v souladu s 1785 a násl. zákona č 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále také jako občanský zákoník") tuto

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "v souladu s 1785 a násl. zákona č 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále také jako občanský zákoník") tuto"

Transkript

1 Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: UR A*. Sídlo: 28. října 117, Ostrava IČO: DIČ: CZ ing. Jakubem Unuckou Zastoupen: náměstkem hejtmana kraje zkr, odb. (dále také jako budoucí objednatel") S. S. Sídlo: Nábřeží L Svobody 1222, Praha 1 ÍČO: DIČ: CZ Zapsaná: v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 8039 Zastoupena: předsedou představenstva/místopředsedou představenstva a členem představenstva (dále také jako dopravce") v souladu s 1785 a násl. zákona č 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále také jako občanský zákoník") tuto (dále také jako smlouva") 1. Budoucí objednatel je krajem ve smyslu 1 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, a objednatelem ve smyslu 8 odst. 1 ve spojení s 3 odst. 2 zákona č. 194/2010 Sb., o veřejných službách v přepravě cestujících a o změně dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů (dále také jako o veřejných službách"). 2. Dopravce je provozovatelem drážní dopravy ve smyslu 2 odst. 4 zákona č. 266/1994 Sb., o drahách, ve znění pozdějších předpisů.

2 '... Budoucí objednatel i dopravce mají zájem na uzavření smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících k zajištění dopravní obslužnosti kraje veřejnou drážní osobní dopravou (dáie také jako Smlouva o veřejných službách") na základě přímého zadání, jejímž předmětem bude poskytování veřejných služeb v drážní dopravě ze strany dopravce způsobem, v rozsahu a kvalitě ve Smlouvě o veřejných službách vymezených, a poskytnutí kompenzace ze strany budoucího objednatele, za podmínek sjednaných touto smlouvou. Dopravce je povinen nejpozději ke dni účinnosti Smlouvy o veřejných službách: a. mít přidělenou kapacitu dopravní cesty, osvědčení dopravce a uzavřenou smiouvu o provozování drážní dopravy s provozovatelem dráhy, b. mít licenci a schválenýjízdní řád, c. mít zajištěna vozidla, personál a technické zázemí nezbytné pro provozování veřejných služeb v přepravě cestujících podle přidělené kapacity dopravní cesty nebo schváleného jízdního řádu, d. být způsobilý zajistit poskytování souhrnu činností uložených zákonem o dráhách a kvality a bezpečnosti dopravy, včetně standardů pro přepravu osob s omezenou schopností pohybu a orientace. 2. Budoucí objednatel dne pod č. 2016/S uveřejnil informace o svém rozhodnutí uzavřít Smiouvu o veřejných službách přímým zadáním v Úředním věstníku Evropské unie na základě článku 7 odstavce 2 Nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1370/2007 ze dne 23, října 2007 o veřejných službách v přepravě cestujících po železnici a silnici a o zrušení nařízení Rady (EHS) č. 1191/69 a č. 1107/70. Dne pod č. 2017/S 126~ H došlo kjejich opravě zveřejněné v Úředním věstníku Evropské unie, která obsahovala informaci o možnosti využití podpory v rámci Výzvy č. 28 Operačního programu Doprava (dále také jako OPD2"). 3. Dopravní výkony budou na základě Smiouvy o veřejných službách provozovány na lince na trati 323 Ostrava - Valašské Meziříčí (dáie také jako Linka"). Budoucí objednatel předpokládá, že na Lince bude provedena obnova železničních kolejových vozidel v souladu s OPD 2. Nasazení nových železničních vozidel smluvní strany předpokládají ke změně jízdního řádu v prosinci Předpokládaný dopravní výkon pak bude činit 4. O provozování Linky již ve smyslu specifických podmínek Výzvy č. 28 OPD2 projevil relevantní zájem jiný dopravce. 5. Tato smlouva bude dopravcem přiložena k žádosti o poskytnutí podpory z programu OPD2, a to za podmínek Výzvy č. 28 OPD2 v rámci programu Pořízení a modernizace železničních kolejových vozidel" (dáiejen Žádost"). 6. Předmětem této smlouvy je úprava vzájemných práv a povinností smluvních stran v souvislosti s uzavřením budoucí Smiouvy o veřejných službách mezi budoucím objednatelem a dopravcem.

3 1. Smlouvu o veřejných službách se smluvní strany zavazují uzavřít s obsahem, jenž bude v souladu s přílohou č. 1 této smlouvy, včetně jejích příloh. 2. Vzhledem ke skutečnosti, že k okamžiku uzavření této smlouvy není možné určit celý obsah Smiouvy o veřejných službách, specifikuje příloha č. 1 její obsah alespoň obecným způsobem tak, jak to požaduje ustanovení 1785 občanského zákoníku. 3. Smlouva o veřejných službách bude uzavřena na období bezprostředně následující po ukončení platnosti smlouvy evidenční číslo 02118/2006/DSH uzavřené mezi budoucím objednatelem a dopravcem pro některé výkony související s dopravními výkony na lince S6 do konce platnosti jízdního řádu 2022/2023. Závazek uzavřít budoucí Smlouvu o veřejných službách 1. Kterákoliv smiuvní strana je oprávněna ve lhůtě do vyzvat druhou smiuvní stranu k uzavření Smlouvy o veřejných službách, jejíž obsah je uveden v Příioze č. 1 s přihlédnutím k podmínkám článku III, výše této smlouvy. Dopravce má toto oprávnění jen, obdrží-li závazný příslib o poskytnutí podpory dopravci z OPD2 anebo jiný obdobný dokument Dopravce má povinnost k takové výzvě přiložit kopii takového dokladu. 2. V případě, že dojde k výzvě k uzavření budoucí Smlouvy o veřejných službách podle odstavce 1 tohoto článku, jsou budoucí objednatel a dopravce povinni uzavřít Smlouvu o veřejných službách nejpozději do tří měsíců od okamžiku, kdy byia výzva podle odstavce 1 tohoto čiánku doručena druhé smluvní straně. 3. Budoucí objednatel není povinen Smlouvu o veřejných službách uzavřít po dobu a. dvou (2) měsíců od uveřejnění oznámení o svém záměru uzavřít Smlouvu o veřejných službách ve smyslu ust. 19 odst. 2 zákona o veřejných službách, b. trvání zákazu uzavřít Smlouvu o veřejných službách ve smysiu ust. 19 odst 4 zákona o veřejných službách a ust. 246 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů a/nebo c. trvání jiného zákazu uzavřít Smiouvu o veřejných službách stanoveného příslušným orgánem nebo právním předpisem. 4. Jestliže ve lhůtě podle odstavce 1 žádná ze smluvních stran nevyužije svého práva vyzvat druhou smluvní stranu k uzavření Smlouvy o veřejných službách, toto právo stanovené smlouvou zaniká. 5. Dopravce se zavazuje převést vlastnictví vozidel pořízených s využitím podpory z OPD2 k okamžiku ukončení platnosti Smiouvy o veřejných službách osobě určené budoucím objednatelem.

4 1. Nesplní-li budoucí objednatel nebo dopravce v době stanovené v čiánku IV. povinnost uzavřít Smlouvu o veřejných službách, může druhá smluvní strana požadovat, aby obsah Smlouvy o veřejných službách určil soud. 2. ZměnMi se okolnosti, z nichž smluvní strany v okamžiku uzavření této smlouvy zřejmě vycházely, do té míry, že nebude možné po některé ze smluvních stran rozumně požadovat, aby Smiouvu o veřejných službách uzavřela, povinnost uzavřít Smlouvu o veřejných službách založená touto smlouvou zaniká. 3. Neoznámí-li smluvní strana, u níž ke změně okolností uvedených v odstavci 2 tohoto článku došlo, tuto skutečnost druhé smluvní straně bez zbytečného odkladu, nahradí této smluvní straně škodu z toho vzniklou. Závěrečná ustanovení 1. Tato smlouva nabývá platnosti a účinnosti dnem jejího podpisu oběma smluvními stranami. 2. Změny této smlouvy mohou být provedeny pouze po vzájemné dohodě obou smluvních stran, písemně, formou číslovaných dodatků. 3. Je-li nebo stane-li se některé ustanovení této smlouvy neplatným či neúčinným, nedotýká se tato skutečnost platnosti či účinnosti ostatních ustanovení uvedených v této smlouvě. Smluvní strany se v tomto případě zavazují nahradit toto neplatné či neúčinné ustanovení ustanovením novým,+. které bude odpovídat obsahu nahrazovaného ustanovení. 4. Dopravce tímto prohlašuje, že je subjektem ve smyslu 3 odst. 2 písm. h) zákona č. 340/2015 Sb., o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a o registru smluv (zákon o registru smluv), ve znění pozdějších předpisů. Tato smlouva se tedy z tohoto důvodu nemusí uveřejňovat v registru smiuv die uvedeného zákona. 5. Tato smlouva se řídí českým právem, zejména občanským zákoníkem. 6. Tato smlouva je vyhotovena ve dvou vyhotoveních, z nichž každá smluvní strana obdrží po jednom. 7. Smluvní strany svým podpisem prohlašují, že si tuto smlouvu před jejím podpisem podrobně přečetly, že jejímu obsahu porozuměly, a že ji podepisují svobodně, vážně, nikoliv v tísni a za nápadně nevýhodných podmínek, a na důkaz toho připojují své podpisy.

5 v dne V..á??í?íldne. Jakub Unucka, MBA na zákiadě pověření : , Di& CZ Přílohy Příloha č. 1 - Obsah Smlouvy o veřejných službách, včetně jejích dalších příloh X.-ij"-MX X-& m 7/ y-'

6 č. j.: [bude doplněno] č. ev.: [bude doplněno] výtisk č.: [bude doplněno] Smluvní strany: Moravskoslezský kraj Sídlo: 28. října 117, Ostrava IČO: DIČ: CZ Zastoupen: [doplnit] (dále také jako Objednatel") České dráhy, a.s. Sídlo: Nábřeží L Svobody 1222, Praha 1 IČO: DIČ: CZ bankovní spojení: {*], číslo účtu: {*] Zapsaná: v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 8039 Zastoupená: [*J, předsedou představenstva/místopředsedou představenstva a [*_, členem představenstva (dále také jako Dopravce") (společně také jako Smluvní strany") uzavírají tuto (dále také jako Smlouva")

7 1. Objednatel uzavírá s Dopravcem tuto Smlouvu podle ust. 18 zákona č. 194/2010 Sb., o veřejných službách v přepravě cestujících (dáíe také jako ZVS") a zákona č. 89/2012 Sb občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů (dále také jako Občanský zákoník"), a v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1370/2007 o veřejných službách v přepravě cestujících a o zrušení nařízení Rady (EHS) č. 1191/69 a č. 1107/70 ve znění nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/2338 ze dne 14. prosince 2016, kterým se mění nařízení (ES) č. 1370/2007, pokud jde o otevření trhu vnitrostátních služeb v přepravě cestujících po železnici (dále také jako Nařízení"), a to na období dle čl. 4 Smlouvy. Základním účeiem této Smlouvy je zajištění dopravní obslužnosti Dopravcem Objednateli veřejnou drážní osobní dopravou na lince S6 v úseku Ostrava hlavní nádraží - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město na trati 323 Ostrava - Valašské Meziříčí v souladu s plánem dopravní obslužnosti dle ZVS a v souladu s dalšími ustanoveními ZVS (dále také jako Veřejné služby v drážní dopravě"). ČLÁNEK 3 1. Tato Smlouva stanovuje způsob zajištění, rozsah a kvalitu poskytování Veřejných služeb v drážní dopravě ze strany Dopravce a způsob a rozsah poskytování kompenzace ze strany Objednatele, 2. Dopravce se podpisem této Smlouvy^zavazuje poskytovat Objednateli Veřejné služby v drážní dopravě za podmínek, v rozsahu a způsobem stanoveným touto Smlouvou. 3. Objednatel se podpisem této Smlouvy zavazuje poskytovat Dopravci za podmínek a v rozsahu v této Smlouvě stanoveném kompenzaci za poskytování Veřejných služeb v drážní dopravě ve smyslu ust. 23 a násl. ZVS. 1. Smluvní strany se dohodly, že Veřejné služby v drážní dopravě podle této Smlouvy budou Dopravcem provozovány v období bezprostředně následujícím po ukončení platnosti smlouvy evidenční číslo 02118/2006/DSH uzavřené mezi Objednatelem a Dopravcem pro některé výkony související s dopravními výkony na lince S6 do konce platnosti jízdního řádu 2022/2023, tj. do (dále také jako Doba plnění"). 1. Smluvní strany se dohodly, že Dopravce je povinen zajišťovat Veřejné služby v drážní dopravě podle této Smlouvy vlaky odpovídajícími požadavkům uvedeným v příloze č. 1 (dále také jako Vlaky"), které jsou časově a věcně vymezeny v této Smlouvě (dále také jako Dopravní 0

8 výkony"), konkrétně v příloze č Smluvní strany se dohodly, že konkrétní časové a věcné vymezení Dopravních výkonů bude stanoveno podle provozní koncepce, která je uvedena v příloze č. 3 této Smiouvy, při respektování postupu podíe článků 6, 7 a 8 této Smlouvy. Smluvní strany berou na vědomí, že ke změně provozní koncepce může dojít pouze na základě dohody Smluvních stran. 3. Dopravní výkony podle této Smlouvy budou realizovány na traťových úsecích zejména v územním obvodu Objednatele na lince S6 v úseku Ostrava hlavní nádraží - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město na trati 323 Ostrava - Valašské Meziříčí této Smlouvy. Na základě dohody Smluvních stran je možné, aby Dopravce k žádosti Objednatele zajišťoval Veřejné služby v drážní dopravě i v územním obvodu jiného kraje. 4. Pro období od do předpokládaný rozsah objednaných Dopravních výkonů představuje celkem vlkm, z toho do 31. XII. kalendářního roku [*] se jedná o [*J vikm a od 1. I. kalendářního roku [*] se jedná o [*] vlkm. Pro realizaci tohoto rozsahu předpokládají Smluvní strany užití vozidel kategorie A. Pro období platnosti následujících jízdních řádů 2020/2021 až 2022/2023 plněných na základě této Smiouvy představuje předpokládaný rozsah objednaných dopravních výkonů celkem vlkm. Pro reaiizaci tohoto rozsahu předpokládají Smluvní strany užití vozidel kategorie B. Podrobnější popis kategorizace vozidel obsahuje příloha č. 1 této Smlouvy. 5. Celkový rozsah Dopravních výkonů, který má Dopravce v období platnosti příslušného jízdního řádu zajistit, se může změnit pouze za podmínek stanovených v této Smlouvě. 1. Smluvní strany se dohodly, že za poskytování plnění dle této Smlouvy, tj. za zajištění objednaných Veřejných služeb v drážní dopravě náleží Dopravci kompenzace ve výši stanovené v souladu s příslušnými obecně závaznými právními předpisy. 2. Dopravce před uzavřením této Smlouvy předložil Objednateli výchozí finanční model nákladů, výnosů a čistého příjmu, které mají vyplynout z této Smlouvy pro období nasazení vozidel kategorie A a pro období nasazení vozidel kategorie B podle ust 3 vyhlášky č. 296/2010 Sb., o postupech pro sestavení finančního modelu a určení maximální výše kompenzace (dále také jako Kompenzační vyhláška"), který tvoří přílohu č. 4 této Smlouvy (dáte také jako Finanční model"), obsahující požadovanou výši kompenzace pro období nasazení vozidel kategorie A a též pro období nasazení vozidel kategorie B. Objednatel s předloženým finančním modelem vyslovil souhlas. 3. Součástí přílohy č. 5 Smlouvy je specifikace C W km jednotkové variabilní části kompenzace v Kč/vlkm pro jednotlivé kategorie vozidel. Dopravce před uzavřením této Smlouvy dále předložil Objednateli výchozí model provozních aktiv dle ust. 6 odst. 1 Kompenzační vyhlášky, který tvoří přílohu č. 6 této Smlouvy. Dopravcem uplatněný čistý příjem je obsažen ve Finančním modelu. 4. Dopravce má nárok na úhradu kompenzace za poskytování Veřejných služeb v drážní dopravě ze strany Objednatele po období nasazení vozidel kategorie A a B v rámci této Smlouvy, rovnající se násobku objednaných Dopravních výkonů a kompenzace vztažené kjednotkové ceně dopravního výkonu v Kč/vlkm, předložené Dopravcem ve Finančním modelu čísío řádku 27 ( kompenzace v Kč/vlkm"). Pro vyloučení pochybností, se úhrada kompenzace za období platnosti jízdního řádu po Dobu plnění vypočítá podle tohoto vzorce: 3

9 K = V*C vikm Přičemž ve výše uvedeném vzorci je: K výše kompenzace v Kč, V objednané Dopravní výkony za období platnosti jízdního řádu, stanovené ve vlakových kilometrech podie řádku č. 26 Finančního modelu, Cvikm sazba v Kč/vlkm podle řádku č. 27 Finančního modelu. 5. Kompenzace není předmětem daně z přidané hodnoty. 6. Pro období platnosti příslušného jízdního řádu představuje kompenzace částku v souladu s Finančním modelem. Výše této kompenzace bude v průběhu plnění této Smlouvy měněna podle pravidel stanovených v článku 8 této Smlouvy. Dopravce nemá nárok na kompenzaci převyšující tuto kompenzaci vyjma zvýšení z důvodů, uvedených v čl. 7 a 8 této smlouvy. CLANEK 7 1. Ke změně Dopravních výkonů uvedených v čl. 5 odst. 4 této Smlouvy může dojít pouze na základě dohody Smluvních stran, a to v případě, kdy současně: a) požadovaná změna Dopravních výkonů bude v souiadu s požadavky ZVS, b) požadovaná změna Dopravních výkonů nebude mít za následek navýšení počtu nasazovaných vozidel na straně Dopravce, pokud se Smluvní strany nedohodnou jinak, c) požadovanou změnou Dopravních výkonů nedojde vobdobí od začátku platnosti příslušného jízdního řádu do 31. J2. příslušného kalendářního roku, v němž jízdní řád začal platit, k odchylce větší než 5 %, slovy pět procent, oproti předpokládanému rozsahu Dopravních výkonů pro dotčené období při sjednávání dodatku pro příslušný kalendářní rok, d) změnou Dopravních výkonů nesmí být porušena pravidla a podmínky Operačního programu Doprava a příslušné dotační výzvy (dále jako QPD2"); přičemž Smluvní strany jsou při změně Dopravních výkonů povinny přihlédnout k potřebám a možnostem druhé Smiuvní strany. 2. Změna rozsahu objednaných Dopravních výkonů dle čl. 7 odst. 1 písm. c) této Smlouvy nebude mít vliv na změnu kompenzace dle této Smlouvy, neujednají - li si Smluvní strany v písemném dodatku k této Smlouvě jinak. 3. Objednatel je oprávněn změnit rozsah Dopravních výkonů k prvnímu dni platnosti příslušného jízdního řádu nebo ke dni změny jízdního řádu v průběhu platnosti příslušného jízdního řádu v termínu stanoveném v ust. 42 odst. 1 zákona č. 266/1994 Sb., o dráhách, v platném znění (dáiejen Zóíro/i o dráhách"), nebo v jiném termínu uvedeném v prohlášení o dráze, platném pro dotčený jízdní řád. Objednatel a Dopravce pří změně rozsahu Dopravních výkonů zohlední termíny pro objednání kapacity dráhy. 4. V případě, že dojde ke změně rozsahu objednaných Dopravních výkonů, zavazují se Smluvní strany nejpozději 30 (třiceti) kalendářních dnů přede dnem účinnosti změny objednaných Dopravních výkonů uzavřít dodatek, jehož předmětem bude nejméně vymezení těchto změn v souladu s pravidly stanovenými v této Smiouvě.

