáků. Fotografie je pěkná, jen jestli zobrazovat narkomanské zátiší v tak pěkné kompozici a nenabízí spíš atraktivní pohled na bílý prášek než to k čemu má kampaň směřovat, k prevenci. Původní font, který jsem viděla na konzultaci byl mnohem lepší (psací a líbezný). Finální font pro slogan a jeho velikost je kompozičně špatně, letí z formátu ven. Logo organizace by mohlo být menší a chybí webový odkaz. Hájek Jan plakát (billboard): 2 inzerce: 1 obhajoba: 1 Inzerce: Vypadá dobře, jeden z mála co pojal inzerci jako placený informační článek. Jen úprava u fotografie a textu dole, vypadá jako chyba tisku, škoda. Obhajoba: Dobrá, strukturovaná, jen se někdy stane že vizuál nemusí působit tak, jak si autor vymyslel (stáří dívky... jestli jsme vůbec schopni poznat zda se jedná o dívku či chlapce...), ale samotné práci to nijak neškodí. vlastní práce: 1 obhajoba: 1 2, 1, 1; 1, 1 = 6 : 5 = (1,2) REVOLUCE O PŘESTÁVCE / happening Myslím že se Honzovi práce zadařila. 1. maturant, který využil možnosti maturitní práce nevěnovat se pouze objektu, ale zažil si happening, který pro účely maturity i nasnímal a zdokumentoval. Výborně. Hezké, milé, revoltující gesto a tak jak píše v obhajobě nelze školu přirovnávat k diktatuře, tak já osobně se na dokument z happeningu dívám s úsměvem, že je Honza schopný a chce veřejně exhibovat, nebojí se, vládne slovem a vpodstatě si za sebou vytváří zas jiný dav, který přesvědčil anebo přemluvil k participaci... Gratuluji. 1 za maturitní práci z Vv.

Literární koncept s přesahem do reklamní kampaně

Literární koncept s přesahem do reklamní kampaně Univerzita J. E. Purkyně Pedagogická fakulta Katedra výtvarné kultury Informační a komunikační technologie I. MgA. Radka Müllerová, Ph.D. ZS 2011/2012 Literární koncept s přesahem do reklamní kampaně Kamila

Více

Existuje celá řada volně dostupných nástrojů, které jsou pro účel projektu vhodné, např.

Existuje celá řada volně dostupných nástrojů, které jsou pro účel projektu vhodné, např. TNPW1 PRŮVODCE SEMESTRÁLNÍM PROJEKTEM Jaké téma je vhodné zpracovat? Téměř jakékoli téma se hodí ke zpracování, jehož výstupem jsou webové stránky. Je vhodné začít u témat, která jsou nám blízká. Určitě

Více

Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci

Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci 1. Chodí Vaše dítě do MŠ: a) velmi rádo 7x b) rádo 7x c) nerado 1x d) nevím Dotazníky pro rodiče vyhodnocení Žlutá třída - Motýlci 2. O dění v MŠ s Vámi dítě hovoří: a) každý den 10x b) občas 5x 3. MŠ

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

DOPORUČENÍ PRO ZPRACOVÁNÍ MOTIVU

DOPORUČENÍ PRO ZPRACOVÁNÍ MOTIVU DOPORUČENÍ PRO ZPRACOVÁNÍ MOTIVU ZÁKLADNÍ PRINCIPY Venkovní reklamy VENKOVNÍ REKLAMA Funguje na značné vzdálenosti (někdy až od 2000 metrů) s omezenou dobou možnosti vnímání prezentovaného motivu, tomu

Více

Dodání fotek. Album. Fotokniha. Leporelo

Dodání fotek. Album. Fotokniha. Leporelo Focení Svatby Svatbu máte jenom jednou, a proto svatební focení patří k těm nejdůležitějším. Snažím se tedy fotit tak, aby každá z fotek zaznamenávala důležité okamžiky Vašeho dne, Vaše úsměvy a emoce,

Více

LITERÁRNÍ KONCEPT S PŘESAHEM DO REKLAMNÍ KAMPANĚ. Intimní historie od antiky po baroko. 1 Úvod 1. 1

LITERÁRNÍ KONCEPT S PŘESAHEM DO REKLAMNÍ KAMPANĚ. Intimní historie od antiky po baroko. 1 Úvod 1. 1 LITERÁRNÍ KONCEPT S PŘESAHEM DO REKLAMNÍ KAMPANĚ Intimní historie od antiky po baroko 1 Úvod 1. 1 Zadání semestrální práce na předmět KVV 6149 (Informační a komunikační technologie) znělo následovně: zpracovat

Více

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro).

