Recepty Světa zdraví SMART SNACK. Bezlepková cereální směs pro vydatnou snídani nebo svačinu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Recepty Světa zdraví SMART SNACK. Bezlepková cereální směs pro vydatnou snídani nebo svačinu."

Transkript

1 Recepty Světa zdraví SMART SNACK Bezlepková cereální směs pro vydatnou snídani nebo svačinu

2 SMART SNACK Vyvážená cereální směs s vysokým přísunem komplexních sacharidů a vlákniny pro zdravou snídani nebo výživnou svačinu mezi hlavními jídly. Je vhodná jak v období redukce hmotnosti, tak i pro sportovce, děti, celiaky a všechny, kteří si rádi zdravě zamlsají. Müsli s čokoládou, jablky a kešu njsou bez lepku nzasytí na dlouhou dobu a zamezí výkyvům hladiny krevního cukru nposlouží výživná snídaně nebo svačina kdykoliv během dne njsou bohatým zdrojem vlákniny a komplexních sacharidů nobsahují pohanku, která je významným zdrojem rutinu a podílí se na normální funkci kardiovaskulárního systému nobsahují lněné semínko, které je zdrojem důležité omega 3 mastné kyseliny alfa-linolenové npomáhají udržovat normální tělesnou hmotnost a optimální funkci močového měchýře npozitivně ovlivňují také zdravou funkci prostaty nneobsahují lepek njsou prakticky balené po jednotlivých porcích

3 Oř echové kolá č ky 10 porcí 20 minut snadné cca 720 kj/ 171 kcal na porci bílkoviny 6,1 g sacharidy 21 g tuk 7 g vláknina 2,3 g n 200 g rozemletý ch vloč ek (ovesné, pohankové ) n 2 balení SMART SNACK s keš u n 40 g smě s rozemletý ch oř echů (vlaš ské oř echy, mandle) n 3 vejce (mož no i 1 celé vejce a 2 bí lky) n 100 g bí lé ho jogurtu (obsah tuku 3,5 %) n 3 lž ič ky medu (melasy, agá ve) n 30 g suš ený ch brusinek n 2 lžíce polotučného mléka Netradiční oř í š kové suš enky jsou výborné, když vá s honí mlsná. Skvěle poslouží i jako plnohodnotná svač ina č i sní daně, stačí přidat bílý jogurt. Naví c jejich př í prava je rychlá, nezabere ví ce jak 20 minut. Rozemeleme nadrobno vlaš ské oř echy č i mandle a ovesné vloč ky (nebo pohankové, pokud chcete bezlepkovou variantu). Př idáme 2 balení SMART SNACK s keš u, vejce, jogurt, med, brusinky a pro vě tš í vlá č nost 2 lž í ce polotuč né ho mlé ka. Vš echny ingredience promí cháme a na plech vylož ený peč ící m papí rem tvoř íme suš enky př ibliž ně 1 2 cm vysoké. Troubu předehřejeme na 170 C a peč eme př ibliž ně 20 minut dozlatova. Z receptu připravíme 10 snídaňových nebo svačinových porcí koláčků s kalorickou hodnotou 1714 kcal / 7200 kj.

4 Čokolá dové suš enky 10 porcí 20 minut snadné cca 186 kcal / 780 kj na porci bílkoviny 9 g sacharidy 25 g tuk 5 g vláknina 3,2 g n 200 g rozemletý ch vloč ek (ovesné, pohankové ) n 3 balení SMART SNACK s č okolá dou n 20 g kakaa holandské ho typu n 20 g kokosu n 3 vejce (mož no 1 celé vejce a 2 bí lky) n 100 g bí lé ho jogurtu (obsah tuku 3 %) n 30 g tř tinové ho cukru n 25 g proteinu 4H COMPLEX PROTEIN s kakaem (nebo jaké hokoliv jiné ho proteinu s příchutí kakaa nebo čokolády, které jsou k dostá ní v prodejná ch s fitness doplň ky) Pusť te se do tě chto č okolá dový ch suš enek a už ijte si zdravé mlsá ní. Naví c pokud př idá te č okolá dový protein, dostanete mnohem vý razně jš í č okolá dovou chuť s vyšším obsahem bí lkovin. Vločky rozemeleme nadrobno, př idáme SMART SNACK s č okolá dou, kakao, jogurt, vejce, kokos, proteinový prá š ek a tř tinový cukr. Vš e spolu dobř e promí cháme a na plech vylož ený peč icí m papí rem tvoř íme suš enky př ibliž ně 1 2 cm vysoké. Troubu př edehř ejeme na 170 C a peč eme př ibliž ně 20 minut. Z receptu připravíme 10 snídaňových nebo svačinových porcí sušenek s kalorickou hodnotou 1860 kcal / 7800 kj.

5 Jableč né kolá č ky 10 porcí 20 minut snadné cca 176 kcal / 740 kj na porci bílkoviny 6 g sacharidy 23 g tuk 6,5 g vláknina 2,8 g n 200 g rozemletý ch vloč ek (ovesné, pohankové ) n 2 balení SMART SNACK s jablky n 2 jablka (jedno nastrouhat, druhé na ozdobu) n 3 vejce (mož no 1 celé vejce a 2 bí lky) n 100 g bí lé ho jogurtu (obsah tuku 3,5 %) n 40 g vlaš ský ch rozemletý ch oř echů n 20 g tř tinové ho cukru (medu, melasy, agá ve) n 1 špetka skoř ice na dochucení n 2 lžíce polotučného mléka Upeč te si zdravé jableč né kolá č ky, které provoní vaš i kuchyni a které si mů ž ete dá t bez vý č itek. Rozemeleme nadrobno vlaš ské oř echy, ovesné vloč ky (nebo pohankové, pokud chcete bezlepkovou variantu). Přidáme 2 balení SMART SNACK s jablky, vejce, jogurt, tř tinový cukr a 2 lž í ce polotuč né ho mlé ka. Oloupeme a nadrobno nastrouháme jedno jablko a př idáme do mí sy. Nakonec dochutíme mletou skoř icí (půl lžičky) a vš echny ingredience dobře promí cháme. Na plech vylož ený peč icí m papí rem tvoř íme koleč ka př ibliž ně 2 cm vysoká. Druhé jablko zbavíme já dř ince, nakrá jíme na menš í kousky a rozdě líme na vytvoř ené kolá č ky. Dozdobíme mletou skoř icí. Troubu předehřejeme na 170 C a peč eme př ibliž ně 20 minut dozlatova. Z receptu připravíme 10 snídaňových nebo svačinových porcí koláčků s kalorickou hodnotou 1760 kcal / 7400 kj.

