Instrukce pro kontrolu příloh k Žádosti o dotaci společné přílohy pro všechny články (dle Pravidel , část B)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Instrukce pro kontrolu příloh k Žádosti o dotaci společné přílohy pro všechny články (dle Pravidel , část B)"

Transkript

1 Instrukce pro kontrolu příloh k Žádosti o dotaci společné přílohy pro všechny články (dle Pravidel , část B) V případě, že projekt/část projektu podléhá řízení stavebního úřadu, pak ke dni podání Žádosti o dotaci na MAS platný a ke dni předložení přílohy na MAS Platné ke dni podání ŽOD pravomocný (v případě veřejnoprávní smlouvy účinný) odpovídající správní Pravomocné (účinné v případě veřejnoprávní smlouvy) ke dni akt stavebního úřadu (dle obecných podmínek Pravidel, kapitola 1. "Řízení předložení přílohy na MAS stavebního úřadu"), na jehož základě lze projekt/část projektu realizovat - Vydáno příslušným stavebním úřadem prostá kopie V případě, že projekt/část projektu podléhá řízení stavebního úřadu, pak stavebním úřadem ověřená projektová dokumentace předkládaná k řízení Přísluší k dodanému povolení stavebního úřadu stavebního úřadu v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním Projektová dokumentace ověřena příslušným stavebním úřadem plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, a příslušnými prováděcími předpisy prostá kopie (lze předložit v listinné podobě). Půdorys stavby/půdorys dispozice technologie v odpovídajícím měřítku s vyznačením rozměrů stavby/technologie k projektu/části projektu, pokud není přílohou stavebním úřadem ověřená projektová dokumentace předkládaná k řízení stavebního úřadu v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb. o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, a příslušnými prováděcími předpisy prostá kopie; (lze předložit v listinné podobě). V případě nákupu strojů, vybavení se půdorys stavby předkládat nemusí. Katastrální mapa s vyznačením lokalizace předmětu projektu (netýká se mobilních strojů) v odpovídajícím měřítku, ze které budou patrná čísla pozemků, hranice pozemků, název katastrálního území a měřítko mapy prostá kopie (lze předložit v listinné podobě). Formuláře pro posouzení finančního zdraví žadatele, u něhož je prokázání vyžadováno (způsobilé výdaje, ze kterých je stanovena dotace, nad 1 mil. Kč). Pro MAS nepovinné kontrolovat. Pokud MAS chce zkontrolovat výsledek finančního zdraví, vyžádá si od žadatele vyplnění excel tabulky Výpočet finančního zdraví 4. kolo, Uvedeny rozměry stavby/technologie Je půdorys stavby/ půdorys dispozice technologie dostatečně názorný Vyznačena lokalizace předmětu projektu Jedná se o katastrální mapu Jsou patrná čísla pozemků Jsou patrné hranice pozemků Uveden název katastrálního území Uvedeno měřítko mapy Byly doloženy relevantní roky účetně uzavřené období (2 nebo 3) Je splněna návaznost všech účetních období. Shodují se v posuzovaném období hodnoty majetku potřebné pro výpočet investiční aktivity s hodnotami z předchozího období. (Posuzuje se pouze tehdy, pokud je předchozí období doloženo.) Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 1 (celkem 18)

2 5. kolo příjmu žádostí ze stránek fin_zdravi, kde po zadání údajů za relevantních účetní období, je zobrazen výsledek hodnocení finančního zdraví. Upozornění: Tyto přílohy nemusí MAS verifikovat! K těmto formulářům se nedokládá daňové přiznání ani výkazy z účetní závěrky vše je kontrolováno až při kontrole na místě po podání Žádosti o platbu. Pokud žadatel uplatňuje nárok na vyšší míru dotace (kromě oblastí LFA) nebo se jedná o žadatele, který musí pro splnění definice spadat do určité kategorie podniku podle velikosti nebo žádá v režimu de minimis - Prohlášení o zařazení podniku do kategorie mikropodniků, malých a středních podniků podle velikosti dle Přílohy 5 Pravidel (elektronický formulář ke stažení na a V případě nákupu nemovitosti jako výdaje, ze kterého je stanovena dotace, znalecký posudek, ne starší než 6 měsíců před podáním Žádosti o dotaci na MAS - prostá kopie. Přílohy stanovené MAS. Rovná se výsledek hospodaření běžného účetního období (pole A.V.1 nebo pole A.V.) v rozvaze s výsledkem hospodaření za účetní období (pole ***) z výkazu zisku a ztráty účetnictví Je průměrná výše součtu tržeb za prodej zboží a výkonů, resp. tržeb z prodeje výrobků a služeb, změny stavu zásob vlastní činnosti a aktivace nenulová (účetnictví) nebo je průměrná výše příjmů nenulová (daňová evidence) Souhlasí s identifikací žadatele Souhlasí se zařazením žadatele uvedeném v Žádosti o dotaci Dle závazného vzoru Souhlasí s identifikací nemovitosti Není starší než 6 měsíců před podáním Žádosti o dotaci Je posudek vyhotoven dle zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku, ve znění pozdějších předpisů Výše výdaje na nemovitost v Žádosti o dotaci nepřevyšuje cenu uvedenou ve znaleckém posudku Dle nastavení požadavků ve Výzvě MAS. Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 2 (celkem 18)

3 Instrukce pro kontrolu příloh k Žádosti o dotaci přílohy specifické pro jednotlivé články (dle Pravidel , část C) Článek 14 Předávání znalostí a informační akce Doklad o tom, že má žadatel vzdělávání v předmětu své činnosti (není-li Souhlasí s identifikací žadatele součástí povinných příloh). Obsahuje vzdělávání v popisu činností Článek 17, odstavec 1., písmeno a) Investice do zemědělských podniků Souhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí dle závazného vzoru (jedná se o výstavbu/rekonstrukci (vydává krajské/regionální pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny oplocení pastevního areálu nebo chov vodní drůbeže) České republiky nebo místně příslušná správa NP). Příloha bude požadována Potvrzeno příslušnou institucí pouze v případě, kdy předmětem dotace bude výstavba/rekonstrukce oplocení Dle závazného vzoru pastevního areálu nebo chov vodní drůbeže (viz. příloha č. 7 Pravidel) prostá V konečném stanovisku MŽP musí být uvedeno souhlasím kopie. U projektu vyžadujícího posouzení vlivu záměru na životní prostředí dle přílohy č. 1 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů, sdělení k podlimitnímu záměru se závěrem, že předložený záměr nepodléhá zjišťovacímu řízení, nebo závěr zjišťovacího řízení s výrokem, že záměr nepodléhá dalšímu posuzování nebo souhlasné stanovisko příslušného úřadu k posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí - prostá kopie. Vydáno příslušným úřadem Vydáno nejpozději k datu podání na MAS Stanovisko je souhlasné Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 3 (celkem 18)

4 Článek 17, odstavec 1., písmeno b) Zpracování a uvádění na trh zemědělských V případě projektů zpracování zemědělských produktů, kdy výstupním produktem je produkt nespadající pod přílohu I Smlouvy o fungování EU, které Vydáno příslušným úřadem vyžadují posouzení vlivu záměru na životní prostředí dle přílohy č. 1 zákona č. Vydáno nejpozději k zaregistrování ŽOD 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých Stanovisko je souhlasné souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů, sdělení k podlimitnímu záměru se závěrem, že předložený záměr nepodléhá zjišťovacímu řízení, nebo závěr zjišťovacího řízení s výrokem, že záměr nepodléhá dalšímu posuzování nebo souhlasné stanovisko příslušného úřadu k posouzení vlivu záměru na životní prostředí - prostá kopie. Článek 17, odstavec 1., písmeno c) Lesnická infrastruktura V případě výstavby lesní cesty (1L nebo 2L) nebo v případě rekonstrukce lesní Dle závazného vzoru (může být uvedeno na hlavičkovém papíru ÚHÚL) svážnice (3L) nebo technologické linky (4L) na lesní cestu (1L nebo 2L) a žadatele Vyjádření ÚHÚL dle závazného vzoru v Příloze 6 Pravidel (vydává příslušná Uvedeny všechny potřebné údaje pobočka ÚHÚL) prostá kopie. Potvrzené odborným pracovníkem ÚHUL V případě, že není předkládaná stavebním úřadem ověřená projektová dokumentace předkládaná k řízení stavebního úřadu v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, projektová dokumentace vypracovaná autorizovanou osobou v souladu s příslušnými prováděcími předpisy, ze které je zřejmé splnění parametrů lesní cesty dle ČSN prostá kopie. Upozornění: Všechny otázky se stejně tak vztahují i na projektovou dokumentaci ověřenou stavebním úřadem, která se předkládá v případě, že projekt/část projektu podléhá řízení stavebního úřadu. Všechny vyžadované informace vycházejí z normy ČSN (736108) Lesní dopravní síť a žadatel je musí plnit. a žadatele. Kontrolní otázky pro obecnou část Projektové dokumentace (další řádky se vyplňují vždy bez ohledu zda-li se jedná o rekonstrukci, novostavbu, nebo rekonstrukci s navýšením třídy LC.) Projektovou dokumentaci vypracoval odpovědný projektant: Autorizovaný inženýr ČKAIT v oboru: Stavby pro plnění funkce lesa, Stavby vodního hospodářství a krajinného inženýrství, Dopravní stavby Autorizovaný technik ČKAIT v oboru: Stavby vodního inženýrství a krajinného inženýrství, specializace stavby meliorační a sanační,dopravní stavby, specializace doprava nekolejová (V případě odpovědi NE, ukončit administraci projektu) Projektová dokumentace je zpracována podle vyhlášky č. 169/2016 Sb. a podle vyhlášky č. 146/2008 Sb., v účinném znění, tak, že obsahuje nejméně následující části: technickou zprávu (textová část Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 4 (celkem 18)

