D I V I Z E. Služby pro získání dotací programu Nová Zelená úsporám

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "D I V I Z E. Služby pro získání dotací programu Nová Zelená úsporám"

Transkript

1 D I V I Z E Služby pro získání dotací programu Nová Zelená úsporám Vážení zákazníci Služby zde prezentované jsou kompletním řešením pro získání dotací v rámci objektů rodinných domů. Získání dotační podpory je podmíněné snížením energetické náročnosti provozu objektu o 40 60% energetických nákladů. Způsob jak zajistit tyto úspory je řešen v rámci zateplení objektu fasády, stropů a podlah. Dále pak výměnou starých kotlů za technologie z řady obnovitelných zdrojů. Naše činnost v rámci přípravy žádosti o dotace zahrnuje komplexní posouzení objektu ve stávající podobě a navržení takových opatření a materiálů, aby bylo možné objekt zateplit na požadované hodnoty dle směrnice SFŽP a zároveň aby objekt byl optimalizován i po stránce předpokládaných investic. Dále zpracujeme pro objekt energetický posudek, následně průkaz energetické náročnosti budova a projektovou dokumentaci pro stav současný a stav budoucí. Všechny tyto činnosti a podklady jsou povinným doložením k žádosti o dotace. Na závěr vyplníme za klienta elektronický formulář podání žádosti o dotace na SFŽP, odešleme tuto žádost ke zpracování a odešleme pozemní poštou všechny připravené dokumenty na SFŽP. Tímto naše práce končí. Pokud však klient požaduje i další zastoupení své osoby pro komunikaci se SFŽP, realizujeme tuto službu v hodinových sazbách na úrovni poradenství. Na přípravnou část naší činnosti může klient žádat dotační podporu z takzvané technické asistence (TA), kde jsou níže uvedeny dotační částky pro realizaci přípravy technických podkladů k dotacím. 1. Ceny jednotlivých prací pro A1, A2, A3, / C1, C2, C3, C4 zateplení objektů, výměna tepelného zdroje: Ceny pro RD A1, A2, A3, / C1, C2, C3, C4 včetně DPH Služba 21% S dokumentací Bez dokumentace Dotace TA Zaměření objektu včetně cestovních náhrad 1 500, Kč 3 000, Kč Energetický posudek + PENB , Kč , Kč Projektová dokumentace (starý, nový stav objektu) , Kč , Kč , Kč Dokončení krycích listů + podání na SFŽP 3 500, Kč 3 500, Kč Odeslání složky klientovi po kontrole s pokyny V ceně V ceně Celkem náklady klienta , Kč , Kč Celkem vlastní náklady po odečtení dotace TA , Kč , Kč , Kč V případě že klient objednává A + C tak je jeho cena dle níže uvedeného ceníku sdružena do celkové kalkulace a podpory technické asistence s dotačním bonusem , Kč. Celková cena dotace na TA je tudíž Kč. V případě kombinace obou opatření je cena projektové dokumentace navýšena o 3 500, Kč pro zkreslení schématického stavu zapojení technologií na vytápění a ohřev teplé vody do soustavy. Dále pak je cena navýšena i u tvorby elektronické žádosti o dotace o částku 2 000, Kč.

2 2. Ceny jednotlivých prací pro novostavby v kategorii B1, B2 Služba Ceny pro RD B1, B2 včetně DPH 21% S dokumentací Bez dokumentace Dotace TA Zpracování projektové dokumentace ke stavebnímu , Kč , Kč , Kč povolení + TZB Energetický posudek + PENB , Kč , Kč Položkový rozpočet stavby 5 000, Kč 5 000, Kč Dokončení krycích listů + podání na SFŽP 4 500, Kč 4 500, Kč Odeslání složky klientovi po kontrole s pokyny V ceně V ceně Celkem náklady klienta , Kč , Kč Celkem vlastní náklady po odečtení dotace TA 900, Kč , Kč , Kč V rámci opatření B1, B2 klient musí předložit pro SFŽP kompletní projektovou dokumentaci ke stavebnímu povolení, která obsahuje veškerá opatření související se zateplením objektu na požadované hodnoty, atest utěsnění objektu Blower DOOR testem a instalované technologie obnovitelných zdrojů (např. tepelné čerpadlo, rekuperaci a solární systémy). Součástí těchto podkladů musí být i energetický posudek, i energetický průkaz budoucího stavu objektu po jeho dokončení. Společnost Comfort space, a.s. garantuje svým zákazníkům smlouvou o expertní činnosti bezproblémové zajištění dotací z programu Nová Zelená úsporám, jestliže klient následně dodrží dohodnuté opatření, které je výstupem na krycích listech pro SFŽP a provedení stanovených opatření ve lhůtách které SFŽP pro daná opatření stanovuje. Na dalších stranách tohoto dokumentu se dočtete, jaké jsou pro jednotlivé oblasti dotací přípustné procentní částky uznatelných nákladů a jaké jsou dotace na výměny technologií. Zároveň jsme pro Vás připravili i stručný schématický postup realizace přípravy zpracování podkladů k dotacím. Na závěr zde naleznete odkaz na naší společnost, kde se můžete na jednotlivé informace kdykoliv kontaktovat s našimi pracovníky, kteří Vám rádi vysvětlí, co vše je k získání dotace třeba učinit. Veškeré stavební činnosti, které jsou související se zateplením objektu, či výměnou tepelného zdroje Vám umíme nabídnout v lukrativních cenách našich obchodních partnerů po celé ČR na klíč. Tímto garantujeme i cenově dostupné řešení s 100% zárukou získání dotace z programu Nová Zelená úsporám.

3 PROGRAM NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2013 Dne nabyla účinnost Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 9/2013 o poskytování finančních prostředků v rámci programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM Harmonogram výzvy: Zahájení příjmu žádostí: v 10:00 hodin Ukončení příjmu žádostí: vyčerpání finančních zdrojů, nejpozději do Alokace finančních prostředků: pro tuto výzvu je dostupná nejvýše 1 mld. Kč Způsob podání žádosti: žádosti se podávají elektronicky Do programu budou akceptovány realizace započaté od Akce Povodně 2013: Pro majitelé nemovitostí zasažených letošní povodní platí shodná kritéria pro získání dotací. Veškeré oblasti podpory jsou však navýšeny o dalších 20% (tedy až 75%). Kolik můžete dostat? Snížení potřeby tepla na vytápění alespoň o 40 % podpora 30 % z uznatelných nákladů Snížení potřeby tepla na vytápění alespoň o 50 % podpora 40 % z uznatelných nákladů Snížení potřeby tepla na vytápění alespoň o 60 % podpora 55 % z uznatelných nákladů Žadatelé prokazatelně zasaženi povodní ještě o 20% navíc, tedy až 75%. Kdo má nárok na dotaci? V programu Nová zelená úsporám 2013 je možné získat podporu na opatření ke snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů, náhradu neekologického zdroje tepla, instalaci solárních termických systémů či výstavbu rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností. Čerpat podporu lze také na zpracování odborného posudku nebo na zajištění technického dozoru. Kdo může žádat o podporu? Žadateli o podporu jsou vlastníci a stavebníci rodinných domů a to jak fyzické, tak právnické osoby. Podporu lze čerpat pouze na rodinné domy, jejichž celková energeticky vztažná plocha po realizaci opatření nepřesáhne 350 m 2. Maximální výše podpory pro 1 subjekt je stanovena na 5 mil. Kč. Nelze žádat o podporu na udržovací práce či změnu dokončené stavby, výměnu či změnu opatření, které již bylo podpořeno z programu Ministerstva, Fondu nebo z dalších veřejných zdrojů. Kdy je možno žádat o podporu: Žádost o podporu se podává před zahájením, v průběhu realizace nebo po ukončení realizace podporovaných opatření. Podpora se vztahuje pouze na způsobilé výdaje bezprostředně související s přípravou a realizací opatření. Rozhodné datum pro získání dotací je tj. lze žádat dotace pouze na realizované opatření po tomto datu (faktury, dodávky nebo služby musí být po tomto datu). V případě žádostí podaných před zahájením realizace nebo v jejím průběhu je platnost rozhodnutí o poskytnutí podpory: a) 12 měsíců v oblasti podpory A b) 12 měsíců v oblasti podpory B c) 6 měsíců v oblasti podpory C V případě kombinace žádostí se pro obě žádosti uvažuje vždy delší účinnost, maximálně však do !

