Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace"

Transkript

1 Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace od 13:00, zasedací místnost Tajemníka Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV ITI ÚChA 2. Aktuální informace o realizaci ITI ÚChA 3. Projednání projektových záměrů Výzev ITI č. 23 a Schválení vyhlášení výzev ITI č. 25, 26 a Schválení členů pracovní skupiny pro výzvy ITI č Aktualizace Operačního manuálu ITI 7. Aktualizace harmonogramu výzev ITI 8. Různé Zápis jednání 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV ITI ÚChA - Informace k usnesením vztaženým ke Zprávě o realizaci ISg ÚChA a žádosti o změnu ISg ÚChA č. 3 okomentována následně, viz body 2.1. a Aktuální informace o ITI ÚChA 2.1. Doplnění Zprávy o realizaci ISg ÚChA za období Rozepsání horizontálních principů Přiložení schválené Analýzy rizik Informace z pole klíčových intervencí do pole o věcném pokroku Smazání pole Opatření při neplnění uložených povinností nositelem 2.2. Podání žádosti o změnu ISg ÚChA č. 3 Schválena v RM ÚnL V termínu podána žádost o změnu do ISKP2014+ Kvůli technickým problémům vrácena (vyplnění výchozí hodnoty MI) Problém na straně monitorovacího systému nevyřešen -> znovu podání změny v původním znění 2.3. Jednání pracovních skupin k výzvám nositele ITI ÚChA: č. 23 Podpora vzniku infrastruktury pro zajištění dostupné nízkokapacitní pobytové formy sociálních služeb II. (IROP) č. 24 Podpora preventivních aktivity pro mládež ve věku let II. (OP Z) 2.4. Příprava výzev nositele ITI ÚChA pro 10. jednání ŘV ITI:

2 č. 25 Předaplikační výzkum pro ITI II. (OP VVV) č. 26 SMART spolupráce soukromého a veřejného sektoru (OP VVV) č. 27 Zpracování analýz rizik kontaminovaných lokalit (OP ŽP) 2.5. Příprava dalších výzev nositele ITI ÚChA: č. 28 Podpora vzniku sociálního bydlení III. obce (IROP) č. 29 Podpora vzniku sociálního bydlení III. NNO a církevní org. (IROP) č. 30 Infrastruktura drážní dopravy (OP D) 2.6. Jednání primátorů statutárních měst k přípravě kohezní politiky => vznik pozičního dokumentu Vymezení funkčních území na základě metodiky MMR ČR Témata vycházející z území Multizdrojové financování Jeden OP pro urbánní dimenzi Jednotné implementační schéma 2.7. Příprava Pozice SMO ČR ke kohezní politice 3. Projednání projektových záměrů Výzev ITI č. 23 a Výzvy ITI ÚChA č. 23 a 24 Hodnocení souladu jednotlivých projektových záměrů dle schválených kritérií Podkladem projektové záměry a posudky tematického koordinátora Vzájemné posouzení konkurenčních souborů projektových záměrů v tomto případě Členové ŘV ITI se zdrží při hlasování o záměrech jejich instituce/organizace 3.2. Výzva nositele ITI ÚChA č. 23 Podpora vzniku infrastruktury pro zajištění dostupné nízkokapacitní formy sociálních služeb II. Parametry výzvy Alokace výzvy: Kč Výzva ŘO IROP: 60. Oprávnění žadatelé: organizace zakládané a zřizované kraji, obce a jimi zřizované a zakládané organizace, dobrovolné svazky obcí a jejich organizace, NNO Podporované aktivity: Nákup pozemků, staveb, zařízení a vybavení. Výstavba a stavební úpravy, které vytvoří podmínky pro kvalitní poskytování sociálních služeb, obnovu a zkvalitnění materiálně technické základny stávajících služeb sociální práce s cílovými skupinami DOZP, azylové domy, domy na půl cesty. Min. CZV: nestanoveno Max. CZV: Kč Časová způsobilost:

3 3.3. Přihlášené projektové záměry 3.4. Soubor projektových záměrů po jednání PS 3.5. Přehled čerpání alokace a plnění indikátorů Výzva Předkladatel Před projednáním v PS Indikátory Číslo OP Subjekt Kontaktní osoba CZV EU SR Vlastní Oblastní Charita Most Dis. Jindřiška Vojtková Kč Kč Kč Kč 4 SM Chomutov Mgr. Jana Hronová Kč Kč Kč Kč 1 23 IROP POŽADAVKY CELKEM Kč Kč Kč Kč PLÁNOVANÉ HODNOTY 5 LIMITY VÝZVY Kč Kč LIMITY VÝZVY 3 ROZDÍL MEZÍ NABÍDKOU A POPTÁVKOU Kč Kč ROZDÍL MEZI NABÍDKOU A POPTÁVKOU Kvalitními službami k úspěšné sociální inkluzi Podíl na výzvě č. 23 Projektový záměr předkladatele by čerpal 15 % celkové alokace výzvy a naplňoval by indikátorů výstupu Počet podpořených zázemí pro služby a sociální práci ze 133,3 %. Synergické efekty Pozitivním dopadem na území aglomerace je pokrytí většího území. Podpořená zázemí se nenacházejí pouze na jednom místě, nýbrž ve dvou obcích, Duchcově a Oseku a klienty služeb se stávají i obyvatelé spádových obcí. V Duchcově předkladatel úzce spolupracuje s místní samosprávou, která spravuje 10

4 sociálních bytů a nájemce rekrutuje z klientů, které projdou službami provozovanými předkladatelem Azylový dům pro rodiny s dětmi rekonstrukce a vybavení Podíl na výzvě č. 23 Projektový záměr předkladatele by čerpal 17,9 % celkové alokace výzvy a naplňoval by indikátorů výstupu Počet podpořených zázemí pro služby a sociální práci z 33,3 %. Synergické efekty Synergický efekt je popsán metodickou spoluprací s SM Děčín a SM Most, které také poskytují pobytové soc. služby. Žadatel skrze výzvu ITI bude realizovat projekt sociálního bydlení, které bude součást prostupného systému sociálních služeb a sociálního bydlení v SM Chomutov Azylový dům pro rodiny s dětmi rekonstrukce a vybavení Úprava finálního projektového záměru Schváleno per rollam všemi členy PS Předmětem úpravy jsou výchozí hodnoty indikátorů I když dochází pouze k navyšování kapacity stávajících zařízení, dle metodického výkladu indikátorů musí být výchozí hodnota Kapacita služeb a sociální práce Výchozí hodnota 36, cílová hodnota Počet podpořených zázemí pro služby a sociální práci Upravená výchozí hodnota 0 (z 1), cílová hodnota Počet poskytovaných druhů sociálních služeb Upravená výchozí hodnota 0 (z 1), cílová hodnota Usnesení ŘV ITI ÚChA: schvaluje soubor předložených projektových záměrů do Výzvy č. 23 ITI Ústeckochomutovské aglomerace a potvrzuje soulad jednotlivých projektových záměrů s Integrovanou strategií Ústecko-chomutovské aglomerace ukládá: 1. Mgr. Jiřímu Starému, Manažerovi ITI ÚChA a) zajistit vydání vyjádření ŘV ITI o souladu projektových záměrů s integrovanou strategií Termín Hlasování: hlasovalo 11 účastníků s hlasovacím právem (1 zástupce zřizovatelů/členů PS se zdržel hlasování), všichni hlasovali PRO Výzva nositele ITI ÚChA č. 24 Podpora vzniku preventivních aktivit pro mládež ve věku let II Parametry výzvy Alokace výzvy: Kč Výzva ŘO OPZ: 48.

