Montážní příručka 1/9. Slučitelnost výrobku. Odhadovaná doba montáže pro odborníka: 2.00 h

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Montážní příručka 1/9. Slučitelnost výrobku. Odhadovaná doba montáže pro odborníka: 2.00 h"

Transkript

1 1/9 Složení soupravy: 1. ECU (elektronická skříňka) 2. Kamera + kabel 3. Kroužky pro korekci úhlu kamery 4. Reproduktor + kabel 5. Displej 6. Stojan displeje + kabel 7. Vrtací přípravek 8. Spojovací úchytky a svorky 9. Přívodní kabel pro ECU s pojistkou Odhadovaná doba montáže pro odborníka: 2.00 h Potřebné nástroje: 1. Stahovací kleště 2. Sada šroubováků 3. Izolační páska 4. Štípací kleště 5. Avomet 6. Páječka Vzhledem k tomu, že při instalaci je nutno odpojit baterii, mohou se některá data ztratit (nastavení autorádia, bezpečnostní kód vozidla apod.). Slučitelnost výrobku park/visiontm lze namontovat na jakýkoli typ osobního, terénního nebo lehkého užitkového vozu (12V). Je slučitelný se všemi systémy couvacích radarů již instalovanými na vozidle: Je-li vozidlo vybavené systémem beep&park firmy Valeo, nahradí se ECU a displej systému beep&park ECU a displejem systému park/visiontm a oba systémy fungují dohromady (kombinovaně). Je-li vozidlo vybaveno jinými couvacími radary než je beep&park, instaluje se park/visiontm paralelně a funguje nezávisle. Je slučitelný s dalšími výrobky dodatečné výbavy nabízenými firmou Valeo Service. Abyste se přesvědčili, že lze výrobek na dané vozidlo namontovat, nejprve zkontrolujte: zda je možné instalovat zadní kameru ve výšce mezi 45 a 65 cm od země, a zda vrtání nebrání výztuha nárazníku. délku vozidla, která nesmí být větší než 5 m.

2 2/9 1. Příprava k montáži Před instalací se přesvědčte, že lze výrobek na dané vozidlo namontovat: délka vozidla < 5 m. možnost instalovat zadní kameru ve výšce mezi 45 a 65 cm od země výztuha nárazníku nebrání vrtání. Montujete-li kameru jako doplněk k couvacím radarům již instalovaným na vozidle, zkontrolujte, zda jde o systém beep&park firmy Valeo nebo jiný, protože montáž bude jiná. Zkontrolujte správnou funkci couvacích světel. Zkontrolujte, zda lze místo, kde bude kamera umístěna, provrtat bez poškození vodičů, modulů nebo jiných součástí. V některých případech je nutné demontovat kryt nárazníku a zjistit, co je za ním. Zabrání se tak rizikům při vrtání.

3 3/9 2. Montáž zadní kamery Označte si místo, kde budete pro umístění kamery vrtat. Kamera se obvykle montuje na kryt nárazníku. Kameru však lze umístit na lépe chráněné místo, aby ji nebylo tolik vidět. Příklad: na obrázku mezi registrační značkou a zámkem zavazadelníku. V tom případě je nutno zajistit utěsnění kamery proti vodě pomocí lepidla aplikovaného zatepla (pistolí) nebo lepidla na čelní sklo. Zkontrolujte, že na daném místě úhel kamery nepřekročí ±5 od kolmice k zemi. V případě potřeby použijte některý z korekčních kroužků dodaných v soupravě (5, 9, 15 ). Místo pro kameru provrtejte pomocí vrtacího přípravku (7) dodaného v soupravě. Dbejte na to, abyste nepoškodili žádnou součást vozidla. Umístěte kameru Kamera musí být umístěna směrem, který udává bílá šipka. Je-li kamera umístěna mimo nárazník, je nutno zajistit její utěsnění proti vodě. Kabelový svazek kamery protáhněte pod vnitřními kryty do zavazadelníku tak, aby nebyly kabely vidět. Při průchodu úzkými místy si pomozte kusem drátu. Koncovka kabelu zůstane v zavazadelníku pro následné připojení na ECU.

4 4/ Montáž systému park/vision TM jako doplňku k beep&park Je-li vozidlo již vybaveno systémem beep&park firmy Valeo: park/vision TM se montuje s couvacími čidly a displej systému park/ visiontm bude navíc přenášet barevný obraz a vzdálenost překážek. Odpojte ECU systému beep&park Odpojte kabelový svazek čidel, případný displej, ostatní spoje, vyjměte ECU z vozidla. Po odpojení ECU pomocí Avometu zkontrolujte, že takto uvolněné přívodní kabely na vozidle jsou skutečně couvací světla a uzemnění na kostru (u zadního světla). Pro připojení displeje vyhledejte couvací světla a uzemnění také vpředu (pojistková skříň). Odpojte baterii Vypněte zapalování. Před odpojením baterie vyčkejte 2 minuty, aby se elektronické výpočetní jednotky vozidla zcela vypnuly. V zadní části vozidla připojte přívodní kabel ECU (9): Červený vodič: na nalezený výstup zadních světel Černý vodič: na kostru Bílý konektor připojte na ECU. Poté zapojte do ECU: Konektor kabelu kamery (2) Konektor kabelu reproduktoru (4) RCA konektor stojanu displeje (6) připojte do žluté RCA zdířky přívodního kabelu ECU 4 malé konektory ze svazku čidel připojte na určená místa ECU systému park/visiontm při dodržení označení písmeny A B C D (na štítku): A je čidlo nejvíce vlevo na nárazníku, D nejvíce vpravo.

5 5/ Montáž systému park/vision TM jako doplňku k beep&park (pokračování) Namontujte reproduktor do zavazadelníku Na místo chráněné před nárazy a kapalinami přilepte jej. Přesvědčte se, že kolečko pro nastavení hlasitosti je za krytem přístupné. Není-li zvukový signál uvnitř vozu slyšitelný, namontujte reproduktor do horní části sloupku zadního okna. Stojan displeje a jeho kabel (6) protáhněte ze zavazadelníku (ECU) směrem do přední části vozidla (prostor pro cestující). Kabel ukryjte do sloupků vozidla. V pojistkové skříni zapojte kabel displeje (6): růžový vodič: na výstup couvacích světel černý vodič: na kostru. V přední části vozu upevněte stojan displeje pomocí samolepicího držáku. Doporučujeme jej instalovat: buď nad středové zpětné zrcátko nebo na palubní desku vlevo nebo vpravo od volantu. Umístěte displej na stojan.

