Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou úplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů, proč tomu tak je, je důvod, že lidé je

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou úplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů, proč tomu tak je, je důvod, že lidé je"

Transkript

1 BARBARGYM06/15

2 Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou úplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů, proč tomu tak je, je důvod, že lidé je chtějí slyšet. Chtějí slyšet, že trénink nemusí být moc těžký, že stačí jedna zázračná potravina nebo držet striktnější jídelníček jen pár týdnů. Většinu základních tipů, které změnit, na které si dát pozor, a jak fungovat na cestě za vaším cílem, najdete v tomto ebooku. Proč byste tomu měli věnovat nějakou pozornost a proč zrovna já si také jen ty věci nevymýšlím? Celý život jsem se věnoval sportu a naprostou většinu závodně. K tomu jsem jako každý studoval na školách a měl různé práce, ať už krátkodobé brigády, tak dlouhodobější pracovní poměry při škole. Většina z vás, která si prošla něčím podobným, mi dáte za pravdu, že nejlepší peníze při škole se vždy daly vydělat jako prodejce čehokoliv. Provize, někdy k tomu i plat, na hodinu třeba v callcentrech, byly nejlépe placené. Když jsem při studiu na vysoké škole začínal zjišťovat, že se opravdu dá živit trénováním, řekl jsem si, že už nechci nikdy nic prodávat, a jen dělat, co mě baví. Všichni asi víme, že to tak úplně nefunguje. Bez marketingu a dalších obchodních věcí bych už dlouho nikomu nemohl pomoci, protože bych jako trenér zkrachoval. Čeho se ale pevně držím, je, že jdu cestou, kterou považuji za správnou. Všechno, co jsem se naučil na všech možných seminářích, kurzech, knížkách, videích,... Nezajímá mě, že to, co říkám, se nehodí na billboard. Protože jako obchodník jsem nikdy nebyl moc dobrý, tak důvod, proč se můžu pořád živit jako trenér, je, že dokážu lidem dát výsledky, a pomoct jim dojít k jejich cíly. A to je důvod, proč máte k dispozici tento ebook. Aby vám pomohl se posunout a dojít blíž ke svému cíly.

3 0 02 Netrénujte déle než hodinu Když začnete cvičit, vaše tělo začne vyplavovat testosteron jeho hladina v organismu roste. Nejvyšší hodnoty dosáhne kolem 30-té minuty cvičení. Přibližně po 45-té minutě tréninku se hladina testosteronu vrací na svoji původní (základní) hodnotu. Reakcí organismu na další prodlužování tréninku je zvýšení hladiny cortisolu, což je tzv. stressový hormon, který přepne tělo na ukládání tuku, a úbytek svalové hmoty využívá ji na uvolnění energie. To je důvod, proč nikdo z lidí, které trénuji, nemají delší trénink než 60 minut. Budete velmi překvapení, jak rychle budete regenerovat, a začnete nabírat svalovou hmotu. Nedělejte více než konečných těžkých sérií v jednom tréninku Většina lidí v posilovnách pravidelně dělá 30 sérií pokaždé, když přijdou cvičit. Možná dokonce i víc. Při takovém počtu sérií je téměř nemožné udržet si dostatečnou míru soustředění, síly a energie do každé jednotlivé série. I když si to nechcete připustit, po několika prvních sériích vás pomyšlení na 25 dalších těžkých sérií automaticky donutí se u každé další série šetřit. Při menším počtu sérií budete automaticky cvičit tvrději a budete se méně šetřit.

4 03 Netrénujte do selhání u těžkých základních cviků Pokud trénujete tzv. do selhání (stádium, kdy už nemůžete udělat další kvalitní opakování bez dopomoci) cviky jako dřepy, benchpress, trhy, mrtvý tah a další těžké cviky, přímo si říkáte o co nejrychlejší přetrénování a zranění. Váš nervový systém tím téměř usmažíte. Centrální nervový systém se regeneruje mnohem déle než svaly. Pokaždé byste proto měli sérii končit tak, že máte pořád kontrolu, tj. dobrou techniku, a kdyby vám někdo dal k hlavě pistoli, dokážete udělat ještě jedno nebo i dvě opakování.

5 04 Netrénujete svalové skupiny dost často I když jsme zmínili přetrénování v předchozím bodě, přetrénovat se není úplně tak jednoduché, a obrovské procento lidí se do toho stádia nemá vůbec šanci dostat kvůli tomu, že netrénují dost tvrdě a dost často. Jednou z nejdůležitějších věcí pro budování svalů je tréninková frekvence. Čím častěji můžete určité svalové skupiny trénovat bez toho, abyste se přetrénovali, tím lepší budou vaše výsledky. Ve většině kulturistických časopisů se dočtete, abyste každou svalovou partii trénovali jednou týdně. To ale nedává žádný smysl a pro normálního člověka, který chce nabrat svalovou hmotu, to nebude fungovat. Stačí malé srovnání. Když se v životě snažíte v něčem zlepšit, děláte na tom jen jednou týdně? Pokud chcete být lepší střelec, běžec nebo plavec, tak byste přece také trénovali mnohem častěji než jen jednou týdně. Proč by mělo stačit na zlepšení či zvětšení vašich zad, hrudníku nebo bicepsů, cvičení jednou týdně? To přece nedává smysl. Úplný začátečník by měl pro lepší výsledky cvičit každou svalovou skupinu 3-4x týdně, pro většinu ostatních stačí 2-3x týdně. Stačí použít selský rozum. Myslíte si, že budete mít křídla, když je budete trénovat jen 50x nebo 100x ročně? Odpověď je jasná. Přidejte větší frekvenci tréninku a uvidíte tu změnu. Proč ale tolik kulturistů používá systém partie 1x týdně? Odpověď je celkem jednoduchá. Díky své genetice a velmi často spojené užívání steroidů. Dokážou v jednom tréninku danou svalovou partii tak zničit, že potřebují mnohem delší čas na regeneraci. Proto používají tolik cviků na jednu partii. Může se stát, že k tomu někdy dojdete, aby pro vás takový trénink měl efekt. Ano možné to je, ale naprostá většina lidí má k tomuto dlouhou cestu, a musí nejdřív zesílit a vybudovat základy. A zároveň nezapomínejte na jednoduché pravidlo, které platí jak pro trénink, tak stravu.

6 05 06 Dosáhnout výsledku s co nejmenším usílím Tělo je neuvěřitelné v tom, jak se dokáže na všechny možné podněty přizpůsobovat. Proto zase na druhou stranu vznikají dysbalance ze sezení u počítače, lidé mají zpomalený metabolismus apod. Kvůli tomu byste u tréninku a stravě měli dělat vše proto, abyste dosahovali výsledků s co nejmíň práce a s co nejmenší změnou v jídelníčku. Protože dříve či později, přijde stagnace, bod, kde se zastavíte, a abyste se posunuli dál, budete muset změnit jak jídlo, tak trénink, a velmi často to bude znamenat trénovat častěji a tvrději a jíst striktněji. Pokud rovnou naskočíte do nejtěžšího tréninku a do nějaké šíleně striktní diety, tak si zbytečně berete možnosti do budoucna, jak se posouvat dál. Pokud trénujete každý den a nic se neděje, vymýšlet plány, co s tím, bez toho, abyste vaše tělo úplně nezruinovali, už není úplně jednoduché. Úplně stejně jako překopávat jídlo, když žijete na 0g sacharidů, ale dolů už nejde ani gram. Zapomeňte na stroje a izolované cviky Pokud marníte čas s cvičením kickbacku na tricepsy, koncentrovaných bicepsových zdvihů, předkopáváním nebo stahováním protisměrných kladek, můžete rovnou zapomenout na to, že budete někdy velcí a silní nebo vysekaní. Trénink na strojích by měl ve vašem celkovém tréninku zabírat pouze malou část, jestli vůbec nějakou. A i tak jen izolované cviky. Cesta k tomu, abyste nabrali svaly a sílu, je používat těžké, tzv. vícekloubé cviky. Ty vám dovolí používat mnohem větší zátěž, protože při nich svaly zabírají v celém rozsahu pohybu. Totéž platí pro cvičení s vlastní vahou. V komerčních posilovnách těžko uvidíte někoho, kdo by například dělal dřepy na jedné noze, a v rukách držel jednoručky. Není to proto, že je to špatný cvik, ale protože skoro nikdo z těch, kdo do posiloven chodí cvičit, tento cvik není schopen udělat. Cviky na strojích, izolované cviky a cviky s vlastní vahou jsou nejlepší na konec tréninku k tomu, abyste dané svalové partie odcvičili do selhání, a podpořili tím tak co nejvíce růst svalů. Jak jsme se zmiňovali u cviků, jako je například dřep, to není dobrý nápad a riskujete tím zbytečně zranění, ale nakonec tréninku udělat 100x opakování zakopávaní v superserii s předkopáváním, vám stehna zaručeně prokrví a riziko zranění je minimální.

