Uživatelská příručka. Professional Rack Mount LCD Série PR1000ELCDRT2U/PR1500ELCDRT2U/ PR2200ELCDRT2U E-K

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Uživatelská příručka. Professional Rack Mount LCD Série PR1000ELCDRT2U/PR1500ELCDRT2U/ PR2200ELCDRT2U E-K01-0000089-00"

Transkript

1 Uživatelská příručka Professional Rack Mount LCD Série PR1000ELCDRT2U/PR1500ELCDRT2U/ PR2200ELCDRT2U E-K

2 BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Příručka obsahuje důležité bezpečnostní instrukce. Přečtěte si je pozorně a postupujte podle nich při instalaci a používání výrobku. Příručku prostudujte před vybalením, instalací a používáním UPS. UPOZORNĚNÍ! UPS musí být připevněna k zemněné zásuvce střídavého proudu, jejíž obvod je chráněn pojistkou nebo jističem. NIKDY nepřipojujte UPS k zásuvce, která není správně uzemněna. UPOZORNĚNÍ! NEPOUŽÍVEJTE PŘÍSTROJ PRO MEDICÍNSKÉ APLIKACE NEBO PRO ZÁLOHOVÁNÍ ZAŘÍZENÍ NA OCHRANU LIDSKÉHO ŽIVOTA! Firma CyberPower Systems nedodává výrobky pro tento způsob použití. UPOZORNĚNÍ! Díky baterii se může nebezpečné napětí objevit uvnitř přístroje i při odpojení z napájecí sítě. Zařízení smí opravovat pouze autorizované osoby. UPOZORNĚNÍ! Napájecí zásuvka, ze které je výrobek napájen, by měla být umístěna v blízkosti UPS a měla by být snadno přístupná UPOZORNĚNÍ! Kvůli riziku požáru nebo úrazu elektrickým proudem používejte přístroj pouze ve vnitřních prostorách s regulovanou teplotou a vlhkostí, bez vodivých kontaminantů. (Prostudujte provozní podmínky pro teplotu a vlhkost v Technických údajích). UPOZORNĚNÍ! Kvůli riziku úrazu elektrickým proudem nikdy nesundávejte kryt přístroje s výjimkou výměny baterie. Přístroj nemá kromě baterie žádné prvky, na kterých by uživatel mohl provádět opravy.. UPOZORNĚNÍ! Kvůli riziku úrazu elektrickým proudem při výměně baterie odpojte UPS od napájení. UPOZORNĚNÍ! NEPOUŽÍVEJTE V BLÍZKOSTI AKVÁRIÍ! Kvůli riziku požáru nepoužívejte přístroj v blízkosti akvárií. Kondenzace par z akvária může způsobit zkrat na elektrických kontaktech přístroje. UPOZORNĚNÍ! NEPOUŽÍVEJTE S LASEROVÝMI TISKÁRNAMI! Příkon laserových tiskáren je vyšší než dovoluje napájet tato UPS.

3 INSTALACE VYBALENÍ PRODUKTU Balení produktu má obsahovat následující: (1) UPS; (2) Uživatelskou příručku; (3) telefonní kabel; (4) CD s programem PowerPanel Business Edition; (5) USB kabel A+B; (6) úchyty pro montáž do rackové skříně (2ks); (7) EPO kabel pro nouzové vypnutí (šedý); (8) Sériový komunikační kabel (DB-9) AUTOMATICKÁ REGULACE NAPĚTÍ (AUTOMATIC VOLTAGE REGULA- TOR - AVR) Záložní zdroje PR750ELCDRT1U/PR1000ELCDRT1U uprovuje nekonzistentní vstupní napětí, pokud jeho hodnota může poškodit důležitá data nebo hardware. AVR automaticky zvyšuje nízké nebo snižuje vysoké napětí na hodnoty konzistentní s hodnotami 220/230/240V, které jsou pro počítač bezpečné. Výkonné bezúdržbové olověné akumulátory jsou použity jako zdroj energie pouze pokud vstupní napětí klesne pod 150V nebo překročí 300V. BLOKOVÉ SCHEMA Instalace UPS 1.Nová UPS může být používána ihned po vybalení. Nicméně nabíjení UPS po dobu alespoň 4 hodin zaručí, že baterie UPS budou dostatečně nabity během přepravy a skladování dochází totiž k samovolnému snížení kapacity baterií. Pro dobití baterií postačí nechat UPS připojenu k napájecí zásuvce, neboť baterie jsou dobíjeny i při vypnuté UPS. 2. Pokud budete používat software dodané s UPS, spojte nejprve UPS s počítačem pomocí sériového nebo pomocí USB kabelu. Použijte jen jeden z

4 kabelů 3. Při vypnuté UPS a odpojené od napájení připojte počítač, monitor a externí datová úložiště (páskovou mechaniku, ZIP nebo Jazz mechaniku, externí disk, atd.) k zálohovaným zásuvkám UPS. Nepřipojujte k těmto zásuvkám laserové tiskárny, kopírky, ohřívače nebo podobná zařízení s vysokým příkonem. Požadavky napájení takových zařízení nemůže UPS splnit., vede k přetížení UPS a možnému poškození. 4. Pro ochranu faxové, telefonní, modemové nebo síťové Ethernet přípojky připojte kabel ze zásuvky přípojky do zásuvky označené IN a zásuvku označenou OUT propojte s příslušnou zásuvkou na počítači. 5. Stiskněte vypínač UPS a zapněte ji. Indikátor provozu začne. Pokud je zjištěno přetížení, spustí se zvuková signalizace UPS začne dlouze pípat. Vypněte UPS, odstraňte prosím část zátěže na zásuvkách zálohovaných bateriemi. Počkejte 10 vteřin, ujistěte se, že tlačítko jističe je v zastrčené poloze a spusťte znovu UPS. 6. UPS má funkci automatického nabíjení baterií. Pokud je UPS připojena k napájení, jsou baterie automaticky nabíjeny. 7. Pro dosažení optimálního nabíjení baterií ponechávejte UPS vždy připojenu k napájení. 8. Pokud UPS skladujete po delší dobu, vždy před uskladněním nabijte plně baterie. Každé 3 měsíce proveďte znovu nabití baterií, aby nedošlo ke snížení jejich životnosti. 9. Professional Rack Mount UPS je vybavena jedním sériovým rozhraním, jedním stavovým rozhraním a jedním USB rozhraním. Primární počítač s nainstalovaným software PowerPanel Business Edition komunikuje s UPS přes sériové rozhraní I nebo USB rozhraní může také ovládat UPS. Pokud dojde k výpadku napájení, primární počítač začne shutdown po uživatelem nastavené prodlevě, přičemž nejprve jsou uloženy a uzavřeny všechny otevřené soubory. Stavové rozhraní může být propojeno s dalším zařízením, které podporuje signalizaci dry-contact UPS. 10. Rozhraní pro nouzové vypnutí (EPO - Emergency Power Off): Toto rozhraní umožňuje připojení zařízení k systémům nouzového vypnutí.k tomuto účelu je s UPS dodáván šedý kabel pro připojení k vypínačům EPO podle přiloženého schematu (normally closed / normally open contact). Funkce EPO je vykonávána přímo v UPS. EPO bezpečnostní vypínač je nízkonapěťový vypínač, který není připojen k žádnému jinému zařízení.