10 Smluvní strany se dohodly, že k úpravě výše poskytované kompenzace dojde vždy jednou ročně s účinností pro období platnosti předmětného jízdního řádu v níže uvedeném pořadí: a) v důsledku změny cenové hladiny, za podmínek uvedených v tomto článku, b) v důsledku změny rozsahu objednaných Dopravních výkonů, dojde-li k takové změně podie ustanovení čl. 7 této Smlouvy, a za podmínek uvedených v odstavcích 4 a 5 tohoto článku, c) v důsledku změny položek Finančního modelu, kde rizika a příležitosti, spojená s jejich vývojem v čase nese Objednatel, jsou-li naplněny podmínky uvedené v tomto článku, d) v důsledku změny provozní koncepce uvedené v příloze č. 3 této Smlouvy. 2. K první aktualizaci výše poskytované kompenzace dojde s účinností ke dni zahájení provozu vozidel kategorie A die této Smlouvy, a to v kumulované výši inflace za roky 2018, Pro aktualizaci výši poskytované kompenzace související s provozem vozidel kategorie B budou Smluvní strany postupovat obdobně. Tedy při nasazení vozidel kategorie B od počátku jízdního řádu 2020/2021 dojde ke zohlednění kumulované výše inflace za roky, 2018, 2019 a Úprava kompenzace z důvodu změny cenové hladiny v Čase bude realizována vždy na období platnosti jízdního řádu, přičemž kompenzace bude upravena částkou, rovnající se dosavadní hodnotě poskytované kompenzace, vynásobené poslední zveřejněnou meziroční mírou inflace vyjádřenou přírůstkem nebo poklesem průměrného ročního indexu spotřebitelských cen za poslední ukončený kalendářní rok, vyhlášenou Českým statistickým úřadem, nebo v případě, že k vyhlášení této hodnoty nedojde, jinou obdobnou sazbou odpovídající změně cenové hladiny v České republice. Pro vyloučení pochybností, se nová výše kompenzace podle tohoto odstavce vypočítává podle vzorce: NK = PK *4100 % + m), pro PK > 0 Přičemž ve výše uvedeném vzorci je: NK výše nové kompenzace v Kč, PK původní výše kompenzace v Kč před provedením výpočtu, m poslední zveřejněná meziroční míra inflace vyjádřená přírůstkem nebo poklesem průměrného ročního indexu spotřebitelských cen v procentech za poslední ukončený kalendářní rok vyhlášená Českým statistickým úřadem 4. Úprava kompenzace v důsledku změny rozsahu objednaných Dopravních výkonů proběhne podie pravidla, kdy výše kompenzace bude změněna o částku, rovnající se násobku variabilní sazby kompenzace v Kč/vlkm, uvedené v čl. 6 odst 3 této Smlouvy, a částky, která je rovna rozdílu změny Dopravních výkonů dle čl. 7 této Smlouvy a Dopravních výkonů dle čl. 5 odst. 4 této Smlouvy pro příslušné období platnosti jízdního řádu. Ujednání v čí. 7 odst. 2 této Smlouvy tím není dotčeno. Pro vyloučení pochybností se nová výše kompenzace podle tohoto odstavce vypočítává podle vzorce: Přičemž ve výše uvedeném vzorci je: NK = PK + [C wlkm * (NDV- ODV)] NK výše nové kompenzace v Kč, PK původní výše kompenzace v Kč před provedením výpočtu, Cwikmjednotková variabilní část kompenzace v Kč/vlkm pro jednotlivé kategorie stanovená v příloze č. 5 této Smlouvy, ODV objednané Dopravní výkony ve vlkm před reaiizací této změny Dopravních výkonů, 5

11 NDV nové Dopravní výkony ve vlkm, změněné postupem podíe čl. 7 této Smlouvy. Za výpočtové období pro hodnoty ODV" a NDV" se považuje období platnosti předmětného jízdního řádu, popř. v případě změn jízdního řádu jiné vhodné srovnatelné období. 5. Smluvní strany se dohodly, že v případě, že změnou rozsahu objednaných Dopravních výkonů podle čl. 7 této Smlouvy vzniknou dodatečné soupravové jízdy, a Dopravce tuto skutečnost doloží Objednateli, je Objednatel povinen uhradit Dopravci kompenzaci za tyto jízdy ve stejné výši jako pro dodatečně objednané Dopravní výkony podle odstavce 4 tohoto článku této Smlouvy obdobně. 6. Úprava kompenzace v důsledku změny nákladů na provozování Dopravních výkonů podle této Smlouvy, jejichž výše je rizikem Objednatele, se provede v souvislosti se: a) změnou obecně závazných právních předpisů stanovujících výši daně z přidané hodnoty, v takovém případě se výše kompenzace změní o částku, která odpovídá změně výnosů v důsledku změny procentní sazby odvodu daně z přidané hodnoty, pro vyloučení pochybností se nová výše kompenzace podle tohoto písmene vypočítává podle vzorce: NK = PK + {V * [(NP-PP)/100]} Přičemž ve výše uvedeném vzorci je: NK PK V PP NP výše nové kompenzace v Kč, původní výše kompenzace v Kč před provedením výpočtu, předpokládaná výše výnosů Dopravce (řádek č. 20 Finančního modelu) v Kč před provedením výpočtu, původní sazba daně z přidané hodnoty v procentech, nová sazba daně z přidané hodnoty v procentech, b) změnou výše ceny za použití železniční dopravní cesty, v takovém případě se výše kompenzace změní o částku odpovídající případnému rozdílu mezi částkou, o kterou se změní platba za použití dopravní cesty požadovaná provozovatelem dráhy za objednané Dopravní výkony podle přílohy č. 2 této Smlouvy v pravidelném řazení a částkou odpovídající výši změny cenové hladiny dfe odst. 3 tohoto článku, Dopravce je povinen doložit požadovanou hodnotu této položky předložením způsobu výpočtu podle aktuálního prohlášení o dráze, včetně vyčíslení rozhodných ukazatelů (zejména plánovaných Dopravních výkonů ve vlkm, dopravních výkonů v hrubých tkm a počtu tras pro příslušné období), c) změnou průměrné ceny trakční energie, netrakční energie nebo paliva, tato změna bude realizována vždy na období platnosti jízdního řádu a výše kompenzace se změní o částku, která odpovídá případnému rozdílu mezi částkou, o kterou se změní výše průměrných nákladů na trakční/netrakční palivo nebo energii násobené po zohlednění meziroční míry inflace změnou spotřebitelských cen nafty v roce, který předchází roku, ve kterém se dodatek uzavírá, a částkou odpovídající výši změny cenové hladiny dle odst 3 tohoto článku, pro vyloučení pochybností se nová výše kompenzace podle tohoto písmene vypočítává podle vzorce: Výpočet se provádí pro každou komoditu zvlášť. Přičemž ve výše uvedeném vzorci je: 6

12 r NK výše nové kompenzace v Kč, PK původní výše kompenzace v Kč před provedením výpočtu, t předpokládaná výše nákladů na trakční energii a palivo a energii a netrakční energie a palivo (řádky č. 1 a 2 Finančního modelu) v Kč před provedením výpočtu, NC aritmetický průměr cen eiektrické energie vč. distribučních poplatků a příspěvků na obnovitelné zdroje a motorové nafty (v litrech) za poslední zveřejněný kalendářní rok, uvedená v databázi indexů spotřebitelských cen (životních nákladů) Českého statistického úřadu (nebo v případě, že k vyhlášení této hodnoty nedojde, jiná obdobná sazba, odpovídající změně spotřebitelských cen nafty v České republice), SC aritmetický průměr cen elektrické energie vč. distribučních poplatků a příspěvků na obnovitelné zdroje a motorové nafty (v litrech) za předposlední zveřejněný kalendářní rok, uvedená v databázi indexů spotřebitelských cen (životních nákladů) Českého statistického úřadu (nebo v případě, že k vyhlášení této hodnoty nedojde, jiná obdobná sazba, odpovídající změně spotřebitelských cen nafty v České republice). d) zavedením nebo změnou jednotného systému ceny staničního poplatku nebo jiného poplatku stanoveného na základě prohlášení o dráze, upravujícího úhradu veřejně přístupných prostor v železničních stanicích, v takovém případě se výše kompenzace změní o částku, která odpovídá případnému rozdílu mezi částkou, o kterou se změní platba za staniční poplatek a částkou odpovídající výši změny cenové hladiny dle odst. 3 tohoto článku, Dopravce je povinen doložit způsob výpočtu požadované hodnoty této poiožky obdobným způsobem jako v případě postupu podle písm. b) tohoto odstavce Smlouvy. Staniční poplatek nebo jiný poplatek stanovený na základě prohlášení o dráze je povinen Dopravce uvést v nákladové položce úhrada za použití ostatní infrastruktury" Finančního modelu. 7. Smluvní strany vylučují takový výklad, na základě kterého by mohlo dojít ke kumulativnímu navyšování dle článku 8 odst. 3 a od t 6 této Smiouvy u totožných položek: cena za použití železniční dopravní cesty, cena za trakční energie, netrakční energie a palivo [toto ustanovení a/hebo související v rámci článku 8 může být po další dohodě stran změněno s ohledem na požadavek kraje na přesnější formulaci těchto ustanovení]. 8. V případě změny provozní koncepce uvedené v příloze č. 3 této Smlouvy berou Smluvní strany na vědomí, že tato změna bude mít vliv na výši kompenzace. Vymezení těchto změn v souladu s pravidly určenými v této Smlouvě a odpovídající úprava Finančního modelu bude Smluvními stranami sjednána v dodatku k této Smlouvě. 9. V případě, že dojde k okolnostem, které zakládají změnu ceny Dopravních výkonů podle tohoto číánku Smlouvy, zavazují se Smluvní strany nejpozději 30 (třicet) kalendářních dnů přede dnem účinnosti změn uzavřít dodatek této Smlouvy, jehož předmětem bude nejméně vymezení těchto změn v souladu s pravidly stanovenými v této Smlouvě. V případech úpravy výše poskytované kompenzace uvedených v čl. 8 odst 1 písm. d) této Smlouvy, dojde zároveň k odpovídající úpravě Finančního modeiu uvedeného v příloze č. 4 této Smlouvy. 10. Ke změně výše kompenzace dojde odpovídajícím způsobem též v případě povinnosti nasazení systému GSM-R a ETCS na vozidla použitá pro plnění Smlouvy a v případě změn rozúčtování trakční energie. 11. V případě řádného dokončení a provedení kolaudace údržbovo-opravárenského zázemí v depu se změní výše odpisů a čistého příjmu, a tím kompenzace v souladu s Finančním modelem. V modelu následně není zahrnuto původní údržbové zázemí. 12. Ke změně výše kompenzace dojde v případě vzniku a/nebo změny poplatků a daní, které mají 7

13 w dopad na ceny jízdného cestujících nebo výši vybíraných tržeb. Mezi takové okolností se řadí zejména změna daně z přidané hodnoty a zavedení nových tarifních zvýhodnění. 1. Dopravce obdrží od Objednatele kompenzaci podle čl. 6 (nebo v případě změny případně dle čl. 8 této Smlouvy za každé období kalendářního roku v pravidelných měsíčních rovnoměrně vysokých zálohách vždy nejpozději do [*] dne příslušného kalendářního měsíce. Rozpis měsíčních záloh dle tohoto odstavce pro období příslušného kalendářního roku a pravidla pro zaokrouhlování jsou uvedeny v příloze č. 7 této Smlouvy. Záloha bude vyčíslena na zákiadě předpokládaného rozsahu Dopravních výkonů uvedeného v čí. 5 odst 4 této Smlouvy při zohlednění změny Dopravních výkonů dle článku 7 této Smlouvy. 2. Smiuvní strany se dáie dohodly, že se měsíční záloha vyplácená za měsíc prosinec vždy rozděluje poměrně v závislosti na počátku a ukončení platnosti příslušného jízdního řádu a je vždy splatná nejpozději do [*] dne prosince příslušného kalendářního roku. 3. Dopravce předá za každý kalendářní rok Objednateli výkaz, obsahující skutečně dosaženou výši nákladů a výnosů, zpracovaný ve struktuře stanovené v příloze č. 3 Kompenzační vyhlášky, a to nejpozději do [*] 4. Dopravce předloží Objednateli nejpozději poslední pracovní den druhého měsíce následujícího po skončení příslušného kalendářního roku účetní doklad o zúčtování záloh poskytnutých Objednatelem die čl. 9 odst 1 a 2 této Smlouvy za uplynulý kalendářní rok. 5. Předběžné vyúčtování kompenzace za uplynulý kalendářní rok vyplývající z předložených výkazů dle této Smlouvy je Dopravce povinen předložit Objednateli vždy nejpozději do po skončení příslušného kalendářního" roku. Konečné vyúčtování kompenzace za uplynulý kalendářní rok vyplývající z předložených výkazů dle této Smlouvy je Dopravce povinen předložit Objednateli vždy nejpozději do po skončení příslušného kalendářního roku. Částka vyplývající z konečného vyúčtování stanovená v souladu s touto Smlouvou je splatná ve lhůtě [*] dnů ode dne, kdy bylo konečné vyúčtování doručeno Objednateli. 6. Vyúčtování kompenzace provede Dopravce na základě uskutečněných vlkm dle čl. 12 odst 4 této Smlouvy a se zohledněním rizika tržeb Dopravce v Části vyúčtovaných tržeb dle tarifu Dopravce, který v době sestavení výchozího Finančního modelu činil ([*] %) z tržeb. 7. Pro vyloučení všech pochybností Smluvní strany činí nesporným, že Dopravce není oprávněn po Objednateli požadovat po vyúčtování vyšší kompenzaci než kompenzaci stanovenou die výchozího Finančního modelu pro příslušné období upravenou dle čl. 7 nebo čl. 8 Smlouvy. ČLÁNEK S ohledem na to, zeje v územním obvodu Objednatele zaveden integrovaný dopravní systém s názvem Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje ODIS" (dále také jako ODIS" nebo také jako IDS") a Objednatel požaduje, aby na lince S6 provozované dle této Smlouvy byl vedle tarifu Dopravce akceptován Dopravcem i tarif ODIS (dále také jako Tarif ODIS"), Dopravce se zavazuje na lince S6 přistoupit k ODIS a uzavřít s Objednatelem dohodu o zapojení Dopravce do ODIS, kde budou specifikovány bližší podmínky zapojení Dopravce do ODIS, metodika výpočtu případné protarifovací ztráty za zapojení Dopravce do ODIS na lince S6 i podmínky výpočtu a úhrady kompenzace za zapojení Dopravce do ODIS na lince S6, a to za

14 současného předpokladu, že přistoupení k Tarifu ODIS bude naplňovat dále uvedené podmínky. Dopravce je na zákiadě přistoupení k ODIS a dohody die předchozího odstavce povinen zajistit, že na lince S6 integrované v ODIS bude vedie tarifu Dopravce akceptován i Tarif ODIS. Objednatel je povinen Dopravci kompenzovat ekonomické dopady akceptace tarifu ODÍS a zapojení do ODIS na kompenzaci. Kompenzace negativních ekonomických dopadů na Dopravce, bude mezi Smluvními stranami upravena s ohledem na ekonomickou analýzu dodatkem k této Smlouvě (dále jako Kompenzační dodatek IDS"). V Kompenzačním dodatku IDS se Smluvní strany dohodnou zejména na bližších podmínkách, za jakých Objednatel Dopravci uhradí navýšení kompenzace způsobené navýšením nákladů Dopravce vynaložených v důsledku přistoupení k ODIS a akceptace Tarifu ODIS, na bližších podmínkách případného poklesu skutečných tržeb Dopravce dle dohodnuté výše ročních garantovaných tržeb Dopravce a na podmínkách vyrovnání negativních ekonomických dopadů na Dopravce způsobených uznáváním jízdních dokladů ODIS Dopravcem. Dopravce bude v rámci ODIS akceptovat papírové jízdní doklady nebo elektronické jízdní doklady nahrané v elektronických nosičích (bezkontaktních čipových kartách, dále také jako BČK") kompatibilních s elektronickými nosiči ve veřejné drážní osobní dopravě. Kompatibilitou v drážní dopravě se zejména rozumí zajištění dodržování společných bezpečnostních pravidel pro vzájemnou komunikaci u všech zúčastněných subjektů s tím, že však nebude ovlivněna nezávislost každého z nich Dopravce souhlasí s tím, že na zákiadě přistoupení k ODIS podle odst. 1 tohoto Článku bude prodávat jízdní doklady ODIS vydané podle platného Tarifu ODIS a smluvních přepravních podmínek ODIS Objednatele na lince S6 provozované dle této Smlouvy, jestliže mu za účelem kompenzace s tím spojených ekonomických rizik bude ze strany Objednatele garantována určitá minimální výše tržeb dosahovaných na lince S6 před uzavřením této Smlouvy a poskytnuto vyrovnání případných dafech negativních ekonomických dopadů na Dopravce způsobených uznáváním jízdních dokladů ODIS Dopravcem. Smluvní strany pro vyloučení všech pochybností potvrzují, že jednotlivými platbami, na základě kterých Objednatel Dopravci kompenzuje snížení tržeb Dopravce a případné další negativní ekonomické dopady způsobené uznáváním Tarifu ODIS a určených jízdních dokladů ODIS na iince S6 dle tohoto čiánku této Smlouvy a na základě dodatku dle odst. 2 tohoto článku této Smlouvy, dochází k úhradě kompenzace ve smyslu Nařízení. Veškeré položky vykazované v souvislosti s přistoupením k ODIS a uznáváním Tarifu ODIS a jízdních dokladů ODIS a participace Dopravce na systému ODIS jsou nedílnou součástí výkazu skutečných nákladů a výnosů, kterým Dopravce prokazuje skutečnou výši kompenzace. 1. Dnem byla založena společnost Koordinátor ODIS s.r.o., Na Hradbách 1440/16, Moravská Ostrava, Ostrava, IČ: , právnická osoba pro plnění úkolů při zřizování a koordinaci integrovaných veřejných služeb v přepravě cestujících (dáie také jako KODIS"). Objednatel pověřil KODIS k plnění dalších úkolů souvisejících s dopravní obslužnosti území Objednatele. Objednatel delegoval na KODIS činnosti spojené s koordinací a objednávkou Dopravních výkonů regionální železniční dopravy zajišťované Dopravcem die této Smlouvy, stejně jako činnosti spojené s vedením přípravných jednání o možných změnách smluvních ustanovení a kontrolní činnost

