Einhell. Návod k obsluze pásové pily na kov. obj. č ident. č MBS 400

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Einhell. Návod k obsluze pásové pily na kov. obj. č. 45.042.00 ident. č. 01012 MBS 400"

Transkript

1 Einhell Návod k obsluze pásové pily na kov obj. č ident. č MBS 400

2 Vyklopte prosím stranu 2

3 Obr. 1-3

4 Obr. 4-11

5 1. Popis přístroje 1 Spínač ON/OFF 2 Motor 3 Řemenová skříň 4 Převodovka 5 Těleso 6 Rukojeť 7 Napínací šroub 8 Vodicí lišta 9 Válečkové vodítko 10 Svěrák 2. Objem dodávky: - pásová pila na kov - podstavec - podvozek Použití v souladu s určením Pásová pila na kov MBS 400 slouží k řezání kovu, plastu a dřeva. Stroj se smí používat jen dle jeho určení. Každé jiné použití mimo tento rámec je považováno za použití v rozporu s určením. Za z toho plynoucí škody či úrazy jakéhokoliv druhu ručí uživatel/obsluha a ne výrobce. Pro stroje se smí používat jen vhodné pilové listy. Součástí použití v souladu s určením je také dodržování bezpečnostních pokynů, jakož i návodu k montáži a provozních pokynů v návodu k obsluze. Osoby, které stroj obsluhují a udržují, musí být s tímto seznámeny a poučeny o možných nebezpečích. Navíc je třeba co nejpřesněji dodržovat platné předpisy pro prevenci nehod. Je třeba dodržovat ostatní všeobecná pravidla v pracovně zdravotní a bezpečnostně technické oblasti. Změna na stroji zcela vylučuje ručení výrobce a z toho vzniklé škody. Navzdory použití v souladu s určením nelze zcela vyloučit určité zbytkové riziko. Díky konstrukci stroje by mohly nastat tyto situace. - poškození sluchu při nepoužívání potřebné ochrany sluchu - zdraví škodlivé emise v uzavřených místnostech - nebezpečí úrazu v důsledku kontaktu ruky s nezakrytou řeznou oblastí při výměně nástroje - nebezpečí úrazu při výměně nástroje - ohrožení odmrštěním obrobků či jejich částí - skřípnutí prstů - ohrožení zpětným rázem - překlopení obrobku z důvodu nedostatečné opěrné plochy obrobku - dotknutí se řezného nástroje - vymrštění částí obrobku Bezpečnostní pokyny - Nošení osobních ochranných pomůcek je bezpodmínečně nutné při všech pracích s pásovou pilou na kov. - Abyste zabránili úrazu očí, noste vždy ochranné brýle. - Noste bezpodmínečně síťku na vlasy či vhodnou pracovní čepici, máte-li dlouhé vlasy. - Noste přiléhavý pracovní oděv.

6 - K odstraňování špon používejte vhodný hák na špony. Špony neodstraňujte nikdy holou rukou. Při vypnutém stroji odstraníte špony nejlépe smetáčkem nebo štětcem. - Práce s pásovou pilou na kov je povolena jen osobám starším 18 let, které jsou seznámeny s manipulací a funkcí stroje. Mladistvým mezi 16 a 18 rokem je práce povolena jen pod dohledem dospělé osoby. - Před začátkem práce zkontrolujte správnou funkci ochranných zařízení. - Stroj nepřetěžujte. Lépe a bezpečněji pracujete v uvedeném rozsahu výkonu. Používejte správný nástroj a dbejte na to, aby pilový list nebyl tupý či zlomený. - Kabel odvádějte vždy vzadu od stroje. - Chraňte kabel před nadměrnými teplotami, olejem a ostrými hranami. - Při opravách a údržbě a pokud stroj nepoužíváte, vytáhněte zástrčku. Práce na elektrickém zařízení musí provést odborník v oboru elektro. Používat se smí jen originální náhradní díly. - Čistá pracoviště usnadňují práci. Dávejte pozor na to, co děláte. Přistupujte k práci obezřetně. - Kvůli ochraně před korozí jsou všechny kovové části stroje z výroby namazány silnou vrstvou tuku. Před uvedením do provozu vyčistěte stroj vhodným ekologickým čisticím prostředkem. 3. TECHNICKÉ ÚDAJE Síťové napětí 230 V ~ 50 Hz Výkon 550 W Otáčky motoru 1470 min-1 Délka pilového listu 1640 mm Šířka pilového listu Max. 13 mm / 14 zubů Rychlost pilového listu m/min. Řezná výška 50 mm Kruh 110 mm / obdélník 100 x 150 mm při 90 Kruh 70 mm / obdélník 85 x 65 mm při 45 Otočný stůl 0-45 Opěra pracovního stolu 620 x 350 mm Hmotnost 74 kg Hladina akustického výkonu LWA 73,8 db(a) Hladina akustického tlaku (7 m) LPA 60,8 db(a) 4. Montáž (obr ) - Ujistěte se, že je stroj odpojen od zdroje napětí. - Připevněte řemenovou skříň na převodovou skříň. - Připevněte řemenici (a) na hřídel motoru. Dbejte, aby bylo dosaženo malého průměru řemenice (a) vůči motoru. Utáhněte zápustný šroub. - Připevněte druhou řemenici (c) k převodovému hřídeli a utáhněte zápustné šrouby. - Aby bylo dosaženo dobrého chodu řemenu, musí být obě řemenice uspořádány paralelně a ve stejné výšce. Toto prosím zkontrolujte před montáží dalších dílů. - Řemen položte na řemenici. Poloha řemenu na řemenici určuje rychlost pilového listu. (dole-uprostřed-nahoře m/min.) - Řemenovou skříň sešroubujte imbusovým šroubem (b). - Řemen napněte tlačením motoru rukou a současným utahováním šroubu (11), aby se napnula přidržovací deska motoru.

