Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Základy uživatelského přístupu k počítači.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Základy uživatelského přístupu k počítači."

Transkript

1 Název: MÍČOVÉ HRY Vedoucí kroužku: Bc. Petr Forejt Určeno pro žáky: 2. až 4. třída Termín a místo konání: pondělí 13:45 až 14:30; malá TV Název: POČÍTAČE I. Vedoucí kroužku: Mgr. Jiří Trnka Určeno pro žáky: 2. až 4. tříd Termín a místo konání: pondělí od 11:55 do 12:40 hodin; B 1/3 počítačová učebna Žáci se budou seznamovat s jednotlivými herními činnostmi různých druhů kolektivních sportů (zejména míčových, ale i některých nemíčových). Jedná se například o tyto druhy sportů: sálová kopaná, florbal vybíjená, basketbal, házená, frisbee, badminton, šátkovaná, střihaná, apod. Kolektivní hry rozvíjí u žáků rychlost, přesnost, správný odhad vzdálenosti, práci s jednotlivými druhy míčů, postřeh. Děti se mohou naučit spolupráci a kolektivnímu pojetí jednotlivých sportů a her. Základy uživatelského přístupu k počítači. Ovládání HW + SW OS Grafika Internet, sítě

2 Název: FRANCOUZŠTINA Vedoucí kroužku: Mgr. Marie Šnajdrová Určeno pro žáky: 4. a 5. tříd Termín a místo konání: pondělí od 13:00 do 13:45 hodin; A 1/1 (4. B) Název: ANGLIČTINA NA POČÍTAČI Vedoucí kroužku: Eva Podolská Určeno pro žáky: 1. až 3. tříd Termín a místo konání: pondělí od 11:55 do 12:40 hodin; A 2/10a Konverzace pro mírně pokročilé žáky. Práce s interaktivní tabulí formou výukových programů pro nejmenší.

3 Název: GYMNASTIKA I. Vedoucí kroužku: Mgr. Sabina Polová Určeno pro žáky: třída Termín a místo konání: úterý 13:45 až 14:30 hodin; TV malá Název: SÁLOVÁ KOPANÁ Vedoucí kroužku: Mgr. Tomáš Náhlý Určeno pro žáky: 6. až 9. tříd Termín a místo konání: úterý od 13:45 do 14:30 hodin; velká TV nácvik přihrávek, střelba na branku, hry s míčem Sportovní gymnastika cvičení na prostných, výskoky na bednu, kozu, na lavičkách, na kladině, držení těla, protahovací cviky, různé výdrže, stoje. zápasy, turnaj král střelců a jiné hry

4 Název: PSANÍ VŠEMI 10 Vedoucí kroužku: Mgr. Tomáš Náhlý Určeno pro žáky: 3. až 9. tříd Termín a místo konání: úterý 12:50 až 13:35 hodin; B 1/3 Název: VYBÍJENÁ Vedoucí kroužku: Mgr. Olga Tománková Určeno pro žáky: 2. tříd Termín a místo konání: úterý od 12:50 do 13:35 hodin; velká TV Kroužek je určen žákům, kteří se chtějí naučit psát desetiprstovou hmatovou metodou bez dívání se na klávesnici. S touto dovedností jsou děti schopny psát rychleji a přesněji. Hravou a zábavnou formou výuky se naučit základům vybíjené. Děti si osvojí základy a pravidla míčové hry vybíjená. Zdokonalí se v házení a zpracování míče. Naučí se toleranci a spolupráci v týmu. Tento ZK by měl vychovávat hráče v duchu Fair play s cílem vytvořit tým, kde si budou děti navzájem pomáhat a budou jeden druhému oporou.

5 Název: AIKIDO I. Vedoucí kroužku: Mgr. Radka Hanáková Určeno pro žáky: 1. až 5. tříd Termín a místo konání: úterý od 13:00 do 13:45 hodin; malá TV Název: DIVADELNÍ Vedoucí kroužku: Mgr. Simona Havlová Určeno pro žáky: 3., 4. a 5. tříd Termín a místo konání: úterý od 14:00 hodin do 15:30 hodin; B1/5 Vzhledem k dvouhodinové dotaci je tento kroužek považován za DVA. Aikido je japonské bojové umění. Jednotlivé hodiny jsou věnovány nácviku obranných technik, hodů, pádů a pák, ale také rozvoji vlastní rovnováhy a stability (celkové koordinace). Všechny techniky se cvičí ve dvojicích. Cvičí se na žíněnkách (tatami) a bosky. Kroužek bude zaměřen na nácvik různorodých životních situací, pod kontrolou si zkusíme vyjadřování různých emocí a pocitů. V dramatických etudách, hrách i v textových materiálech si vyzkoušíme odlišné životní role. Budeme se učit správně vyslovovat a pracovat s trémou. Nejlepší produkty naší činnosti předvedeme na Školní akademii. Pozn.: prosím zvážit, zda bude v možnostech rodiny opatřit kostýmy a zaručit pravidelnou docházku na tento ZK do konce školního roku (nácvik na Školní akademii ).

6 Název: SEBEOBRANA Vedoucí kroužku: Mgr. Tóth Michal Určeno pro žáky: 3. až 9. tříd Termín a místo konání: úterý od 7:00 do 7:45 hodin; malá TV Název: KYTARA PRO ZAČÁTEČNÍKY Vedoucí kroužku: Mgr. Michal Tóth Určeno pro žáky: 5. až 9. tříd Termín a místo konání: úterý od 14:00 do 14:45 hodin; B ½ (6. B) Dozvědět se, co je to tzv. nutná sebeobrana podle zákona, za jakých okolností je dovoleno se bránit a útočit Jak předcházet fyzickým střetům a rozpoznat nebezpečné chování lidí Základy bojových umění (karate, wing-tsun, jiu-jiutsu, aikido) použitelných při sebeobraně Zlepšování koordinace pohybů, rovnováhy (balanční cviky), síly (posilovací cvičení) a fyzické kondice Nejsou nutné žádné pomůcky ani speciální cvičební úbor Hlavní náplní kroužku bude naučit se základní metodiku hry na klasickou akustickou kytaru. Naučíme se základní akordy a rytmy pro doprovod písniček, ale zkusíme si i sólovou hru. Společně si i nacvičíme i hru ve skupině. Poznámka pro zájemce. K dispozici zatím není kytara, proto je nutné mít vlastní.

7 Název: ZOBCOVÁ FLÉTNA - ZAČÁTEČNÍCI Vedoucí kroužku: Bc. BcA. Tomáš Johancsík Určeno pro žáky: 1. až 5. tříd Termín a místo konání: úterý od 14:40 hodin do 15:25 hodin; B 1/6 (4. C) Název: ŠKOLNÍ ORCHESTR Vedoucí kroužku: Bc. BcA. Tomáš Johancsík Určeno pro žáky: 1. až 9. tříd, kteří na něco hrají a mají základní znalosti hudebního nástroje Termín a místo konání: úterý od 15:35 hodin do 16:20 hodin; B 1/6 (4. C) Seznámit žáky hravou formou hry na zobcovou flétnu. Společně budeme procvičovat základní tóny, dechová cvičení, souborovou hru. Naučíme se základní hudební názvosloví včetně základních hudebních skladatelů. Poslechneme si různé skladby, různých žánrů. Cílem tohoto kroužku je především souhra žáků a utvoření školního orchestru s různými nástroji. Žáci se dostanou do jiného sociálního prostředí, budou se učit naslouchat, prohlubovat znalosti z hudební teorie včetně dispozic jejich hudebního nástroje. Budou se aktivně účastnit na koncertech.