5 Oprávnění žadatelé: obce, obecně prospěšné společnosti, spolky, církve a náboženské společnosti Podporované aktivity: Programy prevence sociálně patologických jevů, prevence kriminality a veřejného pořádku preventivní programy pro mladé osoby 15+. Min. CZV: Kč Max. CZV: Kč Časová způsobilost: Přihlášené projektové záměry Přehled čerpání alokace a plnění indikátorů Výzva Předkladatel Před projednáním v PS Indikátory Číslo OP Subjekt Kontaktní osoba CZV EU SR Vlastní Dobrovolnické centrum, z. s. Mgr. Soňa Mudrochová Kč Kč Kč - Kč 60 Obrnice Mgr. Lucie Matějovicová Kč Kč Kč Kč OPZ POŽADAVKY CELKEM Kč Kč Kč Kč PLÁNOVANÉ HODNOTY 120 LIMITY VÝZVY Kč Kč LIMITY VÝZVY 100 ROZDÍL MEZÍ NABÍDKOU A POPTÁVKOU Kč Kč ROZDÍL MEZI NABÍDKOU A POPTÁVKOU KLUB FIT PRO ŽIVOT v Ústí nad Labem preventivní program pro ohrožené mladé osoby 15+ Podíl na výzvě č. 24 Projektový záměr předkladatele by čerpal 55 % celkové alokace výzvy a naplňoval by indikátorů výstupu Celkový počet účastníků z 60 %. Synergické efekty Předkladatel synergii popisuje v návaznosti na lokální i celonárodní strategické dokumenty (SWOT analýza Koordinační skupiny Prorodinná politika Komunitního plánování města ÚnL; Strategie prevence kriminality, Akční plán prevence kriminality) a ochotou spolupracovat s dalšími předkladateli ve výzvě nositele č. 24, konkrétně na společných preventivních a motivačních aktivitách s předkladatelem Obrnice (projektový záměr Vulkán) Vulkán Podíl na výzvě č. 24 Projektový záměr předkladatele by čerpal 55 % celkové alokace výzvy a naplňoval by indikátorů výstupu Celkový počet účastníků z 60 %. Synergické efekty Projektový záměr předkladatele popisuje synergické efekty dopadem aktivit na větší území aglomerace spolupráce s dalšími NZDM v okolních městech Most, Bílina, Chanov. Společné preventivní a motivační aktivity plánuje s dalším předkladatelem ve výzvě ITI č. 24 Dobrovolnickým centrem, z. s.

6 3.15. Usnesení ŘV ITI ÚChA: schvaluje soubor předložených projektových záměrů do Výzvy č. 24 ITI Ústeckochomutovské aglomerace a potvrzuje soulad jednotlivých projektových záměrů s Integrovanou strategií Ústecko-chomutovské aglomerace ukládá: 2. Mgr. Jiřímu Starému, Manažerovi ITI ÚChA b) zajistit vydání vyjádření ŘV ITI o souladu projektových záměrů s integrovanou strategií Termín Hlasování: hlasoval plný počet účastníků s hlasovacím právem (12), všichni hlasovali PRO 4. Schválení vyhlášení výzev ITI č. 25, 26 a Výzva ITI ÚChA č. 25 Předaplikační výzkum pro ITI II. Výzva ŘO: 02_18_069 OP VVV Termín vyhlášení výzvy: Termín ukončení výzvy: Ukončení realizace projektu: do Alokace výzvy (CZV): 60 mil. Kč Min. CZV projektu: 10 mil. Kč Max. CZV projektu: nestanoveno Oprávnění žadatelé: Subjekty splňující definici organizace pro výzkum a šíření znalostí dle Rámce pro státní podporu VaVaI: - veřejné vysoké školy, výzkumné organizace, - soukromoprávní subjekty vykonávající veřejně prospěšnou činnost - ostatní subjekty Typy podporovaných projektů: Podpora výzkumných projektů v předaplikační fázi (Centrum vzdělávání Most výzkumné činnosti, Centrum pokročilých chemických technologií realizovaných v Ústecko-chomutovské aglomeraci Záluží, Inovační centrum Ústí, výzkumná pracoviště UJEP). Příprava a realizace projektů dlouhodobé spolupráce regionálních výzkumných organizací s místními technologicky orientovanými podniky v specializovaných odborných oblastech specifikovaných RIS3 (např. chemie, sklářství, strojírenství,...). Posílení orientace výzkumu na společenské výzvy a dle specializací RIS3 (např. chemie paliv a silikátů, povrchy a nanovrstvy, materiálový výzkum, biomedicínský výzkum) Výzva ITI ÚChA č. 26 SMART spolupráce soukromého a veřejného sektoru II. Výzva ŘO: 02_18_069 OP VVV Termín vyhlášení výzvy: Termín ukončení výzvy:

7 Ukončení realizace projektu: do Alokace výzvy (CZV): ,80 Kč Min. CZV projektu: 10 mil. Kč Max. CZV projektu: nestanoveno Oprávnění žadatelé: Subjekty splňující definici organizace pro výzkum a šíření znalostí dle Rámce pro státní podporu VaVaI: - veřejné vysoké školy, výzkumné organizace, - soukromoprávní subjekty vykonávající veřejně prospěšnou činnost - ostatní subjekty Typy podporovaných projektů: Společné aktivity zaměřené na podporu podnikání směrované na naplňování cílů RIS3 a transferu výsledků předaplikačního výzkumu do podnikatelské sféry, propojení konkrétních specializovaných vzdělávacích a výzkumně vývojových institucí, týmů a výukových programů s podniky na bázi meziměstské spolupráce členů ITI a mezioborových partnerství na principech Smart-Community (výzkumné projekty zaměřené na vytváření kvalitní infrastruktury pro život člověka a poskytování kvalitních veřejných služeb s návazností na společenské výzvy). Předaplikační výzkum a demonstrace v oblasti témat Smart City Výzva ITI ÚChA č. 27 Zpracování analýz rizik kontaminovaných lokalit Výzva ŘO: 86. výzva OP ŽP Termín vyhlášení výzvy: Termín ukončení výzvy: Ukončení realizace projektu: do Alokace výzvy (CZV): 8,5 mil. Kč Min. CZV projektu: nestanoveno Max. CZV projektu: nestanoveno Oprávnění žadatelé: bez omezení Typy podporovaných projektů: Realizace průzkumných prací (včetně doprůzkumů), analýzy rizik. V rámci podporované aktivity bude možno podporovat projekty zaměřené na: realizaci průzkumných a doprůzkumných prací a zpracování analýz rizik kontaminovaných nebo potenciálně kontaminovaných lokalit. Projektované průzkumné a doprůzkumné práce mají rozsah kategorie A, B dle metodického pokynu MŽP pro průzkum kontaminovaného území. Doplnění monitorovacího indikátoru do ISg ÚChA: Počet zpracovaných analýz rizik

