1,2 LÍDR TRHU. milionu klientů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1,2 LÍDR TRHU. milionu klientů"

Transkript

1 výroční zpráva 2011

2 1,2 milionu klientů LÍDR TRHU Penzijní fond České pojišťovny se aktuálně a trvale profiluje jako bezkonkurenčně nejsilnější fond v České republice, který si dlouhodobě buduje image poskytovatele vysoce kvalitních služeb spojených se spořením na stáří. Nabídkou je penzijní připojištění se státním příspěvkem spolu se všemi zákonem definovanými druhy penzí starobní, výsluhovou, invalidní a pozůstalostní. Klient má možnost při ukončení spoření flexibilně zvolit z několika způsobů výplaty uložených peněz.

3 POMÁHÁME VÁM JÍT DÁL Profesionální, spolehlivý a výkonný přístup to jsou hlavní benefity Penzijního fondu České pojišťovny.

4 FLEXIBILNĚ Komunikujeme prostřednictvím moderních nástrojů.

5 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva OBSAH Profil společnosti 4 Základní ekonomické údaje 7 Organizační struktura společnosti 8 Orgány společnosti 9 Úvodní slovo předsedy představenstva 10 Zpráva o činnosti společnosti 13 Zpráva dozorčí rady 16 Zpráva nezávislého auditora k účetní závěrce 17 Rozvaha 20 Podrozvaha 21 Výkaz zisku a ztráty 22 Přehled o změnách vlastního kapitálu 23 Příloha účetní závěrky 24 Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami 43 Zpráva nezávislého auditora k výroční zprávě 45

6 4 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Profil Společnosti PROFIL SPOLEČNOSTI Název: Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Sídlo: Truhlářská 1106/9, Praha 1 Právní forma: akciová společnost Datum vzniku: 19. září 1994 IČ: Obchodní rejstřík: Městský soud v Praze, oddíl B, vložka 2738 Vlastník společnosti (podíl na základním kapitálu): Česká pojišťovna a.s. (100 %) Základní kapitál: 214 mil. Kč Společnost nemá organizační složku v zahraničí. Historické mezníky 1994 Založení společnosti Počet klientů penzijního fondu překonal stotisícovou hranici Proběhla restrukturalizace společnosti, jejímž výsledkem je skokový růst hospodářské a obchodní výkonnosti fondu Vytvoření specializovaného obchodního oddělení zaměřeného výhradně na korporátní klientelu Penzijní připojištění se stává součástí integrované produktové nabídky ČP Programu zaměstnaneckých výhod Objem aktiv přesáhl hranici 10 miliard korun Sloučení s ČP penzijním fondem (bývalý Commercial Union Penzijní fond), dochází k další akceleraci růstu firmy Sloučení s Novým ČP penzijním fondem (bývalý ABN AMRO Penzijní fond), Penzijní fond České pojišťovny se stává lídrem trhu z hlediska počtu klientů Společnost překonala hranici 800 tisíc klientů a poprvé v historii vítězí ve své kategorii v rámci soutěže MasterCard Banka roku Počet klientů penzijního fondu překonal jeden milion Objem aktiv společnosti překročil hranici 50 miliard korun Zisk společnosti dosáhl rekordních 1,15 miliardy Kč Společnost se na základě schválených zákonů oficiálně začala připravovat na nadcházející důchodovou reformu.

7 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Profil Společnosti 5 Kalendář hlavních událostí v roce 2011 Leden Penzijní fond rozeslal všem klientům, kterým vznikl nárok na daňové úlevy, potvrzení o provedených platbách pro finanční úřad. Nárok na daňovou úlevu vznikl za předchozí rok 182 tisícům klientů. Potvrzení byla vystavena na úhrnnou částku 1,4 miliardy Kč. Únor Společnost získala mezi fondy pomyslný bronz v tradiční anketě Zlatý Měšec, ve které jsou finanční instituce hodnoceny širokou veřejností. Březen Byly spuštěny nové webové stránky penzijního fondu Při jejich vývoji byl kromě rozšířeného obsahu a moderního designu kladen důraz na interaktivitu. Návštěvníci tak získali nově možnost spočítat si výši své budoucí penze, věk odchodu do důchodu a modelovat objem naspořených prostředků ve fondu. Duben Byla spuštěna kampaň zaměřená na podporu navyšování pravidelných vkladů. Vybrané segmenty klientů obdržely telefonickou nebo korespondenční nabídku na zvýšení vkladů a čerpání vyššího státního příspěvku. Květen Valná hromada společnosti rozhodla o výši zhodnocení za rok Klientům bylo na jejich účty připsáno zhodnocení ve výši 2,0 % p.a. Červen Penzijní fond České pojišťovny posedmé v řadě zvítězil v oborovém žebříčku Finanční instituce/penzijní fondy v rámci CZECH TOP 100. Červenec Objem aktiv společnosti se na začátku druhého pololetí přehoupl přes 55 miliard Kč. Září Společnost uvedla do ostrého provozu zcela nový klientský portál který je svými vlastnostmi a funkcemi obdobou internetového bankovnictví. Kromě náhledu na svůj účet mohou klienti upravovat parametry spoření podle svých potřeb. Říjen Úspěšně proběhla další vlna oslovení klientů s nabídkou navýšení vkladů navazující na obdobnou jarní kampaň. Penzijní fond byl oceněn celkovým 3. místem za své internetové aktivity v rámci prestižní soutěže WebTop100. Listopad Nabídku na využití daňových úlev našlo ve svých poštovních schránkách téměř 400 tisíc klientů. Klienti mají poprvé možnost vyřídit potřebnou administrativu také po internetu přímo na svém účtu.

8 6 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Profil Společnosti Produkty a služby Základní komponentou portfolia produktů a služeb je penzijní připojištění se státním příspěvkem spolu se všemi zákonem definovanými druhy penzí starobní, výsluhovou, invalidní a pozůstalostní. Klient má možnost při ukončení spoření zvolit z několika způsobů výplaty uložených peněz včetně flexibilních penzijních schémat. Penzijní připojištění je také nedílnou součástí nabídky vybraných pojistných produktů České pojišťovny. Nově byly zavedeny finanční bonusy pro klienty při společném sjednání spoření na penzi s vybranými pojistnými produkty mateřské pojišťovny. Samozřejmostí je zahrnutí penzijního připojištění do ČP Programu zaměstnaneckých výhod určeného podnikové klientele. Vysokou úroveň klientského servisu reprezentuje on-line přístup na klientské účty přes interaktivní portál. Kromě toho fond prostřednictvím služby SMS ECHO upozorňuje klienty přes mobilní telefon na případné výpadky jejich plateb. Zároveň klientům potvrzuje přijetí mimořádných vkladů na jejich účet penzijního připojištění. Další ze servisních benefitů, služba Daňový servis, klienty informuje o možnosti čerpání daňových úlev spočítáním potřebného doplatku v závěru roku a současně za ně provádí veškerou související administrativu. Standardní součástí servisního portfolia je služba call-back, která zejména pracovně vytíženým klientům usnadňuje osobní komunikaci s penzijním fondem. Klienti mají ke svému penzijnímu připojištění a s ním spojeným službám snadný přístup prostřednictvím široké pobočkové sítě České pojišťovny. Zároveň však mohou podstatnou část svých požadavků a přání řešit s penzijním fondem výhradně prostřednictvím přímých komunikačních kanálů telefonu, nových webových stránek a korespondenčně. Stále více využívaný je elektronický nástroj PEPA (PEnzijní Portálová Aplikace). Díky tomuto zabezpečenému on-line nástroji mohou být klienti kdykoliv obslouženi svými finančními poradci. Obchodní partneři tak rovněž mají více informací o svých klientech, kterým mohou snadněji nabídnout navýšení jejich pravidelných vkladů.

9 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Základní ekonomické údaje 7 ZÁKLADNÍ EKONOMICKÉ ÚDAJE Hospodářský výsledek Aktiva netto celkem Základní kapitál Zákonný rezervní fond Připisovaný výnos (v % p. a.) 1,5 2,0 1,2 0,2 2,4 3, Počet klientů Počet klientů s příspěvkem zaměstnavatele

10 8 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Organizační struktura společnosti ORGANIZAČNÍ STRUKTURA SPOLEČNOSTI Generální ředitel Právní služby Office & HR management Risk Management Úsek obchodu a marketingu Úsek IT Úsek klientského servisu Finanční úsek Odbor prodeje interních sítí ČP Odbor marketingu Oddělení analýz Oddělení strategie komunikace a služeb Oddělení správy portfolia Odbor externího prodeje Oddělení obchodní strategie Oddělení vývoje Oddělení správy smluv Oddělení pojistné matematiky a profitability Oddělení prodeje klíčovým partnerům Centrum klientských služeb Oddělení controllingu a plánování Oddělení účetnictví Oddělení správy klientských účtů

11 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Orgány společnosti 9 ORGÁNY SPOLEČNOSTI Představenstvo předseda Ing. Tomáš Matoušek, MBA místopředseda Ing. Pavel Šoukal člen Ing. Libor Pergl, MBA člen Ing. Robert Hlava Dozorčí rada předseda Ing. Pavel Řehák, MBA místopředseda Dott. Lorenzo Kravina člen Ing. Štefan Tillinger Změny dle rozhodnutí jediného akcionáře 2011 (vzestupně): 1. Dne zanikla funkce Ing. Václava Šrajera, MBA. 2. S účinností od jmenuje jediný akcionář společnosti Ing. Tomáše Matouška, MBA, členem představenstva společnosti. 3. Ze své pozice člena dozorčí rady odstoupil Ing. Petr Kopecký s účinností ke dni S účinností k byl jmenován do funkce člena dozorčí rady společnosti Ing. Štefan Tillinger.