15 2. V rozsahu ujednání v této Smlouvě se Dopravce zavazuje předkládat materiály, jež se obsahem váží k činnostem delegovaným Objednatelem na KODIS, přímo KODIS. 3. Dopravce se zavazuje, že s ohledem na naplňování účelu, pro který byl KODIS založen, mu v rámci plnění práv a povinností vyplývajících ze Smiouvy, poskytne součinnost, a bude na KODIS předkládat doklady a informace požadované dle Smlouvy Objednatelem a umožní KODIS kontrolu povinností Dopravce vyplývající ze Smlouvy a stanovených Smlouvou, pokud Objednatel v konkrétním případě neurčí, písemným prohlášením adresovaným Dopravci, jinak. 4. Společenská smlouva KODIS a příkazní smlouva mezi Objednatelem a KODIS tvoří přílohu č. 8 této Smlouvy. ČLÁNEK Dopravce je povinen zajišťovat Dopravní výkony v souladu s podmínkami stanovenými v této Smlouvě. Minimální požadavky na železniční kolejová vozidla při plnění této Smlouvy vyplývají z dokumentu schváleného zastupitelstvem Objednatele dne Minimální požadavky na železniční kolejová vozidla tvoří přílohu č. 1 této Smiouvy. 2. Dopravce je oprávněn v mimořádných provozních situacích (poruchy, výiuky plánované i neplánované, opravy a revíze) nebo mimořádných událostech dle Zákona o dráhách (nehody a události uvedené v ustanovení 49 Zákona o dráhách) nahradit vozidla uvedená v seznamu podle odst 1 tohoto článku na Dopravních výkonech, které jsou předmětem této Smlouvy, vozidly dostupné kvality. 3. Odbavení cestujících ve vlaku, v železničních stanicích a zastávkách včetně služeb cestujícím v nich poskytovaných dopravcem je specifikováno v příloze č. 9 této Smlouvy. 4. Dopravce zajistí přesnost a spolehlivost poskytovaných dopravních služeb, tzn., že vlaky, které jsou předmětem Smlouvy, budou vedeny včas dle platného jízdního řádu. Za vlak jedoucí včas se považuje vlak, jehož zpoždění z příčin na straně Dopravce ve výchozí nebo konečné stanici nepřevýší 15 minut. Vlak zpožděný bez zavinění Dopravce je vlak, jehož zpoždění je způsobeno za okolností uvedených v 4, odst. 1 a 3 vyhlášky č. 76/2017 Sb., o obsahu a rozsahu služeb poskytovaných dopravci provozovatelem dráhy a provozovatelem zařízení služeb, v platném znění (dáie také jako Vyhláška o službách"), např. událostí mimo působnost Dopravce včetně důsledků řízení provozu dráhy, - v důsledku čekání na přípojné vlaky podle opatření zpracovaného Dopravcem anebo Objednatelem, v důsledku nezajištění provozuschopnosti dopravní cesty provozovatelem dráhy, - v důsledku výluk, náhradní autobusové dopravy a přechodného omezení traťové rychlosti, - z důvodu zákonné stávky zaměstnanců Dopravce, pokud Dopravce přijal opatření, aby dopad takové stávky minimalizoval (např. zavedení NAD, změna obratů souprav apod.). 5. Dopravce se zavazuje poskytovat Objednateli čtvrtletně přehled o zpoždění vlaků, které jsou předmětem Smiouvy, ve výchozích nebo konečných stanicích vlaků současně se závěrečným vyúčtováním dle článku 9 odst 5 této Smlouvy. 6. Za uskutečněný se považuje i Dopravní výkon zajištěný náhradní autobusovou dopravou a také výkony neuskutečněných dopravní výkonů bez zavinění Dopravce dle článku 12 odst. 4 této Smlouvy. 10

16 1. Objednatel a Dopravce souhlasí s tím, aby nákup vozidel využívaných pro závazky dle tét Smlouvy (dále také jako Určená vozidla") byl též financován z dotačních prostředk" prostřednictvím Operačního programu Doprava za podmínek Výzvy č. 28 k předkládání žádostí o podporu v rámci programu Pořízení a modernizace železničních kolejových vozidei". Výzva Č. 28 OPD2 v rámci programu Pořízení a modernizace železničních kolejových vozidel" tvoří příiohu č. 10 této Smlouvy. Obě Smiuvní strany vyvinou rozumně požadovateiné úsilí, aby financování tímto způsobem bylo realizováno. V této souvislosti je Dopravce povinen požádat v rámci programu OPD2 o dotaci dle podmínek programu OPD2 především dle dokumentace programu Pořízení a modernizace železničních kolejových vozidel (ev. č )", programu pro implementaci projektů zaměřených na podporu železničních kolejových vozidel v rámci specifického cíle 1.5 OPD , Specifických podmínek pro Výzvu č. 28 OPD2 a dalších souvisejících dokumentů vydaných příslušným úřadem (dále také jako Program" a Podmínky Programu"), a Objednatel je povinen poskytnout mu veškerou potřebnou součinnost. 2. Po vydání Rozhodnutí o poskytnutí dotace na nákup Určených vozidel (dále také jako Rozhodnutí o dotaci") se Objednatel zavazuje na výzvu Dopravce bez zbytečného odkladu jednat s Dopravcem o uzavření dodatku k této Smlouvě, který obsahuje změnu a/nebo doplnění této Smlouvy a kterým budou splněny podmínky Rozhodnutí o dotaci, zejména na způsob a rozsah nasazení vozidel a změnu kompenzace. 3. Náhrada Určených vozidel jinými vozidly nebo na jiných tratích je možná pouze ve výjimečných případech, a to: a) b) c) při přerušení nebo takovém omezení provozu dráhy z důvodu výluky, živelné pohromy nebo mimořádné události nebo je-li při zajišťování náhradní dopravy nemožné oběhy souprav upravit tak, aby vozidla poclle tohoto číánku byla nasazena před i za vyloučeným (nesjízdným) úsekem dopravní cesty, nebo se souhlasem Objednatele v případech, kdy došlo z příčin níkoii na straně Dopravce ke snížení počtu disponibilních souprav, takový souhlas Objednatele nebude bezdůvodně odepřen, nebo nasazení vozidel na jiných tratích v případě přerušení nebo omezení provozování dráhy znemožňující naplnění podmínek Smiouvy o dotaci Dopravce je povinen v souiadu s podmínkami Programu převést vlastnictví k Určeným vozidlům (kategorie B) za jejich zůstatkovou účetní hodnotu k okamžiku ukončení této Smlouvy, a to dle rozhodnutí Objednatele buď Objednateli, nebo určenému provozovateli dotčených dopravních výkonů vzešlého z řádného nabídkového řízení. Objednatel se zavazuje Určená vozidla (kategorie B) dle tohoto odstavce převzít nebo tuto povinnost uložit určenému dopravci. Poruší-li Objednatel povinnost zahájit proces nabídkového řízení do dle podmínek tohoto odstavce, uhradí Dopravci smluvní pokutu ve výši ,- Kč (jeden milion korun českých). V případě, že nedojde k převodu Určených vozidel (kategorie B) dle předchozího odstavce zavazují se Smluvní strany postupovat dle dalších podmínek programu Pořízení a modernizace železničních kolejových vozidei" OPD2, které jsou dostupné na webových stránkách programu OPD2: Pokud se požadavky uvedené v této Smlouvě dostanou do rozporu s podmínkami Programu či dalších dokumentů týkajících se možnosti přidělení dotace, z důvodů technických či dříve 11

17 nepředvídatelných záležitostí, se Smluvní strany zavazují k uvedení této Smlouvy do souladu s podmínkami Programu či dalších dokumentů týkajících se možnosti přidělení dotace uzavřením dodatku k této Smlouvě. t>- 7. Pokud na základě řádně provedeného nabídkového řízení die odstavce 4 tohoto článku nebude nejpozději 10 (deset) měsíců před uplynutím účinnosti této Smlouvy uzavřená smlouva s jiným dopravcem, je Objednatel oprávněn vyzvat Dopravce k uzavření dodatku ktéto Smlouvě, kterým se její účinnost prodlouží o 2 roky tj. do konce platnosti jízdního řádu 2024/2025. Dopravce se zavazuje na základě výzvy dle předchozí věty dodatek uzavřít nejpozději 60 (šedesáti) dnů před uplynutím účinnosti této Smlouvy a to za podmínek čl. 5 odst. 5 Nařízení. 1. Dopravce je povinen zachovávat mlčenlivost o veškerých skutečnostech, které se od Objednatele dozvěděl nebo v budoucnu dozví v souvislosti s touto Smlouvou. Toto ustanovení neplatí, pokud je Dopravce povinen informace o těchto skutečnostech sdělit na základě obecně závazných právních předpisů. Dále Dopravce společně s Objednatelem vytváří pozitivní povědomí veřejnosti o veřejné dopravě v Moravskoslezském kraji, je loajální vůči Objednateli. 2. S informacemi, které ve smyslu ustanovení 504 Občanského zákoníku tvoří obchodní tajemství Dopravce, je Objednatel povinen nakládat jako s obchodním tajemstvím a zavazuje se přijmout dostatečná opatření k ochraně takového obchodního tajemství. Dále se Objednatel zavazuje zachovat o takovém obchodním tajemství mlčenlivost, nesdělit jej ani neumožnit k němu přístup třetím osobám, nebo jej nevyužít ve svůj prospěch nebo ve prospěch třetích osob. Objednatel je povinen zajistit, aby obchodní tajemství Dopravce bylo odpovídajícím způsobem utajeno. Veškeré Objednateli předané informace je Objednatel oprávněn poskytnout třetím osobám jen s předchozím výslovným písemným souhlasem Dopravce, není-li to nezbytné pro výkon práv Objednatele z této Smlouvy či obecně závazných právních předpisů nebo pro plnění jeho povinností z této Smlouvy či obecně závazných právních předpisů. Objednatel je povinen zajistit, aby osoby, které jsou pro něj činné, a to včetně KODIS, poskytovaly obchodnímu tajemství Dopravce, skutečnostem a informacím dle této Smlouvy stejnou ochranu jako Objednatel. Objednatel odpovídá Dopravci i za újmu způsobenou porušením povinnosti dle tohoto odstavce osobami pro něj činnými, zejména, nikoliv však pouze, jeho zaměstnanci a KODIS. Ochranou obchodního tajemství se rozumí především zabránění jeho porušení dle ust 2985 Občanského zákoníku. Dopravce má povinnost Objednateli písemně sdělit jaké informace jsou předmětem obchodního tajemství. Při porušení povinnosti Objednatele dle tohoto článku má Dopravce nárok na úhradu Smluvní pokuty ve výši , Kč za každé takové porušení. 3. Bude-li Objednatel vyzván dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, oprávněnou osobou ke sdělení informací, které Dopravce označil jako obchodní tajemství Objednatel tyto informace dle 9 odst 1 tohoto zákona neposkytne. Objednatel se zavazuje Dopravce o takovéto žádosti neprodleně informovat. 4. Povinnost mičenlivosti, ochrany obchodního tajemství Dopravce dle této Smiouvy váže Smluvní strany i po skončení platnosti této Smlouvy. 5. Dopravce musí nejpozději ke dni nabytí účinnosti této Smlouvy předložit Objednateli doklady, ze kterých bude vyplývat, že splňuje níže uvedené požadavky dle ustanovení 8 odst. 2 ZVS: 12

18 r a. mít přidělenou kapacitu dopravní cesty, osvědčení dopravce a uzavřenou smlouvu o provozování drážní dopravy s provozovatelem dráhy, b. mít zajištěna vozidla, personál a technické zázemí nezbytné pro provozování veřejných služeb v přepravě cestujících podie přidělené kapacity dopravní cesty, c. být způsobilý zajistit poskytování souhrnu činností uložených zákonem o dráhách a d. splňovat standardy kvality a bezpečnosti dopravy, včetně standardů pro přepravu osob s omezenou schopností pohybu a orientace. Poruší-li Dopravce tuto povinnost, je Objednatel oprávněn od této Smlouvy odstoupit. 6. Pokud Smluvní strana způsobí i přes předchozí písemné upozornění druhé Smluvní strany porušení podmínek programu "Pořízení a modernizace železničních vozidel" OPD2 (ev. č ) text viz. [odkaz na web], nahradí druhé Smiuvní straně veškerou újmu, která jí tak vznikne. 7. S ohledem na to, že Objednatelem odsouhlasené finanční prostředky v cenové hladině roku 2017 na zajištění dopravní obslužnosti na tratí č. 323 činí při rozsahu vlkm celkem ,- Kč, tj. 206, 07 Kč/vlkm se Smluvní strany zavazují vyvinout rozumně požadovatelné úsilí, aby celková cena za zajištění veřejných služeb v přepravě cestujících na železnici na trati Č. 323 nepřekročila v rámci roku 2020 plánovanou průměrnou částku 206, 07 Kč/vlkm se zohledněním změny cenové hladiny mezi roky 2017 až Dopravce je oprávněn plnit Smlouvu í prostřednictvím subdodavatelů předem písemně schválených Objednatelem. 1. V případě, že Smluvní strana plní opožděně finanční závazky vůči druhé Smluvní straně vyplývající z této Smlouvy, je povinna druhé smluvní straně zaplatit smluvní pokutu ve výši 0,02 % denně z dlužné částky nebo zadržených finančních prostředků, nejvýše však do výše dlužné částky nebo zadržených prostředků. 2. V případě, že Dopravce použije finanční prostředky na úhradu prokazatelné ztráty v rozporu s touto Smlouvou, je Dopravce povinen zaplatit Objednateli penále ve výši 0,02 % denně z neoprávněně použitých finančních prostředků, nejvýše však do výše neoprávněně použitých finančních prostředků. 3. Penále nebo smluvní pokuta dle odst. 1 a 2 tohoto článku, které vjednotlivém případě nepřekročí 1.000, Kč, se neuplatní. 4. Vpřípadě neuskutečnění spojů zaviněného Dopravcem je Dopravce povinen uhradit Objednateli smluvní pokutu ve výši 50, Kč, a to za každý neprovedený vlkm. Za okolnosti vylučující zavinění Dopravce za neuskutečněný dopravní výkon/spoj se považují zejména přírodní katastrofy, epidemie nemoci, občanské nepokoje, vojenské, celní nebo policejní operace, havárie včetně dopravních nehod nezpůsobených zaměstnanci Dopravce, mimořádné klimatické podmínky, omezený a/nebo vyloučený přístup na dopravní cestu. Za neuskutečněné dopravní výkony/spoje bez zavinění Dopravce se považují rovněž výkony nerealizované z důvodu zákonné stávky zaměstnanců Dopravce, pokud Dopravce prokáže, že nemohl objektivně stávce zabránit a přijal organizační opatření ke zmírnění následků stávky. 13

19 5. Do vyúčtování kompenzace nebudou v případě neuskutečněných spojů bez zavinění Dopravce, jak je uvedeno ve Vyhlášce o službách, zahrnuty skutečné náklady, které při neuskutečněném spoji nebyly Dopravcem vynaloženy (např. poplatek za užití dopravní cesty, trakční náklady, mzdy stávkujících zaměstnanců, apod.). Nebude-li plnění Dopravce odpovídat kvalitativním požadavkům dle článku 12 odst. 1 této Smlouvy nebo přílohy č. 9 této Smlouvy, je Dopravce povinen uhradit Objednateli smluvní pokutu ve výši 2.000, Kč za každý jednotlivý případ porušení těchto kvalitativních požadavků. Tato smluvní pokuta se nevztahuje na takové porušení kvalitativních požadavků, které nemůže v rozumné míře ovlivnit Dopravce jako je např.: kvalita pokrytí mobilním signálem či jeho dočasný výpadek, poškození vozidla v průběhu jízdy. V případě snížení kvality nabízených služeb nezaviněné Dopravcem je Dopravce povinen Objednatele o této skutečnosti písemně informovat, Tento případ nebude předmětem smiuvní pokuty, vyvine-li Dopravce rozumně požadovateiné úsilí k odstranění kvalitativních nedostatků. $ 6. V případě nedodržení níže uvedených závazků sjednaných touto Smlouvou ze strany Dopravce, má Objednatel proti Dopravci právo na zaplacení smluvní pokuty v této výši: a) 5.000,-Kč - za provedení změny, která by v průběhu platného jízdního řádu změnila provoz na touto Smlouvou dotčených vlacích a tratích bez předchozího projednání a odsouhlasení Objednatelem, a to za každou takto provedenou změnu (nevztahuje se na operativní změny související s řešením mimořádností v provozu nebo jiné obdobné provozní situace). b) ,-Kč - za nepředložení konečného vyúčtování ve stanoveném rozsahu a termínu, c) ,-- Kč - v případě, že Dopravce nezahájí poskytování veřejných služeb v přepravě cestujících dle Smlouvy a to jednorázově. 7. Smluvní pokuty dle tohoto článku Smlouvy Objednatel vyúčtuje Dopravci společnou sankční fakturou po ukončení plnění závazku veřejné služby na dané období. Výše smiuvních pokut na základě této Smlouvy nepřekročí za kalendářní rok 2,5 % z kompenzace v daném kalendářním roce. Do tohoto limitu se nezapočítává smluvní pokuta dle odst. 6 písm. c) tohoto článku. 8. Zaplacení smluvní pokuty dle této Smlouvy nemá za následek zánik povinnosti Smluvní strany nahradit škodu, která porušením povinnosti vznikla v plné výši. 1. lato Smlouva nabývá platnosti dnem jejího podpisu oběma Smluvními stranami. Smiouva nabývá účinnosti dnem zahájení plnění Dopravních výkonů podle této Smlouvy. 2. Dopravce tímto prohlašuje, zeje subjektem ve smyslu 3 odst. 2 písm. h) zákona č. 340/2015 Sb., o zvláštních podmínkách účinnosti některých smluv, uveřejňování těchto smluv a o registru smluv, ve znění pozdějších předpisů (dále také jako Zákon o registru smluv"). Objednatel i Dopravce se výslovně dohodli, že Smlouva, včetně jejích následných dodatků, nebude uveřejňována dle Zákona o registru smluv. Objednatel bere na vědomí, že porušení tohoto ustanovení bude Dopravce považovat za porušení ochrany svého obchodního tajemství. Objednatel zaplatí Dopravci smluvní pokutu ve výši , Kč za každý takový případ 14

20 porušení. Povinnosti dle tohoto odstavce zavazují Objednatele i po skončení platnosti této Smlouvy. Tímto ustanovením není dotčeno případné zveřejnění této smlouvy dle jiných obecně závazných právních předpisů. 3. Změny a doplňky této Smlouvy se provádějí pouze formou písemných, vzestupně číslovaných dodatků, které se po podpisu oprávněnými zástupci obou Smluvních stran stanou nedílnou součástí této Smlouvy. Jinak je taková změna nebo doplnění Smlouvy neplatné, přičemž pro vyloučení pochybností Smluvní strany konstatují, že písemná forma není zachována při právním jednání učiněném elektronickými nebo technickými prostředky ve smyslu ustanovení 562 odst. 1 Občanského zákoníku. Za písemnou formu se považuje pouze forma listinná. 4. Tato Smlouva je vyhotovena v [*] vyhotoveních s platností originálu, z nichž [*] vyhotovení obdrží Objednatel a [*] vyhotovení Dopravce. Stejnými pravidly se řídí uzavírání dodatků. 5. Pro celou Smlouvu platí jednotně a výhradně české právo. 6. Dopravce je oprávněn k postoupení pohledávek z této Smlouvy pouze se souhlasem Objednatele. 7. Smluvní strany musí zajistit, že za plnění všech smluvních povinností neomezeně ručí také právní nástupce příslušné Smluvní strany. 8. Pozbudou-li jednotlivá ustanovení této Smlouvy platnost nebo ze skutečných či právních důvodů nebudou moci být realizována, aniž by tím bylo zachování celku Smlouvy pro jednu ze Smluvních stran neúnosné, nebudou ostatní ustanovení této Smlouvy dotčena. Totéž platí v případě, že se ukáže mezera v ustanoveních. Namísto neplatných nebo nerealizovatelných ustanovení nebo k vyplnění mezery se Smluvní strany zavazují dohodnout ustanovení, bude-li to možné, které bude ekonomicky nejblíže účelu, o který Smluvní strany usilují. 9. Nedílnou součástí této Smlouvy jsou přílohy: Příloha č. 1 - Minimální požadavky na železniční kolejová vozidla pro zajištění drážní osobní dopravy vybranými vlaky na lince S6 Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město na trati 323 Ostrava - Valašské Meziříčí Příloha č. 2 - Dopravní výkony [bude doplněno] Příloha č. 3 - Provozní koncepce [bude doplněno] Příloha č. 4 - Finanční modei Příloha č. 5 - Jednotková variabilní část kompenzace[bude doplněno] Příioha č. 6 - Výchozí model provozních aktiv[bude doplněno] Příloha č. 7 - Rozpis měsíčních plateb pro příslušný jízdní řád [bude doplněno] Příloha č. 8 - Společenská smlouva KODIS a příkazní smlouva uzavřená mezi Objednatelem a KODIS [bude dopiněno] Příloha č. 9 - Odbavení cestujících ve vlaku, stanicích a v 0/0-S" [bude doplněno] Příloha č Výzva č. 28 OPD2 v rámci programu Pořízení a modernizaci železničních kolejových vozidel" V Praze dne [bude doplněno]... V [bude doplněno] dne [bude dopiněno] Za Objednatele: Za Dopravce:

21 Příloha č. 1 v. v r _i * * " r Doprava na lince S6 bude zajištěna třemi typy souprav, viz níže, pro účely smlouvy vozidla kategorie A", Provozní určení: Příměstská a regionální doprava na neelektrizovaných tratích. 1) Jednopodlažní tří až pěti vozová souprava sestavená z vozů klasické stavby umožňující provoz s motorovou nebo elektrickou lokomotivou. V základním provedení se jedná o soupravu složenou z jedné lokomotivy a tří (vobdobí letních prázdnin) a čtyř až pěti (v ostatním období roku) jednopodlažnřch vozů. Vozidla musí svým technickým řešením odpovídat provozu na železniční trati Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město. Rozchod: mm. Maximální rychlost: min. 100 km/h. Max, délka soupravy: mm (bez lokomotivy). Výška nástupu: odpovídá provozu na trati Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město, nevyžaduje se nízkopodlažnost.» Počet míst k sezení: celková kapacita cca 330 míst k sezení u čtyř vozové soupravy/celková kapacita cca 250 míst k sezení u tří vozové soupravy.» Uspořádání sedadel: není definována. Počet WC: nejméně 1 WC/vůz. Počet míst pro kola/kočárky: min. 12/1 míst/soupravu. Výška oddílů pro cestující; min, 2000 mm. Počet dveří: dvoje dveře na každé straně vozu. 2) Jednopodlažní třívozová souprava včetně motorového vozu. V základním provedení se jedná o soupravu složenou z jednoho tažného motorového vozu a dvou jednopodlažnřch vozů. Vozidla musí svým technickým řešením odpovídat provozu na železniční trati Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město, nevyžaduje se nízkopodlažnost. Rozchod: mm. Maximální rychlost: min. 100 km/h. Max. délka soupravy: mm (včetně tažného motorového vozu).» Výška nástupu: odpovídá provozu na trati Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město. Počet míst k sezení: celková kapacita cca 230 míst k sezení. Uspořádání sedadel: není definována. Počet WC: 1 WC/vůz. 1

22 » Počet míst pro kola/kočárky: min. 14/1 míst/soupravu. Výška oddílů pro cestující: min mm. «Počet dveří: dvoje dveře na každé straně vozu. Příloha č. 1 3) Jednopodlažní motorová částečně nízkopodlažní jednotka. Vozidla musí svým technickým řešením odpovídat provozu na železniční trati Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město. «Rozchod: mm. Maximální rychlost: mín. 80 km/h. Max. délka soupravy: mm. Výška nástupu: odpovídá provozu na tratí Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město. Počet míst k sezení: celková kapacita 84 míst k sezení. Uspořádání sedadel: není definována. Počet WC: 1 WC/jednotka. Počet míst pro kola/kočárky: není definována. Výška oddílů pro cestující: min mm. Počet dveří: troje dveře na každé straně jednotky. 4) Jednopodlažní dvouvozová souprava včetně motorového vozu nasazení tohoto typu vozidel je limitováno na jeden pár denně. Vozidla musí svým technickým řešením odpovídat provozu na železniční trati Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město. Rozchod; mm.» Maximální rychlost: min. 80 km/h. Max. délka soupravy: mm. Výška nástupu: odpovídá provozu na trati Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město, nevyžaduje se nízkopodlažnost. Počet míst k sezení: celková kapacita cca 110 míst k sezení. «Uspořádání sedadel; není definována, Počet WC: 1 WC/vůz. «Počet míst pro kola/kočárky: není definována. Výška oddílů pro cestující: min mm. Počet dveří: dvoje dveře na každé straně vozu. Doprava na lince S6 bude zajištěna třívozovými dvoupodlažními soupravami taženými lokomotivou, tzn. soupravami typu push-pull, pro účely smlouvy vozidla kategorie B". Bude se jednat o nízkopodlažní soupravy s obsadítelností min. 320 sedících cestujících s oddíly 1. a 2, třídy, umožňující bezbariérový přístup cestujícím na vozíčku, přepravu kol, kočárků apod. Soupravy budou délky max. 80 m (bez lokomotivy) a budou určeny pro maximální rychlost 160 km/h.

23 Příloha č. 1 Technické požadavky: Příměstská a regionální doprava. Dvoupodlažní třívozová souprava umožňující provoz s motorovou nebo elektrickou lokomotivou. V základním provedení bude souprava složená z jednoho řídícího dvoupodlažního vozu, dvou vložených dvoupodlažních vozů a lokomotivy. Lokomotiva není součástí pořízených nových vozidel z prostředků OPD2. Koncepce umožní vložení minimálně jednoho vozu. Rozchod: mm. Maximální rychlost: min. 160 km/h. Max, délka soupravy: mm (bez lokomotivy). Výška nástupu: úrovňový přístup dle TSI PRM z nástupišť, odpovídá provozu na trati Ostrava hl. n. - Frýdek-Místek - Frenštát pod Radhoštěm město. Počet míst k sezení: min. 320 z toho: o počet pevných sedadel 2. třídy: min. 285, o počet pevných sedadel 1. třídy: min. 10, o ostatní sedadla možno řešit jako sklopná: min. 25. Uspořádání sedadel: velkoprostorové oddíly: o o o o ve 2. třídě: uspořádání 2+2, 2/3 proti sobě, rozteče sedadel min mm při uspořádání proti sobě a 850 mm za sebou (područky na vnější straně sedadel) jiné rozmístění sedadel podléhá schválení objednatele, min. každé dvousedadlo vybaveno USB slotem, zásuvkou pro napájení malých elektronických zařízení v 1. třídě: 1+2, nebo 1+1, rozteč sedadel min mm proti sobě a 900 mm za sebou: tento oddíl nebude průchozí a musí být vhodným způsobem oddělen dveřmi, schodištěm nebo jiným vhodným způsobem od 2. třídy min. každé dvousedadlo vybaveno USB slotem, * min. každé dvousedadlo vybaveno zásuvkou pro napájení malých elektronických zařízení. Oddíly pro cestující budou připraveny na budoucí instalaci kamerového systému s možností záznamu a s přenášením obrazu na stanoviště strojvedoucího. Tento kamerový systém bude spuštěn na náklady dopravce do 9 měsíců od zajištění souladu s odpovídajícími právními předpisy. Počet WC: 2 WC/vůz: o o ve voze, kde je umístěno WC určené pro osoby s omezenou schopností pohybu (uzpůsobeno pro invalidní cestující dle TSI PRM) postačuje 1 WC, uzavřený systém WC. «Počet míst pro invalidní vozíky: min. 4 stání Počet míst pro kola/kočárky: max. 30 nebo max. 6 (místa pro kola nebo kočárky) o uchycení kol - dle technických podmínek vozidla, podléhá schválení objednatele Výška oddílů pro cestující: min.1950 mm 3

24 Příloha č. 1 «Počet dveří: 2 dveře na každé straně vozu, celkem 6 na každé straně soupravy se světlou šířkou min mm Nástupní prostor u prostoru pro umístění invalidních vozíků opatřen dvěma polosamočinnými zdvihacími plošinami nebo sklopnými rampami umožňujícími nástup a výstup cestujících na vozíku z nástupišť 0 až 550 mm. Vozidla budou vybavena zařízením určeným pro nástup nevidomých a slabozrakých osob (pro dálkové ovládání nástupních dveří a akustický majáček). V přilehlém oddíle bude jedno sedadlo vyhrazeno pro osoby nevidomé, resp. slabozraké. Toto místo bude označeno piktogramem s vodícím psem. Důležité nápisy uvnitř vozu budou i v Braillově písmu. Řídící systém a zabezpečení jízdy vlaku: mikroprocesorový, umožňující ovládání soupravy jedním strojvedoucím z čelního stanoviště řídicího vozu, anebo z čelního řídicího stanoviště lokomotivy. Vozidla musí být vybavena systémem ETCS íevel 2. «Oblast zabezpečovací techniky - nezbytné vybavení vozidla: o Mobilní část ETCS umožňující provoz v módech LSTM, LO, LI, L2. Mobilní část musí být ve shodě se specifikacemi BL3 MR2 (verze specifikací 3.4.0) o Národní vlakový zabezpečovač (VZ typu LS) s funkcí provozu jako modul STM instalace OBU ETCS. VZ musí zajistit funkce kontroly bdělosti ve shodě s aktuálními TSI Loc 8i Pas. Oblast automatizace provozu - nezbytné vybavení vozidla: o o o o Mobilní část ATO - systém AW s integrací s řídicím systémem vozidla s rozhraním k systému ETCS. Systém verbální komunikace ve všech v současné době provozovaných sítí SŽDC (MRS/TRS, GSM-R) včetně funkce dálkového zastavení vozidla. Elektronický tachograf s funkcí registrace provozních informací. Systém dálkového dohledu a sledování provozu a stavu vozidla. jednotlivá vozidla vybavena takovým táhlovým ústrojím, které umožní použití uzavřených (tlakotěsných) přechodů. Na konci řídicího vozu (na straně stanoviště strojvedoucího) a na konci koncového vloženého vozu (na straně lokomotivy) musí být umístěno táhlové ústrojí dle UIC520 a ČSN EN (šroubovka, tažný hák, nárazníky) o Souprava musí plnit závazné normy EN, ČSN, TNŽ a ustanovení závazných vyhlášek UIC a TSI nutné pro schválení vozidel pro provoz v ČR jiné servisní siužby Požadavky se vztahují k vozidlům dle kategorie B tohoto dokumentu. Na body vztahující se k vozidlům dle kategorie A je upozorněno v textu níže. o sil Vozidla budou vybavena čelními a bočními elektronickými panely systému LED.

25 Příloha č. 1 o Každé vozidlo musí být vybaveno informačními panely v provedení LCD, informační panely slouží k zobrazování trasy vlaku a návazností v důležitých přestupních stanicích, poměr stran 32:9. o Vozidla budou vybavena akustickým informačním systémem sloužícím k vyhlašování aktuálních a následujících stanic a zastávek a dalších důležitých hlášení, případně hlášení sloužící osobám nevidomým a slabozrakým. o o o o Vozidla budou vybavena dvěma statickými odbavovacími terminály umístěnými v každém nástupním prostoru a určenými k akceptaci bezkontaktních čipových karet a platebních karet. Terminál musí být schopen komunikace s mobilními zařízeními prostřednictvím technologie RFID dle normy ISO A/B. Přenosné odbavovací terminály musí oproti terminálu být schopno navíc přečíst 2D kód (QR kód). Všechna odbavovací zařízení musí splňovat požadavky na akceptaci a garanci bezporuchového a plynulého využití bankovních bezkontaktních platebních karet (minimálně VISA a MasterCard, včetně potřebných certifikací). Všechny statické odbavovací terminály budou přenášet data do jednoho centrálního bodu. Vlakové čety taktéž provádí hotovostní prodej jízdních dokladů. Tento bod platí taktéž pro dobu nasazení vozidel kategorie A. Prodej jízdních dokladů se řídí tarifem ODIS, všechny datové toky se řídí dokumenty datová věta pro MSK" a procesy MSK". Tento bod platí taktéž pro dobu nasazení vozidel kategorie A. o Všechna vozidla musí být vybavena zařízením umožňujícím informovat strojvedoucího (vlakovou četu) o požadavku cestujícího na výstup na zastávce na znamení, o požadavku cestujícího na invalidním vozíku či o požadavku rychlé pomoci (SOS tlačítko). o Vozidla musí být vybavena prostory pro umístění informačních materiálů (např. klaprámy) a informačních piktogramů. Tento bod platí taktéž pro vozidla kategorie A tohoto dokumentu. Každá souprava musí být vybavena modemem GPRS, který zajišťuje komunikaci mezi soupravou a softwarem monitorování provozu vozidel. Opačná komunikace bude zajištěna mezi dispečinkem ODIS a dispečinkem dopravce, resp. SŽDC o Vozidla musí být vybavena dále: klimatizací prostoru pro cestující (při poruše klimatizace musí být umožněno odvětrávání prostoru pro cestující), policemi určenými k přepravě zavazadel umístěnými zejména nad sedadly, systémem bezplatného bezdrátového připojení uživatelů k internetu (Wi-Fi). Dopravce je povinen zajistit prodej jízdních dokladů v obsazených železničních stanicích a zastávkách s umístěným odbavovacím zařízením dopravce. V prostoru těchto železničních stanic a zastávek je prodáván celý sortiment dlouhodobých časových, 24hodinových,

26 Příloha č. 1 3dennřch a jednotlivých jízdenek ODIS. Tento bod platí taktéž pro dobu nasazení vozidel kategorie A. Prodejní zařízení jsou určena k hotovostnímu odbavení a k odbavení bezkontaktních čipových karet ODIS a platebních karet. Prodejní zařízení musí být schopno komunikace s elektronickými zařízeními prostřednictvím technologie RFID dle normy ISO A/B a musí splňovat požadavky na akceptaci a garanci bezporuchového a plynulého využití bankovních bezkontaktních platebních karet (minimálně VISA a MasterCard, včetně certifikace). Tento bod platí taktéž pro dobu nasazení vozidel kategorie A. ^;^ Prodej jízdních dokladů se řídí tarifem ODIS, všechny datové toky se řídí dokumenty datová věta pro MSK" a procesy MSK". Tento bod platí taktéž pro dobu nasazení vozidel kategorie A. Odbavení platební kartou, ve smyslu zmíněném v kapitole C této přílohy, se vztahuje jak na nákup jednotlivého jízdného ODIS na principu omezení denního jízdného (tzv. capping), tak na odbavení časových dokladů ODIS, které budou do odbavovacích zařízení distribuovány prostřednictvím WhiteíistŮ časových kupónů, avšak bez fotografií. Tyto whitelisty budou sloužit pouze k vazbě na identifikátor, který ponese veškeré náležitosti splňující požadavky na nepřenositelnost, a to včetně fotografie, jména, příjmení apod. Podrobná specifikace bude sjednána po dokončení prováděcího projektu k odbavení cestujících na straně ODIS. S ohledem na případné změny technických standardů a norem v průběhu realizace zajištění drážní dopravy je možné výše uvedené technické požadavky měnit po předchozí písemné dohodě Smluvních stran.

27 Příloha č. 4 Výchozí finanční model (veřejná drážní doprava) Li:ikú 36 Ostrava - Frýdek-Místek - Frýdlant nad Ostravicí - Frenštát pod Radhoštěm Dopravce: České dráhy, a.s. Objednatel: Moravskoslezský kraj S5%INV.DOTACE Výkaz v cenové hladině roku Vých ozí finanční model Řádek >. o ca c O c o >> > Výchozí náklady celkem vy c nozi výnosy Trakční energie a palivo Netrakční energie a palivo Přímý materiál Opravy a údržba vozidel Odpisy dlouhodobého majetku Pronájem a leasing vozidel Mzdové náklady Sociální a zdravotní pojištěni Cestovné Ohrada za použití dopravní cesty Úhrada za použití ostatní infrastruktury Ostatní přímé náklady Ostatní služby Provozní režie Správní režie řádek 1 až 15) Tržby z jízdného Ostatní tržby z přepravy Ostatní výnosy Výchozí výnosy celkem (řádek 17 až 19} Hodnota provozních aktiv** Čistý příjem Kompenzace (ř.16 - ř.20 + ř.22) Dotace na pořízení a modernizaci vozidel Jiná dotace Dopravní výkon v tis.vlkm Kompenzace v Kč/vlkm / / / /

28 EVROPSKÁ UNIE Evropské strukturální a investiční fondy Operační program Doprava Ministerstvo dopravy České republiky 59 v r r červen 2017

29 1. UVOĎ., VZTAH K PRAVIDLŮM PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE OPD A K DOKUMENTACI PROGRAMU KOMPETENCE A KONTAKTY 2 2. VYMEZENÍ POUŽITÝCH POJMŮ A ZKRATEK VYMEZENÍ POJMŮ (NEUVEDENÝCH NEBO ODLIŠNÝCH OD PRAVIDEL PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE OPD) POUŽITÉ ZKRATKY 3 3. PODMÍNKY PODPORY A CHARAKTERISTIKA PODPOROVANÝCH INVESTIC PŘÍJEMCI PODPORY ZPŮSOBILÉ VÝDAJE NEZPŮSOBILÉ VÝDAJE PŘESNÉ PODMÍNKY POSKYTNUTÍ PODPORY, DALŠÍ UPŘESŇUJÍCÍ PODMÍNKY PRO POSKYTNUTÍ PODPORY UPŘESŇUJÍCÍ PODMÍNKY PRO ZÁRUKY PŘEVODU Z DOTACE POŘÍZENÝCH VOZIDEL INDIKÁTORY A UDRŽÍTELNOST VÝSTUPŮ PROJEKTU HODNOCENÍŽÁDOSTÍO PODPORU UPŘESNĚNÍ POŽADOVANÝCH PŘÍLOH ŽÁDOSTI O PODPORU, 15

30 177 Tento program (Poř zeni a modernizace železničn ch kolejových vozidel - ev. č ) je jedn m z programů, které jsou určeny k naplněn Specifického c le Vytvořen podm nek pro širš využit železničn a vodn dopravy prostřednictv m modernizace dopravn ho parku a to v rámci INVESTIČNÍ PRIORITY 3 prioritn osy 1: Rozvoj a zlepšován dopravn ch systémů šetrných k životn mu prostřed, včetně systémů s n zkou hlučnost, a n zkouhl kových dopravn ch systémů, včetně vnitrozemské a námořn lodn dopravy, př stavů, multimodáln ch spojů a letištn infrastruktury s c lem podporovat udržitelnou regionáln a m stn mobilitu (nař zen (EU) č. 1300/2013 o Fondu soudržnosti, č. 4, odst. (d), bod ii.). Realizac programuje podporováno zvýšen atraktivity osobn železničn dopravy, vedouc ke zvýšen pod lu této dopravy na přepravn m trhu. 1.1 Vztah k Pravidlům pro žadatele a př jemce OPD a k dokumentaci programu Žadatelé o podporu jsou povinni ř dit se platnou verz Pravidel pro žadatele a př jemce OPD. Př jemci jsou povinni ř dit se vždy platnou verz Pravidel pro žadatele a pnjemce OPD, nebude-li stanoveno v právn m aktu o poskytnut / převodu podpory jinak. Tyto specifické podm nky výzvy upřesňuj ustanoven týkaj c se př pravy a implementace projektů uvedená v platné verzi Pravidel pro žadatele a př jemce OPD. Tyto specifické podm nky výzvy dále upřesňuj ustanoven uvedená v dokumentaci programu Poř zen a modernizace železničn ch kolejových vozidel (ev. č , dále jen» Specifické podm nky výzvy jsou pro žadatele a př jemce závazné. Ř dic m orgánem Operačn ho programu Dopřávaje Ministerstvo dopravy. Odbor fondů EU (O 430) je pověřen výkonem funkce Ř dic ho orgánu a mezi jeho kompetence patř mimo jiné metodické nastaven OPD, př jem, schvalován, monitoring a kontroly projektů. Nastaven podm nek jednotlivých výzev prob há ve spolupráci s věcně př slušným odborem MD. Pro tento program pln funkci věcně př slušného odboru Odbor veřejné dopravy (O 190). Žadatelé se mohou v př padě dotazů obrátit na kontakty uvedené na webu Ř dic ho orgánu OPD na stránce s dokumentac výzvy ( nebo na zky^ondx^- V př padě technických dotazů se lze obrátit př mo na zástupce Odboru veřejné dopravy: Ing. Jan Přikryl, tel , ja Ing. Ivo Hruban, PhD., tel , ivo.hruban@mdcr.cz

31 2.1 Vymezen pojmů (neuvedených nebo odlišných od Pravidel pro žadatele a př jemce OPD) Dnem zahájen realizace projektu je datum prvn ho právně závazného př slibu objednávky vozidel. Doba udržitelnosti (trvalost operace) je doba 5 let od data, kdy projekt nabyl centráln stav 1 Projekt finančně ukončen ze strany RO", tzn. data proplacen posledn žádost o platbu př jemci. Doba udržitelnosti je specifikována v právn m aktu o poskytnut podpory nebo jeho př loze. Dopravce je provozovatel drážn dopravy podle 2 odst. 4 zákona č. 266/1994 Sb., o drahách. Objednatel veřejné dopravy je orgán veřejné správy (zpravidla kraj) objednávaj c regionáln železničn dopravu v závazku veřejné služby podle Nař zen (EU) č. 1370/2007. Smiouva o veřejných službách je smluvn vztah mezi objednatelem a dopravcem, uzavřený na základě článku 3 Nař zen (EU) č. 1370/2007, vedouc k zajištěn regionáln veřejné dopravy na železnici v závazku veřejné služby. Železničn vozidlo je kolejové vozidlo, slouž c k přepravě osob po železnici, odpov daj c ustanoven m zákona č. 266/1994 Sb., o drahách. ČR - Česká republika EU - Evropská unie ETCS - European Tra n Control Systém, česky evropský vlakový zabezpečovac systém GSM-R - Globál Systém for Mobile Communications - Railway, mezinárodn standard bezdrátové komunikace určený pro železničn aplikace OPD - Operačn program Doprava ( ) PPŽaP - Pravidla pro žadatele a př jemce OPD ŘO OPD - Ř dic orgán Operačn ho programu Doprava (Ministerstvo dopravy) TSI - Technické specifikace pro interoperabilitu ZV ~ způsobilý výdaj Předmětem podpory poskytované v rámci tohoto Programu jsou investice: na poř zen železničn ch kolejových vozidel, která jsou určená k provozu v osobn železničn dopravě regionáln ho charakteru, zajiš ovanému prostřednictv m smlouvy o veřejných službách. Podrobněji viz kapitola Př jemci podpory Př jemce podpory mohou být pouze: 1 Centráln stav udává stav př slušné žádosti o podporu (projektu) z hlediska jej ho projektového cyklu v systému MS O změnách stavuje žadatel/př jemce průběžně informován v systému IS KP14+.

