SMĚRNICE K ÚPLATÁM ZA ŠKOLSKÉ SLUŽBY A VZDĚLÁVÁNÍ (KTERÉ NEPOSKYTUJE STUPEŇ VZDĚLÁVÁNÍ) a ZA PRONÁJEM HUDEBNÍCH NÁSTROJŮ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "SMĚRNICE K ÚPLATÁM ZA ŠKOLSKÉ SLUŽBY A VZDĚLÁVÁNÍ (KTERÉ NEPOSKYTUJE STUPEŇ VZDĚLÁVÁNÍ) a ZA PRONÁJEM HUDEBNÍCH NÁSTROJŮ"

Transkript

1 Základní umělecká škola Soběslav, Školní náměstí 56/III, Soběslav SMĚRNICE K ÚPLATÁM ZA ŠKOLSKÉ SLUŽBY A VZDĚLÁVÁNÍ (KTERÉ NEPOSKYTUJE STUPEŇ VZDĚLÁVÁNÍ) a ZA PRONÁJEM HUDEBNÍCH NÁSTROJŮ Č.j.: 4 / 2018 Vypracovala: Mgr. Irena Molíková ředitelka školy Schválila: Mgr. Irena Molíková ředitelka školy Spisový znak / Skartační znak 1.4 / V 5 Směrnice nabývá platnosti ode dne: Směrnice nabývá účinnosti ode dne: Změny ve směrnici jsou prováděny formou číslovaných písemných dodatků, které tvoří součást tohoto předpisu. Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění vydávám jako statutární orgán školy tuto směrnici. Směrnice je součástí organizačního řádu školy. Prokazatelné seznámení rodičů s tímto řádem provedou vyučující. 1. Úplata za vzdělání Úplata za vzdělávání žáků se řídí vyhláškou č. 71/2005 Sb., o základním uměleckém vzdělávání. 2. Výše úplaty na Základní umělecké škole v Soběslavi U žáků přípravného studia, základního studia I. a II. stupně a studia s rozšířeným počtem vyučovacích hodin se stanoví výše úplaty v jednotlivých uměleckých oborech tak, aby průměrná výše stanovených úplat nepřekročila 110 % skutečných průměrných neinvestičních výdajů školy na žáka v uplynulém kalendářním roce s výjimkou výdajů na platy a náhrady platů nebo mzdy a náhrady mezd, odměny za pracovní pohotovost, odměny za práci vykonávanou na základě dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr a odstupné, na úhradu pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a na úhradu pojistného na všeobecné zdravotní pojištění, na příděly do fondu kulturních a sociálních potřeb a ostatní náklady vyplývající z pracovněprávních vztahů, na nezbytné zvýšení nákladů spojených s výukou žáků zdravotně postižených a rovněž výdajů na další vzdělávání pedagogických pracovníků, na činnosti, které přímo souvisejí s rozvojem škol a kvalitou vzdělávání, poskytnutých ze státního rozpočtu ( 160 odst. 1 písm. c) školského zákona). U studia pro dospělé stanoví ředitelka školy výši úplaty za vzdělávání: a) u žáků, kteří se zároveň vzdělávají v denní formě vzdělávání ve střední škole, v denní formě vzdělávání v konzervatoři nebo v denní formě vzdělávání ve vyšší odborné škole, podle odstavce 1 b) u žáků, kteří nejsou uvedeni v písmeni a), nejvýše v plné výši průměru skutečných neinvestičních výdajů na žáka v uplynulém kalendářním roce. strana 1 (celkem 8)

2 Úplata na ZUŠ Soběslav je rozdělena na dvě pololetní splátky (za I. a II. pololetí). Ředitelka školy může dohodnout se zákonným zástupcem nezletilého žáka nebo zletilým žákem jiný termín úhrady (posunutí data splatnosti, rozložení platby školného do splátek v rámci jednoho pololetí). V souladu s 123 odst. 4) zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) v posledním znění stanovuji výši úplaty a způsob výběru za školské služby a vzdělávání v Základní umělecké škole Soběslav, které neposkytuje stupeň vzdělání: VÝŠE ŠKOLNÉHO měsíčně pololetně Hudební obor přípravné studium PHv (pouze ½ hod nástroj) Kč Kč Hudební obor přípravné studium PHv (pouze 1 hod nástroj) Kč Kč Hudební obor přípravné studium+přípravná hlasová výchova Kč Kč Hudební obor přípravné studium + nástroj Kč Kč Hudební obor základní studium, SPD - studující Kč Kč Hudební obor základní studium skupinová výuka (2 žáci v hodině) Kč Kč Sborový zpěv (platí pouze žáci, kteří navštěvují sbor samostatně) Kč Kč Výtvarný obor Kč Kč Splatnost školného za období září leden - do 15. září Splatnost školného za období únor - červen - do 15. února ČÁSTKA VÝŠE ŠKOLNÉHO je stanovena v dodatku 1 školního řádu a této směrnice. Úplata za vzdělání se platí těmito způsoby: a) formou složenky, kterou žák nebo jeho zákonný zástupce (je-li žák nezletilý) obdrží začátkem měsíce září na I. pol. a začátkem února na II. pol. b) hotově v kanceláři ZUŠ Soběslav c) bezhotovostní platbou na účet školy: číslo účtu: / 0100 Škola upřednostňuje platbu bezhotovostní. Výši úplaty na školní rok a termín zaplacení školného dá ředitelka na vědomí žákům školy prokazatelným způsobem; příkaz k úhradě s vysvětlením o způsobu úhrady obdrží žáci od svého třídního učitele. V případě, že zákonný zástupce žáka nebo zletilý žák neuhradil školné ve stanoveném termínu, upozorní je do 10 dnů třídní učitel prokazatelným způsobem (telefonicky, mailem, zápisem do žákovské knížky či jinou písemnou prokazatelnou formou), po třetím upozornění předá třídní učitel podklady k vymáhání školného ředitelce školy. Poskytnutí slevy: Úplata za vzdělání (školné) je příspěvek na provoz školy. Škola neposkytuje snížení ani prominutí úplaty, pouze vydá potvrzení o studiu žáka na Základní umělecké škole. V případě, že zákonný zástupce pobírá sociální příplatek, nebo fyzická osoba, která o dítě pečuje a pobírá dávky pěstounské péče a tuto skutečnost prokáže ředitelce ZUŠ vždy k a k daného roku a změny ve skutečnostech rozhodných pro přiznání nároku na dávku oznámí do 8 dnů od nastalé změny, lze na základě potvrzení o zaplacení školného žádat na příslušném sociálním odboru města o příspěvek na školné v ZUŠ Soběslav. strana 2 (celkem 8)