5 ,... *Stavové rozhraní (Dry connect) komunikuje s software PowerPanel R stáhnout z *Poznámka: USB a Serial I nelze použít současně.., který lze volně PROVOZNÍ INFORMACE POPIS PŘEDNÍHO/ZADNÍHO PANELU 1. Vypínač Hlavní vypínač záložního zdroje. 2. Indikátor napájení Rozsvítí se po zapnutí UPS. 3. LCD displej Zobrazuje informace o stavu UPS pomocí ikon a zpráv, případně číslené hodnoty. 4. Přepínač režimů zobrazení Přepínač umožňuje volbu různých režimů zobrazení stavu UPSna LCD. 5. Výstupní zásuvky s možností zálohování bateriemi UPS má 8 výstupních zásuvek, všechny mají přepěťovou ochranu, AVR a zálohování bateriemi, takže zaručují nepřetržitý chod připojených zařízení při výpadku napájení.

6 Kritické/nekritické Při přetížení UPS dojde k vypnutí jističe, který přeruší napájení nekritických zásuvek, ale napájení kritických zásuvek pokračuje bez přerušení. Rovněž při vyčerpání kapacity baterií pod minimální hodnotu potřebnou pro bezpečné ukončení činnosti připojeného serveru jsou vypnuty nekritické zásuvky. Hodnota minimální kapacity je nastavována uživatelem pomocí software PowerPanel, který rovněž umožňuje vypnutí nekritických zásuvek uživatelem. 6. Vstup napájení Zásuvka pro připojení napájení střídavým proudem 7. Výstupní jistič Resetovatelný jistič provádí ochranu výstupních zásuvek před přetížením. 8. Vstupní jistič Resetovatelný jistič pro ochranu proti přetížení na vstupu. 9. USB rozhraní USB komunikační rozhraní pro připojení PC se SW PowerPanel 10. Ochrana komunikačních rozhraní RJ11/RJ45 Porty umožňují chránit modemy, faxy, telefonní linky a Ethernet linky. 11. Sériový port I Sériové komunikační rozhraní pro připojení PC se SW PowerPanel 12. Sériový port II Sériový port II předává informace zařízením, které zpracovávají informace UPS Dry connect. 13. SNMP/HTTP slot Po odstranění krytu může být instalována volitelná karta RMCARD, která umožňuje vzdálené ovládání a monitorování UPS po Ethernet IP síti. 14. EPO rozhraní (Emergency Power Off) Rozhraní pro připojení vypínačů pro nouzové vypnutí. VÝMĚNA BATERIÍ UPOZORNĚNÍ! Před výměnou baterie si přečtěte a postupujte podle BEZPEČNOSTNÍCH INSTRUKCÍ. Baterii vyměňujte pod dozorem osoby, která má znalosti o bateriích a možném nebezpečí. UPOZORNĚNÍ! Používejte jen baterie specifikované výrobcem. Požádejte prodejce o nabídku vhodné baterie. Označení výměnné sady baterií od výrobce je RBP852 UPOZORNĚNÍ! Používejte jen typ baterií BP7-12(BB) for PR1000ELCDRT2U

7 PR1500ELCDRT2U, HR9-12(BB) pro PR2200ELCDRT2U UPOZORNĚNÍ! Baterie může způsobit úraz elektrickým proudem. Baterie nevhazujte do ohně, může dojít k výbuchu. Použité baterie odevzdejte k ekologické likvidaci. UPOZORNĚNÍ! Nesnažte se otevírat nebo deformovat baterie uvolněný elektrolyt může poškodit vaši kůži nebo zrak a je toxický. UPOZORNĚNÍ! U baterií hrozí riziko zkratu a úrazu elektrickým proudem. Dodržujte následující pravidla při výměně baterie: 1. Sundejte hodinky, prsteny a jiné kovové předměty. 2. Používejte pouze nástroje s izolovanou rukojetí. 3. NENECHÁVEJTE ležet nástroje nebo kovové předměty na baterii nebo jejich kontaktech. 4. Používejte gumové rukavice a obuv.. 5. Zkontrolujte, zda není baterie nechtěně uzemněna. Pokud ano, odstraňte toto uzemnění.. KONTAKT S UZEMNĚNOU BATERIÍ MŮŽE ZPŮSOBIT ÚRAZ ELEKTRICKÝM PROUDEM! Možnost tohoto úrazu je snížena pokud je během instalace a údržby uzemnění odstraněno. (platí pro UPS a přídavné bateriové moduly, které nemají zemnění) POSTUP VÝMĚNY BATERIÍ:. Vyjměte přední panel na pravé straně Vyšroubujte dva šroubky upevňující kryt baterií a vyjměte kryt. Odpojte černý a poté červený vodič od baterií. Vyšroubujte upevňovací šroubek, vyměňte bateriový modul, připojte vodiče podle barevného označení. Utáhněte šroubky a upevněte kryt baterií a přední kryt. UPS nechte nabíjet po dobu 4-8 hodin pro dosažení potřebné doby zálohování.

8 INDIKÁ TORY NA LCD DISPLEJI LCD displej znázorňuje řadu provozních podmínek UPS. Popisy odpovídají situaci, kdy je UPS připojena k napájení a zapnuta nebo běží z baterií. INPUT (vstupní napětí): Znázorňuje střídavé napětí na vstupu. UPS je navržena tak, aby napájela připojená zařízení konstantním napětím 220/230V V případě úplného výpadku napětí jsou připojená zařízení napájena z baterií. Údaj vstupního napětí může být použit jako diagnostický prostředek pro detekci špatné kvality vstupního napájení. OUTPUT výstupní napětí: Zobrazuje napětí na výstupních zásuvkách. ESTIMATE RUN_TIME (předpokládaná doba zálohování): Zobrazuje předpokládanou dobu zálohování v závislosti na kapacitě baterií a zatížení.. NORMAL: Tato ikona znázorňuje provoz za normálního stav. BATTERY: Ikona se objeví při provozu z baterií a současně ozve se zvukový signál (dvě krátká pípnutí následovaná pauzou). V indikátoru baterie jsou segmenty dělené po 20% kapacity baterií, což umožňuje odhadnout stav baterie. AVR - Automatická regulace napětí (Automatic Voltage Regulation): Ikona se objeví pokud UPS koriguje mízké vstupní napětí bez použití baterií. Toto je normální činoost UPS nevyžadující žádný zásah uživatele. TICHÝ režim: Ikona se objeví v režimu tichého provozu, ve kterém se neozývá zvukový signál při provozu na baterie až do dosažení nízké kapacity baterií. PŘETÍŽENÍ: Ikona se objeví při přetížení výstupních zásuvek UPS a zároveň se ozve zvukový signál. Pro řešení tohoto stavu odpojte od UPS některá připojená zařízení až do zhasnutí ikony a vypnutí zvukové signalizace.. FAULT (závada): Ikona se objeví pokud má UPS nějaký vnitřní problém. BATT. CAPACITY (Kapacita baterií): Znázorňuje přibližnou úroveň nabití vnitřních baterií (po přírůstcích 20%). LOAD CAPACITY (Zatížení) : Znázorňuje relativní zatížení na výstupních zásuvkách v porovnání s maximálním možným zatížením UPS (pomocí indikátorů po 20%).