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Tradiční zpravodajský server z Kutnohorska zprávy sport galerie Redakce Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Šéfredaktor zpravodajství:

Více

Maturitní práce z Estetické výchovy 2015

Maturitní práce z Estetické výchovy 2015 Maturitní práce z Estetické výchovy 2015 1. Japonská zahrada Problematika japonské zahradní architektury, její vztah k japonskému umění Návrh vlastní japonské zahrady -součástí práce bude model navržené

Více

Rozhodování o volbě školy:

Rozhodování o volbě školy: Rozhodování o volbě školy: Deváťaci a webové stránky škol Studie Než zazvoní 28. června 2016 Studie o výběru školy Tento dokument je veřejnou součástí širší dlouhodobé studie společnosti Než zazvoní, která

Více

II 16 Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova (VV)

II 16 Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova (VV) II 16 Vzdělávací oblast: Umění a kultura Předmět: Výtvarná výchova (VV) Charakteristika předmětu: Obsahové vymezení předmětu: Předmět Výtvarná výchova rozvíjí tvůrčí činnosti tvorbu, vnímání a interpretaci

Více

Umělecká kritika MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ. Filozofická fakulta Ústav hudební vědy Teorie interaktivních médií

Umělecká kritika MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ. Filozofická fakulta Ústav hudební vědy Teorie interaktivních médií MASARYKOVA UNIVERZITA V BRNĚ Filozofická fakulta Ústav hudební vědy Teorie interaktivních médií Umělecká kritika Seminární práce esej, Úvod do uměnovědných studií USK 01 Vypracoval: Zvonek David (UČO :

Více

Za všechno může dizajn. psychologie v reklamě

Za všechno může dizajn. psychologie v reklamě Za všechno může dizajn psychologie v reklamě DESIGN Jedna z nejdůležitějších součástí společnosti; první vizuální kontakt klienta s naší společností. Design je velmi individuální záležitost a nelze docílit,

Více

manuál Grafický manuál

manuál Grafický manuál Grafický manuál LOGOTYP PARDUBIČTÍ TAHOUNI 1 ZÁKLADNÍ VERZE LOGOTYPU Logotyp se skládá z písemného označení PARDUBIČTÍ TAHOUNI a piktogramu, který evokuje spojení symbolů - koňské podkovy a magnetu. Dále

Více

Minimanuál Guideline

Minimanuál Guideline Minimanuál Guideline Obsah 1.0 Logo / slogan 1.1 Logo / minimální velikost 1.2 Logo / ochranná zóna 1.3 Logo / nepřípustné varianty 2.0 Písmo 3.0 Grafický prvek 3.1 Grafický prvek / ukázka použití 4.0

Více

Grafický manuál značky. DY-THA rail

Grafický manuál značky. DY-THA rail Grafický manuál značky DY-THA rail Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4 Grafická definice a

Více

Žánr fantasy jako zdroj inspirace pro současné umělecké obory Představení vlastní oblíbené fantasy literatury a její převedení do výtvarného díla

Žánr fantasy jako zdroj inspirace pro současné umělecké obory Představení vlastní oblíbené fantasy literatury a její převedení do výtvarného díla Maturitní práce z Estetické výchovy 2014 1. Témata maturitních prací 1. Fantasy a umění, aneb od knihy k obrazu Žánr fantasy jako zdroj inspirace pro současné umělecké obory Představení vlastní oblíbené

Více

Výtvarná výchova. 9. ročník. Zobrazování přírodních forem. Giuseppe Arcimboldo

Výtvarná výchova. 9. ročník. Zobrazování přírodních forem. Giuseppe Arcimboldo list 1 / 6 Vv časová dotace: 1 hod / týden Výtvarná výchova 9. ročník VV 9 1 01 vybírá, vytváří a pojmenovává co nejširší škálu prvků vizuálně obrazných vyjádření a jejich vztahů; uplatňuje je pro vyjádření

Více

Logomanuál KULTURA A SPORT CHOMUTOV

Logomanuál KULTURA A SPORT CHOMUTOV Logomanuál KULTURA A SPORT CHOMUTOV Logo s figurální tématikou, které je dostatečně čitelné a zároveň dává pozorovateli velký prostor pro představivost. Pod jednoduchým symbolem si lze představit herce

Více

ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok

ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok ZADÁNÍ PRAKTICKÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY pro školní rok 20162017 Studijní obor Grafický design Vyučující Mgr. Jiří Zenkl a MgA. Sam Mikolášek Téma 1 Knižní design a ilustrace Námět Milan Kundera Směšné lásky

Více

Tento stručný grafický manuál značky slouží jako základní informační zdroj o logotypu projektu na rovinu, jeho variantách a použití.

Tento stručný grafický manuál značky slouží jako základní informační zdroj o logotypu projektu na rovinu, jeho variantách a použití. logomanuál Tento stručný grafický manuál značky slouží jako základní informační zdroj o logotypu projektu na rovinu, jeho variantách a použití. Je nezbytné se jej do důsledků držet, a tím zabránit možnému

Více

Hry a rošťárny pro kluky a holky

Hry a rošťárny pro kluky a holky Hry a rošťárny pro kluky a holky Vyšlo také v tištěné verzi www.fragment.cz Hry a rošťárny pro kluky a holky e-kniha Vybrala a uspořádala Hana Janoušková Ilustroval Antonín Šplíchal Copyright Fragment,

Více

značka publikací pro výuku řidičů a dopravní výchovu nakladatelství Springer Media

značka publikací pro výuku řidičů a dopravní výchovu nakladatelství Springer Media značka publikací pro výuku řidičů a dopravní výchovu nakladatelství Springer Media představuje pracovní sešity k dopravní výchově pro I. a II. ročník základní školy Sešit pro I. třídu Na 1.straně si připomeneme,

