Příjemné čtení pod lavicí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příjemné čtení pod lavicí"

Transkript

1 aříkali jste si, ţe Lístek uţ zanikl, co? Chápu. Naše pauzička po novém roce byla trochu delší. Znáte to, silvestr, pak samé plesy..to člověku dvakrát nepomůţe. Moţná to proţíváte s námi. Okno. Střídavě mlhavo a zataţeno. Občas přijde svěţí vzduch, ale ten pomůţe jen k překonání předešlého deliria...abychom byli schopni těch dalších. Nekonečný kruh, v kterém se motáme. Moţná jsme přece jen našli malou odbočku. Malinkatou. Reflexi plesů a dalších aktivit v tomto čísle najdete, mimo jiné... spolu s námi, zdá se, probudil se i kulturní ţivot v Budějovicích, takţe je kam Vás pozvat, coţ nás těší...doufejme, ţe i Vás. A také doufejme, ţe Vaše okna nezazdíváme, ba naopak! Ţe se otvírají nová. Příjemné čtení pod lavicí KULTURNÍ PŘEHLED :00 THE POOH, SIMPLE MUFFIN, SANDWITCH Benefiční koncert na festival Jeden svět Český Krumlov, kde se festival letos koná poprvé :00 Filmový klub Česká a Bigy Vás tvou na promítání dokumentu Ježíš je normální. Film slovenské dokumentaristky Terezy Nvotové zobrazuje realitu všeního dne v Triumfálním centru víry. Film je pro nás pobídnutí k otázkám manipulace náboţenstvím, či kontroverzních forem křesťanství. Tipy do kina : Black swan. Pokud jste tento film ještě neviděli, určitě neváhejte! Darren Aronofsky jím jen opět potvrdil svůj reţisérský talent a cit pro výběr herců. Natalie Portman uţ teď za hlavní roli Niny získala Zlatý glóbus. Jde o nevšední podívanou, psychologická studie zasazená v prostředí příprav baletního představení Labutí jezero. Norské dřevo. Pokud jste četli román Haruki Murakamiho, tento titul Vás do kina musí jistě velmi lákat. Podle traileru očekáváme trochu sladší verzi, ale uţ ze zvědavosti se tím nenechejme odradit... Biutiful. Nový film Alejandra Gonzáleze Inárritu, kterého zajisté znáte jakoţto reţiséra 21gramů, Babelu či Amores Perros) pracuje v hlavní roli s Javierem Bardemem(např. Vicky,Christina Barcelona), který za svůj výkon jiţ byl oceněn Zlatou palmou. Rakovina, pouze dva měsíce ţivota. Tak zní rozsudek nad hlavním hrdinou Uxbalem.Uxbal ztělesňuje velmi rozporuplného muţe - oddaný otec, zhrzený milovník, pouliční zločinec, duchovně zaloţený člověk. Skončí to tam, kde to všechno začíná? Tipy na výstavu : POD KŮŽÍ MILANA CAISE 3. února března 2011 Alšova jihočeská galerie, Wortnerův dům Výstava Pod kůţí se rodila více neţ dva roky. Jsou na ni k vidění převáţně objekty, instalace, sochy, ale také obrazy, kde kombinuji tisk s

2 malbou. Dalo by se s trochou nadsázky říci, ţe je to jakýsi průřez mojí tvorbou, představuje svůj nový projekt Milan Cais, který se výtvarnému umění věnuje jiţ od svého mládí. V letech studoval praţskou Akademii výtvarných umění v ateliérech Huga Demartiniho, Jindřicha Zeithammela a Jiřího Davida. Mezi jeho nejznámější díla patří Noční hlídač (v roce 2000 instalovaný na střeše Goethe-Institutu v Praze) nebo výstava 9+6, uspořádaná v roce 2006 Galerií kritiků v Praze. Eva Koťátková Paralelní životopis Dům umění (do 11.3.) Pomocí konstrukcí / mnohdy krkolomných / nám Eva Koťátková nabízí díla vztahující se v zásadě k jednoduchým, základním otázkám kaţdodenního ţivota.jak sama uvádí, zabývá se situacemi jako je společenská izolace a neschopnost komunikace. Ukazuje roli jedince v nejpodstatnějších sociálních strukturách, kterými jsou domov, rodina, škola. Jakýsi vlastní ţivotopis, který je pastí ve které můţe být člověk lapen, kdy nás zradí vlastní tělo, či se proti němu bouří okolní prostředí.

3 Maturitní plesy našeho gymnázia 4. A Jako první jsme měli moţnost navštívit ples třídy 4. A, který se konal , ve čtvrtek, v DK Metropol. Tématem byli vojáci, coţ jsme mohli pozorovat na výzdobě, na khaki popisech na šerpách nebo zeleném šampaňském, kterým si maturanti připíjeli. Také maturitní video bylo v tomto duchu maskáče, paintballové zbraně a drsné výrazy, coţ (nejen podle mého názoru) velmi sedělo třídnímu učiteli 4. A, p. prof. Bartošovi. Moje spoluţáky také fascinovala přítomnost muţů v zelených uniformách s odznaky, dokonce po mně vyţadovali, abych se s nimi seznámila a sehnala jim tak kontakt. After party se konala v klubu Marty s, kde podle mých zdrojů někteří (a nejen studenti) ztratili zábrany a ostych. 8. E Maturitní ples oktávy se konal přesně o dva týdny později na stejném místě. Tématem byly komiksové postavy, jak jsme mohli vidět ve vtipně zpracovaném videu a také při půlnočním překvapení. Na programu byl beatbox skupiny Mikekeepers ve které účinkovali sami studenti oktávy Pavel Veebr a Honza Rezek. Dále jsme mohli být svědky sprejerské show, jejíţ výsledek je k vidění v naší škole na ţlutém schodišti.