32 Ttí LOtff) J Dopravci s licenc dle 24 a násl. zákona č. 266/1994 Sb., o dráhách ve zněn pozdějš ch předpisů, kteř nejpozději k datu vydán rozhodnut o poskytnut dotace maj uzavřenu smlouvu o veřejných službách podle zákona o veřejných službách. D Kraje jako objednatelé dle 3 odst. 2 zákona o veřejných službách v př padě, že budou vlastn ky z dotace poř zených vozidel.. Společné zásady pro způsobilost výdajů jsou uvedeny vppžap, kap a N že je uvedeno zpřesněn výdajů považovaných za způsobilé v rámci tohoto Programu: a) propláceny mohou být pouze skutečně vzniklé výdaje vynaložené v souladu s c li Programu a bezprostředně souvisej c s realizac projektu; b) ZV mus být vynaloženy až po podán žádosti o podporu; c) ZV mus být řádně doložené doklady o jejich zaplacen. Způsobilým výdajem je v tomto Programu pouze nákup nového vozidla pro nadregionáln nebo regionáln železničn osobn dopravu. Podpořeny mohou být výhradně tyto konfigurace vozidel: elektrické jednotky a vozy, motorové jednotky a vozy, netrakčn jednotky s lokomotivou, netrakčn jednotky samostatně a ucelené soupravy osobn ch vozů klasické stavby, umožňuj c sestaven standardn vlakové soupravy dle př slušné smlouvy o veřejných službách v drážn dopravě z vozidel poř zených z dotace. Provozován jiných, než z dotace poř zených, vozidel ve vlakové soupravě je př pustné pouze v př padě mimořádně zvýšené poptávky po přepravě (např. před státn mi svátky) po předchoz dohodě s objednatelem předmětných výkonů v závazku veřejné služby. Soupravy osobn ch vozů je možno podpořit jak samostatně tak v odůvodněných př padech i s hnac m vozidlem. Elektrická hnac vozidla mus být vyjma odůvodněných př padů schopna provozu na stř davé trakčn soustavě 25 kv 50 Hz. Bl že jsou konfigurace vozidel specifikovány v kapitole 4.2 Programu. Kategorie nezpůsobilých výdajů jsou vymezeny vppžap, kap Nezpůsobilé výdaje". Z hlediska tohoto Programu (odlišně od PPŽaP) jsou za nezpůsobilé výdaje považovány takové výdaje, které nastaly před předložen m žádosti o podporu. Daně jsou obecně nezpůsobilým výdajem. Pokud je př jemce podpory plátcem DPH, pak nen oprávněn nárokovat si za způsobilý výdaj DPH s nárokem na odpočet (pro subjekty, které nejsou plátci DPH, je DPH způsobilým výdajem). Takový př jemce (zpravidla objednatel veřejné dopravy, pro nějž vlastnictv železničn ch kolejových vozidel nepředstavuje ekonomickou činnost) pak (je-li to v souladu s platnými pravidly o účetnictv ) je oprávněn nesnižovat o přijatou dotaci pořizovac cenu vozidla, pokud přijatou dotaci, časově rozprostřenou na dobu odepisován, účtuje do výnosů. V takovém př padě je možné, že hodnota vozidla bude za dobu jeho použ ván prom tnuta do nákladů objednatele formou odpisů, které se stanou jednou z kalkulačn ch položek nájemného fakturovaného dopravci a dopravce uplatn v souladu s uzavřenou smlouvou o veřejných službách nájemné jako kompenzovatelnou položku vůči objednateli. Z hlediska finančn ch toků je mechanismus tohoto modelu odlišný od modelu pořizován vozidel dopravcem, dopad na výši souhrnné

33 kompenzace za dobu účetn ho odepisován vozidla je ale v obou př padech neutráln, nebo pozitivn (ve smyslu úspory souvisej c ch nákladů na financován vynaložených dopravcem a následně uplatněných jako kompenzovatelné položky vůči objednateli) pro veřejný sektor ve srovnán se stavem, kdy by si vozidla poř dil dopravce a objednatel takový provoz financoval na základě standardn ch vyrovnávac ch plateb. Podpora je na základě tohoto Programu poskytována z důvodu úzké vazby na zajištěn veřejných služeb v dopravě podle Nař zen (EU) č. 1370/2007. Z toho důvodu je podporu možné poskytnout pouze za určitých přesně daných podm nek, přičemž existuje úzká vazba mezi předmětem podpory a uzav rán m smluv o veřejných službách. Vzhledem k tomu, že př jemce dotace může být bu dopravce, nebo objednatel veřejné dopravy, existuje v závislosti na způsobu uzavřen př slušné smlouvy o veřejných službách 6 situac, př jejichž splněn je možné podporu poskytnout. V př padě, že provoz z dotace poř zených vozidel bude zajištěn smlouvami o veřejných službách v ce objednatelů, mus n že uvedené podm nky splnit všichni dotčen objednatelé. V př padě, že z dotace poř zená vozidla budou provozována na základě př mo zadané smlouvy o veřejných službách uzavřené nejdéle do roku 2023, je podm nkou přiznám' dotace též sjednám dodatku ke smlouvě o zajištěn stabiln ho financován regionáln železničn osobn dopravy mezi státem a kraji, vymezuj c podm nky spolufinancován ze státn ho rozpočtu v př padě využit podpory z OPD na poř zen železničn ch kolejových vozidel. Tento dodatek mus nabýt platnosti a účinnosti nejpozději do konce roku Dodatek mus být účinný vůči kraji, jehož objednaných dopravn ch výkonů se čerpán podpory týká, před vydán m rozhodnut o poskytnut dotace. * Varianta Al - žadatelem o dotaci je objednatel veřejných služeb, k zadán veřejných služeb dopravci docház na základě proveden otevřeného nab dkového ř zen K žádosti o dotaci je nezbytné doložit: y 1) doklad o zveřejněn záměru uzavř t smlouvu o veřejných službách na základě nab dkového ř zen v Úředn m věstn ku Evropské Unie na základě článku 7 odstavce 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007 Objednatel je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámeni předběžných informac pro veřejnou zakázku na služby v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o běžný formulář pro oznámen podle čl. 7 odst. 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, který mus být zveřejněn nejméně jeden rok před zahájen m ř zen výzvy k podán nab dek v dodatku k Úředn mu věstn ku Evropské unie. Z doloženého oznámen mus být zřejmé, že smlouva bude zadána v otevřeném nab dkovém ř zen (jedná se o informaci v odd le IV oznámen ). 2) doklad o zahájen zadávac ho ř zen na dodávku předmětných železničn ch kolejových vozidel. Objednatel je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámen zadávac ho ř zen na dodávku vozidel ve Věstn ku veřejných zakázek a v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o standardn formulář 2 ve smyslu 7 p sm. b) vyhlášky č. 168/2016 Sb., o uveřejňován formulářů pro účely zákona o zadáván veřejných zakázek a náležitostech profilu zadavatele. Varianta A2 - žadatelem o dotaci je dopravce, k zadán veřejných služeb ravci docház na základě proveden otevřeného nab dkového ř zen K žádosti o dotaci je nezbytné doložit: y

34 77 doklad o zveřejněn záměru uzavř t smlouvu o veřejných službách na základě nab dkového ř zen v Úředn m věstn ku Evropské Unie na základě článku 7 odstavce 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007 Dopravce je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámen předběžných informac pro veřejnou zakázku na služby v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o běžný formulář pro oznámen podle čl. 7 odst. 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, který mus být zveřejněn nejméně jeden rok před zahájen m ř zen výzvy k podán nab dek v dodatku k Úředn mu věstn ku Evropské unie. Z doloženého oznámen mus být zřejmé, že smlouva bude zadána v otevřeném nab dkovém ř zen (jedná se o informaci v odd le IV oznámen ). Varianta Bl - žadatelem o dotaci je objednatel veřejných služeb, k zadán veřejných služeb dopravci docház na základě př mého zadán až na dobu 10 let, kdy nebyl deklarován relevantn zájem jiných dopravců K žádosti o dotaci je nezbytné doložit: 1) doklad o zveřejněn záměru uzavř t smlouvu o veřejných službách na základě nab dkového ř zen v Úředn m věstn ku Evropské Unie na základě článku 7 odstavce 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, obsahuj c informaci o možnosti využit podpory z OPD na poř zem vozidel, popř padě jeho oprava zveřejněná v Úředn m věstn ku Evropské Unie alespoň po dobu čtyř měs ců. Objednatel je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámen předběžných informac pro veřejnou zakázku na služby v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o běžný formulář pro oznámen podle čl 7 odst. 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, který mus být zveřejněn nejméně jeden rok před zahájen m ř zen výzvy k podán nab dek v dodatku k Úředn mu věstn ku Evropské unie. Z doloženého oznámen mus být zřejmé, že smlouva bude zadána na základě př mého zadán (jedná se o informaci v odd le IV oznámen ). V př padě, že oznámen předběžných informac neobsahuje informaci o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel na konkrétn m provozn m souboru, je nezbytně zveřejnit v Úředn m věstn ku Evropské Unie změnu oznámen. Předmětná informace o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel mus být zveřejněna v odd le VI. 1. oznámen a mus obsahovat vymezen dopravn ch výkonů, na nichž předpokládá na obnovu vozidel využ t podporu z OPD, a mus obsahovat informaci, že na internetových stránkách www je uveden vzorový formulář pro uplatněn relevantn ho zájmu o sjednán smlouvy o veřejných službách v přepravě cestuj c ch na dopravn ch výkonech, na nichž objednatel předpokládá na obnovu vozidel využ t podporu z OPD. Žádost o dotaci lze podat nejdř ve po uplynut čtyř měs ců od dne, kdy byla v Úředn m věstn ku Evropské unie zveřejněna informace o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel. 2) prohlášen objednatele, že v obdob čtyř měs ců od dne, kdy byla v Úředn m věstn ku Evropské unie zveřejněna informace o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel, nebyl ze strany jiných dopravců vyjádřen relevantn zájem o zajištěn veřejných služeb. Objednatel je povinen k žádosti o dotaci doložit prohlášen, ve kterém jednoznačně deklaruje, že v obdob čtyř měs ců od dne, kdy byla v Úředn m věstn ku Evropské unie zveřejněna informace o možnosti využit podpory z OPD, neobdržel žádné prohlášen dopravce na vzorovém formuláři (internetové stránky www), že uplatňuje ve vztahu k oznámen zveřejněnému v Úředn m věstn ku Evropské unie podle čl. 7 odst. 2 nař zen EP a Rady (ES) č /200 7 relevantn zájem o sjednán smlouvy o veřejných službách v přepravě cestuj c ch na dopravn ch výkonech, na nichž př slušný orgán předpokládá na obnovu vozidel využ t podporu z OPD.

35 3) doklad o zahájen zadávac ho ř zen na dodávku předmětných železničn ch kolejovýcl vozidel. Objednatel je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámen zadávac ho ř zen na dodávku vozidel ve Věstn ku veřejných zakázek a v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o standardn formulář 2 ve smyslu 7 p sm. b) vyhlášky č. 168/2016 Sb., o uveřejňováni formulářů pro účely zákona o zadáván veřejných zakázek a náležitostech profilu zadavatele.» Varianta B2 - žadatelem o dotaci je dopravce, k zadán veřejných služeb dopravci docház na základe př mého zadán až na dobu 10 let, kdy nebyl deklarován relevantn zájem jiných dopravců K žádosti o dotaci je nezbytné doložit: 1) doklad o zveřejněn záměru uzavř t smlouvu o veřejných službách na základě nab dkového ř zen v Úředn m věstn ku Evropské Unie na základě článku 7 odstavce 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, obsahuj c informaci o možnost využit podpory z OPD na poř zen vozidel, popř padě jeho oprava zveřejněná v Úředn m věstn ku Evropské Unie alespoň po dobu čtyř měs ců. Dopravce je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámen předběžných informac ze strany př slušného objednatele pro veřejnou zakázku na služby v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o běžný formulář pro oznámen podle čl. 7 odst. 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, který mus být zveřejněn nejméně jeden rok před zahájen m ř zen výzvy k podán nab dek v dodatku k Úředn mu věstn ku Evropské unie. Z doloženého oznámen mus být zřejmé, že smlouva bude zadána na základě př mého zadán (jedná se o informaci v odd le IV oznámen ). V př padě, že oznámen předběžných informac neobsahuje informaci o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel na konkrétn m provozn m souboru, je nezbytné zveřejnit v Úředn m věstn ku Evropské Unie změnu oznámen Předmětná informace o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel mus být zveřejněna v odd le VI. 1. oznámen a mus obsahovat vymezen dopravn ch výkonů, na nichž předpokládá na obnovu vozidel využ t podporu z OPD, a mus obsahovat informaci, že na internetových stránkách www je uveden vzorový formulář pro uplatněn relevantn ho zájmu o sjednán smlouvy o veřejných službách v přepravě cestuj c ch na dopravn ch výkonech, na nichž objednatel předpokládá na obnovu vozidel využ t podporu z OPD. Žádost o dotaci lze podat nejdř ve po uplynut čtyř měs ců od dne, kdy byla ze strany př slušného objednatele v Úředn m věstn ku Evropské unie zveřejněna informace o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel. 2) prohlášen objednatele, že v obdob čtyř měs ců od dne, kdy byla v Úředn m věstn ku Evropské unie zveřejněna informace o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel, nebyl ze strany jiných dopravců vyjádřen relevantn zájem o zajištěn veřejných služeb. Dopravce je povinen k žádosti o dotaci doložit prohlášen př slušného objednatele, ve kterém jednoznačně deklaruje, že v obdob Čtyř měs ců od dne, kdy byla v Úředn m věstn ku Evropské unie zveřejněna informace o možnosti využit podpory z OPD, neobdržel žádné prohlášen dopravce na vzorovém formuláři (internetové stránky www), že uplatňuje ve vztahu k oznámen zveřejněnému v Úředn m věstn ku Evropské unie podle čl. 7 odst. 2 nař zen EP a Rady (ES) č 1370/2007 relevantn zájem o sjednán smlouvy o veřejných službách v přepravě cestuj c ch na dopravn ch výkonech, na nichž př slušný orgán předpokládá na obnovu vozidel využ t podporu z OPD. 3) smlouva o veřejných službách nebo smlouva o smlouvě budouc vedouc k jej mu uzavřen.

36 7tuowty č~-, povinen k žádosti o dotaci doložit smlouvu o veřejných službách s př slušným em veřejných služeb, zahrnuj c dopravn výkony, na nichž budou provozována 'a s požadovanou podporou z OPD. Pokud smlouva o veřejných službách nen s... latelem dosud sjednána, je dopravce povinen k žádosti o dotaci doložit smlouvu o uouvě budouc s objednatelem, vedouc k uzavřen smlouvy o veřejných službách, která de zahrnovat dopravn výkony, na nichž budou provozována vozidla s požadovanou podporou z OPD. Varianta Cl - žadatelem o dotaci je objednatel veřejných služeb, k zadán veřejných služeb dopravci docház na základě př mého zadán nejvýše do roku 2023 K žádosti o dotaci je nezbytné doložit: 1) doklad o zveřejněn záměru uzavř t smlouvu o veřejných službách na základě nab dkového ř zem v Úředn m věstn ku Evropské Unie na základě článku 7 odstavce 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, obsahuj c informaci o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel, popř padě jeho oprava zveřejněná v Úředn m věstn ku Evropské Unie alespoň po dobu čtyř měs ců. Objednatel je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámen předběžných informac pro veřejnou zakázku na služby v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o běžný formulář pro oznámen podle čl. 7 odst. 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, který mus být zveřejněn nejméně jeden rok před zahájen m ř zen výzvy k podán nab dek v dodatku k Úředn mu věstn ku Evropské unie. Z doloženého oznámen mus být zřejmé, že smlouva bude zadána na základě př mého zadán (jedná se o informaci v odd le IV oznámen ). V př padě, že oznámen předběžných informac neobsahuje informaci o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel na konkrétn m provozn m souboru, je nezbytné zveřejnit v Úředn m věstn ku Evropské Unie změnu oznámen. Předmětná informace o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel mus být zveřejněna v odd le VI. 1. oznámen a mus obsahovat vymezen dopravn ch výkonů, na nichž předpokládá na obnovu vozidel využ t podporu z OPD, a mus obsahovat informaci, že na internetových stránkách www je uveden vzorový formulář pro uplatněn relevantn ho zájmu o sjednán smlouvy o veřejných službách v přepravě cestuj c ch na dopravn ch výkonech, na nichž objednatel předpokládá na obnovu vozidel využ t podporu z OPD. Žádost o dotaci lze podat nejdř ve po uplynut čtyř měs ců od dne, kdy byla v Úředn m věstn ku Evropské unie zveřejněna informace o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel. 2) doklad o zahájen zadávac ho ř zen na dodávku předmětných železničn ch kolejových vozidel. Objednatel je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámen zadávac ho ř zen na dodávku vozidel ve Věstn ku veřejných zakázek a v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o standardn formulář 2 ve smyslu 7 p sm. b) vyhlášky č. 168/2016 Sb., o uveřejňován formulářů pro účely zákona o zadáván veřejných zakázek a náležitostech profilu zadavatele. 3) doklad o zveřejněn záměru uzavř t smlouvu o veřejných službách na základě nab dkového ř zen v Úředn m věstn ku Evropské Unie na základě článku 7 odstavce 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007 Objednatel je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámen předběžných informac pro veřejnou zakázku na služby v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o běžný formulář pro oznámen podle čl. 7 odst. 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, který mus být zveřejněn nejméně jeden rok před zahájen m ř zen výzvy k podán nab dek v dodatku k Úředn mu věstn ku Evropské unie. Z doloženého oznámen mus být zřejmé, že smlouva o veřejných službách zahrnuj c dopravn výkony, na nichž budou provozována vozidla s požadovanou podporou z

