Hlavní úkoly pro školní rok

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hlavní úkoly pro školní rok 2008-2009"

Transkript

1 Hlavní úkoly pro školní rok ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MIKULOV, ŠKOLNÍ 1 Tel.,fax. : mail : skola@zsspmikulov.cz

2 Charakteristika školy Od novou zřizovací listinou se změnil název školy na Základní škola, Mikulov, Školní 1 : Zvláštní škola ( Učební plán vzdělávacího programu zvláštní školy, č.j.: /97-22), Pomocná škola ( Učební plán vzdělávacího programu pomocné školy, č.j: /97-22) a Učební plán Rehabilitačního vzdělávacího programu pom. školy, č.j.: / ) Školní vzdělávací program MOZAIKA, je příspěvkovou organizací, která poskytuje základní vzdělávání žákům se zdravotním postižením, zejména s mentálním postižením, dále s těžký, mentálním postižením, se souběžným postižením více vadami a autismem, její činnost se řídí zákonem č.. 561/2004 Sb.,o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání ( školský zákon), zejména pak ustanoveními 16 a Části třetí, a prováděcími předpisy k zákonu. Přípravný stupeň pomocné školy její činnost se řídí zákonem č. 561/2004 Sb., zejména pak ustanovením 120, a prováděcími předpisy k zákonu. Školní družina poskytuje zájmové vzdělávání, její činnost se řídí zákone č. 561/2004 Sb., zejména pak ustanoveními 111 a 118 a prováděcími předpisy k zákonu. Školní klub viz ŠD. Celkem bude vyučováno na všech pracovištích (3) ve 12 třídách. Z toho v 9 třídách v Mikulově, kde tvoří 4 třídy ZŠS ( PŠ ) a ř tříd ZŠP(ZvŠ). V Mikulově bude otevřeno jedno oddělení ŠD pro děti ZŠS + I.st. ZŠP a pro starší žáky 1 oddělení ŠK. Detašovaná pracoviště : Brod nad Dyjí 3 třídy ZŠP s oběma stupni, celkem 26 žáků a 1 žákyně ZŠS a jedno oddělení ŠK pro II.stupeň. Denní stacionář Mikulov, Růžová 1: 2 třídy ZŠS (RT.+ 1 žák přípravný stupeň PŠ) 14 žáků Celkem bude ve školní matrice zapsáno k žáků.

3 I. Základní cíl: poskytnout žákům kvalitní základy všeobecného vzdělání. Vytvořit podmínky pro další vzdělávání, komunikaci mezi lidmi, uplatnění v životě a dosáhnout tak co nejvyššího stupně integrace v běžném občanském životě. rozvíjet klíčové kompetence, které vedou k celkovému rozvoji osobnosti každého žáka, aby byl schopen v rámci svých možností samostatně myslet, svobodně se rozhodovat a projevovat se jako demokratický občan, to vše v souladu s obecně uznávanými životními a mravními hodnotami. II. Prostředky k dosažení cíle: 1.Vzdělávací programy školy Základní prostředek k dosažení cílů je plnění vzdělávacího programu Zvláštní škola a Pomocná škola včetně Rehabilitačního programu PŠ rozpracovaný tematickým plánem učiva do jednotlivých předmětů (viz tematické plány učiva pro dobíhající vzdělávací programy). při plnění vzdělávacích programů je důležité, aby vedle cílů poznávacích byly plněny i cíle hodnotové, orientované k formování osobnostních rysů a mravních vlastností žáků. Dle Školního vzdělávacího programu MOZAIKA bude probíhat výuka v 1. a 2. roč. na I. stupni a v 6. a 7. ročníku na II. stupni. Zpracování tématických plánů učiva dle ŠVP MOZAIKA v 2. a 7. ročníku 2.Klima školy zaměřovat se na celkové kulturní prostředí školy, na kvalitu řízení (všechny složky, nejenom ředitel školy) a na systém mezilidských vztahů. Ten je dán především vztahy mezi učiteli a žáky, mezi učiteli a ostatními pracovníky školy, učiteli a rodiči, vztahy mezi vedením školy a pedagogickým sborem a v neposlední řadě i mezi žáky samotnými. dále rozvíjet loajalitu ke škole, která je dána podporou cílů školy a zájem o vše, co s prací školy souvisí. 3.Organizace školy mít vypracovaný organizační řád školy se všemi kompetencemi a organizační dokumentaci školy (Vnitřní školní řád, Pracovní řád...), neustále je inovovat, aby odpovídaly skutečným potřebám školy. při vlastním organizování prosazovat osobní zodpovědnost a zainteresovanost, dále autoritu, která vychází z osobních a profesionálních kvalit. Vedle vztahu nadřízenosti a podřízenosti uplatňovat i další formy komunikace (informace, rady, výměna názorů apod.). 4. Žáci Škola bude vytvářet prostor pro všechny žáky umožní slovní hodnocení dle ŠVP Mozaika ve spolupráci se ŠPP bude pečovat o žáky, kteří tuto pomoc budou potřebovat nabídnout žákům dle jejich požadavků zájmové kroužky v rámci ŠK ( keramický,ict,logo-dyslektický,relaxační,sportovní,taneční) žákům umožní volbu volitelných předmětů (ICT, Dramika, ZTv)

4 5. Mimotřídní a zájmová činnost Mimotřídní a zájmová činnost musí být přirozenou součástí výchovně vzdělávacího procesu. Zaměří se především na: práci školní družiny a školního klubu. další výchovy, jako je sexuální, protidrogová, dopravní. využívat venkovní hřiště a zahradu. 6.Škola a veřejnost velmi intenzívně spolupracovat s rodiči, poskytovat jim základní a objektivní informace o škole a informovat je o studijních výsledcích dětí. Snažit se více rozvíjet oboustranný tok informací (rodiče o škole). rozvíjet činnost SRPŠ podporovat činnost Školské rady veřejnosti poskytovat základní a objektivní informace o škole, nabízet jim vhodné služby (pronájem tělocvičny ). Připravovat pro rodiče kulturní programy ( akademie). Nově je zřízena nástěnka v přízemí Ze života Mikulova V měsíci červnu proběhne veřejná prezentace s vernisáží pro mikulovskou veřejnost

