CA FILLER TECHNICAL INFO PROFESSIONAL ADHESIVE & SEALANT SYSTEM. Popis CA FILLER je plnicí keramický prášek ke kyanoakrylátovému lepidlu QUICK GLUE.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "CA FILLER TECHNICAL INFO PROFESSIONAL ADHESIVE & SEALANT SYSTEM. Popis CA FILLER je plnicí keramický prášek ke kyanoakrylátovému lepidlu QUICK GLUE."

Transkript

1 CA FILLER CA FILLER je plnicí keramický prášek ke kyanoakrylátovému lepidlu QUICK GLUE. CA FILLER se používá na vyplňování a lepení mezer, trhlin a spár většiny materiálů jako kov, dřevo, sklo, keramika, kůže a papír. Doplňuje chybějící materiál a lze ho po aplikaci brousit a přebarvit. Pokud chcete proces urychlit, použijte aktivátor Q-SPEED. Výborná schopnost vyplňování děr a mezer Po vytvrzení lze povrch brousit a přebarvit Výsledná tvrdost podobná keramice Spojuje rozdílné povrchy Lepený povrch musí být čistý, zbavený mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Nejlepšího odmaštění dosáhnete výrobkem SOFT CLEAN. Otočte uzávěrem a naneste malé množství lepidla QUICK GLUE na opravovanou plochu. Lepidlo zasypte dostatečným množstvím prášku CA FILLER a nechejte vytvrdnout. Po zasypání s opravovaným místem již nepohybujte. Tento postup můžete několikrát opakovat a vytvořit tak několikamilimetrovou vrstvu. CA FILLER je dodáván v tubách po 25 gramech. Skladujte v suché a chladné místnosti (5 25 C). Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Uchovávejte mimo zdroje zapálení.

2 EASY PRIMER EASY PRIMER je vysoce kvalitní, rychleschnoucí primer na přípravu povrchů před lepením a tmelením. Používá se na porézní i neporézní materiály, na strukturální barvy a většinu plastických hmot. Má výbornou přilnavost a rychle schne. Po 15 minutách se dá přetřít barvou nebo lakem. Rychlost schnutí závisí na okolní teplotě, vlhkosti vzduchu a vrstvě nátěru. EASY PRIMER se používá především na přípravu povrchů na bázi PP/EPDM, SMC, PC, PA, ABS a PUR. V kombinaci s výrobkem STICKY BOND se používá k lepení a tmelení povrchů ošetřených strukturální nebo práškovou barvou. Rychle schne. Výborná přilnavost. Po 15 minutách se dá přetřít barvou nebo lakem. Lepený povrch musí být suchý a čistý, zbavený mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Pokud je třeba, obruste povrch brusným kotoučem se zrnitostí 600. Sprej by měl mít pokojovou teplotu (15 C až 25 C). Před upotřebením důkladně protřepejte (asi 2 minuty). Stříkejte ze vzdálenosti 25 cm rovnoměrným tlakem. Nechejte během 10 až 15 minut uschnout. Nanášejte maximálně dvě tenké vrstvy. Chemický základ Polyolefinová pryskyřice Vzhled Stříbrošedý Zápach/vůně Charakteristický Hustota 0,698 g/cm 3 Vydatnost 2-3 m 2 Teplota aplikace a povrchu při aplikaci +15 C až +25 C EASY PRIMER je dodáván jako 200ml sprej. Skladujte v uzavřeném obalu, v suché místnosti. Při skladování mezi 15 C a 25 C bude mít EASY PRIMER trvanlivost minimálně 24 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list EASY PRIMER. VEIDEC proto nemůže přijmout žádnou odpovědnost za škody a ztráty způsobené nevhodným použitím výrobku

