VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ"

Transkript

1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ STŘEDISKA VOLNÉHO ČASU KLUBKO STARÉ MĚSTO ZA ŠKOLNÍ ROK

2 Charakteristika školského zařízení: Školské zařízení: Středisko volného času Klubko Staré Město, příspěvková organizace U Školky 1409, Staré Město Odloučená pracoviště: Žabka - centrum ekologické výchovy, Nad Hřištěm 1921, Staré Město Rodinné centrum Čtyřlístek, Brněnská, Staré Město Zřizovatel: Město Staré Město, nám. Hrdinů 100, Staré Město Jméno ředitele SVČ: Mgr. Monika Havlásková na Mateřské a rodičovské dovolené Statutární zástupce ředitele: Bc. Petra Kraváčková osoba pověřená řízením Kontakty: tel. kancelář + účetní: tel. ředitelna + záznamník + fax: mobil SVČ: mobil CEV: reditel@klubkosm.cz ; cevzabka@klubkosm.cz ; Datum založení DDM: Datum založení SVČ: Datum zařazení do sítě: Datum zařazení SVČ do sítě: Poslední aktualizace v síti: Charakteristika zařízení: Středisko volného času Klubko Staré Město, příspěvková organizace, jehož zřizovatelem je Město Staré Město, je zařízení pro zájmové vzdělávání, které nabízí všestranně zaměřené zájmové vzdělávání a další účelné a aktivní využití volného času dětem, mládeži, dospělým i rodičům s dětmi formou pravidelných kroužků a kurzů, dále množstvím příležitostných jednorázových a víkendových akcí - seminářů, soutěží, turnajů, přehlídek, výletů, exkurzí, expedic, besed, přednášek apod. a to ve všech zájmových oblastech. Dále pořádáme každoročně soustředění zájmových kroužků a letní tábory - příměstské i pobytové.

3 SVČ Klubko Staré Město má dvě odloučená pracoviště: Žabka - centrum ekologické výchovy, které se věnuje environmentální výchově, vzdělávání a osvětě, výchově k trvale udržitelnému životu, zejména formou výukových programů a akcí pro MŠ, ZŠ a SŠ celého Zlínského kraje. Také realizuje osvětové kampaně pro veřejnost, vzdělávání pro pedagogy, zapojuje se do krajských aktivit a projektů. Je členem Lísky občanského sdružení pro environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu ve Zlínském kraji. Rodinné centrum Čtyřlístek, které se svou činností zaměřuje na rodiny s dětmi a nabízí kroužky, aktivity pro celé rodiny, besedy a semináře pro rodiče. Centrum navštěvují rodiče s dětmi ze širokého okolí Starého Města. Je členem sítě Mateřských a rodinných center nabídka akcí na míru a tvořivých akcí pro ZŠ a MŠ ve Zlínském kraji, i pro další organizace a firmy kvalitní letní tábory příměstské i pobytové Údaje o pracovnících školského zařízení Pedagogičtí pracovníci Školní rok 2013/2014 Školní rok 2014/2015 počet fyzických osob přepočtené úvazky počet fyzických osob přepočtené úvazky Interní pracovníci (MD) 4,75+1 Externí pracovníci 47 2, projekt 1,75 Ostatní pracovníci Školní rok 2013/2014 Školní rok 2014/2015 počet fyzických osob přepočtené úvazky počet fyzických osob přepočtené úvazky Interní pracovníci 2 1,5 2 1,5 Externí pracovníci 2 0,3 2 0,3 Další údaje o pracovnících pedagogických i nepedagogických ve školním roce 2014/2015: Pracovní zařazení, funkce Úvazek Kvalifikace, obor Celková praxe Praxe v SVČ 1. ředitelka MD, RD VŠ sociální pedagogika 18,5 17,5 2. osoba pověřená řízením - pedagog volného času - statutární zástupce + vedoucí CEV 1,0 VŠ - Pedagogika 9,5 9,5 3. pedagog volného času 1,0 SPGŠ - vychovatelství pedagog volného času 1,0 UP Olomouc-pedagogika pedagog volného času 0,75 SVŠ PCV vychovatel 11 11

4 5. vedoucí ekonomického úseku 1,0 SOU s maturitou + kurz účetnictví uklízečka 0,50 SOU Komentář k tabulkám doplňující uvedené statistické údaje : Věková struktura pedagogických pracovníků v současné době plně vyhovuje náročnosti a způsobu práce v zařízení pro zájmové vzdělávání. Interní pedagogičtí pracovníci jsou všichni kvalifikovaní, mají vysokoškolské nebo středoškolské pedagogické vzdělání. Pedagogičtí pracovníci i vedoucí ekonomického úseku si své odborné vědomosti a dovednosti neustále doplňují dalším vzděláváním. Údaje o dalším vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) a ostatních pracovníků zařízení: název kdo délka cena Vzdělávání managementu škol a Kraváčková, Havlásková 6 hod. 2 x 870,-Kč školských zařízení právní předpisy Seminář Autorská práva Kraváčková 8 hod. 300,-Kč Seminář Jak se (ne)stát závislákem Kraváčková, Hrubošová, Březinová, 8 hod. 0,-Kč Havlásková, Kutálková, Navrátilová Kurz Online kancelář Kraváčková 6 hod. 0,-Kč Přírodovědná akademie Kraváčková 20 hod. 0,-Kč XIV. Krajská konference o EVVO Kraváčková, Havlásková 6 hod. 0,-Kč První pomoc Březinová, Navrátilová 4,5 0,-Kč hod. Dopravní výchova Březinová 4,5 0,-Kč hod. Pohybové aktivity ve školách Navrátilová 8 hod. 0,-Kč Zahraniční exkurze - Berlín Hrubošová, Kutálková 0,-Kč Kontrolní systém v PO Řezníčková 860,-Kč Závěrka roku v účet. PO Řezníčková 1200,- Kč Daňové přiznání k dani z příjmů PO Řezníčková 840,- Kč Změny FKSP Řezníčková 1790,- Kč Finanční náklady na DVPP: 6 730,- Kč Komentář k dalšímu vzdělávání: Workshop Pohybové aktivity ve školách byl velkým přínosem a to hlavně, jak správně postupovat při různých hrách a aktivitách, aby nebylo dětem ublíženo ve smyslu poctivosti při hře. Dále jsem se dozvěděla jak je možné hry různě měnit a zatraktivnit. Další školení bylo zaměřeno na prevenci Jak se nestát závislákem. Pozitivně hodnotíme soukromé prohloubení znalostí v této oblasti. Lze využít k prevencím na školách, což už jsme taky využili. Přínosným bylo i školení na hlavního vedoucího tábora, kde jsme se dozvěděli všechny nařízení a nutnosti (ze strany zákonu, hygieny, ), tak i motivační prostředky a hry, ke zpestření programu táboru. S příklady dobré praxe jsme se setkali na zahraniční exkurzi v Německu, kde jsme navštívili organizace s certifikáty kvality služeb. Příští rok bychom se rádi zapojily do Českého systému kvality služeb a získali obdobný certifikát.

5 V letošním roce byly také semináře zaměřené na rozvoj komunikačních dovedností a rozvoj činnosti v oblasti environmentální výchovy a osvěty, ale také na online komunikaci, autorská práva a právní předpisy školských zařízení. Semináře byly přínosem pro další rozvoj centra. Vzdělávání bude v podobně formě pokračovat i na dále, jak v oblasti komunikace, PR, BOZP, tak také v nových námětech na další činnosti. Vzniklá potřeba DVPP a vzdělávání ostatních pracovníků: Další vzdělávání pracovníků v oblastech: - moderní tance a TV - asertivní chování - nové výtvarné techniky - práce s médii - PR - plánování - legislativa Údaje o práci školského zařízení 1. PRAVIDELNÁ ZÁJMOVÁ ČINNOST VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015: Počet zájmových útvarů celkem 74 Počet členů kroužků celkem 783 Z toho děti MŠ 115 Z toho žáci ZŠ a SŠ 402 Z toho studenti VOŠ 0 Z toho ostatní 266 Komentář k problematice pravidelné zájmové činnosti: Ve školním roce 2014/2015 přetrvával zájem o hudební kroužky. Byly otevřeny 3 kroužky folkové kytary a 3 kroužky flétničky. Po zvážení náročnosti pozornosti dětí bylo navrženo do dalších let snížit časovou dotaci kroužku flétničky na 45 minut. Mimo reprezentaci na Galerii a Vánoční besídce se hudební kroužky účastnily i vystoupení na Vernisáži výtvarné soutěže, Velikonočním jarmarku a na Vánočním zpívání. Mimo 2 kroužky keramiky pro MŠ byly otevřeny i další 4 keramiky. Vedle standardních kroužků Kresleníčko, Korálek, byl nově zahájen kroužek Gumičkování, který navštěvovali i chlapci. Dalšími kroužky, které navštěvují jak kluci, tak i holky, jsou kroužky Hráčské doupě a 2 kroužky Koumáka. V kroužku Vaření a cukraření nastala změna ve vedení, kdy v druhé polovině roku převzala kroužek paní ředitelka, protože vedoucí kroužku pí Bartošíková musela z rodinných důvodů odejít. Z jazykových kroužků pro děti byl otevřen jen Francouzský jazyk, který probíhal úspěšně po celý rok, i přes větší věkový rozdíl mezi účastníky. Kroužek Geocaching byl zaměřený na víkendové výlety, které jsme podnikali každý měsíc např. do Brumova-Bylnice, Tlumačově či Hodoníně. Velmi zajímavou příležitostí byla i Kačerova dílna v Hluku, kde proběhlo i setkání s dalšími nadšenci. V kroužku Leteckého modeláře se sešlo více dětí a pro náročnost spolupráce vedoucího s dětmi, by bylo vhodnější vytvořit kroužky dva. Dále se otevřely výtvarné i hudební kroužky ve spřízněné základní škole v Buchlovicích. Tyto kroužky pracovaly velmi úspěšně.