37 OPD bude nejpozději k prosinci 2023 zadána v otevřeném nab dkovém ř zen (jedná se o informace v odd lech II. 3. a IV oznámen ). 9 Varianta C2 - žadatelem o dotaci je dopravce, k zadán veřejných služeb > ni ve i docház na základe př mého K žádosti o dotaci je nezbytné doložit: 1) doklad o zveřejněn záměru uzavř t smlouvu o veřejných službách na základě nab dkového ř zem v Úředn m věstn ku Evropské Unie na základě článku 7 odstavce 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, obsahuj c informaci o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel, popř padě jeho oprava zveřejněná v Úředn m věstn ku Evropské Unie alespoň po dobu čtyř měs ců. Dopravce je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámen předběžných informac ze strany př slušného objednatele pro veřejnou zakázku na služby v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o běžný formulář pro oznámen podle čl. 7 odst. 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, který mus být zveřejněn nejméně jeden rok před zahájen m ř zen výzvy k podán nab dek v dodatku k Úředn mu věstn ku Evropské unie. Z doloženého oznámen mus být zřejmé, že smlouva bude zadána na základě př mého zadán (jedná se o informaci v odd le IV oznámen ). V př padě, že oznámen předběžných informac neobsahuje informaci o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel na konkrétn m provozn m souboru, je nezbytně zveřejnit v Úředn m věstn ku Evropské Unie změnu oznámen. Předmětná informace o možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel mus být zveřejněna v odd le VI. 1. oznámen a mus obsahovat vymezen dopravn ch výkonů, na nichž předpokládá na obnovu vozidel využ t podporu z OPD, a mus obsahovat informaci, že na internetových stránkách www je uveden vzorový formulář pro uplatněn relevantn ho zájmu o sjednán smlouvy o veřejných službách v přepravě cestuj c ch na dopravn ch výkonech, na nichž objednatel předpokládá na obnovu vozidel využ t podporu z OPD. Žádost o dotaci lze podat nejdř ve po uplynut čtyř měs ců od dne, kdy byla ze strany př slušného objednatele v Úředn m věstn ku Evropské unie zveřejněna informace o 'možnosti využit podpory z OPD na poř zen vozidel. 2) smlouva o veřejných službách nebo smlouva o smlouvě budouc vedouc k jej mu uzavřen. Dopravce je povinen k žádosti o dotaci doložit smlouvu o veřejných službách s př slušným objednatelem veřejných služeb, zahrnuj c dopravn výkony, na nichž budou provozována vozidla s požadovanou podporou z OPD. Smlouva mus být uzavřena nejdéle na obdob do prosince Součást smlouvy mus být závazek dopravce převést vlastnictv vozidel poř zených s využit m podpory z OPD k okamžiku ukončen smlouvy osobě určené objednatelem. Pokud smlouva o veřejných službách nen s objednatelem dosud sjednána, je dopravce povinen k žádosti o dotaci doložit smlouvu o smlouvě budouc s objednatelem, vedouc k uzavřen smlouvy o veřejných službách, která bude zahrnovat dopravn výkony, na nichž budou provozována vozidla s požadovanou podporou z OPD, bude uzavřena nejdéle na obdob do prosince 2023 a jej součást bude závazek dopravce převést vlastnictv vozidel poř zených s využit m podpory z OPD k okamžiku ukončen smlouvy osobě určené objednatelem. 3) doklad o zveřejněn záměru uzavř t smlouvu o veřejných službách na základě nab dkového ř zen v Úředn m věstn ku Evropské Unie na základě článku 7 odstavce 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007 Dopravce je povinen k žádosti o dotaci doložit kopii oznámen předběžných informac ze strany př slušného objednatele pro veřejnou zakázku na služby v Úředn m věstn ku Evropské unie. Jedná se o běžný formulář pro oznámen podle čl. 7 odst. 2 Nař zen (EU) č. 1370/2007, který mus být zveřejněn nejméně jeden rok před zahájen m ř zen výzvy k podán nab dek v

38 TÝ/leim e dodatku k Úředn mu věstn ku Evropské unie. Z doloženého oznámen mus být zřejmé, že ismlouva o veřejných službách zahrnuj c dopravn výkony, na nichž budou provozována vozidla s požadovanou podporou z OPD, bude ze strany př slušného objednatele nejpozději k prosinci 2023 zadána v otevřeném nab dkovém ř zen (jedná se o informace v odd lech II. 3. a IV oznámen ). 3.5 Dalš upřesňuj c podm nky pro poskytnut podpory (1) Podpora je poskytovaná formou dotace jako nevratná finančn pomoc. (2) Podpora je účelově určena k úhradě výdajů vzniklých v souvislosti s plněn m projektu. (3) Na podporu nen právn nárok. (4) Podporovaná investice mus být zachována v regionu, v němž se podpora poskytuje, alespoň po dobu udržitelnosti. (5) Př jemce podpory mus navrátit veškerou protiprávn podporu (článek 14 nař zen Rady (ES) č. 659/1999 a zákon č. 218/2000 Sb.). (6) Pnjemce podpory je povinen řádně doložit ZV z hlediska vzniku, uhrazen a př mé vazby výdaje na projekt. (7) Projekty/akce financované s účast státn ho rozpočtu jsou evidované v Informačn m systému (ÍS) EDS/SMVS Ministerstva financ. Povinnost jejich evidence v IS vyplývá z vyhlášky MF č. 560/2006 Sb. Pro žadatele toto znamená nutnost předložen vyplněných vstupn ch EDS formulářů akce. Vyplněné vstupn EDS formuláře nepředkládá žadatel jako povinnou př lohu žádosti o podporu, ale až vpř padě schválen žádosti o podporu, tj. po vydán př slušného Schvalovac ho protokolu. Předložen formulářů EDS bude podm nkou Schvalovac ho protokolu, jej ž splněn bude nezbytné pro vydán právn ho aktu o poskytnut podpory, tj. Rozhodnut o poskytnut dotace (RoPD). EDS formuláře předkládá žadatel v p semné i elektronické podobě a adresuje je správci programu formou žádosti o vydán RoPD, na základě které je žadateli následně RoPD vydáno (včetně podm nek rozhodnut ). Parametry v EDS formulář ch žadatele mus odrážet př slušnou strukturu parametrů v EDS formulář ch programové dokumentace. Formuláře EDS jsou žadatelem pořizovány online vis EDS/SMVS. V ce k poř zen EDS formulářů a přihlášen žadatele do systému EDS SMVS je uvedeno na (8) Nová vozidla poř zená z dotace mus být provozována výhradně na dopravn ch výkonech zajiš ovaných v závazku veřejné služby, a to po celou dobu ekonomické životnosti vozidla. Dopravn výkony uvedené v žádosti o dotaci mus tvořit ucelený provozn koncept, což znamená provoz na jedné či několika logicky propojených linkách osobn železničn dopravy, neobjednává-li daný objednatel linky, mus být tyto výkony realizované na jedné či několika vzájemně souvisej c ch trat ch. Vozidla mus být provozována na dopravn ch výkonech, předpokládaných v projektové žádosti, po celou dobu platnosti smlouvy o veřejných službách, v jej mž rámci budou vozidla provozována bezprostředně po zařazen do provozu. Vozidla mus být provozována na dopravn ch výkonech, předpokládaných v projektové žádosti, nejméně po dobu udržitelnosti 5 let. (9) Do př pustných dopravn ch výkonů mohou být nad rámec dopravn ch výkonů uvedených v předchoz m bodě zahrnuty i výkony manipulačn a technologické, pokud je jejich realizace spojena s provozem a údržbou předmětného vozidla. Nasazen vozidla na jakýchkoliv jiných dopravn ch výkonech může být v mimořádných a 10

39 IL odůvodněných př padech výslovně odsouhlaseno poskytovatelem dotace. Výkony mimo závazek veřejné služby, provozované úplatně, jsou výslovně vyloučeny. (10) Vozidla poř zená v rámci podpory nesm být po dobu pěti let od uveden do provozu převedena př jemcem podpory na jiného majitele nebo dána za předmět zástavy, s výjimkou realizace nákupu vozidel formou splátkového prodeje; v těchto př padech však jakékoli zajištěn mus splňovat ostatn pravidla a podm nky Programu. V př padě realizace zástavn ho práva je pnjemce povinen podporu vrátit. Výjimku tvoř dále př pady, kdy př jemce majetkově převede vozidla poř zená z podpory na nabyvatele, který bude nadále splňovat pravidla a podm nky Programu. (11) Nová vozidla poř zená v rámci podpory mus dále být: - schválena pro provoz na železničn ch trat ch v ČR nejpozději k datu prvn žádosti o platbu, - označena prvky publicity OPD na bočn ch vnějš ch stranách vozidla v souladu s povinnými prvky specifikovanými v Pravidlech pro publicitu v kapitole 16 PPŽaP (minimáln rozměr tohoto označen na každém vozidle je 30 x 120 cm, konkrétn podoba označen vozidel mus být ze strany Ř d c ho orgánu předem odsouhlasena), - vybavena klimatizac v prostorách pro cestuj c, - vybavena prostředky bezdrátové komunikace, které budou umožňovat cestuj c m př stup na internet ve formě wi-fi, - vybavena zásuvkami s napět m 230 V pro napájen drobné elektroniky a přenosných poč tačů v počtu nejméně jedné zásuvky na 4 m sta k sezen (s výjimkou sklopných sedaček), - vybavena v interiéru vozidla určeném pro přepravu cestuj c ch elektronickým vizuáln m a akustickým informačn m systémem pro poskytován informac cestuj c m, - v exteriéru, v př padě vozidel, frčených pro přepravu cestuj c ch, vybavena na bočn ch stranách vnějš m elektronickým vizuáln m informačn m systémem,, - alespoň jeden vůz v soupravě vozidel vybaven pro přepravu osob se sn ženou schopnost pohybu a orientace v souladu s článkem Vozidla" předpisu TSI pro osoby s omezenou schopnost pohybu a orientace. - vybavena toaletou minimálně dle platných norem TSI (ve vztahu k počtu m st k sezen ), přičemž alespoň jedno WC v soupravě mus být bezbariérově dostupné dle př slušných předpisů TSI - př pustné jsou pouze toalety s uzavřeným systémem. - dle platných norem TSI (ve vztahu k počtu m st k sezen ) připadne v soupravě př slušný počet m s pro přepravu dětských kočárků a na každých 100 m st k sezen připadnou v soupravě alespoň 2 m sta pro přepravu j zdn ch kol (variantně lyž ), vozidla jsou vybavena systémem centráln ho zav rám a blokován dveř. - v př padě hnac ch vozidel a ř d c ch vozů, poř zených v rámci OPD2 vybavena př slušným technickým mobiln m zař zen m, potřebným pro činnost systémů GSM-R a ETCS, pokud budou provozována na trat ch, na kterých se dle Národn ho implementačn ho plánu ERTMS poč tá s implementac ETCS level 2, s výjimkou př padů, u nichž se aplikuje článek 9, odstavec 1, p smeno a) směrnice č. 2008/57, přičemž v těchto př padech budou vozidla dovybavena do 5 let od jejich schválen do provozu. (12) Př jemce podpory odpov dá za to, že doklady j m předložené ŘO OPD, jsou úplné a pravdivé. 11

40 77 / L O // >. &- 3.6 Upřesňuj c podm nky pro záruky převodu z dotace poř zených vozidel Z důvodu zajištěn podm nky Programu, že z dotace poř zená vozidla mus být provozována po celou dobu své ekonomické životnosti v závazku veřejné služby, jsou pro jednotlivé varianty vazeb mezi př jemci dotace a objednateli podle Nař zen (EU) č. 1370/2007 stanoveny podm nky, zajiš uj c dodržen této povinnosti. Tyto podm nky rozšiřuj a pro účely výzvy č. 28 zpřesňuj základn ustanoven Programu. Varianta Al - žadatelem o dotaci je objednatel veřejných služeb, k zadán veřejných služeb dopravci docház na základě proveden otevřeného nab dkového ř zen Plat pravidla Programu - nová vozidla poř zená z dotace mus být provozována výhradně na dopravn ch výkonech zajiš ovaných v závazku veřejné služby, a to po celou dobu ekonomické životnosti vozidla (ekonomická životnost je podle účetn ch standardů, obvyklých v ČR, zpravidla 30 let, přičemž je předpoklad, že i po skončen smlouvy o veřejných službách provázané s př slušným projektem budou předmětná vozidla v rámci možnost jezdit i nadále na stejných nebo obdobných výkonech v režimu veřejných služeb zajiš ovaných objednatelem v rámci nové smlouvy o veřejných službách). Pro výběr dopravce po skončen platnosti smlouvy o veřejných službách zadané na základě otevřeného nab dkového ř zem plat pravidla nastavená nař zen m (ES) č. 1370/2007. Varianta A2 - žadatelem o dotaci je dopravce, k zadán veřejných služeb dopravci docház na základě proveden otevřeného nab dkového ř zen Plat pravidla Programu - pokud v průběhu doby ekonomické živostnosti zakoupeného vozidla (zpravidla 30 let) př jemce podpory skonč plněn smlouvy o veřejných službách t mto vozidlem, bude povinen postupovat jed& m ze způsobů uvedených bodě 8 kapitoly 4.4. Z pohledu splněn podm nek pro poskytován podpory je doporučeno, aby podm nky otevřeného nab dkového ř zen stanovily povinnost smluvn ho převést vlastnictv vozidel poř zených s využit m podpory z OPD k okamžiku ukončen smlouvy osobě určené objednatelem (zpravidla objednateli nebo novému provozovateli dotčených dopravn ch výkonů). Pro výběr dopravce po skončen platnosti smlouvy o veřejných službách zadané na základě otevřeného nab dkového ř zem plat pravidla nastavená nař zen m (ES) č. 1370/2007. dopravci docház na zákiadě př mého zadán až na dobu 10 let, kdy nebyl deklarován relevantn zájem jiných dopravců Plat pravidla Programu - nová vozidla poř zená z dotace mus být provozována výhradně na dopravn ch výkonech zajiš ovaných v závazku veřejné služby, a to po celou dobu ekonomické životnosti vozidla (zpravidla 30 let). Pro výběr dopravce po skončen platnosti smlouvy o veřejných službách zadané př mým zadán m plat pravidla nastavená nař zen m (ES) č. 1370/2007. Varianta B2 - žadatelem o dotaci je dopravce, k zadán veřejných služeb dopravci docház na základě př mého zadán až na dobu 10 let, kdy nebyl deklarován relevantn em iinvch dopravců 12

41 Plat pravidla Programu - pokud v průběhu doby ekonomické živostnosti zakoupeného vozidla (zpravidla 30 let) př jemce podpory skonč plněn smlouvy o veřejných službách t mto vozidlem, bude povinen postupovat jedn m ze způsobů uvedených na straně 29 Programu. Z pohledu splněn podm nek pro poskytován podpory je nezbytné, aby smlouva o veřejných službách, popř. smlouva o smlouvě budouc vedouc k jej mu uzavřen, obsahovala povinnost smluvn ho dopravce závazek dopravce převést vlastnictv vozidel poř zených s využit m podpory z OPD k okamžiku ukončen smlouvy osobě určené objednatelem (zpravidla \ objednateli nebo novému provozovateli dotčených dopravn ch výkonů). Pro výběr dopravce po skončen platnosti smlouvy o veřejných službách zadané př mým zadán m plat pravidla nastavená nař zen m (ES) č. 1370/2007. Varianta Cl - žadatelem o dotaci je objednatel veřejných služeb, k zadán veřejných služeb dopravci docház na základě př mého zadán nejvýše do roku 2023 Plat pravidla Programu - nová vozidla poř zená z dotace mus být provozována výhradně na dopravn ch výkonech zajiš ovaných v závazku veřejné služby, a to po celou dobu ekonomické životnosti vozidla (zpravidla 30 let). Pro výběr dopravce po skončen platnosti smlouvy o veřejných službách zadané př mým zadán m nejvýše do prosince 2023 plat podm nka zadán na základě otevřeného nab dkového ř zen. T m nen dotčeno právo objednatele přijmout mimořádné opatřen ve smyslu článku 5 odst. 5 nař zen (ES) č. 1370/2007 v př padě přerušen služeb nebo v př padě bezprostředn ho rizika vzniku takové situace. V př padě, že objednatel nespln podm nku uvedenou v předchoz m odstavci, bude mu ve shodě se smlouvou o zajištěn stabiln ho financován regionáln železničn osobn dopravy odpov daj c m způsobem krácena pro př slušný kalendářn rok výše spolufinancován ze státn ho rozpočtu. Varianta C2 - žadatelem o dotaci je dopravce, k zadán veřejných služeb dopravci docház na základe př mého zadán nejvýše do roku 2023 Plat pravidla Programu - pokud v průběhu doby ekonomické živostnosti zakoupeného vozidla (zpravidla 30 let) pnjemce podpory skonč plněn smlouvy o veřejných službách t mto vozidlem, bude povinen postupovat jedn m ze způsobů uvedených na straně 29 Programu. Z pohledu splněn podm nek pro poskytován podpory je nezbytné, aby smlouva o veřejných službách, popř. smlouva o smlouvě budouc vedouc k jej mu uzavřen, obsahovala povinnost smluvn ho dopravce závazek dopravce převést vlastnictv vozidel poř zených s využit m podpory z OPD k okamžiku ukončen smlouvy osobě určené objednatelem (zpravidla objednateli nebo novému provozovateli dotčených dopravn ch výkonů). Pro výběr dopravce po skončen platnosti smlouvy o veřejných službách zadané př mým zadán m nejvýše do prosince 2023 plat podm nka zadán na základě otevřeného nab dkového ř zen. T m nen dotčeno právo objednatele přijmout mimořádné opatřen ve smyslu článku 5 odst. 5 nař zen (ES) č. 1370/2007 v př padě přerušen služeb nebo v př padě bezprostředn ho rizika vzniku takové situace. V př padě, že objednatel nesp m podm nku uvedenou v předchoz m odstavci, bude mu ve shodě se smlouvou o zajištěn stabiln ho financován regionáln železničn osobn dopravy odpov daj c m způsobem krácena pro př slušný kalendářn rok výše spolufinancován ze státn ho rozpočtu. 13

DODATEK č. 9 ke smlouvě evidenční číslo 02118/2006/DSH

DODATEK č. 9 ke smlouvě evidenční číslo 02118/2006/DSH DODATEK č. 9 ke smlouvě evidenční číslo 02118/2006/DSH o závazku veřejné služby v drážní dopravě k zajištění základní dopravní obslužnosti území Moravskoslezského kraje (dále jen dodatek ) 1. Moravskoslezský

Více

ÚSTECKÝ KRAJ Krajský úřad

ÚSTECKÝ KRAJ Krajský úřad ÚSTECKÝ KRAJ Krajský úřad Smlouva o závazku veřejné služby ve veřejné drážní osobní dopravě uzavřená podle 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění Číslo smlouvy: Článek I.

