ZKUŠENOSTI S KONKURSNÍ MAFIÍ.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZKUŠENOSTI S KONKURSNÍ MAFIÍ."

Transkript

1 Eva Krčmářová Jak přišel podnikatel Martin Hora o svůj majetek "Nejprve nám sebral majetek Hitler, ten za něj ovšem ještě zaplatil. Napodruhé ho rodině ukradli komunisté, ale po revoluci jsem ho dostal zpět. Současný režim mi však majetek ukradl definitivně," popisuje podnikatel Martin Hora svoje ZKUŠENOSTI S KONKURSNÍ MAFIÍ. Svůj podnikatelský úspěch v devadesátých letech založil Martin Hora na vydávání katalogu firem s názvem Edit. Heslo "Budete ho mít v ruce každý den" obletělo Česko. Dnes má katalog i Horovu tiskárnu v rukou někdo úplně jiný. ZAČÁTEK V UNIONCE V roce 1998 se Horovi naskytla příležitost koupit za sedmdesát miliónů získaných z restituce Moravskou typografii v Brně, která v té době patřila k největším tiskárenským podnikům v zemi. Prosperující podnik mohl bez problémů fungovat dodnes. Jenže jako rána z čistého nebe přišel podvodný konkurs na Union banku v podání dnes trestně stíhaných lidí, jako jsou podnikatel Pitr, soudce Berka nebo konkursní správce Thonat. Martin Hora měl tu smůlu, že právě v této bance měl úvěr ve výši sto miliónů korun, který musel převzít společně s firmou, když ji kupoval od státního Fondu národního majetku. Drama nastává ve chvíli, kdy kvůli podvodnému konkursu na Union banku musel ze dne na den stomiliónový úvěr splatit. Ještě než se mu podařilo získat peníze od jiné banky, jeho závazek byl prodán. "Přitom ještě měsíc předtím mi správkyně konkursní podstaty Union banky tvrdila, že není v jejím zájmu, aby moje firma zkrachovala," říká Hora. Ukolébat nic netušícího majitele Moravské typografie byl zřejmě záměr už od počátku - úvěr nakonec přes různé prostředníky doputoval do firmy IV Nova, jež je spojena s lidmi okolo konkursní správkyně. BEZ ZÁKONA "Prvním varováním, že něco není v pořádku, pro mne bylo, že najednou se kolem začaly vynořovat nejrůznější pohledávky s návrhy na konkurs podávané lidmi, kteří se točili kolem brněnské konkursní mafie. Šlo o desetitisícové částky. Nakonec byl konkurs vyhlášen třetího září 2004 přes jednu pohledávku ve výši dvanáct miliónů korun." Prohlášení konkursu podle zákona nelze učinit bez předchozího projednání a za účasti dlužníka. Jenže Hora nebyl vůbec obeslán, nezúčastnil se žádného jednání, a přesto soudkyně krajského soudu v Brně Krčmářová konkurs na Moravskou typografii vyhlásila.

2 Nebyly splněny ani další zákonné podmínky - pohledávky by musely být nejméně dvě, nemluvě o tom, že jejich hodnota by musela být taková, aby převýšila hodnotu podniku. "V době, kdy byl konkurs vyhlášen, jsem vůbec neměl tušení, co to obnáší a jaké martyrium mne v průběhu let čeká," vzpomíná dnes Hora. "Prostě mi najednou přišlo, že je firma v konkursu, a basta." Podle nešťastného podnikatele musel být už na počátku cíl připravit jej formou podvodného konkursu o prosperující firmu. "Ta pochybení, která předvedla konkursní soudkyně Krčmářová, jsou totiž taková, že ani jiný závěr nepřipouštějí," dodává. UKRADENÉ AKCIE Podnikatel, na něhož je vyhlášen konkurs, se může ještě odvolat k nadřízenému soudu. Hora tuto možnost využil a odvolal se k Vrchnímu soudu v Olomouci. Jenže to mělo háček. Úpadkový zákon je totiž nastaven tak, že konkursní správce může do podstaty zahrnout prakticky cokoli, co se mu zamane. A toho také správce Michal Brenko, jmenovaný soudkyní Krčmářovou, beze zbytku využil. Do konkursní podstaty totiž neoprávněně zahrnul akcie EDIT holdingu, což je firma, přes niž Hora Moravskou typografii ovládal. Tímto manévrem se namísto Hory stal jedinou osobou, která za firmu může jednat, povedený konkursní správce. Na rozhodnutí soudu, že akcie do konkursní podstaty nepatří, musel Hora čekat až do letošního října. Neoprávněné vlastnictví akcií však Brenkovi umožnilo, že Horovo odvolání stáhl. Kostky byly vrženy. "Teď se pracně namáhám, aby mi byly akcie vráceny zpět, ale už mi to stejně nebude nic platné. Poté, co přes Moravskou typografii ovládl konkursní správce i EDIT holding, prodal akcie nejprve do Lichtenštejnska a tři dny nato do Hongkongu," vysvětluje Hora celý manévr. Fintou s akciemi tak Brenko vyšachoval oprávněného majitele, jenž po několik let bez problémů provozoval mnohasetmiliónový podnik. Případ je o to kurióznější, že Hora si Moravskou typografii koupil za peníze, které získal z restitucí. To, co jeho rodině ukradli komunisté v padesátých letech, dokonal polistopadový režim. MALÁ DOMŮ Normální konkurs vypadá tak, že jsou uspokojeni všichni věřitelé, a pak skončí. Jenže konkurs na Moravskou typografii normální není. Brenko totiž vyplácí pouze odděleného věřitele, což je firma, na niž převedla pohledávku konkursní správkyně Union banky. Ostatní věřitelé zatím na uspokojení již více než pět let čekají. Důvod, proč zatím nedošlo k ukončení konkursu, je poměrně jednoduchý - jde totiž o docela slušný byznys. Správce se totiž už jednou, byť neúspěšně, pokoušel Moravskou typografii, jejíž hodnota je okolo tři čtvrtě miliardy korun, prodat za šedesát dva milióny korun. Přitom jenom z nájmů plyne zisk okolo dvaceti miliónů ročně. Je otázkou, zda by za tuto směšnou částku neskončila tiskárna nakonec v rukou některých spřízněných osob. Ale i samotné správcování není k zahození. Brenkovi vyneslo za pět let "činnosti" téměř šest miliónů korun.