6 Kroužky pro dospělé zaznamenaly velký zájem u Angličtiny, kdy bylo otevřeno 5 kroužků s různou jazykovou úrovní od začátečníků až po středně pokročilé. Zájem byl i o Francouzštinu, ale samostatný kroužek se neotevřel, proto se dospělí připojili do kroužku k dětem. Kroužku Folková kytara pro dospělé se ujala zkušená zpěvačka K. Dvouletá, která ostatní inspirovala ke skvělé hře na kytaru. Krásné výrobky si vytvářeli dospělí z kurzu Keramika na kruhu, pro malý počet zájemců se ale v druhém pololetí již neotevřel. Novinkou v druhém pololetí byl kurz Pomoz si sám, který vedla pí Holznerová. Každý měsíc byl zaměřen na jiné téma - např. zdravé hubnutí, masáže, cvičení na páteř a klouby Bohužel v pololetí skončil svou činnost kroužek stepu z důvodu odchodu většiny účastnic. Břišní tance ve Starém Městě i Zlechově měly opět menší účast než loni, ale i přesto členky pilně pracovaly a nacvičily několik choreografií. Tento kroužek se nezúčastňoval soutěží, protože většina členek patřila k začátečnicím a pro soutěžení je potřeba více času na tréninky a také větší taneční dovednosti. Kroužek moderního baletu měl letos zcela nové obsazení, a tentokrát to byla děvčata převážně z 1. st. ZŠ. Takže vedoucí musely, oproti minulému roku, kdy tančily už dospívající slečny, své choreografie zaměřit více do světa malých hravých slečen. Kroužek Hip Hopu letos nebyl otevřen z důvodu časové zaneprázdněnosti vedoucích. Zato velmi intenzívně pracoval kroužek Street Dance, který se rozdělil na začátečníky a pokročilé. Tyto dva kroužky jako jediné účastnily tanečních soutěží, kde zaznamenaly (hlavně pokročilí) několik úspěchů v podobě pěkných umístění a postupu do finále v Praze. Badminton a stolní tenis pokračoval v činnosti jako minulý rok - spojení do jednoho kroužku. Tato forma práce byla velmi úspěšná, protože se přihlásilo mnohem více dětí než loni a kroužek musel být rozdělen do dvou dnů. V kroužku Klubíčko došlo k navýšení členů, takže naše loňské obavy, že se kroužek neotevře, se naštěstí nenaplnily. Letos pracoval druhým rokem kroužek exotická latina, což je mix tanců nejen latinských rytmů. Kroužek pracoval úspěšně, jediným menším problémem byly kostýmy pro vystoupení, do kterých rodiče nechtěli investovat, a proto vystoupení nevypadala zrovna uceleně. Kroužky aerobiku pracovaly úspěšně a bez problémů, ve skupině mladších přibyly členky v druhé polovině školního roku. Kroužky na Rodinném centru pracovaly úspěšně a bez problémů. Další kroužky převážně z oddělení CEV využívali prostory i na školách v Jalubí, Nedakonicích a Zlechově. V rozšiřování této činnosti bychom rádi pokračovali i nadále. Umožňuje nám to zkvalitňovat a rozšiřovat zájmovou činnost. Žádné závažné problémy při pravidelné zájmové činnosti jsme v průběhu roku neřešily. Ve většině kroužků probíhala činnost bez problémů. Seznam kroužků počty členů v jednotlivých kroužcích: Oddělení estetiky, techniky a společenských věd p.č. Název kroužku Celkem MŠ ZŠ + SŠ VOŠ Ostatní 1. Buchlovice - Flétna pro začátečníky Vedoucí kroužku Ze St. Města 4 4 Chlupová 0 2. Buchlovice Keramika Březinová 0 Buchlovice Keramika pro Hrušková 0 MŠ 4. Flétnička - pokročilí 3 3 Chlupová 3 5. Flétnička - začátečníci I Chlupová 5 6. Flétnička - začátečníci II. 4 4 Chlupová 3

7 7. Folková kytara - pokročilí 6 6 Kraváčková 5 8. Folková kytara - začátečníci I. 6 6 Kraváčková 3 9. Folková kytara - začátečníci II. 6 6 Kraváčková Francouzština 7 7 Presová Geocaching 7 7 Hrubošová Gumičkování 5 5 Navrátilová Hráčské doupě 6 6 Navrátilová Keramika I Navrátilová Keramika II. středa Navrátilová Keramika III. čtvrtek Kraváčková Keramika MŠ Komenského Březinová Keramika MŠ Rastislavova Březinová Keramika nejmenší Navrátilová Korálek 2 2 Kraváčková Koumák I. úterý 6 6 Navrátilová Koumák II. čtvrtek 7 7 Navrátilová Kresleníčko Navrátilová Letecký modelář 7 7 Minařík Vaření a cukraření 5 5 Bartošíková Klubík Kutálková 23 CELKEM Oddělení tělovýchovy, sportu a Rodinného centra Název kroužku celkem MŠ ZŠ SŠ VOŠ OSTATNÍ Vedoucí ze SM 1. Aerobik I. 9 9 Březinová 7 2. Aerobik II. 7 7 Březinová 4 3. Moderní balet 8 8 Cíchová/Barotová 6 4. Badminton,stolní tenis I Doležal 6 5. Badminton,stolní tenis II. 9 9 Doležel 7 6. Břišní tance 5 5 Maňáková 8 7. Exotická latina 6 6 Maňáková 1 8. Břišní tance Zlechov 8 8 Maňáková 0 9. Street dance zač Ondrušková/Zpěváková Street dance pokroč. 8 8 Ondrušková/ Zpěváková Základy stepu 3 3 Březinová 0 Úterní cvičeníděti+rodiče Ondrušková Jana Disco tance 6 6 Březinová 2 Disco tance 14. Buchlovice 6 6 Březinová Aerobik Zlechov Březinová Mažoretky Hrubošová Klubíčko Chlupová 1 Středeční cvičeníděti+rodiče Všetulová 3

8 19. Čtvrteční cvičeníděti+rodiče Všetulová Páteční cvičeníděti+rodiče Všetulová Zumba I., II., III Valla 4 celkem Oddělení Žabka centrum ekologické výchovy a vzdělávání dospělých Název kroužku Celke m MŠ ZŠ + SŠ Ostatn í Vedoucí kroužku Ze St. Města 1. Folková kytara 5 5 Dvouletá 0 2. Angličtina začátečníci 8 8 Hrubošová 2 Angličtina pokročilí 3. začátečníci 5 5 Kutálková 3 4. Angličtina mírně pokroč. I. 9 9 Hrubošová 5 5. Angličtina mírně pokroč.ii. 6 6 Hrubošová 3 6. Angličtina středně pokročilí 3 3 Hrubošová 0 7. Country tance Hrubošová 5 8. Keramika na kruhu 4 4 Hýbnerová 0 9. Tvořivé dílny 3 3 Hrubošová Pomoz si sám Holznerová Aerobik Březinová Břišní tance 8 8 Maňáková 0 Habáňová/ Výtvarný kroužek Klečková Aerobic Adamíková Anglický jazyk pro dospělé 7 7 Motyčková Angličtina Řiháková Sporťásek mladší Rozsypálková Sporťásek starší Stindlová Sluníčko Dančáková Taneční Kuntová Šikovné ručičky Dančáková Praktická dívka 8 8 Šmídová Kytara 9 9 Dvouletá 0 Přílučíková/ Divadélko Mikošková Angličtina MŠ Slavíková Výtvarníček Dvouletá Flétna 9 9 Juřenová Minischola 9 9 Krčková 0 celkem

9 2. PŘÍLEŽITOSTNÁ ZÁJMOVÁ ČINNOST VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015: Počet akcí celkem 178 Počet účastníků celkem Z toho ve věku MŠ 4688 Z toho ve věku ZŠ + SŠ 5618 Z toho ve věku VOŠ 3 Ostatní 8433 Počet hodin konání akcí 491 Osobohodin Z toho: Akce o S+N+Sv akcí celkem počet účastníků celkem Dat. Akce odd. obl. S+N hodin celkem MŠ ZŠ + SŠ VOŠ ostatní org. zodpov. oshod ZÁŘÍ Mamkavárna TV RC Všetulová Vyber si svůj kroužek - Burza kroužků TV SPV Březinová Burza dětských věcí TV RC 2,5 2, Všetulová 522, Masáže miminek TV RC Ondrušková Zábavná Olympiáda TV TV 3, Březinová Masáže miminek TV RC Ondrušková Mamkavárna TV RC Všetulová Den pro rodinu CEV SPV Kraváčková Na kole do školy CEV SPV 0, Kraváčková 56, Burza dětských věcí TV RC 2,5 2, Všetulová 97, Kovozoo CEV TV Kraváčková Hraní s miminky TV RC Všetulová Masáže miminek TV RC Ondrušková Evropský den bez aut CEV CEV Kraváčková Pedagogická rada ŘED ŘED Havlásková Jablečná slavnost CEV CEV Kraváčková Mamkavárna TV RC Všetulová Masáže miminek TV RC Ondrušková 18 ŘÍJEN Plody naší zahrady EST CEV Navrátilová Olympiáda MŠ TV TV Březinová Masáže miminek TV RC Ondrušková Pohád. čtení v knihovně TV RC Všetulová Na kole vinohrady CEV CEV Kraváčková 5698

