Zápis z 10. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. Ústí nad Labem, Program:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z 10. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. Ústí nad Labem, 29. 4. 2014. Program:"

Transkript

1 Program: Zápis z 10. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Ústí nad Labem, :00-9:05 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Jiří Strašík) 9:05-9:15 Základní informace MŠMT k IPn Kariérní systém (Ing. Stanislav Karabec, Ph.D.) 9:15-9:45 Koncepce kariérního systému (PhDr. Jitka Miklová) 9:45-10:45 Parametry kariérního systému učitelů a role standardu učitele v něm (RNDr. Jiří Kuhn) 10:45 11:00 Přestávka 11:00-11:15 Způsob hodnocení kvality DVPP v rámci kariérního systému (Mgr. Pavel Škramlík) 11:15-11:30 Role profesního portfolia v kariérním systému (Mgr. Monika Šimonová) 11:30-13:00 Diskuse k jednotlivým bodům programu 1. Úvod, seznámení s programem - moderátor semináře Mr. Jiří Strašík - vedoucí KP NIDV Ústí nad Labem. Přivítání účastníků jménem KP NIDV Ústí nad Labem. Na organizaci semináře se spolupodílel i odbor školství KÚ zastoupený paní Ludislavou Poupalovou. Představení panelistů - členové projektového týmu: Ing. Stanislav Karabec, Ph.D. hlavní manažer projektu, PhDr. Jitka Miklová gestor MŠMT, RNDr. Jiří Kuhn věcný garant KA1, Mgr. Pavel Škramlík člen řešitelské skupiny KA2, Mgr. Monika Šimonová manažerka KA3, Mgr. Věra Havlíková manažerka KA1. Konferenční materiály prezentace panelistů, doplňující materiály, dostatečný prostor pro diskusi. 2. Základní informace MŠMT k IPn Kariérní systém ing. Stanislav Karabec, Ph.D. Pozdravení jménem projektového týmu IPn KS, jehož příjemcem je MŠMT a partnerem projektu je NIDV. Poděkování za zájem zúčastnit se semináře. Nejen informace o průběhu realizace o projektu, ale také důležitá zpětná vazba pro členy realizačních týmů. V Ústí nad Labem je to již 10. Informační seminář. Cíl setkání představení aktuálního stavu řešení očekávaných výstupů jednotlivých klíčových aktivit. Délka projektu, nutný právní rámec, logistika projektu. Návrh potřebného finančního zabezpečení. Priorita v Programovém prohlášení vlády. 3. Základní informace MŠMT k IPn Kariérní systém, Koncepce kariérního systému - PhDr. Jitka Miklová, gestor MŠMT viz prezentace. 4. Parametry kariérního systému učitelů a role standardu učitele v něm - RNDr. Jiří Kuhn, věcný garant KA1 viz prezentace. 5. Způsob hodnocení kvality DVPP v rámci kariérního systému - Mgr. Pavel Škramlík člen řešitelské skupiny KA2 viz prezentace. 6. Role profesního portfolia v kariérním systému - Mgr. Monika Šimonová manažerka KA3 viz prezentace. 7. Diskuse k jednotlivým bodům programu:

2 Dotaz č. 1: p. Aleš Žák, ZŠ Hostomice: 1) Jak to bude s řediteli? Přibude jim navíc velká administrativa, budou nějak navíc ohodnoceni? 2) Při atestacích bude mít ředitel pouze poradní hlas, proč? Zná přece učitele nejlépe. 3) Bude mít ředitel zájem o učitele na KS4? Nebude mít učitel na KS3 větší plat? Odpověď na dotaz č. 1: Dr. Miklová. Předpokládáme, že ředitelé budou v průběhu času také na KS3. Spor by tam o výši platu být neměl. Popisujeme cílový stav. Kde by ředitelé měli KS3. Ředitel, ještě než nastoupí do pozice, by mě prokázat své pedagogické kvality na KS3. Bohužel nebyl schválen projekt kariérní systém ředitele K administrativní zátěži by nemělo dojít, na to v řešitelské skupině myslíme a snažíme se povinnosti ředitele udržet na minimu. V řešitelských skupinách je celá řada ředitelů, kteří to hlídají. Jsou to povinnosti - činnosti ředitele směrem k rozvoji pedagogické činnosti. Ředitelé nebo jimi pověření pracovníci zodpovídají za pedagogický rozvoj. Odpověď na dotaz č. 2. Překvapil nás požadavek, že učitelé nechtějí, aby byl u atestačního řízení přítomen ředitel. Navrhujeme přítomnost ředitele u atestačního řízení (zná své učitele nejlépe), ale měl by pouze poradní hlas, aby mohl potvrdit nebo verifikovat informace učitele. Není to definitivně uzavřený výstup, ze seminářů informace a požadavky terénu zapracováváme. Odpověď na dotaz č. 3. Navrhujeme snížený úvazek pro učitele na KS4, zatím nevíme o kolik. Snížený úvazek, pouze pokud bude činnost, pro kterou se mu úvazek snížil, vykonávat. Jestliže učitel na KS3 pomáhá škole, učitel na KS4 pomáhají školství. V té chvíli to chvíli nepomáhá škole, ale školství. Dotaz č p. Cigler: 8 ZŠ Most. 4) Jaká bude délka adaptačního období? 5) Myslím si, že více než 1 procento absolventů nepojde, co pracovně právní vztahy u neúspěšných absolventů v adaptačním období. 6) Co se stávajícími učiteli, budou automaticky povýšení do KS3? Odpověď na dotaz č roky.