3 Veškeré pohledávky by ostatně mohl zaplatit ze směnky, již podnik vlastnil za Československou obchodní banku (ČSOB). Její výše totiž činí i s úroky téměř tři sta miliónů korun. Jenže Brenko veškeré kroky k jejímu uplatnění přerušil, a to i přes několikeré Horovy výzvy, aby v celé záležitosti konal. Podivné je správcovo jednání i z dalšího důvodu. Hora ještě krátce před prohlášením konkursu koupil za dvacet miliónů tiskařský stroj, jenž by obrat společnosti zvýšil o dalších osmdesát miliónů korun. I v tomto případě však Brenko odmítá stroj do provozu zapojit. "Zvýšila by se tak šance na vyplacení pohledávek, a tím pádem i na ukončení konkursu. Jenže pak by vyšlo najevo, že firma i nadále bez problémů funguje, a že tedy celý konkurs byla jenom bouda," vysvětluje Hora. PRSTY MAFIE Jak na konkursního správce, tak na soudkyni Krčmářovou podala Horova advokátka Radka Macková několik trestních oznámení. Všechna nakonec skončila v koši. Nejpikantnější v tomto směru byl výsledek trestního oznámení, které směřovalo na protikorupční policii v pražské Dlážděné ulici. Policista v písemné odpovědi sdělil, že trestní oznámení "uložil". Bůh ví, co tím vlastně myslel - trestní řád nic podobného totiž nezná. O důvodech laxního policejního postupu lze jenom spekulovat. Nicméně není bez zajímavosti, že například trestní oznámení na soudkyni Krčmářovou odložil policejní příslušník Hruška z Jihlavy, přímo podle Hory instruovaný bývalým šéfem brněnské protikorupční policie Miroslavem Strmiskem. Není bez zajímavosti, že po svém odchodu od protikorupční policie skončil jako výkonný manažer na brněnské Vysoké škole Karla Engliše, jinak Mekce konkursní mafie. Hruškovi se podařilo trestní oznámení rozbít na několik dílčích, takže celá návaznost, z níž by vyplývalo zločinné spolčení, se tím samozřejmě ztratila. Přitom na právní analýze trestné činnosti okolo konkursu na Moravskou typografii se podílel odborník nad jiné povolaný - bývalý šéf ÚOOZ Jan Kubice, který dnes pro Horu pracuje. PRIVATIZOVANÁ STÁTNÍ SPRÁVA "Je to celý korupční systém zprivatizované státní správy, který znemožňuje napadenému podnikateli účinnou obranu a jenž zároveň brání tomu, aby byli viníci a pachatelé i takto flagrantních zločinů bráni k odpovědnosti," říká bývalý senátor Josef Novotný, který kvůli Horovu případu sám na soudkyni Krčmářovou podal trestní oznámení. Paradoxně, leč zcela typicky pro podobné kauzy si trestní stíhání naopak vykoledoval Hora sám. Poté, co mu byla ukradena Moravská typografie, zbyl mu ještě hotel Pecínov nedaleko Benešova. Přesto, že hotel neměl s brněnskou tiskárnou nic společného, obsazuje jej v roce 2007 Brenkova ochranka a konkursní správce hotel zahrnuje rovněž do konkursní podstaty. Hora sice ochranku vyhnal vlastními lidmi, nicméně sám kvůli tomu, že pouze chránil vlastní majetek, čelí trestnímu stíhání za maření konkursu.

4 ZAPLATÍME VŠICHNI Kvůli předchozím krokům, kdy jej správce Brenko vyšachoval z vedení jak Moravské typografie, tak dalších firem, jež ji ovládaly, nemá dnes Hora prakticky žádné možnosti, jak se bránit normální soudní cestou. "V rámci konkursu na Moravskou typografii je pan Hora zbaven všech procesních práv. Tím, že byly nezákonně prodány akcie EDIT holdingu, přestal být i úpadcem, a nemůže být tedy ani účastníkem řízení," říká právní zástupkyně. Jedinou obranou tak dnes pro něj může být žaloba o náhradu škody na českém státě. Řádění konkursní mafie, bude-li nakonec Hora úspěšný, zaplatí daňový poplatník. Za bohorovného přihlížení všech státních a justičních orgánů. zdroj: Reflex Prověrka nezjistila pochybení při konkurzech u brněnského soudu Ministerstvo spravedlnosti očistilo krajský brněnský soud od podezření, že v něm působí mafie. Konkurzní řízení vedená brněnským krajským soudem nebyla zmanipulována ani vedena nezákonným způsobem. Vyplývá to z prověrky soudu, kterou provedlo ministerstvo spravedlnosti. ČTK to řekla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková. O prověrku požádal předseda soudu Jaromír Pořízek letos v březnu poté, co senátor Josef Novotný (SNK ED) prohlásil, že na brněnském krajském soudu působí mafie. Při prověrce, jejíž výsledky má ČTK k dispozici, bylo zkontrolováno 15 spisů. Bylo mezi nimi i šest spisů, na které Novotný upozornil. Týkaly se rozhodování konkurzní soudkyně Evy Krčmářové. Její pochybení se nezjistilo. Novotný v reportáži TV Nova uvedl, že na brněnském soudu působí mafie, která je "srovnatelná, a možná větší, s případem Berka (ústecký konkurzní soudce Jiří Berka obviněný ze zmanipulovaných konkurzů) v severních Čechách". Řekl to v souvislosti s rozhodováním konkurzní soudkyně Krčmářové. V reportáži zazněla kritika Krčmářové za její činnost v šesti přidělených konkurzních kauzách. Vedení krajského soudu se pak postavilo za Krčmářovou. Přesto Pořízek požádal o prověrku. Novotný pak podal v souvislosti s Krčmářovou trestní oznámení. Protože senátor podle Pořízka své tvrzení neprokázal, podal následně předseda brněnského soudu oznámení na Novotného. Krčmářová se zabývala v minulosti některými složitými konkurzy. V médiích se pak objevily informace Novotného a dalších osob, podle nichž byly například konkurzy úpadců Radošov s.r.o., Moravské typografie a společnosti BOS zmanipulované. Krčmářovou kritizovala i odvolaná správkyně konkurzní podstaty firmy BOS Dana Nováková. "Prověrka však prokázala, že je to naopak ona (Nováková), kdo závažně porušil své povinnosti, a proto byla zproštěna funkce, což potvrdil i odvolací soud," uvedla mluvčí.

