STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s."

Transkript

1 STANOVY Agility Mladá Boleslav o.s. Čl.1 Název, působnost a sídlo 1. Název skupiny je Agility Mladá Boleslav o.s. Zkrácený název Agility MB o.s. 2. Sídlo Agility Mladá Boleslav o.s. je Žižkova 515, Mladá Boleslav Čl.2 Právní postavení skupiny 1. Agility Mladá Boleslav o.s. bude dobrovolným sdružením příznivců agility. 2. Agility Mladá Boleslav o.s. bude vystupovat v právních vztazích svým jménem a za porušení svých závazků odpovídat celým svým majetkem. Osobní ručení členů je vyloučeno. Čl.3 Předmět činnosti skupiny 1. Činnost Agility Mladá Boleslav o.s. je ryze zájmová a veřejně prospěšná. 2. Agility Mladá Boleslav o.s. se zabývá výcvikovou a soutěžní činností, dbá na to, aby soutěže i výcvik agility probíhaly v souladu s platným zkušebním řádem Klubu agility České republiky. 3. Agility Mladá Boleslav o.s. se zabývá organizací, propagací a veškerou činností se vztahem k agility a dalším kynologickým sportům. 4. Agility Mladá Boleslav o.s. předává svým členům aktuální informace prostřednictvím klubových webových stránek, veřejným tiskem nebo jinou činností související s jeho posláním. 5. Agility Mladá Boleslav o.s. řeší sporné záležitosti jednotlivých členů. 6. Veškerá činnost Agility Mladá Boleslav o.s. musí být v souladu s platnými právními předpisy, s platnými stanovami Klubu agility ČR a platným zkušebním řádem agility České republiky. Čl.4 Podmínky členství v Agility Mladá Boleslav o.s. 1. Řádným členem Agility Mladá Boleslav o.s. se může stát každý občan, bez ohledu na státní příslušnost, který má zájem o práci v Agility Mladá Boleslav o.s.. 2. Občané, kteří nedosáhli zletilosti se mohou stát členy Agility Mladá Boleslav o.s., pokud s jejich členstvím vysloví písemný souhlas jejich zákonný zástupce. 3. Výbor nebo jakýkoli člen Agility Mladá Boleslav o.s. může navrhnout členské schůzi udělení čestného členství tomu, kdo se svou dlouhodobou prací nebo zvlášť významným způsobem zaslouží o rozvoj Agility Mladá Boleslav o.s. O udělení čestného členství rozhoduje členská schůze. Čestný člen není povinen platit členské příspěvky, členství je doživotní. Čl.5 Vznik členství v Agility Mladá Boleslav o.s. 1. Agility Mladá Boleslav o.s. přijímá své členy na základě jejich písemné přihlášky a zaplacení členských příspěvků. 2. Členství v Agility Mladá Boleslav o.s. vzniká dnem zaplacení členského příspěvku pro daný rok.

2 Čl.6 Zánik členství v Agility Mladá Boleslav o.s. 1. Nezaplacením členského příspěvku na daný rok do termínu stanoveného výborem Agility Mladá Boleslav o.s.. 2. Vyloučením člena na základě členské schůze Agility Mladá Boleslav o.s., na návrh výboru za hrubé porušení Stanov Agility Mladá Boleslav o.s.. 3. Vystoupením člena z Agility Mladá Boleslav o.s. na základě jeho písemného prohlášení (dobrovolné ukončení členství). 4. Úmrtím člena Čl.7 Práva a povinnosti členů Agility Mladá Boleslav o.s. 1. Členové mají zejména právo : a) hlasovat na členské schůzi a volit do orgánů Agility Mladá Boleslav o.s., pokud jsou starší 12- ti let, a být voleni do orgánů Agility Mladá Boleslav o.s., pokud jsou starší 18-ti let, b) využívat výhod poskytovaných Agility Mladá Boleslav o.s., c) podávat písemné návrhy, náměty a stížnosti, vznášet dotazy na členy výboru Agility Mladá Boleslav o.s. a na revizora (revizní komisi), d) odvolávat se proti rozhodnutí výboru Agility Mladá Boleslav o.s. k členské schůzi Agility Mladá Boleslav o.s., e) zúčastňovat se akcí pořádaných Agility Mladá Boleslav o.s., f) být informován o činnosti a hospodaření Agility Mladá Boleslav o.s.. 2. Členové mají zejména povinnosti : a) řídit se platnými stanovami Agility Mladá Boleslav o.s., usnesením členské schůze a rozhodnutím výboru, b) platit členské příspěvky řádně a včas, tj. v termínu stanoveném výborem Agility Mladá Boleslav o.s., c) hlásit výboru Agility Mladá Boleslav o.s. změny bydliště a další důležité údaje. Čl.8 Vnitřní struktura Agility Mladá Boleslav o.s. 1. Vnitřní struktura Agility Mladá Boleslav o.s. je následující : a) členská schůze Agility Mladá Boleslav o.s. b) výbor Agility Mladá Boleslav o.s. c) revizor (revizní komise) 2. Orgány Agility Mladá Boleslav o.s. mohou jednat jen o záležitostech, které podle těchto stanov spadají do jejich působnosti. Čl.9 Členská schůze Agility Mladá Boleslav o.s. 1. Je nejvyšším orgánem Agility Mladá Boleslav o.s. a skládá se ze všech na ní přítomných členů Agility Mladá Boleslav o.s.. 2. Na ČS uplatňují členové Agility Mladá Boleslav o.s. svá práva řídit záležitosti Agility Mladá Boleslav o.s. a kontrolovat činnost Agility Mladá Boleslav o.s..

