Seminář ke světovému dni výživy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Seminář ke světovému dni výživy"

Transkript

1 Seminář ke světovému dni výživy Ministerstvo zemědělství 16. října 2017

2 Možnosti podpory rybářství v ČR Ing. Pavel Pojer

3 Části prezentace 1. Národní podpory 2. OP Rybářství

4 Národní podpory rybářství

5 Vratka části spotřební daně za naftu: Národní podpory Od 1. července 2017 je poskytována vratka části spotřební daně zaplacené v ceně nafty, která je spotřebována při provádění hospodaření v lese nebo v rybníkářství. Dotační program Podpora retence vody v krajině rybníky a vodní nádrže V rámci programu je podporována výstavba nových, obnova zaniklých či rekonstrukce stávajících rybníků větších než 2 ha, dále také odbahnění značně zanesených rybníků o výměře 2 30 ha. Současně jsou vyčleněny finanční prostředky na odstraňování havarijních situací na rybnících a případných povodňových škod. Dotační program Podpora opatření na drobných vodních tocích a malých vodních nádržích. Cílem programu je výrazné zlepšení technického stavu drobných vodních toků a malých vodních nádrží, které podpoří odtokový režim krajiny, posílí retenci vody v krajině a zvětší bezpečnost při zvýšených průtocích.

6 Program Podpora retence vody v krajině Forma podpory: nevratná dotace Podprogramy: Podpora výstavby, obnovy, rekonstrukce a odbahnění rybníků a vodních nádrží Odstranění havarijních situací na rybnících a vodních nádržích Odstranění povodňových škod na rybnících a vodních nádržích Způsobilý žadatel: Fyzická či právnická osoba, Krajské školní hospodářství, JČU, ČZU nebo organizační jednotkou ČRS, MRS, RS. Plátce DPH. Podniká v zemědělské prvovýrobě chov ryb a lov vodních živočichů. Provozuje chov a lov ryb na podporovaném rybníku či vodním díle. Podpora se poskytuje na: Výstavbu nových a rekonstrukci stávajících rybníků a vodních nádrží o výměře větší než 2 ha. ( ) Odbahnění rybníků v rozmezí 2 30 ha ( ). Odstranění havarijních stavů na rybnících a vodních nádržích, jejichž důsledkem je kritická situace v dané lokalitě ( ) Odstraňování povodňových škod na hrázích a objektech rybníků a vodních nádrží ( )

7 Program Podpora retence vody v krajině Alokace programu je 1,25 mil. Kč. Míra podpory: Podprogram % celkových uznatelných nákladů, pro odbahňování 250 Kč/1 m3 odtěženého sedimentu a zároveň max. 2 mil. Kč/ha. Podprogram a % celkových uznatelných nákladů stavebně technologické části. Výše podpory: Podprogram žadatel hospodařící na: 0 50 ha max. 20 mil. Kč po dobu trvání programu, ha - max. 40 mil. Kč po dobu trvání programu, Více než 100 ha - max. 80 mil. Kč po dobu trvání programu. Doba udržitelnosti je 5 let. Na předmětu podpory není umožněn intenzivní ani polointenzivní chov ryb. Pravidla programu jsou k dispozici na dotace/dotace ve vodním hospodářství/rybníky.

8 Program Podpora opatření na vodních tocích Forma podpory: nevratná dotace Podprogramy: Podpora opatření na drobných vodních tocích, rybnících a malých vodních nádržích Podpora opatření na rybnících a malých vodních nádržích ve vlastnictví obcí Způsobilý žadatel: Státní podniky Povodí a Lesy ČR ( ). Obce, svazky obcí ( ). Podpora se poskytuje na: Rekonstrukci a oprava vodních toků a souvisejících vodních děl ( ). Rekonstrukce rybníků a malých vodních nádrží za účelem posílení retence ( ). Výstavbu nových nebo rekonstrukce stávajících nerybochovných (extenzivních) rybníků a vodních nádrží za účelem zvýšení zásob užitkové vody pro obec nebo vytvoření zásoby vody pro případ požáru.( )

9 Program Podpora opatření na vodních tocích Míra podpory: Podprogram u příjemce státní podniky Povodí 80 % celkových uznatelných nákladů stavebně technologické části, pro odbahňování 250 Kč/1 m3 odtěženého sedimentu. Podprogram u příjemce Lesy ČR 70 % celkových uznatelných nákladů stavebně technologické části, pro odbahňování 250 Kč/1 m3 odtěženého sedimentu. Podprogram rekonstrukce, obnova a odbahnění 80 % celkových uznatelných nákladů stavebně technické části, pro odbahňování 250 Kč/1 m3 odtěženého sedimentu. Podprogram výstavba 80 % celkových uznatelných nákladů stavebně technické části, pro odbahňování 250 Kč/1 m3 odtěženého sedimentu. Výše podpory: Podprogram : Rekonstrukce, obnova a odbahnění max. 2 mil. Kč na projekt. Výstavba max. 4 mil. Kč/ ha a zároveň max. 10 mil. Kč na projekt. Doba udržitelnosti je 10 let. Na předmětu podpory není umožněn intenzivní ani polointenzivní chov ryb. Pravidla programu jsou k dispozici na dotace/dotace ve vodním hospodářství/rybníky.

10 OP Rybářství

11 OP Rybářství Legislativní základy: Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1303/2013 ze dne 17. prosince 2013 o společných ustanoveních. Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 508/2014 ze dne 15. května 2014 o Evropském námořním a rybářském fondu. Nařízení v přenesené pravomoci a prováděcí nařízení Evropské komise. Schválen usnesením vlády ČR v říjnu Schválen Evropskou komisí v červnu Programový dokument k čerpání finančních prostředků z Evropského námořního a rybářského fondu.

