SILNÝ DOLAR: DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA JE ATRAKTIVNÍ PRÁZDNINOVOU DESTINACÍ TRENDY & AKTUALITY Z TURISMU V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SILNÝ DOLAR: DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA JE ATRAKTIVNÍ PRÁZDNINOVOU DESTINACÍ TRENDY & AKTUALITY Z TURISMU V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE"

Transkript

1 NEWSLETTER ZÁŘÍ 2015 SILNÝ DOLAR: DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA JE ATRAKTIVNÍ PRÁZDNINOVOU DESTINACÍ Díky silnému dolaru prázdninové balíčky do Dominikánské republiky výrazně zlevňují a jsou tak cenově velmi atraktivní pro zahraniční turisty. Podle londýnské BBC zažívají některé karibské destinace včetně Dominikánské republiky právě nyní nejlepší období. BBC ve zprávě poukazuje na údaje Světové organizace cestovního ruchu, podle které navštíví Mexiko ročně celkem 29 milionů turistů, Argentinu 5,9 milionů, Brazílii 5.8 milionů a Dominikánskou republiku 5,1 milionů turistů za rok. Pro všechny uvedené země jsou přitom hlavními zdrojovými trhy Spojené státy americké a Kanada. TRENDY & AKTUALITY Z TURISMU V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE V SRPNU SE PŘÍLIV TURISTŮ ZVÝŠIL O 8,74 % Návštěvnost Dominikánské republiky neustále stoupá. Od ledna do srpna 2015 přijelo celkem zahraničních turistů, což je o 7.88 % více než ve stejném období loňského roku. Porovnáme-li statistiky Centrální banky Dominikánské republiky ze srpna 2014 s letošním rokem, došlo zde k 8,74 % nárůstu. V průběhu července se příjezdy turistů dokonce zvýšily o 10,31 %, což je dosud nejvyšší měsíční zaznamenaný příliv v historii dominikánského cestovního ruchu. Na základě těchto výsledků je podle předpovědi Centrální banky Dominikánské republiky možné ve zbývající části roku 2015 počítat s dalším nárůstem v oblasti turistických příjmů. Svůj podíl na těchto výsledcích má také obnovený hospodářský růst USA a impletentace úspěšných marketingových strategií Ministerstva cestovního ruchu ve spolupráci se soukromým sektorem, což přispívá ke konsolidaci vedoucí pozice v přijímání turistů mezi ostrovními státy Karibiku. 50 % ZAHRANIČNÍCH TURISTŮ JE MLADŠÍCH 35 LET Více než polovina turistů, kteří v prvním pololetí roku 2015 navštívili letecky Dominikánskou republiku, byla mladší 35 let. Celkem 36.8 % cizinců spadá do věkové skupiny let, 8.7 % do skupiny let a 4.3 % je mladších 12 let. Z 94.8 % byl hlavním důvodem návštěvy odpočinek, zatímco vloni ve stejném období to bylo 93.6 %.

2 AKTUÁLNĚ Z PUERTO PLATA: FESTIVAL MERENGUE A KARIBSKÝCH RYTMŮ Dnes a zítra se na pobřežní promenádě v Puerto Plata uskuteční již tradiční Festival Merengue & karibských rytmů. V rámci festivalu vystoupí celkem třicet nejpopulárnějších dominikánských interpretů, např. Hector Acosta - El Torito, Chiquito Team Band, Victor Waill, Sexappeal, Davicito Kada, Fernando Villalona nebo kapela Merengue Big Band. Festival se koná pod záštitou Ministerstva cestovního ruchu Dominikánské republiky a světoznámé destilerie Brugal. 6. ŘÍJNA BUDE OTEVŘEN NOVÝ PŘÍSTAV PRO ZAOCEÁNSKÉ LODĚ Hlavní a dlouho očekávanou událostí letošního roku v Puerto Plata je otevření nového terminálu pro zaoceánské lodě Amber Cove. Od října 2015 do ledna 2016 se v přístavu Maimón očekává příjezd 32 velkých parníků a s nimi celkem návštěvníků. V současné chvíli vrcholí poslední přípravy tak, aby slavnostní zahájení v úterý 6. října proběhlo bez problémů. Za tímto účelem byly vytvořeny koordinační komise, které řeší poslední detaily. V terminálu bude k dispozici mnoho obchodů, barů a restaurací, stejně jako možnosti zajímavých exkurzí. A CO SE DÁ V PUERTO PLATA PODNIKNOUT? Objevte San Felipe: Pirátskou pevnost se zajímavou historií. Navštivte Muzeum jantaru: Oblast je nalezištěm jantaru, proto také severní pobřeží nese přezdívku Jantarové. Projděte se po Malecónu: Tři kilometry dlouhá pobřežní promenáda s mnoha bary, restauracemi a obchody. Zaplavte si s delfíny a rejnoky v mořském parku Ocean World. Zažijte adrenalin: Vyzkoušejte populární sporty zipline nebo kiteboarding. Prozkoumejte barevný korálový svět: Severní pobřeží nabízí ideální podmínky pro potápění a šnorchlování.

