Stránka 1 originálu. SHW 300 WS, SHW 400 WS Tlakové stojaté zásobníky teplé vody s tepelným výměníkem Návod k použití a k montáži Stránka 2 originálu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stránka 1 originálu. SHW 300 WS, SHW 400 WS Tlakové stojaté zásobníky teplé vody s tepelným výměníkem Návod k použití a k montáži Stránka 2 originálu"

Transkript

1 Stránka 1 originálu SHW 300 WS, SHW 400 WS Tlakové stojaté zásobníky teplé vody s tepelným výměníkem Návod k použití a k montáži Stránka 2 originálu Česky stránka 6-11 Obsah 1. Návod k použití Popis přístroje 1.2 Nejdůležitější informace ve zkratce 1.3 Důležité informace 1.4 První pomoc při poruchách 1.5 Ošetřování a údržba 1.6 Návod k použití a k montáži 1.7 Technická data 2. Návod k montáži Konstrukce přístroje 2.2 Předpisy a ustanovení 2.3 Místo montáže 2.4 Demontáž / montáž zakrytování zásobníku 2.5 Montáž teploměru 2.6 Montáž regulátoru teploty provozu s tepelným výměníkem 2.7 Montáž indikačního prvku kontrolní anody 2.8 Přípojka vody 2.9 Připojení tepelného výměníku 2.10 Elektrická přípojka 2.11 Důležité pokyny 2.12 První uvedení do provozu 2.13 Údržba 3. Odstranění poruch - uživatel Odstranění poruch - odborník Životní prostředí a recyklace Servis a záruka Rozsah dodávky Stojatý zásobník teplé vody typ SHW... WS Teploměr volně ve skříňce prostoru spínání Díly volně přibalené: Výtoková trubka studené vody G 1 s plochým těsněním Plastová uzavírací krytka Přechodový kus 1/2 s plochým těsněním Lepící rozeta Návod k použití a k montáži Díly regulátoru teploty provozu tepelného výměníku volbě přibalené:

2 Regulátor teploty provozu tepelného výměníku Hrdlo G ½ Stránka 3 originálu Text v obrázku: 1 Anoda v pořádku 2 potřebný servis 3 červená 4 bílá Stránka 6 originálu 1. Návod k použití pro uživatele a pro odborníka 1.1 Popis přístroje Stojaté zásobníky teplé vody SHW WS mohou připravovat podle potřeby teplou vodu do teploty cca 80 C a zásobovat jedno nebo několik odběrných míst. Stojatý zásobník teplé vody může být ohříván vestavěnou elektrickou topnou přírubou nebo vestavěným tepelným výměníkem, např. provozem kotle pro vytápění. Provoz s elektrickou topnou přírubou: Je možné plynule nastavovat teplotu v rozmezí od cca 35 C do cca 80 C A (1). Na přání může odborník na topné přírubě G změnit omezení teploty teplé vody, nastavené od výrobce (60 C). Objem vody se zahřívá vždy podle provozního režimu na nastavenou teplotu. Jednookruhový režim: V závislosti na napájení elektrickým proudem se provádí automatické dohřívání. Dvouokruhový režim: Při tomto provozním režimu zajišťují spotřebiče základní ohřev, který ohřívá během doby nízkého tarifu elektrického proudu automaticky vodní obsah. V případě potřeby je možno stisknutím tlačítka (3) zapnout rychloohřev. Po dosažení nastavené teploty se rychloohřev vypne a nezapne se zpět. Zahřívací doba je závislá na obsahu zásobníku, teplotě studené vody a topném výkonu. Doba ohřevu při nastavení na teplotu 60 C (E) a při teplotě studené vody 10 C, viz diagram B. Provoz s tepelným výměníkem: Je možné plynule nastavovat teplotu v rozmezí od cca 30 C do cca 90 C A (8.1). Po ohřevu je k dispozici přibližně 70 % objemu zásobníku s teplou vodou. 1.2 Nejdůležitější informace ve zkratce 1 Knoflík pro volbu teploty elektrická topná příruba * 2 Teploměr 3 Tlačítko pro připojovaný rychloohřev 4 Indikační prvek kontrolní anoda 8.1 Knoflík volby teploty provozu tepelného výměníku * Obsluha při provozu s elektrickou topnou přírubou: Natočte knoflík volby regulátoru teploty provozu tepelného výměníku (8.1) do polohy. Nastavte knoflík volby teploty elektrické topné příruby (1) do požadované polohy:

3 = studená (viz nebezpečí zamrznutí ) I = cca 40 C E = cca 60 C (doporučená poloha pro úsporu energie, malé tvoření kotelního kamene) III = cca 80 C (max. teplota) Obsluha při provozu tepelného výměníku: Natočte knoflík volby teploty elektrické topné příruby (1) do polohy. Nastavte knoflík volby teploty pro provoz tepelného výměníku (8.1) do požadované polohy (30 až 90 C). * Teploty se mohou podle systému odchylovat od požadované hodnoty. 1.3 Důležité informace Na odběrové armatuře může vzniknout teplota teplé vody vyšší než 60 C. Proto nepřipusťte, aby se malé děti přibližovaly k odběrovým armaturám. Hrozí nebezpečí opaření! Nechávejte zásobník teplé vody a pojistné skupiny pravidelně kontrolovat příslušným odborníkem. Spotřebiče jsou pod tlakem vodovodní vody. Během ohřevu odkapává z pojistného ventilu expandovaná voda. Jestliže kape voda i po skončeném ohřevu, informujte svého opraváře. Ocelová nádoba s tepelným výměníkem je uvnitř vybavena na ochranu proti korozi speciálním smaltem a má přídavně ochrannou anodu s indikací opotřebování (signální anoda). Po opotřebování signální anody se dostane vlhkost až k indikačnímu prvku (4) a způsobí tam změnu barvy. Při červeném zbarvení indikačního prvku (4) informujte laskavě svého opraváře, aby signální anodu zkontrolovat a v případě potřeby vyměnil. Nebezpečí zamrznutí Při připojení spotřebiče k elektrické síti během provozu s topnou přírubou je spotřebič chráněn před mrazem, nikoliv však přívodní potrubí studené vody a rozvod vody. 1.4 První pomoc při poruchách Viz odstavec 3. Odstranění poruch uživatelem. 1.5 Ošetřování a údržba Údržbářské práce, jako např. kontrolu elektrické bezpečnosti, smí provádět výhradně odborný elektrikář. Téměř každá voda vylučuje při vysokých teplotách kotelní kámen. Tento kámen se usazuje ve spotřebiči a ovlivňuje jeho funkci a životnost. Topná tělesa je proto nutno čas od času odvápnit. Odborník, který zná místní kvalitu vody, vám sdělí časový termín pro další údržbu. Pro ošetřování plastových součástí postačuje vlhký hadr. Nepoužívejte žádné agresivní nebo rozpouštěcí čistící prostředky! 1.6 Návod k použití a k montáži