5 Hlavní úkoly pro práci školy ve šk.r. 2008/2009 jsou členěny : A/ do úseku výchovy a vzdělávání B/ personální ho rozvoje pracovníků C/ do úseku řízení školy VE ŠKOLNÍM ROCE 07/08 BYLA SLEDOVÁNA K O M U N I K A C E NA VŠECH ÚROVNÍCH. VE ŠKOLNÍM ROCE 08/09 KE KOMUNIKACI PŔIBÝVÁJÍ: M E Z I P Ř E D M Ě T O V É V Z T A H Y!!! A. Úkoly stanovené pro úsek výchovy a vzdělávání Výchova směrem k dětem: celoročně, všichni: - preventivně působit na asociální chování - využívat kontaktů ke sjednocení vých. působení školy, poznávat prostředí rodin - spolupracovat se SRPŠ a ostatními rodiči - stanovit konzultační dny - plenární schůze SRPŠ říjen, VŠ - Školská rada 2 x ročně - pěstovat úctu sám k sobě, k ostatním, k práci,vštěpovat zákl. spol. chov. - vychovávat k samostatnosti, zodpovědnosti k sobě samému, k okolí, k rodičům,spolužákům, k dospělým atd. - v rámci možností vést žáky k seberaelizaci a k objektivnímu odhadu svých možností a schopností vytvářet prostor pro sebehodnocení - citlivým způsobem vést, upevňovat kulturu oblékání,každodenní hyg. - učit žáky estetickému cítění, vkusu, péči o učební pomůcky, zařízení vlastní třídy ale i prostor ve škole - nevyhýbat se otázkám sex. výchovy s ohledem na věk a mentální schopnosti žáků - v rámci výchov citlivě a hlavně preventivně působit a hovořit o problematice drog,šikany,xenofobie,rasismu ŠPP - vycházet z VNITŘNÍHO ŘÁDU ŠKOLY - vzájemné respektování kulturních odlišností a hodnot romských a ostatních žáků v rámci multikulturní výchovy - umožnit žákům docházku do školního klubu - kroužků dle jejich zájmů TU dle zjištěného zájmu kalanetika + ZTv, hudebně dramatický,jn,pc,ruční práce a vaření, Vv, sportovní, kr.dovedných rukou apod. září - červen - v rámci enviromentální výchově vést k ochraně životního prostředí a ukázat možnosti vlastního zapojení - podporovat práci CHKO,ČSOP - besedy dle nabídek jiných org. zejména DDM VŠ + TU - dodržovat psychohygienu včetně pitného režimu Připravovat žáky na sport.soutěže : zodpovídá : - BESIP 4. a 5.r. ale i ostatní ročníky / vycházky/ Přív.,Šmatl.Slav. - zvyšovat fyz.zdatnost - Tv chvilky, vycházky,plán exkurzí vycházet z Mozaiky školních akcí a tř.projektu TU - realizace Mozaiky školních akcí :

6 šk. a okresní kolo BUŠMEN září-říjen Mlčoch, Šr. zim.sporty Mlčoch,Slav. jarní příroda(den Země) Rutová,Šmatl. - vybíjená dívky a chlapci do 6.roč. - prosinec HU Országová.,Šmatl. - LVK leden 09 Malina,Pecová - sálová kopaná chlapci r.-březen 2009 PO Mlčoch, Šrám. - SHM šk. kolo duben, okr.květen BV Ország., Šrámková připravovat žáky na kulturní a školní akce školy : zodpovídá : + tým - víkendový pobyt pro žáky II.st. ZŠP a ZŠS říjen Přívětivá - vánoční dílny (za účasti rodičů) konec listopadu Surov., Slav. - vánoční besídka - akademie Salajková,Šmat.. - velikonoční dílny( i rodiče) Salaj.,Slav. - Koncert Chceme žít s vámi Praha duben,květen Rutová,Pec. - účastnit se soutěží ve Vv Salaj.+ vyuč.vv - vystavovat práce z Pv a Vv (rampa u dílny a police ve 2.patře) Malina, + vyuč.pv - využívat dle zvážení nabídek KD U Radnice,DDM Přívětivá,Šmatl. - udržovat šk.dvůr + okolí brány v rámci výuky PV vyuč. PV - ŠvP červen celá škola Přív.,Šmatl. - Den dětí+cvičení v přírodě Kolom.Slav. - pokračovat v akci ŠKOLNÍ MLÉKO Hyčková, Kubán. Vzdělávání k dětem: - šk.výuku, její časový rozvrh i metody max.přizpůsobovat dětem, jejich schopnostem, psychickému stavu a potřebám jejich budoucího praktického života. - v prvních třech roč. ZŠP a ZŠS využívat možností pružného rozvrhu hod. - slovního hodnocení dle ŠVP v 1.a 2. roč.a 6.roč.a 7. ve výchovách - výuka musí odpovídat tématickým plánům učiva - nově napsat tématické plány v 2. a v 7. ročníku vycházející ze ŠVP v 1. a 6. roč. aktualizovat - každá třída v rámci využívání nových forem práce si zvolí třídní projekt - na I. stupni : Vlastivědná mozaika - začlenit do plánů exkurzí - na II.stupni : Mozaika dějin - začlenit do plánů exkurzí Prezentace pro žáky a vyučující na daném stupni průběh bude vždy upřesněn před vlastní prezentací Do výuky zařazovat prvky : individualizace, strukturalizace a vizualizace,otevřeného, problémového programového a projektového vyučování a skupinového vyučování využívat odborné lit. UK a ŽK včetně encyklopedií,dvd,vhs,cd dle MOZAIKY kontrolní písemné práce po probraném celku učiva vstupní testy z JČ a M - září úvodní opakování učiva do pol. října 2x do roka prověrky učiva leden a červen jen ve třídách vyučovaných dle starých UP důsledně dodržovat ped. zásady zejména důslednosti věnovat speciální péči dětem s SPU u žáků s výraznými vzděl. problémy vyučovat dle IVP dle potřeby předávání zkušeností : činnostní výuka v 1.roč. únor Přívětivá březen,šrámková

7 Nadále každý učitel využije povinně 1x za každé pololetí možností hospitace u jiného kolegy!(možnost výměny s VŠ) Činnost ŠPP: viz samostatná příloha B/Personální rozvoj pedagogických pracovníků V souladu s dikcí Pokynu ministra školství, mládeže a tělovýchovy k použití a kontrole účelově vázaných finančních prostředků přidělených státním, krajským a obecním školám, předškolním zařízením a školským zařízením na další vzdělávání pedagogických pracovníků Preambule : Pedagogický pracovník je povinen zejména: dále se vzdělávat, a to v samostatném studiu nebo v organizovaných formách dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků. Dlouhodobé cíle školy v této oblasti vycházejí zejména : z potřeby dosáhnout plné kvalifikovanosti pedagogického sboru, z potřeby mít kvalitně připravené pedagogické pracovníky pro práci s moderními informačními technologiemi, z potřeby eliminovat projevy agresivity, netolerance, xenofobie,.. u žáků školy, z potřeby zajistit stálý kontakt učitelů s nejmodernějšími poznatky ve speciální pedagogice z potřeby zajistit možnost, aby se učitelé seznamovali s nejmodernějšími didaktickými a metodickými postupy. Dlouhodobé cíle školy v této oblasti jsou formulovány takto : 1) dosáhnout optimální kvalifikovanosti a odbornosti pedagogického kolektivu; 2) ve střednědobém časovém horizontu proškolovat celý pedagogický kolektiv na práci s moderními informačními technologiemi tak, aby mohlo dojít k plně funkčnímu využívání kvalitního hardwarového a softwarového vybavení školy a připojení školy k Internetu; 3) mít kvalitně připravený pedagogický sbor pro oblast řešení problematiky všech forem juvenilní delikvence a všech sociálně patogenních jevů, které ohrožují populaci žáků základní školy; 4) průběžně zajišťovat kontakty učitelů odborných předmětů s vývojem v oblasti vědních oborů, které vyučují a v oblastech moderních metod a forem práce. 5) zkvalitňovat činnost školního poradenského pracoviště Krátkodobé cíle školy : Pro realizaci, aktualizaci a zkvalitňování vzdělávání podle ŠVP MOZAIKA dokončit 4 semestrové studium KOORDINÁTOR ŠVP Umožnit členům týmu pro tvorbu ŠVP pro MP2 a MP3 DVPP v rámci programové nabídky akreditovaných vzdělávacích organizací DVPP enviromentální výuky Záškoláctví Sborovna Mgr. Veselá Seminář ŠP Podpora seminářů zaměřených na činnostní učení (Tvořivá škola) Viz příloha plán DVU na rok 08/09

