Marketingový plán Marketingový rozpočet

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Marketingový plán Marketingový rozpočet"

Transkript

1 Marketingový plán Marketingový rozpočet

2 Marketingový plán Dobrý marketingový plán je klíčem k úspěchu každé firmy. Je důležitý pro koordinaci všech propagačních a marketingových aktivit. Jeho cílem je popsat současnou pozici produktů na trhu a jejich marketingovou strategii po stanovenou dobu, která se většinou pohybuje od jednoho roku až do pěti let.

3 Na co jej firma potřebuje? Marketingový plán nám ukazuje, jaké kroky musí firma provést, aby realizovala své cíle. Umožňuje nám identifikovat naši konkurenční výhodu, mapuje naše dosavadní úspěchy, napomáhá zvýšit zisk i obrat, motivuje zaměstnance. Prostřednictvím marketingového plánu a pravidelného plánování lze odhalit nedostatky, kterých se při realizaci marketingových aktivit dopouštíme a ušetřit nám tak nejenom čas, ale i peníze.

4 Jaká je jeho struktura a forma? Může mít podobu jednoduchého seznamu marketingových aktivit nadcházejících 12-ti měsících. Může dosáhnout i několik desítek stran, malá firma či živnostník si však může vystačit i s plánem na dvě stránky.

5 Jaká je jeho struktura a forma? V marketingovém plánu by nemělo chybět: Stručné shrnutí nejdůležitějších faktů plánu Vize a poslání firmy, podnikové cíle a strategie Situační analýza analýza vnitřního a vnějšího prostředí firmy (SWOT, BCG analýza) Marketingové cíle a cílové trhy, segmentace Marketingové strategie Rozpočet na marketing Způsob kontroly plnění plánu - jak změřit výsledek

6 Bez vize a poslání ani ránu Vize a poslání (mise) stojí na samotném počátku strategického procesu, bez kterých nemůže žádná firma úspěšně fungovat. Zatímco vize dává odpověď na otázku, jak bude podnik vypadat v budoucnosti, poslání představuje hlavní důvod jeho existence.

7 Pozorujeme svou firmu a její okolí Situační analýza firmy zkoumá jednotlivé složky a vlastnosti vnějšího prostředí (makro a mikroprostředí), ve kterém firma podniká nebo které na ni nějakým způsobem působí, a vnitřní prostředí firmy (kvalita zaměstnanců, produktů a služeb, organizační struktura, kultura firmy, materiální faktory, aj.). Vnitřní prostředí se na rozdíl od vnějšího vztahuje na faktory, které mohou být firmou přímo řízeny a manažery ovlivňovány. Výsledky ideálně shrnuje SWOT analýza.

8 Zvolte správný mix! Teď je potřeba zvolit vhodné marketingové nástroje (tzv. marketingový mix), které firma využívá k tomu, aby dosáhla svých cílů. Klasická podoba marketingového mixu je tvořena čtyřmi prvky (4P): Product výrobková politika Price cenová politika Place distribuční politika Promotion komunikační politika (reklama, podpora prodeje, public relations, osobní prodej, přímý marketing tzv. komunikační mix)

9 Operativní plán a následná kontrola Marketingový mix je potřeba zrealizovat a to prostřednictvím úkolů, které jsou uloženy každému pracovníkovi nebo oddělení. Operativní plán odpovídá na otázky: Co se bude realizovat? Kdo úkol zrealizuje? Kdo je za něj odpovědný? Do kdy se úkol provede? Kolik to bude stát? Kdo provede kontrolu?

10 Rozpočet na marketing Za reklamu a další marketingové aktivity se dají utratit desetitisíce i statisíce, ale nemusí vždy přinést požadované výsledky. Naopak cílená investice 100 Kč dokáže získat desítky kontaktů i nějaké zákazníky. Není žádné umění utratit peníze za reklamu, umění je maximalizovat přínos z každé utracené koruny.

11 Zhodnoťte předchozí rok Jestliže za sebou máte alespoň jeden rok, kdy jste se věnovali marketingovým aktivitám, využijte těchto poznatků při sestavování marketingového rozpočtu na další období. A to i v případě, že jste neměli připraven žádný finanční plán. Zhodnoťte, do jaké míry byla Vaše strategie a cíle splněny. Projděte si výsledky jednotlivých kampaní, ale nejen čísla o tom, kolik jste do nich investovali, ale hlavně výsledky, které reálně přinesly pro Vaší firmu.

12 Zkontrolujte strategii Projděte si jednotlivé body své strategie a vyhodnocujte, jestli jsou aktuální, jestli je potřeba korigovat, případně přidat, některé cíle s ohledem na vývoj ve Vašem odvětví.

13 Zkontrolujte strategii značka firmy Je značka v souladu s Vašimi produkty nebo službami? Jak ji vnímají Vaši zákazníci? cílová skupinu zákazníků Nabízíte své produkty těm správným zákazníkům, je možné oslovit ještě další segment trhu? konkurence S jakými inovacemi přišli Vaši konkurenti, jakým způsobem propagují své produkty, jak moc jsou vidět např. na sociálních sítích, v jaké formě marketingu jsou silní a kde mají naopak nedostatky ad. propagační materiály Jsou materiály aktuální nebo je potřeba modernizovat? Doplnit? Je nutné je mít v tištěné podobě nebo je můžete distribuovat i elektronicky? online aktivity Publikujete příspěvky na svém blogu nebo sociálních sítích?