3 NOVINKY V BOCA CHICA: MINISTERSTVO TURISMU PLÁNUJE VÝSTAVBU PRODEJNÍHO NÁMĚSTÍ V oblíbeném plážovém letovisku Boca Chica na jižním pobřeží Dominikánské republiky vznikne prodejní náměstí, kde budou pro turisty k dispozici obchody se suvenýry a nabídkou turistických služeb, restaurace, odpočinková zóna a parking. Nové prodejní náměstí má být místem, kde se celá rodina zabaví v příjemném a bezpečném prostředí. Realizace prodejního náměstí napomůže ekonomickému rozvoji Boca Chicy, především pak místním plážovým prodejcům, kteří jsou přímo závislí na plážovém turistickém ruchu. Na výstavbě projektu se společně s Ministerstvem cestovního ruchu Dominikánské republiky podílejí také Ministerstvo životního prostředí, Výkonná rada na výstavbu infrastruktury v turistických oblastech (Ceiztur) a radnice Boca Chicy. Slavnostní otevření je naplánováno na jaro Boca Chica, jedno z nejoblíbenějších dovolenkových míst Dominikánské republiky, leží vzdálená jen 30 km na východ od metropole Santo Domingo. Jedná se o populární turistickou oblast s mnoha bary a restauracemi, které nabízejí pokrmy z mořských plodů a ryb. Boca Chicu lemuje korálový útes, díky kterému na pláž nedorážejí vlny. Hladina je proto velice klidná, mělká jen jeden a půl metru a teplota vody se celoročně pohybuje kolem 30 stupňů. PO DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE NA VLASTNÍ PĚST Inovativní portál TAXIS TOURS sdružuje za první půlrok svého fungování již na 2500 řidičů a dopravců z celé Dominikánské republiky. Tento portál turistům umožňuje jednoduchou orientaci při vyhledávání a objednávce transferů z letišť do hotelů a přesuny mezi jednotlivými regiony a to jak individuálně, tak sdílenou formou. Každý uživatel si může ve třech jazykových mutacích (anglicky, španělsky a francouzsky) prohlédnout profily jednotlivých řidičů s možností přímého online kontaktu, dále zkontrolovat status své cesty a současně vytisknout cestovní voucher. Zároveň je možné se přímo spojit s dalšími cestovateli, kteří se chtějí podílet na nákladech na dopravu a provést pak společnou rezervaci snadno a rychle za co nejlepší dostupnou cenu. Nový způsob přepravy má usnadnit cestování nejen turistům, ale i místním obyvatelům. Taxis Tours dle potřeb klienta poskytuje mj. moderní vozy s Wifi připojením, DVD obrazovkami a GPS. Více na:

4 CESTOVÁNÍ ZA ZÁŽITKY: CHUTĚ A VŮNĚ DOMINIKÁNSKÉ REPUBLIKY V Dominikánské republice, nejoblíbenější destinaci Karibiku, si užijete nejen pohádkové písečné pláže, bohatou přírodu, kulturu a sportovní aktivity, ale také tu na vás čekají skvělé gurmánské zážitky. VITAMÍN R NEBO AFRODIZIAKUM? Tradičním nápojem Dominikánské republiky je třtinový rum přezdívaný také jako vitamín R. Bílý rum tvoří základ koktejlů (Coco Loco, Piňa Colada aj.), zatímco zlatý a tmavý se pije čistý buď s ledem, či bez ledu. Místní specialitou je pak Mama Juana - všelék, který svou chutí připomíná portské. Jeho základem je rum (nejčastěji tmavý), do kterého se vyluhuje výtažek z bylin a stromové kůry a do této směsi se pak přidává červené víno a med. Podle místních Mama Juana čistí játra a ledviny a zároveň funguje jako účinné afrodiziakum. Název pochází z francouzského slova Dame Jeanne (označení pro demižon), které se ve španělsky mluvicích zemích změnilo na Dama Juana a v Dominikánské republice poté na Mama Juana. Turisté si z Dominikánské republiky často vozí sušené větvičky, které slouží na domácí přípravu tohoto nápoje. PO STOPÁCH ZÁZVORU Možná překvapí, že jedním z nejoblíbenějších nápojů místních Dominikánců je zázvorový čaj se skořicí a medem. Na řadě míst, např. v Las Galeras na poloostrově Samaná, je možné navštívit naučná centra, kde vám rádi předvedou proces pěstování a sklizně této organické plodiny. Z kořene zázvoru se připravují také chutné zákusky. KÁVA, KAKAO & ČOKOLÁDA Ve vyšších nadmořských výškách Dominikánské republiky najdeme kakaové a kávovníkové plantáže. Po stopách kakaa se můžete vydat například v San Francisco de Macoris, kde vám průvodci názorně předvedou všechny důležité kroky k vypěstování kvalitní plodiny od zasetí, přes sklizeň, až po proces fermentace a sušení. V Muzeu čokolády v Punta Caně vás zavedou do historie této vynikající pochoutky. Z kakaa se vedle čokolády připravuje také kakaové máslo, čokoládové tělové krémy a kakaové skořápky, které se přidávají do léčivých čajů na hubnutí, protože usnadňují cirkulaci krve. Mezi další oblíbené produkty patří kakaové džemy s tropickými příchutěmi nebo kakaový likér s příchutí kávy, ananasu, vanilky a zázvoru. V rámci exkurze můžete absolvovat workshop a připravit si vlastní čokoládu. Kávu začali první obchodníci na ostrov Hispaniola dovážet kolem roku Kávovníkům se ve zdejší půdě dařilo, jedny z nejstarších plantáží Nového Světa proto vznikly právě zde. Chuť dominikánské kávy je jemná, s mírným náznakem kyselosti a plným aroma. Mezi nejznámější druhy kávy patří Cibao, Bani, Ocoa a Barahona. V Dominikánské republice je tento nápoj velice oblíbený, ceněný a považovaný za elixír života.

5 PUTOVÁNÍ ZA VÍNEM V oblasti Azua na jihozápadě Dominikánské republiky je téměř po celý rok sucho a slunečno, což představuje ideální podmínky pro pěstování vinné révy. Management hotelu Ocoa Bay investoval do výstavby vinice a stal se tak vůbec prvním hotelem v Karibiku, který spojuje pláže, hory a vinařskou turistiku. KVALITNÍ DOUTNÍKY Dominikánská republika je jedním z hlavních světových producentů tabáku. Celkem 210 milionů ručně vyrobených doutníků se ze země vyváží, což představuje až 42 % celosvětové produkce! Podle uznávaného magazínu Cigar Aficionado pochází jedenáct z 25 světově nejuznávanějších značek doutníků právě z Dominikánské republiky. Tabákové plantáže najdeme ve vnitrozemí v okolí města Santiago. Mezi oceňované značky patří mj. Davidoff, La Aurora a La Flor Dominicana. KONTAKT Mgr. Leila Boasier Budecker Ředitelka pro střední a východní Evropu Ministerstvo cestovního ruchu Dominikánské republiky / Národní turistický úřad Dominikánské republiky Štěpánská 611/ Praha 1 Mgr. Simona Juránková PR oddělení Telefon: prague@godominicanrepublic.com Web: Facebook: Skype: dominikanskarepublica