7 07 Váha není směrodatná Sledováním čistě váhy si můžete zadělat jedině tak na depresivní náladě. Pokud se bavíme o obézních lidech, tak sledování váhy je naopak motivační, jelikož například ze 140 se dostávají na svoji normální váhu například 100kg. Pokud nepatříte mezi obézní lidi, tak pohyb na váze může jít spíše na druhou stranu. Jinak řečeno, budete vážit víc a kolikrát to znamená, že děláte dobrou práci. Jeden z hlavních důvodů je, že se vám povede nabrat svaly. Což, jak jsme si řekli, má pozitivní vliv na vzhled vaší postavy i na celkovou kalorickou potřebu vašeho těla. Do celkové váhy se však také počítá voda. Díky vodě je velmi jednoduché se pohybovat na váze nahoru dolů až o několik kilo přes noc. Proto kolikrát to, že jste o 5kg lehčí neznamená, že jste nějaký tuk zhubli. A je tak potřeba, pokud se chcete za každou cenu vážit, si k váze vést také svoje míry, fotky před a po, a nebo případně měření z tanity, kalipru nebo jiných možností měření tuku.

8 08 Reálné cíle Reálné cíle jsou zásadní k tomu, abyste dosáhli svého cíle, kam se chcete dostat. Pokud si řeknete, že za dva měsíce se zbavíte 20% tuku, tak je to velmi nereálné, a jediné k čemu takový cíl vede, je, že po dvou měsících, kdy budete dělat kontrolní měření, budete zklamaní, a na celé cvičení se vykašlete, a to i přesto, že jste zhubli, a zpevnili si postavu. K těmto reálných cílům se potom váže také to, jak se k cvičení a stravě budete stavět. Chcete do konce roku buchty na břiše? Není problém toho dosáhnout, ale musíte si uvědomit, že v tom případě se budete muset cvičení a jídlo věnovat každý den. Připravovat si jídlo, kolikrát i vážit, na spoustu alkoholu a různých večírků zapomeňte, protože místo toho budete chodit včas spát, cvičit téměř každý den a ne jen 2x týdně apod. To, že nepřeskočíte tento krok, se zbavíte těch chvil, kdy jste naštvaní a zklamaní, že všechno, co jste proto dělali, bylo k ničemu. A i když svého cíle nedosáhnete, měli byste vždy mít možnost se podívat zpět, co jste proto dělali. Pokud jste nedokázali každý den odolat koblížkům a dortíkům a 8x se vám nechtělo jít cvičit. Tak to není špatným tréninkem nebo špatně nastavenou stravou, že nemáte výsledky, ale pouze tím, že nemáte pevnou vůli, a nedodrželi jste plán pro svůj cíl. Představte si to stejně jako například v callcentru. Pokud váš cíl za měsíc je prodat 50 tarifů a vy zavoláte za ten měsíc třem lidem, to procento, že dosáhnete své prémie, je dosti mizivé. Může se to někomu samozřejmě ale povést. Stejně jako u cvičení, vždy bude někoho, kdo bude mít lepší genetiku nebo bude lépe na trénink a stravu reagovat a pro stejný výsledek nebude muset vykonat tolik práce jako vy. Ale o tomto to všechno je a ta práce a cesta za lepší/ hezčí postavou by vás měla bavit. Jenom tak u toho vydržíte roky a ne jen pár měsíců.

9 Kolik je možné budovat svalů? Jako nováček v silovém tréninku je možné nabrat kg svalů ve vašem prvním roce cvičení, pokud uděláte všechno správně (trénink, stravu, regeneraci,...). 15kg je spíše za předpokladu dobré genetiky, ale je to možné. Všechno nad tohle číslo není reálné a to píšu z důvodu, abyste neměli zbytečná očekávání a přehnané cíle. První rok je vždycky ten nejlepší, jelikož tělo na všechno perfektně reaguje. Potom se už vše ale zpomaluje. Po 5 letech cvičení přidávat svalovou hmotu už jde velmi těžko a jde to po malých částech.

10 Kolik svalů můžete nabrat naturálně? Mike Mentzer tvrdil, že s pomocí správného tréninku a výživy, byste mohli dojít velmi blízko k vašemu genetickému potenciálu pro nárůst svalové hmoty během pár let cvičení. Většina lidí má potenciál nabrat kolem 15 kg svalů. Pokud se jedná o perfektní genetiku, je možnost nabrat kg svalů, což je po naturální stránce podle mých zkušeností maximum, a už se jedná o lidi s opravdu neuvěřitelnou genetikou. Toto je důležité si uvědomit v konfrontaci s tím, co tvrdí společnosti s fitness výživou a další osobnosti v tomto průmyslu tak, abyste si mohli nastavit reálné cíle, a nebyli z tréninku otrávení, že nemáte výsledky. 1.Rok: 10-15kg 2. Rok: 5-10kg 3. Rok: 2,5-5kg 4. a 5. Rok: 1,5-2,5kg Další roky (10-20): 1,5-5kg Tuky jsou důležité Je samozřejmě spousty druhů stravování, a pokud pomineme blbosti, které jenom mají lidi nalákat a něco prodat, tak fungují všechny. I když budete chtít použít typ stravování, kde převažují sacharidy a tuk tím pádem snižujete, pořád platí fakt, že se nechcete dostat na nule tuků. Na tucích fungují spousty hormonů ve vašem těle a především to má vliv také na testosteron, kterého chcete mít co nejvíce, abyste mohli budovat co nejvíce svalů a sílit. Proto se vyhýbejte nízkotučným variantám potravin a přidejte do surovin ve vašem jídelníčku ořechy, různé typy olejů (olivový, avokádový, kokosový,...) a určitě by neměl chybět rybí olej (omega 3) Nestřídat programy a cviky moc často To, že obecně lidé nemají výsledky z cvičení, může z velké části také právě velmi časté střídání cvičebních programů. Je spousta faktorů, které se v těle musí stát a kam tělo potřebuje dostat, aby pomocí adaptace na danou zátěž začalo sílit nebo zvyšovat svalovou hmotu, hubnout nebo vše dohromady apod. Proto je důležité, u kterého programu, který si vyberete, vydržet aspoň měsíc, abyste zjistili, zda to funguje či ne, a případně potom bud úplně změnili svůj trénink a nebo změnili jen určité části.