14 Vyhodnoťte příležitosti Identifikujte všechny marketingové příležitosti následujícího roku a zvažte, které z nich dokážete s ohledem na své zdroje a schopnosti využít. Vyjděte z toho, co víte, že firma plánuje. Připravujeme uvedení nového produktu na trh? Bude potřeba investovat do kampaně. Co ještě můžeme nabídnout stávajícím zákazníkům? Reklamní náklady budou nízké a přínos vysoký. Jakou část produktové řady budeme inovovat? Je zde příležitost prodat novinku, kterou konkurence nemá. Bude se konat zajímavý veletrh, kde máte příležitost získat nové poptávky? Je dobré, abyste se ho zúčastnili? Jaké s tím budou spojené náklady.

15 Přehodnoťte rozpočet Zaměřte se hlavně na návratnost investovaných prostředků. Opravdu se Vám vyplatí investovat do billboardů? Kolik reklama na nich stojí? Kolik Vám musí přinést zákazníků, aby se investice vrátila? Projděte si své marketingové aktivity jednu po druhé a stanovte předpokládanou investici a její návratnost.

16 Snižte počet marketingových aktivit Věnujte svoji energii a finanční prostředky pouze těm aktivitám, které přináší reálné výsledky. Ostatní zastavte a více s nimi neztrácejte čas a peníze. Za každou novou aktivitu, které se budete věnovat, obětujte alespoň jednu starou. Tu nejméně efektivní.

17 Stanovte priority Věnujte svoji energii a finanční prostředky pouze těm aktivitám, které přináší reálné výsledky. Ostatní zastavte a více s nimi neztrácejte čas a peníze. Za každou novou aktivitu, které se budete věnovat, obětujte alespoň jednu starou. Tu nejméně efektivní.

18 S rozpočtem pracujte Rozpočet zpracujte do přehledné tabulky a pravidelně kontrolujte jeho čerpání.

19 Zdroj:

Marketingový plán PRAKTIKUM Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti CZ.1.07/3.2.05/04.0067

Marketingový plán PRAKTIKUM Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti CZ.1.07/3.2.05/04.0067 Marketingový plán PRAKTIKUM Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti CZ.1.07/3.2.05/04.0067 Cíle vzdělávacího programu Účastníci školení musí pochopit základní pravdy a souvislosti

Více

pojem marketing, základní principy marketingu, specifika marketingu v CR, marketingové plánování, marketingový výzkum

pojem marketing, základní principy marketingu, specifika marketingu v CR, marketingové plánování, marketingový výzkum Otázka: Marketing a CR Předmět: Ekonomie Přidal(a): Envika pojem marketing, základní principy marketingu, specifika marketingu v CR, marketingové plánování, marketingový výzkum Pojem marketing Philip Kotler:

Více

Hodnoticí standard. Manažer velkoobchodního skladu (kód: 66-013-R) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Obchod (kód: 66)

Hodnoticí standard. Manažer velkoobchodního skladu (kód: 66-013-R) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Obchod (kód: 66) Manažer velkoobchodního skladu (kód: 66-013-R) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Obchod (kód: 66) Týká se povolání: Manažer velkoobchodního skladu Kvalifikační úroveň NSK

Více

Sportovní management - otázky z ekonomie ad a) a marketingu ad b)

Sportovní management - otázky z ekonomie ad a) a marketingu ad b) TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická Katedra tělesné výchovy Studentská 2, Liberec 461 17 tel.: +(420) 485 355 121 URL: www.ktv.fp.tul.cz Sportovní management - otázky

Více

Marketingový plán pro období 2007-2008 (změna loga a positioningu) Marie Adamová, Petra Beníčková

Marketingový plán pro období 2007-2008 (změna loga a positioningu) Marie Adamová, Petra Beníčková Marketingový plán pro období 2007-2008 (změna loga a positioningu) Slůně svět t jazyků,, s.r.o. Marie Adamová, Petra Beníčková Obsah marketingového plánu Situační analýza (podniková, produktová, cenová,

Více

OBSAH PŘEDMLUVA KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ A KONKURENCE...48 KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ...48

OBSAH PŘEDMLUVA KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ A KONKURENCE...48 KONKURENČNÍ PROSTŘEDÍ...48 OBSAH PŘEDMLUVA...8 1 MARKETING, JEHO PODSTATA A VÝZNAM...9 MARKETING... 12 Historie a důvod vzniku. Definice marketingu... 12 Úloha marketingu ve společnosti a firmě... 14 Podstata marketingu... 15 ZÁKLADNÍ

Více

Podnikatelský záměr cestovní a seznamovací agentury

Podnikatelský záměr cestovní a seznamovací agentury Obsah Anotace...3 - Klíčová slova... - 3 - Bibliografická citace... - 4 - Čestné prohlášení... - 5 - Poděkováni... - 6 - Obsah... - 7 - Úvod... - 9 - Cíl a metody diplomové práce...- 10-1 Teoretické poznatky

Více

Marketing měst a obcí

Marketing měst a obcí Marketing měst a obcí Magisterské studium Garant předmětu:. Ing. Miloslav Vaňák Vyučující:.. Ing. M. Vaňák (PH) Ing. V. Kunz, Ph.D. (MO) Typ studijního předmětu: povinný roč./sem.:.. 2/3 Rozsah studijního

Více

Pracovní materiály pro účastníky kurzů. Program 2 Ekonomické a finanční vzdělávání

Pracovní materiály pro účastníky kurzů. Program 2 Ekonomické a finanční vzdělávání Pracovní materiály pro účastníky kurzů Program 2 Ekonomické a finanční vzdělávání Modul 1 Business Plán Úvod vytvořené v rámci realizace projektu SOVA SYSTEMS Č.R., spol. s r.o. Brno, Křenová 52, 602 00

