Do kolonky zvolený zástupce za domácnost se uvede osoba, na kterou má být účtována úhrada poplatku. Za rodinný dům přiznání vyplňuje majitel domu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Do kolonky zvolený zástupce za domácnost se uvede osoba, na kterou má být účtována úhrada poplatku. Za rodinný dům přiznání vyplňuje majitel domu."

Transkript

1 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Poplatek ze psů Poplatek ze psů mohou občané zaplatit v pokladně obecního úřadu i před doručením poštovní poukázky. V průběhu měsíce března budou rozeslány poštovní poukázky. Tento poplatek je splatný do Přílohou tohoto informačního listu je přihláška k místnímu poplatku ze psů. Žádáme občany o vyplnění této přihlášky a doručení na Obecní úřad Vnorovy. Přihlášku můžete vhodit i do schránky u vchodu do budovy obecního úřadu. Přihlášku nemusí vyplňovat ti vlastníci psa, kteří tak již učinili v letošním roce. Poplatek činí 120,- Kč za jednoho psa. Poplatek za likvidaci odpadu Občanům, kteří doposud neuhradili poplatek za likvidaci domovního odpadu za rok 2005 bude v průběhu měsíce března doručen platební výměr na tento poplatek. V platebním výměru bude dlužná částka dle Obecně závazné vyhlášky č. 3/2003 ze dne ve znění vyhlášky č. 1/2005 ze dne navýšena o 100%. Poplatek činí 360,- Kč na osobu. Přílohou informačního listu 1/2006 je formulář Přiznání k místnímu poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu. Žádáme tímto občany, aby formulář vyplnili a odevzdali na obecní úřad nebo vhodili do schránky u vchodu do budovy obecního úřadu do Netýká se občanů, kteří už v letošním roce formulář vyplnili na obecním úřadu. Pokyny k vyplňování Přiznání k místnímu poplatku: Doplnit ulici a číslo popisné. Do tabulky se vyplní jména a data narození všech osob hlášených k trvalému pobytu v domě, do poznámky se uvedou údaje, které opodstatňují úlevu na poplatku ( např. studenti, osoby v zahraničí). Do kolonky zvolený zástupce za domácnost se uvede osoba, na kterou má být účtována úhrada poplatku. Za rodinný dům přiznání vyplňuje majitel domu. Druhá tabulka je pro případ, že v rodinném domě spolu žijí dvě rodiny a poplatek budou platit samostatně. Nakonec se napíše datum a podpis majitele domu.

2 MÍSTNÍ KNIHOVNA VNOROVY V roce 2005 bylo půjčeno knih a časopisů. MK Vnorovy navštěvovalo 506 čtenářů, z toho 246 čtenářů do 15 let. Březen měsíc internetu Na úřad přes internet Akce, které bude MK Vnorovy v březnu pořádat : - internet zdarma pro všechny, i pro nečtenáře - přihlášení nových čtenářů zdarma - prominutí upomínacích výloh - besedy a exkurse pro žáky ZŠ Vnorovy a třídy MŠ - akce, které budou zaměřené na informace z veřejné a státní správy - pro žáky 1. tř. Již poznám písmenka - pro žáky 2. tř. Hurá, jsem čtenář knihovny - dne Noc s Andersenem Přijďte navštívit knihovnu. ZÁKLADNÍ ŠKOLA VNOROVY Ještě jednou ples SRPŠ Každoročně koncem ledna život naší školy ovlivňuje několik zásadních událostí. K těm příjemnějším určitě patří tradiční ples Sdružení rodičů a přátel školy při ZŠ Vnorovy. Stává se příležitostí setkávání rodičů, bývalých žáků se svými učiteli a živých diskusí o životě. Především je to však večer plný dobré zábavy s příjemnou atmosférou, ke které neodmyslitelně patří slavnostní polonéza žáků devátého ročníku a kvalitní tombola. Věřím, že ten letošní ples, který se konal v sobotu na Lidovém domě, posunul laťku kvality opět výš a že se mnozí přátelé školy už teď těší na ten příští. Za všechny žáky i zaměstnance školy děkuji všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podíleli na jeho organizaci a kteří přispěli k pohodě celého plesu. Zejména však děkuji všem členkám výboru SRPŠ za ochotu, čas a energii, kterou věnovaly přípravě slavnostního večera. Stejné poděkování patří všem rodičům, vyučujícím a provozním zaměstnancům, kteří společně se žáky připravovali slavnostní předtančení, výzdobu i losy do tomboly. Děkuji také všem sponzorům za jejich velkorysost při věnování darů do tomboly, jelikož i jejich zásluhou patří tento ples k tak úspěšným akcím a jeho výtěžek významně přispívá ke zlepšování a zpestřování výuky žáků v naší škole. Protože dobré tradice se mají ctít, dodržovat a dále rozvíjet, doufám, že se v roce 2007 opět společně setkáme na plese SRPŠ. Děkujeme za přízeň a podporu školy. PhDr. Hana Tyllichová, ředitelka školy