10 Mamkavárna TV RC Všetulová Masáže miminek TV RC Ondrušková TD - Skládaný náramek EST EST Hrubošová Den stromů CEV CEV Kraváčková Hraní s miminky TV RC Všetulová Masáže miminek TV RC Ondrušková Stromy pro Rochus CEV CEV Kraváčková Experimentárium TV TV Březinová Není odpad jako odpad EST CEV 1, Navrátilová 39 LISTOPAD Mamkavárna TV RC Všetulová Hraní s miminky TV RC Všetulová TD - Šperk ze sutašky EST EST Hrubošová Devatero koření - Budiž světlo EST CEV 1, Navrátilová 10, Drakiáda na Rochusu ŘED CEV Kraváčková Mamkavárna TV RC Všetulová Pohád. čtení v knihovně TV RC Všetulová Adventní věnce EST EST Hrubošová Zumba maraton TV TV Březinová 63 PROSINEC Hraní s miminky TV RC Všetulová S Večerníčkem za Mikulášem EST SPV Navrátilová Mamkavárna TV RC Všetulová TD - Třpytivý zvoneček EST EST Hrubošová Vánoční keramická dílna pro MŠ ŘED ŘED Kraváčková Vánoční dílničky Zlechov EST EST Navrátilová Tradice Vánoc a adventu EST SPV Kraváčková Vánoční dílny tř. ZŠ SM EST EST Navrátilová Tradice Vánoc a adventu EST SPV Navrátilová Vánoční besídka TV TV Březinová Vystoupení kroužku Street Dance TV TV Zpěváková 5 Vánoční dílny tř. ZŠ SM EST EST Navrátilová 448 Tradice Vánoc a adventu ve světě EST SPV Navrátilová Vánoční dílny 5. tř. EST EST Navrátilová Tradice Vánoc a adventu ve světě EST SPV Navrátilová Zdravé mlsání EST CEV 1, Navrátilová Vystoupení kroužků na Vánočním zpívání ŘED EST 1,5 1, Kraváčková 15 LEDEN Mamkavárna TV RC Všetulová Hraní s miminky TV RC Všetulová TD - Pleteme rukama bez jehlic EST EST Hrubošová Mamkavárna TV RC Všetulová 60

11 Pohádkové čtení v knihovně TV RC 0 Všetulová Vystoupení kroužku na plese - Zlechov TV TV Březinová "I radiátoru může být horko " EST CEV 1, Navrátilová Karneval ŘED SPV Kraváčková Hraní s miminky TV RC Všetulová ZOO Lešná TV TV Březinová Výtvarná soutěž s Večerníčkem EST EST Navrátilová Beseda o Iránu ŘED SPV 2,5 2, Kraváčková 65 ÚNOR Mamkavárna TV RC Všetulová Ekoslovácko ŘED CEV Kraváčková Vystoupení kroužků na plese v Buchl. TV TV Březinová Hraní s miminky TV RC Všetulová Vernisáž výtvarné soutěže EST EST Navrátilová TD - Drátovaná láhev EST EST Hrubošová Mamkavárna TV RC Všetulová Čistota bez chemie EST CEV 1, Navrátilová recitační soutěž EST SPV 3, Navrátilová 262, Pohádkové čtení v knihovně TV RC Všetulová Den pro rodinu ŘED SPV 9, Kraváčková 1396,5 BŘEZEN Zumba maraton TV TV Březinová Mamkavárna TV RC Všetulová 52 Velikonoční keramická dílna Kostelany EST EST Hrubošová TD - Zajíc z proutí EST EST Hrubošová Keramická dílna Kostelany EST EST Hrubošová Folklorní taneční setkání TV TV Chlupová Hraní s miminky TV RC Všetulová Výlet do Galaxie EST TV 7, Navrátilová 187, Miš maš EST TV Hrubošová 119 Hráčské doupě - turnaj v deskových hrách EST TV Navrátilová Burza dětských věcí TV RC Všetulová Mamkavárna TV RC Všetulová Voda jako poklad EST CEV 1, Navrátilová Hraní s miminky TV RC 0 1 Všetulová Masáže miminek TV RC Ondrušková Pohádkové čtení v knihovně TV RC Všetulová Velikonoční dílny Jalubí EST EST Navrátilová Velikonoční dílny 2.tř. ZŠSM EST EST Navrátilová Velikonoční tradice TV EST Březinová Velikonoční dílny 1.tř. ZŠ SM EST EST Navrátilová Velikonoční tradice TV EST Březinová Noc s Andersenem EST EST Navrátilová 216

12 Velikonoční jarmark ŘED EST Kraváčková Masáže miminek TV RC Ondrušková Mamkavárna TV RC Všetulová Velikonoční dílny 3. tř. ZŠ SM EST EST Navrátilová DUBEN Velikonoční dílny 5. tř. ZŠ Staré Město EST EST Navrátilová Velikonoční tradice TV EST Březinová Velikonoční hrátky TV TV Březinová 63 Keramická dílna 2 tř. ZŠ Staré Město EST EST Navrátilová Masáže miminek TV RC Všetulová Mamkavárna TV RC Všetulová Šperk pro maminky EST EST Navrátilová Den Země ve Starém Městě ŘED PŘ Kraváčková Den Země v Kunovském lese ŘED PŘ Kraváčková Den Země v Hluku ŘED PŘ 4, Kraváčková 913, Masáže miminek TV RC Všetulová Hraní s miminky TV RC Všetulová DZ v Kunovském lese pro školy ŘED PŘ Kraváčková Den Země pro MŠ REC ŘED PŘ Kraváčková Den Země pro ZŠ REC ŘED PŘ Kraváčková Den Země pro 1 tř. CEV PŘ 2, Hrubošová Zahrada i v truhlíku EST PŘ 1, Navrátilová Den Země v REC ŘED PŘ 6,5 6, Kraváčková Na kole vihohrady ŘED PŘ Kraváčková Mamkavárna TV RC Všetulová Masáže miminek TV RC Ondrušková Jízda zručnosti 5 tř. - kola TV TV Březinová Den Země 3 tř. CEV PŘ Hrubošová Den Země 5 tř. CEV PŘ Hrubošová Keramická dílna - glazování EST EST Navrátilová 225 KVĚTEN Otvírání pastvin na Rochusu ŘED PŘ Kraváčková Exkurze - Hostětín EST PŘ 6,5 6, Navrátilová 188, Hraní s miminky TV RC Všetulová Šperk pro maminky 3tř. EST EST Navrátilová Jízdy zručnosti II. stupeň TV TV 3, Březinová Férová snídaně ŘED PŘ Kraváčková Mamkavárna TV RC Všetulová Jízda zručnosti 1 tř. A. B. + 3.B TV TV Březinová Jízda zručnosti 3.A.C. + 1.C. TV TV Březinová Tvořivá dílna - Korálkový šperk EST EST Hrubošová Dopravní průprava 2.A TV TV Březinová Jízda zručnosti 4.tř tř. TV TV Březinová Narozeniny TV Slovácko ŘED EST Kraváčková 450

13 Hraní s miminky TV RC Všetulová Týden férové kávy ŘED PŘ Kraváčková Jak se nestát závislákem ŘED SPV Kraváčková Jak se nestát závislákem ŘED SPV Kraváčková Burza dětských věcí TV RC Všetulová Mamkavárna TV RC Všetulová Olympiáda MŠ TV TV Březinová Zahrada Moravy ŘED SPV Kraváčková Do práce na kole ŘED PŘ Kraváčková ČERVEN Den dětí 1.tř. - Mach a Šebestová EST EST Navrátilová Hraní s miminky TV RC Všetulová Dětský filmový festival ŘED EST Kraváčková TD - Kachličková mozaika I. EST EST Hrubošová Krajský veletrh v Malenovicích ŘED PŘ Kraváčková Galerie TV EST Březinová Mamkavárna TV RC Všetulová Narozeniny MIC ŘED EST Kraváčková TD - Kachličková mozaika II. EST EST Hrubošová TSTTT ŘED EST 5,5 5, Navrátilová Vyhlášení výsledků Do práce na kole ŘED PŘ 0,5 0, Kraváčková 7, Hraní s miminky TV RC Všetulová Mamkavárna TV RC Všetulová Jak se nestát závislákem Mesit ŘED SPV Kraváčková Jak se nestát závislákem ŘED SPV Kraváčková Jak se nestát závislákem ŘED SPV Kraváčková Těšíme se na prázdniny TV SPV Březinová Jak se nestát závislákem ŘED SPV Kraváčková 640 ČERVENEC Výlet do ZOO Hodonín TV RC Všetulová Pohádkové čtení v knihovně TV RC Všetulová Slovácké léto ŘED TV Kraváčková Otvírání mokřadů v Podolí ŘED PŘ Kraváčková 450 SRPEN Stopovací hra TV RC Všetulová Olympiáda ve Čtyřlístku TV RC Všetulová Prázdninové hraní ve Čtyřlístku TV RC Všetulová 28 celkem