3 Čl.10 Postavení a působnost členské schůze Agility Mladá Boleslav o.s. 1. Do výlučné pravomoci členské schůze patří : a) přijímat a měnit stanovy b) volit a odvolávat členy výboru a revizora (rev.komisi) c) rušit rozhodnutí výboru d) stanovit výši členských příspěvků na další období e) projednat a schvalovat zprávu o činnosti výboru Agility Mladá Boleslav o.s. a projednat hospodaření Agility Mladá Boleslav o.s. f) projednat závažné disciplinární přestupky, rozhodovat o vyloučení člena Agility Mladá Boleslav o.s., rozhodovat o odvolání člena Agility Mladá Boleslav o.s. proti rozhodnutí výboru Agility Mladá Boleslav o.s. a nepřijetí uchazeče za člena Agility Mladá Boleslav o.s. 2. Do působnosti členské schůze patří i rozhodování týkající se Agility Mladá Boleslav o.s. a jeho činnosti, pokud si členská schůze rozhodování o těchto věcech vyhradila. Čl.11 Svolání členské schůze Agility Mladá Boleslav o.s. 1. ČS svolává výbor Agility Mladá Boleslav o.s. zveřejněním pozvánky. Pozvánka musí obsahovat datum, hodinu a místo konání členské schůze a program jednání. 2. Řádnou ČS svolává výbor Agility Mladá Boleslav o.s. jednou ročně. Bude-li se na ČS volit nový výbor Agility Mladá Boleslav o.s. a revizor, považuje se ČS pro potřeby Agility Mladá Boleslav o.s. za výroční ČS. 3. Výbor Agility Mladá Boleslav o.s. je povinen svolat mimořádnou ČS na písemnou žádost 1/3 členů a to ve lhůtě do dvou měsíců od doručení žádosti. 4. Výbor Agility Mladá Boleslav o.s. může svolat mimořádnou ČS jestliže je potřeba neprodleně řešit zásadní otázky, které přesahují kompetence výboru Agility Mladá Boleslav o.s.. Čl.12 Účast na členské schůzi Agility Mladá Boleslav o.s. 1. ČS je veřejná. 2. Právo hlasovat na ČS má každý člen starší 12-ti let, který zaplatil členské příspěvky pro daný rok nebo pro rok předchozí, pokud se ČS koná v prvním čtvrtletí následujícího roku. 3. Člen může uplatňovat svá práva na ČS pouze osobně, hlasování prostřednictvím zástupce není povoleno. 4. Každý člen má pouze jeden hlas. Čl.13 Jednání členské schůze Agility Mladá Boleslav o.s. 1. ČS zahajuje a řídí předseda Agility Mladá Boleslav o.s., v případě nepřítomnosti pak jím pověřený člen výboru. 2. ČS volí zapisovatele, osobu pověřenou k sčítání hlasů a návrhovou komisi. 3. O průběhu jednání ČS pořizuje zapisovatel zápis, který je uložen u jednatele Agility Mladá Boleslav o.s. a jeho kopie je přístupná každému členovi, který o ni požádá. Čl.14 Rozhodování členské schůze 1. ČS rozhoduje usnesením, která jsou pro členy Agility Mladá Boleslav o.s. závazná. Usnesení je přijato, hlasovala-li většina přítomných členů.

