Návrh jedné části souhrnu pravidel Fór Alternativ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návrh jedné části souhrnu pravidel Fór Alternativ"

Transkript

1 Návrh jedné části souhrnu pravidel Fór Alternativ Členem FA: Členem Fóra Aternativ a to jedině regionálních se může stát každý člověk, který překročí hranici 18 let a je občan České republiky, nebo cizinec a to způsobem, že buď bude v kontaktu s někým z Fór Alternativ písemnou formou, nebo se dostaví osobně na některá ze setkání Fór Altrenativ a zapíše se do knihy návštěv jako host a připíše, že je žadatel o členství. Pokud to bude písemnou formou, nejlépe ovou, pak dostane od člena Fór Altrenativ obratem seznam občanských sdružení a iniciativ a dalších spolků a subjektů FA, které jsou ve Fórech Alternativ již členské a na každou z nich bude odkaz buď na jejich webové stránky, nebo na někoho, kdo je pověřen sbíráním osob a rozšiřováním materiálů o tomto o.s., iniciat. A dalších spolků a subjektů FA Pokud to bude přímou formou na vlastním setkání FA, pak se najde ochotný člověk na setkání Fór Alternativ, který zhruba popíše jaké jsou ve Fórech Alternativ spolky, sdružení, iniciativy a další apod.a subjekty FA a odkáže zájemce na nějakou pověřenou osobu, která si vymění ový kontakt se zájemcem a proces je dále prakticky stejný, ovšem zde je možné rozšiřovat i písemné vytištěné materiály a vidět členské subjekty FA při práci a mluvit s jejich členy a tak osobní kontakt je asi nejlepší. Zájemce může na Fóra Alternativ chodit opakovaně, než se rozhodne se stát členem, avšak jen pokud víme, že je skutečně vážným zájemcem. Může se tak účastnit i porad skupin a zjišťovat jak se pracuje, může vyslovit i názor a mít poradní hlas, ne však při první návštěvě Fóra Alternativ, ale až při druhé, při první platí, že může vyslovit názor a vyjádřit se k probíranému i k diskuzi.

2 Členem Fóra Alternativ se může stát jednotlivý člověk také způsobem, že si založí vlastní občanské sdružení, iniciativu, stranu, firmu, obecně prospěšnou společnost, družstvo, nebo jiný spolek a to buď někde mimo, nebo přímo s některými zájemci o členství na setkání Fór Alternativ. Členem Fór Alternativ se může stát kterákoliv existující organizace, jako občanské sdružení, iniciativu, stranu, firmu, obecně prospěšnou společnost, družstvo, či jiný spolek. Členem Fóra Atlernativ se může stát i jednotlivec na základě angažovaného nečlenství v jakémkoliv členském subjektu FA jako např. občanské sdružení, iniciativa, strana, firma, obecně prospěšná společnost, družstvo, či jiný spolek například z důvodů ideových a jiných (pak je možné aby vznikla i společná koordinace angažovaných nečlenů členských subjektů FA). Je zde u všeho myšleno, že za zájemce o členství ve Fórech Alternativ považujeme zájemce zatím automaticky o regionální FA, (pakliže se v regionu rozšiřují, vznikají obecní a místní, pak se na regionální delegují z těchto zástupci, ale zatím nejsou obecní FA). Z regionálních se na centrální delegují zástupci dle potřeb pracovních tématických skupin regionů v centrálním FA. Může se i navrhovat vznik a zánik tématických pracovních skupin.

3 Centrální a regionální FA: Jen na regionální Fóra Alternativ má mít přístup a možnost práce celá veřejnost, aby centrální FA nebyla znesvěcována a záměrně ničena nečekanými útoky z veční (i např. nasazená individua a pod..).. a nestávala se neřiditelná zdola, na centrální se delgují zástupci z regionálních tématickýh skupin, nebo každý členský subjekt si určí zástupce zvlášť a to dle dohody na každém regionálním FA zvlášť.. Mluvčí, delegáti: Každá pracovní tématická skupina FA, členská organizace, iniciativa apod. a i angažovaná platforma lidí bez členství kdekoliv, si má právo určit své zástupce na regionální i centrální FA dle toho jak jí to vyhovuje (které chtějí losem, losem, které chtějí volbou, volbou, kterým stačí domluva, domluva a jiné způsoby). Pokud se všichni dohodnou na jednom způsobu volby, či jiného určení mluvčích centrálních i regionálních FA, pak je to svobodně možné, ale pouze při 100% svobodném souhlasu, jinak by se měl dle možností umožnit zvlášť každému vlastní princip práce. Mluvčí skupiny FA (pracovní tématické) by mohla navrhovat ta samá skupina, pak by je mohla navrhovat jak uzná za vhodné.. potom skupiny dohromady určí mluvčí celých FA, to by mohlo být tak, že pracovní tématické skupiny mají možnosti takové, že která chce tajnou volbu, připočtou se hlasy tajnou volbou, která chce losem, dopřipočte se k hlasům los na tolik hlasů, co má skupina členů (los je jen výběrově vybrán, je možno si vybrat z dalších možností, např. nebo doplňkovým výběrem dle toho kdo je dále na řadě a ještě mluvčím nebyl a pod..), pokud je ve skupině smíšený názor, tak se shromáždí lidé z různých tématických pracovních skupin FA na hlasy na jedné straně a hodí do urny štítky s jmény, na druhé straně se shromáždí ti co chtějí los na