12 OP Rybářství Forma podpory: nevratná dotace Opatření programu: 2.1. Inovace 2.2. a) Investice do akvakultury 2.2. b) Diverzifikace akvakultury 2.3. Podpora nových chovatelů 2.4. Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním 2.5. Akvakultura poskytující environmentální služby 3.1. Shromažďování údajů 3.2. Sledovatelnost produktů 5.1. Plány produkce 5.2. a) Vytváření organizací producentů 5.2. b) Propagační kampaně 5.3. Investice do zpracování produktů Finanční alokace: ČR má z Evropského námořního a rybářského fondu přiděleno celkem EUR (cca 840 mil. Kč) na období K tomu ČR spolufinancuje EUR (cca 271 mil. Kč) ze státního rozpočtu.

13 OP Rybářství Míra podpory projektů: 50 % způsobilých výdajů projektu opatření 2.1., 2.2.a) a b), 2.3., 2.4., % způsobilých výdajů projektu opatření 2.5., 3.1., 3.2., 5.2. b) 75 % způsobilých výdajů projektu opatření 5.1., 5.2. a) Financování projektů: Realizace projektu a úhrada faktur z vlastních zdrojů. Předložení žádosti o platbu. Kontrola realizovaného projektu. Vyplacení podpory. Doba udržitelnosti je 5, resp. 2 roky. Pravidla programu jsou k dispozici na Rybářství /Priority unie/jednotlivá opatření

14 Aktuální stav projektů OP Rybářství (k ) PU Opatření / záměr Zaregistrované Žádosti o podporu (Počet) Zaregistrované Žádosti o podporu (v mil. Kč) Rozhodnutí o poskytnutí dotace (počet) Rozhodnutí o poskytnutí dotace (v mil. Kč) Ukončené administra ce (počet) Ukončené administra ce (v mil. Kč) ,1 2 1,25 3 1,8 2.2 a) , , ,5 2.2 b) 4 8,3 2 2,5 2 1, ,1 3 2,9 11 6, , , ,9 9 11, b) 19 8,1 4 2,0 4 3, , ,1 8 5,4 TP 22 15, ,1 1 0,1 Celkem , , ,1

15 Kumulativní informace vůči celkové alokaci OP (stav k ) 100% 90% 80% 94% Kumulativní informace vůči celkové alokaci k % 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% 48% Alokace ve Žádosti o vyhlášených podporu (CZK) výzvách (CZK) 26% Vydaná Rozhodnutí (CZK) 6% Žádosti o platbu (CZK) 0% 0% Refundace (CZK) Certifikace (CZK) Alokace ve vyhlášených výzvách (CZK) Žádosti o podporu (CZK) Vydaná Rozhodnutí (CZK) Žádosti o platbu (CZK) Refundace (CZK) Certifikace (CZK)

16 Vývoj finanční realizace OP 100% 94% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 48% 26% Alokace ve vyhlášených výzvách (CZK) Žádosti o podporu (CZK) Vydaná Rozhodnutí (CZK) Žádosti o platbu (CZK) 10% 0% 6 %

17 OP Rybářství Řídicí orgán OP Rybářství připravil pro podzim 2017 výzvu s názvem 11. výzva OP Rybářství pro následující opatření: 2.1. Inovace, 2.2. záměr a) Produktivní investice do akvakultury, 2.4. Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním 5.3. Zpracování produktů akvakultury. Typ výzvy: Kolová Alokace na výzvu: cca 282 mil. Kč. Plánovaný příjem Žádostí o podporu: říjen 2017

18 OP Rybářství Řídicí orgán OP Rybářství připravuje pro jaro 2018 výzvu s názvem 12. výzva OP Rybářství pro následující opatření: 2.2. záměr a) Produktivní investice do akvakultury, 2.2. záměr b) Diverzifikace akvakultury, 2.3. Podpora nových chovatelů, 2.4. Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním, 5.2. b) Propagační kampaně, 5.3. Zpracování produktů akvakultury. Typ výzvy: Kolová Plánovaný příjem Žádostí o podporu: pravděpodobně květen 2018

19 OP Rybářství Opatření 2.1. Inovace Popis: Opatření naplňuje specifický cíl prostřednictvím podpory inovativních metod a technologií produktových a procesních inovací vedoucích ke zvýšení konkurenceschopnosti rybářských subjektů. Způsobilí žadatelé: Podniky akvakultury Veřejnoprávní subjekty Míra podpory: 50 % podnik akvakultury 100 % veřejnoprávní subjekt Příklady projektů: Zvýšení výtěžnosti uzených ryb a rybích výrobků omezením ztrát vody v průběhu technologie výroby. Prodloužení trvanlivosti chlazených výrobků z ryb.

20 OP Rybářství Opatření 5.2. b) Propagační kampaně Popis: Opatření je zaměřeno na přípravu strategie a realizaci regionálních, celostátních komunikačních a propagačních kampaní o produktech akvakultury a jiných komunikačních kampaní zlepšujících povědomí veřejnosti o odvětví rybolovu a akvakultury. Způsobilí žadatelé: Podniky akvakultury Ministerstvo zemědělství Subjekty reprezentující akvakulturu Míra podpory 50 % podniky akvakultury a subjekty reprezentující akvakulturu 100 % Ministerstvo zemědělství Příklady projektů: Propagační kampaně pro zvyšování povědomosti o prospěšnosti konzumace ryb.

21 OP Rybářství Opatření 5.3. Investice do zpracování produktů Popis: V rámci opatření lze poskytnout podporu na investice do rozšíření, vybavení, modernizace podniků a výstavbu zpracoven, které zpracovávají a uvádějí produkty rybolovu a akvakultury na trh. Způsobilí žadatelé: Podniky akvakultury Míra podpory: 50 % podnik akvakultury Příklady projektů: Pořízení zařízení do zpracovny ryb. Modernizace procesu zpracování a prodeje ryb.

22 Děkuji za pozornost Ing. Pavel Pojer tel

Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Realizace

Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Realizace Program 129 250 Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Realizace 2012-2017 Přehled vývoje podpor poskytovaných prostřednictvím Mze na rozvoj VaK v mil. Kč: Rok 2011

Více

Program Podpora retence vody v krajině rybníky a vodní nádrže

Program Podpora retence vody v krajině rybníky a vodní nádrže Program 129 280 Podpora retence vody v krajině rybníky a vodní nádrže Cíle programu Podpora obnovení a zlepšení retenční schopnosti krajiny. Celkové odbahnění nejvíce zanesených rybníků o výměře 2 30 ha.

