INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI"

Transkript

1 INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 27. únoru K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf je také na Z LIBERECKÉHO KRAJE Kulatý stůl o podpoře odborného vzdělávání v Libereckém kraji Členové Pracovní skupiny pro podporu odborného vzdělávání Vás srdečně zvou na Diskusní kulatý stůl o podpoře odborného vzdělávání, který se uskuteční dne 26. března 2009 od 9:00 v prostorách multimediálního sálu v budově sídla Libereckého kraje. Účastníci diskuse: členové Pracovní skupiny na podporu odborného vzdělávání, ředitelé ZŠ a vybraných SŠ Libereckého kraje, výchovní poradci, zástupci obcí, zástupci zaměstnavatelské sféry. Tato aktivita je součástí kampaně na podporu odborného vzdělávání v Libereckém kraji. Z důvodu omezeného počtu míst Vás žádáme, abyste laskavě potvrdili svou účast do 23. března em či telefonicky pracovnici odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, Zuzaně Junkové. Odkaz: Kontakt: Zuzana Junková (zuzana.junkova@kraj-lbc.cz, ) Sportovní úspěch žáků ZŠ Horní Tanvald Dva žáci Základní školy v Horním Tanvaldě se v americkém městě jménem Boisa ve státě Idaho zúčastnili Světových zimních her speciálních olympiád, které proběhly ve dnech února Martin John (9. ročník) vybojoval na snowboardu tři medaile - dvě stříbrné a jednu bronzovou a Mirka Slavičová (dnes již žákyně 1. ročníku OU, ale na akci se nominovala již v lednu 2008 jako žákyně 9. ročníku ZŠ Horní Tanvald) získala v běhu na lyžích tři medaile - zlato z trati na 5 km, bronz z běhu na 10 km a další bronz za štafetu žen! Gratulujeme. Odkaz: Datum: 2/25/2009 Na pomoc vzdělávacímu oboru Člověk a společnost Krajský úřad Libereckého kraje v těchto dnech vydal informační materiál Region soudržnosti Severovýchod zpracovaný Českým statistickým úřadem v Liberci. Skládačka o dvanácti stranách obsahuje údaje o regionu složeném z Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického kraje. Z obsahu: Území Obyvatelstvo Zaměstnanost a mzdy Školství Zdravotnictví Sociální péče Kultura Sport Cestovní ruch. Skládačku lze využít ve společenskovědních předmětech a matematice na základních i středních školách. Vyzvednout zdarma lze na Krajském úřadu Libereckého kraje, v Centru vzdělanosti Libereckého kraje a na Českém statistickém úřadu, Liberec, nám. Dr. E. Beneše 26. Z RESORTU ŠKOLSTVÍ Nová učebnice rodinnné výchovy Otevřená společnost, o. p. s., vydala novou učebnici rodinné výchovy Na cestě k vlastní rodině - Kapitoly z rodinné výchovy. Učebnice je vydána v nákladu 2500 kusů a do vyčerpání zásob je zdarma distribuována do škol. V případě zájmu bude možné provést dotisk publikací za výrobní cenu (40 Kč / 1 kus). Současně je plné znění učebnice a manuálu vyvěšeno na Odkaz: AKCE Veletrh dětské knihy kulturní program Seznamujeme Vás s kulturním programem zajišťovaným Mateřskou školou Korálek, Liberec, Aloisina výšina 645/55 na Veletrhu dětské knihy Odkaz:

2 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ Informace k přijímacímu řízení Předáváme informace MŠMT k přijímacímu řízení, které jsou určeny především ředitelům, třídním učitelům a výchovným poradcům. Odkaz: Datum: 1/28/2009 Volná místa do oborů vzdělání s talentovou zkouškou Zveřejňujeme přehled volných míst do oborů vzdělání s talentovou zkouškou, včetně nejzazších termínů pro podání přihlášky a termínů konání talentové zkoušky, je-li stanovena. Odkaz: Datum: 1/30/2009 Zápisový lístek pro uchazeče, kteří nejsou žáky ZŠ. Zápisový lístek uchazečům, kteří nejsou žáky základní školy, vydává krajský úřad. Jedná se o uchazeče o vzdělávání do jiné než denní formy, do nástavbového studia a zkráceného studia pro získání středního vzdělání s maturitní zkouškou. Zápisový lístek je vydáván na Krajském úřadě Libereckého kraje, odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu, 8. patro, kancelář č Datum: 1/30/2009 Kritéria přijímacího řízení Zveřejňujeme přehled kritérií přijímacího řízení v jednotlivých školách Libereckého kraje. Odkaz: Datum: 2/11/2009 Změny v přijímacím řízení Zveřejňujeme upozornění na změny v přijímacím řízení do středních škol pro školní rok 2009/2010 v souvislosti s novelou školského zákona s účinností od 5. března Odkaz: e50fa11c18.rtf Rozhodování ředitele podle 165 odst.2 Zveřejňujeme právní výklad MŠMT týkající se postupu při rozhodování ředitele podle 165 odst. 2 školského zákona. Odkaz: EKONOMIKA Informace pro účetní Účtování náhrady mzdy v roce 2009 Odkaz: Kontakt: Hana Novotná (hana.novotna@kraj-lbc.cz) Datum: 2/25/2009 GRANTY A DOTACE Grantový program pro mladé Make a Connection - Připoj se Program Make a Connection Připoj se nabízí mladým lidem ve věku let možnost získat finanční podporu na jejich vlastní komunitní projekty. Program v České republice realizuje Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) ve spolupráci a za podpory společností Nokia a nadace