6 6/ Montáž systému jako samostatného (vozidlo není vybaveno systémem beep&park ) Je-li vozidlo vybaveno jinými couvacími radary než je beep&park firmy Valeo nebo žádné couvací radary nemá: Systém park/vision TM se montuje jako zcela samostatný a oddělený od případného stávajícího systému. Barevný displej systému park/vision TM bude instalován navíc k případnému displeji couvacích radarů: barevný obraz bude tedy oddělen od údajů o vzdálenosti a umístění překážek. Najděte kabely pro couvací světla a uzemnění na kostru na vozidle. Obvykle jsou přístupné u zadního světla. Pomocí Avometu zkontrolujte, že jde skutečně o couvací světla: Záporný pól Avometu připojte na kostru a kladný na nalezený výstup pro couvací světla. Po zapnutí zapalování zařaďte zpátečku; tím zkontrolujete, že jste našli přívod pro couvací světla: Avomet musí ukazovat 12V. Couvací světla a uzemnění vyhledejte také vpředu (pojistková skříň) pro připojení displeje. Odpojte baterii Vypněte zapalování Před odpojením baterie vyčkejte 2 minuty, aby se elektronické výpočetní jednotky vozidla zcela vypnuly. V zadní části vozidla připojte přívodní kabel ECU (9): Červený vodič: na nalezený výstup zadních světel Černý vodič: na kostru Bílý konektor připojte na ECU. Poté zapojte do ECU: Konektor kabelu kamery (2) RCA konektor stojanu displeje (6) připojte do žluté RCA zdířky přívodního kabelu ECU (9)

7 7/ Montáž systému jako samostatného (pokračování) (vozidlo není vybaveno systémem beep&park ) Stojan displeje a jeho kabel (6) protáhněte ze zavazadelníku (ECU) směrem do přední části vozidla (prostor pro cestující). Kabel ukryjte do sloupků vozidla. V pojistkové skříni zapojte kabel displeje (6): růžový vodič: na výstup couvacích světel černý vodič: na kostru. V přední části vozu upevněte stojan displeje pomocí samolepicího držáku. Doporučujeme jej instalovat: buď nad středové zpětné zrcátko nebo na palubní desku vlevo nebo vpravo od volantu. Umístěte displej na stojan.

8 8/9 4. Shrnutí elektrických zapojení + couvací světla + couvací světla 5. Montáž ECU Umístěte ECU do zavazadelníku. Ideálně za nějaký kryt, aby byla chráněna před nárazy a kapalinami. Příklad: malá dvířka v podlaze často umístěná po straně zavazadelníku. Upevněte ECU pomocí samolepky nebo pomocí spojek (8) dodaných v soupravě. 6. Uvedení do provozu a funkční testy Zapojte opět baterii a zapněte zapalování: U vozidel s multiplexovým systémem před zapnutím zapalování vyčkejte 1 minutu, abyste měli jistotu, že se elektronické výpočetní jednotky vozidla správně restartují. Zkontrolujte funkčnost displeje: Musí se rozsvítit hned při zařazení zpátečky. Zkontrolujte, zda stále fungují couvací světla.

9 9/9 7. Funkční testy v případě montáže se systémem beep&park Zkontrolujte funkčnost čidel Při zařazení zpátečky systém automaticky čidla otestuje: pokud všechny čidla fungují, systém pípne jednou. Pokud je s jedním nebo více čidly nějaký problém, systém pípne 3x. Poté do blízkosti každého čidla umístěte překážku. Zkontrolujte, zda se spustí zvukový signál. Zkontrolujte, zda při přiblížení překážky k čidlu intenzita pípání stoupá. Zkontrolujte, zda se vzdálenost mezi čidlem a překážkou zobrazuje na displeji: podle umístění překážky na levé nebo pravé straně displeje. V případě potřeby seřiďte hlasitost pípání. Hlasitost pípání lze nastavit kolečkem umístěným na kabelu reproduktoru. 1) vypnuto 2) normální zvuk 3) silný zvuk U některých vozidel se na displeji může objevit rušení, protože se zároveň s couvacími světly napájejí další 3 komponenty (ECU + displej + kamera). V tom případě je třeba v místě připojení mezi displej + ECU a couvací světlo přidat výkonové relé. Valeo odmítá jakoukoli odpovědnost v případě chybné montáže nebo nesprávného používání výrobků.

Montážní příručka 1/14. Popis výrobku

Montážní příručka 1/14. Popis výrobku 1/14 Popis výrobku beep&park je systém podpory parkování, který řidiče upozorňuje na přítomnost překážek před a/nebo za vozidlem, a usnadňuje mu tak zajíždění a vyjíždění z parkoviště. Řada se skládá ze

Více

Popis výrobku 1/11. O co se jedná? Jak systém pracuje? Součásti výrobku

Popis výrobku 1/11. O co se jedná? Jak systém pracuje? Součásti výrobku Popis výrobku 1/11 O co se jedná Asistenční systém parkování vzad vybavený ultrazvukovými senzory (4), napojený na kameru s výhledem dozadu poskytuje zvukovou a obrazovou informaci během couvání. Odhaluje

Více

Popis výrobku 1/12. O co se jedná? Jak systém pracuje? Výrobek obsahuje

Popis výrobku 1/12. O co se jedná? Jak systém pracuje? Výrobek obsahuje 1/12 Popis výrobku O co se jedná? Parkovací asistenční systém s výstrahou proti nárazu má za úkol ochránit vaše vozidlo proti všem tolik častým neohrabaným parkovacím manévrům jiných řidičů, kteří spěchají.

Více

PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby.

PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby. PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD Před používáním výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby. I. UMÍSTĚNÍ KAMERY VE VOZIDLE A. Specifické parkovací kamery B.