6 Barevné trifle s kiwi 4 porce 15 minut snadné cca 192 kcal / 806 kj na porci bílkoviny 10 g sacharidy 25 g tuk 6 g vláknina 3 g n 2 balení SMART SNACK s keš u n 250 g polotučného tvarohu n 150 g bí lé ho jogurtu (obsah tuku 3,5 %) n 1 kiwi (70 g) n 1 baná n (120 g) n 2 lž ič ky medu (nebo tř tinové ho cukru) Vrstvení ingrediencí do prů hledný ch sklenič ek č i hrneč ků vá s bude bavit a udě lá dojem na kaž dé ho, s ký m se budete chtí t o tuto sní dani podě lit. V jedné misce si smí cháme polotučný tvaroh, bí lý jogurt a med č i jiné zdravé sladidlo. Oloupané kiwi a baná n nakrá jíme na tenká koleč ka. Do sklenič ek opatrně dáme nejprve př ibliž ně tř i lž ič ky tvarohové smě si, poté nasypeme vrstvu SMART SNACK s keš u a rozprostř eme nakrá jené kiwi. Pokrač ujeme dalš í vrstvou tvarohové smě si, SMART SNACK a ná sledně koleč ky baná nu. Konč it mů ž eme tvarohovou smě sí posypanou zbytkem SMART SNACK č i dozdobenou drcený mi oř echy. Z receptu připravíme 4 snídaňové nebo svačinové porce s kalorickou hodnotou 767 kcal / 3223 kj.

7 Vanilkovo-jableč né pokuš ení 2 porce 5 minut snadné cca 178 kcal / 740 kj na porci bílkoviny 6 g sacharidy 26 g tuk 5,3 g vláknina 3,9 g n 1 balení SMART SNACK s jablky n 1 menš í jablko (cca 100 g) n 250 ml sójové ho vanilkové ho mlé ka n 1 špetka skoř ice n 3 ks vlaš ských oř echů na dochucení Kombinace š ť avnaté ho jablka a sladké vanilky pozvedne vaš i odpolední svač inu na vyš š í ú roveň. Jablko nakrá jíme na kousky a dáme do misky. Přidáme balení SMART SNACK s jablky, zalijeme vanilkový m sójový m mlé kem a dochutíme trochou vlaš ský ch oř echů a skoř icí. Z receptu připravíme 2 snídaňové nebo svačinové porce s kalorickou hodnotou 354 kcal / 1480 kj.

8 Nektarinková svačinka 2 porce 5 minut snadné cca 145 kcal / 610 kj na porci bílkoviny 3,2 g sacharidy 25 g tuk 3,7 g vláknina 3,6 g n 1 balení SMART SNACK s keš u n 250 ml mandlové ho mlé ka n 150 g nektarinky n 50 g graná tové ho jablka Lehkou a svě ž í variantou na odpolední svač inu je zkombinovat bezlepkový SMART SNACK s č erstvý m ovocem a mandlový m mlé kem, které na rozdí l od kravské ho neobsahuje laktó zu a má dvakrá t mé ně kalorií. Do misky nakrá jíme na kousky nektarinku, vyloupeme graná tové jablko, posypeme balení m SMART SNACK s keš u a nakonec zalijeme mandlový m mlé kem. Z receptu připravíme 2 svačinové porce s kalorickou hodnotou 292 kcal / 1220 kj.

9 Č okolá dovo-baná nová miska 2 porce 5 minut snadné cca 190 kcal / 800 kj na porci bílkoviny 6 g sacharidy 27,3 g tuk 6,2 g vláknina 3,7 g n 1 balení SMART SNACK s č okolá dou n 250 ml sójové ho č okolá dové ho mlé ka n 1/2 baná nu (cca 60 g) n 1 lžička strouhaného kokosu na ozdobení Pokud má te nutkavou chuť na č okolá du, tak tato varianta rozhodně uspokojí vaš e chuť ové buň ky, a př itom vá s plnohodnotně zasytí. Půlku banánu nakrá jíme na tenká koleč ka a dáme do misky. Navrch nasypeme balení SMART SNACK s č o- kolá dou a zalijeme č okolá dový m sójový m mlé kem, které např. stejně jako mandlové mléko neobsahuje laktó zu, a proto je dobř e stravitelné a i pro ty, kteř í trpí intolerancí na kravské mlé ko. Naplněnou misku nakonec ozdobíme strouhaný m kokosem. Z receptu připravíme 2 snídaňové nebo svačinové porce s kalorickou hodnotou 381 kcal / 1600 kj.

10 Hroznové trifle s plody goji 4 porce 5 minut snadné cca 206 kcal / 866 kj na porci bílkoviny 10 g sacharidy 28 g tuk 6 g vláknina 4 g n 2 balení SMART SNACK s jablky n 250 g polotučného tvarohu n 150 g bí lé ho jogurtu (obsah tuku 3,5 %) n 200 g hroznů n 20 g goji (tzv. kustovnice č í nská ) n 2 lž ič ky medu nebo tř tinové ho cukru Vý razně zelené hrozny a sytě č ervené plody kustovnice č í nské vytvoř í tak neodolatelnou barevnou kombinaci, ž e nebudete moci vydrž et do svač iny. V misce smí cháme polotučný tvaroh, bí lý jogurt a osladíme medem č i jiný m zdravý m sladidlem. Omyté hrozny př epůlíme. Vrstvení do sklenič ek zač neme tvarohovou smě sí, posypeme hrstkou suš ený ch plodů kustovnice, č á stí př epů lený ch hroznů a poté posypeme č á stí SMART SNACK s jablky. Takto pokrač ujte ve vrstvení, dokud nedojdou ingredience. Vrš ek ozdobíme zbytkem SMART SNACKU č i pá r kousků kustovnice. Z receptu připravíme 4 snídaňové nebo svačinové porce s kalorickou hodnotou 825 kcal / 3465 kj.