Více

Program Podpora obnovy, odbahnění a rekonstrukce rybníků a výstavby vodních nádrží

Program Podpora obnovy, odbahnění a rekonstrukce rybníků a výstavby vodních nádrží Program 129 130 Podpora obnovy, odbahnění a rekonstrukce rybníků a výstavby vodních nádrží Struktura programu V rámci programu 129 130 byly otevřeny následující podprogramy: 129 132 Obnova, odbahnění a

Více

Podpora opatření na drobných vodních tocích a malých vodních nádržích

Podpora opatření na drobných vodních tocích a malých vodních nádržích 129 290 Podpora opatření na drobných vodních tocích a malých vodních nádržích Odbor vody v krajině a odstraňování povodňových škod 15150 Ing. Marian Čiernik ředitel odboru Podprogramy 2. A Podprogram 129

Více

Podpora a rozvoj sladkovodní akvakultury v programovém období

Podpora a rozvoj sladkovodní akvakultury v programovém období Ministerstvo zemědělství Řídící orgán Operačního programu Rybářství vás vítá na Výroční konferenci OP Rybářství Podpora a rozvoj sladkovodní akvakultury v programovém období 2014 2020 10. prosince 2015,

Více

AKTUÁLNÍ VÝVOJ PODPORY AKVAKULTURY Z OP RYBÁŘSTVÍ

AKTUÁLNÍ VÝVOJ PODPORY AKVAKULTURY Z OP RYBÁŘSTVÍ Ministerstvo zemědělství, Řídicí orgán Operačního programu Rybářství vás vítá na Výroční konferenci OP Rybářství AKTUÁLNÍ VÝVOJ PODPORY AKVAKULTURY Z OP RYBÁŘSTVÍ 2014 2020 U Medvídků, Na Perštýně 7, Praha

Více

Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství za rok pro veřejnost

Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství za rok pro veřejnost Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství 2014 2020 za rok 2016 pro veřejnost 1 Úvod Výroční zpráva o implementaci Operačního programu Rybářství je zpracována na základě článku

Více

Výzva V. Tato výzva nezakládá synergické vazby s výzvami jiných operačních programů. Je komplementární k PRV, OP PIK, OP ŽP, IROP.

Výzva V. Tato výzva nezakládá synergické vazby s výzvami jiných operačních programů. Je komplementární k PRV, OP PIK, OP ŽP, IROP. MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU RYBÁŘSTVÍ 2014 2020 Výzva V. 1. Identifikace výzvy a její časové nastavení Název programu podpory OP Rybářství 2014-2020 Priorita unie operačního

Více

Program 129 130 Podpora obnovy, odbahnění a rekonstrukce rybníků a výstavby vodních nádrží

Program 129 130 Podpora obnovy, odbahnění a rekonstrukce rybníků a výstavby vodních nádrží Program 129 130 Podpora obnovy, odbahnění a rekonstrukce rybníků a výstavby vodních nádrží Hlavní věcné cíle programu 129 130: zlepšení technického stavu rybničního fondu a obnova vodohospodářských funkcí

Více

Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství za rok pro veřejnost

Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství za rok pro veřejnost Shrnutí Výroční zprávy o implementaci Operačního programu Rybářství 2014 2020 za rok 2018 pro veřejnost 1 Úvod Výroční zpráva o implementaci Operačního programu Rybářství je zpracována na základě článku

Více

Průvodce opatřeními. zaměřenými na propagaci. OP Rybářství

Průvodce opatřeními. zaměřenými na propagaci. OP Rybářství Průvodce opatřeními zaměřenými na propagaci OP Rybářství 2014 2020 Úvod V programovém období 2014 2020 v OP Rybářství lze požádat o podporu na propagaci (sladkovodní akvakultury či vlastních značek) v

Více

Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou a snížení dopadů sucha

Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou a snížení dopadů sucha Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou a snížení dopadů sucha Ing. Krajský úřad Kraje Vysočina odbor životního prostředí a zemědělství oddělení vodního hospodářství telefon: 564 602 363 e-mail:

Více

Stručný přehled podpor Přehled dotačních titulů protipovodňové ochrany v ČR

Stručný přehled podpor Přehled dotačních titulů protipovodňové ochrany v ČR Stručný přehled podpor Přehled dotačních titulů protipovodňové ochrany v ČR Rozdělení podpor v přehledu dle financovaní a) z Evropských a jiných nadnárodních zdrojů b) z národních zdrojů c) z krajských

Více

Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU směřující k vytvoření mezioborové integrace CZ.1.07/2.2.00/28.0302

Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU směřující k vytvoření mezioborové integrace CZ.1.07/2.2.00/28.0302 Datum: 24. 4. 2015 Inovace studijních programů AF a ZF MENDELU směřující k vytvoření mezioborové integrace CZ.1.07/2.2.00/28.0302 Tato prezentace je spolufinancovaná z Evropského sociálního fondu a státního

Více

Nepovinná příloha č. 8

Nepovinná příloha č. 8 Budoucí vývoj českého rybářství musí vycházet ze současného stavu a zaměření produkčního rybářství v ČR, postaveného na rybníkářství, tj. tradiční akvakultuře, a jeho roli při zajišťování výživy obyvatelstva.