8 Název: ŠPANĚLŠTINA I. HABLA USTED ESPŇOL? Vedoucí kroužku: Ing. Filip Máčaj (specialista na španělský jazyk) Určeno pro žáky: 3., 4. a 5. tříd (maximální počet žáků 10) Termín a místo konání: úterý od 12:50 hodin do 13:35 hodin; bude upřesněno Název: CVIČENÍ Z M A ČJ I. Vedoucí kroužku: Ing. Jiřina Oličová Určeno pro žáky: 5. B, 5. C Termín a místo konání: úterý od 12:50 do 13:35 hodin; B 3/5 Seznámit žáky hravou a zábavnou formou se španělským jazykem. Společně budeme procvičovat výslovnost, naučíme se základní slovní zásobu včetně gramatiky (pozdravy, dny v týdnu, barvy, názvy zvířátek apod.) Budeme poslouchat a zpívat písničky, učit se různá říkadla a básničky. Osvojíme si tolik slovíček, že žáci brzo dokážou utvořit jednoduché větičky a to samozřejmě s ohledem na věk žáka. Intenzivnější procvičení matematiky a českého jazyka s cílem lépe zvládnout přijímací zkoušky na víceletá gymnázia.

9 Název: RUSKÝ JAZYK Vedoucí kroužku: Mgr. Eva Sliwková Určeno pro žáky: 6. a 7. tříd Termín a místo konání: úterý od 14:00 do 14:45 hodin; B 2/1/ Název: BASKETBAL Vedoucí kroužku: Jiří Toušek Určeno pro žáky: dívky 2. až 4. tříd (mohou i chlapci) Termín a místo konání: úterý od 15:30 do 16:30 hodin; velká TV Seznámit žáky hravou a zábavnou formou s ruským jazykem. Společně budeme procvičovat výslovnost, naučíme se základní slovní zásobu včetně gramatiky. Budeme pracovat s internetem a dozvíme se mnoho zajímavého o ruských reáliích. Osvojíme si tolik slovíček, že žáci brzo dokážou utvořit jednoduché věty a domluvit se v běžné konverzaci. BASKET SLOVANKA je mnohonásobným mistrem ČR v kategoriích mládeže. Dvě naše hráčky Elhotová a Kulichová začínaly právě na Slovance a hrály na olympiádě v Londýně.

10 Název: KERAMIKA IV. Vedoucí kroužku: Klára Havrdová Určeno pro žáky: 3. až 5. tříd Termín a místo konání: úterý - lichý týden od 13:15 do 14:45 hodin; keramická dílna A 2/8 Název: KERAMIKA III. Vedoucí kroužku: Klára Havrdová Určeno pro žáky: 3. až 5. tříd Termín a místo konání: úterý - sudý týden od 13:15 do 14:45 hodin; keramická dílna A 2/8 Hrátky s keramickou hlínou pro začátečníky i pokročilé. Žáci se seznamují s různými způsoby práce s keramickou hlínou. Kromě zpracování hlíny rukama se učí vytvářet výrobky z plátů. Při práci využívají různé nástroje řezátka, špachtle, očka apod. Hrátky s keramickou hlínou pro začátečníky i pokročilé. Žáci se seznamují s různými způsoby práce s keramickou hlínou. Kromě zpracování hlíny rukama se učí vytvářet výrobky z plátů. Při práci využívají různé nástroje řezátka, špachtle, očka apod.

11 Název: STOLNÍ TENIS Vedoucí kroužku: Mgr. Tomáš Náhlý Určeno pro žáky: 3. až 9. tříd Název: ZUMBATOMIC I. Vedoucí kroužku: Mgr. Hošková Zuzana Určeno pro žáky: 1. a 2. tříd Termín a místo konání: středa od 13:00 do 13:45 hodin; malá TV Termín a místo konání: středa od 14:00 do 14:45 hodin; velká TV nácvik přihrávek, podání a ovládání pálky dvouhry, čtyřhry, obíhačka zápasy, turnaje Zumbatomic je jeden z programů společnosti Zumba Fitness LLC, chráněný registrovanou ochrannou známkou. Jde o Zumbu pro děti, která má svoji jasně danou metodiku a pravidla. Všeobecným cílem bylo vytvořit ZÁBAVNÝ, HRAVÝ A ZDRAVÝ program pro děti pomocí konceptu Zumba Fitness. Obsahuje prvky stylů jako je hip-hop, reggaeton a pop. Více než cvičení: Cílem ZumbAtomic je rozvinout zdravý životní styl a včlenit fitness jako přirozenou součást dětských životů. Zatímco je cvičení vskutku velmi důležitým prvkem rozvoje v dětství, ZumbAtomic rovněž zvažuje ostatní aspekty dětského rozvoje. Rozvoj zdravého životního stylu zahrnuje naučit se: vedení, respekt, týmovou spolupráci, hrdost, sebedůvěru a zodpovědnost. Rovněž zahrnuje rozvoj: koordinace, rovnováhy, disciplíny, paměti a kreativity.

12 Název: ZUMBATOMIC II. Vedoucí kroužku: Mgr. Hošková Zuzana Určeno pro žáky: 4. a 5. tříd Termín a místo konání: pondělí od 13:45 až 14:30 hodin; malá TV Název: AIKIDO II. Vedoucí kroužku: Mgr. Radka Hanáková Určeno pro žáky: 6. až 9. tříd Termín a místo konání: středa od 13:00 do 13:45 hodin; velká TV Zumbatomic je jeden z programů společnosti Zumba Fitness LLC, chráněný registrovanou ochrannou známkou. Jde o Zumbu pro děti, která má svoji jasně danou metodiku a pravidla. Všeobecným cílem bylo vytvořit ZÁBAVNÝ, HRAVÝ A ZDRAVÝ program pro děti pomocí konceptu Zumba Fitness. Obsahuje prvky stylů jako je hip-hop, reggaeton a pop. Více než cvičení: Cílem ZumbAtomic je rozvinout zdravý životní styl a včlenit fitness jako přirozenou součást dětských životů. Zatímco je cvičení vskutku velmi důležitým prvkem rozvoje v dětství, ZumbAtomic rovněž zvažuje ostatní aspekty dětského rozvoje. Rozvoj zdravého životního stylu zahrnuje naučit se: vedení, respekt, týmovou spolupráci, hrdost, sebedůvěru, zodpovědnost Rovněž zahrnuje rozvoj: koordinace, rovnováhy, disciplíny, paměti a kreativity. Aikido je japonské bojové umění. Jednotlivé hodiny jsou věnovány nácviku obranných technik, hodů, pádů a pák, ale také rozvoji vlastní rovnováhy a stability (celkové koordinace). Všechny techniky se cvičí ve dvojicích. Cvičí se na žíněnkách (tatami) a bosky.

13 Název: POČÍTAČE II. Vedoucí kroužku: Mgr. Jiří Trnka Určeno pro žáky: 2. až 4. tříd Termín a místo konání: středa od 11:55 do 12:40 hodin; B 1/3 počítačová učebna Název: ŠPANĚLŠTINA II. HABLA USTED ESPŇOL? Vedoucí kroužku: Ing. Filip Máčaj (specialista na španělský jazyk) Určeno pro žáky: 6. až 9. tříd Termín a místo konání: středa od 13:45 do 14:35 hodin; bude upřesněno Základy uživatelského přístupu k počítači. Ovládání HW + SW OS Grafika Internet, sítě Španělský jazyk je 4 světovým jazykem. V současné době je v rámci EU tento jazyk na vzestupu využívají především manažeři a zaměstnanci firem spolupracujícími se státy, kde je stěžejním mluvícím jazykem španělština. Pokud chcete vědět a poznat více o Španělsku a Latinské Americe máte jedinečnou možnost. Je dobrým základem pro případné studium na středních školách s jazykovým zaměřením.