4 Tento návod pečlivě uložte, při změně majitele je předejte novému vlastníkovi, při pracích na údržbě a případných opravách je přenechte k nahlédnutí odborníkovi. 1.7 Technická data (platí data, uvedená na typovém štítku spotřebiče) Stojatý zásobník teplé vody Typ SHW 300 WS SHW 400 WS Objem Hmotnost, prázdný Max. průtočné množství Přípustný provozní přetlak Značka zkušebny / elektrická viz typový štítek spotřebiče přípojka Rozměry a b c (roztečná kružnice) e h k l m n o p Tabulka 1 Tepelný výměník Topná plocha Topný výkon při ϑ = 30 K; teplota výstupní vody topení Jmenovitý objemový průtok Tlaková ztráta Dovolený provozní přetlak Tabulka 2 Stránka 7 originálu 2. Pokyny k montáži pro odborníka Pro dopravu k místu instalace doporučujeme demontovat zakrytování zásobníku (viz odstavec 2.4 ), aby se kryt neznečistil nebo nepoškodil. 2.1 Konstrukce spotřebiče A a C 1 Knoflík pro volbu teploty elektrická topná příruba 2 teploměr (při dodávce je uložen ve víku spínacího prostoru)

5 3 tlačítko pro rychloohřev 4 Indikační prvek kontrolní anoda 5 plastový kryt podstavce 6 víko spínacího prostoru 7 plastový obal 8 regulátor teploty provozu tepelného výměníku volně přibalený 8.1 knoflík volby teploty provozu tepelného výměníku 9 plastové víko 10 ochrana pro dopravu 11 signální anoda 12 elektrická topná příruba 13 kabelové průchodky PG 16 a PG 13,5 pro elektrickou přípojku 14 výpustné hrdlo teplé vody G 1 15 tepelný výměník 16 ocelová nádoba se speciálním smaltováním 17 tepelná izolace Díly volně přibalené: 18 výtoková trubka studené vody G 1 s plochým těsněním 19 plastová uzavírací krytka pro zakrytí tlačítka 20 přechodový kus 1/2 s plochým těsněním 21 lepící rozeta 22 návod k použití a k montáži 23 hrdlo G1 pro regulátor teploty provozu s tepelným výměníkem 2.2 Předpisy a ustanovení Montáž (rozvod vody a elektroinstalaci), stejně tak první uvedení do provozu a údržbu tohoto přístroje smí provádět výhradně oprávněný odborný pracovník na podkladě tohoto návodu. Dokonalá funkce a provozní bezpečnost jsou zaručeny pouze s originálními díly příslušenství a náhradními díly, určenými pro tento spotřebič. DIN VDE Ustanovení místního elektrorozvodného závodu. DIN 1988 / DIN Ustanovení příslušného podniku zajišťujícího dodávku vody. Stojatý zásobník musí být upevněn na podlaze. Dále je třeba respektovat: typový štítek spotřebiče technická data Instalace vody Potrubní materiál: - potrubí studené vody - potrubí teplé vody měděná trubka měděná trubka ocelová trubka ocelová nebo měděná trubka Zákon o šetření energií (ENEG) - Potrubí pro teplou vodu musí být tepelně izolováno. - Teplotu teplé vody v potrubí síti je nutno omezit samočinně působícím zařízením nebo jiným opatřením na maximálně hodnotě 60 C. To neplatí pro soustav s teplou užitkovou vodou (TUV), která vyšší teploty nutně vyžadují nebo potřebují délku potrubí menší než 5 m.

6 - Soustavy pro teplou vodu se musejí vybavit samočinně působícím zařízením pro vypínání cirkulačního čerpadla. U stojatých zásobníků s cirkulačním potrubím je nutno toto čerpadlo řídit instalací spínacích hodin a v případě potřeby dotykovými termostaty. Elektroinstalace - Elektrickou přípojku provést pouze s pevně uloženými vodiči ve spojení s vyjímatelnými kabelovými průchodkami. - Přístroj musí mít možnost např. s použitím pojistek oddělení od sítě všemi póly se vzdušnou vzdáleností nejméně 3 mm! 2.3 Místo montáže V místnosti bez ohrožení mrazem. Zásobník instalovat v blízkosti odběrného místa. 2.4 Demontáž / montáž zakrytování zásobníku Zakrytování zásobníku je ve stavu při dodání namontováno. V případě potřeby je možno zakrytování odstranit. Demontáž: 1. Sejmout plastové víko (9). 2. Odebrat plastový kryt podstavce (5). 3. Stáhnout knoflík pro volbu teploty (1) 4. Odebrat víko spínacího prostoru (6) a kabelovou průchodku (13). 5. Odebrat plastový plášť (7). Montáž: Postupovat v obráceném pořadí, kterým byla provedena demontáž. Plášť a víko musejí být namontovány před připojením vody. Kryt podstavce namontovat po kontrole těsnosti. 2.5 Montáž teploměru F Teploměr (při dodávce zásobníku se nachází ve skříňce spínacího prostoru) nasadit až k dorazu (a) a vyrovnat. 2.6 Montáž regulátoru teploty provozu s tepelným výměníkem F Pro montáž regulátoru teploty (b) je nutno odšroubovat ochrannou trubku z pouzdra regulátoru. Po montáži jednotlivých dílů (A 8, 20 a 23) se zasune čidlo regulátoru teploty do ochranné trubky a pouzdro regulátoru se sešroubuje s ochrannou trubkou. Pokud není regulátor teploty zapotřebí, musí se hrdlo uzavřít krytkou. 2.7 Montáž indikačního prvku kontrolní anody - Odstranit ochranu pro dopravu C (10). - Zkontrolovat indikační prvek A (4), zda se nepoškodil během dopravy! - Stojatý zásobník se nesmí uvést do provozu bez indikačního prvku a ani nesmí být indikační prvek poškozen, neboť v tom případě tam po opotřebování anody vystupuje voda. 2.8 Přípojka vody Dobře propláchnout potrubí.

7 Namontovat vypouštěcí potrubí teplé vody. Namontovat přívodní potrubí studené vody D. Připojovací trubka může být namontována volitelně mezi nožkami zásobníku (a). Při sešroubování je nutno vypomoci přidržením klíčem (b). Zkontrolovat stabilitu připojovací trubky; v případě potřeby se musí v rámci montáže potrubí přídavně upevnit. Přípojku studené vody lze případně namontovat přímo na hrdlo (C ). Instalujte typově vyzkoušenou zabezpečovací skupinu, jako např. Stiebel Eltron ZH 1, objed. čís Při klidovém tlaku > 0,48 MPa se musí přídavně instalovat redukční tlakový ventil DMV/ZH 1, objed. čís Schéma zapojení E: a uzavírací ventil b redukční tlakový ventil DMV/ZH 1 (pokud je zapotřebí) c zkušební ventil d zpětný ventil e přípojka pro měřící přístroje f vypouštěcí ventil g pojistný ventil G 3, 0,6 MPa (6 bar) h odfukové potrubí pojistného ventilu - Odfukové potrubí pojistného ventilu je třeba dimenzovat pro plně otevřený ventil. Odfukový otvor pojistného ventilu musí zůstat otevřený směrem do atmosféry. - Odfukové potrubí pojistného ventilu je třeba instalovat se stálým sklonem směrem dolů. - Je nutno vzít v úvahu pokyny v návodu k montáži Pojistného ventilu. Naplnit spotřebič otevřením armatury teplé vody vodou a důkladně jej propláchnout. Provést kontrolu těsnosti. Stránka 8 originálu 2.9 Přípojka tepelného výměníku Připojit tepelný výměník Potrubí výstupní vody namontovat na horním hrdle tepelného výměníku a potrubí vratné vody na dolním hrdle výměníku. Na nejvyšším místě je třeba instalovat samoodvzdušňovací ventil a na dolním místě vypouštěcí ventil. Provést kontrolu těsnosti. Při provozu s tepelným výměníkem nemá zásobník žádný vlastní bezpečnostní omezovač teploty. Bezpečnostní funkce se musí zajistit s použitím externího tepelného zdroje Elektrická přípojka Elektrická topná příruba Stojaté zásobníky SHW WS mají základní ohřev a rychloohřev s možností připojení, který se zapíná pomocí tlačítka (3). Pokud elektrorozvodný závod nepovolí použití rychloohřevu, musí se tlačítko zakrýt přiloženou plastovou uzavírací krytkou (19). Stáhnout knoflík pro volbu teploty. Sejmout víko spínacího prostoru. Připravit připojovací vedení a zavést je kabelovou průchodkou (13) do spínacího prostoru. Požadovaný výkon je třeba připojit podle příkladů k připojení I K. Namontovat víko spínacího prostoru. Nasadit knoflík pro volbu teploty.