8 1. Vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti moderních informačních technologií zvyšování počítačové gramotnosti členů sboru Dle zájmu vyučujících ( PC gramotnost je na vysoké úrovni) 2.Vzdělávání řídících pracovníků školy vzhledem k tomu, že došlo ke změně ve vedení školy, nově byl jmenován do funkce ZŘŠ bude mu umožněno dle možností funkční studium a dále pak : kurzy, semináře pracovní setkání v rámci ČR studium nejmodernějších forem řízení organizace, proces systémů vícezdrojového financování, řízení pracovního kolektivu, autoevaluace školy apod. pro výchovné poradce : dle aktuální nabídky ve spolupráci s PPP, SPC pro metodiky prevence : dle nabídky a potřeby s PPP, SPC, NIVD,SSŠ aj. studium nejmodernějších teorií řízení oblastí protidrogové problematiky, problematiky boje proti xenofobii,rasismu, agresivitě a násilí; 3. Vzdělávání pedagogických pracovníků školy v oblasti řešení problematiky všech forem juvenilní delikvence a sociálně patogenních jevů, které ohrožují populaci žáků základní školy, nových vzdělávacích trendů, tvorba ŠVP MP2 a MP3 (Pomocná škola) 4. Vzdělávání ekonomky a personalistky školy dle potřeby a nabídek (např. nemocenská aj.) C/ Úkoly týkající se řízení školy vést účetnictví, aby bylo v souladu se Zásadami JmK celoročně,vš,hyčk. rozvíjet met. činnost,podporovat týmovou spolupráci VŠ podporovat spolupráci v rámci ŠPP (ŠP,VP,MPSPJ) podporovat nové pracovní týmy :1) TÝM PRO TVORBU ŠVP PRO MP2 A MP3 (ved.o.čížková,d.čížková,hrůzová,přívětivá, Nováková,Rutová) 2) PROJEKTOVÝ TÝM (ved.surovcová,malina, Salajková, Kolomazníková,Országová,Mlčoch) Úkoly stanovené pro úsek materiálně technického zabezpečení školy: - spolupracovat se ZŠ Valtická na dobudování školní zahrady - udržovat přírodní učebnu září-červen - vybavování školy pomůckami dle fin.možností a potřebnosti VŠ + ved.kab. - postupně naplňovat plán ICT VŠ + Novák. - příprava půdy na rekonstrukci (pokud budou přiděleny fin. prostř.) VŠ,Hyčková - opravy na obou školách dle potřeby(malování) VŠ,Hyč.Pec.

9 K a l e n d á ř n í p l á n p r á c e š k o l y Den konání porad p o n d ě l í Porady vedení / ŘŠ,ZŘŠ,Pecová,,Hyčková,/ vždy před provozní poradou Prov.por. pracovníků se konají poslední pondělí v měsíci ve 14,00 hod. ŠPP porady 1 x měsíčně + VŠ 1x měsíčně Brod nad Dyjí (ŘŠ) 1x měsíčně Denní stacionář - ZŘŠ 1.Jednání ped.rad : 25.8./1.část/- organizace šk.roku,hl.úkoly /2.část/ - BOZP+ org hodnocení 1. čtvrtletí pololetní hodnocení hodnocení za 3.čtvrtletí závěrečná porada s hodnocením Hl.úkolů 2. Doplňování lékárniček září-leden Mikulášová,Šmat. 3.Nácvik rychlého vyklizení budov září,duben Pec.VŠ 4.BUŠMEN šk.kolo i okr.kolo září říjen Mlčoch,Šrámková 5.Víkendový pobyt žáků říjen-listopad Přívětivá 6. Zasedání Školské rady říjen Pecová 7. Volba nové Školské rady říjen VŠ,Pecová 8.Shromáždění rodičů SRPŠ říjen VŠ 9. Společná hospitace I.st únor Přívětivá Brod: ČU březen Šrámková 10.Vánoční besídka prosinec PT -Salajková 11.vánoční dílny listopad Surov. Slav 12.Inventarizace majetku školy prosinec Hyčková,Pecová 13.Okresní kolo ve vybíjené prosinec HU Orságová,Šmatl. 14.Zimní cvičení v přírodě prosinec Mlčoch.Slav. 15.Pololetní prověrky učiva leden,červen ŘŠ+vyuč. 16.Bilance hospodaření FKSP prosinec 08 ŘŠ,Hyčková 17.Rozpočet a zásady čerpání leden na rok 09 ŘŠ,Hyčková 18.Exkurze vych.žáků do OU leden 09 Malina, 19.Přihlášky do OU únor,březen Zápis do 1.roč. únor ZŘŠ,Pecová 21. VK leden ŘŠ,Malina,Pec. 22.Okr.kolo v sál. kopané březen PO Mlčoch,Šrám. 23.Jarní cvičení v přírodě duben (Den Země) Rut.,Šmatl. 24.Prověrky BOZP duben ŘŠ,Pec. 25.Šk.kolo SHM duben Országová,Šrám. 26. velikonoční dílny duben Salj.,Slav. 27. Praha koncert Chceme žít s vámi Rut. Pec. 28.Šk. a okresní kolo SHM květen BV Országová,Šrám. 29.Den dětí + cvičení v přírodě(míč.hry) Kolom.,Slav. 30. Plavání červen- celá škola v rámci ŠvP TU 31. ŠvP (škola v přír.) červen Přív., Šmatl. Další aktivity dle nabídek Kulturního domu v Mikulově, bude upřesňováno v měsíčních plánech práce.

10 V e d e n í š k o l n í c h s b í r e k DHIM(Brod) Pecová M Přívětivá, UK,ŽK Mikulášová,Šmatlavová Nopř.-F,Př Mlčoch, Šrámková Nosp. -D,Z Rutová,Šrámková ŠD Mikulášová Dílny Malina, Šrámková Audio-přístroje Mlčoch,Šmatlavová Video kazety+dvd Kolomazníková,Šmatlavová Kuchyň Salajková, Učebnice Surovcová, JČ/JN Čížková, Pecová TV Országová,Šmatlavová Stacionář UP+PC Hrůzová Zahrada-zahr.nářadí Malina, Šrámková VL Šmatlavová HV PCP do IKI Nováková Údržba Beděra F u n k c e: ICT správce Koordinátor ŠVP Zdrav.škola BOZP + PO Správce zahrady MAK FKSP Správce PC Správce VV Správce dílny Správce sborovna Správce HV+ŠD Správce kuchyň Nováková,Fantová Surovcová,Pecová Mikulášová,Šmatlavová ŘŠ,Pecová Malina,Šrámková Přívětivá Hyčková,Pecová Nováková,Fantová Salajková Malina,Šrámková Rutová,Pecová Kolomazníková Salajková, Správci HV,kuchyň, PC,Vv zavedou sešit, do kterého každý vyučující zapíše přítomnost s danou třídou!!! 1) TÝM PRO TVORBU ŠVP PRO MP2 A MP3 (ved.o.čížková,d.čížková,hrůzová,přívětivá,nováková,rutová) 2) PROJEKTOVÝ TÝM (ved.surovcová,malina,salajková,kolomazníková,országová,mlčoch)