14 Název: ZÁKLADY ŘEMESEL Vedoucí kroužku: Ing., Bc. Lucie Řehořová Určeno pro žáky: 6. až 9. tříd Termín a místo konání: středa sudý týden od 14:00 do 15:30 hodin; bude upřesněno Název: GYMNASTIKA II. Vedoucí kroužku: Mgr. Sabina Polová Určeno pro žáky: tříd Termín a místo konání: čtvrtek 14:00 až 14:45 hodin; TV malá Práce s pedigem košíky, zvonečky apod. Drátkování odrátkování kamenů a nádob, vánoční ozdoby apod. Práce s korálky šperky, vánoční ozdoby apod. Barvení textilu batika, savování, potisk. Malba na sklo svícny. Sportovní gymnastika cvičení na prostných, výskoky na bednu, kozu, na lavičkách, na kladině, držení těla, protahovací cviky, různé výdrže, stoje.

15 Název: FLORBAL Vedoucí kroužku: Mgr. Michal Tóth Určeno pro žáky: tříd Termín a místo konání: čtvrtek 14:40-15:25 hodin, velká TV Název: HUDEBNÍ Vedoucí kroužku: Mgr. Ludmila Beťáková Určeno pro žáky: 1. a 2. tříd Termín a místo konání: úterý od 13:00 13:45 hodin; A 3/1 Florbal je hra podobná pozemnímu hokeji. Je to kolektivní hra, která rozvíjí u hráčů a hráček rychlost, přesnost, správný odhad vzdálenosti, postřeh a v nemalé řadě odpovědnost za výkon družstva a jednotlivce. Potřebné vybavení: 1. sportovní oděv, pevná obuv 2. florbalová hokejka 3. florbalový míček Cílem našeho kroužku florbalu: 1. Naučit se přesně přihrávat míček spoluhráči. 2. Nacvičovat útočnou a obrannou hru. 3. Naučit se dodržovat přesná pravidla hry. 4. Zdokonalovat se ve střelbě na brankáře. 5. V rámci možností uspořádat turnaje pro 1. stupeň naší ZŠ. 6. Vychovávat hráče v duchu Fair play. 7. Vytvořit tým, kde si budou děti navzájem pomáhat a budou jeden druhému oporou. Písně, taneční hry, říkadla a písničky s pohybem. Hra na orffovské nástroje. Rozvíjení rytmického cítění hrou na nástroje a podpora přirozené lidské tvořivosti. Elementární hudba není nikdy hudba samotná nýbrž hudba ve spojení s pohybem, tancem a řečí, je to hudba, kterou musíme sami hrát. Elementární hudba předchází složitá poučení, nezná velké formy a architekturu. Přináší drobné formy ze souřadných vět, ostinata a malá ronda. Elementární hudba je zemitá, přirozená, snadná a každému srozumitelná. Odpovídá povaze dítěte. Zkušenost mi ukázala, že jen velmi zřídka se vyskytuje naprosto nemuzikální dítě, že skoro každé v některém směru reaguje a je schopné vývoje. Pedagogická neschopnost zde často z neznalosti umlčela prameny, potlačila vlohy a způsobila i jinou škodu. (Carl Orff)

16 Název: CVIČENÍ Z M A ČJ II. Vedoucí kroužku: Ing. Jiřina Oličová Určeno pro žáky: 5. B, 5. C Termín a místo konání: čtvrtek od 12:50 do 13:35 hodin; B 3/5 Název: LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ Vedoucí kroužku: Mgr. Radka Hanáková Určeno pro žáky: 1. a 5. tříd Termín a místo konání: čtvrtek lichý týden od 13:00 do 14:30 hodin; A 3/4 (3. A) Intenzivnější procvičení matematiky a českého jazyka s cílem lépe zvládnout přijímací zkoušky na víceletá gymnázia. Základem zájmového kroužku bude práce s různými literárními žánry (zejména s pohádkami a dobrodružnou literaturou). Pomocí metod a technik dramatické výchovy. Do příběhů, které si zdramatizujeme, vstoupíme například pomocí hry v roli, živých obrazů, pantomimy, improvizace a jiných technik. Cílem kroužku je prohloubit zájem žáků zejména o literaturu a divadlo.

17 Název: PŘÍPRAVA NA PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY NA SŠ Z M Vedoucí kroužku: Ing. Bc. Lucie Řehořová Určeno pro žáky: 9. B a 9. C Termín a místo konání: čtvrtek od 14:40 do 15:25 hodin; bude upřesněno Název: KERAMIKA I. Vedoucí kroužku: Mgr. Libuše Šrottová Určeno pro žáky: 1. až 3. tříd Termín a místo konání: čtvrtek - sudý týden od 13:00 do 14:30 hodin; keramická dílna A 2/8 Vzorové testy, SCIO testy z matematiky (příprava na přijímací zkoušky na střední školy). Keramika je zajímavá tvůrčí činnost, která rozvíjí dětskou představivost a zručnost. Děti při práci zapojují svou fantazii a vytvářejí tak naprosto originální keramické výrobky. A co všechno se musí udělat, aby takový výrobek vznikl? Nejprve se z hlíny vytvoří výrobek, například modelováním nebo vykrajováním z plátu pomocí šablony. Tento výrobek musí projít vypalováním v peci a teprve poté se přistupuje k barvení to se provádí nejčastěji glazurou. Hotové výrobky si děti samozřejmě mohou odnést domů a potěšit jimi například své blízké.

18 Název: KERAMIKA II. Vedoucí kroužku: Mgr. Libuše Šrottová Určeno pro žáky: 1. až 3. tříd Termín a místo konání: čtvrtek - lichý týden od 13:00 do 14:30 hodin; keramická dílna A 2/8 Název: MATEMATICKÁ CVIČENÍ Vedoucí kroužku: Ing. Bc. Lucie Řehořová Určeno pro žáky: 7. A Termín a místo konání: pátek od 12:50 do 13:35 hodin; bude upřesněno Keramika je zajímavá tvůrčí činnost, která rozvíjí dětskou představivost a zručnost. Děti při práci zapojují svou fantazii a vytvářejí tak naprosto originální keramické výrobky. A co všechno se musí udělat, aby takový výrobek vznikl? Nejprve se z hlíny vytvoří výrobek, například modelováním nebo vykrajováním z plátu pomocí šablony. Tento výrobek musí projít vypalováním v peci a teprve poté se přistupuje k barvení to se provádí nejčastěji glazurou. Hotové výrobky si děti samozřejmě mohou odnést domů a potěšit jimi například své blízké. Opakování a prohloubení učiva 7. ročníku.

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku:

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: Dramatická výchova Vedoucí kroužku: Mgr. Simona Havlová Určeno pro žáky: 3., 4. a 5. tříd (maximální počet žáků 12) Termín a místo konání: úterý od 14:00 hodin do 15:30 hodin; B1/5 Vzhledem k dvouhodinové

Více

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku:

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: ŠPANĚLŠTINA I. HABLA USTED ESPŇOL? Vedoucí kroužku: Ing. Filip Máčaj (specialista na španělský jazyk) Určeno pro žáky: 3., 4. a 5. tříd (maximální počet žáků 10) Termín a místo konání: úterý od

Více

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: Základy řemesel. Název: JÓGA. Vedoucí kroužku: Ing., Bc.

