Zápis z 16. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne , od 17: 00 hodin na OÚ v Malešovicích

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z 16. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne 28. 12. 2012, od 17: 00 hodin na OÚ v Malešovicích"

Transkript

1 Obec Malešovice Zastupitelstvo obce Malešovice Zápis z 16. zasedání Zastupitelstva obce Malešovice, konaného dne , od 17: 00 hodin na OÚ v Malešovicích Bod č. 1: Zahájení, schválení jednání Zahájení jednání Starosta obce Ing. Zdeněk Pavlík (dále jako předsedající) zahájil zasedání Zastupitelstva obce Malešovice (dále jen zastupitelstva obce ) v 17 hodin a všechny přivítal. Předsedající schůze konstatoval, že informace o konání zasedání podle 93 odst. 1 zákona o obcích byla na úřední desce Obecního úřadu Malešovice zveřejněna v souladu se zákonem po dobu nejméně 7 dní, a to od do Současně byla informace o konání zastupitelstva obce zveřejněna na Nikdo z členů zastupitelstva nevyužil možnosti pracovního setkání před dnešním jednáním. Předsedající schůze dále z prezenční listiny přítomných členů zastupitelstva konstatoval, že přítomno je 9 členů zastupitelstva (z celkového počtu 9 všech členů zastupitelstva). Zastupitelstvo je usnášení schopné ( 92 odst. 3 zákona o obcích). Schválení programu jednání: Předsedající seznámil přítomné s návrhem programu v souladu s pozvánkou předanou členům zastupitelstva a v souladu s informací zveřejněnou na úřední desce. K návrhu programu nebyly vzneseny další návrhy na doplnění a ke dni konání dnešního zasedání nebyly doručeny žádné další návrhy na rozšíření či zařazení dalšího bodu jednání. Zastupitelstvo obce Malešovice schvaluje níže uvedený program jednání: Program jednání: 1) Zahájení, schválení jednání 2) Pověření zapisovatele a ověřovatelů zápisu z jednání zastupitelstva 3) Kontrola zápisů a plnění usnesení ze zasedání zastupitelstva obce konaného dne Strana 1 (celkem 11)

2 4) Best price energy možné optimalizace výdajů v oblasti energetiky vystoupení zástupců společnosti 5) Schválení návrhu rozpočtu obce pro rok ) Projednání zveřejnění záměru směny pozemku p.č. 1009/11 v k.ú. Malešovice 7) Projednání zveřejnění záměru prodeje pozemku p.č. 1084/3, 1085/2, 1086/2,1087/2,1088/2 v k.ú. Malešovice 8) Projednání a schválení zájemců o koupi části pozemku na parcele č. 72/1 v k.ú. Malešovice 9) Projednání a schválení zájemců o koupi pozemku p.č v k.ú. Malešovice 10) Informace z došlé pošty 11) Diskuse, dotazy, připomínky, různé 12) Závěr Zastupitelstvo obce schvaluje program jednání. Usnesení č. 1 bylo schváleno Bod č. 2: Pověření zapisovatele a ověřovatelů zápisu z jednání zastupitelstva Zastupitelstvo obce Malešovice na svém zasedání dne určilo na celé volební období zapisovatelkou zápisu paní Irenu Hledíkovou, v případě její nepřítomnosti paní Helenu Kratochvílovou. Ověřovateli zápisu zastupitelstvo určilo na celé volební období Petra Dubského a Miroslava Maděránka, v případě jejich nepřítomnosti pana Michala Kutálka a RNDr. Jiřího Zahrádku CSc. Bod č. 3: Kontrola a plnění usnesení ze zasedání ZO konaného dne K usnesení č. 6 Zastupitelstvo obce schvaluje návrh rozpočtu obce pro rok Návrh rozpočtu bude zveřejněn na úřední desce a www stránkách obce zveřejnění zajistí starosta obce. Návrh rozpočtu byl zveřejněn od do úkol splněn K usnesení č. 9 Zastupitelstvo obce schvaluje Obecně závaznou vyhlášku č.01/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Obecně závazná vyhláška č.01/2012 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů byla zveřejněna od do úkol splněn Strana 2 (celkem 11)