12 10 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Úvodní slovo předsedy představenstva ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY PŘEDSTAVENSTVA Vážený akcionáři, vážení klienti a obchodní partneři, patrně nikdo z nás nepochybuje o tom, že loňský rok byl pro oblast spoření na penzi zlomovým obdobím. Parlament po dlouhých diskusích schválil tolik diskutovaný soubor klíčových zákonů, které představují penzijní reformu. Schválená legislativa tak od roku 2013 přinese pozitivní změny do dosavadního nastavení systému důchodového zabezpečení občanů České republiky i do fungování stávajících penzijních fondů. Je mi ctí vás informovat, že se naše společnost na veřejných diskusích o změnách i na přípravě zmíněných zákonů v uplynulém roce velmi intenzivně podílela. Výsledné nastavení penzijního systému tak přinese možnost dalšího rozvoje našeho podnikání v oblasti vytváření soukromých úspor na penzi. Současně vám s velkým potěšením mohu představit výsledky naší společnosti za uplynulý rok. Zatímco do roku 2011 jsme vstupovali s optimistickým výhledem, že se bude globální ekonomika zotavovat, konec roku byl naopak ve znamení zostřující se dluhové krize v zemích eurozóny. V průběhu roku jsme proto postupně posilovali segment státních dluhopisů až na 75 % portfolia, a podíl obligací tak vzrostl na 92 %. S ohledem na legislativou danou povinnost zachovat hodnotu vkladů jsme tak upřednostnili konzervativní investiční strategii, která ochrání vložené prostředky před případnou eskalací problémů zemí na jihu Evropy a před rizikem návratu recese v roce V minulém roce náš penzijní fond pokračoval v dynamickém růstu a splnil plánované výsledky. Celková aktiva fondu loni dosáhla téměř 60 miliard korun a zisk se přiblížil k hranici téměř jedné miliardy korun. To dokládá, že se nám v loňském roce podařilo vklady klientů nejen dobře ochránit, ale i zhodnotit. Co se týká objemu klientských vkladů, včetně státních příspěvků a příspěvků zaměstnavatelů, dosáhli jsme meziročního 4% nárůstu, což dohromady znamenalo cash-in ve výši 10,3 mld. korun. Růst se projevil i na celkovém pohybu aktiv. Zaznamenal 7% meziroční růst na 59,4 mld. korun k poslednímu dni roku Penzijní fond České pojišťovny aktuálně pečuje o 1,2 milionu klientů, z toho čtvrt milionu z nich spoří na penzi také zaměstnavatel. V loňském roce se nám podařilo uzavřít 135 tisíc nových smluv. To je v meziročním srovnání o 10 tisíc více. Současně jsme zahájili jednání s distributory o možnostech spolupráce v důchodové reformě, která je základním předpokladem budoucího obchodního úspěchu. V této souvislosti bych chtěl zdůraznit, že se Penzijní fond České pojišťovny začal již loni s plným nasazením připravovat na transformaci, kterou bude muset v souvislosti s penzijní reformou projít. Z penzijního fondu se změníme na penzijní společnost, a proto věnujeme náležitou pozornost nezbytným organizačním a procesním změnám. Intenzivně jsme rovněž pracovali na transformačním projektu a připravili ho tak, abychom ho v zákonné lhůtě doručili České národní bance. Naše klienty však je nezbytné v této souvislosti ujistit, že transformací se dosavadní podmínky spoření nezmění.

13 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Úvodní slovo předsedy představenstva 11 Co se však změnilo, byl v loňském roce rozsah a kvalita klientského servisu, který náš penzijní fond poskytuje. Důkazem je mimo jiné například spuštění nového portálu, který našim klientům umožňuje on-line přístup na jejich účty. Současně došlo k rozšíření možností komunikace s penzijním fondem formou SMS zpráv. Vylepšením prošel i internetový portál pro obchodníky, který byl rozšířen o další informace, jež slouží poradcům při kontaktu s klientem. Všechny zmíněné inovace znamenají nejen zvýšení komfortu při komunikaci s penzijním fondem, ale jsou zároveň sofistikovaným nástrojem pro další obchodní vytěžení našeho kmene. V roce 2012 nás čekají náročné úkoly, související především s přípravou na zmiňovanou penzijní reformu, ve které hodláme jednoznačně uspět. Spolu s transformací fondu na penzijní společnost se budeme muset perfektně připravit na start reformy po obchodní i procesní stránce. Nepochybuji, že v nových podmínkách znovu jasně ukážeme, kdo je a i nadále bude v České republice v oblasti soukromých úspor na penzi nepopiratelnou jedničkou. Ing. Tomáš Matoušek, MBA generální ředitel a předseda představenstva

14 12 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 PROFESIONÁLNĚ Postaráme se o investice do budoucnosti.

15 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Zpráva o činnosti společnosti 13 ZPRÁVA O ČINNOSTI SPOLEČNOSTI Penzijní fond České pojišťovny v minulém roce pokračoval v dynamickém růstu a dosáhl plánovaných výsledků. Celková aktiva fondu v roce 2011 dosáhla téměř 60 miliard korun a byl vytvořen zisk ve výši 911 milionů korun. Penzijní fond aktuálně pečuje o 1,2 milionu klientů, z toho čtvrt milionu z nich spoří na penzi také zaměstnavatel. Kromě obchodních a finančních výsledků společnost podtrhla svoji pozici bezkonkurenčního lídra sektoru spoření také v oblasti klientského servisu. Příkladem je spuštění nové verze sms komunikace a on-line obsluhy klientských účtů, která vedle zvýšeného zákaznického komfortu přináší i zefektivnění obsluhy klienta. Veškeré kroky, které byly v penzijním ohledu v roce 2011 realizovány, již byly vedením společnosti řízeny se strategickým výhledem na penzijní reformu. Obchodní výsledky Penzijní fond České pojišťovny se i v loňském roce opíral o diverzifikovanou distribuční síť schopnou oslovit širokou škálu klientských segmentů. Kromě poradců a poboček mateřské České pojišťovny intenzivně využíval nezávislé externí sítě finančních zprostředkovatelů. Výraznou roli přitom sehrála spolupráce s Českou poštou a vybranými Multi Level Marketing společnostmi. Přes sílící tlaky konkurence se penzijnímu fondu všemi uvedenými distribučními kanály podařilo uzavřít celkem 135 tisíc nových smluv, což je v meziročním srovnání o 10 tisíc více. Současně byla zahájena jednání s distributory o možnostech spolupráce v nadcházející důchodové reformě, která je základním předpokladem budoucího obchodního úspěchu. Vývoj počtu klientů Penzijního fondu České pojišťovny a podíl na trhu ,9 % ,6 % 23,9 % 24,1 % 24,4 % Počet klientů Penzijního fondu České pojišťovny celkem Podíl Penzijního fondu České pojišťovny na trhu podle výše příspěvků klientů

16 14 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Zpráva o činnosti společnosti Finanční výsledky Penzijní fond České pojišťovny vytvořil v loňském roce zisk ve výši 911 milionů korun, což bylo nejvíce mezi penzijními fondy. Vložené prostředky klientů, včetně státních příspěvků, a zaměstnavatelů činily v roce 2011 dohromady 10,3 miliardy korun (meziročně +4 %). Růst zaznamenal rovněž celkový objem aktiv, který meziročně stoupl o 7 % na 59,4 miliardy korun k 31. prosinci Na růstu finančních ukazatelů se loni opět výrazným způsobem podílely výsledky kontinuálních up-sellových projektů a kampaní zaměřených na mimořádné vklady související s možností daňových úlev. Vývoj aktiv Penzijního fondu České pojišťovny (tis. Kč) Správa portfolia Do roku 2011 jsme vstupovali s optimistickým výhledem na pokračování zotavení globální ekonomiky, potom konec roku však byl ve znamení zostření dluhové krize v zemích eurozóny. V průběhu roku jsme proto postupně posilovali segment státních dluhopisů až na 75% portfolia, a podíl obligací tak vzrostl na 92%. Naopak jsme významně zredukovali zastoupení akcií v portfoliu. S ohledem na legislativou danou povinnost zachování hodnoty vkladů upřednostňujeme konzervativní investiční strategie, které ochrání vložené prostředky před eskalací problémů zemí na jihu Evropy a před rizikem návratu recese v roce Tato skutečnost zároveň umožní hladkou společnosti transformaci na penzijní společnost, která proběhne na konci tohoto roku. 1 % 4 % 2 % 18 % Státní dluhopisy ČR Korporátní dluhopisy Akcie a podílové listy Bankovní účty Ostatní investice 75 %

17 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Zpráva o činnosti společnosti 15 Struktura portfolia % Státní dluhopisy ČR Korporátní dluhopisy Akcie a podílové listy Bankovní účty Ostatní investice* Tržní hodnota portfolia *) Pohledávky za státním příspěvkem, daňové pohledávky a kupony. Lidské zdroje a environmentální přístup V roce 2011 byla s ohledem na hlavní firemní cíle ze strany Penzijního fondu České pojišťovny nadále věnována pozornost stabilizaci a podpoře zaměstnanců. K motivaci a k pevnému vztahu zaměstnance ke společnosti sloužily především benefity, jejichž jádrem je zdravotní prevence, zvýšení fyzické a duševní kondice, rozvoj jazykových schopností a aktivní podpora dlouhodobého zajištění na stáří. V oblasti vzdělávání byl kladen důraz na prohlubování kvalifikace zaměstnanců studiem na VŠ a odborným vzděláváním. V části rozvoje osobních vlastností a dovedností jsme se zaměřili na pokrytí individuálních potřeb pracovníků, které vycházejí z každoročního zaměstnaneckého hodnocení. Součástí strategie penzijního fondu je rovněž odpovědný přístup k životnímu prostředí, zejména pak k produkci CO 2. Protože je poskytování finančních služeb spojeno s velkým množstvím papírových dokumentů, pozornost firmy se vedle spotřeby energií zaměřuje právě na úspory papíru. Následné události Po datu sestavení účetní závěrky nenastaly žádné skutečnosti, které by měly vliv na účetní závěrku za rok končící 31. prosince 2011 a měly by být v této výroční zprávě zveřejněny. Ing. Tomáš Matoušek, MBA generální ředitel a předseda představenstva