Více

PARKOVACÍ SYSTÉM NÁVOD K POUŽITÍ THUNDER PK011

PARKOVACÍ SYSTÉM NÁVOD K POUŽITÍ THUNDER PK011 PARKOVACÍ SYSTÉM NÁVOD K POUŽITÍ THUNDER PK011 Vážení zákazníci, děkujeme za důvěru projevenou koupí tohoto produktu.!upozornění! 1) Děšť, nečistoty a poškození může ovlivnit detekci vzdálenosti. 2) Různě

Více

Popis výrobku. Špatné počasí

Popis výrobku. Špatné počasí Popis výrobku / O co se jedná Systém automatického zapínání světel: Okamžitě zapíná světla v okamžiku, kdy se zhorší světelné podmínky. Jakmile se viditelnost zlepší, světla se vypnou. Tunel Podzemní parkování

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4D OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4D OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-D OBSAH SOUPRAVY ZAPOJENÍ VE VOZE 5 7 x x 8 x x 9 žlutý 5 5 x MUTE 6 5 R 0 5 5 7 x x x 6 0 x M 98UV FBSN-D 5 5 0 6 černo- +/V hnědý šedo-červený MUTE R INSTALACE SENZORŮ H = 500

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-2D OBSAH SOUPRAVY ZAPOJENÍ VE VOZE 5 7 8 9 žlutý modrý 5 x MUTE 6 5 R 0 5 5 7 6 2 x 0 x 8 x PRIMER M 298UV x FBSN-2D 2 5 5 20 6 černo-modrý hnědý šedo-červený +2/2V MUTE R INSTALACE

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ BS-800 LCD. Parkovací snímače

NÁVOD NA POUŽITÍ BS-800 LCD. Parkovací snímače NÁVOD NA POUŽITÍ BS-800 LCD Parkovací snímače BS-800 LCD Technické parametry Systém parkovacích snímačů BS-800 pozůstává z 8 ultrazvukových snímačů, řídící jednotky a LCD displeje. Systém detekuje vzdálenost

Více

Práce s hlavní centrální elektrickou jednotkou P2

Práce s hlavní centrální elektrickou jednotkou P2 Všeobecné informace Všeobecné informace Hlavní centrální elektrická jednotka je umístěna za ochranným krytem pod přístrojovou deskou před sedadlem spolujezdce, viz obrázek. Poznámka: Nepracujte s hlavní

Více

Parkovací asistent Betoptek BV-300P. Montážní a uživatelský návod

Parkovací asistent Betoptek BV-300P. Montážní a uživatelský návod Parkovací asistent Betoptek BV-300P Montážní a uživatelský návod Vlastnosti výrobku a popis funkce: Po zařazení zpětného chodu barevný TFT monitor se automaticky odklopí a začne zobrazovat prostor za vozem,

Více

Montážní manuál. Palubní jednotka GC 075832. (Monitorovací systém AUTOPATROL ONLINE verze CAN a CAN+)

Montážní manuál. Palubní jednotka GC 075832. (Monitorovací systém AUTOPATROL ONLINE verze CAN a CAN+) Montážní manuál Palubní jednotka GC 075832 (Monitorovací systém AUTOPATROL ONLINE verze CAN a CAN+) Montáž palubní jednotky GC 075832 do vozidla 1. V nové palubní jednotce GC 075832 je již od výrobce

Více

Čtěte pozorně před samotnou instalací

Čtěte pozorně před samotnou instalací Instalační příručka Čtěte pozorně před samotnou instalací Upozornění: Pokud si nejste jisti správným zapojením proudu, popřípadě nebo jakýmkoli postupem, okamžitě instalaci ukončete. Zařízení je určeno

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-8VIEW

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-8VIEW PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-8VIEW Systém obsahuje následující části: 4 přední senzory (1) (označeny hnědou barvou) jsou instalovány v předním nárazníku. 4 zadní senzory (2 centrální (2) označeny černou barvou,

Více

TEMPA05 a TEMPA06 TEMPOMAT VW T5. Montážní návod Fabia II, Roomster, T5 s/bez počítače

TEMPA05 a TEMPA06 TEMPOMAT VW T5. Montážní návod Fabia II, Roomster, T5 s/bez počítače TEMPA05 a TEMPA06 TEMPOMAT VW T5 Montážní návod Fabia II, Roomster, T5 s/bez počítače TEMPOMAT VW T5 Sada dodatečné montáže tempomatu obsahuje: Spínač směrových světel s ovládáním tempomatu 1ks Postup

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4VIEWF OBSAH SOUPRAVY POZNÁMKY K INSTALACI Aby se zabránilo špatné detekci čidel, je nutné při instalaci sady do kovového nárazníku, použít sadu parkpodlozkakov. Věnujte pozornost

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ BS-400 Parkovací snímače

NÁVOD NA POUŽITÍ BS-400 Parkovací snímače www.9000.cz NÁVOD NA POUŽITÍ BS-400 Parkovací snímače BS-400 Systém parkovacích snímačů BS-400 pozůstává ze 4 ultrazvukových snímačů, řídící jednotky a bzučáku. K řídící jednotce je možné připojit i LCD

Více

Parkovací systém PWE-47 návod k použití

Parkovací systém PWE-47 návod k použití Parkovací systém PWE-47 návod k použití Úvod Děkujeme za nákup parkovacího systému PWE-47 (v původním anglickém návodu je označen jako AX- E504W). Parkovací systém je technický produkt využívající (podobně

Více

Sada světel Sekačky řady Groundsmaster 7200

Sada světel Sekačky řady Groundsmaster 7200 Sada světel Sekačky řady Groundsmaster 7200 Číslo modelu 02841 Výrobní číslo 311000001 a vyšší Form No. 3368-704 Rev A Návod k instalaci Vyjímatelné díly Pro ověření, že byly dodány všechny součásti, použijte

Více

VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI

VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI VNITŘNÍ VYHŘÍVÁNÍ RUKOJETÍ HEAT DEMON - METRICKÉ NÁVOD K INSTALACI Tato univerzální sada je určena pro typy motocyklů, které mají řídítkovou tyč uvnitř dutou (tzn. nic nebrání umístění topných těles dovnitř

Více

Parkovací asistent Betoptek BV-430P

Parkovací asistent Betoptek BV-430P Parkovací asistent Betoptek BV-430P Montážní a uživatelský návod Vlastnosti výrobku a popis funkce: Po zařazení zpětného chodu se rozsvítí displej a začne zobrazovat prostor za vozem. Senzory snímají vzdálenost