14 Komentář k problematice příležitostné zájmové činnosti : Již tradičně jsme organizovali vánoční a velikonoční dílny pro děti ze základních škol společně s aktivním povídáním o českých i světových tradicích a zvycích. I letos se podařila zrealizovat výtvarná soutěž pro děti, skupiny i dospělé s názvem S VEČERNÍČKEM, který slavil 50. výročí. Do soutěže se zapojilo přes 300 umělců z okolí i vzdálenějších škol (např. Šumperk ) a lze ji tedy hodnotit za velmi úspěšnou. Soutěž i následná vernisáž byla pořádána ve spolupráci s Městskou knihovnou a Informačním centrem ve Starém Městě. V rámci projektu Devatero koření pro šetrnější život bylo uspořádáno 9 akcí, včetně exkurze do Hostětína. Akce byly určeny pro rodiče s dětmi, proto byly brány hravou a praktickou formou. Největší úspěch měly akce o jídle (Plody naší kuchyně, Zdravé mlsání), ekologické domácnosti (uklízení) a exkurze. Během jarních prázdnin jsme přichystali tři zábavné dny výlet do Galaxie Zlín, Miš-maš a turnaj v deskových hrách, o které byl zájem jak ze strany dětí, tak i ze strany rodičů, kteří již cíleně hledali akce na jarní prázdniny na webu Klubka. V rámci spolupráce s dalšími organizacemi a Městem Staré Město jsme se programově zapojili a pořádali akci S Večerníčkem za Mikulášem a Noc s Andersenem. SVČ Klubko je též organizátorem okrskové recitační soutěže. Letos paní učitelky i žáci velmi ocenili přítomnost herce Hoffmanova divadla v porotě, který osobně probral s žáky jejich výkony a poradil jim v dalším přednesu. Úspěšné byly i keramické dílny, o které projevili zájem z MŠ Kostelany nad Moravou i paní učitelky ze ZŠ Staré Město, kdy děti vytvářely dárek pro maminku ke Dni matek. Již druhým rokem jsme pořádali pro děti z prvních tříd Den dětí s Machem a Šebestovou, který měl opět velmi dobrý ohlas. Dalšími pořádanými akcemi byly již tradičně Tvořivé dílny, které jsou určeny pro mládež a dospělé. V letošním roce byly dílny chystané jen jednou za měsíc. Nejnavštěvovanější dílnou byly Adventní věnce, které se stali již tradiční akcí. Účastníci si vyzkoušeli řadu nových technik jako pletení šály rukama bez jehlic, mozaikování, pletení z proutí a vyrábění korálkových a sutaškových ozdob. Na tvořeních vládla příjemná, uvolněná a přátelská atmosféra. Olympiády pro MŠ se opět letos setkaly se zájmem i úspěchem, jak ze strany učitelek, tak ze strany dětí. Podzimního kola se však zúčastnilo méně dětí z důvodu zhoršeného počasí, ale jarní kolo už proběhlo bez problémů a počasí bylo příznivé. Na vystoupeních a přehlídkách nás reprezentovaly především kroužky břišních tanců, moderních tanců, hip hopu, aerobiku, stepu a Klubíčko (maminky s dětmi). Co se týče akcí o prázdninách v průběhu škního roku, hlásí se na ně spíše méně účastníků, i přesto úspěch zaznamenala návštěva nového zařízení pod názvem Experimentárium v Otrokovicích, ZOO v Lešné v zimním období a Velikonoční hrátky (tvoření a soutěže). I letos proběhly dva Zumba maratony, které byly velmi úspěšné, co se týče spokojenosti účastnic, ale mohla by být vyšší návštěvnost. Není jednoduché přesvědčit dospělé k pohybu, delšímu než půl hodiny. V akcích RC bylo stále úspěšné Hraní s miminky, Pohádkové čtení v knihovně, Burzy dětských věcí, a snad nejoblíbenější akcí je Mamkavárna. která by se mohla, podle ohlasů maminek, konat i častěji. Rozšíření činnosti však není možné, protože nemáme vhodné prostory. Dále pak úspěšně pokračovaly masáže miminek, které se stávají stále oblíbenějšími. Akce oddělení CEV Žabka probíhaly na základě poptávky škol, ale také jsme se účastnili velkých akcí i jiných organizací jako je Jablečná slavnost v Hostětíně, vzdělávací akce a kampaně Lísky. Na zakázku od Města Uherské Hradiště jsme organizovali Evropský týden mobility, Na kole do školy a pomáhali jsme na Týdnu o zeleni a Dnech Země v Uh. Hradišti. V letošním roce jsme se zaměřovali i na akce pro Staré Město. Ohlasy na naše akce jsou kladné, je to i potvrzeno navracející se klientelou. Na akcích se také rozvíjí nové kontakty a propagace organizace.

15 3. SPONTÁNNÍ ČINNOST: Celkem účastníků v kategorii rodiče s dětmi a účastníků v kategorii ZŠ. Komentář k problematice spontánní činnosti: Spontánní činnost probíhá pouze v Rodinném centru a to z důvodů malých prostor. Na Rodinném centru mají maminky po skončení kroužku možnost využití herny, kde si mohou se svými dětmi hrát, využít společné hračky, které jsou zaměřené na rozvoj jemné motoriky, poznávání barev, obrázků zvířátek i věcí. Děti si zde postupně zvykají na své vrstevníky a učí se vzájemné toleranci při hrách. Herna je maminkami s dětmi hojně využívána. V letošním roce jsme po druhé otevřeli Klubík. V odpoledních hodinách od 12 do 15 hodin bylo pro žáky převážně 4. a 5. tř. ZŠ otevřeno Rodinné centrum Čtyřlístek, kde pro ně byl připraven volnější zábavný program, popř. jen volná zábava dle nálady. Zde pak mohli trávit svůj volný čas či si jen krátit volnou chvíli čekání na autobus apod. v kolektivu kamarádů. Tato činnost se osvědčila a jsou kladné reakce jak od dětí, tak rodičů. Klubík byl minulý rok zdarma, ale letos již zpoplatněn. Podle nás částkou nikterak vysokou. Zápisné 100,- Kč a každý vstup 5,- Kč, ale i tak proběhl velký úbytek dětí. 4. PRÁZDNINOVÁ ČINNOST Tábory celkem letní krátkodobé zimní dlouhodobé krátkodobé dlouhodobé Počet táborů Počet účastníků Počet osobodní Počet prac. tábora Z toho interních prac Komentář k problematice prázdninové činnosti: Pro velký zájem bylo uspořádáno 11 příměstských táborů. Všechny tábory byly bez problémů a bez vážných zranění. Ohlasy dětí i rodičů byly kladné, nevyskytly se zásadní námitky nebo připomínky. Pobytové tábory jsme i přes malý zájem uskutečnily 2. Počet účastníků je značně ovlivněn kapacitou budov SVČ. PŘÍMĚSTSKÉ: Pod pirátskou vlajkou - Proběhl bez komplikací, úraz byl jeden vyrtnutý kotník při návratu z výletu. Tento tábor provázelo první tři dny deštivé počasí, takže jsme museli změnit program a některé soutěže přesunout nebo úplně zrušit.výlet jsme museli přesunout ze středy na čtvrtek, kdy se počasí už velmi zlepšilo. Hrad Helfštýn a lanové centrum se většině dětí velmi líbily.v soutěžích jsme se snažili co nejvíce přiblížit životu a úkolů námořníků, ale kvůli počasí se nám nepodařily všechny zrealizovat. Součástí programu byla i návštěva makety lodi a majáku ve Starém Městě, a dále pak hledání mapy a pokladu. V závěru tábora byly vyhodnoceny všechny soutěže, vítězové odměněni, ale malou sladkou odměnu si odnesly všechny děti.

16 Sindibád taneční tábor Děti se pod vedením svých vedoucích intenzivně věnovaly břišním tancům a exotické latině a v průběhu tábora nacvičily dvě choreografie. Na výlet se všichni vydali na Smraďavku na ranch Nevada, kde si zajezdili na koních. Dále si vyrobili stojánek na tužky a nazdobili trička malováním fixami na textil. Vzhledem k velmi horkým letním dnům v závěru tábora navštívili koupaliště v Uherském Hradišti. Tábor proběhl bez problémů a bez úrazů. Dobrodružství Indiana Jonese Tábor byl zaměřen na putování a výlety. Děti se nejprve seznámily při hraní seznamovacích her, nakreslily a vyzdobily si trička, a pak už každý den vyrážely na výlety Kovozoo, ze Střílek na Samotu a zpět, ZOO Hodonín, ranch Nevada, koupaliště v Uherském Hradišti. Každý den musely vyluštit křížovky či rébusy, aby se dozvěděly, kam zítra pojedou. Tábor proběhl bez problém a bez úrazů. Street dance Taneční tábor s jednoznačným zaměřením na tanec - v průběhu celého týdne se děti věnovali postupné výuce nové choreografie, kterou pak poslední den předvedly na závěrečném vystoupení rodičům. Na výlet se vydali lodí Panonia po řece Moravě. Jelikož panovaly velmi horké letní dny, dvakrát navštívili koupaliště ve Starém Městě. Každý si také nabatikoval tričko a vyrobil náramek. Tábor byl úspěšný a proběhl bez problémů. Nac Mac Fíglové ( ) Tábor Nac Mac Fíglové byl všestranně zaměřen a byl určen pro zvídavé a hravé děti. Seznámili jsme se s malými podivnými postavičkami ze světa Terryho Pratchetta, naučili jsme se fíglovštinu, vyráběli speciální nápoj zvláštní mazání na ovce. Děti si zdárně ušili vlastní váček na drahokamy a vyrobili pokladničku z PET lahve, kam dávali svoji každodenní poctivou čórku. Po vzoru Fíglů jsme se všichni oděli do modra a vypravili na dobrodružnou výpravu do Amfíku Bukovina v Popovicích. Tam si děti vyzkoušeli střelbu z luku a severské hry pukk, boj s meči a další. Stroj času ( ) Tábor se všeobecným zaměřením. Děti putovaly po zemích světa, v daleké minulosti i budoucnosti. Například navštívili pravěk, Čínu při stavbě čínské zdi a blízkou budoucnost. V průběhu tábora hrály pohybové, míčově i vědomostní hry, navštívily koupaliště a odpočinuly si při musikoterapii. Tábor proběhl bez jakýchkoliv problémů. Výtvarný tábor ( ) Výtvarný tábor byl zaměřen na různé výtvarné techniky. Děti se zde naučily vyrábět z fima různé postavičky, zvířátka, kterými pak zdobily kávové lžičky. Dále se naučily vyrábět mýdlo, marcipán a taky se naučily plést košíčky. Tato práce velmi děti bavila a jejich výtvory košíků, byly moc povedené. Dalším zajímavým úkolem bylo vytvoření loutek různých pohádkových bytostí a zvířátek, s kterými děti hrály divadlo. Zábavné hry byly vedoucími upraveny tak, aby se jich mohla účastnit i dívka se zdravotním omezením (zlomená noha). Tábor proběhl bez jakýchkoliv problémů. Čarodějná škola ( ) Tábor motivovaný čarodějnou školou Harryho Pottera. Děti se za pomocí moudrého klobouku zařadily do čtyř kolejí Nebelvír, Mrzimor, Havraspár a Zmijozel. Tak jako Harry absolvovaly hodiny čar a kouzel, let na koštětích, hledaly bájná zvířata a rostliny.