4 Oblasti podpory: A Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů pomocí zateplení. B Výstavba nových rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností. C Efektivní využití zdrojů energie výměna či instalace kotlů, kamen, tepelných čerpadel a nuceného větrání. D Podpora na přípravu a zajištění realizace opatření. E Bonus za kombinaci vybraných opatření. Podmínky pro získání dotace 1. Soulad projektového záměru s cíli programu tj. u stávajících budov snížení energetické náročnosti min. o 30% potřeby tepla na vytápění oproti původnímu stavu. U nových budov dodržení pasivního charakteru budovy. 2. Dodržení předepsaného způsobu a termínu podání tj. elektronické podání + zaslání poštou na SFŽP. 3. Podání žádostí oprávněným žadatelem tj. majitelem nemovitosti nebo v zastoupení (plná moc). Dokumenty vyžadované při podání žádostí Formulář žádosti o podporu. Doklad o projednání stavebního záměru se stavebním úřadem (nepředkládá se u opatření C.1, C.2). List vlastnictví k nemovitosti (LV) ne starší 90 dní. Plná moc s ověřenými podpisy v případě, že je žadatel při vyřizování zastupován třetí osobou. Souhlasné prohlášení spoluvlastníků v případě, že má nemovitost více vlastníků (dle LV). Technickou dokumentaci odborný posudek obsahující projektovou dokumentaci, technickou zprávu, energetický posudek (PENB), aj. vypracovanou autorizovanou osobou. Krycí list technických parametrů a výkaz výměr vyhotovený autorizovanou osobou. Doklad o vlastnictví bankovního účtu žadatele o dotaci. Dokumenty vyžadované k uzavření Smlouvy Před uzavřením Smlouvy mezi žadatelem a Fondem musí žadatel prokázat, že realizace opatření, na která žádal podporu, byla řádně dokončena v souladu s žádostí, krycím listem technických parametrů a se schváleným odborným posudkem. Žadatel překládá Fondu dokumenty prokazující ukončení realizace nejpozději do data konce účinnosti rozhodnutí. Dokumenty se předkládají v listinné podobě v jednom vyhotovení, a to v originále nebo úředně ověřené kopii. Dokumenty dokládané po realizaci opatření: 1. SOUPIS FAKTUR souvisejících s realizací podporovaných opatření. Faktury musí splňovat zákonné náležitosti, musí být vystaveny výhradně na jméno žadatele a musí obsahovat jednoznačné označení nemovitosti, ke které se vztahují. 2. POTVRZENÍ O ÚHRADĚ FAKTUR výpis z bankovního účtu nebo pokladní příjmový doklad o zaplacení v hotovosti. 3. SOUPIS PROVEDENÝCH PRACÍ k jednotlivým fakturám nebo souhrnně dle vzoru uvedeného ze strany Fondu. Zde je nutné rozdělit výdaje na způsobilé a nezpůsobilé + označení výrobků kódem ze Seznamu výrobků a technologií (SVT). 4. DOKLAD O UKONČENÍ REALIZACE PŘEDÁVACÍ PROTOKOL jde o předávací protokol nebo o protokol o uvedení zařízení do trvalého provozu, který musí obsahovat jednoznačnou identifikaci nemovitosti, identifikaci žadatele a dodavatele (SOD), identifikaci dodávky nebo díla (SVT), datum předání a podpisy obou stran. V případě, že realizace probíhá v režimu stavebního zákona, musí žadatel doložit i kolaudační souhlas. 5. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA ODBORNÉHO TECHNICKÉHO DOZORU pouze pro oblast A (zateplení, výměna oken). LIST VLASTNICTVÍ K NOVOSTAVBĚ pouze u oblasti B (výstavba domu), se zapsanou nemovitostí vč. č.p. 6. BLOWER DOOR TEST protokol o měření průvzdušnosti obálky budovy pouze u oblasti podpory B a podoblasti C.4 (instalace nuceného větrání). Dokumenty potřebné pro proplacení podpory na přípravu a realizaci (oblast D): 1. Faktury za zhotovení odborného posudku nebo jeho části, za provedení odborného technického dozoru nebo za provedení měření průvzdušnosti obálky. 2. Potvrzení o úhradě faktur výpis z bankovního účtu nebo pokladní příjmový doklad o zaplacení v hotovosti.

5 Průběh posouzení a zpracování žádostí ze strany SFŽP 1. ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ (za klienta vyřizujeme na základě plné moci) Žádosti o podporu podává žadatel elektronicky prostřednictvím internetové aplikace. 2. EVIDENCE (za klienta vyřizujeme na základě plné moci) Po zaslání podkladů proběhne přiřazení verifikačního kódu, který bude Fondem zaslán na e mail vyplněný v žádosti. Úspěšným uložením žádostí do systému a vložením verifikačního kódu je proces evidence žádosti dokončen. 3. DORUČENÍ ŽÁDOSTÍ A POVINNÝCH PŘÍLOH NA SFŽP (za klienta vyřizujeme na základě plné moci) Žadatel je povinen ve lhůtě do 8 kalendářních dní ode dne evidence žádosti doručit Fondu dokumenty v listinné podobě doporučenou poštou nebo osobním podáním na podatelnu SFŽP. Písemnosti doručené na SFŽP se nevrací. 4. POSOUZENÍ ŽÁDOSTÍ Z HLEDISKA ÚPLNOSTI A FORMÁLNÍ SPRÁVNOSTI Fond provede kontrolu podané žádosti z hlediska úplnosti, formální správnosti a souladu s podmínkami programu. 5. AKCEPTACE ŽÁDOSTÍ O PODPORU Po posouzení bude úplná a formálně správná žádost akceptována. O akceptaci nebo důvodech o neprovedení akceptace bude žadatel písemně vyrozuměn a případně vyzván k odstranění nedostatků. 6. SPECIFICKÁ KONTROLA SPRÁVNOSTI A SPLNĚNÍ PODMÍNEK Žádosti, které byly Fondem akceptovány, budou podrobeny specifické kontrole správnosti a splnění podmínek Programu. V případě zjištění nedostatků bude žadatel vyzván písemně k odstranění nedostatků ve lhůtě 30 kalendářních dnů (lze prodloužit na 60 dnů s odůvodněním). 7. REGISTRACE ŽÁDOSTI U akceptovaných žádostí, které jsou bez nedostatků, provede Fond registraci, o čemž písemně informuje žadatele. 8. PŘEDLOŽENÍ ŽÁDOSTÍ NA SCHVÁLENÍ RADĚ FONDU A MINISTRA Žádosti jsou předkládány Radě Fondu k posouzení. Fond dále předkládá ministrovi návrh rozhodnutí o poskytnutí podpory ve stanovených výších. O poskytnutí podpory rozhoduje ministr a rozhodnutí je účinné dnem podpisu ministra. 9. VYROZUMĚNÍ O ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ PODPORY Žadatel je písemně informován o Rozhodnutí o poskytnutí podpory prostřednictvím vyrozumění. Vyrozumění obsahuje podmínky, za kterých musí žadatel opatření zrealizovat. Žadatelům, kteří podali svoji žádost již po dokončení realizace (na fond spolu s žádostí doložili faktury, doklady o zaplacení a předávací protokoly) je místo Vyrozumění o poskytnutí podpory zaslán přímo návrh Smlouvy. 10. DOLOŽENÍ ŘÁDNÉHO SPLNĚNÍ PODMÍNEK V případě žádosti podané před zahájením nebo v průběhu realizace je účinnost Rozhodnutí podmíněna prokázáním splnění všech podmínek Programu (doložením faktur, dokladů o zaplacení, předávacích protokolů aj). Doba účinnosti Rozhodnutí je v takovém případě stanovena na 12 měsíců (opatření A, B) a 9 měsíců (opatření C). V případě kombinace opatření se udává delší doba účinnosti. Maximálně však do ! 11. SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PODPORY Na základě účinného rozhodnutí a po doložení řádného splnění podmínek Programu uzavře Fond s žadatelem písemnou Smlouvu o poskytnutí podpory, která bude obsahovat popis realizovaných opatření, podmínky čerpání a výši podpory. Žadatel je povinen doručit Fondu podepsanou Smlouvu zpět do 30 kalendářních dní ode dne doručení. 12. ČERPÁNÍ PODPORY Po uzavření Smlouvy s Fondem je možné čerpat podporu, která je poskytována bezhotovostním převodem na účet žadatele. Výplata podpory proběhne nejpozději do 90 dní ode dne podpisu smlouvy.