Více

Analýza využití nástrojů marketingového komunikačního mixu v organizaci XYZ. Petr Podhorný

Analýza využití nástrojů marketingového komunikačního mixu v organizaci XYZ. Petr Podhorný Analýza využití nástrojů marketingového komunikačního mixu v organizaci XYZ Petr Podhorný Bakalářská práce 2014 ABSTRAKT Předmětem této bakalářské práce je marketingový komunikační mix. Teoretická

Více

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz 1. CLOW, K.E., BAACK, D.: REKLAMA, PROPAGACE A MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE BRNO: COMPUTER

Více

Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní

Univerzita Pardubice. Fakulta ekonomicko-správní Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko-správní Analýza trhu z hlediska marketingu podniku Jana Bachurová Bakalářská práce 2016 PROHLÁŠENÍ Prohlašuji, že jsem tuto práci vypracovala samostatně. Veškeré

Více

Marketingová komunikace jako nástroj rozvoje kompetencí zaměstnanců podniku. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/3.2.06/03.0024.

Marketingová komunikace jako nástroj rozvoje kompetencí zaměstnanců podniku. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/3.2.06/03.0024. 100%...jak na marketing... Marketingová komunikace jako nástroj rozvoje kompetencí zaměstnanců podniku Registrační číslo projektu: CZ.1.07/3.2.06/03.0024 4 snadné kroky modelové příklady TESTUJTE SE SAMI!

Více

Úvod do on-line marketingu

Úvod do on-line marketingu Úvod do on-line marketingu Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře co je on-line marketing možnosti,výhody a rizika on-line marketingu pozice on-line marketingu v marketingovém mixu stanovení cílů a měření

Více

Management. Trhy a marketing. Ing. Jiří Holický Ing. Vladimír Foltánek Ústav lesnické a dřevařské ekonomiky a politiky

Management. Trhy a marketing. Ing. Jiří Holický Ing. Vladimír Foltánek Ústav lesnické a dřevařské ekonomiky a politiky Management Trhy a marketing Ing. Jiří Holický Ing. Vladimír Foltánek Ústav lesnické a dřevařské ekonomiky a politiky strana 2 Trh - definice Trh je v ekonomice prostor, kde dochází ke směně statků a peněz.

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze. Marketingová komunikace v odvětví cestovního ruchu

Česká zemědělská univerzita v Praze. Marketingová komunikace v odvětví cestovního ruchu Česká zemědělská univerzita v Praze Podnikání a administrativa Teze Vedoucí DP: Ing.Lucie Vokáčová Autor: Bc. Romana Králová Praha 2003 - teze Tato diplomová práce se zabývá problematikou marketingové

Více

podnikatelských koncepcí, objasnit přístupy sektoru finančních služeb k trhu a

podnikatelských koncepcí, objasnit přístupy sektoru finančních služeb k trhu a Metodický list pro první soustředění kombinovaného studia ------------------------------------------------------------------------------------- Název tematického celku: MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. KLIENT. Cíl:

Více

Úloha marketingu v řízení organizace

Úloha marketingu v řízení organizace Úloha marketingu v řízení organizace Nákupní rozhodování, segmentace, zákazník Spotřebitelské chování Je proces, kdy jednotlivci nebo skupiny vybírají, nakupují, používají a zbavují se zboží, služeb nebo

Více

Marketingová strategie společnosti KALÁB-stavební firma, spol. s r.o.

Marketingová strategie společnosti KALÁB-stavební firma, spol. s r.o. Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Marketingová strategie společnosti KALÁB-stavební firma, spol. s r.o. Bakalářská práce Vedoucí práce: Ing. Dana Skálová Jana Rozková Brno 2013 Tímto

Více

Aktivity pro prevenci stresu Projekt Leonardo da Vinci. Scénář pro hraní rolí (zpracováno společností Triforma)

Aktivity pro prevenci stresu Projekt Leonardo da Vinci. Scénář pro hraní rolí (zpracováno společností Triforma) Scénář pro hraní rolí (zpracováno společností Triforma) Představení - pravidla 1. Cíle Cílem této scénky pro hraní rolí je: - podpořit upevnění nově získaných znalostí - dát podnět ke spolupráci v průběhu

Více

MARKETING STRAVOVACÍHO ÚSEKU. Mgr. Kateřina Bogdanovičová Ph.D., MBA

MARKETING STRAVOVACÍHO ÚSEKU. Mgr. Kateřina Bogdanovičová Ph.D., MBA Mgr. Kateřina Bogdanovičová Ph.D., MBA Povaha marketingu Povaha marketingu Prodej = Marketing = Povaha marketingu Prodej Požadavky: Povaha marketingu Marketing Požadavky: Odlišnost marketingu ubytovacího

Více

Marketingový plán firmy XYZ. Tereza Řiháčková

Marketingový plán firmy XYZ. Tereza Řiháčková Marketingový plán firmy XYZ Tereza Řiháčková Bakalářská práce 2010 PROHLÁŠENÍ AUTORA BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Beru na vědomí, že odevzdáním bakalářské práce souhlasím se zveřejněním své práce podle zákona č.