3 GEL GLUE GEL GLUE je jednosložkové lepidlo na bázi ethylkyanoakrylátu s pomalou reakcí. GEL GLUE je pomaluschnoucí lepidlo použitelné na většinu průmyslových materiálů jako jsou kovy, plasty, keramika nebo guma. Vyplňuje nerovnosti, štěrbiny a díry. Spoj je možné i po několika sekundách opravit. GEL GLUE má výbornou odolnost vůči vlhkosti a udržuje si vysokou lepící schopnost při nízkých teplotách. Spoj je možno několik sekund opravovat Spojuje rozdílné povrchy Výborná schopnost vyplňování děr Po vytvrzení nezanechává žádné zbytky Lepený povrch musí být čistý, zbavený mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Nejlepšího odmaštění dosáhnete výrobkem SOFT CLEAN. Aplikační špičku zašroubujte na doraz a sundejte krytku. Naneste malé množství gelu na jednu lepenou plochu. Jedna kapka lepidla přilepí až 2 cm² materiálu. Spojte obě lepené plochy dohromady a pevně přitlačte. Lepící síla bude dosažena během několika sekund a bude závislá na typu materiálu. Dbejte na řádné vyčištění aplikační špičky a uzavření tuby. Chemický základ Vzhled Ethylkyanoakrylát Bezbarvý Hustota 1,06 1,1 g/cm³ při 20 C Bod vzplanutí par > 85 C (DIN ) Bod varu > 200 C Teplotní odolnost -30 C až +85 C Doba vytvrzení < 60 sekund Pevnost v tahu 25 N/mm 2 GEL GLUE je dodáván v tubách po 20 gramech. Skladujte v dobře uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti. Při skladování mezi 0 až +5 C bude mít GEL GLUE trvanlivost minimálně 12 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list GEL GLUE.

4 LIQUID TORQUE LIQUID TORQUE je unikátní směs, která zabraňuje smekání i na poškozených šroubech. Směs zvyšuje tření mezi šroubem a nářadím, a tím umožňuje snadnější montáž a demontáž. LIQUID TORQUE se používá při práci se stranovými, očkovými, nástrčkovými a imbusovými klíči. Dále při práci se všemi druhy šroubováků a vrtaček. Pravidelné používání omezuje nebezpečí poničení pracovních nástrojů a tím zvyšuje bezpečnost práce. Nepostradatelný pro každého opraváře. Má okamžitý efekt Jednoduché a čisté používání Snadno se odstraňuje Šetří čas Před upotřebením důkladně protřepejte. Naneste 1 až 2 kapky na hlavu šroubu nebo na nářadí. Nářadí nasaďte na místa, kde se směs aplikovala. LIQUID TORQUE je dodáván v tubách po 20 gramech. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list LIQUID TORQUE.