4 Co se mi na maturitních plesech líbí hlavně, je to, ţe se víceméně neformálním způsobem sejde velká část studentů a profesorů, atmosféra je přátelská a uvolněná. Zároveň se předčasně smiřujeme s odchodem našich maturujících ročníků. Letošní plesy se myslím opravdu vydařily. Pomalu uţ se můţeme začít těšit na příští sezónu, obzvlášť na ples letošní 7. E, protoţe to bude KONEC SVĚTA! POVÍDKA Je to uţ nějaký ten rok zpátky, kdyţ jsme byli ještě docela malí. Chodívali jsme cestou ze školy kolem činţáku, kde pokaţdé z okna přízemí vykukoval jakýsi starý pán. Nikdy nic neříkal, jen líně bafal z fajfky. Ale my jsme ten dům vţdycky obcházeli, aby nás ten pán neviděl. Říkalo se o něm, ţe si zve děti do domu a tam je potom strčí do trouby, upeče a sní. Věřili jsme tomu. Vţdycky, kdyţ vykoukl z okna, někdo zlověstně zašeptal: Vidíte? Uţ si vyhlíţí další oběť. A pak jsme se s křikem rozutekli. Běţeli jsme vţdycky aţ na druhý konec sídliště, tam jsme se celí udýchaní zastavili a odpočinuli. A i po letech, kdy uţ se ten podivný chlap odstěhoval, všichni kolem toho domu chodíme s jakousi obavou uvnitř. Jako bychom stále čekali, aţ se záclonka zase trochu poodhrne, okno se otevře a vyhlédne vrásčitá tvář toho starce. Poručíme větru, dešti Nizozemí 2010 titulky přístupný 73 min dokument Dokument představuje odváţné aktivisty, kteří svůj boj nevzdávají, ačkoli jsou často perzekuováni, a současně stvrzuje, ţe čínského hospodářského úspěchu posledních let bylo dosaţeno na úkor ţivotního prostředí a zdraví jeho obyvatel. Je něco shnilého v Čínské lidové republice. A není to jen komunistický aparát. Ve vesnici v oblasti Če-ťiang na jihu země chutnají ryby vylovené z řeky po odpadcích, krému na obličej, někdy po barvě. Z místních studen se line nelibý odér, a lidé musejí pít vodu znečištěnou splašky z nedaleké továrny. Místní rybářka sepisuje petice a úřadům neúnavně dokazuje, ţe znečištění můţe za vysokou nemocnost obyvatel. Zatím je však její snaha marná. V Pekingu tráví obyvatele kromě kouře z výfuků obrovského mnoţství aut zplodiny ze spalovny na odpad. Aktivistka Čao se snaţí na situaci všemoţně upozorňovat, stejně jako vzdorovitá rolnice Čchen z centrální Číny, jeţ bojuje s úřady kvůli uzavření chemičky, která zamořuje tamní ovzduší. Mongolskou část země zase trápí postupující desertifikace. Vizuálně vytříbený snímek vypráví čtyři příběhy z nejlidnatější země světa o vodě, ohni, vzduchu a zemi.

5 Ne, to není ţert, bez vzácných minerálů, jejichţ drtivá většina pochází z ilegálních dolů v Kongu, by se totiţ váš mobil neobešel. Dánský reţisér Frank Poulsen své pátrání začíná na Světovém mobilním kongresu v Barceloně. Ke svému zděšení zjišťuje, ţe mu ţádný z výrobců nemůţe zaručit, ţe právě jeho mobily nemají s nelítostnou válkou o naleziště minerálů v Kongu nic společného. Vypraví se proto na místo činu a po náročné cestě se dostává do jednoho z největších dolů v regionu v konţské Bisie. Dětská práce, prostituce nezletilých dívek, smrt zavalením a přestřelky mezi členy místních gangů jsou zde kaţdodenní realitou. Stejně jako všudypřítomná korupce v celé Demokratické republice Kongo. Moje reinkarnace USA/Nizozemí/Německo/Švýcarsko/Itálie 2010 titulky přístupný 100 min dokument Hlavní postavou časosběrného snímku oceňované americké dokumentaristky Jennifer Fox je Yeshi, syn vysokého tibetského duchovního, který po čínské okupaci utekl z Tibetu a usadil se v Itálii, kde zaloţil rodinu. Film začíná v roce 1989, kdy je Yeshimu osmnáct let a více neţ buddhistické učení ho zajímá kariéra fotografa a touha vést úplně normální ţivot. Hlavně ho ale trápí komplikovaný vztah s otcem, který v něm místo syna vidí pouze reinkarnaci mnicha Khjentse a tím i pokračovatele mizející odnoţe tibetského buddhistického učení dzogčhen. O tom ale nechce mladý Yeshi ani slyšet a v záběrech o třináct let později uţ ho vidíme jako spokojeného pracovníka firmy IBM a otce malého dítěte. S přibývajícími lety však dospívá ke zjištění, ţe mu buddhistická nauka není zdaleka tak cizí, jak se mu původně zdála, a ţe přání jeho otce, aby jel do Tibetu poţehnat věřícím, kteří jsou přesvědčeni o jeho reinkarnaci, není aţ tak pošetilé. Intimní portrét sloţitého vztahu syna k otci na pozadí buddhistické víry, točený v průběhu dvaceti let, nabízí jedinečný vhled na přímou konfrontaci východní filozofie a západního stylu ţivota a připomíná nelehký osud Tibeťanů nucených ţít v emigraci Aegri somnia Máš rozbitý vokno, kámo! Sám máš rozbitý vokno! Tvuj dědek má rozbitý vokno! A tvoje máma neumí plavat do kopce! Tos pos*als! Vypadá takhle vaše konverzace se sourozenci? Zkoušeli jste je už vyhodit z okna? (Nemáte náhodou společnou matku?) Ááááááiiiihhhwbzééöööö! Kde to jsme, kámo? Öechchchrrrcht!? Taky netušim... Vypadá takhle vaše konverzace s přáteli? Mívate vokna (nebo jak u vás ve vidlákově výpadkům paměti říkáte...)? A co třeba přestat chlastat a najít si nějaký kámoše, který nejsou takový dobytci, ahá? Ahoj, já jsem Vavřinec a mám problémy s alkoholem. Všichni pozdravíme Vavřince! Aaa-hoooj Vaaavřiiinčeee! Pane Antoníne, zavřete tam prosím to okno, táhne mi na záda... Zneužíváte své přátele z klubu anonymních alkoholiků k dělání prací, na které jste sami líní? Slyšeli jste o proklamaci emancipace? (A neříkejte, že neposloucháte hip-hop, to už dneska neposlouchá nikdo - je to out jak kouření nebo domácí tepláky vaší mámy)

6 Co na to John Casor? (for more info UTFG!) čus! FESTIVAL JEDEN SVĚT České Budějovice Český Krumlov Festival Jeden svět je největším filmovým lidskoprávním festivalem v celé Evropě. Jedná se o program Člověka v tísni, od kterého je odvozen i Jeden svět na školách. Koná se kaţdoročně uţ dvanáctý rok a těší se hojné návštěvnosti. Festival se snaţí kaţdý rok reflektovat nejdůleţitější problémy, či nové fenomény ohledně lidských práv za uplynulý rok. Těšit se můţete na spoustu filmů, stačí jen sledovat stránky kina Kotva, či Jednoho světa. Naše doporučení: Vodka Factory Švédsko 2010 titulky přístupný 90 min dokument Valja z města Ţiguljovsk v Samarské oblasti Ruské federace se ráda pěkně obléká a líčí. Sní o tom, ţe bude herečkou, nejvíce času však tráví v zaměstnání v balírně vodky a po večerech se opíjí se svými kamarádkami. Ţije společně se svou matkou Taťánou a se synkem Danilou. Obě ţeny odešly od svých manţelů, kteří je v opilosti bili a poniţovali. Taťána se znovu setkává se svou láskou z mládí, Valja ale odmítá ţít s matčiným novým partnerem. Po jejím odjezdu do Moskvy musí Taťána zváţit, zda svůj ţivot stráví s muţem, do něhoţ se znovu zamilovala, nebo s vnukem, který zůstává bez matky. Krev v mobilech Dánsko/Demokratická republika Kongo 2010 titulky přístupný 82 min dokument Napadlo vás někdy, ţe se ve vašem mobilu mohou skrývat vzácné minerály potřísněné krví obětí války v Demokratické republice Kongo? A ţe kaţdým zavoláním nepřímo podporujete největší válečný konflikt od doby druhé světové války, kterému za posledních 15 let padlo za oběť pět milionů lidí? Lidé dělají různé věci