Více

Opatření 2.4. Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním Mgr. Jana Březinová

Opatření 2.4. Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním Mgr. Jana Březinová Recirkulační zařízení a průtočné systémy s dočišťováním Mgr. Jana Březinová Oddělení implementace Řídící orgán OP Rybářství Ministerstvo zemědělství Popis opatření: Opatření je zaměřeno na podporu investic

Více

Financování protipovodňových opatření z národních zdrojů od roku 2007

Financování protipovodňových opatření z národních zdrojů od roku 2007 Financování protipovodňových opatření z národních zdrojů od roku 2007 odbor programového financování ve vodním hospodářství MZe Teplice 8. 3. 2007 Vláda 15. 11. 2006 schválila 15,2 mld. Kč na léta 2007

Více

Program rozvoje venkova. Ing. Vlastimil Zedek Biomasa, bioplyn a energetika, 9.-10. 12. 2014, Třebíč

Program rozvoje venkova. Ing. Vlastimil Zedek Biomasa, bioplyn a energetika, 9.-10. 12. 2014, Třebíč Program rozvoje venkova Ing. Vlastimil Zedek Biomasa, bioplyn a energetika, 9.-10. 12. 2014, Třebíč Program rozvoje venkova (PRV) Program rozvoje venkova České republiky je nástrojem pro získání finanční

Více

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY 1. - 2. VÝZVA OPATŘENÍ 2.2 A) ZÁMĚR

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY 1. - 2. VÝZVA OPATŘENÍ 2.2 A) ZÁMĚR NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY 1. - 2. VÝZVA OPATŘENÍ 2.2 A) ZÁMĚR V Praze dne 11. září 2015 OTÁZKA 1 Můžu žádat o podporu na odbahnění obnovu chovu ryb pro fyzickou osobu, podnikající v zemědělství. Podnik

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období

Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor řízení a koordinace fondů EU Informace o schválení programů pro programové období 2014 2020 Podklad pro jednání 120. Plenární schůze RHSD ČR Červenec 2015 Úvod Ministerstvo

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Únor 2017 Program rozvoje venkova 2014-2020 4. kolo duben 2017 Zahájení činnosti zemědělského podnikatele podpora investic souvisejících se zahájením podnikání mladých zemědělců fyzické i právnické osoby

Více

Opatření 2.1. Inovace Ing. Pavla Štěpánová

Opatření 2.1. Inovace Ing. Pavla Štěpánová Inovace Ing. Pavla Štěpánová Oddělení implementace Řídící orgán OP Rybářství Ministerstvo zemědělství Popis opatření: Opatření 2.1. Opatření 2.1. je zaměřeno na produktové a procesní inovace vedoucí ke

Více

Řídící orgán. Výzva VI.

Řídící orgán. Výzva VI. MINISTERSTVO ZEMĚDĚLSTVÍ Řídící orgán OPERAČNÍHO PROGRAMU RYBÁŘSTVÍ 2014 2020 Výzva VI. 1. Identifikace výzvy a její časové nastavení Název programu podpory OP Rybářství 2014-2020 Priorita unie operačního

Více

Den malých obcí Program rozvoje venkova

Den malých obcí Program rozvoje venkova Den malých obcí Program rozvoje venkova 2007-2013 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Harmonogram příjmu žádostí na rok 2012 projektová opatření PRV JARNÍ

Více

Průběh čerpání strukturálních fondů

Průběh čerpání strukturálních fondů Rámec podpory Společenství představuje základní strategii pro rozvoj regionů České republiky na období 2006. Řídicí orgán Rámce podpory Společenství (MMR) plní roli výkonného orgánu, který zajišťuje celkovou

Více

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství Ministerstvo zemědělství

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství Ministerstvo zemědělství Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020 Ministerstvo zemědělství Ministerstvo zemědělství Řídící orgán Operačního programu Rybářství Vás vítá na odborném semináři pro žadatele a příjemce

Více

Pokyny pro příjemce pomoci zajišťování informačních a propagačních opatření při realizaci projektů podpořených z Operačního programu Zemědělství

Pokyny pro příjemce pomoci zajišťování informačních a propagačních opatření při realizaci projektů podpořených z Operačního programu Zemědělství Pokyny pro příjemce pomoci zajišťování informačních a propagačních opatření při realizaci projektů podpořených z Operačního programu Zemědělství Dle nařízení Komise č. 119/2000 o informačních a propagačních

Více

OBSAH PREZENTACE OP PODNIKÁNÍ A INOVACE. Program POTENCIÁL

OBSAH PREZENTACE OP PODNIKÁNÍ A INOVACE. Program POTENCIÁL OP PODNIKÁNÍ A INOVACE Program POTENCIÁL OBSAH PREZENTACE Výzva I vs. Výzva II Program Potenciál cíle Inovační proces Podporovaný projekt Hlavní podmínky Žadatel Forma podpory Způsobilé výdaje Forma a

Více

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství Jaro 2018 12. výzva Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020 ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU RYBÁŘSTVÍ Obsah AKTUÁLNÍ INFORMACE O OPERAČNÍM PROGRAMU RYBÁŘSTVÍ 2014 2020 PŘÍPRAVA PROGRAMOVÉHO

Více

Program rozvoje venkova. podpora investic v lesním hospodářství

Program rozvoje venkova. podpora investic v lesním hospodářství Program rozvoje venkova podpora investic v lesním hospodářství Program rozvoje venkova 2007-2013 Podpora lesního hospodářství: investiční opatření (osa I) I.1.2 Investice do lesů investiční opatření (osa

Více

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE. ze dne 2.6.2015,

PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE. ze dne 2.6.2015, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 2.6.2015 C(2015) 3755 final PROVÁDĚCÍ ROZHODNUTÍ KOMISE ze dne 2.6.2015, kterým se pro operační program "Operační program Rybářství 2014-2020" schvaluje podpora z Evropského

Více

Materiál číslo: e

Materiál číslo: e Materiál číslo: 11.07.e Materiál pro jednání zastupitelstva města Rychnova u Jablonce nad Nisou dne Návrh usnesení: - Zastupitelstvo města rozhodlo o provedení opravy přepadu a stavidla nádrže Nové koupaliště.