18 16 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Zpráva dozorčí rady ZPRÁVA DOZORČÍ RADY Zpráva dozorčí rady společnosti Penzijní fond České pojišťovny, a.s., o výsledcích její kontrolní činnosti, včetně přezkoumání řádné účetní závěrky společnosti za účetní období roku 2011, Zprávy o vztazích mezi propojenými osobami za účetní období roku 2011 a stanoviska k návrhu představenstva společnosti na rozdělení zisku společnosti za účetní období roku Činnost dozorčí rady společnosti Penzijní fond České pojišťovny, a.s. (dále jako společnost ), v roce 2011 probíhala v souladu s ustanoveními příslušných zákonů a stanov společnosti. Dozorčí rada společnosti dohlížela na výkon působnosti představenstva společnosti a na uskutečňování podnikatelské činnosti společnosti. Dozorčí rada společnosti se v roce 2011 sešla v rámci své působnosti a v souladu se stanovami společnosti na pěti řádných zasedáních. Na těchto zasedáních se dozorčí rada zabývala především dohledem a kontrolou nad hospodařením společnosti, jejími obchodními aktivitami a výsledky, stavem a výnosy investičního portfolia společnosti a plněním finančního a obchodního plánu společnosti na rok Představenstvo společnosti předložilo dozorčí radě společnosti řádnou účetní závěrku společnosti za účetní období roku 2011, včetně jejího ověření auditorem, a dále návrh na rozdělení zisku vytvořeného společností za rok Dozorčí radě společnosti byla taktéž poskytnuta k posouzení Zpráva o vztazích mezi propojenými osobami za účetní období roku 2011, zpracovaná ve smyslu ustanovení 66a odst. 9 zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, v platném znění (dále jako obchodní zákoník ), jejíž správnost rovněž prověřil auditor. Po zhodnocení hospodářských výsledků společnosti za účetní období roku 2011 dozorčí rada společnosti předkládá valné hromadě následující vyjádření: Dozorčí rada společnosti přezkoumala řádnou účetní závěrku společnosti za účetní období roku 2011 a zprávu auditora o jejím ověření a v souladu s jeho výrokem neshledala žádné závady. Na tomto základě dozorčí rada společnosti doporučuje valné hromadě společnosti schválit řádnou účetní závěrku společnosti za účetní období roku Dozorčí rada společnosti rovněž doporučuje rozhodnout o rozdělení zisku vytvořeného v roce 2011 v souladu s návrhem předloženým představenstvem společnosti. Dozorčí rada společnosti dále přezkoumala Zprávu o vztazích mezi propojenými osobami za účetní období roku 2011, zpracovanou ve smyslu ustanovení 66a odst. 9 obchodního zákoníku a prověřenou auditorem, a neshledala v ní žádné skutečnosti, které by byly důvodem k vyslovení negativního stanoviska dozorčí rady společnosti k obsahu uvedeného dokumentu. V Praze dne 27. března 2012 Ing. Pavel Řehák, MBA předseda dozorčí rady

19 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Zpráva nezávislého auditora 17 ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA akcionáři společnosti Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Ověřili jsme přiloženou účetní závěrku společnosti Penzijní fond České pojišťovny, a.s., identifikační číslo , se sídlem Truhlářská 1106/9, Praha 1 (dále Společnost ), tj. rozvahu k 31. prosinci 2011, výkaz zisku a ztráty a přehled o změnách vlastního kapitálu za rok 2011 a přílohu, včetně popisu podstatných účetních pravidel (dále účetní závěrka ). Odpovědnost statutárního orgánu Společnosti za účetní závěrku Statutární orgán Společnosti odpovídá za sestavení účetní závěrky podávající věrný a poctivý obraz v souladu s českými účetními předpisy a za takové vnitřní kontroly, které považuje za nezbytné pro sestavení účetní závěrky tak, aby neobsahovala významné nesprávnosti způsobené podvodem nebo chybou. Úloha auditora Naší úlohou je vydat na základě provedeného auditu výrok k této účetní závěrce. Audit jsme provedli v souladu se zákonem o auditorech platným v České republice, Mezinárodními standardy auditu a souvisejícími aplikačními doložkami Komory auditorů České republiky. V souladu s těmito předpisy jsme povinni dodržovat etické požadavky a naplánovat a provést audit tak, abychom získali přiměřenou jistotu, že účetní závěrka neobsahuje významné nesprávnosti. Audit zahrnuje provedení auditorských postupů, jejichž cílem je získat důkazní informace o částkách a informacích uvedených v účetní závěrce. Výběr auditorských postupů závisí na úsudku auditora, včetně posouzení rizika významné nesprávnosti údajů uvedených v účetní závěrce způsobené podvodem nebo chybou. Při posuzování těchto rizik auditor zohledňuje vnitřní kontroly relevantní pro sestavení účetní závěrky podávající věrný a poctivý obraz. Cílem tohoto posouzení je navrhnout vhodné auditorské postupy, nikoli vyjádřit se k účinnosti vnitřních kontrol. Audit též zahrnuje posouzení vhodnosti použitých účetních pravidel, přiměřenosti účetních odhadů provedených vedením i posouzení celkové prezentace účetní závěrky. Jsme přesvědčeni, že získané důkazní informace poskytují dostatečný a vhodný základ pro vyjádření našeho výroku.

20 18 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Zpráva nezávislého auditora Výrok Podle našeho názoru účetní závěrka podává věrný a poctivý obraz finanční pozice Společnosti k 31. prosinci 2011, jejího hospodaření za rok 2011 v souladu s českými účetními předpisy. 21. února 2012 PricewaterhouseCoopers Audit, s.r.o. zastoupená partnerem Ing. Petr Kříž statutární auditor, oprávnění č PricewaterhouseCoopers Audit, s.r.o., Kateřinská 40/466, Praha 2, Česká republika T: , F: , PricewaterhouseCoopers Audit, s.r.o., se sídlem Kateřinská 40/466, Praha 2, IČ: , zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 3637 a v seznamu auditorských společností u Komory auditorů České republiky pod oprávněním číslo 021.

21 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva EFEKTIVNĚ Dosahujeme maximálních výsledků.

22 20 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Rozvaha Rozvaha k 31. prosinci 2011 AKTIVA Poznámka 31. prosince 31. prosince (tis. Kč) A. Pokladní hotovost B. Pohledávky za bankami a) splatné na požádání b) ostatní pohledávky C. Dluhové cenné papíry a) vydané vládními institucemi b) vydané ostatními osobami D. Akcie a podílové listy E. Dlouhodobý nehmotný majetek F. Dlouhodobý hmotný majetek G. Ostatní aktiva H. Náklady a příjmy příštích období AKTIVA CELKEM

23 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Rozvaha, podrozvaha 21 Rozvaha k 31. prosinci 2011 (pokračování) PASIVA Poznámka 31. prosince 31. prosince (tis. Kč) A. Ostatní pasiva a) prostředky účastníků penzijního připojištění aa) prostředky účastníků a státní příspěvky ab) prostředky pro výplatu penzí ac) výnosy z příspěvků účastníků ad) nepřiřazené příspěvky účastníků ae) výplaty dávek b) jiná ba) závazky z obchodních vztahů bb) závazky vůči zaměstnancům bc) závazky ze sociálního zabezpečení bd) závazky vůči státnímu rozpočtu státní příspěvek be) závazky vůči státnímu rozpočtu daňové závazky bf) dohadné účty pasivní a ostatní pasiva B. Rezervy a) na důchody a podobné závazky b) ostatní C. Základní kapitál splacený D. Emisní ážio E. Rezervní fondy a ostatní fondy ze zisku a) povinné rezervní fondy b) ostatní fondy ze zisku F. Kapitálové fondy a) kapitálové vklady akcionáře b) ostatní kapitálové fondy G. Oceňovací rozdíly z majetku a závazků H. Nerozdělený zisk z předchozích období I. Zisk za účetní období PASIVA CELKEM Podrozvaha k 31. prosinci 2011 Poznámka 31. prosince 31. prosince (tis. Kč) Podrozvahová aktiva Pohledávky z pevných termínových operací Hodnoty předané k obhospodařování Podrozvahová aktiva celkem Podrozvahová pasiva Závazky z pevných termínových operací Přijaté zástavy cenné papíry Podrozvahová pasiva celkem

24 22 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Výkaz zisku a ztráty Výkaz zisku a ztráty za rok končící 31. prosince 2011 (tis. Kč) Poznámka Výnosy z úroků a podobné výnosy z toho: úroky z dluhových cenných papírů Výnosy z akcií a podílů Náklady na poplatky a provize Zisk/ztráta z finančních operací Ostatní provozní výnosy Ostatní provozní náklady Správní náklady a) náklady na zaměstnance aa) mzdy a platy ab) sociální a zdravotní pojištění b) ostatní správní náklady ba) obchodní náklady bb) administrativní náklady Odpisy dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku Tvorba a použití ostatních rezerv Zisk z běžné činnosti před zdaněním Daň z příjmů Zisk za účetní období po zdanění

25 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Přehled o změnách vlastního kapitálu 23 Přehled o změnách vlastního kapitálu k 31. prosinci 2011 (tis. Kč) Základní Emisní Rezervní Kapitálové Oceňovací Nerozdělený Zisk Celkem kapitál ážio fondy fondy rozdíly zisk za účetní a ostatní z minulých období fondy let ze zisku Zůstatek k 1. lednu Změny oceňovacích rozdílů nezahrnuté do zisku po zdanění (poznámka 10) Čistý zisk za účetní období Převody do fondů Použití fondů Zhodnocení připsané účastníkům Snížení kapitálového fondu Zůstatek k 31. prosinci Změny oceňovacích rozdílů nezahrnuté do zisku po zdanění (poznámka 10) Čistý zisk za účetní období Převody do fondů Použití fondů Zhodnocení připsané účastníkům Snížení kapitálového fondu Zůstatek k 31. prosinci

26 24 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Příloha účetní závěrky Příloha účetní závěrky za rok končící 31. prosince Všeobecné informace Penzijní fond České pojišťovny, a.s. (dále jen Společnost ), se sídlem v Praze 1, Truhlářská 1106/9 vznikl zápisem do obchodního rejstříku dne 19. září Identifikační číslo Společnosti je Jediným akcionářem Společnosti je Česká pojišťovna a.s. Údaje účetní závěrky Společnosti se zahrnují do konsolidované účetní závěrky České pojišťovny a.s., koncernu Generali PPF Holding B.V., Nizozemsko a Assicurazioni Generali S.p.A., Itálie, konečné mateřské společnosti. Činnost Společnosti spočívá zejména v: shromažďování peněžních prostředků od účastníků penzijního připojištění (dále jen účastník) a státu poskytnutých ve prospěch účastníků, nakládání s takto získanými prostředky, vyplácení dávek penzijního připojištění, jiné činnosti bezprostředně související s penzijním připojištěním. Organizační struktura Společnosti je následující: úsek obchodu a marketingu, úsek finanční, úsek klientského servisu, úsek IT. Prodej obstarávají externí zprostředkovatelé a pobočky České pojišťovny a.s. Správu investičního portfolia vykonává pro společnost Generali PPF Asset Management a.s. Depozitářem Společnosti je UniCredit Bank Czech Republic, a.s. (dále jen Depozitář ). 2. Účetní postupy 2.1. Základní zásady vedení účetnictví Účetní závěrka Společnosti, obsahující rozvahu, výkaz zisku a ztráty, přehled o změnách vlastního kapitálu a související přílohu, je sestavena v souladu se zákonem o účetnictví, vyhláškami vydanými Ministerstvem financí České republiky a českými účetními standardy pro finanční instituce. Je sestavena na principu historických pořizovacích cen, který je modifikován oceněním finančních nástrojů oceňovaných reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů a realizovatelných finančních nástrojů reálnou hodnotou a finančních nástrojů držených do splatnosti naběhlou hodnotou. Částky v účetní závěrce jsou zaokrouhleny na tisíce českých korun (tis. Kč), není-li uvedeno jinak. Podnikatelské prostředí Prohlubování dluhové krize zemí eurozóny způsobilo, že finanční trhy zůstávají vysoce volatilní a daleko více jsou ovlivňovány psychologickými faktory. Ekonomické prostředí je nadále velmi křehké a pro jeho další vývoj je zásadní posílení důvěry ve vyřešení problémů v Evropě. Vedení Společnosti při sestavování finančních plánů vždy přihlíží k aktuálním odhadům očekávaných budoucích peněžních toků. Posuzuje, zda nedošlo ke snížení hodnoty aktiv. Reálné hodnoty kótovaných investic na aktivních trzích jsou založeny na aktuálních burzovních cenách (finanční aktiva) nebo nabídkových cenách (finanční závazky). V případě, že neexistuje aktivní trh pro finanční instrument, Společnost stanovuje reálnou hodnotu za použití oceňovacích metod, které zahrnují použití ocenění za běžných tržních podmínek, diskontované cash flow analýzy a ostatní oceňovací metody běžně používané účastníky trhu.