8 Po provedení elektrické přípojky se označí s použitím kuličkového pera příslušné políčko na typovém štítku přístroje připojovacím výkonem a napětím. Zapojovací schéma elektroinstalace H a Tlačítko pro rychloohřev b Regulátor teploty c Výkonový spínač ve spínacím prostoru d Bezpečnostní omezovač teploty e Spínací stykač Dvouokruhová přípojka Měření dvěma elektroměry I a Kontakt elektrorozvodného závodu. - Výkonové varianty viz J.. - Dbát na to, aby byly zapojeny stejné fáze! - Bez čárkovaných čar pro systém 1 / N / PE ~ 230 V - S čárkovanými čarami pro systém 3 / N / PE ~ 400 V Měření jedním elektroměrem J a Kontakt elektrorozvodného závodu b Dálková obsluha tlačítka pro rychlooohřev c Výkonový spínač ve spínacím prostoru Rychloohřev Při stisknutí tlačítka se dosahuje výkonů za šikmou čárkou (.. / XX kw), resp. v závorce (XX kw); přístroj se jednorázově vytopí s vysokým topným výkonem na nastavenou teplotu teplé vody. Jednookruhové připojení K c Výkonový spínač ve spínacím prostoru Regulátor teploty provozu tepelného výměníku Regulátor teploty zapíná 1-pólově (~ 230 V). Připojení se provádí podle schématu zapojení F (c ) Důležité pokyny Omezení teploty G Na přání může odborník na topné přírubě změnit omezení teploty teplé vody, nastavené od výrobce (a, max. 60 C). Odpojit stojatý zásobník od elektrické sítě, nastavit volič teploty na polohu a stáhnout knoflík. - Omezení na 45 C Stáhnout omezovací podložku (b) z osy voliče teploty a otočit ji o Omezení přibližně na 80 C Odstranit omezovací podložku z osy voliče teploty (c ), nasadit volič teploty. Respektovat upozornění pod bodem 2.2 Zákon o šetření energií. Při teplotách nižších než 15 C (např. doprava / sklad) může bezpečnostní omezovač teploty vypnout. Vtisknout vypínací knoflík G (d).

9 2.12 První uvedení do provozu (smí provést výhradně příslušný odborník!) 1 Naplnit přístroj, odvzdušnit a důkladně propláchnout! 2 Otočit knoflíkem pro volbu teploty elektrické topné příruby až na doraz doprava (až k omezení teploty)! 3 Zapnout síťové napětí! 4 Zkontrolovat způsob práce přístroje! Při elektrické přípojce I a J musí být stisknuto tlačítko (hlavní tarif)! 5 Zkontrolovat způsobilost funkce pojistného ventilu! 6 Nastavit knoflík volby teploty provozu s tepelným výměníkem pro aktivování nabíjecího čerpadla (např. provoz kotle) na požadovanou teplotu, zkontrolovat nabíjecí čerpadlo. Předání přístroje! Vysvětlit uživateli funkci přístroje a seznámit jej s použitím. Důležitá upozornění Upozornit uživatele na možná nebezpečí (opaření). Předat tento návod k použití a k montáži pro pečlivé uložení. Všechny informace v tomto návodu musejí být co nejpečlivěji dodržovány. Předávají pokyny pro bezpečnost, obsluhu, instalaci a údržbu přístroje Údržba Při všech pracích oddělit přístroj od sítě všemi póly! Pojistný ventil pravidelně odvzdušňovat, dokud nevytéká plný proud vody. Po provedení kontroly pojistný ventil uzavřít. Další informace k přístroji: Odvápňování Nepoužívejte odvápňovací čerpadlo. Příruba se zbavuje vápna pouze po demontáži. Na smaltování a na ochrannou anodu nepoužívat odvápňovací prostředky. Utahovací moment šroubů příruby: Nm. Výměna topného těles a ochranné trubky G: Topné těleso (e ) a ochranná trubka (f) musejí být od nádoby zásobníku elektricky izolována (g). Vyprazdňování zásobníku: Před vyprazdňováním oddělit přístroj od elektrické sítě! Zavřít uzavírací ventil v přívodu studené vody k zásobníku. - Zcela otevřít ventily teplé vody všech odběrových míst.

10 - Vyprázdnění zásobníku se provede pomocí vypouštěcího ventilu E (f). Zbývající voda zůstane v připojovací trubce studené vody. Při vypouštění může vytékat horká voda. Výměna signální anody F (d) Je-li signální anoda vypotřebována, musí se nahradit za novou. Signální anoda: objed. čís Jestliže není instalace tyčové anody shora možná, instalujte signální článkovou anodu: objed. čís Stránka 9 originálu 3. Odstraňování poruch uživatelem Porucha Příčina Odstranění Není teplá voda. - Neexistuje napětí v síti. - Zkontrolovat pojistky v domovní instalaci. Malé průtočné množství. Tabulka 3 4. Odstraňování poruch odborníkem - Nečerpá nabíjecí čerpadlo zásobníku. Znečištění nebo usazení vápna na perlátorech v armaturách nebo ve sprchovací hlavě. - Zkontrolovat pojistky v domovní instalaci. - Zavolat odborníka. Porucha Příčina Odstranění Není teplá voda. - Zareagoval bezpečnostní omezovač teploty. Tabulka 4 - Vyčistit a / nebo odvápnit výpustné armatury. - Odstranit příčinu poruchy; vyměnit kombinaci regulátoru s omezovačem. - Rychloohřev se nezapíná. - Zkontrolovat spínací stykač, případně jej vyměnit. - Vadné topné těleso. - Vyměnit topné těleso. - Nezapíná regulátor teploty provozu s tepelným výměníkem. - Zablokované nabíjecí čerpadlo zásobníku. - Vzduch v tepelném výměníku. - Zkontrolovat, případně vyměnit. - Uvést čerpadlo do chodu. - Odvzdušnit tepelný výměník.

ZÁSOBNÍK. Návod k instalaci. Zásobník. HydroComfort EAS C EAS-T C

ZÁSOBNÍK. Návod k instalaci. Zásobník. HydroComfort EAS C EAS-T C ZÁSOBNÍK Návod k instalaci Zásobník HydroComfort EAS 120-200 C EAS-T 150-200 C Obsah Obsah 1. K tomuto návodu.................................................... 3 1.1 Obsahem tohoto návodu....................................................