9 NASTAVENÍ FUNKCÍ LCD DISPLEJE 1. Obecný režim: a. Pro zobrazení informací o stavu UPS stiskněte tlačítko Display. 1 2 Položka Vstupní napětí Výstupní napětí Jednotka V V b. Stiskněte a držte tlačítko "Display" 3 Výstupní frekvence Hz po dobu 4 vteřin, 4 Zatížení Kw - Pokud je UPS v režimu z baterií, 5 Odhadovaná doba záloh. Min dijde k aktivaci tichého režimu 6 Kapacita zatížení % (vypnutí zvukové signalizace). 7 Kapacita baterií % - Pokud UPS jede ze sítě, pak je 8 Centigrade proveden test funkcí UPS. 9 Fahrenheit F c. Pokud není tlačítko "Display" stisknuto po dobu následujících 30 vteřin, dojde k automatickému vypnutí LCD. 2. Režim nastavení Krok 1: režim Nastavení je vyvolán pokud držíte tlačítko přepínače displeje stisknuté po dobu alespoň 10 vteřin. Stav je indikován rozsvícením ikon Krok 2: stiskem tlačítka přepínače displeje je možné volit funkce nastavení: a. Prodleva (Delay Time): Doba pro přepnutí z režimu na baterie do režimu ze sítě. Lze nastavit 9 různých hodnot, implicitní je 0 minut. b. Počet přídavných bateriových modulů (Battery Pack Numbers): Funkce umoňuje zobrazení doby zálohování při různém počtu bateriových modulů, implicitní nastavení je 0.. c. Tolerance frekvence (Static Frequency Tolerance): Lze nastavit 6 hodnot, implicitní nastavení je +/-6%. Funkční popis: Nastavení přizpůsobuje UPS kvalitě použitého napájení UPS d. Tolerance kolísání frekvence (Slew rate, Dynamic Frequency Tolerance). Implicitní hodnota je 4%. Funkční popis: Tolerance UPS vůči změnám frekvence vstupního napájení. Nižší hodnota představuje menší toleranci ale vyšší ochranu připojených zařízení.. e. Napětí baterií pro shutdown (Battery Shutdown Voltage): Funkce nastavuje okamžik přechodu UPS k shutdown v závislosti na napětí baterií.

10 Nastavitelné položky jsou uvedeny v následující tabulce: Krok 3: stiskněte a držte přepínač displeje po dobu 4 vteřin. Jakmile začnou ikony blikat, je možné změnit hodnoty j pomocí krátkého stisku přepínače. Krok 4: pro uložení hodnot a návrat do obecného módu stiskněte a držte přepínač displeje po dobu 4 vteřin. Položka Jednotka Prodleva Min Počet bateriových modulů A Tolerace frekvence % Tolerance kolísání frekvence Hz Napětí baterií pro shutdown V Poznámka: Pokud není během nastavování po dobu 30s provedena žádná akce, navrací se UPS automaticky do obecného režimu (nastavovací režim je ukončen). Poznámka: Pokud nechcete uložit nastavované změny, máte dvě možnosti: 1. Počkat na automatické ukončení nastavovacího režimu. 2. Stisknout a držet přepínač displeje po dobu 10 vteřin

11 ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Problém Možná příčina Řešení Žádné napětí na výstupu UPS nedosahuje požadované doby zálohování UPS nejde zapnout. PowerPanel je neaktivní (všechny ikony jsou šedé) Jistič vypnut kvůli přetížení Baterie jsou vybité Baterie nelze nabít Kvůli přetížení jsou vypnuty nekritické zásuvky Baterie nejsou dostatečně nabity Baterie jsou opotřebovány Vypínač je konstruován k předcházení poškození vzniklých rychlým vypnutím a zapnutím. UPS není připojena k napájení Baterie jsou opotřebovány Mechanický problém. Není připojen sériový nebo USB kabel Kabel je připojen ke špatnému portu UPS nedodává energii z baterií. Není použit komunikační kabel dodaný s UPS Vypněte UPS a odpojte část zařízení. Počkejte 10 sekund, restujte jistič stiskem tlačítka a zapněte UPS.. Nabíjejte UPS po dobu alespoň 4 hodin Kontaktujte CyberPower Systems na service@cyberpower-eu.com pro výměnu baterií Stiskněte přepínač pro zapnutí nekritických zásuvek Nechte dobíte baterie po dobu alespoň 4 hodin - UPS musí být připojena k napájecí zásuvce Kontaktujte CyberPower Systems na service@cyberpower-eu.com pro výměnu baterií Vypněte UPS. Počkejte 10sekund a poté ji zapněte UPS musí být připojena k aktivní zásuvce 220/230/240V. Kontaktujte CyberPower Systems na service@cyberpower-eu.com pro výměnu baterií Kontaktujte CyberPower Systems na service@cyberpower-eu.com pro výměnu baterií Připojte kabel - používejte jen ty, které byly dodány s UPS Zkuste jiný port počítače. Vypněte počítač a vypněte UPS. Počkejte 10 sekund a znovu zapněte UPS. Tím by měla být UPS resetována. Používejte pouze kabely dodávané společně s UPS

12 TECHNICKÉ SPECIFIKACE Model PR1000ELCDRT2U PR1500ELCDRT2U PR2200ELCDRT2U Kapacita (VA) Kapacita (Watt) Vstup Vstupní konektor IEC 320 C14 IEC 320 C20 Rozsah vstup. napětí 160VAC~290VAC Vstupní frekvence 50/60Hz +/- 3Hz (Auto Sensing) Výstup Výstup z baterií 230Vac +/-10% Frekvence z baterií 50/60Hz +/-1% Doba přepnutí (typická) 4ms Ochrana proti přetížení Provoz ze sítě: jistič, z baterií: interní omezovač proudu Ochrana proti rázům / filtrace Ochrana proti blesku/rázům Ano Ochrana Internet linek (DSL / telefon / FAX / RJ11/RJ45 ( vstup/výstup ) Modem) Výstupní zásuvky IEC C13 Rozměry(cm) 2U Rack, 43.3 x 8.8 x 38.8 Váha (kg) Baterie Uzavřená bezúdržbová olověná baterie 12V / 7.0AH x4 12V / 9.0AH x4 Baterie měnitelné za provozu Ano Diagnostika Indikátory Zapnuto, LCD displej (provoz z baterií, AVR, zatížení, kapacita baterií) Zvukové, signály Provoz z baterií, Slabé baterie, Přetížení Provozní podmínky Provozní teplota 0 až 40 Provozní vlhkost 0 to 95% nekondenzující Komunikace PowerPanel BusinessTM Software Windows 98/ME/NT/2000/XP, Vista Management Self -Test Manuální Self-Test Auto-Charger /Auto-Restart Ano COM rozhraní Plnohodnotné RS232 + stavové rozhraní USB rozhraní Ano SNMP/HTTP adaptér Volitelně

13 CYBERPOWER GREENPOWER UPS TECHNOLOGIE GreenPower UPS Tradiční obvod UPS s AVR poskytuje výstupní napětí přes relé a AVR transformátor. Proud jde nejdříve přes transformátor spotřebovávající energii a uvolňující teplo. Toto teplo představuje ztráty energie projevující se v její zvýšené spotřebě a ceně. CyberPower GreenPower obvod je řešením omezující tyto ztráty. Pokud je vstupní napětí normální, Green Power UPS pracuje v Bypass módu. Proud prochází pouze přes relé a UPS stále poskytuje normální výstupní napětí. Dochází tím k významným úsporám energie a nákladů. Pokud není vstupní napětí v pořádku, UPS pracuje z baterií nebo používá AVR. Za těchto podmínek pracují běžné UPS a Green Power UPS stejně. V obvyklém provozu je napětí v pořádku po nejméně 88% doby a CyberPower GreenPower technologie funguje v energeticky úsporném Bypass módu. Pro další informace navštivte stránky eu.cyberpowersystems.com nebo kontaktujte. CyberPower Systems B.V. Flight Forum DW Eindhoven The Netherlands Tel: , sales@cyberpower-eu.com CyberPower Systems Inc. (USA) th Avenue East, Suite 400, Shakopee, MN 55379, U.S.A. Tel: , Fax: , sales@cyberpowersystems.com Copyright 2008 CyberPower Systems B.V.. Všechna práva vyhrazena. Kopírování a použití textu pouze se svolením.. PowerPanel a PowerPanel Plus jsou ochranné známky firmy CyberPower Systems (USA) Inc.