3 Vrácení poměrné části školného: Ukončí-li žák vzdělávání podle 7 odst. 2 písm. b) nebo c) v průběhu prvního nebo druhého pololetí školního roku, úplata za vzdělávání se nevrací. Ukončí-li žák vzdělávání podle 7 odst. 2 písm. c) z důvodů hodných zvláštního zřetele, zejména zdravotních, lze poměrnou část úplaty za vzdělávání vrátit (nutné potvrzení od lékaře). Při dlouhodobé a prokazatelně oznámené nepřítomnosti žáka (lázeňský pobyt, dlouhodobé léčení apod., nejméně a nepřetržitě však 3 měsíce) může zletilý žák nebo zákonný zástupce nezletilého žáka požádat o zkrácení platby školného v následujícím pololetí. V případě, že vyučovací hodina odpadá z důvodu přípravy žáka na veřejné vystoupení nebo na soutěž, se školné nevrací, neboť učitel pracuje se žákem jinými metodami a v jiném čase, než je běžná vyučovací hodina. 3. Pronájem hudebních nástrojů 3.1. K lepšímu využití hospodářských možností školy zřizovatel povolil škole v rámci doplňkové činnosti pronájem věcí movitých pronájem hudebních nástrojů Podmínky, za kterých je škola oprávněna tuto činnost provádět: - doplňková činnost nesmí narušovat plnění hlavního účelu organizace - doplňková činnost je sledována odděleně od činnosti hlavní - finanční hospodaření při doplňkové činnosti se řídí ustanovením 28 odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů - pokud příspěvková organizace vytváří ve své doplňkové činnosti zisk, může jej použít jen ve prospěch své hlavní činnosti - zřizovatel může organizaci povolit jiné využití tohoto zdroje Hudební nástroje v jednotlivých odděleních eviduje ředitelka školy, spravují jednotliví učitelé Pronájem hudebního nástroje eviduje ředitelka ZUŠ ve spolupráci s učitelem, který připraví podklady pro smlouvu o nájmu hudebního nástroje uzavřenou mezi školou a zákonným zástupcem žáka na dobu určitou Smlouva o pronájmu se vyhotovuje ve dvou vyhotoveních, z nichž jedno obdrží zákonný zástupce žáka a druhý škola, současně s podpisem smlouvy dojde k fyzickému převzetí hudebního nástroje, při kterém je zkontrolován bezchybný technický stav hudebního nástroje. Současně také dojde při podpisu smlouvy k úhradě nájemného, nebo jeho části za stanovené období Při ukončení nájmu učitel zkontroluje technický stav hudebního nástroje. Případné poškození hradí nájemce podle ujednání v nájemní smlouvě, je možné sjednat složení vratné kauce před zahájením pronájmu. Pronájem: je možný na základě písemné dohody o pronájmu zpravidla na jeden školní rok se zletilým žákem nebo zákonným zástupcem nezletilého žáka bude sepsána nájemní smlouva o pronájmu hudebního nástroje, která stanoví práva a povinnosti obou stran, odpovědnost za škody, péči o pronajatý předmět, atd Za nezletilého žáka dohodu podepisuje zákonný zástupce, za organizaci třídní učitel nebo správce sbírky; vzor písemné smlouvy je přílohou školního řádu cena pronájmu je rozepsána v příloze č. 5 strana 3 (celkem 8)

