OKNA WH OKNA. Program pro konstrukci oken. Manuál k projekční části. Winkhaus CR, s.r.o. Mirošovická Mnichovice

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OKNA WH OKNA. Program pro konstrukci oken. Manuál k projekční části. Winkhaus CR, s.r.o. Mirošovická 704 251 64 Mnichovice"

Transkript

1 Program pro konstrukci oken WH OKNA Manuál k projekční části OKNA Winkhaus CR, s.r.o. Mirošovická Mnichovice Tel.: Fax: Strana 1 (celkem 153)

2 Obsah: 1. ÚVOD INSTALACE A INSTALAČNÍ POŽADAVKY PROGRAMU INSTALAČNÍ POŽADAVKY INSTALACE PROGRAMU WH OKNA Instalační pokyny pro program WH OKNA a implicitních komponent Instalace dealerské verze programu PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU WH OKNA ZAHÁJENÍ PRÁCE S PROGRAMEM NOVÁ NABÍDKA Vytváření položky nabídky Pracovní pole nabídky a Panel nástrojů (Obr. 25) b Nástroje programu WH OKNA c Pracovní plocha (Obr. 28) e Editor popisu pozice (Obr. 30) f Okno stavu konstrukce (Obr. 31) g Okno prohlížení vrstev / úrovní (Obr. 32) Příprava konstrukce Kalkulace Stanovení nákladové kalkulace Poměry rozměrů jednotlivých prvků Přidání další položky Tiskové sestavy Ukládání dokumentů NOVÁ ZAKÁZKA OBJEDNÁVKA OTEVŘÍT EXISTUJÍCÍ DOKUMENT SOUHRNNÁ OBJEDNÁVKA OPTIMALIZACE OBĚH DOKUMENTŮ V PROGRAMU WH OKNA GALERIE KONSTRUKCÍ KATEGORIE GALERIE VOLITELNÉ ROZMĚRY KATEGORIE GALERIE PEVNÉ ROZMĚRY KATEGORIE GALERIE S CENÍKEM ROLETY DODATEK A SKUPINY A TYPY KOVÁNÍ A1. SKUPINY KOVÁNÍ A2. TYPY KOVÁNÍ Skupina STŘÍBRO GRM Skupina STŘÍBRO GRK Skupina VCHODOVÉ (A VEDLEJŠÍ VCHODOVÉ) DVEŘE DODATEK B PŘÍKLADY VÝSTUPŮ Z PROGRAMU SESTAVY DODATEK C PANEL HLAVNÍHO MENU C1. AKTUALIZACE STATISTIK C2. EDITACE VÝSTUPŮ editor ActiveReports C3. VOLBY Nastavení programu C4. PŘEKLAD Seznam obrázků: Strana 2 (celkem 153)

3 1. ÚVOD Dámy a pánové, máme potěšení představit Vám program pro konstrukci oken WH OKNA firmy WINKHAUS. Tento program vznikl na základě zkušeností shromážděných našimi pracovníky v průběhu kontaktů s našimi klienty. NABÍDKA Program WH OKNA nabízí možnost: - přípravy nabídky pro klienta na základě: o kalkulace konstrukce podle materiálových nákladů o kalkulace konstrukce podle rastrových ceníků o kalkulace konstrukce podle aritmetických zákonů o vytvořené galerie hotových konstrukcí - vytištění nabídky včetně obrázků - odeslání nabídky klientovi internetem - kalkulace montáže, demontáže a zednického začištění - kalkulace parapetů, rolet a jiného příslušenství - přípravy smlouvy s klientem - přípravy faktury TECHNOLOGIE Program WH OKNA umožňuje: - přípravu kompletní technologie šikmých a obloukových oken - změny statutu nabídky na zakázku (konstrukce se nemusí opětovně vytvářet) - změnu stavu objednávek přijatých Internetem od dealera (zakázky přijaté od dealera se nemusí opětovně vytvářet) - vytištění všech výrobních výkresů - použití velkého počtu variant při výběru kování nebo jejich modifikaci podle vlastních potřeb Strana 3 (celkem 153)

4 DEALERSKÁ VERZE Program WH OKNA zabezpečuje: - elektronickou komunikaci mezi výrobcem a dealerem v oblasti odesílání objednávek oken a dveří, odesílání a aktualizaci dat - přípravu nabídky pro klienta na základě: o kalkulace konstrukce podle materiálových nákladů o kalkulace konstrukce podle rastrových ceníků o kalkulace konstrukce podle aritmetických zákonů o vytvořené galerie hotových konstrukcí - vytištění nabídky včetně obrázků - odeslání nabídky klientovi internetem - kalkulaci montáže, demontáže a zednického začištění OPTIMALIZACE Program WH OKNA zajišťuje: - řezání prvků podle různých optimalizačních strategií - editace a dodávání vlastních optimalizačních schémat, přizpůsobených potřebám podniku - vedení skladu užitečných zbytků (odpadů) - vytváření a tisk etiket na jednotlivé prvky okna a na hotový výrobek - vytištění mnoha optimalizačních reportů - třídění nařezaných prvků do stojanů - seskupování výrobních příkazů do optimalizačních balíčků - třídění optimalizovaných prvků v souladu s vlastní organizací výroby OBJEDNÁVÁNÍ ZBOŽÍ Pomocí program WH OKNA lze: - připravit objednávky na zboží pro jednotlivé dodavatele - připravit jednotlivé zakázky či objednávky a vytvářet souhrnné objednávky - připravit objednávky nezávislé na konkrétních zakázkách - editovat automaticky generované objednávky - exportovat objednávky ve formátu akceptovaném dodavatelem - elektronicky odesílat objednávky jednotlivým dodavatelům Strana 4 (celkem 153)

5 ŘÍZENÍ ZPRACOVATELSKÝCH CENTER A PIL Program WH OKNA nabízí širokou škálu: - řízení technicky vyspělých zpracovatelských center se zohledněním: o frézování odvodňovacích drážek o polohování závěsů o přišroubování výztuží o polohování kliky, pouzdra zámku o polohování sloupků - řízení pil na řezání profilů - řízení etiketovacích tiskáren - řízení stolu pro kování Lemuth - řízení svářeček (pro tlakové svařování) KOMUNIKACE S JINÝMI SYSTÉMY Pomocí programu WH OKNA zabezpečujeme: - komunikaci s jinými počítačovými programy v oblasti: o výměny informací o spotřebě materiálů o výměny informací o hotových výrobcích o dat pro fakturaci o export a import jiných dat podle přání klientů. - dodávání elektronické faktury za kování dle požadavků, což zajišťuje rychlý příjem zboží na sklad. SKLADOVÝ SYSTÉM Skladový modul programu WH OKNA poskytuje možnosti: - evidence jakosti a množství prvků pro výrobu hotových výrobků - evidence skladu dle metody FIFO, váženého průměru nebo pevné evidenční ceny - provádění standardních skladových operací, takových jako je příjem zboží a hotových výrobků, spotřeba materiálů, skladové přesuny, počáteční stav, různé typy inventarizace apod. - automatické generování spotřeby materiálů na skladě na základě výrobních příkazů v každé realizační etapě (jednotlivé příkazy resp. zakázky, objednávky, souhrnné objednávky nebo optimalizace) - příjem elektronických faktur na kování od firmy Winkhaus CR, s.r.o. - příjem jiných dokumentů od jiných dodavatelů - tiskové sestavy o stavu a obratu zboží - tisk skladových dokumentů - odesílání účetních dokumentů o skladových operacích pro finanční a účetní systémy Strana 5 (celkem 153)