STŘEDOAMERICKÝ REGION. b) Ostrovní část: I. Velké Antily II. Malé Antily III. Bahamské ostrovy

STŘEDOAMERICKÝ REGION. b) Ostrovní část: I. Velké Antily II. Malé Antily III. Bahamské ostrovy b) Ostrovní část: I. Velké Antily II. Malé Antily III. Bahamské ostrovy I. Velké Antily Velké Antily je skupina ostrovů mezi Karibským mořem, Yucatánem, Mexickým zálivem, Floridou a Bahamami. Velké Antily

Více

NEWSLETTER DUBEN 2016

NEWSLETTER DUBEN 2016 NEWSLETTER DUBEN 2016 MEZINÁRODNÍ LETIŠTĚ V PUNTA CANA MEZI NEJLEPŠÍMI NA ZÁPADNÍ POLOKOULI Mezinárodní letiště v Punta Caně (PUJ) se umístilo v žebříčku nejlepších TOP 3 letišť v regionu Latinské Ameriky

Více

NEWSLETTER ŘÍJEN 2015

NEWSLETTER ŘÍJEN 2015 NEWSLETTER ŘÍJEN 2015 IAGTO AWARDS: DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA NEJLEPŠÍ GOLFOVOU DESTINACÍ LATINSKÉ AMERIKY & KARIBIKU Mezinárodní asociace golfových touroperátorů (IAGTO) zvolila Dominikánskou republiku za

Více

Průměrná teplota pro říjen a listopad

Průměrná teplota pro říjen a listopad Země bílých písečných pláží, koloniálních památek, národních parků a přátelských obyvatel... Dominikánská republika je díky své kulturní a přírodní rozmanitosti jednou z nejoblíbenějších dovolenkových

Více

SRÍ LANKA POBYTOVÉ ZÁJEZDY

SRÍ LANKA POBYTOVÉ ZÁJEZDY Strana 1 Středozápadní pobřeží Nejznámější letovisko severně od Colomba, které je také centrem rybolovu vč. dražeb ryb na pláži. Waikkal Malé letovisko umístěné severně od Colomba je vhodné pro klidnou

Více

NEWSLETTER červen 2014

NEWSLETTER červen 2014 NEWSLETTER červen 2014 VINAŘSKÝ TURISMUS V DOMINIKÁNSKÉ REPUBLICE: NOVÝ TREND NA KARIBSKÉM TRHU Dominikánská republika má vhodné půdní a klimatické podmínky pro pěstování vinné révy. Oblast Azua na jihozápadě

Více

NEWSLETTER SRPEN 2016

NEWSLETTER SRPEN 2016 NEWSLETTER SRPEN 2016 ZÁJEM TURISTŮ O DOMINIKÁNSKOU REP. ROSTE Podle údajů Centrální banky Dominikánské republiky přijelo v první polovině roku 2016 do země 3 043 154 turistů. V porovnání se stejným obdobím

Více

CHUTĚ A BARVY NETRADIČNÍ WORKSHOP ZAPLNILI NÁVŠTĚVNÍCI DO POSLEDNÍHO MÍSTA

CHUTĚ A BARVY NETRADIČNÍ WORKSHOP ZAPLNILI NÁVŠTĚVNÍCI DO POSLEDNÍHO MÍSTA NEWSLETTER ÚNOR 2015 CHUTĚ A BARVY NETRADIČNÍ WORKSHOP ZAPLNILI NÁVŠTĚVNÍCI DO POSLEDNÍHO MÍSTA Zahraniční zastoupení Dominikánské republiky uspořádalo u příležitosti veletrhu HOLIDAY WORLD workshop na

Více

Politické rozdělení Střední Ameriky

Politické rozdělení Střední Ameriky Politické rozdělení Střední Ameriky Přírodní podmínky celoroční pěstování subtropických a tropických plodin (cukrová třtina, citrusové ovoce, mango, avokádo, kávovník, banány) Pevninské státy Střední Ameriky

Více

Mgr. Stanislav Zlámal 18. 9. 2013. sedmý

Mgr. Stanislav Zlámal 18. 9. 2013. sedmý Jméno Mgr. Stanislav Zlámal Datum 18. 9. 2013 Ročník sedmý Vzdělávací oblast Člověk a příroda Vzdělávací obor Zeměpis Tematický okruh Latinská Amerika Téma klíčová slova Latinská Amerika (španělská část)

Více

Lokalizační předpoklady CR na Kubě

Lokalizační předpoklady CR na Kubě Lokalizační předpoklady CR na Kubě Mgr. Lubor Navrátil, Ph.D. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lubor Navrátil,

Více

Kampaň Česko země příběhů. Martin Šlajchrt _

Kampaň Česko země příběhů. Martin Šlajchrt _ Kampaň Česko země příběhů Martin Šlajchrt _ Domácí cestovní ruch - jaký je aktuální stav 9.12.2013 2 Základní charakteristiky pobytu Jaký je návštěvník turistických regionů v ČR? Kategorie Podíl návštěvníků

Více

NEWSLETTER listopad 2014

NEWSLETTER listopad 2014 NEWSLETTER listopad 2014 DOMINIKÁNSKÝ WORKSHOP NA TÉMA MICE - FACE2FACE Národní turistický úřad Dominikánské republiky uspořádal pro odborníky v cestovním ruchu ve čtvrtek 30. října v pražském hotelu Boscolo

Více

MAR DEL SUR 2** Letecká spol. Termín Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ

MAR DEL SUR 2** Letecká spol. Termín Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ MAR DEL SUR 2** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Kuba, Varadero Letecká spol. Termín 23.02.2017-07.03.2017 51 700 Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ 23.02.2017-07.03.2017 51 700 Kč 11 NOCÍ/13 DNÍ 23.02.2017-10.03.2017