DX400E-FR / DX600E-FR / DX800E-FR Příručka uživatele

DX400E-FR / DX600E-FR / DX800E-FR Příručka uživatele CZ DX400E-FR / DX600E-FR / DX800E-FR Příručka uživatele 25 BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE (USCHOVEJTE TYTO INSTRUKCE) Příručka obsahuje důležité bezpečnostní instrukce. Přečtěte si je pozorně a postupujte podle

Více

CP1350EAVRLCD/CP1500EAVRLCD Příručka uživatele

CP1350EAVRLCD/CP1500EAVRLCD Příručka uživatele CZ CP1350EAVRLCD/CP1500EAVRLCD Příručka uživatele 83 BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE (USCHOVEJTE TYTO INSTRUKCE) Příručka obsahuje důležité bezpečnostní instrukce. Přečtěte si je pozorně a postupujte podle nich

Více

Bezpečnostní instrukce. Popis

Bezpečnostní instrukce. Popis Nepřerušitelný zdroj napětí ROLINE PersonalSecure500VA/ 650VA/ 800VA Katalogové číslo: 19.40.3505 (500) Katalogové číslo: 19.40.3508 (800) Bezpečnostní instrukce. Nevhazujte baterie do ohně mohou explodovat..

Více

Uživatelská příručka CPS600E

Uživatelská příručka CPS600E Uživatelská příručka CPS600E CyberPower Europe CyberPower Systems B.V. Flight Forum 3545, 5657DW Eindhoven, The Netherlands Tel: +31 (0)40 2348170 Fax: +31 (0)40 2340314 Website: http://eu.cyberpowersystems.com/

Více

CP900/1300/1500EPFCLCD Příručka uživatele

CP900/1300/1500EPFCLCD Příručka uživatele CZ CP900/1300/1500EPFCLCD Příručka uživatele 33 BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE (USCHOVEJTE TYTO INSTRUKCE) Příručka obsahuje důležité bezpečnostní instrukce. Přečtěte si je pozorně a postupujte podle nich při

Více

CP900EPFCLCD Příručka uživatele

CP900EPFCLCD Příručka uživatele CZ CP900EPFCLCD Příručka uživatele 33 BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE (USCHOVEJTE TYTO INSTRUKCE) Příručka obsahuje důležité bezpečnostní instrukce. Přečtěte si je pozorně a postupujte podle nich při instalaci

Více

PowerWalker UPS. PowerWalker VI 450 IEC PowerWalker VI 650 IEC PowerWalker VI 850 IEC PowerWalker VI 1200 IEC PowerWalker VI 2200 IEC

PowerWalker UPS. PowerWalker VI 450 IEC PowerWalker VI 650 IEC PowerWalker VI 850 IEC PowerWalker VI 1200 IEC PowerWalker VI 2200 IEC PowerWalker UPS PowerWalker VI 450 IEC PowerWalker VI 650 IEC PowerWalker VI 850 IEC PowerWalker VI 1200 IEC PowerWalker VI 2200 IEC Uživatelská příručka BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Tato příručka obsahuje

Více

BS450ELCD-DE / BS650ELCD-DE / BS850ELCD-DE Návod k použití K01-0000135-00

BS450ELCD-DE / BS650ELCD-DE / BS850ELCD-DE Návod k použití K01-0000135-00 BS450ELCD-DE / BS650ELCD-DE / BS850ELCD-DE Návod k použití K01-0000135-00 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tento návod obsahuje důležité pokyny, podle kterých byste se měli řídit při instalaci a údržbě UPS

Více

Návod k obsluze. AEG Protect Alpha Napájecí zdroj

Návod k obsluze. AEG Protect Alpha Napájecí zdroj 1 Český jazyk 2 Návod k obsluze AEG Protect Alpha Napájecí zdroj Obsah 1. Bezpečnost upozornění 2. Úvod 3. Odstraňování závad 4. Popis systému 4.1. Kontrola 4.2. Napájení 4.3. Umístění 4.4. Připojení 4.5.

Více

Zkontrolujte, zda zatížení UPS UPS je přetížena z elektrorozvodné sítě je v pořádku

Zkontrolujte, zda zatížení UPS UPS je přetížena z elektrorozvodné sítě je v pořádku Důležité bezpečnostní instrukce Čtěte před instalací produktu Bezpečnost osob UPS má svůj vlastní vnitřní napájecí zdroj (baterii). V důsledku toho mohou být její výkonové výstupy pod napětím, i když je

Více

PR750ELCD Uživatelská příručka

PR750ELCD Uživatelská příručka CZ PR750ELCD Uživatelská příručka 31 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tato příručka obsahuje důležité pokyny. Pozorně je pročtěte a řiďte se jimi během instalace a používání produktu. Přečtěte si příručku

Více

U P S POWERCOM UPS WOW 500/500S. Návod na obsluhu záložních zdrojů

U P S POWERCOM UPS WOW 500/500S. Návod na obsluhu záložních zdrojů U P S Návod na obsluhu záložních zdrojů POWERCOM UPS WOW 500/500S Důležité bezpečnostní instrukce Děkujeme Vám, že jste zakoupili tento zdroj nepřerušitelného napájení (UPS). Tento typ napájení poskytuje

Více

CPS1500PIE/CPS1500PRO

CPS1500PIE/CPS1500PRO CZ Uživatelská příručka CPS1500PIE/CPS1500PRO CyberPower North America CyberPower Systems (USA), Inc. 4241 12th Avenue East Suite 400 Shakopee, MN 55379 Tel: 877-297-6937 Fax: 952-403-0009 Website: http://www.cyberpowersystems.com

Více

Uživatelská příručka CPS1000E-DE

Uživatelská příručka CPS1000E-DE Uživatelská příručka CPS1000E-DE CyberPower Europe CyberPower Systems B.V. Flight Forum 3545, 5657DW Eindhoven, The Netherlands Tel: +31 (0)40 2348170 Fax: +31 (0)40 2340314 Website: http://eu.cyberpowersystems.com/

Více

PW-4105 UPS 1000 MANAGEMENT Informace o výrobku E F G H

PW-4105 UPS 1000 MANAGEMENT Informace o výrobku E F G H Informace o výrobku E A C F G H A: Vypínač : Napájení střídavým proudem: svítí zeleně Napájení z : bliká zeleně C: Napájení střídavým proudem: indikace příkonu Napájení z : indikace kapacity D: Indikátor

Více

Niky 600/800 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka

Niky 600/800 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Niky 600/800 Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Part. LE05173AB-11/13-01 GF Niky 600/800 CZ CZ 3 2 Niky 600/800 OBSAH 1 Úvod 4 2 Podmínky použití 4 3 Instalace 5 4 Ovládání a signalizace 5 5

Více

Roline UPS DesignSecure 525, 625, 825

Roline UPS DesignSecure 525, 625, 825 Roline UPS DesignSecure 525, 625, 825 Katalogové číslo: 19.40.1205, 19.40.1206, 19.40.1208 Bezpečnostní instrukce...2 Úvod...2 Balení...2 1. Představení...2 2. Instalace...4 2.1 Umístění...4 2.2 Připojení

Více

Uživatelský manuál pro UPS řady Adira

Uživatelský manuál pro UPS řady Adira Uživatelský manuál pro UPS řady Adira 1 Obsah 1 Úvod...3 1.1 Obecná upozornění...3 1.2 Pokyny pro skladování...3 2 Popis přístroje...4 2.1 Obecné charakteristiky...4 2.2 Technické charakteristiky...4 3

Více

Záložní baterie pro napájení USB zařízení (5 V) a nouzové startování vozidla E-POWER. Uživatelská příručka

Záložní baterie pro napájení USB zařízení (5 V) a nouzové startování vozidla E-POWER. Uživatelská příručka 35940 Záložní baterie pro napájení USB zařízení (5 V) a nouzové startování vozidla E-POWER Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby.