5 Nováková podle ní sama zavinila zdlouhavost dotčeného konkurzního řízení podáváním opravných prostředků proti rozhodnutí o odvolání z funkce správkyně. Trestními oznámeními, která podali Novotný a Pořízek, se podle dostupných informací nadále zabývá policie. zdroj: ihned

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : Jednací číslo: 10 K 23/2006 U s n e s e n í Krajský soud v Brně rozhodl vyšší soudní úřednicí Světlanou Kadlecovou v právní věci úpadce: ABC, s.r.o., se sídlem Poštovská 55, 666 66 Slunce, IČ: 123 45 678

Více

Nejvyšší kontrolní úřad Jankovcova 2 170 04 Praha 7. Doručeno datovou schránkou. Praha, 23. ledna 2012

Nejvyšší kontrolní úřad Jankovcova 2 170 04 Praha 7. Doručeno datovou schránkou. Praha, 23. ledna 2012 Nejvyšší kontrolní úřad Jankovcova 2 170 04 Praha 7 Doručeno datovou schránkou Praha, 23. ledna 2012 Věc: Podnět k zahájení řízení o provedení kontroly hospodaření správce konkurzní podstaty JUDr. Jiřího

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 7 A 66/2002-30 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Ludmily Valentové a soudců JUDr. Lenky Matyášové a JUDr.

Více

16. maturitní otázka (A)

16. maturitní otázka (A) 16. maturitní otázka (A) 16) Právní instituce soustava obecných soudů,druhy soudní moci Ústavní soud, státní zastupitelství, advokacie, notářství Soudnictví, státní zastupitelství, advokacie, notářství

Více

Advokát JUDr. Jaroslav BROŽ, 616 00 Brno, Marie Steyskalové 62

Advokát JUDr. Jaroslav BROŽ, 616 00 Brno, Marie Steyskalové 62 Advokát JUDr. Jaroslav BROŽ, 616 00 Brno, Marie Steyskalové 62 Správce konkurzní podstaty úpadce ELMA THERM spol. s r.o. Tovačovského 318, 767 01 Kroměříž, IČ: 47902485, zaps. v OR u KS v Brně odd. C,

Více

Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta

Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Základy práva, 11. května 2015 Přehled přednášky Poskytovatelé úvěrů a zápůjček Banky Nebankovní instituce Lichváři a jim podobná individua Nejčastější

Více

Změny v ustanovení 274 IZ

Změny v ustanovení 274 IZ Změny v ustanovení 274 IZ Majetek dlužníka do majetkové podstaty náleží od okamžiku zahájení insolvenčního řízení podal-li insolvenční návrh dlužník vydání předběžného opatření, kterým bylo omezeno právo

Více

PILOTNÍ ZKOUŠKOVÉ ZADÁNÍ

PILOTNÍ ZKOUŠKOVÉ ZADÁNÍ INSTITUT SVAZU ÚČETNÍCH KOMORA CERTIFIKOVANÝCH ÚČETNÍCH CERTIFIKACE A VZDĚLÁVÁNÍ ÚČETNÍCH V ČR ZKOUŠKA ČÍSLO 2 PRÁVO PILOTNÍ ZKOUŠKOVÉ ZADÁNÍ ÚVODNÍ INFORMACE Struktura zkouškového zadání: testové otázky,

Více

R O Z H O D N U T Í. t a k t o :

R O Z H O D N U T Í. t a k t o : 13 Kss 9/2012-51 R O Z H O D N U T Í Kárný senát Nejvyššího správního soudu pro řízení ve věcech soudců rozhodl dne 22. 5. 2013 v senátu složeném z předsedkyně JUDr. Ludmily Valentové a jeho členů JUDr.

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 8 Afs 3/2010-120 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy JUDr. Michala Mazance a soudců Mgr. Davida Hipšra a JUDr. Jana

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 7 Afs 161/2014-41 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Elišky Cihlářové a soudců JUDr. Jaroslava Hubáčka a JUDr.

Více

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE

ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE ČESKÁ ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE FAKULTA PROVOZNĚ EKONOMICKÁ OBOR: PROVOZ A EKONOMIKA TEZE K DIPLOMOVÉ PRÁCI Konkursní řízení v právní úpravě a praxi Vedoucí diplomové práce: Mgr. Ivana Hájková Katedra

Více

A.) Oznámení o skutečnostech nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin B.) Žádost oznamovatele o vyrozumění o učiněných opatřeních

A.) Oznámení o skutečnostech nasvědčujících tomu, že byl spáchán trestný čin B.) Žádost oznamovatele o vyrozumění o učiněných opatřeních Okresní státní zastupitelství Ústí nad Labem/Krajské státní zastupitelství Ústí nad Labem doručeno datovou schránkou Oznamovatel: Oživení, o.s. sídlem Lublaňská 18, 120 00 Praha předseda sdružení Mgr.