3 MATEŘSKÁ ŠKOLA VNOROVY Jak prožívaly děti v mateřské škole předvánoční dobu? Ve středu dopoledne, kdy nás navštívilo Divadlo Radoslavy Horákové z Hodonína s loutkovým představením Vánoční pohádka, vstoupil do školky ten pravý předvánoční čas. Překvapené oči dětí poprvé viděly nazdobený vánoční stromeček při zvuku vánočních koled. Potom se už připravovaly na příchod čertů, andělů a Mikuláše. Ve třídách děti vyráběly čertíky, poslouchaly čertovské pohádky, učily se básničky a písničky s čertovskou tématikou. V čertovských maskách a oblečení si také zatančily při Čertovském harašení. Mikuláš, čerti a andělé ze ZŠ Vnorovy nás přišli dne 5.prosince 2005 nejen vystrašit, ale i obdarovat perníčky, sladkostmi a ovocem. V sobotu 10.prosince odpoledne naše školka ožila. Na vánočně vyzdobených chodbách vyhrávaly koledy a ve všech třídách rodiče se svými dětmi pekli vánoční perníčky, vyráběli dekorace, dárečky a ozdůbky na vánoční stůl a stromeček z netradičních materiálů. Každý, kdo odcházel z naší adventní dílny, odnášel si nejen spoustu dárečků, ale i pocit z příjemně stráveného odpoledne. V úterý 20.prosince ráno ve třídách pod nazdobeným stromečkem Ježíšek naděloval spoustu hraček a děti se mu pak odměnily odpoledním Vánočním koledováním u jesliček na školní zahradě. Počasí nám letos moc nepřálo, ale kdo přišel a viděl rozzářené andílky, pastýře a koledníky u jesliček, načerpal a odnášel si domů tu pravou vánoční atmosféru. Všechny akce v předvánočním čase a hlavně bohatou nadílku dárků dětem pod stromečkem by se nám nepodařilo připravit bez přispění sponzorů: AGRO a.s. Vnorovy, pan Jiří Šmach, Místní skupina rybářů Vnorovy, Myslivecké sdružení Vnorovy, Kominictví p. Konečný, MVDr. Václav Konečný, Pohřební služba p. Pavka, Papírnictví p. Supová, Vodo-topo p. Miroš a p. Pavka, Malířství p. Kubica, Stavební práce p.balažovič. Těmto všem děkujeme a přejeme v roce 2006 pevné zdraví a mnoho osobních a pracovních úspěchů. Mateřská škola Vnorovy oznamuje, že zápis do mateřské školy pro školní rok 2006/2007 se uskuteční od do každý den od hod. v budově mateřské školy. CHARITA VNOROVY Kolektiv Mateřské školy Vnorovy Charita Vnorovy oznamuje, že ve dnech 8. a 9. března 2006 bude uspořádána humanitární sbírka v budově staré mateřské školy. Můžete darovat: - letní a zimní oblečení (dámské, pánské, dětské) - lůžkoviny, prostěradla, ručníky, utěrky, záclony, látky - peří, péřové a vatové přikrývky, polštáře a deky Věci mohou být zabalené do igelitových pytlů nebo krabic dle možnosti. Bližší informace budou zveřejněny na plakátech. Za Vaši pomoc a dary předem děkujeme.