6 JINÉ MOŽNOSTI PROGRAMU WH OKNA Program WH OKNA mimo jiné umožňuje také: - vytváření galerií předdefinovaných konstrukcí - vytváření ceníku a jeho odesílání do jiných aplikací - vytváření skriptů pro export dat z libovolné databáze programu - správa systému přístupových práv - vytváření vlastních tiskových sestav díky integrovanému editoru reportů SERVIS Servis software WH OKNA zajišťuje: - skupina zahraničních programátorů - 2 informační poradci v terénu a 2 pracovníci v sídle firmy Winkhaus CR, s.r.o. - help desk - servisní www-stránky a na těchto stránkách mezi jiným: o nejčastěji kladené dotazy (FAQ) o instalační verze programu o tiskové výstupy / reporty o vzorové databáze profilů i kování o návod k obsluze v českém jazyce o diskusní fórum na zahraničních stránkách Přejeme Vám příjemnou práci s naším programem! Strana 6 (celkem 153)

7 2. INSTALACE A INSTALAČNÍ POŽADAVKY PROGRAMU 2.1. INSTALAČNÍ POŽADAVKY Program vyžaduje následující hardware: počítač třídy Pentium II (nebo lepší), 128 MB RAM paměti (doporučujeme 256 MB), barevný monitor VGA grafická karta pracující s rozlišením minimálně 800x600 bodů asi 150 MB volného místa na pevném disku operační prostředí Microsoft Windows 98, ME, NT 4.0, 2000 nebo XP libovolná tiskárna obsluhovaná Windows (nedoporučuje se jehličková tiskárna) Program je přizpůsoben práci na pracovní stanici, v síti i přes Internet INSTALACE PROGRAMU WH OKNA Instalační pokyny pro program WH OKNA a implicitních komponent. Po vložení CD-ROM s programem WH OKNA do CD nebo DVD mechaniky se objeví okno instalátoru. Instalátor prověří složky nainstalované na počítači a v případě potřeby nainstaluje chybějící složky nebo je aktualizuje. V případě, když se nespustí instalační program automaticky, je možné spustit instalační soubor z disku CD-ROM s názvem setup.exe. Okno instalátoru se může lišit v závislosti na operačním systému Windows, který je nainstalován na počítači. Níže na Obr. 1 je znázorněno okno instalátoru pro systém Windows XP. Instalátor a složky, které budou prověřovány a aktualizovány v systému Windows98, vypadají velmi podobně. Strana 7 (celkem 153)

8 Obr. 1. Instalátor XP. Při označování příslušných polí výběru se můžeme rozhodnout, zdali chceme nainstalovat také další programy zlepšující práci operačního systému, doporučované informatiky firmy Winkhaus. V takovém případě instalátor sám prověří, které z nich vyžadují aktualizaci. Jsou to mimo jiné: internetový prohlížeč Microsoft Internet Explorer 6.0. Vyžaduje se jako aktualizace operačního systému a umožňuje nám plné využití elektronické komunikace mezi výrobcem a dealerem / obchodním zástupcem. Crystal Report nazývaný také Crystal Engine. Díky této aplikaci je možné tisknout celou řadu výstupů, např. rastrové ceníky. MDAC (Microsoft Data Access Components). Tato aplikace umožňuje komunikaci programu v síti se Serverem SQL MSDE (Microsoft SQL Server Desktop Engine) umožňuje simulaci SQL prostředí na počítačích s operačními systémy MS Windows Family Program si může v závislosti na typu operačního systému několikrát vyžádat restart systému, po kterém se vrací k instalaci dalších složek (zejména ve Windows 98). Po volbě jazyka, ve kterém budeme chtít nainstalovat program, zmáčkneme příkaz Instalovat. Objeví se okno informující o stavu instalace (Obr. 1) a zahájí se prověřování a instalace implicitních složek. Strana 8 (celkem 153)

9 Obr. 1. Stav instalace. Po ukončení instalace doplňkových složek instalátor zahájí instalaci programu WH OKNA. Ukáže se nám následující okno (Obr. 2.), ve kterém můžeme zvolit cílovou složku / instalační adresář, aktualizovat dříve nainstalované verze, nebo odinstalovat program. Obr. 2. Instalace WH OKNA. Strana 9 (celkem 153)

10 V okně instalátoru WH Okna si můžeme vybrat pět možností: - Instalovat - Aktualizovat - Odinstalovat - Řízení instalace - Volby V první záložce Instalovat si můžeme zvolit cílovou složku programu WH OKNA a zapsat název instalace. Doporučujeme standardní adresář pro instalaci c:\whokna. Pokud nám to však nevyhovuje, je možné napsat do pole cílová složka cokoli jiného. Při volbě příkazu Aktualizovat uvidíme instalace nainstalované v počítači a zvolíme si tu instalaci, kterou chceme aktualizovat (Obr. 3). Obr. 3. Aktualizace WH Okna. V příkazu Odinstalovat uvidíme také instalace nainstalované v počítači, ale v tomto případě označení dané instalace a zmáčknutí příkazu Odinstalovat způsobí, že tato instalace bude z počítače odstraněna (Obr. 4). Strana 10 (celkem 153)

11 Obr. 4. Odinstalování WH OKNA. Příkaz Řízení instalace umožní k Instancím nainstalovaným na tomto počítači přidat do daného seznamu instalací nebo z něj odstranit další verze WH OKNA (Obr. 5). Obr. 5. Vlastní instalace V případě, kdy si zvolíme Registrovat se objeví okno Nová instalace (Obr. 6), do nějž uvedeme : - Název instalace - Verzi - Cílovou složku Zaregistrování nové instalace programu způsobí vytvoření nových odkazů k programům Bazy a Okna na ploše, jejichž cílové prvky se musí nacházet v uvedené složce. Když si však vybereme volbu Odregistrovat ze seznamu, objeví se informační Strana 11 (celkem 153)

12 okno Potvrzení s informací, že odregistrování této instalace nezpůsobí odstranění aplikace z disku (Obr. 7). Obr. 6. Nová instalace. Obr. 7. Potvrzení. Poslední záložka Volby umožňuje volbu jazyka, ve kterém chceme provést instalaci (Obr. 8). Obr. 8. Volby Po ukončení instalace programu WH OKNA (Obr. 9), instalátor automaticky zahájí instalování software Microsoft SQL Server Desktop Engine. Strana 12 (celkem 153)

13 Obr. 9. Ukončení instalace WH OKNA. Okno instalátoru se může lišit v závislosti na operačním systému, ve kterém uživatel pracuje. (Obr. 10) zobrazuje okno Instalátoru Microsoft SQL Server Desktop Engine v systému Windows XP, zatímco Obr. 11 ukazuje okno instalátoru v systému Windows 98. Před zmáčknutím Instalovat si zvolíme typ instalace (Obr. 10 a Obr. 11). Můžeme si vybrat ze dvou typů: Instalovat Microsoft SQL 2000 Desktop Engine s Service Packem 3 Aktualizovat stávající instalaci MSDE SQL 2000 s SP3 První volbu si vybíráme v případě, kdy ještě není nainstalován Microsoft Server SQL a chceme tak učinit poprvé. Druhá volba umožňuje aktualizaci již nainstalovaného MSDE. V případě instalace Serveru na počítači se systémem Windows XP máme také možnost výběru přihlášení : Přihlášení dle práv v systému Windows Autentifikace Windows + SQL Server Když se instaluje Microsoft SQL Server Desktop Engine na počítači se systémem Windows 98, instalátor neumožní výběr přihlášení. V tomto případě můžeme jen zapsat uživatelské heslo pro autentifikaci SQL (Obr. 11). Stejného účinku dosáhneme při výběru volby Autentifikace Windows + SQL Server na počítači s operačním systémem Windows XP. Obr. 10. Instalátor MSDE XP. Strana 13 (celkem 153)