Více

problematika Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Dluhová problematika Daniel Bartoň problematika Prameny a literatura

problematika Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Dluhová problematika Daniel Bartoň problematika Prameny a literatura Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta instituty, Základy práva, 9. května 2016 Přehled přednášky instituty, instituty, Důvody pro jejich psaní Informace druhé strany o jejích povinnostech

Více

STATISTIKA KAUZY 37 Co 168/2007 i 83 Nc 183/2003

STATISTIKA KAUZY 37 Co 168/2007 i 83 Nc 183/2003 Krajský soud v Brně Rooseveltova 16 sp. zn. 37 Co 168/2007 STATISTIKA KAUZY 37 Co 168/2007 i 83 Nc 183/2003 I. Počtu podání matky proti okleštění styku dětí s jejich otcem /podtrženo/ II. Zbytečného finančního

Více

Na všech podáních v této věci uveďte: Jednací číslo: KSBR 24 INS 17027/2014-A-19

Na všech podáních v této věci uveďte: Jednací číslo: KSBR 24 INS 17027/2014-A-19 Na všech podáních v této věci uveďte: Jednací číslo: KSBR 24 INS 17027/2014-A-19 U S N E S E N Í Krajský soud v Brně rozhodl samosoudkyní Mgr. Evou Krčmářovou v insolvenční věci dlužnice: Dany Omelkové,

Více

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY

ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY 38 C 73/2014-119 ČESKÁ REPUBLIKA ROZSUDEK JMÉNEM REPUBLIKY Obvodní soud pro Prahu 1 rozhodl soudkyní Mgr. Evou Šnajdaufovou ve věci žalobce: AS ZIZLAVSKY v.o.s., IČO 28490738, se sídlem Široká 36/5, 110

Více

U s n e s e n í KSBR 47 INS 33973/ VSOL 793/2014-A-13

U s n e s e n í KSBR 47 INS 33973/ VSOL 793/2014-A-13 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudců JUDr. Heleny Krejčí a JUDr. Jaroslava Hikla v insolvenční věci dlužnice Renáty Ilinské

Více

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudkyň JUDr. Věry Vyhlídalové a JUDr. Heleny Krejčí v insolvenční věci dlužnice Dagmar Kuricové,

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 7 Afs 38/2012-18 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Elišky Cihlářové a soudců JUDr. Karla Šimky a JUDr. Jaroslava

Více

Předběžný návrh témat pro ústní zkoušku insolvenčních správců

Předběžný návrh témat pro ústní zkoušku insolvenčních správců Předběžný návrh témat pro ústní zkoušku insolvenčních správců Při ústní části zkoušky se za účelem prověření znalostí uchazeče potřebných k výkonu funkce insolventního správce zjišťují znalosti z oblasti:

Více

Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu. Jménem republiky

Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu. Jménem republiky Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu Jménem republiky Ústavní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy senátu Jana Filipa a soudců Josefa Fialy (soudce zpravodaje) a Radovana Suchánka o ústavní stížnosti

Více

Obsah. O autorech... V Předmluva... VII Předmluva k 2. vydání...ix Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX

Obsah. O autorech... V Předmluva... VII Předmluva k 2. vydání...ix Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX O autorech... V Předmluva... VII Předmluva k 2. vydání...ix Seznam zkratek použitých právních předpisů... XIX Kapitola 1. Základní charakteristika a principy právní úpravy úpadku...1 1. Přehled právní

Více

Průvodce pojištěním vkladů

Průvodce pojištěním vkladů Průvodce pojištěním vkladů STRANA 2 Co je to FPV Kolik dostanete Víte, že Systém výplat Je váš vklad pojištěn? Otázky a odpovědi Pojištěné instituce Historie pojištění vkladů Co se bude dít, když... Další

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Heleny Myškové a soudců JUDr. Ivany Wontrobové a JUDr. Vojtěcha Brhla v insolvenční věci dlužníka KCO s.r.o., se sídlem Zlín

Více

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : KSBR 39 INS 24724/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Karly Trávníčkové a soudkyň JUDr. Anny Hradilové a Mgr. Diany Vebrové v insolvenční věci

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 2 Afs 169/2004-47 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Vojtěcha Šimíčka a soudců JUDr. Miluše Doškové a JUDr.

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 6 Ads 92/2005-49 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Milady Tomkové a soudců JUDr. Bohuslava Hnízdila

Více

U s n e s e n í KSBR 31 INS 20874/ VSOL 1047/ A - 15

U s n e s e n í KSBR 31 INS 20874/ VSOL 1047/ A - 15 KSBR 31 INS 20874/2014 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Karly Trávníčkové a soudkyň JUDr. Anny Hradilové a Mgr. Diany Vebrové v insolvenční věci

Více

Ukryté miliony odsouzeného kmotra Nováka

Ukryté miliony odsouzeného kmotra Nováka Ukryté miliony odsouzeného kmotra Nováka Výkon trestu nenarušil byznys expolitika Zatímco ještě letos na jaře se bývalý senátor ODS Alexandr Novák označovaný za severočeského kmotra probouzel v cele se

Více

Doklad k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba)

Doklad k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba) Doklad k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba) I. ÚDAJE K OPATŘENÍ VÝPISU Z EVIDENCE REJSTŘÍKU TRESTŮ 1. Identifikace fyzické osoby Jméno nebo jména Původní (rodné) příjmení Nynější příjmení Další údaje

Více

Zpráva o činnosti inspekce ministra vnitra a o trestné činnosti příslušníků Policie České republiky za rok 2007

Zpráva o činnosti inspekce ministra vnitra a o trestné činnosti příslušníků Policie České republiky za rok 2007 Zpráva o činnosti inspekce ministra vnitra a o trestné činnosti příslušníků Policie České republiky za rok 2007 Inspekce ministra vnitra je jedním z orgánů činných v trestním řízení v postavení policejního

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y -217 R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Krajský soud v Hradci Králové - pobočka v Pardubicích rozhodl v senátě složeném z předsedy Mgr. Lukáše Páchy a soudců JUDr. Ivy Trávníčkové, Ph.D., a

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 8 As 145/2016-20 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy JUDr. Michala Mazance a soudců JUDr. Miloslava Výborného a Mgr.