3 International Youth Foundation (IYF). Cílem je podporovat vlastní projekty mladých lidí a pomoci jim v dalším vzdělávání a získávání důležitých životních dovedností a zkušeností. Odkaz: Program spolupráce - "Akademie středoevropských škol" Program spolupráce - "Akademie středoevropských škol" dává možnost žákům a studentům ve věku 12 až 17 let a jejich učitelům získat grant rakouské nadace na podpora dialogu a spolupráce mezi mladými lidmi z jedotlivých zemí a vytvoření udržitelné sítě sdílených vědomostí, vzájemného učení a inovací. Odkaz: DVPP Projekt "Živá knihovna online" Organizace na podporu integrace menšin OPIM o.s. představuje projekt Živá knihovna online. Lidé z menšin a znevýhodněných skupin odpovídají na dotazy a vedou se svými čtenáři on-line rozhovory na webových stránkách projektu. Živou knihovnu online lze mimo jiné využít při práci pedagogů. Odkaz: SPORT Mistrovství České republiky středních škol o nejzdatnější mládež a nejzdatnější školu Stejně jako v roce minulém, tak i v tom letošním pořádá Svaz kulturistiky a fitness ČR Mistrovství České republiky středních škol o nejzdatnější mládež a nejzdatnější školu. Odkaz: SOUTĚŽE A TALENTOVANÁ MLÁDEŽ Básním, básníš, básníme ZŠ K. H. Máchy a Městská knihovna v Doksech vyhlašují v rámci projektu "Mácha a my" 4. ročník literární soutěže pro žáky 8.a 9. tříd. Uzávěrka příjmu soutěžních prací je 1. května Další informace naleznete v propozicích soutěže. Odkaz: Kinderiáda 2008/2009 Krajské kolo atletické soutěže pro osmičlenná družstva žáků 2. až 5. ročníků základních škol se uskuteční 2. června 2009 v Desné v Jiz. Horách. Přihlášky lze posílat pouze pomocí elektronického formuláře, který naleznete na adrese včetně dalších podmínek účasti. Odkaz: Soutěž v anglickém jazyce kategorie III - okres Česká Lípa Dne od 8:30 h. (prezence 8:00-8:30) se uskuteční v DDM Libertin, Česká Lípa okresní kolo soutěže v anglickém jazyce kategorie III (žáci roč. všech typů SŠ). Kontakt: F. Skalický, DDM Libertin, Česká Lípa, skalicky@libertin.cz.

4 Dětská recitace okres Liberec Okresní kolo přehlídky dětských recitátorů se uskuteční od 9:00 (prezence 8:30-9:00) v DDM Větrník Liberec. Kontakt: V. Tošnerová, DDM Větrník, Liberec, vendulka.tosnerova@ddmliberec.cz, Dětská scéna 2009 okres Liberec Okresní kolo přehlídky dětského divadla se uskuteční od 10 hodin v malém divadle v Liberci. Kontakt: V. Tošnerová, DDM Větrník, Liberec, vendulka.tosnerova@ddmliberec.cz, Odkaz: Soutěž v německém jazyce - krajské kolo Krajské kolo soutěže v německém jazyce pro kategorie II. A, II. B, III, II. C a III. B se uskuteční od 9:00 hod. (prezence 8:30-9:00) v DDM Větrník, Liberec. Kontakt: V. Tošnerová, vendulka.tosnerova@ddmliberec.cz, DDM Větrník, Riegrova 16, Liberec. Dětská recitace okres Semily Okresní kolo přehlídky dětského divadla se uskuteční od 8:30 hod. (prezence 8:00-8:30) v ZŠ Dr. Riegra, Semily. Kontakt: Základní škola, zsriegra@seznam.cz, Mgr. Vladimíra Sůvová. Soutěž v programování - okres Liberec Dne se od 9:00 hod. (prezence 8:30-9:00) uskuteční okresní kolo soutěže v programování - v ZŠ Oblačná, Liberec, kategorie žáci (žáci ZŠ), v SPŠ SE a VOŠ, Masarykova 3, Liberec kategorie mládež (žáci SŠ). Přihlášky zasílejte nejpozději do na kontaktní adresu: V. Tošnerová, DDM Větrník, Liberec, vendulka.tosnerova@ddmliberec.cz, Olympiáda v českém jazyce - okres Česká Lípa Dne se uskuteční okresní kolo kategorie I (žáci ZŠ) a II (žáci SŠ). Soutěž proběhne v budově Gymnázia Česká Lípa, začátek v 8:30 hod. (prezence 8-8:30). Do okresního kola lze do každé kategorie přihlásit do maximálně dva žáky s nejvyšším počtem bodů dosaženým ve školním kole. Příjemce přihlášek: F. Skalický, DDM Libertin, Česká Lípa, skalicky@libertin.cz. Olympiáda v českém jazyce - okres Jablonec nad Nisou Dne se v budově Gymnázia Jablonec n/n, Dr. Randy 13, od 9:00 hod. (prezence 8:30-9:00) uskuteční okresní kolo kategorie II (žáci SŠ). Přihlášku max. 2 žáků školy zasílejte do na kontaktní osobu: I. Literová, DDM Vikýř, Jablonec n/n, souteze@ddmvikyr.cz.