4 podklady k úhradě obdrží každý žák od svého učitele společně se smlouvou o pronájmu úplata za pronájem se hradí hotovostní platbou; za I. pololetí do konce měsíce října, za II. pololetí do konce měsíce března. škola může v odůvodněných případech a v zájmu školy sepsat dohodu o výpůjčce hudebních nástrojů bez úhrady pro neškolní organizace platí smluvní cena pronájmu. vzhledem k všeobecnému zdražování může vedení školy zvýšit měsíční částku; s touto skutečností seznámí vedení školy žáky a jejich zákonné zástupce minimálně 14 dní předem tyto finanční prostředky jsou určeny k opravě hudebních nástrojů, k nákupu nových hudebních nástrojů či jejich součástí zletilí žáci nebo zákonní zástupci nezletilých žáků ručí za řádné zacházení s pronajatými nástroji, v případně zaviněného poškození hradí opravu navrácení pronajatého nástroje se provádí písemným záznamem. 4. Příspěvek na dopravu žáci, kteří vystupují mimo budovu školy a využívají dopravních služeb v tuzemsku, které zajišťuje ZUŠ, podle charakteru akce a její finanční náročnosti přispívají částkou nejvýše 30% z ceny dopravy z cenové nabídky dopravce. Příspěvek na dopravu stanovuje ředitelka školy příspěvek na dopravu nehradí žáci, kteří se účastní soutěží nebo žáci, kteří reprezentují školu na zvlášť významných akcích platby od žáků vybírají v hotovosti příslušní učitelé, kteří jej spolu se seznamem platících žáků předají do kanceláře školy. Potvrzení o úhradě vydá ekonomka školy. Pokud je celá částka placená z jiných zdrojů, jsou žáci od platby osvobozeni 5. Závěrečná ustanovení Kontrolu provádění ustanovení této směrnice provádí ředitelka školy. Zrušuje se předchozí znění této směrnice ze dne Uložení směrnice v archivu školy se řídí Spisovým a skartačním řádem školy. Směrnice nabývá účinnosti dnem V Soběslavi dne Mgr. Irena Molíková ředitelka školy přílohy: Příloha č. 1 Prominutí úplaty, když žadatel pobírá sociální příplatek Příloha č. 2 Prominutí úplaty, když žadatel má dítě v pěstounské péči Příloha č. 3 Nájemní smlouva - pronájem majetku (hudebního nástroje) Příloha č. 4 - Stanovení úplaty strana 4 (celkem 8)

5 Příloha č. 1 - Prominutí úplaty, když žadatel pobírá sociální příplatek Označení školy Panu - paní (žadateli) Č.j.: /2005 Rozhodnutí o prominutí úplaty za zájmové vzdělávání v ZUŠ Vážená paní (vážený pane), obdržela jsem Vaši žádost o prominutí úplaty za vzdělávání vašeho dítěte (jméno, příjmení, datum narození) v ZUŠ Soběslav. Na základě 165, odst. (2), písmena i) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) jsem rozhodl takto: úplatu za zájmové vzdělávání vašeho dítěte ve školní družině podle 11, odst. (3), písmene a) vyhlášky č. 74/2005 Sb. o zájmovém vzdělávání promíjím na období xx.x Odůvodnění: Řízení o prominutí úplaty bylo zahájeno z podnětu rodičů, na základě jejich žádosti, doložené rozhodnutím úřadu práce o tom, že žadatel pobírá sociální příplatek podle zákona č. 117/1995 Sb. o státní sociální podpoře v platném znění a žák je společně posuzovanou osobou pro tento nárok. Dále byly doloženy doklady osvědčující, že sociální příplatek je žadateli vyplácen. Po zvážení skutečností uvedených v žádosti a uvedených dokumentech jsem rozhodla o prominutí úplaty. Poučení: Proti tomuto rozhodnutí můžete podat odvolání prostřednictvím základní školy ke Krajskému úřadu (uvést adresu) do 15 dnů ode dne jeho doručení. V dne (podpis) titul, jméno, příjmení ředitel školy úřední (kulaté) razítko strana 5 (celkem 8)

6 Příloha č. 2 - Prominutí úplaty, když žadatel má dítě v pěstounské péči Označení školy Panu - paní (žadateli) Č.j.: /2005 Rozhodnutí o prominutí úplaty za zájmové vzdělávání v ZUŠ Vážená paní (vážený pane), obdržel jsem Vaši žádost o prominutí úplaty za zájmové vzdělávání vašeho dítěte (jméno, příjmení, datum narození). Na základě 165, odst. (2), písmena i) zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) jsem rozhodl takto: úplatu za zájmové vzdělávání vašeho dítěte promíjím na období.. Odůvodnění: Řízení o prominutí úplaty bylo zahájeno z podnětu žadatele, na základě jeho žádosti, doložené rozhodnutím o tom, že je mu dítě svěřeno do pěstounské péče, a že dítě má nárok na příspěvek na úhradu potřeb dítěte v pěstounské péči podle zákona č. 117/1995 Sb. o státní sociální podpoře v platném znění. Dále byly doloženy doklady osvědčující, že tento příspěvek je vyplácen. Po zvážení skutečností uvedených v žádosti a uvedených dokumentech jsem rozhodl o prominutí úplaty. Poučení: Proti tomuto rozhodnutí můžete podat odvolání prostřednictvím základní školy ke Krajskému úřadu (uvést adresu) do 15 dnů ode dne jeho doručení. V dne (podpis) titul, jméno, příjmení ředitel školy úřední (kulaté) razítko strana 6 (celkem 8)

7 Příloha č. 3 Nájemní smlouva pronájem majetku Pronajímatel: ZUŠ Soběslav Nájemce: jméno a příjmení:. Zastupující nezletilého: telefon: e mail:.. Základní umělecká škola Soběslav a podepsaný nájemce se dohodli o pronájmu níže uvedeného hudebního nástroje podle dále stanovených podmínek této smlouvy. hudební nástroj.. inventární číslo... příslušenství.. stav nástroje / poškození, závady, atd. /:. hodnota nástroje: Kč nástroj byl pronajat dne:. na dobu nejdéle jednoho roku cena za nájem: na jeden měsíc: Tato smlouva, jakož i podmínky uvedené níže byly řádně přečteny a na důkaz souhlasu s touto smlouvou i všeobecnými smluvními podmínkami připojují účastníci svoje vlastnoruční podpisy. datum a podpis pronajímatele (ředitelky školy): datum a podpis pronajímatele (zákonného zástupce): Nástroj byl vrácen dne:.. - Povinnosti dočasného uživatele při užívání nástroje: - šetrné zacházení s nástrojem dle pokynů a poučení učitele - udržování nástroje v suchém prostředí se stálou teplotou Uživatel nebo zákonný zástupce prohlašuje a podpisem stvrzuje: - že přebírá nástroj v dobrém stavu a že jeho případné poškození - znehodnocení nebo ztrátu po dobu užívání uhradí v plném rozsahu /cena při zapůjčení/ z vlastních prostředků. Uživatel nebo zákonný zástupce je povinen vydat škole zapůjčený nástroj i před uplynutím doby, na níž byl zapůjčen, z těchto důvodů: - žák s nástrojem zachází nesprávně - škola požádá o vrácení nástroje z naléhavého důvodu. jméno a podpis učitele, který nástroj zapůjčil:. v Soběslavi dne:. razítko školy: strana 7 (celkem 8)