11 Cviky na břicho nezhubnete Chcete mít štíhlý pas nebo do konce pekáč buchet? Ustavičným cvičením břišních svalů toho nedosáhnete. Mám pro vás takovou novinku, která vám určitě udělá radost. Každý má 6 pack. To je anatomicky dané. Aby však vaše břišní svaly byly vidět, musíte se v prvé řadě zbavit tuku, který břicho zakrývá. Toto dosáhnete především cvičením velkých svalových partií, jako jsou nohy nebo záda, správně zvoleným cardiem a správným jídelníčkem. Samozřejmě, že břicho je potřeba cvičit, a to hlavně ze zdravotních důvodů pro ochranu beder apod., ale tím, že každý den uděláte tisíc sedů lehů, pas nezeštíhlí a nejspíš vás budou víc bolet záda. Kardio Nekonečné kardio je na nic. Výzkumy dokázaly, že neměnné kardio vám přinese více negativního než pozitivního. Důsledkem je ztráta svalové hmoty, opotřebení kloubů, úbytek síly a u žen dokonce možnost zhoršení funkce štítné žlázy. Je ale několik možností, které můžete použít a to: chůze, sprint (po rovince, do kopce či běh do schodů) nebo HIIT(tabata nebo jakýkoliv intervalový trénink). Pokud si každou tu část trochu více rozebereme, do první části si můžete zařadit dnes tak populární jogging. Tělo jako takové se neuvěřitelně rychle adaptuje na všechny změny, které dostává. Pokud je to jogging, většinou se jedná o zpomalení metabolismu kvůli tomu, aby si potřebnou energii nevypotřeboval a vydržela mu co nejdéle, a pak již zmíněné problémy. Pokud vás to baví, tak určitě nepřestávejte běhat, ALE nečekejte od toho zázraky pro hubnutí a ujistěte se, že běháte správně, že umíte atletickou abecedu apod. Pro hubnutí pořád nejlépe vychází sprinty nebo chůze. I když hlavní hrdina na ukrajování tuku z těla je v poslední době jakákoliv forma intervalových tréninků, tak HIIT mají jeden hlavní problém. Pokud máte hodně těžký silový trénink, který byste měli mít, jelikož svaly jsou váš nejlepší přítel, ať už z hlediska vzhledu či spalování tuků, tak HIITko napsat tak, abyste dokázali zregenerovat především nohy, je kolikrát celkem problém.

12 Zdravé potraviny V naprosté většině případů, pokud se na nějakém produktu píše fitness, zdravé, tak je to většinou mnohem horší než nějaké klasické potraviny a výrobky. To, že byste se neměli vyhýbat tukům, už víte, ale důležité je si taky uvědomit, že u většiny nízkotučných produktů se přidává extra cukr právě kvůli tomu, že bez tuku to nemá žádnou chuť. Stejně jako i u nízko sacharidových produktů se přidávají všemožné věci, aby chuť zachovali. Snažte se si kupovat co nejméně zpracované suroviny a radši se držte normálních produktů. Tedy příklad, kupte si klasické mussli nebo colu a nedejte si jí tolik než vypít 3 zero coly apod. Jak často jíst Přestaňte věřit článkům na internetu, že je nutné jíst každé 2-3 hodiny. Na to lidské tělo nikdy nebylo stavěno. Pravěcí lidé žili tak, že šli přes den lovit a sbírat, večer se najedli, co se do nich vešlo, aby mohli další den jít zase lovit. Moderní diety vytváří a propagují především firmy, které vyrábí všemožné doplňky stravy. Pokud normálně pracujete, není možné stihnout jíst každé 2-3 hodiny a pokud ano, určitě ne kvalitní a vyváženou stravu. Tedy nechceteli se stát otroky jídla. Všemožné zaručené diety jsou velmi často příčinou vzniku takzvaného jojo efektu a závislosti na jídle. Na druhou stranu, jako to ve fitness průmyslu bývá, a kde nejčastější odpověď je: to záleží. Najdete tisíce lidí, kteří na tomto způsobu stravování zhubli a zároveň jim to tak vyhovuje. Pokud patříte mezi ně, potom jen dobře a není potřeba nic měnit. Pro všechny ostatní doporučuju přečíst články o různých typech diet a vyzkoušet a vybrat si tu, která vám bude nejvíce sedět tak, abyste u dané diety vydrželi co nejdéle. Nepíšete si tréninkový deník Velký problém je v tom, že spousta lidí vůbec netuší, co a jak ve fitku dělají. Nejhorší případ je, když si budete vymýšlet trénink, co pojedete, v šatně. Trochu lepší, že máte nějaký tréninkový plán, ale nepíšete si k tomu nic během daného tréninku. Proč, je to špatně, je fakt, že nevíte, co vám v daném tréninku funguje, nefunguje, jde, nejde jak se pohybujete s váhami. Můžete se i zpětně podívat, že například cvičit nohy ráno vám nedělá dobře a jste daleko za svými normálními váhami. Tak si potom trénink a čas můžete do budoucna přizpůsobovat a zlepšovat se každý trénink.

13 Používat regresi i progresivní cviky, ale ego nechat před dveřmi. Viz bod s technikou. Naučte se nebrat si sebou ego do fitka. Držte si váhy, které jste schopni odcvičit s dobrou technikou. Nebo podle svého plánu se pokuste o svoje zlepšení a nové váhy. Ale necvičte s váhou, kde celý cvik odtaháte úplně jinými svaly, a tím pádem daný cvik potom ztrácí smysl. A zároveň se naučte poslouchat svoje tělo a ubrat si, když máte špatný den. Naučit se techniku Naučit se správnou techniku u všech cviků by měl být základ a celkem jasná věc. Bohužel tomu tak není. Za prvé neberte, že každý ve fitku, i ti z těch, kteří zvedají těžké váhy, mají dobrou techniku. Ne vždy to platí. Pokud nemáte trenéra, dejte si ten čas a nastudujte si techniku všech cviků, které máte ve svém tréninkovém plánu připravené. Pokud cvičíte sami, nebojte si daný cvik jednou za čas natočit, abyste se potom mohli podívat, a zkontrolovat, zda vše děláte správně. Nedodržování předepsaných pauz mezi seriemi a cviky V dnešní době, kdy má každý sebou telefon nebo tablet, kde má muziku, net, facebook apod., spousta lidí místo toho, aby cvičila nebo dodržovala 1min pauzu, tráví čas nad displejem místo toho, aby se věnovali tréninku. Dodržte předepsané pauzy, využijte je k protažení partií, které ten den necvičíte nebo k mobilizačnímu či korekčnímu cvičení nebo se v pauze soustřeďte na další sérii. Psát si a hrát si na telefonu můžete i kdykoliv potom. Nerozcvičovat se. Je až neuvěřitelné, jak málo lidí se před tréninkem rozcvičuje. Správné rozcvičení vás za prvé chrání proti zranění a připravuje vaše tělo k tréninku. Při rozcvičce nejde jen o zahřátí, ale také o přepnutí se do sympatického modu, připravit partie, které budete cvičit na to, že je budete něčím zatěžovat, a zároveň je to čas pro spoustu mobilizačních cviků. Na druhou stranu, pokud cvičíte například dřepy, kde jste si udělali rozcvičku a potom zahřívací série s tyčí, a postupně přidávali závaží než jste se dostali pracovní sérii. Další cvik na nohy, třeba bulharské dřepy, už můžete rovnou použít svoji váhu a rovnou cvičit pracovní série. I od toho je dobré mít tréninkový deník, kdy nemusíte hádat jaké činky si vzít, ale jdete na jistotu. Díky tomu zlepšujete efektivitu během tréninku.