6 PROVÁDĚNÉ ÚKONY DOTACE A, C: ČASOVÁ POSLOUPNOST A CENY ÚKONŮ: PODPIS SMLOUVY (mezi Comfort Space a.s. a žadatelem o dotaci) TECHNIK ZAMĚŘENÍ RD Technik navštíví nemovitost, od majitele si převezme potřebné dokumenty a informace k nemovitosti, zaměří nemovitost pro PENB a následné opatření. Technik přijede ke klientovi dle domluvy. cca 3 5 dnů CENA: 1 500, Kč* 3 000, Kč ** ENGERGETICKÝ SPECIALISTA (ES) En. posudek ES provádí výpočet a navrhuje způsob snížení energetické náročnosti k dosažení dotace. VYHODNOCENÍ ÚSPORY + ZPRACOVÁNÍ PROJEKTU Předložení výsledku (ES) klientovi s navrženým opatřením. Zpracování projektové dokumentace současného a budoucího stavu ve všech pohledech, řezech, půdorysech + technická zpráva. DOPRACOVÁNÍ DOKUMENTŮ PRO SFŽP Vyplnění formulářů a žádostí. Zkompletování všech podkladů potřebných pro úspěšné přijetí žádost na SFŽP. Technik předává podklady na zpracování a výpočet úspor a energetického posudku. ES provede energetický posudek a poté zašleme klientovi návrh řešení a výši přípustné dotace. cca 1 2 týdny CENA: , Kč Zpracování projektu, aktualizace výpočtu, korekce projektové dokumentace s klientem, doplnění nabídek dodavatelů a dopracování všech potřebných dokumentů. cca 2 týdny CENA: , Kč * , Kč ** cca 4 týdny ELEKTRONICKÉ PODÁNÍ ŽÁDOSTÍ NA SFŽP EVIDENCE ŽÁDOSTÍ ZASLÁNÍ NA SFŽP dokumentů v listinné podobě. VYROZUMĚNÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE 1. OPATŘENÍ JIŽ ZREALIZOVÁNO 2. OPATŘENÍ SE BUDE REALIZOVAT Všechny dokumenty podáváme na fond cca do 1 týdne od dokončení. Na základě plné moci podáváme za klienta všechny potřebné žádosti a technické dokumenty elektronicky na SFŽP. Dokumenty následně zasíláme v jedné kopii na SFŽP a v druhé kopii k rukám klienta (listinná podoba, CD). CENA: 3 500, Kč 2. DOKONČENÍ REALIZACE OPATŘENÍ FONDU SE PŘEDLOŽÍ: Faktury, výpisy z BÚ, příjmové doklady Kolaudační souhlas, oznámení o užívání, předávací protokol či protokol o uvedení do provozu Po doložení těchto dokladů Fond zašle potvrzení a smlouvu, na základě které jsou žadateli přiznány peníze. 1. KLIENTOVI JE DORUČENA SMLOUVA, Po podpisu smlouvy jsou žadateli do 90 dnů přiznány finanční prostředky na b.ú. * Klient vlastní aktuální plnohodnotnou projektovou dokumentaci tj. řez domem A A, pohledy ze světových stran, půdorysy jednotlivých podlaží a legendy skladeb materiálů + technickou zprávu k nemovitosti). ** Klient nedisponuje žádnou projektovou a stavební dokumentací k nemovitosti, nebo je dokumentace neúplná, neaktuální.

7 Výše podpory pro jednotlivá opatření 1. OBLAST PODPORY A snížení energetické náročnosti u stávajících rodinných domů U opatření A platí, že čím nižší energetická náročnost po realizaci opatření, tím vyšší podpora. Tato oblast podpory je určena pro rodinné domy, které byly schváleny k užívání před a jsou podporována opatření vedoucí ke snížení energetické náročnosti budovy, především pro zateplení obvodových či vnitřních konstrukcí, tvořících obálku budovy a výměnu stavebních otvorů. Míra podpory se vypočítává ze způsobilých výdajů na jednotlivá opatření. Podmínky pro získání podpory: Oblast podpory Míra podpory ze způsobilých výdajů na realizaci opatření Snížení měrné roční potřeby tepla na vytápění o Měrná roční potřeba tepla na vytápění Maximální hodnoty součinitele prostupu tepla ve výši násobku doporučené hodnoty prostupu tepla dle ČSN A.1. 30% 40% 70 kw/m².rok 0,95 A.2. 40% 50% 55 kw/m².rok 0,85 A.3. 55% 60% 35 kw/m².rok 0,75 V případě, že původní hlavní zdroj tepla na vytápění budovy je na tuhá nebo vyjmenovaná kapalná fosilní paliva, je žadatel povinen provést jeho výměnu, a to za podmínek stanovených pro podoblast podpory C.1. Na tuto výměnu lze též čerpat podporu. 2. OBLAST PODPORY B výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností Oblast podpory Výše podpory Měrná neobnovitelná primární energie Měrná roční potřeba tepla na vytápění Maximální hodnoty součinitele prostupu tepla ve výši násobku doporučené hodnoty prostupu tepla dle ČSN B , Kč 90 kw/m².rok 20 kw/m².rok 0,95 B , Kč 60 kw/m².rok 15 kw/m².rok 0,85 Na rodinný dům, který bude podpořen z této oblasti podpory, nelze čerpat podporu z oblastí A a C. Současně je povinná instalace systému nuceného větrání se zpětným získáváním tepla s účinností minimálně 75%. Žadatelem a příjemcem může být pouze první vlastník domu. Realizaci opatření v této oblasti nemusí provést osoba uvedená v Seznamu odborných dodavatelů (SOD). Splnění požadavku na max. průvzdušnost obálky musí být doloženo protokolem, který provede osoba zapsaná v SOD. 3. OBLAST PODPORY C výměna zdrojů tepla na tuhá a vyjmenovaná kapalná fosilní paliva za efektivní, ekologicky šetrné zdroje při současné realizaci opatření z oblasti podpory A Maximální Oblast podpory Typ zdroje Výše dotace podpora* C.1. Výměna zdrojů tepla na tuhá a kapalná fosilní paliva při současné realizaci opatření A C.1.1. Kotel na biomasu s ruční dodávkou paliva Kč 75% C.1.2. Kotel na biomasu se samočinnou dodávkou paliva Kč 75% C.1.3. Krbová kamna na biomasu s teplovodním výměníkem s ruční dodávkou Kč 75% C.1.4. paliva a uzavřené krbové vložky s teplovodním výměníkem Krbová kamna na biomasu s teplovodním výměníkem se samočinnou dodávkou paliva Kč 75% C.1.5. Tepelné čerpadlo voda voda Kč 75% C.1.6. Tepelné čerpadlo země voda Kč 75% C.1.7. Tepelné čerpadlo vzduch voda Kč 75%

8 C.1.8. Plynové kondenzační kotle Kč 75% C.2. Výměna zdrojů tepla na tuhá a kapalná fosilní paliva bez současné realizace opatření A C.2.1. Kotel na biomasu s ruční dodávkou paliva Kč 55% C.2.2. Kotel na biomasu se samočinnou dodávkou paliva Kč 55% C.2.3. C.2.4. Krbová kamna na biomasu s teplovodním výměníkem s ruční dodávkou paliva a uzavřené krbové vložky s teplovodním výměníkem Krbová kamna na biomasu s teplovodním výměníkem se samočinnou dodávkou paliva Kč 55% Kč 55% C.2.5. Tepelné čerpadlo voda voda Kč 55% C.2.6. Tepelné čerpadlo země voda Kč 55% C.2.7. Tepelné čerpadlo vzduch voda Kč 55% C.2.8. Plynové kondenzační kotle Kč 55% C.3. Instalace termických solárních systémů C.3.1. Solární systém na přípravu teplé vody Kč 40% C.3.2. Solární systém na přípravu teplé vody a přitápění Kč 40% C.4. Instalace systémů nuceného větrání se zpětným získáváním tepla Podat žádost o podporu v této oblasti lze pouze za předpokladu, že žadatel žádá o podporu v oblasti A. * z celkových způsobilých výdajů Kč 75% U oblasti podpory C.2. lze žádat pouze na rodinné domy, jejichž měrná roční potřeba tepla na vytápění E A nepřesahuje 150 kwh.m 2.rok OBLAST PODPORY D podpora na přípravu a zajištění realizace podporovaných opatření Oblast podpory Čeho se podpora týká Výše podpory D.1. Zpracování odborného posudku pro oblast podpory A Kč D.2. Zajištění odborného technického dozoru stavebníka pro oblast podpory A Kč D.3. Zpracování odborného posudku a měření průvzdušnosti obálky budovy pro oblast B Kč D.4. Zpracování odborného posudku pro oblast podpory C Kč Žádost se podává elektronicky současně s žádostmi A, B nebo podoblasti C.2. Podpora D.2. se poskytuje na zabezpečení odborného technického dozoru stavebníka a na zpracování závěrečné zprávy s výrokem o kvalitě provedení opatření. 5. OBLAST PODPORY E Bonus za kombinaci vybraných opatření Oblast podpory Kombinace žádostí z oblasti podpory Výše bonusu E.1. A + C.3 nebo A + C.3 + C Kč E.2. A + C.3 + C.1 nebo A + C.3 + C.1 + C Kč E.3. C.2 + C.3 (nelze pro C C.3) Kč Dotační bonus lze uplatnit pouze jednou za celou dobu trvání programu pro daný rodinný dům. Dotační bonus je přiznán a vyplacen až po uzavření Smlouvy u všech kombinovaných opatření.