14 Obr. 11. Instalátor MSDE 98. Když instalátor ukončí instalaci a aktualizaci všech složek instalačního balíčku WH OKNA, zobrazí se informační okno o ukončení aktualizace systémových složek (Obr. 12). Obr. 12. Ukončení instalace Instalace dealerské verze programu Instalace dealerské verze programu WH OKNA se provádí stejně jak je popsáno výše. Strana 14 (celkem 153)

15 Složky instalátoru Aktualizace SP1a pro Windows XP aktualizace operačního systému tzv.. Service Pack 1a. Microsoft Data Access Components to je sestava knihoven, sloužících ke slučování různých zdrojů dat, např. program WH OKNA se spojí s SQL databází. Microsoft NET Framework programovací prostředí, ve kterém se nachází množství doplňkových knihoven, umožňujících např. psát části programu v různých jazycích a posléze je spojovat (např. Active Reports ve WH OKNA je naprogramován v C#), zatímco zbytek je v C++. U Microsoft NET Framework 1.1 se klade velký důraz na nízkou chybovost (program musí pracovat s vysokou stabilitou) a kontrolu paměti (menší šance, že program zanechá v paměti nějaké nežádoucí prvky, které by mohly být prohlíženy např. pomocí programů typu spy-ware.). Instalace WH OKNA Aby se nainstaloval program WH OKNA bez použití celého instalátoru, je možno použít soubor na instalačním CD-ROM s názvem setupmgr.exe ActiveReports.Net software obsluhující tisk. Umožňuje tisk z WH OKNA, vytváření nových tiskových výstupů, modifikaci stávajících. Microsoft SQL Server Engine databázový engine. Program WH OKNA využívá databáze vytvářené v tomto formátu. Databázový engine MSDE lze nainstalovat i bez použití instalátoru, je možné spustit soubor na instalačním CD- ROM s názvem msdesetup.exe Internet Explorer 6.0 SP1 aktualizace Internet Exploreru (internetový prohlížeč) DCOM tento software může pracovat v síti, tudíž program může využívat komponenty, které se nacházejí na jiných počítačích (počítače musí být spojeny sítí TCP/IP) instalace je nutná ve Windows 98 Instalátor Windows 2.0 část Windows, která zodpovídá za nainstalování a odinstalování programů ve Windows PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU WH OKNA. Po ukončení instalace, při prvním spuštění programu BAZY se objeví okno výběru formátu databáze (Obr. 13). Obr. 13. Výběr formátu databáze. Po výběru volby NE bude program používat databázový formát DBF. V tomto případě vznikne verze programu, která byla připravena před instalací. Jestliže však si Strana 15 (celkem 153)

16 zvolíme volbu ANO, objeví se následující okno Spojení s SQL serverem (Obr. 14). V závislosti na operačním systému je možné si zvolit Přihlašovací script Windows (v oper. systémech Windows XP, 2000, NT). U jiných systémů je třeba zadat uživatele (sa standardní uživatel MSSQL Serveru neboli system administrator) a heslo, které bylo uvedeno při instalaci MSSQL Serveru (Obr. 10 a Obr. 11). Dále uvádíme Název serveru. Na tomto místě je možné zapsat název počítače v síti nebo adresu IP. Tečka označuje místní / lokální počítač. Po výběru serveru je zapotřebí zvolit si Databázi. Při prvním spuštění je dostupná pouze NOVÁ DATABÁZE. Tato volba vytvoří novou databázi SQL. Zmáčknutím příkazu Start se objeví následující okno Nová databáze SQL (Obr. 15). V tomto okně zadáme název databáze, je také zapotřebí vybrat Profil firmy: nezávislý výrobce dealer výrobce spolupracující s dealery Obr. 14. Připojení k serveru SQL. Obr. 15. Nová databáze SQL. Po vytvoření nové databáze můžeme zprovoznit program s novou databází. Je zapotřebí mít na paměti, že nově vzniklá databáze je prázdná (neobsahuje žádná data). Strana 16 (celkem 153)

17 Abychom začali pracovat s programem, je zapotřebí databázi nahrát z archivu, nebo zadat implicitní informace. K obnovení dat z archivu (zadání dat) dochází po volbě z řádku menu nástroje / z archivu v programu BAZY volba přístupové cesty k souboru, potvrzení volby způsobí načtení dat z archivu. Vzorové databáze ve formátu archivu.ar3 je možno stáhnout z naší webové stránky Manuální zadávání dat do programu WH OKNA je podrobně popsáno v Části II tohoto manuálu. Strana 17 (celkem 153)

18 3. ZAHÁJENÍ PRÁCE S PROGRAMEM Pro spuštění programu je zapotřebí zvolit z menu Start/programy/program konstrukce oken/okna, nebo použít ikonku odkazu na panelu. Tehdy se objeví dialogové okno, ve kterém je zapotřebí zvolit: Způsob přihlášení zvolíme si mezi autentifikací SQL a autentifikací Windovs. V případě volby přihlášení SQL je zapotřebí zadat dané uživatelské jméno i heslo zaregistrované dříve na serveru SQL. Jestliže si zvolíme metodu přihlášení Windows, program WH OKNA automaticky vloží do příslušného políčka údaje uživatele, který je právě přihlášen v systému Windows. POZOR! Jestliže uživatel Windows nemá oprávnění k práci na serveru SQL, nebude možné zahájit práci v programu WH OKNA. Podrobnosti o oprávnění k přístupu a způsobech přihlášení se nacházejí v popisu panelu Menu v programu BAZY Uživatele při přihlášení SQL jde nejčastěji o uživatele sa Heslo heslo uživatele bude definováno v průběhu instalace programu nebo přiděleno správcem sítě (detailní informace o instalaci a přidělování oprávnění k přístupu uživatelům se nacházejí v popisu panelu Menu v programu BAZY. Název serveru jde-li o místní server, stačí zapsat tečku; v jiném případě je zapotřebí zadat název serveru (resp. PC, který plní úlohu serveru) v místní síti nebo jeho IP adresu. Databáze název databáze, kterou budeme používat v průběhu práce s programem. POZOR! Jestliže v okně Databáze se neobjevuje žádná databáze, znamená to, že nastává jedna z níže uvedených možností: 1. Na serveru, ke kterému jsme se připojili, ještě neexistuje žádná databáze programu WH OKNA (rada: novou databázi je možno vytvořit v programu BAZY). 2. Server SQL, ke kterému se chceme přihlásit, je vypnut nebo nedostupný (rada: spustit server SQL, spustit MSDE nebo kontaktovat správce místní sítě). 3. Zadáváme nesprávný název serveru nebo nesprávnou IP adresu. 4. Zadáváme nesprávný název uživatele nebo nesprávné heslo. 5. Přihlašovaný uživatel nemá oprávnění k přístupu na server SQL. 6. Používáme nesprávný mód přihlášení. Ke spuštění programu je zapotřebí kliknout na tlačítko Start (Obr. 16). Strana 18 (celkem 153)

