PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY"

Transkript

1 PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY Zápis setkání Termín konání: pondělí Časové rozvržení: 09:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám. 3 zasedací místnost 111 PROGRAM: 1. Přivítání, program, prezence 2. Diskuze ohledně priorit a opatření 3. KPSS v rámci cílové skupiny děti, mládež a rodiny 3. Další ad 1. Přivítání, program, prezence Vedoucí pracovní skupiny V. Janků přivítal přítomné a představil program pracovní skupiny. K jednotlivým navrženým opatřením se budou postupně závazně přihlašovat realizátoři, kteří následně vyplní k dané problematice formulář do 3. KPSS a do Akčního plánu Úkolem koordinační skupiny pak bude popsat systémové/průřezové priority. Koordinátor KPSS R. Janík dodal, že na dnešním setkání by se měly definitivně uzavřít konečné názvy priorit a opatření, ke kterým se přihlásí jednotliví realizátoři. Co se týče původně avizovaného prosincového setkání - jde o rezervní termín pro případ, že se na dnešním setkání nepodaří všechny priority a opatření uzavřít a odsouhlasit. Na setkání koordinační skupiny bude doladěna konečná podoba formuláře, který po té budou realizátoři vyplňovat. Formuláře budou tři jeden pro komunitní plán, ten bude stručný. Bude obsahovat pouze název a číslo priority a opatření, stručný popis a cílový stav. Druhý formulář pro akční plán na jeden rok pak již bude podrobný. Popis jednotlivých priorit bude záležitostí jednotlivých vedoucích pracovních skupin. Do konce roku by měla být hotová pracovní verze komunitního plánu, a po té bude ještě probíhat připomínkovací řízení. Následně se vedoucí pracovní skupiny vrátil k diskuzi, která proběhla na minulém setkání, která se týkala se nízkoprahových zařízení pro děti a mládež a jejich cílových skupin. Některé NZDM jsou totiž zařazeny v komunitním plánu v cílové skupině Romové a cizinci ohrožení sociálním vyloučením. V. Janků se zeptal přítomných, zda souhlasí s rozdělením, které bylo dohodnuto na předchozím setkání. P. Šmýd ze Sdružení pěstounských rodin uvedl, že je proti rozdělení na základě IP JMK. V. Janků dodal, že jde o to, aby si organizace nepodávaly projekty v rámci dvou cílových skupin. Je na každé organizaci, jak se rozhodne a na jakou cílovou skupinu se zaměří. M. Holiš z Ratolesti Brno, NZDM Likusák se k tématu vyjádřil s tím, že problém se týká toho, jak byly rozděleny projekty v IP JMK. JMK nedovolil romským zařízením NZDM, aby se zúčastnili výběrového řízení pro IP. Proto se při tvorbě 2. KPSS postupovalo podobným způsobem. Proto jsou naše dva NZDM v této cílové skupině.

2 Koordinátor KPSS uvedl, že některá opatření se cílovými skupinami prolínají, ale v komunitním plánu je to uvedeno. M. Holiš z Ratolesti Brno reagoval, že i jejich zařízení navštěvuje velké množství Romů. M. Křápková, NZDM Pestrá klubovna, Sdružení pěstounských rodin uvedla, že jejich zařízení navštěvovaly romské děti, ale v současné době se skupina uživatelů obměňuje - devadesát procent uživatelů se necítí být Romy. To, co uživatele spojuje je rizikovost a patologické chování. Vedoucí pracovní skupiny vyzval zainteresované účastníky, aby se sami rozhodli, do které cílové skupiny chtějí být zařazeni. Musejí se ovšem rozhodnout nyní. Všichni zainteresovaní se rozhodli, že budou respektovat stávající rozdělení. Následně se přistoupilo k formulaci priorit a opatření. ad 2. Finální diskuze ohledně priorit a opatření 3. KPSS v rámci cílové skupiny Děti, mládež rodiny a jejich odsouhlasení pracovní skupinou Priorita 1 Zkvalitňování a další rozvoj nízkoprahových zařízení pro děti a mládež v Brně Opatření 1.1. Vznik nového nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v Novém Lískovci Opatření 1.2. Zkvalitnění a další rozvoj terénní práce při nízkoprahových zařízeních pro děti a mládež V. Janků upozornil, že ve formuláři k opatření musí být popsáno, co se skrývá pod pojmem zkvalitňování. Realizátoři: Ratolest Brno, Armáda spásy, Sdružení pěstounských rodin P. Šmýd ze Sdružení pěstounských rodin uvedl, že organizace musela snížit počet zaměstnanců, ale počet uživatelů se zdvojnásobil. Nadále se chtějí věnovat rozvoji terénní práce. Opatření 1.3. Rozšíření kapacity nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Pestrá klubovna Realizátor: Sdružení pěstounských rodin Priorita 2 Rozvoj preventivních programů a krizové pomoci pro děti, mládež a rodiny Opatření 2.1. Další rozvoj programů pracujících s delikventními dětmi a mládeží Opatření 2.2. Rozšíření telefonické krizové pomoci s nonstop provozem Realizátor: Modrá linka