17 Velkým zážitkem byla pro děti návštěva a vystoupení známého kouzelníka Jiřího Hadaše. V rámci kouzel si zaletěly na koupaliště. Všechno proběhlo v pořádku, nikdo nebyl začarován Letem světem ( ) Tábor Letem světem byl vypsán až dodatečně, proto nebyl plně obsazen. Děti putovaly po světadílech a vyzkoušely a zjistily co je pro danou zemi typické. Mimo to hrály stolní hry, navštívili koupaliště a se zkušenými lektory se naučily bubnovat. Tím, že bylo dětí na táboře málo, působil rodinnou atmosférou. Tábor proběhl naprosto v pořádku. Dobrodružství kouzelné baterky ( ) Všeobecný tábor, na kterém si děti mohly vyzkoušet, jak výtvarnou, tak sportovní činnost. Děti si vytvořily z pet láhve své vlastní zvířátko a to si musely celý tábor hlídat a chránit, aby jim nebylo za pomocí kouzelné baterky ukradeno. Na výlet se jelo do Uherského Ostrohu na zámek, kde jsme navštívily výstavu kostýmů a podzemí zámku. Nejen pohybové hry, ale i hry na motoriku, myšlení a zábavu, to vše si děti vyzkoušely. Velkým úspěchem byla výroba vlastního velkého bublifuku. Poslední den bylo pro děti připraveno slavnostní ukončení s rautem a tombolou, kde každý něco vyhrál. Tábor se zvířátky ( ) Děti i za nepříznivého počasí hráli spoustu her, dělali vlajky a pokřiky týmů, také si mohli přinést i vlastní drobné mazlíčky (křečky, morčata, andulky, hlemýždě, želvy...), o které si sami pečovaly. Také jsme si ušili zvířátka z filcu nebo skládali zvířátkové puzzle. Navštívili jsme vlakem ZOO Hodonín, ktetá měla velký úspěch. Příměstské tábory probíhaly v prostorách SVČ Klubko a RC Čtyřlístek. POBYTOVÉ: LT U koní tábor opět proběhl v krásném prostředí Středolesí. Tábor probíhá v krásném prostředí u penzionu U lípy Středolesí Hranice. Opět proběhl v klidné atmosféře. Děti se na táboře mimo her naučí také starat o koně a porozumět jejich režimu a životu. Žádný úraz nebyl vážného charakteru. LT Návrat velkého mága tábor tentokrát proběhl pro nás v novém prostředí Žítkové v penzionu. Opět bylo celkem málo dětí, ale protože se ozvali vedoucí, kteří by chtěli oživit starší tradici, tak se tábor uskutečnil. Proběhl ve velmi přátelské atmosféře a určitě bychom se opět rádi vrátili. Snažili jsme se, aby děti měly na tábor příjemné vzpomínky a zažily spoustu táborových her, ale i jednu noční stezku a závěrečný boj mágů s papírovým ohňostrojem. Žádný úraz nebyl vážného charakteru a na základně jsme již zamluvili termín na další rok. 5. SOUTĚŽE A PŘEHLÍDKY: A/ Přehlídky pořádané SVČ Staré Město (viz statistika akcí): počet účastníků SVČ SM umístění 1. Vánoční besídka vystoupení tanečních kroužků 2. Karneval 8 vystoupení tanečních kroužků 3. Vernisáž výtvarné soutěže 2 4. Galerie závěrečná přehlídka činnosti kroužků Celkem: 216

18 B/ Soutěže vyhlášené nebo spoluvyhlášené MŠMT, pořádané SVČ (viz statistika akcí): počet kol účastníků 1. Recitační soutěž okresní kolo Dopravní soutěž mladých cyklistů základní kolo 5.tř. + II.st. ZŠ + testy 3. Dopravní soutěž mladých cyklistů - okresní kolo Olympiáda MŠ Olympiáda MŠ výtvarná soutěž S VEČERNÍČKEM Celkem: C/ Účast na akcích a v soutěžích a umístění kroužků SVČ (viz statistika akcí): název počet účastníků ze SVČ umístění 1. Semifinále Děti fitness - jednotlivci 3 bez umístění 3. Vánoční zpívání 10 vystoupení hudebních kroužků 4. Taneční závěrečná 5 vystoupení tanečních kroužků 5. Ples SRPŠ - Zlechov 6 vystoupení tanečních kroužků 6. Ples SRPŠ - Buchlovice 3 vystoupení tanečního kroužku 8. Tancer cup - taneční soutěž - Zlín místo 9. Tanec a pohyb bez hranic Uh. Brod x 2. místo 10. Soutěž Děti fitness - skup. choreog. 14 pokročilí 2. místo, postup do finále Praha Začátečníci bez postupu 11. O valašský klobůk Val. Meziříčí 6 1. místo 12. Velikonoční jarmark vystoupení tanečních kroužků 14. Vystoupení na Den matek - St. Město 4 přehlídka kroužků SM 15. Finále Děti fitness - skupiny, Praha 6 2. místo 16. Zahrada Moravy 66 vystoupení tanečních kroužků 18. Narozeniny MIC UH 11 vystoupení tanečních kroužků Celkem: 201 Komentář: Výtvarná soutěž S VEČERNÍČKEM byla vyhlášena ve spolupráci s Městskou knihovnou a Informačním centrem ve Starém Městě. Do soutěže bylo zařazeno 326 výtvarných děl od jednotlivých dětí, kolektivů i dospělých ze Starého Města, Uherského Hradiště, Kunovic, Traplic i širokého okolí (Zborovice, Šumperk, Dolní Němčí). Nejzdařilejší práce byly oceněny na vernisáži. Soutěž byla velmi úspěšná a pochválena vedením města Staré Město. SVČ Klubko pořádalo okrskové kolo recitační soutěže pro žáky základních škol od 1. třídy (letos poprvé) po 9. třídu. Velkým přínosem pro soutěž byla účast herce Hoffmanova divadla Radima Černocha, který soutěžícím poskytl hodnocení jejich výkonu a rady pro další vystupování. Vánoční besídky a Vánočního zpívání, pořádané městem Staré Město, se účastnily hudební kroužky Folková kytara pokročilí a Flétnička. Vernisáž výtvarné soutěže S VEČERNÍČKEM zahájily dívky z kroužku pokročilejších Flétniček melodiemi z večerníčkových pohádek. Soutěží a přehlídek se zúčastnily jen taneční kroužky, kromě Galerie a Vánoční besídky, Velikonočního jarmarku a zahrady Moravy, kde vystupují i hudební kroužky. Z tanečních kroužků soutěžily jen kroužky Street dance, protože v ostatních kroužcích není dostatečná základna členů, které by bylo možné poslat na soutěže. K největším úspěchům patří 1. místo ve Valašských Kloboucích a dále pak v Otrokovicích (Groups Děti fitness...), kde jeden tým postoupil do finále v Praze (skupinové

19 choreografie). Tentokrát byla naše taneční kategorie načasována tak, že jsme se s děvčaty stihly vrátit ještě týž den z Prahy domů a nemusely jsme tam nocovat. Tým získal krásné 2. místo ve své kategorii. Letos jsme se také velmi často prezentovali na vystoupení v rámci různých akcí. Někdy nám však akci velmi komplikoval nezodpovědný přístup rodičů, kteří nebyli schopni omluvit své děti, a pak vznikaly trapné situace, kdy jsme se museli před diváky omlouvat, že vystoupení se nekoná z důvodu neomluvené nepřítomnosti tanečnic. I v příštím roce budou na soutěže jezdit jen pokročilí z důvodu vysoké úrovně soutěží, kde rekreačně tančící nemají šanci uspět. Na závěrečné Galerii se kromě výše zmíněných připojily i kroužek začátečníků Folkové kytary, Letecký modelář a Country tance (dospělí). Své výrobky představily kroužky: Keramika, Letecký modelář a Tvořivé dílny. V letošním roce odloučené pracoviště CEV Žabka spolupracovalo na výtvarných soutěžích v rámci Evropského týdne mobility, Týdnu o zeleni ve spolupráci s PC TRNKOU při DDM Uherské Hradiště. Soutěží se pravidelně zúčastňují děti z MŠ a ZŠ Uherskohradišťska. Opět proběhlo okrskové kolo recitační soutěže, která má již bohatou tradici a jsme rádi, že tato soutěž stále probíhá a podporuje, tak u dětí jazykový cit a lásku k českému jazyku. Jako každý rok se žáci ZŠ Staré Město zúčastnili dopravní soutěže mladých cyklistů. 6 nejlepších se potom účastnilo okresního kola v Uherském Brodu. Okresní kolo proběhlo bez problémů, největší mezery ve znalostech měli žáci ve zdravovědě. V této oblasti by se mělo věnovat více pozornosti přípravě, protože znalosti z vyučování jsou malé. 6. SOUSTŘEDĚNÍ KROUŽKŮ SVČ (viz statistika akcí): datum pro koho počet dětí počet organizátorů Street dance začátečníci Street dance pokročilí Street dance pokročilí 5 2 Celkem: 23 Komentář: Soustředění se konala z důvodu nácviku, důkladného procvičení a upřesnění choreografií před soutěžemi. 7. VÝUKOVÉ PROGRAMY A METODICKÉ SEMINÁŘE (viz statistika akcí) Cílem výukových programů v místnosti i v terénu je seznámit děti se základními zákonitostmi a vztahy v přírodě, s problematikou životního prostředí a trvale udržitelným životem formou besed, her a diskusí a doplnit a rozšířit tak učivo. Výukové programy EVVO ve školním roce 2014/2015: Měsíc Počet škol Počet tříd Počet Počet Počet osobohod programů účastníků hodin ZÁŘÍ ,5 66 ŘÍJEN LISTOPAD PROSINEC ,5 33 LEDEN ÚNOR BŘEZEN ,5 327,5