3 K usnesení č. 11 Zastupitelstvo obce schvaluje Hřbitovní řád obce Malešovice, který nabude platnosti k Hřbitovní řád byl zveřejněn od dosud úkol splněn K usnesení č. 12 Zastupitelstvo schvaluje plán zimní údržby místních komunikací obce Malešovice 2011/2012. Plán bude zveřejněn na www stránkách obce zodpovídá starosta. Zveřejněno úkol splněn Zastupitelstvo obce bere na vědomí a schvaluje zprávu o plnění úkolů ze zasedání zastupitelstva obce Malešovice konaného dne Usnesení č. 2 bylo schváleno Bod č. 4: Best price energy možné optimalizace výdajů v oblasti energetiky vystoupení zástupců společnosti Předsedající požádal zástupce společnosti o jejich vystoupení a předložení možného řešení výdajů v oblasti energetiky. Zastupitelstvo obce bere na vědomí informace o možnosti úspor v oblasti energetiky přednesené zástupci společnosti Best price energy Usnesení č. 3 bylo schváleno. Strana 3 (celkem 11)

4 Bod č. 5: Projednání a schválení návrhu rozpočtu obce Malešovice pro rok 2013 Předsedající předložil návrh rozpočtu obce pro rok Návrh rozpočtu byl zveřejněn na úřední desce OÚ a na od do Předsedající konstatoval, že k datu konání zastupitelstva nebylo žádných připomínek k zveřejněnému rozpočtu. Návrh rozpočtu na rok 2013: Předsedající vyzval přítomné k diskusi k předloženému návrhu rozpočtu obce pro rok Strana 4 (celkem 11)

5 Zastupitelstvo obce schvaluje rozpočet obce Malešovice pro rok Usnesení č. 4 bylo schváleno. Bod č. 6: Projednání zveřejnění záměru směny části pozemku p.č. 1009/11 v k.ú. Malešovice Předsedající přítomné seznámil s důvody záměru směny pozemku p.č. 1009/11 v k.ú. Malešovice. Jedná se o zúžení uvedeného pozemku na šířku 3m. Zbývající výměra bude směněna s panem A. Tučkem p.č. 1009/5 z důvodu řešení odvodu dešťových vod. Zastupitelstvo obce schvaluje zveřejnění záměru částečné směny pozemku p.č. 1009/11 v k.ú. Malešovice. Usnesení č. 5 bylo schváleno. Bod č. 7: Žádost o koupi pozemku p.č. 1084/3, 1085/2, 1086/2,1087/2,1088/2 v k.ú. Malešovice Předsedající přítomné seznámil s doručenými žádostmi o koupi uvedených pozemků. Strana 5 (celkem 11)

6 Žadatelé: Kupský Radek a Hana, Malešovice 9 Becha Vladimír a Eva, Malešovice 23 Probošt Vladimír, Zámecká 796/9, Dolní Kounice Zastupitelstvo obce schvaluje zveřejnění záměru prodeje pozemků p.č. 1084/3, 1085/2, 1086/2,1087/2,1088/2 v k.ú. Malešovice Usnesení č. 6 bylo schváleno. Bod č. 8: Žádost o koupi části pozemku na parcele č. 72/1 v k.ú. Malešovice Zastupitelstvo na svém zasedání dne schválilo zveřejnění záměru prodeje části pozemku na p.č. 72/1 v k.ú. Malešovice. Záměr byl zveřejněn na úřední desce OÚ a na od do Předsedající přítomné seznámil s doručenou žádostí a GP pro rozdělení pozemku koupi částí pozemku p.č. 72/15 o výměře 63m2, které vzniklo z p.č. 72/1 v k.ú. Malešovice a požádal o návrhy cen prodeje uvedeného pozemku. Návrhy: Pavlík navrhuji stejnou částku jako v předchozích prodejích, tedy 50,- Kč za m 2 (ostatní plochy). Strana 6 (celkem 11)