Více

NEWSLETTER PROSINEC 2015

NEWSLETTER PROSINEC 2015 NEWSLETTER PROSINEC 2015 VÁNOČNÍ SOUTĚŽ JE U KONCE V průběhu listopadu a prosince mohli všichni fanoušci Dominikánské republiky soutěžit s Národním turistickým úřadem o jeden z 10 dárkových balíčků s dominikánskými

Více

Historie rozšíření kávy

Historie rozšíření kávy PREZENTACE PREZENTACEOOPŮVODU PŮVODUKÁVY KÁVY Autor: Jan Jankovič Dne: 25. 1. 2017 Historie rozšíření kávy Kávovník pochází z Ethiopie z Afriky (viz. obrázek) Rozšíření kávovníku začalo ve 14. století

Více

r álo vém útesu, je hlavní turistickou atrak cí Belize. Transfer do hotelu, ubytování. Cookovy ostrovy Fidži

r álo vém útesu, je hlavní turistickou atrak cí Belize. Transfer do hotelu, ubytování. Cookovy ostrovy Fidži Belize Poznávací zájezdy do Belize Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie všechny státy Belize Asie Poznávací Čína zájezdy Belize Belize Emiráty Za kouzlem Indonésie korálového

Více

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie

Malování v Provence. 10 - denní zájezd Francie Malování v Provence 10 - denní zájezd Francie Navštivte a poznejte Provence, rodiště a působiště řady slavných malířů, a přeneste její krásy na malířské plátno! Kdo už někdy držel v ruce paletu a štětec,

Více

Belgické Flandry a její čokoláda. Coko Newsletter

Belgické Flandry a její čokoláda. Coko Newsletter Newsletter Flanderské turistické informační kanceláře Táboritská 23 / 1000, hotel Olšanka, 130 87 Praha 3, Czech Republic tel.: + 420 267 092 444, fax: + 420 267 092 650, http://www.flandry.cz/ Coko Newsletter

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za kvartál 2012

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za kvartál 2012 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za 1. - 3. kvartál 2012 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2017

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2017 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2017 Ve zkratce: Hostů celkem: 1,375.825 ze zahraničí: 1,134.667 (82,5 %) z tuzemska: 241.158 (17,5 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 82.791 osob (6,4 %)

Více

PMI_MALLORCA. NOVĚ ZAŘAZENÉ HOTELY - Dovolená u moře 2018

PMI_MALLORCA. NOVĚ ZAŘAZENÉ HOTELY - Dovolená u moře 2018 Alcudia Alcudia Garden e 11367 BS,SN,PP,AI CZE NAH Ideální k odpočinku a relaxaci v rodinné atmosféře. Dlouhá písečná pláž v blízkosti aparthotelu. V rámci all inclusive nápoje až do 24.00 h. n.cz/#/offers?abflughafen=prg&b

Více

Seychely Asie - La Digue - Mahé

Seychely Asie - La Digue - Mahé Seychely - La Digue - Mahé Poznávací zájezdy na Seychely Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie Seychely Asie - La Digue - Mahé Poznávací Čína zájezdy Seychely Seychely

Více

SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA

SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA SEVER MADAGASKARU + TSARABANJINA ANKIFY ANKARANA DIEGO SUAREZ - TSARABANJINA PROGRAM ZÁJEZDU: DEN 1: ODLET Z PRAHY 12:25 odlet z Prahy s přestupem v Paříži mezi letišti autobusem. DEN 2: PŘÍLET MADAGASKAR

Více

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3.

Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku. Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. Cestovní ruch ve Zlínském kraji a na Slovácku Jan Pijáček, člen Rady Zlínského kraje Setkání starostů ORP Uherské Hradiště Boršice, 3. května 2018 Základní koncepční dokumenty pro cestovní ruch Aktualizace

Více

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13

Hotel Amaraigua 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 14 720 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13 Hotel Amaraigua 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Malgrat de Mar Datum 03.08.13-10.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní all inclusive vlastní hotel 11

Více

GRAND BAHIA PRINCIPE TURQUESA 5*****

GRAND BAHIA PRINCIPE TURQUESA 5***** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Dominikánská rep., PUNTA CANA Letecká spol. Termín 01.10.2019-09.10.2019 55 700 Kč 51 500 Kč 01.10.2019-09.10.2019 41 000 Kč 36 800 Kč 01.10.2019-09.10.2019

Více

plavba katamarán Tahiti

plavba katamarán Tahiti exklusiv sailing plavba katamarán Tahiti Naskýtá se jedinečná možnost hotelu pod plachtami a ještě k tomu v nadstandartní destinaci, na palubě s milým a zkušeným kapitánem Jiřím Kučerou. Zažijte s námi

Více

PMI_MALLORCA. NOVĚ ZAŘAZENÉ HOTELY - Dovolená u moře 2018

PMI_MALLORCA. NOVĚ ZAŘAZENÉ HOTELY - Dovolená u moře 2018 Alcudia Alcudia Garden e 11367 BS,SN,PP,AI CZE NAH Ideální k odpočinku a relaxaci v rodinné atmosféře. Dlouhá písečná pláž v blízkosti aparthotelu. V rámci all inclusive nápoje až do 24.00 h. n.cz/#/offers?abflughafen=prg&b

Více

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům.

mi historia Doporučujeme podávat k lehkým jídlům ze zvěřiny, výraznější zelenině, luštěninám, uzeninám, paštikám i vyzrálým sýrům. Merlot Odrůda původně z francouzské oblasti Bordeaux, které se dobře daří i ve španělském regionu Kastilie. Kvašení probíhá při nízkých teplotách po dobu 10 dní v nerezových tancích. Díky pečlivosti, tradici

Více

Plavba: Velký okruh Karibikem z Miami na lodi MSC Divina (Karibik)