7 většinou hloupé tak hloupé, aţ to bolí investují energii do ještě většího zabřednutí nepostřehnutelnou energii o to palčivější zima odhalených nohou v noční košili po ránu padáme dál trosky jsme alkoholičtí mizerové neumíme přiznat světlo příliš zakrývá chyby příliš ostré světlo příliš my příliš ráno a zase ti cizí chytni je za ruku hlava se točí a je to příjemný moţná padáš? Konec vlastně jsme šťastní schoulím se do klubíčka a nikdo mi nic nebude moct to víš ţejo chytni je za ruku třeba to pomůţe ranní rituál, závislost jako káva a noviny porce emocí moc tučná slíbila si, ţe uţ bude dodrţovat dietu! Tahle písnička není poslední stejně si jí pořádně poslechni je opravdová

8 Filmová noc gymnázia Česká Člověku by se mohlo zdát, ţe na repráky ve školní tělocvičně uţ se pomalu uchytává prach. Opak je pravdou. Tělovična se po dlouhých letech probudila v noci ze 3. na 4. února 2011 a dala prostor asi padesátce studentů vyššího gymnázia, kteří přišli navštívit Filmovou noc. Vše začalo něco krátce po osmé hodině, organizátoři však byli na místě uţ o dobré dvě hodiny dříve. Anika Rychlíková (3.A) a Miroslav Duník (7.E) za tento čas připravili vše potřebné, aby mohl začít maraton 6 filmů. Projektor, plátno a další technické záleţitosti se s tělocvičnou brzo spřátelily a během večera nenastal ţádný technický problém, za coţ si organizátoři zaslouţí pochvalu. O dozor se starali pan profesor Kopačka a pan zástupce Štoudek, kterým také patří velký dík za podporu akce. Kdyţ se všichni pohodlně usadili na ţíněnkách a zabalili ve spacácích, či zahřáli čajem, mohlo se pustit film Trainspotting, který byl na programu jako první. Krátké pauzy mezi filmy byly vyplněny údernými spoty České sody, aby nikdo předčasně neusl. Dále jsme viděli i filmy jako Piráti na vlnách, 60 sekund nebo Pařba ve Vegas. Usínající jedinci se mohli v provizorní kuchyňce v prostorách šatny oţivit kávou, či jiným teplým nápojem. Všichni studenti se chovali přístojně, takţe ostatní účastníci ani dozor nemuseli řešit problémy týkající se chování. Celá akce se skvěle vydařila, je skvělé vidět, ţe se opět na naší škole najdou studenti, kteří dělají něco navíc ve svém volném čase pro své spoluţáky. Za to jim patří velký dík. Pro úspěch akce doufejme, ţe to nebylo naposledy, co jsme se při tak milé příleţitosti mimo vyučování ve školních prostorech sešli! Eko-ústav Česká V dubnu 2010 se díky budoucí mamince a minulé profesorce pí. Michalové zapojilo naše gymnázium do programu Ekoškola. Program Ekoškola je mezinárodní program v rámci něhoţ se ţáci učí o environmentálních tématech a usilují o zlepšení ţivotního prostředí školy. Ve spolupráci s organizací Cassiopeia (centrum ekologické a globální výchovy) začal tzv. Ekotým usilovat o změnu na našem gymnáziu a o získání titulu Ekoškola. Kromě dobrého pocitu ze sníţení ekologické stopy našeho procesu vzdělávání, můţeme ušetřit peníze z energií nebo z grantů. A peníze si v dnešní době najdou vyuţití téměř vţdy. Program Ekoškola si zakládá na tom, ţe získání titulu závisí především na studentech jednotlivých škol a na jejich aktivitě a snaze. Ekotým se skládá z ţáků jednotlivých tříd, kteří mají zájem o své okolí, chtějí se podílet na vytváření nápadů pro změnu k lepšímu a nemají strach tyto nápady předávat své třídě, která je leckdy můţe přijímat s nelibostí (např. proto, ţe koš na tříděný odpad je aţ na chodbě). Schůzky Ekotýmu se konají kaţdý první čtvrtek v měsíci ve sborovně, místo šesté vyučovací hodiny (ţáci jsou z hodiny omluveni). V současnosti jsou v Ekotýmu vesměs studenti z niţšího gymnázia, kteří jsou nadšení, svědomití a mají spoustu skvělých nápadů. Přesto uvítáme další studenty i z vyšších ročníků. Připojte se k nám dnes (nebo zítra)! Pomůţete tím ţivotnímu prostředí a tím i sobě, naší škole, získáte kvalitní zaplnění volného času i zkušenosti s prací v týmu, ulejete se z jedné hodiny kaţdý měsíc a šplhnete si u svých profesorů! Stručný přehled poslední schůzky Ekotýmu (aby bylo vidět, ţe se tam jen neválíme) čas: čtvrtek místo: sborovna přítomen: Ekotým

9 -navšítil nás pan Vogeltanz z Cassiopeii aby nám poskytl podporu a návrhy -pan ředitel kývl na zřízení environmentální studovny a poohlédne se po vhodné třídě, přemalovat zdi nám však nedovolí -studovnu je moţné vyzdobit zrecyklovanými materiály (např. Damou z PET-lahví) -před Vánoci odloţila p. Prof. Krhounková výrobu košů na tříděný odpad na nový rok, kde nic tu nic -byla vyrobena a instalována nová krabice na baterie vedle automatů (plňte plňte! Obsah se započítává a pokud se dobře umístíme, můţeme získat další peníze) -recitační krouţek se ujme soutěţe o sloţení Ekokoledy -členové i zájemci z řad nečlenů Ekotýmu mají moţnost se účastnit zdarma dvou exkurzí svého výběru -při větrání je efektivnější vytvořit průvan otevřením oken i dveří (viz. obrázková příloha) -termostaty byly odblokovány a z neznámého důvodu zase zablokovány, takţe nelze regulovat teplotu ve třídách (podezření padlo na toho, kdo káţe vodu, pije víno, co se nošení přezuvek týče)

10

při Církvi bratrské Kladno

při Církvi bratrské Kladno při Církvi bratrské Kladno Rozšířit nabídku a dostupnost sociálně právních sluţeb pro sociálně znevýhodněné občany města Kladna a přilehlého okolí. Péče o celého člověka, o jeho duševní, duchovní a materiální

Více

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková

Divadelní žabka. Za účastníky napsala paní učitelka Tománková 4 Březen / duben 2009 Naši milí čtenáři! Po delší odmlce vás znovu všechny vítám na stránkách školního časopisu Školáček. Je vidět, že se vám časopis zalíbil, neboť si jej chodíte stále víc a víc půjčovat.