Více

TEMPA01. TEMPOMAT Montážní návod Škoda Octavia Montážní návod Škoda Fabia Montážní návod Škoda Superb, VW Passat

TEMPA01. TEMPOMAT Montážní návod Škoda Octavia Montážní návod Škoda Fabia Montážní návod Škoda Superb, VW Passat TEMPA01 TEMPOMAT Montážní návod Škoda Octavia Montážní návod Škoda Fabia Montážní návod Škoda Superb, VW Passat Montážní návod Škoda Octavia TEMPOMAT ŠKODA OCTAVIA Sada tempomatu obsahuje: Název dílu Přepínač

Více

Video adaptér MI1232

Video adaptér MI1232 Video adaptér MI1232 Umožnuje připojení 2 zdrojů video signálu + RGB signálu + kamery při couvání do vozidel Mercedes Benz vybavených navigačním systémem Comand APS NTG1 a NTG2 Montážní příručka Informace

Více

Souprava kabelového svazku Užitkové vozidlo s pohonem 4 kol Workman HDX-D DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava kabelového svazku Užitkové vozidlo s pohonem 4 kol Workman HDX-D DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Form No. Souprava kabelového svazku Užitkové vozidlo s pohonem 4 kol Workman HDX-D Číslo modelu 136-1166 3407-279 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color

INSTALAČNÍ MANUÁL. video sada s 2 vodičovou instalací. SV-270S Color INSTALAČNÍ MANUÁL video sada s 2 vodičovou instalací SV-270S Color 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvodní doporučení... 2 3. Instalace napájecího zdroje FA-22... 2 4. Instalace vstupního panelu... 2 4.1. Instalace

Více

Parkovací asistent s kamerou BV parking

Parkovací asistent s kamerou BV parking Parkovací asistent s kamerou BV parking Montážní a uživatelský návod Vlastnosti výrobku a popis funkce: Parkovací asistent s miniaturní kamerou do nárazníku nebo na SPZ bez displeje. Universální kamera,

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA II DO. Centrální zamykání pro Škodu Fabia II na DO E27*97RA-01*1029*00

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA II DO. Centrální zamykání pro Škodu Fabia II na DO E27*97RA-01*1029*00 NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA II DO Centrální zamykání pro Škodu Fabia II na DO E27*97RA-01*1029*00 Obsah balení 4x 5-vodičový servomotor 4x táhlo pro Fabia II 1x montážní sada (2 šroubky, 2x úchytka táhla)

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA II. Centrální zamykání pro Škodu Fabia II

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA II. Centrální zamykání pro Škodu Fabia II NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FABIA II Centrální zamykání pro Škodu Fabia II Obsah balení 4x 5-vodičový servomotor 4x táhlo pro Fabia II 1x montážní sada (2 šroubky, 2x úchytka táhla) 4x upevňovací držák 1x řídící

Více

Parkovací systém BS 2836

Parkovací systém BS 2836 Parkovací systém BS 2836 Uživatelský manuál Děkujeme Vám za zakoupení tohoto parkovacího systému. Parkovací asistent napomáhá při couvání. Překážku dokáže indikovat již od 2,5m. Pokud systém obdrží informace

Více

ANTIRADAR VALENTINE ONE - CR

ANTIRADAR VALENTINE ONE - CR ANTIRADAR VALENTINE ONE - CR PEVNÁ SADA Úvod Vážení zákazníci, gratulujeme Vám, ke koupi zcela nového pevného radarového a laserového detektoru Valentine One - ČR pro pevnou instalaci. Jedná se o zcela

Více

Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100

Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100 Form No. 3399-948 Rev C Sada osvětlení LED Sekačka Greensmaster řady Flex 1800/2100 a eflex 1800/2100 Číslo modelu 04293 Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby.

PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby. PARKOVACÍ KAMERY UŽIVATELSKÝ NÁVOD Před použitím výrobku si pozorně přečtěte tento návod a uchovejte si ho pro případ budoucí potřeby. I. UMÍSTĚNÍ KAMERY VE VOZIDLE A. Specifické parkovací kamery B. Kamery

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-6D

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-6D PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-6D 9 9 4 OBSAH SOUPRAVY x FBSN-6D MAIN UNIT 6 x x 0 x 6 x 7 x 4 x 8 x 6 4 6 x 4 x 0 x černo- +/4V hnědý žlutý černo-žlutý šedo-červený 6 MUTE km/h ZAPOJENÍ VE VOZE MUTE +V 7 0 7

Více

I. Příprava SIM karty 3 II. Montáž do vozidla 3. III. Nejčastější problémy a jejich řešení 9 III. Přílohy 10

I. Příprava SIM karty 3 II. Montáž do vozidla 3. III. Nejčastější problémy a jejich řešení 9 III. Přílohy 10 Obsah I. Příprava SIM karty 3 II. Montáž do vozidla 3 1. Umístění vozidlové jednotky 3 2. Připojení kabelového svazku 4 2.1 Vstup ZAPALOVÁNÍ 6 2.2 Vstup INPUT ALARM 6 2.3 Výstup (přepínací relé) 6 3. Montáž

Více

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi s.r.o. (

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi s.r.o. ( Gratulujeme vám k zakoupení vašeho nového zesilovače GLADEN. Kvalita zapojení může ovlivnit výkonost zesilovače. Proto si před samotnou instalací zesilovače pečlivě přečtěte příbalovou informaci a držte

Více

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4FDH OBSAH SOUPRAVY

PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4FDH OBSAH SOUPRAVY PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-4FDH OBSAH SOUPRAVY ZAPOJENÍ VE VOZE 5 7 6 4 5 x MUTE +2V km/h 2 4 4 žlutý modrý 5 2 FBSN-4FDH MAIN UNIT černo-modrý +2/24V černo-žlutý 5 8 9 0 km/h 24 šedo-červený MUTE 0 x PRIMER

Více

Uzemnění a napájení. Všeobecné informace. Uzemnění v rámu podvozku. Tento dokument obsahuje následující informace:

Uzemnění a napájení. Všeobecné informace. Uzemnění v rámu podvozku. Tento dokument obsahuje následující informace: Všeobecné informace Tento dokument obsahuje následující informace: G32 Všeobecné informace Uzemnění funkcí nástavby v rámu podvozku Uzemnění funkcí nástavby v kabině Napájení pro funkce nástavby Uzemnění

Více

Dříve, než začnete: Zkontrolujte a zjistěte si, zda vložky budou vhodné pod potahy Vašeho sedadla v požadované ploše.