Plavba: Velký okruh Karibikem z Miami na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba: Velký okruh Karibikem z Miami na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! Vydejte se s námi na velký okruh po malebných karibských ostrovech na luxusní palubě lodi MSC

Více

Bangkok - Pattaya - Ko Chang(Thajsko), Sunshine Garden ***, Pattaya, Chai Chet Bungalows **+, Ko Chang, Bangkok Palace Hotel ****, Bangkok

Bangkok - Pattaya - Ko Chang(Thajsko), Sunshine Garden ***, Pattaya, Chai Chet Bungalows **+, Ko Chang, Bangkok Palace Hotel ****, Bangkok Bangkok - Pattaya - Ko Chang(Thajsko), Sunshine Garden ***, Pattaya, Chai Chet Bungalows **+, Ko Chang, Bangkok Palace Hotel ****, Bangkok 16 - denní zájezd Rušné letovisko a ostrov slonů. Resort je tvořen

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2018

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2018 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. pololetí 2018 Ve zkratce: Hostů celkem: 3,587.700 ze zahraničí: 3,019.243 (84,2 %) z tuzemska: 568.457 (15,8 %) Celkový přírůstek hostů: 128.875 osob (3,7%) nerezidenti

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více

JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou

JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou cena již od 17.990 Kč / osoba Cena zahrnuje: 9 nocí ubytování snídaně cvičení jógy 14 lekcí pojištění CK proti úpadku VILA U MOŘE S BAZÉNEM A TERASOU

Více

JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou (SR06)

JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou (SR06) JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU BŘEZEN 2019 s Danou Beierovou (SR06) cena již od 17.990 Kč / osoba Cena zahrnuje: 9 nocí ubytování snídaně cvičení jógy 14 lekcí pojištění CK proti úpadku JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ

Více

Název: Francie - turistická velmoc

Název: Francie - turistická velmoc Název: Francie - turistická velmoc Autor: RNDr. Marie Šantrůčková Název školy: Gymnázium Jana Nerudy, škola hl. města Prahy Předmět, mezipředmětové vztahy: zeměpis, dějepis, dějiny umění Ročník: 5. ročník

Více

NABÍDKA PRO SELINAN DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA. Itinerář zájezdu

NABÍDKA PRO SELINAN DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA. Itinerář zájezdu NABÍDKA PRO SELINAN DOMINIKÁNSKÁ REPUBLIKA Itinerář zájezdu 01.05. 09.05.2015 (9 dní/ 7 nocí) Den 1 VÍDEŇ PUNTA CANA 01.05.2015 Odlet z letiště Vídně, odbavení dvě a půl hodiny před plánovaným odletem,

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2011 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 381 01 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

Gastronomické iniciativy Ochutnejte Jeseníky a Ochutnejte Hanou. Fórum cestovního ruchu 2014 30. října 2014, Olomouc

Gastronomické iniciativy Ochutnejte Jeseníky a Ochutnejte Hanou. Fórum cestovního ruchu 2014 30. října 2014, Olomouc Gastronomické iniciativy Ochutnejte Jeseníky a Ochutnejte Hanou Fórum cestovního ruchu 2014 30. října 2014, Olomouc Základní charakteristika gastronomie, gastro turistika, vaření a zdravá výživa patří

Více

šťastných bez palivových příplatků Zpravodaj 2/2010 AKCE Vážení členové Alexandria bonus klubu,

šťastných bez palivových příplatků Zpravodaj 2/2010 AKCE Vážení členové Alexandria bonus klubu, Vážení členové Alexandria bonus klubu, je tu další Zpravodaj ABK a s ním další výhody pro Vás. Hned na úvod bychom Vás rádi upozornili na akci 17 šťastných dnů bez palivových příplatků. Na základě Vašich

Více

Prodloužení Indonésie pobytu na Bali.

Prodloužení Indonésie pobytu na Bali. Prodloužení pobytu na Bali Poznávací zájezdy do Indonésie Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie Prodloužení Asie pobytu na Bali Poznávací Čína zájezdy Indonésie Prodloužení

Více

Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava

Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava Destinační management turistické oblasti Ostravsko vyhlašuje veřejnou výzvu pro významná místa destinace, poskytovatele ubytovacích kapacit,

Více

Hotel Rosa Nautica 3*

Hotel Rosa Nautica 3* Hotel Rosa Nautica 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Datum 10.08.13-17.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní polopenze vlastní hotel 7 800 Kč Ceník Dvoulůžkový

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

2015 ITÁLIE PALMOVÁ RIVIÉRA SAN BENEDETTO DEL TRONTO

2015 ITÁLIE PALMOVÁ RIVIÉRA SAN BENEDETTO DEL TRONTO ITÁLIE PALMOVÁ RIVIÉRA SAN BENEDETTO DEL TRONTO apartmány 700-900 m od železniční zastávky San Benedetto del Tronto se nachází ve střední části Jaderského moře na poloviční vzdálenosti mezi městy ANCONA

Více

Marketingový plán 2019

Marketingový plán 2019 Marketingový plán 2019 Zkrácená verze - Jde o výtah klíčových částí plánu ve vztahu k partnerským eventům Plná verze MP2019: https://czechtourism.cz/nase-sluzbypro-vas/marketingovy-plan/ _ 07.09.2018 1

Více

Trendy na straně domácí a zahraniční klientely. Ing. Rostislav Vondruška ČCCR - CzechTourism Hospitality & Tourism Summit Praha, 12.4.

Trendy na straně domácí a zahraniční klientely. Ing. Rostislav Vondruška ČCCR - CzechTourism Hospitality & Tourism Summit Praha, 12.4. Trendy na straně domácí a zahraniční klientely Ing. Rostislav Vondruška ČCCR - CzechTourism Hospitality & Tourism Summit Praha, 2.4.202 Světové trendy v cestovním ruchu 2 Trendy ve spotřebním chování /2

Více

POPIS PRODUKTU 100% KUBÁNSKÝ RUM

POPIS PRODUKTU 100% KUBÁNSKÝ RUM POPIS PRODUKTU Rum Palma Mulata je inspirován kubánskou identitou a kulturou, najdete v něm oheň, dobrou mysl a míšenecký rodokmen. Mulatka se prolíná kubánskou historií jako symbol krásy a temperamentu.