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : Číslo jednací: KSOS 25 INS 8368/2016-B4 U s n e s e n í Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudcem Mgr. Petrem Kulou v insolvenční věci dlužníka č. 1: Marie ŠPINKOVÁ, r. č.: 555720/1914, bytem Václavovická

Více

Základy práva, 23. dubna 2014

Základy práva, 23. dubna 2014 Univerzita Karlova v Praze Evangelická teologická fakulta Základy práva, 23. dubna 2014 Přehled přednášky Jaké smlouvy jsou využívány k poskytnutí peněz Výpůjčka půjčitel přenechává vypůjčiteli nezuživatelnou

Více

U s n e s e n í. návrhu dlužníka, o odvolání dlužníka proti usnesení Krajského soudu v Brně ze dne , č.j. KSBR 47 INS 31496/2013-A-7,

U s n e s e n í. návrhu dlužníka, o odvolání dlužníka proti usnesení Krajského soudu v Brně ze dne , č.j. KSBR 47 INS 31496/2013-A-7, KSBR 47 INS 31496/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudců JUDr. Heleny Krejčí a JUDr. Jaroslava Hikla v insolvenční věci

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3, Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3, Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor územního plánování a stavebního řádu Žerotínovo náměstí 3, 601 82 Brno Č. j.: JMK 149109/2015 Sp. zn.: S-JMK 131818/2015 OÚPSŘ Brno 25.11.2015 Adresáti: dle rozdělovníku

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 6 Ads 35/2012-22 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy JUDr. Bohuslava Hnízdila a soudkyň JUDr. Milady Tomkové a JUDr.

Více

Protikorupční balíček

Protikorupční balíček Protikorupční balíček legislativní část (zákon o protikorupčních opatřeních) Ing. Martin Pecina, MBA ministr vnitra Korupce jeden z nejzávažnějších problémů současné ČR je v pozadí veškeré organizované

Více

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U s n e s e n í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : KSBR 44 INS 28294/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Heleny Myškové a soudkyň JUDr. Ivany Waltrové a JUDr. Ivany Wontrobové v insolvenční věci dlužnice Michaely

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 As 54/2009-109 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Radana Malíka a soudkyň Mgr. Daniely Zemanové a JUDr. Barbary

Více

Statistická pravda o insolvenčních řízeních v České republice 2008 až 2014

Statistická pravda o insolvenčních řízeních v České republice 2008 až 2014 TD020190 Statistická pravda o insolvenčních řízeních v České republice 2008 až 2014 doc. Ing. Luboš SMRČKA, CSc. VŠE v Praze Seminář Insolvenční praxe: Věřitelé a dlužníci Čtvrtek 13. 11. 2014 od 8:30

Více

Organizace státního zastupitelství

Organizace státního zastupitelství Organizace státního zastupitelství Organizace justice JUDr. Ing. Radovan Dávid Státní zastupitelství Orgán zastupující veřejnou žalobu Vazba na trestní řízení Zakotven v čl. 80 Ústavy ČR Základním pramenem

Více

U s n e s e n í. t a k t o: KSBR 31 INS 755/ VSOL 1627/ B - 51

U s n e s e n í. t a k t o: KSBR 31 INS 755/ VSOL 1627/ B - 51 KSBR 31 INS 755/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Anny Hradilové a soudkyň JUDr. Karly Trávníčkové a JUDr. Táni Šimečkové v insolvenční věci

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

Zpráva o činnosti Inspekce ministra vnitra za rok 2008

Zpráva o činnosti Inspekce ministra vnitra za rok 2008 Zpráva o činnosti Inspekce ministra vnitra za rok 2008 Inspekce ministra vnitra plnila v roce 2008 své úkoly vyplývající z působnosti a pravomoci svěřených ji platnými právními předpisy: - zákon č. 283/1991

Více

U s n e s e n í. t a k t o :

U s n e s e n í. t a k t o : 3 UL 21/2014 KSBR 38 INS 34673/2013 U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Ivany Waltrové a soudců JUDr. Ladislava Bognára a JUDr. Ivo Lajdy ve věci

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 1 Afs 25/2004-69 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Marie Žiškové a soudců JUDr. Lenky Kaniové a JUDr. Michala

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 1 Afs 6/2004-49 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Marie Žiškové a soudců JUDr. Josefa Baxy a JUDr. Lenky

Více

ZÁKON ze dne... 2015 o změně některých zákonů v souvislosti s přijetím zákona o státním zastupitelství

ZÁKON ze dne... 2015 o změně některých zákonů v souvislosti s přijetím zákona o státním zastupitelství III. N á v r h ZÁKON ze dne... 2015 o změně některých zákonů v souvislosti s přijetím zákona o státním zastupitelství Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna trestního řádu

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 1 Afs 7/2004-36 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Marie Žiškové a soudců JUDr. Lenky Kaniové a JUDr. Josefa

Více

Český svaz včelařů z.s. (ČSV z.s.) a Český svaz včelařů z.s., okresní organizace Mladá Boleslav

Český svaz včelařů z.s. (ČSV z.s.) a Český svaz včelařů z.s., okresní organizace Mladá Boleslav Soudní kauza Český svaz včelařů z.s. (ČSV z.s.) a Český svaz včelařů z.s., okresní organizace Mladá Boleslav versus Včelařský spolek pro Mladou Boleslav a okolí z.s. a bývalí čtyři představitelé ČSV z.s.,

Více

CURATORES v.o.s. Sokolská 1802/32 Praha 2, Městský soud v Praze Slezská 9 Praha 2, DATOVOU SCHRÁNKOU. V Praze dne 21.

CURATORES v.o.s. Sokolská 1802/32 Praha 2, Městský soud v Praze Slezská 9 Praha 2, DATOVOU SCHRÁNKOU. V Praze dne 21. CURATORES v.o.s. Sokolská 1802/32 Praha 2, 120 00 Městský soud v Praze Slezská 9 Praha 2, 120 00 DATOVOU SCHRÁNKOU ke sp.zn. MSPH 60 INS 13498/2017 V Praze dne 21. srpna 2018 Dlužník: P.S.P. Praha s.r.o.,

Více

3 Právní moc rozsudku

3 Právní moc rozsudku Kapitola třetí Právní moc a vykonatelnost rozhodnutí 3 Právní moc rozsudku Podle ustanovení 139 odst. 1 je rozsudek pravomocný, a nestanoví-li tento zákon něco jiného, i vykonatelný: 1. jestliže zákon

Více

Sp.zn. 048 EX 00136/ U S N E S E N Í. proti povinnému: Richard Pecháč, bytem Březenecká čp.4750, Chomutov, ,