11 Jahodovo-malinové trifle 4 porce 5 minut snadné cca 200 kcal / 840 kj na porci bílkoviny 11,2 g sacharidy 20 g tuk 8,5 g vláknina 4 g n 2 balení SMART SNACK s č okolá dou n 250 g polotučného tvarohu n 150 g bí lé ho jogurtu (obsah tuku 3,5 %) n 70 g tučného tvarohu n 100 g jahod n 100 g malin n 1 lžička strouhaného kokosu na ozdobení S teplý m poč así m př ichá zí sezó na jahod a malin. Z rudý ch plodů si tak mů ž ete př ipravit zdravou variantu dezertu jako vystř iž ené ho z letní dovolené. Na jahodovo-malinové trifle si smí cháme v misce polotučný a tučný tvaroh a bílý jogurt. Jahody nakrá jíme na menš í kousky a maliny př epůlíme. Ovoce spolu trochu rozmač káme v misce, aby pustilo š ť á vu. Do dvou sklenič ek nejprve dáme př ibliž ně tř i lž ič ky tvarohové smě si, dá le č á st rozmač kaný ch malin a jahod a posypeme směsí SMART SNACK s č okolá dou. V tomto pořadí pokrač ujeme do spotř ebová ní všech ingrediencí a zakonč íme vrstvou tvarohu. Ozdobíme strouhaný m kokosem, který kouzlo lé ta ješ tě umocní nebo navodí. Z receptu připravíme 4 snídaňové nebo svačinové porce s kalorickou hodnotou 800 kcal / 3358 kj.

12

RECEPTY SMART SNACK.

RECEPTY SMART SNACK. RECEPTY SMART SNACK Ořecháčky (Ořechové koláčky) 200 g rozemletých vloček (ovesné, pohankové) 2 porce Smart Snack s kešu 40 g směs rozemletých ořechů (vlašské ořechy, mandle) 3 vejce (možno i 1 celé vejce

Více

SMART BREAK. Recepty Světa zdraví.

SMART BREAK. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART BREAK Sušenky s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin upečené z ovesné a amarantové mouky bez použití palmového tuku Kakaové, kokosové a skořicové sušenky SMART BREAK n jsou díky

Více

SMART MASH. Recepty Světa zdraví.

SMART MASH. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART MASH Sypká směs na přípravu proteinové, bezlepkové kaše s vysokým obsahem vlákniny a bílkovin a pravou belgickou čokoládou Callebaut nebo mrazem sušenými jahodami. SMART MASH

Více

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty

Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY. 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 66 receptů na úžasné pečené i nepečené dezerty 2 KŘEHKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ S OŘECHY Tvaroh je zdravou a lahodnou surovinou. Je lehký, dobře stravitelný, ale přitom

Více

SMART BREAK slané. Recepty Světa zdraví.

SMART BREAK slané. Recepty Světa zdraví. Recepty Světa zdraví SMART BREAK slané Sýrové sušenky se zvýšeným obsahem vlákniny a bílkovin bez chemických přísad a palmového tuku Sýrové sušenky SMART BREAK s kmínem, s provensálským kořením nebo s

Více

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy

ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY. Karla Pelikánová. 40 sladkých receptů nejen pro sportovce a vyznavače zdravé stravy 1 U k á z k a k n i h y z i n t e r n e t o v é h o k n i h k u p e c t v í w w w. k o s m a s. c z, U I D : K O S 2 5 4 1 6 8 Karla Pelikánová ZDRAVÉ FITNESS DOBROTY 40 sladkých receptů nejen pro sportovce

Více

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi

VÝBORNÉ SLADKOSTI. Krémové košíčky s koktejlovými višněmi VÝBORNÉ SLADKOSTI Krémové košíčky s koktejlovými višněmi Rozpočet: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 140 g másla, špetka soli, citrónová kůra, vanilkový cukr. Nastavovaný máslový krém

Více

Kuchařka zdravých svačinek

Kuchařka zdravých svačinek Kuchařka zdravých svačinek 250 g měkkého tvarohu 1 červená paprika (může být i nakládaná) 1 vejce 100 g eidamu sůl 1. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Eidam nastrouháme. 2. Vejce uvaříme natvrdo,

Více

Recepty pro týden 24.10.- 30.10.

Recepty pro týden 24.10.- 30.10. Kuře s lilkem Na 1 porci: 150 g kuřecích prsou nebo ¼ kuřete bez kůže 1stroužek česneku 400 g lilku tymián, dragon, bazalka směs koření na kuře Kuře omyjeme a osušíme, lilek nakrájíme na silnější plátky,

Více

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY

DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY DROBNÉ OBČERSTVENÍ A PŘÍSADY 10 KUSŮ KULIČKY ŠTĚSTÍ Kuličky lze skladovat v lednici po dobu 5 dnů. Jsou výborné jako svačinka, když máme na něco chuť, anebo jako rychlé doplnění energie. Jsou vhodné zejména

Více

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup

Ananasová psaníčka. Ingredience. Postup Ananasová psaníčka 1 listové těsto, 400 ml mléka, 1 plechovka ananasu - plátky, 1 sáček vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru krystalu, vejce na potření, čokoládová poleva V trošce mléka rozmícháme cukr a

Více

Přesnídávky. Svačiny

Přesnídávky. Svačiny Internetové fitness televize FitnessTV.cz Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům Přesnídávky ananas banán blumy broskev grapefruit hroznové víno hruška jablko jahody kiwi mandarinka meloun

Více

Recepty Světa zdraví KOKTEJLY. Koktejly, smoothies, káva a čaj.

Recepty Světa zdraví KOKTEJLY. Koktejly, smoothies, káva a čaj. Recepty Světa zdraví KOKTEJLY Koktejly, smoothies, káva a čaj Koktejly, smoothies, káva a čaj Koktejly a smoothies je vhodné podávat v dopoledních hodinách jako snídani nebo svačinu. Uvedené porce smoothies

Více

Dýňová polévka. sezam, chia)

Dýňová polévka. sezam, chia) Dýňová polévka sezam, chia) 1,5 máslové dýně olivový olej 1 střední cibule 3 stroužky česneku 1,5l zeleninového vývaru 2 bobkové listy 1/4 lžičky muškátového oříšku 15 ml citrónové šťávy 200g smetany (stačí

Více

JÍDELNÍ LÍS TEK týden 37

JÍDELNÍ LÍS TEK týden 37 JÍDELNÍ LÍS TEK 10. 16. 9. 01 týden 7 Den Snídan P esnídávka Ob d Sva ina Ve e e Bílá káva s meltou *, lehaná niva,, 9,,,, 9, ZAM, CIZI Polévka bramborová, Bolo ské t stoviny s, 9 Chlebí ková ve ka,, 9,,,

Více

RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016

RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016 RECEPTY ROUBENKA 31. 5. 2016 ITALSKÉ 1. Crostini s treskou 0,5 kg tresky uvaříme v osoleném mléce a vodě 1 l mléka 1 smetana Sůl, pepř, citrón, olivový olej 2. Crostini s tuňákem 0,5 kg tuňáka ve vlastní

Více

Recepty pro týden 20.6.-26.6.