14 Rozcvička: Nedělat rozcvičku před cvičením je jedna z nejčastějších chyb a zároveň taky jedna z těch, o kterých se skoro nepíše. Nový zázračný cvik nebo surovina je mnohem žádanější téma. Rozcvička by NIKDY neměla obsahovat statický strečink! Co by měla obsahovat, vám rovnou napíšu i pro mě v ideální návaznosti: Zahřátí a rozhýbání celého těla varianty skákacího panáka, švihadlo,... Foam rollin (SMR), mobilizační a korekční cvičení jen podotýkám, v dnešní době se tato část tak moc rozmohla, že pak už lidé skoro nemají čas na to jít cvičit. Zaměřte se na problémové části těla. Dynamický strečink spousta cviků, které vaše tělo a především svaly připraví k tréninku. Dané pohyby (cviky), s kterými budete začínat. Pokud budete cvičit nohy, ideálně si udělejte několik dřepů s vlastní váhou apod.

15 Závěrem Přestaňte řešit svůj jídelníček jako úlohu z jaderné fyziky. Nejrůznějších jídelníčků jsou tisíce. Jíst často, jíst občas, nejíst vůbec, pít jen šťávy, pít víno, nepít mléko, nepít vůbec, snídat a nevečeřet, nesnídat a obědvat večer, nejíst na noc, jíst jen v noci, nejíst maso, jíst jenom maso, žádné tuky, žádné sacharidy, hodně tuků, samé sacharidy a tak pořád dokola. A vždy se najde nejméně tucet lidí, na které každá z těch diet funguje. Důležité je přestat se strachovat z každého sousta a použít selský rozum a učit se poslouchat svoje tělo. U jídla je důležité najít svůj základ, který vám pomáhá se dostat k vašemu cíli, ale zároveň, který jste schopní držet dlouhodobě. U tréninku platí to samé. Dejte tomu čas. Něco jako trénink, kdy musí být vaše svaly zmatené, co se děje, je kravina. Začněte s nějakým systémem a dodržujte ho. Posouvejte se postupně od lehčích k těžším cvikům a mějte přehled o tom, jak vám cvičení jde. Pokud nebudete mít napsaná žádné čísla a ani nemáte představu s čím cvičíte, nikdy nemůžete objektivně posoudit, jestli se zlepšujete nebo ne. Pokud máš jakýkoli dotaz, neváhej a napiš! P.S.: Pokud nechceš, aby Ti cokoliv uniklo, přidej si nás na FB, twitter nebo youtube, a budeš vědět o všech dalších tipech a radách. Měj se fajn Tomáš

16

Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou uplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů proč tomu tak je. Je důvod, že lidé je

Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou uplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů proč tomu tak je. Je důvod, že lidé je BARBARGYM06/15 Ve fitness průmyslu koluje spousty mýtů a informací, které nejsou uplně pravdivé. Jeden z hlavních důvodů proč tomu tak je. Je důvod, že lidé je chtějí slyšet. Chtějí slyšet, že trénink

Více

Jak změřit % podkožního tuku a svalovou hmotu

Jak změřit % podkožního tuku a svalovou hmotu FitPlan.cz/shop To nejnutnější pro rychlé hubnutí Jak změřit % podkožního tuku a svalovou hmotu VŠE CO JSTE KDY SLYŠELI O HUBNUTÍ BYLO NEJSPÍŠ ŠPATNĚ Tento podrobný návod a průvodce vám krok za krokem

Více

SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL. 4. 11. 8.2012 Jilemnice

SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL. 4. 11. 8.2012 Jilemnice SILOVÁ PŘÍPRAVA ŠTĚPÁN POSPÍŠIL 4. 11. 8.2012 Jilemnice ROZDĚLENÍ SILOVÝCH SCHOPNOSTÍ > statické > dynamické > absolutní (maximální síla) > výbušná síla > rychlá síla > vytrvalostní síla 2 VÝZNAM SILOVÉHO

Více

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu. aneb. LADISLAV TUROŇ /

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu. aneb. LADISLAV TUROŇ / Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu LADISLAV TUROŇ / WWW.HUBNUTI-PODLE-GENU.CZ Stránka 1 ÚVOD: Rozhodujete se taky jako já před půl rokem, jakým

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2016. Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2016. Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2016 Nadhazovači 16-21 1. 2. týden Mimosezóní tréninkový kalendář pro nadhazovače 7. týden tempo : 2:2 odpočinek 1 min Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

Proč podnikat na internetu?

Proč podnikat na internetu? Proč podnikat na internetu? Obchodovat na internetu je mnohem snazší, než si zařizovat kamenný obchod. Neznamená to ale, že je to bez práce, nebo že je úspěch zaručen. Tak jako klasické podnikání i to

Více

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte. Revoluce v hubnutí podle genu Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu Ladislav Turoň www.hubnuti-podle-genu.cz WWW.HUBNUTI-PODLE-GENU.CZ Rozhodujete se taky jako já před půl rokem,

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Extrafit.cz - program tvarování těla pro muže a ženy

Extrafit.cz - program tvarování těla pro muže a ženy Extrafit.cz - program tvarování těla pro muže a ženy Program byl sestaven odborníkem na fitness, Corym Gregorym, který nám pomůže skoncovat s dohady co funguje a najde program, který pomáhá konkrétně vám.

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2012 Poziční hráči 16-21 9. 10. týden Mimosezóní tréninkový kalendář pro poziční hráče 9. týden tempo : 2:2 odpočinek 75 s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

www.allness.cz 2015 Alena Strouhalová

www.allness.cz 2015 Alena Strouhalová www.allness.cz 2015 Alena Strouhalová Co Vás vedlo k rozhodnutí? Byla to to hlavně fotografie z roku 2011, kdy mě kamarádka vyfotila na jedné akci a já s hrůzou koukala na obézní starou osobu. K tomu,

Více

Rady k tisku. 1/ vyberte úvodní a zadní stranu ze tří variant a ty vytiskněte zvlášť

Rady k tisku. 1/ vyberte úvodní a zadní stranu ze tří variant a ty vytiskněte zvlášť Rady k tisku 1/ vyberte úvodní a zadní stranu ze tří variant a ty vytiskněte zvlášť 2/ zbytek černobílých stránek můžete tisknout 2 strany na jednu A4 a ty potom rostřihněte v půlce a poté je můžete umístit

Více

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Díky za všechny fantastické reakce a dotazy, které se objevily u prvního videa. Ještě jednou bych vás chtěl vyzvat, abyste se stejně aktivně zapojili také do

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2015. Nadhazovači a poziční hráči 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2015 Nadhazovači a poziční hráči 16-21 1. 2. týden 1. týden tempo 1:0:1 sec odpočinek 1 min mezi okruhy počet opakování : 2 Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle

Více

Protahování patří k posilování jako k fotbalistovi umění ovládat míč a číst hru

Protahování patří k posilování jako k fotbalistovi umění ovládat míč a číst hru Cílem programu je zpevnit břišní, hýžďové a zádové (mezilopatkové svaly). Tyto svaly rády ochabují. Tato cvičení jsou určeny předstupně anebo doplňkem k posilování na strojích a s činkami, plyometrii,

Více

...a natrvalo. Hubněte zdravě... Výživa. pilíř zdraví. www.stob.cz www.stobklub.cz

...a natrvalo. Hubněte zdravě... Výživa. pilíř zdraví. www.stob.cz www.stobklub.cz Hubněte zdravě......a natrvalo Výživa pilíř zdraví www.stob.cz www.stobklub.cz Špatný životní styl a civilizační onemocnění I přesto, že jsou tato témata stále omílaná ve stovkách publikací, na internetových

Více

30 minutový domácí TRX trénink

30 minutový domácí TRX trénink 30 minutový domácí TRX trénink Je možné za 30 minut procvičit svaly celého těla a výrazně zvýšit svou fyzickou kondici? Na TRX ano! Vyzkoušejte tréninkový plán, který vám pomůže posílit celé tělo v mnoha

Více

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán 2012. Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2012 Nadhazovači 16-21 9. 10. týden Mimosezóní tréninkový kalendář pro nadhazovače 9. týden tempo : 2:2 odpočinek 75 s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna

Více

Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den.

Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den. Úvod Dodržujte zde uvedené rady a znatelný výsledek na sobě můžete pozorovat už 4. den. Na následující straně se seznámíte s účinnými cviky, na které nemusíte mít žádné vybavení a můžete je provozovat

Více

Pohyby se provádějí plynule, tahem bez trhání a švihu. Vedený pohyb je účinný a zabrání možnému poškození svalových vláken.

Pohyby se provádějí plynule, tahem bez trhání a švihu. Vedený pohyb je účinný a zabrání možnému poškození svalových vláken. Kalanetiku pod názvem The Callanetics Excercise Method uvedla do světa v roce 1980 Callan Pinckneyová. Tato velmi individuální a specifická metoda využívá přesné polohy těla k izolování specifických svalových

Více

Fakta o hubnutí, která vám vyrazí dech. aneb. Počítače a genetika nám pomáhají zhubnout

Fakta o hubnutí, která vám vyrazí dech. aneb. Počítače a genetika nám pomáhají zhubnout Fakta o hubnutí, která vám vyrazí dech aneb Počítače a genetika nám pomáhají zhubnout MUDr. Jaroslav Orlík www.orlikovi.cz Máte nadváhu? Vážíte více, než je zdrávo? Už jste několikrát dodržovali všechna

Více

Kliky podceňovaný pomocník při posilování

Kliky podceňovaný pomocník při posilování 1 Kliky podceňovaný pomocník při posilování Jakkoli se může zdát tento cvik jednoduchý, patří mezi cviky nejúčinnější, které rozvíjejí svalstvo horní části trupu.můžeme jej cvičit jen tak bez potřeby činek

Více

8-týdenní program. Do formy a do plavek! Naučíme vás běhat nebudete věřit, jak snadné to je! Žádné diety a jo jo efekty, půjdeme na to zdravě

8-týdenní program. Do formy a do plavek! Naučíme vás běhat nebudete věřit, jak snadné to je! Žádné diety a jo jo efekty, půjdeme na to zdravě 16/2/2015 5. vydání týdeníku pro všechny registrovné uživatele slevového serveru Vykupto.cz Neprodejné Všechna práva vyhrazena 2015 Vykupto.cz s.r.o. 6 Slevy triky návody Do formy a do plavek! V y k u

Více

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková

--- Ukázka z titulu --- Myšlení uzdravuje. Jarmila Mandžuková ÚVOD Při otevření této knihy se možná ptáte, k čemu je potřeba další kniha o zdraví, když už jich byly napsány stovky? Asi máte pravdu, ale můj velký zájem o možnosti sebeléčení s cílem pomoci sama sobě

Více

JAK BÝT ÚSPĚŠNÝ V SÍŤOVÉM MARKETINGU

JAK BÝT ÚSPĚŠNÝ V SÍŤOVÉM MARKETINGU JAK BÝT ÚSPĚŠNÝ V SÍŤOVÉM MARKETINGU Marie Slivová (od 28.8.2010 Michaličková) Kouč osobního rozvoje JAK BÝT ÚSPĚŠNÝ V SÍŤOVÉM MARKETINGU 1 JAK BÝT ÚSPĚŠNÝ V SÍŤOVÉM MARKETINGU Někteří vedoucí struktur

Více

Vítejte v SocialSprinters Academy

Vítejte v SocialSprinters Academy Vítejte v SocialSprinters Academy Jsem velmi rád, že s Vámi mohu sdílet své zkušenosti. V tomto pracovní sešitu si zrekapitulujeme 7 kroků, které když uděláte, budete schopni vašeho zákazníka dokonale

Více

JakHubnout. Jakou zvolit dietu? správně. leden 2016. Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek

JakHubnout. Jakou zvolit dietu? správně. leden 2016. Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek JakHubnout NE W leden 2016 správně Oblíbené diety Srovnávací tabulka Tipy na nový začátek Jakou zvolit dietu? 2016 štíhlá a krásná. Tisíce ženvužroce to zvládly, vy to také zvládnete! Zvládli jste Vánoce?

Více

Jak napsat e-mail, který prodává

Jak napsat e-mail, který prodává Jak napsat e-mail, který prodává Tři kouzla prodejních mailů Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Obsah Prodejní e-mail str. 3 Principy prodejního e-mailu str. 6 Načasování str. 7 Odesílatel

Více

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Pracovní sešit - krok za krokem Renata Králová Petr Zeman Co je to webinář? Webinář je seminář prostřednictvím internetu. Slouží především k představení vašich

Více

Sociální média a blogování

Sociální média a blogování Program Podnikání 4. týden Sociální média a blogování V tomto týdnu nejprve rozvineme vaši prezentaci na internetu do oblasti sociálních médií (neboli sociálních sítí), tj. podíváme se na takové platformy

Více

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu

Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu Jezte to, co máte rádi a přitom trvale a zdravě zhubněte aneb Revoluce v hubnutí podle genu Jana Sládková www.revolucni-dieta.cz WWW.REVOLUCNI-DIETA.CZ Rozhodujete se taky jako já, jakým způsobem dosáhnout

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7. lekce Jak se stát doporučitelným Chcete si udělat z doporučení seriózní nástroj, díky kterému budete stabilně získávat nové zakázky a obchodní

Více

6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY

6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY 6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY VODA // ODKYSELENÍ TĚLA (UDRŽENÍ SPRÁVNÝCH HODNOT PH V TĚLE) // BÍLKOVINY SACHARIDY TUKY VLÁKNINA MIKRO-ŽIVINY (VITAMÍNY, MINERÁLY, ENZYMY ) VODA NAPROSTO ZÁSADNÍ

Více

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek

Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb. Mám svůj plán. Jiří Sobek Příručka o individuálním plánování pro uživatele sociálních služeb Mám svůj plán Jiří Sobek Praha, 2012 Co je individuální plánování Každý člověk, který využívá sociální službu, má svůj individuální plán.

Více

Výsledky projektu Zdraví do firem

Výsledky projektu Zdraví do firem Výsledky projektu Zdraví do firem Naměřené hodnoty Posluchačky měly možnost se během přednášky změřit na bioimpedančním přístroji In Body, který měří tělesné hodnoty. Vybrali jsme 4 z nejdůležitějších

Více

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Ve webovém prohlížeči by měla být načtení nějaká neutrální stránka, například Google. Dobrý den. Jmenuji se a budu

Více

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. Datum vyplnění dotazníku: Povolání: Telefon: E-mail: Výška: cm. Váha: kg. Míra v pase: cm. Míra přes boky: cm.

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. Datum vyplnění dotazníku: Povolání: Telefon: E-mail: Výška: cm. Váha: kg. Míra v pase: cm. Míra přes boky: cm. VSTUPNÍ DOTAZNÍK Osobní údaje: Jméno a příjmení: Datm vyplnění dotazník: Rodné číslo: Věk: Povolání: Telefon: E-mail: Výška: cm. Váha: kg. Míra v pase: cm. Míra přes boky: cm. Cíl: 1. snížit hmotnost o

Více

TEST - JSEM SÁM SEBOU?

TEST - JSEM SÁM SEBOU? BÝT SÁM SEBOU Být sám sebou, znamená zjistit a naplňovat svůj smysl života, ten opravdový, po kterém vnitřně toužíte. Někteří lidé ani nevědí, co je jejich smyslem života a je pro ně velice těžké ho definovat.