Více

Struktura seminární práce

Struktura seminární práce Struktura seminární práce Úvodní strana Velikost písma zde užíváte podle vlastního uvážení. Důležité je, aby největší byl nadpis pro práci, druhý největší byl název školy a menší písmo je dobré použít

Více

Zadání a pokyny k vypracování maturitní práce z Navrhování

Zadání a pokyny k vypracování maturitní práce z Navrhování INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA ŽIVNOSTENSKÁ, PLZEŇ, ŠKROUPOVA 13 Škroupova 13, 301 00 Plzeň, 377 235 389 Obor vzdělání: 82 41 M/07 Modelářství a návrhářství oděvů Třída: 4 MO Školní rok: 2013/2014 Zkušební

Více

BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ 3. PREZENTACE. Ing. Maryna Garan

BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ 3. PREZENTACE. Ing. Maryna Garan BAKALÁŘSKÝ SEMINÁŘ 3. PREZENTACE Ing. Maryna Garan Úvod (1) Doporučuji se podívat na obhajoby jiných studentů (jsou veřejné) o Uvidíte co na vás čeká o Všimněte si případných chyb, kterým byste se měl(a)

Více

ZADÁNÍ KRAJSKÉHO KOLA

ZADÁNÍ KRAJSKÉHO KOLA ZADÁNÍ KRAJSKÉHO KOLA Soutěžní kategorie A základní školy a nižší stupně víceletých gymnázií Název soutěžního projektu: Reklamní kampaň Tématem letošního ročníku Office Areny 2019 je reklamní kampaň. V

Více

Hodnocení maturitních zkoušek

Hodnocení maturitních zkoušek Hodnocení maturitních zkoušek Konání maturitní zkoušky se řídí školským zákonem (č. 561/2004 Sb., v platném znění) a příslušným prováděcím právním předpisem (vyhláškou č. 177/2009 Sb., v platném znění).

Více

ver. 1.4 Stručný grafický manuál značky IMG

ver. 1.4 Stručný grafický manuál značky IMG ver. 1.4 Stručný grafický manuál značky IMG Obsah Obsah.................................................................. 2 Úvod................................................................... 3 Logotyp

Více

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017

ETICKÝ KOMPAS 2016/2017 Bylo to super! Skvělá lektorka, skvělé aktivity. Doporučuji. Velmi se mi líbily obě etické dílny. Přidala bych tam ještě nějaké hry. Paní Dana byla velmi sympatická a legrační. Nejvíce mě zaujaly Předsudky.

Více

Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní. Prezentace. Personální kompetence 2. přednáška 1/14

Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní. Prezentace. Personální kompetence 2. přednáška 1/14 Prezentace Personální kompetence 2. přednáška 1/14 Prezentovat můžeme: hmotné věci - výrobky, zboží sebe sama nebo jinou osobu nehmotné věci - myšlenky, vědecké teorie, řešení projektu. Prezentace má různou

Více

1.2 Základní podoba značky

1.2 Základní podoba značky 1.2 Základní podoba značky PRAMOS, a. s. proto Logotyp Pramos, a. s., je hlavním prvkem vizuální identity společnosti. Základní podoba loga, používá se u venkovní komunikace. To znamená na inzerci, billboardech,

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

Logo manuál OC Chomutovka

Logo manuál OC Chomutovka Logo manuál OC Chomutovka 35x 26x 20x Logo se skládá ze dvou prvků, které musí být vždy používány dohromady: grafická značka Ch a slovní doplněk CHOMUTOVKA. Případy individuálních odchylek od tohoto pravidla

Více

Maturitní práce s obhajobou

Maturitní práce s obhajobou Maturitní práce s obhajobou Kód a název oboru: 18-20-M/01 Informační technologie Téma maturitní práce: Programování / Grafický projekt / Webový projekt / Video projekt Vedoucí maturitní práce: Ing. David

Více

Vyhodnocení soutěže o loga. Roman Pospíšil a Miloš Filip

Vyhodnocení soutěže o loga. Roman Pospíšil a Miloš Filip Vyhodnocení soutěže o loga Roman Pospíšil a Miloš Filip Protože v soutěži o nejlepší logo se nám sešla řada velice kvalitních návrhů a ocenit jsme mohli jen některé, přikládáme toto hodnocení. Jistě si

Více

1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň

1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň Příloha č. 1 1. Pravidla hodnocení Církevního gymnázia Plzeň Hodnocením žáka rozumíme měření očekávaných výstupů v jednotlivých vyučovacích předmětech (případně vzdělávacích oborech) na základě předem

Více

REKLAMU. doc.phdr. Dušan Pavlů, CSc. UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ

REKLAMU. doc.phdr. Dušan Pavlů, CSc. UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ NÁZORY MAMINEK A DĚTÍ NA REKLAMU doc.phdr. Dušan Pavlů, CSc. 2005 UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ 1 VÝCHODISKA ÚVAHY 1. NAVZDORY VEŠKERÉ KRITIČNOSTI S REKLAMOU ŽÁCI

Více

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL ( základní verze ( Značka EDA Značka EDA je základním prvkem jednotného grafického stylu společnosti. Její jednotlivé prvky a jejich barevnost popisují zaměření a hlavní činnost