4 ZÁKLADNÍ INFORMACE K ŽÁDOSTI O REGISTRACI RODINNÉHO PASU Ve středu 4. ledna tohoto roku odstartovala realizace projektu tzv. Rodinný pas. Jedná se o projekt určený rodinám s dětmi ( alespoň jedním dítětem do 18 let bez ohledu na to, zda je rodina úplná nebo neúplná). Byl vytvořen pod garancí brněnského poslance Parlamentu ČR Ing. Jana Grůzy (KDU-ČSL) a je realizován z úrovně Jihomoravského kraje pod garancí JUDr. Marie Cackové (KDU-ČSL). Tento pas umožňuje nejen nákup spotřebního zboží se slevou 5 až 20% ( dle nabídky firem, které se přihlásí do projektu), ale i slevy v oblasti využití volného času, kultury, sportu, cestování, gastronomie atd. Každoročně bude sestavován katalog s nabídkou firem, zapojených do projektu. Pro firmy to představuje významnou formu reklamy pro jejich výrobky a následný zisk díky zvýšené návštěvnosti. Bude také vydáván speciální časopis, který obsahuje nejrůznější články nápomocné pro život rodiny: seznamování s pedagogikou rodiny, s rodinnou politikou a nejrůznějšími praktickými radami, ale i nabídky firem pro volný čas a dovolenou jak pro rodiče, tak i pro děti. Je rozesílán bezplatně všem držitelům rodinného pasu. Důležitý je i mezinárodní rozměr projektu. Jeho nastartováním u nás se budou moci i české rodiny s dětmi zapojit do sítě výhod, které jsou již zaběhnuté s velkým úspěchem v Rakousku. Jedním z míst, kde je možné slevu uplatňovat je aquapark v Laa nedaleko našich hranic. Zájemci o rodinný pas mohou odeslat vyplněnou žádost přímo na adresu Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5, Brno s heslem na obálce Rodinné pasy, nebo ovou formou na adresu rodinne.pasy@kr-jihomoravsky.cz. Formulář žádosti bude k vyzvednutí především na úřadu Jihomoravského kraje. Rodinné pasy budou slavnostně předány a rozeslány 15. května, na den, který stanovilo Valné shromáždění OSN Mezinárodním dnem rodiny. Budou vydávány bezplatně. ŠTĚPÁNSKÝ TURNAJ VE VOLEJBALE Dne se uskutečnil za účasti 10 družstev 3. ročník volejbalového turnaje smíšených družstev. Vnorovy hájily týmy Bohemka, Skokani, Fajn Team, Medvědi a Dream Team. Dále se zúčastnily týmy Pepova búda Sokol I, Real Čikita Sokol II, Domeček z Veselí nad Moravou a Skaláci z Polešovic. Pepova búda z Veselí nad Moravou obhájila 1. místo z minulého ročníku, 2. místo obsadil Real věkově nejstarší družstvo a na 3. místě skončila Čikita. Nejlépe z domácích družstev si vedla Bohemka ve složení Milan Zajíček, Jan Žák, Petr Smetka, Alena Žáková, Martina Tišocká a Laďa Klaban, kteří obsadili 5. místo. Příští ročník je naplánován opět na povánoční dobu Vydává OÚ Vnorovy pod reg.číslem MK ČR E 12379, odpovědný redaktor Ing.Motyčková Zdeňka, zpracoval kolektiv pracovníků OÚ, tisk OÚ Vnorovy, vydáno dne , obec@vnorovy.cz

5

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Poplatek ze psů činí 120,- Kč za jednoho psa 180,- Kč za druhého a každého dalšího Upozorňujeme občany, že poplatek ze psů je splatný do 31.3.2007. Tento poplatek můžete zaplatit

Více

Ž E N K L A V S K É ZPRÁVY PRO OBČANY

Ž E N K L A V S K É ZPRÁVY PRO OBČANY OBECNÍ ÚŘAD ŽENKLAVA VYDÁVÁ Ž E N K L A V S K É ZPRÁVY PRO OBČANY prosinec 2017 INFORMACE Z OBECNÍHO ÚŘADU Vážení spoluobčané, blíží se konec roku 2017 a s ním i čas skládání účtů z práce ZO a OÚ. Rok

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná JUBILANTI ZÁŘÍ 2016 Marcela Urbancová, 70 let Hodně zdraví, štěstí a spokojenosti přeje Obec Hvozdná. POZVÁNKA V pátek 30. 9. 2016 se koná zasedání zastupitelstva

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2015 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 http://www.msbroucek.eu e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Platbu inkasem provedeme

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

Zpravodaj obce Řepice

Zpravodaj obce Řepice Zpravodaj obce Řepice Ročník XVI číslo 12 prosinec 2018 Veras Obsah zpravodaje: Obecní úřad informuje Společenská rubrika Ostatní Obecní úřad informuje Vážení spoluobčané, další kalendářní rok je za námi.

Více

Prosinec 2011 I letos vystoupí na vánočním koncertu Chvála Bohu s Frantou Černým

Prosinec 2011 I letos vystoupí na vánočním koncertu Chvála Bohu s Frantou Černým Časopis vydávaný Obecním úřadem Javorník Prosinec 2011 I letos vystoupí na vánočním koncertu Chvála Bohu s Frantou Černým Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE Zápis z prosincového zasedání 12.12.2011 1. Určení

Více

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11

ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 ROČNÍK 6 LISTOPAD 2015 ČÍSLO 11 TAKTICKÉ HASIČSKÉ CVIČENÍ V MALÉ BYSTŘICI Podobně jako v loňském roce se i letos naše jednotka dobrovolných hasičů zúčastnila taktického hasičského cvičení. A co víc, dokonce

Více

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA

Úvod: NOVOROČNÍ VYCHÁZKA Úvod: Vzhledem k velkému množství události, které proběhly na přelomu roku a naší snaze o maximální informovanost Vás občanů, jsme se rozhodli na počátku roku vydat mimořádné číslo informačního listu,

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

V Ř E S K O V Á K Březen 2014

V Ř E S K O V Á K Březen 2014 V Ř E S K O V Á K Březen 2014 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, na internetových stránkách obce byly zveřejněny podmínky na připojení nemovitosti na splaškovou kanalizaci, podmínky jsou též v písemné formě

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely. Prosinec 2016 Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Prosinec 2016 Aktuální dění v MŠ Albrechtická Máme za sebou jedno z nejkrásnějších ročních období vánoční svátky. V našem vánočněnovoročním vydání Albrechtíčku

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 Halloween 2. listopadu 2016 16,00 hod. Dlabání dýní, noční

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis

MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace. vydává školní časopis MATEŘSKÁ ŠKOLA OSTRAVA, BLAHOSLAVOVA 6, příspěvková organizace vydává školní časopis č.25/2018 Vážení rodiče a milé děti, čas letí jako voda a my se znovu setkáváme na konci 1. pololetí školního roku.