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: Základy řemesel. Název: JÓGA. Vedoucí kroužku: Ing., Bc. Název: JÓGA Vedoucí kroužku: Mgr. Alena Buršová Určeno pro žáky: 1. až 5. tříd Termín a místo konání: pondělí od 11:55 do 12:40 hodin; malá TV Název: Základy řemesel Vedoucí kroužku: Ing., Bc. Lucie Řehořová

Více

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku:

Charakteristika zájmového kroužku: Charakteristika zájmového kroužku: Název: ŠPANĚLŠTINA I. HABLA USTED ESPŇOL? Vedoucí kroužku: Ing. Filip Máčaj (specialista na španělský jazyk) Určeno pro žáky: 3., 4. a 5. tříd (maximální počet žáků 10) Termín a místo konání: úterý od

Více

Náplně zájmových kroužků

Náplně zájmových kroužků Náplně zájmových kroužků ANGLIČTINA PRO NEJMENŠÍ Hlavní cílem kroužku Angličtiny pro nejmenší je probudit v dětech zájem o studium jazyka, který jim bude užitečný po celý život a který je již nyní jeho

Více

Debatní kroužek pro ročník (max. 15 dětí)

Debatní kroužek pro ročník (max. 15 dětí) Angličtina ve filmech a písních 8. a 9.ročník (max. 12 dětí) Děti si procvičí angličtinu prostřednictvím filmů a písniček. Středa: 14:15-15:00 hod. Lektor : Alena Sládková Debatní kroužek pro 6. - 9. ročník

Více

Kroužek Ekodomeček. Výchovně vzdělávací cíl:

Kroužek Ekodomeček. Výchovně vzdělávací cíl: : Kroužek Ekodomeček naučit děti základním znalostem a dovednostem v oblasti environmentální výchovy dát možnost k rozvoji lásky k přírodě, ochrana životního prostředí, třídění druhotných surovin, pěstování

Více

Náplně zájmových kroužků 2017/2018

Náplně zájmových kroužků 2017/2018 ANGLIČTINA HROU Cílem kroužku je probudit v dětech zájem o studium jazyka, který jim bude užitečný po celý život a který je již nyní jeho každodenní součástí. Hravou formou s pomocí písniček, říkanek,

Více

Zájmové kroužky 2012/2013

Zájmové kroužky 2012/2013 Zájmové kroužky 2012/2013 1. Kroužek kytary čtvrtek 14:00-15:00 Mgr. Podoláková - určen pro děti, které se naučily základy hry (pokračování loňského kroužku), naučíme se další akordy, rytmy, nové písničky

Více

INORMACE O NÁPLNI KROUŽKŮ

INORMACE O NÁPLNI KROUŽKŮ INORMACE O NÁPLNI KROUŽKŮ Balet a výrazový tanec od 1. třídy Vedoucí: Trosenko Výuka je zaměřena na baletní a taneční průpravu, správné držení těla, vnímání hudby a rytmu pod vedením zkušené učitelky.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA POVÁŽSKÁ STRAKONICE Nad Školou 560, Strakonice IČ: , tel.: ,

ZÁKLADNÍ ŠKOLA POVÁŽSKÁ STRAKONICE Nad Školou 560, Strakonice IČ: , tel.: , : Kroužek Ekodomeček naučit děti základním znalostem a dovednostem v oblasti environmentální výchovy dát možnost k rozvoji lásky k přírodě, ochrana životního prostředí, třídění druhotných surovin, pěstování

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2016/2017

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2016/2017 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2016/2017 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně, platby čtvrtletně (750,- Kč) nebo pololetně (1500,- Kč) Kroužky začínají svou činnost v říjnu.

Více

Vážení rodiče, milé žákyně, milí žáci,

Vážení rodiče, milé žákyně, milí žáci, Vážení rodiče, milé žákyně, milí žáci, konec školního roku se nezadržitelně přiřítil, a ačkoliv počasí nám v poslední době moc nepřeje, prázdniny už pomalu klepou na dveře a opět nastala doba pro malou

Více

ZÁJMOVÉ KROUŽKY

ZÁJMOVÉ KROUŽKY ZÁJMOVÉ KROUŽKY 2017-2018 Vážení rodiče, v letošním školním roce je pro Vaše děti připravena tato nabídka zájmových kroužků. Přihlašování je možné od 5. do 15. září nebo do naplnění kapacity. Kroužky,

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2018/2019

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2018/2019 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2018/2019 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně. (Uvítáme platbu za více měsíců) Kroužky začínají svou činnost v říjnu. Na přihlášku uveďte pořadové

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně, platby čtvrtletně (750,- Kč) nebo pololetně (1500,- Kč) Kroužky začínají svou činnost v říjnu.

Více

Náplně zájmových kroužků 2018/2019

Náplně zájmových kroužků 2018/2019 ANGLIČTINA HROU I. Cílem kroužku je probudit v dětech zájem o studium jazyka, který jim bude užitečný po celý život a který je již nyní jeho každodenní součástí. Hravou formou s pomocí písniček, říkanek,

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (paní učitelky Lucie Špačková a Magdaléna Pecháčková) a 2. stupně (paní učitelky

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB DODATKY ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN IV., PROKOPA VELIKÉHO 633 Školní vzdělávací program školního klubu Číslo jednací: 167 / 2012, 2. verze DODATEK Č. 1 Dodatek ŠVP byl projednán

Více

Náplně zájmových kroužků 2019/2020

Náplně zájmových kroužků 2019/2020 ANGLIČTINA HROU PRO PRVŇÁČKY Cílem kroužku je probudit v dětech zájem o studium jazyka, který jim bude užitečný po celý život a který je již nyní jeho každodenní součástí. Hravou formou s pomocí písniček,

Více

Florbal - pravidla a základy florbalu, aktivní hra v hale, účast na soutěžích - 5. 9. třída - kroužek bude otevřen při nejméně 10 přihlášených

Florbal - pravidla a základy florbalu, aktivní hra v hale, účast na soutěžích - 5. 9. třída - kroužek bude otevřen při nejméně 10 přihlášených Dům dětí a mládeže, Prachatice, Ševčíkova 273, pracoviště DDM Netolice Nabídka kroužků 2009/2010 Pohybové a sportovní hry - tradiční i netradiční míčové a pohybové hry - 1. 5.třída Florbal - pravidla a

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou letos organizovány nejen kroužky, ale i dohled nad žáky 5. třídy a 2. stupně. Pro žáky 5. třídy platí stejný režim (omlouvání, odchody, ) jako ve školní družině.

Více

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY

ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY ŠKOLNÍ KLUB - KROUŽKY Ve školním klubu budou opět organizovány nejen kroužky, ale bude i zajištěn dohled nad žáky 4. a 5. třídy (I. oddělení pí. uč. Lucie Špačková) a 2. stupně (II. oddělení pí. uč. Veronika

Více

rozcvičení, příprava pro pohybovou činnost, uklidnění po zátěž znalost základních pojmů - názvosloví pohybových činností

rozcvičení, příprava pro pohybovou činnost, uklidnění po zátěž znalost základních pojmů - názvosloví pohybových činností Vyučovací předmět: Tělesná výchova (Tv) Ročník ředmět ůřezová témata Mezipředmět. vazby 1 Tv 1 Tv Hv, 1 Tv Školní výstupy Učivo (pojmy) oznámka Období splnění Metodická poznámka Rozsah vyžadovaného učiva

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Drama (15:00-16:00) Muzikál (16,00-17,00 třída Flétna (14:00-14:45) Angličtina - Pokr

Více

Sportovní kroužky. 1. třída Bazén I. Bazén II Florbal chlapci II. Stolní tenis. Míčové a pohybové hry I. 5. třída Bazén I.

Sportovní kroužky. 1. třída Bazén I. Bazén II Florbal chlapci II. Stolní tenis. Míčové a pohybové hry I. 5. třída Bazén I. Sportovní kroužky Florbal chlapci II Míčové a pohybové hry II Florbal chlapci II Horolezectví I Míčové a pohybové hry II Minibasketbal a jiné míčové hry I Horolezectví I Florbal III Míčové a pohybové hry

Více

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 18. září 2017.