Více

Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOH

Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOH Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOH 120-160 Energetická třída C NÁVOD NA POUŽITÍ, INSTALACI A ÚDRŽBU. Před instalací ohřívače si pozorně přečtěte tento návod! Tímto návodem Vás seznámíme s použitím, umístěním,

Více

OHŘÍVAČ TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY

OHŘÍVAČ TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY OHŘÍVAČ TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY V0 akumulační nádoba bez výměníku V1, VZ1 bojler s jedním výměníkem V2,VZ2 bojler se dvěma výměníky Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zařízení,

Více

OHŘÍVAČ TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY

OHŘÍVAČ TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY OHŘÍVAČ TEPLÉ UŽITKOVÉ VODY V1, VZ1 bojler s jedním výměníkem V2,VZ2 bojler se dvěma výměníky Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zařízení, zajišťující dlouhodobou a nezávadnou

Více

Akumulační nádrže typ NADO

Akumulační nádrže typ NADO Návod k obsluze a instalaci Akumulační nádrže typ NADO Družstevní závody Dražice strojírna Dražice 69 29471 Benátky nad Jizerou Tel.: 326 370911,370965, fax: 326 370980 www.dzd.cz dzd@dzd.cz CZ - Provozně

Více

Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOK

Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOK Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOK 120-600 Energetická třída C NÁVOD NA POUŽITÍ, INSTALACI A ÚDRŽBU. Cod. 122231 Agg. 22/10/2014 Před instalací ohřívače si pozorně přečtěte tento návod! Tímto návodem Vás

Více

Návod k instalaci a údržbě

Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a údržbě Návod k instalaci a obsluze VPA 450/300 Obecně Ohřívače vody VPA jsou speciálně vyvinuty pro kombinaci s tepelnými čerpadly. Tyto ohřívače lze také použít v kombinaci s jinými

Více

Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOX

Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOX Nepřímoohřevný zásobník ENBRA NOX 120-500 Energetická třída B/C NÁVOD NA POUŽITÍ, INSTALACI A ÚDRŽBU. Cod. 122231 Agg. 22/10/201 Před instalací ohřívače si pozorně přečtěte tento návod! Tímto návodem

Více

Montážní návod Stojatý zásobník SE-2 Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.

Montážní návod Stojatý zásobník SE-2 Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik. CZ Montážní návod Stojatý zásobník Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de Art.-Nr.: 3043756_201312 Stojatý zásobník Obsah Technická data...3

Více

VIH CK 70, unistor VIH R 120 až 200, VIH CQ 120/150, VIH Q 120 až 200, VIH 300 až 500 885-990 445-555. Označení jednotky VIH CK 70

VIH CK 70, unistor VIH R 120 až 200, VIH CQ 120/150, VIH Q 120 až 200, VIH 300 až 500 885-990 445-555. Označení jednotky VIH CK 70 verze VIH CK 70, unistor VIH R 0 až 00, VIH CQ 0/0, VIH Q 0 až 00, VIH 00 až 00 0-O Zásobník VIH CK 70 Charakteristika výrobku určený pro závěsné kotle stejné barevné provedení a design jako závěsné kotle

Více

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zařízení, zajišťující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Výrobek smí být montován ve smyslu ČSN 33 2000-1-701 ed 2. Pokud budou ohřívače instalovány

Více

Návod k obsluze. Zásobníkové ohřívače

Návod k obsluze. Zásobníkové ohřívače CZ Návod k obsluze Zásobníkové ohřívače CombiVal ER (200-1000) MultiVal ERR (300-1000) WPS (300-500) CombiVal ERW (200) MultiVal ESRR (500-1000) LSP (150,200) CombiVal ESR (200-500) ElectroVal E (300-500)

Více

PROTHERM XXX XXX X. Zásobníky TV. Zásobníky TV. Způsob rozlišování a označování zásobníků teplé vody (TV):

PROTHERM XXX XXX X. Zásobníky TV. Zásobníky TV. Způsob rozlišování a označování zásobníků teplé vody (TV): Zásobníky TV Způsob rozlišování a označování zásobníků teplé vody (TV): PROTHERM XXX XXX X provedení: B třída izolace zásobníku M hořčíková anoda E elektrický dohřev Z závěsný zásobník (design závěsných

Více

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, Jablunkov

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zařízení, zajišťující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Výrobek smí být montován ve smyslu ČSN 33 2000-1-701 ed 2. Pokud budou ohřívače instalovány

Více

TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA WPL 20/26 AZ POPIS PŘÍSTROJE, FUNKCE

TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA WPL 20/26 AZ POPIS PŘÍSTROJE, FUNKCE TEPELNÁ ČERPADLA VZDUCH/VODA WPL 20/26 AZ POPIS PŘÍSTROJE, FUNKCE Popis přístroje Systém tepelného čerpadla vzduch voda s malou potřebou místa pro instalaci tvoří tepelné čerpadlo k venkovní instalaci

Více

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze

SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze SIEMENS DE10104 návod k montáži a obsluze Zkontrolujte nový přístroj, zda nebyl během transportu poškozen! Obal a případně starý přístroj likvidujte v souladu s ochranou životního prostředí. Návod k obsluze

Více

Návod na montáž. www.solarpower.cz

Návod na montáž. www.solarpower.cz Návod na montáž DHW www.solarpower.cz Bezpečnostní pokyny: Prosím přečtěte si pečlivě návod k instalaci, než produkt uvedete do provozu. Předejdete tím poškození systému, které by mohlo vzniknout v důsledku

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADS 800 v3 NADS 900 v3 NADOS 800/140v1 NADOS 900/140v1 NADOS 800/140v2 NADOS 900/140v2 Družstevní závody Dražice strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky

Více

Montážní návod Solární ohřívač vody SEM-2 Strana 81-88

Montážní návod Solární ohřívač vody SEM-2 Strana 81-88 CZ Montážní návod Solární ohřívač vody SEM-2 Strana 81-88 Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de Art.-Nr.: 3062505_201312 Änderungen vorbehalten!

Více

Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze

Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze Systémová akumulační nádrž 600 V7-R Návod k obsluze Obsah strana 1 Obecně...3 1.1 Použití 3 1.1.1 Příklad použití systémové akumulační nádrže 3 2 Popis...4 3 Upozornění...4 4 Konstrukce systémové akumulační

Více

TB HEATING TECHNIQUE TUTBM

TB HEATING TECHNIQUE TUTBM HEATING TECHNIQUE Zastoupení pro Českou republiku LIPOVICA trade s.r.o., Zeleného, CZ 1 00 Brno, +0 0 0 3 TECHNICKÝ MANUÁL pro instalaci, použití a údržbu nerezového ohřívače vody Centrometal d.o.o. nenese

Více

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY RGC 200, RGC 250, RGC 300, RGC 400

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY RGC 200, RGC 250, RGC 300, RGC 400 Návod na instalaci a použití ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY RGC 200, RGC 250, RGC 300, RGC 400 Datum výroby:... Výrobní číslo:... Kontrola:... CZ verze 1.1 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada...

Více

VIESMANN VITOCELL 100 H. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 100 H. Horizontální zásobníkový ohřívač vody Objem 130 až 200 litrů

VIESMANN VITOCELL 100 H. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 100 H. Horizontální zásobníkový ohřívač vody Objem 130 až 200 litrů VIESMANN VITOCELL 100 H Horizontální zásobníkový ohřívač vody Objem 130 až 200 litrů List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 17 VITOCELL 100 H Typ CHA

Více

ELEKTRICKÝ ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ VODY

ELEKTRICKÝ ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ VODY ELEKTRICKÝ ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ VODY Slim Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zařízení, zajištující dlouhodobou a nezávad nou funkci. Výrobek smí být do koupelny a sprchy montován

Více

Vybavené NTC-čidlem pro připojení na plynové závěsné kotle Junkers ST 120-1 Z...