Více

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ

UDĚLEJTE KAŽDÝ DEN 3 VĚCI! Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Autor konceptu a programů ŽIVOT NA PRAVÉ STRANĚ Přátelé, když jsem se nedávno procházel před víkendem po Ďáblickém lese, bylo nádherné, takové to podzimní, ponuré počasí a já jsem přemýšlel, co pěkného

Více

Faily při tvorbě e-shopů,

Faily při tvorbě e-shopů, Faily při tvorbě e-shopů, za které zaplatíte víc, než za celý e-shop Marek Čevelíček Twitter: @mcevel Nefunkční weby a e-shopy Proč existuje tolik nefunkčních webů a e-shopů? 1/ nevím, jak udělat funkční

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

Soustředění. 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena

Soustředění. 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz. všechna práva vyhrazena Soustředění 2015 Kateřina Sodomková, katerinasodomkova.cz všechna práva vyhrazena Umění soustředit se Ano, někdy to je skutečně umění, dokázat se plně soustředit na to, co děláme. Jsou situace, kdy nám

Více

JAK BÝT ÚSPĚŠNÁ NA SCHŮZCE S MUŽEM 55 TIPŮ

JAK BÝT ÚSPĚŠNÁ NA SCHŮZCE S MUŽEM 55 TIPŮ JAK BÝT ÚSPĚŠNÁ NA SCHŮZCE S MUŽEM 55 TIPŮ Nedělejte pořád stejné chyby, udělejte ten nejlepší dojem na muže, o kterého máte zájem a připravte se na úspěch. Nechte si poradit, jakých chyb se vyvarovat,

Více

setrvalý běh /fartlek/ cca min posilovna min / základní svalové partie vršek těla + nohy 50m-80m-100m-120m-150m-100m-50m x 3 série

setrvalý běh /fartlek/ cca min posilovna min / základní svalové partie vršek těla + nohy 50m-80m-100m-120m-150m-100m-50m x 3 série Příloha č. 1Individuální program: 5.7. - 15.7. Minimálně každý druhý den 45 min. jakákoliv pohybová aktivita v TF 130-150 tepů/min (lehký výběh, lehký kolo, lehká posilovna, plavání, tenis, kopaná, basket,

Více

Půjdu do toho? Zvažme zisky a ztráty při změně životního stylu

Půjdu do toho? Zvažme zisky a ztráty při změně životního stylu Půjdu do toho? Zvažme zisky a ztráty při změně životního stylu Pracovní e-book k projektu STOBkolo na www.stobklub.cz PhDr. Iva Málková, Mgr. Jana Divoká Kniha podléhá autorským právům. Je dovoleno ji

Více

Video č. 3 JAK ZAČÍT S ŽIVOU STRAVOU. Eva Peršinová 2015 www.vitarianstyle.com

Video č. 3 JAK ZAČÍT S ŽIVOU STRAVOU. Eva Peršinová 2015 www.vitarianstyle.com Video č. 3 JAK ZAČÍT S ŽIVOU STRAVOU 1 Krásný den Jmenuji se Eva Peršinová a vítám vás na webových stránkách www.vitarianstyle.com. Pojďme se nyní podívat na třetí video s názvem: Jak na to, v podstatě

Více

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Návod na vytvoření vlastního videa. Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Návod na vytvoření vlastního videa Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Sami nejlépe víte, že trh s finančními poradci je přesycen.každý poradce se snaží odlišit od ostatních, být nejlepší

Více

Cesta k úspěchu. Klíčové informace pro Kolegy. Cesta k úspěchu. Výkonnost Kariéra Vzdělávání

Cesta k úspěchu. Klíčové informace pro Kolegy. Cesta k úspěchu. Výkonnost Kariéra Vzdělávání . Klíčové informace pro Kolegy 1 Co znamená? Co kolegové říkají Je to mít úspěch ve své kariéře a být povýšen/a. Je to volba, kterou mám na pozici, ve které pracuji. Je to možnost. Býval to program Možností,

Více

...a natrvalo. Hubněte zdravě... Pohyb. pilíř zdraví. www.stob.cz www.stobklub.cz

...a natrvalo. Hubněte zdravě... Pohyb. pilíř zdraví. www.stob.cz www.stobklub.cz Hubněte zdravě......a natrvalo Pohyb pilíř zdraví www.stob.cz www.stobklub.cz Chybí vám radost ze života? Máte pocit, že tělo i duše chátrá a žijete v uspěchané době bez zážitků, potěšení a chvil jen pro

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

5 RAD A TIPŮ, JAK VYDĚLÁVAT PENÍZE NA BURZE. burzaprokazdeho.cz Petr Novák pecan.novak@gmail.com

5 RAD A TIPŮ, JAK VYDĚLÁVAT PENÍZE NA BURZE. burzaprokazdeho.cz Petr Novák pecan.novak@gmail.com 5 RAD A TIPŮ, JAK VYDĚLÁVAT PENÍZE NA BURZE Chcete vědět: Co dělat, abychom vydělávali na burze peníze? Co nedělat, abychom vydělávali na burze peníze? Tak v tom případě Vás mohu ujistit o tom, že máte

Více

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků?

Ovládni svou konkurenci. Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Ovládni svou konkurenci Jak se stát jasnou volbou v očích tvých zákazníků? Jak získat zákazníky tvé konkurence i když je už zavedená a ty teprve začínáš? 2 Udělej svou konkurenci nezajímavou Když začínáš

Více

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2018 Váš plán pro úspěšný nový rok Na rok 2018 vyhlásila firma Pantone barvou roku odstín Ultra Violet (to je ten, který vidíte tady v nadpisech). A není to náhoda. Podle tohoto odstínu máme

Více

6 věcí které jste nevěděli o břišních svalech

6 věcí které jste nevěděli o břišních svalech 6 věcí které jste nevěděli o břišních svalech Není žádné překvapení, že výraz six pack hledá na googlu měsíčně 1,2 milionů lidí, to stejné platí u slov pevné břicho, břišní svaly a několika dalších spojeních.

Více

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A

Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. A 5 JZYKŮ LÁSKY Vyberte u každé otázky jednu možnost a zapište si písmenko za vybranou možností. 1. Rád/a slyším pochvalné poznámky. Jsem rád/a, když mě někdo obejme. 2. Rád/a trávím čas o samotě s člověkem,

Více

5 RAD A TIPŮ. Jak vydělávat peníze na burze. #Burza pro každého - 5 rad a tipů. >> zpět na Obsah. elektronická publikace 2015

5 RAD A TIPŮ. Jak vydělávat peníze na burze. #Burza pro každého - 5 rad a tipů. >> zpět na Obsah. elektronická publikace 2015 Název kapitoly 5 RAD A TIPŮ Jak vydělávat peníze na burze elektronická publikace 2015 1 Pár slov úvodem Pár slov úvodem Investování a obchodování na kapitálových trzích se věnuje již od roku 2006. Je absolventem

Více

Mimosezónní tréninkový plán Nadhazovači 16-21

Mimosezónní tréninkový plán Nadhazovači 16-21 Mimosezónní tréninkový plán 2016 Nadhazovači 16-21 3. 4. týden 3. týden tempo : 2:2 odpočinek 75 s Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Posilovna Posilovna Posilovna Posilovna odpočinek Házecí

Více

JÍDELNÍČEK, SLOŽENÍ TĚLA A JEHO VLIV NA VÝKON SPORTOVCE, FOTBALISTY. Pavel Suchánek

JÍDELNÍČEK, SLOŽENÍ TĚLA A JEHO VLIV NA VÝKON SPORTOVCE, FOTBALISTY. Pavel Suchánek JÍDELNÍČEK, SLOŽENÍ TĚLA A JEHO VLIV NA VÝKON SPORTOVCE, FOTBALISTY Pavel Suchánek JAKÉ JSOU POŽADAVKY NA SPORTOVCE? TRÉNINK A JEHO PRAVIDELNOST - TRENÉŘI REGENERACE - KONDIČNÍ TRENÉŘI A FYZIOTERAPEUTI

Více

Atletika. Posilování svalového aparátu

Atletika. Posilování svalového aparátu Atletika Posilování svalového aparátu http://www.shave.cz/jak-se-zbavit-pivniho-mozolu-104/ Cvičení a cviky na břicho Hodně lidí by chtělo mít na pláži krásně vyrýsované břicho. Na to potřebujete nejen

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

www.milionoveimperium.cz

www.milionoveimperium.cz www.milionoveimperium.cz David Kirš, autor Miliónového impéria a EmailAcademy uvádí ebook WEB MILIONÁŘE A KRUH BOHATSTVÍ Tento ebook (dokument) můžete šířit a přeposílat dále, ale pouze jako celek. Není

Více

BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE

BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE PRŮVODCE GO GUIDE ÚVOD BÝT PRACOVNÍKEM SPOLEČNOSTI NIKE NA POZICI ATHLETE CO A PROČ WARM-UP Blahopřejeme! Nyní jste součástí jedné z nejsilnějších sportovních

Více

Úvod. Kolik máme svalů?