Více

PG Compact Návod na montáž, obsluhu a zapojení Zdroj PG Compact PG Compact

PG Compact Návod na montáž, obsluhu a zapojení Zdroj PG Compact PG Compact www.regulus.cz PG Compact Návod na montáž, obsluhu a zapojení Zdroj PG Compact CZ PG Compact OBSAH 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE... 3 1.1 Obecný popis... 3 2 INSTALACE A PROVOZ... 4 2.1 Popis UPS... 4 2.2 Umístění

Více

Zdroj UPS Powerware 5110 příručka uživatele

Zdroj UPS Powerware 5110 příručka uživatele Zdroj UPS Powerware 5110 příručka uživatele 2005 Eaton Corporation Všechna práva vyhrazena. Na obsah této příručky se vztahují autorská práva vydavatele a nelze jej (ani jeho části) reprodukovat bez písemného

Více

USER MANUAL MID 1000/1400/2000VAC. Záložní zdroj UPS

USER MANUAL MID 1000/1400/2000VAC. Záložní zdroj UPS USER MANUAL MID 1000/1400/2000VAC Záložní zdroj UPS Důležité bezpečnostní pokyny TYTO BEZPEČNOSTNÍ POKYNY SI PEČLIVĚ USCHOVEJTE Tento manuál obsahuje důležité pokyny pro práci s UPS řady MID 1000/1400/2000

Více

U P S POWERCOM UPS 800VA/1000VA UPS 1200VA/1500VA/2200VA. Návod na obsluhu záložních zdrojů

U P S POWERCOM UPS 800VA/1000VA UPS 1200VA/1500VA/2200VA. Návod na obsluhu záložních zdrojů U P S Návod na obsluhu záložních zdrojů POWERCOM UPS 800VA/1000VA UPS 1200VA/1500VA/2200VA Důležité bezpečnostní instrukce Děkujeme Vám, že jste zakoupili tento zdroj nepřerušitelného napájení (UPS). Tento

Více

Záložní zdroj SinusPRO-500E

Záložní zdroj SinusPRO-500E Záložní zdroj SinusPRO-500E Obsah Obsah... 2 1. Popis zařízení... 3 1.1 Činnost zařízení... 3 1.2 Upozornění... 3 1.3 Ovládací prvky... 3 1.4 Popis displeje... 4 2. Uvedení do provozu a ovládání... 5 2.1

Více

Uživatelská příručka. Série Professional Rack Mount LCD XL PR1000ELCDRTXL2U/PR1500ELCDRTXL2U/ PR2200ELCDRTXL2U K01-0000125-00

Uživatelská příručka. Série Professional Rack Mount LCD XL PR1000ELCDRTXL2U/PR1500ELCDRTXL2U/ PR2200ELCDRTXL2U K01-0000125-00 Uživatelská příručka Série Professional Rack Mount LCD XL PR1000ELCDRTXL2U/PR1500ELCDRTXL2U/ PR2200ELCDRTXL2U K01-0000125-00 IMPORTANT SAFETY INSTRUCTIONS DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Tato příručka obsahuje

Více

Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka

Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Niky S 1-1.5-2-3 kva Návod k obsluze a údržbě uživatelská příručka Part. LE05261AC-11/13-01 GF Niky S 1-1.5-2-3 kva CZ CZ 3 2 Niky S 1-1.5-2-3 kva OBSAH 1 Úvod 4 2 Podmínky použití 4 3 Instalace 5 4 Ovládání

Více

MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů

MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů Uživatelský manuál Druhé vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Přečtete si pečlivě tyto instrukce předtím, než budete chtít přístroj

Více

Regulátor nabíjení HP2430-HP A

Regulátor nabíjení HP2430-HP A Regulátor nabíjení HP2430-HP4840 30-60A Úvod : 1. 12V / 24 V systémové napětí je automaticky rozpoznáno 2. nabíjecí program pro hermetické, gelové, zaplavené olověné baterie a lithiové baterie je k dispozici

Více

MT-7062 Tester HDMI kabelů

MT-7062 Tester HDMI kabelů MT-7062 Tester HDMI kabelů Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Popis Tento přístroj je navržen pro profesionální HDMI instalace. Umožňuje rychlé testování,

Více

Záložní baterie pro napájení notebooku (19 V), USB zařízení (5 V), a nouzové startování vozidla E-POWER. Uživatelská příručka

Záložní baterie pro napájení notebooku (19 V), USB zařízení (5 V), a nouzové startování vozidla E-POWER. Uživatelská příručka 35929 Záložní baterie pro napájení notebooku (19 V), USB zařízení (5 V), a nouzové startování vozidla E-POWER Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte

Více

AX-3010H. Víceúčelový spínaný napájecí zdroj. Příručka uživatele

AX-3010H. Víceúčelový spínaný napájecí zdroj. Příručka uživatele AX-3010H Víceúčelový spínaný napájecí zdroj Příručka uživatele Tuto příručku přechovávejte na bezpečném místě, abyste do ní mohli kdykoliv nahlédnout. Tato příručka obsahuje důležité bezpečnostní a provozní

Více

NEOSOLAR. Důležité! BlueSolar Regulátor nabíjení 12V 24V 20A. Uživatelská příručka. Vždy nejprve připojte baterie.

NEOSOLAR. Důležité! BlueSolar Regulátor nabíjení 12V 24V 20A. Uživatelská příručka. Vždy nejprve připojte baterie. Příloha NEOSOLAR Uživatelská příručka Důležité! Vždy nejprve připojte baterie. Pro 12V baterie používejte pouze 12V (36 článkové) solární panely. Pro 24V baterie používejte pouze 24V (72 článkové) solární

Více

Důležité! PWM BlueSolar regulátor LIGHT 12V 24V 5A 12V 24V 10A. Uživatelská příručka. Vždy nejprve připojte baterie.

Důležité! PWM BlueSolar regulátor LIGHT 12V 24V 5A 12V 24V 10A. Uživatelská příručka. Vždy nejprve připojte baterie. EN CZ Příloha Uživatelská příručka Důležité! Vždy nejprve připojte baterie. Pro 12V baterie používejte pouze 12V (36 článkové) solární panely. Pro 24V baterie používejte pouze 24V (72 článkové) solární

Více

Návod k použití. CZ Příloha. Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A

Návod k použití. CZ Příloha. Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A Návod k použití CZ Příloha Solární regulátor nabíjení BlueSolar PWM - LCD - USB 12 V 24 V 5 A 12 V 24 V 10 A 12 V 24 V 20 A 1. Obecné informace DŮLEŽITÉ Nejdříve vždy připojte baterii, aby mohl regulátor

Více

ElZapp. Frekvenční generátor. Návod k obsluze

ElZapp. Frekvenční generátor. Návod k obsluze ElZapp Frekvenční generátor Návod k obsluze Obsah Obsah... 2 Poděkování... 3 Důležité pokyny... 3 Obsah balení... 3 Uvedení do provozu... 3 Popis panelů přístroje... 4 Popis hlavních ovládacích prvků...