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 18. září 2017. Dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Opavská 14, 785 01 Šternberk IČ 619 89 941 e-mail: ddm.stbk@volny.cz www.ddmsternberk.cz tel. 585 012 957 www.facebook.com/dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Zájmové vzdělávání

Více

Nabídka kroužků pro školní rok 2017/18

Nabídka kroužků pro školní rok 2017/18 Základní škola a mateřská škola Radim, okr. Jičín Nabídka kroužků pro školní rok 2017/18 Hra na flétnu (J.Zedníčková) MŠ, ZŠ - pro předškoláky, 1.-5.roč. - základy hry na flétnu spojené s rytmickým rozvojem,

Více

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Moravské Budějovice Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Děti s rodiči Hraní v orlovně Každé pondělí dopoledne od 6. října. Rodiče si mohou se svými dětmi přijít pohrát do prostor orlovny a využít

Více

Uplatňuje hlavní zásady hygieny a bezpečnosti při pohybových činnostech i při činnostech v neznámém prostředí.

Uplatňuje hlavní zásady hygieny a bezpečnosti při pohybových činnostech i při činnostech v neznámém prostředí. Vyučovací předmět: Ročník Předmět Průřezová témata Tv Mezipředmět. vazby Pr Tělesná výchova (Tv) Školní výstupy Uplatňuje hlavní zásady hygieny a bezpečnosti při pohybových činnostech i při činnostech

Více

Nabídka zájmových kroužků pro školní rok 2016/2017:

Nabídka zájmových kroužků pro školní rok 2016/2017: Nabídka zájmových kroužků pro školní rok 2016/2017: PONDĚLÍ: Anglicky s radostí Miloslava Vaňharová pondělí 14:00 14:45 Určeno: 6. - 9. ročník cena: 350,- Kč / pololetí Kroužek je určen pro žáky II. stupně,

Více

Rozsah záměru, výčet aktivit a personální zabezpečení

Rozsah záměru, výčet aktivit a personální zabezpečení Rozsah záměru, výčet aktivit a personální zabezpečení KUŘÁTKA - Hudebně dramatický kroužek Mgr. Rajtrová Aktuální počet zapojených ţáků: 12 1 hodina / 2x týdně Cíle zájmového útvaru a očekávaný dopad:

Více

KROUŽKY 2019/2020 Přihlášení a platba do 12:00.

KROUŽKY 2019/2020 Přihlášení a platba do 12:00. KROUŽKY 2019/2020 - Kroužky probíhají dle rozvrhu od 1.10. do 30.5. příslušného školního roku. - Kroužek bude otevřen, pokud se přihlásí alespoň minimální počet účastníků. Přihlášení a platba Rodiče přihlásí

Více

Nabídka zájmových útvarů DDM Vimperk 2009-2010

Nabídka zájmových útvarů DDM Vimperk 2009-2010 Nabídka zájmových útvarů DDM Vimperk 2009-2010 Výtvarný kroužek - kresba, malba, grafické techniky pro děti a nové výtvarné techniky/ enkaustika, koláže../ věk: /7-15 let/ vedoucí: Alena Kofroňová 1. schůzka

Více

Tělesná výchova pro 1. ročník

Tělesná výchova pro 1. ročník 1V2, 1V4, 1V5 1V2, 1V3, 1V4, 1V5 Sportovní hry 1V1, 1V2,1V3, 1V4, 1V5 Kondiční a relaxační cvičení 1V4, 1V5 Tělesná výchova pro 1. ročník výstupy okruh učivo mezipředmětové vztahy poznámky dodržuje přesně

Více

+ 300,- na nákup materiálu/1 pololetí. Příprava na přijímací zkoušky z českého jazyka (9.třída) Maximální počet dětí 20

+ 300,- na nákup materiálu/1 pololetí. Příprava na přijímací zkoušky z českého jazyka (9.třída) Maximální počet dětí 20 Sportovní hry - vybíjená (4. - 6.třída) Maximální počet dětí 24 Věra Kratochvílová Stručný popis činnosti Kondiční a kompenzační cvičení Přihrávka obouruč Hod a střelba na cíl Týmová spolupráce Zvládnutí

Více

HUDEBNÍ OBORY JAZYKY. Flétna ZŠ. Kroužek Sborový zpěv. Anglický jazyk 1. třída. Anglický jazyk 2. třída

HUDEBNÍ OBORY JAZYKY. Flétna ZŠ. Kroužek Sborový zpěv. Anglický jazyk 1. třída. Anglický jazyk 2. třída HUDEBNÍ OBORY Flétna ZŠ Děti se učí základy hraní na flétnu hravou a zábavnou formou, důraz je kladen hlavně na správné dýchání (vhodné pro děti s dýchacími potížemi). Děti mohou vystupovat na různých

Více

ZŠ Táborská & Klub volného času KROUŽKY 2015/2016

ZŠ Táborská & Klub volného času KROUŽKY 2015/2016 ZŠ Táborská & Klub volného času KROUŽKY 2015/2016 Nenechte své děti nudit se doma! V letošním roce jsme pro vás opět připravili bohatou nabídku kroužků. Vyplněné přihlášky prosím odevzdávejte třídním učitelům

Více

SPORT. Míčová TV Úterý 14.40 15.25. Míčová TV Středa 13.50 14.35. Míčová TV Čtvrtek 13.00-13.45 Pátek13.50 14.35. Míčová TV Čtvrtek 13.55 14.

SPORT. Míčová TV Úterý 14.40 15.25. Míčová TV Středa 13.50 14.35. Míčová TV Čtvrtek 13.00-13.45 Pátek13.50 14.35. Míčová TV Čtvrtek 13.55 14. Kroužek Florbal I. Florbal II. Florbal III. akrobacie Míčové hry Fotbal Badminton I & II Stolní tenis Sportovní hry a hrátky Sportovní příprava Class mates best dance crew Klub KPC Jiří Szebinovský Jiří

Více

Ročník IV. Tělesná výchova. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Kompetence Očekávané výstupy. Průřezová témata. Mezipřed.

Ročník IV. Tělesná výchova. Období Učivo téma Metody a formy práce- kurzívou. Kompetence Očekávané výstupy. Průřezová témata. Mezipřed. Gymnastika Příprava ke sportovnímu výkonu příprava organismu, zdravotně zaměřené činnosti Cvičení během dne, rytmické a kondiční formy cvičení pro děti tanečky, základy estetického pohybu Zvládá základní

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Drama (14:30-15:30) Drama (15:30-16:30) Muzikál (16:30-17:30) třída Flétna (14:00-14:45)

Více

Přihášky na zájmové kroužky pro školní rok 2018/2019

Přihášky na zájmové kroužky pro školní rok 2018/2019 Přihášky na zájmové kroužky pro školní rok 2018/2019 Pokyny k platbám viz Přihlášky do kroužků pro Školní družinu a do kroužků Školního klubu (www.zernosecka.cz) Kroužky začínají v týdnu (školním lichém)

Více

Tělesná výchova pro 1. ročník

Tělesná výchova pro 1. ročník V4, 1V5 1V2, 1V3, 1V4, 1V5 astika Sportovní hry 1V1, 1V2,1V3, 1V4, 1V5 Kondiční a relaxační cvičení 1V4, 1V5 Tělesná výchova pro 1. ročník výstupy okruh učivo mezipředmětové vztahy poznámky dodržuje přesně

Více

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 18. září 2017.