5 Kontrolní otázky jsou rozděleny na otázky pro obecnou část Projektové dokumentace a otázky týkající se konkrétního záměru nutno vyhledat, zda se jedná o: Novostavbu lesní cesty 1L Novostavbu lesní cesty 2L REKONSTRUKCE LC s výslednou kategorii 1L REKONSTRUKCE LC s výslednou kategorii 2L PD), soubor výkresů, soupis stavebních prací, dodávek a služeb s výkazem výměr V Případě, že projekt obsahuje objekty na lesní cestě tak technická zpráva obsahuje technický popis objektů a konstrukcí použitých v navrhované stavbě a to u těchto objektů: zlepšení podloží, hospodářský propustek DN 400 pod sjezdem, samostatný nájezd, napojení na pozemní komunikaci, napojení na 3L a / nebo 4L, lesní sklad, výhybna, obratiště, svodnice vody, bod záchrany, trativod nebo drenáž, trubní propustek DN 600 mm, trubní propustek DN 800 mm, trubní propustek DN 1000 mm, trubní propustek DN 1200 mm a větší, vtoková jímka na trubním propustku, most, brod, opěrná zeď, zárubní zeď, vsakovací jímka, pramenná jímka Soubor výkresů obsahuje situaci stavby s hranicemi pozemků a s parcelními čísly Soubor výkresů obsahuje nejméně následující výkresy: situace, podélný profil, vzorový příčný řez, (charakteristické) (příčné) řezy V případě, že projekt obsahuje níže uvedené objekty a konstrukce na lesní cestě tak jejich výkresy: trativod nebo drenáž, trubní propustek DN 600 mm, trubní propustek DN 800 mm, trubní propustek DN 1000 mm, trubní propustek DN 1200 mm a větší, vtoková jímka na trubním propustku, most, brod, opěrná zeď, zárubní zeď, vsakovací jímka, pramenná jímka (V případě odpovědi NE, uložit nápravu ) Kontrolní otázky pro NOVOSTAVBU lesní cesty 1L: Volná šířka cesty v přímém úseku je min. 4 m (kontrola v technické zprávě a vzorovém příčném řezu) (V případě odpovědi NE, ukončit administraci projektu) Podélný sklon je do 12% (kontrola v technické zprávě a podélnému profilu) Příčný sklon je min. 3% (kontrola v technické zprávě a vzorovém příčném řezu) V trase jsou navrženy výhybny. Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 5 (celkem 18)

6 (kontrola v technické zprávě. Za výhybnu lze považovat i navazující zpevněnou skládku dřeva) (V případě odpovědi NE, vyžadovat vysvětlení proč nejsou, popřípadě uložit nápravu) Při podélném sklonu nad 6% jsou navrženy svodnice (kontrola v technické zprávě a podélném profilu) Hloubka příkopu je min. 0,2 pod pláň cesty (kontrola v technické zprávě a příčném řezu) V případě připojení cesty na silnici (ne polní a lesní cestu) je provedeno rozšíření lesní cesty na min. 6,5 m v délce min. 25 m Nejmenší šířka nájezdu na 3L, 4L nebo na lesní pozemek je 6 m Kontrolní otázky pro NOVOSTAVBU lesní cesty 2L: Volná šířka cesty v přímém úseku je min. 3,5 m (kontrola v technické zprávě a vzorovém příčném řezu) (V případě odpovědi NE, ukončit administraci projektu) Podélný sklon je do 12% (kontrola v technické zprávě a podélnému profilu) Příčný sklon je min. 3% (kontrola v technické zprávě a vzorovém příčném řezu) Při podélném sklonu nad 6% jsou navrženy svodnice (kontrola v technické zprávě a podélném profilu) Hloubka příkopu je min. 0,2 pod pláň cesty (kontrola v technické zprávě a příčném řezu) V případě připojení cesty na silnici (ne polní a lesní cestu) je provedeno rozšíření lesní cesty na min. 6,5 m v délce min. 25 m Nejmenší šířka nájezdu na 3L, 4L nebo na lesní pozemek je 6 m Kontrolní otázky pro oba typy REKONSTRUKCE LC s výslednou kategorii 1L: Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 6 (celkem 18)

7 Volná šířka cesty v přímém úseku je min. 4 m (kontrola v technické zprávě a vzorovém příčném řezu) (V případě odpovědi NE, ukončit administraci projektu) Příčný sklon je min. 3% (kontrola v technické zprávě a vzorovém příčném řezu) V trase jsou navrženy výhybny. (kontrola v technické zprávě. Za výhybnu lze považovat i navazující zpevněnou skládku dřeva) (V případě odpovědi NE, vyžadovat vysvětlení proč není třeba, popřípadě uložit nápravu) Při podélném sklonu nad 6% jsou navrženy svodnice (kontrola v technické zprávě a podélném profilu) Hloubka příkopu je min. 0,2 pod pláň cesty (kontrola v technické zprávě a příčném řezu) V případě připojení cesty na silnici (ne polní a lesní cestu) je provedeno rozšíření lesní cesty na min. 6,5 m v délce min. 25 m Nejmenší šířka nájezdu na 3L, 4L nebo na lesní pozemek je 6 m Kontrolní otázky pro oba typy REKONSTRUKCE LC s výslednou kategorii 2L: Volná šířka cesty v přímém úseku je min. 3,5 m (kontrola v technické zprávě a vzorovém příčném řezu) (V případě odpovědi NE, ukončit administraci projektu) Příčný sklon je min. 3% (kontrola v technické zprávě a vzorovém příčném řezu) Při podélném sklonu nad 6% jsou navrženy svodnice (kontrola v technické zprávě a podélném profilu) Hloubka příkopu je min. 0,2 pod pláň cesty (kontrola v technické zprávě a příčném řezu) V případě připojení cesty na silnici (ne polní a lesní cestu) je provedeno rozšíření lesní cesty na min. 6,5 m v délce min. 25 m (V případě odpovědi NE, uložit nápravu a změna ověřena SÚ) Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 7 (celkem 18)

8 Souhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí dle závazného vzoru Přílohy 7 Pravidel (vydává správa národního parku nebo regionální pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky) prostá kopie. Výpis z katastru nemovitostí ne starší 3 měsíců od data podání Žádosti o dotaci na MAS, kde je žadatel uveden jako vlastník lesního pozemku bezprostředně zpřístupněného lesní cestou, která je předmětem projektu (dokument může být informativního charakteru). V případě, že je žadatel nájemce/pachtýř/vypůjčitel lesního pozemku, doloží na daný pozemek výpis z katastru nemovitostí ne starší 3 měsíců od data podání Žádosti o dotaci na MAS (dokument může být informativního charakteru) a nájemní/pachtovní smlouvu či smlouvu o výpůjčce prostá kopie. Nejmenší šířka nájezdu na 3L, 4L nebo na lesní pozemek je 6 m Dotčené propustky musí být opatřeny protierozním opevněním svého spadiště Nejmenší šířka nájezdu na 3L, 4L nebo na lesní pozemek je 6 m Dotčené propustky musí být opatřeny protierozním opevněním svého spadiště Dle závazného vzoru (může být na hlavičkovém papíru odpovědné organizace) a žadatele Souhlasné stanovisko tj. zaškrtnuto "nesouhlasím" Potvrzeno AOPK ČR či správou NP Souhlasí s identifikací žadatele Jedná se o pozemek určený k plnění funkcí lesa (popřípadě ostatní plocha s ochranou PUPFL) Není starší 3 měsíců od data podání Žádosti o dotaci na MAS Článek 17, odstavec 1., písmeno c) Zemědělská infrastruktura Rozhodnutí o schválení návrhu pozemkových úprav vydané příslušným Jedná se o rozhodnutí pozemkovým úřadem (v případě, že žadatelem/příjemcem dotace není obec) prostá kopie. Návrh pozemkových úprav je schválen V případě, že není předkládaná stavebním úřadem ověřená projektová dokumentace předkládaná k řízení stavebního úřadu v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů, projektová dokumentace vypracovaná autorizovanou osobou v souladu s příslušnými prováděcími předpisy, ze které je zřejmé splnění parametrů polní cesty dle ČSN prostá kopie. Vypracovaná autorizovanou osobou Projektová dokumentace odpovídá požadavkům ČSN Projektování polních cest Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 8 (celkem 18)