3 J. Zárubová, Modrá linka o.s. k opatření uvedla, že ve 2. KPSS nebylo zrealizováno. Cílová skupina byla rozšířena o dospělé, takže současný název sdružení je Modrá linka o.s. linka důvěry nejen pro děti a mládež. Bylo také zprovozněno chatové poradenství, které je poskytováno paralelně. Provoz byl rozšířen o devět hodin týdně. Sdružení i nadále usiluje o rozšíření provozu na non stop provoz. Byla také vytvořena metodika a zmapování poskytovatelů chatového poradenství. Priorita 3 Obnova narušených funkcí rodiny Opatření 3.1. Podpora rozvoje a zkvalitnění sociálně aktivizačních a dalších služeb pro rodiny s dětmi prostřednictvím metody case management Partneři: FOD Pobočka Brno, FOD Klokánek, HoSt Home Start, Persefona, Centrum pro rodinu a sociální péči, Triada, Spondea L. Henzlová, Ratolest Brno uvedla, že v rámci práce s celou rodinou se zaměstnanci setkávají s množstvím odborníků a je proto potřeba pravidelná výměna informací. Organizace by ráda zavedla tuto platformu i metodiku. R. Janík dodal, že Sdružení Podané ruce již takto pracuje v rámci metody case management. Je tedy možnost inspirovat se právě u nich. Zástupkyně z Centra sociálních služeb se zeptala, jak je to s ochranou osobních údajů. L. Henzlová z Ratolesti odpověděla, že toto je jedna z věcí, kterou by se měla plánovaná platforma zabývat. H. Sumcová, Městská policie Brno uvedla, že je členkou interdisciplinárního týmu, který funguje na podobném principu, kdy jsou sdíleny kazuistiky k jednotlivým případům. Opatření 3.2. Rozšíření asistovaných kontaktů v přirozeném prostředí klientů Realizátoři: Spondea, HoSt Home Start, Triada, FOD Pobočka Brno J. Danielová, HoSt Home Start uvedla, že přítomnost třetí osoby při styku dětí s rodičem nebo s jinou organizací je již v menším měřítku poskytována, např. v Praze. Služba je poskytována přímo v organizaci. Přítomnost třetí osoby je také poskytována přímo v terénu. Opatření 3.3. Podpora bydlení pro rodiny s dětmi formou zřízení startovacích bytů (možný název priority je možné, že toto opatření se nakonec stane systémovou prioritou, protože problematika podporovaného bydlení se týká více cílových skupin) Realizátoři: Diecézní charita Brno Domov Sv. Markéty, Armáda spásy Azylový dům pro matky s dětmi, Centrum sociálních služeb Domov pro matky s dětmi Zvonek, Společná cesta M. Popovská z Domova Sv. Markéty uvedla, že by tak mohlo dojít k rozšíření služby v rámci azylových domů. Cílem je od města získat byty, do kterých by za klientkami docházela terénní pracovnice z azylového domu.

4 Zástupkyně z Centra sociálních služeb uvedla, že by bylo dobré, kdyby město iniciovalo jednání s bytovým odborem. Priorita 4 Rozvoj služeb komplexní péče pro osoby dotčené násilím Opatření 4.1. Práce s osobou násilnou v kontextu blízkých vztahů Realizátoři: Persefona, Spondea Partneři: Sdružení Podané ruce Z. Trávníček z o.p.s. Spondea uvedl, že náplní jejich práce je podpora rodinného systému a péče o děti, které jsou vystaveny domácímu násilí. J. Čechová ze sdružení Persefona dodala, že jejich činnost je zaměřena spíše na partnerské vztahy. Opatření 4.2. Rozšíření služeb odborného poradenství obětem domácího násilí, sexuálního zneužívání a znásilnění o práci v terénu Realizátor: Persefona Opatření 4.3. Zajištění krizových lůžek včetně utajovaného bydlení pro osoby ohrožené domácím násilím Realizátor: Spondea Priorita 5 Náhradní péče o ohrožené děti Opatření 5.1. Rozšíření kapacity zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc a pěstounskou péči na přechodnou dobu Realizátoři: FOD Klokánek Brno, Triada, Sdružení pěstounských rodin Neřešené problémy - přestěhování Domova pro matky s dětmi Zvonek (bude popsáno jen v akčním plánu na rok 2013? návrh vedoucího PS) Zástupkyně z Domova pro matky s dětmi Zvonek uvedla, že domov se nachází v současné době v pronajatých prostorách a blíží se vypršení smlouvy. Pro domov je existenčně důležité se přestěhovat do nových prostor. Pokud se domov do dvou let nepřestěhuje, tak služba zanikne. Z. Trávníček z o.p.s. Spondea uvedl, že pokud by se v této situaci nacházela jejich organizace a končila by smlouva na pronájem objektu, bylo by na samotné organizaci, aby si vyhledala nové prostory a zajistila si to sama. Vedoucí pracovní skupiny V. Janků reagoval, že tento problém (přestěhování zařízení) do opatření komunitního plánu nepatří.