5 LOCK ON LOCK ON jsou jednosložková anaerobní lepidla na zajišťování a utěsňování šroubových spojů a lepení ložisek. LOCK ON MEDIUM se používá na zajišťování a utěsňování šroubových spojů, má střední pevnost spojení a snadno se demontuje. LOCK ON STRONG se používá na lepení ložisek a zajišťování a utěsňování šroubových spojů. Má vysokou pevnost spojení a demontáž je možná jen větší silou. LOCK ON SEAL se používá na těsnění kovových šroubových nebo plošných spojů potrubí, přírub a závitů ve vodoinstalaci, plynové instalaci, topení a kanalizaci, na pneumatické a hydraulické systémy do 70 MPa (700 Atm.). Má střední pevnost spojení a snadno se demontuje. LOCK ON SEAL lze použít na těsnění všech druhů plynů jako je svítiplyn, zemní plyn a LPG kromě LPG v kapalné formě a kyslíku. Rychle a spolehlivě tuhne na kovových plochách Odstraňuje uvolňování matek a šroubů Těsní a chrání proti prolínání a korozi závitových spojů Výborná odolnost proti vibracím, chemikáliím, oleji, vodě, plynům, teplu, atd. Lepený povrch očistěte od mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Nejlepšího odmaštění dosáhnete výrobkem POWER CLEAN. LOCK SPEED aktivátor urychluje čas tuhnutí. Odšroubujte uzávěr a odřízněte aplikační špičku ostrým nožem. Dbejte při tom na bezpečnost zdraví. Naneste dostatečné množství přípravku na závit nebo ložisko. Lepidlo reaguje za nepřístupu vzduchu po spojení obou lepených ploch. Chemický základ LOCK ON MEDIUM LOCK ON STRONG Ester kyseliny methakrylové LOCK ON SEAL Vzhled Modrý Zelený Žlutý Hustota 1,1 g/cm 3 1,1 g/cm 3 1,1 g/cm 3 Viskozita (Brookfield RVT při 25 C) mpas 500 mpas mpas Velikost mezery k utěsnění do 0,20 mm do 0,15 mm do 0,50 mm Průměr šroubového spoje M6 M20 do M25 M10 M50 Čas tuhnutí minut minut minut Funkční pevnost 1 3 hodiny 1 3 hodiny 2 4 hodiny Úplné vytvrzení 24 hodin 24 hodin 24 hodin Rozsah teplot -55 až +150 C -55 až +150 C -55 až +150 C Záběrný moment (ISO 10964) N.m N.m 11 N.m Povolovací moment (ISO 10964) N.m 28 N.m 17 N.m Pevnost ve střihu, (* v tlaku 8 12 N/mm N/mm 2 (* 5 N/mm 2 Schváleno DVGW certifikací dle DIN EN na plyn a horkou vodu Testováno na šroubech a maticích M10 NG-5146BT0635 VEIDEC proto nemůže přijmout žádnou odpovědnost za škody a ztráty způsobené nevhodným použitím výrobku

6 LOCK ON LOCK ON MEDIUM a STRONG je dodáván v 50ml lahvičkách. LOCK ON SEAL je dodáván v 50g tubě. LOCK SPEED se dodává v 55ml spreji. Skladujte v uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti. Při skladování mezi +8 až C mají výrobky trvanlivost minimálně 12 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list LOCK ON. VEIDEC proto nemůže přijmout žádnou odpovědnost za škody a ztráty způsobené nevhodným použitím výrobku

7 PERMAFIX PERMAFIX je oboustranně lepicí páska s vysokou přilnavostí. PERMAFIX se používá k upevňování, montáži a lepení. V automobilovém průmyslu na lepení bočních pásů, emblémů a spoilerů. V reklamních firmách na lepení tabulek, písmen a štítků. Ve všeobecné údržbě na rychlou montáž prvků, při které je nutná vysoká pevnost a odolnost proti povětrnostním vlivům, olejům a teplotám. Vysoká přilnavost Odolnost proti UV záření Jednoduché a rychlé lepení Nelze natáhnout Vysoká teplotní odolnost Čisté a bezpečné použití Lepený povrch musí být čistý, zbavený mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Odstřihněte potřebný kus pásky. Aplikujte PERMAFIX na lepený povrch i s ochrannou fólií. Před lepením odstraňte ochrannou fólii. Pokud lepené plochy nepřitisknete, lze polohu pásky během 10 sekund změnit. Lepené plochy k sobě přitiskněte. Základní hmota Lepící hmota Vzhled Tloušťka Celkové vytvrzení Polyuretanová pěna Akrylové lepidlo s příčnou vazbou Černý 0,8 mm 24 hodin Teplotní odolnost -40 až +120 C Teplota aplikace a povrchu při aplikaci +10 až +40 C Pevnost v tahu Okamžitá přilnavost Přilnavost k oceli 22 kg/cm² 15 g/ cm² Tažnost 350 % Smrštění 0 % Odolnost UV záření 1,9 kg/25 mm Výborná PERMAFIX je dodáván v 10m rolích v šířkách 12, 15, 19 a 25 mm. Při skladování +5 až +20 C má PERMAFIX minimální trvanlivost 12 měsíců. Doba skladovatelnosti je závislá na teplotě a vlhkosti vzduchu. Nízké teploty a vysoká vlhkost vzduchu mohou způsobovat kondenzaci, která negativně ovlivňuje přilnavost výrobku.