Více

Studijní pobyt v Turecku

Studijní pobyt v Turecku Studijní pobyt v Turecku V květnu tohoto roku jsem měla moţnost společně s dalšími účastníky studijní návštěvy poznat město Afyonkarahisar v Turecku, o jehoţ existenci jsem do té doby neměla ani potuchy.

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14 ZÁKLADNÍ ŠKOLA TOCHOVICE ŠKOLA TYPU RODINNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 číslo: 14 Obsah: Slovo ředitele školy, hrajeme si s pohádkou, Divadelní představení, dětská tvorba, vyhodnocení sběru Březen

Více

EMIT. 3. číslo. AUTOŘI: Anna Polívková, Tereza Koderová, Mikuláš Polívka 20.1.2015

EMIT. 3. číslo. AUTOŘI: Anna Polívková, Tereza Koderová, Mikuláš Polívka 20.1.2015 EMIT 3. číslo AUTOŘI: Anna Polívková, Tereza Koderová, Mikuláš Polívka 20.1.2015 OBSAH TŘETÍHO ČÍSLA RECENZE FILMU HOBIT: BITVA PĚTI ARMÁD NĚCO O NAŠEM HLAVNÍM MĚSTĚ DVĚ BÁSNIČKY: ŠMOULOVÉ, JMÉNO MÁME

Více

Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15

Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15 Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15 Ve školním roce 2014-15 probíhala výuka výtvarné výuky v časových dotacích: Prima celá třída, 2 hodiny týdně Sekunda celá třída, 2

Více

1. Dlouhodobý plán EVVO

1. Dlouhodobý plán EVVO 1. Dlouhodobý plán EVVO 1.1. Výchovně-vzdělávací cíle 1.1.1. Hlavní cíle vzdělávání ţáků Na konci školní docházky ţák: - rozumí vztahům v přírodě - chápe souvislosti mezi lokálními a globálními problémy

Více

Miliónový rok. David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz

Miliónový rok. David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz Miliónový rok David Kirš a Bohdana Kabátová www.milionovyrok.cz ÚSPĚCH NENÍ ŽÁDNÉ TAJEMSTVÍ ZPŮSOB MYŠLENÍ + VĚCI DĚLAT MÁTE JEDEN CÍL OVLÁDAT ENERGII (život sám i hmotné věci v něm jsou energie) (otevřete

Více

Z Wigymu. Ga Ma Ja!! STRANA 2 ČÍSLO 10 ROČNÍK 15 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

Z Wigymu. Ga Ma Ja!! STRANA 2 ČÍSLO 10 ROČNÍK 15 ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Z Wigymu P řed pár týdny jsem několik maturantů zaskočila pár otázkami ohledně jejich maturit. Tady jsou. Ptáte se, jak tito čtyři maturanti dopadli? Jsou z nich absolventi, což znamená, že DOBŘE. Blahopřejeme

Více

INTERNETOVÝ HUDEBNĚMLÁDEŽNÍ OBČASNÍK ČÍSLO 2/2010

INTERNETOVÝ HUDEBNĚMLÁDEŽNÍ OBČASNÍK ČÍSLO 2/2010 INTERNETOVÝ HUDEBNĚMLÁDEŽNÍ OBČASNÍK ČÍSLO 2/2010 Přátelé a kamarádi! Druhé číslo hudebně-mládežních novin je tu! Dočtete se, jak proběhl náš hlavní festival Mladá Smetanova Litomyšl a co vás čeká na podzimním

Více

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING Školní časopis ZŠ Vyškov, Nádražní 5 Září říjen 2006 Tradiční exkurze našich žáků a učitelů do Prahy. V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO

Více

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce,

Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, Mločíci obsadili školní kuchyňku aneb peču, pečeš, pečeme Ve vzduchu cukroví, bude ho dost, ať už jsi kdokoliv, jsi u mě host. Vždyť tu jsou Vánoce, láska a mír, být spolu do noci jako táta a syn. Přesně

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Dotazník školního klimatu pro učitele základních škol School Climate Survey: School Staff Version

Dotazník školního klimatu pro učitele základních škol School Climate Survey: School Staff Version Dotazník školního klimatu pro učitele základních škol School Climate Survey: School Staff Version Cílem tohoto dotazníku je získat přehled o názorech všech pedagogických pracovníků na klima školy, ve které

Více

Základní škola Ţelezný Brod, Pelechovská 800. Pelechovská 800, 468 22 Ţelezný Brod

Základní škola Ţelezný Brod, Pelechovská 800. Pelechovská 800, 468 22 Ţelezný Brod Základní škola Ţelezný Brod, Pelechovská 800 www.zspelechovska.cz skola@spelechovska.cz Pelechovská 800, 468 22 Ţelezný Brod Škola prochází postupnou rekonstrukcí a je vybavovány moderním zařízením a pomůckami.

Více

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla:

Ga Ma Ja!! ČTĚTE NÁS!! Obsah čísla: !! ČASOPIS NIŽŠÍHO STUPNĚ WICHTERLOVA GYMNÁZIA Je zde další číslo našeho oblíbeného časopisu GA-MA-JA a s ní další pořádná porce článků, které pro vás vytvořil tým mladých Ga-ma-jáků. Jak možná víte, nedávno

Více

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání

Někteří lidé ho charakterizují jako věčného kluka. Souhlasíš s nimi? A co z toho pro tebe vyplývalo? Teda kromě toho užívání Ale já jsem se chtěla o Jirkovi Hrzánovi dozvědět něco bližšího. Tak jsem o něm začala psát sama. No, sama jak se to vezme. Pročetla jsem dostupné materiály, ale především jsem na něj nechala vzpomínat

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART LOUČENÍ PARTING

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART LOUČENÍ PARTING VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ART ATELIÉR SOCHŘSTVÍ 2 STUDIO SCULPTURE 2 LOUČENÍ PARTING BAKALÁŘSKÁ PRÁCE BACHELOR S THESIS AUTOR

Více

PORADENSKÁ ŠKOLA W. GLASSERA: REALITY THERAPY

PORADENSKÁ ŠKOLA W. GLASSERA: REALITY THERAPY PORADENSKÁ ŠKOLA W. GLASSERA: REALITY THERAPY PRO PORADENSKOU PRAXI NENÍ NIC PRAKTIČTĚJŠÍHO NEŢ DOBRÁ TEORIE Proto odborná výuka poradců má obsahovat především teoretické principy, na jejichţ základě lze

Více

Jedenáctá kapitola. Narození mezi západem Slunce a půlnocí

Jedenáctá kapitola. Narození mezi západem Slunce a půlnocí Jedenáctá kapitola Narození mezi západem Slunce a půlnocí Okamžik, který je uprostřed mezi západem Slunce a půlnocí, se může velice lišit, protože v zimě může Slunce v severních zeměpisných šířkách zajít

Více

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY

Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel GRAFY Výstupy dotazníkového šetření Pohoda ředitel 1. stupeň GRAFY Termín dotazníkového šetření: listopad/prosinec 2012 Škola: Základní škola a Mateřská škola Lašťany 373, 78316 Bělkovice - Lašťany počet žáků