4 2. ČS může odsouhlasit změnu v pořadí projednávaných bodů programu. 3. O záležitostech, které nebyly uvedeny a předem oznámeny v programu jednání, může ČS rozhodnout pouze tehdy, jestliže s projednáním této záležitosti souhlasí min. 2/3 přítomných členů. 4. Hlasování je veřejné, pokud ČS nerozhodne jinak. 5. ČS hlasuje nejprve o návrhu výboru, potom o protinávrzích členů Agility Mladá Boleslav o.s.. 6. ČS může rozhodnout o zániku Agility Mladá Boleslav o.s. a rozdělení jeho majetku a to dvoutřetinovou většinou hlasů přítomných členů. Spolu s rozhodnutím o zániku Agility Mladá Boleslav o.s., rozhoduje ČS o způsobu likvidace majetkové podstaty Agility Mladá Boleslav o.s. ve smyslu závazných právních předpisů. Čl.15 Výbor Agility Mladá Boleslav o.s. 1. Výbor Agility Mladá Boleslav o.s. je statutárním orgánem, který řídí činnost Agility Mladá Boleslav o.s. a jedná jeho jménem. Členem výboru může být jen fyzická osoba plně způsobilá k právním úkonům. Výkon člena výboru je nezastupitelný. Členové výboru jsou voleni členskou schůzí. 2. Výbor Agility Mladá Boleslav o.s. je kolektivním orgánem, který se skládá nejméně ze tří členů. Počet členů výboru musí být vždy lichý. 3. Členové výboru jsou voleni na období dvou let. Volba členů výboru probíhá každý sudý rok na členské schůzi, která je považována za výroční schůzi. 4. Funkční období výboru nekončí dříve, než je zvolen nový výbor. Výbor je povinen svolat členskou schůzi, která se bude zabývat volbou výboru, nejpozději jeden měsíc před ukončením svého funkčního období. 5. Zvolení členové výboru ze svého středu zvolí předsedu, jednatele a pokladníka, hospodáře a výcvikáře. 6. Člen výboru se může vzdát své funkce písemným prohlášením, které předá výboru - předsedovi. 7. Výbor, jehož počet klesl pod polovinu, může kooptovat náhradního člena výboru do příští ČS, která musí náhradního člena schválit. V opačném případě zvolí nového člena výboru. Čl.16 Revizor ( revizní komise ) 1. Revizora volí členská schůze na období dvou let. Revizor nesmí být členem výboru Agility Mladá Boleslav o.s.. 2. Revizor je orgánem Agility Mladá Boleslav o.s., kterému přísluší dohlížet na veškerou činnost Agility Mladá Boleslav o.s.. 3. Revizor je fyzická osoba plně způsobilá k právním úkonům. Výkon jeho funkce je nezastupitelný. 4. Do působnosti revizora patří: a) kontrolovat dodržování Stanov Agility Mladá Boleslav o.s. a usnesení členské schůze b) zúčastňovat se členských schůzí a kontrolovat veškerou činnost Agility Mladá Boleslav o.s., vznášet dotazy a připomínky k projednávaným záležitostem c) na členské schůzi Agility Mladá Boleslav o.s. podávat zprávu o činnosti revizora za volené období. Čl.17 Jednání jménem Agility Mladá Boleslav 1. Za Agility Mladá Boleslav o.s. je oprávněn jednat ve všech věcech výbor jako statutární orgán Agility Mladá Boleslav o.s.. Výbor může jednat společně, nebo za výbor a Agility Mladá Boleslav o.s. může jednat předseda výboru Agility Mladá Boleslav o.s. nebo jednatel. Výbor může určit, ve kterých věcech může jednat za Agility Mladá Boleslav o.s. jiný člen výboru a to na základě plné

5 moci udělené výborem Agility Mladá Boleslav o.s.. 2. Podepisování za Agility Mladá Boleslav se děje tak, že k vytištěnému nebo nadepsanému názvu Agility Mladá Boleslav o.s. připadá podpis předsedy,nebo jednatele, nebo všech členů výboru, nebo určeného člena výboru, na základě udělené plné moci výborem. Čl.18 Hospodaření Agility Mladá Boleslav o.s. 1. Za hospodaření ve sdružení odpovídá hospodář, který podává zprávu a zodpovídá se členské schůzi. 2. Hospodářský rok je totožný s rokem kalendářním. 3. Evidence a účetnictví se vedou způsobem odpovídajícím příslušným obecně závazným právním předpisům. 4. Zdroje příjmů Agility Mladá Boleslav o.s. jsou : a) členské příspěvky b) sponzorské příspěvky a dary c) poplatky za služby související s organizací soutěží agility d) příspěvky města na reprezentaci, sportovní a provozní činnost e) jiné příjmy vyplývající z provozu Agility Mladá Boleslav o.s. 5. Agility Mladá Boleslav o.s. ze svého rozpočtu hradí : a) náklady na činnost výboru b) náklady na svolání a organizování členské schůze c) náklady na propagaci agility d) podle možností náklady na školení instruktorů, výcvikářů a rozhodčích e) podle možností náklady na reprezentaci Agility Mladá Boleslav o.s. na vybraných soutěžích f) náklady na pořádání závodů agility g) jiné náklady na zajištění provozu Agility Mladá Boleslav o.s. Čl.19 Změna stanov Agility Mladá Boleslav o.s. 1. O doplnění nebo změně Stanov Agility Mladá Boleslav o.s. rozhoduje členská schůze dvoutřetinovou většinou přítomných členů. 2. Návrh na doplnění nebo změnu může podat výbor. Členové uplatňují své návrhy písemně prostřednictvím výboru. 3. Práva a povinnosti, které nejsou výslovně upraveny těmito stanovami se řídí obecně závaznými právními předpisy platnými v České republice. Čl.20 Závěrečné ustanovení 1. Tyto stanovy byly schváleny přípravným výborem Agility Mladá Boleslav o.s. na ustavující členské schůzi konané Přípravný výbor Agility Mladá Boleslav o.s. Předseda : Petra Hradcová Člen : Radka Vítovská Člen : Jana Neumanová

6

Stanovy Oblastní skupiny agility Permoník Ostrava, z. s.

Stanovy Oblastní skupiny agility Permoník Ostrava, z. s. Stanovy Oblastní skupiny agility Permoník Ostrava, z. s. Čl. 1 Název, působnost a sídlo 1. Název spolku je Oblastní skupina agility Permoník Ostrava, z. s., (dále jen OSA). Jeho sídlo je Přibylova 84/26,

Více

PSÍ SPORTY ŽABKA, z.s. S T A N O V Y S P O L K U

PSÍ SPORTY ŽABKA, z.s. S T A N O V Y S P O L K U PSÍ SPORTY ŽABKA, z.s. S T A N O V Y S P O L K U Článek 1: Založení 1.1. Spolek PSÍ SPORTY ŽABKA, z.s. (dále též jako spolek ) byl založen dne 10. 5. 2014. 1.2. PSÍ SPORTY ŽABKA, z.s. je spolkem dle zákona

Více

Stanovy klubu. «OBEDIENCE CZ o. s.»