5 R. Janík debatu uzavřel s tím, že téma přestěhování domova pro matky s dětmi bude zmíněno v kapitole neřešených problémů. - důležitost podpory funkční rodiny - nedostatečná kapacita manželských a rodinných poraden - navazující služby pro rodiny nutno popsat možné návaznosti a spolupráci (realizátor je vně komunitního plánování ) - problém matek, které usilují o znovuzískání dítěte do své péče (což není možné, pokud nemají vyřešenou bytovou situaci azylový dům je bez dítěte přijmout nemůže) - chybějící startovací byty pro rodiny s dětmi Následně proběhlo hlasování o navržených prioritách a opatření. Pro hlasovalo: 19 přítomných. Proti hlasoval: 0. Zdržel se: 0. Finální podoba priorit a opatření cílové skupiny Děti, mládež a rodiny byla schválena. ad 3. Další Vzhledem k tomu, že se podařilo projednat a schválit nové priority a opatření již na tomto setkání pracovní skupiny, nebude nutné se scházet v prosinci. Realizátoři budou kontaktováni a budou jim rozesílány výše zmiňované formuláře, jeden ke komunitnímu plánu a jeden k akčnímu plánu (+ formulář pro kapitolu neřešené problémy ). Na závěr se vedoucí pracovní skupiny V. Janků se všemi přítomnými rozloučil a poděkoval jim za aktivní účast. Zapsali: P. Přibylová, R. Janík Dne:

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY Zápis setkání Termín konání: pondělí 15. 10. 2012 Časové rozvržení: 09:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám.

Více

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 19. 11. 2012 Časové rozvržení: 13.00 15.00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města

Více

ZÁPIS SETKÁNÍ. Pracovní skupina Děti, mládež a rodiny s dětmi

ZÁPIS SETKÁNÍ. Pracovní skupina Děti, mládež a rodiny s dětmi ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 4 Datum: 14. ledna 2008 Místo setkání: Malinovského nám. 3 podskupina Rodiny s dětmi a oběti domácího násilí: místnost 111, 1.patro podskupina Děti a mládež

Více

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: středa dne 17. 10. 2012 Časové rozvržení: 9.00 11.00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 8. 10. 2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 3.12.2012 Časové rozvržení: 12:00 14:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: středa 21.11.2012 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Číslo zápisu: 2 Datum: 12. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3

Číslo zápisu: 2 Datum: 12. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2 Datum: 12. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2. informace o Individuálním

Více

organizace sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem Chráněné bydlení sv. Anežky Chráněné bydlení sv.

organizace sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem Chráněné bydlení sv. Anežky Chráněné bydlení sv. Přehled schválených dotací z rozpočtu města Brna pro nestátní neziskové organizace poskytující sociální služby na území města Brna pro rok pro rok 2017 - program I. (dle celkové částky pro organizaci)

Více

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY Zápis ze setkání Termín konání: pátek 5. 6. 2015 Časové rozvržení: 9:30 11:30 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací

Více

Bylo domluveno, že další schůzky skupiny proběhnou ve středu v 9:30 a to v tyto termíny: 12.11., 10.12. a 14.1.

Bylo domluveno, že další schůzky skupiny proběhnou ve středu v 9:30 a to v tyto termíny: 12.11., 10.12. a 14.1. ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 01/2008 Datum: 15. října 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 PROGRAM: 1. Přivítání, domluva dalších termínů schůzek 2. Prezence 3.

Více

organizace identifikátor sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem CELSUZ - Odborné sociální poradenství

organizace identifikátor sociální služba název projektu cílová skupina schválená dotace celkem CELSUZ - Odborné sociální poradenství Přehled schválených dotací pro nestátní neziskové organizace poskytující sociální služby na území města Brna pro rok 2018 - program I. (dle celkové částky pro organizaci) organizace identifikátor sociální

Více

ZÁPIS SETKÁNÍ. Pracovní skupina Děti, mládež a rodiny s dětmi. -rodiny s dítětem/dětmi

ZÁPIS SETKÁNÍ. Pracovní skupina Děti, mládež a rodiny s dětmi. -rodiny s dítětem/dětmi ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 03/2008 Datum: 10. prosince Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovského nám. 3 Program: 1. Uvítání, program, úkol z předchozího setkání 2. Analýza priorit

Více

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne

Centrum sociálních služeb Znojmo, p.o. Město Znojmo. Ve Znojmě dne Ve Znojmě dne 4.4.2007 Věc: Oslovující dopis k zápisu z veřejného připomínkování rozvoje sociálních služeb na období 2007-2010 Vážený pane / Vážená paní, v příloze přikládám zápis z veřejného setkání,

Více

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCH AKTIVIT VE MĚSTĚ HAVÍŘOVĚ V ROCE 2019

KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCH AKTIVIT VE MĚSTĚ HAVÍŘOVĚ V ROCE 2019 KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOUVISEJÍCH AKTIVIT VE MĚSTĚ HAVÍŘOVĚ V ROCE 2019 Zápis z 1/2019 jednání pracovní skupiny Děti, mládež a rodina Datum 24.01.2019 Místo Přítomni Omluveni Neomluveni

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 19. 11. 2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Zápis z jednání Komise Rady HMP pro prevenci kriminality a pro udělování grantů v oblasti prevence kriminality na území hl.m. Prahy č.