5 Olympiáda v českém jazyce - okres Jablonec nad Nisou Dne se v budově ZŠ Mozartova, Jablonec n/n, od 8:30 hod. (prezence 7:45-8:15) uskuteční okresní kolo kategorie I (žáci ZŠ). Přihlášku max. 2 žáků školy zasílejte do na kontaktní osobu: I. Literová, DDM Vikýř, Jablonec n/n, souteze@ddmvikyr.cz. Olympiáda v českém jazyce - okres Liberec Dne se v Centru Babylon, Liberec, od 9:00 hod. (prezence 8:30-9:00) uskuteční okresní kolo kategorie I (žáci ZŠ) a II (žáci SŠ). Do každé kategorie lze přihlásit max. 2 žáky, nejpozději do na kontaktní adresu: V. Tošnerová, DDM Větrník, Liberec, vendulka.tosnerova@ddmliberec.cz, Olympiáda v českém jazyce - okres Semily Dne se v ZŠ Dr. Riegra, Semily, od 8:30 hod. (prezence 8:00-8:30) uskuteční okresní kolo kategorie I (žáci ZŠ) a II (žáci SŠ). Do každé kategorie lze přihlásit max. 2 žáky, nejpozději do na kontaktní adresu: ZŠ Dr. Riegra, Věra Machová, zsriegra@seznam.cz. Soutěž v programování - okres Semily Dne se v budově Gymnázia Turnov od 8:00 hod. (prezence 7:45-8:00) uskuteční okresní kolo soutěže v programování kategorie žáci (žáci ZŠ) a mládež (žáci SŠ). Přihlášky zasílejte nejpozději do na kontaktní adresu: T. Novotný, Gymnázium Turnov, novotny@gytu.cz. Zeměpisná olypmpiáda - okres Česká Lípa Dne se v budově Gymnázia Česká Lípa od 8:30 hod (prezence 8:00-8:30) uskuteční okresní kolo kategorií A, B, C, D (žáci 6.; 7.; 8 a 9. roč. ZŠ a příslušné ročníky víceletých gym. a žáci SŠ.). Do soutěže lze přihlásit nejpozději do dva žáky do každé kategorie na adresu: F. Skalický, DDM Libertin ČL, skalicky@libertin.cz. Zeměpisná olypmpiáda - okres Jablonec nad Nisou Dne se v budově DDM Vikýř, Jablonec n/n od 8:30 hod (prezence 8:00-8:30) uskuteční okresní kolo kategorií A, B, C, D (žáci 6.; 7.; 8 a 9. roč. ZŠ a příslušné ročníky víceletých gym. a žáci SŠ.). Do soutěže lze přihlásit nejpozději do dva žáky do každé kategorie na adresu I. Literová, DDM Vikýř, JBC, souteze@ddmvikyr.cz. Zeměpisná olypmpiáda - okres Liberec Dne se v Centru Babylon, Liberec od 9:00 hod (prezence 8:30-9:00) uskuteční okresní kolo kategorií A, B, C, D (žáci 6.; 7.; 8 a 9. roč. ZŠ a příslušné ročníky víceletých gym. a žáci SŠ.). Do soutěže lze přihlásit nejpozději do do kategorií A, B jednoho žáka, do kategorie C dva žáky a do kategorie D tři žáky na adresu V. Tošnerová, DDM Větrník, LBC, vendulk.tosnerova@ddmliberec.cz,

6 Zeměpisná olypmpiáda - okres Semily Dne se v budově ZŠ Dr. Riegra, Semiyl od 8:30 hod (prezence 8:00-8:30) uskuteční okresní kolo kategorií A, B, C, D (žáci 6.; 7.; 8 a 9. roč. ZŠ a příslušné ročníky víceletých gym. a žáci SŠ.). Do soutěže lze přihlásit nejpozději do do každé kategori dva žáky na adresu M. Čech, ZŠ Dr. Riegra, zsriegra@seznam.cz. Biologická olympiáda - kategorie A Krajské kolo biologické olympiády v kategorii A (žáci 3. a 4. roč. SŠ) se uskuteční od 9:00 hod. (prezence 8:30-9:00) v DDM Větrník, Liberec, Riegrova 16. Přihlášky maximálně tří zástupců školy zasílejte do na adresu DDM Větrník, V. Tošnerová, vendulka.tosnerova@ddmliberec.cz. Soutěž ve francouzštině Krajské kolo soutěže ve francouzském jazyce pro kategorie A1, A2 (žáci ZŠ), B1, B2 (žáci SŠ) se uskuteční od 9:00hod. (prezence 8:30-9:00) v DDM Větrník, Liberec. Kontakt: V. Tošnerová, DDM Větrník, Liberec, vendulka.tosnerova@ddmliberec.cz, Matematický klokan Krajské kolo korespondenční matematické soutěže pro žáky základních (kategorie cvrček, klokánek, Benjamín, kadet) a středních škol (kategorie junior, student) se koná 20. března Zadání bude distribuováno elektronicky na základě vyžádání na adrese: eva.hodbodova@kraj-lbc.cz. Soutěž ve španělštině Krajské kolo soutěže ve španělském jazyce pro kategorie SŚ I a SŠ II se uskuteční od 9:00hod (prezence 8:30-9:00) v DDM Větrník, Liberec. Kontakt: V. Tošnerová, DDM Větrník, Liberec, vendulka.tosnerova@ddmliberec.cz, Náš svět Národní soutěž dětského literárního projevu vyhlašovaná MŠMT pro děti ve věku od 6 do 15 let. Soutěžní příspěvky je nutné zaslat do 30. března 2009 na adresu Národního institutu dětí a mládeže MŠMT. Podrobnosti naleznete v propozicích soutěže. Odkaz:

7 ZAMĚSTNÁNÍ Seznam uchazečů a volných míst Přehled volných míst ve školství a seznam zájemců o zaměstnání ve školství aktualizovaný ke dni Odkaz: Kontakt: Jana Hartlová (jana.hartlova@kraj-lbc.cz) INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Monika Čermáková redakce Krajs k ý úřad Lib er eckéh o k raje Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Oddělení vzdělávání a koncepcí U Jezu 642/2a Liberec 2 8. patro, kancelář č. 819 tel: Monika.Cermakova@kraj-lbc.cz

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 25. březnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 6. březnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 1. dubnu 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji opět po nějakém čase mění svou podobu. Zejména s ohledem na úplné

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 7. březnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 19. lednu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 7. dubnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 16. březnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 2. březnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 25. únoru 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 23. únoru 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 10. dubnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 27. březnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 13. dubnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 9. lednu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 22. únoru 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J BŘEZEN 2011 ČÍSLO 3 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI ze dne

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI ze dne INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI ze dne 20. 1. 2008 INFORMACE PRO VŠECHNY TYPY ŠKOL Z LIBERECKÉHO KRAJE: Liberecká Mateřinka 2008 Již jedenáctý ročník tradiční Liberecké

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 20. březnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 6. dubnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 24. dubnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 28. srpnu 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 17. prosinci 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 18. únoru 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 24. únoru 2008. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J ÚNOR 2007 ČÍSLO 2 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 13. březnu 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 30. dubnu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 22. lednu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 15. lednu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J ÚNOR 2008 ČÍSLO 2 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 10. 2. 2008

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 10. 2. 2008 INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE 10. 2. 2008 Z LIBERECKÉHO KRAJE Svěžíma očima Dětská televize, redakce Liberec pořádá v dubnu 2008 soutěžní přehlídku televizní tvorby

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 2. dubnu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J BŘEZEN 2007 ČÍSLO 3 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace.

Předkládáme Vám fakta, díky kterým můžete zhodnotit efektivitu Vaší prezentace. Vážení vystavovatelé, jsme rádi, že jsme Vás i v letošním roce mohli přivítat na 16. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2016, který se uskutečnil ve dnech 17. 19. března na výstavišti Eurocentrum

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J LISTOPAD 2005 ČÍSLO 8 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

Gymnázium Aloise Jiráska, Litomyšl, T. G. Masaryka 590. Příloha č. 2 ke Školnímu vzdělávacímu programu č. j. 97/2014/Km.

Gymnázium Aloise Jiráska, Litomyšl, T. G. Masaryka 590. Příloha č. 2 ke Školnímu vzdělávacímu programu č. j. 97/2014/Km. , T. G. Masaryka 590 Příloha č. 2 ke Školnímu vzdělávacímu programu č. j. 97/2014/Km. pro školní rok 2014/2015 do čtyřletého studia... 3 pro školní rok 2014/2015 do osmiletého studia... 6 2 pro školní

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji ke 14. lednu 2011. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J PROSINEC 2007 ČÍSLO 10 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

Přehled podpořených žadatelů v grantovém Programu č. 10 Podpora projektů v resortu školství

Přehled podpořených žadatelů v grantovém Programu č. 10 Podpora projektů v resortu školství Přehled podpořených žadatelů v grantovém Programu č. 10 Podpora projektů v resortu školství Žadatel: IČ: Název projektu: Výše přidělené dotace: Centrum vzdělanosti Libereckého kraje - zařízení pro další

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 26. březnu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

SROVNÁNÍ MÍRY NEZAMĚSTNANOSTI A VZDĚLANOSTI U VYBRANÝCH KRAJŮ

SROVNÁNÍ MÍRY NEZAMĚSTNANOSTI A VZDĚLANOSTI U VYBRANÝCH KRAJŮ SROVNÁNÍ MÍRY NEZAMĚSTNANOSTI A VZDĚLANOSTI U VYBRANÝCH KRAJŮ Pavel Linha Abstrakt I když se Česká republika rozkládá na poměrně malém území, je možné zde nalézt velké rozdíly v hodnotách různých ukazatelů.

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 12. únoru 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 9. dubnu 2010. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

POHÁR NÁMĚSTKA LIBERECKÉHO KRAJE SOUTĚŽ TŘÍDNÍCH KOLEKTIVŮ

POHÁR NÁMĚSTKA LIBERECKÉHO KRAJE SOUTĚŽ TŘÍDNÍCH KOLEKTIVŮ 3. ROČNÍK TROJBOJE VŠESTRANNOSTI PRO ŽÁKY 1. 5. TŘÍD ZÁKLADNÍCH ŠKOL LIBERECKÉHO KRAJE pod patronací Mgr. Petra Doležala, náměstka hejtmana Libereckého kraje POHÁR NÁMĚSTKA LIBERECKÉHO KRAJE SOUTĚŽ TŘÍDNÍCH

Více

8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 25.09.2012

8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 25.09.2012 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 25.09.2012 Bod pořadu jednání: 40. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Zpráva o činnosti rady kraje Usnesení č. 1252/12/mRK Jana Kvapilová zaměstnanec