9 ZPŮSOBILÉ A NEZPŮSOBILÉ VÝDAJE Mezi jednotlivé způsobilé výdaje jsou zahrnuty výdaje na materiál, výrobky, montáž a provedení podporovaných opatření. Maximální měrné způsobilé výdaje jsou pro jednotlivé podporovaných opatření různé: 6. Oblast podpory A snížení energetické náročnosti u stávajících rodinných domů 6.1. Způsobilé výdaje pro oblast podpory A: Podporované opatření A Max. měrné způsobilé výdaje bez DPH (Kč/m 2 ) Zateplení obvodových stěn Zateplení šikmé či ploché střechy Zateplení podlahy na terénu Výměna výplní stavebních otvorů (okna, dveře) Ostatní konstrukce (stropy, konstrukce mezi vytápěným a nevytápěným prostorem, ) 500 Způsobilým výdajem jsou pouze výdaje na podporované opatření provedená na obálce budovy, které přímo a výhradně souvisí s realizací podporovaných opatření Nezpůsobilé výdaje pro oblast A: Elektroinstalační práce, instalaci, úpravu či revizi systému ochrany proti škodlivým účinkům blesku. Opravu, dodávku a montáž přídavných konstrukcí (zábradlí, sušáky na prádlo, anténní držáky, konzole, aj.). Vnější a vnitřní žaluzie nebo rolety, sítě proti hmyzu, vnitřní parapety. Střešní krytina (neplní li současně hydroizolační funkci). Podlahová krytina (dlažba, koberce plovoucí podlahy, aj.). 7. Oblast podpory B výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností 7.1. Způsobilé výdaje pro oblast podpory B: Všechny výdaje související s výstavbou objektu a to včetně systémů technického zařízení budovy (např. systém nuceného větrání se zpětným získáváním tepla, zařízení využívající obnovitelných zdrojů energie soláry) Nezpůsobilé výdaje pro oblast B: Výdaje spojené s úpravou pozemku. Stavba oplocení. Pořízení vnitřního vybavení domu. Výdaje na samostatně stojící části domu (např. garáž). 8. Oblast podpory C výměna zdrojů tepla a instalace solárních kolektorů 8.1. Způsobilé výdaje pro oblast podpory C: Všechny výdaje přímo související s dodávkou a montáží podporovaného opatření do budovy. V podoblasti C.4. je způsobilým výdajem také měření průvzdušnosti obálky budovy vč. vyhotovení protokolu o měření Nezpůsobilé výdaje pro oblast C: Výdaje spojené s úpravou otopné soustavy objektu (např. výměna či instalace radiátorů, výměna rozvodů topné vody s výjimkou zapojení zdroje v kotelně či technické místnosti). 9. Oblast podpory D podpora na přípravu a realizaci opatření 9.1. Způsobilé výdaje pro oblast podpory D Výdaje na zpracování odborného posudku tj. projektové dokumentace, energetického posudku a průkazu energetické náročnosti budovy (PENB). Výdaje na zajištění odborného technického dozoru nad prováděním opatření z oblasti podpory A. Výdaje spojené s měřením průvzdušnosti budovy pro oblast podpory B.

10 Děkujeme za pozornost Kontakty na společnost: Comfort space, a.s., Argentinská 1027/20, Praha 7 Tel.: , Zelená linka: obchod@cs as.cz

Zá kládní právidlá NZÚ pro RD v roce 2015

Zá kládní právidlá NZÚ pro RD v roce 2015 Zá kládní právidlá NZÚ pro RD v roce 2015 Oblasti A. Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů B. Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností C. Efektivní využití zdrojů

Více

Základní pravidla programu NZÚ pro RD v roce 2015

Základní pravidla programu NZÚ pro RD v roce 2015 Základní pravidla programu NZÚ pro RD v roce 2015 Oblasti A. Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů B. Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností C. Efektivní využití

Více

Program Nová zelená úsporám 2013. 1.výzva - vyhlášená 13.června 2013

Program Nová zelená úsporám 2013. 1.výzva - vyhlášená 13.června 2013 Program Nová zelená úsporám 2013 1.výzva - vyhlášená 13.června 2013 Harmonogram výzvy Vyhlášení 1.výzvy 13.června 2013 Příjem žádostí 12.srpna 2013 Ukončení přijmu žádosti do vyčerpání výše alokace Zpracování

Více

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 1. RODINNÉ DOMY Oblast podpory A: SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI STÁVAJÍCÍCH RODINNÝCH DOMŮ Oblast podpory B: VÝSTAVBA RODINNÝCH DOMŮ S VELMI NÍZKOU ENERGETICKOU NÁROČNOSTÍ Oblast

Více

Zelená úsporám. Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů. budovách. Odbor GIS Státní fond životního prostředí

Zelená úsporám. Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů. budovách. Odbor GIS Státní fond životního prostředí Zelená úsporám Program podpory úspor energie a využívání obnovitelných zdrojů energie na vytápění v obytných budovách Odbor GIS Státní fond životního prostředí 19. 5. 2009 Cíle a přínosy Programu ZELENÁ

Více

Základní pravidla NZÚ pro 3. výzvu pro rodinné domy

Základní pravidla NZÚ pro 3. výzvu pro rodinné domy Základní pravidla NZÚ pro 3. výzvu pro rodinné domy OBLASTI PODPORY A. Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů B. Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností C. Efektivní

Více

DOTACE NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM

DOTACE NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM DOTACE NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM Podávání žádostí od 1.4.2014 Jedná se o kotle na biomasu ( dřevo, pelety, dřevní brikety, štěpku atd.) V Seznamu výrobků a technologií ( SVT) máme přihlášený kotle TKA BIO 45

Více

Název programu: NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2013. Vyhlášení podmínek programu: 13.6.2013 (Směrnice Ministerstva životního prostředí č.

Název programu: NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2013. Vyhlášení podmínek programu: 13.6.2013 (Směrnice Ministerstva životního prostředí č. Přinášíme vám souhrn informací o dotačním programu Nová zelená úsporám. Pokud budete mít zájem o bližší informace, neváhejte nás kontaktovat. 1. Obecné informace Název programu: NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2013

Více

Představení programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM

Představení programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM Představení programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM wwww.novazelenausporam.cz Zelená linka: 800 260 500 Základní členění programu NZÚ Snižování energetické náročnosti stávajících budov Výstavba budov s velmi nízkou

Více

Doložení realizace podporovaných opatření pokyny pro žadatele ve 2. výzvě pro bytové domy

Doložení realizace podporovaných opatření pokyny pro žadatele ve 2. výzvě pro bytové domy Doložení realizace podporovaných opatření pokyny pro žadatele ve 2. výzvě pro bytové domy Kde doložit realizaci? Dokumenty prokazující dokončení realizace podporovaných opatření (tj. Dokumenty požadované

Více

Nová zelená úsporám 2013

Nová zelená úsporám 2013 Nová zelená úsporám 2013 ZDROJE PROGRAMU NZÚ 2013 Program Nová zelená úsporám 2013 (dále jen Program ) je financován z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR, a to v souladu se zákonem č. 383/1991

Více

Část A - Identifikační údaje. Část B - Technické parametry budovy před realizací podporovaných opatření IDENTIFIKACE ŽADATELE IDENTIFIKACE NEMOVITOSTI

Část A - Identifikační údaje. Část B - Technické parametry budovy před realizací podporovaných opatření IDENTIFIKACE ŽADATELE IDENTIFIKACE NEMOVITOSTI Krycí list technických parametrů k žádosti o podporu z oblasti podpory A - Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů (vč. podoblastí podpory C.1 a C.4) 1 ČÍSLO ŽÁDOSTI * Část A - Identifikační

Více

Část A - Identifikační údaje. Část B - Technické parametry budovy před realizací podporovaných opatření IDENTIFIKACE ŽADATELE IDENTIFIKACE NEMOVITOSTI

Část A - Identifikační údaje. Část B - Technické parametry budovy před realizací podporovaných opatření IDENTIFIKACE ŽADATELE IDENTIFIKACE NEMOVITOSTI Krycí list technických parametrů k žádosti o podporu z oblasti podpory A - Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů (vč. podoblastí podpory C.1 a C.4) 1 ČÍSLO ŽÁDOSTI Část A - Identifikační