3 Odpověď na dotaz č. 5. Ano, počítá se s PS na dobu určitou. Odpověď na dotaz č. 6. Je to na nich, zda budou chtít jít do KS3, v současné budou na KS2, nikdo je nebude nutit jít do KS3, ale bez bonusů. Představujeme cílový stav. V současné době to nebude povinnost, ale ani žádný bonus. V přechodném období to bude dost nejasné a bude důležité, kolik finančních prostředků na to bude uvolněno. KS směřuje ke zvýšení kvality výstupů českého školství. Nás brzdí věci, které dnes musí navíc řešit ředitelé. Dotaz č p. Reichel, ZŠ a MŠ Děčín. 7) Pokud se jako ředitel nedostanu na KS2 a učitel bude mít KS3, bude mít více peněz a odpovědnost je nesouměřitelná. 8) Co prostupnost dolů a kdo to bude kontrolovat? Odpověď na dotaz č. 7. Pro školství je dobré, když budeme mít ve škole učitele, kteří pracují do školství jako celek. Neměli bychom mít problém s tím, že takový učitel bude dobře ohodnocen. Druhá věc je odměňování ředitelů jako takové CZESHA apod. doporučuji řešit na této platformě. Toto KS neřeší, ale evidujeme to. Cítíme to, že vzrůstající nároky neodpovídají odměňování ředitelů. Odpověď na dotaz č. 8. Z KS2 do KS1 by neměl spadnout nikdo tam je adaptační období a hodnotící protokol. Z KS3 do KS2 není úplně jasné, jak to bude s přenositelností ze školy na školu, např. časově omezená doba, aby prokázal, že kompetence naplňuje řešíme to ve skupině. KS4 do KS3 tam máme jasno, nedělá aktivity popsané na KS4, spadne do KS3. Otázka č. 9. p. Valeš, ZŠ Ústí: Spíše konstatování: KS je dobrá věc. Musíme přesvědčit učitele a veřejnost. Nejprve nutno přesvědčit ředitele a říct jasně, jak to s nimi bude a potom učitele. Demografická křivka návaly do školského systému nebudou. Odpověď na otázku č. 9. Dotýkáme se několika věcí. Náběhová doba. Původně jsme pracovali s dobou cílového stavu v roce Nutné z několika důvodů - především z finančních, kapacitních důvodů. Je to běh na dlouhou trať. Pan ministr tlačí na zkrácení náběhového období začne se od adaptačního období, tam by

4 výrazné finanční problémy nastat neměly. U stávajících učitelů předpokládáme, že všichni budou automaticky zařazeni v KS2. V jiných krajích na seminářích zaznamenán požadavek na vytvoření nástroje, jak se zbavit učitelů, kteří automaticky přejdou do KS2 a na kompetence nestačí. Otázka č. 10. ZŠ, MŠ Děčín: Zda bude zohledněno současné vzdělávání asistenti pedagoga, výchovní poradci apod. Odpověď na dotaz č. 10. Specializační studium zůstává a nic se nemění. Je jedno, kde vědomosti a dovednosti nabyl, to není rozhodující, musí je prokázat - důležitá je kvalita práce. Učitel s dlouholetou zkušeností je zvýhodněn při atestačním řízení, ale nezbavuje ho povinnosti se o KS3 ucházet. Dotaz č. 11. MŠ Písnička: Zapojení do pilotáže, bude to nějak zohledněno? Odpověď na dotaz č. 11. Pilotáž nastavuje metodiky, možnost práce v atestačních komisích. Zatím nevíme. Dotaz č. 12. p. Aleš Žák, ZŠ Hostomice: Budou peníze na výstupy projektu? Tento bod jsme přeskočili. Připravuje se něco, a není jasné, zda na to budou peníze. Odpověď na dotaz č. 12. Viděl jsem to úplně stejně. Když jsme chtěli peníze, řekli nám, na co je chcete, ukažte nám nějaký výstup. Lidé, kteří o přidělení peněz rozhodují, musí vědět, na co je dávají. Ing. Karabec: KS neřeší to, co se právě kritizuje, že úroveň finančního ohodnocení učitelů je nízká. Nárůsty peněz meziročně nejsou tak velké a náběh půjde postupně. Měly by v rozpočtu MŠMT být. Dotaz č p. Šmínová, ZŠ a MŠ: 13) Kdo bude v atestačních komisích? 14) Kdo bude psát řediteli hodnocení, když bude chtít jít do vyššího KS.

5 Odpověď na dotaz č. 13. Složení atestačních komisí byly v prezentaci. Bude nutno vybrat členy AK. Je nutné, aby databázi vedlo a administrovalo MŠMT. Jmenovat složení AK musí MŠMT. Mělo by to být zárukou odborných a kvalifikačních předpokladů kvalita, rozsah, výsledky. Pro jednotlivé regiony by měly pracovat komise pro daný region. Odpověď na dotaz č. 14. Kdo bude hodnotit ředitele členové atestační komise + odborný konzultant. Nebude to hodnocení zřizovatele, primárně je cílem zhodnotit pedagogickou práci ředitele. Jediný kontakt se školou budou mít zástupci FVU v adaptačním období. Dotaz č. 15. Zda máte odhad na čekací dobu, kdy se učitel dostane před Atestační komisi. Odpověď na dotaz č. 15. Reálný odhad - ročně by mohlo být atestováno 3 500učitelů. Ve standardním období. Jednáme se zástupci FVU i ČŠI. Dotaz č. 16. V současné době je velmi nízká připravenost čerstvých absolventů PedF. Je odvaha vzít čerstvého absolventa je to velmi riskantní. Jak budeme dělat kariérní systém s lidmi nedobře připravenými z FVU. Odpověď na dotaz č. 16. Velmi nízká sebereflexe VŠ mě zaráží. Mluvím za AŘG ne za realizační tým projektu. Státní zakázka, stát platí studium na VŠ, platí je ve školách a nemá páky na to, aby to kontroloval. Stát si neklade nároky na kvalitu. FVU velmi pomalu reagují na potřeby praxe pro přípravu budoucích učitelů. Dotaz č. 17. Uvažovali jste v KS, že by byli na pozice inspektorů byli implementováni lidéz řad ředitelů? Odpověď na dotaz č. 17. V grafech, jeden z nově navrhovaných kroků, požadavek do budoucnosti, aby na ČŠI pracovali lidé, kteří napřed v praxi prokážou, že jsou těmi, kteří mohou hodnotit jiné, ne jen podle formálních kritérií. ČŠI projekt, kde požadavky na kvalitu nastavují. Nemám ale o tomto projektu podrobnější informace. Asi by to bylo dobře, kdyby dobří učitelé a ředitelé se stali inspektory. Problémem je finanční ohodnocení inspektorů a zaměření ČŠI, dnes fungují jako kontrolní orgán, dnešní ředitelé chtějí