19 Obr. 16. Přihlášení do programu WH OKNA. Po spuštění programu WH OKNA os objeví Hlavní menu (Obr. 17). Panel (hlavní menu) může být uživatelem modifikován. Hotové návrhy ploch, resp. pracovních panelů je možno stáhnout z webové stránky Níže je uveden příklad takovéto plochy. Obr. 17. Hlavní menu programu Strana 19 (celkem 153)

20 HLAVNÍ PANEL Z Hlavního menu je možné vybrat jednu z voleb: - Nová nabídka 1 - Nová zakázka 2 - Nová objednávka 3 - Otevřít existující dokument 4 - Souhrnná objednávka 5 - Optimalizace 6 - Partnerská komunikace 7 - Skladové operace 8 V další části Vám ukážeme, jak používat program WH OKNA a představíme jednotlivé volby. Strana 20 (celkem 153)

21 3.1. NOVÁ NABÍDKA Vytváření položky nabídky Vytváření nové nabídky nebo nového příkazu představují čtyři následná dialogová okna. Můžeme také vypustit procházení všemi čtyřmi okny Tvůrce cenové nabídky (popř. zakázky), jestliže po vyplnění prvního okna klikneme na tlačítko OK a zároveň podržíme klávesu Shift. Tehdy přejdeme přímo do hlavního pracovního pole nabídky. OKNO 1: Vlastnosti nabídky Pro přípravu nabídky je zapotřebí zvolit z Hlavního menu volbu Nová nabídka. Během popisu této volby budou postupně přidávány informace, které se nejen přímo váží k volbě Nová nabídka, ale také se týkají jiných voleb programu. Po volbě Nová nabídka se spustí generátor nové nabídky. Fungování editoru sestav: znázorní se dialogová políčka, do kterých je zapotřebí následně zavést informace o klientovi. Generátor tvoří čtyři po sobě jdoucí dialogová okna. Tady je první z nich (Obr. 18): Obr. 18. První okno Tvůrce nové položky nebo zakázky V políčku Objednatel je možnost výběru klienta z předem zavedeného seznamu. V případě, když neexistuje osoba nebo firma, kterou hledáme, je zapotřebí zvolit tlačítko Nový, abychom přidali dalšího klienta. Stejnou činnost vykonáváme, abychom do databáze zavedli prvního klienta. Strana 21 (celkem 153)

22 Chceme-li změnit údaje zvoleného klienta, můžeme kliknout na tlačítko Editace a provést modifikaci. Dealer / Kancelář v tomto políčku je možné zvolit název dealera nebo obchodní kanceláře z předdefinovaného seznamu. Termín realizace Požadované datum realizace (výroby) zvolíme z kalendáře, který je přístupný po kliknutí na toto políčko. Standardně se vždy zadává aktuální systémové datum. Termín odběru místo, ve kterém podle potřeby určujeme termín odběru objednaného zboží. Sleva [%] sleva, jakou případně poskytneme klientovi na výrobek. Sleva zadaná na tomto místě se bude vztahovat na každou položku nabídky. Sleva na montáž [%] sleva, jakou případně poskytneme klientovi na montáž. Sleva zadaná na tomto místě se bude vztahovat na každou položku nabídky resp. na celou nabídku. Priorita určuje, jak rychle má být zakázka realizována. Je to doplňkové políčko, s jehož pomocí můžeme v dalších etapách předělávání dokumentu provádět výběr nebo třídění. DPH na okna [%] procentuální sazba DPH na okna. DPH na montáž [%] procentuální sazba DPH na montáž. Záloha částka zálohy. Políčko se využívá během generování dokumentu smlouvy nebo faktury. Bez ceny výrobku zatržení tohoto políčka způsobí vynechání ceny výrobku. Volba se používá v případě, když připravujeme nabídku na montážních prací. Bez ceny montáže zatržení políčka způsobí vynechání ceny za montáž. Bez ceny demontáže zatržení políčka způsobí vynechání ceny za demontáž. Bez ceny začištění zatržení políčka způsobí vynechání ceny za zednické začištění po namontování oken. Sečíst cenu montáže s cenou okna zatržení tohoto políčka způsobí přičtení ceny montáže k ceně okna. Sečtíst náklady na okno s cenou montáže slouží k sečtení ceny za konstrukci s montáží, se zohledněním sazby DPH pro montáž (služby). Použít kotvy zatržení tohoto políčka způsobí použití skriptu s informacemi o počtu montážních kotev (pokud je implementován). Poznámky na tomto místě je možno uvést poznámku, týkající se daného klienta. Je to informace pro uživatele programu, která je přístupná ve volbě Otevřít existující dokument. OKNO 2: Přidání nové položky Jestliže byly zadány všechny informace, zmáčkneme tlačítko OK. V dalším (druhém okně editoru sestav) dialogovém okně (Obr. 19) je možné zvolit typ konstrukce, např.: okno, parapet, roleta atd. Jestliže uživatel chce připravit nabídku okenních skel, parapet, roletu nebo kování, není zapotřebí konstruovat celé okno, ale vybrat příslušnou volbu. Jestliže byly dříve vygenerovány rastrové ceníky, můžeme zvolit okno Z ceníku nebo Z galerie. Můžeme zvolit tuto volbu, jestliže jsme předem připravili galerii Strana 22 (celkem 153)

23 konstrukce typizovaných oken. Jestliže si klient objednává 5 stejných oken, v políčku Kolik kusů je zapotřebí zvolit číslo 5. Tento počet můžeme ovšem uvést i později. Standardně je zatržena volba Okno. Obr. 19. Okno Tvůrce nabídky nová pozice OKNO 3: Rozměry okna Po kliknutí na Dále se objeví třetí okno Tvůrce - Rozměry okna (Obr. 21). Obr. 20. Třetí okno Tvůrce nabídky rozměry okna V tomto okně je možné zadat cílové rozměry konstrukce (okna nebo dveří): šířku, výšku a šikminy. Jestliže z nějakých důvodů nebyly zadány rozměry konstrukce na Strana 23 (celkem 153)

24 tomto místě, nic není ztraceno, je možné to učinit později, v průběhu konstruování okna nebo dveří. Dimenzování šikmin spočívá v odříznutí rohů - např.: zadání v políčku Pravá horní: Šířka a Výška 400 mm způsobí odříznutí pravého horního rohu 400 mm na šířku a 400 mm na výšku (Obr. 21). Obr. 21. Pohled pracovní plochy s odříznutou rohovou částí (pro konstrukci šikmin ) OKNO 4: Základní parametry okna Zmáčknutím tlačítka Další dojde ke znázornění čtvrtého okna Tvůrce (Obr. 22). Obr. 22. Čtvrté poslední okno Tvůrce nové nabídky nebo zakázky Strana 24 (celkem 153)