Více

NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO MÓDU

NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO MÓDU NSP-2050/3630/6016 NAPÁJECÍ ZDROJ S MOŽNOSTÍ PŘEPÍNÁNÍ PROVOZNÍHO UŽIVATELSKÝ NÁVOD Uložte tento uživatelský návod na bezpečném místě aby bylo možno do něj rychle nahlédnout v případě potřeby. Tento uživatelský

Více

PG 500 Compact Návod na montáž, obsluhu a zapojení Zdroj PG 500 Compact PG 500 Compact

PG 500 Compact Návod na montáž, obsluhu a zapojení Zdroj PG 500 Compact PG 500 Compact www.regulus.cz PG 500 Compact Návod na montáž, obsluhu a zapojení Zdroj PG 500 Compact CZ PG 500 Compact OBSAH 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE... 3 1.1 Obecný popis... 3 2 INSTALACE A PROVOZ... 4 2.1 Popis UPS...

Více

35904, 35909 Automobilový měnič a nabíječka

35904, 35909 Automobilový měnič a nabíječka 35904, 35909 Automobilový měnič a nabíječka Měnič z 1 V DC na AC Automatické 3-fázové nabíjení baterií 1 V Funkce zálohovaného zdroje (UPS) Uživatelská příručka Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě

Více

AX-C800 Návod k obsluze

AX-C800 Návod k obsluze AX-C800 Návod k obsluze Bezpečnostní pokyny Abyste se vyhnuli úrazu elektrickým proudem nebo zranění: Nikdy nepřipojujte do dvou vstupních zdířek nebo do libovolné vstupní zdířky a uzemněné kostry napětí

Více

NEOSOLAR. Phoenix měnič uživatelská příručka 12 800 12 1200 24 800 24 1200 48 800 48 1200. Neosolar, spol. s r.o., Váš distributor pro ČR

NEOSOLAR. Phoenix měnič uživatelská příručka 12 800 12 1200 24 800 24 1200 48 800 48 1200. Neosolar, spol. s r.o., Váš distributor pro ČR EN CZ NEOSOLAR Phoenix měnič uživatelská příručka 12 800 12 1200 24 800 24 1200 48 800 48 1200 Neosolar, spol. s r.o., Váš distributor pro ČR Autorská práva 2008 Victron Energy B.V. Všechna práva vyhrazena

Více

Návod k obsluze pro modely Easy UPS Řady SMV 750, 1000, 1500, 2000, 3000 VA Důležité bezpečnostní pokyny

Návod k obsluze pro modely Easy UPS Řady SMV 750, 1000, 1500, 2000, 3000 VA Důležité bezpečnostní pokyny Návod k obsluze pro modely Easy UPS Řady SMV 750, 1000, 1500, 2000, 3000 VA Důležité bezpečnostní pokyny 0TENTO NÁVOD PEČLIVĚ USCHOVEJTE Tato část obsahuje důležité pokyny, které je nutno dodržovat při

Více

Sínusový záložní zdroj INTEX 400-12

Sínusový záložní zdroj INTEX 400-12 Sínusový záložní zdroj INTEX 400-12 Profesionální sínusový záložní zdroj UPS, nízkofrekvenční technologie, integrovaný nabíječ externích akumulátorů max. 10A, dvoustupňové nabíjení. Robustní celokovová

Více

Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A

Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A 1. Instrukce Tento zdroj má integrovanou analogovou a digitální kontrolní technologii najednou v novém víceúčelovém zdroji energie. Má jak vysokou stabilitu analogového

Více

MATRIX DC Napájecí Zdroj

MATRIX DC Napájecí Zdroj 1. ÚVOD 2. VYRÁBĚNÉ MODELY 3. SPECIFIKACE 3-1 Všeobecná 3.2 Specifikace 4. OVLÁDÁNÍ A INDIKACE NA ČELNÍM PANELU a. Čelní panel b. Zadní panel c. 6005L/3010L/1820L/3020L Čelní Panel d. 6005L/3010L/1820L/3020L

Více

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.: PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:172.775 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto příručku, abyste mohli plně

Více

Nový záložní zdroj APC Smart-UPS

Nový záložní zdroj APC Smart-UPS Nový záložní zdroj APC Smart-UPS Vyspělá interaktivní ochrana napájení pro servery a síťová zařízení. > Nejoblíbenější záložní zdroje pro sítě a servery. Zdroj Smart-UPS spolehlivě ochrání Vaše kritická

Více

Standardní balení(ujistěte se, že vaše balení obsahuje všechny tyto položky)

Standardní balení(ujistěte se, že vaše balení obsahuje všechny tyto položky) Vodotěsný multimediální přehrávač 1. Seznámení s přístrojem 1.1 Obsah balení Standardní balení(ujistěte se, že vaše balení obsahuje všechny tyto položky) - Digitální vodotěsný MP3 přehrávač - Vodotěsná

Více

Čistý sinusový měnič řady NP 300W / 400W / 600W / 700W / 1000W / 1200W / 1500W / 1700W / 2000W / 2200W / 2500 / 2700W / 3000W / 3500W / 4000W

Čistý sinusový měnič řady NP 300W / 400W / 600W / 700W / 1000W / 1200W / 1500W / 1700W / 2000W / 2200W / 2500 / 2700W / 3000W / 3500W / 4000W Návod k obsluze Čistý sinusový měnič řady NP 300W / 400W / 600W / 700W / 1000W / 1200W / 1500W / 1700W / 2000W / 2200W / 2500 / 2700W / 3000W / 3500W / 4000W Uživatelský manuál Tento obrázek je pouze orientační

Více

GL200 Uživatelský návod

GL200 Uživatelský návod GL200 Uživatelský návod GL200 rev. 1.0. 1 www.eurosat.cz Popření odpovědnosti: Firma neodpovídá za jakékoliv škody, finanční ztráty či právní spory týkající se majetku či osob, vzniklé v souvislosti se

Více

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér

Obsah balení. 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér Obsah balení 1 Sluchátka 2 Základnová stanice 3 Baterie ( 2 kusy) 4 Síťový adaptér 5 Audio adaptér RCA 6 Audio kabel 3.5 mm 7 Audio adaptér z 6.3 mm na 3.5 mm 8 Externí mikrofon Funkční prvky: Sluchátka

Více

Snímač tlaku v pneumatikách

Snímač tlaku v pneumatikách Snímač tlaku v pneumatikách Uživatelská příručka Obsah Snímač tlaku v pneumatikách...2 Funkce systému............2 Alarmy........2 Technické specifikace......2 Popis řídící jednotky a displeje...3 Nastavení

Více

Instalační návod. Pokojový termostat EKRTW

Instalační návod. Pokojový termostat EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Obsah 1. Úvod...1 2. Instalace termostatu...2 3. Nastavení u v instalační nabídce...5 4. Technické parametry...9 1. Úvod Před spuštěním jednotky si tuto příručku

Více

Startovací zdroj 12 V

Startovací zdroj 12 V Startovací zdroj 12 V 35908 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Děkujeme, že jste si vybrali naši power banku DOCA 15000 se startovačem aut. Při manipulaci dbejte bezpečnostních zásad použití elektronických spotřebičů. Přečtěte si, prosím, pozorně

Více

STARTMONKEY400 TM Uživatelský manuál

STARTMONKEY400 TM Uživatelský manuál STARTMONKEY400 TM Uživatelský manuál Startmonkey400 je jedním z nejmenších nouzových startovacích záložních zdrojů autobaterií na světě. Startmonkey400 dokáže vzkřísit náhle vybitou standardní 12V baterii

Více

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data

Úvod. Rozlišení režimů. Technická data Úvod Všeobecné informace Série R8300 digitální topící termostat využívá předností mikro-počítačových ovládacích čipů, rozpoznávající teplotu díky vnitřním a venkovním senzorům. Porovnáním nastavených teplot