Dříve, než začnete: Zkontrolujte a zjistěte si, zda vložky budou vhodné pod potahy Vašeho sedadla v požadované ploše. Montážní návod univerzálního ohřevu sedadel z uhlíkových vláken Univerzální sada ohřevu sedadel 227102 je systém, který byl navrhnut tak, aby ho bylo možno namontovat v krátkém čase a pomocí běžného nářadí.

Více

Instalace/Zapojení. Upozornění. Seznam dílů 24 CZ. Upozornění Se zásuvkou 1 manipulujte opatrně, aby nedošlo k poranění prstů.

Instalace/Zapojení. Upozornění. Seznam dílů 24 CZ. Upozornění Se zásuvkou 1 manipulujte opatrně, aby nedošlo k poranění prstů. Instalace/Zapojení Upozornění Tento přístroj je možné provozovat pouze s napájením 2 V DC se zápornou zemí. Neveďte dráty pod šrouby a zabraňte jejich zachycení v pohyblivých dílech, například kolejnicích

Více

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi s.r.o. (

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi s.r.o. ( RC 90c2-2-kanálový vysokovýkonnostní zesilovač TŘÍDA AB - Napěťový zdroj MOS-FET - Stabilní při 2 ohmovém stereu v každém kanálu a 4 ohmovém můstkovém režimu - Variabilní přepínatelný filtr spodní propusti

Více

Gratulujeme vám k zakoupení vašeho nového zesilovače GLADEN.

Gratulujeme vám k zakoupení vašeho nového zesilovače GLADEN. Gratulujeme vám k zakoupení vašeho nového zesilovače GLADEN. Kvalita zapojení může ovlivnit výkonost zesilovače. Proto si před samotnou instalací zesilovače pečlivě přečtěte příbalovou informaci a držte

Více

Rozhraní c.logic. mi107new. umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1

Rozhraní c.logic. mi107new. umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1 Rozhraní c.logic mi107new umožňuje připojení 3 zdrojů AV signálu k navigačním systémům Porsche PCM 3.0 a 3.1 Funkce adaptéru Multimediální rozhraní typu plug-and-play 3 AV vstupy Ovládání připojeného DVB-T

Více

Návod k montáži. Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině a relé

Návod k montáži. Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině a relé Návod k montáži Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině a relé Stav: V5.20190206 30322574-02-CS Přečtěte si tento návod k obsluze a dodržujte jej. Uchovejte tento návod k obsluze k budoucímu

Více

Volkswagen & Škoda. Bluetooth handsfree sada hfomvw01. Montážní příručka. Verze 1.2

Volkswagen & Škoda. Bluetooth handsfree sada hfomvw01. Montážní příručka. Verze 1.2 Volkswagen & Škoda Bluetooth handsfree sada hfomvw01 Montážní příručka Verze 1.2 Obsah Obsah balení...3 Montážní vybavení...3 Požadavky na vybavení vozidla...3 Postup montáže...3 Montáž řídící jednotky

Více

měřicího přístroje provozních hodin.

měřicího přístroje provozních hodin. Form No. 3401-935 Rev A Sada kabelového svazku světla LED a bezdrátového měřicího přístroje provozních hodin Sekačka Greensmaster řady 800, 1000, 1600, Flex 1800 nebo 2100 modelového roku 2012 a novější

Více

Instalační návod. Souprava digitálního tlakoměru BHGP26A1

Instalační návod. Souprava digitálního tlakoměru BHGP26A1 Instalační návod Souprava digitálního tlakoměru BHGP6A BHGP6A Souprava digitálního tlakoměru Instalační návod Obsah Strana Instalace Příslušenství... Instalace... Pracovní postup... Provozní kontrola...

Více

Pomůcka k parkování osobních automobilů s displejem. Obj. č.: 85 24 71. 2. Podrobný popis funkce zařízení. 1. Úvod a účel použití zařízení

Pomůcka k parkování osobních automobilů s displejem. Obj. č.: 85 24 71. 2. Podrobný popis funkce zařízení. 1. Úvod a účel použití zařízení Pomůcka k parkování osobních automobilů s displejem 2. Podrobný popis funkce zařízení Jakmile tento systém zapnete (automaticky zařazením zpátečky nebo ručně vhodným spínačem), zobrazí se jako potvrzení

Více

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA

UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Form No. 3407-988 Rev A Souprava pro přestavbu Sekačka Groundsmaster modelové řady 7200 se soupravou Polar Trac Číslo modelu 131-5525 Návod k instalaci Instalace DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité

Více

Parkovací asistent FBSN-8DH. Popis funkce. Systém sestává z následujících částí:

Parkovací asistent FBSN-8DH. Popis funkce. Systém sestává z následujících částí: PARKOVACÍ ASISTENT FBSN-8DH Parkovací asistent FBSN-8DH Systém sestává z následujících částí: 4 přední senzory (1) (označeny hnědou barvou) jsou instalovány v předním nárazníku. 4 zadní senzory (2 centrální

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

Instalace/Zapojení 30 CZ. Zařízení použité v ilustracích (není přiloženo) Výkonový zesilovač. Přední reproduktor. Zadní reproduktor.