Více

EVALUACE KIMATU ŠKOLY

EVALUACE KIMATU ŠKOLY EVALUACE KIMATU ŠKOLY 1 Cíle evaluačního šetření C 1: Zjistit, zda na základě vyhodnocených dat škola splňuje charakteristiku příjemného klimatu školy. C 2: Zjistit, jak charakterizují školní klima ţáci

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

REKONSTRUKCE KOUPELEN-BYTŮ REALIZOVANÉ NAŠÍ FIRMOU

REKONSTRUKCE KOUPELEN-BYTŮ REALIZOVANÉ NAŠÍ FIRMOU REKONSTRUKCE KOUPELEN-BYTŮ REALIZOVANÉ NAŠÍ FIRMOU JAK TO ZAČÍNÁ A JAK TO KONČÍ-MUSÍ DOBŘE SPOKOJENOST ZÁKAZNÍKA JE NÁŠ VYSNĚNÝ CÍL A JAK TO UDĚLAT? TO JE OTÁZKA??? První, co musíme udělat je co nejdříve

Více

Hollywoodský film Dítě číslo 44 byl v Rusku zakázán. A natáčel se v pražském metru, protože velmi připomíná moskevské z 50. let a z doby Stalina

Hollywoodský film Dítě číslo 44 byl v Rusku zakázán. A natáčel se v pražském metru, protože velmi připomíná moskevské z 50. let a z doby Stalina Hollywoodský film Dítě číslo 44 byl v Rusku zakázán. A natáčel se v pražském metru, protože velmi připomíná moskevské z 50. let a z doby Stalina Hollywoodský film Dítě číslo 44 byl v Rusku zakázán. A natáčel

Více

ZPĚTNÁ VAZBA: 1. Jak na mne škola, žáci, učitelé, učení působilo?

ZPĚTNÁ VAZBA: 1. Jak na mne škola, žáci, učitelé, učení působilo? Už od první chvíle na mě škola udělala velmi dobrý dojem. Prostory jsou krásné, lidé příjemní a nadšení do své práce a je to na první pohled vidět. To koresponduje i s množstvím rozvíjejících a vzdělávacích

Více

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč

Speciální vydání. časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč Speciální vydání časopisu žáků a přátel ZŠ Zeleneč 1 Když jsem před lety přišla do zelenečské školy, dlouho jsem předtím nebyla třídní učitelkou. Ačkoli někteří kantoři tvrdí, že třídnictví je práce navíc,

Více

Filmy: Satanské ovládání mysli

Filmy: Satanské ovládání mysli Filmy: Satanské ovládání mysli Bitva o lidskou duši začíná jako boj o mysl člověka. Myšlenky ovládají jeho emoce a myšlenky s pocity utváří jeho charakter. Pokud jsou myšlenky nečisté, Satan už vyhrál

Více

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová

Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Fialová holčička ZŠ Kamenice Barbora Koppová Seznámení s autorem: Na okraj bych se Vám ráda představila. Mé jméno je Barbora Koppová a bydlím nedaleko Prahy. Ke psaní jsem se dostala z povinnosti. Snažila

Více

Vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na výuku ekologie na GVN

Vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na výuku ekologie na GVN Vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřeného na výuku ekologie na GVN Zúčastněné třídy: 2.B, 2.C, 3.B, 3.C, 4.B, 4.C, 7.A, 8.A Celkový počet zpracovaných dotazníků: 194 30% Jste příznivci umírněného ekologického

Více

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové

Pracovní listy. Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Pracovní listy Workshop - Růžena Nekudová Jak se zbavit starých návyků a vytvořit si nové Zadání: Zapiš si všechna negativní přesvědčení, která máš nebo si myslíš, že máš o sebevědomí, v oblasti dosahování

Více

Obrazová příloha. [1.] Hugo Boettinger. [2.] Dr. Desiderius: Řez sněmovnou - detaily, 1919, tuš, papír

Obrazová příloha. [1.] Hugo Boettinger. [2.] Dr. Desiderius: Řez sněmovnou - detaily, 1919, tuš, papír Obrazová příloha [1.] Hugo Boettinger [2.] Dr. Desiderius: Řez sněmovnou - detaily, 1919, tuš, papír [3.] Dr. Desiderius: Ozdravění měny, 1919, tuš, papír [4.] Dr. Desiderius: Bez názvu, 1919, tuš, papír

Více

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta

TÉMA. Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta TÉMA Pochopila jsem ajurvédu takto: Autor : Matusáková Vlasta Abych mohla napsat jak jsem pochopila ajurvédu, tak se musím nejdříve zamyslet nad tím co to je - pochopení. Pochopení chápat věci realisticky.

Více

www.zsspecrymarov.cz Základní škola Rýmařov Školní náměstí 1 Školáček 1. číslo Motto školy Některé věci v životě nejsou samozřejmé a automatické. Je třeba si je zasloužit. Například slušným chováním. Školní

Více

Rada žáků třída Natálka Soukopová třída Vojta Pátek třída Terka Pátková třída Josef Tomek

Rada žáků třída Natálka Soukopová třída Vojta Pátek třída Terka Pátková třída Josef Tomek 18. 5. 2017 Nová Říše Rada žáků Členové Rady žáků pro rok 2016/17 5. třída Zuzka Procházková - 6. třída Natálka Soukopová - 7. třída Vojta Pátek - 8. třída Terka Pátková - 9. třída Josef Tomek Stanovení

Více

Zápis č. 1 z jednání rady rodičů dne (2017/2018 )

Zápis č. 1 z jednání rady rodičů dne (2017/2018 ) Zápis č. 1 z jednání rady rodičů dne 17. 10. 2017 (2017/2018 ) Přítomni: Zástupci tříd - Zuzana Šprojcarová, Petra Kyselá, Monika Kuchtová, Jana Svobodová (přítomna pouze 1/3 času ), Synek Tomáš, Bartošová

Více

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř.