9 Výpis z katastru nemovitostí ne starší 3 měsíců od data podání Žádosti o dotaci na MAS, kde je žadatel uveden jako vlastník pozemku bezprostředně zpřístupněného polní cestou, která je předmětem projektu, v případě, že je žadatelem/příjemcem dotace zemědělský podnikatel, musí se jednat o zemědělský pozemek (dokument může být informativního charakteru). V případě, že je žadatel nájemce/pachtýř/vypůjčitel pozemku, doloží na daný pozemek výpis z katastru nemovitostí ne starší 3 měsíců od data podání Žádosti o dotaci na MAS (dokument může být informativního charakteru) a nájemní/pachtovní smlouvu či smlouvu o výpůjčce prostá kopie. U projektu vyžadujícího posouzení vlivu záměru na životní prostředí dle přílohy č. 1 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů, sdělení k podlimitnímu záměru se závěrem, že předložený záměr nepodléhá zjišťovacímu řízení, nebo závěr zjišťovacího řízení s výrokem, že záměr nepodléhá dalšímu posuzování nebo souhlasné stanovisko příslušného úřadu k posouzení vlivu záměru na životní prostředí - prostá kopie. Není starší 3 měsíců od data podání ŽOD na MAS V případě, že je žadatel zemědělec jedná se o zemědělský pozemek Je žadatel uveden jako vlastník projektu V případě, že jde o nájemce/pachtýře/vypůjčitele pozemku, je doložena také nájemní/pachtovní smlouva či smlouva o výpůjčce V nájemní/pachtovní smlouvě či smlouvě o výpůjčce souhlasí identifikace projektu i žadetele Vydáno příslušným úřadem Vydáno nejpozději k datu podání ŽOD na MAS Stanovisko je souhlasné Článek 17, odstavec 1., písmeno c) Pozemkové úpravy Rozhodnutí o schválení návrhu pozemkových úprav, vydané pobočkou Jedná se o rozhodnutí krajského pozemkového úřadu, jehož součástí je předkládaný projekt prostá kopie. Vydáno pobočkou KPÚ Návrh pozemkových úprav je schválen Mapa vhodného měřítka odpovídajícího plošnému rozsahu projektu s vyznačením zájmového území (realizace projektu) potvrzená příslušnou pobočkou krajského pozemkového úřadu prostá kopie. V případě budování prvků ÚSES souhlasné stanovisko orgánu ochrany přírody s realizací projektu prostá kopie. Souhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí dle závazného vzoru Přílohy 7 Pravidel (vydává správa národního parku nebo regionální pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky) prostá kopie. Vyznačena realizace projektu Měřítko mapy odpovídá velikosti projektu Potvrzení příslušnou pobočkou KPÚ Jedná se o stanovisko orgánu ochrany přírody Stanovisko je souhlasné Jedná se o stanovisko MŽP dle přílohy č.7 Pravidel V případě, že je tato příloha upravena (např. na hlavičkovém papíru SPÚ a s textací, která doslova neodpovídá vzoru dle přílohy Pravidel), Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 9 (celkem 18)

10 je akceptovatelná, pokud obsahuje všechny požadované údaje uvedené v příloze Pravidel. Článek 19, odstavec 1., písmeno b) Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností V případě, že se projekt týká činností R 93 nebo I 56 dle CZ NACE, doloží Z přílohy je zřejmé, že objekt venkovské turistiky se nachází ve žadatel dokument prokazující, že v okruhu 10 km od místa realizace se nachází vzdálenosti do 10 km (vzdušnou čarou). objekt venkovské turistiky s návštěvností min osob/rok; v dokumentaci Doložena návštěvnost objektu venkovské turistiky např. dle musí být uveden i popis způsobu výpočtu návštěvnosti, pokud způsob vstupenek, příjmů za vstupné, případně výstup z realizovaného nevyplývá z charakteru dokumentu. monitoringu návštěvnosti, či jakýkoli způsob, který danou návštěvnost prokazuje a lze jej ověřit (nestačí čestné prohlášení). Lze uznat i potvrzení o návštěvnosti zástupce turistického centra, pokud je uvedeno, jakým způsobem návštěvnost sledují. Objekt venkovské turistiky se nachází na území obce do 25 tis. obyvatel. Návštěvnost je minimálně 2000 osob/rok V případě, že je dotace poskytována v režimu blokové výjimky na zásadní změnu výrobního postupu, pak Kartu majetku pro majetek užívaný při činnosti, jež má být modernizována prostá kopie. V případě, že je dotace poskytována v režimu blokové výjimky na rozšíření výrobního sortimentu stávající provozovny, pak Kartu majetku znovupoužitého majetku prostá kopie. Je na Kartě majetku uveden stejný majetek jako v ŽOD Je na Kartě majetku uveden stejný majetek jako v ŽOD Článek 24, odstavec 1., písmeno a) Zavádění preventivních protipovodňových opatření v lesích Souhlasné stanovisko Ministerstva životního prostředí dle závazného vzoru Přílohy 7 Pravidel (vydává správa národního parku nebo regionální pracoviště Agentury ochrany přírody a krajiny České republiky) prostá kopie. Dle závazného vzoru a žadatele Souhlasné stanovisko tj. škrtnuto "nesouhlasím" Potvrzeno AOPK ČR či správou NP Souhlas odborného lesního hospodáře (OLH) s technickým řešením projektu; předvyplněný vzor bude součástí formuláře Žádosti o dotaci prostá kopie. Jsou vyplněny všechny údaje vyjma pole "Ostatní" Datum podpisu je nejpozději ke dni doložení přílohy Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 10 (celkem 18)

11 Jedná se z větší části o automaticky propisovanou stranu D v ŽoD, která musí souhlasit s aktuální ŽoD. V případě, že byla ŽoD aktualizována na vybraných polích, musí být aktualizována i tato Příloha. Pravomocné a platné Rozhodnutí o udělení licence pro výkon činnosti odborného lesního hospodáře ( 37 zákona č. 289/1995 Sb., lesního zákona o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů) prostá kopie. Osoba, které je udělena licence, musí být shodná s osobou, která potvrdila technické řešení projektu. V případě, že projekt nepodléhá řízení stavebního úřadu, pak projektová dokumentace vypracovaná autorizovanou osobou prostá kopie. V případě realizace výdajů na vodním toku, který je v katastru veden jako vodní plocha a není PUPFL, předloží žadatel doklad o tom, že je správcem tohoto vodního toku prostá kopie. Lesní odborný hospodář odpovídá předložené licenci OLH Datum podpisu je nejpozději k datu podání ŽOD na MAS Souhlasí s identifikací na předloženém souhlasu OLH Souhlasí s identifikací žadatele/příjemce dotace Souhlasí s předmětem dotace Je podepsána autorizovanou osobou Souhlasí s identifikací žadatele/příjemce dotace Souhlasí s předmětem dotace Doklad je platný nejpozději kde dni podání ŽoD Článek 25 Investice do ochrany melioračních a zpevňujících dřevin Souhlas odborného lesního hospodáře (OLH) s technickým řešením projektu, Jsou vyplněny všechny údaje vyjma pole "Ostatní" předvyplněný vzor bude součástí formuláře Žádosti o dotaci prostá kopie. Datum podpisu je nejpozději ke dni doložení přílohy Jedná se z větší části o automaticky propisovanou stranu D v ŽoD, která Lesní odborný hospodář odpovídá předložené licenci OLH musí souhlasit s aktuální ŽoD. V případě, že byla ŽoD aktualizována na vybraných polích, musí být aktualizována i tato Příloha. Pravomocné a platné Rozhodnutí o udělení licence pro výkon činnosti odborného lesního hospodáře ( 37 zákona č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů) prostá kopie. Osoba, které je udělena licence, musí být shodná s osobou, která potvrdila Souhlas odborného lesního hospodáře (viz předchozí příloha). Kopie obrysové lesnické mapy se zakreslením předmětu projektu Jsou vyplněny všechny údaje vyjma pole "Ostatní" Datum podpisu je nejpozději k zaregistrování ŽoD Lesní odborný hospodář odpovídá předložené licenci OLH Souhlasí s předmětem dotace Je vyznačena lokalizace projektu Je mapa čitelná natolik, aby bylo patrné prostorové dělení lesa, sloužící k místnímu určení předmětu projektu Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 11 (celkem 18)

12 Článek 25 Neproduktivní investice v lesích Specifické přílohy nejsou pro tento článek požadovány. Článek 26 Investice do lesnických technologií a zpracování lesnických produktů, jejich mobilizace a uvádění na trh Dokument o schválení platného Lesního hospodářského plánu nebo potvrzení o převzetí lesní hospodářské osnovy (tzn. protokolárně převzatý vlastnický separát lesní hospodářské osnovy) pro pozemky uvedené v přehledu pozemků dle přílohy 10; Doloženo schválení platného Lesního hospodářského plánu nebo o Potvrzení o převzetí lesní hospodářské osnovy (tzn. protokolárně převzatý vlastnický separát lesní hospodářské osnovy) Souhlasí identifikace pozemků uvedených s Přehledem pozemků určených k plnění funkcí lesa (dle Přílohy 10 Pravidel). U projektu vyžadujícího posouzení vlivu záměru na životní prostředí dle přílohy č. 1 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů, sdělení k podlimitnímu záměru se závěrem, že předložený záměr nepodléhá zjišťovacímu řízení, nebo závěr zjišťovacího řízení s výrokem, že záměr nepodléhá dalšímu posuzování nebo souhlasné stanovisko příslušného úřadu k posouzení vlivu záměru na životní prostředí - prostá kopie. Vydáno příslušným úřadem Vydáno nejpozději k datu podání na MAS Stanovisko je souhlasné Článek 35, odstavec 2., písmeno c) Sdílení zařízení a zdrojů Prohlášení o zařazení všech společníků ve společnosti do kategorie Doložena příloha od všech společníků ve společnosti mikropodniků dle vzoru v příloze č. 4 těchto Pravidel - prostá kopie (V Souhlasí s identifikací žadatele/ příslušného společníka případě fyzických osob nepodnikajících - záměr c) se tato příloha nedokládá) Jsou všichni společníci včetně žadatele mikropodnikem Dle závazného vzoru Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 12 (celkem 18)