Více

THOR Modular. Popis. Vlastnosti. Modulární UPS systém

THOR Modular. Popis. Vlastnosti. Modulární UPS systém THOR Modular Modulární UPS systém Online dvojitá konverze Škálovatelné Decentralizované Paralelní Modulární 10, 20, 30, 40 moduly Systémy 10 520 Popis THOR Modular je nový škálovatelný online systém s

Více

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka WWW.EVBIKE.CZ - 1 - Obsah: 1/ INSTALACE 2/ ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ 3/ POKROČILÉ NASTAVENÍ 4/ CHYBOVÁ HLÁŠENÍ Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek EVBIKE a věříme,

Více

Měřič impedance. Návod k použití

Měřič impedance. Návod k použití Měřič impedance Návod k použití Bezpečnostní upozornění Před použitím měřicího přístroje si důkladně přečtěte tento návod. Měřicí přístroj používejte pouze způsobem uvedeným v tomto návodu. Nepoužívejte

Více

Motorola VC5090 stručný návod k použití

Motorola VC5090 stručný návod k použití Motorola VC5090 stručný návod k použití Obecný popis Uchycení Rychlé volby Volitelná klávesnice Výstup na externí anténu Vstup zdroje Displej WLAN LED dioda Zap. / Vyp. LED dioda Tlačítko Zap. / Vyp. Tlačítko

Více

Katalogový list. Parametry. Obecný přehled. Funkce. Instalace. Poznámky. Řešení pro inteligentní budovy

Katalogový list. Parametry. Obecný přehled. Funkce. Instalace. Poznámky. Řešení pro inteligentní budovy Parametry Obecný přehled Elektrické parametry: Vstupní napětí 220 VAC ± 10 % Frekvence 50 Hz ± 2 % Spotřeba energie se zátěží Méně než 10 W Výstupní kanál Výstupní proud každého kanálu Proud celkem v kanálu

Více

Pozn.: Monostabilní relé přepíná pouze v případě, že je přístroj pod napětím.

Pozn.: Monostabilní relé přepíná pouze v případě, že je přístroj pod napětím. Návod k obsluze DIGITÁLNÍ SPÍNACÍ HODINY S JEZDCI Čtěte pozorně všechny instrukce Elektronické časové spínače s programováním denním (Micro D) nebo týdenním (Micro W) k ovládání elektrických zařízení.

Více

ElZapp. Frekvenční generátor. Návod k obsluze

ElZapp. Frekvenční generátor. Návod k obsluze ElZapp Frekvenční generátor Návod k obsluze Obsah Obsah...2 Poděkování...2 Důležité pokyny...2 Obsah balení...3 Uvedení do provozu...3 Popis panelů přístroje...3 Popis hlavních ovládacích prvků...5 Zadávání

Více

Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602

Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602 Vysokoproudový, přepínací napájecí zdroj s dálkovým ovládáním SPS-9600/9602 1. ÚVOD Návod k obsluze Tato řada dvouvýstupových, regulovatelných napájecích zdrojů DC o výkonu 900 W vytváří velký výstupní

Více

DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx

DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx DOKOVACÍ STANICE DO AUTA SAMSUNG ESC-Vxxx/ECS-Kxxx Uživatelská příručka Vyobrazení v této příručce jsou pouze ilustrační. Schémata a obrázky vztahující se k vašemu zařízení najdete v cizojazyčné příručce

Více

Průvodce instalací Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vstř. pro montáž do regálu 1U

Průvodce instalací Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vstř. pro montáž do regálu 1U Průvodce instalací Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vstř. pro montáž do regálu 1U Důležité bezpečnostní pokyny Dříve než ho budete instalovat, provozovat, sevisovat či udržovat podrobně si přečtěte pokyny

Více

O varováních. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje. Čelní pohled

O varováních. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje. Čelní pohled O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled 19 18 1 17 16 15 2 3 14

Více

U P S POWERCOM. King 600/1000/1200AP RM King 1500/2200/3000AP RM. Návod na obsluhu záložních zdrojů do Racku

U P S POWERCOM. King 600/1000/1200AP RM King 1500/2200/3000AP RM. Návod na obsluhu záložních zdrojů do Racku U P S Návod na obsluhu záložních zdrojů do Racku POWERCOM King 600/1000/1200AP RM King 1500/2200/3000AP RM Úvod Prosíme, přečtěte a uschovejte si tento návod k použití! Děkujeme Vám, že jste zakoupili

Více

Jak pracovat s LEGO energometrem

Jak pracovat s LEGO energometrem Obnovitelná energie Jak pracovat s LEGO energometrem Obsah 1. Energometr popis zařízení... 3 2. Připojení zásobníku energie... 3 3. Nabití a vybití... 4 3.1 Nabití a vybití s použitím LEGO bateriového

Více

Návod k instalaci Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Pro montáž do regálu 1U

Návod k instalaci Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Pro montáž do regálu 1U Návod k instalaci Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Pro montáž do regálu 1U Důležité bezpečnostní pokyny USCHOVEJTE TYTO POKYNY- Tato část obsahuje důležité pokyny, které je třeba dodržovat při instalaci

Více

Příručka pro instalaci a provoz Back-UPS BX800CI/BX1100CI

Příručka pro instalaci a provoz Back-UPS BX800CI/BX1100CI Příručka pro instalaci a provoz Back-UPS BX800CI/BX1100CI Vybavení Bezpečnostní a všeobecné informace bu001c Tato jednotka je určena pouze pro použití v interiéru. Neprovozujte tuto jednotku na přímém

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech

Začínáme. Nejdříve si přečtěte. Zajištění odolnosti vůči vodě a prachu. Ikony v pokynech Nejdříve si přečtěte Před použitím zařízení si přečtěte tuto příručku, dozvíte se zde informace o bezpečném a správném používání zařízení. Obrázky se mohou od vzhledu konkrétního produktu lišit. Obsah

Více

OBSAH První 1.1. Obecná opatření 1.2. Bezpečnostní opatření při práci s bateriemi...

OBSAH První 1.1. Obecná opatření 1.2. Bezpečnostní opatření při práci s bateriemi... ZZA-200/300/400-A/S Manual OBSAH První 1.1. Obecná opatření 1.2. Bezpečnostní opatření při práci s bateriemi...... vlastnosti 3. Zásada 4. Specifikace 5. Rozměry a 6. Instalace a 7. Údržba a 8. Poznámky

Více

UPS Powerware 5110 Uživatelská příručka

UPS Powerware 5110 Uživatelská příručka UPS Powerware 5110 2005 Eaton Corporation Veškerá práva vyhrazena Obsah této příručky je chráněn autorskými právy vydavatele a bez jeho povolení nesmí být příručka jako celek, ani její části kopírovány.

Více

Smart-UPS Instalační příručka pro věžové jednotky 750/1000/1500/2200/3000 VA 120/230 Vac 500 VA 100 Vac Důležité bezpečnostní pokyny

Smart-UPS Instalační příručka pro věžové jednotky 750/1000/1500/2200/3000 VA 120/230 Vac 500 VA 100 Vac Důležité bezpečnostní pokyny Smart-UPS Instalační příručka pro věžové jednotky 750/1000/1500/2200/3000 VA 120/230 Vac 500 VA 100 Vac Důležité bezpečnostní pokyny TYTO POKYNY UCHOVEJTE - Tyto manuály obsahují důležité pokyny, které

Více

Série NEP Uživatelský manuál

Série NEP Uživatelský manuál Série NEP Uživatelský manuál REV.0 2011/08 7673-6185-000 I. Úvod Tato jednotka je mikroprocesorem ovládaný laboratorní zdroj s výstupem 90W a nastavitelnou funkcí stejnosměrného proudu. Jednotka má tři

Více

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903 Návod k obsluze Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Varování před potencionálním nebezpečím. Přečtěte si návod k obsluze. Upozornění!Nebezpečné napětí! Riziko úrazu elektrickým

Více

Sundaram KS. Vysoce účinný sinusový měnič a nabíječ. Uživatelská konfigurace provozu. Snadná montáž. Detailní displej.