7 5. Seřízení stroje (obr ) Před veškerým seřizováním stroje musí být vytažena zástrčka. Seřízení oběžných kol Sejměte ochranný kryt (15) pro pilový list. Povolte napínací šrouby (7) pilového listu, abyste jej uvolnili. Imbusový šroub (12) v kluzném kusu (13) seřiďte tak, aby zadní strana pilového listu (ta bez pilových zubů) tlačila trochu silněji proti oběžnému kolu. Pilový list napněte napínacím šroubem. Zkontrolujte chod pilového listu. Je-li seřízení neuspokojivé, zopakujte výše uvedené kroky. Opět nasaďte ochranný kryt pilového listu. Seřízení vodicích kuličkových ložisek Pozor: To je nejdůležitější seřízení na pásové pile na kov. Obě vedení kuličkových ložisek jsou připevněna vodicími lištami. Povolte šroub (14) a držte přitom vodicí díl. Umístěte vodicí díl posunutím na nejmenší možnou vzdálenost mezi pilový list a vodicí ložisko. (Pilový list musí být zcela kolmo). Dbejte na to, aby zuby pilového pásu volně běžely. Druhé kuličkové ložisko seřiďte stejným způsobem. Napnutí pilového kotouče Při delším stání pily musí být pilový kotouč uvolněn, tzn. před zapnutím pily je třeba zkontrolovat napnutí pilového kotouče. Napínací šroub (7) k napnutí pilového kotouče šroubujte ve směru hodinových ručiček. Správné napnutí pilového pásu lze zajistit bočním tlakem prstů proti pilovému pásu, cca uprostřed mezi oběma válečky pily (d). Přitom musí být možné pilový kotouč ještě minimálně stlačit (cca 1-2 mm). Pozor: Při nadměrném napnutí se může pilový pás zlomit. NEBEZPEČÍ ÚRAZU! Při nedostatečném napnutí se může poháněný váleček pilového pásu (d) protáčet, v důsledku čehož zůstane pilový pás stát. Obě vedení kuličkových ložisek jsou připevněna vodicími lištami. Povolte šroub (14) a držte přitom vodicí díl. Umístěte vodicí díl posunutím na nejmenší možnou vzdálenost mezi pilový list a vodicí ložisko. (Pilový list musí být zcela kolmo). Dbejte na to, aby zuby pilového pásu volně běžely. Druhé kuličkové ložisko seřiďte stejným způsobem. Výměna pilového listu (obr. 7) Hlavu pily dejte do svislé polohy. Nejprve povolte šrouby ochranného krytu (15). Poté povolte napínací šroub (7) pro pilový kotouč tak, aby bylo možné pilový kotouč sejmout z kol. Pilový kotouč vyměňte následovně: 1. Pilový list položte mezi vodicí kuličková ložiska.

8 2. Pilový kotouč položte kolem oběžného kola (motor) a držte jej levou rukou. 3. Pilový kotouč držte napnutý na oběžném kole motoru, přičemž táhněte pravou rukou (která se nachází na horním konci pilového kotouče). 4. Levou rukou držte horní konec pilového kotouče a otáčejte horní oběžné kolo. Současně dejte levou rukou pilový kotouč na oběžné kolo. K tomu použijte palec, ukazováček a prostředníček. 5. Utáhněte napínací šrouby a seřiďte napnutí pilového kotouče. 6. Pilový kotouč namažte 2-3 kapkami strojního oleje. 7. Opět nasaďte kryt pilového kotouče. 6. Provoz (obr. 8) Příprava: Hlavu stroje dejte do svislé polohy. Ochranný kryt pilového kotouče nastavte na potřebnou velikost obrobku. Otevřete svěrák s rychloupínačem (17). Vložte obrobek a svěrák (16) přisuňte až k obrobku. Rychloupínačem (17) se obrobek zaaretuje. U dlouhých obrobků může být nutné tento navíc podepřít. Rychlost pilového kotouče nastavte podle tabulky. Hlavu stroje vsaďte opatrně na obrobek. Nyní můžete začít řezat. Všeobecné informace o řezání S pilou nikdy nepracujte bez pilového kotouče. Před zapnutím stroje se přesvědčte, zda pilový kotouč není v kontaktu s obrobkem. Spusťte motor. Dejte pilovému kotouče trochu času, aby mohl dosáhnout plné rychlosti. - Nikdy nezačínejte řez na ostré hraně. - K ukončení započatého řezu nepoužívejte nový pilový kotouč. - Po řezání vypněte motor. - O co tvrdší materiál je, o to nižší by měla být rychlost pilového kotouče. - Je-li rychlost pilového kotouče příliš vysoká, měla by se používat chladicí kapalina. Řezání 45 (obr. 9) K provádění pokosových řezů povolte svěrací páku (18) a otočte pilu do požadované pracovní polohy. Montáž rozšíření stolu / dorazu obrobku (obr. 10) Rozšíření stolu (19) na stole pro řezání kovovým pásem (20) připevněte pomocí šroubů a matic. Doraz obrobku (21) strčte do vrtaného otvoru a utáhněte šroubem (22). Montáž podstavce (obr. 11) Podélnou (23) a příčnou vzpěru (24) položte na podložku. Čtyři nožky (25) připevněte šrouby a pojistnými maticemi volně k podélným a příčným vzpěrám. Poté středové vzpěry (26) sešroubujte volně s nožkami. Připevněte podvozek (27) a přepravní rukojeť (28). Podvozek otočte a postavte na podlahu. Pásovou pilu postavte na podstavec a přišroubujte imbusovým šroubem. Poté utáhněte všechny šrouby a matice podstavce. Rychlost pilového kotouče:

9 Materiál rychlost Řemenice motor/převodovka Nerez či legovaná ocel, 20 m/min. Malá / velká ložiskový bronz Lehká ocel, tvrdá mosaz či 30 m/min. Střední / střední bronz Měkký bronz, hliník, jiné lehké kovy 50 m/min. Velká / velká závad Časté zlomení pilového kotouče 1. Obrobek není pevně upnutý Obrobek pevně upněte 2. Špatná rychlost pilového kotouče Seřiďte rychlost pilového kotouče 3. Příliš velká vzdálenost zubů Použijte jiný pilový kotouč 4. Příliš hrubý materiál Použijte pilový kotouč s menší vzdáleností zubů a/nebo nastavte nižší rychlost pilového kotouče. 5. Špatné napnutí pilového kotouče Nastavte správně napnutí pilového kotouče. 6. Pilový kotouč byl v kontaktu Pilový kotouč kontaktujte s obrobkem až s obrobkem, když byl stroj zapínán při rozběhnutém motoru. 7. Pilový kotouč dře o přírubu oběžného Seřiďte oběžné kolo. kola 8. Špatné nastavení vodicího Nastavte správně vodicí kuličkové kuličkového ložiska ložisko. 9. Příliš silný pilový kotouč Použijte tenčí pilový kotouč. Rychlé opotřebení pilového kotouče 1. Příliš hrubé zuby Použijte menší zuby 2. Příliš vysoká rychlost pilového kotouče Snižte rychlost 3. Tvrdá místa či nerovnosti na materiálu Snižte rychlost 4. Tvrzený materiál Zvyšte tlak pilového kotouče 5. Ohnutý pilový kotouč Použijte nový pilový kotouč a nastavte napnutí pilového kotouče 6. Špatný pilový kotouč Použijte jiný pilový kotouč 7. Pilový kotouč klouže Zvyšte napnutí pilového kotouče a snižte rychlost