11 Pověření dalšími činnostmi ved.pracoviště Z.Pecová : pokladna hospodárné využívání všech prostředků inventarizace zajištění hospodárného chodu prac.,spol.s ObÚ kontrola dodržování prac.doby zastupování za nepřítomné pracovníky podklady pro mzdy, odměny apod. BOZP a PO p. : VP + kontrola OD žáků pravidelná kontrola pokladny Nástěnky Mikulov : Přízemí informační pro veřejnost Malina Přízemí ŠD + ŠK + inf.letáky DDM Mikulášová Přízemí SPORT Mlčoch,Országová Přízemí Ze života Mikulova Surovcová 1.patro u ředitelny (ŠPP,sborovna) Jónová Mezipatro MAK Přívětivá VYCHÁZEJÍCÍ Malina AKCE ŠKOLY garant dané akce 2.patro práce žáků Vv,Pv,Pć Salajková,Kolomazníková Rutová,Přívětivá u PŠ D.Čížková Sborovna nad kopírkou (UP,směrnice,ŠVP) VŠ,koor.ŠVP (Sur.) Sborovna VP a PSPJ + ŠPs Malina,Jónová,Nováková Sborovna Odbory a FKSP Nováková, ŘŠ Sborovna trvalé pokyny a inf. VŠ u laminovačky Sborovna akční neustále obnovována všichni NUTNO DENNĚ ČÍST!!! Nástěnky v Brodě : volba povolání vstupní Šmatlavová informační u sborovny Pecová informace preventisty Šrámková vedoucí met.sdružení = koordinátoři ŠVP pro 1.st-ZŠ Brod- Šmatlavová Mikulov-Kolomazníková pro 2.st.ZvŠ Brod Šrámková, Mikulov-Surovcová pro ZŠS Čížková Vedoucí met sdružení zpracují hl.úkol a plán činnosti na šk.rok. MS by se mělo sejít minimálně max.1x měsíčně, mělo by řešit problémy týkající se realizace ŠVP MOZAIKA a v ZŠS tvorba ŠVP. Mikulov, Mgr.Eva Divoká,řed.školy

12 Mozaika školních akcí na rok název akce plán. termín garant splněno dne 1. Bušmen školní kolo září Mlčoch Šrámková 2. Bušmen okresní kolo říjen Mlčoch 3. Víkendový pobyt žáků (celoškolní výběr) říjen / listopad Přívětivá 4. Vánoční dílny listopad / prosinec Surovcová 5. Vánoční besídka prosinec Salajková 6. Okresní kolo ve vybíjené ( Hustopeče) 7. Zimní cvičení v přírodě (netradiční sport. disc.) 8. LVK (Nekoř) 9. Okresní kolo v sálové kopané (Pohořelice) 10. Jarní cvičení v přírodě (Den Země) prosinec prosinec/ leden leden / únor březen duben Országová Šmatlavová Mlčoch Malina Pecová Mlčoch Šrámková Rutová Šmatlavová 11. SHM školní kolo duben Országová Šrámková 12. SHM okresní kolo (Břeclav) květen Országová Šrámková 13. Velikonoční dílny duben Salajková 14. Chceme žít s vámi Praha duben Rutová Pecová 15. Den dětí a cvičení v přírodě červen Kolomazníková 16. Škola v přírodě (Těchov) červen Přívětivá Šmatlavová

13 Organizační zajištění Garant akce ve spolupráci s projektovým týmem, který pomůže s obsahovou stránkou, zajistí: motivační nástěnku před akcí a z průběhu akce zdárný průběh akce ocenění vítězů, případně účastníků fotodokumentaci příspěvek do tisku aktualizaci na webových stránkách školy (ve spolupráci s Novákovou) zajistí od učitelů další výstupy pro školní prezentaci (výstava květen)

Plán hlavních úkolů pro školní rok 2015-2016

Plán hlavních úkolů pro školní rok 2015-2016 Plán hlavních úkolů pro školní rok 2015-2016 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MIKULOV, ŠKOLNÍ, příspěvková organizace Tel. : 519 510 134 www.zsspmikulov.cz mail : skola@zsspmikulov.cz Charakteristika školy Novou zřizovací

Více

Hlavní úkoly pro školní rok 2010-2011

Hlavní úkoly pro školní rok 2010-2011 Hlavní úkoly pro školní rok 2010-2011 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MIKULOV, ŠKOLNÍ 1 Tel.,fax. : 519 510 134 www.zsspmikulov.cz mail : skola@zsspmikulov.cz Charakteristika školy Od 1.9.2005 novou zřizovací listinou

Více

Plán školy školní rok 2010/2011

Plán školy školní rok 2010/2011 Základní škola speciální, Základní škola praktická a Praktická škola Most, Jana Palacha 1534, příspěvková organizace. Plán školy školní rok 2010/2011 Organizace práce školy vychází z těchto bodů: I. Zvyšovat

Více

P L Á N P R Á C E Š K O L Y V E Š K O L N Í M R O C E 2 0 0 8 / 2 0 0 9

P L Á N P R Á C E Š K O L Y V E Š K O L N Í M R O C E 2 0 0 8 / 2 0 0 9 P L Á N P R Á C E Š K O L Y V E Š K O L N Í M R O C E 2 0 0 8 / 2 0 0 9 1. ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 1.1. Žáci a) Počet žáků: 102 b) Počet tříd: 6 I.st. 3 třídy II.st. 3 třídy c) Počet oddělení

Více

Plán hlavních úkolů pro školní rok

Plán hlavních úkolů pro školní rok Plán hlavních úkolů pro školní rok 2016-2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA MIKULOV, ŠKOLNÍ, příspěvková organizace Tel. : 519 510 134 www.zsspmikulov.cz mail : skola@zsspmikulov.cz Charakteristika školy Novou zřizovací

Více

Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7

Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7 Z á k l a d n í š k o l a V s e t í n, T r á v n í k y 1 2 1 7 Vsetín 2004 Základní škola Vsetín, Trávníky 1217 Matouše Václavka 1217 755 01 VSETÍN K o n t a k t y n a š k o l u Telefony (pevná linka):

Více

Hlavní úkoly pro školní rok 2007-2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MIKULOV, ŠKOLNÍ 1

Hlavní úkoly pro školní rok 2007-2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MIKULOV, ŠKOLNÍ 1 Hlavní úkoly pro školní rok 2007-2008 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MIKULOV, ŠKOLNÍ 1 Charakteristika školy Od 1.9.2005 novou zřizovací listinou se změnil název školy na Základní škola, Mikulov, Školní 1 : Zvláštní

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2015 / 2016 A. PEDAGOGOVÉ A OSTATNÍ ZAMÉSTNANCI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ÚDAJE

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM 2015 / 2016 A. PEDAGOGOVÉ A OSTATNÍ ZAMÉSTNANCI ŠKOLY ZÁKLADNÍ ÚDAJE MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ZÁKLADNÍ ÚDAJE 2015 / 2016 Název a adresa všech škol a školských zařízení (dle rejstříku), pro které platí tento Minimální preventivní program (MPP) 1. ZŠ A MŠ Jubilejní 3,

Více

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav

Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav Základní škola Kosmonosy Podzámecká 1, okres Mladá Boleslav sekretariát tel.: 778 022 279 ředitelství tel.: 778 002 243 skolakosmonosy@seznam.cz www.zskosmonosy.cz Rámcový plán úkolů Školní rok 2014/2015