Úvod. Kolik máme svalů? Úvod K posilování nás svede cíl zlepšit svoji sílu nebo zformovat postavu. V této části najdete seznámení s principy hlavních typů posilování. Je dobré znát alespoň základní informace o všech jeho typech,

Více

Proč děláme práci, která nás nebaví?

Proč děláme práci, která nás nebaví? Proč děláme práci, která nás nebaví? Podle průzkumů se věnuje až 70% lidí zaměstnání, které je nenaplňuje a někdy i doslova sere. V poslední době nad touto otázkou hodně přemýšlím. Sám jsem vlastně dlouho

Více

Uběhly desítky minut a vy stále neumíte nic. Probudíte se ze svého snění a hnusí se vám představa učit se.

Uběhly desítky minut a vy stále neumíte nic. Probudíte se ze svého snění a hnusí se vám představa učit se. Kapitola 1 Nesnášíte učení? STOP Určitě valná část z vás, která otevřela tuto knihu, se potýká s problém jak se lépe učit. Sedíte nad knížkou hodiny, ale do hlavy nenacpete nic. Díváte se na písmenka,

Více

při budování svalů autor Tomáš Jehlička Copyright 2010-2011 Tomáš Jehlička www.trener-online.cz www.cviceni-doma.cz

při budování svalů autor Tomáš Jehlička Copyright 2010-2011 Tomáš Jehlička www.trener-online.cz www.cviceni-doma.cz 20 NEJVĚTŠÍCH CHYB při budování svalů autor Tomáš Jehlička Copyright 2010-2011 Tomáš Jehlička www.trener-online.cz www.cviceni-doma.cz Všechna práva jsou vyhrazena autorovi. Žádnou část tohoto návodu nelze

Více

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM

STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM STAŇTE SE EXCELENTNÍM MASÉREM 2 Co Vás odliší od průměru tisíců? Masérů je opravdu hodně. Těch opravdu dobrých je málo. Co patří k základním věcem, bez kterých se z průměru nedostanete? Co dělat, abyste

Více

Přeji Vám hodně inspirace. Upozornění

Přeji Vám hodně inspirace. Upozornění Str. 1 V tomto Ebooku Vám odhalím pozadí textů několika mých e-mailů, které reálně přinášejí různé výsledky. Dozvíte se, jaký účel mají jednotlivé odstavce a proč volím právě tato slova. Na následujících

Více

Přílohy. Tréninkové jednotky SLSV. Druh sportu: Intenzita: Nízká až střední intenzita (65 75% max. TF) Doba trvání:

Přílohy. Tréninkové jednotky SLSV. Druh sportu: Intenzita: Nízká až střední intenzita (65 75% max. TF) Doba trvání: Přílohy Tréninkové jednotky SLSV Jednotka A: extenzivní vytrvalost Druh sportu: Běh, kolo, horská chůze, kolečkové brusle, stacionární kolo, plavání Intenzita: Nízká až střední intenzita (65 75% max. TF)

Více

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková

Metodika poradenství. Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Metodika poradenství Vypracovali: Jiří Šupa Edita Kremláčková Úvod V následujícím textu je popsán způsob vedení rozhovoru s klientem, jehož cílem je pomoci klientovi prozkoumat jeho situaci, která ho přivedla

Více

Vaše geny vám odpoví jak správně zhubnout http://petrovamichaela.cz/

Vaše geny vám odpoví jak správně zhubnout http://petrovamichaela.cz/ Vaše geny vám odpoví jak správně zhubnout http://petrovamichaela.cz/ MICHAELA PETROVÁ Přemýšlíte stejně,jako jsem přemýšlela já,jak správně zhubnout? Vyzkoušeli jste různé diety a celý týden jste se těšili

Více

Tréninkový plán listopad. První tréninkový den. Druhý tréninkový den. 2. Fáze

Tréninkový plán listopad. První tréninkový den. Druhý tréninkový den. 2. Fáze Tréninkový plán pro disciplíny požárního sportu Ahoj sportovci, hasiči a hasičky, toto jsou tréninkové plány reprezentace profesionálních hasičů, které sestavovali trenéři Ivan Ressler a Josef Pěnča. Tréninky

Více

Detoxikace organismu díky 10 potravinám

Detoxikace organismu díky 10 potravinám Detoxikace organismu díky 10 potravinám Detoxikace, neboli očista organismu je čím dál více oblíbená. Každý den díky nezdravému životnímu stylu zahlcujeme náš organismus škodlivými látkami. A právě detoxikace

Více

ZÁŽITKY PRO FIRMY ALLEGRIA - FIRMA NA ZÁŽITKY. užijte si. ...a jak vypadá Vaše schůzka s VIP klientem?

ZÁŽITKY PRO FIRMY ALLEGRIA - FIRMA NA ZÁŽITKY. užijte si. ...a jak vypadá Vaše schůzka s VIP klientem? ZÁŽITKY PRO FIRMY užijte si vztahy se svými klienty, je to pro Vás jediná spolehlivá investice, která se Vám stonásobně vrátí...a jak vypadá Vaše schůzka s VIP klientem? ALLEGRIA - FIRMA NA ZÁŽITKY vznikla

Více

TRÉNINK úvod, obecné principy, trocha filosofie. Marek Cahel Školení T , Zderaz Školení T3 - Vracov,

TRÉNINK úvod, obecné principy, trocha filosofie. Marek Cahel Školení T , Zderaz Školení T3 - Vracov, TRÉNINK úvod, obecné principy, trocha filosofie Marek Cahel Školení T2-19. 2. 2016, Zderaz Školení T3 - Vracov, 28. - 30. 10. 2016 Faktory výkonu v OB Fyzické/fyziologické - vytrvalost, rychlost, síla,

Více

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok

Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok Úžasný rok 2017 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2016? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2017, musíme se podívat, jaký byl rok 2016.

Více

Proč číst zrovna tenhle e-book?

Proč číst zrovna tenhle e-book? Proč číst zrovna tenhle e-book? Máte zájem se dozvědět, proč námitky ve skutečnosti vznikají? Jak na nich vydělat, zvládnout je a jak co nejvíce omezit ty zbytečné, rýpavé, jedovaté a ponižující. Je to

Více

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. Základní informace o klientovi. Jméno: Bydliště: Tel. číslo: Věk: Váha: Výška:

VSTUPNÍ DOTAZNÍK. Základní informace o klientovi. Jméno: Bydliště: Tel. číslo:   Věk: Váha: Výška: VSTUPNÍ DOTAZNÍK Základní informace o klientovi Jméno: Bydliště: Tel. číslo: e-mail: Věk: Váha: Výška: 1 Choroby: Operace a úrazy: Užívané léky: Antikoncepce: Vitaminy, minerální látky, doplňky výživy,

Více

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok

Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok Skvělý rok 2016 Váš plán pro úspěšný nový rok JANAPEKNA.CZ 1 Část 1 Než začneme: Jaký byl pro vás rok 2015? Vítejte! Než se pustíme do plánování vysněného roku 2016, musíme se podívat, jaký byl rok 2015.