10 Neobvyklé opotřebení pilového kotouče 1. Vodítko pilového kotouče je Vyměňte vodítko pilového kotouče opotřebené 2. Vodicí kuličkové ložisko nelze správně Vodicí kuličkové ložisko nově seřiďte seřídit 3. Držák vodicích kuličkových ložisek je Připevněte držák volný Motor se nadměrně zahřívá 1. Nadměrné napnutí pilového kotouče Snižte napnutí pilového kotouče 2. Nadměrné napnutí klínového řemenu Snižte napnutí klínového řemenu 3. Pilový kotouč je příliš hrubý pro tento Použijte jemný pilový kotouč materiál 4. Příliš jemný pilový kotouč Použijte hrubší pilový kotouč 5. Špatné nastavení převodovky Převodovku nastavte tak, aby bylo šnekové kolo uprostřed 6. Převodovka není mazána Zkontrolujte stav oleje 7. Pilový kotouč se vzpříčil Snižte tlak a rychlost pilového kotouče Špatný řez (nerovný) 1. Příliš velký tlak Snižte tlak 2. Vodítko pilového kotouče není Seřiďte vodítka pilového kotouče správně seřízeno 3. Špatné napnutí pilového kotouče Zvyšte napnutí pilového kotouče Nastavte rychlost pilového kotouče 4. Tupý pilový kotouč Vyměňte pilový kotouč 5. Špatně nastavené vodítko pilového Seřiďte vodítko kotouče 6. Držák vodítka pilového kotouče je Utáhněte držák volný 7. Pilový kotouč nedosedá správně Seřiďte oběžná kola na oběžná kola Špatný řez (nerovná řezná plocha) 1. Příliš vysoký tlak nebo příliš vysoká Snižte tlak či rychlost rychlost 2. Příliš hrubý pilový kotouč Použijte jemnější pilový kotouč 3. Nedostatečné napnutí pilového Zvyšte napnutí pilového kotouče kotouče Pootočený pilový kotouč 1. Pilový kotouč se vzpříčil Snižte tlak 2. Nadměrné napnutí pilového kotouče Snižte napnutí pilového kotouče

11 Zuby se vylamují 1. Zuby pilového kotouče jsou příliš Použijte menší zuby hrubé 2. Vibrace obrobku Obrobek upněte pevněji

12 PODMÍNKY ZÁRUKY Tento záruční list je nedílnou součástí prodávaného výrobku - jeho případná ztráta bude důvodem neuznání opravy zboží jako garanční (tj. bezplatné v záruční lhůtě)! Společnost UNICORE nářadí s.r.o., výhradní dovozce značky EINHELL do ČR, poskytuje na sebou dodávané zboží záruku v délce trvání 24 měsíců od okamžiku koupě. Výrobce v osobě dovozce poskytuje ve shodě s příslušnými zákony záruku pouze na přesně vymezený typ vad zboží, zejména vady materiálu, výrobní vady nebo závady vzniklé v důsledku těchto vad. Záruční servis se nevztahuje na případy : - opotřebení funkčních částí výrobků v důsledku jejich používání, - prokazatelně neodborného používání zboží (v rozporu s návodem k obsluze), - svévolně provedených úprav strojů (neautorizovaných zásahů do jejich konstrukce), - mechanických poškození, vzniklých v důsledku neopatrné manipulace, - provozování strojů v nevhodných klimatických podmínkách nebo prostředí, - běžné údržby zboží (promazání, čištění, výměny uhlíků, seřízení apod.). Servisní středisko EINHELL pro Čechy a Moravu: EINHELL SERVIS CENTRUM UNICORE nářadí s.r.o. Holečkova Karlovy Vary Informace zákazníkům: Petr Dvořáček petr.dvoracek@unicore.cz servis@unicore.cz přímé faxové číslo NON STOP info linka: Servisní technici: Wild, Vladimír Novotný Martin Čáslava, Jan Wollenheit, Tomáš Synek, Roman Externí partner: Petr Řeřicha pr@stamp.cz Reklamaci zboží lze uplatnit v místě jeho koupě, případně přímým odesláním na adresu servisu (na vlastní náklady). Zboží, odeslané k reklamaci, musí být vždy náležitě zaopatřeno tak, aby se zamezilo vzniku dalších, zejména mechanických poškození. Pokud již originální obal není k dispozici, zboží je nutno balit do vhodného náhradního obalu a v závislosti na jeho rozměrech volné prostory vyplnit materiálem s tlumícími účinky. Zákazník, který uplatňuje reklamaci bez obalu nebo zboží zabalí nedostatečně, nese riziko možné

13 škody sám. Nezáruční závady, zejména mechanická poškození typu ulomení, prasknutí apod. nebudou uznány za záruční a jsme je schopni odstranit pouze v rámci závazně vyžádané placené opravy. Dovozce si vyhrazuje zákonem stanovených 30 dnů k posouzení reklamace. Záruční lhůta se v duchu příslušných předpisů automaticky prodlužuje o dobu od převzetí reklamace servisem po jeho zpětné vrácení. Povinností prodávajícího je seznámit kupujícího s obsluhou výrobku, zboží předvést a řádně vyplnit tento záruční list. V souladu s vyhláškou 352/2005 byl za výrobek uhrazen poplatek související s jeho likvidací. Naši společnost zastupuje společnost ELEKTROWIN a.s., s kterou máme uzavřenu smlouvu na likvidaci starých elektrozařízení. Použitý výrobek je proto možné bezplatně odevzdat na recyklační sběrná místa, označená logem ELEKTROWIN.

Einhell. Návod k montáži vozíku na hadice SWA 60V. obj. č. 41.737.32 Ident. č. 01023

Einhell. Návod k montáži vozíku na hadice SWA 60V. obj. č. 41.737.32 Ident. č. 01023 Einhell Návod k montáži vozíku na hadice SWA 60V obj. č. 41.737.32 Ident. č. 01023 Obr. 1 Poz. 5 č. náhr. dílu 41.737.32.01 Poz. 6 č. náhr. dílu 41.737.32.02 Poz. 7 č. náhr. dílu 41.737.32.04 Poz. 8 č.