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 SPIRÁLA TURNOV, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 SPIRÁLA TURNOV, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 SPIRÁLA TURNOV, o.s. Dělnická 243, 513 01 Semily IČ: 22883517 Organizace Spirála Turnov, o.s. byla založena v roce 2011 jako chráněná dílna zaměstnávající osoby se zdravotním postižením

Více

Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA

Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace pro podporu rozvoje Informačních center pro mládež v ČR VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 1 Obsah I. Úvod 1. Základní obecné informace o AICM 2. Výkonné orgány AICM II. Zpráva o činnosti AICM Centrální programové

Více

1 CENTRUM DÌTSKÝCH AKTIVIT NIPOS-ARTAMA Blanická 4, P.O.BOX 12, 120 21 Praha 2, tel.: 221 507 900, fax: 221 507 955 e-mail: artama.dc@nipos-mk.cz, www.nipos-mk.cz/artama Tajemník Centra dìtských aktivit:

Více

Liberecký kraj. v èíslech

Liberecký kraj. v èíslech 2 3 7 9 4 5 8 2 1 Liberecký kraj 9 6 8 v èíslech 4 5 7 1 3 6 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2008 Úvodní slovo 1 Základní geografická charakteristika 2 Administrativní èlenìní 4 Obyvatelstvo

Více

Informační bulletin Kontaktního pracoviště Česká Lípa

Informační bulletin Kontaktního pracoviště Česká Lípa Informační bulletin Kontaktního pracoviště Česká Lípa Kontaktní pracoviště Česká Lípa Paní Zdislavy 419, 470 01 Česká Lípa Fax: 950 108 402, e-mail: posta@cl.mpsv.cz http://portal.mpsv.cz/upcr/kp/lbk/kop/ceska_lipa

Více

Fügnerova - Ulice 28. října - Tipsport arena

Fügnerova - Ulice 28. října - Tipsport arena 2 5 6 8 LIB na tel.:9 ( Kč/6 min) Zóna 1 = zóna Liberec () Zóna 2 = zóna Jablonec n/n ().. v. hod. 31.. ve. hod. 25.. a 1.1. v 7. hod. Tel:485 344 1, e-mail: dpml@dpml.cz. Informace tel: 485 344..6. Linka

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 (Dle Vyhlášky MŠMT ČR 15/2005 Sb.)

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 (Dle Vyhlášky MŠMT ČR 15/2005 Sb.) Základní škola Jablonec nad Nisou Mšeno, Arbesova 30, příspěvková organizace 466 04 JABLONEC NAD NISOU Tel.: 483 737 111 e-mail: info@arbesovka.cz http://www.arbesovka.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

Více

X11. Rybníček - Jablonec n.n. lázně - Jablonec n. N. aut. nádr. Výlukový jízdní řád Pracovní dny. Seznam zastávek / zóna. Platí od 16.2.2015.

X11. Rybníček - Jablonec n.n. lázně - Jablonec n. N. aut. nádr. Výlukový jízdní řád Pracovní dny. Seznam zastávek / zóna. Platí od 16.2.2015. X 3 5 31 33 a Mlýnská 1 x Liberec, Kyselka 1, x Proseč n.n. škola 1, x Proseč n.n. pošta 1, x Proseč n.n. výh. 1, LIB5 LIB5 na číslo 9 na číslo 9 Zóna 1 = zóna Liberec () Zóna = zóna Jablonec n/n ()..v.3

Více

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI - TechUp

PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI - TechUp PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI - TechUp Porada OŠMTS s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností 28. srpna 2014, KÚ LK Projekt Podpora přírodovědného a technického

Více

Z á p i s č. 21 z 21. mimořádného zasedání Rady Libereckého kraje konaného dne 21. 12. 2015

Z á p i s č. 21 z 21. mimořádného zasedání Rady Libereckého kraje konaného dne 21. 12. 2015 Z á p i s č. 21 z 21. mimořádného zasedání Rady Libereckého kraje konaného dne 21. 12. 2015 Přítomno: Omluveni: Ověřovatelé: Zapisovatelka: 7 členů rady kraje (dle přiložené prezenční listiny), Mgr. Marie

Více

F 17_Provozní řád CZP LK o.s.

F 17_Provozní řád CZP LK o.s. Kategorie F Směrnice Interní číslo dokumentu: F 17 Provozní řád CZP LK o.s. Platnost od: 1. 4. 2009 Název organizace: CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ Libereckého kraje o.s. Sídlo organizace: Zahradní 415/10,

Více

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012

Výroční zpráva za školní rok 2011/2012 Mateřská škola Beruška, Liberec, Na Pískovně 76/3, příspěvková organizace Na Pískovně 76/3, Liberec 4 46 4 tel. 485 3 e-mail: ms4.lbc@volny.cz Výroční zpráva za školní rok / zpracovala: Ladislava Sehnoutková

Více

Kontakty na pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí a kurátory pro mládež ORP Libereckého kraje

Kontakty na pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí a kurátory pro mládež ORP Libereckého kraje Kontakty na pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dětí a kurátory pro mládež ORP Libereckého kraje Městský úřad Česká Lípa odbor sociálních věcí a zdravotnictví, oddělení sociálně-právní ochrany,

Více

Příloha: XX. Příloha č. 5a Závěrečného účtu Přehled proplacených žádostí o platbu z Libereckého kraje