Vybavené NTC-čidlem pro připojení na plynové závěsné kotle Junkers ST 120-1 Z... Návod k instalaci, k obsluze a údržbě Nepřímo vytápěný zásobník teplé vody STORACELL Vybavené NTC-čidlem pro připojení na plynové závěsné kotle Junkers ST 120-1 E ST 160-1 E ST 160-1 EO ST 120-1 Z... Bezvadná

Více

ZÁSOBNÍK. Návod k použití. Zásobník. HydroComfort EAS C EAS-T C

ZÁSOBNÍK. Návod k použití. Zásobník. HydroComfort EAS C EAS-T C ZÁSOBNÍK Návod k použití Zásobník HydroComfort EAS 120-200 C EAS-T 150-200 C Obsah Obsah 1. K tomuto návodu.................................................... 3 1.1 Obsahem tohoto návodu....................................................

Více

Návod k obsluze a instalaci. Akumulační nádrže. NADO 500/200v7 NADO 750/200v7 NADO 1000/200v7

Návod k obsluze a instalaci. Akumulační nádrže. NADO 500/200v7 NADO 750/200v7 NADO 1000/200v7 Návod k obsluze a instalaci Akumulační nádrže 500/200v7 750/200v7 1000/200v7 Družstevní závody Dražice strojírna Dražice 69 29471 Benátky nad Jizerou Tel.: 326 370911,370965, fax: 326 370980 www.dzd.cz

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADO 300/20v6 NADO 500/25v6 NADO 750/35v6 NADO 1000/45v6 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420 / 326

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NEPŘÍMOTOPNÝ OHŘÍVAČ VODY OKC 250 NTR/HP OKC 300 NTR/HP OKC 400 NTR/HP OKC 500 NTR/HP OKC 750 NTR/HP OKC 1000 NTR/HP Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69,

Více

TECHNICKÉ INFORMACE zásobníky pro tuv a vytápění

TECHNICKÉ INFORMACE zásobníky pro tuv a vytápění ohřev vody VYTÁPĚNÍ obnovitelné ZDROJE energie TECHNICKÉ INFORMACE zásobníky pro tuv a vytápění» vydání duben 2010 www.stiebel-eltron.cz 1 obrazový katalog zásobníků vzhled a význam použitých značek značka

Více

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, 739 91 Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zaøízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Výrobek smí být do koupelny a sprchy montován ve smyslu ČSN 33 2000-7-701 ed. 2. Pokud

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI Akumulační nádrže 300/20v6 500/25v6 750/35v6 1000/45v6 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326 370 990 fax: +420

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI BIVALENTNÍ ZDROJ K TEPELNÉMU ČERPADLU S KASKÁDOVOU REGULACÍ TJ 2 HP 9 kw Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326

Více

SOLÁRNÍ ZÁSOBNÍK BWS COMPACT Technické informace, návod k instalaci a obsluze

SOLÁRNÍ ZÁSOBNÍK BWS COMPACT Technické informace, návod k instalaci a obsluze SOLÁRNÍ ZÁSOBNÍK BWS COMPACT Technické informace, návod k instalaci a obsluze Člen BRAAS MONIER BUILDING GROUP Obsah / Obecné pokyny / Obsah balení Obecné pokyny 2 Výrobce 2 Pokyny a doporučení 2 Technické

Více

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody

Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Nepřímotopné zásobníky teplé vody Proč Vaillant? Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. unistor VIH R unistor VIH Q 75 B actostor VIH QL 75 B aurostor VIH S geostor VIH RW geostor VDH pro závěsné

Více

HW 50. návod k montáži a nastavení

HW 50. návod k montáži a nastavení HW 50 návod k montáži a nastavení 7 719 001 780 Obsah Obsah 1 Všeobecné 2 11 Použití 2 12 Regulace 2 13 Rozsah dodávky 2 14 Rozměry 2 2 Možnosti vestavby 3 21 Montážní poloha 3 22 Přípoje 3 3 Montáž 3

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI Akumulační nádrž NADO 500/300 v1 NADO 750/250 v1 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326 370 990 fax: +420 / 326

Více

Boiler DO3670D3. Obaly a případně starý přístroj je nutné zlikvidovat podle zásad odpovídajících ochraně životního prostředí.

Boiler DO3670D3. Obaly a případně starý přístroj je nutné zlikvidovat podle zásad odpovídajících ochraně životního prostředí. 1 Boiler DO3670D3 Obaly a případně starý přístroj je nutné zlikvidovat podle zásad odpovídajících ochraně životního prostředí. Montážní návod Bezpečnostní upozornění Boiler je nutné nechat zapojit pouze

Více

Montážní návod. Akumulační zásobník vody se zabudovanou vlnovcovou trubkou z ušlechtilé oceli určený k ohřevu vody BSH

Montážní návod. Akumulační zásobník vody se zabudovanou vlnovcovou trubkou z ušlechtilé oceli určený k ohřevu vody BSH Montážní návod Akumulační zásobník vody se zabudovanou vlnovcovou trubkou z ušlechtilé oceli určený k ohřevu vody BSH Obsah Obsah.............................................................. Strana 1.

Více

Návod k montáži a údržbě

Návod k montáži a údržbě 6301 4216 04/2001 CZ Pro odbornou firmu Návod k montáži a údržbě zásobníku teplé užitkové vody Logalux SF 400/3 1000/3 Před montáží pečlivě pročtěte Předmluva Upozornění! Při montáži a provozu zařízení

Více

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 02 VU 466/4-5, VU 656/4-5 ecotec plus 02-Z2

Závěsné kotle. Modul: Kondenzační kotle. Verze: 02 VU 466/4-5, VU 656/4-5 ecotec plus 02-Z2 Nové závěsné kondenzační kotle VU 466/4-5 a 656/4-5 ecotec plus se odlišují od předchozích VU 466-7 ecotec hydraulickým zapojením. Původní kotel VU 466-7 ecotec byl kompletně připraven pro napojení nepřímotopného

Více

NÁVOD K POUŽITÍ 1) Výrobek: ELEKTRICKÝ TOPNÝ ČLÁNEK 2) Typ: IVAR.ASKO HEAT AHR-B-C 3) Instalace: 4) Charakteristika použití:

NÁVOD K POUŽITÍ 1) Výrobek: ELEKTRICKÝ TOPNÝ ČLÁNEK 2) Typ: IVAR.ASKO HEAT AHR-B-C 3) Instalace: 4) Charakteristika použití: 1) Výrobek: ELEKTRICKÝ TOPNÝ ČLÁNEK 2) Typ: IVAR.ASKO HEAT AHR-B-C 3) Instalace: Instalaci a uvedení do provozu, stejně jako připojení elektrických komponentů, musí provádět výhradně osoba odborně způsobilá

Více

Návod pro montáž, provoz a údržbu Stav 03/04

Návod pro montáž, provoz a údržbu Stav 03/04 solarito II akumulační solární zásobník pro ohřev TUV a podporu topení Návod pro montáž, provoz a údržbu Stav 03/04 Všeobecné bezpečnostní pokyny Solarito II jsou kombinované zásobníkové ohřívače pro topnou

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI Akumulační nádrže NADO 300/20v6 NADO 500/25v6 NADO 750/35v6 NADO 1000/45v6 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420 / 326

Více

Návod na montáž napáječky H10 vyhřívaná s trubkovým ventilem, smaltovaná

Návod na montáž napáječky H10 vyhřívaná s trubkovým ventilem, smaltovaná Návod na montáž napáječky H10 vyhřívaná s trubkovým ventilem, smaltovaná Obj. č: 4416 Obecná upozornění: Napáječka je určena pouze k napájení hospodářských zvířat. Jiné použití napáječky je zakázáno. Na

Více

HAKL BX. Elektrický kombinovaný ohřívač vody. Návod k montáži a obsluze. Německý certifikát kvality

HAKL BX. Elektrický kombinovaný ohřívač vody. Návod k montáži a obsluze. Německý certifikát kvality HAKL BX Elektrický kombinovaný ohřívač vody Návod k montáži a obsluze Německý certifikát kvality Popis výrobku: Elektrické zásobníkové ohřívače vody modelové řady HAKL BX s extra velkým rourkovým výměníkem

Více

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY Návod na instalaci a použití ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY R2GC 200, R2GC 250, R2GC 300, R2GC 400 Datum výroby:... Výrobní číslo:... Kontrola:... CZ verze 1.2 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada...