Stanovy klubu. «OBEDIENCE CZ o. s.» Stanovy klubu «OBEDIENCE CZ o. s.» Článek 1 Základní ustanovení 1. Název: Obedience CZ o. s. (dále jen Klub) 2. Sídlo: Komenského 3327, 272 01 Kladno 3. Působnost: v organizačních jednotkách (místních

Více

Článek 1. - Vznik, název a sídlo Klubu agility České republiky

Článek 1. - Vznik, název a sídlo Klubu agility České republiky Stanovy Článek 1. - Vznik, název a sídlo Klubu agility České republiky 1. Klub agility České republiky (dále jen Klub) byl založen na ustavující členské schůzi dne 4. 6. 1992 V Říčanech. 2. Název klubu

Více

STANOVY KLUBU BCCCZ P R E A M B U L E Článek 1 Založení klubu Článek 2 Právní postavení klubu Článek 3 Název a sídlo klubu

STANOVY KLUBU BCCCZ P R E A M B U L E Článek 1 Založení klubu Článek 2 Právní postavení klubu Článek 3 Název a sídlo klubu STANOVY KLUBU BCCCZ P R E A M B U L E Zakladatelé prohlašují, že posláním a cílem klubu Border Collie Club Czech Republic (dále jen klub ) je prostřednictvím ryze zájmové a veřejně prospěšné činnosti zejména:

Více

Stanovy Dog Dancing Clubu Czech Republic

Stanovy Dog Dancing Clubu Czech Republic Stanovy Dog Dancing Clubu Czech Republic 1 Článek 1 Vznik, název a sídlo 1. Název klubu zní: Dog Dancing Club Czech Republic. Zkratka: DDCCR. 2. Sídlo klubu je na adrese: Ke Spofě 19, Praha 4, 143 00 3.

Více

STANOVY KLUBU AGILITY ČESKÉ REPUBLIKY

STANOVY KLUBU AGILITY ČESKÉ REPUBLIKY STANOVY KLUBU AGILITY ČESKÉ REPUBLIKY Platné od 8. 12. 2013 Článek 1 - Vznik, název a sídlo Klubu agility České republiky 1. Klub agility České republiky (dále jen Klub) byl založen na ustavující členské

Více

Stanovy. Klubu Brno Hády,z.s. Schváleno členskou schůzí Klubu Brno Hády,z.s. dne 27. března Stránka 1 z 7

Stanovy. Klubu Brno Hády,z.s. Schváleno členskou schůzí Klubu Brno Hády,z.s. dne 27. března Stránka 1 z 7 Stanovy Klubu Brno Hády,z.s. Schváleno členskou schůzí Klubu Brno Hády,z.s. dne 27. března 2015 Stránka 1 z 7 Stanovy Klubu Brno Hády, z.s. Článek 1 Název a sídlo Klubu Brno Hády, z.s. 1. Klub Brno Hády

Více

STANOVY. Klubu chovatelů Collií a Sheltií

STANOVY. Klubu chovatelů Collií a Sheltií STANOVY Klubu chovatelů Collií a Sheltií STANOVY Klubu chovatelů Collií a Sheltií Preambule Posláním a cílem Klubu chovatelů Collií a Sheltií (dále jen Klub ) je prostřednictvím ryze zájmové a veřejně

Více

S T A N O V Y Občanského sdružení

S T A N O V Y Občanského sdružení S T A N O V Y Občanského sdružení DOBRÁ KNÍŽKA 1 I. Základní ustanovení Článek 1 Název sdruženi Název občanského sdružení je Dobrá knížka. Článek 2 Sídlo sdruženi Sídlo sdružení je na adrese: V cihelně

Více

Active Dog o. s. Preambule

Active Dog o. s. Preambule STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Active Dog o. s. Preambule Active Dog, o. s. je dobrovolné nepolitické sdružení chovatelů, majitelů a zájemců o výcvik psů všech plemen včetně kříženců zřízený za účelem provozování

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s.

Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Stanovy Podkrkonošský trabi klub z.s. Podkrkonošský trabi klub z.s. (dále jen spolek nebo klub) je samostatným suverénním a dobrovolným spolkem s vlastní právní osobností. Byl založen v souladu se zákonem

Více

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří,

STANOVY. nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy. při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, STANOVY nezávislého spolku ARTE spolek rodičů a přátel školy při Základní umělecké škole Klášterec nad Ohří, J. Á. Komenského 677, 431 51, Klášterec nad Ohří Čl. I Název a sídlo Článek 1 Nezávislý spolek

Více

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova

Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Stanovy spolku Horníček spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova Název spolku Horníček - spolek rodičů při ZŠ a MŠ Horníkova IČO 60556323 Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku

Více

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s.