Více

STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ

STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ Pouze pro RODINNÉ DOMY PRO ROK 2015: Příjem žádostí: od 22.10. 2015 Ukončení příjmu žádostí: do 31. 12. 2021, nebo vyčerpání finančních prostředků Finanční obnos pro

Více

Zelená úsporám a Nová zelená úsporám 2013 v praxi

Zelená úsporám a Nová zelená úsporám 2013 v praxi Zelená úsporám a Nová zelená úsporám 2013 v praxi 2. 10. 2013 Státní fond životního prostředí ČR wwww.nzu2013.cz Zelená linka: 800 260 500 Obsah semináře 1. Ohlédnutí za dobíhajícím programem Zelená úsporám

Více

Krok za krokem k získání dotace

Krok za krokem k získání dotace Krok za krokem k získání dotace Seznamte se s podmínkami Programu Program se řídí Směrnicí MŽP č. 1/2014, kterou naleznete na internetových stránkách Programu, sekce dokumenty ke stažení. 1) Najděte si

Více

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 MANUÁL ŽADATELE O PODPORU Z PROGRAMU NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 Vypracoval: Asociace energetických specialistů, z.s. Zpracováno dne: 1. 4. 2015 MANUÁL ŽADATELE O PODPORU Z PROGRAMU NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015

Více

3. výzva pro rodinné domy - obecné informace

3. výzva pro rodinné domy - obecné informace 3. výzva pro rodinné domy - obecné Třetí výzva k podávání žádostí o podporu v podprogramu NZÚ rodinné domy (dále jen výzva") zahrnuje následující oblasti podpory: A. Snižování energetické náročnosti stávajících

Více

Historie I Program Zelená úsporám

Historie I Program Zelená úsporám Historie I Program Zelená úsporám Program Zelená úsporám (2009 2010) financováno z prodeje emisních jednotek AAU (Kjótský protokol) celkové zdroje cca 20,5 mld. Kč administrováno téměř 80 tis. žádostí

Více

STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ

STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ STRUČNÝ SOUPIS DŮLEŽITÝCH PARAMETRŮ Pouze pro RODINNÉ DOMY PRO ROK 2015: Příjem žádostí: od 15. 5. 2015 Ukončení příjmu žádostí: do 31. 10. 2015, nebo vyčerpání finančních prostředků Finanční obnos pro

Více

Představení programů Nová zelená úsporám 2013 a Nová zelená úsporám. wwww.nzu2013.cz Zelená linka: 800 260 500

Představení programů Nová zelená úsporám 2013 a Nová zelená úsporám. wwww.nzu2013.cz Zelená linka: 800 260 500 Představení programů Nová zelená úsporám 2013 a Nová zelená úsporám wwww.nzu2013.cz Zelená linka: 800 260 500 Zdroje programu NZÚ 2013 Program Nová zelená úsporám 2013 je financován z prostředků Státního

Více

3. Výzva programu NZÚ pro Rodinné domy. Základní informace Hlavní novinky a změny oproti předchozím výzvám Oblasti podpory a podmínky

3. Výzva programu NZÚ pro Rodinné domy. Základní informace Hlavní novinky a změny oproti předchozím výzvám Oblasti podpory a podmínky 3. Výzva programu NZÚ pro Rodinné domy Základní informace Hlavní novinky a změny oproti předchozím výzvám Oblasti podpory a podmínky Hlavní novinky a změny oproti předchozím výzvám: kontinuální výzva,

Více

ZELENÁ ÚSPORÁM. Dotační program. Dotace žadatel obdrží až po ukončení projektu a předložení požadované dokumentace.

ZELENÁ ÚSPORÁM. Dotační program. Dotace žadatel obdrží až po ukončení projektu a předložení požadované dokumentace. Dotační program ZELENÁ ÚSPORÁM Podpora je přidělována jako fixní částka na m 2 maximálně však do 50% uznatelných nákladů takto: Snížení měrné roční potřeby tepla alespoň o 40% Rodinný dům do 350 m 2, snížení

Více

Nová zelená úsporám, Dešťovka. Novinky v dotacích pro úspornou domácnost

Nová zelená úsporám, Dešťovka. Novinky v dotacích pro úspornou domácnost Nová zelená úsporám, Dešťovka Novinky v dotacích pro úspornou domácnost Nová zelená úsporám až 20 mld. Kč do roku 2021 Podzimní novinky účinné od 15. října 2018 Hlavní změny Zateplení svépomocí, možnost

Více

Co je to program Nová zelená úsporám

Co je to program Nová zelená úsporám Co je to program Nová zelená úsporám program zaměřený na podporu úspor energií a zvýšení podílu obnovitelných zdrojů energie v obytných domech, zdroj financování z výnosů z dražeb emisních povolenek EUA

Více

OBLAST (A) Rekonstrukce a přístavby zahrnující zateplení a výměnu oken

OBLAST (A) Rekonstrukce a přístavby zahrnující zateplení a výměnu oken Stručný soupis důležitých parametrů Pouze pro RODINNÉ DOMY PRO ROK 2014: Příjem žádostí od 1.4.2014 Ukončení příjmu žádostí do 31.12.2014 nebo vyčerpání finančních prostředků Fin. obnos pro rok 2014 je:

Více

Co je to program Nová zelená úsporám

Co je to program Nová zelená úsporám Co je to program Nová zelená úsporám program zaměřený na podporu úspor energií a zvýšení podílu obnovitelných zdrojů energie v obytných domech, zdroj financování z výnosů z dražeb emisních povolenek EUA

Více

Státní fond životního prostředí

Státní fond životního prostředí Státní fond životního prostředí 27.3.2008 ENERGETICKÉ AUDITY JAKO PŘÍLOHA K ŽÁDOSTI O PODPORU, Brno Ing. Monika Špačková, SFŽP ČR Přílohy II pro rok 2008 Podepsány ministrem ŽP 20.3.2008 Platné ode dne

Více

Program Nová zelená úsporám 2013

Program Nová zelená úsporám 2013 Program Nová zelená úsporám 2013 Program Nová zelená úsporám 2013 má 5 oblastí podpory: A) Snižování energetické náročnosti stávajících rodinných domů Dle dosažených energetických parametrů budovy po realizaci

Více

ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ

ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ ZELENÁ ÚSPORÁM PRO RODINNÉ DOMY DOTACE POUŽITO MATERIÁLŮ Z: WWW. ZELENAUSPORAM.CZ KDO MŮŽE ŽÁDAT a co je možné žádat Program Zelená úsporám podporuje realizaci opatření vedoucích k úsporám energie a využití

Více

Manuál žadatele o dotaci z programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015

Manuál žadatele o dotaci z programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 Manuál žadatele o dotaci z programu NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM 2015 Průkaz energetické náročnosti budov RODINNÉ DOMY BYTOVÉ DOMY krok za krokem aktualizace 1. 4. 2015 Manuál žadatele o dotaci z programu NOVÁ

Více

Program Ministerstva životního prostředí ZELENÁ ÚSPORÁM

Program Ministerstva životního prostředí ZELENÁ ÚSPORÁM Program Ministerstva životního prostředí ZELENÁ ÚSPORÁM Zelená úsporám je název nového Programu, který vyhlásilo Ministerstvo životního prostředí ČR. Cílem programu je podpořit vybraná opatření úspor energie

Více

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM Jak na to?

NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM Jak na to? NOVÁ ZELENÁ ÚSPORÁM Jak na to? Setkání EKIS (Praha 2. 10. 2017) Ing. Jakub Hrbek (jakub.hrbek@sfzp.cz) Ředitel odboru Řízení národních programů Státní fond životního prostředí ČR Co je to program Nová

Více

Krycí list technických parametrů k žádosti o podporu z oblasti podpory B - Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností

Krycí list technických parametrů k žádosti o podporu z oblasti podpory B - Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností Krycí list technických parametrů k žádosti o podporu z oblasti podpory B - Výstavba rodinných domů s velmi nízkou energetickou náročností 1 ČÍSLO ŽÁDOSTI * Část A - Identifikační údaje IDENTIFIKACE ŽADATELE

Více

Dotační program Zelená úsporám

Dotační program Zelená úsporám Dotační program Zelená úsporám Vytápění biomasou Luhačovice 13.5.2009 Martina Breuerová vedoucí oddělení III krajských pracovišť Kde hledat informace k programu? www.sfzp.cz www.zelenausporam.cz dotazy@zelenausporam.cz

Více

Představení programů Nová zelená úsporám 2013 a Nová zelená úsporám. wwww.nzu2013.cz Zelená linka: 800 260 500

Představení programů Nová zelená úsporám 2013 a Nová zelená úsporám. wwww.nzu2013.cz Zelená linka: 800 260 500 Představení programů Nová zelená úsporám 2013 a Nová zelená úsporám wwww.nzu2013.cz Zelená linka: 800 260 500 Zdroje programu NZÚ 2013 Program Nová zelená úsporám 2013 je financován z prostředků Státního

Více

Detailní podmínky programu Nová zelená úsporám a obsah odborného posudku

Detailní podmínky programu Nová zelená úsporám a obsah odborného posudku Detailní podmínky programu Nová zelená úsporám a obsah odborného posudku Program přednášky: nastavení programu pro jednotlivé oblasti podpory obsah projektové dokumentace obsah energetického posudku změny

Více

Milníky programu NZÚ 20. února 2013 6. listopadu 2013 6. ledna 2014 1. dubna 2014 31. prosince 2014 ve 12.hod 2014 2020

Milníky programu NZÚ 20. února 2013 6. listopadu 2013 6. ledna 2014 1. dubna 2014 31. prosince 2014 ve 12.hod 2014 2020 Milníky programu NZÚ 20. února 2013 vláda ČR usnesením 116/2013 schválila věcný záměr programu Nová zelená úsporám 6. listopadu 2013 vláda ČR usnesením 848/2013 schválila dokumentaci programu Nová zelená

Více

Nová zelená úsporám 1. výzva, duben 2014 změny vzhledem k minulé výzvě ze srpna 2013

Nová zelená úsporám 1. výzva, duben 2014 změny vzhledem k minulé výzvě ze srpna 2013 Nová zelená úsporám 1. výzva, duben 2014 změny vzhledem k minulé výzvě ze srpna 2013 V následujícím textu je uveden přehled změn v nové výzvě programu vzhledem k již ukončené předcházející výzvě programu

Více

Uživatelsky příjemnější program Zelená úsporám (aktuality, novinky, kontakty)

Uživatelsky příjemnější program Zelená úsporám (aktuality, novinky, kontakty) Uživatelsky příjemnější program Zelená úsporám (aktuality, novinky, kontakty) Oblast A: Úspora energie na vytápění V oblasti A podporuje program Zelená úsporám opatření vedoucí k úsporám energií na vytápění

Více

Program Zelená úsporám

Program Zelená úsporám Program Zelená úsporám 1) ZÁKLADNÍ INFORMACE Zaměření programu Program Zelená úsporám je zaměřen na podporu nízkoemisních zdrojů pro vytápění (kotle na biomasu, tepelná čerpadla, solární kolektory), ale

Více

PŘÍLOHA Č. I/2. Podmínky poskytování podpory v jednotlivých oblastech

PŘÍLOHA Č. I/2. Podmínky poskytování podpory v jednotlivých oblastech A. Úspory energie na vytápění A.1 Celkové zateplení PŘÍLOHA Č. I/2 Podmínky poskytování podpory v jednotlivých oblastech V této oblasti jsou podporována opatření (mj. zateplení obvodových případně vnitřních

Více

PŘÍLOHY II. Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 9/2013 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013

PŘÍLOHY II. Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 9/2013 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013 PŘÍLOHY II Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 9/2013 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013 Pravidla a podmínky poskytování podpory účinné od 1. dubna 2014

Více

Dotační program Zelená úsporám. Program podpory obnovitelných zdrojů a úspor energie v obytných budovách

Dotační program Zelená úsporám. Program podpory obnovitelných zdrojů a úspor energie v obytných budovách Dotační program Zelená úsporám Program podpory obnovitelných zdrojů a úspor energie v obytných budovách Rámec mezinárodních dohod a české legislativy - Kjótský protokol umožňuje zemím, které dosáhnou

Více

Nová zelená úsporám. Žijte lépe a levněji s našimi dotacemi. Ing. Lubomír Čech Projektový manažer Státní fond životního prostředí ČR

Nová zelená úsporám. Žijte lépe a levněji s našimi dotacemi. Ing. Lubomír Čech Projektový manažer Státní fond životního prostředí ČR Nová zelená úsporám Žijte lépe a levněji s našimi dotacemi Seminář NZÚ, Rožnov pod Radhoštěm 8.11.2018 Ing. Lubomír Čech Projektový manažer Státní fond životního prostředí ČR Nová zelená úsporám až 20

Více

Příloha k č.j.: 38821/ENV/13, 2924/M/13 PŘÍLOHY II. Pravidla a podmínky poskytování podpory

Příloha k č.j.: 38821/ENV/13, 2924/M/13 PŘÍLOHY II. Pravidla a podmínky poskytování podpory PŘÍLOHY II Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 9/2013 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013 Pravidla a podmínky poskytování podpory Obsah: Příloha č. II/1...3

Více

Díky kotlíkové dotaci můžu v naší obci i já lépe dýchat. Příručka pro žadatele. Společný program na podporu výměny kotlů. www.sfzp.

Díky kotlíkové dotaci můžu v naší obci i já lépe dýchat. Příručka pro žadatele. Společný program na podporu výměny kotlů. www.sfzp. Díky kotlíkové dotaci můžu v naší obci i já lépe dýchat. Příručka pro žadatele Společný program na podporu výměny kotlů www.sfzp.cz/kotlikovedotace kotlikova dotace.indd 1 09/12/15 16:23 Obsah: Základní

Více

Nová zelená úsporám. až 20 mld. Kč do roku 2021

Nová zelená úsporám. až 20 mld. Kč do roku 2021 Nová zelená úsporám až 20 mld. Kč do roku 2021 Co je to program Nová zelená úsporám Program zaměřený na podporu úspor energií a zvýšení podílu obnovitelných zdrojů energie v obytných domech. Zdroj financování

Více

Nová zelená úsporám Zelené střechy. Seminář Standardy pro zelené střechy , Brno

Nová zelená úsporám Zelené střechy. Seminář Standardy pro zelené střechy , Brno 1 Nová zelená úsporám Zelené střechy Seminář Standardy pro zelené střechy 18. 1. 2017, Brno 2 Program přednášky Program Nová zelená úsporám (NZÚ) obecné informace Novinky v programu NZÚ od ledna 2017 Podmínky

Více

Kotlíkové dotace v Pardubickém kraji

Kotlíkové dotace v Pardubickém kraji Informační seminář Kotlíkové dotace v Pardubickém kraji www.pardubickykraj.cz/kotlikove-dotace Krajský úřad Pardubického kraje - 25.11. 2015 1) Fyzická osoba Základní podmínky podpory 2) Výměna kotle na

Více

Metodika k Pravidlům Rady Kraje Vysočina č. 01/17

Metodika k Pravidlům Rady Kraje Vysočina č. 01/17 Metodika k Pravidlům Rady Kraje Vysočina č. 01/17 Řádně si přečtěte Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na výměnu zdrojů tepla na pevná paliva v domácnostech, vč. všech příloh (zejména

Více

Seminář Energetické úspory , Jihlava

Seminář Energetické úspory , Jihlava Seminář Energetické úspory 17. 4. 2018, Jihlava Josef Vít projektový manažer Oddělení Jižní Morava Státní fond životního prostředí ČR Havlíčkova 111, 586 02 Jihlava tel.:+420 567 213 855, gsm:+420 602

Více

Díky kotlíkové dotaci můžu v naší obci i já lépe dýchat. Příručka pro žadatele Společný program na podporu výměny kotlů. www.sfzp.

Díky kotlíkové dotaci můžu v naší obci i já lépe dýchat. Příručka pro žadatele Společný program na podporu výměny kotlů. www.sfzp. Díky kotlíkové dotaci můžu v naší obci i já lépe dýchat. Příručka pro žadatele Společný program na podporu výměny kotlů www.sfzp.cz/kotlikovedotace Obsah: Základní předpoklad pro podání žádosti 1 Postup

Více

Dotační program Zelená úsporám Program podpory obnovitelných zdrojů a úspor energie v obytných budovách

Dotační program Zelená úsporám Program podpory obnovitelných zdrojů a úspor energie v obytných budovách ZELENÁ ÚSPORÁM Dotační program Zelená úsporám Program podpory obnovitelných zdrojů a úspor energie v obytných budovách Ing. Bohuslav Doubek Specialista OZE a energetických úspor, krajské pracoviště Hradec

Více

16. výzva IROP. Energetické úspory v. bytových domech.