20 DUBEN ,5 KVĚTEN ČERVEN ,5 287 CELKEM bez pedagogů Dat. Akce odd. S+ N hodi n celke m MŠ ZŠ + SŠ VO Š ostatn í org. zodpov. ZÁŘÍ VP Třídění odpadu CEV 1, Kraváčková 28, VP Třídění odpadu CEV 1, Kraváčková VP Zvířátka v lese CEV 1, Kraváčková 16,5 ŘÍJEN VP Naučná stezka Kunovský les CEV Kraváčková VP Mraveneček CEV 1, Kraváčková VP Život na vesnici I. CEV 1, Kraváčková Dům - země plná překvapení CEV 1, Varmužová 28, VP Podzim CEV 1, Hrubošová 22, VP Bylinky CEV 1, Hrubošová VP Bylinky CEV 1, Hrubošová VP Strom a jeho duše CEV 1, Hrubošová VP Podzim CEV 1, Kraváčková VP Strom a jeho duše CEV 1, Hrubošová 25, VP Strom a jeho duše CEV 1, Hrubošová 19, VP Křížem krážem českým státem CEV 1, Kraváčková 25, VP Křížem krážem českým státem CEV 1, Kraváčková 19, VP Les, co o něm víme a nevíme CEV 1, Kraváčková 22, VP Strom a jeho duše CEV 1, Varmužová VP Naučná stezka Kunovský les CEV Varmužová 40 LISTOPAD VP Strom a jeho duše CEV 1, Hrubošová 22, VP Co je zdravé CEV 1, Kraváčková 18 VP Les, co o něm víme a nevíme CEV 1, Kraváčková VP Zvířátka v lese CEV 1, Varmužová 28, VP Bylinky CEV 1, Hrubošová 28, VP Strom a jeho duše CEV 1, Varmužová 19, VP Křížem krážem českým státem CEV 1, Varmužová VP Život na vesnici II. CEV 1, Varmužová VP Les, co o něm víme a nevíme CEV 1, Kraváčková 16, VP Les, co o něm víme a nevíme CEV 1, Kraváčková 30 osho d

21 VP Les, co o něm víme a nevíme CEV 1, Kraváčková VP Co je zdravé CEV 1, Varmužová VP Co je zdravé CEV 1, Varmužová VP Život na vesnici 2 CEV 1, Varmužová VP Ochrana velkých šelem CEV 1, Kraváčková 55, VP Křížem krážem českým. státem CEV 1, Kraváčková 43,5 PROSINEC VP Křížem krážem českým státem CEV 1, Varmužová 33 LEDEN VP Život na vesnici 1 CEV 1, Varmužová VP Bylinky CEV Varmužová VP Bylinky CEV Varmužová VP Co je zdravé CEV 1, Varmužová VP Zima CEV 1, Varmužová VP Zima CEV 1, Varmužová VP Život na vesnici 2 CEV 1, Varmužová VP Život na vesnici 1 CEV 1, Varmužová VP Chléb CEV 1, Varmužová 40, VP Nakupuj ekologicky CEV 1, Varmužová 34,5 ÚNOR VP Křížem krážem českým státem CEV 1, Varmužová 40, Les, co o něm víme a nevíme CEV 1, Varmužová 28, Není odpad jako odpad CEV Varmužová VP Co je zdravé CEV 1, Varmužová 19, VP Co je zdravé CEV 1, Varmužová VP Co je zdravé CEV 1, Varmužová 34, VP Co je zdravé CEV 1, Varmužová 39 BŘEZEN VP Mraveneček CEV 1, Varmužová VP Mraveneček CEV 1, Varmužová VP Mraveneček CEV 1, Varmužová 31,5 VP Les, co o něm víme a nevíme CEV 1, Varmužová 25, VP Co je zdravé CEV 1, Varmužová VP Co je zdravé CEV 1, Varmužová 34, VP Jaro CEV 1, Varmužová VP Chléb CEV Varmužová VP Jaro CEV Varmužová VP Jaro CEV Varmužová 10

22 VP Jaro CEV Varmužová 13 VP Chléb - od semínka po svačinu CEV Varmužová 26 DUBEN VP Mraveneček CEV 1, Varmužová VP Mraveneček CEV Varmužová VP Mraveneček CEV Varmužová VP Mraveneček CEV Varmužová VP Ochrana velkých šelem CEV 1, Kraváčková VP Ochrana velkých šelem CEV 1, Kraváčková 31, VP Bylinky CEV 1, Varmužová 19, VP Bylinky CEV 1, Varmužová VP Bylinky CEV 1, Varmužová VP Mraveneček CEV 1, Varmužová 22, VP Mraveneček CEV 1, Varmužová VP Bylinky CEV 1, Varmužová VP Dům, země plná překvapení CEV 1, Varmužová 27 KVĚTEN VP Poznávejme přírodu smysly a hrou CEV Varmužová VP Strom a jeho duše CEV 1, Varmužová VP Co je zdravé CEV 1, Varmužová VP Strom a jeho duše CEV 1, Varmužová VP Strom a jeho duše CEV 1, Varmužová VP Strom a jeho duše CEV 1, Varmužová 76, VP Strom a jeho duše CEV 1, Varmužová 31, VP Chléb CEV Varmužová VP Chléb CEV Varmužová VP Poznávejme přírodu smysly a hrou CEV Varmužová VP Bylinky CEV 1, Varmužová 28, VP Strom a jeho duše CEV 1, Varmužová 28,5 ČERVEN VP Rybník CEV 1, Varmužová 16, Krajina kolem Velehradu CEV 1, Kraváčková 40,5 VP Poznávejme přírodu smysly a hrou CEV Varmužová VP Léto CEV Varmužová VP Léto CEV 1, Varmužová 31,5 VP Naučná stezka Kunovský les CEV 1, Kraváčková VP Rybník CEV 1, Varmužová VP Rybník CEV 1, Varmužová 31,5

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Středisko volného času KLUBKO Staré Město, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro školní rok 2014-2015 říjen 2014 Předkládá: Mgr. Monika Havlásková ředitelka SVČ Klubko St. Město Cíl a obsah

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Středisko volného času KLUBKO Staré Město, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro školní rok 2015-2016 listopad 2015 Předkládá: Bc. Petra zastupující ředitelka St. Město Cíl a obsah zájmového

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2013 2014 platný od 1. 9. 2013 zpracovala Bc. Eliška Ziková 1. Pravidelná zájmová činnost Při DDM bude letos pracovat

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ STŘEDISKA VOLNÉHO ČASU KLUBKO STARÉ MĚSTO ZA ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 Charakteristika školského zařízení: Školské zařízení: Středisko volného času Klubko Staré

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2017 2018 zpracovala Bc. Eliška Ziková I. Identifikační údaje Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ ZA ŠKOLNÍ ROK 2016-2017 Charakteristika školského zařízení: Školské zařízení: Středisko volného času Klubko Staré Město, příspěvková organizace U Školky 1409,

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016

Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Přehled akcí ve školním roce 2015/2016 Září 1. 9. Zahájení školního roku 2015/2016 v tělocvičně školy 3. 9. Schůzka s rodiči v MŠ 4. 9. Návštěva farmy u Struhů - MŠ 18. 9. Fotografování tříd 20. 27. 9.

Více

Dům dětí a mládeže Zastávka, příspěvková organizace

Dům dětí a mládeže Zastávka, příspěvková organizace Dům dětí a mládeže Zastávka, příspěvková organizace Informace o činnosti DDM za školní rok 2017/2018 KONTROLY A SPRÁVNÍ ŘÍZENÍ Výkon státní správy V tomto školním roce neproběhlo žádné rozhodnutí na základě

Více

Výroční zpráva DDM školní rok 2014/2015

Výroční zpráva DDM školní rok 2014/2015 Dům dětí a mládeže Uherský Ostroh, příspěvková organizace, Nám. Sv. Ondřeje 47, 687 24 Uherský Ostroh tel.: 572 591 123, mob.: 602 732 734 e-mail: reditelka@ddmpastelka.cz, www.ddmpastelka.cz Výroční zpráva

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLSKÉHO ZAŘÍZENÍ ZA ŠKOLNÍ ROK 2017-2018 Charakteristika školského zařízení: Školské zařízení: Středisko volného času Klubko Staré Město, příspěvková organizace U Školky 1409,

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

Výroční zpráva DDM školní rok 2015/2016

Výroční zpráva DDM školní rok 2015/2016 Dům dětí a mládeže Uherský Ostroh, příspěvková organizace, Nám. Sv. Ondřeje 47, 687 24 Uherský Ostroh tel.: 572 591 123, mob.: 602 732 734 e-mail: reditelka@ddmpastelka.cz, www.ddmpastelka.cz Výroční zpráva

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025

ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2007/2008 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT

EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT EVROPSKÝ TÝDEN MOBILITY A EVROPSKÝ DEN BEZ AUT 2012 Statutární město Karlovy Vary Statutární město Karlovy Vary se v letošním roce již tradičně zapojilo do kampaní Evropský týden mobility a Evropský den

Více

11. Vybíjená (Preventan Cup)

11. Vybíjená (Preventan Cup) Příloha č. 1 b PŘEHLED SOUTĚŽÍ A AKCÍ 2013-14 (soutěže doporučené MŠMT ČR + ostatní) termín název soutěže určeno pro místo konání zodpovědný pracovník září 31.8.-1. Vesele do nového školního roku veřejnost

Více

ROČNÍ PLÁN ŠD

ROČNÍ PLÁN ŠD ROČNÍ PLÁN ŠD 2018 2019 Vychovatelky: 1. oddělení A4 Bartlová Jana vedoucí vychovatelka 2. oddělení A3 Kratochvílová Jana 3. oddělení A7 Lhotáková Petra 4. oddělení A 10 Janoušová Jana 5. oddělení A5 Bc.