Recepty pro týden 20.6.-26.6. Koprová omáčka s vejcem a brambory 3 polévkové lžíce hladké mouky 4 vejce hrudka másla 8 brambor 4 dl nízkotučné smetany čerstvý kopr 1 polévková lžíce hnědého cukru ocet 1 kostka zeleninového bujónu sůl

Více

SLANÝ DORT SLANÝ DORT PEČENÝ. Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí

SLANÝ DORT SLANÝ DORT PEČENÝ. Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí SLANÝ DORT Korpus: 800 g hladké mouky, 4 dl vlažné vody, 0,8 dl mléka, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce octa, 4 dkg droždí 1. pomazánka: 1 pomazánkové máslo, 1 vrchovatá lžíce flory, 1 plechovka

Více

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda

Krém: 3 kostky měkkého tvarohu ½ kostky másla dle chuti cukr. Pudinková poleva: šťáva z kompotu 2 balíčky vanilkového pudinku voda Hruškové řezy - Babická 1 ½ hrnku polohrubé mouky 1 ½ hrnku cukru krupice 2 lžičky sody Do všeho přidat rozmixovaný hruškový kompot. Upéct na plechu, po vychladnutí namazat krém. 4 pomazánková másla 2

Více

Mrkvová pomazánka (syrová mrkev) mrkev (syrová, strouhaná) petržel kořenová (syrová, strouhaná) vejce (natvrdo uvařené, ustrouhané)

Mrkvová pomazánka (syrová mrkev) mrkev (syrová, strouhaná) petržel kořenová (syrová, strouhaná) vejce (natvrdo uvařené, ustrouhané) Celerová pomazánka celer 1 pomazánkové zakysaná smetana ananas pórek 15 g Celer ustrouháme najemno a přidáme k vyšlehanému máslu. Zjemníme zakysanou smetanou a promícháme s nakrájeným ananasem a pórkem.

Více

Malá kuchařka regionálních svačinek

Malá kuchařka regionálních svačinek Malá kuchařka regionálních svačinek 1. Dalamánková omeletka dalamánek vajíčka pepř trošku másla Na pánvi rozehřejem toršku másla, přidáme vejce, osolíme, opepříme. Vše vložíme do dalamánku. Dáme do svačinového

Více

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách)

S R P E N příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) S R P E N 2 0 1 7 příprava studených pokrmů: (pracovali jsme ve dvou skupinách) POMAZÁNKA Z AVOKÁDA Avokádo 1ks. Kešu oříšky 50gr. Medvědí česnek (nebo čerstvý špenát) Hořčice, Sůl Zralé avokádo oloupeme,

Více

Recepty pro týden 15.8.-21.8.

Recepty pro týden 15.8.-21.8. Kapr na kmínu 400 g kapra 20 g hladké mouky 40 g másla 40 g citrónu kmín, zelená petrželka sůl Očištěného, na kusy nakrájeného kapra osolíme, obalíme v mouce a vložíme do pekáče, ve kterém jsme rozpustili

Více

Chia pudink s jahodami a bazalkou

Chia pudink s jahodami a bazalkou Chia pudink s jahodami a bazalkou 2 porce 10 min* Tato nenápadná semínka, která na první pohled připomínají mák, jsou úžasným zdrojem živin a energie. Chia jsem si oblíbila hlavně při pečení. Přidávám

Více

Kamila Krajčíková. kuchařka Kamily K.

Kamila Krajčíková. kuchařka Kamily K. Kamila Krajčíková kuchařka Kamily K. Kamila Krajčíková kuchařka Kamily K. Grada Publishing Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna práva vyhrazena. Žádná část této tištěné či elektronické

Více

Recepty pro týden 31.10.-6.11.

Recepty pro týden 31.10.-6.11. Těstoviny s brokolicí a citrónem Na 4 porce: 300 g brokolice 2 lžíce mandlových lupínků 1 citron 5 lžic zeleninového vývaru nebo bílého vína 2 stroužky česneku 50 g strouhaného parmazánu 400 g těstovin

Více

Jak udělat nízkoenergetické vánoční cukroví

Jak udělat nízkoenergetické vánoční cukroví 9 Jak udělat nízkoenergetické vánoční cukroví Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný pocit odříkání. Pokročilí již znají heslo všeho s mírou

Více

Pomeranč, limetka, citron, zázvor. Výživové údaje

Pomeranč, limetka, citron, zázvor. Výživové údaje Pomeranč, limetka, citron, zázvor Energetická hodnota 204 kj 2% 48 kcal 2% Sacharidy 11 g 4% z toho cukry 8,3 g 9% Sůl 0 g 0% Banán, jahody, jablko Energetická hodnota 312 kj 4% 74 kcal 4% Sacharidy 16

Více

KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE

KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE KUCHAŘKA S RECEPTY PRO VAŘENÍ V PÁŘE OBSAH KRÉMOVÁ DÝŇOVÁ POLÉVKA S KUSKUSEM STR. 3 SLADKOKYSELÁ ZELENINA SE SOJOVOU OMÁČKOU A ZÁZVOREM STR. 3 SALÁT Z HRÁŠKU A AVOKÁDA S NÍZKOTUČNÝM JOGURTEM STR. 4 ARTYČOKOVÁ

Více

Citrónová buchta. Ingredience. Postup

Citrónová buchta. Ingredience. Postup Citrónová buchta 450 g polohrubé mouky, 1 lžička sody, 170 g krystalového cukru, 2 vejce, 100 ml oleje, 250 ml smetany na vaření, kůra a šťáva z 1 citronu, trochu mléka Všechny suroviny smícháme v těsto,