4 tolik hlasů, co má skupina členů (nebo doplňkovým výběrem dle toho kdo je dále na řadě a ještě mluvčím nebyl a pod..) to znamená, že za ty kdož volí, dostanou navrhovaní jeden hlas za každého kdo hodil lístek se jménem a za ty kdož jsou pro los (nebo doplňkový výběr dle toho kdo je dále na řadě a ještě mluvčím nebyl a pod..), dostane každý vylosovaný, či určený plný počet hlasů od těch, co se shromáždili k tomuto způsobu určení mluvčího a to za každého člena o počtu co člen to jeden hlas... Pak se výsledek sečte a určí se mluvčí na další období. Každá tématická praocvní skupina FA by si měla určit svého mluvčího na období jaké mu míní dát, dle svých nutností. Pokud i hlavním mluvčím budou dávat tématické pracovní skupiny různě dlouhé mandáty, pak se hledá společná dohoda u jednotlivých případů. Je možné že se k volbě shromáždí například absolutní většina přítomných, pak je to jedno, i kdyby si měl zahrát na losování, či pořadník například i jen jeden jediný člen FA, tak je to stále jeho hlas.. Pakliže se k losu či pořadníku přidá většina a na volby zbude jen minimum, například jeden vůči všem, i zde je uplatnitelný princip opačně. Volit je možné opakovaně, proto je zde vždy možnost volby, protože mnozí důvěřují zkušenosti, nebo chtějí zachovat strukturu pro danou aktuální či jiinou potřebnost, či jsou důvody jiné, los by měl být také umožněn pro opakované vhození jmen. Opatření před totalitarismy: Všechna občanská sdružení a iniciativy a spolky se musí však zavázat při své spolupráci, že neusilují ve svých cílech žádné totalitní praktiky, příkladně hitlerismus, nacizmus, fašizmus, stalinismus (nebo stalinův výklad leninismu) a ani žádné jiné náslině extremistické a teroristické cíle a nástroje.

5 Tématická obsažnost: Fórum Alternativ sleduje, zda je Fórum Alternativ jako takové plně obsažené v absolutnosti použitelných názvů svých členských subjektů jako sdruženích, iniciativ, stran a dalších spolků a organizací. Zda máme v občanské angažovanosti skutečně vykryty všechny zájmy občanských mas celé společnosti v názvech sdružených očanských sdruženích, iniciativ, stran, organizací a dalších spolků. Pokud se najdou, či nacházejí v FA spolky (názvy stejné iniciativy, sdružení, strany, organizace a jiné spolky) se synonimálními názvy a cíle, nástroje a smysl práce jsou zhruba stejné, FA jim může i navrhnout buď sloučení pod jeden název, nebo se presentovat pro nábor členů FA ve stejnojmenné skupině a doporučuje jim, aby ve stejnojmenné skupině pak pracovali i ve své vlastní činnosti, kterou se zaobírají mimo FA. Nábor jednotlivých členů, pak je přehlednější a efektivnější. Pokud mají synonimální názvy například občanské sdružení a iniciativa (nebo více variant), pak se mohou dohodnout na tom, že se spojí do občanského sdružení a značku iniciativy používají nadále pracovně pro nábor a aktivizmus různého druhu a další účely. Nebo založí jen společnou platformu o společném názvu a o zájemce o členství v jejich okruhu názvu se rozmyslí kam vstupuje, případně se může rozhodnout pro členství v obou. (Například podobné názvy jako: Sdružení Pro Sociální Vzájemnost a Iniciativa Pro Občanské Porozumění ) Pokud například některé sdružení, iniciativa, jiný spolek nemá zájem o další nábor členů a vyhlásí stopstav, pak zájemce má právo založit si s dalšími zájemci o členství v FA vlastní sdružení, iniciativu, nebo jiný spolek, který má cíle stejné, či podobné a vstpupit s ním do FA. FA pak doporučuje, aby pracovali společně buď pod společnou hlavičkou, nebo se řídili jinou dohodou.

6 Některé sdružení, iniciativa, nebo jiný spolek může mít omezený zájem o své členy například, je li sdružení místní v regionálním Fóru Alternativ o místních zájmech. (Napříkald ochotnícké divadelní sdružení, nebo různá sdružení, iniciativy, či jiné spolky bojující za místní věci jako například Sdružení za Zachování Parku, Spolek Tělovýchovnýc Aktivit Místních Zdravých a Zdravotně Postižených Lidí V Obci XXXXX, Iniciativa za Správnou Volbu Našeho Starosty, Místní Družstevní Asociace, Obecně Prospěšná Společnost Lidí Bez Domova a tak podobně a tak dále..). Sestavené formace z členských subjetků: Agnažované občany v FA, kteří nechtějí být členy žádné organizace, která je členem FA bych nechal pracovat v platofrmě "lidové fórum" a byla by to přesněji terminovaně: "-rada občanů jen z angažovaných nečlenů členských subjektů FA" Dále by existovala "rada členských subjektů FA" Každý členský subjekt, včetně uskupení angažovaných nečlenů členských subjektů má právo se s ostatními poradit a pro sebe si určit vlastní způsoby volby, způsoby delegování a výběr kandidátů a podobně. Lidová Fóra se by se pak směla místit a spolupracovat s ostatními v tématických pracovních skupinách s ostatními členy celých subjektů členských v FA a v nich spolupracovat rovně a směla by si sestavit vlastní porady, nebo výbory a podobně (název dle důvodu aktuálního použití), pokuch chtějí, a kdy chtějí. Člesnké subjekty FA a jejich členové si také mohou sestavit společné vlastní porady, nebo výbory a podobně (název dle důvodu aktuálního použití), kde se dohodne na práci více subjektů (například mimo pracovní tématické skipiny, jako koordinace na skupiny a podobně) a to i pokud chtějí ve spolupráci se subjektem

7 lidové fórum a i bez něho, pakliže svobodně chtějí a shodnou se na tom a právě takto všichni (může nastat situace, že nezávislí členové FA se nebudou chtít podílet na poradě, protože to nebudou například považovat za nutné a podobně..).. Členské subjetky FA (organizace, strany a další, ale i lidové fórum) by si měli smět vytvořit pracovní porady při působení v tématických skupinách FA (název dle důvodu aktuálního použití), například aby zkoordinovali svůj postoj ve všech skupinách a dohodli se na další práci. Proto se při jednání v tématických skupinách smějí určit přestávky, či situaci řešit jinak (omluvou ostatním, že člen musí na poradu). Členské subjekty FA by měly mít rovněž právo libovolně měnit a prohazovat podle potřeby účastníky skupin (přesunout do jiných), pakliže to tak vyloženě vyžadují, aniž by narušovaly koordinaci celého FA a přidělávaly koordinátorům práci se zápisy, například nahlásit možnost přemísťování dopředu a pak tedy jen souhrenem zapsat účast subjektu a jen v zápisu za celé FA určit aktivní členy.. Spolupráce členských subjektů FA s klinenty a potenciálními členy: Všechny materiály občanských sdružení, iniciativ, stran a jiných spolků (členských subjektů) pokud je dodají do společné nabídky pro zájemce o členství ve Fórech Alternativ -dávají občanská sdružení a iniciativy a další spolky FA dobrovolně pokud chtějí, pak se nabízí zájemcům o členství ve Fórech Alternativ rovně a bez rozdílu vzhledem k tomu, jak je které občanské sdružení iniciativa, či jiný spolek velký, neboť se v tomto projektu jedná o nabídku svobody rozhodnutí občana v jeho výběru směrem k jeho angažovanosti a má právo se rozhodnout dle kreativiního vlastního výběru, má právo se rozhodnout a zvážit, stejně jako má právo mít zájem o vlastní tvorbu a tedy upřednostnění kteréhokoliv sdružení, iniciativy či jiného spolku pro například velikost členské základny