Sp.zn. 048 EX 00136/ U S N E S E N Í. proti povinnému: Richard Pecháč, bytem Březenecká čp.4750, Chomutov, , Sp.zn. 048 EX 00136/12-220 U S N E S E N Í Soudní exekutor: JUDr. Katarína Maisnerová, Exekutorský úřad Praha 8, Záblatská 40/4, 198 00, Praha 9, pověřený provedením exekuce na základě usnesení, které

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 6 Ads 26/2008-50 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy JUDr. Bohuslava Hnízdila a soudců JUDr. Jiřího Pally a JUDr. Dagmar

Více

Doklady k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba)

Doklady k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba) Doklady k posouzení důvěryhodnosti (fyzická osoba) I. ÚDAJE K OPATŘENÍ VÝPISU Z EVIDENCE REJSTŘÍKU TRESTŮ 1. Fyzická osoba Jméno nebo jména Původní (rodné) příjmení Nynější příjmení Další údaje k opatření

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 Afs 91/2007-58 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Radana Malíka a soudkyň Mgr. Daniely Zemanové a JUDr. Barbary

Více

I. Zjišťuje se ú p a d e k dlužníka - Josef Beneš, rč: /0014, IČO , Sadová 240, Pacov.

I. Zjišťuje se ú p a d e k dlužníka - Josef Beneš, rč: /0014, IČO , Sadová 240, Pacov. KSCB 27 INS 10742/2016-A-9 U S N E S E N Í Krajský soud v Českých Budějovicích rozhodl samosoudcem JUDr. Josefem Šimkem v insolvenční věci dlužníka - Josef Beneš, rč: 890227/0014, IČO 04076478, Sadová

Více

Nejvyšší soud Datum rozhodnutí: 11/19/2014 Spisová značka: 32 Cdo 2031/2013 ECLI:CZ:NS:2014:32.CDO

Nejvyšší soud Datum rozhodnutí: 11/19/2014 Spisová značka: 32 Cdo 2031/2013 ECLI:CZ:NS:2014:32.CDO Soud: Nejvyšší soud Datum rozhodnutí: 11/19/2014 Spisová značka: 32 Cdo 2031/2013 ECLI: ECLI:CZ:NS:2014:32.CDO.2031.2013.1 Typ rozhodnutí: USNESENÍ Heslo: Překážka věci rozsouzené (res iudicata) Směnečný

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 10 Afs 132/2014-40 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně Daniely Zemanové a soudců Zdeňka Kühna a Michaely Bejčkové

Více

SAZEBNÍK SOUDNÍCH POPLATKŮ. b) nelze-li předmět řízení ocenit 1 000 Kčs

SAZEBNÍK SOUDNÍCH POPLATKŮ. b) nelze-li předmět řízení ocenit 1 000 Kčs Čiastka 104 Zbierka zákonov č. 549/1991 Strana 2717 SAZEBNÍK SOUDNÍCH POPLATKŮ Příloha k zákonu č. 549/1991 Sb. I. Poplatky vybírané v občanském soudním řízení Položka 1, pokud není stanovena zvláštní

Více

Příloha k zákonu č. 549/1991 Sb. o soudních poplatcích ve znění účinném od 1. 9. 2011 SAZEBNÍK POPLATKŮ. Poplatky za řízení

Příloha k zákonu č. 549/1991 Sb. o soudních poplatcích ve znění účinném od 1. 9. 2011 SAZEBNÍK POPLATKŮ. Poplatky za řízení Příloha k zákonu č. 549/1991 Sb. o soudních poplatcích ve znění účinném od 1. 9. 2011 SAZEBNÍK POPLATKŮ Položka 1 Poplatky za řízení 1. Za návrh na zahájení občanského soudního řízení, jehož předmětem

Více

U S N E S E N Í. t a k t o :

U S N E S E N Í. t a k t o : Číslo jednací: KSOS 22 INS 9569/2013-A-18 U S N E S E N Í Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudkyní JUDr. Petrou Kostelňákovou Petříkovou v insolvenční věci dlužníka : Petr Bora, IČ: 15404404, rč. 641128/1492,

Více

2016 Jan Cikler 20. září Vhodné metody prověřování obchodních partnerů

2016 Jan Cikler 20. září Vhodné metody prověřování obchodních partnerů Vhodné metody prověřování obchodních partnerů Podvodník nebo poctivý podnikatel Neúspěch nebo záměr Jak naložit s neúspěchem Kde vznikají největší dluhy? 2 Příklad 1 útěk Jsem jediným vlastníkem jediné

Více

č. j. 7 Afs 47/2007-78

č. j. 7 Afs 47/2007-78 č. j. 7 Afs 47/2007-77 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Elišky Cihlářové a soudců JUDr. Jaroslava Hubáčka

Více

Nejvyššího soudu. ze dne , sp. zn. 29 Cdo 4498/2007

Nejvyššího soudu. ze dne , sp. zn. 29 Cdo 4498/2007 Rozsudek Nejvyššího soudu ze dne 10. 12. 2008, sp. zn. 29 Cdo 4498/2007 Případná neplatnost ujednání o úrocích ve smlouvě o úvěru nezpůsobuje sama o sobě (vzhledem k povaze takové smlouvy a k jejímu obsahu)

Více

Částka 4 Věstník Nejvyššího kontrolního úřadu 2004 Strana 412

Částka 4 Věstník Nejvyššího kontrolního úřadu 2004 Strana 412 Částka 4 Věstník Nejvyššího kontrolního úřadu 2004 Strana 412 04/11 Finanční prostředky kapitoly státního rozpočtu Ministerstvo práce a sociálních věcí vynaložené a vybírané v rámci ochrany zaměstnanců

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 3 Afs 182/2016-18 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy senátu JUDr. Jaroslava Vlašína a soudců Mgr. Radovana Havelce

Více

Na všech podáních v této věci uveďte: Číslo jednací: KSBR 24 INS 6434/2014-A-12

Na všech podáních v této věci uveďte: Číslo jednací: KSBR 24 INS 6434/2014-A-12 Na všech podáních v této věci uveďte: Číslo jednací: PROTOKOL O JEDNÁNÍ ve věci dlužníka: EK STAVBY s.r.o., se sídlem Brno, Ponava, Tábor 531/50a, PSČ 602 00, identifikační číslo 29229146, o insolvenčním

Více

Justiční spolupráce, výkon rozhodnutí, insolvence, doručování. Justiční spolupráce. Proč justiční spolupráce? JUDr. Tomáš Pezl

Justiční spolupráce, výkon rozhodnutí, insolvence, doručování. Justiční spolupráce. Proč justiční spolupráce? JUDr. Tomáš Pezl Justiční spolupráce, výkon rozhodnutí, insolvence, doručování JUDr. Tomáš Pezl Justiční spolupráce Poprvé se objevila ve Smlouvě o Evropské unii Třetí pilíř Společná politika upravená v ust. čl. 81 89

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 5 Ads 240/2015-31 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Jakuba Camrdy a soudců JUDr. Lenky Matyášové a Mgr. Ondřeje

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : I. Návrh na přerušení insolvenčního řízení se zamítá.