Zápis z jednání Komise Rady HMP pro prevenci kriminality a pro udělování grantů v oblasti prevence kriminality na území hl.m. Prahy č. Zápis z jednání Komise Rady HMP pro prevenci kriminality a pro udělování grantů v oblasti prevence kriminality na území hl.m. Prahy č. 2 / 2012 Datum konání: 19. 3. 2012 Přítomni: dle prezenční listiny

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: středa 14.11.2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS

Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Zápis ze společného jednání pracovních skupin KPSS Datum konání: 19. 11. 2014 2014, 15:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 1. patro, budova B Zasedací sál Přítomni: Pavel Petřík, vedoucí odboru sociálního,

Více

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis

Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis název projektu: Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Znojemska číslo: CZ.1.04/3.1.03/45.00142 název akce: datum: místo: Pracovní skupina Děti, mládež, rodina - zápis 1. 2. 2011, od 14,00 do 15,45

Více

ZÁPIS SETKÁNÍ. Pracovní skupina KPSS,,Romové a cizinci

ZÁPIS SETKÁNÍ. Pracovní skupina KPSS,,Romové a cizinci ZÁPIS SETKÁNÍ Číslo zápisu: 05 / 2009 Datum:19. února 2009 Místo setkání: MMB Malinovského nám. 3 - zasedací místnost č. 111 PROGRAM 1. Přivítání, prezence 2. Systémové priority 3. Komentáře k rozpracovaným

Více

BRNO-MĚSTO. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím ve statutárním městě Brně

BRNO-MĚSTO. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím ve statutárním městě Brně BRNO-MĚSTO Nezavíráme oči před domácím násilím Pomoc osobám ohroženým domácím násilím ve statutárním městě Brně Domácí násilí je nejrozšířenější, nejméně kontrolovanou, nejvíce podceňovanou formou násilí.

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S DUŠEVNÍM ONEMOCNĚNÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 3. 10. 2012 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne

Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova. Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne M Ě S T O T I Š N O V Výbor pro komunitní plánování sociálních služeb Zastupitelstva města Tišnova Z á p i s č. 2/2012 ze zasedání výboru dne 12. 6. 2012 Termín Místo Zapisovatel Ověřovatel Přítomni Omluveni

Více

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo název akce: Zápis ze schůzky pracovní skupiny Osoby ohrožené sociálním vyloučením, osoby v krizi, etnické menšiny komunitního plánování sociálních služeb Znojemska datum a hodina: 11. 11. 2014, ve 13,00

Více

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: datum: místo: Pracovní skupina Senioři - zápis 4.11.2014, 14.00-17.00 hod. Domov pro seniory Plaveč, p.o. Program: 1)Přivítání, prezence, zahájení

Více

Pracovní skupina KPSS,,Romové a cizinci ZÁPIS SETKÁNÍ. Číslo zápisu: 03 / 2008 Datum:11. prosince 2008 Místo setkání: Klub zastupitelů, Mečová 5, Brno

Pracovní skupina KPSS,,Romové a cizinci ZÁPIS SETKÁNÍ. Číslo zápisu: 03 / 2008 Datum:11. prosince 2008 Místo setkání: Klub zastupitelů, Mečová 5, Brno ZÁPIS SETKÁNÍ Číslo zápisu: 03 / 2008 Datum:11. prosince 2008 Místo setkání: Klub zastupitelů, Mečová 5, Brno PROGRAM 1. Přivítání, prezence 2. Přehled sociálních služeb 3. Návrh priorit a opatření 4.

Více

BRNO-VENKOV. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje

BRNO-VENKOV. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje BRNO-VENKOV Nezavíráme oči před domácím násilím Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje Domácí násilí je nejrozšířenější, nejméně kontrolovanou, nejvíce podceňovanou formou

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2015 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny osoby se zdravotním postižením a senioři Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006588

Více

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka )

Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka ) Akční plán na rok 2016 (3. komunitní plán sociálních a souvisejících služeb Jablonecka 2016 2019) Obsah 1) Základní síť sociálních služeb ORP Jablonec nad Nisou... 2 2) Rozdělení sociálních služeb dle

Více

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, Znojmo

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, Znojmo název akce: Zápis ze schůzky pracovní skupiny Osoby ohrožené sociálním vyloučením, osoby v krizi, etnické menšiny komunitního plánování sociálních služeb Znojemska datum a hodina: 16. 4. 2015, 13,00 hodin

Více

Informativní zpráva o plnění 3. Komunitního plánu sociálních služeb města Brna pro období

Informativní zpráva o plnění 3. Komunitního plánu sociálních služeb města Brna pro období Informativní zpráva o plnění 3. Komunitního plánu sociálních služeb města Brna pro období 2013 Magistrát města Brna Odbor sociální péče Oddělení koncepce a plánování služeb Referát komunitního plánování

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP

Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny financování Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Zápis z jednání NVěc Pro Datum, čas Přítomni Zápis z 11.jednání Pracovní skupiny "financování" Plánování rozvoje a financování sociálních služeb HMP 24/8/10

Více

Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE

Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE Komunitní plánování AKČNÍ PLÁN KOMUNITNÍHO PLÁNU MĚSTA AŠE 2016 Obsah: Stručná popis.. str. 2. 3. Struktura součinnosti a procesů. str. 4. Členění akčního plánu. str. 5. 7. Plán aktivit. str. 8. Závěr..