8 by zde nemělo hrát roli v zájmu zájemce o členství v FA a měly by to respektovat všechny subjekty spojující se v celých FA a zároveň pomoci propagovat pro plnoprávné svobodné rozhodnutí a svobodný výběr i ty subjekty FA, které nemají v daném regionu například aktuální vykrytí a poskytnout i jejich materiály a naopak moci se spolehnout, že se stane stejně tak jim v regionech jiných, pakliže nemají vykrytí zase ony jinde. Ochrana angažovaných a aktivistů: Část projektu FA by se mohla presentovat pod všeobecným termínem "FA anonymous" a tím umožnit pracovat lidem i pod pseudonymy. Můžeme se v budoucnu pomocí toho nejen tak i dostávat do vyšších úřadů, sfér firem, mezi předáky, mezi dělníky a podobně a ovládat a podporovat hnutí FA i jinak.. Ale můžeme tak zapojit i lidi, kteří se chtějí zapojit a chtějí pracovat, ale mohli by je vyhodit z práce, ale na klíčových pozicích je do budoucna budeme potřebovat a využít i renomé, že některé lidi někde máme, ale pro bezpečnost neudáváme kde a na jakých pozicích. Problematika, či obava z toto, že člověk pracující pod přezdívkou není věrohodný ani pro nás bych vyřešil tím, že by takový člověk byl veden u jednoho stálého pracovníka FA pod pravým jménem, ale v terénu by měl dovoleno užívat pseudonym a podobně.

9

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s.

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. Článek I. Název, působnost, sídlo 1. Název: Šumava domovem, z. s. 2. Působnost: Členské státy Evropské unie 3. Sídlo: Kubova Huť 1, 385 01 Vimperk Článek II. Charakter,

Více

Základní organizace (jednotky): a) Na základní organizaci je nutné mít k založení minimálně 3 členy, výjimečně se může ZO založit o počtu 1 2 člena/y

Základní organizace (jednotky): a) Na základní organizaci je nutné mít k založení minimálně 3 členy, výjimečně se může ZO založit o počtu 1 2 člena/y Základní organizace (jednotky): a) Na základní organizaci je nutné mít k založení minimálně 3 členy, výjimečně se může ZO založit o počtu 1 2 člena/y a to pokud je to například samostatný subjekt, který

Více

Organizační řád a jednací řád Manažerské skupiny a pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Litoměřicích

Organizační řád a jednací řád Manažerské skupiny a pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Litoměřicích Organizační řád a jednací řád Manažerské skupiny a pracovních skupin komunitního plánování sociálních služeb v Litoměřicích Organizační řád I.Základní ustanovení 1. Organizační strukturu komunitního plánování

Více

STANOVY občanského sdružení Země koní čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Země koní (dále jen sdružení );

STANOVY občanského sdružení Země koní čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Země koní (dále jen sdružení ); STANOVY občanského sdružení Země koní čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název sdružení je: Země koní (dále jen sdružení ); 2) Sídlem sdružení je: ulice Na chobotě 1345/6, Praha 6 -

Více

TYPY OBČANSKÝCH USKUPENÍ. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová.

TYPY OBČANSKÝCH USKUPENÍ. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. TYPY OBČANSKÝCH USKUPENÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Holubová. OBČANSKÉ SDRUŽENÍ: = organizace svobodně založená občany, kteří sdílejí společný zájem (sportovní

Více

Návrh na změnu Volebního a jednacího řádu

Návrh na změnu Volebního a jednacího řádu Návrh na změnu Volebního a jednacího řádu Předkladatel: Josef Joe Hlaváč, člen č. 229 Nový návrh volajedřádu: Vykládá pojem rozhodování prostou většinou tak, jak se běžně používá (tj. převaha pro nad proti

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. ZÁKLADNÍ ORGANIZACE OS KOVO ArcelorMittal Česká republika

VOLEBNÍ ŘÁD. ZÁKLADNÍ ORGANIZACE OS KOVO ArcelorMittal Česká republika VOLEBNÍ ŘÁD ZÁKLADNÍ ORGANIZACE OS KOVO ArcelorMittal Česká republika Článek 1 Základní a obecná ustanovení str. 2 Článek 2 Volební obvody, počet mandátů str. 3 Článek 3 Volební komise str. 3 Článek 4

Více

Jednací řád členské schůze spolku Landseer klub České republiky, z.s.

Jednací řád členské schůze spolku Landseer klub České republiky, z.s. Landseerklub České republiky, z.s. IČ 62537253, se sídlem U Kostela 166, Ratboř, 28141, zapsaný ve spolkovém rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, v oddíle L, vložce 6181 (dále jen LKČR nebo Spolek

Více

Stanovy. Revma Ligy v ČR, o.s.

Stanovy. Revma Ligy v ČR, o.s. Stanovy Revma Ligy v ČR, o.s. Revma Liga v Č R je občanským sdružením ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, které bylo registrováno Ministerstvem vnitra České republiky dne 15. 8. 1991 pod

Více

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s.

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Podkrkonošský trabi klub z.s. (dále jen spolek nebo klub) je samostatným suverénním a dobrovolným spolkem s vlastní právní osobností. Byl založen v souladu se zákonem

Více

J E D N A C Í Ř Á D AK ADEMICK ÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

J E D N A C Í Ř Á D AK ADEMICK ÉHO SENÁTU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s.

Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Stanovy občanského sdružení ProWaldorf Karviná, o. s. Čl. I Základní ustanovení Název sdružení: ProWaldorf Karviná, o. s. Sídlo: Na Kopci 2108/48, Karviná Mizerov, 734 01 Čl. II Právní postavení sdružení

Více

Zápis 3. schůze výboru. Místo konání: Wapiti bar Datum: 12.12.05

Zápis 3. schůze výboru. Místo konání: Wapiti bar Datum: 12.12.05 Zápis 3. schůze výboru Místo konání: Wapiti bar Datum: 12.12.05 Přítomní: Členové výkonného výboru SMS: Marek Tomažič Milan Šleichert Alena Černická Hanka Vágnerová Marcela Svěráková Přísedící výkonného

Více

H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY ČÁST I.

H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY ČÁST I. H-3 VOLEBNÍ ŘÁD ČESKÉ LÉKÁRNICKÉ KOMORY Podle ustanovení 15 zákona ČNR č. 220/1991 Sb. o České lékařské komoře, České stomatologické komoře a České lékárnické komoře vydává se tento volební řád. ČÁST I.

Více

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s.

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. čl. I. Název a sídlo Název sdružení : Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o.s. Sídlo sdružení : Městský

Více

STANOVY. Článek 1 Základní údaje

STANOVY. Článek 1 Základní údaje STANOVY Článek 1 Základní údaje Název sdružení: Asociace ředitelů gymnázií České republiky, z. s. Zkrácené označení: AŘG ČR Sídlo: Gymnázium Nad Štolou, Nad Štolou 1, 170 00 Praha 7 Článek 2 Poslání a

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. (úplné znění) pro volby do orgánů bytového družstva ZELENÁ HORA, stavební bytové družstvo

VOLEBNÍ ŘÁD. (úplné znění) pro volby do orgánů bytového družstva ZELENÁ HORA, stavební bytové družstvo VOLEBNÍ ŘÁD (úplné znění) pro volby do orgánů bytového družstva ZELENÁ HORA, stavební bytové družstvo se sídlem ve Žďáře nad Sázavou, Brněnská 1146/30, PSČ 591 01, zapsané v obchodním rejstříku vedeném

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

Tschechisch. Informace dolnosaského zemského zmocněnce pro volby. Základy dolnosaského komunálního volebního systému

Tschechisch. Informace dolnosaského zemského zmocněnce pro volby. Základy dolnosaského komunálního volebního systému Tschechisch Informace dolnosaského zemského zmocněnce pro volby Základy dolnosaského komunálního volebního systému Základy dolnosaského komunálního volebního systému V Dolním Sasku se každých pět let volí

Více

(Tento volební řád byl schválen Valnou hromadou KHK Liberec dne ) Krajská hospodářská komora Liberec VOLEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ

(Tento volební řád byl schválen Valnou hromadou KHK Liberec dne ) Krajská hospodářská komora Liberec VOLEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ (Tento volební řád byl schválen Valnou hromadou KHK Liberec dne 29. 5. 2001) Krajská hospodářská komora Liberec VOLEBNÍ ŘÁD ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1 Volební řád Krajské hospodářské komory Liberec

Více

PASTORAČNÍ RADA FARNOSTI (podle stanov vydaných Biskupstvím královéhradeckým)

PASTORAČNÍ RADA FARNOSTI (podle stanov vydaných Biskupstvím královéhradeckým) PASTORAČNÍ RADA FARNOSTI (podle stanov vydaných Biskupstvím královéhradeckým) ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ: 1. Pastorační rada (PR) je poradním a pracovním orgánem faráře, administrátora farnosti (kán.517 1 Kodexu

Více

VOLEBNÍ ŘÁD ŠKOLSKÉ RADY

VOLEBNÍ ŘÁD ŠKOLSKÉ RADY STŘEDNÍ ŠKOLA INFORMATIKY A CESTOVNÍHO RUCHU SČMSD, HUMPOLEC, S.R.O. HRADSKÁ 276, HUMPOLEC VOLEBNÍ ŘÁD ŠKOLSKÉ RADY 1 Článek I Všeobecná ustanovení 1. Tento volební řád upravuje na 167 odst. 2 zákona č.

Více

Jak kandidovat za Svobodné ve volbách do obecního zastupitelstva

Jak kandidovat za Svobodné ve volbách do obecního zastupitelstva Jak kandidovat za Svobodné ve volbách do obecního zastupitelstva Tento dokument vám pomůže lépe se orientovat v pravidlech a náležitostech pro úspěšné sestavení kandidátky či samostatnou kandidaturu za

Více

S T A N O V Y sportovního klubu

S T A N O V Y sportovního klubu S T A N O V Y sportovního klubu PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. I. Základní ustanovení 1. PLAVÁNÍ České Budějovice o.s. (dále jen SK) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport,

Více

Pozměňovací návrh na úpravu stanov, předložených Radou ČRK sjezdu ČRK, konaném dne

Pozměňovací návrh na úpravu stanov, předložených Radou ČRK sjezdu ČRK, konaném dne Pozměňovací návrh na úpravu stanov, předložených Radou ČRK sjezdu ČRK, konaném dne 11.3.2017 Pozměňovací návrh si klade za cíl vyřešit tři okruhy problémů: 1. Opravit drobné formální nebo faktické chyby,

Více

STANOVY občanského sdružení DIVADLO 6. KVĚTNA HOLEŠOV

STANOVY občanského sdružení DIVADLO 6. KVĚTNA HOLEŠOV STANOVY občanského sdružení DIVADLO 6. KVĚTNA HOLEŠOV (dále jen "Sdružení") I. NÁZEV A PRÁVNÍ POVAHA SDRUŽENÍ 1. Název Sdružení: Občanské sdružení Divadlo 6. května Holešov. 2. Sdružení je nezávislým občanským

Více

Stanovy Fotbalové asociace České republiky

Stanovy Fotbalové asociace České republiky Stanovy Fotbalové asociace České republiky Výňatek článků a ustanovení, které se týkají členství ve Fotbalové asociaci České republiky Článek 3 Vznik členství 1) Členy FA se mohou stát fyzické osoby (jednotlivci)

Více

Směrnice č. 112/2014 VOLEBNÍ ŘÁD

Směrnice č. 112/2014 VOLEBNÍ ŘÁD Směrnice č. 112/2014 VOLEBNÍ ŘÁD pro volby do orgánů bytového družstva ZELENÁ HORA, stavební bytové družstvo se sídlem Brněnská 1146/30, Žďár nad Sázavou, PSČ 591 01, IČ: 00050784, zapsané v obchodním

Více

STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s.

STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s. Stanovy MAS Hlinecko, o.s. - strana č. 1 STANOVY MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY HLINECKO, o. s. Registrace provedena dne 18. 10. 2006 pod č.j. VS/1 1/65417/06 R IČO 27046508 Čl. 1. Název a sídlo 1) Název organizace:

Více

Forum terénní práce. Pravidla fungování. říjen 2011

Forum terénní práce. Pravidla fungování. říjen 2011 Forum terénní práce Pravidla fungování říjen 2011 odsouhlaseno na setkání PS dne 13.10.2011 OBSAH: 1. Ukotvení Fóra terénní práce... 3 2 Členství ve FTP... 3 2.1 Práva členů... 3 2.1 Povinnosti členů...

Více

Jednací a volební řád členské schůze konané dne 12. prosince 2017

Jednací a volební řád členské schůze konané dne 12. prosince 2017 Jednací a volební řád členské schůze konané dne 12. prosince 2017 Jednací řád Čl. 1 Zahájení a řízení členské schůze 1) Členskou schůzi zahajuje pověřený člen představenstva, který a) jako předsedající

Více

Stanovy Asociace dospělých pro hyperaktivní děti, o.s.

Stanovy Asociace dospělých pro hyperaktivní děti, o.s. Stanovy Asociace dospělých pro hyperaktivní děti, o.s. Čl. 1. Název a sídlo Sdružení nese název Asociace dospělých pro hyperaktivní děti, o.s. (dále jen sdružení ). Sídlo: Družstevní 465, 252 62 Horoměřice

Více

(Tento volební řád schválilo Shromáždění delegátů Okresní hospodářské komory Liberec dne ) VOLEBNÍ ŘÁD. Okresní hospodářské komory Liberec

(Tento volební řád schválilo Shromáždění delegátů Okresní hospodářské komory Liberec dne ) VOLEBNÍ ŘÁD. Okresní hospodářské komory Liberec (Tento volební řád schválilo Shromáždění delegátů Okresní hospodářské komory Liberec dne 19.03.2002) VOLEBNÍ ŘÁD Okresní hospodářské komory Liberec ČÁST PRVNÍ Základní ustanovení 1 Volební řád Okresní

Více

Stanovy. Studentský parlament SŠ TRIVIS Jihlava

Stanovy. Studentský parlament SŠ TRIVIS Jihlava Stanovy Studentský parlament SŠ TRIVIS Jihlava 1 Preambule My, řádně zvolení zástupci jednotlivých tříd TRIVIS Střední škola veřejnoprávní Jihlava, jsme si vědomi toho, že škola je společenství rovnoprávných,

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Úvodní ustanovení

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Úvodní ustanovení VOLEBNÍ ŘÁD pro volby do orgánů Bytového družstva Vančurova, družstvo, se sídlem Žďár nad Sázavou, Vančurova 2108/1, PSČ 591 01, IČ: 269 48 486, zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v

Více

Směrnice. o zásadách členství v TJ a úhradě členských příspěvků. Platí od 01. 01. 2015. v Novém Sedle, 15. 12. 2014 schváleno na řádném jednání VV TJ

Směrnice. o zásadách členství v TJ a úhradě členských příspěvků. Platí od 01. 01. 2015. v Novém Sedle, 15. 12. 2014 schváleno na řádném jednání VV TJ Tělovýchovná jednota Baník Union Nové Sedlo, o.s. Masarykova 534, 357 34 Nové Sedlo Směrnice o zásadách členství v TJ Platí od 01. 01. 2015 v Novém Sedle, 15. 12. 2014 schváleno na řádném jednání VV TJ

Více

Stanovy spolku Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno

Stanovy spolku Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno Stanovy spolku Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno Článek I. Název spolku 1. Název spolku je Futsal pro nevidomé Avoy MU Brno, z.s. (dále jen spolek ). 2. Spolek je korporací založenou podle zákona č. 89/2012

Více

Stanovy Spolku pro obnovu venkova České republiky

Stanovy Spolku pro obnovu venkova České republiky Stanovy Spolku pro obnovu venkova České republiky Preambule Vědomi si potřeby a odpovědnosti za obnovu a rozvoj duchovního a společenského života na venkově, ve kterém spatřujeme historické kořeny národní

Více

MANUÁL NA ZALOŽENÍ MÍSTNÍHO KLUBU. Asociace náhradních rodin České republiky

MANUÁL NA ZALOŽENÍ MÍSTNÍHO KLUBU. Asociace náhradních rodin České republiky MANUÁL NA ZALOŽENÍ MÍSTNÍHO KLUBU Asociace náhradních rodin České republiky Úvod: Kluby náhradních rodičů, adoptivních i pěstounských, jsou velmi důležité a mohou nám pomoct vyřešit některé problémy, které

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Volební právo. Čl. 3 Volební komise

VOLEBNÍ ŘÁD. Čl. 1 Základní ustanovení. Čl. 2 Volební právo. Čl. 3 Volební komise VOLEBNÍ ŘÁD Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva KRUMLOVAN (družstvo dále jen SBD nebo družstvo, shromáždění delegátů dále jen SD ) na svém jednání konaném dne 7. 6. 2016 ve smyslu čl. 66

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MIMOCHODEM. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MIMOCHODEM. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1) Název občanského sdružení je: Mimochodem STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MIMOCHODEM čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 2) Sídlo sdružení je na adrese: Jaroslava Haška 646, 584 01 Ledeč

Více

Volební řád do Výboru členů obyvatel

Volební řád do Výboru členů obyvatel Volební řád do Výboru členů obyvatel Volební řád pro volby do Výboru obyvatel, Domov seniorů TGM, Pod Studánkou 1884, 266 01 Beroun, příspěvková organizace Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Tento volební

Více

Stanovy Klubu osvojitelů, z. s.