Na úvod. Tereza Huterová, 9. tř. Na úvod Speciál. Speciál? Speciál! Právě jste nahlédli do speciálního čísla našeho časopisu. Vítáme vás a jsme rádi za vaši přízeň. Redakci Twistu ovládli Mikuláši a andělé samozřejmě i čertíci. Ti se

Více

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka

Výsluňský. plátek LISTOPAD. Připravily: Anička, Jarka a Katka Výsluňský plátek LISTOPAD Připravily: Anička, Jarka a Katka Z obsahu: Fotbalový turnaj osmiček Zamířeno do: 7.C- rozhovor s Martinem Gebellem I učitelé jsou jen lidé - rozhovor s panem ředitelem Jiřím

Více

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 2. dopis 24. 10. 2009 Mnoho tváří JAR. Sanbonani z JAR,

Kateřina Gutwirthová Ennerdale. 2. dopis 24. 10. 2009 Mnoho tváří JAR. Sanbonani z JAR, Sanbonani z JAR, měsíc se s měsícem sešel a já už jsem skoro 2 měsíce v JAR. Zatímco k vám přišel podzim, k nám dorazilo jaro a s ním mnoho změn. S prvním jarním dnem k nám přišly 30 ti stupňové teploty,

Více

ŽIVOTNÍ STYL DĚTÍ A MLÁDEŽE (ZKUŠENOSTI A POSTOJE V OBLASTI KOUŘENÍ, ALKOHOLU A DROG)

ŽIVOTNÍ STYL DĚTÍ A MLÁDEŽE (ZKUŠENOSTI A POSTOJE V OBLASTI KOUŘENÍ, ALKOHOLU A DROG) ŽIVOTNÍ STYL DĚTÍ A MLÁDEŽE (ZKUŠENOSTI A POSTOJE V OBLASTI KOUŘENÍ, ALKOHOLU A DROG) LIBERECKÝ KRAJ - 212 V roce 212 se opět uskutečnilo šetření životního stylu dětí a mládeže zaměřené na problematiku

Více

Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 2017

Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 2017 Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 217 Rozdaných dotazníků: 83 Odevzdaných dotazníků: 64 Z toho : Třída 1. třída 2.

Více

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ

6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ 6. ROČNÍK SOUTĚŽE O VÝTVARNÉM UMĚNÍ PRO STUDENTY STŘEDNÍCH ŠKOL A GYMNÁZIÍ úvodní dopis téma harmonogram workshopy kontakt Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 6. ročníku

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Základní škola a Mateřská škola Český Těšín Ostravská 1710 okres Karviná MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok 2009/2010 Platnost od 1. 9. 2009 Ředitel školy: Mgr. Rudolf Fiedler Vypracovala: Mgr. Ingrid

Více

ÚSPĚCHY LIBERCE V EVROPSKÝCH SOUVISLOSTECH

ÚSPĚCHY LIBERCE V EVROPSKÝCH SOUVISLOSTECH MOJE MĚSTO LIBEREC 27. ročník ÚSPĚCHY LIBERCE V EVROPSKÝCH SOUVISLOSTECH Název týmu: Jména a příjmení: Kategorie - vaši kategorii zvýrazněte a) 6. - 7. třída, prima sekunda b) 8. - 9. třída, tercie kvarta

Více

Asertivita 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA

Asertivita 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA 5.5 ASERTIVNÍ PRÁVA Kaţdý má právo mít a vyjádřit své vlastní názory, jeţ se mohou lišit od ostatních lidí. Má právo být vyslechnut a brán váţně. Můţe s námi nesouhlasit. Má právo vyjádřit hněv, přiznat

Více

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni

Patronus 15/05. Školní hřiště od Veni Patronus 15/05 Školní hřiště od Veni Rozhovor s profesorem Severusem Snapem (Ředitel klubového Zmijozelu) 1) Jak moc jste si podobní s knižním Snapeem? Jaký na něj vůbec máte svůj názor? S knižním Severusem

Více

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano?

Titul: TV_1303_Duchovné praktikovanie a úprimnosť pomáhajú planéte_iii Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Zdravím, Mistryně! (Ahoj.) Ano? Dělám to teď dobře. Velice ráda Vás vidím! Já také, drahá, já také. Jste tak hezká! A toto je moje tchýně. Och, ano? Celá rodina je tady, dobrá! Dobrá, zpět k vaší poezii.

Více

Jak by měla vypadat škola, prostor pro vzdělávání?

Jak by měla vypadat škola, prostor pro vzdělávání? Nové vzdělávání by mělo být zaměřeno na komunikační dovednosti, řemeslnou zručnost, tělesnou výchovu, umění a poznávání přírody. Dnešní děti budou do budoucna ze všeho nejvíc potřebovat schopnost týmové

Více

www.milionoveimperium.cz

www.milionoveimperium.cz www.milionoveimperium.cz David Kirš, autor Miliónového impéria a EmailAcademy uvádí ebook WEB MILIONÁŘE A KRUH BOHATSTVÍ Tento ebook (dokument) můžete šířit a přeposílat dále, ale pouze jako celek. Není

Více

Zápis ze zasedání KR ze dne 31. 5. 2010. Zasedání se konalo 31. 5. 2010 od 14.30 v televizní místnosti koleje Jednota.

Zápis ze zasedání KR ze dne 31. 5. 2010. Zasedání se konalo 31. 5. 2010 od 14.30 v televizní místnosti koleje Jednota. Zápis ze zasedání KR ze dne 31. 5. 2010 Zasedání se konalo 31. 5. 2010 od 14.30 v televizní místnosti koleje Jednota. Zasedání řídila Lucie Králová, předsedkyně KR. Přítomní členové: Lucie Králová, Martin

Více

Příloha č. 1 Klima školy dotazník pro žáky

Příloha č. 1 Klima školy dotazník pro žáky Příloha č. 1 Klima školy dotazník pro žáky Když se řekne škola...vybaví se prostředí, které velmi dobře znáte. Také Vaše informace mohou přispět ke zlepšení života ve škole. Zamyslete se nad uvedenými

Více

UČÍME O UPRCHLÍCÍCH 6 9 LET NÁVODY K ČINNOSTEM. Další materiály naleznete na unhcr.org/teaching-about-refugees 2017 UNHCR

UČÍME O UPRCHLÍCÍCH 6 9 LET NÁVODY K ČINNOSTEM. Další materiály naleznete na unhcr.org/teaching-about-refugees 2017 UNHCR UČÍME O UPRCHLÍCÍCH 6 9 LET NÁVODY K ČINNOSTEM Další materiály naleznete na unhcr.org/teaching-about-refugees 2017 UNHCR NEŽ ZAČNETE NEŽ ZAČNETE Poznámka o zapojení uprchlíků, žadatelů o azyl a migrantů

Více

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské.

1. kapitola (Petra) No, já sama nevím, jak se ta zastávka jmenuje vím jen, že to kousek od Řešovské. 1. kapitola (Petra) Stojím na chodbě budovy FSV UK a snažím se zorientovat v plánku. Nervózně si přitom pohrávám s propiskou. Náhle za sebou uslyším povědomý hlas: Honzo, kolikrát jsem ti říkal, že nechci,

Více

Školní řád Gymnázia Sokolov

Školní řád Gymnázia Sokolov Gymnázium Sokolov, Husitská 2053, 356 11 Sokolov Školní řád Gymnázia Sokolov I) Školní řád gymnázia vychází zejména z těchto obecně platných právních předpisů: a) zákon č. 561/2004 o předškolním, základním,

Více

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur

EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur EU_12_sada2_03_ČJ_Literatura2_Dur Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Durajová Helena Anotace Vzdělávací oblast Pracovní list je zaměřen na upevnění znalostí

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne!