Více

Grafický manuál značky. Kraj Vysočina ZDRAVÝ KRAJ

Grafický manuál značky. Kraj Vysočina ZDRAVÝ KRAJ Grafický manuál značky Kraj Vysočina ZDRAVÝ KRAJ Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta 2.4 Grafická

Více

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti,

PRACOVNÍ LISTY. Albatros Pasparta. Milé děti, PRACOVNÍ LISTY Milé děti, pracovní listy, které právě držíte v rukou, vznikly jako doplněk ke knize Lukáš a profesor Neptun autorky Petry Štarkové a ilustrátora Milana Starého. Navazují tedy na příběh

Více

SEXUÁLNÍ VÝCHOVA VE ŠKOLÁCH A PROBLEMATIKA UČITELSKÉ ROLE. Mgr. Zuzana Svobodová

SEXUÁLNÍ VÝCHOVA VE ŠKOLÁCH A PROBLEMATIKA UČITELSKÉ ROLE. Mgr. Zuzana Svobodová SEXUÁLNÍ VÝCHOVA VE ŠKOLÁCH A PROBLEMATIKA UČITELSKÉ ROLE Mgr. Zuzana Svobodová FAKTA K SEXUÁLNÍ VÝCHOVĚ Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání a to především oblasti Člověk a jeho svět Člověk

Více

Vychovatelky školní družiny a školního klubu (samostatná pracovní skupina)

Vychovatelky školní družiny a školního klubu (samostatná pracovní skupina) Vychovatelky školní družiny a školního klubu (samostatná pracovní skupina) Tvorba a ověřování hodnotícího portfolia pro zájmovou činnost a mimovýukové aktivity v rámci školní družiny a školního klubu 1

Více

1. Informovanost o akci (1 - nejlepší, 5 - nejhorší)

1. Informovanost o akci (1 - nejlepší, 5 - nejhorší) Vyhodnocení organizace MČR STT 2017 Diváků jsme se zeptali na prostředí, na informovanost, na program, tanečníků na zázemí, prostředí, hudební doprovod a další záležitosti. Hodnocení jednotlivých oblastí

Více

Nový redakční systém pro detsky-web.cz /.sk

Nový redakční systém pro detsky-web.cz /.sk Nový redakční systém pro detsky-web.cz /.sk Jedná se o redakční systém pro www.detsky-web.cz a www.detsky-web.sk (zatím není zpuštěn), nechceme dvoujazyčný systém, ale oddělené tzn. Každá doména má svůj

Více

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Grafický manuál OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Dodržování jednotného vizuálního stylu přispívá ke snadnější identifikaci společnosti, posiluje její důvěryhodnost a zároveň zlepšuje povědomí

Více

Thursday, September 22, 2011

Thursday, September 22, 2011 POZNÁMKY O PLAKÁTU JAN SOLPERA 1/33 PLAKÁT JE MÉDIUM pro někoho mystérium. 2/33 Dává anci designérovi vytvořit umělecké dílo a umělci projevit se jako dobr designér. 3/33 Je to pořád jen lépe nebo hůře

Více

STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ SPEKTRA ZDRAVÍ

STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ SPEKTRA ZDRAVÍ 1 STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ SPEKTRA ZDRAVÍ PR ČLÁNEK délka článku: počet znaků neomezen počet fotek: neomezen počet zpětných odkazů: neomezen umístění: mezi redakčními články v příslušné rubrice,

Více

Středoškolská technika 2017 ČASOPIS NA TÉMA HISTORIE ČESKÉHO FILMU

Středoškolská technika 2017 ČASOPIS NA TÉMA HISTORIE ČESKÉHO FILMU Středoškolská technika 2017 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT ČASOPIS NA TÉMA HISTORIE ČESKÉHO FILMU Václav Rojík Vyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední odborná

Více

Grafický manuál značky. sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA

Grafický manuál značky. sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA Grafický manuál značky sponzorský vzkaz PODPOŘIL KRAJ VYSOČINA Obsah Úvod 1 Značka 2 Základní barevná varianta 2.1 Inverzní barevná varianta 2.2 Černobílá pozitivní varianta 2.3 Černobílá inverzní varianta

Více

STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ CHYTRÉHO BYDLENÍ

STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ CHYTRÉHO BYDLENÍ 1 STRUČNÝ POPIS REKLAMNÍCH PRODUKTŮ CHYTRÉHO BYDLENÍ PR ČLÁNEK délka článku: počet znaků neomezen počet fotek: neomezen počet zpětných odkazů: neomezen umístění: mezi redakčními články v příslušné rubrice,

Více

Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou)

Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou) Rozhovor pro mladší děti 1. a 2. třída (+ může být pro ty, které nepíšou a nečtou) 1. Rozhovor porozumění / poslech, mluvení, gramatika (čtení, orientace v abecedě) Typ otázky Srozumitelné Gramaticky správně

Více

Logo a vizuální styl ČLS

Logo a vizuální styl ČLS Logo a vizuální styl ČLS Proč? Proč by měl Český lukostřelecký svaz zavést nové logo a s ním společně jednotnou vizuální identitu? Proč je současná situace nereprezentativní? Co nám nové logo přinese?