8 4.4. Usnesení ŘV ITI ÚChA: schvaluje znění a vyhlášení: 1. Výzvy ITI ÚChA č. 25 Předaplikační výzkum pro ITI II. 2. Výzvy ITI ÚChA č. 26 SMART spolupráce soukromého a veřejného sektoru II. 3. Výzvy ITI ÚChA č. 27 Zpracování analýz rizik kontaminovaných lokalit ukládá Mgr. Jiřímu Starému, Manažerovi ITI Ústecko-chomutovské aglomerace zajistit vyhlášení výzvy ve stanoveném termínu a její zveřejnění na stránkách a na úředních deskách statutárních měst Ústeckého kraje Hlasování: hlasoval plný počet účastníků s hlasovacím právem (12), všichni hlasovali PRO 5. Schválení členů pracovních skupiny pro Výzvy ITI č. 23 a Složení pracovních skupin PS25 a PS26 bez expertních členů Návrh na složení PS27 Zpracování analýz rizik kontaminovaných lokalit Zástupce Odboru životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Ústeckého kraje Zástupce Agentury CzechInvest Zástupce Fakulty životního prostředí UJEP 5.2. Usnesení ŘV ITI ÚChA: schvaluje 1. nominaci výše uvedených zástupců institucí a organizací v roli expertních členů do těchto pracovních skupin: a) PS27: Zpracování analýz rizik kontaminovaných lokalit Hlasování: hlasovalo 11 účastníků s hlasovacím právem (1 zástupce členů PS se zdržel hlasování), všichni hlasovali PRO 6. Aktualizace Operačního manuálu ITI 6.1. Důvody aktualizace: Úpravy dílčích metodických postupů pod patronací MMR (dle MPIN a vydávaných metodických stanovisek) Úpravy řídicích dokumentací Operačních programů Strukturální změny na straně nositele ITI Zohlednění dosavadních zkušeností a praxe při implementaci ITI Gramatické a formální úpravy 6.2. Cíl aktualizace: Soulad s veškerou nadřazenou dokumentací

9 Jednoznačnost postupů a odstranění některých bariér Lepší přehlednost a srozumitelnost 6.3. Hlavní úpravy: Navýšení úvazků pro tematické koordinátory v úhrnu z 1,0 na 1,25 Role hosta v PS v souladu se Statutem a jednacím řádem Revize postupů podávání a vyřizování stížností Přesun kompetencí z Odboru kontroly na Kancelář tajemníka Sjednocení postupu a lhůt s návodem pro občany, dostupným na: Revize povinností při tvorbě harmonogramu výzev Odstranění lhůt při zveřejňování výzev v harmonogramu Zrušení povinnosti zasílat harmonogram výzev ITI na ŘO a NSK Zrušení některých povinných polí (např. oprávněnost žadatele) Doplnění dílčích formulací Za předpokladu, že s tím bude souhlasit dotčený ŘO, je nositel ITI oprávněn vyhlásit rovněž výzvu nositele ITI na předkládání projektových záměrů, která identifikuje monitorovací indikátor, jež není uveden ve Strategii ITI. Takový indikátor nicméně musí být uveden v navazující výzvě ŘO. V případě, že podstatná změna je takového rozsahu, že by ovlivnila výsledek věcného hodnocení strategie (zejména přidání strategického cíle, specifického cíle nebo opatření), řídí se následný postup Metodickým stanoviskem č. 10 MPIN. Každá výzva nositele ITI je přitom posuzována samostatně a nezávisle na ostatních výzvách nositele ITI. Člen Řídicího výboru se při posouzení může zdržet, a to jak s ohledem na střed zájmu, tak z jakéhokoliv jiného důvodu. V případě navýšení alokace výzvy ITI informuje nositele předkladatele projektových záměrů prostřednictvím webových stránek ITI. Pokud není možné konsensu dosáhnout, rozhoduje souhlas prosté většiny přítomných členů. V případě hlasování per rollam pak souhlas nadpoloviční většiny všech členů PS. Soubory konkurenčních projektových záměrů nemohou vznikat účelově, ale předkladatelé v nich musí prokázat vznik skutečných synergických efektů. Odstranění dílčích limitujících podmínek Nemožnost podávat změny ISg do více OP najednou Termín mid-term evaluace s daty k Zveřejňování zápisů z PS na webu ITI Řešení v případě bodové shody při vzájemném posuzování souborů projektových záměrů

10 Prioritizace kritérií (poměr cena/výkon -> zasažené území/zasažená cílová skupina -> počet žadatelů v souboru projektů) Doplnění definice v případě projektů zacílených na drážní infrastrukturu u kritéria zasažené území Řízení změn integrovaných projektů V případě, že změna integrovaného projektu vyžaduje vyjádření nositele ITI, žadatel předkládá žádost o vyjádření nositele ITI k podstatné změně integrovaného projektu dle přílohy č. 8 OM prostřednictvím podatelny MmÚ, datové schránky MmÚ či zasláním u s výše uvedenou přílohou manažerovi ITI. Nositel ITI má možnost vyžádat si doplnění předkládané změny. V případě, že se jedná o podstatnou změnu, která: snižuje předpokládanou požadovanou dotaci na projekt, snižuje celkové způsobilé výdaje projektu, mění finanční plán projektu v jednotlivých letech (přesuny mezi jednotlivými roky), pokud byl součástí projednaného projektového záměru, zvyšuje hodnoty závazných indikátorů projektu, zkracuje předpokládaný termín ukončení realizace projektu, může řídicí orgán stanovit ve své řídicí dokumentaci, že žadatel/příjemce za této situace dokládá namísto vyjádření Řídicího výboru ITI k žádosti o změnu integrovaného projektu jako povinnou přílohu žádosti o podstatnou změnu vyjádření manažera ITI, že podstatná změna nezakládá změnu vyjádření Řídicího výboru ITI Diskuze členů ŘV ITI ohledně stávajícího a budoucího programového období ohledně zjednodušení pravidel viz schvalování pozitivních změn v projektu Usnesení ŘV ITI ÚChA: schvaluje: schvaluje Operační manuál nositele ITI Ústecko-chomutovské aglomerace v aktualizované podobě, konkrétně ve verzi 2.3, v předloženém znění Hlasování: hlasoval plný počet účastníků s hlasovacím právem (12), všichni hlasovali PRO