Více

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014

Příloha č. 3 Priority a opatření veřejné finanční podpory města Tišnova pro oblast sociálních služeb na období 2013-2014 Priorita č. 1 Opatření 1. 1 Opatření 1. 2 PLÁN VEŘEJNÉ FINANČNÍ PODPORY MĚSTA TIŠNOVA - oblast sociálních služeb 2013 2014 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici

Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Zápis z 1. pracovního jednání k plánování sociálních služeb v Kopřivnici Datum konání: 14.5.2007 v 15:30 hodin Místo konání: zasedací místnosti č. 10 MěÚ Kopřivnice, Štefánikova 1163 Přítomni: 45 občanů,

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis ze setkání Termín konání: úterý 9. 6. 2015 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 8. 6. 2015 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost

Více

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny rodiny s dětmi a osoby ohrožené sociálně patologickými jevy

ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny rodiny s dětmi a osoby ohrožené sociálně patologickými jevy ZÁPIS ze setkání pracovní skupiny rodiny s dětmi a osoby ohrožené sociálně patologickými jevy Název projektu: Registrační číslo: Termín konání: Místo konání: Vytvoření komunitního plánu na území ORP Luhačovice

Více

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017

Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Návrh cílů a opatření do strategickéčásti Střednědobého plánu sociálních služeb ve Zlíně na období 2013-2017 Pracovní skupina č. 1 Děti, mládež, rodina 1. Priorita: Slabá finanční gramotnost občanů Cíl:

Více

Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče

Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče Zápis č. 6 z jednání Pracovní skupiny Rodina, děti a mládež, občané v přechodné sociální krizi, společensky nepřizpůsobiví občané a osoby ohrožené závislostmi,

Více

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, Znojmo

Město Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor sociálních věcí a zdravotnictví Obroková 1/12, Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: datum: místo: Pracovní skupina Děti, mládež rodina - zápis 13. 10. 2015, 13.30 hod. Oblastní charita Znojmo, Dolní Česká 1, zasedací místnost

Více

SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS OSOBY V SOCIÁLNÍ KRIZI

SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS OSOBY V SOCIÁLNÍ KRIZI SWOTA ANALÝZA V OBLASTI PS OSOBY V SOCIÁLNÍ KRIZI Vize: Na začátku setkání byla stanovena vize pro rok 2017 v oblasti spadající do zájmu uvedené PS. - Město Nymburk má v roce 2017 zajištěné dostupné sociální

Více

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013

Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Komunitní plán - plán rozvoje sociálních služeb a dalších činností v obci Krásná Lípa v období 2011-2013 Plán rozvoje sociálních služeb se řídí zákony: zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách zákon

Více

Přehled služeb zařazených do Dočasné sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017

Přehled služeb zařazených do Dočasné sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017 Přehled služeb zařazených do Dočasné sítě ch služeb v Jihomoravském kraji od roku služba/ druh identifikátor působnost cílová skupina pro rmáda spásy v České republice, z. s. 40613411 9245951 Prevence

Více

Akční plán sociálních služeb města Brna pro rok Prováděcí dokument ke Komunitnímu plánu sociálních služeb města Brna pro období

Akční plán sociálních služeb města Brna pro rok Prováděcí dokument ke Komunitnímu plánu sociálních služeb města Brna pro období Akční plán sociálních služeb města Brna pro rok 2013 Prováděcí dokument ke Komunitnímu plánu sociálních služeb města Brna pro období 2013 2015 Proces komunitního plánování je od počátku otevřen všem, kdo

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA BLANSKO PRO ROK 2012 Cílová skupina: Senioři Cíl 1 Podpora stávajících služeb Opatření 1.1 Odborné sociální poradenství - Naplněno.

Více

Zpráva o činnosti. za období od do

Zpráva o činnosti. za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2016 do 31.12.2016 Název střediska: Středisko poradenství Poradenské centrum KHAMORO Druh služby: Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, id. 5218079 Kapacita

Více

Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko. ze dne 19. 9. 2012

Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko. ze dne 19. 9. 2012 Zápis ze setkání pracovní skupiny KPSS Blansko ze dne 19. 9. 2012 v rámci projektu Komunitního plánování sociálních služeb města Blansko Registrační číslo CZ.1.04/3.1.03/78.00036 Místo konání: Blansko,

Více

VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ

VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ VYHODNOCENÍ REALIZACE CÍLŮ A OPATŘENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2013 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