8 Příloha č. 4 - Stanovení úplaty ve školním roce V souladu s 123 odst. 4) zákona č. 561/2004 Sb. (školský zákon) v posledním znění stanovuji výši úplaty a způsob výběru za školské služby a vzdělávání v Základní umělecké škole Soběslav, které neposkytuje stupeň vzdělání: VÝŠE ŠKOLNÉHO měsíčně pololetně Hudební obor přípravné studium (pouze ½ hod nástroj) 200,- Kč 1 000,- Kč Hudební obor přípravné studium (pouze 1 hod nástroj) 260,- Kč 1 300,- Kč Hudební obor přípravné studium + Přípravná hlasová výchova 260,- Kč 1 300,- Kč Hudební obor přípravné studium + nástroj 320,- Kč 1 600,- Kč Hudební obor základní studium, SPD - studující 320,-Kč 1 600,-Kč Hudební obor základní studium skupinová výuka (2-3 žáci v hodině) 320,-Kč Sborový zpěv (platí pouze žáci, kteří navštěvují sbor samostatně) 100,-Kč 1 600,-Kč 500,-Kč Výtvarný obor 320,- Kč 1 600,- Kč Splatnost školného za období září leden - do 15. září Splatnost školného za období únor - červen - do 15. února Úplata za vzdělání se platí těmito způsoby: a) formou složenky, kterou žák nebo jeho zákonný zástupce (je-li žák nezletilý) obdrží během měsíce září na I. pol. a ledna na II. pol. b) hotově v kanceláři ZUŠ Soběslav c) bezhotovostní platbou na účet školy: číslo účtu: / 0100 Škola upřednostňuje platbu bezhotovostní. O snížení úplaty rozhoduje ředitelka školy na základě předložení písemné žádosti zletilého žáka nebo zákonného zástupce nezletilého žáka V Soběslavi dne Mgr. Irena Molíková ředitelka školy strana 8 (celkem 8)

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Loučka, okres Vsetín č.p. 188 756 44 Loučka ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 40. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: Č-411 /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 31.8.2005

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Brno, Horácké náměstí 13 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Mgr.Ivana Melichárková, ředitel školy Schválil: Mgr.Ivana Melichárková, ředitel školy Pedagogická rada

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Zvole, okr. Praha západ se sídlem J. Štulíka 39, 252 45 Zvole ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 07/2015 POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Schválil: Mgr. Lucie Strejcová,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY , příspěvková organizace se sídlem L.Kuby 48, 370 07 České Budějovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 40. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 25. 8. 2008 Směrnice

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE K ÚPLATĚ ZA ŠKOLNÍ DRUŽINU

VNITŘNÍ SMĚRNICE K ÚPLATĚ ZA ŠKOLNÍ DRUŽINU ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ SMĚRNICE K ÚPLATĚ ZA ŠKOLNÍ DRUŽINU Č.j.: 370 b/2014 Vypracovala a schválila: Obecná ustanovení Miroslava Kopecká, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne 28.8.2014

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Frýdek-Místek, 1. máje 1 700, příspěvková organizace se sídlem 1. máje 1 700, Frýdek-Místek, 738 02 Vypracovala: Schválila: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Pedagogická rada

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Liberec, Husova 142/44, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 40. POPLATKY VE ŠD A CVČ Č.j.: 40 /2012 Vypracoval: Blanka Reindlová, ředitelka školy

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem Komenského 200, 277 32 Byšice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 38. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 210 /2012 Spisový znak/ Skartační A.4. / A5 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446 - příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 517/2013 Směrnice č.: 02/2013 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 50. POPLATKY VE ŠKOLNÍM KLUBU Č.j.: Č-429 /2005 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 31.8.2005 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2005,, Směrnice nabývá

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Děhylov, okres Opava, příspěvková organizace Porubská 66, 747 94 Děhylov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 135 /2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

Základní škola a Mateřská škola Sazovice, okres Zlín, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 32. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

Základní škola a Mateřská škola Sazovice, okres Zlín, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 32. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Základní škola a Mateřská škola Sazovice, okres Zlín, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 32. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 65 /2015 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 25.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem Lukavice 56 Č.j.: ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 24. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Schválil: ZSMSL/1-17/2010 Pedagogická rada projednala dne 30. srpna 2010,, Směrnice nabývá účinnosti ode

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Skalice u České Lípy, okres Česká Lípa, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 28. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: ZŠMŠ 111 /2011 Vypracoval: Schválil: Ing.Mgr.Michaela

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 40. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 31-D /2009 Spisový znak Skartační znak Vypracoval: Schválil: A.1.4.4 A10 Mgr. Tomáš Just, zástupce ředitele školy, Pedagogická rada projednala

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ ZS/169/2013 Pedagogická rada projednala