11 7. Aktualizace harmonogramu výzev ITI PO ISg Sociální soudržnost Ekonomika ŽP Doprava Opatření Isg Rekonstrukce a modernizace tramvajových a trolejbusových tratí Kč OP D 1.4 Kolová 5/2018 6/ Výstavba a modernizace přestupních terminálů Kč IROP 1.2 Kolová Zpracování analýz rizik kontaminovaných lokalit Kč OP ŽP 3.4 Kolová 4/2018 5/ Sanace starých ekologických zátěží Kč OP ŽP 3.4 Kolová 6/2018 7/ Předaplikační výzkum Kč OP VVV 1.2 Kolová 4/2018 5/ SMART spolupráce soukromého a veřejného sektoru Kč OP VVV 1.2 Kolová 4/2018 5/2018 od do od do Infrastruktura sociálního bydlení III Kč IROP 2.1 Kolová 5/2018 6/2018 6/2018 7/ Infrastruktura sociálního bydlení IV Kč IROP 2.1 Kolová Zaměření výzvy Podpora vzniku infrastruktury pro zajištění dostupné nízkokapacitní pobytové formy sociálních služeb III. Prevence sociálně patologických jevů a prevence kriminality Předběžná alokace EU OP SC OP Typ výzvy Výzva nositele ITI Kč IROP 2.1 Kolová 6/2018 7/2018 7/2018 8/ Kč OP Z Kolová 5/2018 6/2018 Výzva ZS ITI 3.Q Q Q Q Usnesení ŘV ITI ÚChA schvaluje aktualizovaný harmonogram výzev ITI ÚChA v předloženém znění Hlasování: hlasoval plný počet účastníků s hlasovacím právem (12), všichni hlasovali PRO 8. Různé 8.1. Nejbližší události Zaslání materiálů a zápisu z jednání ŘV ITI a možnost jeho připomínkování Vydání stanovisek ŘV ITI Příprava výzev vázaných na IROP, OP D a OP Z Společné setkání zástupců aglomerací v Plzni Informování starostů o stavu realizace ISg ÚChA Informování žadatelů o nastavení etap a o úpravě změnového režimu Přidání návodu k žádostem o změnu na web ITI 8.2. Další jednání ŘV ITI Červen 2018

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 1. 8. 2017 od 10:00, zasedací místnost č. 382 Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení 2. Aktuální informace

Více

Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis ze 3. jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 20. 2. 2017 od 12:00, zasedací místnost Kanceláře tajemníka Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV ITI

Více

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 27. 3. 2019 od 11:00, zasedací místnost Kanceláře tajemníka, MmÚ Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV

Více

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 26. 6. 2018 od 10:00, zasedací místnost Rady města č. 314 Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV ITI ÚChA

Více

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 7. 2. 2018 od 15:00, zasedací místnost Rady města č. 314 Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV ITI ÚChA

Více

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 20. 12. 2017 od 9:00, zasedací místnost Rady města č. 314 Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV ITI ÚChA

Více

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 18. 12. 2018 od 11:00, zasedací místnost Rady města č. 314 Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení 2. Aktuální

Více

Předaplikační výzkum pro ITI

Předaplikační výzkum pro ITI Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 6. výzvu k předkládání projektových záměrů Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání Předaplikační

Více

SMART spolupráce soukromého a veřejného sektoru II.

SMART spolupráce soukromého a veřejného sektoru II. Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 26. výzvu k předkládání projektových záměrů Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání SMART

Více

PODPORA AKTIVIT PRIMÁRNÍ PREVENCE ZÁVISLOSTÍ PRO MLÁDEŽ VE VĚKU LET

PODPORA AKTIVIT PRIMÁRNÍ PREVENCE ZÁVISLOSTÍ PRO MLÁDEŽ VE VĚKU LET Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 44. výzvu k předkládání projektových záměrů PODPORA AKTIVIT PRIMÁRNÍ PREVENCE ZÁVISLOSTÍ PRO

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 5. 4. 2017 bod programu: 5 věc: Změna Integrované strategie Ústecko-chomutovské aglomerace č. 1 důvod předložení: Reakce na aktuální vývoj realizace ITI

Více

PODPORA PREVENTIVNÍCH AKTIVIT PRO MLÁDEŽ VE VĚKU LET

PODPORA PREVENTIVNÍCH AKTIVIT PRO MLÁDEŽ VE VĚKU LET Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 16. výzvu k předkládání projektových záměrů z Operačního Programu Zaměstnanost PODPORA PREVENTIVNÍCH

Více

PODPORA AMBULANTNÍCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO OSOBY OHROŽENÉ ZÁVISLOSTÍ NEBO ZÁVISLÉ NA NÁVYKOVÝCH LÁTKÁCH

PODPORA AMBULANTNÍCH SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO OSOBY OHROŽENÉ ZÁVISLOSTÍ NEBO ZÁVISLÉ NA NÁVYKOVÝCH LÁTKÁCH Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 5. výzvu k předkládání projektových záměrů z Operačního Programu Zaměstnanost PODPORA AMBULANTNÍCH

Více

Zpracování analýz rizik kontaminovaných lokalit

Zpracování analýz rizik kontaminovaných lokalit Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 27. výzvu k předkládání projektových záměrů Zpracování analýz rizik kontaminovaných lokalit Vazba

Více

PODPORA PROGRAMU ASISTENCE PREVENCE KRIMINALITY

PODPORA PROGRAMU ASISTENCE PREVENCE KRIMINALITY Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 1. výzvu k předkládání projektových záměrů z Operačního Programu Zaměstnanost PODPORA PROGRAMU

Více

PODPORA PROGRAMU ASISTENCE PREVENCE KRIMINALITY III.

PODPORA PROGRAMU ASISTENCE PREVENCE KRIMINALITY III. Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 43. výzvu k předkládání projektových záměrů PODPORA PROGRAMU ASISTENCE PREVENCE KRIMINALITY III.

Více

PODPORA VZNIKU CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

PODPORA VZNIKU CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 11. výzvu k předkládání projektových záměrů z Integrovaného regionálního operačního programu

Více

PODPORA PROSTUPNÉHO ZAMĚSTNÁVÁNÍ V ÚSTECKO CHOMUTOVSKÉ AGLOMERACI

PODPORA PROSTUPNÉHO ZAMĚSTNÁVÁNÍ V ÚSTECKO CHOMUTOVSKÉ AGLOMERACI Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 2. výzvu k předkládání projektových záměrů z Operačního Programu Zaměstnanost PODPORA PROSTUPNÉHO

Více

REKONSTRUKCE A MODERNIZACE TRAMVAJOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH TRATÍ

REKONSTRUKCE A MODERNIZACE TRAMVAJOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH TRATÍ Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 28. výzvu k předkládání projektových záměrů Operačního programu Doprava REKONSTRUKCE A MODERNIZACE

Více

PODPORA PREVENTIVNÍCH AKTIVIT PRO MLÁDEŽ VE VĚKU LET III.