Více

Návod k obsluze a údržbě pneumatického nárazového šroubováku

Návod k obsluze a údržbě pneumatického nárazového šroubováku Návod k obsluze a údržbě pneumatického nárazového šroubováku Dodržujte návod k použití! Noste ochranné brýle! Noste sluchátka! Vážený zákazníku, před prvním uvedením nárazového šroubováku do provozu si

Více

Návod k obsluze a údržbě Pneumatická hřebíkovačka/sponkovačka

Návod k obsluze a údržbě Pneumatická hřebíkovačka/sponkovačka Návod k obsluze a údržbě Pneumatická hřebíkovačka/sponkovačka Návod k použití! Noste ochranné brýle! Noste sluchátka! Vážený zákazníku, Před prvním uvedením hřebíkovačky/sponkovačky do provozu si prosím

Více

Návod k použití DRS 200/2. Art.-Nr.: 41.391.70 I.-Nr.. 01026

Návod k použití DRS 200/2. Art.-Nr.: 41.391.70 I.-Nr.. 01026 Návod k použití DRS 200/2 Art.-Nr.: 41.391.70 I.-Nr.. 01026 Vážený zákazníku, před prvním použitím pneumatického šroubováku si, prosím, pozorně přečtěte návod k použití a řiďte se pracovními pokyny a pokyny

Více

Návod k obsluze Soustruh na dřevo. Obj. č.: DB 1000/350

Návod k obsluze Soustruh na dřevo. Obj. č.: DB 1000/350 Návod k obsluze Soustruh na dřevo Obj. č.: 43.121.00 DB 1000/350 1. Popis přístroje (obr. 1/2) 1. Spínač zap./vyp. 2. Opěra obrobku 3. Koník 4. Středicí hrot 5. Ruční kolo 6. Upínací třmen pro koník 7.

Více

Návod k obsluze a údržbě Pneumatické sekací kladivo

Návod k obsluze a údržbě Pneumatické sekací kladivo Návod k obsluze a údržbě Pneumatické sekací kladivo Dodržujte návod k použití! Noste ochranné brýle! Noste chrániče uší! Vážený zákazníku, dříve než uvedete sekací kladivo poprvé do provozu, přečtěte si

Více

Návod k obsluze. Obj. číslo: 4031610. Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D

Návod k obsluze. Obj. číslo: 4031610. Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D CZ Návod k obsluze Obj. číslo: 4031610 Ident. číslo: 01021 EURO 403 / 50 D EURO 403 / 100 D Všeobecné bezpečnostní pokyny Pozor: Při používání tohoto kompresoru je třeba na ochranu před úderem elektrickým

Více

Návod k obsluze hydraulického zvedáku vozu

Návod k obsluze hydraulického zvedáku vozu Návod k obsluze hydraulického zvedáku vozu Technické údaje: Typ HM 22 HM 52 HM 82 HM 122 Nosnost kg 2000 5000 8000 12000 Zdvihací výška 181 216 230 230 min. mm Zdvihací výška max. mm 345 413 457 465 Při

Více

Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell

Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell Návod k použití Bruska mokrosuchá BT-WD 150/200 Einhell Obj.č.: 44.172.15 I.-Nr.: 01017 Všeobecné bezpečnostní pokyny a ochrana proti úrazu Bezpečná práce bez úrazu je s nářadím zajištěna pouze tehdy,

Více

Návod na obsluhu Sněhová fréza s benzínovým motorem

Návod na obsluhu Sněhová fréza s benzínovým motorem Návod na obsluhu Sněhová fréza s benzínovým motorem Obal Přístroj se nachází v obalu, aby se zabránilo poškození při přepravě. Tento obal je surovina, a tedy je znovu použitelný nebo může být dán

Více

CZ Návod k použití brusky a leštičky

CZ Návod k použití brusky a leštičky CZ Návod k použití brusky a leštičky Aby se zabránilo zraněním a škodám je nutné při používání elektrických přístrojů dodržovat jistá bezpečnostní opatření. Přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k

Více

Návod k obsluze montážního šroubováku

Návod k obsluze montážního šroubováku Návod k obsluze montážního šroubováku Před uvedením do provozu si přečtěte a dodržujte návod k obsluze a bezpečnostní pokyny 1. Popis přístroje (obr. 1) 1. Doraz hloubky šroubování 2. Kroužek pro nastavení

Více

Pásová bruska BBSM900

Pásová bruska BBSM900 Version 1.2 česky Pásová bruska BBSM900 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 263 10 Art.-Bez.: BBSM900 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

Návod k obsluze hydraulického zvedáku vozu

Návod k obsluze hydraulického zvedáku vozu Návod k obsluze hydraulického zvedáku vozu Technické údaje: Typ HRW 1901/1 HRW 199/2 PRH 2002 Zdvihací síla 2000 2000 2250 (nosnost) kg Zdvihací výška 130 130 140 min. mm Zdvihací výška max. mm 336 380

Více

Návod k obsluze nabíječky baterií

Návod k obsluze nabíječky baterií Návod k obsluze nabíječky baterií Před uvedením do provozu si přečtěte a dodržujte návod k použití. Pozor! Zabraňte plamenům a jiskrám. Při nabíjení se uvolňuje výbušný třaskavý plyn. Pozor! Akumulátorová

Více

Pila karosářská pneumatická Objednací číslo 100-00953

Pila karosářská pneumatická Objednací číslo 100-00953 Návod k použití Pila karosářská pneumatická Objednací číslo 100-00953 1 Model: Pila karosářská pneumatická Vsuvka pro rychlospojku není součástí dodávky! Pokyny Než začnete nástroj používat, pečlivě pročtěte

Více

Pozor! (Důležité z hlediska vaší bezpečnosti) Před použitím vašeho ponorného čerpadla, nechte prosím odborníkem zkontrolovat následující položky:

Pozor! (Důležité z hlediska vaší bezpečnosti) Před použitím vašeho ponorného čerpadla, nechte prosím odborníkem zkontrolovat následující položky: Provozní pokyny Kalové čerpadlo s plovákovým spínačem SMP 450/1-S NIRO Obj.-č. : 41.703.30 I.-č.: 01024 Než začnete čerpat, věnujte pozornost následující informaci! Toto čerpadle lze zapojit do jakékoliv

Více

OKRUŽNÍ PILY. Model GTKS 315 NÁVOD K OBSLUZE. Stolová okružní pila. rrrrr

OKRUŽNÍ PILY. Model GTKS 315 NÁVOD K OBSLUZE. Stolová okružní pila. rrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ZÁRUČNÍ LIST nářadí s.r.o. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Více