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Dr. M. Tyrše, Hrdějovice, příspěvková organizace se sídlem Školní 108, Hrdějovice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Schválil: Mgr. Irena Dušáková, ředitelka školy

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Vypracovala: Schválila: Základní škola Brno, Horácké náměstí 13, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Mgr. Bc. Ivana Melichárková, ředitelka školy Mgr. Bc. Ivana Melichárková,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Masarykova základní škola Klášterec nad Orlicí, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: / 2011 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 30. 8. 2011 Směrnice

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Sloup 679 13 Sloup 200 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 27.8.2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne:,, 1.9.2012 Směrnice

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 40. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Spisový/ skartační znak Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 1. září 2016 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1. září 2016 A.1/A10,,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Dolní Újezd, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 13. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 10507 17.12.2007 Vypracoval: J.Lněnička, ředitel školy Schválil: J.Lněnička, ředitel školy

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Mateřská škola Jevany ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 133 /2012 Vypracoval: Schválil: Spisový znak Skartační znak A.1. A10 Pedagogická rada projednala dne 30.8.2012 Směrnice

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Základní umělecká škola Líbeznice se sídlem Měšická 322,Líbeznice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: ŘZŠ/24 /2015 Vypracoval: Schválil: Věra FRÜHAUFOVÁ, Pedagogická

Více

ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ se sídlem ve Frýdku-Místku ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: ZS6 486/2012 Vypracoval: Schválil:,, Pedagogická rada projednala dne 31. 8. 2012 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 3. 9. 2012 Směrnice nabývá

Více

40. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

40. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha západ, příspěvková organizace se sídlem Slapy 50, 252 08 Slapy 40. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: SM 1 /2012 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Meleček 91, Žimrovice

Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Meleček 91, Žimrovice Směrnice č. 12 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Škola: Základní škola a Mateřská škola Žimrovice Vypracoval: Mgr. Vydáno dne: 27.12.2011 Účinnost od: 1.1.2012 Počet stran : 2 Příloha: 1. Stanovení výše

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Základní umělecká škola Líbeznice, příspěvková organizace, se sídlem Měšická 322, 250 65 Líbeznice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ SMĚRNICE PRO POSKYTOVÁNÍ ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍ

Více

Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny

Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny Základní škola Jirny, okres Praha - východ, příspěvková organizace se sídlem Brandýská 45, 250 90 Jirny ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA ZA ŠKOLSKÉ SLUŽBY Č.j.: 744/2012 Vypracoval: Mgr. Bc. Hana Kudrnová,

Více

ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Základní škola Čáslav, příspěvková organizace se sídlem Husova 526/15,28601 ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: A/10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne Směrnice nabývá platnosti ode dne:

Více

Mateřská škola Letců, příspěvková organizace Letců 731, Praha 9 Kbely, IČO: ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MŠ

Mateřská škola Letců, příspěvková organizace Letců 731, Praha 9 Kbely, IČO: ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MŠ Mateřská škola Letců, příspěvková organizace Letců 731, Praha 9 Kbely, 197 00. IČO: 709 202 90 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ DÍTĚTE V MŠ Číslo směrnice: XIII Číslo jednací: /17 Spisový a skartační znak:

Více

Základní škola a Mateřská škola Žďárná VNITŘNÍ SMĚRNICE STANOVENÍ ÚPLATY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

Základní škola a Mateřská škola Žďárná VNITŘNÍ SMĚRNICE STANOVENÍ ÚPLATY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Základní škola a Mateřská škola Žďárná VNITŘNÍ SMĚRNICE STANOVENÍ ÚPLATY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním středním, vyšším odborném

Více

Základní škola a Mateřská škola Kroměříž, F. Vančury se sídlem F. Vančury 3695, Kroměříž

Základní škola a Mateřská škola Kroměříž, F. Vančury se sídlem F. Vančury 3695, Kroměříž Základní škola a Mateřská škola Kroměříž, F. Vančury se sídlem F. Vančury 3695, Kroměříž ÚPLATA V ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLNÍ DRUŽINA, ŠKOLNÍ KLUB č. j.: zsmsskm/1345/2016 Vypracoval: Schválil: Pedagogická

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola Havířov Město Na Nábřeží 49, příspěvková organizace se sídlem na ul. Na Nábřeží 49/1374, 736 01 Havířov - Město ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: POPLATKY VE ŠKOLNÍ

Více

Úplata za předškolní vzdělávání

Úplata za předškolní vzdělávání Příloha č. 4 Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín, příspěvková organizace Směrnice č. 14/2008 Úplata za předškolní vzdělávání Obecná ustanovení Na základě 123 odst. (4) zákona

Více

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace, Moravské Bránice 74, 664 64 Dolní Kounice ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 40. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŢINĚ Č.j.: 6/2014

Více

Základní škola a Mateřská škola Břeclav,Kpt. Nálepky 7 ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ 421b)/2015. Mgr.Jitka Šaierová, ředitel školy

Základní škola a Mateřská škola Břeclav,Kpt. Nálepky 7 ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ 421b)/2015. Mgr.Jitka Šaierová, ředitel školy Č.j.: Vypracoval: Schválil: Základní škola a Mateřská škola Břeclav,Kpt. Nálepky 7 ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ 421b)/2015 Pedagogická rada projednala dne 1.9.2015 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2015

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola Praha 10 - Hostivař Kozinova 1000 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 9. POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 9 ZŠ - OŘ /2008 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada projednala dne 20.6.2008, ředitelka

Více

POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ a za zájmovou činnost

POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ a za zájmovou činnost Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova, Studentská ul. 2 Dokument č. 22.02 POPLATKY VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ a za zájmovou činnost Č.j.: RGaZS/526/2012 Spisový znak: A.1 Skartační znak: A10 Vypracoval:

Více

Poplatek ve školní družině

Poplatek ve školní družině Poplatek ve školní družině 1. 9. 2011 Škola., Lovosice Organizační řád školy. Poplatek ve školní družině Č.j.: Účinnost od: 1. září 2011 Spisový znak: Změny: 1. 9. 2013 Skartační znak: Číslo: Datum: Změna:

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 40. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č. j.: 010 /2014 A.1.2.9 A10 Vypracoval:, Schválil:, Pedagogická rada projednala dne 23. 06. 2014 Školská rada schválila dne 24. 06. 2014 Podpis předsedy

Více

VNITŘNÍ SMĚRNICE K ÚPLATĚ ZA ŠKOLNÍ DRUŽINU Č.J.: 152/2018

VNITŘNÍ SMĚRNICE K ÚPLATĚ ZA ŠKOLNÍ DRUŽINU Č.J.: 152/2018 Základní a Mateřská škola Králův Dvůr Počaply, Tyršova 136, 267 01 Králův Dvůr IČO: 47558156, tel.: 733 383 808 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY VNITŘNÍ SMĚRNICE K ÚPLATĚ ZA ŠKOLNÍ DRUŽINU Č.J.: 152/2018 Vypracoval

Více

Organizační řád mateřské školy

Organizační řád mateřské školy Základní škola a mateřská škola Vřesovice, p.o. Organizační řád mateřské školy 50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 137/ 2014 Vypracovala: Schválila: Spisový znak Skartační znak, ředitelka školy,

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní směrnice: Směrnice ke stanovení výše úplaty za předškolní vzdělávání

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Část: 28. ÚPLATA VE ŠKOLNÍM KLUBU Č.j.: 319/2013 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 12. 03. 2013 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 01. 03. 2013, ředitelka školy,

Více

12. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

12. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Základní škola Pňovany, okres Plzeň-sever, příspěvková organizace Pňovany 73, 330 33 Město Touškov 12. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 12/201/2016 Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne 27. 8. 201

Více

1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY

1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY Mateřská škola a Školní jídelna Kralice na Hané, příspěvková organizace, Zátiší č. 91, 798 12 Kralice na Hané 1. ORGANIZAČNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1.1 ŠKOLNÍ ŘÁD MATEŘSKÉ ŠKOLY 1.1.1ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Více

SMĚRNICE ŘEDITELE ŠKOLY O PRONÁJMU HUDEBNÍCH NÁSTROJŮ OD 1. 1.2014

SMĚRNICE ŘEDITELE ŠKOLY O PRONÁJMU HUDEBNÍCH NÁSTROJŮ OD 1. 1.2014 Základní umělecká škola, Šumperk, Žerotínova 11 Sídlo: 787 01 Šumperk, Žerotínova 11 Identifikační číslo 00852333 Zřizovatel Olomoucký kraj IČO 60609460 Vnitřní předpis č.: VP04/2014 SMĚRNICE ŘEDITELE

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.: 40 Základní škola a mateřská škola Benešov, Na Karlově 372 Se sídlem: Na Karlově 372, Benešov ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 29.8.2016 Směrnice

Více

Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Česká Lípa, Jižní 1903, příspěvková organizace ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č. j.: ZSJ /2014 Vypracoval: Pedagogická rada projednala dne: 30. 6. 2014 Směrnice nabývá

Více

Základní škola J.Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy

Základní škola J.Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy Základní škola J.Vohradského Šluknov, okres Děčín Organizační řád školy Číslo směrnice: S 06/2011 Vypracoval:, řed. školy Schválil:, řed. školy Směrnice nabývá účinnosti ode dne: 11. 4. 2011 Obecná ustanovení

Více

Mgr. Jakub Karásek, Mgr. Jitka Kaftanová Mgr. Jakub Karásek ředitel školy

Mgr. Jakub Karásek, Mgr. Jitka Kaftanová Mgr. Jakub Karásek ředitel školy Základní škola a mateřská škola logopedická, Liberec, příspěvková organizace E. Krásnohorské 921, 460 01, Liberec 14 Telefon: 482 416 411 Fax: 482 416 438 E - mail: info@ssplbc.cz http://www.ssplbc.cz

Více

38. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

38. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola 38. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Obecná ustanovení Na základě ustanovení zákona č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Křižanov, příspěvková organizace U Školy 321, 594 51 Křižanov Číslo směrnice: 21 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Vypracovali: Schválil: ZSMS/264/2018/UBR Pedagogická

Více

Mgr. Věra Velísková, ředitelka školy

Mgr. Věra Velísková, ředitelka školy Základní škola a Mateřská škola Sazovice, okres Zlín, příspěvková organizace se sídlem Sazovice 78, 763 01 Mysločovice 39. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠ 115/2018

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Berušky Benešov, Táborská 350 SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 29 /2015 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 31.8. 2015

Více

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Berušky Benešov, Táborská 350 SMĚRNICE O ÚPLATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 29 /2015 A.1. A10 Vypracoval: ředitelka školy Schválil: ředitelka školy Pedagogická

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ

Více

40. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ

40. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ se sídlem Dušejov 86, 588 05 Dušejov 40. ÚPLATA VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Č.j.: 227 /14 Vypracoval:, Schválil:, Pedagogická rada projednala dne 24. 08. 2014 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 01. 09. 2014 Směrnice

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ

Více

2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005

2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005 2005/71 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání 71/2005 Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb.,

Více

Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb.

Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb. Vyhláška o základním uměleckém vzdělávání č. 71/2005 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Pokyn ředitelky mateřské školy ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Č.j.: 540/2016 Vypracovala a schválila: Miroslava Kopecká, ředitelka školy Pedagogická rada projednala

Více

Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2015

Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2015 Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2015 Vypracoval:, ředitelka školy Schválil:, ředitelka školy Směrnice nabývá

Více

Marie Effenberger Rychlá, ředitelka školy Lenka Kotrlová, učitelka MŠ

Marie Effenberger Rychlá, ředitelka školy Lenka Kotrlová, učitelka MŠ Základní škola a Mateřská škola, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY 25. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 07/01 /18 A.1. A10 Vypracovala: Schválila: Pedagogická

Více

50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Základní školy a mateřské školy bratří Fričů Ondřejov 50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak /2013 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala

Více

50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola, Hlušice 50. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 2708 /2018 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 27. 8. 2018 Směrnice

Více

Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2014

Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2014 Základní škola J. Vohradského Šluknov, okres Děčín Směrnice k placení příspěvku za zájmové vzdělávání Číslo směrnice: S 21/ 2014 Vypracoval:, ředitelka školy Schválil:, ředitelka školy Směrnice nabývá

Více

Směrnice ke stanovení podmínek úplaty za předškolní vzdělávání ( platná od 1.3.2006, aktualizace přílohy 1.9.2012)

Směrnice ke stanovení podmínek úplaty za předškolní vzdělávání ( platná od 1.3.2006, aktualizace přílohy 1.9.2012) Směrnice ke stanovení podmínek úplaty za předškolní vzdělávání ( platná od 1.3.2006, aktualizace přílohy 1.9.2012) Ředitel Základní školy a Mateřské školy Borek podle 123 odst.2 a 4 zákona č. 561/2004

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a mateřská škola bratří Fričů Ondřejov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: /2009 Vypracoval: Schválil: Spisový znak Skartační znak Pedagogická rada projednala dne

Více

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Povrly, okres Ústí nad Labem, příspěvková organizace 5. května 233, 403 32 Povrly SMĚRNICE KE STANOVENÍ VÝŠE ÚPLATY ZA VZDĚLÁVÁNÍ A ŠKOLSKÉ SLUŽBY V MATEŘSKÉ ŠKOLE PRO ŠKOLNÍ

Více

Mateřská škola Gemerská, příspěvková organizace. Směrnice pro stanovení úplaty za předškolní vzdělávání

Mateřská škola Gemerská, příspěvková organizace. Směrnice pro stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Mateřská škola Gemerská, příspěvková organizace Vnitřní směrnice č. 1 Směrnice pro stanovení úplaty za předškolní vzdělávání č.j.: 45/2014 Účinnost od: 1. 9. 2014 Spisový znak: A 1 Skartační znak: A 10

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Proseč Rybenská 260, 539 44 Proseč u Skutče, IČO: 75018772 tel.: 469321291, www.zsprosec.cz, email: skola@zsprosec.cz ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V MATEŘSKÉ ŠKOLE Č.

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠMŠ 1/2018/S A10. Mgr. Hana Kašková, ředitelka školy

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY. Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠMŠ 1/2018/S A10. Mgr. Hana Kašková, ředitelka školy Podkrušnohorská 1589, okres Most ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ČÁST Č. 53 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak ZŠMŠ 1/2018/S-11 1.1.5. A10 Vypracovala: Schválila: Pedagogická rada

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola obec Velatice okres Brno venkov ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 52 /2013 MŠ VEL A.1. A10 Vypracoval: Mgr. Lenka Marková ředitelka školy Směrnice nabývá

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Základní škola a mateřská škola Křižanov, příspěvková organizace U Školy 321, 594 51 Křižanov Číslo směrnice: 21 Č.j.: Vypracoval: Schválil: ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Pedagogická rada projednala

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola praktická a Základní škola speciální Lužiny, ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 30. ÚPLATA ZA ZÁJMOVÉ VZDĚLÁVÁNÍ VE ŠKOLNÍ DRUŽINĚ Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne: 19.6.2013

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání

Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Škola: 1. Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Č.j.: 1MŠKV/Ř 348/2019

Více

Směrnice ke stanovení podmínek úplaty za předškolní vzdělávání ( platná od , aktualizace přílohy )

Směrnice ke stanovení podmínek úplaty za předškolní vzdělávání ( platná od , aktualizace přílohy ) Směrnice ke stanovení podmínek úplaty za předškolní vzdělávání ( platná od 1.3.2006, aktualizace přílohy 1.9.2015) Ředitel Základní školy a Mateřské školy Borek podle 123 odst.2 a 4 zákona č. 561/2004

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Zvole, okr. Praha západ se sídlem J. Štulíka 39, 252 45 Zvole ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 04/2019 ÚPLATA V MŠ Vypracovala: Schválila: Mgr. Lucie Strejcová, ředitelka školy

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola a Mateřská škola Kroměříž, F. Vančury F. Vančury 3695 767 01 Kroměříž ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ č. j.: zsmsskm/1346/ 2016 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Mateřská škola Česká, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Česká 383, p. Lelekovice IČO: 750 21 455 ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak 64 /2018 A.1. A10 Vypracoval:

Více

Úplata za předškolní vzdělávání

Úplata za předškolní vzdělávání ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Úplata za předškolní vzdělávání Č.j.: 750/2018 Vypracovala a schválila: Miroslava Kopecká, ředitelka školy Pedagogická rada projednala dne 28.8.2018 Směrnice nabývá platnosti ode