27 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Příloha účetní závěrky Cizí měny Finanční aktiva a závazky uváděné v cizích měnách jsou přepočteny na české koruny devizovým kurzem zveřejněným Českou národní bankou (dále jen ČNB ) k rozvahovému dni. Veškeré kurzové zisky a ztráty z peněžních položek jsou vykázány v zisku nebo ztrátě z finančních operací Reálná hodnota cenných papírů Reálná hodnota cenného papíru je stanovena jako tržní mid cena kótovaná příslušnou burzou cenných papírů nebo jiným aktivním veřejným trhem. V ostatních případech je reálná hodnota stanovena jako čistá současná hodnota peněžních toků zohledňující rizika. Společnost používá ve svých modelech určených ke zjištění reálné hodnoty cenných papírů pouze dostupné tržní údaje. Oceňovací modely zohledňují běžné tržní podmínky existující k datu ocenění, které nemusí odrážet situaci na trhu před nebo po tomto dni. K rozvahovému dni vedení Společnosti tyto modely přezkoumalo a ujistilo se, že adekvátním způsobem zohledňují aktuální tržní podmínky včetně relativní likvidity trhu a úvěrového rozpětí Okamžik uskutečnění účetního případu Pro účetní zachycení finančních aktiv a závazků platí následující pravidla: Okamžikem uskutečnění účetního případu je při nákupu a prodeji finančních aktiv den vypořádání spotových obchodů. Spotové operace jsou od okamžiku sjednání obchodu do okamžiku vypořádání obchodu zaúčtovány na podrozvahových účtech. Pro odúčtování finančních aktiv a závazků platí následující pravidla: Finanční aktivum nebo jeho část Společnost odúčtuje z rozvahy v případě, že ztratí kontrolu nad smluvními právy k tomuto finančnímu aktivu nebo jeho části. Společnost tuto kontrolu ztratí, jestliže uplatní práva na výhody definované smlouvou, tato práva zaniknou nebo se těchto práv vzdá. Finanční závazek nebo jeho část zanikne, pokud je povinnost definovaná smlouvou splněna, zrušena nebo skončí její platnost a účetní jednotka již dále nebude finanční závazek nebo jeho část vykazovat v rozvaze. Rozdíl mezi hodnotou závazku v účetnictví, resp. jeho části, který zanikl nebo byl převeden na jiný subjekt, a mezi částkou za tento závazek uhrazenou se zúčtuje do zisků nebo ztrát Cenné papíry oceňované reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů Cenné papíry oceňované reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů mají dvě podkategorie. Jednu tvoří cenné papíry k obchodování a druhou představují cenné papíry, které účetní jednotka označí za cenný papír oceňovaný reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů při prvotním zaúčtování. Cenný papír je klasifikován jako cenný papír k obchodování, pokud je pořízen nebo získán za účelem prodeje nebo vypořádání v blízké budoucnosti nebo je součástí definovaného portfolia finančních nástrojů, které jsou společně řízeny za účelem dosahování zisků z cenových rozdílů v krátkodobém časovém období. Jakýkoliv cenný papír, který je finančním aktivem nebo cenným papírem účtovaným v závazcích, může být při prvotním zaúčtování zařazen jako cenný papír oceňovaný reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů s výjimkou účastnických cenných papírů a podílů, které nejsou veřejně obchodovány a jejich reálnou hodnotu nelze spolehlivě odhadnout s výjimkou cenných papírů emitovaných Společností. Cenné papíry oceňované reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů jsou nejprve oceňovány pořizovací cenou, zahrnující vedlejší pořizovací náklady, a následně jsou oceňovány reálnou hodnotou. Veškeré související zisky a ztráty jsou zahrnuty v zisku nebo ztrátě z finančních operací. Spotové nákupy a prodeje jsou účtovány k datu vypořádání. Forwardové obchody jsou zachyceny jako deriváty. Úroky z cenných papírů oceňovaných reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů jsou vykázány jako úrokové výnosy Cenné papíry držené do splatnosti Cenné papíry držené do splatnosti jsou cenné papíry zařazené Společností do této kategorie, které splňují podmínky zařazení do této kategorie, tj. jsou s pevným datem splatnosti, a které Společnost zamýšlí a je schopna držet je do splatnosti. Cenné papíry držené do splatnosti jsou od 1. ledna 2009 oceňovány naběhlou hodnotou.

28 26 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Příloha účetní závěrky 2.7. Realizovatelné cenné papíry Realizovatelné cenné papíry jsou cenné papíry zařazené Společností do této kategorie nebo cenné papíry, které nesplňují definici jiných kategorií. Zahrnují zejména dluhové cenné papíry držené pro účely řízení likvidity a akcie. Realizovatelné cenné papíry jsou při prvotním zaúčtování oceněny pořizovací cenou, jejíž součástí jsou přímé transakční náklady, a následně se oceňují reálnou hodnotou. Zisky a ztráty vyplývající ze změny reálné hodnoty realizovatelných cenných papírů se (po zohlednění daňových vlivů) vykazují přímo ve vlastním kapitálu do okamžiku, kdy dojde k prodeji nebo snížení hodnoty. Kumulované zisky nebo ztráty původně vykázané ve vlastním kapitálu se v těchto případech zaúčtují do výnosů nebo nákladů. Úroky vypočítané lineární úrokovou mírou, dividendy a kurzové rozdíly z dluhových cenných papírů jsou vykázány ve výkazu zisku a ztráty. Kurzové rozdíly nezajišťovaných majetkových cenných papírů jsou vykázány ve fondu z přecenění ve vlastním kapitálu Repo obchody Repem se rozumí poskytnutí finančních aktiv jiných než hotovost za hotovost nebo jinou formu úhrady se současným závazkem přijmout tato finanční aktiva k budoucímu datu za částku rovnající se původní hotovosti nebo jiné formě úhrady a úroku. Reverzním repem se rozumí přijetí finančních aktiv jiných než hotovost za hotovost nebo jinou formu úhrady se současným závazkem poskytnout tato finanční aktiva k budoucímu datu za částku rovnající se převedené hotovosti nebo jiné formě úhrady a úroku. Jako repo obchod se vykazuje: klasické repo, kterým se rozumí přijetí úvěru se zajišťovacím převodem finančního aktiva, a klasické reverzní repo, kterým se rozumí poskytnutí úvěru se zajišťovacím převodem finančního aktiva, půjčka cenných papírů zajištěná převodem hotovosti nebo jinou formou úhrady a výpůjčka cenných papírů zajištěná převodem hotovosti nebo jinou formou úhrady, prodej cenných papírů se současně sjednaným zpětným nákupem a nákup cenných papírů se současně sjednaným zpětným prodejem. Za repo obchody se nepovažují současné spotové nákupy a prodeje cenných papírů, pokud jejich vypořádání probíhá ve stejný den Přesuny mezi portfolii cenných papírů Přesuny mezi portfolii jsou obecně možné, pokud dojde ke změně původního záměru vedení Společnosti, kromě následujících případů: přesun do a z portfolia cenných papírů oceňovaných reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů není povolen, při prodeji nebo přesunu kterýchkoliv cenných papírů držených do splatnosti musí Společnost převést zbytek portfolia cenných papírů držených do splatnosti do realizovatelných cenných papírů a po dobu následujících dvou účetních období nelze zařadit žádné cenné papíry do cenných papírů držených do splatnosti. Výjimky z tohoto pravidla jsou povoleny při prodeji v době tří měsíců před splatností cenného papíru nebo v případě výrazného zhoršení rizikovosti emitenta Finanční deriváty a zajišťování Finanční deriváty a měnové obchody jsou nejprve zachyceny v rozvaze v pořizovací ceně a následně oceňovány reálnou hodnotou. Reálné hodnoty jsou odvozeny z kótovaných tržních cen, z modelů diskontovaných peněžních toků nebo modelů pro oceňování opcí, které vycházejí pouze z dostupných tržních údajů. Oceňovací modely zohledňují běžné tržní podmínky existující k datu ocenění, které nemusí odrážet situaci na trhu před nebo po tomto dni. K rozvahovému dni vedení Společnosti tyto modely přezkoumalo a ujistilo se, že adekvátním způsobem zohledňují aktuální tržní podmínky včetně relativní likvidity trhu a úvěrového rozpětí. Všechny deriváty jsou vykazovány v položce ostatní aktiva, mají-li pozitivní reálnou hodnotu, nebo v položce ostatní pasiva, je-li jejich reálná hodnota pro Společnost negativní. Deriváty vložené do jiných finančních nástrojů jsou vykazovány jako samostatné deriváty v případě, že jejich rizika a charakteristiky úzce nesouvisí s riziky a charakteristikami hostitelské smlouvy a hostitelská smlouva není vykázána v reálné hodnotě proti účtům nákladů nebo výnosů.