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 18. září 2017. Dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Opavská 14, 785 01 Šternberk IČ 619 89 941 e-mail: ddm.stbk@volny.cz www.ddmsternberk.cz tel. 585 012 957 www.facebook.com/dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Zájmové vzdělávání

Více

UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY

UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ-DRAMATICKÝ OBOR Pozn.: platné učební plány VO viz Vzdělávací

Více

vzdělávací kurzy pro veřejnost

vzdělávací kurzy pro veřejnost Vyšší odborná škola pedagogická a sociální a Střední pedagogická škola v Kroměříži, 1. máje 221, 767 59 Kroměříž nabízí ve školním roce 2010/2011 vzdělávací kurzy pro veřejnost Vzdělávací program Rozsah

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ středisko: PACOV pro školní rok 2016 2017 O NÁS Co je naším posláním? Jsme otevřenou institucí komunitního významu, která prostřednictvím pestré nabídky volnočasových a zájmových

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Muzikál (16,30-17,30) třída Flétna (14,00-14:45) Angličtina - Pokr (15,00-16,30) art

Více

NABÍDKA KROUŽKŮ ŠD 2.pololetí. Kapacita kroužků je omezená. Kroužky začínají v únoru.

NABÍDKA KROUŽKŮ ŠD 2.pololetí. Kapacita kroužků je omezená. Kroužky začínají v únoru. NABÍDKA KROUŽKŮ ŠD 2.pololetí Kapacita kroužků je omezená. Kroužky začínají v únoru. Kroužek rukodělných prací pondělí 14:00-15:00 Název kroužku: Šikovné ručičky Vychovatelka: Blanka Hrbáčová Náplň kroužku:

Více

Externí/vedoucí kroužku

Externí/vedoucí kroužku KROUŽKY 2018/19 - Kroužky probíhají dle rozvrhu od 1.10. do 30.5. příslušného školního roku. - Kroužek bude otevřen, pokud se přihlásí alespoň minimální počet účastníků. Přihlášení a platba Rodiče přihlásí

Více

Příloha č. 11 TĚLESNÁ VÝCHOVA

Příloha č. 11 TĚLESNÁ VÝCHOVA Spojuje pravidelnou každodenní činnost se zdravím a využívá nabízené příležitosti Zvládá v souladu s individuálními předpoklady jednoduché pohybové činnosti jednotlivce nebo činnosti prováděné ve skupině,

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE K ZAHÁJENÍ VÝUKY ZS ak. rok 2014/15 Určeno pro studenty bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů mimo obory HOT a MI. Zápis jednotlivých

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí Drama (15:00-16:00) Hrajeme si s písničkou třída Flétna (14:00-14:45) Angličtina - Pokr (15:00-16,30)

Více

Nabídka kurzů Komunitního centra 2. pololetí školního roku 2011

Nabídka kurzů Komunitního centra 2. pololetí školního roku 2011 Nabídka kurzů Komunitního centra 2. pololetí školního roku 2011 KURZY PRO DĚTI ze ZŠ UMĚLĚCKÉ ŠIKOVNÉ RUCE pí Fabiánová děti 3. a 4. ročníku rozmanitá výtvarná tvorba MÍSTO KONÁNÍ KURZU učebna budovy Mladenovova

Více

Učivo, téma očekávané výstupy klíčové kompetence, mezipředmětové vazby. Žák se podílí na realizaci pravidelného pohybového režimu.

Učivo, téma očekávané výstupy klíčové kompetence, mezipředmětové vazby. Žák se podílí na realizaci pravidelného pohybového režimu. Ročník: 3. Časová dotace: 2 hodiny týdně Činnosti ovlivňující zdraví Význam pohybu pro zdraví pohybový režim žáků délka a intenzita pohybu Žák se podílí na realizaci pravidelného pohybového režimu. Spojuje

Více

KROUŽKY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

KROUŽKY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 ROUŽY PRO ŠOLNÍ RO 2014/2015 Platbu na číslo účtu: 7034-388028359/0800, V.S. RČ dítěte, text platby: jméno, kroužek zároveň s platbou poslat přihlášku na kancelar@zsdobrichovice.cz (uvést jméno a třídu,

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky UČEBNÍ PLÁNY PRO ZÁKLADNÍ UMĚLECKÉ ŠKOLY HUDEBNÍ, TANEČNÍ, VÝTVARNÝ A LITERÁRNĚ DRAMATICKÝ OBOR 1995 Přípravné studium: pro děti 5 7 leté HUDEBNÍ

Více

Učební osnovy pracovní

Učební osnovy pracovní ZV Základní vzdělávání 2 týdně, povinný Příprava na cvičení Žák: použije vhodné oblečení a obuv 1 ZV Základní vzdělávání Správné dýchání a držení těla správně dýchá správně drží tělo OSOBNOSTNÍ A SOCIÁLNÍ

Více

Tělesná výchova - 1. ročník

Tělesná výchova - 1. ročník Tělesná výchova - 1. ročník reaguje na základní pokyny a povely Pohybové a organizační činnosti zvládá v souladu s individuálními předpoklady jednoduché pohybové činnosti dodržuje bezpečnostní a hygienické

Více

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 Salesiánský dům dětí a mládeže Klub SHM Ostrava-Zábřeh Volgogradská 2, 700 30 Ostrava - Zábřeh telefon: 596 751 697 Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 VOLNÁ ORATOŘ ( OTEVŘENÝ KLUB) Hry všeho druhu,

Více

ZŠ Táborská & Klub volného času KROUŽKY 2014/2015

ZŠ Táborská & Klub volného času KROUŽKY 2014/2015 ZŠ Táborská & Klub volného času KROUŽKY 2014/2015 Nenechte své děti nudit se doma! V letošním roce jsme pro vás opět připravili bohatou nabídku kroužků. Vyplněné přihlášky prosím odevzdávejte třídním učitelům

Více

Zahajovací schůzky s rodiči - HP ALFA Pokud je zahajovací schůzka v rámci první hodiny, prosíme, aby s sebou děti měly přezůvky!

Zahajovací schůzky s rodiči - HP ALFA Pokud je zahajovací schůzka v rámci první hodiny, prosíme, aby s sebou děti měly přezůvky! Zahajovací schůzky s rodiči - HP ALFA Pokud je zahajovací schůzka v rámci první hodiny, prosíme, aby s sebou děti měly přezůvky! Název kroužku Den Čas ZS/výuka místo poznámka Aerobik - mladší 3.10. 16:00

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE k zahájení výuky ZS ak. rok 2015/16 Určeno pro studenty bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů mimo obory HOT a MI. Zápis jednotlivých

Více

Učivo, téma očekávané výstupy klíčové kompetence, mezipředmětové vazby. Žák se podílí na realizaci pravidelného pohybového režimu.

Učivo, téma očekávané výstupy klíčové kompetence, mezipředmětové vazby. Žák se podílí na realizaci pravidelného pohybového režimu. Ročník: 5. Časová dotace: 2 hodiny týdně Činnosti ovlivňující zdraví Význam pohybu pro zdraví pohybový režim žáků délka a intenzita pohybu Žák se podílí na realizaci pravidelného pohybového režimu. Uplatňuje

Více

Kód činnosti Název činnosti Věk od Věk do Kap. 1.pol. 251204 Florbal - mladší - ZŠ Chvaly 6 8 20 251205 Florbal - starší - ZŠ Chvaly 9 11 20 251603

Kód činnosti Název činnosti Věk od Věk do Kap. 1.pol. 251204 Florbal - mladší - ZŠ Chvaly 6 8 20 251205 Florbal - starší - ZŠ Chvaly 9 11 20 251603 Kód činnosti Název činnosti Věk od Věk do Kap. 1.pol. 251204 Florbal - mladší - ZŠ Chvaly 6 8 20 251205 Florbal - starší - ZŠ Chvaly 9 11 20 251603 Šachy - ZŠ Chvaly 6 16 0 251901 Sportovní hry - mladší

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE k zahájení výuky LS ak. rok 2013/14 Určeno pro studenty 1. a 2. ročníků bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů. Zápis jednotlivých pohybových

Více

Zájmové kroužky. Číslo zajm.kroužku Sportovní kroužky Box čtvrtek 16:00-17:00 Pavel Chroustovský