Einhell ROYAL. Návod k obsluze elektrického vertikutátoru EVK 1200. obj. č. 34.204.23 Ident. č. 01013

Einhell ROYAL. Návod k obsluze elektrického vertikutátoru EVK 1200. obj. č. 34.204.23 Ident. č. 01013 Einhell ROYAL Návod k obsluze elektrického vertikutátoru EVK 1200 obj. č. 34.204.23 Ident. č. 01013 Obsah 1. Všeobecné bezpečnostní předpisy 2. Přehled konstrukce (viz obr. 1) 3. Stručný popis log s pokyny

Více

GKS 108 # 94077. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen. Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers

GKS 108 # 94077. Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen. Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GKS 108 # 94077 Güde GmbH & Co. KG Birkichstraße 6 D-74549 Wolpertshausen Güde Scandinavia A/S Engelsholmvej 33 DK-8900 Randers GÜDE CZECH, s.r.o. Počernická 120 36017 Karlovy Vary GÜDE Slovakia s.r.o

Více

Dvoukotoučové brusky GDS 125 GDS 125 A GDS 150 GDS 150 K GDS 175 GDS 200 PDS 250 UG

Dvoukotoučové brusky GDS 125 GDS 125 A GDS 150 GDS 150 K GDS 175 GDS 200 PDS 250 UG NÁVOD K OBSLUZE Dvoukotoučové brusky GDS 125 GDS 125 A GDS 150 GDS 150 K GDS 175 GDS 200 PDS 250 UG Obj. číslo 55114 Obj. číslo 55110 Obj. číslo 55119 Obj. číslo 55108 Obj. číslo 55115 Obj. číslo 55116

Více

Elektrické nůžky na živý plot BEHS500

Elektrické nůžky na živý plot BEHS500 Version 1.2 česky Elektrické nůžky na živý plot BEHS500 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 283 27 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

Návod k použití. Univerzální řezačka Mastercut X7

Návod k použití. Univerzální řezačka Mastercut X7 Návod k použití Univerzální řezačka Mastercut X7 Výrobce: Čáslavská 976 Heřmanův Městec 538 03 Kancelář: Tel: +420 778 088 722 Servisní technik: Tel: +420 608 127 055 Obsah 1. Popis 2. Údaje o výrobci

Více

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec

Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Ruční kotoučová pila MKS 185 Ec Návod k obsluze 924801 UPOZORNĚNÍ! Tento návod k použití obsahuje pokyny k bezpečné práci s tímto strojem. Proto si jej pečlivě přečtěte! ES Prohlášení o shodě Tímto prohlašujeme,

Více

Bruska na pilové kotouče BSBS

Bruska na pilové kotouče BSBS Version 1.2 česky Bruska na pilové kotouče BSBS110-400 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 27873 Art.-Bez.: BSBS110-400 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné

Více

2200W elektrická motorová pila

2200W elektrická motorová pila ELEKTRICKÉ NÁŘADÍ PRO ZAHRÁDKÁŘE 2200W elektrická motorová pila Strana 1 1. POPIS SYMBOLŮ Symboly jsou v tomto návodu použity, aby vás upozornily na možná rizika. Bezpečnostním symbolům a vysvětlivkám,

Více

Werkzeugmaschinen. Návod k obsluze BSM 75 BSM 150

Werkzeugmaschinen. Návod k obsluze BSM 75 BSM 150 Werkzeugmaschinen Návod k obsluze BSM 75 BSM 50 Vážený zákazníku! Děkujeme, že jste se rozhodl pro tento kvalitní stroj společnosti FLOTT! Koupí tohoto výrobku společnosti FLOTT jste získali stroj, který

Více

Návod k obsluze. Sloupová vrtačka

Návod k obsluze. Sloupová vrtačka Návod k obsluze Sloupová vrtačka Číslo artiklu: 42.505.90 Ident.-č.01014 Číslo artiklu: 42.507.85 Ident.-č.01014 Číslo artiklu: 42.507.90 Ident.-č.01014 1 2 1. Popis přístroje (obr. 1/2/3) 1. Noha stroje

Více

Nabíječka baterií WLGN 15

Nabíječka baterií WLGN 15 Vážený zákazníku, Návod k použití Nabíječka baterií WLGN 15 blahopřejeme Vám k nákupu produktu Einhell. Stejně jako všechny ostatní výrobky byl i tento vyvinut na základě nejnovějších technických poznatků

Více

První hanácká BOW, s.r.o. Návod k obsluze. Okružní pila s posuvnou hlavou KGZ 305 E KGZ 305 E KGZ 305 E

První hanácká BOW, s.r.o. Návod k obsluze. Okružní pila s posuvnou hlavou KGZ 305 E KGZ 305 E KGZ 305 E První hanácká BOW, s.r.o. Návod k obsluze Okružní pila s posuvnou hlavou KGZ 305 E KGZ 305 E KGZ 305 E První hanácká BOW, s.r.o. Identifikace produktu Obsah Okružní pila s posuvnou hlavou KGZ 305 E Výrobce

Více

CZ Návod na obsluhu Sběrač popela

CZ Návod na obsluhu Sběrač popela CZ Návod na obsluhu Sběrač popela CZ Před zprovozněním se seznamte s návodem na obsluhu a s bezpečnostními pokyny a dodržujte je. CZ Dodržujte návod na použití! Při používání technických přístrojů je

Více

St ol ní kot oučová pila

St ol ní kot oučová pila 1.1 St ol ní kot oučová pila Pr ovozní návod Čísl o artiklu: 276 02 OBSAH PROHLÁŠENÍ O SHODĚ EU Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis stroje

Více

Soustruh na dřevo HDB350. Návod k obsluze

Soustruh na dřevo HDB350. Návod k obsluze Soustruh na dřevo HDB350 Návod k obsluze OBSAH Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Použití podle účelu určení 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis přístroje 5 Uvedení do provozu 6 Údržba

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 02 28

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 81 02 28 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 02 28 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení www.bow.cz tel. 585 378 012 Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení SAA 2003 NÁVOD K OBSLUZE SAA 2003 OBSAH TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 VYBALOVÁNÍ A KONTROLA OBSAHU... 2 MONTÁŽ... 3 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...