Více

VODOHOSPODÁŘSKÉ DOTAČNÍ PROGRAMY MZE URČENÉ PRO MĚSTA A OBCE

VODOHOSPODÁŘSKÉ DOTAČNÍ PROGRAMY MZE URČENÉ PRO MĚSTA A OBCE 23. 1. 2019 VODOHOSPODÁŘSKÉ DOTAČNÍ PROGRAMY MZE URČENÉ PRO MĚSTA A OBCE ING. JAN ŽÁK, ODBOR VODOVODŮ A KANALIZACÍ DOTAČNÍ PROGRAMY MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ PŘEHLED PROGRAMŮ A PODPROGRAMŮ 129 300 PODPORA

Více

Jednání Odborné skupiny OP Rybářství

Jednání Odborné skupiny OP Rybářství Jednání Odborné skupiny OP Rybářství Ministerstvo zemědělství 29. června 2017 Program jednání Společná rybářská politika po roce 2020 - Ing. Pavel Pojer Zjednodušení pravidel pro 11. výzvu - Ing. Antonín

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova Možnosti čerpání evropských dotací pro obce, metoda LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Program rozvoje venkova Rozpočet

Více

Aktuální stav jednání o podobě Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 2020

Aktuální stav jednání o podobě Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 2020 Aktuální stav jednání o podobě Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 2020 Mgr. Kateřina Matýšková Ministerstvo kultury Liberec, 10. prosince 2014 Programové období 2014 2020 Strategie

Více

Vodní zdroje v ČR, výskyt sucha, stav a výhled závlah

Vodní zdroje v ČR, výskyt sucha, stav a výhled závlah Zelinářské dny 2017 Vodní zdroje v ČR, výskyt sucha, stav a výhled závlah RNDR. PAVEL PUNČOCHÁŘ, CSC., SEKCE VODNÍHO HOSPODÁŘSTVÍ MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ Zelinářské dny 2017 Hlavní výstupy scénářů pro

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 20. 2. 2018 PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 2020 DEN MALÝCH OBCÍ 2018 OBSAH PODPORA PRO OBCE V RÁMCI PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA 2014 2020 DOTAČNÍ PROGRAM 129 660 ÚDRŽBA A OBNOVA KULTURNÍCH A VENKOVSKÝCH PRVKŮ

Více

MONITOROVACÍ VÝBORY A KONFERENCE OP RYBÁŘSTVÍ ( ) je spolufinancován Evropskou unií.

MONITOROVACÍ VÝBORY A KONFERENCE OP RYBÁŘSTVÍ ( ) je spolufinancován Evropskou unií. Projekt: CZ.10.6.125/6.1/0.0/15_999/0000135 VÝROČNÍ KONFERENCE 2015 OP RYBÁŘSTVÍ Řídicí orgán Operačního programu Rybářství (dále ŘO OP Rybářství ) je povinen zajistit účinnou a efektivní realizaci Operačního

Více

12.3 Programový rámec PRV

12.3 Programový rámec PRV 12.3 Programový rámec PRV B. 1. 2 Podpora podnikání v obcích, spolupráce s podnikateli 17.1.a. Investice do zemědělských podniků Podpora projektů zahrnující hmotné i nehmotné investice v živočišné a rostlinné

Více

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020. České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015

Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020. České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015 Seminář pro žadatele a příjemce z OP Rybářství 2014-2020 České Budějovice, Brno, Praha 10.,11. a 15. září 2015 Ministerstvo zemědělství Řídící orgán Operačního programu Rybářství Vás vítá na odborném semináři

Více

Opatření 5.3. Investice do zpracování produktů Ing. Jiří Guschl

Opatření 5.3. Investice do zpracování produktů Ing. Jiří Guschl Investice do zpracování produktů Ing. Jiří Guschl Oddělení implementace Řídící orgán OP Rybářství Ministerstvo zemědělství Popis opatření: Opatření 5.3. Opatření 5.3. přispívá ke specifickému cíli podporou

Více

119. výzva Ministerstva životního prostředí

119. výzva Ministerstva životního prostředí Číslo výzvy v MS 2014+: 05_19_119 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_119. výzva, PO1, SC 1.3, průběžná 119. výzva Ministerstva životního prostředí k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu

Více

PŘÍLOHA. Část I 1. Tabulka uvádějící roční příspěvky z EZFRV

PŘÍLOHA. Část I 1. Tabulka uvádějící roční příspěvky z EZFRV CS PŘÍLOHA Část I 1. Tabulka uvádějící roční příspěvky z EZFRV Druhy regionů a dodatečné prostředky Ustanovení čl. 59 odst. 3 písm. a) nařízení (EU) č. 1305/2013 méně rozvinuté regiony Ustanovení čl. 59

Více

Program rozvoje venkova

Program rozvoje venkova Program rozvoje venkova aktuální stav implementace a výhled na rok 2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Obsah prezentace Obecný úvod Aktuální stav implementace

Více

PODPORY OBCÍ V RÁMCI MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ

PODPORY OBCÍ V RÁMCI MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ 27. 2. 2018 PODPORY OBCÍ V RÁMCI MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ DEN MALÝCH OBCÍ 2018 OBSAH PODPORA PRO OBCE V RÁMCI PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA 2014 2020 DOTAČNÍ PROGRAM 129 660 ÚDRŽBA A OBNOVA KULTURNÍCH A VENKOVSKÝCH

Více

Opatření 2.2. Produktivní investice do akvakultury, záměr a) Investice do akvakultury Ing. Jiří Guschl

Opatření 2.2. Produktivní investice do akvakultury, záměr a) Investice do akvakultury Ing. Jiří Guschl Opatření 2.2. Produktivní investice do akvakultury, záměr a) Investice do akvakultury Ing. Jiří Guschl Oddělení implementace Řídící orgán OP Rybářství Ministerstvo zemědělství Popis opatření: Opatření

Více

Aktuální stav jednání o podobě Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 2020

Aktuální stav jednání o podobě Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 2020 Aktuální stav jednání o podobě Integrovaného regionálního operačního programu pro období 2014 2020 Mgr. Kateřina Matýšková Ministerstvo kultury Zlín, 30. 4. 2015 Programové období 2014 2020 Strategie Evropa

Více

X. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ PARDUBICKÉHO KRAJE

X. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ PARDUBICKÉHO KRAJE X. SETKÁNÍ STAROSTŮ A MÍSTOSTAROSTŮ PARDUBICKÉHO KRAJE Mgr. Tomáš Nezmeškal BDO Czech Republic EU Office s. r. o. 27. listopad 2014 Obecné informace k aktuální situaci Pro Českou republiku byly pro období

Více

MONITOROVACÍ VÝBORY A KONFERENCE OP RYBÁŘSTVÍ ( ) je spolufinancován Evropskou unií.