6 rozvíjet posun do metodické pomoci. Byla by to daleko větší možnost do práce na ČŠI zapojit ty nejzkušenější ředitele. Ing. Karabec: Poděkování účastníkům za účast, aktivní přístup, cenné podmínky. Poděkování zástupkyni KÚ p. Poupalové a KP NIDV v Ústí nad Labem za organizační zajištění. Zástupce účastníků: Poděkování realizačnímu týmu za práci na projektu děláte to ve prospěch školství.

Ostrava, 27. 4. 2014

Ostrava, 27. 4. 2014 Program: Zápis ze 4. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Jozef Kubáň) Ostrava, 27. 4. 2014 10:15 10:30 Základní informace MŠMT k IPn Kariérní

Více

Karlovy Vary, 15. 4. 2014

Karlovy Vary, 15. 4. 2014 Program: Zápis z 8. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Karlovy Vary, 15. 4. 2014 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (PhDr. Ilona Juhásová) 10:15-11:00 Základní informace MŠMT k

Více

Zápis ze 14. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. Praha, 5. 6. 2014

Zápis ze 14. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. Praha, 5. 6. 2014 Zápis ze 14. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Praha, 5. 6. 2014 Program: 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Pavla Matoušková) 10:15 10:30 Základní informace MŠMT k IPn Kariérní

Více

Zápis ze 7. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. České Budějovice, 25. 3. 2014. Program:

Zápis ze 7. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém. České Budějovice, 25. 3. 2014. Program: Program: Zápis ze 7. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém České Budějovice, 25. 3. 2014 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Bc. Miloslav Poes) 10:15-11:00 Základní informace

Více

Olomouc, 11. 3. 2014

Olomouc, 11. 3. 2014 Program: Zápis z 6. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Dušan Vitoul) Olomouc, 11. 3. 2014 10:15 10:30 Základní informace MŠMT k IPn Kariérní

Více

Jihlava, 15. 5. 2014

Jihlava, 15. 5. 2014 Zápis z 12. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Jihlava, 15. 5. 2014 Program: 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Miloslav Vyskočil) 10:15-11:00 Základní informace MŠMT k IPn

Více

Kariérní systém učitelů. MU Brno, 26/11/2014 RNDr. Jiří Kuhn

Kariérní systém učitelů. MU Brno, 26/11/2014 RNDr. Jiří Kuhn Kariérní systém učitelů MU Brno, 26/11/2014 RNDr. Jiří Kuhn Obsah příspěvku 1. Očekávání a vize 2. Kariérní cesty KS 3. Standard učitele 4. Kariérní cesta rozvoje profesních kompetencí 5. Atestační řízení

Více

Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků

Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků Kariérní řád - Profesní rozvoj pedagogických pracovníků Cílem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy je zavést kariérní systém, který podpoří celoživotní profesní rozvoj učitelů a propojí ho se systémem

Více

Kariérní řád pro učitele

Kariérní řád pro učitele Kariérní řád pro učitele 2016 Kariérní řád pro učitele Obsah Základní cíle zavedení kariérního řádu pro učitele... 2 Stávající situace a důvody zavedení kariérního řádu... 2 Základní rysy navrhovaného

Více

Kariérní systém učitelů

Kariérní systém učitelů Kariérní systém učitelů 1 Obsah příspěvku Seznámení s připravovaným KS Rozbor standardu učitele a jeho postavení v kariérním systému Předání podrobných informací k nově připravované kariérní cestě cestě

Více

Zápis z 3. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém

Zápis z 3. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Program: Zápis z 3. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém 9:00-9:15 Úvod, seznámení s programem (Mgr. Jana Berkovcová) Hradec Králové, 26. 2. 2014 9:15 9:30 Základní informace MŠMT k IPn

Více

Zápis z 2. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Liberec, 11. 2. 2014

Zápis z 2. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Liberec, 11. 2. 2014 Zápis z 2. krajského informačního semináře k IPn Kariérní systém Liberec, 11. 2. 2014 Program: 10:00-10:15 Úvod, seznámení s programem 10:15 10:30 Základní informace MŠMT k IPn Kariérní systém (zástupce

Více

Mentorská perspektiva v rámci karierního systému učitelů Mgr. Jarmila Bučková

Mentorská perspektiva v rámci karierního systému učitelů Mgr. Jarmila Bučková Mentorská perspektiva v rámci karierního systému učitelů Mgr. Jarmila Bučková Kariérní systém Kvalita vzdělávacího systému je přímo závislá na kvalitě učitelů Zvyšování profesionality pedagogů - jedna

Více

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Informační semináře a pracovní jednání Další vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších pracovníků Jednání se zástupci

Více

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2013/2014

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2013/2014 Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2013/2014 Zpracovala: Mgr. Kamila Králová, oddělení rozvoje vzdělávání Zpracování grafů: Pedagogicko-psychologická

Více

5 otázek a 5 odpovědí ke kariérnímu řádu

5 otázek a 5 odpovědí ke kariérnímu řádu 5 otázek a 5 odpovědí ke kariérnímu řádu 1. Můžete uvést tři hlavní přednosti kariérního řádu (KŘ), které budou mít přímý dopad na zlepšení kvality výuky? Za prvé, kariérní řád povede ke zkvalitnění vzdělávání.