Zájmové kroužky. Číslo zajm.kroužku Sportovní kroužky Box čtvrtek 16:00-17:00 Pavel Chroustovský Zájmové kroužky Jako další motivaci jak trávit volný čas jsme připravili nabídku zájmových kroužků, které poskytují všední i nevšední zážitky, zábavu, inspiraci, kreativitu, seberealizaci, další vzdělávání,

Více

INFORMACE O NAŠICH KROUŽCÍCH NA ŠK.ROK 2010/2011:

INFORMACE O NAŠICH KROUŽCÍCH NA ŠK.ROK 2010/2011: INFORMACE O NAŠICH KROUŽCÍCH NA ŠK.ROK 2010/2011: TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA - pro děti od 3 do 5 let Děti se učí vnímat hudbu, rytmus a melodii. Naučí se vyjdřovat hudbu pohybem, cvičit ve formacích a

Více

+ 300,- na nákup materiálu/1 pololetí. Příprava na přijímací zkoušky z českého jazyka (9.třída) Maximální počet dětí 16

+ 300,- na nákup materiálu/1 pololetí. Příprava na přijímací zkoušky z českého jazyka (9.třída) Maximální počet dětí 16 Turistický kroužek (1.-5.třída) Maximální počet dětí 15 Monika Němcová Stručný popis činnosti Výlety pěšky, na kole, autobusem, vlakem Hry na rozvoj orientace, spolupráce, komunikace Práce s mapou, plánkem

Více

TVOŘENÍ PRO RADOST (1. st.)

TVOŘENÍ PRO RADOST (1. st.) TVOŘENÍ PRO RADOST (1. st.) naučit základním znalostem a řemeslným dovednostem v oboru dát možnost k rozvoji citu pro materiál umožnit rozvoj tvořivosti, představivosti, fantazie podpořit kladný vztah

Více

Příloha č. 10 HUDEBNÍ VÝCHOVA

Příloha č. 10 HUDEBNÍ VÝCHOVA Žák zpívá na základě svých dispozic intonačně čistě a rytmicky přesně v jednohlase. Rytmizuje a melodizuje jednoduché texty. Vokální činnosti Využití vokální činnosti Pěvecký a mluvený projev Nácvik správného

Více

Nabídka kroužků DDM Vimperk 2011 2012

Nabídka kroužků DDM Vimperk 2011 2012 Nabídka kroužků DDM Vimperk 2011 2012 Organizační informace: Zájmová činnost začíná 3. října 2011 a končí 1. června 2012 Přihlášky neposílejte e-mailem ani poštou. Je nutno předat je osobně při zápisu

Více

Charakteristika vyučovacího předmětu. Výchovné a vzdělávací strategie směřující k utváření a rozvíjení klíčových kompetencí žáků

Charakteristika vyučovacího předmětu. Výchovné a vzdělávací strategie směřující k utváření a rozvíjení klíčových kompetencí žáků Vzdělávací oblast Vyučovací předmět Období / ročník Počet hodin Charakteristika vyučovacího předmětu Umění a kultura Hudební výchova 1. období/ 1.- 3. ročník 1hod. / týd V tomto předmětu je žák veden k

Více

Školní vzdělávací program STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU

Školní vzdělávací program STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU Školní vzdělávací program STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU Obsah Školní vzdělávací program STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU 1. Identifikační údaje... 3 2. Charakteristika školy... 4 3. Konkrétní cíle vzdělávání... 5 4. Délka

Více

Základní škola Fr. Kupky, ul. Fr. Kupky 350, Dobruška 5.8 ČLOVĚK A ZDRAVÍ TĚLESNÁ VÝCHOVA Tělesná výchova 2. období 4.

Základní škola Fr. Kupky, ul. Fr. Kupky 350, Dobruška 5.8 ČLOVĚK A ZDRAVÍ TĚLESNÁ VÝCHOVA Tělesná výchova 2. období 4. 5.8 ČLOVĚK A ZDRAVÍ 5.8.2 TĚLESNÁ VÝCHOVA Tělesná výchova 2. období 4. ročník Obsah Kód Očekávané výstupy ŠVP Školní očekávané výstupy ŠVP Učivo TV5101 podílí se na realizaci pravidelného pohybového režimu;

Více

NABÍDKA KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

NABÍDKA KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 NABÍDKA KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Sportovní hry - vybíjená (4. - 6.třída) Maximální počet dětí 24 Věra Kratochvílová Stručný popis činnosti Kondiční a kompenzační cvičení Přihrávka obouruč Hod a

Více

Sportovní kroužky. Aerobik hrou Čas: čtvrtek 16:00 17:00 Počet setkání: 26 x 1h + 2 víkendové akce Cena: 1.000,-

Sportovní kroužky. Aerobik hrou Čas: čtvrtek 16:00 17:00 Počet setkání: 26 x 1h + 2 víkendové akce Cena: 1.000,- Sportovní kroužky Aerobik hrou Čas: čtvrtek 16:00 17:00 + 2 víkendové akce Kroužek je určen všem dívkám z 1. a 2. tříd. Na kroužku se naučí pohyb v rytmu hudby, základní aerobní kroky a lehčí aerobní sestavy.

Více

1.1.1. TĚLESNÁ VÝCHOVA I. ST. ve znění dodatku č.33 - platný od 1. 9. 2010, č. 22 Etická výchova platný od 1.9.2010

1.1.1. TĚLESNÁ VÝCHOVA I. ST. ve znění dodatku č.33 - platný od 1. 9. 2010, č. 22 Etická výchova platný od 1.9.2010 1.1.1. TĚLESNÁ VÝCHOVA I. ST. ve znění dodatku č.33 - platný od 1. 9. 2010, č. 22 Etická výchova platný od 1.9.2010 Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení: Vyučovací

Více

5.19. Sportovní hry (nepovinný předmět)

5.19. Sportovní hry (nepovinný předmět) 5.19. Sportovní hry (nepovinný předmět) 5.19.1. Charakteristika předmětu Nepovinný předmět Sportovní hry vychází ze vzdělávací oblasti Člověk a zdraví, navazuje na povinný předmět Tělesná výchova, který

Více

7.7 UMĚNÍ A KULTURA Hudební výchova (HV) Charakteristika předmětu 1. a 2. stupně

7.7 UMĚNÍ A KULTURA Hudební výchova (HV) Charakteristika předmětu 1. a 2. stupně 7.7 UMĚNÍ A KULTURA 7.7.1 Hudební výchova (HV) Charakteristika předmětu 1. a 2. stupně Hudební výchova je zařazena do vzdělávací oblasti Umění a kultura. Vyučovací předmět má časovou dotaci v 1. 5. ročníku

Více

Učební osnovy pracovní

Učební osnovy pracovní ZV Základní vzdělávání 1 týdně, povinný V: Správné držení těla, dýchání a výslovnost Žák: správně drží tělo, dýchá a vyslovuje - dechová cvičení - uvolňovací cviky - správná výslovnost, otevírání úst,

Více

CHARAKTERISTIKA. VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ ČLOVĚK A ZDRAVÍ TĚLESNÁ VÝCHOVA Mgr. Markéta Vítů

CHARAKTERISTIKA. VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ ČLOVĚK A ZDRAVÍ TĚLESNÁ VÝCHOVA Mgr. Markéta Vítů CHARAKTERISTIKA VZDĚLÁVACÍ OBLAST VYUČOVACÍ PŘEDMĚT ZODPOVÍDÁ ČLOVĚK A ZDRAVÍ TĚLESNÁ VÝCHOVA Mgr. Markéta Vítů Vyučovací předmět Tělesná výchova je zařazen samostatně v 1. 5. ročníku v hodinové dotaci