Stanovy Klubu osvojitelů, z. s. Stanovy Klubu osvojitelů, z. s. 1) Název Klub osvojitelů, z. s. 2) Sídlo spolku Nerudova 202, 252 30 Řevnice 3) Účel 3.1 Klub osvojitelů, z. s. má tyto hlavní účely: a) podporovat rodiny, které mají osvojené

Více

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE

VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE 7.3.2019 Akademický senát Technické fakulty České zemědělské univerzity v Praze na návrh děkana Technické fakulty

Více

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Stanovy zapsaného spolku Amelie, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení Spolek Amelie, z.s. vznikl pod názvem Amelie, o.s. v roce 2006 a byl zapsán v rejstříku občanských sdružení Ministerstva vnitra České republiky

Více

Kategorizace osob. Osoby. Osoby. člověk. fyzické. fyzické. spolek obchodní korporace. právnické. právnické. korporace

Kategorizace osob. Osoby. Osoby. člověk. fyzické. fyzické. spolek obchodní korporace. právnické. právnické. korporace Kategorizace osob Dosavadní úprava Nová úprava fyzické Osoby Osoby fyzické člověk právnické sdružení FO nebo PO účelová sdružení majetku jednotky územní samosprávy subjekty, o nichž to stanoví zákon právnické

Více

Stanovy ANIMA IUVENTUTIS, občanského sdružení zaměřeného na práci s dětmi a mládeží ostravsko opavské diecéze

Stanovy ANIMA IUVENTUTIS, občanského sdružení zaměřeného na práci s dětmi a mládeží ostravsko opavské diecéze Stanovy ANIMA IUVENTUTIS, občanského sdružení zaměřeného na práci s dětmi a mládeží ostravsko opavské diecéze Úvodní ustanovení Občanské sdružení pro práci s dětmi a mládeží Ostravsko opavské diecéze (dále

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. BALANC, o.s. - Společnost pro vyrovnávání příležitostí. Čl. I.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. BALANC, o.s. - Společnost pro vyrovnávání příležitostí. Čl. I. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BALANC, o.s. - Společnost pro vyrovnávání příležitostí Obecná ustanovení Čl. I. 1. Název sdružení: BALANC, o. s. Společnost pro vyrovnávání příležitostí 2. Zkrácený název: BALANC

Více

Volební řád

Volební řád Volební řád 1 007 1116 Základní ustanovení čl. 1 1) Do orgánů družstva mohou být voleni jen členové družstva (fyzické osoby) starší 18- ti let, se způsobilostí k právnímu jednání, kteří splňují podmínky

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA Článek I. Základní ustanovení 1.1 Občanské sdružení se plným názvem jmenuje Fotoklub Třináctá komora (dále jen Fotoklub). Pod tímto názvem budou členové

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO ANALYTICKOU CYTOLOGII, O.S.

STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO ANALYTICKOU CYTOLOGII, O.S. STANOVY ČESKÉ SPOLEČNOSTI PRO ANALYTICKOU CYTOLOGII, O.S. Registrace provedena dne 4.12.2001 pod č.j. VS/1-1/48721/01-R ministerstvem vnitra, přidělené IČO 26548771. Základní ustanovení Článek 1 Česká

Více

Návrh VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení

Návrh VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení Návrh VOLEBNÍ ŘÁD Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Třinec (dále jen družstvo ) na svém jednání konaném dne 24.06.2015 ve smyslu čl. 66 odst. 2) písm. b) stanov družstva schválilo tento

Více

Webinář A1: Vytváření organizačních struktur

Webinář A1: Vytváření organizačních struktur Tvorba MAP Webinář A1: Vytváření organizačních struktur Podklad pro webinář Lektor Dana Diváková Komunitní plán Umožňuje zpracovávat rozvojové materiály pro různé oblasti veřejného života na úrovni obce,

Více

Statut Teplického parlamentu mládeže

Statut Teplického parlamentu mládeže Statut Teplického parlamentu mládeže 1 Název a sídlo Teplický parlament mládeže (dále jen TPM), jehož právní subjektivitu zajišťuje DDM Teplice, sídlí na adrese. 2 Cíle TPM a) Vytvářet prostor pro konfrontaci

Více

Stanovy. I. Všeobecná ustanovení. II. Členství

Stanovy. I. Všeobecná ustanovení. II. Členství Stanovy I. Všeobecná ustanovení 1) Labka, z.s. (dále jen spolek) je samosprávným, dobrovolným, nezávislým a neziskovým spolkem fyzických osob. 2) Spolek je založen podle 214 a následujících zákona č. 89/2012

Více

VOLEBNÍ ŘÁD Podkrušnohorského bytového družstva pro volbu do orgánů družstva

VOLEBNÍ ŘÁD Podkrušnohorského bytového družstva pro volbu do orgánů družstva VOLEBNÍ ŘÁD Podkrušnohorského bytového družstva pro volbu do orgánů družstva Základní ustanovení čl. 1 1) Do orgánů družstva mohou být voleni jen členové starší 18-ti let, s plnou způsobilostí k právním

Více

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Vnitřní předpisy Přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Akademický senát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích schválil podle 9 odst. 1 písm. b) zákona č. 111/1998 Sb., v platném znění, dne 22.11.2016 a Rektorát Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

Evropa pro občany Eva Gebauerová Národní kontaktní místo programu

Evropa pro občany Eva Gebauerová Národní kontaktní místo programu Evropa pro občany 2014-2020 Eva Gebauerová Národní kontaktní místo programu Program Evropa pro občany je hlavním programem Evropské unie pro spolufinancování mezinárodních projektů zaměřených na podporu

Více

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Název spolku : Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. čl. I. Název a sídlo Sídlo spolku : Městský úřad, Náměstí Osvobození 63, Cvikov, PSČ 471 54 čl. II. Účel

Více

Odborové sdružení železničářů ZO OSŽ žst. Liberec Nákladní Liberec 2. Volební řád ZO OSŽ žst. Liberec. Hlava 1 Volební řád

Odborové sdružení železničářů ZO OSŽ žst. Liberec Nákladní Liberec 2. Volební řád ZO OSŽ žst. Liberec. Hlava 1 Volební řád Volební řád NÁVRH Hlava 1 Volební řád 1. Členská schůze nebo konference (dále jen konference ) Základní organizace Odborového sdružení železničářů žst. Liberec (dále jen ZO ) upravuje a schvaluje způsob

Více

SSK 0348 Brandýs nad Labem Stará Boleslav Palachova Brandýs nad Labem IČO :