Více

Anotace IPn. Individuální projekt národní

Anotace IPn. Individuální projekt národní Anotace IPn Individuální projekty národní Číslo P: CZ.1.07 Název P: Číslo výzvy: Název výzvy: Prioritní osa: blast podpory: Typ Kód a název oblasti intervence: Název Předpokládané datum zahájení a ukončení

Více

3. KULATÝ STŮL. klíčové oblasti pro rozvoj základního školství v ORP Ostrov TVORBA KARET POTŘEB A OPATŘENÍ ŠKOL. v rámci projektu:

3. KULATÝ STŮL. klíčové oblasti pro rozvoj základního školství v ORP Ostrov TVORBA KARET POTŘEB A OPATŘENÍ ŠKOL. v rámci projektu: 3. KULATÝ STŮL klíčové oblasti pro rozvoj základního školství v ORP Ostrov TVORBA KARET POTŘEB A OPATŘENÍ ŠKOL v rámci projektu: Podpora vzdělávání ve školách oblasti ORP Ostrov VYTVOŘENÍ PRAKTICKÝCH MATERIÁLŮ

Více

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Informační semináře a pracovní jednání Další vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších pracovníků Jednání se zástupci

Více

Síťování klíčových aktérů v oblasti vzdělávání žáků s OMJ

Síťování klíčových aktérů v oblasti vzdělávání žáků s OMJ Síťování klíčových aktérů v oblasti vzdělávání žáků s OMJ Projekt Program na podporu pedagogických pracovníků při práci s žáky cizinci VI je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO ÚZEMÍ SPRÁVNÍHO OBVODU ORP BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO ÚZEMÍ SPRÁVNÍHO OBVODU ORP BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PRO ÚZEMÍ SPRÁVNÍHO OBVODU ORP BRANDÝS NAD LABEM STARÁ BOLESLAV RNDr. Petra Matysová, Ph.D. koordinátor projektu MAP map@brandysko.cz mobil: +420 773 752 970 Co se

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště č. 15 - Zlín Inspekční zpráva Základní škola Salvátor Králova 380, 757 57 Valašské Meziříčí Identifikátor školy: 600 001 784 Zřizovatel: Arcibiskupství olomoucké,

Více

Centrum školského managementu

Centrum školského managementu Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Závěr projektu ESF Profesionalizace klíčových kompetencí řídících pracovníků ve školství PhDr. Václav TROJAN, Ph.D. Manažer

Více

HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN

HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN HODNOCENÍ UKONČENÝCH IPN ZÁVĚREČNÁ EVALUAČNÍ ZPRÁVA Příloha č. 2: Diagramy teorie změn hodnocených IPn v rámci projektu Hodnocení ukončených IPn TEORIE ZMĚNY: METODICKÁ PODPORA RŮSTU KVALITY UČITELSKÉ

Více

4. Studujete nebo jste absolvoval/la studium manažerského zaměření? (můžete označit i více možností)

4. Studujete nebo jste absolvoval/la studium manažerského zaměření? (můžete označit i více možností) Podpora profesního rozvoje učitelů ze strany ředitele Dobrý den, jsem studentka PedF UK obor Školský management.věnujte prosím několik minut svého času vyplnění následujícího dotazníku, který se týká šetření

Více

RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00

RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00 RSK Královéhradeckého kraje PS Vzdělávání 10:00 Program Shrnutí výstup jednání PS vzdělávání Aktuální stav přípravy KAP v Královéhradeckém kraji Aktuální informace ke KAP - MŠMT Ing. Barbořáková Diskuze

Více

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání

Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Přehled informačních a vzdělávacích aktivit MŠMT, NÚV a NIDV ke společnému vzdělávání Informační semináře a pracovní jednání Další vzdělávání pedagogických pracovníků a dalších pracovníků Jednání se zástupci

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 042 110/99-5077 Signatura: ad2ns201 Oblastní pracoviště č. 4 Plzeň Okresní pracoviště Klatovy INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Zvláštní škola, Kašperské Hory, Bohdana

Více

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2011/2012

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2011/2012 Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2011/2012 Zpracovala: Mgr. Kamila Králová, oddělení rozvoje vzdělávání Zpracování tabulek a grafů: Pedagogicko-psychologická

Více

STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ

STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ Legislativa a ICT STRUČNÝ PŘEHLED PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ neboli právní východiska pro ICTK (c) Radek Maca rama@inforama.cz Oblasti předpisů Zákonné normy pro vzdělávání Zákon č. 561/2004 - školský zákon (resp.