Více

Koncepce školy na období 2016 2022

Koncepce školy na období 2016 2022 Koncepce školy na období 2016 2022 Předložený návrh koncepce školy vychází z mého osobního přesvědčení, z mých dosažených pedagogických zkušeností a mého odhodlání něco změnit ve prospěch školy. Jsem si

Více

Plán činnosti školy na školní rok 2014 / 2015

Plán činnosti školy na školní rok 2014 / 2015 Plán činnosti školy na školní rok 2014 / 2015 1. Výchovně vzdělávací oblast: 1. 1. Exkurze a školní výlety Zpracování plánů exkurzí a školních výletů v souladu s výchovnými a vzdělávacími cíli jednotlivých

Více

Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Chrudim

Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Chrudim Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Chrudim Projednán a schválen pracovníky školy dne 27. 8. 2015 Obsah 1. Úvod 2. Rozdělení úvazků 3. Rozvrh hodin školy 4. Plán činnosti 5. Plán kontrolní

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, CHRAST, okres Chrudim ------------------------------------------------------------------

ZÁKLADNÍ ŠKOLA, CHRAST, okres Chrudim ------------------------------------------------------------------ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, CHRAST, okres Chrudim ------------------------------------------------------------------ CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLY 2011/2012 ----------------------------------------------------------------------

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020 Základní škola a Mateřská škola České Velenice Čsl. legií 325, 378 10 České Velenice KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY NA ROKY 2016-2020 Projednáno: - na poradě vedení školy - na pedagogických radách ZŠ a MŠ - se

Více

Hlavní úkoly pro školní rok

Hlavní úkoly pro školní rok Hlavní úkoly pro školní rok 2011-2012 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MIKULOV, ŠKOLNÍ 1 Tel.,fax. : 519 510 134 www.zsspmikulov.cz mail : skola@zsspmikulov.cz Charakteristika školy Od 1.9.2005 novou zřizovací listinou

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 12 I. Výchova a vzdělávání Rozvíjet osobnost žáka k samostatnému myšlení a svobodnému rozhodování, aktivnímu přístupu k dalšímu

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK. VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK. VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb. ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK-MÍSTEK VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY podle vyhlášky MŠMŠT č. 15/2005 Sb. Projednáno v pedagogické radě dne: 8.11.2007 Úvod Vlastní hodnocení školy je prováděno na základě

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643

VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Okružní 643 285 22 Zruč nad Sázavou č.org.10513 VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 dle 8, vyhlášky č. 15/2005 Sb. Školní rok 2006/2007

Více

Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 tel. 318 623817 tel., fax 318 635739 E-mail: 3zs@pbm.czn.cz www.zsbrezovehory.

Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 tel. 318 623817 tel., fax 318 635739 E-mail: 3zs@pbm.czn.cz www.zsbrezovehory. Základní škola, Příbram Březové Hory, Prokopská 337 tel. 318 623817 tel., fax 318 635739 E-mail: 3zs@pbm.czn.cz www.zsbrezovehory.cz P L Á N P R Á C E na školní rok 2015 / 2016 příloha č.1 k organizačnímu

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2013 2014 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2013 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

školní rok 2011/2012

školní rok 2011/2012 Plán personálního rozvoje pedagogických pracovníků Základní školy Marie Curie-Sklodowské Jáchymov, okres Karlovy Vary školní rok 2011/2012 Preambule : Pedagogický pracovník je povinen zejména: dále se

Více

I.Hlavní úkoly školního roku 2012/2013

I.Hlavní úkoly školního roku 2012/2013 Škola: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOSTELNÍ HLAVNO,OKRES PRAHA-VÝCHOD ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Směrnice: 5 Roční plán 2012/2013 Č.j.: 178/2012-5 Účinnost od: 01.09.2012 Spisový znak: 1.1.1 Počet příloh:

Více

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015

VYHODNOCENÍ ROČNÍHO PLÁNU PRÁCE za období školního roku 2014/2015 Základní škola, Liberec, Česká 354, příspěvková organizace Č e sk á 35 4, 46 3 12, Lib e rec 2 5, e - m ail: 22@zs vesec.cz t e l. : 4 8 5 1 30 3 5 7, w w w. z s v e s e c. c z, I Č 6 4 0 4 0 3 6 4 VYHODNOCENÍ

Více

Roční plán pro školní rok 2015-2016

Roční plán pro školní rok 2015-2016 Mateřská škola Klubíčko Tlumačov, s.r.o., U Trojice 336, 763 62 Tlumačov Roční plán pro školní rok 2015-2016 Obsah: stránka 1. Informace o škole.. 2 2. Organizace provozu školy. 2 3. Organizace školního

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2008/2009

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 2. ZÁKL A D N Í Š K O L A HOLEŠOV PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2008/2009 OBSAH Plán práce Závěry pro práci vyplývající z Výroční zprávy o činnosti školy 2007/2008 Porady, schůze, prázdniny, zvonění Organizační

Více

Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2008/2009

Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2008/2009 Výroční zpráva o činnosti základní školy školní rok 2008/2009 1 Základní údaje o škole 1.1 Základní údaje o škole Název školy Základní škola, Základní umělecká škola a Mateřská škola Kašperské Hory, příspěvková

Více

ŠKOLA PODPORUJÍCÍ ZDRAVÍ

ŠKOLA PODPORUJÍCÍ ZDRAVÍ Základní škola Klimkovice ŠKOLA PODPORUJÍCÍ ZDRAVÍ PLÁN PRÁCE NA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Zpracovala: Mgr. Miroslava Hoňková, ředitelka školy Rozdělovník: Město Klimkovice..1x Základní škola Klimkovice.1x

Více

Roční plán pro školní rok 2013-2014

Roční plán pro školní rok 2013-2014 Mateřská škola Klubíčko Tlumačov, s.r.o., U Trojice 336, 763 62 Tlumačov Roční plán pro školní rok 2013-2014 Obsah: stránka 1. Informace o škole.. 2 2. Organizace provozu školy. 2 3. Organizace školního

Více

Výroční zpráva o činnosti - Základní škola Orlová Lutyně K.Dvořáčka 1230 okres Karviná, příspěvková organizace, za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti - Základní škola Orlová Lutyně K.Dvořáčka 1230 okres Karviná, příspěvková organizace, za školní rok 2009/2010 Č.j.:1/1609/09 Výroční zpráva o činnosti - Základní škola Orlová Lutyně K.Dvořáčka 1230 okres Karviná, příspěvková organizace, za školní rok 2009/2010 OSNOVA 1. Charakteristika školy zaměření, vybavení,

Více

DLOUHODOBÁ KONCEPCE ŠKOLY

DLOUHODOBÁ KONCEPCE ŠKOLY Základní škola Kojetín náměstí Míru 83 752 01 Kojetín Telefon: 581 762 036 Web: www.zskojetin.cz E-mail: skola@zsnammiru.kojetin.cz DLOUHODOBÁ KONCEPCE ŠKOLY NA OBDOBÍ DO ROKU 2018 V Kojetíně 19. 3. 2012

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY 2009/2010/2011 Vlastní hodnocení školy Toto vlastní hodnocení školy je zpracováno za období třech školních roků 2008/2009, 2009/2010 a 2010/2011. Návrh struktury vlastního hodnocení

Více

Základní škola Budišov příspěvková organizace. Minimální preventivní program školní rok 2015/2016

Základní škola Budišov příspěvková organizace. Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 Základní škola Budišov příspěvková organizace Minimální preventivní program školní rok 2015/2016 Charakteristika školy: Základní škola Budišov se nachází v klidné části městyse Budišov, obklopena parkem