Více

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.

Řecko Lefkada. Achilleas studia *** www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri. Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz. www.cdtravel.cz Řecko Lefkada Achilleas studia *** Kontakt: Daniela Švábová, tel. 737 275 107, email: daniela.svabova@osz.org ŘECKO Lefkada / Nidri Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska

Více

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika KUBA - ÚVOD Pro lidi, kteří mají rádi život! KUBA je fascinující ostrovní zemí a zájem o ní neustále roste. Kubu si každý spojí s pálícím sluncem, vysokými palmami, křišťálově modrým mořem nebo plantážemi

Více

Hotel Caprici 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 12 320 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13

Hotel Caprici 3* Ceník Dvoulůžkový pokoj (2 lůžka, 1 přistýlka) Dospělá osoba v jednolůžkovém 12 320 Kč. Datum 03.08.13-10.08.13 Hotel Caprici 3* Typ zájezdu Stát Destinace Lokace u moře Španělsko Costa Brava Santa Susanna Datum 03.08.13-10.08.13 Délka Strava Odjezd z Typ ubytování Cena od 8 dní polopenze vlastní hotel 9 150 Kč

Více

Hotely. Eurovíkend v Petrohradě Poznávací zájezdy do Ruska

Hotely. Eurovíkend v Petrohradě Poznávací zájezdy do Ruska Eurovíkend v Petrohradě Poznávací zájezdy do Ruska Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie všechny státy Eurovíkend v Petrohradě Asie PoznávacíČína zájezdy Rusko Eurovíkend

Více

Bali hotel*** Novinka! www.cdtravel.cz. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena

Bali hotel*** Novinka! www.cdtravel.cz. ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena Bali hotel*** 110 / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný hotel s příjemnou atmosférou, kvalitními službami a s velice dobrým umístěním v atraktivní čtvrti Carihuela, a pouze 50 m od pláže a promenády, na

Více

Apartmánový dům Billis

Apartmánový dům Billis Apartmánový dům Billis ŘECKO / Leptokarie 52 Poloha: apartmánový dům s menší zahradou a zahram krbem, kde si můžete příjemně posedět s přáteli, se nachází v klidné části nedaleko hlavní turistické třídy

Více

Hotely. Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska

Hotely. Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska Eurovíkend v Moskvě Poznávací zájezdy do Ruska Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie všechny státy Eurovíkend v Moskvě Asie PoznávacíČína zájezdy Rusko Eurovíkend v Moskvě

Více

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013

Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Statistika návštěvnosti města Český Krumlov za rok 2013 Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s.r.o. Úsek cestovního ruchu Destinační management Náměstí Svornosti 2 38101 Český Krumlov www.ckrumlov.cz/destination

Více

1. Největší státy počet obyvatel.

1. Největší státy počet obyvatel. AMERIKA 1. Největší státy počet obyvatel. 1. Největší státy počet obyvatel. Středozápad USA oblast Velkých planin Středozápad USA oblast Velkých jezer (Great Plains) (Midwest) 2. Hospodářsky nevýznamnější

Více

Bali hotel*** Novinka! ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena. Kontakt: Jan Zamykal, tel ,

Bali hotel*** Novinka!   ŠPANĚLSKO Andalusie / Benalmadena. Kontakt: Jan Zamykal, tel , Bali hotel*** / / / / Poloha: nově zrekonstruovaný hotel s příjemnou atmosférou, kvalitními službami a s velice dobrým umístěním v atraktivní čtvrti Carihuela, a pouze 50 m od pláže a promenády, na které

Více

Achilleas studia *** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri

Achilleas studia *** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Lefkada / Nidri Achilleas studia *** 42 Poloha: studia leží v klidné okrajové části letoviska Nidri, přímo u písčité pláže s pozvolným přístupem do vody. Centrum Nidri s přístavem a mnoha tavernami je vzdálený asi 1 kilometr.

Více

JÓGA NA SRÍ LANCE LISTOPAD 2019 s Irmou Březina (SR09)

JÓGA NA SRÍ LANCE LISTOPAD 2019 s Irmou Březina (SR09) JÓGA NA SRÍ LANCE LISTOPAD 2019 s Irmou Březina (SR09) cena již od 16.590 Kč / osoba Cena zahrnuje: 10 nocí ubytování snídaně cvičení jógy pojištění CK proti úpadku JÓGA ZÁJEZD NA SRÍ LANKU s Irmou Březina

Více

Perly Indického oceánu 2016

Perly Indického oceánu 2016 Perly Indického oceánu 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6

Více

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika KUBA - ÚVOD Pro lidi, kteří mají rádi život! KUBA je fascinující ostrovní zemí a zájem o ní neustále roste. Kubu si každý spojí s pálícím sluncem, vysokými palmami, křišťálově modrým mořem nebo plantážemi

Více

VALTICKÉ PODZEMÍ. Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz

VALTICKÉ PODZEMÍ. Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz VALTICKÉ PODZEMÍ Petr Krejčík 602 349 821 krejcik@chateau-lednice.cz Víno, radostná komodita, která letí Spotřeba vína v ČR již 20 let roste (5/l osobu za 10 let), to je cca 5 mil. hl. - trh má velikost

Více

PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 2018

PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 2018 PRAHA příjezdový cestovní ruch v roce 218 Ve zkratce: Hosté Celkem: 7 892 184 Ze zahraničí: 6 67 76 (84,5 %) Z ČR: 1 221 478 (15,5 %) Celkový přírůstek hostů: + 239 423 hostů (+ 3,1 %) Nerezidenti přírůstek:

Více

Finolhu Villas MALEDIVY

Finolhu Villas MALEDIVY Finolhu Villas MALEDIVY Luxusní Resort na soukromém ostrově Gasfinolhu v srdci indického oceánu nabízí ubytování ve 52 elegantních vilách. Bujná vegetace, křišťálově čistá voda, bílé pláže, šampaňské,