U S N E S E N Í. t a k t o : I. Návrh na přerušení insolvenčního řízení se zamítá. -A-17 U S N E S E N Í Vrchní soud v Praze jako soud odvolací rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Jiřího Karety a soudců JUDr. Jiřího Goldsteina a Mgr. Tomáše Brauna ve věci dlužníka České strany

Více

Základy práva I. Program:

Základy práva I. Program: Program: I. Pojem ústavního práva II. Prameny ústavního práva III. Ústava ČR a její členění IV. Moc zákonodárná V. Moc výkonná VI. Moc soudní VII. Ústavní stížnost Pojem ústavního práva Prameny ústavní

Více

II. ÚS 2924/13. Text judikátu. Exportováno: , 16: , Ústavní soud

II. ÚS 2924/13. Text judikátu.  Exportováno: , 16: , Ústavní soud www.iudictum.cz Exportováno: 17. 3. 2017, 16:43 II. ÚS 2924/13 7. 10. 2014, Ústavní soud Text judikátu Ústavní soud rozhodl mimo ústní jednání a bez přítomnosti účastníků v senátě složeném z předsedy Jiřího

Více

U S N E S E N Í. t a k t o:

U S N E S E N Í. t a k t o: Č.j.: MSPH 94 INS 14206/2016 A 30 U S N E S E N Í Městský soud v Praze rozhodl samosoudcem JUDr. Pavlem Janoutem v insolvenční věci navrhovatele UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., IČO: 64948242,

Více

Žádost o poskytnutí úvěru pro fyzické osoby

Žádost o poskytnutí úvěru pro fyzické osoby Žádost o poskytnutí úvěru pro fyzické osoby ID obchodu Údaje o klientovi Domácnost 1 1 2 Titul, jméno a příjmení Rodné číslo Datum narození (má-li RČ bo známé) Místo narození Občanství Trvalé bydliště

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y 9 Afs 14/2010-54 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně Mgr. Daniely Zemanové a soudců JUDr. Barbary Pořízkové a JUDr.

Více

U s n e s e n í. na povolení oddlužení, o odvolání dlužníka proti usnesení Krajského soudu v Brně ze dne , č.j. KSBR 45 INS 13410/2014-A-4,

U s n e s e n í. na povolení oddlužení, o odvolání dlužníka proti usnesení Krajského soudu v Brně ze dne , č.j. KSBR 45 INS 13410/2014-A-4, U s n e s e n í Vrchní soud v Olomouci rozhodl v senátě složeném z předsedkyně senátu JUDr. Radky Panáčkové a soudců JUDr. Heleny Krejčí a JUDr. Jaroslava Hikla v insolvenční věci dlužníka Pavla Jančeka,

Více

Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu. Jménem republiky

Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu. Jménem republiky Česká republika NÁLEZ Ústavního soudu Jménem republiky Ústavní soud rozhodl v senátu složeném z předsedy Josefa Fialy a soudců Radovana Suchánka a Jiřího Zemánka (soudce zpravodaje) o ústavní stížnosti

Více

Změny Rozvrhu práce Vrchního soudu v Praze od

Změny Rozvrhu práce Vrchního soudu v Praze od Úsek trestního soudnictví Změny Rozvrhu práce Vrchního soudu v Praze od 1. 5. 2014 5 a) trestné činy proti majetku ( 205-232 tr. zák.) b) trestné činy hospodářské ( 233-239 tr.zák., 248-271 tr.zák.) 1/4

Více

Vyhlášení výběrového řízení na prodej bytové jednotky v k.ú. Kročehlavy, obec Kladno

Vyhlášení výběrového řízení na prodej bytové jednotky v k.ú. Kročehlavy, obec Kladno AB i n s o l v e n c e v. o. s. i n s o l v e n č n í s p r á v c e Ke sp. zn.: KSPH 60 INS 24852/2013 Dlužník: Roman Beznoska V Praze dne 7. 11. 2014 Vyhlášení výběrového řízení na prodej bytové jednotky

Více

ROZHODNUTÍ. se vyhovuje. a napadené rozhodnutí Úřadu městské části města Brna, Brno-Bystrc, Odboru stavebnímu, Speciální

ROZHODNUTÍ. se vyhovuje. a napadené rozhodnutí Úřadu městské části města Brna, Brno-Bystrc, Odboru stavebnímu, Speciální Magistrát města Brna Odbor vodního a lesního hospodářství a zemědělství SP. ZN.: VYŘIZUJE: Mgr. Lukáš Svoboda Brno 12. 9. 2019 Č. J.: MMB/0383429/2019 TEL./E-MAIL: 542 174 025/svoboda.lukas@brno.cz ROZHODNUTÍ

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 6 Afs 4/2003-64 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Milady Tomkové a soudců JUDr. Bohuslava Hnízdila

Více

Sbírka soudních rozhodnutí a stanovisek č. 3-4/2010 Rozhodnutí č. 23 vydírání

Sbírka soudních rozhodnutí a stanovisek č. 3-4/2010 Rozhodnutí č. 23 vydírání JUDIKATURA Sbírka soudních rozhodnutí a stanovisek č. 3-4/2010 Rozhodnutí č. 23 vydírání Jinou těžkou újmou ve smyslu znaku trestného činu vydírání podle 235 odst. 1 tr. zák. může být i zahájení trestního

Více

Daňově uznatelné a neuznatelné výdaje (náklady) Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc.