Více

Kariérní řád pro učitele MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ

Kariérní řád pro učitele MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ 2017 Kariérní řád pro učitele MANAŽERSKÉ SHRNUTÍ Úvod Předkládaný kariérní řád pro učitele je založen na odlišném modelu nežli předchozí dlouho diskutované návrhy, a to především s ohledem na míru byrokratické

Více

PŘÍLEŽITOST PRO EVVO

PŘÍLEŽITOST PRO EVVO Přírodní vědy Šablona V PŘÍLEŽITOST PRO EVVO Prezentaci za účelem zprostředkování poradenství koordinátorům EVVO a pedagogům vyučujícím přírodovědné obory připravila Dáša Zouharová, Lipka pracoviště Kamenná,

Více

T e z e. VYHLÁŠKY o atestačním řízení v kariérním systému učitelů [k 29k odst. 1 písm. b) zákona]

T e z e. VYHLÁŠKY o atestačním řízení v kariérním systému učitelů [k 29k odst. 1 písm. b) zákona] T e z e VYHLÁŠKY o atestačním řízení v kariérním systému učitelů [k 29k odst. 1 písm. b) zákona] Předmět úpravy, základní ustanovení Tato vyhláška upravuje a) rozsah a způsob vedení dokumentace o průběhu

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Statut školního poradenského pracoviště Potřeba školského poradenského pracoviště vychází z vyhlášky č. 27/2016 o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných. Důvodem

Více

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích Strategický plán školy a jeho význam

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích Strategický plán školy a jeho význam Strategické řízení a plánování ve školách a v územích Strategický plán školy a jeho význam Obsah Představení projektu NIDV: Strategické řízení a plánování ve školách a v územích Model Intenzivní podpory:

Více

Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda

Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda Konference k zahájení činnosti Řídícího výboru MAP dne 22. března 2016 Cheb, KC Svoboda Společně tvoříme místní akční plán rozvoje vzdělávání SO ORP Cheb na období 2014+ 1. Úvodní slovo - Ing. Petr Navrátil,

Více

Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život

Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Seminář pro partnery projektu Učíme se ze života pro život 13. 4. 2018 OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina PROGRAM SETKÁNÍ 1. Aktuální stav projektu

Více

Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Setkání s metodiky projektu Učíme se ze života pro život

Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Setkání s metodiky projektu Učíme se ze života pro život Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I Setkání s metodiky projektu Učíme se ze života pro život 11. 5. 2018 OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina KONTAKTY NA REALIZAČNÍ TÝM Projektová manažerka:

Více

Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK. Praha, 17.září 2013. MŠMT, Křižíkova 34/148, 186 00 Praha 8 - Karlín. www.vzdelavanipedagogu.

Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK. Praha, 17.září 2013. MŠMT, Křižíkova 34/148, 186 00 Praha 8 - Karlín. www.vzdelavanipedagogu. Výměna zkušeností s realizací projektů OP VK MŠMT, Křižíkova 34/148, 186 00 Praha 8 - Karlín Praha, 17.září 2013 www.vzdelavanipedagogu.cz 1 Projekt Vzdělávání pro udržitelný rozvoj pro pedagogy základních

Více

Pravidla pro stanovení výše příplatku za vedení, pro poskytování osobního, zvláštního a specializačního příplatku a pro poskytování odměn

Pravidla pro stanovení výše příplatku za vedení, pro poskytování osobního, zvláštního a specializačního příplatku a pro poskytování odměn Pravidla pro stanovení výše příplatku za vedení, pro poskytování osobního, zvláštního a specializačního příplatku a pro poskytování odměn ředitelům škol a školských zařízení zřizovaných Městskou částí

Více

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2

Projektový záměr STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 STÁŽE VE FIRMÁCH VZDĚLÁVÁNÍ PRAXÍ 2 PhDr. Kateřina Šímová vedoucí oddělení stáží, Fond dalšího vzdělávání Obsah Souhrnné informace o projektu Hlavní a dílčí cíle projektu Cílová skupina projektu Zdůvodnění

Více

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2014/2015

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2014/2015 Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2014/2015 Zpracovala: Mgr. Kamila Králová, oddělení rozvoje vzdělávání Zpracování grafů: Pedagogicko-psychologická

Více

PREVENCE V ÚV V RÁMCI ČINNOSTI NÚV. Lucie Myšková Roman Petrenko

PREVENCE V ÚV V RÁMCI ČINNOSTI NÚV. Lucie Myšková Roman Petrenko PREVENCE V ÚV V RÁMCI ČINNOSTI NÚV Lucie Myšková Roman Petrenko Prevence Prevence Vzdělávání a podpora krajských šk. koordinátorů prevence Prevence Vzdělávání a podpora krajských šk. koordinátorů prevence

Více

Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e. Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e. Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č e s k á š k o l n í i n s p e k c e Č. j. 121 282/98-11018 Inspektorát č. 12-Brno Signatura: al1cs101 Okresní pracoviště Blansko INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / škol. zařízení: (přesný název, pod kterým je

Více

AKREDITAČNÍ ŘÍZENÍ NA MŠMT WORKSHOP PRO VZDĚLAVATELE DOSPĚLÝCH. Program. Další vzdělávání? Příklady Akreditačních komisí v oblasti vzdělávání

AKREDITAČNÍ ŘÍZENÍ NA MŠMT WORKSHOP PRO VZDĚLAVATELE DOSPĚLÝCH. Program. Další vzdělávání? Příklady Akreditačních komisí v oblasti vzdělávání WORKSHOP PRO VZDĚLAVATELE DOSPĚLÝCH Co dělat pro vytváření lepších programů pro další profesní vzdělávání I. část AKREDITAČNÍ ŘÍZENÍ NA MŠMT PhDr. Lenka Vlčková MŠMT Pondělí 17. října 2011, Liberec Program

Více

Aktuální témata předškolního vzdělávání

Aktuální témata předškolního vzdělávání Aktuální témata předškolního vzdělávání 4. ročník konference pro mateřské školy Plzeňského kraje Plzeň, 18. února 2019 Program Nový způsob financování od roku 2020 a RP překryvy MŠMT Jak se MŠ dařilo poskytovat

Více

Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje

Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje Zpráva o činnosti pro Regionální stálou konferenci a Pracovní skupinu vzdělávání listopad 2016 PaedDr. Pavel Schneider, vedoucí projektu Pracovní skupina