25 Zvolte barvu profilu toto políčko slouží pro stanovení barvy, v jaké bude provedena konstrukce. Kliknutí na kurzorovou šipku v tomto políčku způsobí rozbalení seznamu, ze kterého je možno zvolit jednu barvu, dostupnou v databázi. V praxi tato volba není tolik využívána vzhledem k tomu, že některé profily nejsou dostupné ve všech barvách. Proto využíváme spíše pozdější volby konkrétních dostupných barev pro daný profil v hlavním pracovním poli nabídky (či zakázky). Níže v okně Tvůrce nabídky můžeme zvolit variantu Zvolte druh výztuhy (pro PVC profily). Často profilové systémy umožňují výběr druhu výztuže s ohledem na pevnost konstrukce. Standardně (implicitně) se vybírají výztuže nejlevnější (nejtenčí). Speciální volba automatický výběr umožňuje automaticky volit výztuže podle rozměrů okna. Pro použití této volby je ovšem nutné nadefinovat předem rozměrové závislosti v programu BAZY. Zmáčknutí tlačítka Dokončit znamená konec zadávání základních parametrů a přechod do fáze konstrukce (Obr. 23). POZOR! Okna Tvůrce nabídky (s výjimkou prvního) můžeme přeskočit, jestliže po zapsání údajů o odběrateli zmáčkneme tlačítko OK a přidržíme klávesu Shift. Než však bude představen způsob provádění (přípravy) jednotlivých konstrukcí, těch jednoduchých i těch pokročilejších, zasvěťme trochu času popisu jednotlivých nástrojů programu Pracovní pole nabídky Obr. 23. Pracovní pole nabídky Strana 25 (celkem 153)

26 Obr. 23 představuje hlavní plochu, na které se provádí příprava konstrukce. Vkrátce představíme jednotlivé prvky tohoto pohledu a Panel nástrojů (Obr. 24) Menu se skládá z 5 voleb plus informací o programu: Obr. 24. Panel nástrojů 3.1.2b Nástroje programu WH OKNA a) Vodorovný panel (Obr. 25) Obr. 25. Panel nástrojů vodorovný - Otevřít nový dokument - Uložit tento dokument - Vyjmout - Kopírovat - Vložit (tyto volby jsou analogické jako ve Windows) - Náhled tiskových sestav vytvořených v Code Reporteru nebo Active Reports - Tisk sestav - Informace o programu a verzi - Kalkulace položky nabídky nebo zakázky - Kalkulace všech položek nabídky nebo zakázky - Součet (cena) všech položek nabídky nebo zakázky a generování faktury - Stanovení ceny z ceníku nebo na základě nákladů na materiál - Obsluha skladu Strana 26 (celkem 153)

27 - Přepínání mezi nákladovou kalkulací a konstrukcí výrobku - Zapnutí nebo vypnutí globálních rozměrů - Zapnutí nebo vypnutí detailních rozměrů - Zapnutí nebo vypnutí dimenzování sloupků, štulpů apod. - Zapnutí nebo vypnutí tzv. automatického vystřeďování sloupků, štulpů, atd. v určených poměrech, např.: 1:1, 1:2, 1:3 atd. V závislosti na tom, kam umístíme vkládaný element, nám program automaticky vypočítá nejbližší možný poměr, který je možno posléze samozřejmě změnit. - Zapnutí módu vkládání spojovacích nebo rozšiřovacích profilů - Zapnutí módu vkládání sloupků - Zapnutí modu vkládání mřížky okenního křídla (uvedené 3 módy vkládání spojovacích profilů, sloupků a mřížek plní spíše informační funkci, poněvadž program během konstrukce sám rozezná, jaký prvek bude zapotřebí a přepíná se do příslušného módu. V nejednoznačných situacích, tzn. když konstrukce umožňuje vložení rozšíření nebo sloupku, je doporučeno dvojí kliknutí na místě, na kterém se má nacházet vkládány prvek. Způsobí to zapnutí příslušného módu vkládání). - Zapnutí/vypnutí módu poměru rozměrů, např.: rozdělení dvoukřídlého okna v poměru křídel 2:3. - Zapnutí/vypnutí modu dimenzování ve světlé šířce prvků, např.: rozdělení dvoukřídlého okna (z jedné strany křídlo a z druhé pevné zasklení neboli fix) ve vzájemném poměru skel 2:3. Zapnutí módu světlosti dává možnost automatického nastavování stejné světlosti všech skel v křídlech dvou-, tří a vícedílného okna. b) Svislý panel (levá část monitoru) (Obr. 26) Zleva: Obr. 26. Panel nástrojů svislý - Vlastnosti. Volba tohoto nástroje (kliknutí na tuto ikonu), a dále kliknutí na libovolný prvek konstrukce (např. na sloupku) způsobí znázornění vlastnosti zvoleného konstrukčního prvku okna. - Odstranění. Kliknutí na tuto ikonu a dále kliknutí na libovolný prvek konstrukce (např. sloupku) způsobí odstranění tohoto prvku. Strana 27 (celkem 153)

28 - Vkládání šikmých příček (levých). Volba tohoto nástroje a kliknutí na zvolené místo konstrukce způsobí vložení tohoto prvku. Jestliže ještě nebyl zvolen rám, volba tohoto prvku způsobí vložení spojovacího nebo rozšiřujícího profilu. Jestliže už byl vložen rám nebo křídlo, volba tohoto prvku způsobí vložení sloupku. Avšak jestliže už bylo vloženo okenní sklo, volba tohoto prvku způsobí vložení mřížek. - Vkládání šikmých příček (pravých) - spojovacích profilů, sloupků nebo mřížek podle výše uvedeného schématu. - Vkládání svislých prvků použití viz. výše. - Vkládání vodorovných prvků použití viz. výše. - Vkládání polí Tento nástroj se využívá nejčastěji při vkládání mřížek. Umožňuje vložit několik stejnorodých polí a opět se řídí pravidlem pro vkládání šikmých příček. - Vkládání štulpů (falešných sloupků) - Vkládání rámů - Vkládání křídel - Vkládání zasklení - Vkládání dveřních výplní, panelů, palubek - Výběr kování. Volba tohoto nástroje a dále kliknutí na zvoleném místě konstrukce způsobí, že se objeví dialogové okno pro výběr kování. - Vkládání rolet - Vkládání parapetů - Implementace šikmin - Implementace obloukových segmentů - Implementace symetrických oblouků 3.1.2c Pracovní plocha (Obr. 27) Obr. 27. Pracovní plocha (konstrukční) Strana 28 (celkem 153)

Fides Software Storage Administrator

Fides Software Storage Administrator Trade FIDES, a.s. Fides Software Storage Administrator 1.0.2.0 (aktualizace - 7/2014) Popis programu Manuál správce systému 2 Fides Software Storage Administrator manuál správce Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Popis

Více

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná.

Nový způsob práce s průběžnou klasifikací lze nastavit pouze tehdy, je-li průběžná klasifikace v evidenčním pololetí a školním roce prázdná. Průběžná klasifikace Nová verze modulu Klasifikace žáků přináší novinky především v práci s průběžnou klasifikací. Pro zadání průběžné klasifikace ve třídě doposud existovaly 3 funkce Průběžná klasifikace,

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký.