Instalace/Zapojení 30 CZ. Zařízení použité v ilustracích (není přiloženo) Výkonový zesilovač. Přední reproduktor. Zadní reproduktor. Instalace/Zapojení 2 3 5 6 7 2 Zařízení použité v ilustracích (není přiloženo) Přední reproduktor Výkonový zesilovač Zadní reproduktor CD/MD měnič Rotační ovladač RM-XS 30 CZ 2 A AUDIO OUT FRONT AUDIO

Více

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Vážení uživatelé, děkujeme Vám, že jste si vybrali produkt od společnosti Anadem Europe, která se zaměřuje na moderní LED osvětlovací techniku, LED světelné

Více

Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Form No. Souprava vylepšeného snímače excentru Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 132-4165 3395-935 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

VŠEOBECNÝ NÁVOD PRO OSVĚTLENÍ INTERIÉRŮ

VŠEOBECNÝ NÁVOD PRO OSVĚTLENÍ INTERIÉRŮ VŠEOBECNÝ NÁVOD PRO OSVĚTLENÍ INTERIÉRŮ VŠEOBECNÝ NÁVOD PRO OSVĚTLENÍ INTERIÉRŮ BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Výrobce doporučuje řádné užívání svítidel! Proto se vždy řiďte tímto návodem, abyste zajistili správný

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

Výměnný modul S1R-h pro cirkulační čerpadla Wilo Z 20, Z 25 na užitkovou vodu

Výměnný modul S1R-h pro cirkulační čerpadla Wilo Z 20, Z 25 na užitkovou vodu Výměnný modul S1R-h pro cirkulační čerpadla Wilo Z 20, Z 25 na užitkovou vodu Montáž i uvedení do provozu svěřte pouze odborníkům! Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ 1 Podle Zákona 22/1997 Sb.

Více

Uzemnění a napájení. Uzemnění v rámu podvozku DŮLEŽITÉ!

Uzemnění a napájení. Uzemnění v rámu podvozku DŮLEŽITÉ! Proveďte všechna uzemnění nástavby v rámu podvozku v levé boční příčce rámu. Při uzemnění provedeném v pravé boční příčce rámu bude docházet ke ztrátám napětí, záporný pól akumulátoru je připojen k levé

Více

Česky. Návod k použití

Česky. Návod k použití Česky CZ Návod k použití NÁVOD K POUŽITÍ ADRESAR A, B, C... DENIK HOVORU Promeskané hovory Prijaté hovory Vyslané hovory VOLTE CISLO OVLÁDÁNÍ HLAS. Adresar Klíčová slova Telefonovat, Zavěsit, Bydliště,

Více

Návod k montáži. Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině

Návod k montáži. Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině Návod k montáži Základní vybavení ISOBUS se zásuvkou ISOBUS v kabině Stav: V3.20161221 30322575-02-CS Přečtěte si tento návod k obsluze a dodržujte jej. Uchovejte tento návod k obsluze k budoucímu použití.

Více

Připojení dodatečného bočního osvětlení. Popis. Aktivace

Připojení dodatečného bočního osvětlení. Popis. Aktivace Popis Popis Boční osvětlení může být zapojeno různými způsoby podle toho, zda bylo z výrobního závodu dodáno s přípravou: Všechna vozidla mohou být doplněna o boční osvětlení pomocí připojení třícestné

Více

Návod k montáži. Kompletní sada základního vybavení vpředu a vzadu. Stav: V

Návod k montáži. Kompletní sada základního vybavení vpředu a vzadu. Stav: V Návod k montáži Kompletní sada základního vybavení vpředu a vzadu Stav: V9.20191001 30322558-02-CS Přečtěte si a dodržujte tento návod. Uschovejte tento návod pro budoucí použití. Uvědomte si, že na domovské

Více

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Před započetím instalace nebo prvním spuštěním tohoto zařízení si prosím přečtěte uživatelský manuál. SPECIFIKACE Výstupní výkon RMS RXA 1000D 1 x 250 W @ 4 Ohmech 1 x 500 W @ 2 Ohmech Maximální výstupní

Více

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák (

Výhradním dovozcem značky Renegade do České Republiky je Ahifi - Ing. Karel Šudák ( Před započetím instalace nebo prvním spuštěním tohoto zařízení si prosím přečtěte uživatelský manuál. SPECIFIKACE Výstupní výkon RMS REN1000S Mk3 1 x 225 W @ 4 Ohmech 1 x 425 W @ 2 Ohmech Maximální výstupní

Více

parkovací asistent INSTALAČNÍ MANUÁL

parkovací asistent INSTALAČNÍ MANUÁL parkovací asistent INSTALAČNÍ MANUÁL POPIS PRODUKTU Parkovací senzory se instalují do nárazníků. V závislosti na velikosti Vašeho vozu a požadovaného pokrytí, se použijí buď dvě nebo čtyři čidla ze sady.

Více

ESO 8032. elektrické stahování oken - univerzální NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ

ESO 8032. elektrické stahování oken - univerzální NÁVOD K MONTÁŽI A POUŽITÍ elektrické stahování oken - univerzální Souprava ESO 8032 je určena k montáži do téměř libovolného automobilu. Umožňuje pohodlné ovládání dvou (zpravidla předních) oken pomocí spínačů. Každé okno se ovládá

Více

Lumination LED světla

Lumination LED světla GE Lighting Solutions Montážní příručka Lumination LED světla Zavěšené LED světlo (Řada EP14) Vlastnosti Životnost (jmenovitá životnost 50000 hodin) 5 let záruka IP30 Určeno pro suché prostředí PŘEDTÍM

Více

FABIA Hledání závad È. 1/1

FABIA Hledání závad È. 1/1 Pøedpoklady FABA Hledání závad È 1/1 Samovolné vybíjení akumulátoru pro kontrolu: akumulátor je v poøádku osvìtlení a všechny systémy vozidla jsou vypnuty Možné pøíèiny závady: zkorodované a zneèištìné

Více

Instrukce pro montáž koupelnových umyvadlových skříněk

Instrukce pro montáž koupelnových umyvadlových skříněk Instrukce pro montáž koupelnových umyvadlových skříněk Požadavky pro montáž Zeď pro montáž musí být správně vyztužená a nesmí být ze sádrokartonu (pokud je ze sádrokartonu, je nutno zajistit podpěru zadní

Více

VIZIT-MB1E PROVOZNÍ INSTRUKCE

VIZIT-MB1E PROVOZNÍ INSTRUKCE PROVOZÍ ISTRUKCE VIZIT-MBE Montážní skříň VIZIT-MBE (dále jen jako skříň ) je určena k použití s vchodovými stanicemi VIZIT (včetně vchodových stanic s videotelefonem). 9 Skříň Ochranná uzemňovací svorka