Příloha: XX. Příloha č. 5a Závěrečného účtu Přehled proplacených žádostí o platbu z Libereckého kraje Příloha: XX Příloha č. 5a Závěrečného účtu Přehled proplacených žádostí o platbu z Libereckého kraje rok 2011 Vyplacené žádosti o platbu poř.č. 15.2.2011 ZBÚ ROP (MMR) ZBÚ PROJEKTY 231/0130 ZBÚ ROP (MMR)

Více

Výběrové řízení - Zdravotní pojišťovna MÉDIA

Výběrové řízení - Zdravotní pojišťovna MÉDIA 1 26.8.2009 MUDr. Lenka Švancarová Místo provozování Doporučující 3 Doporučeno Aloisina výšina 630/104 1.Na Výšinách 451/2, 460 05 Liberec 5 Nedoporučující 0 460 15 Liberec 15 Zdržel se hlasování 0 2 26.8.2009

Více

Základní škola T. G. Masaryka, Hrádek nad Nisou, Komenského 478, okres Liberec, příspěvková organizace, IČO 70983011

Základní škola T. G. Masaryka, Hrádek nad Nisou, Komenského 478, okres Liberec, příspěvková organizace, IČO 70983011 Základní škola T. G. Masaryka, Hrádek nad Nisou, Komenského 478, okres Liberec, příspěvková organizace, IČO 70983011 Vnitřní řád školní jídelny Č.j. 2011/5 Účinnost od: 1. 10. 2011 Spisový znak: 3-1 Skartační

Více

Fügnerova - Ulice 28. října - Aréna

Fügnerova - Ulice 28. října - Aréna 6 7 8,# - Nejede 24.. Mrštíkova, Liberec, Tel: 485 44 1, e-mail: dpmlj@dpmlj.cz. Informace tel.: 485 44, Tato linka je zařazena do tarifního systému IDOL.,#,#,# Zóna 1 = zóna Liberec (1), Zóna 2 = zóna

Více

19. Listopadu 2015 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016

19. Listopadu 2015 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 19. Listopadu 2015 PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ VE ŠKOLNÍM ROCE 2015/2016 PRÁVNÍ PŘEDPISY Zákon č. 561/2004 Sb., (školský zákon), ve znění pozdějších předpisů; Vyhláška č. 671/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti

Více

Zápis z 10. zasedání výboru Zastupitelstva města Česká Lípa pro výchovu a vzdělávání, které se konalo 29.11.2011 od 16:00 hodin v restauraci Střelnice

Zápis z 10. zasedání výboru Zastupitelstva města Česká Lípa pro výchovu a vzdělávání, které se konalo 29.11.2011 od 16:00 hodin v restauraci Střelnice pro výchovu a vzdělávání, které se Strana č. 1 / 5 Přítomni: Mgr. Karel Heller - předseda, MgA. Ivana Honsnejmanová, Danuše Motejlová, Mgr. Petra Kašparová, Bc. Barbora Hlobeňová, Mgr. Zuzana Šídlová,

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát Česká školní inspekce Liberecký inspektorát PROTOKOL O KONTROLE čj. ČŠIL-718/13-L o státní kontrole a veřejnosprávní kontrole podle 174 odst. 2 písm. d) a e) zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním,

Více

U nás je taky hezky. Soutěž Vesnice roku. Dnes v čísle

U nás je taky hezky. Soutěž Vesnice roku. Dnes v čísle U nás je taky hezky Soutěž Vesnice roku Že je v Radimovicích hezky, to víme, proto tu také bydlíme. Ale od června je už také hezká chodba v budově obecního úřadu a místní knihovna. Stěny chodby zdobí nové

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI

INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI INFORMAČNÍ BULLETIN PRO ŠKOLY A ŠKOLSKÁ ZAŘÍZENÍ V LIBERECKÉM KRAJI Zveřejňujeme informační bulletin pro školy a školská zařízení v Libereckém kraji k 11. září 2009. K dispozici ve formátu *.rtf a *.pdf

Více

Informace o zápisovém lístku

Informace o zápisovém lístku Informace o zápisovém lístku 1. Podle kterých právních předpisů se postupuje: - zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon), ve znění pozdějších

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 26.11.2015 Informace o postupu prací na Integrovaném plánu rozvoje území Liberec - Jablonec nad Nisou

Více

OPTIMALIZACE STŘEDNÍHO ŠKOLSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI

OPTIMALIZACE STŘEDNÍHO ŠKOLSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI Únor 2011 Oponentní materiál k navržené reformě náměstka hejtmana Radka Cikla OPTIMALIZACE STŘEDNÍHO ŠKOLSTVÍ V LIBERECKÉM KRAJI 1 Zpracovali pod vedením Mgr. Stanislava Pěničky za oblast Liberec PhDr.