DĚTI, MLÁDEŽ, RODINA

DĚTI, MLÁDEŽ, RODINA Zápis z 3. setkání pracovní skupiny DĚTI, MLÁDEŽ, RODINA V rámci projektu Komunitní plánování sociálních služeb na Dobříšsku za finanční podpory Středočeského kraje ze dne 8. prosince 2009 setkání proběhlo

Více

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ, RODINY

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ, RODINY PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ, RODINY Zápis ze setkání Termín konání: čtvrtek 16. 4. 2015 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací

Více

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10

Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Zápis ze společného jednání pracovních skupin komunitního plánování sociálních a návazných služeb na městské části Praha 10 Datum konání: 1. 6. 2016, 13:00 hod-15:15 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, Vršovická

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 22.10.2012 Časové rozvržení: 13:00 15:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb

Výstupy a shrnutí. Veřejného projednání na téma. Komunitní plán rozvoje sociálních služeb Výstupy a shrnutí Veřejného projednání na téma Komunitní plán rozvoje sociálních služeb 1. ÚVOD MČ Praha 14 na svém území uplatňuje principy místní Agendy 21 a významnou části zapojuje veřejnost do procesu

Více

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015

Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Příloha č. 5 Strategie podpory sociálních služeb v roce 2015 Výstupy v roce 37 odborné sociální poradenství Cíl C.7 Optimalizace sítě odborného sociálního poradenství Cíl D.1 Zajistit síť krizových poradenských

Více

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS)

Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová a Bc. Linda Zákorová (dále koordinátorka KPSS) Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Senioři Datum konání: 1. 10. 2015, 13:00 hod. Místo konání: ÚMČ Praha 10, 5. patro, Radniční salonek Přítomni: viz Prezenční listina Jednání řídily: Mgr. Martina Macurová

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 14. 12. 2015 42 Věc: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních služeb v roce 2015 Důvod předložení: Rozhodnutí o změnách v rozpočtech sociálních

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY SE SMYSLOVÝM POSTIŽENÍM Zápis ze setkání Termín konání: pátek 7. 2. 2017 Časové rozvržení: 9:00 12:00 Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost ve

Více

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008.

Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region Znojmo za rok 2008. Monitorovací zpráva o realizaci komunitního plánu sociálních služeb pro region za rok 2008. Vize komunitního plánování: Dosáhnout takového rozvoje sociální sféry, aby reagoval na zjištěné potřeby občanů.

Více

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100

Osobní asistence (Pardubice) ano Sociální rehabilitace - PC učebna ne Provozní místnost - Setkávání bez bariér ne 53100 Výsledky dotačnícho řízení z Programu podpory v sociální oblasti na rok Poř. číslo IČ Žadatel dotace Název projektu/účel 1 4253965 ABATAB, spolek pro péči o rodinu Sasanky, sociálně aktivizační služby

Více

Přehled služeb zařazených do Dočasné sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017

Přehled služeb zařazených do Dočasné sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017 Přehled služeb zařazených do Dočasné sítě ch služeb v Jihomoravském kraji od roku služba/ druh rmáda spásy v České republice, z. s. 40613411 9245951 Prevence bezdomovectví ORP 2,47 ch služeb, příspěvková

Více

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2014

VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2014 VYHODNOCENÍ REALÍZACE CÍ LŮ A OPATR ENÍ AKČNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB BLANSKO PRO ROK 2014 Úvod Komunitní plán sociálních služeb Blansko 2013-2016, schválený Zastupitelstvem města Blansko, definuje priority

Více

Číslo zápisu: 02/2011 Datum: 24. března 2011 Místo setkání: v prostorách o.s. Akropolis

Číslo zápisu: 02/2011 Datum: 24. března 2011 Místo setkání: v prostorách o.s. Akropolis Pracovní skupina SPRSS na Uherskohradišťsku DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY S DĚTMI ZÁPIS SETKÁNÍ Číslo zápisu: 02/2011 Datum: 24. března 2011 Místo setkání: v prostorách o.s. Akropolis PROGRAM 1. Přivítání, prezence,

Více

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY. Věra Sekaninová, OSP MMB, přivítala přítomné a seznámila je s programem pracovního setkání,

PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY. Věra Sekaninová, OSP MMB, přivítala přítomné a seznámila je s programem pracovního setkání, PRACOVNÍ SKUPINA DĚTI, MLÁDEŽ A RODINY Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 26. 1. 2017 Časové rozvržení: 13:30 15:30 Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Koliště 19 zasedací místnost ve 4. patře

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2018 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

Základní síť sociálních služeb (registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o soc. službách) města Brna pro rok 2017

Základní síť sociálních služeb (registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o soc. službách) města Brna pro rok 2017 Základní síť sociálních služeb (registrovaných dle zákona č. 108/2006 Sb., o soc. službách) města Brna pro rok 2017 ORP // příslušná k sídlu zařízení název poskytovatele IČO druh sociální služby registrační

Více

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017

SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK 2017 SÍŤ REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V OKRESE ZNOJMO PRO ROK Na základě projektu Jihomoravského kraje Podpora plánování rozvoje v Jihomoravském kraji III a v návaznosti na práci Okresního multidisciplinárního