PODPORA PREVENTIVNÍCH AKTIVIT PRO MLÁDEŽ VE VĚKU LET III. Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 33. výzvu k předkládání projektových záměrů PODPORA PREVENTIVNÍCH AKTIVIT PRO MLÁDEŽ VE VĚKU

Více

PODPORA VZNIKU INFRASTRUKTURY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZAMĚŘENÝCH NA ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘÍPRAVU NA PRÁCI A PRACOVNÍ UPLATNĚNÍ ZNEVÝHODNĚNÝCH OSOB

PODPORA VZNIKU INFRASTRUKTURY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZAMĚŘENÝCH NA ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘÍPRAVU NA PRÁCI A PRACOVNÍ UPLATNĚNÍ ZNEVÝHODNĚNÝCH OSOB Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 13. výzvu k předkládání projektových záměrů z Integrovaného regionálního operačního programu

Více

INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL II

INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL II Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 34. výzvu k předkládání projektových záměrů INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL II Vazba na 66. výzvu

Více

PODPORA PROGRAMU ASISTENCE PREVENCE KRIMINALITY II.

PODPORA PROGRAMU ASISTENCE PREVENCE KRIMINALITY II. Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 8. výzvu k předkládání projektových záměrů z Operačního Programu Zaměstnanost PODPORA PROGRAMU

Více

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 6. 5. 2019 od 10:00, zasedací místnost Rady města, MmÚ Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení ŘV ITI ÚChA 2.

Více

10. JEDNÁNÍ PS4 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 29. KVĚTNA 2017

10. JEDNÁNÍ PS4 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 29. KVĚTNA 2017 10. JEDNÁNÍ PS4 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 29. KVĚTNA 2017 PROGRAM JEDNÁNÍ 1) Úvodní slovo 2) Aktuální informace k ITI Hradecko-pardubické aglomerace 3) Prezentace projektových záměrů

Více

INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL

INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL Statutární město Ústí nad Labem jako nositel integrované strategie Integrovaná strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 21. výzvu k předkládání projektových záměrů INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL

Více

PODPORA KONTAKTNÍCH CENTER A JEJICH FAKULTATIVNÍCH AKTIVIT

PODPORA KONTAKTNÍCH CENTER A JEJICH FAKULTATIVNÍCH AKTIVIT Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 29. výzvu k předkládání projektových záměrů PODPORA KONTAKTNÍCH CENTER A JEJICH FAKULTATIVNÍCH

Více

VÝSTAVBA, MODERNIZACE A ZATRAKTIVNĚNÍ PŘESTUPNÍCH TERMINÁLŮ

VÝSTAVBA, MODERNIZACE A ZATRAKTIVNĚNÍ PŘESTUPNÍCH TERMINÁLŮ Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 45. výzvu k předkládání projektových záměrů VÝSTAVBA, MODERNIZACE A ZATRAKTIVNĚNÍ PŘESTUPNÍCH

Více

Dlouhodobá mezisektorová spolupráce pro ITI

Dlouhodobá mezisektorová spolupráce pro ITI Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 17. výzvu k předkládání projektových záměrů Operačního programu výzkum, vývoj a vzdělávání Dlouhodobá

Více

METODIKA DOSTUPNÉHO SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ PRO ÚSTECKO-CHOMUTOVSKOU AGLOMERACI

METODIKA DOSTUPNÉHO SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ PRO ÚSTECKO-CHOMUTOVSKOU AGLOMERACI Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 4. výzvu k předkládání projektových záměrů z Operačního Programu Zaměstnanost METODIKA DOSTUPNÉHO

Více

ITI Ústecko-chomutovská aglomerace Výroční konference CRR

ITI Ústecko-chomutovská aglomerace Výroční konference CRR ITI Ústecko-chomutovská aglomerace 30. 11. 2017 Výroční konference CRR Program Základní informace o ITI ITI ÚChA Přehled výzev a konkrétní projekty Aktuální stav Publicita ITI Nejbližší budoucnost Spolupráce

Více

PŘEPRAVU OSOB II. ----

PŘEPRAVU OSOB II. ---- Statutární město Ústí nad Labem jako nositel integrované strategie Integrovaná strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 14. výzvu k předkládání projektových záměrů ---- NÁKUP NÍZKOEMISNÍCH A

Více

NÁKUP NÍZKOEMISNÍCH A BEZEMISNÍCH VOZIDEL PRO PŘEPRAVU OSOB III.

NÁKUP NÍZKOEMISNÍCH A BEZEMISNÍCH VOZIDEL PRO PŘEPRAVU OSOB III. Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 20. výzvu k předkládání projektových záměrů NÁKUP NÍZKOEMISNÍCH A BEZEMISNÍCH VOZIDEL PRO PŘEPRAVU

Více

INFRASTRUKTURA PRO DOSTUPNOST A ROZVOJ SOCIÁLNÍ SLUŽBY (ITI)

INFRASTRUKTURA PRO DOSTUPNOST A ROZVOJ SOCIÁLNÍ SLUŽBY (ITI) Statutární město Plzeň jako nositel integrované Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti vyhlašuje 6. výzvu k předkládání projektových záměrů INFRASTRUKTURA PRO DOSTUPNOST A ROZVOJ SOCIÁLNÍ SLUŽBY (ITI)

Více

11. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 5. LEDNA 2017

11. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 5. LEDNA 2017 11. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 5. LEDNA 2017 HARMONOGRAM JEDNÁNÍ 1. Přivítání, seznámení s programem 2. Aktuální informace k

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 21. 9. 2016 bod programu: 8 věc: Změna statutu a jednacího řádu Řídicího výboru ITI Ústeckochomutovské aglomerace důvod předložení: Příprava na implementaci

Více

Seminář pro žadatele k výzvám OP VVV v ITI

Seminář pro žadatele k výzvám OP VVV v ITI Seminář pro žadatele k výzvám OP VVV v ITI 14.3.2017 Nositel ITI Olomoucké aglomerace Program 1. Představení ITI Olomoucké aglomerace a postupů administrace 2. Představení vyhlášené výzvy nositele ITI

Více

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace

Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace Zápis z jednání ŘV ITI Ústecko-chomutovské aglomerace 26. 9. 2018 od 10:00, zasedací místnost Rady města č. 314 Účast: dle prezenční listiny Program zasedání: 1. Kontrola ukládacích usnesení 2. Aktuální

Více

PODPORA PROSTUPNÉHO ZAMĚSTNÁVÁNÍ V ÚSTECKO CHOMUTOVSKÉ AGLOMERACI II.