Více

CENÍK REKLAMY. Kontaktujte nás buď em na: nebo telefonicky:

CENÍK REKLAMY. Kontaktujte nás buď  em na: nebo telefonicky: CENÍK REKLAMY Jsme jako Vy! Hladoví po informacích z našeho okolí. Informací ověřených, analytických, pravdivých, do hloubky se nořících, ale i těch odpočinkových. Naším hlavním krédem je dodávat vlastní,

Více

- Stanislava Mrázková

- Stanislava Mrázková K ČEMU JE TENTO CHECKLIST VLASTNĚ DOBRÝ? Víte, že předtím, než ebook pustíte do světa, je potřeba zkontrolovat více než 40 jednotlivých kroků? Nechci Vás děsit. Napsání ebooku je totiž snadné, pokud máte

Více

Takhle píšu esej! Manuál. A. Obsah práce. 1. Práce obsahuje následující části: 2. Obecné informace k podobě eseje

Takhle píšu esej! Manuál. A. Obsah práce. 1. Práce obsahuje následující části: 2. Obecné informace k podobě eseje A. Obsah práce Takhle píšu esej! Manuál 1. Práce obsahuje následující části: Obálka Titulní list Obsah Úvod Vlastní text Závěr Zdroje Doslov Pořadí jednotlivých částí se musí dodržet tak, jak je to zde

Více

GRAFICKÝ MANUÁL Bílí Tygři Liberec, s.r.o.

GRAFICKÝ MANUÁL Bílí Tygři Liberec, s.r.o. GRAFICKÝ MANUÁL Bílí Tygři Liberec, s.r.o. Jeronýmova 494/20, PSČ 460 07 Telefon: 488 048 333 FAX: 488 048 335 www.hcbilitygri.cz klub@hcbilitygri.cz úvod obsah název společnosti základní logo - vizuál

Více

Nesmazatelné obrázky v galerii Odeslal Maskyc - 05.09.2009 16:10

Nesmazatelné obrázky v galerii Odeslal Maskyc - 05.09.2009 16:10 Nesmazatelné obrázky v galerii Odeslal Maskyc - 05.09.2009 16:10 Mám jeden problém. V galerii se mi najednou jedna fotka zobrazuje asi dvacetkrát a nejde smazat. Co s tím? Je to chyba FW, vir nebo to udělala

Více

Ženy, které běhaly s vlky

Ženy, které běhaly s vlky Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Obhajoba semestrální práce pro předmět informační a komunikační technologie KVK/6149 Ženy, které běhaly s vlky Veronika Hýsková P110175 HV + VV VZ ZS

Více

Les zvuků. Miroslav Hušek FA ČVUT průmyslový design 2013/14

Les zvuků. Miroslav Hušek FA ČVUT průmyslový design 2013/14 Les zvuků Miroslav Hušek FA ČVUT průmyslový design 2013/14 Jak jsem k tomu došel... Samotnou myšlenku zpracovat zvuk z různých míst mi byla samotná cesta do školy, kdy jsem byl ještě rozespalý oči jsem

Více

V čem dělat prezentaci?

V čem dělat prezentaci? Jak na prezentace? Osnova: - v čem dělat prezentaci - velikosti písma - barva písma a pozadí - typ písma a zvýraznění - EFEKTY - vkládání obrázků - externí soubory - závěrečný export - příklady ze života

Více

Zápisy z pracovních skupin strategického plánu

Zápisy z pracovních skupin strategického plánu Zápisy z pracovních skupin strategického plánu Pracovní skupina Vnitřní podpora Přítomni: Švára (garant oblasti SP), Tom Hradil, Hanka Ondráková, Hanka Pupíková, Jonáš Procházka, Terka Opravilová, Diego,

Více

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Redesign logotypu a symbolu spočívá především v nezbytně nutném stanovení čistější varianty

Více

Manuál pro konečné uživatele Zajištění publicity projektu ve Fondu malých projektů

Manuál pro konečné uživatele Zajištění publicity projektu ve Fondu malých projektů Manuál pro konečné uživatele Zajištění publicity projektu ve Fondu malých projektů Program Evropská územní spolupráce Rakousko Česká republika 2007-2013 verze platná od 1.11.2011 Obsah Co je to publicita

Více

TISKOVÁ KONFERENCE 7. 10. 2015. KVALITA Z EVROPY chutě s příběhem

TISKOVÁ KONFERENCE 7. 10. 2015. KVALITA Z EVROPY chutě s příběhem TISKOVÁ KONFERENCE 7. 10. 2015 KVALITA Z EVROPY chutě s příběhem Měření výsledků komunikační kampaně chráněných označení ČESKÁ REPUBLIKA & SLOVENSKO Výsledky první vlny šetření 7. října 2015 Česká republika

Více

Počítačové formy projekce jsou: promítání snímků na obrazovce počítače, promítání snímků z počítače na plátno,

Počítačové formy projekce jsou: promítání snímků na obrazovce počítače, promítání snímků z počítače na plátno, Prezentace Počítačové formy projekce jsou: promítání snímků na obrazovce počítače, promítání snímků z počítače na plátno, využití interaktivní tabule. Postup při tvorbě prezentace I 1. Stanovení cílů.