Více

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika

Pro lidi, kteří mají KUBA - ÚVOD. rádi život! CK Exotica Travel Kaprova 14/13, 110 00 Praha 1, Česká republika KUBA - ÚVOD Pro lidi, kteří mají rádi život! KUBA je fascinující ostrovní zemí a zájem o ní neustále roste. Kubu si každý spojí s pálícím sluncem, vysokými palmami, křišťálově modrým mořem nebo plantážemi

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí

párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí párty dle Vašeho přání, nápadů a požadavků slavnostní obědy,večeře, občerstvení svatby narozeninové oslavy pro vás i pro děti příprava konferencí zajištění ubytování a dopravy pronájem prostorů realizace

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

plavba katamarán Malajsie - Langawi

plavba katamarán Malajsie - Langawi exklusiv sailing plavba katamarán Malajsie - Langawi Naskýtá se jedinečná možnost hotelu pod plachtami a ještě k tomu v nadstandartní destinaci. Zažijte s námi nezapomenutelné zážitky na katamaránu po

Více

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR

Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Komunikace, koordinace, spolupráce základní podmínky rozvoje CR Setkání pracovníků CR, Dolní Kounice 29.-30. 10. 2009 Realizované projekty v rámci ROP NUTS II Jihovýchod (2007-2013) Kongresová, veletržní

Více

VILLA TORTUGA 3*** Letecká spol. Termín Kč 12 NOCÍ/14 DNÍ Kč Kč

VILLA TORTUGA 3*** Letecká spol. Termín Kč 12 NOCÍ/14 DNÍ Kč Kč VILLA TORTUGA 3*** Měna Kč Stravování ALL INCLUSIVE Země a lokalita Kuba, Varadero Letecká spol. Termín 29.01.2017-11.02.2017 58 400 Kč 12 NOCÍ/14 DNÍ 01.02.2017-13.02.2017 48 800 Kč 44 900 Kč 06.02.2017-21.02.2017

Více

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ

CK BUS TOUR-FOLTÝNOVÁ PROVENCE 2011 Vážení rodiče, milí studenti! V letošním školním roce máte poprvé možnost volby komplexní zahraniční exkurze. Po několika rocích, kdy se nabízelo pouze Chorvatsko, tedy destinace relativně

Více

Albánie. Hotel Vivas*** Novinka! www.cdtravel.cz. ALBÁNIE / Durres (Drač) Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.

Albánie. Hotel Vivas*** Novinka! www.cdtravel.cz. ALBÁNIE / Durres (Drač) Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel. Hotel Vivas*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel. 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz ALBÁNIE / Durres (Drač) www.cdtravel.cz Albánie / / / Poloha: hotel se nachází přímo na pláži a zároveň

Více

Kuba je největší ostrovní stát v Karibiku. Je

Kuba je největší ostrovní stát v Karibiku. Je Kuba je největší ostrovní stát v Karibiku. Je jednou z posledních zemí světa ovládaných totalitním režimem s povolenou mocí jediné politické strany. Země přes moře sousedí se spojenými státy americkými

Více

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky.

Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz. za poplatek, ale též je možné použít vlastní slunečníky. Olimp*** Novinka! Kontakt: Kateřina Štěchová, tel.: 97 22 43 053, 602 397 359, email: stechova@cdtravel.cz BULHARSKO / Pomorie www.cdtravel.cz Bulharsko Poloha: nový pětipatrový hotel se nachází ve staré

Více

Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Teritoria, kde dominuje angličtina

Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Teritoria, kde dominuje angličtina Rumový LÍ S TEK Rum Nápoj destilovaný z fermentované melasy či cukerné šťávy získané z cukrové třtiny. Španělský styl Anglický styl Francouzský styl Ve španělsky hovořících zemích Karibiku Teritoria, kde

Více

Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015 (předběžné výsledky)

Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015 (předběžné výsledky) Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015 (předběžné výsledky) Cestovní ruch ve 4. čtvrtletí 2015 V samotném 4. čtvrtletí 2015 navštívilo Plzeňský kraj 119 193 osob, z toho 55,4

Více

Ekonomická krize a cestovní ruch v České republice. Ing. Jaromír Beránek Mag Consulting, s.r.o.

Ekonomická krize a cestovní ruch v České republice. Ing. Jaromír Beránek Mag Consulting, s.r.o. Ekonomická krize a cestovní ruch v České republice Ing. Jaromír Beránek Mag Consulting, s.r.o. Kde se krize objevila? vznik krize v USA 1. zmínka o krizi: Alan Greenspan (bývalý předseda Fedu) duben 2008

Více

DOBA PŘÍPRAVY DO 30-ti VTEŘIN

DOBA PŘÍPRAVY DO 30-ti VTEŘIN Směs v lahvi již obsahuje alkohol, likéry, sirupy, smetanu. Přidáme pouze džus a led a cocktail je hotový DOBA PŘÍPRAVY DO 30-ti VTEŘIN Objednávky přijímáme na GSM : + 420 722 201 828 - e-mail : easy.drinks@seznam.cz

Více

SLADKÉ MÁMENÍ. Sladkosti pro malé i velké i ty s cukrovkou... :)

SLADKÉ MÁMENÍ. Sladkosti pro malé i velké i ty s cukrovkou... :) SLADKÉ MÁMENÍ Sladkosti pro malé i velké i ty s cukrovkou... :) ČOKOLÁDA Nejpopulárnější pochoutka na světě Z tropického kakaového stromu lze udělat ty nejlepší pochoutky na světě. Nejen, že je sladká,

Více

LA ANDALUZA SÍŤ RESTAURACÍ SE ŠPANĚLSKÝMI SPECIALITAMI A SPECIALITAMI Z ANDALUSIE

LA ANDALUZA SÍŤ RESTAURACÍ SE ŠPANĚLSKÝMI SPECIALITAMI A SPECIALITAMI Z ANDALUSIE LA ANDALUZA SÍŤ RESTAURACÍ SE ŠPANĚLSKÝMI SPECIALITAMI A SPECIALITAMI Z ANDALUSIE HISTORIE A POPIS KONCEPTU První restaurace a bary otevřeny v roce 2013 ve španělské Andalusii. Zakladatelé konceptu mají

Více

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.