Více

Triton SLA. Obsah. Dok.-č. 85593/04 platné pro přístroje od č. 273.00001. Strana

Triton SLA. Obsah. Dok.-č. 85593/04 platné pro přístroje od č. 273.00001. Strana Dok.-č. 85593/04 platné pro přístroje od č. 273.00001 Triton SLA Obsah Strana Pro přístroj Rozsah dodávky, příslušenství... 2 Popis přístroje...... 3 Technické údaje...... 3 Provoz Bezpečnostní pokyny......

Více

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora.

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. Nepřímotopné zásobníky teplé vody Nepřímotopné zásobníky teplé vody Vaillant Tradice, kvalita, inovace, technická podpora. unistor VIH R unistor VIH Q 75 B actostor VIH QL 75 B VIH 300-500 pro závěsné

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI Akumulační nádrže 300/20v6 500/25v6 750/35v6 1000/45v6 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326 370 990 fax: +420

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI Akumulační nádrž NADO 500/300 v1 NADO 750/250 v1 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326 370 990 fax: +420 / 326

Více

VIESMANN. VITOCELL 340-M/360-M Akumulační zásobník topné vody s ohřevem pitné vody Objem 750 a 950 litrů. List technických údajů

VIESMANN. VITOCELL 340-M/360-M Akumulační zásobník topné vody s ohřevem pitné vody Objem 750 a 950 litrů. List technických údajů VIESMANN VITOCELL 340-M/360-M Akumulační zásobník topné vody s ohřevem pitné vody Objem 750 a 950 litrů List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCELL 340-M Typ SVKA Multivalentní akumulační

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADO 500/200v7 NADO 750/200v7 NADO 1000/200v7 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420 / 326 370 990 fax:

Více

Ohřev teplé vody 01-O1. Modul: Nepřímotopné zásobníky. Verze: 06 unistor VIH R 120 až 200, VIH Q 75 B, actostor VIH QL 75 B, unistor VIH 300 až 500

Ohřev teplé vody 01-O1. Modul: Nepřímotopné zásobníky. Verze: 06 unistor VIH R 120 až 200, VIH Q 75 B, actostor VIH QL 75 B, unistor VIH 300 až 500 Zásobníky unistor VIH R 120 až VIH R 200 unistor VIH R 120 200/6 M unistor VIH R 120 200/6 B Stacionární zásobníky teplé vody jsou k dispozici v následujících variantách: Název Označení unistor VIH R 120/6

Více

Pojistné a zabezpečovací zařízení systémů VYT a TV

Pojistné a zabezpečovací zařízení systémů VYT a TV Pojistné a zabezpečovací zařízení systémů VYT a TV Roman Vavřička (Jakub Vrána VUT Brno) ČVUT v Praze, Fakulta strojní Ústav techniky prostředí 1/19 ČSN 06 0830 - Tepelné soustavy v budovách Zabezpečovací

Více

Montážní návod Solární ohřívač vody SEM-1 Strana 81-88

Montážní návod Solární ohřívač vody SEM-1 Strana 81-88 CZ Montážní návod Solární ohřívač vody Strana 81-88 Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de Art.-Nr.: 3043754_201312 Bezpečnostní pokyny/

Více

Nepřímotopné zásobníky TUV. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75

Nepřímotopné zásobníky TUV. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 Nepřímotopné zásobníky TUV unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 VIH R 120/150/200 pro závěsné a stacionární kotle Výhody velmi rychlý ohřev užitkové vody zásobníky jsou vhodné

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI OHŘÍVAČE VODY STACIONÁRNÍ ELEKTRICKÉ OKCE 1500 S/1 MPa OKCE 2000 S/1 MPa Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326

Více

KOMBINOVANÉ AKUMULAČNÍ

KOMBINOVANÉ AKUMULAČNÍ NÁVOD K OBSLUZE KOMBINOVANÉ AKUMULAČNÍ OCELOVÉ NÁDRŽE NÁDRŽE ST-500MCS, ST-500MC H E A T P U M P S kombinované akumulační NÁDRŽE VODY ST-500MC, ST-500MCS Obsah 1. Popis zařízení...4 1.1. Objem nádrže...4

Více

SOLÁRNÍ ZÁSOBNÍK BWS. Technické informace, návod k instalaci a obsluze. Člen MONIER GROUP

SOLÁRNÍ ZÁSOBNÍK BWS. Technické informace, návod k instalaci a obsluze. Člen MONIER GROUP SOLÁRNÍ ZÁSOBNÍK BWS Technické informace, návod k instalaci a obsluze Člen MONIER GROUP Obsah / Obecné pokyny Obecné pokyny 2 Výrobce 2 Pokyny a doporučení 2 Technické normy a pokyny 2 Obsah balení 3 Technické

Více

VIESMANN. VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů. List technických údajů VITOCELL 100-W

VIESMANN. VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů. List technických údajů VITOCELL 100-W VIESMANN VITOCELL-W Zásobníkové ohřívače vody pro nástěnné kotle Objem 100 až 150 litrů List technických údajů Obj. č. a ceny: viz ceník VITOCELL 100-W Zásobníkový ohřívač vody z oceli, se smaltováním

Více

VIESMANN VITOCELL 100-V Vertikální zásobníkový ohřívač vody Objem 390 litrů

VIESMANN VITOCELL 100-V Vertikální zásobníkový ohřívač vody Objem 390 litrů VIESMANN VITOCELL 1-V Vertikální zásobníkový ohřívač vody Objem 39 litrů List technických údajů Obj. čísla a ceny: viz ceník VITOCELL 1-V typ CVW Vertikální zásobníkový ohřívač vody z oceli se smaltováním

Více

NEREZOVÉ ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY N2BC 200 a N2BC 300

NEREZOVÉ ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY N2BC 200 a N2BC 300 Návod na instalaci a použití NEREZOVÉ ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY N2BC 200 a N2BC 300 CZ verze 1.0 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana zásobníku... 3 1.3 Tepelná izolace...

Více

VIESMANN. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL V 300. objem 130 až 500 litrů. Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 17

VIESMANN. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL V 300. objem 130 až 500 litrů. Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 17 VIESMANN VITOCELL V 300 Vertikální zásobníkový ohřívač vody objem 130 až 500 litrů List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, registr 17 VITOCELL V 300 Typ EVA a

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI Ohřívače vody pro SOLÁRNÍ systémy WS 220, WS 300, WS 400 GAS KOMPLET s.r.o. Slezská 1288 735 14 ORLOVÁ Poruba IČO : 49608304 DIČ : CZ49608304 tel : +420 596 515 020 fax : +420

Více

VK 2 0,5 % 9 P 13 6/7 6 720 808 634-00.1T

VK 2 0,5 % 9 P 13 6/7 6 720 808 634-00.1T 8 0,5 % 6/7 11 3 4 5 15 10 9 P 13 1 13 14 15 16 13 17 6 70 808 634-00.1T [cs] Požadavky na bezpečnostní vybavu kotlů, sloužicích k ohřevu topné vody................ [pl] Wymagania dot. wyposażenia zabezpieczającego

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADO 300/20v11 NADO 400/20v11 NADO 750/25v11 NADO 1000/25v11 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420

Více

VIESMANN. List technických údajů VITOCELL 300 B. Zásobníkový ohřívač vody se dvěma topnými spirálami Objem 300 a 500 litrů. Obj. č.