Více

Smlouva o veřejných službách v přepravě cestujících

Smlouva o veřejných službách v přepravě cestujících Smlouva o veřejných službách v přepravě cestujících 1. Město Mariánské Lázně sídlem: Ruská 155, 353 01 Mariánské Lázně jehož jménem jedná: Ing. Petr Třešňák, starosta města IČ: 002 54 061 DIČ: CZ00254061

Více

Smlouva o zajištění železniční osobní dopravy mezikrajskými vlaky

Smlouva o zajištění železniční osobní dopravy mezikrajskými vlaky Příloha návrhu č. 492/ZK/17 Smlouva o zajištění železniční osobní dopravy mezikrajskými vlaky uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s ustanoveními 24 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské

Více

Dodatek číslo 17 ke smlouvě č. 010/09/043/00/00 evidovaný pod č. 010/09/043/00/17 o závazku veřejné služby ve veřejné drážní osobní dopravě

Dodatek číslo 17 ke smlouvě č. 010/09/043/00/00 evidovaný pod č. 010/09/043/00/17 o závazku veřejné služby ve veřejné drážní osobní dopravě Příloha návrhu č. 209/ZK/18 Dodatek číslo 17 ke smlouvě č. 010/09/043/00/00 evidovaný pod č. 010/09/043/00/17 o závazku veřejné služby ve veřejné drážní osobní dopravě dle ust. 39 až 39b zákona č. 266/1994

Více

Smluvní strany: 1. Česká republika - Ministerstvo dopravy Sídlo: Praha 1, Nábřeží L. Svobody 12/1222, PSČ IČO:

Smluvní strany: 1. Česká republika - Ministerstvo dopravy Sídlo: Praha 1, Nábřeží L. Svobody 12/1222, PSČ IČO: č.j.: 23/2015-190-EKO č.ev.: S-357-190/2009-7 výtisk č... Dodatek č. 7 ke Smlouvě o závazku veřejné služby v drážní osobní dopravě ve veřejném zájmu na zajištění dopravních potřeb státu na období od 1.1.2010

Více

Dodatek číslo 7 ke smlouvě č. 010/09/043/00/00 evidovaný pod č. 010/09/043/00/07 o závazku veřejné služby ve veřejné drážní osobní dopravě

Dodatek číslo 7 ke smlouvě č. 010/09/043/00/00 evidovaný pod č. 010/09/043/00/07 o závazku veřejné služby ve veřejné drážní osobní dopravě Příloha návrhu č. 214/ZK/14 Dodatek číslo 7 ke smlouvě č. 010/09/043/00/00 evidovaný pod č. 010/09/043/00/07 o závazku veřejné služby ve veřejné drážní osobní dopravě dle ust. 39 až 39b zákona č. 266/1994

Více

Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR

Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR Smlouva o poskytnutí služby na vytvoření metodiky hodnocení ukončených zadávacích řízení jednotlivých programů TA ČR Smluvní strany: uzavřená podle 269 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník,

Více

(dále jen jako Ústecký kraj )

(dále jen jako Ústecký kraj ) Smlouva o spolupráci a podmínkách úhrady finančního příspěvku při vzájemném zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou mezi Ústeckým a Libereckým krajem ÚK: číslo smlouvy LK: číslo smlouvy

Více

Liberecký kraj a Die Länderbahn GmbH DLB, organizační složka

Liberecký kraj a Die Länderbahn GmbH DLB, organizační složka Liberecký kraj a Smlouva o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné drážní osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje číslo smlouvy: OLP/2564/2016

Více

I. Smluvní strany. II. Všeobecná ustanovení

I. Smluvní strany. II. Všeobecná ustanovení SMLOUVA o veřejných službách v přepravě cestujících na rok 2017 uzavřená ve smyslu zák. č. 194/2010 Sb. o veřejných službách v přepravě cestujících a o změně dalších zákonů, v platném znění a podle 1746,

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO

RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO RÁMCOVÁ SMLOUVA O DÍLO V souladu s ustanovením 2586 a násl. zák. č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v platném znění (dále jen Občanský zákoník ), níže uvedené smluvní strany uzavřely tuto smlouvu o dílo

Více

Dodatek č. 16 ke S M L O U V Ě

Dodatek č. 16 ke S M L O U V Ě Dodatek č. 16 ke S M L O U V Ě O ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY A ÚHRADĚ PROKAZATELNÉ ZTRÁTY Z PROVOZU MĚSTSKÉ HROMADNÉ DOPRAVY VE STATUTÁRNÍM MĚSTĚ ÚSTÍ NAD LABEM uzavřený mezi Statutárním městem Ústí nad Labem

Více

A. Výpočet nové hodnoty Kompenzace z důvodu meziroční změny cenové hladiny

A. Výpočet nové hodnoty Kompenzace z důvodu meziroční změny cenové hladiny PŘÍLOHA Č. 3c PRAVIDLA PRO VÝPOČET ZMĚNY KOMPENZACE A. Výpočet nové hodnoty Kompenzace z důvodu meziroční změny cenové hladiny Dopravce předložil výchozí finanční model, který obsahuje specifikaci jednotkové

Více

(dále jen Smlouva ) Smluvní strany:

(dále jen Smlouva ) Smluvní strany: č. j.: 22/2015-190-EKO č. ev.: S-311-190/2015 výtisk č.:. Smlouva o veřejných službách v přepravě cestujících veřejnou drážní osobní dopravou k zajištění dopravní obslužnosti vlaky celostátní dopravy na

Více

DODATEK Č. 9 KE SMLOUVĚ O FINANČNÍ SPOLUPRÁCI PŘI ZAJIŠŤOVÁNÍ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY VEŘEJNOU LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVOU

DODATEK Č. 9 KE SMLOUVĚ O FINANČNÍ SPOLUPRÁCI PŘI ZAJIŠŤOVÁNÍ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY VEŘEJNOU LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVOU Krajský úřad Číslo Ústeckého kraje: Číslo Obce: 14/SML1717 DODATEK Č. 9 KE SMLOUVĚ O FINANČNÍ SPOLUPRÁCI PŘI ZAJIŠŤOVÁNÍ PŘÍMĚSTSKÉ DOPRAVY VEŘEJNOU LINKOVOU OSOBNÍ DOPRAVOU uzavřený níže zmíněného dne,

Více

D O D A T E K Č. 1. Krajský úřad. Číslo objednatele: 2721/2009

D O D A T E K Č. 1. Krajský úřad. Číslo objednatele: 2721/2009 Krajský úřad Číslo objednatele: 2721/2009 D O D A T E K Č. 1 KE SMLOUVĚ O ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY VE VEŘEJNÉ DRÁŽNÍ OSOBNÍ DOPRAVĚ K ZAJIŠTĚNÍ ZÁKLADNÍ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMNÍHO OBVODU ÚSTECKÉHO KRAJE

Více

Smlouvu o poskytnutí investiční dotace z rozpočtu města Nového Města na Moravě (dále jen smlouva )

Smlouvu o poskytnutí investiční dotace z rozpočtu města Nového Města na Moravě (dále jen smlouva ) 1. Město Nové Město na Moravě sídlo: Vratislavovo nám. 103, 592 31 Nové Město na Moravě zastoupené: Michalem Šmardou, starostou IČ: 00294900 DIČ: CZ00294900 bankovní spojení: Komerční banka, a.s. číslo

Více

Usnesení č. 39/2023 Příloha č. 2 Strana 1 Počet stran přílohy: 6 SMLOUVA

Usnesení č. 39/2023 Příloha č. 2 Strana 1 Počet stran přílohy: 6 SMLOUVA Usnesení č. 39/2023 Příloha č. 2 Strana 1 SMLOUVA o úhradě prokazatelné ztráty vzniklé dopravci poskytováním žákovského jízdného v rámci závazku veřejné služby v drážní osobní dopravě Článek 1 SMLUVNÍ

Více

o poskytnutí neinvestiční dotace č..

o poskytnutí neinvestiční dotace č.. 1. Město Nové Město na Moravě sídlo: Vratislavovo nám. 103, 592 31 Nové Město na Moravě zastoupené: Michalem Šmardou, starostou města IČ: 00294900 DIČ: CZ00294900 bankovní spojení: Komerční banka, a.s.

Více

Smluvní strany. v obchodním rejstříku vedeným Městským soudem v Praze, oddíl A, vložka 48384

Smluvní strany. v obchodním rejstříku vedeným Městským soudem v Praze, oddíl A, vložka 48384 Smlouva o podmínkách tramvajové dopravy, provozování náhradní autobusové dopravy, úhradě ceny za navýšení vozových km tramvajové dopravy a úhradě ceny za náhradní autobusovou dopravu. Číslo smlouvy dopravce:

Více

Dodatek č. 4. uzavřené níže zmíněného dne, měsíce a roku mezi smluvními stranami:

Dodatek č. 4. uzavřené níže zmíněného dne, měsíce a roku mezi smluvními stranami: Dodatek č. 4 SMLOUVY O ZÁVAZKU VEŘEJNÉ SLUŽBY VE MĚSTSKÉ AUTOBUSOVÉ DOPRAVĚ K ZAJIŠTĚNÍ OSTATNÍ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI MĚSTA ČESKÁ LÍPA NA VYMEZENÝCH LINKÁCH MĚSTA ČESKÁ LÍPA A OBCE SOSNOVÁ uzavřené níže

Více

o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje

o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje ;MC7RÁVSKOS FÍSK'.' ^l i - ICRAJSKÝ URAI KUriSP80QVlP2 i Smlouva ČÍSLO SMLOUVY {DODAT; por. číslo /Mi. odb. o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje Článek 1 Smluvní strany Moravskoslezský

Více

KUPNÍ SMLOUVA prodávající rukou doplní žlutě vyznačené části smlouvy

KUPNÍ SMLOUVA prodávající rukou doplní žlutě vyznačené části smlouvy KUPNÍ SMLOUVA prodávající rukou doplní žlutě vyznačené části smlouvy I. Smluvní strany VÍTKOVICE ARÉNA, a.s. Sídlo: Ruská 3077/135, 700 30 Ostrava - Zábřeh IČ: 25911368 DIČ: CZ25911368 Zastoupená: Mgr.

Více

2 Základní pojmy. a) vlaky regionální dopravy takové vlaky, jimiž dopravce zajišťuje základní dopravní obslužnost území kraje závazky veřejné služby,

2 Základní pojmy. a) vlaky regionální dopravy takové vlaky, jimiž dopravce zajišťuje základní dopravní obslužnost území kraje závazky veřejné služby, PŘÍLOHY PŘÍLOHA A Vyhláška č. 241/2005 Sb., o prokazatelné ztrátě ve veřejné drážní osobní dopravě a o vymezení souběžné veřejné osobní dopravy Ministerstvo dopravy stanoví podle 39a odst. 3 a 39b odst.

Více

Gordic - roční udržovací poplatek a dolicencování IS Ginis. odbor kanceláře starosty a místostarostů starosta města. vedoucí odboru OKASM

Gordic - roční udržovací poplatek a dolicencování IS Ginis. odbor kanceláře starosty a místostarostů starosta města. vedoucí odboru OKASM M Ě S T O H O D O N Í N Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín Bod číslo: 3. pro jednání: 23. schůze rady města konané dne: 22.11.2016 Obsah zprávy: Gordic - roční udržovací poplatek a dolicencování IS Ginis

Více

Článek 1 Smluvní strany. Ostrava, 28. října 117, PSČ Prof. Ing. Ivo Vondrák CSc.

Článek 1 Smluvní strany. Ostrava, 28. října 117, PSČ Prof. Ing. Ivo Vondrák CSc. KUMSP00QV0K5 Smlouva M< RAVSK.O' k.r.yz Í;.V KRAJ - KRAJSKÝ ÚŘAD Y km-louvy (DODATKU) -4- Y ki. _ i rok PÍY,.;-Y Článek 1 Smluvní strany Moravskoslezský kraj Sídlo Zástupce IC DIČ Bankovní spojení Číslo

Více

uzavřená podle 14 zákona č. 101/2000 o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZOOÚ) mezi:

uzavřená podle 14 zákona č. 101/2000 o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZOOÚ) mezi: SMLOUVA O OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ (dále jen Smlouva ) uzavřená podle 14 zákona č. 101/2000 o ochraně osobních údajů, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZOOÚ) mezi: ČD Cargo, a.s. Se sídlem: Zastoupena:

Více

S M L O U V A o poskytnutí návratné finanční výpomoci z Fondu sociálních služeb

S M L O U V A o poskytnutí návratné finanční výpomoci z Fondu sociálních služeb NÁVRH SMLOUVY Příloha č. 1 Programu S M L O U V A o poskytnutí návratné finanční výpomoci z Fondu sociálních služeb I. SMLUVNÍ STRANY 1. Moravskoslezský kraj se sídlem: 28. října 117, 702 18 Ostrava zastoupen:

Více

Smlouva o poskytnutí dotace

Smlouva o poskytnutí dotace Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená ve smyslu 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších a 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve

Více

SMLOUVA O DÍLO. Č. smlouvy objednatele: SML/ /2018 Č. smlouvy zhotovitele: mezi. na straně jedné. na straně druhé. I.

SMLOUVA O DÍLO. Č. smlouvy objednatele: SML/ /2018 Č. smlouvy zhotovitele: mezi. na straně jedné. na straně druhé. I. Dne, měsíce a roku uvedeného na straně 4, podle zákona č. 89/2012 Sb., ve znění pozdějších předpisů (občanský zákoník) a ve smyslu ustanovení 2586 a násl. citovaného zákona, je uzavřena tato: SMLOUVA O

Více

dle 588 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů

dle 588 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Evidenční číslo: Kupní smlouva dle 588 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Smluvní strany RPG Byty, s.r.o. Ostrava Moravská Ostrava, Gregorova 2582/3, PSČ 701

Více

DODATEK č. 48! Pí^LlM ke smlouvě evidenční číslo 02046/2006/DSH

DODATEK č. 48! Pí^LlM ke smlouvě evidenční číslo 02046/2006/DSH KUÍ1SP08QUFBN MORAVSKO;. LEZSK ' vh l J - KRAJSKÝ OŘAD' DODATEK č. 48! Pí^LlM ke smlouvě evidenční číslo 02046/2006/DSH o závazku veřejné služby ve veřejné linkové osobní dopravě k zajištění základní dopravní

Více

SMLOUVA O ÚPRAVĚ VZTAHŮ MEZI SPOLEČNOSTÍ A ČLENEM DOZORČÍ RADY. Člen dozorčí rady

SMLOUVA O ÚPRAVĚ VZTAHŮ MEZI SPOLEČNOSTÍ A ČLENEM DOZORČÍ RADY. Člen dozorčí rady SMLOUVA O ÚPRAVĚ VZTAHŮ MEZI SPOLEČNOSTÍ A ČLENEM DOZORČÍ RADY Člen dozorčí rady 1 Smlouva o úpravě vztahů mezi společností a členem dozorčí rady Společnost: KLIKA - BP, a.s. IČ: 255 55 316 se sídlem Praha,

Více

schválené Zastupitelstvem Libereckého kraje dne 28. 4. 2015 usnesením č. 157/15/ZK ev. č. OLP/1595/2015

schválené Zastupitelstvem Libereckého kraje dne 28. 4. 2015 usnesením č. 157/15/ZK ev. č. OLP/1595/2015 S m l o u v a o p o s k y t n u t í účelové dotace z Dotačního fondu Libereckého kraje, podprogramu Podpora jednotek požární ochrany obcí Libereckého kraje schválené Zastupitelstvem Libereckého kraje dne

Více

o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje veřejnou linkovou dopravou - oblast Rýmařovsko Článek 1 Smluvní strany

o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje veřejnou linkovou dopravou - oblast Rýmařovsko Článek 1 Smluvní strany r.;;' v r icv.! - 'EU^SE? l'íií/1^ KUÍ1SP08QV15U Smlouva *...?$Í$S i * " )' '*( i i ^^ s//- f.''k i r? ST. i-.ííh i o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje veřejnou linkovou dopravou

Více

smlouvu o poskytnutí neinvestiční dotace č../2015

smlouvu o poskytnutí neinvestiční dotace č../2015 1. Město Nové Město na Moravě sídlo: Vratislavovo nám. 103, 592 31 Nové Město na Moravě zastoupené: Michalem Šmardou, starostou města IČ: 00294900 DIČ: CZ00294900 bankovní spojení: Komerční banka, a.s.

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace. Obecné ustanovení a předmět smlouvy

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace. Obecné ustanovení a předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace příloha č. 4 I. Obecné ustanovení a předmět smlouvy Zastupitelstvo městské části Praha 14 /dále jen MČ Praha 14/ rozhodlo svým usnesením č. /ZMČ/201 ze dne o poskytnutí

Více

II. TERMÍNY A MÍSTO PLNĚNÍ

II. TERMÍNY A MÍSTO PLNĚNÍ SMLOUVA O DÍLO uzavřená v souladu s ustanovením 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník ), níže uvedeného dne, měsíce a roku mezi stranami: 1. Kulturní

Více

KUPNÍ SMLOUVA. číslo smlouvy: uzavřená podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník )

KUPNÍ SMLOUVA. číslo smlouvy: uzavřená podle ust a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) Příloha č. 2 Zadávací dokumentace KUPNÍ SMLOUVA číslo smlouvy: uzavřená podle ust. 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník ) Obchodní firma: [doplní uchazeč] se

Více

SMLOUVA o dodávce služby záznamu telefonních hovorů

SMLOUVA o dodávce služby záznamu telefonních hovorů Smluvní strany město Sokolov se sídlem: IČO: DIČ: zastoupené: bankovní spojení: číslo účtu: (dále jen objednatel") atlantfs telecom spol. s r.o. se sídlem: IČO: DIČ: zastoupený: bankovní spojení: číslo

Více

(ID dotace) Čl. 1 Smluvní strany

(ID dotace) Čl. 1 Smluvní strany Příloha č. 5 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE uzavřená na základě dohody smluvních stran nikoliv na úkor ochrany kterékoliv ze smluvních stran ve smyslu 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE

SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE 1) Společnost: AGRO BYSTŘICE a.s. se sídlem: č.p. 10, 507 23 Bystřice IČO: 25282409 zapsaná: v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl B, vložka 1740

Více

č.j.: 242/ EKO/1 č.ev.: S / výtisk č... Smluvní strany: 1. Česká republika - Ministerstvo dopravy

č.j.: 242/ EKO/1 č.ev.: S / výtisk č... Smluvní strany: 1. Česká republika - Ministerstvo dopravy č.j.: 242/2016-190-EKO/1 č.ev.: S-357-190/2009-9 výtisk č... Dodatek č. 9 ke Smlouvě o závazku veřejné služby v drážní osobní dopravě ve veřejném zájmu na zajištění dopravních potřeb státu na období od

Více

Článek 1. Předmět smlouvy

Článek 1. Předmět smlouvy S M L O U V A o dílo kterou níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely ve smyslu ustanovení 536 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, tyto smluvní strany: Psychiatrická léčebna v Dobřanech

Více

Příloha č. 3 Rámcové dohody Vzor návrhu na uzavření Prováděcí smlouvy k Rámcové dohodě pro poskytnutí Softwarových produktů IBM a/nebo Podpory IBM

Příloha č. 3 Rámcové dohody Vzor návrhu na uzavření Prováděcí smlouvy k Rámcové dohodě pro poskytnutí Softwarových produktů IBM a/nebo Podpory IBM 148592_Příloha č.4b ZD _ Návrh Prováděcí smlouvy k RD Příloha č. 3 Rámcové dohody Vzor návrhu na uzavření Prováděcí smlouvy k Rámcové dohodě pro poskytnutí Softwarových produktů IBM a/nebo Podpory IBM

Více

Příloha č. 3 dokumentace výběrového řízení - Návrh Smlouvy o poskytování vzdělávání 1. dílčí část. Smlouva o poskytování vzdělávání

Příloha č. 3 dokumentace výběrového řízení - Návrh Smlouvy o poskytování vzdělávání 1. dílčí část. Smlouva o poskytování vzdělávání Příloha č. 3 dokumentace výběrového řízení - Návrh Smlouvy o poskytování vzdělávání 1. dílčí část Smlouva o poskytování vzdělávání I. SMLUVNÍ STRANY 1. Objednatel Název: Česká republika Národní úřad pro

Více

Modernizace učeben ZŠ Troubky pro zlepšení využívání IT technologií při výuce reg. č. CZ.1.12/2.3.00/ Smlouva o dílo

Modernizace učeben ZŠ Troubky pro zlepšení využívání IT technologií při výuce reg. č. CZ.1.12/2.3.00/ Smlouva o dílo Smlouva o dílo ve smyslu 536 a následujících ustanovení zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů. I. Smluvní strany Objednatel: Základní škola a Mateřská škola Troubky Adresa:

Více

se sídlem: Karlovo nám. 104/55, Vnitřní Město, Třebíč 1 č. ú /0100, zřízený u pobočky KB a.s. Třebíč

se sídlem: Karlovo nám. 104/55, Vnitřní Město, Třebíč 1 č. ú /0100, zřízený u pobočky KB a.s. Třebíč DODATEK Č. 4 KE SMLOUVĚ Č. 17/19/2260/16 O POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB V PŘEPRAVĚ CESTUJÍCÍCH VEŘEJNOU LINKOVOU AUTOBUSOVOU DOPRAVOU K ZAJIŠTĚNÍ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI MĚSTA TŘEBÍČ A VYBRANÝCH OKOLNÍCH

Více

VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace číslo smlouvy:.

VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace číslo smlouvy:. Příloha č. 2 Programu statutárního města Přerova pro poskytování dotací na obnovu exteriéru památkově významných staveb na území města Přerova pro rok 2018 VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Více

SMLOUVA O DÍLO. S M L O U V U O D Í L O (dále jen Smlouva ) I. PŘEDMĚT SMLOUVY

SMLOUVA O DÍLO. S M L O U V U O D Í L O (dále jen Smlouva ) I. PŘEDMĚT SMLOUVY Příloha č. 2 Návrh smlouvy o Dílo SMLOUVA O DÍLO 1/ Obec Teplice nad Bečvou se sídlem: Teplice nad Bečvou 53, 753 01 Teplice nad Bečvou IČ 00636622 DIČ CZ00636622 zast: Ing. Jan Kubát na straně jedné jako

Více

(ID dotace) Čl. 1 Smluvní strany. Varianta smluvní strany v případě poskytnutí podpory příspěvkové organizaci obce:

(ID dotace) Čl. 1 Smluvní strany. Varianta smluvní strany v případě poskytnutí podpory příspěvkové organizaci obce: Příloha č. 6 vzor smlouvy o poskytnutí dotace SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE uzavřená na základě dohody smluvních stran nikoliv na úkor ochrany kterékoliv ze smluvních stran ve smyslu 1746 odst. 2 zákona

Více

NÁVRH - KUPNÍ SMLOUVA

NÁVRH - KUPNÍ SMLOUVA NÁVRH - KUPNÍ SMLOUVA uzavřená dle ust. 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník) společnost: sídlo: Zastoupená: IČ: DIČ: Tel: (dále jen "prodávající") a Statutární

Více

Veřejnoprávní smlouva č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Český Těšín

Veřejnoprávní smlouva č. o poskytnutí dotace z rozpočtu města Český Těšín Příloha č. 3: Program města Český Těšín pro poskytování účelových dotací na zachování a obnovu vybraných historických prvků v Městské památkové zóně Český Těšín pro rok 2017 Veřejnoprávní smlouva č. o

Více

KUHSP80O7Q7B. Smluvní strany

KUHSP80O7Q7B. Smluvní strany sa?-y N.A\. X. KUHSP80O7Q7B k -3. // -. _ - " Smluvní strany 1. Moravskoslezský kraj se sídlem: 28. října 117, 702 18 Ostrava zastoupen: Miroslavem Novákem, hejtmanem kraje IČ: 70890692 (dále jen kraj")

Více

Rámcová smlouva na poskytování právních služeb

Rámcová smlouva na poskytování právních služeb Č.j. : 20435/2007 32 Číslo v CES : 4072 Číslo úkolu : Rámcová smlouva na poskytování právních služeb Česká republika - Ministerstvo pro místní rozvoj se sídlem : Staroměstské nám. 6 Praha 1, 110 15 zastoupená

Více

VZOROVÁ VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PROGRAMOVÉ DOTACE NA AKCI FYZICKÉ OSOBĚ NEPODNIKATELI. Smlouva o poskytnutí dotace

VZOROVÁ VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PROGRAMOVÉ DOTACE NA AKCI FYZICKÉ OSOBĚ NEPODNIKATELI. Smlouva o poskytnutí dotace VZOROVÁ VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVA O POSKYTNUTÍ PROGRAMOVÉ DOTACE NA AKCI FYZICKÉ OSOBĚ NEPODNIKATELI (nebo pro fyzickou osobu podnikatele, je-li dotace poskytována na účel nesouvisející s předmětem jejího

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA č. 2019

RÁMCOVÁ SMLOUVA č. 2019 8816/O/2019-HSPH Čj.: UZSVM/O/5098/2019-HSPH Příloha č. 3 RÁMCOVÁ SMLOUVA č. 2019 uzavřená dle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění (dále jen občanský zákoník

Více

KUPNÍ SMLOUVA. č. smlouvy prodávajícího: č. smlouvy kupujícího: Povodí Vltavy, státní podnik sídlo: Holečkova 3178/8, Smíchov, Praha 5

KUPNÍ SMLOUVA. č. smlouvy prodávajícího: č. smlouvy kupujícího: Povodí Vltavy, státní podnik sídlo: Holečkova 3178/8, Smíchov, Praha 5 KUPNÍ SMLOUVA uzavřená podle 2079 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník (dále jen občanský zákoník ) č. smlouvy prodávajícího: č. smlouvy kupujícího: Prodávající: Povodí Vltavy, státní podnik

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 381/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 360 ze dne 21.05.2014,,Analýza příležitostí nového operačního programu: OP Praha - Pól růstu pro období 2014-2020" Rada městské

Více

Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky. Závazný vzor návrhu smlouvy. Přeprava osob, Mariánské Lázně

Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky. Závazný vzor návrhu smlouvy. Přeprava osob, Mariánské Lázně Příloha č. 1 Výzvy k podání nabídky Závazný vzor návrhu smlouvy Č.j. ZSM-78/OVZ-2016 Přeprava osob, Mariánské Lázně ZAŘÍZENÍ SLUŽEB PRO MINISTERSTVO VNITRA STÁTNÍ PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE 1 SMLOUVA o poskytování

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace - návrh

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace - návrh Čj.: MULA 11601/2015 Počet listů dokumentu: 5 Počet listů příloh: 0 Spisový znak: 56.12 Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace - návrh z rozpočtu města Lanškroun uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000

Více

ZPROSTŘEDKOVATELSKÁ SMLOUVA uzavřená dle ustanovení 642 a n. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku mezi smluvními stranami

ZPROSTŘEDKOVATELSKÁ SMLOUVA uzavřená dle ustanovení 642 a n. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku mezi smluvními stranami ZPROSTŘEDKOVATELSKÁ SMLOUVA uzavřená dle ustanovení 642 a n. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku mezi smluvními stranami 1. DEDICATION s.r.o. IČ: 243 12 231 se sídlem Prokopova 156/11, 130 00,

Více

Smlouva o úhradě kompenzace na zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou osobní dopravou v rámci IDS JMK

Smlouva o úhradě kompenzace na zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou osobní dopravou v rámci IDS JMK Příloha návrhu č. 330/ZK/18 Smlouva o úhradě kompenzace na zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou osobní dopravou v rámci IDS JMK uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku v souladu s ustanoveními

Více

II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

II. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Smlouva o poskytnutí finanční dotace pro rok 2016 uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů a podle 159 a násl. zákona č. 500/2004

Více

I. Smluvní strany. číslo účtu: /0800, vedený u České spořitelny, a. s.

I. Smluvní strany. číslo účtu: /0800, vedený u České spořitelny, a. s. MMK/SML/854/2017 SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE z rozpočtu statutárního města Karviné uzavřená dle ust. 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů statutární město Karviná

Více

S m l o u v a o d í l o

S m l o u v a o d í l o S m l o u v a o d í l o Článek I. Smluvní strany 1. Město Vimperk se sídlem Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk IČ: 00250805, DIČ: CZ00250805 zastoupené: Ing. Jaroslava Martanová, starostka (dále jen objednatel)

Více

Smlouva o poskytnutí dotace

Smlouva o poskytnutí dotace Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

DOHODA O MLČENLIVOSTI, OCHRANĚ INFORMACÍ A ZÁKAZU JEJICH ZNEUŽITÍ

DOHODA O MLČENLIVOSTI, OCHRANĚ INFORMACÍ A ZÁKAZU JEJICH ZNEUŽITÍ DOHODA O MLČENLIVOSTI, OCHRANĚ INFORMACÍ A ZÁKAZU JEJICH ZNEUŽITÍ kterou uzavřely dle ustanovení 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, v platném znění níže uvedeného dne Smluvní strany:

Více

Velká Hradební 3118/48, Ústí nad Labem Oldřichem Bubeníčkem, hejtmanem Ústeckého kraje

Velká Hradební 3118/48, Ústí nad Labem Oldřichem Bubeníčkem, hejtmanem Ústeckého kraje Příloha č. 1 Krajský úřad Číslo smlouvy u poskytovatele: Číslo smlouvy u příjemce: SMLOUVA O POSKYTNUTÍ NÁVRATNÉ FINANČNÍ VÝPOMOCI uzavřená v souladu s ust. 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Smiouva. o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje veřejnou linkovou dopravou - oblast Opavsko. Článek 1 Smluvní strany

Smiouva. o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje veřejnou linkovou dopravou - oblast Opavsko. Článek 1 Smluvní strany KUÍ1SP00QV23X Smiouva C-_. ).,._)- ' o zajištění dopravní obslužnosti na území Moravskoslezského kraje veřejnou linkovou dopravou - oblast Opavsko rok Jít: kr. odb. Článek 1 Smluvní strany Moravskoslezský

Více

Smlouva o poskytnutí dotace z Podprogramu 4 - Podpora subjektů činných v oblasti kultury v Pardubickém kraji na rok 2018

Smlouva o poskytnutí dotace z Podprogramu 4 - Podpora subjektů činných v oblasti kultury v Pardubickém kraji na rok 2018 Příloha usnesení č. 1 Smlouva o poskytnutí dotace z Podprogramu 4 - Podpora subjektů činných v oblasti kultury v Pardubickém kraji na rok 2018 uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových

Více

Smlouva o ochraně a nezveřejňování důvěrných informací

Smlouva o ochraně a nezveřejňování důvěrných informací Smlouva o ochraně a nezveřejňování důvěrných informací kterou uzavřely níže uvedeného dne, měsíce a roku smluvní strany 1. Česká exportní Banka, a.s., se sídlem Praha 1, Vodičkova 34/701, PSČ 111 21, zapsaná

Více

Smlouva o dílo uzavřená v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění

Smlouva o dílo uzavřená v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění Smlouva o dílo uzavřená v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku v platném znění 1. Smluvní strany 1.1 Objednatel: Správa silnic Královéhradeckého kraje IČO 70947996 DIČ CZ70947996 se sídlem

Více

KUPNÍ SMLOUVA. mezi. Město Mohelnice. (Prodávající) OXES Invest ALFA s.r.o. (Kupující) 1/8

KUPNÍ SMLOUVA. mezi. Město Mohelnice. (Prodávající) OXES Invest ALFA s.r.o. (Kupující) 1/8 KUPNÍ SMLOUVA mezi Město Mohelnice (Prodávající) a OXES Invest ALFA s.r.o. (Kupující) 1/8 Níže uvedeného dne, měsíce a roku následující smluvní strany: Město Mohelnice se sídlem U Brány 2, 789 85 Mohelnice

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu města Lanškroun uzavřená podle 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů a podle části páté

Více

uzavřená dle 536 a následujících obchodního zákoníku (zákon č. 513/1991 Sb.) Článek 1

uzavřená dle 536 a následujících obchodního zákoníku (zákon č. 513/1991 Sb.) Článek 1 Příloha č.1 Obchodní podmínky (následně smlouva) uzavřená dle 536 a následujících obchodního zákoníku (zákon č. 513/1991 Sb.) č. smlouvy objednatele: č. smlouvy zhotovitele: Článek 1 Smluvní strany Objednatel:

Více

SMLOUVA O ZACHOVÁNÍ MLČENLIVOSTI

SMLOUVA O ZACHOVÁNÍ MLČENLIVOSTI Číslo smlouvy Dopravního podniku hl. m. Prahy, a. s.: SMLOUVA O ZACHOVÁNÍ MLČENLIVOSTI MEZI SPOLEČNOSTÍ DOPRAVNÍ PODNIK HL. M. PRAHY, AKCIOVÁ SPOLEČNOST A Dopravní podnik hl. m. Prahy, akciová společnost

Více

KUPNÍ SMLOUVA O DODÁNÍ ZBOŽÍ

KUPNÍ SMLOUVA O DODÁNÍ ZBOŽÍ KUPNÍ SMLOUVA O DODÁNÍ ZBOŽÍ Článek I. Smluvní strany Město Kolín, IČ: 00235440 Karlovo náměstí 78, 280 02 Kolín I. zastoupeno starostou města Mgr. Bc. Vítem Rakušanem (dále jen kupující na straně jedné)

Více

D O H O DA O V ÝŠ I O D M Ě N Y Z A P O S TO U P E N Í

D O H O DA O V ÝŠ I O D M Ě N Y Z A P O S TO U P E N Í D O H O DA O V ÝŠ I O D M Ě N Y Z A P O S TO U P E N Í U Ž Í VA C Í C H P R ÁV číslo: 0112002381 Smluvní strany: se sídlem Praha 6, Evropská 846/176a, PSČ 160 00 IČO: 457 95 908, DIČ: CZ45795908 zapsaná

Více

KUPNÍ SMLOUVA. na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem. Dodávka a montáž PC učebny I. SMLUVNÍ STRANY

KUPNÍ SMLOUVA. na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem. Dodávka a montáž PC učebny I. SMLUVNÍ STRANY Příloha č. 2 KUPNÍ SMLOUVA na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem Dodávka a montáž PC učebny I. SMLUVNÍ STRANY OBJEDNATEL objednatel: Základní škola Povážská Strakonice sídlo: zastoupený: Mgr. Tomášem

Více

Smlouva o dílo. uzavřená podle 2586 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

Smlouva o dílo. uzavřená podle 2586 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Smlouva o dílo uzavřená podle 2586 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely smluvní strany: Obchodní firma: Sídlo: Zastoupená: IČ: DIČ: Bankovní

Více

Smlouva o dílo č. KT/../2010 Aktualizace územně analytických podkladů ORP Litvínov

Smlouva o dílo č. KT/../2010 Aktualizace územně analytických podkladů ORP Litvínov Smlouva o dílo č. KT/../2010 Aktualizace územně analytických podkladů ORP Litvínov uzavřená dle 536 a násl. zákona č, 513/91 Sb. (dále jen obchodní zákoník) I. Smluvní strany 1.1 Pořizovatel : Město Litvínov

Více

(dále jen centrální zadavatel ) na jedné straně. (dále jen prodávající ) na straně druhé. u z a v í r a j í

(dále jen centrální zadavatel ) na jedné straně. (dále jen prodávající ) na straně druhé. u z a v í r a j í Příloha č. 3 k č.j.: PPR-2262-35/ČJ-2012-0099EC Počet listů: 6 Závazný vzor kupní smlouvy Centrální ČESKÁ REPUBLIKA zadavatel: Ministerstvo vnitra sídlo: 170 34 Praha 7, Nad Štolou 936/3 IČ: 00007064 DIČ:

Více

SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE

SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE SMLOUVA O VÝKONU FUNKCE 1) Společnost: AGRO BYSTŘICE a.s. se sídlem: č.p. 10, 507 23 Bystřice IČO: 25282409 zapsaná: v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Hradci Králové, oddíl B, vložka 1740

Více

RÁMCOVÁ SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB uzavřená podle zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů

RÁMCOVÁ SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB uzavřená podle zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů RÁMCOVÁ SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB uzavřená podle zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů Dnešního dne, měsíce a roku smluvní strany Národní hřebčín Kladruby nad Labem,

Více

SMLOUVA O SPOLEČNÉM ZADÁVÁNÍ

SMLOUVA O SPOLEČNÉM ZADÁVÁNÍ SMLOUVA O SPOLEČNÉM ZADÁVÁNÍ uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku, ve smyslu 7 odst. 2 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek (dále také jen ZZVZ ) a 2716 a násl. zákona č. 89/2012

Více

DODATEK č Břeclav. Bankovní spojení: Číslo účtu: /0710 IČO: není plátcem DPH (dále jen objednatel )

DODATEK č Břeclav. Bankovní spojení: Číslo účtu: /0710 IČO: není plátcem DPH (dále jen objednatel ) DODATEK č. 2 KE SMLOUVĚ O DÍLO NA ZHOTOVENÍ STAVBY Polní cesty C166 a C169 Nad sklepy v k.ú. Mikulov na Moravě uzavřené podle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, (dále jen občanský zákoník

Více

Smlouva o poskytnutí dotace

Smlouva o poskytnutí dotace Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších právních předpisů, a se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních

Více

Smlouva o smlouvě budoucí. o zřízení služebnosti

Smlouva o smlouvě budoucí. o zřízení služebnosti Smlouva o smlouvě budoucí o zřízení služebnosti uzavřená dne 2016 mezi obcí Strančice jako budoucím povinným a společností ARENDON a. s. jako budoucím oprávněným Strana 1 (celkem 7) IČO: 002 40 788 sídlem

Více

Ústecký kraj a Liberecký kraj

Ústecký kraj a Liberecký kraj Ústecký kraj a Liberecký kraj Smlouva o finanční spolupráci ve veřejné linkové osobní dopravě pro rok 2017 ÚK: číslo smlouvy 17/SML0754 LK: číslo smlouvy OLP/688/2017 SMLOUVA O FINANČNÍ SPOLUPRÁCI VE VEŘEJNÉ

Více

Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene

Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene Smlouva o uzavření budoucí smlouvy o zřízení věcného břemene uzavřená podle 1785 a násl. ust. zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Číslo smlouvy: 398/2016/ORI Smluvní strany Městská část

Více

Smlouva o dílo. I. Předmět díla

Smlouva o dílo. I. Předmět díla Smlouva o dílo Obec Kamenné Žehrovice se sídlem Karlovarská 6, 273 01 Kamenné Žehrovice IČO 00234508 Bankovní spojení: 3321-141/0100 Telefon: +420 312 658 007 E-mail: ou@kamennezehrovice.cz zastoupená

Více

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE NA CELOROČNÍ ČINNOST FYZICKÉ OSOBĚ NEPODNIKATELI. Smlouva o poskytnutí dotace

VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE NA CELOROČNÍ ČINNOST FYZICKÉ OSOBĚ NEPODNIKATELI. Smlouva o poskytnutí dotace VZOR VEŘEJNOPRÁVNÍ SMLOUVY O POSKYTNUTÍ DOTACE NA CELOROČNÍ ČINNOST FYZICKÉ OSOBĚ NEPODNIKATELI Smlouva o poskytnutí dotace uzavřená v souladu s 159 a násl. zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění

Více

Smlouvu. o poskytnutĺ neinvestiční dotace č ČLI. čj. MUNMNM/ /2015 ze dne rozhodlo o poskytnutí neinvestiční dotace

Smlouvu. o poskytnutĺ neinvestiční dotace č ČLI. čj. MUNMNM/ /2015 ze dne rozhodlo o poskytnutí neinvestiční dotace a bankovní spojení: Komerční banka, a.s. (dále Jen poskytovatel dotace ) sídlo: Vratislavovo nám. 103, 592 31 Nové Město na Moravě č.ú.: 1224751/0100 ič: 00294900 DIČ: CZ00294900 zastoupené: Michalem Smardou,

Více

Příloha č. 3 MMK/SML/ /2019

Příloha č. 3 MMK/SML/ /2019 Příloha č. 3 MMK/SML/ /2019 S M L O U V A o poskytnutí dotace z rozpočtu statutárního města Karviné uzavřená dle ust. 10a odst. 5 zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů I.

Více

Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace. (číslo smlouvy S/0368/2016/OÚRaSŘ)

Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace. (číslo smlouvy S/0368/2016/OÚRaSŘ) *MMFMP006HGEF* Smlouva o poskytnutí neinvestiční dotace (číslo smlouvy ) uzavřená podle ust. 10a zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů I. Smluvní

Více

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROJEKTU

SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROJEKTU SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU JIHOMORAVSKÉHO KRAJE NA ROZVOJ PODNIKATELSKÉHO PROJEKTU Smluvní strany: 1. Jihomoravský kraj zastoupený: Ing. Stanislavem Juránkem hejtmanem Jihomoravského kraje

Více

zastoupená: Ing. Stanislavem Loskotem vedoucím odboru veřejných zakázek Policejního prezidia České republiky (dále jen kupující ) na jedné straně

zastoupená: Ing. Stanislavem Loskotem vedoucím odboru veřejných zakázek Policejního prezidia České republiky (dále jen kupující ) na jedné straně Příloha č. 2 k č.j.: PPR-885-12/ČJ-2011-0099EC Počet listů: 6 Závazný vzor kupní smlouvy Kupující: ČESKÁ REPUBLIKA Ministerstvo vnitra sídlo: 170 34 Praha 7, Nad Štolou 936/3 IČ: 00007064 DIČ: CZ00007064

Více