PODPORA PROSTUPNÉHO ZAMĚSTNÁVÁNÍ V ÚSTECKO CHOMUTOVSKÉ AGLOMERACI II. Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 9. výzvu k předkládání projektových záměrů z Operačního Programu Zaměstnanost PODPORA PROSTUPNÉHO

Více

METODIKA DOSTUPNÉHO SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ PRO ÚSTECKO-CHOMUTOVSKOU AGLOMERACI II.

METODIKA DOSTUPNÉHO SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ PRO ÚSTECKO-CHOMUTOVSKOU AGLOMERACI II. Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 30. výzvu k předkládání projektových záměrů METODIKA DOSTUPNÉHO SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ PRO ÚSTECKO-CHOMUTOVSKOU

Více

PODPORA VZNIKU INFRASTRUKTURY PRO ZAJIŠTĚNÍ DOSTUPNÉ NÍZKOKAPACITNÍ POBYTOVÉ FORMY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB III.

PODPORA VZNIKU INFRASTRUKTURY PRO ZAJIŠTĚNÍ DOSTUPNÉ NÍZKOKAPACITNÍ POBYTOVÉ FORMY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB III. Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 35. výzvu k předkládání projektových záměrů PODPORA VZNIKU INFRASTRUKTURY PRO ZAJIŠTĚNÍ DOSTUPNÉ

Více

NÁKUP NÍZKOEMISNÍCH A BEZEMISNÍCH VOZIDEL PRO PŘEPRAVU OSOB

NÁKUP NÍZKOEMISNÍCH A BEZEMISNÍCH VOZIDEL PRO PŘEPRAVU OSOB Statutární město Ústí nad Labem jako nositel integrované strategie Integrovaná strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 3. výzvu k předkládání projektových záměrů Integrovaného regionálního operačního

Více

vyhlašuje 1. výzvu k předkládání projektových záměrů VÝSTAVBA A MODERNIZACE INFRASTRUKTURY SYSTÉMŮ MĚSTSKÉ A PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY NA DRÁŽNÍM PRINCIPU

vyhlašuje 1. výzvu k předkládání projektových záměrů VÝSTAVBA A MODERNIZACE INFRASTRUKTURY SYSTÉMŮ MĚSTSKÉ A PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY NA DRÁŽNÍM PRINCIPU Statutární město Brno jako nositel Integrované strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje Integrované územní investice (ITI) vyhlašuje 1. výzvu k předkládání projektových záměrů

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 7. 12. 2016 bod programu: 26 věc: Operační manuál nositele ITI Ústecko-chomutovské aglomerace důvod předložení: Implementace nástroje ITI zpracoval: Mgr.

Více

PODPORA VZNIKU INFRASTRUKTURY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZAMĚŘENÝCH NA ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘÍPRAVU NA PRÁCI A PRACOVNÍ UPLATNĚNÍ ZNEVÝHODNĚNÝCH OSOB II.

PODPORA VZNIKU INFRASTRUKTURY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZAMĚŘENÝCH NA ZAJIŠTĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘÍPRAVU NA PRÁCI A PRACOVNÍ UPLATNĚNÍ ZNEVÝHODNĚNÝCH OSOB II. Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 22. výzvu k předkládání projektových záměrů PODPORA VZNIKU INFRASTRUKTURY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB ZAMĚŘENÝCH

Více

Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice. ostravské aglomerace

Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice. ostravské aglomerace Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice ostravské aglomerace vyhlašuje 31. výzvu k předkládání projektových záměrů (opatření 2.2.1 ITI ostravské aglomerace) Kulturní

Více

Seminář pro žadatele

Seminář pro žadatele Seminář pro žadatele k výzvám ITI Ústecko-chomutovské aglomerace vázaných na výzvu IROP č. 60 Sociální infrastruktura integrované projekty ITI 5. 10. 2017, 9:00 Magistrát města Ústí nad Labem Program Organizační

Více

oznamuje změny v 1. výzvě k předkládání projektových záměrů VAZBA NA 50. VÝZVU ŘO IROP UDRŽITELNÁ DOPRAVA - INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI

oznamuje změny v 1. výzvě k předkládání projektových záměrů VAZBA NA 50. VÝZVU ŘO IROP UDRŽITELNÁ DOPRAVA - INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI Magistrát města Pardubic (Odbor rozvoje a strategie, Oddělení implementace Strategie ITI) jako nositel integrované strategie (Strategie integrované územní investice Hradecko-pardubické aglomerace) oznamuje

Více

ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO ZÁKLADNÍ

ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO ZÁKLADNÍ Statutární město Plzeň jako nositel integrované Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti vyhlašuje 10. výzvu k předkládání projektových záměrů ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO ZÁKLADNÍ

Více

Statutární město Zlín jako nositel integrované strategie Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období

Statutární město Zlín jako nositel integrované strategie Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období Statutární město Zlín jako nositel integrované strategie Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období 2014-2020 vyhlašuje 1. výzvu k předkládání projektových záměrů ---- NAVÝŠENÍ KAPACITY MATEŘSKÝCH

Více

Aktuální stav příprav programového období

Aktuální stav příprav programového období Aktuální stav příprav programového období 2014 2020 Mgr. František Kubeš Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Regionální rozvoj mezi teorií a praxí 5 29. května 2014, Pardubice PŘÍKLADY PROJEKTŮ ALOKACE NA

Více

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE RSK KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 16. LEDNA 2017

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE RSK KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 16. LEDNA 2017 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE RSK KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 16. LEDNA 2017 OBSAH PREZENTACE 1. ITI Hradecko-pardubické aglomerace 2. Předpokládaný harmonogram výzev ITI pro IROP a OPD 3. Informace z

Více

15. JEDNÁNÍ PS4 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ

15. JEDNÁNÍ PS4 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 15. JEDNÁNÍ PS4 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 7. 6. 2018 PROGRAM JEDNÁNÍ 1) Prezentace projektových záměrů potenciálních žadatelů 2) Aktuální informace k ITI Hradecko-pardubické aglomerace

Více

Komunitně vedený místní rozvoj a podpora venkova v období 2014-20. Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Komunitně vedený místní rozvoj a podpora venkova v období 2014-20. Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Komunitně vedený místní rozvoj a podpora venkova v období 2014-20 Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR ÚZEMNÍ DIMENZE Koncentrace (zacílení) prostředků programů ESI fondů do specifických

Více

13. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 31. KVĚTNA 2017

13. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 31. KVĚTNA 2017 13. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE HRADEC KRÁLOVÉ 31. KVĚTNA 2017 HARMONOGRAM JEDNÁNÍ 1. Přivítání, seznámení s programem 2. Prezentace projektových