Více

74/2005 Sb. VYHLÁŠKA

74/2005 Sb. VYHLÁŠKA 74/2005 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ze dne 9. února 2005 o zájmovém vzdělávání ve znění vyhlášky č. 109/2011 Sb. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KRÁSNÁ LÍPA, příspěvková organizace se sídlem Školní 558/10, Krásná Lípa

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KRÁSNÁ LÍPA, příspěvková organizace se sídlem Školní 558/10, Krásná Lípa ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KRÁSNÁ LÍPA, příspěvková organizace se sídlem Školní 558/10, Krásná Lípa ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část 29 SMĚRNICE KE STANOVENÍ ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Obsah: 1. Obecná

Více

Ú P L A T A Z A P Ř E D Š K O L N Í V Z D Ě L Á V Á N Í

Ú P L A T A Z A P Ř E D Š K O L N Í V Z D Ě L Á V Á N Í Základní škola a Mateřská škola Uherčice, okres Břeclav se sídlem Uherčice 24, 691 62 Uherčice, IČO: 70 86 79 84, tel. 519 418 112, fax. 519 417 077, e-mail: reditelna@zsuhercice.cz Organizační řád školy

Více

Základní škola a Mateřská škola Teplýšovice, okres Benešov. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak /2017 A.1.

Základní škola a Mateřská škola Teplýšovice, okres Benešov. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak /2017 A.1. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: Spisový znak Skartační znak /2017 A.1. A10 Vypracoval: Schválil: Pedagogická rada projednala dne 28.8.2017 Směrnice nabývá platnosti ode dne: 1.9.2017 Mgr.Charlotta

Více

SMĚRNICE O ÚPATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

SMĚRNICE O ÚPATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 1. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Mateřská škola Berušky Benešov, Táborská 350 SMĚRNICE O ÚPATĚ ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j. Vypracoval: Miroslava Kheková Schválil: Miroslava Kheková Spisový znak: Pg. rada projednala : 28.8.2017 Platnost

Více

2005/74 Sb. Vyhláška o zájmovém vzdělávání. Vyhláška o zájmovém vzdělávání

2005/74 Sb. Vyhláška o zájmovém vzdělávání. Vyhláška o zájmovém vzdělávání 2005/74 Sb. Vyhláška o zájmovém vzdělávání 74/2005 Vyhláška o zájmovém vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Úplata za předškolní vzdělávání v mateřské škole

Úplata za předškolní vzdělávání v mateřské škole Mateřská škola Bruntál, Komenského 7 příspěvková organizace, IČ 62352776, tel. 554715016, mobil 739074818, E-mail: mahenka@atlas.cz, adresa: Komenského 7, Bruntál 792 01 Úplata za předškolní vzdělávání

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE Mateřská škola Borovy, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE 1. ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 174/2014 Vypracovala:, ředitelka školy Schválila:, ředitelka školy Pedagogická rada

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Základní škola T. G. Masaryka a MŠ Dolní Bousov, příspěvková organizace se sídlem: Školní 74, 294 04, Dolní Bousov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: III. /3 SMĚRNICE PRO URČOVÁNÍ VÝŠE ÚPLATY ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

Více

Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391

Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391 Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola S MĚRNICE ŘEDITELE ŠKOLY K Ú P L A TĚ ZA VZDĚLÁVACÍ SLUŽB Y Spisový znak: PÚ Vypracoval: Mgr. Pavel Koc Změny: Skartační znak: S10 Schválil: Mgr. Pavel

Více

2005/14 SB. VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 14/2005 VE ZNĚNÍ 43/2006 VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ

2005/14 SB. VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 14/2005 VE ZNĚNÍ 43/2006 VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 2005/14 SB. VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ 14/2005 VE ZNĚNÍ 43/2006 VYHLÁŠKA O PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 23 odst. 3, 35 odst. 2 a 123 odst. 5

Více

Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání

Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Škola: 1.Mateřská škola Karlovy Vary, Komenského 7, příspěvková organizace Směrnice ke stanovení úplaty za předškolní vzdělávání Č.j.: 1MŠKV/Ř 285/2017

Více

74 VYHLÁŠKA ze dne 9. února 2005 o zájmovém vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy stanoví podle 112, 121 odst. 1 a 123 odst. 5 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ

ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ÚPLATA ZA PŘEDŠKOLNÍ VZDĚLÁVÁNÍ 1. Přihlašování a odhlašování a) V mateřské škole je ředitel školy, který řídí a kontroluje práci podřízených zaměstnanců. Zajišťuje přihlašování a odhlašování dětí k předškolnímu

Více

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12

Úplata za předškolní vzdělávání. Číslo: VP 12 Mateřské školy Kopřivnice okres Nový Jičín, příspěvkové organizace ul. Krátká 1105, 742 21 Kopřivnice Úplata za předškolní vzdělávání Číslo: VP 12 Organizace: MŠ Kopřivnice Zpracoval a vydává: Zdeňka Krišková,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY se sídlem Hornická 43A/2679, 70200 Ostrava ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY část: 25. ÚPLATA ZA VZDĚLÁVÁNÍ Č.j.: 172 /2012/1 Vypracoval: Schválil: Spisový znak, skartační znak: 2.1 A 5 Směrnice nabývá platnosti ode

Více

Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání pro období od do

Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání pro období od do Základní škola a mateřská škola Drnholec, okres Břeclav, příspěvková organizace Svatoplukova 277/2 Drnholec 691 83 IČ: 70282790 DIČ: CZ70282790 Vnitřní předpis o úplatě za předškolní vzdělávání pro období

Více