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Sylabus 1.stupeň 2.třída Lekce 1 Co je to? Kolik to stojí? Jak se jmenujete? Jmenuju se.. Poslech CD 01 Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Zájmena

Více

Příloha č. 1 : Dotazník pro žákyni/žáka

Příloha č. 1 : Dotazník pro žákyni/žáka Příloha č. 1 : Dotazník pro žákyni/žáka Milá žákyně, milý žáku. Jsem studentkou Pedagogické fakulty Masarykovy university a ve své bakalářské práci se zabývám problematikou vztahu mezi učitelem a žákem

Více

Tvorba počítačové hry. GameJN

Tvorba počítačové hry. GameJN Závěrečná práce studentského projektu Tvorba počítačové hry GameJN Evropský sociální fond Praha a EU Investujeme do vaší budoucnosti 2014 1 1. Obsah 1. Obsah... 2 2. Úvod..... 3 3. Jednotlivé programy..

Více

О ţákyně. О chvalitebný О dobrý О dostatečný О nedostatečný. Jaký ročník navštěvuje vaše dítě? (odpovídající ročník zakroužkujte)

О ţákyně. О chvalitebný О dobrý О dostatečný О nedostatečný. Jaký ročník navštěvuje vaše dítě? (odpovídající ročník zakroužkujte) Dotazník školního klimatu pro rodiče Parent School Climate Survey Cílem tohoto dotazníku je získat přehled o názorech rodičů na klima školy, kterou navštěvují vaše děti. Všechny informace získané z tohoto

Více

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf

Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Mých osm let na Gymnázium Varnsdorf Veronika Dvořáková 2017, OKTÁVA STRÁNKA 1 OBSAH: Tady to vše začalo... 3 1. ZÁKLADNÍ ŠKOLA... 4 1.1 První den v nové třídě, škole

Více

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU NĚMECKÝ JAZYK. 1. Obsahové vymezení

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU NĚMECKÝ JAZYK. 1. Obsahové vymezení CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU NĚMECKÝ JAZYK 1. Obsahové vymezení Výuku německého jazyka na vyšším stupni gymnázia realizujeme jako výuku dalšího cizího jazyka, pokračující od úrovně A2 / B 1, k dosaţení jazykové

Více

Zpráva z auditu programu Ekoškola

Zpráva z auditu programu Ekoškola Zpráva z auditu programu Ekoškola Název školy Adresa školy Jméno ředitele školy Jméno koordinátora programu Datum auditu Jména auditorů Základní škola a Mateřská škola Prušánky Školní 289 1666 696 21 Prušánky

Více

párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí

párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí zajištění ubytování a dopravy pronájem prostorů realizace

Více

Jak psát příspěvky do Inspiromatu? 1. Jednoduše 2. Co nejčastěji 3. Ţe se to snadno řekne? 4. Snadno se to i realizuje, kdyţ se ví jak

Jak psát příspěvky do Inspiromatu? 1. Jednoduše 2. Co nejčastěji 3. Ţe se to snadno řekne? 4. Snadno se to i realizuje, kdyţ se ví jak Jak psát příspěvky do Inspiromatu? 1. Jednoduše 2. Co nejčastěji 3. Ţe se to snadno řekne? 4. Snadno se to i realizuje, kdyţ se ví jak Většina novinářů má ráda plný stůl (Znáte tu o dr. Raabovi Jenkinsonovi?)

Více

Časopis Svorka. Třídění odpadu. Škola jede!

Časopis Svorka. Třídění odpadu. Škola jede! Časopis Svorka Škola jede! Ahoj, vítám Vás u prvního vydání časopisu Svorka! Věřte, že tento časopis si zamilujete a vždy tu bude pro Vás. Jakmile dočtete jedno vydání budete dychtit po dalším. Takže,

Více

PREZENTACE ZPRACOVANÝCH DAT Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY NA GYMNÁZIU VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014

PREZENTACE ZPRACOVANÝCH DAT Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY NA GYMNÁZIU VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 PREZENTACE ZPRACOVANÝCH DAT Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY NA GYMNÁZIU VE ŠKOLNÍM ROCE 2013/2014 Na co můžeme být hrdí Kde žáci a rodiče vidí naše silné stránky Kde máme prostor na zlepšení Na co nás žáci

Více

Společnost Kimex Group

Společnost Kimex Group Společnost Kimex Group oslavila 20 let svého působení na českém trhu Již dvacátý rok úspěšného fungování velkolepě oslavila společnost Kimex Group. Přímo v areálu sídla firmy v Paskově se 11. listopadu

Více

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí.

ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. ČERVEN Pátek Pro mě jsou letní prázdniny v podstatě tři měsíce výčitek svědomí. Jenom proto, že je hezky, každý čeká, že budete venku a skotačitˮ nebo tak něco. A když venku netrávíte každou vteřinu, hned

Více

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející. 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné JÁ MOJE ŠKOLA vyhodnocení TŘÍDA 1.(odpovídalo 13 žáků) ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Zakroužkujte odpověď: 1 ano/výborné 2 většinou ano/dobré 3 občas/ucházející VZTAH KE ŠKOLE 4 většinou ne /nezáživné 5 vůbec ne/nepříjemné

Více

Anna Čtveráková. Střípky z žití

Anna Čtveráková. Střípky z žití 1 Anna Čtveráková Střípky z žití 2 Seznamka na pohřbu Zemřel nám šéf po dost dlouhé nemoci a já jsem se měla výhledově stát jeho nástupkyní. Jely jsme s kolegyněmi na pohřeb a já jsem byla pověřena pronést

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

portrét autoportrét vs. Mas umelecke strevo? 2015/16 Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií.

portrét autoportrét vs. Mas umelecke strevo? 2015/16 Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií. áš š á Mas umelecke strevo? 2015/16 š Soutěž o výtvarném umění pro studenty středních škol a gymnázií. Vážené pedagožky a pedagogové, nabízíme Vám a Vašim studentům účast v 7. ročníku již tradiční studentské

Více

Příprava na vyučování oborů Člověk a jeho svět a Výtvarná výchova s cíli v oblasti OSV. Den s domácími mazlíčky 1 vyprávění příběhu

Příprava na vyučování oborů Člověk a jeho svět a Výtvarná výchova s cíli v oblasti OSV. Den s domácími mazlíčky 1 vyprávění příběhu Příprava na vyučování oborů Člověk a jeho svět a Výtvarná výchova s cíli v oblasti OSV Název učební jednotky (téma) Den s domácími mazlíčky 1 vyprávění příběhu Stručná anotace učební jednotky V této lekci

Více

Výborně! Těším se na setkání

Výborně! Těším se na setkání Výborně! Těším se na setkání zítra! Ahoj, jmenuji se Sema! Přišla jsem do Maďarska před několika měsíci, před nedávnem jsem začala řídit křesťanské společenství, které jsme založili s mými krajany. 143

Více

INFORMACE. A co dalšího nám přinesl prosinec do naší školy?