Více

ZŠ Táborská & Klub volného času KROUŽKY 2014/2015

ZŠ Táborská & Klub volného času KROUŽKY 2014/2015 ZŠ Táborská & Klub volného času KROUŽKY 2014/2015 Nenechte své děti nudit se doma! V letošním roce jsme pro vás opět připravili bohatou nabídku kroužků. Vyplněné přihlášky na nové kroužky prosím odevzdávejte

Více

Tělesná výchova 1. ročník

Tělesná výchova 1. ročník Období Ročníkový výstup Učivo zvládá základní přípravu organismu před pohybovou aktivitou seznámí se s protahovacími a napínacími cviky pro zahřátí a uvolnění spojuje pravidelnou každodenní pohybovou činnost

Více

POZNÁMKY. OSVsebepoznávání,seberegulace

POZNÁMKY. OSVsebepoznávání,seberegulace 1 VÝSTUP UČIVO PRŮŘEZOVÉ TÉMA MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY 1. ROČNÍK žák - spojuje pravidelnou každodenní pohybovou činnost se zdravím a využívá nabízené příležitosti -význam pohybu pro zdraví a vývoj organismu

Více

Vzdělávací oblast:člověk a zdraví Vyučovací předmět: Tělesná výchova Ročník: 1. Průřezová témata Mezipředmětové vztahy. Poznámka

Vzdělávací oblast:člověk a zdraví Vyučovací předmět: Tělesná výchova Ročník: 1. Průřezová témata Mezipředmětové vztahy. Poznámka Vzdělávací oblast:člověk a zdraví Ročník: 1. - spojuje pravidelnou každodenní pohybovou činnost se zdravím a využívá nabízené možnosti - uplatňuje hlavní zásady hygieny a bezpečnosti při pohybových činnostech

Více

2. Činnosti ovlivňující úroveň pohybových dovedností

2. Činnosti ovlivňující úroveň pohybových dovedností Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví tělesná výchova Ročník: 1. 2. Kompetence ( výstupy ) Ví, že pohyb je vhodný pro zdraví. Zná základní pravidla chování a řídí se jimi. Zná zásady správného sezení, držení

Více

Zahájení činnosti kroužků: v prvním týdnu měsíce října. Ukončení činnosti kroužků: květen

Zahájení činnosti kroužků: v prvním týdnu měsíce října. Ukončení činnosti kroužků: květen Kroužky mohou navštěvovat děti ze ZŠ a MŠ Janová, ale i děti docházející do ZŠ mimo obec Janová Rozvrh kroužků se upřesní dle zájmu dětí Poplatek za jeden kroužek je od 600,- ( ročně ) při minimálním počtu

Více

Kroužky 2016/2017 závěrem školního roku

Kroužky 2016/2017 závěrem školního roku Kroužky 2016/2017 závěrem školního roku Na kroužku Jógy se děti seznámily s řadou cviků, např. kočka, zajíc, kobra, píďalka, hora, strom a mnoho dalších. Vyzkoušely si břišní a hrudní dech, společně s

Více

Úplata a počet lekcí

Úplata a počet lekcí Nabídka zájmových útvarů pro děti, mládež i dospělé pro školní rok Úplata a počet lekcí 2017 2018 ZÁJMOVÁ ČINNOST PRAVIDELNÁ PRO ŽÁKY ZŠ OBLAST HUDEBNĚ-DRAMATICKÁ 1. TANEČNÍ ŠKOLIČKA - úplata 700 Kč/ročně,

Více

Dům dětí a mládeže Neratovice, Mládežnická 984, okres Mělník Telefon 315 682 187, fax 315 682 187 e-mail. ddmnera@centrum.cz www.dddmneratovice.

Dům dětí a mládeže Neratovice, Mládežnická 984, okres Mělník Telefon 315 682 187, fax 315 682 187 e-mail. ddmnera@centrum.cz www.dddmneratovice. Dům dětí a mládeže Neratovice, Mládežnická 984, okres Mělník Telefon 315 682 187, fax 315 682 187 e-mail. ddmnera@centrum.cz www.dddmneratovice.cz ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Zřizovatel: Město Neratovice,

Více

MŠ Na Herzánce 1527, Choceň Metodika seznamování se s hrou na sopránovou zobcovou flétnu pro MŠ

MŠ Na Herzánce 1527, Choceň Metodika seznamování se s hrou na sopránovou zobcovou flétnu pro MŠ Metodika seznamování se s hrou na sopránovou zobcovou flétnu pro MŠ Věková kategorie: 3 6 let Doba trvání: 1-2 roky Zpracovala: Víchová Šárka Úvod Počátky hry na zobcovou flétnu jsou spojeny s utvářením

Více

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání školního klubu

Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání školního klubu Základní škole Ostrava Výškovice, Srbská, příspěvková organizace Příloha ke školnímu vzdělávacímu programu základní školy s ekologickým zaměřením Školní vzdělávací program pro zájmové vzdělávání školního

Více

SPORTOVNÍ HRY KOMPETENCE SOCIÁLNÍ A PERSONÁLNÍ UČITEL

SPORTOVNÍ HRY KOMPETENCE SOCIÁLNÍ A PERSONÁLNÍ UČITEL SPORTOVNÍ HRY Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové Předmět sportovní hry je vyučován jako volitelný v 7. - 9. ročníku 1 hodinu týdně z disponibilní časové dotace a organizační vymezení

Více

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 1. října 2019.

Zájmové vzdělávání bude zahájeno 1. října 2019. Dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Opavská 14, 785 01 Šternberk IČ 619 89 941 e-mail: ddm.stbk@volny.cz www.ddmsternberk.cz tel. 585 012 957 www.facebook.com/dům dětí a mládeže Šternberk p.o. Zájmové vzdělávání

Více

Výuka může probíhat ve dvou tělocvičnách, v zimní zahradě, na hřištích v blízkosti školy, v bazénu, příležitostně i v přírodě.

Výuka může probíhat ve dvou tělocvičnách, v zimní zahradě, na hřištích v blízkosti školy, v bazénu, příležitostně i v přírodě. 7.8 ČLOVĚK A ZDRAVÍ 7.8.1 Tělesná výchova (TV) Charakteristika předmětu 1. stupně Vyučovací předmět má časovou dotaci v 1.,4. a 5. ročníku 2 hodiny týdně, ve 2. a 3. ročníku bylo použito po 0,5 disponibilní

Více

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 NABÍDKA ZÁJMOVÝCH KROUŽKŮ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Středisko volného času, Most, Albrechtická 414, příspěvková organizace Adresa: Albrechtická 414, 434 01 Most Telefon: 603 707 310 e-mail: program@svc-most.cz

Více

VZDĚLÁVACÍ OBSAH LITERÁRNĚ DRAMATICKÉHO OBORU

VZDĚLÁVACÍ OBSAH LITERÁRNĚ DRAMATICKÉHO OBORU VZDĚLÁVACÍ OBSAH LITERÁRNĚ DRAMATICKÉHO OBORU Dramatická výchova je nejkomplexnějším oborem estetické výchovy, která využívá prostředků a postupů dramatického umění. Jde o systém sociálně uměleckého učení

Více

DODATEK č.1 k ŠVP Veselá škola šance pro všechny

DODATEK č.1 k ŠVP Veselá škola šance pro všechny DODATEK č.1 k ŠVP Veselá škola šance pro všechny Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné, Brno, Kamenomlýnská 2 Dodatek k ŠVP je veden pod číslem jednacím: V379 - ZŠ 557

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ KLUB BLAHOVÁČEK Předkladatel Název školy Základní škola Bratří Čapků Úpice Adresa školy Komenského 151, 542 32 Úpice Jméno ředitele Mgr. Martin Zakouřil Kontakty telefon:

Více