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým syndromem VÝROČNÍ ZPRÁVA 2005 Aprílový rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, duben 2005 Podzimní rekondiční pobyt, ORBITA Rožnov pod Radhoštěm, říjen 2005 MANDLOVÉ OČI sdružení rodin a přátel osob s Downovým

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K

N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K N O V O S E D E L S K Ý S P I S E K Vážení přátelé, jarní vydání Novosedelského spisku poskytuje informace z jednání zastupitelstva obce Novosedly nad Nežárkou v únoru a březnu 2008. Ve druhé části zpravodaje

Více

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli vánoční přáníčka - stříhali, lepili, vyšívali a za pomoci

Více

Dobrý den, posloucháte informace OÚ Štěpánov

Dobrý den, posloucháte informace OÚ Štěpánov Dobrý den, posloucháte informace OÚ Štěpánov Vodohospodářská společnost SITKA Šternberk oznamuje občanům, že ve dnech 2. prosince a 5. a 6. prosince budou ve Štěpánově zapisovány stavy vodoměrů. Obec Štěpánov

Více

VEČERNÍ PRODEJ. Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli.

VEČERNÍ PRODEJ. Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli. 25 26 27 Hračkárna HRAČIČKA Husovo náměstí 17 (u kostela) V prosinci otevřeno v sobotu i v neděli. VEČERNÍ PRODEJ čtvrtek 15. 12. a úterý 20. 12. od 19:00 do 22:00 hodin UZAVŘETE SI DO KONCE ROKU STAVEBNÍ

Více

Šilheřovický zpravodaj Září 2006

Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Šilheřovický zpravodaj Září 2006 Unie rodičů sdružení při ZŠ Šilheřovice Vážení spoluobčané, vzhledem k tomu že jsme nestihli zhodnotit akce školního roku v červnu, činíme takto nyní. Školní rok 2005/2006

Více

Informace Obecního úřadu Uhřice občasník. leden 2011. Usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Uhřice prosinec 2010

Informace Obecního úřadu Uhřice občasník. leden 2011. Usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Uhřice prosinec 2010 OBEC UHŘICE Informace Obecního úřadu Uhřice občasník leden 2011 Usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Uhřice prosinec 2010 Zastupitelstvo obce Uhřice: - schvaluje navržené ověřovatele zápisu - schvaluje

Více

INFORMATOR Nydecki. Ze života obce. Nýdecký ZPRAVODAJ. Leden 2018 Styczeń 2018

INFORMATOR Nydecki. Ze života obce. Nýdecký ZPRAVODAJ. Leden 2018 Styczeń 2018 Nýdecký ZPRAVODAJ INFORMATOR Nydecki Leden 2018 Styczeń 2018 Ze života obce Další dvě ocenění udělena Na 21. zasedání Zastupitelstva obce Nýdek byla udělena další dvě ocenění Za přínos pro obec a to p.

Více

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011

Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 Zápis z valné hromady členů občanského sdružení 1/2011 ze dne: 10. prosince 2011 počet přítomných členů: 40 (viz prezenční listina) Program: 1. Zahájení 2. Zpráva o činnosti Sdružení za rok 2011 3. Zpráva

Více

Informační list 1/2005

Informační list 1/2005 Informační list 1/2005 INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU VNOROVY Občanské průkazy Při žádosti o první občanský průkaz musí žadatel doložit: - 1 fotografii - rodný list - cestovní doklad (jen pokud jej má) - osvědčení

Více

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009

Zpravodaj 1. Městyse Knínice u Boskovic 2009 Zpravodaj 1 Městyse Knínice u Boskovic 2009 informace úřadu městyse Odpad Odvoz domovního odpadu: 14. 1., 28. 1., 11. 2. Sběrný dvůr: 17. 1. 8.00 11.00 hod. Knihovna Úterý od 16.30 do 18.00 hodin. Zpráva

Více

V Ř E S K O V Á K leden 2010

V Ř E S K O V Á K leden 2010 V Ř E S K O V Á K leden 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, dočkali jsme se přívalu sněhu a tak okusili zase po dlouhé době pravou zimu. Největší radost mají samozřejmě děti, ale dospělým sníh přidělává

Více

ZPRAVODAJ PF Vážení spoluobčané,

ZPRAVODAJ PF Vážení spoluobčané, 1/2018 S T E H E L Č E V S K Ý ZPRAVODAJ Vážení spoluobčané, dovolte nám, abychom Vám všem popřáli úspěšný a klidný nový rok 2018, hodně štěstí, zdraví a spokojenosti ve Vašem osobním i profesním životě.