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s. STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁÉ GOLFOVÁ ASOCIACE, z.s. Článek I. Název a sídlo 1. Název: Česká seniorská golfová asociace, z. s. ( zkratka ČSGA ). Anglický ekvivalent jejího názvu zní Czech Senior Golf

Více

STANOVY Občanského sdružení CESTA se sídlem v Náchodě. Preambule. Č1. 1. Název a sídlo sdružení

STANOVY Občanského sdružení CESTA se sídlem v Náchodě. Preambule. Č1. 1. Název a sídlo sdružení STANOVY Občanského sdružení CESTA se sídlem v Náchodě Preambule Na setkání občanů - rodičů dětí s kombinovanými vadami - dne 15. 12. 1993 byl přijat návrh založit občanské sdružení Cesta - organizaci se

Více

Stanovy klubu chovatelů králíků Činčila velká

Stanovy klubu chovatelů králíků Činčila velká Stanovy klubu chovatelů králíků Činčila velká 1 : Název, sídlo, forma, působnost a statutární zástupce 1.1 Název: Klub Činčila velká, zkratka Klub Čv 1.2 Sídlo: Kroměříž 1.3 Forma: klub je součástí ČSCH

Více

Stanovy Unie rodičů při 5. ZŠ Mladá Boleslav, z. s.

Stanovy Unie rodičů při 5. ZŠ Mladá Boleslav, z. s. Stanovy Unie rodičů při 5. ZŠ Mladá Boleslav, z. s. I. Občanské sdružení Unie rodičů při 5. ZŠ založené dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb., občanského

Více

STANOVY ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE

STANOVY ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE STANOVY ČESKÉ SENIORSKÉ GOLFOVÉ ASOCIACE Článek I. Název a sídlo 1. Název: Česká seniorská golfová asociace ( zkratka ČSGA ). Anglický ekvivalent jejího názvu zní Czech Senior Golf Association. 2. Sídlo:

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ  BMW Moto klub Czech Republic o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ " BMW Moto klub Czech Republic o.s." či. I. Úvodní ustanovení Sdružení BMW Moto klub Czech Republic o.s. (dále jen sdružení) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KYNOLOGICKÝ KLUB DRAHELČICE RUDNÁ, o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KYNOLOGICKÝ KLUB DRAHELČICE RUDNÁ, o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ KYNOLOGICKÝ KLUB DRAHELČICE RUDNÁ, o.s. Preambule Kynologický klub Drahelčice Rudná, o.s. je dobrovolné nepolitické sdružení chovatelů, majitelů a zájemců o výcvik psů všech

Více

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s.

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. N Á V R H Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. I. Základní ustanovení 1. Fotbalový klub je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovnou a sportovní činnost, zejména kopanou a

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

Stanovy spolku SEAT KLUB ČR z.s.

Stanovy spolku SEAT KLUB ČR z.s. 1 Stanovy spolku SEAT KLUB ČR z.s. I. Základní ustanovení 1 Název: SEAT KLUB ČR z.s. 2 Sídlo: č. p. 484, 273 53 Hostouň 3 IČ: 226 61 662 4 SEAT KLUB ČR z.s. (dále též jen spolek) je právnickou osobou dle

Více

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace Stanovy APEK 1 Název a sídlo Asociace 1.1 Název Asociace je "Asociace pro elektronickou komerci", zkráceně APEK. 1.2 Sídlem Asociace je Praha, Sokolská 23, 120 00 Praha 2. 2 Právní postavení Asociace 2.1

Více

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení

Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni Čl. 1 Úvodní ustanovení Stanovy Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. Úplné znění ke dni 24. 11. 2015 Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Sdružení přátel ISŠ Vysoké nad Jizerou, z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo

Více

Stanovy spolku Dog Dancing Club Czech Republic

Stanovy spolku Dog Dancing Club Czech Republic Stanovy spolku Dog Dancing Club Czech Republic 1 Článek 1 Vznik, název a sídlo 1. Název spolku zní: Dog Dancing Club Czech Republic. Zkratka: DDCCR. 2. Sídlo spolku je na adrese: Dětská 128/9, 100 00 Praha

Více

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ČL. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ, NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1.1 Sdružení rodičů a přátel Základní umělecké školy Karla Malicha v Holicích (dále jen SRP ZUŠ Karla Malicha ) se jako občanské sdružení vzniklé dne 14.5.1992

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Omská. z. s. I. Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Omská, z. s. 2. Sídlo spolku: Gymnázium, Omská 1300, 100 00 Praha 10. 3. Spolek je

Více

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa

Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Stanovy Praskoleské společnosti sv.prokopa Článek I. Úvodní ustanovení Praskoleská společnost sv. Prokopa (dále jen Společnost) je dobrovolným sdružením občanů zaměřeným k plnění stanovených cílů a úkolů

Více

Spolek rodičů při MŠ Pavla Beneše STANOVY SPOLKU. článek II. Úvodní ustanovení

Spolek rodičů při MŠ Pavla Beneše STANOVY SPOLKU. článek II. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: 2. Sídlo spolku: Pavla Beneše 765/5, 199 00, Praha 9-Letňany 3., je spolek ve smyslu ustanovení 214 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., a jako takový

Více

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Sídlo spolku: Motorfans, z.s. V. Nováka 1716/4, České Budějovice

Více

STANOVY. Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení. I. Název, působnost a sídlo

STANOVY. Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení. I. Název, působnost a sídlo STANOVY Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení I. Název, působnost a sídlo 1. Egonov o.s. je dobrovolné, nezávislé, nepolitické sdružení občanů ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09