Více

10 chyb marketingu na sociálních sítích

10 chyb marketingu na sociálních sítích WWW..EU 10 chyb marketingu na sociálních sítích 10 chyb marketingu na sociálních sítích Adam Dolanský, Radim Koláček 1 Obsah Úvod... 3 Snažíte se být všude... 3 Jste egoističtí... 4 Nezkoumáte, co funguje

Více

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ 35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ KREATIVNÍ PRÁCE 1. TVORBA BLOGU Nezáleží na tom, o čem váš blog je. Důležité je, aby byl neustále aktuální, s relevantními informacemi a aktivní ve

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE Fakulta mezinárodních vztahů Hlavní specializace: Mezinárodní obchod Vedlejší specializace: Malé a střední podniky v tržním prostředí Marketingová strategie VOYO.cz Diplomová

Více

Komunikační plán firmy MT servis manipulační technika, s.r.o. Kateřina Kresničerová

Komunikační plán firmy MT servis manipulační technika, s.r.o. Kateřina Kresničerová Komunikační plán firmy MT servis manipulační technika, s.r.o. Kateřina Kresničerová Bakalářská práce 2013 PROHLÁŠENÍ AUTORA BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Beru na vědomí, že: odevzdáním bakalářské práce souhlasím

Více

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM

MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM MODUL 1 ZAČÍNÁME S BLOGEM V prvním modulu se dozvíte, jak vám blog může ve vašem podnikání pomoci. Stanovíte si téma blogu, jeho cíl a také cílového návštěvníka, kterému budete přizpůsobovat obsah na vašem

Více

Metodika tvorby marketingové koncepce pro veřejné knihovny. 5. 11. 2015 Národní knihovna ČR 1

Metodika tvorby marketingové koncepce pro veřejné knihovny. 5. 11. 2015 Národní knihovna ČR 1 Metodika tvorby marketingové koncepce pro veřejné knihovny 1 scar Wilde Na světě je pouze jedna věc horší než to, když se o vás mluví, a to, když se o vás nemluví. 2 Marketing = trhování doslovný překlad.

Více

Materiály pro studenty základního kurzu U3V ve školním roce 2011/12

Materiály pro studenty základního kurzu U3V ve školním roce 2011/12 Komerční komunikace a Public relations Materiály pro studenty základního kurzu U3V ve školním roce 2011/12 Martin Přibyl Marketingový mix Nejdůležitějším nástrojem marketingového řízení. Organizace jej

Více

SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI

SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI SLOVO AUTORA SEZNAM KAPITOL VYSVĚTLIVKY K PRVKŮM POUŽITÝM V UČEBNICI 1. PODSTATA MARKETINGU 1.1 DEFINOVÁNÍ MARKETINGU 1.2 MARKETINGOVÝ MIX - 4 P MARKETINGU 1.3 PODNIKATELSKÉ KONCEPCE - HISTORIE MARKETINGU

Více

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz

NÁVOD JAK NA TO. autor: Josef Cvrček. www.vydelavej-focenim.cz NÁVOD JAK NA TO autor: Josef Cvrček www.vydelavej-focenim.cz Důležité upozornění Pokud chcete z tohoto návodu dostat, co nejvíce, doporučuji se NEJPRVE podívat na video, které tento návod doprovází. Ve

Více

Strategie Kapitola 5 Kapitola 6

Strategie Kapitola 5 Kapitola 6 Část II Strategie Předtím, než budete moci implementovat váš SEO plán, musíte vymyslet funkční strategii. V této části se naučíte nejenom zapojit svůj firemní tým, ale také poznáte rozličné disciplíny,

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. Fakulta strojní. Ústav řízení a ekonomiky podniku. Bakalářská práce. Pavel Hora

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. Fakulta strojní. Ústav řízení a ekonomiky podniku. Bakalářská práce. Pavel Hora ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta strojní Ústav řízení a ekonomiky podniku Bakalářská práce Pavel Hora Marketingová studie v podniku IMA, s.r.o. Marketing study at the company IMA, s.r.o. Praha

Více

Motivace spotřebitele ke koupi výrobku od společnosti HARTMANN-RICO a.s.

Motivace spotřebitele ke koupi výrobku od společnosti HARTMANN-RICO a.s. Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Motivace spotřebitele ke koupi výrobku od společnosti HARTMANN-RICO a.s. Bakalářská práce Vedoucí práce: Ing. Aleš Peprný, Ph.D. Klára Juříčková

Více

Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu v Jindřichově Hradci. Diplomová práce. Pavel Fučík

Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu v Jindřichově Hradci. Diplomová práce. Pavel Fučík Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci Diplomová práce Pavel Fučík 2007 Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu Jindřichův Hradec Diplomová práce Pavel Fučík

Více

Fakulta managementu v Jindřichově Hradci katedra managementu podnikatelské sféry. Diplomová práce. 2012 Jana Janouchová

Fakulta managementu v Jindřichově Hradci katedra managementu podnikatelské sféry. Diplomová práce. 2012 Jana Janouchová Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu v Jindřichově Hradci katedra managementu podnikatelské sféry Diplomová práce 2012 Jana Janouchová Vysoká škola ekonomická v Praze Fakulta managementu

Více

Strategické řízení rozvoje podniku Poličské strojírny, a. s.

Strategické řízení rozvoje podniku Poličské strojírny, a. s. Univerzita Pardubice Fakulta ekonomicko správní Strategické řízení rozvoje podniku Poličské strojírny, a. s. Michaela Zerzánková Bakalářská práce 2011 Prohlášení Prohlašuji: Tuto bakalářskou práci jsem

Více

Studie: zakázky s jedinou nabídkou v roce 2015

Studie: zakázky s jedinou nabídkou v roce 2015 Studie: zakázky s jedinou nabídkou v roce 2015 Shrnutí Tato krátká studie mapuje vývoj počtu nesoutěžních zakázek tedy veřejných zakázek s jedinou nabídkou. Těch se v ČR v roce 2015 zadalo 6409 v objemu

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ. Marketingový plán vybraného podniku. Marketing plan of chosen company.