Více

Příloha č. 2 k Smlouvě o dílo Požadavky na komunikační nástroje publicity 1. Velkoplošný reklamní panel (billboard) Veškerá pravidla pro užití tohoto

Příloha č. 2 k Smlouvě o dílo Požadavky na komunikační nástroje publicity 1. Velkoplošný reklamní panel (billboard) Veškerá pravidla pro užití tohoto Příloha č. 2 k Smlouvě o dílo Požadavky na komunikační nástroje publicity 1. Velkoplošný reklamní panel (billboard) Veškerá pravidla pro užití tohoto prostředku publicity určují Pravidla pro publicitu

Více

Stereo & Video. cílová skupina. charakteristika

Stereo & Video. cílová skupina. charakteristika Stereo & Video cílová skupina muži 30-49 manažeři, vedoucí pracovníci/ soukr. podnikatelé, hifisti B2B segment prodavači, market. specialisti, dealeři, distributoři středoškolské, vysokoškolské vzdělání

Více

iphone 7 a Canon 70D Pavel Kocur úterý 18. října 2016

iphone 7 a Canon 70D Pavel Kocur úterý 18. října 2016 iphone 7 a Canon 70D Pavel Kocur úterý 18. října 2016 K napsání tohoto příspěvku mě inspiroval článek Vyrovná se mobil kvalitou výstupu zrcadlovce? Víta Kovalčíka ze dne 10. 10. 2016. V části TŘETÍ SCÉNA

Více

REKLAMNÍ PŘÍLEŽITOSTI

REKLAMNÍ PŘÍLEŽITOSTI marketing idea USPECH REKLAMNÍ PŘÍLEŽITOSTI Reklama a její možnosti promotion Outdoor reklama v Průmyslovém paláci (PP) a areálu Výstaviště Holešovice (VH) Mapa outdoorové reklamy v PP a VH Billboardové

Více

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 [ZDEJTE ÁZEV SPOLEČOSTI.] Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 7B36TUR Jan Vitha 06.11.2016 Obsah 1. Úvod... 1 1.1. Popis aplikace... 1 1.2. Cílová skupina... 1 2. Přehled testovaných

Více

PŘEDSTAVY ZUŠ ZDEŇKA BURIANA, KOPŘIVNICE 2019

PŘEDSTAVY ZUŠ ZDEŇKA BURIANA, KOPŘIVNICE 2019 PŘEDSTAVY ZUŠ ZDEŇKA BURIANA, KOPŘIVNICE 2019 Vyučoval Zdeněk Babinec PŘEDSTAVY Výtvarný projekt žáků ZUŠ Zdeňka Buriana, KOPŘIVNICE Výtvarný projekt navázal na besedu o surrealismu. Sny, představy, automatická

Více

Značka - barevné provedení

Značka - barevné provedení logomanuál Značka - základní Základním prvkem vizuálního stylu je značka. Značka společnosti vznikla spojením textové a grafické části. Textový prvek obsahuje litery názvu firmy. Grafický prvek obsahuje

Více

Ceník reklamních služeb 2016/2017

Ceník reklamních služeb 2016/2017 Ceník reklamních služeb 2016/2017 Vaše reklama muže nyní cestovat i busem Nabízíme reklamní plochy na autobusech provozujících: pravidelnou linkovou dopravu (PAD) na území jižních Čech, v oblastech Český

Více

Technická pravidla povinné publicity projektů financovaných z ROP MS. Michal Sládek (OMA)

Technická pravidla povinné publicity projektů financovaných z ROP MS. Michal Sládek (OMA) Technická pravidla povinné publicity projektů financovaných z ROP MS Michal Sládek (OMA) Úvodem Metodický pokyn Pravidla pro publicitu je rámcový dokument jako takový nepostihuje a ani nemůže postihovat

Více

TVORBA PROPAGAČNÍCH MATERIÁLŮ

TVORBA PROPAGAČNÍCH MATERIÁLŮ TVORBA PROPAGAČNÍCH MATERIÁLŮ 1 MgA. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta multimediálních komunikací 2 CO JE GRAFICKÝ DESIGN 3 4 HISTORICKÝ VÝVOJ PLAKÁTU 5 POČÁTKY plakátů Evropa, 18. - 19. století

Více

Manuál k programu KaraokeEditor

Manuál k programu KaraokeEditor Manuál k programu KaraokeEditor Co je KaraokeEditor? Program slouží pro editaci tagů v hudebních souborech formátu mp3. Tagy jsou doprovodné informace o písni, uložené přímo v mp3. Aplikace umí pracovat

Více

ROČNÍKOVÉ PRÁCE ŽÁKŮ ŠESTÉHO AŽ DEVÁTÉHO ROČNÍKU

ROČNÍKOVÉ PRÁCE ŽÁKŮ ŠESTÉHO AŽ DEVÁTÉHO ROČNÍKU ROČNÍKOVÉ PRÁCE ŽÁKŮ ŠESTÉHO AŽ DEVÁTÉHO ROČNÍKU Základní školy Na rovině školní rok 2017/2018 ROČNÍKOVÉ PRÁCE Ročníkové práce propojují osobní zájem žáků s potřebou pídit se po dalších informacích, dále

Více

Já a svět kolem mě. (k průřezovému tématu Mediální výchova ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou. Autor projektu: Kateřina Jonáková.