8 PLASTIX PLASTIX je dvousložkové lepidlo na bázi polyuretanu. PLASTIX se používá na opravy a lepení většiny umělých hmot. Nahrazuje zničené nebo rozbité díly, může se po vytvrzení opracovávat, vrtat a přetřít barvou. Jako lepidlo vyhovuje vysokým nárokům významných výrobců automobilových a nákladních vozidel. Umožňuje rychlé opravy, při nichž je vyžadována vysoká pevnost spoje. Odolává účinkům zvýšených teplot, mazadlům, palivům, většině rozpouštědel a chemikáliím. PLASTIX je schválen NSF registrací s klasifikací P1 a lze jej používat v potravinářském průmyslu tak, aby se co nejvíce zabránilo přímému kontaktu s potravinami nebo pitnou vodou. Rychlost vytvrzení Nanášení možné ve vertikální poloze Lze opracovat a přetřít barvou Jednoduchá aplikace Vysoká přilnavost Lepený povrch zbavte mastnoty, prachu, špíny a dalších nečistot. Zdrsněte povrch smirkovým papírem nebo brusným kotoučem. Pro termoplasty a povrchově neupravené kovy použijte EASY PRIMER, povrch nechejte uschnout. Smíchejte stejná váhová nebo objemová množství obou složek a vytvořte homogenní směs. Naneste na jednu lepenou plochu a přiložte druhou. Pod lehkým tlakem sepněte svorkou. Nechejte vytvrdit při pokojové teplotě. Skupenství při 20 C Viskózní kapalina Typ chemikálie Složka 2: Primer Vzhled Složka 2: Béžová Viskozita při 25 C (mpas) Složka 2: Hustota Složka 2: 1,23 g/cm 3 Mísící poměr 1:1 Pracovní čas při 23 C 3,5 min pro typ Čas vytvrzení při 23 C 30 min pro typ Schváleno NSF registrací Certifikát č klasifikace P1 Pevnost v tahu 25 N/mm 2 při 23 C ASTM D-638 Youngův modul 700 MPa při 23 C ASTM D-638 Tažnost 75 % ASTM D-638 Absorpce vody < 0,1 % ASTM D Tvrdost dle Shore D 79 ASTM D Smrštění < 1,0 % ASTM C Teplotní odolnost -30 C až +90 C

9 PLASTIX PLASTIX je dodáván ve dvou kartuších po 25 ml. K vytlačování je zapotřebí pistole DOSING GUN obj. č EASY PRIMER je dodáván ve 200 ml spreji, obj. č Skladujte v uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti. Při skladování mezi +15 až C má výrobek trvanlivost minimálně 24 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list PLASTIX.

10 POWER MIX POWER MIX je dvousložkové lepidlo na bázi methylmethakrylátu s výbornou strukturální přilnavostí bez použití aktivátoru. POWER MIX se používá na spojení, u kterých je zapotřebí vysoká pevnost. Lepidlo spojuje ocel, nerez ocel, hliník, ABS, PVC, většinu plastů, skelná vlákna, polykarbonáty, keramiku, dřevo, sklo a ostatní porézní i neporézní materiály. Velice dobře se aplikuje na vertikální plochy, protože nestéká a ihned přilne k lepenému materiálu. Lepidlo je výborným doplňkem ke svařování, nýtování nebo k jiným mechanickým typům montáží. Vysoká přilnavost Vyplňuje velké nerovnosti a spáry Odolný proti chemikáliím Lze přetírat barvou Není nutný žádný aktivátor Lepený povrch zbavte mastnoty, prachu, špíny a dalších nečistot. Kartuše lepidla vložte do aplikační pistole a nasaďte směšovací hubici. Smíchejte stejná objemová množství obou složek a vytvořte homogenní směs. Naneste na jednu lepenou plochu, přiložte druhou a lehce přitlačte. Nechejte vytvrdit při pokojové teplotě. Nepoužívejte při teplotě nižší než +5 C. Skupenství při 20 C Typ chemikálie Kapalina Methylmethakrylát Vzhled Krémově béžový (při poměru 1:1) Zápach (vůně) Hustota (při 20 C) Mísící poměr 1:1 Pracovní čas při 23 C Čas vytvrzení při 23 C Celkové vytvrzení Schopnost vyplňování spár Silně kyselý 0,949 g/cm³ 4-6 minut minut 24 hodin do 4,5 mm Teplotní odolnost -55 až +120 C Teplota aplikace a povrchu při aplikaci Tvrdost podle Shore D (ISO 53505) 75 Smrštění 1-3 % Prodloužení do přetržení (ISO 8339) 2 5 % +18 až +24 C (nepoužívat pod +5 C)