MONITOROVACÍ VÝBORY A KONFERENCE OP RYBÁŘSTVÍ ( ) je spolufinancován Evropskou unií. Projekt: CZ.10.6.125/6.1/0.0/15_999/0000135 VÝROČNÍ KONFERENCE 2015 OP RYBÁŘSTVÍ Řídicí orgán Operačního programu Rybářství (dále ŘO OP Rybářství ) je povinen zajistit účinnou a efektivní realizaci Operačního

Více

12. výzva Ministerstva životního prostředí

12. výzva Ministerstva životního prostředí Číslo výzvy v MS 2014+: 05_15_012 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_12. výzva PO4, SC 4.3, kolová 12. výzva Ministerstva životního prostředí k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu

Více

Další dotační programy pro revitalizaci brownfields v ČR

Další dotační programy pro revitalizaci brownfields v ČR Další dotační programy pro revitalizaci brownfields v ČR Minulé a nové dotační programy pro oblast brownfields v ČR Původní program (2004-2006) Program na podporu rozvoje průmyslových zón OP Průmysl a

Více

12. výzva 1 Ministerstva životního prostředí

12. výzva 1 Ministerstva životního prostředí Číslo výzvy v MS 2014+: 05_15_012 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_12. výzva PO4, SC 4.3, kolová 12. výzva 1 Ministerstva životního prostředí k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu

Více

Evropské fondy 2014 2020: Jednoduše pro lidi

Evropské fondy 2014 2020: Jednoduše pro lidi Evropské fondy 2014 2020: Jednoduše pro lidi Mgr. Robert Veselý Ministerstvo pro místní rozvoj Národní orgán pro koordinaci 20. listopadu 2014, Ústí nad Labem 2 Aktuální stav přípravy 2014 2020 EU legislativa

Více

II. Odborné setkání starostů a místostarostů Olomouckého kraje

II. Odborné setkání starostů a místostarostů Olomouckého kraje II. Odborné setkání starostů a místostarostů Olomouckého kraje Aktuální informace Ministerstva zemědělství z oblasti vodního hospodářství Obsah Protipovodňová opatření Dotace na kanalizace a vodovody Povolení

Více

Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň. Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje,

Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň. Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, Příprava na kohezní politiku EU 2014+ - nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, 26. 4. 2012, Přerov Hlavní milníky Strategie Evropa 2020 3/2010 5. kohezní zpráva

Více

Možnosti dotačních titulů v rámci Operačního programu životního prostředí, Programu MZE a Krajského úřadu Pardubického kraje

Možnosti dotačních titulů v rámci Operačního programu životního prostředí, Programu MZE a Krajského úřadu Pardubického kraje Možnosti dotačních titulů v rámci Operačního programu životního prostředí, Programu 129 250 MZE a Krajského úřadu Pardubického kraje Porovnání alokace na PO 1 OPŽP 2007-2013 a OPŽP 2014-2020 OPŽP 2007-2013

Více

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ

Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ Výzva v rámci Operačního programu Podnikání a Inovace program ROZVOJ Identifikace výzvy: Rozvoj I Prioritní osa 2 Rozvoj firem Správce programu (poskytovatel dotace): Ministerstvo průmyslu a obchodu (dále

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Květen 2017 (data k 2.5.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Květen 2017 (data k 2.5.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Květen 217 (data k 2.5.) K 2.5.217 bylo v České republice vyhlášeno 974 výzev, z toho 53 bylo již ukončeno. Největší převisy alokací v ukončených

Více

Část B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství

Část B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství Část B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství Podopatření 2.1.3. Řízení a zajištění funkčnosti zemědělských vodních zdrojů Investiční záměr: a) obnova a rekonstrukce rybníků

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Rozvoj Identifikace výzvy Program Rozvoj Prioritní osa 2 Číslo výzvy

Více

Zhodnocení stavu převzaté agendy MZe a představení krátkodobých opatření a priorit v jednotlivých úsecích ministerstva

Zhodnocení stavu převzaté agendy MZe a představení krátkodobých opatření a priorit v jednotlivých úsecích ministerstva Zhodnocení stavu převzaté agendy MZe a představení krátkodobých opatření a priorit v jednotlivých úsecích ministerstva Miroslav Toman, ministr zemědělství tisková konference 25. července 2013 Ministerstvo

Více

Část Plánu legislativních prací vlády na rok 2019 týkající se MZE (příloha č. 1 k usnesení vlády ze dne 12. prosince 2018 č. 830)

Část Plánu legislativních prací vlády na rok 2019 týkající se MZE (příloha č. 1 k usnesení vlády ze dne 12. prosince 2018 č. 830) Část Plánu legislativních prací vlády na rok 2019 týkající se MZE (příloha č. 1 k usnesení vlády ze dne 12. prosince 2018 č. 830) Předkladatel MZE - str. 32 37 Poř.č. Předkladatel Spolupředkladatel Název

Více

Program rozvoje venkova Zlínský kraj. Holešov 5. dubna 2011

Program rozvoje venkova Zlínský kraj. Holešov 5. dubna 2011 Program rozvoje venkova Zlínský kraj Holešov 5. dubna 2011 Program rozvoje venkova a možnosti podpory pro malé obce PRV je podpůrný nástroj k zvýšení konkurenceschopnosti zemědělství, potravinářství a

Více

Program rozvoje venkova 2007-2013 Příprava na programové období po roce 2013

Program rozvoje venkova 2007-2013 Příprava na programové období po roce 2013 Program rozvoje venkova 2007-2013 Příprava na programové období po roce 2013 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí 1 Politika rozvoje venkova Cíle politiky

Více

OPERAČNÍ PROGRAM RYBÁŘSTVÍ 2014-2020 ČESKÁ REPUBLIKA

OPERAČNÍ PROGRAM RYBÁŘSTVÍ 2014-2020 ČESKÁ REPUBLIKA III. OPERAČNÍ PROGRAM RYBÁŘSTVÍ 2014-2020 ČESKÁ REPUBLIKA červen 2013 III. 1 Obsah 1. Příprava Operačního programu a zapojení partnerů... 4 1.1. Příprava Operačního programu a zapojení partnerů... 4 1.2.