13 V případě záměru c) Velikost sdruženého lesního majetku v držení společníků, dle závazného vzoru uvedeného v Příloze 10 Pravidel - je součástí formuláře Žádosti o dotaci Společenská smlouva - prostá kopie. U projektu vyžadujícího posouzení vlivu záměru na životní prostředí dle přílohy č. 1 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů, sdělení k podlimitnímu záměru se závěrem, že předložený záměr nepodléhá zjišťovacímu řízení, nebo závěr zjišťovacího řízení s výrokem, že záměr nepodléhá dalšímu posuzování nebo souhlasné stanovisko příslušného úřadu k posouzení vlivu záměru na životní prostředí - prostá kopie Součástí ŽOD Podepsána nejpozději k datu podání ŽOD Datum podpisu souhlasí s termínem uvedeným v ŽOD (str. B2) Podepsána všemi příslušnými subjekty v souladu se stanoveným způsobem pro právoplatné jednání a podepisování Souhlasí s identifikací všech společníků ve společnosti Jednoznačně stanoveny činnosti u všech spolupracujících subjektů, které budou provádět v rámci projektu Zřejmé, že na realizaci projektu se podílí všechny spoluprac. subjekty Obsahuje údaje uvedené ve spec. podmínkách Pravidel pro , článek 35.2.c), písmeno i), bod 3) Vydáno příslušným úřadem Vydáno nejpozději k zaregistrování ŽOD Stanovisko je souhlasné Článek 35, odstavec 2., písmeno d) Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů Stanovy, případně zakladatelská listina spolupracujícího subjektu v Souhlasí s identifikací žadatele případě, že spolupracující subjekt v uskupení je nestátní neziskovou organizací, která není zapsaná ve spolkovém rejstříku (v případě zájmového sdružení právnických osob) nebo ve veřejném rejstříku (podle zákona č. 304/2013, o veřejných rejstřících právnických a fyzických osob). Smlouva o spolupráci Podepsána nejpozději k datu podání ŽOD Podepsána všemi příslušnými subjekty v souladu se stanoveným způsobem pro právoplatné jednání a podepisování Souhlasí s identifikací všech společníků ve společnosti Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 13 (celkem 18)

14 Doklady, z nichž vychází hypotetické srovnání uvedené v Žádosti o dotaci prostá kopie. (Žadatel doloží písemné doklady, informace a postupy používané žadatelem při hodnocení a schvalování investic příslušným orgánem žadatele nebo vnitřními dokumenty, kterými se řídí). Žadatel v projektu uvede průměrnou míru návratnosti realizovaných investičních projektů za poslední tři roky. Žadatel uvede srovnání návratnosti projektu s běžnou mírou návratnosti, kterou podnik uplatňuje na další investiční projekty podobného druhu. Žadatel dále doloží, že výše podpory u přímých výdajů na konkrétní projekty spojené s prováděním podnikatelského plánu spolupráce odpovídá čistým dodatečným nákladům na realizaci investice, a to na základě hypotetického srovnávacího scénáře se situací, kdy by podpora nebyla poskytnuta. Dokládá se v případě, že alespoň jedním spolupracujícím subjektem je velký podnik. Čestné prohlášení, že poskytnutá dotace nezvýší vnitřní návratnost tohoto projektu nad běžnou míru návratnosti uplatňovanou daným podnikem v jiných investičních projektech podobného druhu. U projektu vyžadujícího posouzení vlivu záměru na životní prostředí dle přílohy č. 1 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů, sdělení k podlimitnímu záměru se závěrem, že předložený záměr nepodléhá zjišťovacímu řízení, nebo závěr zjišťovacího řízení s výrokem, že záměr nepodléhá dalšímu posuzování nebo souhlasné stanovisko příslušného úřadu k posouzení vlivu záměru na životní prostředí - prostá kopie Obsahuje údaje uvedené ve spec. podmínkách Pravidel pro , článek 35.2.d), písmeno i), bod 3) Doloženo, je-li min.1 ze spoluprac. subjektů velký podnik Týkají se hypotetického srovnání uvedeného v ŽOD Doloženo, je-li min.1 ze spoluprac. subjektů velký podnik Souhlasí s identifikací žadatele Vydáno příslušným úřadem Vydáno nejpozději k zaregistrování ŽOD Stanovisko je souhlasné Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 14 (celkem 18)

15 Tipy pro kontrolu nepovinných příloh pro bodování Platný certifikát systému bezpečnosti a jakosti potravin/krmiv prostá kopie. Platný certifikát Management životního prostředí prostá kopie. kritérium Lesní cesta, která je předmětem projektu, navazuje (nebo po výstavbě bude navazovat) na jinou stávající lesní cestu (1L nebo 2L) nebo jinou pozemní komunikaci s obdobnými nebo lepšími parametry. a návaznost na stávající lesní cestu (1L nebo 2L) nebo jinou pozemní komunikaci s obdobnými nebo lepšími parametry není zřejmá z předložené projektové dokumentace, předloží lesnickou obrysovou či dopravní mapu se zákresem lesní cesty (předmětu dotace), ze které bude patrná návaznost předmětu projektu na stávající lesní cestu (1L nebo 2L) nebo jinou pozemní komunikaci s obdobnými nebo lepšími parametry kritérium Projekt přispěje k rozvoji lesní cestní sítě (výstavbou lesní cesty (1L nebo 2L) v rámci lesního majetku (lesního hospodářského celku nebo části zařizovacího obvodu) žadatele, kde stávající hustota lesních cest (1L a 2L) není vyšší než 75 % optimální hustoty lesní dopravní sítě, předloží souhlasné Vyjádření ÚHÚL k projektu dle závazného vzoru (vydává příslušná pobočka ÚHÚL) kritérium Projekt využívá tepelné energie z OZE a zdroj OZE nebude v jeho vlastnictví, dokládá uzavřenou smlouvou potvrzující zajištění dodávky tepelné energie s příslušným dodavatelem, a to na dobu nejméně do ukončení lhůty vázanosti projektu na účel nebo s odpovídající výpovědní lhůtou. kritérium Předmětem projektu je výstavba a/nebo rekonstrukce Souhlasí s identifikací žadatele - nelze opravit Platný k datu zaregistrování ŽOD - nelze opravit Potvrzený auditorem/certifikačním orgánem akreditovaným pro příslušný systém - nelze opravit Souhlasí s identifikací žadatele - nelze opravit Platný k datu zaregistrování ŽOD - nelze opravit Potvrzený auditorem/certifikačním orgánem akreditovaným pro příslušný systém - nelze opravit Jedná se o lesnickou obrysovou mapu popřípadě dopravní mapu Cesty jsou zřetelně zakresleny Předmět dotace navazuje na stávající komunikaci Stávající navazující lesní cesta je kategorie 1L nebo 2L (v případě nelesní cesty obdobných parametrů) U stávající navazující cesty je uvedena její kategorie či zařazení Dle závazného vzoru (může být uvedeno na hlavičkovém papíru ÚHÚL) a žadatele Potvrzené odborným pracovníkem ÚHUL v řádku výstavba nové lesní cesty 2L nebo 1L zaškrtnuto ANO Souhlasí s identifikací žadatele Na dodávku tepelné energie Tepelná energie z OZE Na dobu nejméně do ukončení lhůty vázanosti projektu na účel nebo s odpovídající výpovědní lhůtou Doloženo k dotčené parcele/parcelám, která není aktuálně vedena jako ZPF Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 15 (celkem 18)

16 stavby/staveb v hodnotě minimálně 20 % výdajů, ze kterých je stanovena dotace, a zároveň nedošlo/nedojde v souvislosti s projektem k odnětí pozemků dotčených touto stavbou/stavbami ze zemědělského půdního fondu dokládá: Pokud není stavbou dotčen pozemek/pozemky aktuálně evidován se způsobem ochrany zemědělský půdní fond (dále jen ZPF ), je nutné dále doložit výpis z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiný relevantní dokument, který bude v souladu s vyhláškou č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí České republiky, ve znění pozdějších předpisů, nebo jiný dokument příslušného úřadu, dokládající stav pozemků dotčených stavbou pět let před podáním Žádosti o dotaci (předmětem kontroly je daný příslušný rok, tj. 2013, nikoliv konkrétní datum) prostá kopie (dokument může být informativního charakteru). kritérium č. 1 Předmětem projektu je novostavba, rekonstrukce či oprava stavby/staveb v hodnotě minimálně 20 % výdajů, ze kterých je stanovena dotace, a zároveň nedošlo/nedojde v souvislosti s projektem k odnětí pozemků dotčených touto stavbou/stavbami ze zemědělského půdního fondu nebo plnění funkcí lesa : Výpis z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiný relevantní dokument, který bude v souladu s vyhláškou č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí České republiky, ve znění pozdějších předpisů, nebo jiný dokument příslušného úřadu, dokládající aktuální stav pozemků dotčených stavbou, ne starší než 30 dnů k datu podání Žádosti o dotaci prostá kopie (dokument může být informativního charakteru). kritérium Předmětem projektu je výstavba a/nebo rekonstrukce stavby/staveb v hodnotě minimálně 20 % výdajů, ze kterých je stanovena dotace, a zároveň nedošlo/nedojde v souvislosti s projektem k odnětí pozemků dotčených touto stavbou/stavbami ze zemědělského půdního fondu dokládá: Pokud došlo k přečíslování parcel (z důvodu sloučení, apod.), je nutné doložit srovnávací tabulku vyhotovenou nebo potvrzenou katastrálním úřadem nebo jiným kompetentním úřadem (např. srovnávací Stav parcel pozemků dotčených stavbou je k roku 2013 Na Výpisu z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiném relevantním dokumentu jsou uvedena všechna parcelní čísla dotčených pozemků pod stavbou (nikoliv stavby) Na Výpisu z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiném relevantním dokumentu je uveden údaj "Způsob ochrany" nebo "Druh pozemku" Pozemek nebyl dle výpisu před 5 lety chráněn jako ZPF Výpisy doloženy na parcely dotčené stavbou, na kterých mají být prováděny stavební práce v rámci celkových výdajů projektu Aktuální stav parcel dotčených stavbou - ne starší než 30 dnů k datu podání Žádosti o dotaci Na Výpisu z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiném relevantním dokumentu jsou uvedena všechna parcelní čísla dotčených pozemků pod stavbou (nikoliv stavby) Na Výpisu z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiném relevantním dokumentu je uveden údaj "Způsob ochrany" nebo "Druh pozemku" Je pozemek dle aktuálního výpisu chráněn jako ZPF, PUPFL Realizací projektu nedojde v budoucnu u dotčených pozemků k vyjmutí ze zemědělského půdního fondu nebo plnění funkcí lesa (kontrola na stavební povolení, ohlášení, jiné opatření stavebního úřadu, technickou dokumentaci, Žádost o dotaci,... apod.) Srovnávací tabulka (např. srovnávací sestavení parcel, identifikace parcel, geometrický plán) Vyhotoveno/potvrzeno katastrálním úřadem nebo jiným kompetentním úřadem Shodují se čísla parcel na Výpisu z katastru nemovitostí, Informaci o parcele nebo jiném relevantním dokumentu před pěti lety s čísly parcel na Výpisu z katastru nemovitostí, Informaci o parcele nebo jiném relevantním dokumentu dokládající aktuální stav Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 16 (celkem 18)