29 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Příloha účetní závěrky 27 Oceňovací rozdíly finančních derivátů k obchodování jsou součástí zisku nebo ztráty z finančních operací. Společnost předem vymezuje určité deriváty k zajištění reálné hodnoty vybraných aktiv nebo závazků (zajištění reálné hodnoty). Účtování o takto vymezených finančních derivátech jako o zajišťovacích nástrojích je možné pouze při splnění následujících kritérií: i. derivát odpovídá strategii Společnosti v řízení rizik, ii. před použitím zajišťovacího účetnictví je připravena formální dokumentace obecné zajišťovací strategie, zajišťovaného rizika, zajišťovacího nástroje, zajišťované položky a jejich vzájemných vazeb, iii. dokumentace zajištění prokazuje, že zajištění velmi efektivně kompenzuje riziko zajišťované položky na počátku a po celé vykazované období, iv. zajištění je průběžně efektivní, v. zajištěná položka není cenným papírem oceněným reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů. Oceňovací rozdíly finančních derivátů, které splňují kritéria efektivního zajištění reálné hodnoty, jsou zachyceny ve výkazu zisku a ztráty současně s příslušným oceňovacím rozdílem zajištěného aktiva nebo závazku, který je přiřaditelný danému zajištěnému riziku. Změna reálné hodnoty zajišťovacích derivátů se vykazuje ve výkazu zisku a ztráty a související oceňovací rozdíly zajištěných položek (jakožto důsledek zajištěného rizika) jsou také vykázány ve výkazu zisku a ztráty. Určité deriváty, byť poskytují efektivní finanční zajištění pozic Společnosti z pohledu řízení rizik, nesplňují dle platných českých účetních předpisů kritéria zajišťovacího účetnictví, a účtuje se tak o nich jako o derivátech k obchodování. Oceňovací rozdíly těchto derivátů jsou rovněž vykázány ve výkazu zisku a ztráty Výnosové a nákladové úroky a výnosy z dividend Výnosové a nákladové úroky ze všech úročených nástrojů jsou vykazovány na akruálním principu za použití metody lineární úrokové míry, případně efektivní úrokové míry odvozené ze skutečné pořizovací ceny u portfolia cenných papírů držených do splatnosti. Metoda efektivní úrokové míry je metoda výpočtu naběhlé hodnoty finančního aktiva nebo závazku a rozdělení úrokových výnosů nebo nákladů během stanoveného období. Efektivní úroková míra je míra, kterou se diskontují očekávané peněžní toky do splatnosti nebo nejbližšího data změny úrokové sazby na současnou hodnotu finančního aktiva nebo závazku. Lineární metoda je využívána jako aproximace efektivní úrokové sazby u realizovatelných cenných papírů a cenných papírů oceňovaných reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů. Výnosové úroky zahrnují časově rozlišené kupony a naběhlý diskont a ážio ze všech nástrojů s pevným výnosem. Dividendové výnosy jsou účtovány k datu účinnosti nároku na jejich výplatu (datum ex-dividend). Penzijním fondům nevzniká daňová povinnost z titulu úrokových a dividendových výnosů Pohledávky a opravné položky Pohledávky se vykazují v nominální hodnotě snížené o opravnou položku na pochybné pohledávky vytvořenou na základě individuálního posouzení vymahatelnosti. Nedobytné pohledávky se odepisují po ukončení konkurzního řízení dlužníka Prostředky účastníků penzijního připojištění Příspěvky účastníků a státní příspěvky, jakož i výnosy z těchto příspěvků se oceňují nominální hodnotou Daň z přidané hodnoty Společnost je registrovaným plátcem daně z přidané hodnoty (dále jen DPH ). Vzhledem k povaze činnosti Společnosti není možné DPH na vstupu nárokovat, a proto se veškerá DPH na vstupu stává součástí vynaložených nákladů nebo pořizovací ceny aktiva Odložená daň Odložená daň se vykazuje u všech přechodných rozdílů mezi zůstatkovou hodnotou aktiva nebo závazku v rozvaze a jejich daňovou hodnotou s použitím úplné závazkové metody. Odložená daňová pohledávka je zachycena ve výši, kterou bude pravděpodobně možno realizovat proti očekávaným zdanitelným ziskům v budoucnosti.

30 28 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Příloha účetní závěrky Pro výpočet odložené daně se používá schválená daňová sazba pro období, v němž Společnost očekává její realizaci. Odložená daň, vyplývající z přecenění realizovatelných cenných papírů na reálnou hodnotu vykazovaných přímo ve vlastním kapitálu, je rovněž zachycena ve vlastním kapitálu Rezervy Rezervy jsou tvořeny, má-li Společnost existující závazek v důsledku událostí, k nimž došlo v minulosti. Je pravděpodobné, že bude třeba vynaložit prostředky na jeho vypořádání a že lze přiměřeně odhadnout výši tohoto závazku. Všechny rezervy jsou zahrnuty v pasivech. Tvorba rezervy se vykazuje v příslušné položce výkazu zisku a ztráty, její použití je vykázáno společně s náklady nebo ztrátami, na jejichž krytí byly rezervy vytvořeny, v příslušné položce výkazu zisku a ztráty. Rozpuštění rezervy pro nepotřebnost je vykázáno ve výnosech. Rezerva je tvořena v měně, ve které účetní jednotka předpokládá plnění. Rezerva na výplatu budoucích penzí Společnost v případě potřeby vytváří pojistnou rezervu na výplatu budoucích penzí ve výši čisté současné hodnoty očekávaných výplat penzí vypočtených pojistným matematikem, snížené o sumu prostředků evidovaných ve prospěch příjemců penzí ke dni výpočtu rezervy Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek je oceněn pořizovací cenou. Doby odpisování pro jednotlivé kategorie dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku jsou následující: Majetek Software Dlouhodobý drobný majetek Stroje a zařízení Osobní automobily Nábytek Klimatizace Trezory Předpokládaná doba životnosti individuálně dle životnosti, maximálně 20 let 3 roky 3 4 roky 3 roky 6 let 5 12 let let Náklady na opravy a udržování hmotného majetku se účtují přímo do nákladů. Technické zhodnocení jednotlivé majetkové položky je aktivováno a odepisováno Náklady na zaměstnance, penzijní připojištění a sociální fond Náklady na zaměstnance jsou součástí správních nákladů a zahrnují i odměny členům představenstva a dozorčí rady. Společnost přispívá svým zaměstnancům na penzijní připojištění. Tyto příspěvky placené Společností na penzijní připojištění jsou účtovány přímo do nákladů. K financování státního důchodového plánu provádí Společnost pravidelné odvody do státního rozpočtu Spřízněné strany Spřízněné strany jsou definovány takto: členové statutárního orgánu a vedoucí zaměstnanci Společnosti, kteří jsou na základě pracovní nebo jiné smlouvy zodpovědní za výkonné řídící funkce vymezené stanovami Společnosti ( vedoucí zaměstnanci Společnosti ); osoby blízké (přímí rodinní příslušníci) členům představenstva, dozorčí rady, vedoucím zaměstnancům a společnostem ovládajícím Společnost; společnosti, v nichž členové orgánů Společnosti, vedoucí zaměstnanci nebo jediný akcionář Společnosti drží větší než 10% majetkovou účast; jediný akcionář Společnosti a jím ovládané společnosti, jeho akcionáři s podílem přesahujícím 10 % jejich základního kapitálu a vedoucí zaměstnanci těchto společností. Významné transakce, zůstatky a metody stanovení cen transakcí se spřízněnými stranami jsou uvedeny v poznámce 19.

31 Penzijní fond České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2011 Příloha účetní závěrky Následné události Dopad událostí, které nastaly mezi rozvahovým dnem a dnem sestavení účetní závěrky, je zachycen v účetních výkazech v případě, že tyto události poskytují doplňující důkazy o podmínkách, které existovaly k rozvahovému dni. V případě, že mezi rozvahovým dnem a dnem sestavení účetní závěrky došlo k významným událostem zohledňujícím podmínky, které nastaly po rozvahovém dni, jsou důsledky těchto událostí popsány v příloze, ale nejsou zaúčtovány v účetních výkazech. 3. Pohledávky za bankami (tis. Kč) 31. prosince prosince 2010 Běžné účty u bank Termínové vklady u bank Repo transakce Pohledávky za bankami celkem Cenné papíry Dluhové cenné papíry k 31. prosinci Akcie a podílové listy k 31. prosinci (tis. Kč) Oceňované reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů k obchodování Realizovatelné Držené do splatnosti Cenné papíry celkem Cenné papíry oceňované reálnou hodnotou proti účtům nákladů nebo výnosů k obchodování Akcie a podílové listy (tis. Kč) 31. prosince prosince 2010 Zahraniční burzovní trhy Akcie a podílové listy celkem Realizovatelné cenné papíry Dluhové cenné papíry včetně bezkuponových dluhopisů (tis. Kč) 31. prosince prosince 2010 Obchodované na hlavním nebo vedlejším trhu BCPP Zahraniční burzovní trhy Dluhové cenné papíry včetně bezkuponových dluhopisů celkem Akcie a podílové listy (tis. Kč) 31. prosince prosince 2010 Obchodované na hlavním nebo vedlejším trhu BCPP Zahraniční burzovní trhy Akcie a podílové listy celkem

Stojíme na zdravých základech

Stojíme na zdravých základech 2010 Výroční zpráva Stojíme na zdravých základech Příznivá situace na trhu a spolehlivě zvolená investiční strategie Penzijního fondu České pojišťovny způsobily vytvoření historicky rekordního zisku ve

Více

Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 2004 HVB Bank Czech Republic, a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/2090 110 00 Praha 1 HVB Bank Czech Republic a.s., IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/2090, Praha 1

Více

Zpráva nezávislého auditora. SVRATECKO, a.s Unčín 69 IČ

Zpráva nezávislého auditora. SVRATECKO, a.s Unčín 69 IČ , auditor č.osv.1177 (osvědčení Komory auditorů ČR) Organizační kancelář,, IČ 16954181 Telefon,fax: 382/216203, mobil: 603/521491, e-mail: bholecek@iol.cz Evid.č.zprávy: 450/1/2014 Zpráva nezávislého auditora

Více

Výroční zpráva 2008 návrh účetní závěrky a informace pro členy

Výroční zpráva 2008 návrh účetní závěrky a informace pro členy 1.TZ, družstevní záložna Hasskova 22, 674 01 Třebíč Telefon a fax: 568 847 717 IČO: 63 49 25 55, zapsané v obchodním rejstříku Krajského soudu v Brně v odd. Dr, vl. č.2708 Výroční zpráva 2008 návrh účetní