11 POWER MIX Jednotlivé pevnosti: Pevnost v tahu ocel (ISO 8339) Pevnost v tahu hliník (ISO 8339) Pevnost ve střihu Pevnost proti nárazu E-modul při 100% (ISO 8339) 26 N/mm² 17 N/mm² 2,6 3,5 N/mm² (ocel) > 21 N/mm² 990 N/mm² POWER MIX je dodáván ve dvou kartuších po 25ml. K vytlačování je zapotřebí pistole DOSING GUN obj. č Skladujte v uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti. Při skladování mezi +5 až +25 C má výrobek trvanlivost minimálně 12 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list POWER MIX.

12 Q-SPEED Q-SPEED je aktivátor urychlující reakci sekundového lepidla QUICK GLUE. Q-SPEED usnadňuje lepení sekundovým lepidlem na porézních materiálech, jako jsou např.: porcelán, dřevo, dřevotříska, kámen, atd. Urychluje vytvrzení lepidla na neporézních materiálech a umožňuje lepení větších prasklin a špatně lepitelných umělých hmot. Snadné a rychlé použití Zvyšuje využití lepidla QUICK GLUE Sprejové balení Lepený povrch musí být čistý, zbavený mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Nejlepšího odmaštění dosáhnete výrobkem SOFT CLEAN. Aplikujte Q-SPEED na obě lepené plochy. Ihned naneste na jednu plochu sekundové lepidlo QUICK GLUE. Spojte obě lepené plochy dohromady a pevně přitlačte. Lepící síla bude dosažena během několika sekund a bude závislá na typu materiálu. Skupenství při 20 C Typ chemikálie Vzhled Kapalina Aromatický amin, alkany Bezbarvý Hustota 0,6 g/cm³ při 20 C Q-SPEED je dodáván jako 200ml sprej. Skladujte v uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti (5 25 C). Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Uchovávejte mimo zdroje zapálení. Minimální trvanlivost 24 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list Q-SPEED.

13 QUICK GLUE QUICK GLUE je jednosložkové lepidlo na bázi ethylkyanoakrylátu s rychlou reakcí a nízkou viskozitou. Výrobek je schválen NSF registrací s klasifikací P1 a lze jej používat v potravinářském průmyslu tak, aby se co nejvíce zabránilo přímému kontaktu s potravinami nebo pitnou vodou. Nízká viskozita Neobsahuje rozpouštědla Výborná odolnost proti vlhkosti Po vytvrzení nezanechává žádné zbytky Lepený povrch musí být čistý, zbavený mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Nejlepšího odmaštění dosáhnete výrobkem SOFT CLEAN. Odšroubujte uzávěr a odřízněte aplikační špičku ostrým nožem. Dbejte při tom na bezpečnost zdraví. Zmáčkněte lehce lahvičku a naneste malé množství lepidla na jednu lepenou plochu. Jedna kapka lepidla přilepí až 2 cm² materiálu. Spojte ihned obě lepené plochy dohromady a pevně přitlačte. Lepící síla bude dosažena během několika sekund a bude závislá na typu materiálu. Plné vytvrzení lepidla bude dosaženo asi po 6 hodinách. Chemický základ Ethylkyanoakrylát Vzhled Bezbarvý Viskozita 120 mpa.s při 20 C Hustota 1,05 g/cm³ při 20 C Toxicita Netoxický Korozivost Žádná Tlak par Nízký Bod vzplanutí par > 83 C (DIN ) Schváleno NSF registrací Certifikát č klasifikace P1 Vlastnosti spoje Index lomu 1,49 Elektrický odpor 5, Ohm/cm (DIN 3482) Dielektrická konstanta 5,4 při 1MHz (DIN 53483) Dielektrický odpor 11,6 kv/mm (DIN 53481) Tepelná vodivost 0,2 W/K.m (DIN 52612) Kapacita plnění mezer Do 0,01 mm Teplotní odolnost -20 C až +80 C Teplota tavení 165 C