17 sestavení parcel, identifikace parcel, geometrický plán) prostá kopie. kritérium Žadatel je registrován jako ekologický podnikatel dle zákona č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství, ve znění pozdějších předpisů, neprovozuje současně konvenční výrobu dokládá platné osvědčení o původu biopotraviny/biokrmiva, které je uděleno některou z kontrolních organizací pověřenou MZe dle 29 zákona č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství a o změně zákona č. 368/1992 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, tzn. ABCERT AG, BIOKONT CZ s.r.o., KEZ o.p.s. a BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s r.o. prostá kopie. kritérium V souvislosti s projektem nedošlo/nedojde k odnětí pozemků ze zemědělského půdního fondu (dále jen ZPF), pak předkládá: a. Výpis z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiný relevantní dokument, který bude v souladu s vyhláškou č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí České republiky, ve znění pozdějších předpisů, nebo jiný dokument příslušného úřadu, dokládající aktuální stav pozemků dotčených stavbou, ne starší než 30 dnů k datu podání Žádosti o dotaci prostá kopie (dokument může být informativního charakteru). kritérium V souvislosti s projektem nedošlo/nedojde k odnětí pozemků ze zemědělského půdního fondu (dále jen ZPF), pak předkládá: b. Pokud není stavbou dotčený pozemek/pozemky aktuálně evidován se způsobem ochrany zemědělský půdní fond (dále jen ZPF ), je nutné dále doložit výpis z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiný relevantní dokument, který bude v souladu s vyhláškou č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí České republiky, ve znění pozdějších předpisů, nebo jiný dokument příslušného úřadu, dokládající stav pozemků dotčených stavbou pět let před podáním Žádosti o dotaci (předmětem kontroly je daný příslušný rok, tj. 2013, Souhlasí s identifikací žadatele Jedná se o osvědčení o původu biopotraviny/biokrmiva Osvědčení je platné Uděleno některou kontrolní organizací - ABCERT AG, BIOKONT CZ s.r.o., KEZ o.p.s. a BUREAU VERITAS CZECH REPUBLIC, spol. s.r.o. V osvědčení není uvedeno, že daný subjekt provozuje i konvenční výrobu Výpisy doloženy na parcely dotčené stavbou, na kterých mají být prováděny stavební práce v rámci celkových výdajů projektu Aktuální stav parcel dotčených stavbou - ne starší než 30 dnů k datu podání Žádosti o dotaci Na Výpisu z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiném relevantním dokumentu jsou uvedena všechna parcelní čísla dotčených pozemků pod stavbou (nikoliv stavby) Na Výpisu z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiném relevantním dokumentu je uveden údaj "Způsob ochrany" nebo "Druh pozemku" Je pozemek dle aktuálního výpisu chráněn jako ZPF Realizací projektu nedojde v budoucnu u dotčených pozemků k vyjmutí ze zemědělského půdního fondu (kontrola na stavební povolení, ohlášení, jiné opatření stavebního úřadu, technickou dokumentaci, Žádost o dotaci,... apod.) Doloženo k dotčené parcele/parcelám, která není aktuálně vedena jako ZPF Stav parcel pozemků dotčených stavbou je k roku 2013 Na Výpisu z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiném relevantním dokumentu jsou uvedena všechna parcelní čísla dotčených pozemků pod stavbou (nikoliv stavby) Na Výpisu z katastru nemovitostí, Informace o parcele nebo jiném relevantním dokumentu je uveden údaj "Způsob ochrany" nebo "Druh pozemku" Pozemek nebyl dle výpisu před 5 lety chráněn jako ZPF Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 17 (celkem 18)

18 nikoliv konkrétní datum) prostá kopie (dokument může být informativního charakteru). kritérium V souvislosti s projektem nedošlo/nedojde k odnětí pozemků ze zemědělského půdního fondu (dále jen ZPF), pak předkládá: c. Pokud došlo k přečíslování parcel (z důvodu sloučení, apod.), je nutné doložit srovnávací tabulku vyhotovenou nebo potvrzenou katastrálním úřadem nebo jiným kompetentním úřadem (např. srovnávací sestavení parcel, identifikace parcel, geometrický plán) prostá kopie. kritérium Předmětem projektu je investice do technologií nebo strojů a zařízení umístěných v objektu ve vlastnictví nebo spoluvlastnictví žadatele, pak předkládá výpis z katastru nemovitostí, kde je žadatel uveden jako vlastník nemovitosti a písemný souhlas spoluvlastníků nemovitosti (v případě SJM manžela/manželky) s realizací projektu. Srovnávací tabulka (např. srovnávací sestavení parcel, identifikace parcel, geometrický plán) Vyhotoveno/potvrzeno katastrálním úřadem nebo jiným kompetentním úřadem Shodují se čísla parcel na Výpisu z katastru nemovitostí, Informaci o parcele nebo jiném relevantním dokumentu před pěti lety s čísly parcel na Výpisu z katastru nemovitostí, Informaci o parcele nebo jiném relevantním dokumentu dokládající aktuální stav Souhlasí s identifikací žadatele Písemný souhlas všech spoluvlastníků nemovitosti Součástí pracovní náplně je práce s koněm v lese Délka trvání pracovní smlouvy je 1 nebo 2 nebo 3 roky (dle zvoleného PK) před rokem zaregistrování ŽOD Platí od: 1/2018 Verze 2 Strana 18 (celkem 18)

Výzva MAS č. 3 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 3 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina MAS Slavkovské bojiště, z.s. vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 3 k předkládání

Více

Výzva MAS č. 1 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 1 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina MAS Slavkovské bojiště, z.s. vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 1 k předkládání

Více

3. výzva PRV. MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s. Seminář pro žadatele, , Luže

3. výzva PRV. MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s. Seminář pro žadatele, , Luže 3. výzva PRV MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s. Seminář pro žadatele, 5. 2. 2019, Luže Program semináře 1. Úvod 2. Základní informace o 3. výzvě PRV 3. Představení Fichí 4. Způsob podání ŽoD

Více

2. výzva PRV MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s.

2. výzva PRV MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s. 2. výzva PRV MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s. Seminář pro žadatele, 23. 1. 2018, Luže Program semináře 1. Úvod 2. Základní informace o 2. výzvě PRV 3. Představení Fichí 4. Způsob podání ŽoD

Více

I. výzva PRV MAS Hlubocko Lišovsko o.p.s. Seminář pro žadatele, Lišov

I. výzva PRV MAS Hlubocko Lišovsko o.p.s. Seminář pro žadatele, Lišov I. výzva PRV MAS Hlubocko Lišovsko o.p.s Seminář pro žadatele, Lišov 8. 3. 2018 1 I. výzva PRV Vyhlášení výzvy: 26. 2. 2018 Začátek příjmu žádostí: 12. 3. 2018 Ukončení příjmu žádostí: 13. 4. 2018 (do

Více

14 Zemědělská infrastruktura

14 Zemědělská infrastruktura Název Fiche 14 Zemědělská infrastruktura Vazba na článek Nařízení PRV Článek 17, odstavec 1., písmeno c) Stručný popis Fiche Vazba na cíle SCLLD Podpora je zaměřena na investice, které se týkají infrastruktury

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE O DOTACI v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Výzva MAS č. 3 PRV

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE O DOTACI v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Výzva MAS č. 3 PRV PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE O DOTACI v rámci operace 19.2.1 Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 Výzva MAS č. 3 PRV 1) PŘÍPRAVA PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU a) projděte jednotlivá opatření/oblasti podpory programového

Více

Výzva MAS č. 2 k předkládání žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 2 k předkládání žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina Podbrněnsko, spolek vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 2 k předkládání žádostí

Více

Výzva č. 2 PRV v rámci SCLLD MAS Podještědí, z.s.