Více

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1

Pololetní zpráva 2007 HVB Bank Czech Republic a.s. HVB Bank Czech Republic a.s. nám. Republiky 3a/ Praha 1 Pololetní zpráva 27 nám. Republiky 3a/29 11 Praha 1 Vydána dne 3. července 27 , IČ 64948242, sídlem nám. Republiky 3a/29, Praha 1 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto Pololetní

Více

Výkaz zisků a ztrát. 3.čtvrtletí 2001. Změna ROZVAHA KOMERČNÍ BANKY PODLE CAS

Výkaz zisků a ztrát. 3.čtvrtletí 2001. Změna ROZVAHA KOMERČNÍ BANKY PODLE CAS Komerční banka dosáhla podle mezinárodních účetních standardů za tři čtvrtletí roku 2002 nekonsolidovaného čistého zisku ve výši 6 308 mil. Kč. Návratnost kapitálu (ROE) banky činila 30,7 %, poměr nákladů

Více

53 684 953 47 278 722 Aktiva celkem

53 684 953 47 278 722 Aktiva celkem Obchodní firma: ING Bank N.V., organizační složka sídlo: Praha 5, Nádražní 344/25 identifikační číslo: 291 798 66 předmět podnikání: banka okamžik sestavení účetní závěrky: 27.4.2005 kód banky: 3500 ROZVAHA

Více

Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů

Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů Tabulková část informační povinnosti investičních a podílových fondů Základní údaje Název fondu (pro PF), CONSUS investiční fond Obchodní firma (IF): ISIN / SIN: ISIN / SIN: ISIN / SIN: CZ0008028305 Registrace

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů kótovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a.s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa vyhnisova@olympik.cz

Více

Příloha k účetní závěrce společnosti Lesy-voda, s. r. o. P Ř Í L O H A k rozvaze a výkazu zisku a ztráty k rozvahovému dni 31. 12.

Příloha k účetní závěrce společnosti Lesy-voda, s. r. o. P Ř Í L O H A k rozvaze a výkazu zisku a ztráty k rozvahovému dni 31. 12. P Ř Í L O H A k rozvaze a výkazu zisku a ztráty k rozvahovému dni 31. 12. 2014 I. Základní údaje Obchodní firma: Sídlo: Identifikační číslo: Právní forma: Předmět podnikání: Datum vzniku: Lesy-voda, s.r.o.

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45272271 Obchodní firma Interhotel Olympik, a. s. Ulice Sokolovská 138 Obec Praha 8 PSČ 186 00 E-mail Internetová adresa Jméno,

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. Základní údaje. IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 45534276 Obchodní firma VEBA textilní závody a.s. Ulice Přadlácká 89 Obec Broumov PSČ 550 17 E-mail veba@veba.cz Internetová

Více

ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA. O OVĚŘENÍ ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY k datu 31.12.2009. Kristýna a.s.

ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA. O OVĚŘENÍ ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY k datu 31.12.2009. Kristýna a.s. C.J.AUDIT, s.r.o. auditorská společnost, číslo oprávnění 442 Senovážná 86/1, 460 01 Liberec ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA O OVĚŘENÍ ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY k datu 31.12.2009 určená akcionářům společnosti Kristýna

Více

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní.

Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů. IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní. Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů IČ 12297 Obchodní firma Jihočeské papírny, a. s., Větřní Ulice Obec Větřní PSČ 382 11 E-mail Internetová adresa www.jip.cz Tel.

Více

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA

IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA IRON PROFILES, A. S. ÚČETNÍ ZÁVĚRKA Účetní jednotka Obchodní firma: IRON PROFILES, a. s. Sídlo: Železná ulice 1, Železný Brod IČ: 12345678 Členové představenstva: Harald Schmied předseda představenstva

Více

Schválení účetní závěrky ČEZ, a. s., a konsolidované účetní závěrky Skupiny ČEZ za rok 2011. Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12.

Schválení účetní závěrky ČEZ, a. s., a konsolidované účetní závěrky Skupiny ČEZ za rok 2011. Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. Schválení účetní závěrky ČEZ, a. s., a konsolidované účetní závěrky Skupiny ČEZ za rok 2011 Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2011 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Více

Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1

Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1 Bankovní účetnictví Cenné papíry a deriváty Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1 BANKOVNÍ ÚČETNICTVÍ ÚČTOVÁ TŘÍDA 3 Od klasických služeb, které představují přijímání vkladů a poskytování úvěrů, banky

Více

Účetnictví finančních institucí. Cenné papíry a deriváty

Účetnictví finančních institucí. Cenné papíry a deriváty Účetnictví finančních institucí Cenné papíry a deriváty 1 BANKOVNÍ ÚČETNICTVÍ ÚČTOVÁ TŘÍDA 3 Od klasických služeb, které představují přijímání vkladů a poskytování úvěrů, banky postupně přecházejí k službám

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2016 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2016 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2012 OBSAH POLOLETNÍ ZPRÁVY I. POPISNÁ ČÁST POLOLETNÍ ZPRÁVY 1. Popis podnikatelské činnosti. 2. Hospodářské výsledky emitenta

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2017 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2017 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1

ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1 Praha, 15. května 2008 SKUPINA ČSOB V 1. ČTVRTLETÍ 2008 ZAZNAMENALA ČISTÝ ZISK VE VÝŠI 2,525 MLD. KČ. 1 Čistý zisk za 1. čtvrtletí 2008 vykázaný: 2 525 mld. Kč (4% růst) Čistý zisk za 1. čtvrtletí 2008

Více

Přílohy. Příloha č. 1. Výkaz zisků a ztrát v bance. 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy. Z toho: úroky z dluhových cenných papírů

Přílohy. Příloha č. 1. Výkaz zisků a ztrát v bance. 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy. Z toho: úroky z dluhových cenných papírů Přílohy Příloha č. 1 Výkaz zisků a ztrát v bance. 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy Z toho: úroky z dluhových cenných papírů 2. Náklady na úroky a podobné náklady Z toho: náklady na úroky z dluhových

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2016 OBSAH POLOLETNÍ ZPRÁVY I. POPISNÁ ČÁST POLOLETNÍ ZPRÁVY 1. Popis podnikatelské činnosti. 2. Hospodářské výsledky emitenta

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2012 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K ERFLEX a.s.

PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K ERFLEX a.s. PŘÍLOHA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKY K 31. 3. 219 společnosti ERFLEX a.s. Sestaveno dne: 5.6.219 Statutární orgán Petr Horský Předseda představenstva Zpracoval(a) Libuše Hykmanová MIVO s.r.o. ERFLEX a.s. Strana:

Více

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách

Adresa sídla. Identifikace kontaktní osoby pro informační povinnost. Obsah souboru. Údaje o auditu a auditorovi. Údaje o dalších osobách Tabulková část informační povinnosti emitentů registrovaných cenných papírů Základní údaje IČ 45192570 Obchodní firma Lázně Teplice nad Bečvou a. s. Ulice Obec Teplice nad Bečvou č.p. 63 PSČ 753 51 E-mail

Více

ZAJIŠŤUJEME BUDOUCNOST

ZAJIŠŤUJEME BUDOUCNOST Téměř 1,3 milionu klientů. ZAJIŠŤUJEME BUDOUCNOST Rekordní zisk 1,4 mld. Kč s meziročním nárůstem o 57 %. Penzijní společnost České pojišťovny, a.s. Výroční zpráva 2012 Nejvyšší zhodnocení vkladů na trhu.

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2015 OBSAH POLOLETNÍ ZPRÁVY I. POPISNÁ ČÁST POLOLETNÍ ZPRÁVY 1. Popis podnikatelské činnosti. 2. Hospodářské výsledky emitenta

Více

ICE Industrial Services a.s.

ICE Industrial Services a.s. Účetní závěrka 31. prosince 2018 1. Všeobecné informace 1.1. Základní informace o Společnosti (dále Společnost ) byla zapsána do obchodního rejstříku vedeného Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka

Více

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2008 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 28 Vydána dne 3. srpna 28 Na Příkopě 858/2 111 21 Praha 1 , IČ 64948242, sídlem Na Příkopě 2, Praha 1 předkládá, jako emitent kótovaných cenných papírů, veřejnosti tuto Pololetní zprávu

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2013 Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2013 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány

Více

Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 9. 2015

Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 9. 2015 Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 9. 2015 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 17 758,40 180 167,54 636 503,39 535 527,46

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2014 OBSAH POLOLETNÍ ZPRÁVY I. POPISNÁ ČÁST POLOLETNÍ ZPRÁVY 1. Popis podnikatelské činnosti. 2. Hospodářské výsledky emitenta

Více

Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 6. 2015

Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 6. 2015 Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 6. 2015 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 11 886,60 117 180,01 410 416,55 338 114,68

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2015 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány účetní výkazy

Více

Československá obchodní banka, a. s. IČ: V Praze dne

Československá obchodní banka, a. s. IČ: V Praze dne Československá obchodní banka, a. s. IČ: 00001350 V Praze dne 31.1.2007 Údaje ve finančních výkazech jsou nekonsolidované. Údaje jsou uvedené podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (EU IFRS)

Více

ČÁST I / ÚČETNÍ ZÁVĚRKA PODLE ČESKÝCH PŘEDPISŮ

ČÁST I / ÚČETNÍ ZÁVĚRKA PODLE ČESKÝCH PŘEDPISŮ 2) informace o účetních zásadách, metodách oceňování a způsobech odpisování 3) doplňující informace k rozvaze a k výkazu zisku a ztráty je třeba vysvětlit každou významnou položku či skupinu položek, pohledávky

Více

P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U. Sestavené k 31. 12. 2005

P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U. Sestavené k 31. 12. 2005 R E D A S H, a.s. Branická 43/26, PRAHA 4 IČO 44 01 20 80 P Ř Í L O H A K R O Č N Í Ú Č E T N Í Z Á V Ě R C E V P L N É M R O Z S A H U Sestavené k 31. 12. 2005 1. Obecné údaje Obchodní firma : R E D A

Více

Hrubá částka Úprava Čistá šástka 1. Pokladní hotovost, vklady u

Hrubá částka Úprava Čistá šástka 1. Pokladní hotovost, vklady u AKTIVA ROZVAHA KOMERČNÍ BANKY PODLE CAS (v tis. Kč) 31.3.2002 31.3.2001 31.3.2000 Hrubá částka Úprava Čistá šástka 1. Pokladní hotovost, vklady u 15 420 797 15 420 797 17 272 563 15 099 359 centrálních