Více

A. Vyobrazení svalové soustavy

A. Vyobrazení svalové soustavy A. Vyobrazení svalové soustavy Obr. 9: Svaly krku, hrudníku a břicha 12 Obr. 10: Svaly zad 13 Obr. 11: Svaly horní končetiny 14 Obr. 12: Svaly dolní končetiny (Poznámka: Použity obr. 42, 49, 50 a 51 z

Více

Osobní trenér. První společný trénink

Osobní trenér. První společný trénink Osobní trenér První společný trénink autor: Richard Výborný www.vybo.cz První společný trénink Zdravím všechny nadšence, kteří mají rádi stolní tenis a chtějí na sobě pracovat a zlepšovat se. Když začínáme

Více

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D.

Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. Na čem na konci života záleží? Lenka Slepičková, Ph.D. medicíny, Brno 2017 DIPEx výzkum Kvalitativní výzkum, založený na 30 50 hloubkových rozhovorech pro každé téma, audio/video záznam Maximální pestrost

Více

Velký speciál: Zhubněte a dostaňte se do formy #5

Velký speciál: Zhubněte a dostaňte se do formy #5 Velký speciál: Zhubněte a dostaňte se do formy #5 Velký speciál: Zhubněte a dostaňte se do formy #5 Foto: FTV Prima/Lukáš Grossl Pátý díl, páté jídlo dne dnes jsou na řadě večeře. Máme pro vás skvělé tipy

Více

2 FreshGym. 190 00 Praha 9 web: www.freshkruhac.cz

2 FreshGym. 190 00 Praha 9 web: www.freshkruhac.cz V dnešní hektické době se stále častěji setkáváme se spoustou lidí, kteří díky své práci, škole, ale také rodině nemají tolik času na cvičení, kolik by si přáli. Jejich fyzická kondice jde s věkem neustále

Více

Motivace versus síla vůle

Motivace versus síla vůle 3. kapitola Motivace versus síla vůle Emoce nám buď slouží, nebo vládnou, podle toho, kdo řídí koho. Jim Rohn 3 Motivace versus síla vůle I když se teď chystám říct, proč je motivace špatná strategie do

Více

jestli existují další.

jestli existují další. Takže, breatharián, syrová Jsou ještě Jestli existují další Q, strava, waterián, cokoli budete, budete-li se s tím cítit dobře, prosím, udělejte to, ale nezapomínejte meditovat na Světlo a Zvuk, protože

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Posilovací podložka SLIDE BOARD

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. Posilovací podložka SLIDE BOARD UŽIVATELSKÝ MANUÁL Posilovací podložka SLIDE BOARD DŮLEŽITÉ: Před použitím si přečtěte pozorně následující pokyny použití a ponechte si manuál připravený pro případ potřeby. Vážení zákazníci, příznivci

Více

2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326. 149 00 Praha, Czech Republic. www.fit-porod.

2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326. 149 00 Praha, Czech Republic. www.fit-porod. Plán jak otěhotnět 2007 Helena Škývarová, MindSoft s. r. o. Vydáno společností MindSoft s. r. o. K Rozkoši 326 149 00 Praha, Czech Republic www.fit-porod.cz www.porod-na-videu.cz www.mujvztah.cz www.mamdepku.cz

Více

Člověk a zdravý životní styl

Člověk a zdravý životní styl Člověk a zdravý životní styl 14.Nordic walking v terapii a www.isspolygr.cz Vytvořil: Bohumil Smrček Strana: 1 Škola Ročník Název projektu Číslo projektu Číslo a název šablony Autor Tematická oblast Název

Více

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití

w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití w w w. t r i n f i t. c z TRINFIT Bench FX7 TRN-127-FX7 Návod k použití www.trinfit.cz info@trinfit.cz 702 030 255 POKYNY KE CVIČENÍ VAROVÁNÍ: Před zahájením jakéhokoliv cvičebního programu se poraďte

Více

EM-kit Empowerment of immigrant women

EM-kit Empowerment of immigrant women RADA PRVNÍ: Jak se vypořádat se stresem způsobeným ztrátou zaměstnání Neotáčejte se ke svým pocitům zády Jak přežít stres spojený se ztrátou zaměstnání Vypište se ze svých pocitů. Vyjádřete vše, co cítíte

Více

OBSAH. hodnocení školní družiny, 2016/2017 R rodiče, Z žáci, V vychovatelé

OBSAH. hodnocení školní družiny, 2016/2017 R rodiče, Z žáci, V vychovatelé BKRT1 Otázka Text otázky Strana 1. PODMÍNKY Z/1 Máš v družině dost místa na hraní? 01 R/4 Mají děti v družině dostatek místa na hraní? 01 Z/2 Můžeš se v ranní družině dospat, pokud potřebuješ? 01 Z/3 Můžeš

Více

Funkční hýžďové svaly

Funkční hýžďové svaly Funkční hýžďové svaly uleví od bolesti a zvýší výkon TEXT: DAGMAR MOSTECKÁ, WWW.BEBALANCED.CZ CHCETE ZVÝŠIT VÝKONNOST, PŘI BĚHU LÉPE VYPADAT A JEŠTĚ ULEVIT KYČLÍM A ZÁDŮM? PAK SE NAUČTE SPRÁVNĚ ZAPOJOVAT

Více

Jak najít svůj cíl. a posilovat svoji důvěru v jeho dosažení

Jak najít svůj cíl. a posilovat svoji důvěru v jeho dosažení Jak najít svůj cíl a posilovat svoji důvěru v jeho dosažení Pracovní e-book k projektu STOBkolo na www.stobklub.cz PhDr. Iva Málková, Mgr. Jana Divoká Kniha podléhá autorským právům. Je dovoleno ji šířit

Více

Totální útok na tukové zásoby!

Totální útok na tukové zásoby! fitvibe FULL MOTION Totální útok na tukové zásoby! S novým konceptem fitvibe full motion vibration training můžete procvičovat dolní i horní svalové partie současně. Žádné popruhy, žádné kabely, žádná

Více

Je voda dostačující sportovní nápoj? Tipy na doplnění tekutin při cvičení

Je voda dostačující sportovní nápoj? Tipy na doplnění tekutin při cvičení KVĚTEN 2014 Je voda dostačující sportovní nápoj? Tipy na doplnění tekutin při cvičení Výživa pro lepší život Hydratace a cvičení: Okolo 60-70% lidského těla je složeno z vody. Je tedy v pořádku říci, že

Více

Předškolní a mimoškolní pedagogika Odborné předměty Výchova a vzdělávání Zásady efektivního učení

Předškolní a mimoškolní pedagogika Odborné předměty Výchova a vzdělávání Zásady efektivního učení VÝUKOVÝ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_ DUM 12, S 17 JMÉNO AUTORA: DATUM VYTVOŘENÍ: 13.2. 2013 PRO ROČNÍK: OBORU: VZDĚLÁVACÍ OBLAST. TEMATICKÝ OKRUH: TÉMA: Bc. Blažena Nováková 1. ročník Předškolní a mimoškolní

Více

Jak vypadá můj cíl teď?

Jak vypadá můj cíl teď? Začátek sezení 1 1. Do čeho byste se pustil, kdyby jste věděl, že se to 100% povede? 2. Co byste (u)dělal, kdybyste se nebál? 3. Aby váš život byl perfektní, co by se muselo změnit? 4. Jakého nejlepšího

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více