Sundaram KS. Vysoce účinný sinusový měnič a nabíječ. Uživatelská konfigurace provozu. Snadná montáž. Detailní displej. Sundaram KS Vysoce účinný sinusový měnič a nabíječ Sundaram KS 1K/2K/3K Sundaram KS 4K/5K > Střídač s čistým sinusovým průběhem > Výběr rozsahu vstupního napětí pro domácí spotřebiče a osobní počítače

Více

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ Tento přístroj využívá měnič stejnosměrného napětí s nízkou spotřebou a vysokým poměrem mezi indukčností a akumulací energie k přeměně napětí 9V na stejnosměrné napětí

Více

Automatická programovatelná spínaná nabíječka. olověné akumulátory

Automatická programovatelná spínaná nabíječka. olověné akumulátory Automatická programovatelná spínaná nabíječka pro olověné akumulátory Návod k použití 7673-8112-0000 1. Úvod Tato řada nabíječek je určena k nabíjení všech typu olověných baterií včetně baterií s gelovým

Více

Multifunkční digitální relé 600DT

Multifunkční digitální relé 600DT Multifunkční digitální relé 600DT Specifikace Napájecí napětí: 20 až 240 V AC/DC Frekvenční rozsah: 50/60 Hz Displej/indikace: Zapnutí indikováno podsvícením. LCD s třemi číslicemi pro nastavení a čas

Více

1. ÚVOD. 2. OPATŘENÍ UPOZORNĚNÍ! : AC Vstup Má Dvojitou OCHRANU 3. OVLÁDÁNÍ A INDIKÁTORY

1. ÚVOD. 2. OPATŘENÍ UPOZORNĚNÍ! : AC Vstup Má Dvojitou OCHRANU 3. OVLÁDÁNÍ A INDIKÁTORY SIM-9106/9303 Napájecí zdroj s možností spínání Módu vysokých proudů, konstantního proudu (C.C.), konstantního napětí (C.V.), Dálkové ovládání & Uživatelský Návod. 1. ÚVOD Tato skupina výkonných zdrojů

Více

Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A

Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A Stabilizované zálohované napájecí zdroje POW12-1,2A POW12-1,7A Návod pro instalaci Popis zdroje POW12-1,x_rev1.doc - strana 1 (celkem 5) Rozsah použití Zálohovaný napájecí zdroj je určen pro napájení slaboproudých

Více

SPA IP telefon VoIp. Voice. Uživatelská přiručka. Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942

SPA IP telefon VoIp. Voice. Uživatelská přiručka. Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942 VoIp Voice Uživatelská přiručka Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942 Autorská práva a ochrané známky Veškeré změny mohou být zpracovány bez upozornění. Linksys je obchodní a ochraná známka společnosti

Více

GL100 Uživatelský návod

GL100 Uživatelský návod GL100 Uživatelský návod GL100P rev. 1.0. 1 www.eurosat.cz Popření odpovědnosti: Firma neodpovídá za jakékoliv škody, finanční ztráty či právní spory týkající se majetku či osob, vzniklé v souvislosti se

Více

Externí baterie 10000 mah

Externí baterie 10000 mah Externí baterie 10000 mah Uživatelská příručka 31888 I. Úvod Tuto lehkou, vysokokapacitní a stylovou mobilní externí baterii, která je šetrná k životnímu prostředí, lze kdekoliv a kdykoliv použít pro většinu

Více

TE04-0242 NÁVOD K POUŽITÍ

TE04-0242 NÁVOD K POUŽITÍ PROFI AUTONABÍJEČKA AUTO/MOTO BATERIÍ CZ Model: TE04-0242 NÁVOD K POUŽITÍ Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru, kterou jste nám projevili nákupem tohoto výrobku. Tento návod k obsluze je součástí

Více

POP-650. Návod k použití

POP-650. Návod k použití POP-650 Návod k použití VŠEOBECNÉ INFORMACE Účelem tohoto uživatelského manuálu je poskytnout všeobecné informace o pokladním terminálu POP- 650 a ukázat uživatelům jak provádět hardwarovou konfiguraci

Více

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD

DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD DVR přijímač pro skryté kamery s dotykovým LCD Návod k použití Hlavní výhody produktu: Až čtyři nahrávací módy Rozlišení až FULL HD, při použití HDMI kabelu 3 LCD dotykový displej pro pohodlné ovládání

Více

VQDV03. Příručka uživatele

VQDV03. Příručka uživatele VQDV03 Příručka uživatele Děkujeme Vám, že jste si zakoupili tuto sportovní kameru. Prosím, přečtěte si pečlivě následující provozní instrukce. Nutné pro správné používání a provozování kamery. Doporučujeme

Více

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod.

Uživatelská příručka. Hodinky s kamerou. Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. Uživatelská příručka Hodinky s kamerou Vážení zákazníci, Před použitím přístroje prosím přečtěte tento návod. 1. Úvod Dostává se Vám do rukou kamera s mikrofonem, záznamem obrazu a zvuku skrytá v náramkových

Více

Manuál k pracovní stanici SR609C

Manuál k pracovní stanici SR609C Manuál k pracovní stanici SR609C Obsah Manuál k pracovní stanici SR609C...1 1. Bezpečnostní pokyny...2 1.1 Instalace a uvedení do provozu...2 1.2 Odpovědnost za škody...2 1.3 Popis symbolů...2 2. Instalace...3

Více

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Před uvedením tohoto přístroje do provozu si velmi pečlivě přečtěte důležité bezpečnostní informace, které součástí obsahu tohoto provozního manuálu. Obsah..

Více

Sportovní hodinky s kamerou a detekcí pohybu

Sportovní hodinky s kamerou a detekcí pohybu Sportovní hodinky s kamerou a detekcí pohybu Návod k použití Hlavní výhody přístroje: Výdrž baterie až 90min Detekce pohybu Sportovní design www.spyshops.cz stránka 1 1. Začínáme Funkce hodinek : - Pracují

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20

NÁVOD K OBSLUZE. Zimní sada SWK-20 NÁVOD K OBSLUZE Zimní sada SWK-20 - plynulá regulace otáček ventilátoru - ovládání ohřívače podle okolní teploty -alarm při vysoké kondenzační teplotě - zobrazení aktuální teploty - mikroprocesorové řízení

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Měnič napětí PI&PID série OBSAH 1. Úvod 2. Bezpečnostní instrukce a varování před nebezpečím 3. DC připojení 4. Obsluha 5. Ochranné funkce 6. Obecné informace o obsluze koncových zařízení

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1

STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 STEREO ZESILOVAČ SPL300 - SPL400 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 ZÁKLADNÍ PŘIPOJENÍ: SPL 400-2 - Blahopřejeme k nákupu tohoto SPL zesilovače. Před použitím výrobku si přečtěte instrukce. CZ Bezpečnostní pokyny

Více

Přenosný zdroj energie M3 - návod k použití

Přenosný zdroj energie M3 - návod k použití Seznam položek Přenosný zdroj energie M3 - návod k použití Vstup Input (Micro USB) Indikátor LED indicator LED / vypínač Output Výstup Power button (USB A type) A) Obecné a informace o bezpečnosti Před

Více