Více

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE k

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE k PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE k 31.12. 2016 společnosti Československá železářská a ocelářská a. s. IČ 45307164 I. OBECNÉ ÚDAJE O ÚČETNÍ JEDNOTCE Obchodní firma: Československá železářská a ocelářská

Více

Přílohy. Příloha č. 1. Příloha č. 2. Emitované dluhopisy ČSOB. Právní úprava cenných papírů

Přílohy. Příloha č. 1. Příloha č. 2. Emitované dluhopisy ČSOB. Právní úprava cenných papírů Přílohy Příloha č. 1 Emitované dluhopisy ČSOB Příloha č. 2 Právní úprava cenných papírů Obecná právní regulace je obsažena v zákoně č. 591/1992 Sb. o cenných papírech, který vedle obecných ustanovení obsahuje

Více

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná)

Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) Jáchymov Property Management, a.s. Pololetní zpráva (neauditovaná) k 30.06.2013 Na základě upozornění ČNB byly v Pololetní zprávě 2013 odstraněny tyto nedostatky: 1. V popisné části Pololetní zprávy v

Více

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K

ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., K ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ČEZ, a. s., Ve smyslu 19a zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2014 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly zpracovány účetní výkazy

Více

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2008 - 37 - Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo

ROZVAHA (BILANCE) ke dni 31.12.2008 - 37 - Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA (BILANCE) Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky Vak-Vodovody a kanal. Jesenicka,a.s. ( v celých tisících Kč

Více

SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2009 ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1

SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2009 ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1 Praha, 11. února 2010 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK ČISTÝ ZISK 17,368 MLD. KČ 1 Hlavní informace: Čistý zisk vykázaný: 17,368 Čistý zisk udržitelný: 10,487 (-17 % meziročně) Provozní výnosy udržitelné:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 EKONOMICKÁ ČÁST Výkaz zisku a ztráty NÁKLADY název ukazatele číslo hlavní hosp. I. Spotřebované nákupy celkem 02 1 404 01. Spotřeba materiálu 03 729 02. Spotřeba energie 04 675

Více

Důchodové fondy (2. pilíř)

Důchodové fondy (2. pilíř) Důchodové fondy (2. pilíř) 31. 12. 2015 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 28 083,52 258 966,64 907 483,97 786 323,30

Více

Důchodové fondy (2. pilíř)

Důchodové fondy (2. pilíř) Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 9. 2016 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 13 208,87 41 754,13 102 028,72 122 138,98

Více

Důchodové fondy (2. pilíř)

Důchodové fondy (2. pilíř) Důchodové fondy (2. pilíř) 31. 12. 2016 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 15 038,26 47 863,20 117 238,59 140 133,36

Více

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k

Účetní závěrka ČEZ, a. s., k Účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2009 Ve smyslu 19, odst. 9, zákona o účetnictví byla účetní závěrka ČEZ, a. s., k 31. 12. 2009 sestavena v souladu s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví. Byly

Více

Rozvaha a podrozvaha ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA. Část 1: Základní rozvaha k 30.9.2014 Datová oblast: FIS10_11 Aktiva v základním členění

Rozvaha a podrozvaha ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA. Část 1: Základní rozvaha k 30.9.2014 Datová oblast: FIS10_11 Aktiva v základním členění ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA Výkaz: FIS (ČNB) 10-12 / FISIFE10 Rozvaha a podrozvaha Část 1: Základní rozvaha k 30.9.2014 Datová oblast: FIS10_11 Aktiva v základním členění P0186 [24] - Účetní FIN0001 - Aktiva celkem

Více

Skupina ČSOB potvrzuje údaje zveřejněné v předběžných výsledcích z 22.1.2009 a doplňuje je podrobnými informacemi.

Skupina ČSOB potvrzuje údaje zveřejněné v předběžných výsledcích z 22.1.2009 a doplňuje je podrobnými informacemi. Praha, 12. února 2009 SKUPINA ČSOB VYKÁZALA ZA ROK 2008 ČISTÝ ZISK 1,034 MLD. KČ 1F Skupina ČSOB potvrzuje údaje zveřejněné v předběžných výsledcích z 22.1.2009 a doplňuje je podrobnými informacemi. Čistý

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč)

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni (v celých tisících Kč) Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č.500/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu ke dni 31.12014 (v celých tisících Kč) IČ 0 1 9 7 0 8 0 1 Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky

Více

Důchodové fondy (2. pilíř)

Důchodové fondy (2. pilíř) Důchodové fondy (2. pilíř) 30. 6. 2016 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 41 913,43 199 469,84 635 633,94 595 600,98

Více

Důchodové fondy (2. pilíř)

Důchodové fondy (2. pilíř) Důchodové fondy (2. pilíř) 31. 3. 2016 Označení Č.ř. Důchodové fondy Fond státních dluhopisů Konzervativní Vyvážený Dynamický 1. Výnosy z úroků a podobné výnosy 1 20 549,73 103 045,08 344 717,29 318 588,59

Více

akciová společnost Výroční zpráva za rok

akciová společnost Výroční zpráva za rok 2016 akciová společnost Výroční zpráva za rok OBSAH Stránka 1 Výroční zpráva REDASH, a.s. 2016 I. Profil společnosti základní údaje o emitentovi - - II. Údaje o základním kapitálu III. Údaje o cenných

Více

Předmluva... XI Přehled zkratek...xii

Předmluva... XI Přehled zkratek...xii Obsah Předmluva................................................... XI Přehled zkratek...............................................xii Díl 1 Úvod do účetnictví účetní jednotky a principy vedení účetnictví

Více

Rozvaha AKTÍVA 2011 2010. Minulé účetní období číslo. Bežné účetní období

Rozvaha AKTÍVA 2011 2010. Minulé účetní období číslo. Bežné účetní období Rozvaha Poštová banka, a.s., pobočka Česká republika Praha 8, Sokolovská 17, 186 00 IČO: 289 92 610 Organizační složka podniku zahraniční osoby Předmět podnikání: Bankovní služby Kód banky: 2240 AKTÍVA

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Conseq investiční společnost, a.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA Conseq investiční společnost, a.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Conseq investiční společnost, a.s. ZA ROK KONČÍCÍ 31. PROSINCE 2007 OBSAH Zpráva nezávislých auditorů a výroční zpráva 1 Slovo předsedkyně představenstva 3 Akcionáři a statutární orgány

Více

Výroční zprávy k , ke dni zrušení důchodových fondů Allianz penzijní společnosti, a.s.

Výroční zprávy k , ke dni zrušení důchodových fondů Allianz penzijní společnosti, a.s. Výroční zprávy k 30. 6. 2016, ke dni zrušení důchodových fondů Allianz penzijní společnosti, a.s. Allianz důchodový fond státních dluhopisů Allianz konzervativní důchodový fond Allianz vyvážený důchodový

Více

- - AKTIVA (v tis. Kč) 30.6.2013 31.3.2013 31.12.2012 30.9.2012 1. Pokladní hotovost a vklady u centrálních bank 225 524 238 160 212 409 231 284 2. Státní bezkupónové dluhopisy a ostatní cenné papíry

Více

URČENO PRO VNITŘNÍ POTŘEBU

URČENO PRO VNITŘNÍ POTŘEBU - - AKTIVA (v tis. Kč) 31.3.2013 31.12.2012 30.9.2012 30.6.2012 1. Pokladní hotovost a vklady u centrálních bank 238 160 212 409 231 284 143 787 2. Státní bezkupónové dluhopisy a ostatní cenné papíry

Více

Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu

Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu Příloha roční účetní závěrky za rok 2012 v plném rozsahu Felina ČR s.r.o. I. Obecné informace 1) Popis účetní jednotky Obchodní firma: Felina ČR s.r.o. Sídlo: Korunovační 6, Praha 7, 170 00 IČ: 49615840

Více

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA v plném rozsahu ke dni 31.12.2014 ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 500/2002 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu Rok Měsíc IČ 2014 ROZVAHA

Více

Příloha k účetní závěrce Bytové družstvo Rotavská, družstvo Jaroslava Foglara 1332, Praha 5 k

Příloha k účetní závěrce Bytové družstvo Rotavská, družstvo Jaroslava Foglara 1332, Praha 5 k Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou MF ČR 500/2002 Sb, 39 v aktuálním znění, kterou se stanoví obsah účetní závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z účetních písemností účetní jednotky

Více

Povinný konzervativní fond ING Penzijní společnosti, a.s.

Povinný konzervativní fond ING Penzijní společnosti, a.s. Povinný konzervativní fond ING Penzijní společnosti, a.s. POLOLETNÍ ZPRÁVA k 30. 6. 2014 1 Účetní závěrka Povinný konzervativní fond ING Penzijní společnosti, a. s. k 30. 6. 2014 2 rozvaha k 30. 6. 2014

Více

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003

PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA 31. PROSINCE 2003 PATRIA FINANCE, A. S. A DCEŘINÉ SPOLEČNOSTI KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA KONSOLIDOVANÝ VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY Poznámka 31. prosince 2003 31. prosince 2002 Úrokové výnosy 4 14 317 24 767 Úrokové náklady 4-8

Více

Nekonsolidovaná rozvaha k 31. prosinci 2008 a 2007

Nekonsolidovaná rozvaha k 31. prosinci 2008 a 2007 Zpráva nezávislého auditora pro akcionáře České spořitelny, a. s. Nekonsolidovaná rozvaha k 31. prosinci 2008 a 2007 Nekonsolidovaný výkaz zisku a ztráty za roky končící 31. prosince 2008 a 2007 Nekonsolidovaná

Více

2014 ISIN CZ0003501660

2014 ISIN CZ0003501660 Dodatek č. 1 k Prospektu dluhopisů ZONER software, a.s. Dluhopisy s pevným úrokovým výnosem 10 % p. a. v celkové předpokládané jmenovité hodnotě emise 200.000.000 Kč k datu emise nebo v průběhu emisní

Více

Minulé Předminulé Číslo Položka Číslo Hrubá Čistá účetní účetní položky řádku částka Úprava částka období období a b c

Minulé Předminulé Číslo Položka Číslo Hrubá Čistá účetní účetní položky řádku částka Úprava částka období období a b c ROZVAHA okamžik sestavení závěrky: 31. 1. 2008 AKTIVA kód banky: 6700 2007 2006 2005 Běžné Minulé Předminulé Položka Hrubá Čistá položky řádku částka Úprava částka a b c 1 2 3 4 5 1. Pokladní hotovost,

Více

ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu

ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu DODATEK PROSPEKTU ZE DNE 17. 8. 2007 ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu Dluhopisy nesoucí pevný úrokový výnos 4,30 % p.a. v předpokládané celkové jmenovité hodnotě 7 000 000 000 Kč s možností navýšení objemu

Více

Obsah přílohy. Příloha k účetní závěrce PCB Benešov, a. s.