16. výzva IROP. Energetické úspory v. bytových domech. 16. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech www.finrevit.cz SPECIFICKÝ CÍL 2.5: SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V BYTOVÝCH DOMECH Cíl: Snížit energetickou náročnost bytových domů Alokace: 622,8

Více

KOTLÍKOVÉ DOTACE V PLZEŇSKÉM KRAJI 2015-2018 POŘÍZENÍ EKOLOGICKÉHO VYTÁPĚNÍ V DOMÁCNOSTECH I/1

KOTLÍKOVÉ DOTACE V PLZEŇSKÉM KRAJI 2015-2018 POŘÍZENÍ EKOLOGICKÉHO VYTÁPĚNÍ V DOMÁCNOSTECH I/1 KOTLÍKOVÉ DOTACE V PLZEŇSKÉM KRAJI 2015-2018 POŘÍZENÍ EKOLOGICKÉHO VYTÁPĚNÍ V DOMÁCNOSTECH I/1 ZDROJ KOTLÍKOVÝCH DOTACÍ Plzeňský kraj podal v září 2015 žádost v rámci OPŽP 2014-2020 s názvem Zlepšování

Více

Dotační program Zelená úsporám

Dotační program Zelená úsporám Dotační program Zelená úsporám Oblasti podpory: A. Úspory energie na vytápění A.1 Komplexní zateplení obálky budovy vedoucí k dosažení nízkoenergetického standardu A.2 Kvalitní zateplení vybraných částí

Více

PŘÍLOHY II. Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám

PŘÍLOHY II. Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám PŘÍLOHY II Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků z programu Nová zelená úsporám Pravidla a podmínky poskytování podpory v podprogramu Nová zelená úsporám

Více

Nová zelená úsporám 2013

Nová zelená úsporám 2013 Nová zelená úsporám 2013 ZDROJE PROGRAMU NZÚ 2013 Program Nová zelená úsporám 2013 (dále jen Program ) je financován z prostředků Státního fondu životního prostředí ČR, a to v souladu se zákonem č. 383/1991

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Příloha k č.j.: 38821/ENV/13, 2924/M/13 PŘÍLOHY II. Pravidla a podmínky poskytování podpory

Příloha k č.j.: 38821/ENV/13, 2924/M/13 PŘÍLOHY II. Pravidla a podmínky poskytování podpory PŘÍLOHY II Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 9/2013 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013 Pravidla a podmínky poskytování podpory Obsah: Příloha č. II/1...3

Více

Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji v rámci OPŽP 2014-2020

Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji v rámci OPŽP 2014-2020 Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji v rámci OPŽP 2014-2020 Hranice 8. 11. 2015 Ing. Martin Černocký Oddělení grantových schémat Odbor strategického rozvoje kraje, územního plánování a stavebního řádu Krajského

Více

Metodika k Pravidlům Rady Kraje Vysočina č. 13/17

Metodika k Pravidlům Rady Kraje Vysočina č. 13/17 Metodika k Pravidlům Rady Kraje Vysočina č. 13/17 Řádně si přečtěte Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování dotací na výměnu zdrojů tepla na pevná paliva v domácnostech, vč. všech příloh (zejména

Více

Pokyn k Příloze č. I/10 Směrnice MŽP č. 9/2009:

Pokyn k Příloze č. I/10 Směrnice MŽP č. 9/2009: Pokyn k Příloze č. I/10 Směrnice MŽP č. 9/2009: Náležitosti faktury Faktura/y (originál nebo ověřená kopie), která je přílohou formuláře žádosti o podporu na realizaci opatření v rámci programu Zelená

Více

Energie pro budoucnost

Energie pro budoucnost Možnosti dotací na energeticky úsporná řešení Energie pro budoucnost Brno 27. 4. 2017 Martin Kotěra metodik Oddělení metodiky a strategie, Odbor řízení Národních programů Státní fond životního prostředí

Více

PŘÍLOHY II. Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků v programu Nová zelená úsporám

PŘÍLOHY II. Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků v programu Nová zelená úsporám PŘÍLOHY II Směrnice Ministerstva životního prostředí č. 1/2014 o poskytování finančních prostředků v programu Nová zelená úsporám Pravidla a podmínky poskytování podpory v podprogramu Nová zelená úsporám

Více

Základní pravidla pro Specifický cíl 2.1, Prioritní osy 2, Operačního programu Životní prostředí Snížení emisí z lokálního vytápění domácností

Základní pravidla pro Specifický cíl 2.1, Prioritní osy 2, Operačního programu Životní prostředí Snížení emisí z lokálního vytápění domácností Základní pravidla pro Specifický cíl 2.1, Prioritní osy 2, Operačního programu Životní prostředí Snížení emisí z lokálního vytápění domácností B. Fyzické osoby I. Oblasti podpory Finanční podpora na výměnu

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz 2 Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

ŽIJTE LÉPE (A LEVNĚJI) S PODPOROU Jak na to?

ŽIJTE LÉPE (A LEVNĚJI) S PODPOROU Jak na to? ŽIJTE LÉPE (A LEVNĚJI) S PODPOROU Jak na to? Energetické úspory (Liberec 21. 2. 2018) Ing. Jarmila Fantíková (jarmila.fantikova@sfzp.cz) Projektová manažerka Státní fond životního prostředí ČR Co je to

Více

Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky:

Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky: Ukázka zateplení rodinného domu Program přednášky: Nová zelená úsporám a zateplování - specifika Příklad možné realizace zateplení podkrovního RD Přehled základních technických požadavků v oblasti podpory

Více

Podpora Zelená úsporám

Podpora Zelená úsporám Podpora Zelená úsporám Základní informace o programu Program Zelená úsporám je programem podpory využívání energie z obnovitelných zdrojů a úspor energie v oblasti bydlení z výnosů z prodeje povolenek

Více

Nová zelená úsporám. Národní program Životní prostředí

Nová zelená úsporám. Národní program Životní prostředí Nová zelená úsporám Národní program Životní prostředí Program Nová zelená úsporám Co je to program Nová zelená úsporám Program zaměřený na podporu úspor energií a zvýšení podílu obnovitelných zdrojů energie

Více

Státní fond životního prostředí ČR Jiří Karásek Oddělení reportingu

Státní fond životního prostředí ČR Jiří Karásek Oddělení reportingu Výsledky programu Zelená úsporám Státní fond životního prostředí ČR Jiří Karásek Oddělení reportingu 25.10.2011 Obsah prezentace představení Programu ekonomické výsledky programu environmentální výsledky

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 37. výzva IROP

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 37. výzva IROP SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 37. výzva IROP Energetické úspory v bytových domech II 19. 1. 2016 Praha www.finrevit.cz Vyhlášení: 1. července 2016 Příjem žádostí: 15. 7. 2016-30. 11. 2017 Průběžná výzva průběžné

Více

Struktura dotačního programu a příklady řešení. Rodinné domy, aktualizace 2013 Zdroj: SFŽP, www.novazelenausporam.cz

Struktura dotačního programu a příklady řešení. Rodinné domy, aktualizace 2013 Zdroj: SFŽP, www.novazelenausporam.cz Struktura dotačního programu a příklady řešení Rodinné domy, aktualizace 2013 Příjem žádostí v programu NZÚ Směrnice MŽP o poskytování prostředků z programu Nová zelená úsporám 1. Výzva pro rodinné domy

Více

k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti aneb

k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti aneb KROK ZA KROKEM k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí 2014 2020 podporovaných z Fondu soudržnosti aneb Jak požádat o dotaci na výměnu starého kotle za nový

Více

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY. zelená linka:

Operační program Životní prostředí ENERGETICKÉ ÚSPORY.   zelená linka: Operační program Životní prostředí 2014+ ENERGETICKÉ ÚSPORY www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz Prioritní osa 5 Energetické úspory Specifický cíl 5.1 Snížit energetickou náročnost veřejných

Více

Senát PČR. ZÚ, NZÚ 2013 a NZÚ. Ing. Jaroslav Hrubeš Pověřen řízením SFŽP ČR

Senát PČR. ZÚ, NZÚ 2013 a NZÚ. Ing. Jaroslav Hrubeš Pověřen řízením SFŽP ČR Senát PČR ZÚ, NZÚ 2013 a NZÚ Ing. Jaroslav Hrubeš Pověřen řízením SFŽP ČR Obsah Zelená úsporám trvání programu 1.4.2009 31.12.2014 Nová zelená úsporám 2013 příjem žádostí 12.8.2013 20.12.2013 Nová zelená

Více

KOMPLEXNÍ REGENERACE BYTOVÉHO DOMU

KOMPLEXNÍ REGENERACE BYTOVÉHO DOMU VYŠŠÍ KOMFORT BYDLENÍ SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI ZAFIXOVÁNÍ VÝDAJŮ KOMPLEXNÍ REGENERACE BYTOVÉHO DOMU Stavebně technická oblast Ekonomická oblast Organizační oblast Rozsah oprav Projektová dokumentace

Více

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ

SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II 37. průběžná výzva Ing. Jakub Řezníček 6. 9. 2016 Cíl: Snížení energetické náročnosti bytových domů Vyhlášení:

Více

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. Možnosti financování projektů přechodu na ekologické vytápění

OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. Možnosti financování projektů přechodu na ekologické vytápění OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Možnosti financování projektů přechodu na ekologické vytápění Tereza Nováková Úsek řízení projektů, odbor ochrany ovzduší a OZE Obsah 1. Možnosti čerpání podpory z OPŽP

Více

Využijte dotaci až Kč na pořízení nového kotle nebo tepelného čerpadla a zlepšete životní prostředí ve vašem kraji ještě dnes.