Více

Anotace IPn 1. Individuální projekt národní

Anotace IPn 1. Individuální projekt národní notace Pn 1 ndividuální projekty národní Číslo P CZ 1.07 Název P P Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 33 Název výzvy: Systémový rámec celoživotního učení Prioritní osa: Prioritní osy 4a Systémový

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Ústí nad Labem Inspekční zpráva Základní škola Žatec Komenského alej 749, okres Louny, 438 01 Žatec Identifikátor školy: 600 083 012 Zřizovatel: Město Žatec, náměstí

Více

Národní institut pro další vzdělávání

Národní institut pro další vzdělávání Národní institut pro další vzdělávání partner pedagogů v oblasti DVPP MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání Cílem je zlepšit kvalitu vzdělávání ve školách tím, že bude podpořena spolupráce zřizovatelů,

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Č. j.: / Inspektorát č. 1 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 0101709/98-5066 Inspektorát č. 1 Signatura: aa6fs301 Okresní pracoviště Praha INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola : Soukromá rodinná škola Hnězdenská 549 181 00 Praha 8

Více

Vnitřní organizační normy a směrnice

Vnitřní organizační normy a směrnice Základní škola a Mateřská škola Nový Jičín, Libhošť 90 příspěvková organizace se sídlem v Libhošti zastoupená ředitelkou Mgr.Dagmar Michálkovou IČO 750 27 518 Vnitřní organizační normy a směrnice Plán

Více

MEDIÁLNÍ VÝCHOVA NA GYMNÁZIÍCH

MEDIÁLNÍ VÝCHOVA NA GYMNÁZIÍCH MEDIÁLNÍ VÝCHOVA NA GYMNÁZIÍCH Projekt spolufinancovaný z Evropského sociálního fondu v ČR a státního rozpočtu České republiky 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU Realizátor projektu: Koalice nevládek Pardubicka,

Více

VZDĚLÁVACÍ INSTITUT STŘEDOČESKÉHO KRAJE VISK. Informace o vzdělávacích programech. na 2. pololetí školního roku 2016 / ŠABLONY

VZDĚLÁVACÍ INSTITUT STŘEDOČESKÉHO KRAJE VISK. Informace o vzdělávacích programech. na 2. pololetí školního roku 2016 / ŠABLONY VZDĚLÁVACÍ INSTITUT STŘEDOČESKÉHO KRAJE VISK Informace o vzdělávacích programech na 2. pololetí školního roku 2016 / 2017 + ŠABLONY Brandýs nad Labem 07. 02. 2017 na školy rozesláno v polovině ledna 2017

Více

SKAV, KULATÝ STŮL KE VZDĚLÁVACÍ POLITICE Praha PhDr. Stanislava Krčková

SKAV, KULATÝ STŮL KE VZDĚLÁVACÍ POLITICE Praha PhDr. Stanislava Krčková * SKAV, KULATÝ STŮL KE VZDĚLÁVACÍ POLITICE Praha 16. 2. 2012 PhDr. Stanislava Krčková Zákon umožňuje změnu RVP, nikde však není definováno, podle jakých pravidel by mělo ke změnám docházet. REVIZE není

Více

Základní údaje o projektu

Základní údaje o projektu MŠMT červen 2011 1 Základní údaje o projektu Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: Typ projektu: Příjemce: Partner: Rozpočet: Prioritní osy 4a Systémový rámec celoživotního

Více

Organizační struktura

Organizační struktura Organizační struktura Projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání V ORP Znojmo II Registrační číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0009113 Nositel projektu MAS Znojemské vinařství, z. s. Datum schválení

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MČ PRAHA 3

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MČ PRAHA 3 MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MČ PRAHA 3 představení projektu Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání 2014-2020 CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000794 MAP a jeho význam K čemu má místní akční plán

Více

P KAP Metodická podpora škol v tvorbě plánů aktivit a školních akčních plánů

P KAP Metodická podpora škol v tvorbě plánů aktivit a školních akčních plánů P KAP Metodická podpora škol v tvorbě plánů aktivit a školních akčních plánů Ing. Mgr. Lenka Návratová workshop, Ostrava 31. 8. 2016 Realizované aktivity Poslední setkání dne 18. 3. 2016. zjištění potřeb

Více

1. Souhrnné informace o projektu

1. Souhrnné informace o projektu 1. Souhrnné informace o projektu Číslo operačního programu: Název operačního programu: Číslo prioritní osy: Název prioritní osy: Číslo výzvy: Název výzvy: Typ účetní jednotky: Účetní osnova: CZ.2.17 OP

Více

OP VVV Akční plány - MAPy. Ing. Renata Volejníková MAS Bohdanečsko

OP VVV Akční plány - MAPy. Ing. Renata Volejníková MAS Bohdanečsko OP VVV Akční plány - MAPy Ing. Renata Volejníková MAS Bohdanečsko Struktura prezentace Účel MAP Šetření ČŠI Nesoulad mezi žádoucím stavem a skutečností Řešení: Akční plány (cíle, obsah, proces) Partnerství

Více

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. REGIONÁLNÍ CENTRUM VaV

FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. REGIONÁLNÍ CENTRUM VaV ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ REGIONÁLNÍ CENTRUM VaV Operačního programu VAVPI Prioritní osa 2 KARIÉRNÍ ŘÁD vysokoškolsky vzdělaných pracovníků Regionálního centra c VaV

Více

Prezentace individuálního projektu národního

Prezentace individuálního projektu národního Prezentace individuálního projektu národního Číslo OP i : CZ 1.07 Název OP: Prioritní osa: Oblast podpory: Podporovaná/é aktivity z PD OP VK: Název Příjemce dotace: Partneři projektu (pokud jsou relevantní):