VIESMANN. List technických údajů VITOCELL 300 B. Zásobníkový ohřívač vody se dvěma topnými spirálami Objem 300 a 500 litrů. Obj. č. VIESMANN VITOCELL 300 B Zásobníkový ohřívač vody se dvěma topnými spirálami Objem 300 a 500 litrů List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 300 B Typ EVB Vertikální zásobníkový ohřívač vodysvnitřním

Více

2 Rozměry a připojení...3. 4 Montáž...4. 5 Uvádění do provozu...7

2 Rozměry a připojení...3. 4 Montáž...4. 5 Uvádění do provozu...7 6300 3008-04/99 CZ Návod k montáži a údr držbě Zásobníkové ohřívače teplé užitkové vody SM 400 a SM 500 Pečlivě uschovejte Obsah 1 Všeobecně.........................................................3 2

Více

Návod k obsluze a instalaci. Akumulační nádrže. NADO 300/20v6 NADO 500/25v6 NADO 750/35v6 NADO 1000/45v6

Návod k obsluze a instalaci. Akumulační nádrže. NADO 300/20v6 NADO 500/25v6 NADO 750/35v6 NADO 1000/45v6 Návod k obsluze a instalaci Akumulační nádrže 300/20v6 500/25v6 750/35v6 1000/45v6 Družstevní závody Dražice strojírna s.r.o. Dražice 69 29471 Benátky nad Jizerou Tel.: 326 370911,370965, fax: 326 370980

Více

Nepřímoohřevný zásobník ENBRA MAX

Nepřímoohřevný zásobník ENBRA MAX Nepřímoohřevný zásobník ENBRA MAX 800-1000 Energetická třída E NÁVOD NA POUŽITÍ, INSTALACI A ÚDRŽBU. Před instalací ohřívače si pozorně přečtěte tento návod! Tímto návodem Vás seznámíme s použitím, umístěním,

Více

VIESMANN VITOCELL 100 B. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 100 B

VIESMANN VITOCELL 100 B. List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník VITOCELL 100 B VIESMANN VITOCELL 100 B Zásobníkový ohřívač vody se 2 topnými spirálami objem 300, 400 a 500 litrů List technických údajů Obj. č. aceny:vizceník Pokyny pro uložení: Složka Vitotec, rejstřík 17 VITOCELL

Více

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY Návod na instalaci a použití ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY RGC 300/SOL1 STDC a RGC 300/SOL2 SRS3 Datum výroby:... Výrobní číslo:... Kontrola:... CZ verze 1.2 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada...

Více

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, Jablunkov

RPR - Wterm s.r.o. RPR - Bukovecká 1202, Jablunkov Seznámení se s tímto návodem umožní správnou instalaci a využití zařízení, zajišující dlouhodobou a nezávadnou funkci. Výrobek smí být do koupelny a sprchy montován ve smyslu ČSN 33 2000-7-701 ed. 2. Pokud

Více

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY Návod na instalaci a použití ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY R2DC 160, R2DC 200, R2DC 250 a R2DC 300 CZ verze 1.3 1 - Popis zařízení Zásobníkový ohřívač teplé vody pro domácnost R2DC (dále jen zásobník)

Více

Hoval SolarCompact (300-500) Solární ohřívač se solární sestavou na vratné vodě. Popis výrobku ČR 1. 10. 2011. Hoval SolarCompact (300-500)

Hoval SolarCompact (300-500) Solární ohřívač se solární sestavou na vratné vodě. Popis výrobku ČR 1. 10. 2011. Hoval SolarCompact (300-500) Solární ohřívač se solární sestavou na vratné vodě Popis výrobku ČR 1. 10. 2011 Hoval SolarCompact (300-500) pro solární ohřev a ohřev kotlem Ohřívač ocelový ohřívač s vnitřním smaltováním 2 pevně vestavěné

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI AKUMULAČNÍ NÁDRŽE NADO 800/35v9 NADO 1000/35v9 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel: +420 / 326 370 990 fax: +420 / 326 370

Více

ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE VODY

ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE VODY ELEKTRICKÉ OHŘÍVAČE VODY Modelové řady: CB a M Návod k obsluze a instalaci OH 1 Tento elektrický ohřívač vody obsahuje základní instalační prvky, které najdete v obalu, t.j.: Izolační pouzdra na trubky

Více

Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9

Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9 VK 654/9-1654/9 Charakteristika výrobku VK 654/9-1654/9 - nízkoteplotní kotel s dvoustupňovým hořákem a vestavěnou spalinovou klapkou pro zachování konstantní účinnosti v obou režimech (1. stupeň/jmenovitý

Více

PŘED INSTALACÍ A PRVNÍM POUŽITÍM ELEKTRICKÉHO OHŘÍVAČE VODY SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! MONTÁŽ

PŘED INSTALACÍ A PRVNÍM POUŽITÍM ELEKTRICKÉHO OHŘÍVAČE VODY SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! MONTÁŽ Popis výrobku Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zakoupil výrobek ze sortimentu LEOV a dal důvěru naší společnosti. Výhody našich výrobků: Kvalita použitých komponentů zaručuje dlouhou životnost za

Více

EO 10 klasik EO 15 P. TATRAMAT - ohrievače vody, s.r.o. Malý tlakový zásobník teplé vody Obsluha a instalace 2

EO 10 klasik EO 15 P. TATRAMAT - ohrievače vody, s.r.o. Malý tlakový zásobník teplé vody Obsluha a instalace 2 TATRAMAT - ohrievače vody, s.r.o. Malý tlakový zásobník teplé vody Obsluha a instalace 2 EO 10 klasik EO 15 P SK Uzavretý (tlakový) malý zásobník na teplú vodu Obsluha a inštalácia 22 OBSAH ZVLÁŠTNÍ POKYNY

Více

STORACELL. ST 75 Obj.-č. 7 719 001 406. Návod k instalaci. Vybavený čidlem NTC pro připojení na závěsné plynové kotle Junkers

STORACELL. ST 75 Obj.-č. 7 719 001 406. Návod k instalaci. Vybavený čidlem NTC pro připojení na závěsné plynové kotle Junkers Návod k instalaci Nepřímo ohřívaný zásobník teplé vody STORACELL Obsah strana 1. Všeobecné 2 2. Technické údaje/ konstrukční a připojovací rozměry 2-4 3. Montáž 4 4. Připojení na závěsné kotle 4-6 5. Uvedení

Více

ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ TEPLÉ VODY

ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ TEPLÉ VODY Návod na instalaci a použití ZÁSOBNÍKOVÝ OHŘÍVAČ TEPLÉ VODY RGC 120H Datum výroby:... Výrobní číslo:... Kontrola:... CZ verze 1.1 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana zásobníku...