Využijte dotaci až Kč na pořízení nového kotle nebo tepelného čerpadla a zlepšete životní prostředí ve vašem kraji ještě dnes. Využijte dotaci až 150.000 Kč na pořízení nového kotle nebo tepelného čerpadla a zlepšete životní prostředí ve vašem kraji ještě dnes. Dotaci získáte na výměnu kotlů na pevná paliva v rodinných domech.

Více

Minimální rozsah dokumentace přikládané k žádosti o dotaci v programu Zelená úsporám, v oblasti podpory B

Minimální rozsah dokumentace přikládané k žádosti o dotaci v programu Zelená úsporám, v oblasti podpory B Minimální rozsah dokumentace přikládané k žádosti o dotaci v programu Zelená úsporám, v oblasti podpory B K žádosti o poskytnutí dotace se přikládá z níž je patrný rozsah a způsob provedení podporovaných

Více

IROP Výzva č. 78 Energetické úspory v bytových domech III

IROP Výzva č. 78 Energetické úspory v bytových domech III IROP Výzva č. 78 Energetické úspory v bytových domech III Mgr. Jaroslav Marek Email: info@dumplnyuspor.cz Web: dumplnyuspor.cz Zelená linka: 800 821 831 Program Dotace pro bytové domy v ČR Integrovaný

Více

PŘEDSTAVENÍ VÝZVY IROP č. 37

PŘEDSTAVENÍ VÝZVY IROP č. 37 PŘEDSTAVENÍ VÝZVY IROP č. 37 ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH II SC 2.5 SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI V SEKTORU BYDLENÍ Ing. Kateřina Zemanová 15. 6. 2017, Plzeň ZÁKLADNÍ INFORMACE Integrovaný regionální

Více

SMĚRNICE MŽP č. 9/2013

SMĚRNICE MŽP č. 9/2013 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ SMĚRNICE MŽP č. 9/2013 V Praze dne 13.6.2013 Č. j.: 38821/ENV/13 2924/M/13 o poskytování finančních prostředků v rámci programu Nová zelená úsporám 2013 Ministerstvo životního

Více

1. VÝZVA. Ministerstvo životního prostředí

1. VÝZVA. Ministerstvo životního prostředí 1. VÝZVA Ministerstvo životního prostředí VYHLAŠUJE VÝZVU k podávání žádostí o poskytnutí podpory z Programu na podporu výměny kotlů v oblastech postižených povodněmi v roce 2013. Cílem Programu na podporu

Více

Žádost o poskytnutí dotace v rámci Prioritní osy 2, Specifický cíl 2.1

Žádost o poskytnutí dotace v rámci Prioritní osy 2, Specifický cíl 2.1 Žádost o poskytnutí dotace v rámci Prioritní osy 2, Specifický cíl 2.1 Výzva č. 1 Snížit emise z lokálního vytápění domácností podílející se na expozici obyvatelstva nadlimitním koncentracím znečišťujících

Více

PROGRAM PODPORY OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ A ÚSPOR ENERGIE V OBYTNÝCH BUDOVÁCH

PROGRAM PODPORY OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ A ÚSPOR ENERGIE V OBYTNÝCH BUDOVÁCH PROGRAM PODPORY OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ A ÚSPOR ENERGIE V OBYTNÝCH BUDOVÁCH EXCEL MIX CZ, s.r.o. Palackého 664 281 01 Velim tel./fax:+420 321 762 154 email: prodej@excelmix.cz Základní členění Programu A.

Více

ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH. Ing. Miroslav Krob Řídicí orgán IROP. Praha

ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH. Ing. Miroslav Krob Řídicí orgán IROP. Praha ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH Ing. Miroslav Krob Řídicí orgán IROP 19. 2. 10. 1. 2017 2016 Praha ENERGETICKÉ ÚSPORY V BYTOVÝCH DOMECH SC 2.5 Snižování energetické náročnosti v sektory bydlení je

Více

KOTLÍKOVÉ DOTACE V PLZEŇSKÉM KRAJI POŘÍZENÍ EKOLOGICKÉHO VYTÁPĚNÍ V

KOTLÍKOVÉ DOTACE V PLZEŇSKÉM KRAJI POŘÍZENÍ EKOLOGICKÉHO VYTÁPĚNÍ V KOTLÍKOVÉ DOTACE V PLZEŇSKÉM KRAJI 2015-2018 POŘÍZENÍ EKOLOGICKÉHO VYTÁPĚNÍ V D O M Á C N O S T E C H I / 2 ZDROJ KOTLÍKOVÝCH DOTACÍ Plzeňský kraj podal v září 2015 žádost v rámci OPŽP 2014-2020 s názvem

Více

Obecní úřad Staré Hamry

Obecní úřad Staré Hamry Obecní úřad Staré Hamry GRANTOVÝ PROGRAM OBCE STARÉ HAMRY Schválen ZO dne: 22. 5. 2017 Účinnost od: 22. 5. 2017 Grantový program obce Staré Hamry (dále také jen Grantový program ) schválilo Zastupitelstvo

Více

ze zákona 383/2012 Sb., o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů:

ze zákona 383/2012 Sb., o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů: ZDROJE PROGRAMU ze zákona 383/2012 Sb., o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů: Dražba povolenek a využití výnosů z dražby (5) Výnos z dražeb povolenek podle odstavců 1, 2 a

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Zastupitelstvo Kraje Vysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Opatření Programu rozvoje kraje 4.3 Trvale udržitelný rozvoj lesního hospodářství

Více

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku

Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Zastupitelstvo Kraje V ysočina Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na novou drobnou lesní techniku Opatření Programu rozvoje kraje 4.3 Trvale udržitelný rozvoj lesního hospodářství

Více

Často kladené dotazy. 1. Čeho se dotační program týká? 2. Kdo může o dotaci žádat

Často kladené dotazy. 1. Čeho se dotační program týká? 2. Kdo může o dotaci žádat Často kladené dotazy 1. Čeho se dotační program týká? Cílem Společného programu na podporu výměny kotlů je snížení znečištění ovzduší z malých spalovacích zdrojů do tepelného výkonu 50 kw (tzv. lokální

Více

Zelená úsporám. Administrativní požadavky na zařazení kotlů do programu. Ing. Tomáš Poledník Odbor GIS - SFŽP ČR

Zelená úsporám. Administrativní požadavky na zařazení kotlů do programu. Ing. Tomáš Poledník Odbor GIS - SFŽP ČR Zelená úsporám Administrativní požadavky na zařazení kotlů do programu Ing. Tomáš Poledník Odbor GIS - SFŽP ČR Téma Definice zdroje na biomasu Oblast podpory C.1.1 náhrada stávajícího zdroje Oblast podpory

Více

JAK POŽÁDAT O DOTACI

JAK POŽÁDAT O DOTACI JAK POŽÁDAT O DOTACI na výměnu starého kotle za nový automatický kotel KROK ZA KROKEM Vydání: září 2015 BENEKOVterm s. r. o., Masarykova 402, 793 12 Horní Benešov, tel.: +420 554 748 008, www.benekov.com

Více

VÝZVA. k podání nabídky na stavební práce veřejné zakázky malého rozsahu

VÝZVA. k podání nabídky na stavební práce veřejné zakázky malého rozsahu Město Králíky Velké náměstí 5 561 69 Králíky w w w. k r a l i k y. e u Odbor výstavby a technické správy Vyřizuje: Petr Venzara Telefon: +420465670751 E-mail: p.venzara@kraliky.eu Počet listů dokumentů:

Více

RODINNÉ DOMY v rámci 2. výzvy k podávání žádostí

RODINNÉ DOMY v rámci 2. výzvy k podávání žádostí RODINNÉ DOMY Závazné pokyny pro žadatele a příjemce podpory RODINNÉ DOMY Program Ministerstva životního prostředí administrovaný Státním fondem životního prostředí ČR je zaměřen na podporu opatření ke

Více