Více

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť v Moravskoslezském kraji ve školním roce 26/7 Zpracovala: Mgr. Kamila Králová, oddělení rozvoje vzdělávání Zpracování tabulek a grafů: PPP Opava 1. Úvod

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č.13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. PhDr. Milan Just MŠMT ČR ŠÚ Olomouc

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č.13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA. PhDr. Milan Just MŠMT ČR ŠÚ Olomouc Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 132 93/99-11017 Oblastní pracoviště č.13 Signatura: am2ws203 Okresní pracoviště Olomouc INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Gymnázium Olomouc - Hejčín, Tomkova 45 Tomkova

Více

Základní škola Most - Zlatnická - Partnerské projekty

Základní škola Most - Zlatnická - Partnerské projekty Zábavou k odbornému vzdělávání: Podpora rovnováhy mezi formálním a neformálním učením jako nástroj k otevřené mysli žáka i pracovníka na cestě k odbornému vzdělávání Individuální projekt Zábavou k odbornému

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Návrh KAP č.1

Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Návrh KAP č.1 Olomouckého kraje Návrh KAP č.1 Pracovní setkání zpracovatelů MAP Olomouckého kraje Olomouc, Krajský úřad - kongresový sál, 28. 11. 2016 RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka projektu KAP Představení

Více

Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy

Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Národní konference projektu VIP Kariéra II - KP Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy PhDr. Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Národní konference projektu VIP Kariéra II

Více

Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství

Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství Metodické doporučení č.j. 14 712/2009-61 k zabezpečení logopedické péče ve školství Metodické doporučení se týká podmínek organizačního zabezpečení logopedické péče v resortu školství (dále jen logopedická

Více

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8, 669 42 Znojmo příspěvková organizace Václavské nám. 8 IČO: 70921211; ID dat. schr. ryuma3j Jubilejní park 23 Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Kontakty:

Více

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Česká školní inspekce INSPEKČNÍ ZPRÁVA Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a mateřská škola Dobrovice, okres Mladá Boleslav Komenského 46, 294 41 Dobrovice Identifikátor školy: 600 049 132 Vedoucí týmu:

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace. 742 73 Veřovice 276. Identifikátor školy: 600 138 216

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace. 742 73 Veřovice 276. Identifikátor školy: 600 138 216 Česká školní inspekce Moravskoslezský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace 742 73 Veřovice 276 Identifikátor školy: 600 138 216 Termín konání inspekce:

Více

KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky. registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.

KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky. registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51. KANTOR IDEÁL Vzdělávání a podpora pedagogických pracovníků ZŠ a SŠ při integraci ICT do výuky registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0023 CO VÁS V PROJEKTU ČEKÁ? Co Vás v projektu čeká? AKTIVITY PROJEKTU

Více

Obecná priorita A12: VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI

Obecná priorita A12: VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU INKLUZE Formulace kritérií splnění dílčích cílů se opírala rovněž o souhrnné výsledky dotazníkového šetření potřeb na školách pro jednotlivá klíčová témata. Konkrétní

Více

Podpora profesního rozvoje pedagogů a spolupráce škol se zaměstnavateli

Podpora profesního rozvoje pedagogů a spolupráce škol se zaměstnavateli OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Podpora profesního rozvoje pedagogů a spolupráce škol se zaměstnavateli reg. č.: CZ.1.07/1.3.44/02.0045 Okresní hospodářská komora Karviná www.hkok.cz Představení

Více

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny

Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Statut školního poradenského pracoviště ZŠ a MŠ Křtiny Od 3. 2. 2014 je v naší škole zřízeno školní poradenské pracoviště, které slouží k poskytování poradenských služeb pro žáky, jejich zákonné zástupce

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jana Uhrová speciální pedagog Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Michal Bešta

Více

Školský management v perspektivě tří časových rovin

Školský management v perspektivě tří časových rovin Centrum školského managementu Pedagogická fakulta Univerzity Karlovy v Praze Školský management v perspektivě tří časových rovin PhDr. Václav TROJAN, Ph.D. vedoucí katedry 07.06.2012 1 2 Přivítání na konferenci

Více

REALIZAČNÍ TÝM. Název subjektu (Musí odpovídat záznamu ze záložky Subjekty projektu Základní škola Kunratice, Praha 4, Předškolní 42.

REALIZAČNÍ TÝM. Název subjektu (Musí odpovídat záznamu ze záložky Subjekty projektu Základní škola Kunratice, Praha 4, Předškolní 42. REALIZAČNÍ TÝM PS: Odborný garant pro začlenění žáků s OMJ, úvazek 20 % 9 380,00 / měsíc vč. odvodů 20 % 23 měsíců Odborný garant pro začlenění žáků s OMJ bude: - hlavní osoba primárně zodpovědná za integraci

Více

Strategie digitálního vzdělávání 2020 Petr Bannert ředitel odboru vzdělávání

Strategie digitálního vzdělávání 2020 Petr Bannert ředitel odboru vzdělávání Strategie digitálního vzdělávání 2020 Petr Bannert ředitel odboru vzdělávání 1 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, 118 12 Praha 1 tel.: +420 234 812 163 msmt@msmt.cz www.msmt.cz

Více

PRACOVNÍ VERZE. Standard práce asistenta pedagoga. Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi. Kolektiv autorů

PRACOVNÍ VERZE. Standard práce asistenta pedagoga. Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi. Kolektiv autorů Standard práce asistenta pedagoga Pracovní verze: 09_2014 Určeno: k veřejné diskusi Kolektiv autorů Univerzita Palackého v Olomouci, 2014 Vydala: Univerzita Palackého v Olomouci, 2014 Autorský tým: Mgr.