Více

BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 2

BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 2 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 2 55 FANTASTICKÝCH RECEPTŮ NA TRADIČNÍ I NEOBYČEJNÉ DEZERTY 2 Úvodem Pokud jste si koupili knížku Bezlepkové laskominy, která mi vyšla loni v dubnu, a recepty v

Více

recepty s Přírodním nápojem Natural Balance

recepty s Přírodním nápojem Natural Balance KOKTEJLY recepty s Přírodním nápojem Natural Balance KOKTEJLY Koktejly jsou lahodné nápoje vhodné pro spoustu příležitostí, které se snadno přizpůsobí každému mlsnému jazýčku. Milují je jak dospělí, tak

Více

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky

Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Recepty Microgourmet talíř + kalíšky Talíř microgourmet Rýže Suroviny: Cca 100 g rýže (1/2 kalíšku) a 1 hrnek vody, sůl Postup: Do talíře nasypeme rýži a přelijeme vodou. Talíř dáme na základ microgourmeta.

Více

4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ

4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ 4 NEJLEPŠÍ SMOOTHIE RECEPTY NA HUBNUTÍ Chcete svému tělu dopřát maximum živin, vitamínů, minerálů a cenných látek? Zároveň se vyhýbáte prázdným cukrům a udržujete si postavu? Pak pro vás máme 4 nejlepší

Více

RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA

RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA RECEPTY Z CHŘESTU NA RADIU DECHOVKA Polévka Krémová polévka z vojkovického chřestu Máslový chřest v křupavé strouhance s novým bramborem Holandská omáčka Hlavní chod / Main course Kuřecí prsa plněná bílým

Více

Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže.

Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže. Recepty jsou v pořadí 1. - 3. místo v obou kategoriích. Dále pak podle pořadí, v jakém byly přihlášeny do soutěže. Obsah Pekařské výrobky... 1 Linecký tvarohový koláč s jablky a marmeládou... 1 Dvoubarevný

Více

Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková.

Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková. Vzorový jídelníček na týden č.2 Jídelníček sestavila nutriční terapeutka Dana Sasáková. Pondělí Snídaně: NB chléb. Máslo. Med. Káva. Cukr 100 g NB chléb 10 g máslo 20 g med 10 g bylinkový smetanový sýr

Více

Jídelníček: 3. týden

Jídelníček: 3. týden Jídelníček: 3. týden PONDĚLÍ Snídaně: Vajíčková pomazánka z domácí lučiny (1 porce: 2 plátky žitného chleba, 300g domácí lučina recept již byl uveden, 4 vajíčka na tvrdo, 1 jarní cibulka, špetka soli a

Více

JÍDELNÍ LÍS TEK týden 12

JÍDELNÍ LÍS TEK týden 12 JÍDELNÍ LÍS TEK 19. - 5.. 01 týden 1 Den Snídan P esnídávka Ob d Sva ina Ve e e Lipánek, Máslo porce 1 ks, Dia Jogurt, Máslo porce 1 ks,, 9, Kivi Kivi, Jogurt smetanový, 9,, ZAM, CIZI Polévka kulajda,

Více

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky

1. DEN/1. TÝDEN. SUROVINY: 50 g (1/2) chléb celozrnný, 1 ČL másla, 1 plátek tvrdého sýru (30% tuku), 1 ks červené papriky 1. DEN/1. TÝDEN 6:30 300 ml vlažné vody s citronem nebo 1 PL jablečného octa 7:00 SNÍDANĚ OVESNÁ KAŠE S JABLKEM SUROVINY: 4 PL ovesných vloček, 150 g (1ks) bílého neslazeného jogurtu 3% tuku, 1 jablko,

Více

Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety

Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety Ovocné knedlíky Smažený kuřecí řízek,obloha Knedlo,vepřo,zelo Svíčková omáčka Boloňské špagety Hovězí guláš Rizoto Bramborák Palačinky Halušky Zapečené filé Rajská omáčka Suroviny: 30 dkg hrubé mouky,

Více

Vánočka. Vánočka. Proč by měla být v jídelníčku. Víte, že:

Vánočka. Vánočka. Proč by měla být v jídelníčku. Víte, že: Vánočka 12. 12. 2018 Vánočka Toto sladké pečivo se jedlo už ve 14. století. Bylo připravováno v jiné formě, ale chutí bylo podobné vánočce, jak ji známe dnes. Recepty a tipy, o které se s vámi podělím,

Více

NABÍDKA ZÁKUSKŮ VĚTRNÍK KARAMELOVÝ POPIS: VĚTRNÍK S TMAVOU POLEVOU BANÁNEK KÁVOVÝ VĚNEČEK VĚNEČEK S LEHKÝM ROSTL. KRÉMEM VĚNEČEK PAŘÍŽSKÝ LABUŤ

NABÍDKA ZÁKUSKŮ VĚTRNÍK KARAMELOVÝ POPIS: VĚTRNÍK S TMAVOU POLEVOU BANÁNEK KÁVOVÝ VĚNEČEK VĚNEČEK S LEHKÝM ROSTL. KRÉMEM VĚNEČEK PAŘÍŽSKÝ LABUŤ VĚTRNÍK KARAMELOVÝ křehký korpus z pálené hmoty, plněný pudingovým krémem a karamelovou šlehačkou, potažený karamelovým fondánem GRAMÁŽ: 140 g TRVANLIVOST: 2 dny CENA: 21,50 Kč ČÍSLO VÝR. 047 VĚTRNÍK S

Více

Puding z jáhlových vloček

Puding z jáhlových vloček Puding z jáhlových vloček 1 Jáhlové vločky (instantní varianta) zalijeme trochou vařící vody, promícháme a necháme v přikryté nádobě změknout. 2 Do husté vločkové kaše vmícháme med, na kousky nakrájené

Více

Babí léto s rawfood raw food seminář

Babí léto s rawfood raw food seminář Babí léto rawfood raw food seminář 20. A 21. ZÁŘÍ 2014 V IC ZAHRADA NA ŽIŽKOVĚ Živé jídlo je takové jídlo, které nám dává příroda syrové ovoce, zelenina, semínka, ořechy, byliny, atd. Nevaříme ho nepečeme

Více

2012 Katalog produktů

2012 Katalog produktů 2012 Katalog produktů 1 Obsah Maxi Nuta Fly Dezertní Maxi Nuta Pražené mandle...3 Pistácie & Brusinky...3 Maxi Fruta...4 Borůvka...4 Jahoda...5 Kešu...5 Konopné semínko...6 Meruňky & Mandle...6 Slunečnice

Více

Kamila Krajčíková. kuchařka Kamily K.