Více

Lípa pro venkov i pro město

Lípa pro venkov i pro město 1 Strategie komunitně vedeného místního rozvoje pro území MAS Lípa pro venkov z.s. Lípa pro venkov i pro město Programový rámec PRV a oblasti podpory (fiche) Název fiche CLLD 7: Zemědělství Vazba na článek

Více

Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky

Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková 14. 9. 2016 Centrum pro regionální rozvoj České republiky Státní příspěvková organizace zřízená

Více

PŘÍLOHA. Část I 1. Tabulka uvádějící roční příspěvky z EZFRV

PŘÍLOHA. Část I 1. Tabulka uvádějící roční příspěvky z EZFRV CS PŘÍLOHA Část I 1. Tabulka uvádějící roční příspěvky z EZFRV Druhy regionů a dodatečné prostředky 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 Celkem Ustanovení čl. 59 odst. 3 písm. a) nařízení (EU) č. 1305/2013

Více

Státní podpora N 867/2006 Česká republika Obnova, odbahnění a rekonstrukce rybníků a výstavba vodních nádrží

Státní podpora N 867/2006 Česká republika Obnova, odbahnění a rekonstrukce rybníků a výstavba vodních nádrží EVROPSKÁ KOMISE Brussels, 10-VIII-2007 K (2007) 3935 Věc: Státní podpora N 867/2006 Česká republika Obnova, odbahnění a rekonstrukce rybníků a výstavba vodních nádrží Vážený pane, 1. Postup Dopisem ze

Více

Program rozvoje venkova. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Program rozvoje venkova. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Program rozvoje venkova 2014 2020 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Priority unie Priorita 1 - Předávání poznatků a inovací Priorita 2 - Zvýšení konkurenceschopnosti

Více

Legislativa a podmínky zemědělského podnikání. Seminář 9.00 15.00 hod. Okresní agrární komora Kroměříž

Legislativa a podmínky zemědělského podnikání. Seminář 9.00 15.00 hod. Okresní agrární komora Kroměříž Legislativa a podmínky zemědělského podnikání Seminář 9.00 15.00 hod. Okresní agrární komora Kroměříž Informace o seminářích Projekt je realizován v rámci Programu rozvoje venkova Financován z Evropského

Více

Centrum pro regionální rozvoj České republiky

Centrum pro regionální rozvoj České republiky Centrum pro regionální rozvoj České republiky Setkání pracovních týmů v rámci projektu " Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Moravskoslezského kraje 12. 5. 2016 RNDr. Marek Putala 12. 5. 2016 Centrum

Více

5.2.4 OSA IV - LEADER

5.2.4 OSA IV - LEADER 5.2.4 OSA IV - LEADER Účelem osy IV Leader je především zlepšení kvality života ve venkovských oblastech, posílení ekonomického potenciálu a zhodnocení přírodního a kulturního dědictví venkova, spolu s

Více

Integrovaný regionální operační program

Integrovaný regionální operační program Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky 13.1.2016 Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy v rámci IROP Integrovaný regionální operační

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Říjen 2018 (data k 1.10.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Říjen 2018 (data k 1.10.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Říjen 218 (data k 1.1.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.1.218 bylo v České republice vyhlášeno 2 957 výzev, z toho 2 161 bylo již ukončeno.

Více

Informace k IOP, IROP a Národnímu programu autor: MMR

Informace k IOP, IROP a Národnímu programu autor: MMR Informace k IOP, IROP a Národnímu programu autor: MMR Integrovaný operační program (IOP) období 2007 2013 Prioritní osa 5: Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence 5.3: Modernizace a rozvoj systémů

Více

OPERAČNÍ PROGRAM RYBÁŘSTVÍ

OPERAČNÍ PROGRAM RYBÁŘSTVÍ OPERAČNÍ PROGRAM RYBÁŘSTVÍ 2014-2020 ČESKÁ REPUBLIKA červenec 2014 2 Obsah 1. Příprava Operačního programu a zapojení partnerů... 5 1.1. Příprava Operačního programu a zapojení partnerů (v souladu s čl.

Více

Informace k dotačnímu programu Podpora boje proti suchu a na zadržení vody v krajině na území Jihomoravského kraje v roce 2017

Informace k dotačnímu programu Podpora boje proti suchu a na zadržení vody v krajině na území Jihomoravského kraje v roce 2017 Porady Jihomoravského kraje se starosty obcí Informace k dotačnímu programu Podpora boje proti suchu a na zadržení vody v krajině na území Jihomoravského kraje v roce 2017 Duben 2017 1 Podpora boje proti

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Včetně přehledu čerpání na projekty obcí Září 218 (data k 3.9.) Čerpání dotací EU v České republice K 3.9.218 bylo v České republice vyhlášeno 2

Více

Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky

Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Naděžda Burešová 13.10.2016 Centrum pro regionální rozvoj České republiky Státní příspěvková organizace zřízená

Více

Program Rozvoje venkova ČR na období Využití brownfieldů pro rozvoj obcí OHK Hodonín

Program Rozvoje venkova ČR na období Využití brownfieldů pro rozvoj obcí OHK Hodonín Program Rozvoje venkova ČR na období 2014-2020 Využití brownfieldů pro rozvoj obcí OHK Hodonín 29.10. 2013 Obsah sdělení PRV programový dokument Strategický rámec pro období 2014-2020 Legislativní rámec

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Marketing

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Marketing Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky Sekce strukturálních fondů Řídicí orgán OPPI VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V RÁMCI OPPI Marketing Identifikace výzvy Prioritní osa 6 Program Marketing Individuální

Více

Zavádění preventivních opatření v lesích Článek 24, odstavec 1., písmeno a) Zavádění preventivních protipovodňových opatření v lesích

Zavádění preventivních opatření v lesích Článek 24, odstavec 1., písmeno a) Zavádění preventivních protipovodňových opatření v lesích Programové rámce PRV Spolupráce s ostatními MAS a ostatními organizacemi Článek 44 Činnosti spolupráce v rámci iniciativy LEADER Projekty musí vykazovat hodnotu přidanou spoluprací, tzn., že výstupy projektu

Více

Stávající a budoucí podpora venkova. Ministerstvo zemědělství

Stávající a budoucí podpora venkova. Ministerstvo zemědělství Stávající a budoucí podpora venkova Ministerstvo zemědělství 1. 10. 2012 Národní konference Venkov 2012 Program rozvoje venkova a jeho implementace Rozpočet PRV na období 2007-2013: 3,6 mld. EUR celkových

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Květen 2019 (data k 1.5.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Květen 2019 (data k 1.5.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Květen 219 (data k 1.5.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.5.219 bylo v České republice vyhlášeno 3 927 výzev, z toho 3 92 bylo již ukončeno.