Více

Základní škola Prostějov, ul. Dr. Horáka 24. Plán práce školy pro školní rok 2014/2015

Základní škola Prostějov, ul. Dr. Horáka 24. Plán práce školy pro školní rok 2014/2015 Základní škola Prostějov, ul. Dr. Horáka 24 Plán práce školy pro školní rok 2014/2015 1 Obsah: I. Analýza výchovně vzdělávací práce 3 II. Hlavní úkoly školního roku 2014/2015..5 1. Oblast vzdělávání 5

Více

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E. pro rok 2013/2014

Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E. pro rok 2013/2014 Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Prostějov, Komenského 10 P L Á N P R Á C E pro rok 2013/2014 O B S A H: 1. Výchovně vzdělávací činnost 2. Metodická a hospitační činnost 3. Vzdělávací, odborná

Více

Základní škola a mateřská škola Měčín p.o. Školní 93, Měčín, 340 12 Švihov

Základní škola a mateřská škola Měčín p.o. Školní 93, Měčín, 340 12 Švihov č.j.: ZS-MSMecin/350/14 s.z.: ZN/67/ZS-MSMecin/14 P L Á N P R Á C E Š K O L Y N A Š K O L N Í R O K 2 0 1 4 / 2 0 1 5 1. ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 1.1. Žáci a) Počet žáků k 1. 9. 2014: 115

Více

Plán práce 2015/2016

Plán práce 2015/2016 Základní škola Břest, okres Kroměříž Základní škola Břest okres Kroměříž Břest 61 Vydáno: 28. srpna 2015 Znak: Plán 15-16 Tento informační dokument je zveřejněn v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném

Více

Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy V Hrádku 1. 10. 2006 Zpracovala: Ivana K rková

Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy V Hrádku 1. 10. 2006 Zpracovala: Ivana K rková Záklladníí školla Hrádek u Sušiice,, okres Kllatovy V ýroční zpráva za školní rok 2005/2006 V Hrádku 1.. 10.. 2006 Zpracovalla: IIvana Kůrková Obsah: Základní údaje o škole...7 Další údaje o škole...3

Více

Mgr. Martina Fenclová, Ing. Eva Temňáková. v sekretariátu (po skončení platnosti ve spisovně školy) Elektronická podoba je uložena: PHProjekt

Mgr. Martina Fenclová, Ing. Eva Temňáková. v sekretariátu (po skončení platnosti ve spisovně školy) Elektronická podoba je uložena: PHProjekt Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov DLOUHODOBÝ ZÁMĚR ROZVOJE ŠKOLY účinnost od: 01. 09. 2012 číslo a verze dokumentu: ST_001_v2 Zpracoval/a: Mgr. Martina Fenclová, Ing. Eva

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Základní škola náměstí Svobody 3, Šternberk, příspěvková organizace PSČ 785 01 Tel./fax 585 013 770, e-mail skola@zsns-stbk.cz PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ŠVP ZŠ nám. Svobody Spolu pro život Učit se

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 13 OBSAH Plán práce Závěry pro práci vyplývající z Výroční zprávy o činnosti školy 2014/2015 Porady, schůze, prázdniny, zvonění

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Charakteristika školského zařízení Základní škola Josefa Bublíka, Bánov, okres Uherské

Více

Vý roč ní zprá vá o č innosti s kolý

Vý roč ní zprá vá o č innosti s kolý Vý roč ní zprá vá o č innosti s kolý VE ŠKOLNÍM ROCE 2014/2015 (č.j. 107/2015) Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav Vážení přátelé, dostává se Vám do rukou výroční zpráva o činnosti

Více

Program prevence rizikového chování

Program prevence rizikového chování Program prevence rizikového chování školní rok 2015 2016 OBSAH: 1. Charakteristika školy 2. Cíl programu 3. Výchozí dokumenty 4. Cílová skupina 5. Personální zajištění 6. Prostorové zajištění 7. Spolupráce

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y ZA Š K O L N Í R O K 2 0 1 4 / 2 0 1 5

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y ZA Š K O L N Í R O K 2 0 1 4 / 2 0 1 5 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Š K O L Y ZA Š K O L N Í R O K 2 0 1 4 / 2 0 1 5 V Bukovci 20. srpna 2015 Zpracovala Mgr. Lucie Nožková Název: Sídlo: IČ: 75027283 Právní forma: Zřizovatel:

Více

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY

ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY ZPRÁVA Z VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY Střední odborné učiliště Zámecká 478, 507 81 Lázně Bělohrad 600 012 051 Srpen 2009 Září 2010 VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLY HODNOCENÍ : VELMI DOBRÉ Tématické plány plní většina

Více

Základní škola a mateřská škola, Praha 3, nám. Jiřího z Lobkovic 22/121

Základní škola a mateřská škola, Praha 3, nám. Jiřího z Lobkovic 22/121 Základní škola a mateřská škola, Praha 3, nám. Jiřího z Lobkovic 22/121 Fakultní škola Pedagogické fakulty University Karlovy telefon : 267 310 706, e-mail: skola@lobkovicovo.cz, www.lobkovicovo.cz IČ:

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RAZOVÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RAZOVÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA RAZOVÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE CELOROČNÍ PLÁN PRÁCE Školní rok: 2015/2016 Projednán a schválen pedagogickou radou dne 23. září 2015. razítko školy.. ředitelka školy I. Úvod

Více

Roční plán činnosti školy

Roční plán činnosti školy Roční plán činnosti školy školní rok 2010/2011 Zpracoval: Mgr. Miroslav Kuś, ředitel školy Ostrava, srpen 2010 Úvod Školní rok 2010/2011 je pro Střední uměleckou školu v Ostravě, příspěvkovou organizaci

Více

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIH-1434/14-H. Studnice 57, 547 48 Studnice skola.studnice@tiscali.

Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIH-1434/14-H. Studnice 57, 547 48 Studnice skola.studnice@tiscali. Česká školní inspekce Královéhradecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIH-1434/14-H Název právnické osoby vykonávající činnost školy Sídlo E-mail právnické osoby Základní škola a Mateřská škola, Studnice,

Více

STRUKTURA ROČNÍHO PLÁNU

STRUKTURA ROČNÍHO PLÁNU STRUKTURA ROČNÍHO PLÁNU Hlavní zásady práce školy Analýza současného stavu Prognóza a cíle Hlavní klíčové oblasti Organizace školy Plán výletů a exkurzí Plánované akce a aktivity Plán soutěží a olympiád

Více

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M

Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIM-403/13-M Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIM-403/13-M Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Dolní Újezd, okres Přerov, příspěvková organizace Sídlo:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY Název školy : Základní škola náměstí Svobody 3 Šternberk, příspěvková organizace Ředitel školy: Mgr. Pavel Konečný Způsob hospodaření školy : příspěvková organizace Školní

Více

Hájkovo náměstí 1, 257 86 Miličín

Hájkovo náměstí 1, 257 86 Miličín Výroční zpráva o činnosti ZŠ a MŠ Miličín okres Benešov za školní rok 2010/2011 Č.j.: S24/11 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy Základní škola a Mateřská škola Miličín okres Benešov adresa

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1085/11-B

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIB-1085/11-B Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIB-1085/11-B Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola, Znojmo, Václavské náměstí 8, příspěvková organizace