Kamila Krajčíková. kuchařka Kamily K. Kamila Krajčíková kuchařka Kamily K. Ukázka knihy z internetového knihkupectví www.kosmas.cz Kamila Krajčíková kuchařka Kamily K. Grada Publishing Upozornění pro čtenáře a uživatele této knihy Všechna

Více

řada produktů PROTEIN

řada produktů PROTEIN Produktový katalog K řada produktů PROTEIN FIT-DAY PLANT BASED Protein Natural FIT-DAY PLANT BASED Protein Chocolate Fit-day plant based protein je přírodní zdroj bílkovin z hrachu a rýže. Fit-day protein

Více

PRODUKTOVÉ LISTY Sestaveno

PRODUKTOVÉ LISTY Sestaveno PRODUKTOVÉ LISTY Sestaveno 5. 1. 2017 BEZLEPKOVÝ CHLÉB LIŠKA KMÍNOVÝ SE LNĚNÝM A SLUNEČNICOVÝM SEMÍNKEM Svou lehce kmínovou chutí připomíná klasický chléb tzv. Šumavu, navíc se slunečnicovými a lněnými

Více

Recepty pro týden 12.9.-18.9.

Recepty pro týden 12.9.-18.9. Těstoviny po italsku 2 rajčata 250 g cherry rajčat 2 papriky paprika 200 g celozrnných těstovin dle chuti cibule, česnek, bazalka, sůl, pepř, koření na špagety, tymián - nejlépe čerstvý olivový olej (do

Více

Vaříme zdravě, chutně, PaedDr. & Mgr. Hana Čechová

Vaříme zdravě, chutně, PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Vaříme zdravě, chutně, hospodárně PaedDr. & Mgr. Hana Čechová Při sestavování jídelníčků se důraz klade především na jednotlivé složky potravy. Z toho následně pramení představa, že co je zdravé, je složité,

Více

Recepty pro racionální jídelníček č. 6

Recepty pro racionální jídelníček č. 6 Bylinkové závitky s nudlemi 2 vepřové řízky (cca po 100 g) 2 snítky petrželky 2 lžíce mouky 1/2 svazku pažitky 200 g bezvaječných nudlí 300 ml zeleninového vývaru 100 g tvarohového sýra zrnka červeného

Více

JÍDELNÍ LÍS TEK 4. - 10. 6. 2012 týden 23

JÍDELNÍ LÍS TEK 4. - 10. 6. 2012 týden 23 JÍDELNÍ LÍS TEK 4. - 10. 6. 2012 týden 23 Den Snídan P esnídávka Ob d Sva ina Ve e e 3 Jogurt,, 9 Dia jogurt, 2 Jogurt, 3, 9,, Frankfurtská vep ová pe en, Vep ové kostky p írodní, 11 Frankfurtská vep ová

Více

Přesnídávky. Svačiny

Přesnídávky. Svačiny Internetové fitness televize FitnessTV.cz Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům Přesnídávky ananas banán blumy broskev grapefruit hroznové víno hruška jablko jahody kiwi mandarinka meloun

Více

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém s hruškovým kompotem. Náročnost: jednoduché. Počet porcí

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém s hruškovým kompotem. Náročnost: jednoduché. Počet porcí Bavorský krém s hruškovým kompotem Náročnost: jednoduché 10 Počet porcí Bavorský krém s hruškovým kompotem Čas na přípravu: 20 minut příprava + čas potřebný na chlazení Počet porcí: 10 Ingredience: 220

Více

VÝROBKY KALMA. Foto Kód Název gram. trvan. ks/bal. pro vegany, alergiky na kravské mléko a pro bezlepkovou dietu Kokosová tapioka s medem

VÝROBKY KALMA. Foto Kód Název gram. trvan. ks/bal. pro vegany, alergiky na kravské mléko a pro bezlepkovou dietu Kokosová tapioka s medem VÝROBKY KALMA Foto Kód Název gram. trvan. ks/bal 2-100 Sojagurt prémium bílý 130 g 10 dní 20 2-112 Kokosová tapioka s medem 90 g 14 dní 20 pro alergiky na kravské mléko a pro bezlepkovou dietu 2-113 Jáhlová

Více

Složení a výživové hodnoty WHEY 94

Složení a výživové hodnoty WHEY 94 Složení a výživové hodnoty WHEY 94 OBJEM 425g příchuť ČOKOLÁDA SLOŽENÍ: Syrovátkový proteinový izolát 86% (Irsko), kakao výrazně zbaveno oleje 10%, zahušťovadla (mouka z guarových bobů, xanthan), emulgátor

Více

Jak udělat nízkoenergetické silvestrovské pohoštění

Jak udělat nízkoenergetické silvestrovské pohoštění 20... pomazánky Jak udělat nízkoenergetické silvestrovské pohoštění Pokud se rozhodnete, že budete hubnout, většinou vás napadne slůvko dieta a s tím spojený nepříjemný pocit odříkání. Pokročilí již znají

Více

BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 2

BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 2 1 Karla Pelikánová BEZLEPKOVÉ LASKOMINY 2 55 FANTASTICKÝCH RECEPTŮ NA TRADIČNÍ I NEOBYČEJNÉ DEZERTY 2 Úvodem Pokud jste si koupili knížku Bezlepkové laskominy, která mi vyšla loni v dubnu, a recepty v

Více

OSVĚŽENÍ MLÉKEM. Karolína Hlavatá

OSVĚŽENÍ MLÉKEM. Karolína Hlavatá OSVĚŽENÍ MLÉKEM Karolína Hlavatá Mléko v dobách našich předků Mléko a mléčné výrobky jsou součástí výživy člověka již od mladší doby kamenné, kdy se člověk usadil a začal pěstovat obilí a chovat dobytek

Více

Chcete se cítit. lehčeji? Zeptejte se mě jak.