Více

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MIKROREGIONU TANVALDSKO 2011-2015

KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MIKROREGIONU TANVALDSKO 2011-2015 KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MIKROREGIONU TANVALDSKO 2011-2015 Tato publikace vznikla jako jedna z aktivit projektu "IP 2 - Podpora střednědobého plánování a rozvoje kvality sítě sociálních služeb

Více

Analýza turistických produktů zaměřených na hrady a zámky (nejen) pro děti (Frýdlant, Lemberk, Hrubý Rohozec, Sychrov)

Analýza turistických produktů zaměřených na hrady a zámky (nejen) pro děti (Frýdlant, Lemberk, Hrubý Rohozec, Sychrov) Krajská vědecká knihovna v Liberci, příspěvková organizace, Rumjancevova 1362/1, 460 53 Liberec 1 tel. +420-482 412 111; www.kvkli.cz ; library@kvkli.cz R e š e r š e (Dokumentografická jednorázová rešerše)

Více

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J

MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J MěÚ Jablonec nad Nisou, oddělení školství, kultury a sportu Z P R A V O D A J LEDEN 2008 ČÍSLO 1 Zpravodaj je vydáván ve spolupráci s obcemi s rozšířenou působností města Železný Brod a Tanvald www.mestojablonec.cz

Více

Kraje České republiky

Kraje České republiky Kraje České republiky 1. Určení jednotlivých krajů ČR 2. Poloha krajů na mapě /krajská města/ 3. Srovnání rozlohy a počtu obyvatel 4. Soutěž skupin určení průměrné rozlohy českých a moravských krajů -

Více

8. ROZPIS KRAJSKÉHO PŘEBORU MLÁDEŽE 2007 / 2008

8. ROZPIS KRAJSKÉHO PŘEBORU MLÁDEŽE 2007 / 2008 8. ROZPIS KRAJSKÉHO PŘEBORU MLÁDEŽE 2007 / 2008 VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1. Řízení soutěží: Komise mládeže Krajského výboru ČVS Ivana Müllerová, U Lesíka 616, 468 41 Tanvald TZ: 483 394 660, TB: 483 394 943,

Více

01 Nabídkový list. Město: Jablonec nad Nisou plachta centrum Adresa: ulice 5. května, průjezd centrem na Liberec a Prahu

01 Nabídkový list. Město: Jablonec nad Nisou plachta centrum Adresa: ulice 5. května, průjezd centrem na Liberec a Prahu 01 Nabídkový list Město: Jablonec nad Nisou plachta centrum Adresa: ulice 5. května, průjezd centrem na Liberec a Prahu Viditelnost: 100 m umístění: kolmo ke komunikaci velikost: 400 x 500 cm Poloha: průjezd

Více

2. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

2. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 2. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 23.02.2016 Bod pořadu jednání: 51. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 26/16 - úprava kapitoly 91707 Transfery, odboru kultury, památkové péče

Více

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop

Benchmarking nejen auditní činnosti ve veřejné správě 23 24 4 2014 workshop Workshop je realizován pod záštitou ředitele Krajského úřadu Libereckého kraje hlavní partner partner mediální partner Vážené kolegyně, vážení kolegové, ve dnech 23. 24. dubna 2014 organizuje Český institut

Více

Nad letošním ročníkem veletrhu převzali záštitu ministryně pro místní rozvoj ČR Ing.Karla Šlechtová a hejtman Libereckého kraje, Martin Půta.

Nad letošním ročníkem veletrhu převzali záštitu ministryně pro místní rozvoj ČR Ing.Karla Šlechtová a hejtman Libereckého kraje, Martin Půta. Vážení vystavovatelé, jsme rádi, že jsme Vás i v letošním roce mohli přivítat na 15. ročníku veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2015, který se uskutečnil ve dnech 19. 21. března v Eurocentru v Jablonci

Více

Kunratice Mšenská - Kunratická sídliště - Fügnerova

Kunratice Mšenská - Kunratická sídliště - Fügnerova 1 4 7 8 Mrštíkova, Liberec, Tel: 48 44 1, e-mail: dpmlj@dpmlj.cz. Informace tel.: 48 44, Tato linka je zařazena do tarifního systému IDOL. 7a 7a 7a a Ukončení provozu: 4.. v : hod., 1.. ve : hod., zahájení

Více

CENTRA PRO ZDRAVOTNÌ POSTIŽENÉ LIBERECKÉHO KRAJE o. p. s.

CENTRA PRO ZDRAVOTNÌ POSTIŽENÉ LIBERECKÉHO KRAJE o. p. s. CENTRA PRO ZDRAVOTNÌ POSTIŽENÉ LIBERECKÉHO KRAJE o. p. s. . 2 Bozkov Cvikov Obecní úøad Bozkov, è.p.191, 512 13 Bozkov (kanceláø v 1. patøe) Mìstský úøad - 1.patro, zasedací místnost,nám. Osvobození 63,

Více

USNESENÍ Z 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 26. 9. 2013

USNESENÍ Z 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 26. 9. 2013 USNESENÍ Z 8. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA LIBEREC, KONANÉHO DNE 26. 9. 2013 USNESENÍ Č. 165/2013 Doporučení postupu určenému zastupiteli při vyhodnocení výsledků projednání a návrhu rozhodnutí o námitkách

Více

11. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

11. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 11. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 16.12.2014 Bod pořadu jednání: 56. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 308/14 úprava kapitoly 917 04 transfery odboru školství, mládeže, tělovýchovy

Více

Zápis č. 7 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje

Zápis č. 7 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje Zápis č. 7 ze zasedání Výboru hospodářského a regionálního rozvoje Zastupitelstva Libereckého kraje Termín: Místo : Přítomní: 10. 8. 2010 od 16:00 hod Krajský úřad Libereckého kraje dle prezenční listiny

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD RYCHNOV U JABLONCE NAD NISOU Odbor výstavby - stavební úřad Husova č.p. 490, 468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou

MĚSTSKÝ ÚŘAD RYCHNOV U JABLONCE NAD NISOU Odbor výstavby - stavební úřad Husova č.p. 490, 468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou MĚSTSKÝ ÚŘAD RYCHNOV U JABLONCE NAD NISOU Odbor výstavby - stavební úřad Husova č.p. 490, 468 02 Rychnov u Jablonce nad Nisou Vyřizuje: Ing. Lucie Müllerová Telefon: 488 880 924, 603 415 235 mobil E-mail:

Více

CENTRA PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ LIBERECKÉHO KRAJE o. p. s.