Řecko Peloponés. Hotel Ritsa** Novinka! www.cdtravel.cz. ŘECKO Peloponés / Tolo. Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel. www.cdtravel.cz Řecko Peloponés Hotel Ritsa** Novinka! Kontakt: Renata Hořejší, tel. 725 422 540, email: horejsi@cdtravel.cz ŘECKO Peloponés / Tolo / / / / / Poloha: malé, romantické městečko Tolo leží

Více

Staráme se o investice a finance těch nejúspěšnějších a nejnáročnějších, máme individuální a komfortní přístup ke klientům

Staráme se o investice a finance těch nejúspěšnějších a nejnáročnějších, máme individuální a komfortní přístup ke klientům Kdo jsme Lloyds Carl Capital Co. Ltd. je investiční a developerská společnost. Zaměřujeme se na kompletní proces výstavby, akvizici pozemku, vyřízení povolení, zajištění financování, řízení projektu, až

Více

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT

CHORVATSKO vlakem. HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT 10 dní u moře CHORVATSKO vlakem HVAR 10 ti denní pobyt u moře strava: ALL INCLUSIVE LIGHT Pro železničáře z České a Slovenské republiky a jejich rodinné příslušníky. TERMÍN: 6.9. - 17.9. 2019 CENA: 12

Více

JIŽNÍ AMERIKA - SÍDLA

JIŽNÍ AMERIKA - SÍDLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/02.0025 Název projektu: Modernizace výuky na ZŠ Slušovice, Fryšták, Kašava a Velehrad Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2018

Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2018 Vývoj cestovního ruchu v Praze v 1. čtvrtletí 2018 Ve zkratce: Hostů celkem: 1,499.044 ze zahraničí: 1,239.848 (82,7 %) z tuzemska: 259.196 (17,3 %) Celkově v Praze přírůstek hostů o 121.224 osob (8,8

Více

Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015

Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015 Cestovní ruch v Plzeňském kraji ve 4. čtvrtletí 2015 a v roce 2015 (předběžné výsledky) Cestovní ruch ve 4. čtvrtletí 2015 V samotném 4. čtvrtletí 2015 navštívilo Plzeňský kraj 119 193 osob, z toho 55,4

Více

Plavba: Z Miami po tropickém Karibiku na lodi MSC Divina (Karibik)

Plavba: Z Miami po tropickém Karibiku na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba: Z Miami po tropickém Karibiku na lodi MSC Divina (Karibik) Plavba s českým delegátem! Akční plavba! Objevte s námi sluncem zalité pláže tropického Karibiku. Plavbu započneme v Miami, ze kterého

Více

Příloha č. 1: Zpracování analýzy video-upoutávek pro vybrané městské destinace - hodnocení základních parametrů

Příloha č. 1: Zpracování analýzy video-upoutávek pro vybrané městské destinace - hodnocení základních parametrů Příloha č. 1: Zpracování analýzy video-upoutávek pro vybrané městské destinace - hodnocení základních parametrů délka videa (min.) text (ano/ne) mluvené slovo (ano/ne) hudba Hong Kong 1:34 ano ne proměnlivá

Více

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií,

... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, Lefkada Řeckem v miniatuře...... se všemi jeho kouzly a půvaby nazývají obyvatelé Lefkady svůj domov. Ostrov nádherných, romantických pláží a jedinečných přírodních scenérií, místo, které uchvátí každého,

Více

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2018 předběžné výsledky

Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2018 předběžné výsledky Vývoj cestovního ruchu v Praze ve 3. čtvrtletí 2018 předběžné výsledky Ve zkratce: Hostů celkem: 2,260.732 ze zahraničí: 1,958.031 (86,6 %) z tuzemska: 302.701 (13,4 %) Celkově v Praze přírůstek hostů

Více

GRAN DELUXE CREME CLASSIC

GRAN DELUXE CREME CLASSIC MÄDER Mäder káva pražená podle tradičního bubnového způsobu, ve Švýcarsku je již 30 let na trhu. Jsou zpracovávaná výhradně kávová zrna původem z nejlepších pěstitelských oblastí světa. V nabídce najdete

Více

Vývoj ekologického zemědělství ve světě

Vývoj ekologického zemědělství ve světě Vývoj ekologického zemědělství ve světě Ekologické zemědělství se ve světě stále více rozšiřuje a výměra ekologicky obhospodařovaných ploch ve světě každoročně narůstá. Ke konci roku 2013 (dle pravidelného

Více

Jamajka Asie - Negril

Jamajka Asie - Negril Jamajka - Negril Poznávací zájezdy na Jamajku Destinace Afrika Jižní Afrika Keňa Namibie Mauritius Seychely Tanzanie všechny státy Jamajka Asie - Negril Poznávací Čína zájezdy Jamajka Jamajka - Negril

Více

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi

Řecko Zakynthos. Řecko Zakynthos. Achillion hotelové apartmány*** www.cdtravel.cz. ŘECKO Zakynthos / Amoudi Achillion hotelové apartmány*** ŘECKO Zakynthos / Amoudi / / Poloha: apartmánový hotel Achillion se nachází v malé vesničce Amoudi cca 6 km od centra Alikanas a Alikes. Achillion leží v klidné části, v

Více

PŘEDNÁŠKA č. 10. Cestovní ruch a rekreace

PŘEDNÁŠKA č. 10. Cestovní ruch a rekreace PŘEDNÁŠKA č. 10 Cestovní ruch a rekreace Základní charakteristika cestovního ruchu v ČR počet přenocování v hromadných ubytovacích zařízeních v roce 2009 v ČR meziročně klesl o šest procent na 36,9 milionu

Více