Obsah přílohy. Příloha k účetní závěrce PCB Benešov, a. s. Příloha k závěrce PCB Benešov, a. s. Příloha je zpracována v souladu s Vyhláškou 500/2002 Sb. Ve znění pozdějších předpisů, kterým se stanoví obsah závěrky pro podnikatele. Údaje přílohy vycházejí z ch

Více

Rozvaha v plném rozsahu

Rozvaha v plném rozsahu Rozvaha v plném rozsahu Běžné účetní období Minulé úč. období 2013 Minulé úč. období 2012 Brutto Korekce Netto Netto Netto AKTIVA CELKEM 1 138 087-363 027 775 060 763 997 749 352 A. POHLEDÁVKY ZA UPSANÝ

Více

Pražská energetika Holding a.s. ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA K 31. PROSINCI 2014

Pražská energetika Holding a.s. ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA K 31. PROSINCI 2014 ZPRÁVA NEZÁVISLÉHO AUDITORA K 31. PROSINCI 2014 Výkaz zisku a ztráty (tis. Kč) Označ. Text Pozn. B. Výkonová spotřeba 2 935 3 114 B.2. Služby 2 935 3 114 + Přidaná hodnota -2 935-3 114 C. Osobní náklady

Více

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU

PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU REDASH, a.s. Branická 1881/187, PRAHA 4 - Krč IČ: 44 01 20 80 PŘÍLOHA K ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRCE V PLNÉM ROZSAHU Sestavené k 31. 12. 2010 1. Obecné údaje Obchodní firma: REDASH, a.s. IČ: 44 01 20 80 Sídlo

Více

ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA

ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ROČNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31. prosince 2016 Roční závěrka je sestavená v souladu se zákonem č. 563/1991 Sb. o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, s vyhláškou č. 500/2002

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA. IFIS investiční fond, a.s.

POLOLETNÍ ZPRÁVA. IFIS investiční fond, a.s. POLOLETNÍ ZPRÁVA IFIS investiční fond, a.s. ZA OBDOBÍ 1.1. 30.6. 2018 I. INFORMACE O FONDU Název fondu IFIS investiční fond a.s. (dále jen Fond ) zapsaný v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v

Více

DODATEK Č. 1 K PROSPEKTU CENNÉHO PAPÍRU

DODATEK Č. 1 K PROSPEKTU CENNÉHO PAPÍRU DODATEK Č. 1 K PROSPEKTU CENNÉHO PAPÍRU Arca Capital Slovakia, a.s. 10 500 000 EUR Dluhopisy splatné v roce 2017 Tento Dodatek č. 1 k Prospektu cenného papíru byl vyhotoven dne 6. června 2013. Arca Capital

Více

Výroční zpráva důchodových fondů

Výroční zpráva důchodových fondů 2016 Výroční zpráva důchodových fondů Penzijní společnost České pojišťovny, a.s. za období 1. 7. 2016 30. 11. 2016 Penzijní společnost České pojišťovny, a.s. Úvodní slovo generálního ředitele Vážené dámy,

Více

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ:

ROZVAHA. k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: ROZVAHA k 30. červnu 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Minulé účetní Označ. A K T I V A Běžné účetní období období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 330 487 646 110

Více

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto

ROZVAHA. k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto ROZVAHA k 30. září 2004 (v tis. Kč) ČEZ, a. s. Duhová 2/1444 Praha 4 IČ: 452 74 649 Označ. A K T I V A Běžné účetní období Minulé účetní období Brutto Korekce Netto Netto AKTIVA CELKEM 336 106 625 112

Více

a.s. Obsah přílohy 1. Obecné údaje 2. Majetková účast účetní jednotky v jiných společnostech 3. Osobní náklady

a.s. Obsah přílohy 1. Obecné údaje 2. Majetková účast účetní jednotky v jiných společnostech 3. Osobní náklady Příloha k účetní závěrce k 31.12.2015 společnosti GOLF RESORT ČERNÝ MOST a.s. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč)

ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč) ROZVAHA v plném rozsahu k... (v celých tis. Kč) označ. AKTIVA řád. Běžné účetní Minulé účetní Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 AKTIVA CELKEM (ř.002+003+037+073)=ř.077 001 A. Pohledávky za upsaný

Více

Fio Banka, a.s. V Celnici 1028/10 117 21 Praha 1 IČO : 61858374 Výkazy k 30.6.2013

Fio Banka, a.s. V Celnici 1028/10 117 21 Praha 1 IČO : 61858374 Výkazy k 30.6.2013 Fio Banka, a.s. V Celnici 1028/10 117 21 Praha 1 IČO : 61858374 Výkazy k 30.6.2013 Základní rozvaha - RIS15_01 - Aktiva vykazujícího subjektu v základním členění Údaj nekompenzo vaný o opravné položky

Více

Informace o ekonomické situaci UniCredit Bank Czech Republic, a.s. ke dni 30. 9. 2011

Informace o ekonomické situaci UniCredit Bank Czech Republic, a.s. ke dni 30. 9. 2011 Informace o ekonomické situaci UniCredit Bank Czech Republic, a.s. ke dni 30. 9. 2011 Vydáno dne 15. listopadu 2011 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 Informace o ekonomické

Více

Conseq povinný konzervativní fond, Conseq penzijní společnost, a.s. Příloha účetní závěrky Rok končící 31. prosince OBECNÉ INFORMACE (a) Chara

Conseq povinný konzervativní fond, Conseq penzijní společnost, a.s. Příloha účetní závěrky Rok končící 31. prosince OBECNÉ INFORMACE (a) Chara Conseq povinný konzervativní fond, Conseq penzijní společnost, a.s. Příloha účetní závěrky Rok končící 31. prosince 2016 1. OBECNÉ INFORMACE (a) Charakteristika fondu Údaje o fondu Conseq povinný konzervativní

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu. (v celých tisících CZK) a b c 1 2 Minimální závazný výčet informací podle vyhlášky č. 500/2002 Sb. VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY v plném rozsahu Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky BREDERODE a.s. za období 01.01.2012 31.12012 (v celých

Více

ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč. B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54

ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč. B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 ROZVAHA v plném rozsahu k 31.12.2006 v tis. Kč B O R, s.r.o. Na Bílé 1231, 565 01 Choceň IČ: 49 28 68 54 Označ. AKTIVA řádek Běžné účetní období Min.úč.obd. Brutto Korekce Netto Netto a b c 1 2 3 4 A K

Více

1. Pokladní hotovost ,00. 0,00 0,00 papíry přijímané centrální bankou k refinancování 2 a) státní cenné papíry 0,00 0,00 0,00

1. Pokladní hotovost ,00. 0,00 0,00 papíry přijímané centrální bankou k refinancování 2 a) státní cenné papíry 0,00 0,00 0,00 Rozvaha - AKTIVA Brutto Korekce Netto 1. Pokladní hotovost 59 79 59 79 2. Státní bezkupónové dluhopisy a ostatní cenné papíry přijímané centrální bankou k refinancování 2 a) státní cenné papíry 2 b) ostatní

Více

VINAŘSTVÍ JAKUBÍK a.s. Zlechov č.p Zlechov IČ Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2015

VINAŘSTVÍ JAKUBÍK a.s. Zlechov č.p Zlechov IČ Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2015 VINAŘSTVÍ JAKUBÍK a.s. Zlechov č.p. 538 687 10 Zlechov IČ 293 80 634 Příloha tvořící součást účetní závěrky k 31. prosinci 2015 Vyhotoveno dne: Podpis statutárního orgánu účetní jednotky: Osoba odpovědná

Více

Příloha č. 2. Rozvaha společnosti.a.s.a. skládka Bystřice, s.r.o. za rok 2013

Příloha č. 2. Rozvaha společnosti.a.s.a. skládka Bystřice, s.r.o. za rok 2013 Příloha č. 2 Rozvaha společnosti.a.s.a. skládka Bystřice, s.r.o. za rok 2013 Výkaz zisku a ztráty společnosti.a.s.a. skládka Bystřice, s.r.o. za rok 2013 Příloha k účetní závěrce společnosti.a.s.a. skládka

Více

Zpráva nezávislého auditora akcionáři společnosti Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Výrok auditora Provedl

Zpráva nezávislého auditora akcionáři společnosti Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Výrok auditora Provedl Zpráva nezávislého auditora akcionáři společnosti Pražská plynárenská Distribuce, a.s., člen koncernu Pražská plynárenská, a.s. Výrok auditora Provedli jsme audit přiložené účetní závěrky společnosti Pražská

Více

kvalitní a bezplatné klientské služby efektivní správa vložených prostředků osobní přístup

kvalitní a bezplatné klientské služby efektivní správa vložených prostředků osobní přístup kvalitní a bezplatné klientské služby efektivní správa vložených prostředků osobní přístup vysoká kvalita poskytovaných služeb nejdynamičtěji se rozvíjející penzijní fond v ČR přímé komunikační kanály

Více

MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015

MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015 MEZITÍMNÍ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA K 31. ČERVENCI 2015 Výkaz o finanční situaci k 31. červenci 2015 Stav k Stav k 31. červenci 2015 31. prosinci 2014 (neauditováno) (neauditováno) AKTIVA () AKTIVA CELKEM 13 234

Více

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni ( v celých tisících Kč )

ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu. ke dni ( v celých tisících Kč ) Rozvaha podle Přílohy č. 1 vyhlášky č. 5/22 Sb. Účetní jednotka doručí účetní závěrku současně s doručením daňového přiznání za daň z příjmů 1 x příslušnému finančnímu úřadu ROZVAHA ve zjednodušeném rozsahu

Více

1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013

1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013 1. Pražská účetní společnost, s. r. o. Účetní závěrka k 31. prosinci 2013 Rozvaha v plném rozsahu k 31.12.2013 v celých tisících Kč 1. Pražská účetní společnost s.r.o. Na Výtoni 1259/12 128 00 Praha 2

Více

PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004

PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004 PATRIA FINANCE, a.s. Výroční zpráva 2004 25. března 2005 1 2 3 OBSAH Zpráva představenstva 3 Rozvaha 4 Výkaz zisku a ztráty 6 Přehled o změnách ve vlastním kapitálu 7 Příloha k účetní závěrce 8 Zpráva

Více