STANOVY. Stránka 1 z 6. Nezávislého spolku. Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách. Lonkova 510, Pardubice 530 09 STANOVY Nezávislého spolku Přátelé Základní umělecké školy v Pardubicích-Polabinách Lonkova 510, Pardubice 530 09 Stránka 1 z 6 Část I. Název a sídlo spolku Článek 1 Název spolku zní: Nezávislý spolek

Více

SHELTIE CLUB CZ, z.s. STANOVY

SHELTIE CLUB CZ, z.s. STANOVY STANOVY Identifikační číslo dokumentu: SH 1 Vydáno: 1.12.2015 Účinnost od: 1.12.2015 1 SHELTIE CLUB CZ,z.s. (dále jen "Klub") byl založen 19. 9. 1991. Klub je právnickou osobou registrovanou Ministerstvem

Více

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku

zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Článek 1 Název a sídlo spolku STANOVY Název spolku: Klub přátel hory Kleť z.s. zapsaného ve spolkovém rejstříku u Krajského soudu v Českých Budějovicích v oddíle L, vložce číslo 4515, Sídlo : 381 01 Český Krumlov, Fialková 225 IČ:

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

STANOVY. TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek

STANOVY. TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek STANOVY TENISOVÉHO KLUBU HABARTOV zapsaný spolek Obsah: I. Název a sídlo... 2 II. Poslání a cíle... 2 III. Organizační uspořádání a orgány klubu... 2 IV. Určení statutárního orgánu spolku... 3 V. Práva

Více

Stanovy spolku Škroupovka, z.s.

Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Čl. I Název a sídlo (1) Název spolku zní: Škroupovka, z.s. (2) Sídlo spolku je na adrese Škroupova 13, 301 00 Plzeň. Čl. II Účel spolku Posláním spolku je podporovat školní

Více

STANOVY spolku Dobrý skutek

STANOVY spolku Dobrý skutek STANOVY spolku Dobrý skutek Čl. 1 Základní ustanovení Dobrý skutek, z.s. (dále jen Spolek ) je spolkem ve smyslu ust. 214 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který sdružuje své členy ke společnému provozování

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Základní

Více

Stanovy České asociace terapeutů kraniosakrální biodynamiky, z. s.

Stanovy České asociace terapeutů kraniosakrální biodynamiky, z. s. Část I. Čl. 1 Název a sídlo Stanovy České asociace terapeutů kraniosakrální biodynamiky, z. s. 1. Název organizace: Česká asociace terapeutů kraniosakrální biodynamiky, z. s. (dále jen Asociace) cizojazyčný

Více

Čl. I Úvodní ustanovení

Čl. I Úvodní ustanovení Stanovy Singulární společnosti Nedašov, o.s. občanského sdružení zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název občanského

Více

Stanovy spolku Český klub velkých kníračů, z. s., ke dni

Stanovy spolku Český klub velkých kníračů, z. s., ke dni Stanovy spolku Český klub velkých kníračů, z. s., ke dni 8. 12. 2018 I. Preambule Stanovy jsou v souladu se stanovami Českého kynologického svazu a Českomoravského kynologické unie a respektují právní

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Mateřská škola, Uherský Brod, Primátora Hájka 2030, okres Uherské Hradiště Primátora Hájka 2030,

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy FILMIUM, občanské sdružení Stanovy Čl. 1 Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ FILMIUM, občanské sdružení (dále jen Sdružení ) je neziskovým občanským sdružením založeným podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

S T A N O V Y Veterán klub Rychvald

S T A N O V Y Veterán klub Rychvald S T A N O V Y Veterán klub Rychvald I. ZÁKLADNÍ USTANOV ENÍ Článek 1: Vznik Veterán klubu Rychvald 1. Veterán klub Rychvald (dále jen VK Rychvald) ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů se

Více

STANOVY. občanského sdružení zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. I.

STANOVY. občanského sdružení zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. I. STANOVY občanského sdružení zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů I. Úvodní ustanovení Název: Občanské sdružení BRÁNIČÁNEK, dále jen sdružení. Sídlo:

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení

Stanovy sdružení. Úvodní část. Článek I. Charakter sdružení Stanovy sdružení Úvodní část Název sdružení: Občanské sdružení přátel České Břízy Sídlo: Česká Bříza 115 330 11 pošta Třemošná Článek I. Charakter sdružení 1. Občanské sdružení přátel České Břízy (dále

Více

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s.

STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. STANOVY SPOLKU Šumava domovem, z. s. Článek I. Název, působnost, sídlo 1. Název: Šumava domovem, z. s. 2. Působnost: Členské státy Evropské unie 3. Sídlo: Kubova Huť 1, 385 01 Vimperk Článek II. Charakter,

Více

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s.

Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Stanovy občanského sdružení LEPŠÍ KOSTELEC o.s. Název a sídlo: Občanského sdružení, které bude užívat název LEPŠÍ KOSTELEC o.s., se sídlem Smržická 884, 798 41 Kostelec na Hané (IČO: 28553837). Místem

Více

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Název spolku : Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. čl. I. Název a sídlo Sídlo spolku : Městský úřad, Náměstí Osvobození 63, Cvikov, PSČ 471 54 čl. II. Účel

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ SPOLEK Tábornický klub Písek Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název občanského sdružení: Spolek Tábornický klub Písek 2. Sídlo občanského sdružení: Smrkovická 2218, Písek 39701

Více

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní

Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní Stanovy spolku Občanské sdružení při MŠ Národní 1. NÁZEV A SÍDLO 1.1 Název spolku je: Občanské sdružení při MŠ Národní, z. s. (dále jen spolek ). 1.2 Sídlem spolku je: Národní 416/37, Praha 1. 2. CHARAKTER

Více

Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové

Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové Stanovy občanského sdružení Agility klub Hradec Králové 1. Základní ustanovení Na základě zákona o sdružování občanů zakládáme občanské sdružení s názvem Agility klub Hradec Králové (dále jen sdružení

Více

Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti spolku

Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti spolku Stanovy Dalmatin klubu ČR z. s. Dalmatin klub ČR z. s. (dále spolek) byl založen 1. 4. 1970. Je právnickou osobou registrovanou Ministerstvem vnitra pod I. Č. 65996348. Článek I Název, sídlo a cíl činnosti

Více

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČESKÁ SPOLEČNOST PRO EVROPSKÉ A SROVNÁVACÍ PRÁVO STANOVY Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Česká společnost pro evropské a srovnávací právo (dále také ČSESP ) je spolek, jehož fungování se řídí těmito

Více

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: 26989247 STANOVY I. NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1. Název organizace je Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485 (dále jen spolek) 2. Sídlo

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1

STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU. Úvodní ustanovení 1 STANOVY SPOLKU RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA F. M. PELCLA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU Název, sídlo a IČO Úvodní ustanovení 1 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia F. M. Pelcla Rychnov nad Kněžnou (dále jen

Více

Stanovy spolku Klub důchodců v Sadové z.s.

Stanovy spolku Klub důchodců v Sadové z.s. Stanovy spolku Klub důchodců v Sadové z.s. Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku: Klub důchodců v Sadové z.s. (dále též spolek ) 2. Sídlo spolku: 544 01 Dvůr Králové nad Labem, Sadová čp. 2755 3.

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov

Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov STANOVY I. Úvodní ustanovení 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Sviadnov (dále jen Spolek). 1.2 Sídlo Spolku: Na Závodí 70, 739 25 Sviadnov 1.3 Spolek je založený na principu

Více

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s.

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. čl. I. Název a sídlo Název sdružení : Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o.s. Sídlo sdružení : Městský

Více

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy

Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy Česká kriminologická společnost z.s. Stanovy I. Základní ustanovení 1. Název spolku je Česká kriminologická společnost z.s. (dále jen ČKS ). 2. ČKS je nezávislým odborným spolkem vzniklým v r. 2012 podle

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Hlava I Základní ustanovení

podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Hlava I Základní ustanovení Stanovy podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Občanské sdružení GAVANET Hlava I Základní ustanovení Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry v Občanském sdružení GAVANET

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s.

STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s. STANOVY Klubu skalničkářů Praha z.s. Článek 1 Název, sídlo, územní působnost 1) Spolek nese název: Klub skalničkářů Praha z.s., (v textu dále jen Spolek ). Sídlo Spolku se nachází na adrese: Praha 6, Maříkova

Více

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Článek 1 Název a sídlo spolku 1. 1 Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov (dále jen Spolek ) 1. 2 Sídlo Spolku je: Základní

Více

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s.

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. SCHVÁLENO ČLENSKOU SCHŮZÍ SRPŠ DNE 2016 1. Název a sídlo ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Název: Spolek rodičů

Více

STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S.

STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S. STANOVY SPOLKU ASOCIACE ABSOLVENTŮ GYMNÁZIA OLOMOUC HEJČÍN, Z.S. schválené členskou schůzí asociace dne 5. prosince 2015 1. 1.1 1.2 2. 2.1 2.2 3. 3.1 3.2 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Spolek Asociace Absolventů Gymnázia

Více

STANOVY HOVAWART KLUBU ČR, o.s.

STANOVY HOVAWART KLUBU ČR, o.s. STANOVY HOVAWART KLUBU ČR, o.s. ČLÁNEK 1: ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Hovawart klub ČR, o.s. (dále jen klub) je nepolitické občanské sdružení majitelů, chovatelů a příznivců psů plemene hovawart, s působností

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

STANOVY. Atletika Jižní Město z.s.

STANOVY. Atletika Jižní Město z.s. STANOVY zapsaného Spolku Atletika Jižní Město z.s. I. Základní ustanovení 1. Název zapsaného spolku: Atletika Jižní Město z.s. (dále jen Spolek). 2. Sídlo Spolku: Praha. II. Hlavní poslání a cíle činnosti

Více

Stanovy. LT U SMRKU o.s.