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 15. 4. 2019 bod programu: 8 věc: Změna Integrované strategie Ústecko-chomutovské aglomerace č. 4 důvod předložení: Reakce na aktuální stav realizace nástroje

Více

Strategie ITI Olomoucké aglomerace Nové dotační příležitosti pro podnikatele Olomouckého kraje

Strategie ITI Olomoucké aglomerace Nové dotační příležitosti pro podnikatele Olomouckého kraje Strategie ITI Olomoucké aglomerace Nové dotační příležitosti pro podnikatele Olomouckého kraje 8. 3. 2017 Jitka Gregorová Vymezené území Olomoucká aglomerace je tvořena třemi jádry, mezi kterými je úzká

Více

4.výzva MAS Východní Slovácko IROP Zázemí a rozvoj sociálních služeb

4.výzva MAS Východní Slovácko IROP Zázemí a rozvoj sociálních služeb MAS Východní Slovácko jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Barevná venkovská harmonie: Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Východní Slovácko pro období 2014 2020 oznamuje

Více

6. JEDNÁNÍ PS HORIZONTÁLNÍ ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBIC 26. ZÁŘÍ 2016

6. JEDNÁNÍ PS HORIZONTÁLNÍ ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBIC 26. ZÁŘÍ 2016 6. JEDNÁNÍ PS HORIZONTÁLNÍ ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBIC 26. ZÁŘÍ 2016 1. PROGRAM JEDNÁNÍ 1. Přivítání, seznámení s harmonogramem jednání 2. Stav přípravy ITI Hradecko-pardubické aglomerace

Více

PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI

PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI Statutární město Plzeň jako nositel ITI Strategie plzeňské metropolitní oblasti vyhlašuje 11. výzvu k předkládání projektových záměrů PŘEDAPLIKAČNÍ VÝZKUM INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI Vazba na výzvu ŘO VVV:

Více

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE TOMÁŠ KOŘÍNEK RSK KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 26. ZÁŘÍ 2016 OBSAH PREZENTACE 1. Strategie ITI Hradecko-pardubické aglomerace 2. Stav přípravy ITI Hradecko-pardubické aglomerace

Více

Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti RSK

Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti RSK Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti RSK 29. 3. 2016 Postup implementace finalizace Strategie ITI - verze leden 2016, schváleno zastupitelstvem města Plzně a předloženo do výzvy MMR ke schválení.

Více

Statutární město Ostrava

Statutární město Ostrava Statutární město Ostrava jako nositel Strategie integrované územní investice ostravské aglomerace vyhlašuje 22. výzvu k předkládání projektových záměrů (opatření 1.1.1 ITI ostravské aglomerace) ZÁJMOVÉ,

Více

12. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 13. BŘEZNA 2017

12. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 13. BŘEZNA 2017 12. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 13. BŘEZNA 2017 HARMONOGRAM JEDNÁNÍ 1. Přivítání, seznámení s programem 2. Aktuální informace

Více

vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 5. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu Místní akční skupina Brána Brněnska, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny Brána Brněnska, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 5. výzvu k předkládání

Více

Aktuální stav OP VVV

Aktuální stav OP VVV OP VVV Aktuální stav OP VVV 6. 1. 2015 byl zveřejněn indikativní harmonogram výzev OP VVV pro rok 2015 19. 1. 2015 byla finální verze OP VVV po vypořádání připomínek znovu předložena Evropské komisi 20.

Více

vyhlašuje 6. výzvu k předkládání projektových záměrů VAZBA NA 50. VÝZVU ŘO IROP UDRŽITELNÁ DOPRAVA - INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI Identifikace výzvy

vyhlašuje 6. výzvu k předkládání projektových záměrů VAZBA NA 50. VÝZVU ŘO IROP UDRŽITELNÁ DOPRAVA - INTEGROVANÉ PROJEKTY ITI Identifikace výzvy Magistrát města Pardubic (Odbor rozvoje a strategie, Oddělení implementace Strategie ITI) jako nositel integrované strategie (Strategie integrované územní investice Hradecko-pardubické aglomerace) vyhlašuje

Více

PODPORA VZNIKU SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ

PODPORA VZNIKU SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 10. výzvu k předkládání projektových záměrů z Integrovaného regionálního operačního programu

Více

Stav informací k listopadu 2014

Stav informací k listopadu 2014 Stav informací k listopadu 2014 Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. 2 * OP Plánovaná alokace

Více

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST 1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 23. 10. 2014 Hradec Králové Schválené operační programy 2014 2020 =

Více

Stav informací k listopadu 2014

Stav informací k listopadu 2014 Stav informací k listopadu 2014 Podpořeno dotací poskytnutou Ministerstvem pro místní rozvoj na realizaci projektu Udržitelný rozvoj venkova prostřednictvím místních akčních skupin. 2 * OP Plánovaná alokace

Více

INFRASTRUKTURA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB

INFRASTRUKTURA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Statutární město Brno jako nositel Integrované strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje Integrované územní investice (ITI) oznamuje změny v 7. výzvě k předkládání projektových

Více

8. JEDNÁNÍ PS2 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 30. KVĚTNA 2017

8. JEDNÁNÍ PS2 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 30. KVĚTNA 2017 8. JEDNÁNÍ PS2 ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 30. KVĚTNA 2017 Program 8. jednání PS 2 1. Přivítání, seznámení s programem 2. Aktuální informace k ITI Hradecko-pardubické aglomerace 3. Seznámení

Více

PODPORA VZNIKU SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ II. NEZISKOVÉ A CÍRKEVNÍ ORGANIZACE

PODPORA VZNIKU SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ II. NEZISKOVÉ A CÍRKEVNÍ ORGANIZACE Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 19. výzvu k předkládání projektových záměrů z Integrovaného regionálního operačního programu

Více

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Předběžný harmonogram výzev 015 INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa Identifikace specifického cíle Zaměření výzvy Typ výzvy Termín výzvy Specifický cíl Podporované aktivity Příjemci Předpokládané

Více

OP Zaměstnanost

OP Zaměstnanost OP Zaměstnanost 2014-2020 Lukáš Hrabák 21. listopadu 2014 Současný stav přípravy OPZ Současný stav přípravy OPZ Schválení návrhu OPZ vládou ČR - 9. 7. 2014 Zaslání návrhu OPZ Evropské komisi (začátek formálního

Více

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE

ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE 13. ZASEDÁNÍ RSK KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 4. ŘÍJNA 2018 ČERPÁNÍ ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE K 12. 9. 2018 OP Alokace celkem v SITI (OP) Projekty s rozhodnutím ŘV

Více

VÝSTAVBA A MODERNIZACE PŘESTUPNÍCH TERMINÁLŮ III

VÝSTAVBA A MODERNIZACE PŘESTUPNÍCH TERMINÁLŮ III Statutární město Brno jako nositel Integrované strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje Integrované územní investice (ITI) vyhlašuje 40. výzvu k předkládání projektových záměrů