Více

Hlavním posláním středisek je zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež a pro širokou veřejnost v daném místě. Střediska nabízejí:

Hlavním posláním středisek je zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež a pro širokou veřejnost v daném místě. Střediska nabízejí: Střediska volného času v ČR aktuálně Společně se školními družinami a školními kluby je řadíme mezi školská zařízení pro zájmové vzdělávání. Střediska volného času jsou tohoto typu: domy dětí a mládeže

Více

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem

Celoroční projekt MRAVENCI. Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Letos se inspirujeme mravenci a jiným hmyzem Celoroční projekt MRAVENCI Učíme se, kreslíme: Celoroční projekt MRAVENCI Pozorujeme: Celoroční projekt MRAVENCI Stavíme, stříháme,

Více

Program školního roku 2014 2015

Program školního roku 2014 2015 Program školního roku 2014 2015 SOUTĚŽE A PROJEKTY : Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního významu Školní pěvecká soutěž

Více

Program školního roku

Program školního roku Program školního roku SOUTĚŽE A PROJEKTY : 2015 2016 Projekt Čtení pomáhá Prohlubování projektu etické výchovy do výuky Nadační fond Dětský čin roku Výtvarné soutěže okresního, krajského i celostátního

Více

Výroční zpráva DDM školní rok 2012/2013

Výroční zpráva DDM školní rok 2012/2013 Výroční zpráva DDM školní rok 2012/2013 1 I. Charakteristika školského zařízení Dům dětí a mládeže, Purkyňova 494, příspěvková organizace 686 06 Uh. Hradiště, odloučené pracoviště Přírodovědné centrum

Více

Výroční zpráva za školní rok 2013/2014. Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21

Výroční zpráva za školní rok 2013/2014. Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 Výroční zpráva za školní rok 2013/2014 Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 Mateřské školy Údaje o mateřské škole za školní rok 2013/2014 Část I. Základní charakteristika mateřské

Více

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017 Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017. podpis a razítko ředitelky školy 1 Cíle ročního plánu EVVO

Více

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 Salesiánský dům dětí a mládeže Klub SHM Ostrava-Zábřeh Volgogradská 2, 700 30 Ostrava - Zábřeh telefon: 596 751 697 Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 VOLNÁ ORATOŘ ( OTEVŘENÝ KLUB) Hry všeho druhu,

Více

Dům dětí a mládeže ASTRA Zlín, příspěvková organizace, je školské zařízení pro zájmové vzdělávání. Činnost realizuje v době mimo vyučování, ve

Dům dětí a mládeže ASTRA Zlín, příspěvková organizace, je školské zařízení pro zájmové vzdělávání. Činnost realizuje v době mimo vyučování, ve 1 Dům dětí a mládeže ASTRA Zlín, příspěvková organizace, je školské zařízení pro zájmové vzdělávání. Činnost realizuje v době mimo vyučování, ve volných dnech, v době svátků a prázdnin. Naším cílem je,

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 112 103/99-11126 Signatura: ak1ls202 Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava Okresní pracoviště Havlíčkův Brod INSPEKČNÍ ZPRÁVA Zařízení: Junior - dům dětí a mládeže,

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

DDM hl. m. Prahy - ICM název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / V Praze dne Předkládá: Mgr.

DDM hl. m. Prahy - ICM název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / V Praze dne Předkládá: Mgr. DDM hl. m. Prahy - ICM název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2013 / 2014 V Praze dne 29.8.2014 Předkládá: Mgr. Richard Vaculka DDM hl. m. Prahy - ICM HODNOTÍCÍ ZPRÁVA 2013 / 2014 PŘEHLED ZÁJMOVÝCH

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2009/2010 Základní škola a mateřská škola obce Zbyslavice, příspěvková organizace Hlavní 103, 742 83 Zbyslavice tel.: 558 955 722, IČO: 70 98 13 96 www.zszbyslavice.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM

Více

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007

Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZŠ JENEČ školní rok 2006-2007 Výroční zpráva ZŠ Jeneč za školní rok 2006/2007 1. Základní údaje: Název: Základní škola a Mateřská škola Jeneč, okres Praha západ Sídlo: Jeneč, Lidická 265,

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Břežánek Obsah : 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

Výroční zpráva DDM školní rok 2014/2015

Výroční zpráva DDM školní rok 2014/2015 Výroční zpráva DDM školní rok 2014/2015 1 I. Charakteristika školského zařízení Dům dětí a mládeže, Purkyňova 494, příspěvková organizace 686 06 Uh. Hradiště, odloučené pracoviště Přírodovědné centrum

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Výroční zpráva DDM školní rok 2011/2012

Výroční zpráva DDM školní rok 2011/2012 Výroční zpráva DDM školní rok 2011/2012 1 I. Charakteristika školského zařízení Dům dětí a mládeže, Purkyňova 494, příspěvková organizace 686 06 Uh. Hradiště, odloučené pracoviště Přírodovědné centrum

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Organizace školního roku 2015-2016

Organizace školního roku 2015-2016 Organizace školního roku 2015-2016 1) Organizace školního roku 2) Aktivity při ZŠ 3) Termíny nejdůležitějších akcí 4) Začátek vyučování a časové rozvržení vyučovacích hodin 5) Termíny třídnických hodin

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka

Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka Plán výchovy a péče Dětská skupina Janinka,, SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Janinka 1 Obsah: 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Základní škola a mateřská škola, Pardubice Pardubičky, Kyjevská 25 IČO 60159146 IZO 060159146 Bankovní spojení 9701323524/0600 Tel. 466650783 Identifikátor RED-IZO 600096378 Email: jaroslav.karcol@kyjevska.pardubice.indos.cz

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

DDM hl. m. Prahy - Jezdecké středisko Zmrzlík název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / 2014

DDM hl. m. Prahy - Jezdecké středisko Zmrzlík název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA. za školní rok 2013 / 2014 DDM hl. m. Prahy - Jezdecké středisko Zmrzlík název organizace HODNOTÍCÍ ZPRÁVA za školní rok 2013 / 2014 V Praze dne 28.9.2014 Předkládá: Helena Dubová PŘEHLED ZÁJMOVÝCH ÚTVARŮ zaměření ZÚ členů sportovní

Více

1. Činnost ANA za rok 2010

1. Činnost ANA za rok 2010 1. Činnost ANA za rok 2010 Dny otevřených dveří (11.-13.2.) Herní víkendový pobyt Věšín I (11.-13.6.) Herní víkendový pobyt Věšín II (24.-28.9.) Prázdninový pobyt v Peci pod Sněžkou (4.-11.7.) Víkendový

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Výroční zpráva DDM školní rok 2012/2013

Výroční zpráva DDM školní rok 2012/2013 Dům dětí a mládeže Uherský Ostroh, příspěvková organizace, Nám. Sv. Ondřeje 47, 687 24 Uherský Ostroh tel.: 572 591 123, mob.: 602 732 734 e-mail: reditelka@ddmpastelka.cz, www.ddmpastelka.cz Výroční zpráva

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA

Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Tematický plán školní družiny 2018/2019 II. oddělení POZNÁVÁME ZVÍŘATA Děti budou společně během celého školního roku poznávat zvířata z různých koutů světa. Výsledkem bude poznání společně vyrobená malá

Více

Příměšťák "Jaro v Majáku"

Příměšťák Jaro v Majáku Příměšťák "Jaro v Majáku" První tři dny jarních prázdnin proběhl v pobočce Maják příměstský tábor. Jaro v Majáku - tak se jmenoval letošní příměstský jarní tábor konaný na pobočce Maják. V průběhu tábora

Více

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8,

Plán práce školy na školní rok 2016/ Měsíční plány Září v 16,00 hod Říjen v 8, Plán práce školy na školní rok 2016/2017 1. Měsíční plány Září 8. 9. v 16,00 hod. schůzka s rodiči ( seznámení s plány, organizací školního roku, informace ke změnám plateb) 26. 9. - Focení prvňáčků 23.