CENTRA PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ LIBERECKÉHO KRAJE o. p. s. CENTRA PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ LIBERECKÉHO KRAJE o. p. s. 2. Bozkov Cvikov Obecní úřad Bozkov, č.p.191, 512 13 Bozkov (kancelář v 1. patře) Městský úřad - 1.patro, zasedací místnost,nám. Osvobození 63,

Více

PPP ZA ŠKOLNÍ ROK 2005 2006

PPP ZA ŠKOLNÍ ROK 2005 2006 PEDAGOGICKO PSYCHOLOGICKÁ PORADNA SEMILY Nádražní 213, P. BOX 72, PSČ 513 01 www. pppsemily.wz.cz tel.: 481 625 390, ppp.semily@worldonline.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI PPP ZA ŠKOLNÍ ROK 2005 2006 Zprávu

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ NABÍDKY Zadavatel veřejné zakázky Sdružení obcí Libereckého kraje SOLK Tř. 1. máje 858/26 460 01 Liberec III IČ: 64669246 Zastoupené: Mgr. Hanou Moudrou vydává dokument: ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A POKYNY PRO ZPRACOVÁNÍ

Více

8. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE

8. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 8. ZASEDÁNÍ RADY LIBERECKÉHO KRAJE DNE 17.04.2018 Pořadí jednání č. 55 Projekt Naplňování krajského akčního plánu rozvoje vzdělávání Libereckého kraje I - smlouvy o partnerství a plná moc pro zastupování

Více

Akce školní rok 2008/2009

Akce školní rok 2008/2009 Akce školní rok 2008/2009 SRPEN 18.08. po Nástup správních zaměstnanců se smlouvou na dobu neurčitou 21.08. čt VÝJEZD HO, pietní akt k 40. výročí okupace ČSR 25.08. so Nástup učitelů se smlouvou na dobu

Více

Metodika komplexního hodnocení kvality REGIONÁLNÍ ANALÝZA LIBERECKÉHO KRAJE

Metodika komplexního hodnocení kvality REGIONÁLNÍ ANALÝZA LIBERECKÉHO KRAJE Metodika komplexního hodnocení kvality /VŠ REGIONÁLNÍ ANALÝZA LIBERECKÉHO KRAJE 1 Regionální analýza Libereckého kraje Analýza je rozdělena do čtyř částí, kde první část je věnována demografickému vývoji

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATLE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATLE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATLE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění V OTEVŘENÉM ŘÍZENÍ NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU Zadavatel: Název VZ: Česká republika Úřad práce České republiky se

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola při nemocnici, Liberec, Husova 357/0, příspěvková organizace telefon 485 32 875, e-mail spzs.nemocnice@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 20/202 Zpracovala

Více

4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 22.04.2014

4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 22.04.2014 4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 22.04.2014 Bod pořadu jednání: 51. Název : Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 78/14 úprava kapitoly 917 04 transfery odboru školství, mládeže, tělovýchovy

Více

Střední škola uměleckořemeslná a oděvní, s. r. o. Horská 167, 460 14 Liberec

Střední škola uměleckořemeslná a oděvní, s. r. o. Horská 167, 460 14 Liberec Střední škola uměleckořemeslná a oděvní, s. r. o. Horská 167, 460 14 Liberec www.skolakaterinky.cz, tel: 482 360 661, 773 838 473, info@skolakaterinky.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti školy za školní rok 2013/2014

Více

Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání

Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014. Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Přijímací řízení ve školním roce 2013/2014 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání přihlášky Počet přihlášek ke vzdělávání v prvním kole přijímacího řízení

Více

Výchovná poradkyně a metodička prevence

Výchovná poradkyně a metodička prevence Výchovná poradkyně a metodička prevence Marcela Langrová Konzultace: pondělí 12.00-14.00 nebo kdykoli na základě telefonické domluvy telefon (kancelář školy): 721 123 853, e mail: mlangrova@centrum.cz

Více

ORP Česká Lípa Liberecký kraj

ORP Česká Lípa Liberecký kraj Přírodní pozoruhodnosti 8 160 Historické městské soubory 3 90 Historické vesnické soubory 1 7 180 Zámky 1 5 140 Hrady, tvrze, zříceniny 1 6 150 Křesťanské sakrální památky 4 60 Technické památky 3 30 Muzea,

Více

Adresa: U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 Web: doprava.kraj-lbc.cz Tel: 485 226 277 PRO ŽIVOT NA SILNICI P R O P O Z I C E

Adresa: U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 Web: doprava.kraj-lbc.cz Tel: 485 226 277 PRO ŽIVOT NA SILNICI P R O P O Z I C E PRO ŽIVOT NA SILNICI P R O P O Z I C E krajského kola DOPRAVNÍ SOUTĚŽE MLADÝCH CYKLISTŮ LIBERECKÝ KRAJ FRÝDLANT 1. 2. června 2006 Přeji Vám všem co nejvíce úspěchů. Vážení přátelé, dovolte mi, abych Vás

Více