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ. Marketingový plán vybraného podniku. Marketing plan of chosen company. ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ Bakalářská práce Marketingový plán vybraného podniku Marketing plan of chosen company Tereza PUDILOVÁ Plzeň 2012 5 2 Čestné prohlášení Prohlašuji, že jsem

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Plzeň, 2013 Kateřina FOREJTOVÁ

Více

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ INOVATIVNÍ MANAŽER MARKETINGU INOVATIVNÍ PERSONÁLNÍ MARKETING

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ INOVATIVNÍ MANAŽER MARKETINGU INOVATIVNÍ PERSONÁLNÍ MARKETING PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ INOVATIVNÍ MANAŽER MARKETINGU INOVATIVNÍ PERSONÁLNÍ MARKETING Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 OBSAH: 1 Úvod: HR a marketing...

Více

INSPIRACE K PODNIKÁNÍ, CO JE CVIČNÁ FIRMA

INSPIRACE K PODNIKÁNÍ, CO JE CVIČNÁ FIRMA EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND INSPIRACE K PODNIKÁNÍ, CO JE CVIČNÁ FIRMA PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Petra Koťátková, Lenka Omelková Inspirace k podnikání Co je cvičná firma, obsah kurzu, trocha

Více

Jak uspět na místním trhu. Třebíč 21. 2. 2014

Jak uspět na místním trhu. Třebíč 21. 2. 2014 Jak uspět na místním trhu Třebíč 21. 2. 2014 Region{lní produkty Marketing Marketing je sociální proces, kde se jednotlivci a skupiny pokoušejí získat, co chtějí nebo potřebují tím, že vytvářejí a směňují

Více

Metodické listy. Předmět:

Metodické listy. Předmět: Metodické listy Předmět: Vyučující: Ukončení: N_UMRO Úloha marketingu v řízení organizace Ing. Naděžda PETRŮ Zkouška Cíl: Marketingové řízení organizace je fenoménem posledního desetiletí. Zájem o marketing

Více

Podpora prodeje jako nástroj integrované marketingové komunikace.

Podpora prodeje jako nástroj integrované marketingové komunikace. TematickyBLOK0_eLear_UVODsoustredení610 Podpora prodeje jako nástroj integrované marketingové komunikace. 1.Úvod Integrovaná marketingová komunikace (dále též IMK), jak ji chápe American Association of

Více

STDC pro Restu.cz. Od strategie k praktickému využití

STDC pro Restu.cz. Od strategie k praktickému využití STDC pro Restu.cz Od strategie k praktickému využití See-Think-Do-Care koncept Awareness Consideration Purchase Loyalty SEE THINK DO CARE Principy STDC konceptu Relevance: Kdo? => cílová skupina Co? =>

Více

Segmentace trhu. Předmluva. Milé studenky/ti,

Segmentace trhu. Předmluva. Milé studenky/ti, Segmentace trhu Předmluva Milé studenky/ti, dostává se Vám do rukou studijní materiál na téma Segmentace trhu, který vás podrobněji seznámí s touto tematikou, kterou budete aplikovat ve své semestrální

Více

KOMUNIKAČNÍ AGENTURA REALIZÁTOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz

KOMUNIKAČNÍ AGENTURA REALIZÁTOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz KOMUNIKAČNÍ AGENTURA REALIZÁTOR MARKETINGOVÉ KOMUNIKACE doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz 1. KLIENTSKÝ BRIEF PRO KOHO? PRO KOMUNIKAČNÍ AGENTURU. Agentura získává základní informaci o cílech,

Více

Marketing je. Podniková ekonomika

Marketing je. Podniková ekonomika Základy marketingu Marketing je manažerská funkce zodpovědná za identifikaci, předvídání a uspokojování požadavků zákazníka tak, aby společnost dosáhla zisku. (Wilson, Gilligan, Pearson, 1992) sociální

Více

ŘÍZENÍ OBCHODU. 19063@mail.vsfs.cz

ŘÍZENÍ OBCHODU. 19063@mail.vsfs.cz Katedra řízení podniku a podnikové ekonomiky ŘÍZENÍ OBCHODU Ing. Pavla Břečková, Ph.D. Ing. Pavla Břečková, Ph.D. 19063@mail.vsfs.cz ŘÍZENÍ OBCHODU 6 přednášek + 6 cvičení, Z/Zk Role obchodu ve struktuře

Více

MODUL OBCHODNÍ PROVOZ A PROPAGACE. STUDIJNÍ MATERIÁL ke vzdělávacímu programu Pracovník/pracovnice v přímém styku se zákazníkem

MODUL OBCHODNÍ PROVOZ A PROPAGACE. STUDIJNÍ MATERIÁL ke vzdělávacímu programu Pracovník/pracovnice v přímém styku se zákazníkem Tato studijní opora je spolufinancována ze strukturálních fondů 85% a ze státního rozpočtu ČR 15%. OPVK CZ.1.07/3.2.02/05.0083 - Interaktivně, efektivně, kvalitně využití moderních technologií v dalším

Více

Projekt zavedení nového produktu firmy K-PROFI na český trh. Bc. Ivana Konečná

Projekt zavedení nového produktu firmy K-PROFI na český trh. Bc. Ivana Konečná Projekt zavedení nového produktu firmy K-PROFI na český trh Bc. Ivana Konečná Diplomová práce 2015 ABSTRAKT Tato diplomová práce se zabývá projektem zavedení nového produktu společnosti K-profi, spol.