Opravy a prodej. Uživatelská příručka. Milan Hradecký. Opravy a prodej Uživatelská příručka Milan Hradecký. 2 1. ÚVOD : Program slouží k evidenci dílenských oprav, k prodeji náhradních dílů a k fakturaci. Pracuje v prostředí WINDOWS 95 až WINDOWS XP. K rychlému

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Popis instalace programu OCEP (DEMOVERZE i ostrá verze)

Popis instalace programu OCEP (DEMOVERZE i ostrá verze) Popis instalace programu OCEP (DEMOVERZE i ostrá verze) Proces instalace probíhá automaticky. V jednotlivých krocích se instalují všechny aktuálně potřebné programy. To se liší podle operačního systému

Více

Postup instalace účetního softwaru ABRA G2 verze 5.03.11 pro ČSTV na operačním systému Windows XP

Postup instalace účetního softwaru ABRA G2 verze 5.03.11 pro ČSTV na operačním systému Windows XP Postup instalace účetního softwaru ABRA G2 verze 5.03.11 pro ČSTV na operačním systému Windows XP Postup instalace je vyzkoušen na počítači, který má aplikovánu Aktualizaci Service Pack2 a má zapnuty všechny

Více

Rozvodnice design verze 3.1

Rozvodnice design verze 3.1 Rozvodnice design verze 3.1 (rozvodnice Opale, Pragma a Kaedra) Leden 2007 1 Úvod Program Rozvodnice design je určen pro rychlý návrh a specifikaci rozvodnic MiniOpale, MiniPragma, Pragma a Kaedra Popis

Více

STATISTICA Téma 1. Práce s datovým souborem

STATISTICA Téma 1. Práce s datovým souborem STATISTICA Téma 1. Práce s datovým souborem 1) Otevření datového souboru Program Statistika.cz otevíráme z ikony Start, nabídka Programy, podnabídka Statistika Cz 6. Ze dvou nabídnutých možností vybereme

Více

MS SQL Server 2008 Management Studio Tutoriál

MS SQL Server 2008 Management Studio Tutoriál MS SQL Server 2008 Management Studio Tutoriál Vytvoření databáze Při otevření management studia a připojením se ke konkrétnímu sql serveru mám v levé části panel s názvem Object Explorer. V tomto panelu

Více

Používání IS Carsystem

Používání IS Carsystem Používání IS Carsystem Zadávání nové servisní zakázky 1. Krok: Přidání zakázky... 1 2. Krok: Karta příjem vozidla... 4 3. Krok: Karta Zadání oprav... 5 4. Krok: Tisk servisní zakázky a pracovního listu...

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

2.1. Stáhneme si do počítače instalační soubor InstalImesVodne.exe zde

2.1. Stáhneme si do počítače instalační soubor InstalImesVodne.exe zde 1. Návod instalace demoverze Vodné IMES Databáze demoverze Vodné IMES je uložena na serverech (cloudu) naší společnosti. Jedná se o databázi SQL serveru. Přihlášení probíhá na náš cloudový server na zkušební

Více

Spolupráce systému Caris s kalkulačním systémen SilverDAT II.

Spolupráce systému Caris s kalkulačním systémen SilverDAT II. Spolupráce systému Caris s kalkulačním systémen. Autoservis Verze 106.1009 2 / 11 Verze dokumentu Datum Verze Popis Autor 22/10/2010 V01 Vytvoření dokumentu Libor Lapčík 1. Popis Systém dodávaný firmou

Více

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5

.NET Framework verze 3.5... 4 Program pro připojení ke vzdálené ploše (RDC) verze 7.1... 5 Obsah Přístup k serveru ČMIS Kancelář Online... 2 Úvod... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows XP musí nainstalovat:... 2 Uživatelé s operačním systémem Windows Vista musí nainstalovat:... 4.NET Framework

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Tvorba kurzu v LMS Moodle

Tvorba kurzu v LMS Moodle Tvorba kurzu v LMS Moodle Před počátkem práce na tvorbě základního kurzu znovu připomínám, že pro vytvoření kurzu musí být profil uživatele nastaven administrátorem systému minimálně na hodnotu tvůrce

Více

Domácí hosté Program pro řízení kuželkových soutěží

Domácí hosté Program pro řízení kuželkových soutěží Domácí hosté Program pro řízení kuželkových soutěží Spouštěni Program je možné spustit pomocí souboru kuzelky.exe který je uložen v hlavním adresáři programu, tzn. C:\kuzelky nebo jej spustíme pomoci ikony

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Konvertor diakritiky 3. Instalace

Konvertor diakritiky 3. Instalace OBSAH Popis... 2 Ovládání aplikace... 3 Odstranění diakritických znamének... 4 Operace s textem... 4 Nastavení aplikace... 4 Písmo... 4 Jazyk... 4 Přidání dalšího jazyka do aplikace... 5 Znaky... 5 Instalace

Více

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Instalace... 2 4. Vytvoření účtu... 5 5. Pošta... 7 6. Kontakty... 11 7. Informační kanály... 11 8. Nastavení zobrazení... 12 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

aneb velice zjednodušené vysvětlení základních funkcí a možností systému Vypracoval: Tomáš Dluhoš E-mail: tomas.d@centrum.cz

aneb velice zjednodušené vysvětlení základních funkcí a možností systému Vypracoval: Tomáš Dluhoš E-mail: tomas.d@centrum.cz aneb velice zjednodušené vysvětlení základních funkcí a možností systému Vypracoval: Tomáš Dluhoš E-mail: tomas.d@centrum.cz Operační systém Windows - první operační systém Windows byl představen v roce

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Manuál: Editace textů v textovém editoru SINPRO Úprava tabulek a internetových odkazů, řádkování

Manuál: Editace textů v textovém editoru SINPRO Úprava tabulek a internetových odkazů, řádkování Manuál: Editace textů v textovém editoru SINPRO Úprava tabulek a internetových odkazů, řádkování (nejen pro editaci STI v systému SINPRO, aktualizováno: 25. 6. 2015) v 2.0 Obsah TABULKY Úprava tabulek...

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010

1 Tabulky Příklad 3 Access 2010 TÉMA: Vytvoření tabulky v návrhovém zobrazení Pro společnost Naše zahrada je třeba vytvořit databázi pro evidenci objednávek o konkrétní struktuře tabulek. Do databáze je potřeba ještě přidat tabulku Platby,

Více

Pravidla a plánování

Pravidla a plánování Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 7. května 2013

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o.

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o. Modul Konfigurace Modul Konfigurace Představení Menu konfigurace sdružuje všechny konfigurační příkazy k celému systému Soft-4-Sale. Dále konfigurace kopíruje jednotlivé moduly systému tzn. že existuje

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

KAPITOLA 3 - ZPRACOVÁNÍ TEXTU

KAPITOLA 3 - ZPRACOVÁNÍ TEXTU KAPITOLA 3 - ZPRACOVÁNÍ TEXTU KLÍČOVÉ POJMY textové editory formát textu tabulka grafické objekty odrážky a číslování odstavec CÍLE KAPITOLY Pracovat s textovými dokumenty a ukládat je v souborech různého

Více

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako.

Ovládání Open Office.org Calc Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Ukládání dokumentu : Levým tlačítkem myši kliknete v menu na Soubor a pak na Uložit jako. Otevře se tabulka, v které si najdete místo adresář, pomocí malé šedočerné šipky (jako na obrázku), do kterého

Více

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS:

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: 1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: Ověřte prosím následující nastavení (tento postup se může nepatrně lišit podle operačního systému Vašeho pc). Pro lepší viditelnost

Více

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat...