INFORMACE. A co dalšího nám přinesl prosinec do naší školy? INFORMACE Měsíc prosinec hned z počátku přinesl nadílku, na kterou se děti moc těšily. Jiţ tradičně totiţ naši školu navštívil Mikuláš, anděl a čertík. Čertík věděl o všech dětech a jejich lumpárnách a

Více

KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI

KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI KLÍČOVÉ KOMPETENCE V OBLASTI ZDRAVÉHO ŢIVOTNÍHO STYLU SEMINÁŘ POŘÁDÁ: REGIONÁLNÍ KONZULTAČNÍ CENTRUM PRO ÚSTECKÝ KRAJ: LEKTOR SEMINÁŘE: MGR. BC. ANNA HRUBÁ GARANT SEMINÁŘE: ING. MICHAELA ROZBOROVÁ Obsah

Více

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY

MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY INTIMNÍ FOTO MILOŠ VATRT PHOTOGRAPHY photography INTIMNÍ FOTOGRAFIE / TĚHOTENSKÉ FOTOGRAFIE ONA A ON INTIMNĚ / CENY A INFORMACE MILOŠ VATRT / fotograf O MNĚ Ahoj, jmenuji se Miloš. Profesionálně se focení

Více

Příběhy našich sousedů

Příběhy našich sousedů Příběhy našich sousedů Jaroslava Strážnická Scénář k videoreportáži Vypracovaly: Klára Marková, Johana Vondráková, Tereza Vrbová Vyučující: Mgr. Ladislav Futtera Škola: Gymnázium Dr. Josefa Pekaře, Palackého

Více

SENIOR COHOUSING - DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ.

SENIOR COHOUSING - DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ. SENIOR COHOUSING - DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ. Vzhledem k tématu senior cohousingu, které výrazně zabíhá do ostatních vědních oborů, je v empirické části práce použita metoda sociologického výzkumu, a to dotazníkové

Více

na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče a) určitě ano 67,5 % b) spíše ano 30 % c) nevím, nedokážu posoudit 0 % d) spíše ne 2,5 %

na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče a) určitě ano 67,5 % b) spíše ano 30 % c) nevím, nedokážu posoudit 0 % d) spíše ne 2,5 % Vyhodnocení dotazníků: rozdáno 100% dotazníků, vráceno 95% dotazníků na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče Je atmosféra školy, když ji navštívíte, podle vás pozitivní? a) určitě ano

Více

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu

Patronus 1/06. Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Patronus 1/06 Pobertovi od Namy ze Zmijozelu Rozhovor Cho Chang Vánoce jsou za dveřmi,nalaďme tedy vánoční vlnu... Co máš na vánocích nejraději? 1.Na vánocích mám nejraději tu vánoční náladu,klid a pohodu

Více

Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi

Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi Studenti středních a vysokých škol Praha 26. září 2011 Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001:2001 - člen ESOMAR www.scac.cz SC & C Marketing

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Byznys trip. V obchodě nosí mnoho lidí obleky a kravaty. Je to prostě jistota. Obzvlášť, když jdou k zákazníkovi, se málokdo odváží jít v kraťasech

Byznys trip. V obchodě nosí mnoho lidí obleky a kravaty. Je to prostě jistota. Obzvlášť, když jdou k zákazníkovi, se málokdo odváží jít v kraťasech Šaty dělají člověka Paní učitelka o sebe musí dbát, protože se na ni dívají žáci či již vyspělí puberťáci a ti nenechají na super ulítlém ohozu ani nit suchou. Pan majitel malé firmy chodí, jak se mu chce,

Více

METODICKÝ LIST K FILMU. Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka

METODICKÝ LIST K FILMU. Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka METODICKÝ LIST K FILMU Hořká komedie Dana Svátka podle stejnojmenného bestselleru Josefa Formánka NÁROD NÁCTILETÝCH PIJANŮ České děti a teenageři jsou na 4. místě v Evropě v pití alkoholu. 50 % českých

Více

KVN AP, Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já.

KVN AP, Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já. Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu a připomene vám všechno ostatní, co jsem vám řekl já. Přímluvce, Duch svatý, kterého Otec pošle ve jménu mém, ten vás naučí všemu

Více

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích

Roberto Santiago Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Fotbaláci Záhada usínajících rozhodčích Nemusíš zrovna milovat fotbal, aby tě Fotbaláci bavili. Ale jestli fotbal miluješ, tak tohle jsou knížky právě pro tebe! Vychází 8. října AUTOR (nar. 1968) je španělský

Více

Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép)

Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép) 16 16 Napsal a nakreslil : SZLIN (Kata Szép) Čečensko chtělo být nezávislé na Rusku. To se nepodařilo smírnou cestou, a tak v r.1994 začala první čečenská válka. 17 60 000 ruských vojáků vtáhlo do Čečenska.

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Evidenční číslo materiálu: 63 Autor: Mgr. Petra Elblová Datum: 15.12.2011 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk Tematický okruh:

Více

DROGOVÁ ZÁVISLOST pracovní list

DROGOVÁ ZÁVISLOST pracovní list DROGOVÁ ZÁVISLOST pracovní list Anotace Tento pracovní list s názvem Drogová závislost se zabývá tématem vzniku a rozvoje závislosti a předloţením volby, zda brát drogy či ne. Ţákům je předloţen příběh

Více

Gymnázium, Brno, Elgartova 3

Gymnázium, Brno, Elgartova 3 Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/34.0925 I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Téma: Vybraná díla z české literatury

Více

Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 2014

Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 2014 Základní škola Olomouc, příspěvková org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Listopad 214 Rozdaných dotazníků: 76 Odevzdaných dotazníků: 7 Z toho: Počet odevzdaných dotazníků

Více

Popis. vyučovací lekce. Multimediální ročenka životního prostředí II. Název. Letem světem odpadů. Cílová skupina

Popis. vyučovací lekce. Multimediální ročenka životního prostředí II. Název. Letem světem odpadů. Cílová skupina Popis vyučovací lekce kapitola: Odpady Multimediální ročenka životního prostředí II terénní modul Název Cílová skupina Letem světem odpadů Ţáci 8. a 9. třídy ZŠ, 1. a 2. ročníku SŠ, skupina 20 30 ţáků

Více

Projekt: Dotazník o sportu a volném čase. Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí.

Projekt: Dotazník o sportu a volném čase. Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí. Projekt: Dotazník o sportu a volném čase Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí. Brno 2011 Obsah: 1. Zadání.. 3 2. Dotazník.. 4 3. Výsledky šetření.. 5 4. Demografická struktura

Více

DOTAZNÍK. Před začátkem vyplňování si, prosím, přečtěte následující informace:

DOTAZNÍK. Před začátkem vyplňování si, prosím, přečtěte následující informace: Příloha č. 3 DOTAZNÍK Před začátkem vyplňování si, prosím, přečtěte následující informace: Dotazníkový formulář, který právě držíte v rukou, poslouží pouze pro potřeby bakalářské práce na téma Vybrané

Více

AŽ.. JOSEF BERAN FOTO ALEŠ NOVÁK

AŽ.. JOSEF BERAN FOTO ALEŠ NOVÁK AŽ.. JOSEF BERAN FOTO ALEŠ NOVÁK Ty kdo máš zájem o čtení mého třetího amatérského vydání básní slyš: Komu věnuji toto vydání? Třem ţenám mé druhé mámě - Lýdii mé drahé milované manţelce - Světlance mé

Více