Více

MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU. Katedra řízení podniku

MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU. Katedra řízení podniku MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU Katedra řízení podniku MARKETINGOVÉ PLÁNOVÁNÍ MARKETINGOVÉ PLÁNOVÁNÍ Řekla bys mi, prosím, jak se dostanu odtud? Záleží na tom, kam se chceš dostat, řekla kočka. To je mi jedno

Více

Centrum služeb pro podnikání s.r.o. MARKETING. 2013, I. verze (GH)

Centrum služeb pro podnikání s.r.o. MARKETING. 2013, I. verze (GH) MARKETING Centrum služeb pro podnikání s.r.o. 2013, I. verze (GH) Úvod Výukové materiály Centra služeb pro podnikání s.r.o. Vás budou provázet kurzem Marketing. Slouží pro ucelení informací a jako vodítko

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

Studentský projekt s odvážnými ambicemi Aneb Zlaté české ručičky nejsou jen mýtus...

Studentský projekt s odvážnými ambicemi Aneb Zlaté české ručičky nejsou jen mýtus... Studentský projekt s odvážnými ambicemi Aneb Zlaté české ručičky nejsou jen mýtus... istavitel.cz je nový internetový projekt, který vstoupil na trh v dubnu tohoto roku a již od svého počátku rozvířil

Více

Scénáře vývoje podnikatelského prostředí v systému strategického řízení společnosti Chemopetrol

Scénáře vývoje podnikatelského prostředí v systému strategického řízení společnosti Chemopetrol Scénáře vývoje podnikatelského prostředí v systému strategického řízení společnosti Chemopetrol Klub strategických manažerů SSŘIP - Praha 27.10.1998 Systém strategického řízení Chemopetrolu Scénáře vývoje

Více

MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU

MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU NOVÁ (DIGITÁLNÍ) EKONOMIKA JAKO VÝCHODISKO PRO POCHOPENÍ MŘP CÍL DEFINOVAT POJEM MARKETING VYSVĚTLIT TERMÍN NOVÁ EKONOMIKA NA KONKRÉTNÍCH PŘÍKLADECH PŘEDSTAVIT

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ MARKETINGOVÝ PLÁN EVENTU FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV MANAGEMENTU DIPLOMOVÁ PRÁCE BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ MARKETINGOVÝ PLÁN EVENTU FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV MANAGEMENTU DIPLOMOVÁ PRÁCE BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV MANAGEMENTU FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUTE OF MANAGEMENT MARKETINGOVÝ PLÁN EVENTU EVENT MARKETING PLAN

Více

M A N A G E M E N T P O D N I K U 1 Marketing pro techniky. LS, akad.rok 2014/2015 Management podniku - VŽ 1

M A N A G E M E N T P O D N I K U 1 Marketing pro techniky. LS, akad.rok 2014/2015 Management podniku - VŽ 1 M A N A G E M E N T P O D N I K U 1 Marketing pro techniky LS, akad.rok 2014/2015 Management podniku - VŽ 1 Marketing vznikl v USA na po I. světové válce, kdy začala převažovat nabídka nad poptávkou a

Více

10 CHYB IMK PODLE KOTLERA. prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz

10 CHYB IMK PODLE KOTLERA. prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz 1. ZÁKLADNÍ LITERATURA: Kotler, P.: 10 smrtelných marketingových hříchů. Jak je poznat a nespáchat Praha: Grada Publishing, 2005, ISBN 810-247-0969-4 2.

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Reklama v rozhodování firmy. Reklamní výdaje a jejich účinnost. Praktické rozhodování o reklamních výdajích. Volba optimální reklamní technologie. Reklama v různých tržních strukturách. Efekty reklamy

Více

UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA EKONOMICKO-SPRÁVNÍ MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU LÁZNĚ VELICHOVKY A.S. JANA KLOSOVÁ

UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA EKONOMICKO-SPRÁVNÍ MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU LÁZNĚ VELICHOVKY A.S. JANA KLOSOVÁ UNIVERZITA PARDUBICE FAKULTA EKONOMICKO-SPRÁVNÍ MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU LÁZNĚ VELICHOVKY A.S. JANA KLOSOVÁ BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2010 Prohlašuji: Tuto práci jsem vypracovala samostatně. Veškeré literární

Více

MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU. Katedra řízení podniku

MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU. Katedra řízení podniku MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU Katedra řízení podniku MARKETINGOVÉ PLÁNOVÁNÍ STUDIJNÍ CÍLE VYSVĚTLIT KROKY PROCESU MARKETINGOVÉHO PLÁNOVÁNÍ POCHOPIT VÝZNAM MARKETINGOVÉHO PLÁNOVÁNÍ PRO MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ

Více

1.6 Měření V-A charakteristiky různých fotovoltaických článků

1.6 Měření V-A charakteristiky různých fotovoltaických článků 1.6 Měření V-A charakteristiky různých fotovoltaických článků Cíle kapitoly: Cílem laboratorní úlohy je změřit V-A charakteristiky fotovoltaických článků (monokrystalický, polykrystalický a amorfní) při

Více

Mezinárodní marketingová strategie společnosti S&T AG

Mezinárodní marketingová strategie společnosti S&T AG VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ Hlavní specializace: Mezinárodní obchod Název diplomové práce: Mezinárodní marketingová strategie společnosti S&T AG Vypracovala: Michaela Doležalová