4.2. Odhlásit se Šifrování hesla Sepnutí výstupních relé Antipassback Zobrazení všech dat... Obsah 1. ÚVOD...3 2. EDITOVÁNÍ DAT V PAMĚTI ŘÍDÍCÍ JEDNOTKY...3 3. PRVNÍ SPUŠTĚNÍ PROGRAMU...3 4. POPIS MENU PŘIHLÁŠENÍ...5 4.1. Přihlásit se...6 4.2. Odhlásit se...6 4.3. Změna hesla...6 4.4. Šifrování

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN BASIC Modul FADN BASIC je určen pro odbornou zemědělskou veřejnost bez větších zkušeností s internetovými aplikacemi a bez hlubších

Více

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4

INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 INSTALAČNÍ POSTUP PRO APLIKACI ELIŠKA 4 1. Dříve než spustíte instalaci Vítáme Vás při instalaci nové verze aplikace eliška. Před samotnou instalací, prosím, ověřte, že jsou splněné následující podmínky:

Více

Formátování pomocí stylů

Formátování pomocí stylů Styly a šablony Styly, šablony a témata Formátování dokumentu pomocí standardních nástrojů (přímé formátování) (Podokno úloh Zobrazit formátování): textu jsou přiřazeny parametry (font, velikost, barva,

Více

SKYLA Pro II. Popis instalace programu

SKYLA Pro II. Popis instalace programu SKYLA Pro II Popis instalace programu Rev. 30.07.2014 O manuálu Dokument popisuje celý proces instalace programu Skyla Pro II, který se v některých ohledech liší od instalace předchozích verzí a upozorňuje

Více

Zpravodaj. Uživatelská příručka. Verze

Zpravodaj. Uživatelská příručka. Verze Zpravodaj Uživatelská příručka Verze 02.01.02 1. Úvod... 3 2. Jak číst tuto příručku... 4 3. Funkčnost... 5 3.1. Seznam zpráv... 5 4. Ovládání programu... 6 4.1. Hlavní okno serveru... 6 4.2. Seznam zpráv...

Více

Předpoklady správného fungování formulářů

Předpoklady správného fungování formulářů Předpoklady správného fungování formulářů Uživatelská příručka Aktualizováno: 19. 2. 2018 Obsah 1 Úvod... 3 2 Systémové požadavky... 3 3 Práce s přílohami... 3 4 MS Internet Explorer... 3 4.1 Instalace

Více

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008)

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Manuál k produktu fajny shop FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Obsah Obsah... 2 1 Popis administrace... 4 1.1 Objednávky... 4 1.1.1 Přehled... 4 1.1.1.1 Filtry a vyhledávání... 4 1.1.1.2 Seznam objednávek a

Více

INSTALACE. programu WinDUO. pod Windows 7 / Windows Vista. ČAPEK-WinDUO, s.r.o.

INSTALACE. programu WinDUO. pod Windows 7 / Windows Vista. ČAPEK-WinDUO, s.r.o. ČAPEK-WinDUO, s.r.o. INSTALACE programu WinDUO pod Windows 7 / Windows Vista 1) Instalace programu WinDUO 2) Nastavení práv 3) První spuštění 4) Doporučení 5) Co Vás při instalaci mohlo potkat 6) Archivace

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Základní vzorce a funkce v tabulkovém procesoru

Základní vzorce a funkce v tabulkovém procesoru Základní vzorce a funkce v tabulkovém procesoru Na tabulkovém programu je asi nejzajímavější práce se vzorci a funkcemi. Když jednou nastavíte, jak se mají dané údaje zpracovávat (některé buňky sečíst,

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem

Vzorce. Suma. Tvorba vzorce napsáním. Tvorba vzorců průvodcem Vzorce Vzorce v Excelu lze zadávat dvěma způsoby. Buď známe přesný zápis vzorce a přímo ho do buňky napíšeme, nebo použijeme takzvaného průvodce při tvorbě vzorce (zejména u složitějších funkcí). Tvorba

Více

Modul Outlook2Money. www.money.cz

Modul Outlook2Money. www.money.cz Modul Outlook2Money www.money.cz 2 Money S5 Outlook2Money Základní popis modulu Modul O2M (Outlook2Money) umožňuje uživatelům evidovat v Money e-mailovou komunikaci vedenou v MS Outlook 2010 ve formě přijatých

Více

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA

Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Internetový přístup do databáze FADN CZ - uživatelská příručka Modul FADN RESEARCH / DATA Modul FADN RESEARCH je určen pro odborníky z oblasti zemědělské ekonomiky. Modul neomezuje uživatele pouze na předpřipravené

Více

Reliance 3 design OBSAH

Reliance 3 design OBSAH Reliance 3 design Obsah OBSAH 1. První kroky... 3 1.1 Úvod... 3 1.2 Založení nového projektu... 4 1.3 Tvorba projektu... 6 1.3.1 Správce stanic definice stanic, proměnných, stavových hlášení a komunikačních

Více

Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE

Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE Krok 1, instalace VHOPE Než budete moci používat prezentační materiály na tomto disku USB, je nutné na počítač nainstalovat aplikaci VHOPE. Uživatelům,

Více

OrtoProtet program pro evidenci zakázek, fakturace, evidenci pacientů, evidenci pracovníků a dalších níže uvedených operací pro ortopedické protetiky

OrtoProtet program pro evidenci zakázek, fakturace, evidenci pacientů, evidenci pracovníků a dalších níže uvedených operací pro ortopedické protetiky OrtoProtet program pro evidenci zakázek, fakturace, evidenci pacientů, evidenci pracovníků a dalších níže uvedených operací pro ortopedické protetiky Představení programu pro tvorbu zakázek,kalkulací,

Více

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ TACHOTel manuál 2 TACHOTel Obsah Foreword I Úvod 0 3 1 Popis systému... 3 2 Systémové... požadavky 4 3 Přihlášení... do aplikace 5 II Nastavení aplikace 6 1 Instalace... a konfigurace služby ATR 6 2 Vytvoření...

Více

Cvičení 6 PARAMETRICKÉ 3D MODELOVÁNÍ TVORBA VÝKRESU OBROBKU Inventor Professional 2012

Cvičení 6 PARAMETRICKÉ 3D MODELOVÁNÍ TVORBA VÝKRESU OBROBKU Inventor Professional 2012 Cvičení 6 PARAMETRICKÉ 3D MODELOVÁNÍ TVORBA VÝKRESU OBROBKU Inventor Professional 2012 Cílem cvičení je osvojit si základní postupy tvorby výkresu dle platných norem na modelu obrobeného odlitku, který

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

WORKWATCH ON-LINE EVIDENCE PRÁCE A ZAKÁZEK

WORKWATCH ON-LINE EVIDENCE PRÁCE A ZAKÁZEK WORKWATCH ON-LINE EVIDENCE PRÁCE A ZAKÁZEK Systém WorkWatch je určen pro malé a střední firmy, které se zabývají službami nebo zakázkovou výrobou. Zajistí dokonalý přehled o všech zakázkách a jejich rozpracovanosti.

Více

W e l d Ma n a g e r

W e l d Ma n a g e r WeldManager Manuál 1. Úvod Vážený zákazníku, program Win-STH je určen ke komunikaci se zařízením s hydraulickým pohonem řady STH vyráběné firmou DYTRON. program umožňuje: - evidovat a tisknout protokoly

Více

František Hudek. červen ročník

František Hudek. červen ročník VY_32_INOVACE_FH17_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek červen 2013

Více

Kapitola 11: Formuláře 151

Kapitola 11: Formuláře 151 Kapitola 11: Formuláře 151 Formulář DEM-11-01 11. Formuláře Formuláře jsou speciálním typem dokumentu Wordu, který umožňuje zadávat ve Wordu data, která lze snadno načíst například do databázového systému

Více

Vytvoření uživatelské šablony

Vytvoření uživatelské šablony Inženýrsky manuál č. 40 Aktualizováno: 11/2018 Vytvoření uživatelské šablony Program: Stratigrafie - Dokumentace Soubor: Demo_manual_40.gsg Cílem tohoto inženýrského manuálu je ukázat vytvoření vlastní

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit)

Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Instalace SQL 2008 R2 na Windows 7 (64bit) Pokud máte ještě nainstalovaný MS SQL server Express 2005, odinstalujte jej, předtím nezapomeňte zálohovat databázi. Kromě Windows 7 je instalace určena také

Více

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed Příručka uživatele Obsah Obsah... 2 Instalace a konfigurace programu... 3 Popis programu...