Více

Návod k použítí Kamerový systém

Návod k použítí Kamerový systém Návod k použítí Kamerový systém Design a provedení se můžou změnit bez předchozího oznámení výrobce. Obsah Bezpečnostní pokyny 3 MEKRA kamerový systém pro užitkové automobily 4 Pokyny pro uživatele 5 Montáž

Více

dvě zóny tři zóny. Soupravy pro přímé zóny

dvě zóny tři zóny. Soupravy pro přímé zóny 3.011672 3.011672 - dvě zóny 3.011673 3.011673 - tři zóny Soupravy pro přímé (radiátorové) zóny Návod k montáži a použití s kotli Immergas HERCULES 24 HERCULES 27 Soupravy pro přímé zóny - 3.011672-3.011673

Více

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci ROZMĚRY: 120*80*225 CM ROZMĚRY: 100*80*225 CM ROZMĚRY: 95*95*225 CM 1 Potřebné nástroje (nejsou součástí dodávky) Zkontrolujte, máte-li připravené následující nástroje, k dispozici dostatek suchého místa

Více

Motorola VC5090 stručný návod k použití

Motorola VC5090 stručný návod k použití Motorola VC5090 stručný návod k použití Obecný popis Uchycení Rychlé volby Volitelná klávesnice Výstup na externí anténu Vstup zdroje Displej WLAN LED dioda Zap. / Vyp. LED dioda Tlačítko Zap. / Vyp. Tlačítko

Více

Poznámka U některých zapojení s funkcí interkomu je nutné přerušit drátovou propojku svorek 6-10 uvnitř telefonu.

Poznámka U některých zapojení s funkcí interkomu je nutné přerušit drátovou propojku svorek 6-10 uvnitř telefonu. Domovní telefon 33 Domovní telefon 33 spojuje tradiční spolehlivost výrobků značky URMET DOMUS s vynikajícím vzhledem renomovaných návrhů architekta Michele de Lucchiho. Telefon patří do nové typové řady

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FELICIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání E27*97RA-01*1029*00

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FELICIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání E27*97RA-01*1029*00 NÁVOD NA POUŽITÍ CZ FELICIA DO centrální zamykání na dálkové ovládání E27*97RA-01*1029*00 Obsah balení 2x dvu vodičový servomotor 2x pěti vodičový servomotor 4x táhla 4x upevňovací plech 1x sada (4 šrouby,

Více

GPS 4M. Návod k obsluze a návod k montáži

GPS 4M. Návod k obsluze a návod k montáži Návod k obsluze a návod k montáži Verze 5.2 Datum: 20.8.2013 Obsah Úvod... 3 Popis zařízení... 3 Obsah balení... 3 Základní technické údaje... 3 Bezpečnostní informace... 4 Návod k obsluze... 4 Návod k

Více

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 133-6318 Form No. 3406-718 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

Uživatelská příručka a montážní návod. Parkovací asistent BE-750R-4

Uživatelská příručka a montážní návod. Parkovací asistent BE-750R-4 Uživatelská příručka a montážní návod Parkovací asistent BE-750R-4 Vážení zákazníci děkujeme, že jste se rozhodli pro náš parkovací asistent. Věříme, že Vám bude vždy dobrým pomocníkem na cestách. Parkovací

Více

Popis výrobku 1/9. O co se jedná? Jak systém pracuje? Výrobek obsahuje

Popis výrobku 1/9. O co se jedná? Jak systém pracuje? Výrobek obsahuje 1/9 Popis výrobku O co se jedná? Systém zobrazuje rychlost vozidla přímo na čelní sklo: Umožňuje mít pod kontrolou rychlost vozidla, při plné koncentraci na dění na vozovce Upozorňuje motoristu na překročení

Více

Montáž svěřte odbornému servisu.

Montáž svěřte odbornému servisu. VW Golf VI -Zástavba LED denních světel LED světla zabudovaná vplastových mřížkách, musí být zabudována do sériového nárazníku tak, aby přesně lícovala. Všechny práce provádějte snejvětší pe člivostí,

Více

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi s.r.o. (

Výhradním dovozcem značky Gladen do České Republiky je Ahifi s.r.o. ( XL 250c2 / XL 275c2 Dvoukanálový vysokovýkonný zesilovač TŘÍDA AB Napěťový zdroj MOS-FET FULL Stabilní při 2 ohmovém stereu na kanál a 4 ohmovém můstkovém módu (XL 275c2) Stabilní při 1 ohmovém stereu

Více

Univerzální autoalarm s imobilizérem a dálkovým startem PAS-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22

Univerzální autoalarm s imobilizérem a dálkovým startem PAS-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22 Univerzální autoalarm s imobilizérem a dálkovým startem PAS-02 Univerzální modul centrálního zamykání PCE-22 Úvod Děkujeme za nákup sady autoalarmu PAS-02 a modulu centrálního zamykání PCE-22. Jde o zařízení

Více

M.72. dojezd pro dvě okna NÁVOD K MONTÁŽI

M.72. dojezd pro dvě okna NÁVOD K MONTÁŽI M.72 dojezd pro dvě okna NÁVOD K MONTÁŽI Souprava M.72 je určena k montáži do automobilu, který je vybaven elektrickým stahováním oken a autoalarmem. Její typická funkce spočívá v tom, že po vystoupení

Více

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E Myčky na nádobí Návod k montáži MI61010E Poznámky Před montáží myčky si pečlivě přečtěte tento návod. Pokud tak učiníte, lépe poznáte způsoby připojení přívodní a vypouštěcí hadice, napájecího kabelu a

Více

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy:

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy: Číslo dílu: 92P1924 Děkujeme, že jste si zakoupili počítač IBM ThinkPad X Series. Porovnejte položky tohoto seznamu s položkami v krabici. Pokud některá z těchto položek chybí, obraťte se na svého prodejce.