Více

Analýza marketingového prostředí podniku. Michaela Miťkovová

Analýza marketingového prostředí podniku. Michaela Miťkovová Analýza marketingového prostředí podniku. Michaela Miťkovová Bakalářská práce 2013 ABSTRAKT Předmětem bakalářské práce Analýza marketingového prostředí podniku je podnik Grundfos s.r.o., zabývající se

Více

1. ZKOPÍROVÁNÍ VZOROVÉHO GOOGLE

1. ZKOPÍROVÁNÍ VZOROVÉHO GOOGLE 1. ZKOPÍROVÁNÍ VZOROVÉHO GOOGLE SHEETU 1. Otevřete vzorový Google sheet pro zobrazení výsledků skriptu. 2. Vytvořte si kopii tohoto sheetu na svůj Google Drive (musíte být přihlášeni v Google účtu). Uděláte

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ Bakalářská práce Marketing ve veřejné správě Marketing in Public Administration Viktor Nový Cheb 2012 VLOŽENÉ OFICIÁLNÍ ZADÁNÍ Prohlášení Prohlašuji, že

Více

Návrh na zdokonalení marketingového plánu se zaměřením na komunikaci. Hana Šmehlíková

Návrh na zdokonalení marketingového plánu se zaměřením na komunikaci. Hana Šmehlíková Návrh na zdokonalení marketingového plánu se zaměřením na komunikaci Hana Šmehlíková Bakalářská práce 2012 PROHLÁŠENÍ AUTORA BAKALÁŘSKÉ PRÁCE Beru na vědomí, že: odevzdáním bakalářské práce souhlasím

Více

ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. 2011 Martin Nedvěd

ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola BAKALÁŘSKÁ PRÁCE. 2011 Martin Nedvěd ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2011 Martin Nedvěd ŠKODA AUTO a.s. Vysoká škola Studijní program: Studijní obor: B6208 Ekonomika a management 6208R087 Podniková ekonomika a management obchodu

Více

Podnikání na internetu

Podnikání na internetu Podnikání na internetu Bc. Miloslav Vaněk Abstrakt: Vědecká práce Podnikání na internetu pojednává o možnosti nabízet své zboží a služby přes internet. Součástí vědecké práce je i zjednodušená struktura

Více

ŘÍZENÍ VZTAHU SE ZÁKAZNÍKY 3 Strategie vztahů, navázání vztahu, zásady řízení vztahů, jejich rozvoj a ukončení. Produkt nástroj budování vztahu

ŘÍZENÍ VZTAHU SE ZÁKAZNÍKY 3 Strategie vztahů, navázání vztahu, zásady řízení vztahů, jejich rozvoj a ukončení. Produkt nástroj budování vztahu ŘÍZENÍ VZTAHU SE ZÁKAZNÍKY 3 Strategie vztahů, navázání vztahu, zásady řízení vztahů, jejich rozvoj a ukončení. Produkt nástroj budování vztahu Ing. Příklady různé stupně vztahů úroveň vztahu pravidelný

Více

Marketing. Modul 2 Marketingový mix

Marketing. Modul 2 Marketingový mix Marketing Modul 2 Marketingový mix Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

Přínosy marketingu pro finanční hospodaření podniku

Přínosy marketingu pro finanční hospodaření podniku Bankovní institut vysoká škola Praha Katedra finančnictví a ekonomických disciplín Přínosy marketingu pro finanční hospodaření podniku Bakalářská práce Autor: Petr Martínek Bankovní management Vedoucí

Více

Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013)

Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013) Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben 2013) Ing. Jana Šubrtová 31.05.2013 Obsah Vyhodnocení dotazníků z průzkumu podnikatelského prostředí v Děčíně (únor duben

Více

Řízení neziskových organizací

Řízení neziskových organizací PBSNPB2: Řízení neziskových organizací Marketing neziskových organizací Jakub Pejcal jakubpejcal@mail.muni.cz ESF MU, Katedra veřejné ekonomie (kancelář č. 416) Centrum pro výzkum neziskového sektoru http://cvns.econ.muni.cz/

Více

Marketingová studie firmy Technistone a.s

Marketingová studie firmy Technistone a.s Monika Martincová Marketingová studie firmy Technistone a.s Diplomová práce TU v Liberci Hospodářská fakulta V 193-09 H 3 Byla jsem seznámena s tím, že na mou diplomovou práci se plně vztahuje zákon č.

Více

MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU Katedra řízení podniku

MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU Katedra řízení podniku MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ PODNIKU Katedra řízení podniku INOVAČNÍ MARKETING STUDIJNÍ CÍLE VYSVĚTLIT POJEM INOVACE, INOVAČNÍ MARKETING, MARKETING INOVACÍ PROSTŘEDNICTVÍM PŘÍPADOVÝCH STUDIÍ POUKÁZAT NA NUTNOST

Více

Tvorba marketingového plánu. Marketing plan creation

Tvorba marketingového plánu. Marketing plan creation ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Masarykův ústav vyšších studií Katedra inženýrské pedagogiky Tvorba marketingového plánu Marketing plan creation Bakalářská práce Studijní program: Studijní obor: Vedoucí

Více

Hodnotící standardy odborná kvalifikace marketing CIMA A Typ certifikace-název funkce: marketingový manažer, CS: MCA 5-2015