Více

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru

EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 s databázemi na SQL serveru EPLAN Electric P8 2.7 k dispozici pouze ve verzi 64bit. EPLAN Electric P8 využívá k ukládání některých dat databáze. Artikly, překladový slovník 1 ) a

Více

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha

PRACUJEME S TSRM. Modul Samoobsluha PRACUJEME S TSRM Modul Samoobsluha V této kapitole Tato kapitola obsahuje následující témata: Téma Na straně Přehled kapitoly 6-1 Užití modulu Samoobsluha 6-2 Přihlášení k systému 6-3 Hlavní nabídka TSRM

Více

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST 1. Požadavky na vybavení počítače a obsah CD 1.1. Technické požadavky a požadavky na operační systém K využívání

Více

Archiv elektronických dokumentů Zela

Archiv elektronických dokumentů Zela Archiv elektronických dokumentů Zela Instalace po rozbalení servisního balíčku 38 se automaticky spustí instalační program, který nainstaluje potřebné moduly pro provoz archivu dokumentů. Tyto moduly je

Více

MANUÁL administrátora elektronické spisové služby

MANUÁL administrátora elektronické spisové služby MANUÁL administrátora elektronické spisové služby Administrace obálek a sestav (NÁVRHÁŘ) 1 PilsCom, s.r.o. OBSAH 1. NÁVRHÁŘ OBECNĚ... 3 2. NASTAVENÍ MS INTERNET EXPLORERU... 4 3. SPUŠTĚNÍ NÁVRHÁŘE OBÁLKY...

Více

Návod k instalaci S O L U T I O N S

Návod k instalaci S O L U T I O N S Návod k instalaci SOLUTIONS Návod k instalaci Hasičská 53 700 30 Ostrava-Hrabůvka www.techis.eu www.elvac.eu +420 597 407 507 Obchod: +420 597 407 511 obchod@techis.eu Podpora: +420 597 407 507 support@techis.eu

Více

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32

Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 Informační systém ISOP 7-13 Vypracováno pro CzechInvest Konfigurace pracovní stanice pro ISOP-Centrum verze 1.21.32 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne 20.2.2015, verze 1.00 Konfigurace

Více

Prohlížení a editace externích předmětů

Prohlížení a editace externích předmětů Prohlížení a editace externích předmětů 1. Spuštění modulu Externí předměty 2. Popis prostředí a ovládacích prvků 2.1. Rozbalovací seznamy 2.3. Seznamy 2.3.1. Definice předmětů 2.3.2. Vypsané předměty

Více

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET)

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) 1. Instalace plovoucí síťové verze zahrnuje dvě části: a) instalace serveru a b) lokální instalace na připojených pracovních

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "Konsignační skaldy" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů ma př. zboží od různých dodavatelů,

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze: 1.0.0 2 Obsah 0 Část I Předmluva 1 Vítejte 3... 3 Část II Instalace 4 Část III Aktivace programu 8 Část IV Obsluha programu 9 1 Menu... 9 Soubor... 9 Otevřít test... 9 Zobrazit

Více

Základy práce s aplikací ecba / ESOP

Základy práce s aplikací ecba / ESOP Základy práce s aplikací ecba / ESOP Obsah 1. SYSTÉMOVÉ POŽADAVKY A REGISTRACE... 2 Nová registrace... 2 2. SPRÁVA PROJEKTŮ... 3 Horní lišta... 3 Levé menu... 4 Operace s projekty... 4 3. PRÁCE S PROJEKTEM...

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

UniLog-D. v1.01 návod k obsluze software. Strana 1

UniLog-D. v1.01 návod k obsluze software. Strana 1 UniLog-D v1.01 návod k obsluze software Strana 1 UniLog-D je PC program, který slouží k přípravě karty pro záznam událostí aplikací přístroje M-BOX, dále pak k prohlížení, vyhodnocení a exportům zaznamenaných

Více

Aplikační profily v PLC Tecomat

Aplikační profily v PLC Tecomat Aplikační profily v PLC Tecomat TXV 003 39.01 první vydání září 2012 změny vyhrazeny 1 TXV 003 39.01 Historie změn Datum Vydání Popis změn Září 2012 1 První vydání OBSAH 1 Úvod...3 2 Kontrola aplikačních

Více

UniLog-L. v0.81 návod k obsluze software. Strana 1

UniLog-L. v0.81 návod k obsluze software. Strana 1 UniLog-L v0.81 návod k obsluze software Strana 1 UniLog-L je PC program, který slouží k přípravě karty pro záznam logických průběhů aplikací přístroje M-BOX, dále pak k prohlížení a vyhodnocení. Popis

Více

II. Elektronická pošta

II. Elektronická pošta II. Chceme-li si přečíst poštu, klikneme v levém sloupci na nápis Doručená pošta. Máme před sebou seznam e-mailů seřazených podle data a času přijetí. Pokud máme zapnuto zobrazení náhledu, ve spodní nebo

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam).

Po přihlášení do Osobní administrativy v Technologie a jejich správa vybereme položku Certifikáty bezdrátové sítě (Eduroam). Import certifikátů Prvním krokem je vygenerování a import kořenového a uživatelského certifikátu obdobně jako u sítě Eduroam. Pokud již máte certifikáty importované z Eduroam, tuto část návodu vynechte.

Více

Nastavení programu pro práci v síti

Nastavení programu pro práci v síti Nastavení programu pro práci v síti Upozornění: následující text nelze chápat jako kompletní instalační instrukce - jedná se pouze stručný návod, který z principu nemůže popsat všechny možné stavy ve vašem

Více

Lokality a uživatelé

Lokality a uživatelé Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 15.října 2013

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

Demoprojekt Damocles 2404

Demoprojekt Damocles 2404 Vizualizační a řídicí systém kategorie SCADA/HMI Demoprojekt Damocles 2404 (časově omezený demoprojekt pro zařízení Damocles 2404 společnosti HW group s.r.o.) Verze systému: 3.7.1.9 Poslední revize dokumentu:

Více

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor )

Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor ) Školící dokumentace administrátorů IS KRIZKOM (úroveň KRAJ) (role manager, administrátor ) DATASYS s.r.o., Jeseniova 2829/20, 130 00 Praha 3 tel.: +420225308111, fax: +420225308110 www.datasys.cz Obsah

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Dynavix 10: Evidence jízd

Dynavix 10: Evidence jízd Dynavix 10: Evidence jízd Stručný návod k použití Copyright 2004-2011 Telematix Software a.s. Všechna práva vyhrazena. Úvod Nadstandardní funkce Evidence jízd doplněná o funkci sledování spotřeby umožňuje

Více

Popis instalace programu OCEP

Popis instalace programu OCEP Popis instalace programu OCEP Proces instalace probíhá automaticky. V jednotlivých krocích se instalují všechny potřebné programy. To se liší podle operačního systému a aktuálně instalovaných programů

Více