Chcete se cítit. lehčeji? Zeptejte se mě jak. Chcete se cítit lehčeji? Zeptejte se mě jak. Chcete se cítit lehčeji? Zeptejte se mě jak. Tesco Light Choices zahrnuje řadu výrobků se sníženým obsahem výživových hodnot. Například na našich Tesco Light

Více

řada produktů PROTEIN

řada produktů PROTEIN Produktový katalog K řada produktů PROTEIN Protein Natural Protein Chocolate Fit-day plant based protein je přírodní zdroj bílkovin z hrachu a rýže. Fit-day protein má lahodnou krémovou chuť a je ideální

Více

JÍDELNÍ LÍS TEK týden 22

JÍDELNÍ LÍS TEK týden 22 Po 8.5.1 JÍDELNÍ LÍS TEK 8. 5 -. 6. 01 týden Dietní pokrmy jsou p ipravovány dle p íslu ných dietních receptur Den Snídan P esnídávka Ob d Sva ina Ve e e, 9,,,, 9,, ZAM, CIZI,, Polévka hov zí s hrá kem

Více

ČERVEN 2014. Jídlo. energie

ČERVEN 2014. Jídlo. energie ČERVEN 2014 Jídlo a energie Záměna nezdravých, rychlých pochoutek jako jsou čokoládové tyčinky, šumivé nápoje a kofein za potraviny, které poskytují přirozenou vzpruhu Výživa pro lepší život Jídlo a energie

Více

Přesnídávky. Svačiny

Přesnídávky. Svačiny Internetové fitness televize FitnessTV.cz Gramáž-hmotnosti potravin příloha k Dietním jídelníčkům Přesnídávky ananas banán blumy broskev grapefruit hroznové víno hruška jablko jahody kiwi mandarinka meloun

Více

Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak.

Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak. Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak. Chcete jíst zdravěji? Zeptejte se mě jak. Řada Tesco Healthy Living nabízí širokou škálu výrobků pro podporu zdravého životního stylu. V nabídce najdete různé

Více

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém. Náročnost: jednoduché. Počet porcí

NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém. Náročnost: jednoduché. Počet porcí Bavorský krém Náročnost: jednoduché 10 Počet porcí Bavorský krém Čas na přípravu: 20 minut + čas potřebný na chlazení Počet porcí: 10 (110 150 ml) Ingredience: 110 g NESTLÉ DOCELLO TM Bavorský krém 225

Více

Bulharská pomazánka Čertova pomazánka Česneková pomazánka 1 Česneková pomazánka 2 Česneková pikantní pomazánka

Bulharská pomazánka Čertova pomazánka Česneková pomazánka 1 Česneková pomazánka 2 Česneková pikantní pomazánka Bulharská pomazánka 300 g dietního salámu, malý rajský protlak, malá tatarská omáčka, kyselá okurka, cibule Salám meleme na masovém strojku nebo strouháme na struhadle. Přidáme strouhanou okurku, rajský

Více

CUKROVÍ - složení. Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz

CUKROVÍ - složení. Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz Cukrárna pekárna U MARKA Pramenní 7, 301 00 PLZEŇ, +420 377 537 732, www.umarka.cz CUKROVÍ - složení platnost od 01.01.2015 Bílé hvězdičky Hvězdičky z lineckého těsta slepené jahodovou marmeládou, polévané

Více

Z pyramidy na talíř aneb jak rozumět výživovým doporučením. Leona Mužíková Veronika Březková Masarykova univerzita Brno

Z pyramidy na talíř aneb jak rozumět výživovým doporučením. Leona Mužíková Veronika Březková Masarykova univerzita Brno Z pyramidy na talíř aneb jak rozumět výživovým doporučením Leona Mužíková Veronika Březková Masarykova univerzita Brno Je Pyramida výživy pro děti vhodnou pomůckou k aplikaci výživových doporučení (pro

Více

JÍDELNÍ LÍS TEK 13. - 19. 2. 2012 týden 7

JÍDELNÍ LÍS TEK 13. - 19. 2. 2012 týden 7 Po 13.2.12 JÍDELNÍ LÍS TEK 13. - 19. 2. 2012 týden 7 Den Snídan P esnídávka Ob d Sva ina Ve e e 3, 2 3, 9, 2, 9/2,, 14 3, 9, 2, 9/2, 14, ZAM, CIZI 3, 2,, 14 Polévka hov zí vývar se zeleninou a Lipánek

Více

FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA

FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA FAIRTRADOVÁ KUCHAŘKA Fair trade je způsob obchodu, který zaručuje pracovníkům z rozvojových zemí spravedlivou odměnu za jejich práci. Pěstitelé a řemeslníci v rámci fair trade dostávají takovou výkupní

Více

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH

HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH HRÁTKY S TVAROHEM OBSAH Šlehačkové kostky... 2 Tvarohová buchta bez těsta (mňamózní rychlovka)... 2 Tvarohové řezy - výborné... 3 Tvarohový koláč s mandlovými lupínky... 4 Jahodové řezy s tvarohem... 4

Více

Vegetariánská kuchyně

Vegetariánská kuchyně Vegetariánská kuchyně Semínkové paté se sušenými rajčaty Vegeburger s quionoou a domácí tatarkou Šafránovo-kokosová polévka s čerstvým špenátem Fazolové brownies s avokádovým krémem Semínkové paté se sušenými

Více

Jídelní lístek pro měsíc listopad

Jídelní lístek pro měsíc listopad Jídelní lístek pro měsíc listopad 1. týden 2. 11. 2015 3. 11. 2015 4. 11. 2015 5. 11. 2015 6. 11. 2015 přesnídávka Kmínový chléb, sýrová pomazánka s kapií, ovoce, čaj lesní plody se smetanou oběd polévka

Více

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky

Červená omáčka barbecue. Olivová majonéza. Bílá omáčka barbecue. Křenová omáčka. Omáčky KOŘENICÍ SMĚSI, MARINÁDY A OMÁČKY Omáčky K Bílá omáčka barbecue Červená omáčka barbecue 185 ml jablečné šťávy 125 ml kečupu 3 lžíce jablečného octa 2 lžičky sójové omáčky 1 lžička worcesterské omáčky 1

Více

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy

Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou. Jablková kuchařka. Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Základní škola Pavlínov okres Ţďár nad Sázavou Jablková kuchařka Autoři: ţáci, učitelé a přátelé naší školy Školní rok 2011/2012 JABLKOVÝ DORT 25 dkg cukru krystal, 4 celá vejce třeme dohromady 25 dkg