Více

Pěstování RRD na zemědělské půdě

Pěstování RRD na zemědělské půdě Pěstování RRD na zemědělské půdě Ing. Jaroslav Hudáček Odbor environmentální a ekologického zemědělství Ministerstvo zemědělství Obsah Legislativa LPIS SAPS Greening EFA LFA Závěr Legislativa Legislativa

Více

OPERAČNÍ PROGRAM RYBÁŘSTVÍ 2014-2020 ČESKÁ REPUBLIKA

OPERAČNÍ PROGRAM RYBÁŘSTVÍ 2014-2020 ČESKÁ REPUBLIKA OPERAČNÍ PROGRAM RYBÁŘSTVÍ 2014-2020 ČESKÁ REPUBLIKA listopad 2013 Obsah 1. Příprava Operačního programu a zapojení partnerů... 4 1.1. Příprava Operačního programu a zapojení partnerů... 4 1.2. Výstupy

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Prosinec 2017 (data k 1.12.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Prosinec 2017 (data k 1.12.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Prosinec 217 (data k 1.12.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.12.217 bylo v České republice vyhlášeno 1 643 výzev, z toho 1 62 bylo již ukončeno.

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Duben 2018 (data k 3.4.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Duben 2018 (data k 3.4.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Duben 218 (data k 3.4.) Čerpání dotací EU v České republice K 3.4.218 bylo v České republice vyhlášeno 2 264 výzev, z toho 1 559 bylo již ukončeno.

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Červen 2018 (data k 1.6.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Červen 2018 (data k 1.6.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Červen 218 (data k 1.6.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.6.218 bylo v České republice vyhlášeno 2 427 výzev, z toho 1 847 bylo již ukončeno.

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Srpen2018 (data k 1.8.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Srpen2018 (data k 1.8.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Srpen218 (data k 1.8.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.8.218 bylo v České republice vyhlášeno 2 594 výzev, z toho 2 22 bylo již ukončeno.

Více

VÝZVU k předkládání žádostí o podporu v rámci programu. Zajištění interoperability v železniční dopravě

VÝZVU k předkládání žádostí o podporu v rámci programu. Zajištění interoperability v železniční dopravě Ministerstvo dopravy České republiky Řídicí orgán OP Doprava vyhlašuje VÝZVU k předkládání žádostí o podporu v rámci programu Interoperabilita v železniční dopravě (Podprogram 1 Implementace subsystému

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Únor 2018 (data k 1.2.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Únor 2018 (data k 1.2.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Únor 218 (data k 1.2.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.2.218 bylo v České republice vyhlášeno 1 96 výzev, z toho 1 35 bylo již ukončeno.

Více

Program rozvoje venkova. pro období 2014 2020. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Program rozvoje venkova. pro období 2014 2020. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Program rozvoje venkova pro období 2014 2020 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Analýza nařízení k podpoře rozvoje venkova z EZFRV srovnání se stávajícím

Více

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Únor 2018 (data k 1.2.)

MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ Únor 2018 (data k 1.2.) MONITORING ČERPÁNÍ DOTACÍ EU V PROGRAMOVÉM OBDOBÍ 214 22 Únor 218 (data k 1.2.) Čerpání dotací EU v České republice K 1.2.219 bylo v České republice vyhlášeno 3 368 výzev, z toho 2 766 bylo již ukončeno.

Více

OP Meziregionální spolupráce. 11. června 2013 Olomouc Mezinárodní konference Olomouckého kraje v rámci projektu CesR

OP Meziregionální spolupráce. 11. června 2013 Olomouc Mezinárodní konference Olomouckého kraje v rámci projektu CesR OP Meziregionální spolupráce 11. června 2013 Olomouc Mezinárodní konference Olomouckého kraje v rámci projektu CesR 1 říjen 2010 Počet projektových partnerů v předložených projektech srovnání 1., 2., 3.

Více

Program rozvoje venkova na období 2014-2020. Národní konference Venkov 2015 12. 13. 11. 2015, Velehrad

Program rozvoje venkova na období 2014-2020. Národní konference Venkov 2015 12. 13. 11. 2015, Velehrad Program rozvoje venkova na období 2014-2020 Národní konference Venkov 2015 12. 13. 11. 2015, Velehrad PRV 2014 2020 Program rozvoje venkova schválen v květnu tohoto roku 20.8.2015 vláda schválila navýšení

Více

Seminář k 5. výzvě MAS z Programu rozvoje venkova. Jaroslava Hájková MAS Havlíčkův kraj E mail:

Seminář k 5. výzvě MAS z Programu rozvoje venkova. Jaroslava Hájková MAS Havlíčkův kraj E mail: Seminář k 5. výzvě MAS z Programu rozvoje venkova Jaroslava Hájková MAS Havlíčkův kraj E mail: hajkova@havlickuvkraj.cz Harmonogram výzvy Číslo výzvy 5 Datum vyhlášení výzvy 28. 5. 2019 Datum přijetí žádostí

Více

Program rozvoje venkova ČR Podpora malého a středního podnikání

Program rozvoje venkova ČR Podpora malého a středního podnikání Program rozvoje venkova ČR Podpora malého a středního podnikání Eva Frosová Ministerstvo zemědělství ČR, EAFRD Program rozvoje venkova ČR na období 2007 2013 (PRV) zajišťuje působení Evropského zemědělského

Více