Já a svět kolem mě. (k průřezovému tématu Mediální výchova ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou. Autor projektu: Kateřina Jonáková. 1 Příloha č.6 k ŠVP Škola hrou Projekt P7 Já a svět kolem mě (k průřezovému tématu Mediální výchova ) Příloha ŠVP ZV Škola hrou Autor projektu: Kateřina Jonáková Přílohy: Schválila dne Mgr.Charlotta Kurcová

Více

Jak psát příspěvky do Inspiromatu? 1. Jednoduše 2. Co nejčastěji 3. Ţe se to snadno řekne? 4. Snadno se to i realizuje, kdyţ se ví jak

Jak psát příspěvky do Inspiromatu? 1. Jednoduše 2. Co nejčastěji 3. Ţe se to snadno řekne? 4. Snadno se to i realizuje, kdyţ se ví jak Jak psát příspěvky do Inspiromatu? 1. Jednoduše 2. Co nejčastěji 3. Ţe se to snadno řekne? 4. Snadno se to i realizuje, kdyţ se ví jak Většina novinářů má ráda plný stůl (Znáte tu o dr. Raabovi Jenkinsonovi?)

Více

Příručka k informačním a komunikačním předpisům

Příručka k informačním a komunikačním předpisům Příručka k informačním a komunikačním předpisům Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2014 2020 v rámci cíle Evropská územní spolupráce Kód CCI: 2014TC16RFCB017

Více

Výtvarná výchova. 8. ročník. Výtvarné vyjádření zajímavých přírodních tvarů studijní, případně fantazií dotvořené práce. Barvy výtvarné hry a etudy

Výtvarná výchova. 8. ročník. Výtvarné vyjádření zajímavých přírodních tvarů studijní, případně fantazií dotvořené práce. Barvy výtvarné hry a etudy list 1 / 5 Vv časová dotace: 1 hod / týden Výtvarná výchova 8. ročník uplatňuje představivost, fantazii a výtvarné myšlení ve vlastním výtvarném projevu experimentuje s různými druhy linie orientuje se

Více

dokumentu, respektive oddílu (více o oddílech v další kapitole). Nemůžeme

dokumentu, respektive oddílu (více o oddílech v další kapitole). Nemůžeme Microsoft Office IV Sloupce Chtěli bychom psát školní noviny a máme pocit, že jsou málo profesionální. Chtěli bychom využít možnost psaní v několika sloupcích. Nastavíme si na stránce místo jednoho sloupce

Více

Počet odpovědí: 39. Souhrn. Stránky www.zschvaly.cz navštěvuji: Stránky www.zschvaly.cz nejčastěji navštěvuji: Ná stránky přistupuji jako:

Počet odpovědí: 39. Souhrn. Stránky www.zschvaly.cz navštěvuji: Stránky www.zschvaly.cz nejčastěji navštěvuji: Ná stránky přistupuji jako: Počet odpovědí: 39 Zobrazit všechny odpovědi Publikovat analýzu ondrej.zmek@gmail.com Upravit formulář Souhrn Stránky www.zschvaly.cz navštěvuji: 28.2% 48.7% 15.4% Každý den 6 15.4 % 2x 3x týdně 19 48.7

Více

DOTAZNÍK KOLLÁROVKA. b) Nápady na květinové kontejnery a další zkrášlovací prvky bych nechala na odbornících, resp. na konzultaci s nimi.

DOTAZNÍK KOLLÁROVKA. b) Nápady na květinové kontejnery a další zkrášlovací prvky bych nechala na odbornících, resp. na konzultaci s nimi. 1. Jaké změny byste v Kollárovce uvítali? a) V Kollárce bych uvítala hlavně zajištění pravidelného úklidu ulice, vybavení ulice odpadkovými koši a zavezení popelnic do domů. To ale znamená vyvinou tlak

Více

Třída/y 2. Počet žáků 17 Časový rozsah 2 h.

Třída/y 2. Počet žáků 17 Časový rozsah 2 h. Téma Každý jsme jiný Třída/y 2. Počet žáků 17 Časový rozsah 2 h. Cíle aktivity 1. Žák zformuluje, podle čeho pozná svoji jedinečnost. 2. Žák pojmenovává, v čem se lidé liší. Čím může být tato odlišnost

Více

Konference k vyhlášení výsledků soutěže žáků a studentů (PŘÍTECH) 23. dubna 2015 od 10 hodin

Konference k vyhlášení výsledků soutěže žáků a studentů (PŘÍTECH) 23. dubna 2015 od 10 hodin Konference k vyhlášení výsledků soutěže žáků a studentů (PŘÍTECH) 23. dubna 2015 od 10 hodin Registrační číslo: CZ.1.07/2.3.00/45.0029 Název projektu: Věda pro život, život pro vědu Název projektu: Věda

Více

Pravidla vypracování maturitní práce

Pravidla vypracování maturitní práce Střední zahradnická škola Rajhrad, příspěvková organizace, Masarykova 198, 664 61 Rajhrad Pravidla vypracování maturitní práce (dále jen Práce ) Pro školní rok 2017-2018 Pro obor: Zahradnictví 41-44-L/51