Více

Zaměstnanci a mzdové prostředky za 1. 4. čtvrtletí 2013

Zaměstnanci a mzdové prostředky za 1. 4. čtvrtletí 2013 Zaměstnanci a mzdové prostředky za 1. 4. čtvrtletí 2013 Stručné shrnutí Informační datová svodka Zaměstnanci a mzdové prostředky za 1. 4. čtvrtletí 2013 je analytickým výstupem ze čtvrtletních výkazů o

Více

Systém DVPP. Národní institut pro další vzdělávání. Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil

Systém DVPP. Národní institut pro další vzdělávání. Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil Systém DVPP Národní institut pro další vzdělávání Jiří Nekola, Miloslav Vyskočil Základní údaje o projektu Typ projektu: Individuální národní Období: 2008 2012 Garant projektu: MŠMT Realizátor: NIDV a

Více

Příloha č. 5. výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání

Příloha č. 5. výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Č. j.: MSMT-6237/2014 Příloha č. 5 výzvy k předkládání žádostí o finanční podporu z OP VK Oblast podpory 1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Metodický výklad výzvy č. 53 Zvyšování kvality ve vzdělávání

Více

PÉČE O NADANÉ ŽÁKY PROJEKT PROPOJOVÁNÍ FORMÁLNÍHO A NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VČETNĚ ZÁJMOVÉHO

PÉČE O NADANÉ ŽÁKY PROJEKT PROPOJOVÁNÍ FORMÁLNÍHO A NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VČETNĚ ZÁJMOVÉHO PÉČE O NADANÉ ŽÁKY PROJEKT PROPOJOVÁNÍ FORMÁLNÍHO A NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ VČETNĚ ZÁJMOVÉHO Mgr. Dana Veselá, Ph.D. 25. 09. 2018 PÉČE O NADANÉ ŽÁKY V každém kraji zajišťuje krajské pracoviště NIDV koordinaci

Více

Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi. (Individuální projekt systémový APIV_B) Bc. Yvona Grunclová, krajský metodik NIDV Praha

Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi. (Individuální projekt systémový APIV_B) Bc. Yvona Grunclová, krajský metodik NIDV Praha Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi (Individuální projekt systémový APIV_B) Bc. Yvona Grunclová, krajský metodik NIDV Praha 19.11.2018 Společné (inkluzivní) vzdělávání Jak definujeme společné

Více

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2012/2013

Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť. v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2012/2013 Zpráva o činnosti školních poradenských pracovišť v Moravskoslezském kraji ve šk. roce 2012/2013 Zpracovala: Mgr. Kamila Králová, oddělení rozvoje vzdělávání Zpracování grafů: Pedagogicko-psychologická

Více

Kariérní řád zaměstnanců

Kariérní řád zaměstnanců Kariérní řád zaměstnanců Preambule Cílem tohoto Kariérního řádu je podpořit soustavný růst pracovníků, zvyšovat jejich kvalifikaci a rozvíjet jejich dovednosti a schopnosti. INESAN se všem svým pracovníkům

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Hranice, okres Cheb Husova 414, 351 24 Hranice u Aše Identifikátor školy: 600 066 398 Termín konání inspekce: 6. 8. března

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Brno Inspekční zpráva Základní škola Mikulov, Hraničářů 617 E, okres Břeclav Hraničářů 617 E, 692 01 Mikulov Identifikátor školy: 600 112 667 Zřizovatel: Město

Více

VYHLÁŠKA. č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků

VYHLÁŠKA. č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků VYHLÁŠKA č. 317/2005 Sb., o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků, akreditační komisi a kariérním systému pedagogických pracovníků ze dne 27. července 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Více

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 č.j.: 146/2010 DODATEK K ŠVP PRO ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Dodatek upravuje 5 oblastí: 1. Učební plán pro 9. ročník ve školním roce 2010/2011 2. Poznámky k učebnímu plánu 3. Vysvětlivky k volitelnému předmětu

Více

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 13. 11. 2018, Kroměříž od 1.8.2018 zástupkyně statutárního orgánu KPPP a ZDVPP Zlín Mgr. Monika NĚMEČKOVÁ telefon:730 574 183 e-mail:

Více

Funkční studium DOTO

Funkční studium DOTO Funkční studium DOTO Bylo nebylo Před 17ti lety Přání MÍT SVOJE VLASTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Rozhodnutí REALIZOVAT JE VLASTNÍMI SILAMI SAMI Co bylo na začátku Praktické studium, 1 rok prezenčního vzdělávání (semináře,

Více

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích (představení projektu)

Strategické řízení a plánování ve školách a v územích (představení projektu) Strategické řízení a plánování ve školách a v územích (představení projektu) Jakub Marinov, Centrum podpory SRP Olomouc Ředitelská akademie, 9. listopadu 2018 Reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283

Více

Kompetence řídících pracovníků k zajištění rozvoje ICT ve škole či školském zařízení Osobní kompetenční portfolio

Kompetence řídících pracovníků k zajištění rozvoje ICT ve škole či školském zařízení Osobní kompetenční portfolio Kompetence řídících pracovníků k zajištění rozvoje ICT ve škole či školském zařízení Osobní kompetenční portfolio Radek Maca NIDM Obsah prezentace Vize aneb modely budoucnosti škol Škola jako učící se

Více

68-43-M/01 Veřejnosprávní činnost. Právní činnost se zaměřením na mezinárodní vztahy Právní činnost se zaměřením sociálním

68-43-M/01 Veřejnosprávní činnost. Právní činnost se zaměřením na mezinárodní vztahy Právní činnost se zaměřením sociálním STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ PRÁVNÍ AKADEMIE, s.r.o. Dr. Milady Horákové 447/60, 460 01 Liberec, Tel.: 485 131 035, Fax: 485 131 118, E-mail: prak@prak.cz, URL: http://www.prak.cz Bankovní spojení: ČSOB Liberec

Více