Více

POWXQ53600T Copyright 2010 VARO www.varo.com

POWXQ53600T Copyright 2010 VARO www.varo.com STOJAN PRO STOLNÍ PILU POWXQ53600T POWXQ5360 CS 1 SEZNAM OBSAHU BALENÍ Odstraňte veškeré balicí materiály. Odstraňte zbývající obaly a přepravní přípravky (jsou-li přítomny). Zkontrolujte úplnost obsahu

Více

Verze 1.2 česky. Řezačka obkladů BFSM800. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 101 40 Art.-Bez.: BFSM800

Verze 1.2 česky. Řezačka obkladů BFSM800. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: 101 40 Art.-Bez.: BFSM800 Verze 1.2 česky Návod na obsluhu Řezačka obkladů BFSM800 Art.-Nr.: 101 40 Art.-Bez.: BFSM800 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._48 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Přímočará pila 720 W PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST

Přímočará pila 720 W PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu:

Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, 360 09, Karlovy Vary Autor: ing. Tomáš Zadražil Název materiálu: VY_32_INOVACE_PD._08 Číslo projektu: CZ 1.07/1.5.00/34.1077

Více

Dětská jídelní židlička

Dětská jídelní židlička Dětská jídelní židlička Návod k obsluze www.babypoint.eu DŮLEŽITÉ, USCHOVEJTE PRO POZDĚJŠÍ POTŘEBU: ČTĚTE POZORNĚ! VAROVÁNÍ! Odstraňte plastový obal, v němž byla židlička zabalena, z dosahu dětí, hrozí

Více

UB007 NÁVOD K OBSLUZE OHÝBAČKA UNIVERZÁLNÍ ZÁRUČNÍ LIST

UB007 NÁVOD K OBSLUZE OHÝBAČKA UNIVERZÁLNÍ ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

Návod k obsluze nabíječky baterií

Návod k obsluze nabíječky baterií Návod k obsluze nabíječky baterií Doba výpočtu doby nabíjení (vzorec viz originál) Arithm. = aritm. Automatisch = automaticky Normal = normálně Stellung = pozice A = automatika N = normálně Baterie Plná

Více

Vyřezávací pila BDKS85

Vyřezávací pila BDKS85 Verze 1.1 Vyřezávací pila BDKS85 Návod k obsluze CE Číslo artiklu: 101 58 Označení artiklu: BDKS85 OBSAH Důležité pokyny 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné používání 3 Všeobecné bezpečnostní pokyny 3 Popis

Více

Návod k obsluze řezačky kovu

Návod k obsluze řezačky kovu Návod k obsluze řezačky kovu Před montáží a uvedením do provozu si prosím pozorně přečtěte návod k provozu Nalistujte str. 2-5 Popis přístroje (obr. 1/2) 1 Hlava pily 2 Rukojeť 3 Pohyblivý kryt řezného

Více

1. Bezpečnostní pokyny

1. Bezpečnostní pokyny 1. Bezpečnostní pokyny Prosím přečtěte si pečlivě návod k použití a dbejte jeho pokynů. Na základě tohoto návodu k použití se seznamte s přístrojem, jeho správným použitím a bezpečnostními pokyny. Vhodnými

Více

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06. pro kultivátory řady MS

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06. pro kultivátory řady MS Návod k obsluze REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06 pro kultivátory řady MS www. kultivatoryprislusenstvi.cz Výrobce: Garden arsenal a.s., Poděbradova 560,Lysá

Více

Návod k pouïití. Srovnávačka a tloušťkovačka HC 260

Návod k pouïití. Srovnávačka a tloušťkovačka HC 260 Návod k pouïití Srovnávačka a tloušťkovačka HC 260 2 1 podávací stůl 2 odsávací připravek 3 pojistka zpětného rázu 4 aretační páka pro podávací stůl 5 pravítko 6 plechový kryt 7 upínací páka pro přenastavení

Více

Návod k obsluze aku nůžek na živý plot

Návod k obsluze aku nůžek na živý plot Návod k obsluze aku nůžek na živý plot Tento návod k obsluze si prosím pečlivě přečtěte a dobře uschovejte. Pokud bude přístroj postoupen jiným osobám, předejte jej prosím s tímto návodem k obsluze! Obal:

Více

NÁVOD K OBSLUZE SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 712 HFZCAII ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 712 HFZCAII ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

PROVOZNÍ INSTRUKCE. Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů

PROVOZNÍ INSTRUKCE. Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů PROVOZNÍ INSTRUKCE Zařízení na ostření břitů pilových kotoučů OBSAH 1. Bezpečnostní instrukce 2. Uspořádání 3. Dodávané díly 4. Správné použití 5. Technické údaje 6. Před zapnutím zařízení 7. Start

Více

Ruční kotoučová pila KSP 65 F 915101 915111 Návod k obsluze

Ruční kotoučová pila KSP 65 F 915101 915111 Návod k obsluze Ruční kotoučová pila KSP 65 F 915101 915111 Návod k obsluze Pozor: tento návod k provozu obsahuje upozornění, která jsou důležitá pro bezpečnou práci s tímto strojem. Proto sí bezpodmínečně peč1ivě přečtěte

Více

KOS8 NÁVOD K OBSLUZE UNIVERSÁLNÍ OBRUBOVACÍ STROJ KOS 8 ZÁRUČNÍ LIST

KOS8 NÁVOD K OBSLUZE UNIVERSÁLNÍ OBRUBOVACÍ STROJ KOS 8 ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

CZ SK. Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie

CZ SK. Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie CZ SK Překlad originálního návodu k použití Preklad originálneho návodu na použitie 2 3 Technické parametry Okružní pila (aku.) CP 190 CP 236 Výstupní výkon [W] 1600 2000 Volnoběžné otáčky [ot./min] 4500

Více

Návod k používání a katalog náhradních dílů pro kotoučové řezačky RC-280

Návod k používání a katalog náhradních dílů pro kotoučové řezačky RC-280 Návod k používání a katalog náhradních dílů pro kotoučové řezačky RC-280 ANITA B, s.r.o. Hliníky 2068 680 01 Boskovice Czech Republic tel: +420 516454774, 516453496 fax: +420 516452751 e-mail: info@anita.cz

Více

Návod k obsluze drtiče zahradního odpadu

Návod k obsluze drtiče zahradního odpadu Návod k obsluze drtiče zahradního odpadu 1. Důležité pokyny Tento návod k použití si prosím pečlivě přečtěte a dodržujte jeho pokyny. Pomocí tohoto návodu k použití se seznamte s přístrojem, jeho správným

Více

Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut

Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut Před použitím čtěte pozorně tento návod k použití!!!! Technické údaje: 602081 602082 602083 Řezací délka: 600mm 750mm 900mm Max rozměr obkladu: 42x42 52x52 63x63

Více

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CM Kávovar Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CM 7083 Kávovar Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