Více

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ OCTAVIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání

NÁVOD NA POUŽITÍ CZ OCTAVIA DO. centrální zamykání na dálkové ovládání NÁVOD NA POUŽITÍ CZ OCTAVIA DO centrální zamykání na dálkové ovládání Obsah balení 1x kabelový svazek 1x řídící jednotka 2x dvu vodičový servomotor 2x pěti vodičový servomotor 2x dálkový ovladač 4x táhla

Více

Bezdrátová parkovací kamera s monitorem - APR035

Bezdrátová parkovací kamera s monitorem - APR035 Bezdrátová parkovací kamera s monitorem - APR035 Model: APR035 Výrobní číslo: 16228/20119 Monitor: 8,9cm = 3,5 1 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Před montáží Pokud sami nevíte, jak tento systém namontovat

Více

Art. 8K-N Audiosouprava pro N účastníků

Art. 8K-N Audiosouprava pro N účastníků Art. 8K-N Audiosouprava pro N účastníků Obecné instrukce pro instalaci Pro dosažení bezproblémového chodu systému je třeba při zapojování a oživování systému postupovat přesně podle schémat v manuálu a

Více

europeconflex MPI-A Montáž a návod k použití Přídavné jednotky pro vícebodové vstřikovací řídící jednotky benzínových motorů (mimo přímý vstřik)

europeconflex MPI-A Montáž a návod k použití Přídavné jednotky pro vícebodové vstřikovací řídící jednotky benzínových motorů (mimo přímý vstřik) europeconflex MPI-A Montáž a návod k použití Přídavné jednotky pro vícebodové vstřikovací řídící jednotky benzínových motorů (mimo přímý vstřik) EuropeconFlex MPI-A4 Návod k použití 2011-05-10 R9 Úvod...3

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka 1/5 1) Popis výrobku beep&park /keeper TM je předním a zadním parkovacím asistenčním systémem s ochranou proti nárazu do vašeho vozidla, ke kterému často dochází při parkovacích manévrech jiných motoristů

Více

Návod k montáži a obsluze

Návod k montáži a obsluze Návod k montáži a obsluze GPS TILT-Module Stav: V4.20190521 30302495-02-CS Přečtěte si tento návod k obsluze a dodržujte jej. Uchovejte tento návod k obsluze k budoucímu použití. Impressum Dokument Autorská

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio modulární systém se zapojením 4 + n. Série Stadio Plus

INSTALAČNÍ MANUÁL. Audio modulární systém se zapojením 4 + n. Série Stadio Plus INSTALAČNÍ MANUÁL Audio modulární systém se zapojením 4 + n Série Stadio Plus 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Popis vstupního panelu... 2 3. Instalace vstupního panelu... 2 3.1. Umístění zapuštěné krabice...

Více

PDX-5 4 KANÁLOVÝ + MONO VÝKONOVÝ ZESILOVAČ

PDX-5 4 KANÁLOVÝ + MONO VÝKONOVÝ ZESILOVAČ K VYUŽITÍ POUZE V AUTOMOBILECH R PDX- KANÁLOVÝ + MONO VÝKONOVÝ ZESILOVAČ NÁVOD K OBSLUZE Prosím pročtěte tento manuál abyste mohli maximálně využít vynikající výkon a schopnosti zařízení, poté návod uložte

Více

Pokyny pro instalaci: Pokyny pro zapojení: Možnost rychlého spuštění:

Pokyny pro instalaci: Pokyny pro zapojení: Možnost rychlého spuštění: Tryska JLM Pokyny pro instalaci: Nainstalujte nádobu pro přísadu JLM v pevné vodorovné poloze na snadno přístupné místo bez vibrací, které zaručuje, že jsou přístupné přípojky na dně nádrže. Nádrž zatím

Více

KVT-729DVD INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA

KVT-729DVD INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA MONITOR S DVD PŘEHRÁVAČEM A ROZHLASOVÝM PŘIJÍMAČEM KVT-729DVD INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Czech/00 (KEE) Příslušenství 1 0...1...1 2!...1...2 3...1 4 5...1...1 6...2 7...4 8...4 9...2 2 KVT-729DVD Postup instalace

Více

DDX5022 DDX5022Y INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA

DDX5022 DDX5022Y INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA MONITOR S DVD PŘEHRÁVAČEM A ROZHLASOVÝM PŘIJÍMAČEM DDX5022 DDX5022Y INSTALAČNÍ PŘÍRUČKA Czech/00 (KEE) Příslušenství 1...1 2...2 3...1 2 DDX5022/DDX5022Y Postup instalace 1. Aby nedošlo ke zkratu, vyjměte

Více

OBECNÉ INSTALAČNÍ INSTRUKCE

OBECNÉ INSTALAČNÍ INSTRUKCE UPOZORNĚNÍ ČESKY OBECNÉ INSTALAČNÍ INSTRUKCE BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ: 1- Pro úspěšnou instalaci si nejprve přečtěte celý návod a projděte si všechny nákresy. 2- Abyste se vyvarovali možného zásahu elektrickým

Více

3 x 4. Illustration II. 8.Option 2. 7. Option 1 8.1 7.1 8.2 9.1. a SM3. 9.Option 3. Illustration I. Illustration III

3 x 4. Illustration II. 8.Option 2. 7. Option 1 8.1 7.1 8.2 9.1. a SM3. 9.Option 3. Illustration I. Illustration III BC m CZ SK EST 1 3 4 2 3 x 4 1 2 6 5 4 Illustration II 7. Option 1 8.Option 2 8.1 b 7.1 8.2 9.1 9.Option 3 a SM3 10 Illustration I Illustration III CZ OBSAH BALENÍ PROHLÉDNI SI OBRÁZEK I 1. Reproduktor

Více

Pojistky a relé OBSAH POJISTKOVÁ SKŘÍŇKA V KABINĚ(1016) 2 MODULY 1 A 2 DRŽÁKU POJISTEK ( ) 6 JEDNOTKOVÁ RELÉ V KABINĚ ( ) 8

Pojistky a relé OBSAH POJISTKOVÁ SKŘÍŇKA V KABINĚ(1016) 2 MODULY 1 A 2 DRŽÁKU POJISTEK ( ) 6 JEDNOTKOVÁ RELÉ V KABINĚ ( ) 8 OBSAH POJISTKOVÁ SKŘÍŇKA V KABINĚ(1016) 2 MODULY 1 A 2 DRŽÁKU POJISTEK (1792 1793) 6 JEDNOTKOVÁ RELÉ V KABINĚ (602 805 2375) 8 RELÉ PO ZAPNUTÍ ZAPALOVÁNÍ (853) 10 PROPOJOVACÍ JEDNOTKA V KABINĚ (645) 11

Více