Hodnotící standardy odborná kvalifikace marketing CIMA A Typ certifikace-název funkce: marketingový manažer, CS: MCA 5-2015 Hodnotící standardy odborná kvalifikace marketing CIMA A Typ certifikace-název funkce: marketingový manažer, CS: MCA 5-2015 Forma ověřování: písemná zkouška, test a písemná případová studie za určené časové

Více

- podnik předpokládá, že kupující dává přednost nízkým cenám výrobků

- podnik předpokládá, že kupující dává přednost nízkým cenám výrobků Otázka: Marketing Předmět: Ekonomie Přidal(a): Lemurek - podnikatelská koncepce (tj. způsob myšlení, podnikatelského řízení) - proces řízení, jehož výsledkem je poznání, předvídání, ovlivňování a v konečné

Více

Budování zpětných odkazů

Budování zpětných odkazů Budování zpětných odkazů KAPITOLA 5 V této kapitole se dozvíte: Jak se budují odkazy Kam je vhodné umisťovat odkazy Jaké jsou typy odkazů Proč se nezabývat rankem stránek Co je nutné vědět z technického

Více

(Americká marketingová asociace) 13.12.2009 Management I

(Americká marketingová asociace) 13.12.2009 Management I Základy marketingu Co je marketing? Marketing je manažerská funkce zodpovědná za identifikaci, předvídání a uspokojování požadavků zákazníka tak, aby společnost dosáhla zisku. (Wilson, Gilligan, Pearson,

Více

Tomáš Činčala. Strategie osobních aktiv jednotlivce, jejich tvorby a struktury

Tomáš Činčala. Strategie osobních aktiv jednotlivce, jejich tvorby a struktury Tomáš Činčala Strategie osobních aktiv jednotlivce, jejich tvorby a struktury Ostrava 2014 1 Copyright Tomáš Činčala, 2009 2014 ISBN 978-80-85624-87-8 2 Většina z nás chce být bohatá a úspěšná. Nestačí

Více

Marketing. Modul 5 Marketingový plán

Marketing. Modul 5 Marketingový plán Marketing Modul 5 Marketingový plán Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2588 ze dne 30.9.2014 k aktualizaci Pravidel pro přípravu investic na veřejných prostranstvích hl. m. Prahy Rada hlavního

Více

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ

VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÁ ŠKOLA EKONOMICKÁ V PRAZE FAKULTA MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ Obor: Mezinárodní obchod Marketingová strategie vybrané firmy (bakalářská práce) Autor: Tereza Žampová Vedoucí práce: Ing. Přemysl Průša, Ph.D.

Více

Propagační strategie společnosti Sporttime Kappa

Propagační strategie společnosti Sporttime Kappa Mendelova univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Propagační strategie společnosti Sporttime Kappa Bakalářská práce Vedoucí práce: Ing. Martin Souček Michaela Novotná Brno 2011 Na tomto místě bych

Více

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování)

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) PŘÍLOHY Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011 100% 80% 60% 40% 20% 0% 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) Příloha II- Seznam slevových

Více

Strategická rozhodování v oblasti investičních celků

Strategická rozhodování v oblasti investičních celků Strategická rozhodování v oblasti investičních celků Autor: Václav Leinweber Úvod Česká republika je tradičním vývozcem investičních celků, jako jsou elektrárny, válcovací tratě, apod., proto je na místě,

Více

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O.

VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. VYSOKÁ ŠKOLA HOTELOVÁ V PRAZE 8, SPOL. S R. O. Bc. KATEŘINA VOLŠIČKOVÁ Návrh strategie pro získávání korporátních klientů pro vybraný hotel Diplomová práce 2014 Návrh strategie pro získávání korporátních

Více

PODNIKATELSKÝ PROJEKT OBSAH

PODNIKATELSKÝ PROJEKT OBSAH PODNIKATELSKÝ PROJEKT OBSAH 1. Celkové shrnutí hlavních položek projektu Jde o stručné sepsání hlavních bodů práce. Je to takový výcuc ze všech kapitol aby ten co bude práci číst hned věděl zda má cenu

Více

Základy marketingu. vní. Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007

Základy marketingu. vní. Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007 Základy marketingu Přednášky pro Vysokou školu finanční a správn vní Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007 1 Přednáška 1: Definice marketingu Trocha historie: Snaha minimalizovat riziko, které je spojeno se vstupem

Více

NÁVRH NA ZLEPŠENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI FIRMY POMOCÍ MARKETINGOVÝCH NÁSTROJŮ.

NÁVRH NA ZLEPŠENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI FIRMY POMOCÍ MARKETINGOVÝCH NÁSTROJŮ. VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV MANAGEMENTU FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT NÁVRH NA ZLEPŠENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI FIRMY POMOCÍ MARKETINGOVÝCH

Více

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008

KOMUNIKAČNÍ PLÁN OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST ČERVENEC 2008 OPERAČNÍ PROGRAMY PRAHA ADAPTABILITA A PRAHA - KONKURENCESCHNOPNOST KOMUNIKAČNÍ PLÁN ČERVENEC 2008 PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ

Více

Instore radio research

Instore radio research Instore radio research Instore rádio - studie Během poslední doby začínají marketingoví manageři stále více využívat nové způsoby vysílacích médií. Díky potřebě vynakládat efektivně (cena/oslovení) své

Více

Dilo vyžaduje ochranu dle autorského zákona.

Dilo vyžaduje ochranu dle autorského zákona. 02 Metodika a pracovní listy s úkoly pro žáky pro zpracování cvičné marketingové nabídky produktů malého hospodářského dvora v předmětu Marketing pro obor Ekonomika a podnikání Dilo vyžaduje ochranu dle

Více