Více

Hodnocení činnosti školní družiny za 1. pololetí školního roku

Hodnocení činnosti školní družiny za 1. pololetí školního roku Hodnocení činnosti školní družiny za 1. pololetí školního roku 2015-2016 V letošním školním roce bylo do školní družiny zapsáno celkem 30 dětí (maximálně možný počet dětí na jedno oddělení). Zájem o školní

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ V pátek dne 30. září 2016 zemřel ve věku 72 let pan VLADIMÍR LUKEŠ hvozdenský rodák Se zesnulým se rozloučíme ve středu dne 5. října 2016 v 15.00

Více

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co

Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co Vážení spoluobčané, uplynula již polovina roku 2008, a proto bych Vás rád seznámil s tím, co jsme během této doby v naší obci realizovali a co připravujeme. Po vyřešení problémů s výkupem pozemků bylo

Více

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE

PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE Vydáno 3. června 2013 PROTIPOVODŇOVÁ OPATŘE Í OBCÍ TŘEBOVICE A RUDOLTICE V současné době začínáme s realizací akce Protipovodňová opatření obcí Třebovice a Rudoltice. Na tuto investiční akci naše obec

Více

Dubnový zpravodaj obce Čečelovice 2011 PŘIJATÁ USNESENÍ Z VEŘEJNÉHO ZASEDÁNÍ OZ ČEČELOVICE ze dne 4. 2. 2011 1. OZ projednalo a jednomyslně schválilo rozpočet obce pro rok 2011 dle předlohy s výrokem bez

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2009 Zpracovala: Jitka Heltová Strana 1 (celkem 8) Charakteristika sdružení Adresa:

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2012 Zpracovala: Jitka Heltová Strana 1 (celkem 8) Charakteristika sdružení Adresa:

Více

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není

Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není Bioodpad není odpad Dne 10. ledna 2011 třídy 3. A a 3. B navštívily občanské sdružení Ekodomov se svým projektem Bioodpad není odpad. Děti zjistily hravou formou, co to je separace odpadu a kompostování.

Více

DŘETOVICKÝ M ĚSÍČNÍK. BŘEZEN 2014 (vyšlo 31 3. 2014) Stručné info. Jarní ples 21.3.2014. Akce Rodinného centra. Maškarní bál. Májová zábava.

DŘETOVICKÝ M ĚSÍČNÍK. BŘEZEN 2014 (vyšlo 31 3. 2014) Stručné info. Jarní ples 21.3.2014. Akce Rodinného centra. Maškarní bál. Májová zábava. BŘEZEN 2014 (vyšlo 31 3. 2014) DŘETOVICKÝ M ĚSÍČNÍK Obec Dřetovice, evid.č. MK ČR E 10584, neprodejný výtisk Stručné info. Jarní ples 21.3.2014. Akce Rodinného centra. Maškarní bál. Májová zábava. Placená

Více

Informace pro rodiče

Informace pro rodiče Informace pro rodiče časopis MŠ Brouček leden 2018 K+M+B PF 2018 Vydává: Mateřská škola Brouček Prackovice nad Labem Tel: 416 539 112 e-mail: msbroucek@seznam.cz Platby v MŠ Informace o platbě obdržíte

Více

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích OBEC PĚČNOV Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Pěčnov na svém zasedání dne 19. listopadu 2010 usnesením č. 22 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

O m i c k ý zpravodaj Ročník XX. 3/2014 březen

O m i c k ý zpravodaj Ročník XX. 3/2014 březen O m i c k ý zpravodaj Ročník XX. 3/2014 březen Hasičský sbor Omice si Vás dovoluje pozvat na oslavu 90. výročí založení hasičů v Omicích. Oslavy proběhnou v sobotu 26.4.2014 od 9:00 hod. na ulici Dolny

Více

Obecně závazná vyhláška obce Pačejov č. 1/2012 O místních poplatcích. Část I. Základní ustanovení. Část II. Poplatek ze psů

Obecně závazná vyhláška obce Pačejov č. 1/2012 O místních poplatcích. Část I. Základní ustanovení. Část II. Poplatek ze psů Obecně závazná vyhláška obce Pačejov č. 1/2012 O místních poplatcích Zastupitelstvo obce Pačejov se na svém zasedání dne 15. 12. 2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Výroční zpráva SPRŠ HM 2015/16. Spolek rodičů a přátel školy Horní Moštěnice, z.s Ročník 1, číslo 1

Výroční zpráva SPRŠ HM 2015/16. Spolek rodičů a přátel školy Horní Moštěnice, z.s Ročník 1, číslo 1 Výroční zpráva SPRŠ HM 2015/16 Spolek rodičů a přátel školy Horní Moštěnice, z.s. 13.9.2016 Ročník 1, číslo 1 Obsah Účel a cíle spolku Akce uspořádané za poslední školní rok 2015/16 Akce plánované na rok

Více

KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 TESTOVÁNÍ ČESKÉ ŠKOLNÍ INSPEKCE V OBLASTI ANGLICKÉHO JAZYKA SBĚR PAPÍRU VÁNOČNÍ JARMARK A ROZSVÍCENÍ STROMEČKU

KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 TESTOVÁNÍ ČESKÉ ŠKOLNÍ INSPEKCE V OBLASTI ANGLICKÉHO JAZYKA SBĚR PAPÍRU VÁNOČNÍ JARMARK A ROZSVÍCENÍ STROMEČKU KRONIKA LISTOPAD, PROSINEC 2018 SBĚR PAPÍRU V pátek 2. listopadu proběhl ve škole sběr papíru. Papír uskladněný ve školním sklepě jsme za pomoci obecních pracovníků přemístili do kontejneru. Další sběr

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015 21. ročník září 2015 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 3. srpna 2015 Usnesením č. 38/2015 zastupitelé vzali na vědomí informaci o stavu smlouvy o smlouvě budoucí o realizaci projektu pro zpracování

Více

OBEC OBŘÍSTVÍ okres Mělník. Obecně závazná vyhláška obce Obříství č. 2/2012

OBEC OBŘÍSTVÍ okres Mělník. Obecně závazná vyhláška obce Obříství č. 2/2012 OBEC OBŘÍSTVÍ okres Mělník Obecně závazná vyhláška obce Obříství č. 2/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni

Bulletin obecně prospěšné společnosti. Zajíček na koni. Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni Bulletin obecně prospěšné společnosti Zajíček na koni Září až prosinec 2015 u Zajíčka na koni www.zajiceknakoni.cz Obsah: Úvodní slovo... 3 Podzim v Bleu de Ciel... 4 KPZ nezná zimní spánek... 5 Kavárna

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU DRAHELČICE

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU DRAHELČICE INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU DRAHELČICE Placení poplatku za tuhý komunální odpad a platba za psy v roce 2019 Místní poplatek za tuhý komunální odpad byl zastupitelstvem obce dne 7.12.2018 zvýšen pro rok 2019

Více

STRANA 7 MŠ: Sluníčkové podzimní zpravodajství Podzim už rozvěsil zlaté listí, vítr je lehounce houpá. Kdo chodí mezi nás do školky, ten brzy pozná, že není na hry, zábavu a učení skoupá. Adaptace nově

Více

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015

Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Výroční zpráva Spolku popických žen za rok 2015 Zpráva obsahuje informace o pořádaných kulturních akcích za rok 2015, kalendář plánovaných akcí na rok 2016 a výsledky hospodaření občanského sdružení 2015.

Více

OBEC Jahodov Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Jahodov Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Jahodov Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích. Zastupitelstvo obce Jahodov se na svém zasedání dne 14.12.2010. usnesením č.1 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Zpravodaj obce Řepice

Zpravodaj obce Řepice Zpravodaj obce Řepice Ročník XVII číslo 1 leden 2019 Vpravo je část obálky z dopisu s vánočním a novoročním přáním od naší milé pošťačky Veroniky. Tak hodně štěstí a zdraví v tomto roce, Řepičáci. Veras

Více

Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové

Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2013 Charakteristika sdružení Adresa: Občanské sdružení při Základní škole Jiráskovo

Více

Informační občasník Mateřské školy Ročov

Informační občasník Mateřské školy Ročov Informační občasník Mateřské školy Ročov č. 1 září 2014 Přivítání všech dětí v MŠ proběhlo 1. 9. 2014. Na děti ve školce čekalo malé překvapení. Třídní seznam dětí i se značkami najdete na nástěnce v šatně

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná Domovní odpad se odváží v úterý 21. února 2017. K cestě prosím přichystejte pouze plné popelnice. 15. 2. 2017 Říkanky a písničky Obec Hvozdná nabízí pronájem nebytových

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Co se děje v obci Byla uzavřena smlouva o dílo se sdružením Koupaliště Vnorovy (firmy VHS plus a Centroprojekt Zlín) na opravu koupaliště ve Vnorovech. Tato akce si vyžádá nejméně

Více

Obec Otaslavice Zastupitelstvo obce Otaslavice

Obec Otaslavice Zastupitelstvo obce Otaslavice Obec Otaslavice Zastupitelstvo obce Otaslavice OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2010 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

Obecně závazná vyhláška č. 7 /2007 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška č. 7 /2007 o místních poplatcích Obec Doudleby Obecně závazná vyhláška č. 7 /2007 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Doudleby schválilo dne 7.12.2007 a vydává podle ust. 14, odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb.,o místních poplatcích,

Více

ČI. 1 Úvodní ustanovení

ČI. 1 Úvodní ustanovení OBEC Řepov Obecně závazná vyhláška č. 2/2011 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Řepov se na svém zasedání dne 5. prosince 2011 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990 Sb., o místních

Více

Hodonín přátelský rodinám. Úspěch města Hodonína v soutěži Obec přátelská rodině 2009

Hodonín přátelský rodinám. Úspěch města Hodonína v soutěži Obec přátelská rodině 2009 Hodonín přátelský rodinám Úspěch města Hodonína v soutěži Obec přátelská rodině Jihomoravský kraj 26 000 obyvatel (únor 2010) Okres Hodonín 82 obcí ORP Hodonín 18 obcí Město Hodonín se do soutěže přihlásilo

Více

OBEC KOROUHEV. Článek 1 Základní ustanovení

OBEC KOROUHEV. Článek 1 Základní ustanovení strana 1/5 OBEC KOROUHEV Obecně závazná vyhláška obce Korouhev č. 1/2009 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo

Více

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2011

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením Široká 66 9 Ivančice Výroční zpráva. Základní údaje o občanském sdružení Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením

Více

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013

V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 V Ř E S K O V Á K prosinec 2013 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, nastal čas se ohlédnout a zhodnotit rok 2013. Myslím, že se nám podařilo splnit úkol, kterým byla největší investiční akce v historii obce.