SRÁŽEČ HRAN MODEL: SHE-VAB05 NÁVOD K POUŽITÍ

SRÁŽEČ HRAN MODEL: SHE-VAB05 NÁVOD K POUŽITÍ SRÁŽEČ HRAN MODEL: SHE-VAB05 NÁVOD K POUŽITÍ Parametry stroje Srážení úhlů: 15-45 Motor: Otáčky: Výška srážení: Rozměry: Hmotnost: Osvědčení: 220V/50H 500W 2800 ot/min 0-3 mm 54x39x30cm 38kg CE Evropský

Více

AG Návod k instalaci. Olejový pohon pro posuvné brány o hmotnosti do 1600 kg

AG Návod k instalaci. Olejový pohon pro posuvné brány o hmotnosti do 1600 kg Olejový pohon pro posuvné brány o hmotnosti do 1600 kg AG2000 800-1000-1600 Návod k instalaci Clemsa Central Europe s.r.o., Podolí 30, 250 81 Nehvizdy, Czech republic Tel: +420 326 993 632-3 Fax: +420

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 82 92 49 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 82 92 49 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro CT1015 WP1 a CT1018K1 ve voze Audi A4 (B6) 2,5 l V6 TDI s kódem motoru AKE rok výroby 2001 ContiTech ukazuje, jak lze zabránit

Více

NÁVOD K OBSLUZE ZÁVĚSNÁ SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 2 + SH HFZCAI ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE ZÁVĚSNÁ SKŘÍŇKA NA NÁŘADÍ 2 + SH HFZCAI ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky UNI-MAX je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu

Více

Dynamos - pohon pro posuvné brány

Dynamos - pohon pro posuvné brány Dynamos - pohon pro posuvné brány Instalační a uživatelský návod CZ NÁVOD K INSTALACI Důležité upozornění Příklad instalace Přečtěte si pozorně pokyny k instalaci. Před instalací pohonu zkontrolujte, jsou-li

Více

Verze 1.2 česky. Řezačka obkl adů BFSM600. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: Art.-Bez.: BFSM600

Verze 1.2 česky. Řezačka obkl adů BFSM600. Návod na obsluhu. Art.-Nr.: Art.-Bez.: BFSM600 Verze 1.2 česky Návod na obsluhu Řezačka obkl adů BFSM600 Art.-Nr.: 101 38 Art.-Bez.: BFSM600 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, Brno Bosonohy

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, Brno Bosonohy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: Výrobní zařízení Téma: BOZP -pily Autor: Ing. Zdeňka Brücknerová

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro sadu ozubených řemenů CT881K2 / CT881WP1 ve voze Ford Fiesta V rok výroby 2004 (JH_JD_) 1,4 l 16 V s kódem motoru FXJA ContiTech

Více

Ruční ohýbačka M55680

Ruční ohýbačka M55680 Ruční ohýbačka M55680 NÁVOD K OBSLUZE Před použitím si pozorně přečtěte tento návod k obsluze! Vážený zákazníku!!! Děkujeme za zakoupení našeho výrobku - přejeme Vám spokojenost s jeho používáním. Jste

Více

TYP 1000 # 11422. Copyright Güde GmbH & Co. KG - Birkichstrasse 6-74549 Wolpertshausen - Germany. Deutsch. Deutsch xx English. Français.

TYP 1000 # 11422. Copyright Güde GmbH & Co. KG - Birkichstrasse 6-74549 Wolpertshausen - Germany. Deutsch. Deutsch xx English. Français. TYP 1000 Deutsch English Deutsch Français English Dansk Français Čeština Dansk Slovenčina Čeština Nederlands Slovenčina Italiano Nederlands Norsk Italiano Svenska Norsk Magyar Svenska Hrvatski Magyar Slovenščina

Více

PNEU NÁŘADÍ. Pneu sponkovačky hřebíkovačky

PNEU NÁŘADÍ. Pneu sponkovačky hřebíkovačky rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ZÁRUČNÍ LIST nářadí s.r.o. NÁVOD

Více

GAA 1100 T # 55154. Copyright Güde GmbH & Co. KG - Birkichstrasse 6-74549 Wolpertshausen - Germany

GAA 1100 T # 55154. Copyright Güde GmbH & Co. KG - Birkichstrasse 6-74549 Wolpertshausen - Germany GAA 1100 T # 55154 Copyright Güde GmbH & Co. KG - Birkichstrasse 6-74549 Wolpertshausen - Germany 1 4 2 5 6 1 230 V / 50 Hz 50 l 3,05 m 3 /min 1100 W/P1 13,6 kg 20000 min -1 2 3 4 5 CZ Dříve než uvedete

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

ST-CM1038. Kávomlýnek Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-CM1038. Kávomlýnek Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-CM1038 Kávomlýnek Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba WN 800.52.667.6.32, 12/12 / 006701 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat

Více

Univerzální stojan USK 2760

Univerzální stojan USK 2760 Návod k použití Univerzální stojan USK 2760 Přečtěte si tento návod na obsluhu a dodržujte bezpečnostní pokyny! Technické změny a tiskové chyby vyhrazeny! Vydání: 2009/10 Revision 01 - ČESKY PŘEDMLUVA

Více

DŘEVOOBRÁBĚCÍ STROJE

DŘEVOOBRÁBĚCÍ STROJE DŘEVOOBRÁBĚCÍ STROJE CZ POKOSOVÉ PILY ELEKTRO maschinen pokosové pily jsou přesné a flexibilní s mnoha praktickými detaily. Jsou rozděleny do 3 skupin: základní pokosové pily, posuvné pokosové pily a s

Více

Návod na obsluhu a údržbu ráčnového utahováku 1/2 W 134 L

Návod na obsluhu a údržbu ráčnového utahováku 1/2 W 134 L Návod na obsluhu a údržbu ráčnového utahováku 1/2 W 134 L s pravým a levým chodem Obj. č. D 322 603 Stav k 11/99 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za projevenou důvěru v náš výrobek. Před tím, než začnete

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE PROTAH W0203 W0203

PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE PROTAH W0203 W0203 PŮVODNÍ NÁVOD K OBSLUZE PROTAH W0203 W0203 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení produktu UNI-MAX. Naše společnost je připravena Vám poskytnout své služby než výrobek zakoupíte, při koupi i po zakoupení.