SSK 0348 Brandýs nad Labem Stará Boleslav Palachova Brandýs nad Labem IČO : 1 SSK 0348 Brandýs nad Labem Stará Boleslav Palachova 337 250 01 Brandýs nad Labem IČO : 65998227 e-mail : sskbrandys@seznam.cz STANOVY Sportovně střeleckého klubu Č. 0348 Brandýs nad Labem Stará Boleslav

Více

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích

S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích S T A T U T České asociace basketbalových rozhodčích Hlava I Základní ustanovení Čl.1 Česká asociace basketbalových rozhodčích (dále jen ČABR) je zájmová skupina basketbalových rozhodčích. ČABR je součástí

Více

Stanovy ČAT. ČESKÁ ASOCIACE TAIJIQUAN, o.s. STANOVY

Stanovy ČAT. ČESKÁ ASOCIACE TAIJIQUAN, o.s. STANOVY ČESKÁ ASOCIACE TAIJIQUAN, o.s. STANOVY 1 Čl. I Název a sídlo 1. Česká asociace taijiquan, o.s. (anglicky: Czech Association of Taijiquan - dále jen ČAT) je nezávislým, dobrovolným a nepolitickým sdružením

Více

Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI)

Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI) Stanovy Česko-Slovenské společnosti pro mechaniku zemin a geotechnické inženýrství, o.s. (ČSSMZGI) čl. 1. Název a sídlo Název společnosti: Česko-Slovenská společnost pro mechaniku zemin a geotechnické

Více

na základě ustanovení 214 a násl. občanského zákoníku v platném znění mezi 1. paní Olgou Královou (dále jen členové spolku ) Založení spolku

na základě ustanovení 214 a násl. občanského zákoníku v platném znění mezi 1. paní Olgou Královou (dále jen členové spolku ) Založení spolku ZALOŽENÍ SPOLKU na základě ustanovení 214 a násl. občanského zákoníku v platném znění mezi 1. paní Olgou Královou r.č. 765120/1580 bytem Chrášťany 63 2. paní Jitkou Fukovou r.č. 755823/1593 bytem Chrášťany

Více

STANOVY HOKEJOVÉHO KLUBU HC Dvůr Králové nad Labem

STANOVY HOKEJOVÉHO KLUBU HC Dvůr Králové nad Labem Článek 1 NÁZEV, SÍDLO, POSTAVENÍ 1. Hokejový klub (dále jen HC) je občanským sdružením dle zákona 83/90 Sb., vytvořeném na demokratických spolkových zásadách, nezávislým na politických stranách a hnutích.

Více

STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s.

STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s. STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s. Článek 1 Název, sídlo, územní působnost 1) Spolek nese název: Klub skalničkářů Praha z.s., (v textu dále jen Spolek ). Sídlo Spolku se nachází na adrese: Praha 6, Maříkova

Více

Stanovy Sdružení rybářů Okoun Chvalovice

Stanovy Sdružení rybářů Okoun Chvalovice Stanovy Sdružení rybářů Okoun Chvalovice Část první všeobecná ustanovení 1 Základní ustanovení 1. Sdružení rybářů Okoun Chvalovice (dále jen sdružení) je občanským sdružením podle zákona čís. 83/1990 Sb.

Více

Stanovy. Česká asociace rusistů, z.s. Článek I Postavení, sídlo, působnost

Stanovy. Česká asociace rusistů, z.s. Článek I Postavení, sídlo, působnost Česká asociace rusistů, z.s. Stanovy Článek I Postavení, sídlo, působnost 1. Spolek má název Česká asociace rusistů, z.s., zkratka ČAR. 2. Česká asociace rusistů je dobrovolnou, nezávislou zájmovou organizací

Více

SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC

SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC Stanovy občanského sdružení ve smyslu zákona o sdružování občanů SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC 1. Název občanského sdružení: 2. Sídlo občanského

Více

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: 26989247 STANOVY I. NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1. Název organizace je Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485 (dále jen spolek) 2. Sídlo

Více

Volební řád Klastr MECHATRONIKA, o.s. Článek 1 Úvodní ustanovení

Volební řád Klastr MECHATRONIKA, o.s. Článek 1 Úvodní ustanovení Volební řád Klastr MECHATRONIKA, o.s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1.1 Právo volit na Valné hromadě občanského sdružení Klastr MECHATRONIKA, o.s. (dále jen Klastr nebo sdružení ) má každý člen občanského

Více

STANOVY SPOLKU VÝLUKA

STANOVY SPOLKU VÝLUKA STANOVY SPOLKU VÝLUKA www.vyluka.org / info@vyluka.org Obsah Obsah...2 Preambule...3 Článek I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku...4 Článek II. Cíle, náplň a formy činnosti...5 Článek III. Členství

Více

Směrnice Prague Bears

Směrnice Prague Bears Směrnice Prague Bears 1. Typy registrace a) Spolek provádí registrace uživatelů na webových stránkách. Existují dva typy registrace: členové Prague Bears příznivci spolku b) Typ registrace člen Prague

Více

S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou

S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou S T A N O V Y Z A P S A N É H O S P O L K U Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Tělovýchovná jednota Sokol Osek nad Bečvou, z.s. (dále jen TJ). 2. Sídlo spolku:

Více

MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ VOLEBNÍ ŘÁD AKADEMICKÉHO SENÁTU LESNICKÉ A DŘEVAŘSKÉ FAKULTY MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ Schváleno Akademickým senátem Mendelovy univerzity v Brně dne 28. 8. 2017 pod č. j. 2090/2017-491 Článek 1 Úvodní

Více

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP

VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP VOLEBNÍ A JEDNACÍ ŘÁD AS FŽP Akademický senát Fakulty životního prostředí ČZU v Praze se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. d) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Cech provozovatelů Malých vodních elektráren, z.s.

Cech provozovatelů Malých vodních elektráren, z.s. Stanovy Cech provozovatelů Malých vodních elektráren, z.s. (dále jen spolek ) Článek I. Název a sídlo spolku. 1) Název spolku zní Cech provozovatelů Malých vodních elektráren, z.s. 2) Sídlem spolku je:

Více

Stanovy CIVINET Česká a Slovenská republika

Stanovy CIVINET Česká a Slovenská republika Stanovy CIVINET Česká a Slovenská republika Čl. 1 Název a sídlo spolku 1) Název spolku je CIVINET Česká a Slovenská republika, z.s. (dále jen CIVINET ). 2) Sídlo CIVINETu je Líšeňská 33a, 636 00 Brno.