Více

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017

PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 PLÁN ŠKOLNÍHO KLUBU PRO ŠKOLNÍ ROK 2016 /2017 Ve školním roce bude školní klub plnit úkoly vyplývající z ŠVP. V průběhu celého školního roku budeme dbát na bezpečnosti děti při všech činnostech. Budeme

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ

MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ Základní údaje o zařízení: - název: Mateřská škola Poteč, příspěvková organizace - adresa: Mateřská škola Poteč, Poteč č.12, 766 01 Valašské klobouky - IČO: 71005641 - telefon: 577321702

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017

Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 Plán činnosti školy na školní rok 2016 / 2017 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

školní rok 2006/2007

školní rok 2006/2007 ZÁKLADNÍ ŠKOLA KRUCEMBURK Školní 440, 582 66 Krucemburk, IČ:71004025 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY školní rok 2006/2007 Charakteristika školy: Základní škola Krucemburk je plně organizovanou školou s

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2017/18

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2017/18 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2017/18 Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou

Tematický plán. Putování s Machem a Šebestovou Dodatek k ŠVP Tematický plán Putování s Machem a Šebestovou ZÁŘÍ Naše družina Představujeme si Macha a Šebestovou Cíl: Děti zdokonalily vzájemnou komunikaci a vyjadřovací schopnosti. seznámení s řádem,

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05

Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 Dům dětí a mládeže Osek Dolnonádražní 269, OSEK, 417 05 IČO: 70825645 tel.č.: 417837205, 417 579 713 email: ddmosek@volny.cz webové stránky: www.ddmosek.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 Lenka

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: skola@zstrmice.cz Webové stránky: www.zstrmice.cz CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola v Trmicích byla postavena

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016

Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 Plán činnosti školy na školní rok 2015 / 2016 1. Výchovně vzdělávací oblast : 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Mateřské centrum slaví 2 roky

Mateřské centrum slaví 2 roky Mateřské centrum slaví 2 roky ohlédnutí za loňským rokem Mateřské centrum svou činností a programem zaměřeným na ty nejmenší rozvíjí a podporuje jejich psychomotorický vývoj řečové dovednosti jemnou motoriku

Více

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Roční plán EVVO ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Školní rok: 2014-2015 Cílové zaměření plánu environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) Poskytovat potřebné znalosti a dovednosti, které žákům umožní

Více

ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY

ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY ZŠ a MŠ Vacov, Miřetice 38, Vacov, 384 86 2015/2016 Obsah: 1. Charakteristika školy... 3 2. Charakteristika EVVO... 4 3. Akce EVVO ve školním

Více

Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za období až

Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za období až Výroční zpráva společnosti Kroužky o.p.s. za období 1.8. 2015 až 31. 7. 2016 Obsah 1. Základní data společnosti 2. Přehled činností vykonávaných v hospodářském a školním roce roce s uvedením vztahu k účelu

Více

Plán práce školy na školní rok 2017/2018

Plán práce školy na školní rok 2017/2018 Plán práce školy na školní rok 2017/2018 1. Me sı c nı pla ny Září 6.9. 15,30 hod. schůzka s rodiči (seznámení s plány, organizací školního roku, informace k platbám) 14.9. Štafetový běh Emila Zátopka

Více

Zahajovací schůzky s rodiči - HP ALFA Pokud je zahajovací schůzka v rámci první hodiny, prosíme, aby s sebou děti měly přezůvky!

Zahajovací schůzky s rodiči - HP ALFA Pokud je zahajovací schůzka v rámci první hodiny, prosíme, aby s sebou děti měly přezůvky! Zahajovací schůzky s rodiči - HP ALFA Pokud je zahajovací schůzka v rámci první hodiny, prosíme, aby s sebou děti měly přezůvky! Název kroužku Den Čas ZS/výuka místo poznámka Aerobik - mladší 3.10. 16:00

Více

ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA POD JEŠTĚDEM, LIBEREC, U ŠKOLKY 67, příspěvková organizace 460 08 Liberec 19, U Školky 67, tel.č.482 771 067, e-mail: ms32.lbc@volny.cz, www.mspodjestedem.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA o ČINNOSTI ŠKOLY

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2016 7 Dům dětí a mládeže Nová Role, příspěvková organizace Adresa: Chodovská 236, 362

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA DOMEČEK SPÁLENÉ POŘÍČÍ 2012/2013 1 HODNOTÍCÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 v DDM Spálené Poříčí v letošním školním roce pokračovala činnost Domečku ve Spáleném Poříčí a připravili jsme

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Třídní vzdělávací program školní rok 2012/2013

Třídní vzdělávací program školní rok 2012/2013 Oranžová třída Třídní vzdělávací program školní rok 2012/2013 Název třídy: ORANŽOVÁ Třídní učitelky: Hana Mičková, Kateřina Krausová Analýza skupiny: Počet dětí: 25 Věkové složení dětí: 3 6 let Specifika

Více

Základní a Mateřská škola Kladno, Pod Kuklíkem Odloučené pracoviště. Mateřská škola Kladno Motyčín ROČNÍ PLÁN. Pro školní rok 2018/2019

Základní a Mateřská škola Kladno, Pod Kuklíkem Odloučené pracoviště. Mateřská škola Kladno Motyčín ROČNÍ PLÁN. Pro školní rok 2018/2019 Základní a Mateřská škola Kladno, Pod Kuklíkem 1711 Odloučené pracoviště Mateřská škola Kladno Motyčín ROČNÍ PLÁN Pro školní rok 2018/2019 Příloha školního vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání

Více

Základní škola U Lesa 713, Karviná Ráj www.ulesakarvina.cz. leden 2009

Základní škola U Lesa 713, Karviná Ráj www.ulesakarvina.cz. leden 2009 Základní škola U Lesa 713, Karviná Ráj www.ulesakarvina.cz leden 2009 výuka podle Školního vzdělávacího programu, který umožňuje všestranný rozvoj žákovy osobnosti a respektuje jeho individualitu vytváření

Více

Údaje o mateřské škole za školní rok 2009/2010

Údaje o mateřské škole za školní rok 2009/2010 Mateřská škola P O H Á D K A Brno, Běloruská 4 Údaje o mateřské škole za školní rok 2009/2010 Základní charakteristika mateřské školy Část I. a/ Název školy: Mateřská škola Pohádka, Brno, Běloruská 4,

Více

Poznámky ke školnímu učebnímu plánu

Poznámky ke školnímu učebnímu plánu Poznámky ke školnímu učebnímu plánu Školní učební plán je koncipován tak, aby dodržoval rámcový učební plán a zároveň naplňoval profilaci školy, její cíle a úkoly. Naše škola je zaměřením sportovní, ale

Více

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012.

Výroční zpráva. Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Výroční zpráva Projednána a schválena na pedagogické radě dne 2.10.2012. Předána na MÚ Aš OŠKS dne 10.10.2012 Struktura výroční zprávy školy A. Základní údaje o škole str.2 B. Přehled oborů vzdělání str.

Více

Výsledky výchovy a vzdělání

Výsledky výchovy a vzdělání MATEŘSKÉ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠK. ROCE 2009/2010 Základní charakteristika mateřské školy a) Základní škola a mateřská škola Bzenec Odloučené pracoviště MŠ I Bzenec, Olšovská 1299 b)

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy 2006/2007

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy 2006/2007 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy 2006/2007 Část I. Základní charakteristika mateřské školy a/ Název školy: Mateřská škola Brno, Vinařská 4, příspěvková organizace b/ Zřizovatel školy: ÚMČ města

Více

1. HISTORIE. 1978-1989 Okresní dům pionýrů a mládeže. 1989-1994 Dům dětí a mládeže. 1994 - Dům dětí a mládeže Kamarád

1. HISTORIE. 1978-1989 Okresní dům pionýrů a mládeže. 1989-1994 Dům dětí a mládeže. 1994 - Dům dětí a mládeže Kamarád P R E Z E N T A C E OBSAH 1. Historie 2. Současnost 3. Náhled na jednotlivá pracoviště 4. Hlavní náplň činnosti DDM a) pravidelná činnost b) příležitostná činnosti c) spontánní činnost d) metodická činnost

Více

Hodnotící celoroční zpráva. ve školním roce 2009-2010

Hodnotící celoroční zpráva. ve školním roce 2009-2010 Dům dětí a mládeže Rokycany, Čechova 1155 Rokycany 337 01 Hodnotící celoroční zpráva ve školním roce 2009-2010 Dům dětí a mládeže Rokycany,Čechova 1155 Rokycany 337 01 Tel., fax.: 371 722 618 e.mail: ddmrokycany@seznam.cz

Více

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Výroční zpráva 2013 Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Krátce z historie Kulturní centrum Čtyřlístek fungující jako občanské sdružení bylo založeno na sklonku roku

Více

CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2013 2014. Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace

CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2013 2014. Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 Zpracovala : Milena Tichá Ředitelka DDM Identifikace : Název : Dům dětí a mládeže Nová

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2014/15

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2014/15 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2014/15 l Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

Závěrečné zhodnocení

Závěrečné zhodnocení 1. Čtyři pilíře rozvoje vzdělávání Závěrečné zhodnocení Ve školním roce 2017/2018 se škola opět výrazně posunula dopředu v řadě oblastí její činnosti. K základním prioritám školy patří nadále čtyři pilíře

Více

Středisko: Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy Příloha č. 1. Pravidelná činnost. Výtvarné pro dospělé 5 celkem 93

Středisko: Stanice přírodovědců DDM hl. m. Prahy Příloha č. 1. Pravidelná činnost. Výtvarné pro dospělé 5 celkem 93 Středisko: Stanice přírodovědců hl. m. Prahy Příloha č. 1 Pravidelná činnost zaměření plánovaný počet ZÚ Hudební 0 Výtvarné apod. (aranžování, ateliér) 2 Technické obory (Šikula) 1 Přírodověda (chemie,

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 4. ročník září říjen a. Pč - Výzdoba ŠD podzimní zdobení družiny b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin, malba c. Hv - Písně od táborového ohně 2. Literární - Četba

Více

Hodnotící zpráva. Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy

Hodnotící zpráva. Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy Hodnotící zpráva Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy Projekt Podpora a zkvalitnění nadstandardních aktivit školy podpořený Městem Rakovník byl zaměřen na podporu a zkvalitnění nadstandardních

Více