7 Žadatelé: Bartl Ladislav a Petra, Malešovice 114 Zastupitelstvo obce schvaluje prodej pozemku p.č. 72/15 - GP pro rozdělení pozemku o výměře 63 m2, vzniklého z p.č. 72/1 v k.ú. Malešovice za cenu 50,- Kč / m 2 celkem tedy 3.150,- Kč. Žadatelé Bartl Ladislav a Petra, Malešovice 114. Zastupitelstvo pověřuje starostu dořešením schváleného usnesení. Usnesení č. 7 bylo schváleno. Bod č. 9: Žádost o koupi pozemku na parcele č v k.ú. Malešovice Předsedající přítomné seznámil s doručenou žádostí o koupi pozemku na parcele č v k.ú. Malešovice, která vznikla z GP 97. Záměr byl zveřejněn na úřední desce OÚ a na od do Předsedající požádal přítomné o návrhy cen. Žadatel: Krkoška Petr, Malešovice 66 Návrhy: Pavlík navrhuji stejnou částku jako v předchozích prodejích, tedy 17,- Kč / m 2 (orná půda). Zastupitelstvo obce schvaluje prodeje pozemku p.č v k.ú. Malešovice o výměře 1236m2 za cenu 17 Kč/m2. Celkem Kč Žadatel: Krkoška Petr, Malešovice 66. Náklady na vklad do KN bude plně hradit kupující. Zastupitelstvo pověřuje starostu dořešením schváleného usnesení. Strana 7 (celkem 11)

8 Usnesení č. 8 bylo schváleno. Bod č. 18: Informace z došlé pošty Žádost o navýšení příspěvku na provoz mateřské školy Žádám o navýšení příspěvku na provoz mateřské školy za rok 2012 o ,- Kč z důvodu nepředpokládaných výdajů především za nezbytné opravy a enrgie. Celková částka za energie byla cca ,- Kč (asi o ,- více oproti původnímu předpokladu) a ostatní výdaje, se kterými se v rozpočtu nepočítalo: - výměna plynového kotle ,- - opravy el.zařízení, topení a vody, nákup pračky ,- Děkuji Helena Kratochvílová, ředitelka MŠ V Malešovicích Zastupitelstvo obce bere na vědomí navýšení příspěvku na provoz mateřské školy za rok 2012 o ,- Kč z důvodu nepředpokládaných výdajů především za nezbytné opravy a energie. Částka bude zahrnuta do RO č. 10 k Usnesení č. 9 bylo schváleno. Žádost střediska volného času Pohořelice o poskytnutí příspěvku na činnost zařízení pro rok Předsedající přítomné seznámil s doručenou žádostí a navrhl příspěvek ve výši 2 000,-Kč Strana 8 (celkem 11)

9 Připomínky náměty na doplnění: Zastupitelstvo obce schvaluje poskytnutí příspěvku na činnost Střediska volného času Pohořelice pro rok 2013 ve výši 2.000,-Kč Usnesení č. 10 bylo schváleno. Schválení územní příslušnosti k MAS Podbrněnsko. Předsedající přítomné seznámil se založením MAS. Strana 9 (celkem 11)

10 Zastupitelstvo obce schvaluje územní příslušnost k MAS Podbrněnsko viz mapa. Usnesení č. 11bylo schváleno. Bod č. 19: Diskuse, dotazy, připomínky, různé Předsedající požádal přítomné o příspěvky do diskuse: Zahrádka popadané stromy kolem vody neodklízet a nechat ležet do konce února. Jelikož nejsou žádné další příspěvky do diskuse, považuji ji za ukončenou Bod č. 20: Závěr Předsedající poděkoval zastupitelům za účast na zasedání, které v hodin ukončil. Přílohy zápisu: 1) Prezenční listina 2) Pozvánka Strana 10 (celkem 11)

11 Zápis byl vyhotoven dne: Zápis ze zasedání ZO Zapisovatelka: dne Helena Kratochvílová Ověřovatelé:... dne... Bc.Michal Kutálek... dne... Miroslav Maděránek Starosta:... dne... Ing. Zdeněk Pavlík Razítko obce: Strana 11 (celkem 11)