Výzva č. 2 PRV v rámci SCLLD MAS Podještědí, z.s. Výzva č. 2 PRV v rámci SCLLD MAS Podještědí, z.s. Vyhlášené fiche 1,2,3,4 Proseč pod Ještědem Základní údaje o výzvě Datum vyhlášení výzvy MAS 26.6.2018 Datum zahájení příjmu žádostí o podporu na Portálu

Více

3. Pozemkové úpravy. Název Fiche Vazba na článek Nařízení PRV

3. Pozemkové úpravy. Název Fiche Vazba na článek Nařízení PRV Název Fiche Vazba na článek Nařízení PRV Stručný popis Fiche Vazba na cíle SCLLD Oblasti podpory - Popis podporovaných aktivit dle SCLLD a jednotlivých specifických cílů/článků Nařízení PRV vycházející

Více

Seminář pro žadatele - 3. výzva PRV MAS Lašsko, z.s Piaristický klášter, Příbor

Seminář pro žadatele - 3. výzva PRV MAS Lašsko, z.s Piaristický klášter, Příbor Seminář pro žadatele - 3. výzva PRV MAS Lašsko, z.s. 17. 6. 2019 Piaristický klášter, Příbor Společné podmínky pro operaci 19.2.1 Specifické podmínky pro jednotlivé Fiche Závazné dokumenty pro Žadatele

Více

Výzva MAS se vztahuje na celé území MAS, pro Územní vymezení které je schválena SCLLD.

Výzva MAS se vztahuje na celé území MAS, pro Územní vymezení které je schválena SCLLD. Místní akční skupina Prostějov venkov o.p.s. v souladu se Strategií komunitně vedeného místního rozvoje území společnosti Prostějov venkov o.p.s. 2014-2020+ (dále jen SCLLD) schválenou Ministerstvem místního

Více

Fiche č. 11 Infrastruktura v lesích

Fiche č. 11 Infrastruktura v lesích MAS Sdružení SPLAV Fiche č. 11 Infrastruktura v lesích Článek 17, odstavec 1., písmeno c) Lesnická infrastruktura (Specifická pravidla 19.2.1) a) Vymezení Fiche Podpora je zaměřena na investice, které

Více

Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina Horní Pomoraví vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí

Více

Výzva MAS č. 1 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 1 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Výzva MAS č. 1 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace 19.2.1 Programu rozvoje venkova na období 2014-2020 Seminář pro žadatele/příjemce 9.3.2017 Základní informace Vyhlášení výzvy: 1.3.2017 Termín

Více

Fiche č. 9 Zemědělské podniky

Fiche č. 9 Zemědělské podniky MAS Sdružení SPLAV Fiche č. 9 Zemědělské podniky Článek 17, odstavec 1., písmeno a) Investice do zemědělských podniků (Specifická pravidla 19.2.1) a) Vymezení Fiche Podpora je zaměřena na zvýšení celkové

Více

4. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s. SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE, BOROVANY,

4. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s. SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE, BOROVANY, 4. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s. SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE, BOROVANY, 2.7.2018 Základní informace Vyhlášení výzvy: 24.6.2018 Termín příjmu žádostí: od 10.7. do 24.7.2018 přes PF Termín příjmu příloh k žádosti

Více

Fiche č. 11 Infrastruktura v lesích

Fiche č. 11 Infrastruktura v lesích MAS Sdružení SPLAV Fiche č. 11 Infrastruktura v lesích Článek 17, odstavec 1., písmeno c) Lesnická infrastruktura (Specifická pravidla 19.2.1) a) Vymezení Fiche Podpora je zaměřena na investice, které

Více

Opatření III.1.3 Podpora cestovního ruchu. Bystřice nad Pernštýnem 19. října 2010 Ing. Blanka Fedáková

Opatření III.1.3 Podpora cestovního ruchu. Bystřice nad Pernštýnem 19. října 2010 Ing. Blanka Fedáková Opatření III.1.3 Podpora cestovního ruchu Bystřice nad Pernštýnem 19. října 2010 Ing. Blanka Fedáková Zaměření opatření rozvoj venkovské ekonomiky směrem k cestovnímu ruchu využití potenciálu zemědělských

Více

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI

ŽÁDOST O ÚZEMNĚ PLÁNOVACÍ INFORMACI Přílohy: Příloha č. 1: Formulář na žádost o územně plánovací informaci Příloha č. 2: Formulář na námět na změnu Územního plánu města Pardubic Příloha č. 3: Formulář na žádost o vydání rozhodnutí o umístění

Více

Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět CZ /0.0/0.0/15_003/

Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět CZ /0.0/0.0/15_003/ Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět 2014-2020 CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001615 V rámci PRV Program rozvoje venkova 2. výzva PRV MAS Rozkvět, z.s. SEMINÁŘ PRO

Více

1. Článek 35, odstavec 2., písmeno d) Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů

1. Článek 35, odstavec 2., písmeno d) Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů 1. Článek 35, odstavec 2., písmeno d) Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů a) Vymezení Fiche Podpora je zaměřena na spolupráci minimálně dvou

Více

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH

POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ PŘÍLOH PŘÍLOHA 2 P 1 - Doklad o právní subjektivitě žadatele obec doklad o přidělení identifikačního čísla: IČ (kopie dokladu Českého statistického úřadu - ČSÚ), svazek obcí - smlouva

Více

2. Výzva MAS Telčsko, z. s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

2. Výzva MAS Telčsko, z. s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období 2. Výzva MAS Telčsko, z. s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace 19.2.1 Programu rozvoje venkova na období 2014-2020 Seminář pro žadatele/příjemce Obecné informace a Fiche 10. 4. 2018 Základní

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 2020 Představení operací 3. kola 4.3.2 Lesnická infrastruktura 8.6.1 Technika a technologie pro LH 16.3.1 C Sdílení strojů a zařízení Ing. Pávek 23. 9. 2016 Definice žadatele/příjemce

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ Městský úřad Dolní Bousov STAVEBNÍ ÚŘAD I.stupně nám. T.G.Masaryka 1 294 04 Dolní Bousov V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ o umístění stavby nebo zařízení o změně stavby a o změně vlivu stavby

Více

Výzva MAS č. 3 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 3 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina Opavsko vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 3 k předkládání Žádostí o podporu

Více

Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina Český ráj a Střední Pojizeří Obecně prospěšná společnost pro Český ráj vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu

Více

Program rozvoje venkova ČR na období

Program rozvoje venkova ČR na období Program rozvoje venkova ČR na období 2014-2020 2. K O L O P Ř Í J M U Ž Á D O S T Í 3. 5. 2016 16. 5. 2016 STRUKTURA PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISŮ Program rozvoje venkova na období 2014 2020 Pravidla, kterými se

Více

1. VÝZVA MAS Společná CIDLINA PRV PODPORA PODNIKATELŮ I.

1. VÝZVA MAS Společná CIDLINA PRV PODPORA PODNIKATELŮ I. Společná CIDLINA, z.s. (místní akční skupina - dále také jen MAS ) IČ 26662779 jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná

Více

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ metodický návod Žádost o územně plánovací informaci o vydání územního rozhodnutí nebo o vydání územního souhlasu (příloha č. 1 vyhlášky)

Více

1. výzva PRV MAS Třeboňsko, o. p. s.

1. výzva PRV MAS Třeboňsko, o. p. s. 1. výzva PRV MAS Třeboňsko, o. p. s. SEMINÁŘ PRO ŽADATELE, DVORCE U TŘEBONĚ, 25. 7. 2017 PROVOZNÍ A ANIMAČNÍ VÝDAJE MAS TŘEBOŇSKO, REG. Č. CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001894 Program semináře Úvod Představení

Více

Fiche č. 10 Zemědělské produkty

Fiche č. 10 Zemědělské produkty MAS Sdružení SPLAV Fiche č. 10 Zemědělské produkty Článek 17, odstavec 1., písmeno b) Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů (Specifická pravidla 19.2.1) a) Vymezení Fiche Podpora je zaměřena

Více

1. kolo příjmu žádostí na lesnická opatření Programu rozvoje venkova 2014-2020

1. kolo příjmu žádostí na lesnická opatření Programu rozvoje venkova 2014-2020 1. kolo příjmu žádostí na lesnická opatření Programu rozvoje venkova 2014-2020 4.3.2 Lesnická infrastruktura 8.6.1 Technika a technologie pro lesní hospodářství Návaznost PRV ČR 2014-2020 na období 2007-2013

Více

2. VÝZVA MAS Společná CIDLINA PRV

2. VÝZVA MAS Společná CIDLINA PRV Společná CIDLINA, z.s. (místní akční skupina - dále také jen MAS ) IČ 26662779 jako nositel strategie komunitně vedeného místního rozvoje Strategie komunitně vedeného místního rozvoje regionu Společná

Více

Fiche č. 13 Neproduktivní investice v lesích

Fiche č. 13 Neproduktivní investice v lesích MAS Sdružení SPLAV Fiche č. 13 Neproduktivní investice v lesích Článek 25 Neproduktivní investice v lesích (Specifická pravidla 19.2.1) a) Vymezení Fiche Podpora v rámci tohoto článku zahrnuje investice

Více

MAS Pošumaví, z. s. Program rozvoje venkova Výzva č. 3 Lesnická infrastruktura Fiche č. 8 - Podpora rekonstrukce a výstavby lesnické infrastruktury

MAS Pošumaví, z. s. Program rozvoje venkova Výzva č. 3 Lesnická infrastruktura Fiche č. 8 - Podpora rekonstrukce a výstavby lesnické infrastruktury MAS Pošumaví, z. s. Program rozvoje venkova Výzva č. 3 Lesnická infrastruktura Fiche č. 8 - Podpora rekonstrukce a výstavby lesnické infrastruktury včetně obnovy nebo výstavby souvisejících objektů a technického

Více

Výzva MAS č. 1. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 1. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace rozvoje venkova na období Místní akční skupina Opavsko z.s. vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 1. k předkládání Žádostí o

Více

PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla )

PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla ) Ministerstvo zemědělství Č.j.: 23932/2016 - MZE-14112 PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla ) Specifické

Více

Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina Prostějov venkov vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí

Více

Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ podle ustanovení 86 ve spojení s 80 zákona

Více

PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla )

PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla ) Ministerstvo zemědělství Č.j.: 6612/2016-MZE-14113 PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla ) Specifické

Více

Fiche č. 15 Krátké řetězce

Fiche č. 15 Krátké řetězce MAS Sdružení SPLAV Fiche č. 15 Krátké řetězce Článek 35, odstavec 2., písmeno d) Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů (Specifická pravidla

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Hornídolní, odbor výstavby Ulice: Horní 321/8 PSČ, obec: 444 00 Hornídolní V Hornídolní dne 2.4.2007 Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ

Více

Fiche č. 10 Zemědělské produkty

Fiche č. 10 Zemědělské produkty MAS Sdružení SPLAV Fiche č. 10 Zemědělské produkty Článek 17, odstavec 1., písmeno b) Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů (Specifická pravidla 19.2.1) a) Vymezení Fiche Podpora je zaměřena

Více

Podpora zahájení a rozvoje nezemědělských podnikatelských činností. Podpora zpracování, uvádění na trh nebo vývoje zemědělských produktů

Podpora zahájení a rozvoje nezemědělských podnikatelských činností. Podpora zpracování, uvádění na trh nebo vývoje zemědělských produktů Nepomuk, 6.1. 2019 Podpora zahájení a rozvoje nezemědělských podnikatelských činností Podpora aktivit zvyšování společenského potenciálu lesů Podpora zpracování, uvádění na trh nebo vývoje zemědělských

Více

Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání

Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání Náležitosti žádosti o podporu výzva 02 MAS Boleslavsko IROP Infrastruktura pro základní školy a rozšíření kapacit pro předškolní vzdělávání Aktivita Infrastruktura pro předškolní vzdělávání 1. Plná moc

Více

Výzva MAS Radbuza č. 4 k předkládání žádosti o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS Radbuza č. 4 k předkládání žádosti o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Výzva MAS Radbuza č. 4 k předkládání žádosti o podporu v rámci operace 19.2.1 Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 6. 2. 2019 (nám. ČSA 24, Stod kancelář MAS) HARMONOGRAM SEMINÁŘE

Více

Výzva MAS č.1 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č.1 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina MAS Blaník, z. s. vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č.1 k předkládání Žádostí

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Havlíčkův kraj o.p.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 7 Podpora společenských funkcí lesa Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření II. Název opatření

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A

Adresa příslušného úřadu ČÁST A Příloha č. 7 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OZNÁMENÍ ZÁMĚRU podle ustanovení 96 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební

Více

Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět CZ /0.0/0.0/15_003/

Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět CZ /0.0/0.0/15_003/ Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět 2014-2020 CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001615 V rámci PRV Program rozvoje venkova 4. výzva PRV MAS Rozkvět, z.s. SEMINÁŘ PRO

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS MAS Moravský kras o.s. Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 8 Příležitost pro lesy Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření II. Název opatření resp.podopatření:

Více

v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova)

v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Místní akční skupina MAS PODBRDSKO, z.s. vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS PODBRDSKO č. 15/000/00000/120/000091/V001

Více

Seminář pro žadatele. 1. Výzva PRV MAS Vyškovsko, z.s. Ludmila Kolářová Tel ,

Seminář pro žadatele. 1. Výzva PRV MAS Vyškovsko, z.s. Ludmila Kolářová Tel , Seminář pro žadatele 1. Výzva PRV MAS Vyškovsko, z.s. Ludmila Kolářová masvyskovsko@seznam.cz Tel. 723 000 640, 725 137 764 Rostěnice-Zvonovice, 2. srpna 2018 Program 1) Zahájení semináře 2) Zaměření projektové

Více

Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 ČÁST A

Adresa příslušného úřadu. Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 ČÁST A Příloha č. 1 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Třebíč, odbor výstavby Ulice: Karlovo náměstí 104/55 adresa pro doručení písemnosti: Masarykovo nám. 116/6, 674 01 Třebíč

Více

Seminář pro žadatele. 2. Výzva PRV MAS Vyškovsko, z.s. Ludmila Kolářová Tel

Seminář pro žadatele. 2. Výzva PRV MAS Vyškovsko, z.s. Ludmila Kolářová Tel Seminář pro žadatele 2. Výzva PRV MAS Vyškovsko, z.s. Ludmila Kolářová masvyskovsko@seznam.cz Tel. 725 137 764 Rostěnice-Zvonovice, 9. července 2019 Program 1) Zahájení semináře 2) Zaměření projektové

Více

Preferenční kritéria Níže uvedená kritéria jsou doplněna označením typu sankce dle ustanovení bodu 15 Obecných podmínek.

Preferenční kritéria Níže uvedená kritéria jsou doplněna označením typu sankce dle ustanovení bodu 15 Obecných podmínek. Příloha 3 Preferenční kritéria Níže uvedená kritéria jsou doplněna označením typu sankce dle ustanovení bodu 15 Obecných podmínek. Preferenční kritéria jsou závazná a jakékoliv nesplnění podmínek preferenčních

Více

Fiche č. 13 Neproduktivní investice v lesích

Fiche č. 13 Neproduktivní investice v lesích MAS Sdružení SPLAV Fiche č. 13 Neproduktivní investice v lesích Článek 25 Neproduktivní investice v lesích (Specifická pravidla 19.2.1) a) Vymezení Fiche Podpora v rámci tohoto článku zahrnuje investice

Více

12. Neproduktivní investice v lesích

12. Neproduktivní investice v lesích Název Fiche Vazba na článek Nařízení PRV Čl. 25 Stručný popis Fiche 12. Neproduktivní investice v lesích Podpora v rámci tohoto článku zahrnuje investice ke zvyšování environmentálních a společenských

Více

v územním řízení ve zjednodušeném územním řízení v územním řízení s posouzením vlivů na životní prostředí ČÁST A

v územním řízení ve zjednodušeném územním řízení v územním řízení s posouzením vlivů na životní prostředí ČÁST A Městský úřad Klášterec nad Ohří Odbor stavebního úřadu a územního plánování nám. Dr. E. Beneše č. p. 85 431 51 Klášterec nad Ohří Místo pro číslo jednací: Příloha č. 2 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Věc: ŽÁDOST

Více

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství.

ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. ČÁST B Specifické podmínky pro poskytnutí pomoci na základě OP Zemědělství. 14 Podopatření 1.3.4. - Zalesňování zemědělsky nevyužívaných půd Investiční záměr: a) zalesnění zemědělsky nevyužívaných zemědělských

Více

SEZNAM JEDNOTLIVÝCH PŘÍLOH ŽÁDOSTI. Povinně součástí Předběžné žádosti o podporu 1. kolo hodnocení (Ano/Ne) Název přílohy

SEZNAM JEDNOTLIVÝCH PŘÍLOH ŽÁDOSTI. Povinně součástí Předběžné žádosti o podporu 1. kolo hodnocení (Ano/Ne) Název přílohy Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifický cíl 2.3 Zlepšení řízení dopravního provozu a zvyšování bezpečnosti dopravního provozu, část: ITS na dálnicích a silnicích I.

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ČÁST A Příloha č. 1 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad v Sezimově Ústí Ulice: Dr. E. Beneše 21 PSČ, obec: 391 01 Sezimovo Ústí Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY

Více

Seminář pro příjemce dotace

Seminář pro příjemce dotace 5. Výzva PRV MAS Krajina srdce, z. s. Seminář pro příjemce dotace Vančurova 1946 390 01 Tábor Program semináře Úvod 5. Výzva PRV MAS Krajina srdce základní informace Vyhlášené Fiche Společné podmínky Postup

Více

Výzva MAS č. 1. Program rozvoje venkova. MAS - Boleslavsko

Výzva MAS č. 1. Program rozvoje venkova. MAS - Boleslavsko Výzva MAS č. 1 Program rozvoje venkova MAS - Boleslavsko Seminář 21.6.2018 10.00 hod Program semináře - Vyhlašování Výzev PRV přes MAS - Výzva č. 1 základní parametry - Administrace žádostí - Společné

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ČÁST A Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY v územním řízení ve zjednodušeném územním řízení v územním řízení s posouzením vlivů na životní

Více

Název přílohy. Doklad o zajištění spolufinancování z veřejných/vlastních zdrojů a popis finančního krytí projektu

Název přílohy. Doklad o zajištění spolufinancování z veřejných/vlastních zdrojů a popis finančního krytí projektu Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifický cíl 2.3 Zlepšení řízení dopravního provozu a zvyšování bezpečnosti dopravního provozu, část: ITS ve městech verze ze dne 12.8.2016

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ ČÁST A Příloha č. 2 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Lázně Bohdaneč Ulice: Masarykovo nám. 1 PSČ, obec: 533 41 Lázně Bohdaneč Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ

Více

Ekologické zemědělství musí být udrženo minimálně po dobu vázanosti projektu na účel (tj. 5 let od data podpisu Dohody).

Ekologické zemědělství musí být udrženo minimálně po dobu vázanosti projektu na účel (tj. 5 let od data podpisu Dohody). Metodický výklad preferenčních kritérií pro třetí kolo příjmu Žádostí o dotaci pro opatření III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy a III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje Znění

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ ČÁST A Příloha č. 2 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ v územním řízení ve zjednodušeném územním řízení

Více

3. výzva PRV MAS Šumavsko, z. s.

3. výzva PRV MAS Šumavsko, z. s. 3. výzva PRV MAS Šumavsko, z. s. SEMINÁŘ PRO ŽADATELE, MALENICE, 5. 6. 2018 REŽIJNÍ VÝDAJE MAS ŠUMAVSKO, Z.S. CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001852 Program semináře Úvod Představení SCLLD MAS Šumavsko, z.s..