Více

JÍDELNÍ LÍS TEK týden 18

JÍDELNÍ LÍS TEK týden 18 Po 0.4.1 JÍDELNÍ LÍS TEK 0. 4. - 6. 5. 01 týden 18 Den Snídan P esnídávka Ob d Sva ina Ve e e, 9,, 9/, 9, ZAM, CIZI, 9,, 9/, Polévka dro ová, Sýr m kký, Jogurt, Máslo porce 1 ks, Frankfurtská vep ová pe

Více

Alibábovka. Ingredience. Postup

Alibábovka. Ingredience. Postup Alibábovka 1 Hera, 1/2 sklenice vody (hořčicové), 1 a 3/4 sklenice cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 2 sklenice hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 4 žloutky, hrst nasekaných ořechů, 2 lžíce kakaa, sníh ze

Více

JÍDELNÍ LÍS TEK 16. - 22. 7. 2012 týden 29

JÍDELNÍ LÍS TEK 16. - 22. 7. 2012 týden 29 JÍDELNÍ LÍS TEK 16. - 22. 7. 2012 týden 29 Den Snídan P esnídávka Ob d Sva ina Ve e e 3 Jogurt,, 9 Dia jogurt, 2 Jogurt, 3, 9,, Frankfurtská vep ová pe en, Vep ové kostky p írodní, 11 Frankfurtská vep

Více

Tvarohový koláč. Řezy Florida

Tvarohový koláč. Řezy Florida Tvarohový koláč 450g polohrubé mouky, 30dkg hery, 3 lžíce cukru, 3 žloutky, 1 prášek do pečiva, 3 lžíce mléka, 2 lžíce rumu. Z těsta udělat dvě placky, mezi ně tvarohová náplň: 500g tvarohu, 5 lžic cukru,

Více

Kuchařka. Aneb recepty ze svačinového dne

Kuchařka. Aneb recepty ze svačinového dne Kuchařka Aneb recepty ze svačinového dne Toasty Toustový chleba (Penam, Zlín) Máslo (Yog s.r.o., Bojkovice) Kečup (KAND s.r.o., Dobruška) Šunku (Pražská šunka) Sýr (MADETA a.s., České Budějovice) Poskládáme

Více

JÍDELNÍ LÍS TEK 20. 2. - 26. 2. 2012 týden 8

JÍDELNÍ LÍS TEK 20. 2. - 26. 2. 2012 týden 8 JÍDELNÍ LÍS TEK 0.. - 6.. 01 týden 8 Den Snídan P esnídávka Ob d Sva ina Ve e e Sýr strouhaný, Máslo porce,,,, /, elé ovocné,, ZAM, CIZI Polévka hov zí se strouháním, Ku ecí maso na smetan s hrá kem, T

Více

2013 Katalog produktů

2013 Katalog produktů 2013 Katalog produktů 1 Obsah Maxi Nuta Fly Dezertní Maxi Nuta Pražené mandle...3 Pistácie a brusinky...3 Maxi Fruta...4 Borůvky a mandle...4 Jahody a mandle...5 Kešu a ořechy...5 Konopné semínko...6 Meruňky

Více

Jídelníček na 1. týden

Jídelníček na 1. týden Jídelníček na 1. týden MUŽ S NADVÁHOU (energetický příjem 2500 až 2600 kcal) Tyto recepty jsou určeny pro muže s nadváhou. Pro vaši orientaci uvádíme následující přibližné parametry: věk 45 let 180 cm

Více

Katalog pekařských výrobků. Bezlepík s.r.o.

Katalog pekařských výrobků. Bezlepík s.r.o. Katalog pekařských výrobků Bezlepík s.r.o. Chlebík OŠATKOVÝ 330g kukuřičný škrob, rýžová mouka, sójový proteinový koncentrát, zahušťovadlo (E415, E464), cukr, psyllium, sůl, dextróza, sirup z cukrové řepy,

Více

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi

Tiramisu pomerančové. Tiramisu s kiwi Tiramisu pomerančové 2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačkové smetany, 250 g sýru Mascarpone 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžice pomerančového likéru 200 250 ml pomerančové šťávy (může být

Více

Naše nabídka. Cheesecake. Mrkvový dort. Tradiční americká receptura - sušenkový. z krémového. Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu.

Naše nabídka. Cheesecake. Mrkvový dort. Tradiční americká receptura - sušenkový. z krémového. Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu. Naše nabídka Cheesecake Tradiční americká receptura - sušenkový základ, náplň z krémového smetanového sýra Philadelphia a vrstva zakysané smetany na povrchu. 1 dort / 12-14 ks, 26cm průměr, váha - 1900g,

Více

Thajská kuchyně pro starší děti

Thajská kuchyně pro starší děti Thajská kuchyně pro starší děti JARNÍ ZÁVITKY THAJSKÁ KUŘECÍ POLÉVKA PAD THAI NUDLE S KUŘECÍM MASEM BANÁN NA KARAMELU S KOKOSEM JARNÍ ZÁVITKY 5 listů kulatého rýžového papíru 1 x balení uzeného tofu 100

Více

ROSTLINNÉ ALTERNATIVY

ROSTLINNÉ ALTERNATIVY ROSTLINNÉ ALTERNATIVY Průvodce veganskými alternativami. veganskaspolecnost.cz Budoucnost pro všechny. Zaznamenali jste ve vaší restauraci vyšší zájem o bezmasá jídla? Rostlinná strava se stala významným

Více

Jídelníček: 4. týden

Jídelníček: 4. týden Jídelníček: 4. týden PONDĚLÍ Snídaně: Chia pudink 3 lžíce chia semínek, ½ banánu, mandlové mléko 200ml, maliny 50g, mandle 15g 1. Chia semínka si necháme přes noc nabobtnat v mandlovém mléce. 2. Smícháme

Více

Jídelníček: 5. týden

Jídelníček: 5. týden Jídelníček: 5. týden PONDĚLÍ Snídaně: Smoothie - 1 grapefruit, 4 cm čerstvého zázvoru, 100g ananasu, 1 jablko, hrst špenátu nebo salátu, ¼ hrnečku vody a ½ hrnečku ledu (1,5g bílkovin, 30,70g sacharidů,

Více