Daňově uznatelné a neuznatelné výdaje (náklady) Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc. Daňově uznatelné a neuznatelné výdaje Prof. Ing. Václav Vybíhal, CSc. Obsah předmětu. 2. Daňově neuznatelné výdaje. Český daňový systém Jedná se o výdaje, resp. náklady, které jsou výdaji na: dosažení

Více

Žalobce: Prefa Pardubice a.s., IČ se sídlem Rosice nad Labem, U Prefy 579 jejímž jménem jedná Ing. Jan Suchánek, prokurista společnosti

Žalobce: Prefa Pardubice a.s., IČ se sídlem Rosice nad Labem, U Prefy 579 jejímž jménem jedná Ing. Jan Suchánek, prokurista společnosti Prefa Pardubice a.s. U Prefy 579, 533 51 Rosice nad Labem, IČ 46504818,DIČ: CZ46504818, KS v Hradci Králové oddíl B vložka 645, e-mail: prefasek@centrum.cz Krajský soud v Hradci Králové Třída ČSA 218 502

Více

U S N E S E N Í. kterým se podle ustanovení 336b o.s.ř. vydává DRAŢEBNÍ VYHLÁŠKA

U S N E S E N Í. kterým se podle ustanovení 336b o.s.ř. vydává DRAŢEBNÍ VYHLÁŠKA Č.j.: 151 EX 59/10-111 U S N E S E N Í kterým se podle ustanovení 336b o.s.ř. vydává DRAŢEBNÍ VYHLÁŠKA JUDr. Filip Exner, soudní exekutor Exekutorského úřadu Praha 7, se sídlem Praha 7, Jankovcova 938/18,

Více

Č.j.: S 172/01-151/4047/01-Hm V Brně dne 15. října 2001

Č.j.: S 172/01-151/4047/01-Hm V Brně dne 15. října 2001 Č.j.: S 172/01-151/4047/01-Hm V Brně dne 15. října 2001 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 16. 8. 2001 z vlastního podnětu podle 57 odst. 1 zákona č. 199/1994 Sb., o

Více

AB i n s o l v e n c e v. o. s.

AB i n s o l v e n c e v. o. s. AB i n s o l v e n c e v. o. s. i n s o l v e n č n í s p r á v c e Ke sp. zn.: KSBR 31 INS 16580 / 2013 Dlužník: Kollárova s.r.o. V Praze dne 15. srpna 2017 Vyhlášení výběrového řízení na odkup pohledávek

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í :

U S N E S E N Í. t a k t o : O d ů v o d n ě n í : 2 Afs 23/2016-27 U S N E S E N Í Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Karla Šimky a soudkyň JUDr. Miluše Doškové a Mgr. Evy Šonkové v právní věci žalobce: R. R., zastoupen JUDr.

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 7 Ads 9/2004-57 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Jaroslava Vlašína a soudců JUDr. Milana Kamlacha a JUDr.

Více

Sbírka soudních rozhodnutí a stanovisek č. 9/2007 Rozhodnutí č. 49 účinná lítost, TČ zanedbání povinné výživy

Sbírka soudních rozhodnutí a stanovisek č. 9/2007 Rozhodnutí č. 49 účinná lítost, TČ zanedbání povinné výživy Sbírka soudních rozhodnutí a stanovisek č. 9/2007 Rozhodnutí č. 49 účinná lítost, TČ zanedbání povinné výživy Neplnění zákonné vyživovací povinnosti nebo vyhýbání se takové povinnosti by podle judikatury

Více

U s n e s e n í. Číslo jednací: KSOS 31 INS 14737/2013 A16

U s n e s e n í. Číslo jednací: KSOS 31 INS 14737/2013 A16 Číslo jednací: A16 U s n e s e n í Krajský soud v Ostravě rozhodl samosoudkyní JUDr. Kateřinou Holešovskou v insolvenční věci dlužníka: Jaroslav Mizer, r.č. 570418/7456, bytem Bílov 48, PSČ 743 01, o insolvenčním

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 5 Afs 3/2004-78 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedy JUDr. Václava Novotného a soudkyň JUDr. Lenky Matyášové a

Více

Podniková ekonomika : Život podniku. Ing. Vlastimil K. Vyskočil, CSc. 2005

Podniková ekonomika : Život podniku. Ing. Vlastimil K. Vyskočil, CSc. 2005 Podniková ekonomika : Život podniku Ing. Vlastimil K. Vyskočil, CSc. 2005 ŽIVOT PODNIKU 1. Založení podniku 2. Růst podniku 3. Krize a sanace 4. Zánik podniku Život podniku Podstata počátku i další existence

Více

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y

R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y č. j. 5 Afs 76/2005-62 ČESKÁ REPUBLIKA R O Z S U D E K J M É N E M R E P U B L I K Y Nejvyšší správní soud rozhodl v senátě složeném z předsedkyně JUDr. Ludmily Valentové a soudkyň JUDr. Lenky Matyášové

Více

Insolvenční řízení a trestní právo

Insolvenční řízení a trestní právo Insolvenční řízení a trestní právo Insolvence 2013 konec jedné etapy, začátek další? Konference, Praha 18. 4. 2013 JUDr. František Púry Nejvyšší soud České republiky Trestná činnost Negativní společenský

Více

U S N E S E N Í. t a k t o : I. Z jišťuje se úpadek dlužníka: DAVOS s. r. o., IČO , se sídlem Mezi školami 2471, Praha 5 Stodůlky.

U S N E S E N Í. t a k t o : I. Z jišťuje se úpadek dlužníka: DAVOS s. r. o., IČO , se sídlem Mezi školami 2471, Praha 5 Stodůlky. MSPH 79 INS 16540/2014-A-17 U S N E S E N Í Městský soud v Praze rozhodl samosoudcem JUDr. Jiřím Radou v insolvenční věci dlužníka: DAVOS s. r. o., IČO 624 18 921, se sídlem Mezi školami 2471, 155 00 Praha

Více