Více

Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, příspěvková organizace

Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, příspěvková organizace Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLY Mgr. Krasulová Anna ředitelka školy Celoroční plán práce školy je vytvořen v souladu s těmito dokumenty: 1 Zákon č. 561/2004

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY

VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY 3. základní škola Malé náměstí 3 350 02 CHEB - 1 - Vlastní hodnocení školy Obsah: 1 Stanovené cíle... 3 2 Podklady pro zpracování:... 3 3 Oblasti hodnocení školy... 3 3.1 Podmínky

Více

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIZ-104/10-Z. Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace

Česká školní inspekce Zlínský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIZ-104/10-Z. Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace Česká školní inspekce Zlínský inspektorát Název školy/školského zařízení: INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIZ-104/10-Z Základní škola Luhačovice, příspěvková organizace Adresa: Školní 666, 763 26 Luhačovice Identifikátor:

Více

Základní škola a mateřská škola Brtnice

Základní škola a mateřská škola Brtnice Základní škola a mateřská škola Brtnice Program práce ZŠ na školní rok 2014 2015 Program práce školy schválen na pedagogické radě 26. 8. 2014 Mgr. Blanka Čerklová ředitelka školy VIZE 1. Komunitní škola

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA A HODNOCENÍ ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2006/2007 Zpracovala Bc. Dagmar Rakoušová v Turnově 10.9.2007 ředitelka školy Schváleno 20.9.2007 na jednání Školské rady Zpracovala

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-163/13-C

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-163/13-C Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-163/13-C Název právnické osoby Základní škola Český Krumlov, Za Nádražím 222 vykonávající činnost školy: Sídlo: Za Nádražím 222, 381

Více

Výroční zpráva ZŠ M. Alše a MŠ Mirotice, okres Písek

Výroční zpráva ZŠ M. Alše a MŠ Mirotice, okres Písek Z á k l a d n í š k o l a M i k o l á š e A l š e a M a t e ř s k á š k o l a M i r o t i c e, o k r e s P í s e k tel: 382 229 247, e-mail info@zsmirotice.cz http://www.zsmirotice.cz Výroční zpráva ZŠ

Více

Základní škola Zeleneč. Školní rok 2007/2008

Základní škola Zeleneč. Školní rok 2007/2008 Základní škola Zeleneč Školní rok 2007/2008 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy právní forma IČO 71004637 IZO 102438269 identifikátor školy 600052222 vedení školy kontakt Základní

Více

Základní škola a Mateřská škola Křoví

Základní škola a Mateřská škola Křoví Základní škola a Mateřská škola Křoví tel. 566538137 IČO: 75021986 Výroční zpráva - škol. rok 2007-08 Organizace školy: škola organizovaná jako dvojtřídní I. třída : 1., 2. a 3. ročník - vyučující Mgr.Dagmar

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava. okresní pracoviště Třebíč. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava. okresní pracoviště Třebíč. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště č. 11 Jihlava okresní pracoviště Třebíč Inspekční zpráva Střední zemědělská a ekonomická škola Třebíč Žižkova 505, 674 23 Třebíč Identifikátor ředitelství: 600

Více

Základní škola Zeleneč. Školní rok 2008/2009

Základní škola Zeleneč. Školní rok 2008/2009 Základní škola Zeleneč Školní rok 2008/2009 1. Základní údaje o škole 1.1 škola název školy adresa školy právní forma IČO 71004637 IZO 102438269 identifikátor školy 600052222 vedení školy kontakt Základní

Více

Závěrečná práce. Organizační řád základní školy. PhDr. Iva Palánová. Název práce: Autor:

Závěrečná práce. Organizační řád základní školy. PhDr. Iva Palánová. Název práce: Autor: Závěrečná práce posluchače Kurzu manažerských dovedností pro pracovníky škol a školských zařízení s důrazem na projektové řízení ročník 2011 / 2012 Název práce: Organizační řád základní školy Autor: PhDr.

Více

Základní škola a Mateřská škola Údolí Desné. Plán činnosti na školní rok 2011/2012

Základní škola a Mateřská škola Údolí Desné. Plán činnosti na školní rok 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Údolí Desné školská právnická osoba zřizovatel Svazek obcí údolí Desné Plán činnosti na školní rok 2011/2012 A Oblast výchova a vzdělávání str.2 B Oblast spolupráce s rodiči

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program 2009/2010 Gymnázium Český Brod Vítězná 616 PSČ 28227 Předkladatel: Zodpovědná osoba: Gymnázium,Český Brod,Vítězná,616 RNDr. Magda Kudrnáčová, školní metodik sociálně-patologických

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ ROK 2014 /2015 S účinností od 1.9.2014 Základní údaje Název a adresa školy : Základní škola pro zrakově postižené Nám. Míru 19, 120 00 Praha 2 Ředitelka školy:

Více

Základní škola Třešť, J. Hory 1050, 589 01 Třešť. Koncepční záměry školy

Základní škola Třešť, J. Hory 1050, 589 01 Třešť. Koncepční záměry školy Základní škola Třešť, J. Hory 1050, 589 01 Třešť Koncepční záměry školy (plán rozvoje školy na období od září 2012 do června 2017 V Třešti 15. 7. 2012 PaedDr. Václav Trnka ZÁKLADNÍ ŠKOLA 1. Úvod Základní

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro základní vzdělávání Základní školy a Mateřské školy Dolní Rožínka 2 Obsah Obsah... 3 I. Identifikační údaje... 5 II. Charakteristika školy... 7 III. Charakteristika školního

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010 / 2011

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010 / 2011 Základní škola T. G. Masaryka a mateřská škola - przedszkole Komorní Lhotka, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2010 / 2011 Obsah 1. Základní údaje o škole 2. Přehled

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2013-2014. ZŠ Jihlava, Nad Plovárnou 5

PLÁN PRÁCE ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2013-2014. ZŠ Jihlava, Nad Plovárnou 5 PLÁN PRÁCE ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 ZŠ Jihlava, Nad Plovárnou 5 č.j. ZSPLOV 114/2013 1. Organizace školy a/ třídy a třídní učitelé chlapci dívky celkem ž. I.A Mirka Votavová 9 11 20 I.B Dana Navrátilová

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2007-2008

VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2007-2008 Základní škola praktická a základní škola speciální Chodov,okres Sokolov, příspěvková organizace Nejdecká 254, 357 35 Chodov VÝROČNÍ ZPRÁVA školní rok 2007-2008 V Chodově dne 30. 9. 2008 zpracovala Mgr.