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně PROSINEC 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají.

Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají. Obecní vysílání Do naší obce přijede ve čtvrtek 26. ledna pojízdná čistírna peří, která šije prošívané přikrývky a polštáře, sypkovinu dodají. Stanoviště má u samoobsluhy, otevřeno od 10 hod. Zdrží se

Více

OBEC Hřebečníky Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí

OBEC Hřebečníky Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích. ČÁST I. ZÁKLADNí USTANOVENí OBEC Hřebečníky Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hřebečníky se na svém zasedání dne 14.12.2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona Č. 565/1990 Sb., o

Více

Článek 1 Předmět a správa poplatku

Článek 1 Předmět a správa poplatku Obecně závazná vyhláška obce Kryštofovy Hamry č. 1/2010, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Kryštofovy

Více

I N F O R M Á T O R. Obec Albrechtičky prosinec 2014

I N F O R M Á T O R. Obec Albrechtičky prosinec 2014 I N F O R M Á T O R Obec Albrechtičky prosinec 2014 PF 2015 V ážení spoluobčané, přejem e V ám i V aším rodinám příjem né a radostné prožití vánočních svátků, do nového roku pevné zdraví, hodně štěstí,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.01/2012,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.01/2012, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.01/2012, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Dubno se na svém zasedání

Více

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ

nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ Bělostná pokrývka krajinu tiše zahalila, nádherný stromek se rozsvítil do dáli. Všechna srdce se vánoční náladou naplnila Rádi bychom Vám krásné svátky popřáli. Kolektiv MŠ LYŽAŘSKÝ KURZ 24. 28. 1. 2011

Více

OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC HRUBÁ VRBKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2012, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Hrubá Vrbka se na svém zasedání dne 26.01.2012 usnesením č. usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Obecně závazná vyhláška města Sedlice č. 1 / 2012 o místních poplatcích

Obecně závazná vyhláška města Sedlice č. 1 / 2012 o místních poplatcích Obecně závazná vyhláška města Sedlice č. 1 / 2012 o místních poplatcích Zastupitelstvo města Sedlice se na svém zasedání dne 21. listopadu 2012, usnesením číslo 179/2012, usneslo vydat na základě 14, odst.

Více

Pan Miroslav Kostovič - 3. 1. 55 let Paní Zuzana Janušková - 8. 1. 82 let Pan Petr Režňák - 23.1. 54 let Paní Zdeňka Pippingerová - 31.1.

Pan Miroslav Kostovič - 3. 1. 55 let Paní Zuzana Janušková - 8. 1. 82 let Pan Petr Režňák - 23.1. 54 let Paní Zdeňka Pippingerová - 31.1. Spolek neslyšících Břeclav, z.s., Kapusty 282/12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

Dobrá Voda Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ČI. 1 Úvodní ustanovení. ČI. 2 Poplatník a předmět poplatku

Dobrá Voda Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích ČÁST I. ČI. 1 Úvodní ustanovení. ČI. 2 Poplatník a předmět poplatku Obec Dobrá Voda Obecně závazná vyhláška č. 1/2010, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Dobrá Voda se na svém zasedání dne 10. 12. 2010 usnesením č. 12/2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA

A DA. DorIs ŠUMPerK. ZÁŽIteK. tanec ekologie HUDBA. semináře. tábory. středisko volného času. volný ČAs. PřÍroDA. sport. ZÁBAvA Komenského 810/9 787 01 www.doris.cz středisko volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris PoČÍtAČe PřÍroDA ZÁŽIteK HUDBA ZÁBAvA semináře tanec ekologie tábory ZPĚv sport

Více

Osadní výbor v Plačkově Zápis z 10. zasedání OV Plačkov v roce 2016

Osadní výbor v Plačkově Zápis z 10. zasedání OV Plačkov v roce 2016 Osadní výbor v Plačkově Zápis z 10. zasedání OV Plačkov v roce 2016 Přítomni: Milan Janďourek, Markéta Franzová, Renata Kopecká, Petr Vašák, Alena Krejčí, Vladislav Dibelka Omluveni: Ivana Joklová, Jana

Více

Výroční zpráva Centrum Motýlek Horní Rájec-Jestřebí

Výroční zpráva Centrum Motýlek Horní Rájec-Jestřebí Výroční zpráva 2009 Centrum Motýlek Horní 136 679 02 Rájec-Jestřebí cmotylek@seznam.cz www.centrummotylek.freepage.cz IČO: 22829083 Obsah 1. Úvodní slovo..3 2. Cíle občanského sdružení..4 3. Činnost Centra

Více

Obec Šardice leží na Jižní Moravě 11 km jihozápadně od města Kyjova. V současnosti v obci žije přibližně obyvatel.