Více

Fiche č. 14 Technika pro lesní hospodářství

Fiche č. 14 Technika pro lesní hospodářství MAS Sdružení SPLAV Fiche č. 14 Technika pro lesní hospodářství Článek 26 Investice do lesnických technologií a zpracování lesnických produktů, jejich mobilizace a uvádění na trh (Specifická pravidla 19.2.1)

Více

6. kolo příjmu žádostí z Programu rozvoje venkova

6. kolo příjmu žádostí z Programu rozvoje venkova 6. kolo příjmu žádostí z Programu rozvoje venkova 2014-2020 V Praze dne 6. února 2018 Dne 6. 2. 2018 schválil ministr zemědělství Ing. Jiří Milek Pravidla, kterými se stanovují podmínky pro poskytování

Více

Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifické cíle 1.1, 2.1, 3.1. Název přílohy

Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifické cíle 1.1, 2.1, 3.1. Název přílohy Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifické cíle 1.1, 2.1, 3.1 Všechny požadované přílohy jsou žadatelem předkládány výhradně v elektronické podobě jakožto nedílná součást

Více

Seminář pro žadatele z území MAS 21, o. p. s. k 6. výzvě Strategického plánu LEADER pro období MÚ Lázně Kynžvart

Seminář pro žadatele z území MAS 21, o. p. s. k 6. výzvě Strategického plánu LEADER pro období MÚ Lázně Kynžvart Seminář pro žadatele z území MAS 21, o. p. s. k 6. výzvě Strategického plánu LEADER pro období 2009 2013 7. 1. 2014 MÚ Lázně Kynžvart Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských

Více

Termín příjmu žádostí: od do podání Žádosti o dotaci na MAS (včetně příloh) probíhá zasláním přes Portál farmáře

Termín příjmu žádostí: od do podání Žádosti o dotaci na MAS (včetně příloh) probíhá zasláním přes Portál farmáře Místní akční skupina Český les, z. s. vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 4 k předkládání Žádostí

Více

Seminář pro žadatele k 1. výzvě PRV MAS Frýdlantsko Beskydy, z.s.

Seminář pro žadatele k 1. výzvě PRV MAS Frýdlantsko Beskydy, z.s. Seminář pro žadatele k 1. výzvě PRV MAS Frýdlantsko Beskydy, z.s. Obecné a společné podmínky pro všechny aktivity Specifické podmínky pro jednotlivé Fiche Program rozvoje venkova 2014-2020 Operace 19.2.1

Více

15. lesnická infrastruktura

15. lesnická infrastruktura Název Fiche 15. lesnická infrastruktura Vazba na článek Nařízení PRV Článek 17, odstavec 1., písmeno c) Stručný popis Fiche Podpora je zaměřena na investice, které se týkají infrastruktury související

Více

Adresa příslušného úřadu. v územním řízení ve zjednodušeném územním řízení v územním řízení s posouzením vlivů na životní prostředí

Adresa příslušného úřadu. v územním řízení ve zjednodušeném územním řízení v územním řízení s posouzením vlivů na životní prostředí Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VLIVU UŽÍVÁNÍ STAVBY NA ÚZEMÍ v územním řízení ve zjednodušeném územním řízení v územním řízení s posouzením

Více

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ

VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ VZORY VYPLNĚNÍ FORMULÁŘŮ ŽÁDOSTÍ PODÁVANÝCH V RÁMCI ÚZEMNÍHO ROZHODOVÁNÍ metodický návod Žádost o územně plánovací informaci o vydání územního rozhodnutí nebo o vydání územního souhlasu (příloha č. 1 vyhlášky)

Více

OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU

OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU Příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: OZNÁMENÍ O ZÁMĚRU V ÚZEMÍ K VYDÁNÍ ÚZEMNÍHO SOUHLASU podle ustanovení 96 zákona č.

Více

ČÁST A I. Základní údaje o změně využití území (druh, stávající účel, nový účel, celková výměra)...

ČÁST A I. Základní údaje o změně využití území (druh, stávající účel, nový účel, celková výměra)... Příloha č. 2 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: MěÚ Vysoké Veselí, stavební úřad Ulice: Mírové náměstí 9 PSČ, obec: 507 03 Vysoké Veselí Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ

Více

I.1.2 Investice do lesů I Lesnická technika až 50 % Záměr a) pořízení strojů I Technické vybavení provozoven- až 50 % Záměr a) technické

I.1.2 Investice do lesů I Lesnická technika až 50 % Záměr a) pořízení strojů I Technické vybavení provozoven- až 50 % Záměr a) technické 2. listopadu 2011 I.1.2 Investice do lesů I.1.2.1 Lesnická technika až 50 % Záměr a) pořízení strojů I.1.2.2. Technické vybavení provozoven- až 50 % Záměr a) technické vybavení provozoven I.1.2.3. Lesnická

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A

Adresa příslušného úřadu ČÁST A Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ,obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ SPOLEČNÉHO POVOLENÍ ve společném řízení ve společném řízení s posouzením vlivů na životní prostředí podle ustanovení 94j a

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: OHLÁŠENÍ STAVBY podle ustanovení 104 odst. 1 písm. a) až e) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon),

Více

Výtah nejdůležitějších informací a podmínek pro žadatele ve Fichích PRV MAS Hlučínsko

Výtah nejdůležitějších informací a podmínek pro žadatele ve Fichích PRV MAS Hlučínsko Výtah nejdůležitějších informací a podmínek pro žadatele ve Fichích PRV MAS Hlučínsko Zdroj: PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ČÁST A

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY ČÁST A Příloha č. 1 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O UMÍSTĚNÍ STAVBY v územním řízení ve zjednodušeném územním řízení podle

Více

- 1 - Podrobný obsah Fichí MAS Naděje o.p.s.

- 1 - Podrobný obsah Fichí MAS Naděje o.p.s. Příloha č. 1 Podrobný obsah Fichí MAS Naděje o.p.s. Obsah Fiche č. 1...- 2-1. Vymezení Fiche...- 2-2. Oblasti podpory...- 2-3. Definice žadatele/příjemce dotace...- 2-4. Druh a výše dotace, režim podpory...-

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A

Adresa příslušného úřadu ČÁST A Příloha č. 7 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Světlá nad Sázavou odbor stavebního úřadu a územního plánování Ulice: náměstí Trčků z Lípy 18 PSČ, obec: 582 91 Světlá

Více

PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla )

PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla ) Ministerstvo zemědělství 23932/2016-MZE-14112 PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014 2020 (dále jen Pravidla ) Specifické podmínky

Více

III.1.3 Podpora cestovního ruchu. 10. kolo příjmu žádostí

III.1.3 Podpora cestovního ruchu. 10. kolo příjmu žádostí III.1.3 Podpora cestovního ruchu 10. kolo příjmu žádostí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Charakteristika opatření opatření je zaměřeno na výstavbu malokapacitních

Více

Kontrolní list pro hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti. MAS Společná CIDLINA IROP Sociální podnikání II. Platnost od 12.7.

Kontrolní list pro hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti. MAS Společná CIDLINA IROP Sociální podnikání II. Platnost od 12.7. Název výzvy MAS: Kontrolní list pro hodnocení formálních náležitostí a přijatelnosti Výzva č. 7 MAS Společná CIDLINA IROP Sociální podnikání II. Platnost od 12.7.2019 MAS Společná CIDLINA IROP Sociální

Více

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU. Příručka pro české kooperační partnery podávání žádosti

METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU. Příručka pro české kooperační partnery podávání žádosti METODICKÝ POKYN NÁRODNÍHO ORGÁNU programu Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko 2007-2013 Příručka pro české kooperační partnery podávání žádosti

Více

Adresa příslušného úřadu ČÁST A

Adresa příslušného úřadu ČÁST A Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VLIVU UŽÍVÁNÍ STAVBY NA ÚZEMÍ v územním řízení ve zjednodušeném

Více

ČÁST A. fyzická osoba jméno, příjmení, datum narození, místo trvalého pobytu (popř. jiná adresa pro doručování)

ČÁST A. fyzická osoba jméno, příjmení, datum narození, místo trvalého pobytu (popř. jiná adresa pro doručování) Městský úřad Frýdlant Odbor stavebního úřadu a životního prostředí T. G. Masaryka 37 464 01 Frýdlant V... dne... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ REGULAČNÍHO PLÁNU podle ustanovení 66 zákona č. 183/2006 Sb., o územním

Více

Fiche opatření (dále jen Fiche)

Fiche opatření (dále jen Fiche) Název MAS Podhůří Železných hor Fiche opatření (dále jen Fiche) Číslo Fiche Název Fiche 10 Investice do zemědělských a potravinářských produktů Přiřazení Fiche k opatření PRV (číslo, název) Hlavní opatření

Více

Základní principy hodnocení projektů a klíčové faktory zpracování žádostí v PRV. 5. října 2011

Základní principy hodnocení projektů a klíčové faktory zpracování žádostí v PRV. 5. října 2011 Základní principy hodnocení projektů a klíčové faktory zpracování žádostí v PRV 5. října 2011 alokace 14. kolo 370 miliónů I.1.2 Investice do lesů I.1.2.1 Lesnická technika až 50 % Záměr a) pořízení strojů

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ Příloha č. 3 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad: Správní a stavební Ulice:Masarykovo náměstí 6 PSČ, obec:789 01 Zábřeh na Moravě V Olomouci dne 30. 11. 2011 Věc: x ŽÁDOST O VYDÁNÍ

Více