Více

JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018

JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018 JEDNACÍ ŘÁD pro krajské shromáždění delegátů Krajského svazu juda Královéhradeckého kraje 2018 Článek 1. Zahájení shromáždění delegátů 1. Jednání shromáždění delegátů zahájí pověřený člen představenstva

Více

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení

Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov. Článek I. Základní ustanovení Stanovy zapsaného spolku HC Lední medvědi Pelhřimov Článek I. Základní ustanovení 1. HC Lední medvědi, zapsaný spolek je dobrovolným nezávislým zájmovým sdružením fyzických a právnických osob, provozujících

Více

Volební řád pro volby delegátů na Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Krušnohor

Volební řád pro volby delegátů na Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Krušnohor Volební řád pro volby delegátů na Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Krušnohor Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 14.6.2007 14.6.2007 0 Dne: 14.6.2007 Dne: 14.6.2007 1 / 6 Výklad pojmů

Více

Stanovy MY 50+ Čl. 1 Název a sídlo. My 50 plus, zapsaný spolek. Sídlo: Ostrava, Bohumínská 447/64, 710 00 Ostrava Slezská Ostrava.

Stanovy MY 50+ Čl. 1 Název a sídlo. My 50 plus, zapsaný spolek. Sídlo: Ostrava, Bohumínská 447/64, 710 00 Ostrava Slezská Ostrava. 1 Stanovy MY 50+ Čl. 1 Název a sídlo My 50 plus, zapsaný spolek. Sídlo: Ostrava, Bohumínská 447/64, 710 00 Ostrava Slezská Ostrava. Čl. 2 Statut Spolku 1. My 50 plus, zapsaný spolek (dále jen spolek ),

Více

Stanovy spolku Křižovatka, z. s.

Stanovy spolku Křižovatka, z. s. Stanovy spolku Křižovatka, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku zní: Křižovatka, z. s. (dále jen spolek ). 2. Spolek je právnickou osobou podle zákona č. 89/2012 Sb. Spolek není založen za účelem

Více

Stanovy. I. Základní ustanovení

Stanovy. I. Základní ustanovení Asociace psychologů sportu ČR Stanovy Článek 1 I. Základní ustanovení 1. Asociace psychologů sportu (dále APS) je nezávislá dobrovolná a výběrová organizace, sdružující odborníky se zájmem o psychologii

Více

SRPŠ ZŠ Švermova, z.s. STANOVY

SRPŠ ZŠ Švermova, z.s. STANOVY SRPŠ ZŠ Švermova, z.s. STANOVY 1. Úvodní ustanovení 1.1 Název: SRPŠ ZŠ Švermova, z.s. 1.2 Sídlo: Švermova 1132/4, 591 01 Žďár nad Sázavou 4 1.3 SRPŠ ZŠ Švermova, z.s. (dále jen Spolek ) je samosprávným

Více

Stanovy občanského sdružení Plchovánek

Stanovy občanského sdružení Plchovánek Stanovy občanského sdružení Plchovánek Článek 1. Poslání sdružení a) Občanské sdružení Plchovánek (dále jen OS Plchovánek ) vzniká na základě potřeby obyvatel obce Plch rozvíjet kulturní a společenský

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MATEŘSKÉ CENTRUM STUDÁNKA ZLIČÍN o.s. Článek I Úvodní ustanovení: Název občanského sdružení: Mateřské centrum Studánka Zličín Sídlo: Nedašovská 354, Praha 5 Zličín, 155 21 Článek

Více

S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice

S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice S T A N O V Y občanského sdružení JK Bobři Sušice I. Základní ustanovení 1. Oficiální název sdružení: JK Bobři Sušice 1. JK Bobři Sušice (dále jen Sdružení) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující

Více

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení

VOLEBNÍ ŘÁD. Část I. Volby představenstva a kontrolní komise. Čl. 1 Základní ustanovení Shromáždění delegátů stavebního bytového družstva VESELSKO, sídlem Hutník 1497, 698 01 Veselí nad Moravou (družstvo dále jen SBD nebo družstvo, shromáždění delegátů dále jen SD ) na svém jednání konaném

Více

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s.

Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. STANOVY Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. I. Úvodní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Přelovice, z.s. (zapsaný spolek) je spolkem dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

Více

Volební řád pro volby do školské rady

Volební řád pro volby do školské rady Volební řád pro volby do školské rady Článek 1 Všeobecná ustanovení 1. Na základě ustanovení 167 zákona č. 561/2004 Sb. upravuje tento volební řád postup při volbách do školské rady Arcibiskupského gymnázia

Více

ČESKÁ ASOCIACE TELEKOMUNIKACÍ, z.s. STANOVY

ČESKÁ ASOCIACE TELEKOMUNIKACÍ, z.s. STANOVY ČESKÁ ASOCIACE TELEKOMUNIKACÍ, z.s. STANOVY --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2014 I. Základní ustanovení ČESKÁ

Více

VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk

VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk VOLEBNÍ ŘÁD Stavebního bytového družstva Šumperk Shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Šumperk (dále jen družstvo ) na svém jednání konaném dne 21.4.2016 ve smyslu čl. 66 odst. 2) písm. b)

Více

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s.

STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. TJ VIKTORIA Vestec u Hřiště 575, 25242 Jesenice IČO:70831726 (!) STANOVY TJ Viktoria Vestec, z.s. I. Základní ustanovení 1. Tělovýchovná jednota Viktoria Vestec, z.s. je dobrovolným, politicky nezávislým

Více

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku STANOVY Název spolku: Klub přátel hory Kleť z.s. zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Sídlo : 381 01 Český Krumlov, Fialková 225 IČ:

Více

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s.

STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. STANOVY Tělovýchovné jednoty Sport pro všechny Dýšina, z. s. 1. Základní ustanovení 1.1 Sdružení se nazývá Tělovýchovná jednota Sport pro všechny, z. s. V běžném korespondenčním styku nebo při propagaci

Více