Obec Šardice leží na Jižní Moravě 11 km jihozápadně od města Kyjova. V současnosti v obci žije přibližně obyvatel. Obec Šardice leží na Jižní Moravě 11 km jihozápadně od města Kyjova. V současnosti v obci žije přibližně 2 200 obyvatel. Historie obce Šardic a její pamětihodnosti První písemná zmínka o Šardicích pochází

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

ZÁŘÍ / ŘÍJEN 2012. Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu

ZÁŘÍ / ŘÍJEN 2012. Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu ZÁŘÍ / ŘÍJEN 2012 Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu tel.: 554 742 024, fax: 554 742 021 e-mail: ou.vaclavov@cbox.cz INFORMACE Z OBCE MUDr.Černá ordinuje

Více

Z Á Ř Í / Ř Í J E N 2015

Z Á Ř Í / Ř Í J E N 2015 Z Á Ř Í / Ř Í J E N 2015 Vydává: Obecní úřad Václavov u Bruntálu Horní Václavov 69 793 41 Václavov u Bruntálu tel.: 554 742 024, 554 742 021 www.vaclavovubruntalu.cz e-mail: ou.vaclavov@cbox.cz ou.vaclavov@tiscali.cz

Více

Zpravodajství ObcERatíškovice

Zpravodajství ObcERatíškovice Zpravodajství ObcERatíškovice Vzhledem k vývoji epidemiologické situace a na základě dnešního doporučení Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje se sídlem v Brně je s účinností od 7. ledna t. r.

Více

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU

INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU INFORMACE OBECNÍHO ÚŘADU Občanské průkazy Při žádosti o první občanský průkaz musí žadatel doložit: - 1 fotografii - rodný list - platný cestovní doklad ( jen pokud jej má) - osvědčení o státním občanství

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Zima ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 13. O2. 2018 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Zima 2017-2018 Po podzimních prázdninách a informativní třídní schůzce

Více

RODINNÉ PASY PREZENTACE PROJEKTU

RODINNÉ PASY PREZENTACE PROJEKTU RODINNÉ PASY PREZENTACE PROJEKTU 1 Princip projektu Rodinné pasy vznikly jako projekt na podporu rodin s dětmi. Jeho podstatou je vytvoření a realizace systému poskytování slev a dalších výhod rodinám

Více

OBEC POLIČNÁ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC POLIČNÁ. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC POLIČNÁ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE POLIČNÁ Č. 6/2013 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce

Více

Čl. 1 Předmět poplatku

Čl. 1 Předmět poplatku M Ě S T O V A M B E R K Obecně závazná vyhláška města Vamberk č. 2/2003 ze dne 28. dubna 2003, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Karel Kalouda & Marek Silnica

Karel Kalouda & Marek Silnica Občasník OÚ v Šaraticích Vánoce 2018, vydán 23. 12. 2018 Mimořádné vánoční a silvestrovské vydání Vážení a milí čtenáři, v dnešní urychlené době a čase, kdy žijeme stále rychleji, je potřebné se i pozastavit.

Více

M Ě S T O P Ř Í B R A M

M Ě S T O P Ř Í B R A M M Ě S T O P Ř Í B R A M Obecně závazná vyhláška č. 3/2013 ze dne 9. prosince 2013, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Leden únor 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna pro děti Středa: 9:30 11:30

Více

Časopis naší Mateřinky

Časopis naší Mateřinky Časopis naší Mateřinky Září Prosinec 2014 Co nového u nás v mateřince, aneb je tu další školní rok Začal nový školní rok a i v naší školce se udály mnohé změny. Podařilo se nám pořídit novou Interaktivní

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE MAČKOV O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH č. 1/2007

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE MAČKOV O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH č. 1/2007 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE MAČKOV O MÍSTNÍCH POPLATCÍCH č. 1/2007 Zastupitelstvo Obce Mačkov vydává podle ustanovení 14, odst. 2), zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů,

Více

V Ř E S K O V Á K leden 2015

V Ř E S K O V Á K leden 2015 V Ř E S K O V Á K leden 2015 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, tak jsme vstoupili do dalšího roku, ve kterém si připomeneme 25.výročí samostatné obce Vřeskovice. Myslím, že není pochyb o tom, že tento krok

Více

OBEC OSOVÁ BÍTÝŠKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC OSOVÁ BÍTÝŠKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC OSOVÁ BÍTÝŠKA Obecně závazná vyhláška č. 1/2010 o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Osová Bítýška se na svém zasedání dne 22.12.2010 usnesením č. 2/2010 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více