Více

NÁVOD K OBSLUZE NŮŽKY/PILKA NA PLECH - KIT ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE NŮŽKY/PILKA NA PLECH - KIT ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 6/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu (datum prodeje je nutno

Více

PŘÍMOČARÁ PILA P1 cc 917110 Návod k obsluze

PŘÍMOČARÁ PILA P1 cc 917110 Návod k obsluze PŘÍMOČARÁ PILA P1 cc 917110 Návod k obsluze POZOR! Tento Návod k obsluze obsahuje informace, které jsou důležité pro bezpečnou práci s tímto strojem. Proto si tento Návod k obsluze pečlivě přečtěte. EG

Více

STAVEBNÍ MÍCHAČKY PRO SVÉPOMOCNÉ STAVEBNÍKY I PROFESIONÁLY CHP-80

STAVEBNÍ MÍCHAČKY PRO SVÉPOMOCNÉ STAVEBNÍKY I PROFESIONÁLY CHP-80 PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU STAVEBNÍ MÍCHAČKY PRO SVÉPOMOCNÉ STAVEBNÍKY I PROFESIONÁLY CHP-80 Příručka pro obsluhu a údržbu TATO PŘÍRUČKA JE NEDÍLNOU SOUČÁSTÍ STROJE Důležité upozornění: Před spuštěním

Více

Dětská jídelní židlička

Dětská jídelní židlička Dětská jídelní židlička Záruční list a návod k obsluze www.babypoint.eu VAROVÁNÍ! Před použitím židličky si pečlivě prostudujte návod a poté jej uschovejte pro pozdější nahlédnutí. Odstraňte plastový obal,

Více

Návod k obsluze. Zahradní řezačka. Číslo artiklu: Ident. Č

Návod k obsluze. Zahradní řezačka. Číslo artiklu: Ident. Č Návod k obsluze Zahradní řezačka Číslo artiklu: 34.305.20 Ident. Č. 01014 1 1. Důležité pokyny Pečlivě si přečtěte návod k použití a dodržujte pokyny v něm uvedené. Na základě návodu se seznamte s přístrojem,

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Fiat 500 1,2 l kód motoru 169 A4.000 ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene Při výměně ozubeného

Více

Pásový dopravník. model C (Návod k obsluze)

Pásový dopravník. model C (Návod k obsluze) Pásový dopravník model C 6000 (Návod k obsluze) Použití: Dopravníky společnosti Baron byly vytvořeny za účelem přemístění velkého množství rozmanitých materiálů, které se používají ve stavebnictví. Pásy

Více

Elektrická kotoučová pila

Elektrická kotoučová pila FDK 2001-E 3 Obsah 15 CZ Elektrická kotoučová pila NÁVOD K OBSLUZE Děkujeme vám, že jste si zakoupili tuto elektrickou kotočovou pilu. Než ji začnete používat, přečtěte si, prosím, pozorně tento návod

Více

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Myčka nářadí - 80 litrů Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní, v pořádku

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031918 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

Návod k pouïití. Stolní kotoučová pila PK 200. Opravy. Dodávané pilové kotouče

Návod k pouïití. Stolní kotoučová pila PK 200. Opravy. Dodávané pilové kotouče Dodávané pilové kotouče Použití Označení Obj. číslo Univerzální pilový kotouč: dřevo Řezy vysoké kvality: dřeva třískových desek Pilový kotouč pro: potažené desky porýhované desky Opravy 210 x 2,2 / 1,4

Více

8.1 Připevnění podstavce (obr. 1)... 6. 8.2 Připevnění stolu (obr. 2-4)... 6. 8.3 Připevnění hlavy pily (obr. 5 & 6)... 6

8.1 Připevnění podstavce (obr. 1)... 6. 8.2 Připevnění stolu (obr. 2-4)... 6. 8.3 Připevnění hlavy pily (obr. 5 & 6)... 6 1 OBLAST POUŽITÍ... 2 2 POPIS (OBR A)... 2 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 2 4 SYMBOLY... 3 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE (EN61029-1:2000)... 3 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO STOLNÍ

Více

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6

6.1 Připojení k el.síti... 6. 6.2 Diamantové kotouče... 6 7 MONTÁŽ... 6. 7.1 Montáž dělícího nože (obr 1)... 6 1 OBLAST POUŽITÍ... 3 2 POPIS (OBR A)... 3 3 SEZNAM OBSAHU BALENÍ... 3 4 SYMBOLY... 4 5 OBECNÁ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ PRO ELEKTRICKÉ NÁSTROJE (EN61029-1:2000)... 4 6 DALŠÍ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO ŘEZAČKY...

Více

Návod na použití. Řetězová dlabačka CM 40

Návod na použití. Řetězová dlabačka CM 40 Návod na použití Řetězová dlabačka CM 40 RYOBI CM-40 Řetězová dlabačka Návod k použití Upozornění: Tento přístroj může být zapojen do zdroje el. proudu pouze po kompletní montáži a seřízení, a po

Více

Srážeč hran elektrický SHE-VAB03

Srážeč hran elektrický SHE-VAB03 Srážeč hran elektrický SHE-VAB03 Popis zařízení: Srážeč hran je vysokorychlostní universální stroj určen pro profesionální srážení hran. Umožňuje díky dvěma vřetenům srážení hran v úhlovém vedení ( 15-45,

Více

STOJAN NA VRTAČKU

STOJAN NA VRTAČKU STOJAN NA VRTAČKU 42.22-0830903 2 www.proteco-naradi.cz Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení výrobku značky PROTECO. Stojan slouží pro upnutí běžných typů ručních vrtaček s průměrem krku 43 mm.

Více

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK 1850W trnová Obsah: 1. Bezpečnostní pokyny a výstrahy 2. Součástí přístroje 3. Použití ke stanovenému účelu 4. Obecné bezpečnostní

Více

RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list

RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list KOVOPLAST Chlumec nad Cidlinou, a.s. ul. Kozelkova, č.p.131/iv. Chlumec nad Cidlinou PSČ 503 51 tel.: 495 484 543 E - mail: kovoplast@kovoplast.cz

Více

Návod k použití. Přímočaré pily STE 100 Plus STE 135, STE 135 Plus STEB 135, STEB 135 Plus

Návod k použití. Přímočaré pily STE 100 Plus STE 135, STE 135 Plus STEB 135, STEB 135 Plus Návod k použití Přímočaré pily STE 100 Plus STE 135, STE 135 Plus STEB 135, STEB 135 Plus Ochrana životního prostředí Metabo obaly jsou 100% recyklovatelné. Vysloužilé elektrické nářadí a příslušenství

Více

Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310. Obj. č. D

Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310. Obj. č. D Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310 Obj. č. D 040 137 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze, dříve než budete

Více