Více

Zastupitelstvo Kraje Vysočina. Dodatek č. 2. ze dne

Zastupitelstvo Kraje Vysočina. Dodatek č. 2. ze dne ZK-05-2016-130, př. 7 počet stran: 5 Zastupitelstvo Kraje Vysočina Dodatek č. 2 ze dne 13. 9. 2016 k Zásadám Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 07/15 pro poskytování příspěvku na vyrovnávací platbu v roce

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis ze setkání Termín konání: pondělí 13. 4. 2015 Časové rozvržení: 14:00 16:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna,

Více

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PŘÍLOHA: POPIS JEDNOTLIVÝCH REGISTROVANÝCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Zdroj: 1) Webové stránky poskytovatelů 2) Registr poskytovatelů sociálních služeb k datu 16.10.2015 3) Informace od poskytovatelů sociálních

Více

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY

AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY AKČNÍ PLÁN 2019 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA DOKSY 2016 2020 1 Akční plán je prováděcím dokumentem Komunitního plánu sociálních služeb města 2016 2020 (dále KPSS). Je každoročně zpracováván pro

Více

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM PRACOVNÍ SKUPINA ROMOVÉ A CIZINCI OHROŽENÍ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Zápis setkání Termín konání: středa 14. 10. 2013 Časové rozvržení: 14:00 16:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města

Více

ZÁPIS Z PRACOVNÍCH SKUPIN

ZÁPIS Z PRACOVNÍCH SKUPIN ZÁPIS Z PRACOVNÍCH SKUPIN PRACOVNÍ SKUPINA: PRACOVNÍ SKUPINA: RODINY S DĚTMI OSOBY OHROŽENÉ SOCIÁLNÍM VYLOUČENÍM Název projektu Číslo projektu Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Beroun a

Více

Regionální akční plán SRR ČR pro území Jihomoravského kraje a související přehled projektů v sociální oblasti

Regionální akční plán SRR ČR pro území Jihomoravského kraje a související přehled projektů v sociální oblasti Regionální akční plán SRR ČR pro území Jihomoravského kraje a související přehled projektů v sociální oblasti Regionální akční plán (RAP) Vychází ze Strategie regionálního rozvoje ČR 2014-2020 Zajišťuje

Více

ZNOJMO. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje

ZNOJMO. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje ZNOJMO Nezavíráme oči před domácím násilím Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje Domácí násilí je nejrozšířenější, nejméně kontrolovanou, nejvíce podceňovanou formou násilí.

Více

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS

analýza sociálních služeb jednotlivých organizací pro cílové skupiny PS ZÁPIS SETKÁNÍ Pracovní skupina Číslo zápisu: 2 Datum: 25. listopadu 2008 Místo setkání: místnost 153, 1.patro, Malinovské nám. 3 Program: 1. přivítání, představení programu, prezence 2. analýza sociálních

Více

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014

NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 NÁVRH PRIORIT A OPATŘENÍ KOMUNITNÍHO PLÁNU SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ORP TIŠNOV NA OBDOBÍ 2013-2014 SYSTÉMOVÉ PRIORITY Priorita č. 1 Nastavení procesů komunitního plánování sociálních služeb na úrovni ORP Tišnov

Více

Projekt Rozvoj procesu komunitního plánování sociálních služeb v Šumperku registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/

Projekt Rozvoj procesu komunitního plánování sociálních služeb v Šumperku registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.03/ Zápis z prvního jednání pracovní skupiny Osoby v krizi a sociálně vyloučeni KPSS v Šumperku dne 6.9.2012 Přítomni: dle prezenční listiny Místo: Armáda spásy, centrum sociálních služeb (dále jen AS CSS),

Více

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb

Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 2010 na poskytování sociálních služeb Souhrnná žádost krajského úřadu o dotaci ze státního rozpočtu pro rok 21 na poskytování sociálních služeb 1. Identifikační údaje 1.1 Název kraje: 1.2 Adresa sídla úřadu: Karlovarský kraj Závodní 353/88

Více

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

PERSEFONA, o.s. Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz PERSEFONA, o.s. Komplexní služby obětem domácího násilí sexuálního zneužívání znásilnění Vzdělávání laické i odborné veřejnosti Analytická a publikační činnost Tel.: 737 834 345 545 245 996 E-mail: domacinasili@persefona.cz

Více

Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Osoby ohrožené sociálním vyloučením

Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Osoby ohrožené sociálním vyloučením Zápis z jednání KPSS pracovní skupina Osoby ohrožené sociálním vyloučením Datum konání: 25.3.2014, 13:00 Místo konání: ÚMČ Praha 10, 4. patro, zasedací místnost č. 411a Přítomni: Aleš Strnad, NADĚJE Martina

Více

Zápis z jednání řídící skupiny komunitního plánování (KPSS) ze dne 18. července 2012 ve 12,30 hod.

Zápis z jednání řídící skupiny komunitního plánování (KPSS) ze dne 18. července 2012 ve 12,30 hod. Zápis z jednání řídící skupiny komunitního plánování (KPSS) ze dne 18. července 2012 ve 12,30 hod. Přítomni: Viz prezenční listina. Omluveni: Bc. Daniel Dostrašil, Ing. Marie Malá Program: 1. Úvod. 2.