14 QUICK GLUE Doby vytvrzení Hliník Umělá hmota EPDM 15 sekund 3-15 sekund 2-10 sekund QUICK GLUE je dodáván ve 20g lahvičkách. Skladujte v dobře uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti. Při skladování mezi 0 až +5 C bude mít QUICK GLUE trvanlivost minimálně 12 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list QUICK GLUE.

15 QUICK BOND QUICK BOND je vysoce výkonné dvousložkové lepidlo na bázi polyuretanu. V současné době je to nejrychlejší dvousložkové lepidlo na trhu. Díky svému velice rychlému vytvrzení může nahradit také kyanoakrylátová lepidla. Při vytvrzení netvoří žádné bublinky ani pěnu a lze ho přebarvit, přelakovat nebo přetřít antikorozními nátěry. QUICK BOND se používá na lepení a opravy plastových dílů osobních i nákladních vozů, motorek, lodí, zemědělských strojů a při všeobecné údržbě. Byl úspěšně testován významnými výrobci automobilů a kamionů. Lepidlo spojuje také ocel, nerez ocel, hliník, skelná vlákna, polykarbonáty, keramiku, dřevo, sklo a ostatní porézní i neporézní materiály. Dobře se aplikuje na svislé plochy i při nutnosti velice rychlého nalepení dílů. Výrobek je schválen NSF registrací s klasifikací P1 a lze jej používat v potravinářském průmyslu tak, aby se co nejvíce zabránilo přímému kontaktu s potravinami nebo pitnou vodou. Superrychlá doba vytvrzení Odolný proti chemikáliím Vysoká přilnavost Povrch lze přebarvit nebo přelakovat Neomezené vyplňování nerovností a spár Lepený povrch zbavte mastnoty, prachu, špíny a dalších nečistot. Kartuše lepidla vložte do aplikační pistole a nasaďte směšovací hubici. Smíchejte stejná objemová množství obou složek a vytvořte homogenní směs. Naneste na jednu lepenou plochu a ihned přiložte druhou. Při práci s termoplasty (TPO) doporučujeme použít před lepením EASY PRIMER. Nechejte vytvrdit při pokojové teplotě. Skupenství při 20 C Viskózní kapalina Typ chemikálie Polyuretan Vzhled Béžový Hustota 1,24 g/cm 3 Mísící poměr 1:1 Manipulační čas při 23 C 25 sekund Konečné vytvrzení 4 6 minut Schopnost vyplňování spár Neomezené Teplota aplikace Pokojová teplota Schváleno NSF registrací Certifikát č klasifikace P1

16 QUICK BOND Vlastnosti spoje Vzhled Béžový Pevnost v tahu - průměr 25 N/mm 2 při 23 C Průtažnost 46 % Tvrdost podle Shore D 79 Teplotní odolnost -40 až +80 C; krátkodobě +110 C +160 až 165 C po dobu 25 min při pečení pečiva QUICK BOND je dodáván ve dvou kartuších po 25 ml. K vytlačování je zapotřebí pistole DOSING GUN obj. č a směšovací hubice obj. č EASY PRIMER je dodáván ve 200 ml spreji, obj. č Skladujte v uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti. Při skladování mezi +15 až C má výrobek trvanlivost minimálně 24 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list QUICK BOND.