Stanovy. LT U SMRKU o.s. Stanovy LT U SMRKU o.s. Článek 1 Název, sídlo, symboly 1) LT U SMRKU o.s. je suverénním a dobrovolným občanským sdružením (o.s.) na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014)

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) STANOVY SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) 1 Obsah: Článek Název Strana I. Název, právní forma, sídlo 3 II. Cíl činnosti 3 III. Orgány 4 IV. Členská

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ FOTOKLUB TŘINÁCTÁ KOMORA Článek I. Základní ustanovení 1.1 Občanské sdružení se plným názvem jmenuje Fotoklub Třináctá komora (dále jen Fotoklub). Pod tímto názvem budou členové

Více

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení. Čl. I. Úvodní ustanovení

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení. Čl. I. Úvodní ustanovení STANOVY Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení, (dále jen sdružení) je dobrovolným sdružením rodičů, zákonných

Více

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s.

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s. STANOVY SPOLKU BMW Moto klub Czech Republic z.s. čl. I. Úvodní ustanovení Spolek BMW Moto klub Czech Republic z.s. (dále jen spolek) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁ GOLFOVÁ ASOCIACE

STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁ GOLFOVÁ ASOCIACE STANOVY SPOLKU ČESKÁ SENIORSKÁ GOLFOVÁ ASOCIACE Článek I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Česká seniorská golfová asociace, zkratka ČSGA. Anglický ekvivalent názvu: Czech Senior Golf Association.

Více

Stanovy. Spolku rodičů a přátel Středního odborného učiliště potravinářského v Praze 4-Písnice, Libušská 320/111. Čl. 1

Stanovy. Spolku rodičů a přátel Středního odborného učiliště potravinářského v Praze 4-Písnice, Libušská 320/111. Čl. 1 Stanovy Spolku rodičů a přátel Středního odborného učiliště potravinářského v Praze 4-Písnice, Libušská 320/111 Čl. 1 1. Název spolku: (dále jen spolek ) Spolek rodičů a přátel Středního odborného učiliště

Více

Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o.

Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o. Svaz českých potápěčů, z.s. Stanovy Potápěčský klub XY, pobočný spolek SČP Sídlo PSČ Město, Ulice č.p./č.o. Tato novela Stanov byla schválena členskou schůzí dne DD.MM.RRRR Článek I. Úvodní ustanovení,

Více

S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Čl. 1 Základní ustanovení

S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Čl. 1 Základní ustanovení S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Název : Myslivecké sdružení Chotyně-o.s. Sídlo : Chotyně Grabštejn 10,PSČ 46334 Hrádek nad Nisou IČ : 70 93 04 57 Čl. 1 Základní ustanovení l. Myslivecké sdružení

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

STANOVY. I. Úvodní ustanovení

STANOVY. I. Úvodní ustanovení STANOVY I. Úvodní ustanovení Sdružení rodičů a příznivců Gymnázia v Hořovicích, IČ: 616 86 123, bylo založeno v roce 1995 dle tehdy platného zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, za účelem koordinace

Více

STANOVY SPOLKU. I. Základní ustanovení

STANOVY SPOLKU. I. Základní ustanovení STANOVY SPOLKU I. Základní ustanovení Spolek je samosprávný a dobrovolný svazek členů rodičů žáků a příznivců Základní školy a mateřské školy Pod Zvonek, příspěvková organizace, Pod Zvonek 1835, 737 01

Více

Pod povrchem podpovrchem@seznam.cz www.cajovna.pt.sweb.cz Velké náměstí 44 383 01 Prachatice. STANOVY občanského sdružení.

Pod povrchem podpovrchem@seznam.cz www.cajovna.pt.sweb.cz Velké náměstí 44 383 01 Prachatice. STANOVY občanského sdružení. STANOVY občanského sdružení Pod povrchem Podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, jsou přijaty následující stanovy: Část I. - Základní údaje 1. Název a sídlo sdružení:

Více

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku

STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku STANOVY SPOLEČNOSTI FRANZE KAFKY zapsaného spolku Během uplynulých let ztratilo už několik generací naší země povědomí o středoevropském charakteru naší kultury, o německy psané pražské literatuře, o židovské

Více

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

STANOVY sestaveny v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník ČL. 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ, NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1.1 Sdružení rodičů a přátel při uměleckých školách v Opavě (dále jen SRPUŠ ) se jako občanské sdružení vzniklé dle 17.01.1992 podle zákona č. 83/1990 Sb.,

Více

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb.

Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Stanovy občanského sdružení podle zákona č. 83/1990 sb. Článek I Základní ustanovení 1. Název sdružení je Česká benchrestová asociace (dále jen CBRA) se sídlem v Praze 5, U Santošky 11, 150 00. Pro mezinárodní

Více

Stanovy klubu efdrive. Stanovy klubu efdrive

Stanovy klubu efdrive. Stanovy klubu efdrive Stanovy klubu efdrive Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Název klubu je efdrive. 2. Zkrácený název klubu je EFD. 3. efdrive je zájmovým klubem Studentské unie ČVUT (dále jen SU). 4. Nedílnou součástí stanov efdrive

Více

Stanovy spolku OK QRP KLUB

Stanovy spolku OK QRP KLUB Stanovy spolku OK QRP KLUB P r e a m b u l e Členové sdružení ve spolku OK QRP KLUB /dále jen "spolek"/, který je nepřetržitým pokračováním občanského sdružení Československý QRP klub /zkráceně OK QRP

Více

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s.

STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. STANOVY Fotbalový klub Horažďovice, z. s. I. Základní ustanovení Fotbalový klub Horažďovice, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku

Více