Více

VYŠKOV. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje

VYŠKOV. Nezavíráme oči před domácím násilím. Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje VYŠKOV Nezavíráme oči před domácím násilím Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v regionu Jihomoravského kraje Domácí násilí je nejrozšířenější, nejméně kontrolovanou, nejvíce podceňovanou formou násilí.

Více

Důvodová zpráva: Z á p i s č. 12

Důvodová zpráva: Z á p i s č. 12 Důvodová zpráva: Z á p i s č. 12 z jednání komise pro prevenci kriminality konaného dne 05. 11. 2013 v zasedací místnosti na Radnici Doba jednání: Zahájení: 13.30 hodin Ukončení: 15.45 hodin Přítomni:

Více

Její možnosti a limity

Její možnosti a limity Její možnosti a limity Zákon č. 359/1999 Sb. o sociálně-právní ochraně dětí zákon vymezuje okruh dětí, které zvláště potřebují ochranu. Zákon č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník, část druhá rodinné právo.

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Akční plán sociálních služeb města Brna pro rok 2014. Prováděcí dokument ke Komunitnímu plánu sociálních služeb města Brna pro období 2013-2015

Akční plán sociálních služeb města Brna pro rok 2014. Prováděcí dokument ke Komunitnímu plánu sociálních služeb města Brna pro období 2013-2015 Akční plán sociálních služeb města Brna pro rok 2014 Prováděcí dokument ke Komunitnímu plánu sociálních služeb města Brna pro období 2013-2015 Proces komunitního plánování je od počátku otevřen všem, kdo

Více

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI

PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI PRACOVNÍ SKUPINA SENIOŘI Zápis setkání Termín konání: středa 21. 11. 2012 Časové rozvržení: 9:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského nám. 3 zasedací místnost

Více

Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče

Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče Komunitní plánování sociálních služeb města Třebíče Zápis č. 4 z jednání Pracovní skupiny Občané se zdravotním postižením a dlouhodobě nemocní Datum: 20.07.2011 Čas: 15:00 Místo: zasedací místnost v suterénu

Více

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor sociálních věcí a zdravotnictví, Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska nám. Armády 8, 669 02 Znojmo Komunitní plánování sociálních služeb Znojemska název akce: Organizační skupina KPSS - zápis datum a hodina: místo: 29. září 2014, 10.00-12.00 hod. Městský úřad Znojmo, nám. Armády 8 Zasedací místnost

Více

Výstupy z lokálního a krajského síťování služeb pro děti a rodiny v Karlovarském kraji

Výstupy z lokálního a krajského síťování služeb pro děti a rodiny v Karlovarském kraji Výstupy z lokálního a krajského síťování služeb pro děti a rodiny v Karlovarském kraji Adéla Cinková, Eva Klimentová, Zuzana Mačičková 15. listopadu 2018, Karlovy Vary Systémový projekt MPSV Systémový

Více

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020

Akční plán rozvoje sociálních služeb na Mohelnicku na rok 2020 Střednědobé plánování rozvoje sociálních služeb na SO ORP Mohelnice CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006549 Realizátor Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. v partnerství s Městem Mohelnice Akční plán

Více

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM

PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM PRACOVNÍ SKUPINA OSOBY S MENTÁLNÍM POSTIŽENÍM Zápis setkání Termín konání: pondělí 10. 9. 2012 Časové rozvržení: 09:00 11:00 (občerstvení zajištěno) Místo konání: budova Magistrátu města Brna, Malinovského

Více

Minimální počet bodů k zařazení sociální služby do sítě je 21 bodů, což je 60% z maximálně možných dosažitelných bodů (35).

Minimální počet bodů k zařazení sociální služby do sítě je 21 bodů, což je 60% z maximálně možných dosažitelných bodů (35). Vážení zastupitelé města, předkládáme Vám ke schválení Minimální síť sociálních služeb města Hodonína - souhrn sociálních služeb fungujících na území města Hodonína, na jejichž existenci, rozvoji nebo

Více

PŘÍNOS INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU PRO REALIZACI SLUŽBY ( ) Nízkoprahové denní centrum pro lidi bez domova Diecézní charita Brno Služby Brno

PŘÍNOS INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU PRO REALIZACI SLUŽBY ( ) Nízkoprahové denní centrum pro lidi bez domova Diecézní charita Brno Služby Brno PŘÍNOS INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU PRO REALIZACI SLUŽBY (2012 2014) Nízkoprahové denní centrum pro lidi bez domova Diecézní charita Brno Služby Brno Sociální služba je realizována v rámci projektu Zajištění

Více

Zápis z jednání zástupců českotřebovských organizací a MAS ORLICKO

Zápis z jednání zástupců českotřebovských organizací a MAS ORLICKO Zápis z jednání zástupců českotřebovských organizací a MAS ORLICKO Místo konání: Dne: Účastníci: Městský úřad Česká Třebová 24. Března 2014 od 15.30 hodin Ing. Jaromíra Žáčková, JUDr. Eva Gibišová, Petr

Více