Více

2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. A. Úvodní ustanovení

2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD. A. Úvodní ustanovení 2. ORGANIZAČNÍ ŘÁD A. Úvodní ustanovení Organizační řád spolu s popisy funkcí a popisy práce tvoří nedílný, na sebe navazující, uspořádaný celek organizačních norem, který vyjadřuje strukturu organizace

Více

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-B1628/09-B. Předmět inspekční činnosti

Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠI-B1628/09-B. Předmět inspekční činnosti Česká školní inspekce Jihomoravský inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠI-B1628/09-B Základní škola a Mateřská škola Prštice, okres Brno venkov, příspěvková organizace Adresa: Hlavní 13, 664

Více

a) vzdělávání žáků b) výchova žáků c) rozvoj osobnosti učitelů

a) vzdělávání žáků b) výchova žáků c) rozvoj osobnosti učitelů Základní škola,, Praha 13,, Klausova 2450 Klausova 2450,, 155 00 Praha 5 Velká Ohrada Hlavní cíle v práci základní školy Školní rok 2015 / 2016 Čeho chceme dosáhnout, kam směřujeme: Rozvíjet osobnost žáka,

Více

Minimální preventivní program 2015/ 2016

Minimální preventivní program 2015/ 2016 Minimální preventivní program 2015/ 2016 Základní škola Kopřivnice Lubina okres Nový Jičín, příspěvková organizace Adresa: ZŠ Kopřivnice Lubina, Lubina č. 60, 742 21 Kopřivnice Jméno ředitele: Mgr. Ivana

Více

č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah:

č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah: č.j. 1730/2010/ZŠ a MŠ s účinností od 1.9.2010 ORGANIZAČNÍ ŘÁD Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Obsah: I. Všeobecná část 1. Vymezení účelu 2. Předmět činnosti školy 3. Pracovníci

Více

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA WALDORFSKÁ, OSTRAVA, příspěvková organizace Klicperova 504/8, 709 00 Ostrava Š K O L N Í ŘÁD

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA WALDORFSKÁ, OSTRAVA, příspěvková organizace Klicperova 504/8, 709 00 Ostrava Š K O L N Í ŘÁD STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA WALDORFSKÁ, OSTRAVA, příspěvková organizace Klicperova 504/8, 709 00 Ostrava Š K O L N Í ŘÁD Škola, kterou si její učitelé a žáci na základě své svobodné vůle zvolili, stanovuje tato

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Dům dětí a mládeže, Bílovec, Tovární 188, příspěvková organizace Školní vzdělávací program Obsah: 1. Identifikační údaje 2. Charakteristika zařízení 3. Charakteristika a cíle vzdělávacího programu 4. Formy

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola Jaroměř Josefov MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Vypracovala: Mgr. Pavlína Krámová, školní metodik prevence Charakteristika školy ŠVP ZŠ Jaroměř Josefov

Více

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy

1.1 škola Mezinárodní Montessori Mateřská škola název školy Výroční zpráva za školní rok 2014/15 Vypracovaly ke dni 18.8.2015: MUDr. Darina Gurutidu, ředitelka projektu Mgr. Martina Schejbalová, ředitelka ZŠ a MŠ Perlička Č.j. 034/2015 a) Základní údaje o škole:

Více

Roční plán práce školy na školní rok 2007/2008

Roční plán práce školy na školní rok 2007/2008 Roční plán práce školy na školní rok 2007/2008 I. Hlavní úkoly školního roku 1. Organizačně zajistit práci školy, aby probíhala v souladu s platnými vzdělávacími programy pro základní vzdělávání a se ŠVP

Více

Školní preventivní strategie

Školní preventivní strategie Školní preventivní strategie (školní preventivní program) ZŠ Štefánikova je dlouhodobým preventivním programem naší školy je součástí školního vzdělávacího programu je přizpůsoben konkrétním podmínkám

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Olomouc, Řezníčkova1 příspěvková organizace PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Vypracoval: Mgr. Miloslav Palát Plán práce na školní rok 2015/2016 strana 1 z 17 OBSAH strana

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY za školní rok 2014-2015 /dle 7 v.č. 15/2005, ve znění pozdějších předpisů, kterou se stanoví obsah a zpracování výročních zpráv o činnosti školy/ 31. srpna 2015

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Základní škola a Mateřská škola Staré Město, okr. Šumperk Minimální preventivní program Nikola Bechrová Školní rok 2015/2016 Dokument, jimž se řídí realizace školní prevence, je Metodické doporučení k

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29. tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola. ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ A MATEŘSKÁ ŠKOLA LOGOPEDICKÁ 101 00 Praha 10, Moskevská 29 tel: 271 720 585 email: reditelka@logopedickaskola.cz Š k o l n í ř á d Na základě ustanovení 30, odst. 1) zákona 561/2004

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643

VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Okružní 643 285 22 Zruč nad Sázavou č.org.10513 VLASTNÍ HODNOCENÍ Základní školy, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 dle 8, vyhlášky č. 15/2005 Sb. Zpracovala:

Více

Mgr. Jarmila Višňovcová

Mgr. Jarmila Višňovcová Základní škola Lovosice, Sady pionýrů 355/2, okres Litoměřice Koncepce poradenských služeb poskytovaných v základní škole Mgr. Jarmila Višňovcová 15 Škola. Základní škola Lovosice, Sady pionýrů 355/2,okres

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK: 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Dětmarovice, příspěvková organizace Dětmarovice 1002 735 71 Předkladatel: Zodpovědná osoba: Mgr. Pavla Zelenková Mgr.

Více

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY

Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY Základní škola a mateřská škola Řečany nad Labem KONCEPCE ROZVOJE ZÁKLADNÍ ŠKOLY ZÁKLADNÍ OBLASTI: 1. Vzdělávací program - poskytnout žákům, co nejkvalitnější základ všeobecného vzdělání 2. Mimoškolní

Více

Základní škola Vejvanovice, okres Chrudim školní rok 2014/2015. Školní program proti šikanování

Základní škola Vejvanovice, okres Chrudim školní rok 2014/2015. Školní program proti šikanování Základní škola Vejvanovice, okres Chrudim školní rok 2014/2015 Školní program proti šikanování dle metodického pokynu MŠMT k prevenci a řešení šikanování mezi žáky škol a školských zařízení č. j. 24 246/2008-6

Více

Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola, Jáchymov, okres Karlovy Vary. Organizační řád. Změna k datu 28.08.2015

Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola, Jáchymov, okres Karlovy Vary. Organizační řád. Změna k datu 28.08.2015 Základní škola Marie Curie-Sklodowské a mateřská škola, Jáchymov, okres Karlovy Vary Organizační řád Změna k datu 28.08.2015 V Jáchymově, dne 28.08.2015.... Mgr. Drahuše Nováková, ředitelka školy V souladu

Více

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIL-73/13-L

Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIL-73/13-L Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIL-73/13-L Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Základní škola Smržovka, okres Jablonec nad Nisou - příspěvková organizace

Více

Základní škola a Mateřská škola Razová

Základní škola a Mateřská škola Razová V Ý R O Č N Í Z P R Á V A O Č I N N O S T I Základní škola a Mateřská škola Razová ve školním roce 2008/9 I. Základní charakteristika školy a) Základní škola a Mateřská škola Razová, příspěvková organizace

Více

Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, p.o. Koncepce školy. Heyrovského 33, Olomouc. Statutární město Olomouc

Základní škola Olomouc, Heyrovského 33, p.o. Koncepce školy. Heyrovského 33, Olomouc. Statutární město Olomouc Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Koncepce školy Název a adresa organizace, právní forma Druh školy: Název organizace: Adresa: Právní forma: Zřizovatel: Základní škola Základní škola Olomouc, Heyrovského

Více

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-624/12-E. Základní škola a mateřská škola Zálší, okres Ústí nad Orlicí

Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIE-624/12-E. Základní škola a mateřská škola Zálší, okres Ústí nad Orlicí Česká školní inspekce Pardubický inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIE-624/12-E Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení: Sídlo: Základní škola a mateřská škola Zálší, okres

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní školy a mateřské školy Vysoká, okres Mělník příspěvková organizace

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Základní školy a mateřské školy Vysoká, okres Mělník příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA Základní školy a mateřské školy Vysoká, okres Mělník příspěvková organizace za školní rok 2014/2015 Zákon 561/2004 Sb.,o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více