Více

Orange Factory. Soukromá vyšší odborná škola umění a reklamy s.r.o. www.orangefactory.cz

Orange Factory. Soukromá vyšší odborná škola umění a reklamy s.r.o. www.orangefactory.cz Orange Factory Soukromá vyšší odborná škola umění a reklamy s.r.o. www.orangefactory.cz Škola pro lidi, kteří chtějí tvořit a nebojí se dělat věci, které budou vidět. Studium na Orange factory připravuje

Více

- příručka pro redaktory -

- příručka pro redaktory - - příručka pro redaktory - Úvod Tato příručka slouží redaktorům Pražského zpravodaje ke správnému vkládání příspěvků do redakčního systému WordPress. Jednotlivé části jsou zde sepsány s podrobným popisem,

Více

Dne 24. 7. 2013 fanclub-stargate.estranky.cz Petr Mäsiar Dne 24. 7. 2013 fanclub-stargate.estranky.cz Petr masiar. Tvorba stránek v estránky.

Dne 24. 7. 2013 fanclub-stargate.estranky.cz Petr Mäsiar Dne 24. 7. 2013 fanclub-stargate.estranky.cz Petr masiar. Tvorba stránek v estránky. Tvorba stránek v estránky.cz 1 Obsah Úvodní strana..1 Obsah.2 Menu v administraci 3 Menu v admin; zákl. věci..4 Fotoalbum, rozšířené možnosti 5 Rozšířené možnosti..6 Závěr 7 2 Menu v administraci Příspěvky

Více

Metodika vedení čtenářské dílny 1

Metodika vedení čtenářské dílny 1 Metodika vedení čtenářské dílny 1 Iva Procházková, Hlavní výhra Věková skupina žáků: 9 10 let Úroveň čtenáře: Čtenář průzkumník zpracování informací, hodnocení textu Cíl aktivity: Žák už při čtení předvídá,

Více

Příloha č. 1 1. KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK A DÍLČÍCH ZKOUŠEK SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY

Příloha č. 1 1. KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK A DÍLČÍCH ZKOUŠEK SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY Ministerstvo školství, mládeţe a tělovýchovy Sdělení MŠMT čj.: MSMT-10054/2012-23 Příloha č. 1 1. KRITÉRIA HODNOCENÍ ZKOUŠEK A DÍLČÍCH ZKOUŠEK SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ 1.1 ZPŮSOB VÝPOČTU A VYJÁDŘENÍ VÝSLEDKU

Více

Vyvolávací cena: 500 Kč Minimální výše příhozu: 100 Kč

Vyvolávací cena: 500 Kč Minimální výše příhozu: 100 Kč Aukční položka č. 51 Jana Kremanová: Pantarhei I. Umělec: Jana Kremanová Technika: Serigrafie Žánr: Kompozice Rok vzniku díla: 1992 Rozměry: 500 700 mm Autorský tisk Signatura: Kremanová 92, PD Adjustace:

Více

ZADÁNÍ MATURITNÍ PRÁCE

ZADÁNÍ MATURITNÍ PRÁCE ZADÁNÍ MATURITNÍ PRÁCE Jméno a příjmení: Téma: Cíl: Název maturitní práce: Studijní obor: Zahraniční gastronomie Na základě dostupné literatury a zdrojů vypracovat ucelený přehled o zahraniční gastronomii

Více

Příloha č. 12 Pravidla užívání loga České pošty provozovateli pošt Partner a Seznam ochranných známek

Příloha č. 12 Pravidla užívání loga České pošty provozovateli pošt Partner a Seznam ochranných známek Příloha č. 12 Pravidla užívání loga České pošty provozovateli pošt Partner a Seznam ochranných známek Tato příloha se skládá z následujících částí: Část I. - Pravidla užívání loga České pošty provozovateli

Více

Začínáme s aplikací Třída Příručka učitele k aplikaci Třída pro ipad. Identifikátor zápatí_příručka recenzenta produktu měsíc

Začínáme s aplikací Třída Příručka učitele k aplikaci Třída pro ipad. Identifikátor zápatí_příručka recenzenta produktu měsíc Začínáme s aplikací Třída Příručka učitele k aplikaci Třída pro ipad Identifikátor zápatí_příručka recenzenta produktu měsíc 2016 1 Představujeme Třídu Třída je šikovná nová aplikace pro ipad, jejíž pomocí

Více

Asi to takhle doopravdy vypadalo, šedý nevýrazný snímek, ve kterém je ale ukryta velmi pěkná fotografie.

Asi to takhle doopravdy vypadalo, šedý nevýrazný snímek, ve kterém je ale ukryta velmi pěkná fotografie. Dobrý den, dovolil jsem si vybrat malý vzorek vašich fotografií a ukázat vám na nich několik chyb, kterých se při fotografování a následné úpravě dopouštíte. Fotografie jsou doopravdy vybrané zcela náhodně,

Více

1. VSTUP do e-learningu

1. VSTUP do e-learningu ! 1 1. VSTUP do e-learningu Při vstupu na stránky klikněte na tlačítko PRO STUDENTY zde kliknete a vyberete si - E-learning. Otevře se stránka, zde vidíte obrázky učebnic s názvy jazyků. Vpravo je modrý

Více