Více

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75

Nepřímotopné zásobníky teplé vody. unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 Nepřímotopné zásobníky teplé vody unistor VIH R unistor VIH CQ unistor VIH Q VIH CK 70 VIH CB 75 VIH R 120/150/200 pro závěsné a stacionární kotle Výhody velmi rychlý ohřev teplé vody zásobníky jsou vhodné

Více

VIESMANN. VITOMAX 100-LW Nízkotlaké teplovodní kotle pro výstupní teploty do 110 C Jmenovitý tepelný výkon 0,65 až 6,0 MW. List technických údajů

VIESMANN. VITOMAX 100-LW Nízkotlaké teplovodní kotle pro výstupní teploty do 110 C Jmenovitý tepelný výkon 0,65 až 6,0 MW. List technických údajů VIESMANN VITOMAX 100-LW Nízkotlaké teplovodní kotle pro výstupní teploty do 110 C Jmenovitý tepelný výkon 0,65 až 6,0 MW List technických údajů Objednací čísla a ceny na vyžádání VITOMAX 100-LW Typ M148

Více

Therme Ořívák vody. Strana 2. Therme. 230 V ~ Návod k montáží

Therme Ořívák vody. Strana 2. Therme. 230 V ~ Návod k montáží Therme Ořívák vody Therme 230 V ~ Návod k montáží Strana 2 A B C D 18 Ø 55 mm 17 20 19 22 22 21 6 2 Therme Ořívák vody Rejstřík Použité symboly... 3 Montážní návod Napájení vodou... 4 Volba místa... 4

Více

PSK 550. Akumulační nádrž s pevně zabudovaným ohřívačem pro ohřev vody a solárním výměníkem

PSK 550. Akumulační nádrž s pevně zabudovaným ohřívačem pro ohřev vody a solárním výměníkem PSK 550 Akumulační nádrž s pevně zabudovaným ohřívačem pro ohřev vody a solárním výměníkem Popis Nádrž PSK slouží k akumulaci tepla. V nádrži je integrovaný ohřívač pro přípravu teplé vody. Ohřev nádrže

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI Akumulační nádrže NADO 800/35v9 NADO 00/35v9 Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69, 294 71 Benátky nad Jizerou tel.: +420 / 326 370 990 fax: +420 / 326 370

Více

Návod k montáži. Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP. Sada výměníku tepla. Pro odbornou firmu

Návod k montáži. Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP. Sada výměníku tepla. Pro odbornou firmu Návod k montáži Sada výměníku tepla Logalux LSP Připojovací sada zásobníku LSP a spojovací vedení zásobníku LSP Pro odbornou firmu Před zahájením montáže a údržby pozorně pročtěte 6 720 643 451 (03/2006)

Více

Regulační technika 05-R2. Modul: Sekce: Ekvitermní regulace

Regulační technika 05-R2. Modul: Sekce: Ekvitermní regulace Ekvitermní regulátor calormatic 400 reguluje tepelný výkon kotle v závislosti na venkovní teplotě a přizpůsobuje ho podmínkám topného systému. Regulátor je vybaven týdenním časovým programem s displejem

Více

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY Návod na instalaci a použití ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE TEPLÉ VODY R2DC 200 a R2DC 300 CZ verze 1.0 OBSAH 1 Popis zařízení... 3 1.1 Typová řada... 3 1.2 Ochrana zásobníku... 3 1.3 Tepelná izolace... 3 1.4 Přípojná

Více

SMALTOVANÝ AKUMULAČNÍ NEPŘÍMOTOPNÝ

SMALTOVANÝ AKUMULAČNÍ NEPŘÍMOTOPNÝ NÁVOD K OBSLUZE SMALTOVANÝ AKUMULAČNÍ NEPŘÍMOTOPNÝ OCELOVÉ OHŘÍVAČ NÁDRŽE VODY ST-300DE HEAT PUMPS Před instalací ohřívače si pozorně přečtěte tento návod! Vážený zákazníku, Děkujeme Vám za rozhodnutí

Více

unistor Návod k obsluze Návod k obsluze Pro provozovatele Zásobník teplé vody Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

unistor Návod k obsluze Návod k obsluze Pro provozovatele Zásobník teplé vody Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k obsluze Pro provozovatele Návod k obsluze unistor Zásobník teplé vody Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Více

PŘED INSTALACÍ A PRVNÍM POUŽITÍM ELEKTRICKÉHO OHŘÍVAČE VODY SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! MONTÁŽ

PŘED INSTALACÍ A PRVNÍM POUŽITÍM ELEKTRICKÉHO OHŘÍVAČE VODY SI PROSÍM PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD! MONTÁŽ Popis výrobku Vážený zákazníku, jsme rádi, že jste si zakoupil výrobek ze sortimentu LEOV a dal důvěru naší společnosti. Moderní design Výhody našich výrobků: Kvalita použitých komponentů zaručuje dlouhou

Více

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI

NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI NEPŘÍMOTOPNÝ ZÁSOBNÍK VODY OKC 250 NTR/HP OKC 300 NTR/HP OKC 400 NTR/HP OKC 500 NTR/HP OKC 750 NTR/HP OKC 1000 NTR/HP Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69,

Více

actostor Návod k obsluze Návod k obsluze Pro provozovatele Zásobník teplé vody Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

actostor Návod k obsluze Návod k obsluze Pro provozovatele Zásobník teplé vody Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k obsluze Pro provozovatele Návod k obsluze actostor Zásobník teplé vody Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de

Více

OHŘÍVAČE VODY STACIONÁRNÍ

OHŘÍVAČE VODY STACIONÁRNÍ NÁVOD K OBSLUZE A INSTALACI OHŘÍVAČE VODY STACIONÁRNÍ OKCE 100 NTR/2,2kW OKCE 125 NTR/2,2kW Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o. Dražice 69 294 71 Benátky nad Jizerou Telefon: 326 370 911, -965,

Více

Návod k instalaci a údržbě pro odborníka Nepřímo ohřívaný zásobník teplé vody STORACELL Pro připojení na plynové topné zařízení značky Junkers ST 75

Návod k instalaci a údržbě pro odborníka Nepřímo ohřívaný zásobník teplé vody STORACELL Pro připojení na plynové topné zařízení značky Junkers ST 75 Návod k instalaci a údržbě pro odborníka Nepřímo ohřívaný zásobník teplé vody STORACELL Pro připojení na plynové topné zařízení značky Junkers ST 75 6 720 647 235 (2004/10) CZ Obsah Obsah Bezpečnostní

Více

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE VODY NEPŘÍMOTOPNÉ

ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE VODY NEPŘÍMOTOPNÉ Návod k obsluze a instalaci ZÁSOBNÍKOVÉ OHŘÍVAČE VODY NEPŘÍMOTOPNÉ OKH 100 NTR/HV OKH 125 NTR/HV OKH 100 NTR OKH 125 NTR OKH 160 NTR Družstevní závody Dražice strojírna s.r.o. Dražice 69 294 71 Benátky

Více

VIESMANN. Servisní návod VITOCELL 100-W. pro odborné pracovníky. Vitocell 100-W Typ CUG Zásobníkový ohřívač vody, objem 120 a 150 litrů

VIESMANN. Servisní návod VITOCELL 100-W. pro odborné pracovníky. Vitocell 100-W Typ CUG Zásobníkový ohřívač vody, objem 120 a 150 litrů Servisní návod pro odborné pracovníky VIESMANN Vitocell 100-W Typ CUG Zásobníkový ohřívač vody, objem 120 a 150 litrů Upozornění na platnost viz poslední strana VITOCELL 100-W 3/2012 Prosím uschovat! Bezpečnostní

Více