Více

PODPORA VZNIKU SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ III. NEZISKOVÉ A CÍRKEVNÍ ORGANIZACE

PODPORA VZNIKU SOCIÁLNÍHO BYDLENÍ III. NEZISKOVÉ A CÍRKEVNÍ ORGANIZACE Statutární město Ústí nad Labem jako nositel Integrované strategie Ústecko chomutovské aglomerace vyhlašuje 32. výzvu k předkládání projektových záměrů z Integrovaného regionálního operačního programu

Více

Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace)

Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace) Statutární město Ústí nad Labem jako zprostředkující subjekt ITI (Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace) vyhlašuje 15. výzvu k předkládání žádostí o podporu INFRASTRUKTURA STŘEDNÍCH ŠKOL

Více

10. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 31. ŘÍJNA 2016

10. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 31. ŘÍJNA 2016 10. JEDNÁNÍ PS1: ATRAKTIVNÍ A ENVIRONMENTÁLNĚ PŘÍZNIVÁ DOPRAVA ITI HRADECKO-PARDUBICKÉ AGLOMERACE PARDUBICE 31. ŘÍJNA 2016 HARMONOGRAM JEDNÁNÍ 1. Přivítání, seznámení s programem 2. Stav přípravy ITI Hradecko-pardubické

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018 Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Harmonogram výzev na rok 2018 Identifikační číslo zprávy: 1 Sledované období od: 1. 1. 2018 Sledované období do: 31. 12. 2018 Verze draft 05 1 1 rok 2018 Identifikace

Více

vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu Místní akční skupina Brána Brněnska, z.s. jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území Místní akční skupiny Brána Brněnska, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 23. 2. 2016 bod programu: 16 věc: Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace a vytvoření Řídicího výboru ITI důvod předložení: Příprava nástroje

Více

CLLD (MAS) optikou MMR. Mgr. František Kubeš Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

CLLD (MAS) optikou MMR. Mgr. František Kubeš Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CLLD (MAS) optikou MMR Mgr. František Kubeš Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR LeaderFEST 2015, Náchod, 18. a 19. 6. 2015 CLLD NA MMR Odbor regionální politiky metodický gestor

Více

MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období

MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období MAS MOST Vysočiny jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS MOST Vysočiny na období 2014 2020 vyhlašuje III. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období

MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období MAS České středohoří jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS České středohoří, z.s. na období 2014 2020 vyhlašuje 3. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného

Více

Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje

Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje Statut Regionální stálé konference pro území Moravskoslezského kraje Preambule 1. V programovém období 2014-2020 Evropské unie jsou uplatňovány principy územní dimenze. Územní dimenzí se rozumí zacílení

Více

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP

MČ Praha 22 MAP. MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání. Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP MČ Praha 22 MAP MČ Praha 22 Místní akční plán rozvoje vzdělávání Představení MAP MČ Praha 22 na setkání zástupců MAP I a KAP 10. 4. 2019 Žadatelem byla MČ Praha 22 a projekt byl realizován na území správního

Více

86. výzva Ministerstva životního prostředí

86. výzva Ministerstva životního prostředí Číslo výzvy v MS 2014+: 05_17_086 Název výzvy v MS 2014+: MŽP_86. výzva PO3, SC 3.4, průběžná 86. výzva Ministerstva životního prostředí pro ITI stanovující pravidla pro předkládání žádostí o poskytnutí

Více

INFRASTRUKTURA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB III

INFRASTRUKTURA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB III Statutární město Brno jako nositel Integrované strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje Integrované územní investice (ITI) vyhlašuje 41. výzvu k předkládání projektových záměrů

Více

3. zasedání 13. listopad 2015, Praha

3. zasedání 13. listopad 2015, Praha 3. zasedání 13. listopad 2015, Praha Program zasedání Komory ITI a IPRÚ Čas Bod programu 10:00 10:15 Úvod 10:15 11:00 Vstupy nositelů ITI a IPRÚ 11:00 11:45 Vstupy ŘO 11:45 12:00 Různé, shrnutí závěrů

Více

3. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST. v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK

3. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST. v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 3. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 8. 4. 2015 Hradec Králové Program Úvodní slovo Zástupce Královéhradeckého

Více

7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu

7. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Společnost pro rozvoj Humpolecka na období 2014 2020 vyhlašuje 7. výzvu k předkládání

Více

Ostrava Seminář pro žadatele

Ostrava Seminář pro žadatele Ostrava 15.3.2017 Seminář pro žadatele VÝZVA Výzva nositele ITI č. 6 ZÁKLADNÍ ŠKOLY Výzva nositele ITI č. 7 STŘEDNÍ ŠKOLY A VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY 15.3.2017 13.4.2017 STRUKTURA NOSITEL ITI Statutární město

Více

USNESENÍ ŘÍDICÍHO VÝBORU ITI OLOMOUCKÉ AGLOMERACE PRO REALIZACI STRATEGIE Z 18. ZASEDÁNÍ KONANÉHO DNE

USNESENÍ ŘÍDICÍHO VÝBORU ITI OLOMOUCKÉ AGLOMERACE PRO REALIZACI STRATEGIE Z 18. ZASEDÁNÍ KONANÉHO DNE USNESENÍ ŘÍDICÍHO VÝBORU ITI OLOMOUCKÉ AGLOMERACE PRO REALIZACI STRATEGIE Z 18. ZASEDÁNÍ KONANÉHO DNE 14. 5. 2018 Usnesení 353/2018/05/ŘV18 Změna ve složení pracovní skupiny č. 3 Věda a výzkum a č. 4 Mobilita

Více

SOCIÁLNÍCH SLUŽEB I.

SOCIÁLNÍCH SLUŽEB I. MAS Mohelnicko, z.s. jako nositel Strategie komunitně vedeného místního rozvoje SCLLD pro území MAS Mohelnicko na období 2014-2020 vyhlašuje 2. výzvu k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního

Více

Informace pro příjemce

Informace pro příjemce Vážená paní, Vážený pane, na základě schválené Strategie ITI ostravské aglomerace ze dne 16.11.2016 můžeme připravovat vyhlášení výzev na podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP)

Více

Města a obce v období Pardubice,

Města a obce v období Pardubice, Města a obce v období 2014+ Pardubice, 29. 5. 2014 David Koppitz Současná debata o kohezní politice Národní dokument k územní dimenzi Metodiky a manuály Využití finančních nástrojů Dohoda o partnerství

Více

Výstavba a rekonstrukce retenčních nádrží, sběračů a kanalizací

Výstavba a rekonstrukce retenčních nádrží, sběračů a kanalizací Statutární město Plzeň jako nositel Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti vyhlašuje 27. výzvu k předkládání projektových ů Výstavba a rekonstrukce retenčních nádrží, sběračů a kanalizací Vazba na

Více