17 QUICK STOP QUICK STOP je kapalina určená pro rychlé opravy netěsností chladičů a chladicích systémů. Obsahuje rozptýlené aktivní částice, antikorozní a mazací složku. QUICK STOP se používá k utěsňování trhlinek kovových i plastových chladičů, vlasových trhlin v plochých těsněních, blocích motorů a vodních pumpách. Může se míchat se všemi typy nemrznoucích směsí. Snadné a rychlé použití Na všechny druhy chladičů Na všechny typy chladicích kapalin Obsahuje maziva a přísady na ochranu proti korozi Zapněte topení. Zahřejte motor na provozní teplotu. QUICK STOP protřepejte a aplikujte do chladicího systému. Jedno balení vystačí na 25 litrů chladicí kapaliny. Motor nechejte zapnutý ještě 5 minut. Skupenství při 20 C Typ chemikálie Vzhled ph 8,5 Kapalina Vodní zrnitá suspenze Hnědo-oranžová Hustota 1,26 g/cm³ při 20 C Specifická hustota 1,03 g/cm³ při 30 C Zápalná teplota QUICK STOP je dodáván ve 250ml nádobce. Nehořlavý Skladujte v uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti (+20 C). Výrobek má minimální trvanlivost 24 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list QUICK STOP.

18 S BOND S BOND je vysoce kvalitní jednosložkový lepicí a těsnicí tmel na bázi hybridních polymerů. Neobsahuje izokyanáty, je neutrální a bez zápachu. Po aplikaci tmel tuhne atmosférickou vlhkostí do podoby pevného gumového těsnění. S BOND je univerzální lepidlo pro opravárenské dílny, autodílny, stavební průmysl, konstrukce a všeobecnou údržbu. Používá se na lepení skla, kovů, umělých hmot, glazovaných povrchů, porcelánu, smaltu, polystyrénu, PVC, nerez oceli, hliníku, lakovaného dřeva, betonu, kamenů a kůže. S BOND byl certifikován institutem ISEGA pro použití v potravinářských provozech. Jedná se zejména o spárování zdí, lepení dlaždiček, tmelení podlahových ploch, tmelení a lepení výrobních segmentů, atd. Výrobek je schválen NSF registrací s klasifikací P1 a lze jej používat v potravinářském průmyslu tak, aby se co nejvíce zabránilo přímému kontaktu s potravinami nebo pitnou vodou. Vysoká přilnavost Lze použít na suché i mokré povrchy Po 15 minutách možno přetřít lakem i barvou Neobsahuje žádná rozpouštědla Odolný UV záření, povětrnostním vlivům, slané vodě, chloridům Schválen ISEGA pro použití v potravinářských provozech Lepený povrch musí být čistý, zbavený mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Nejlepšího odmaštění dosáhnete výrobkem SOFT CLEAN. Na těžko lepitelné materiály se doporučuje použít EASY PRIMER. Odřízněte špičku tuby a nasaďte trysku. Trysku odřízněte pod úhlem 45 na potřebnou délku. Zbytky a nástroje lze vyčistit výrobkem SOFT CLEAN. Chemický základ Vzhled Hustota MS polymer Černý, bílý, šedý a bezbarvý 1,54 g/cm³ Teplota aplikace +5 C až +40 C Teplota povrchu +5 C až +60 C Doba vytvoření slupky Doba vytvrzení Schváleno ISEGA (SRN) 10 min při 23 C, 55 % RV 2-3 mm/24 hod při 23 C, 55% RV Certifikát č U 06 E-modul při 100% MPa E-modul při 100% MPa Tvrdost (barevné) Tvrdost (bezbarvý) Teplotní stálost dlouhodobá Roztažnost Pevnost v tahu Schváleno NSF registrací 1,7 (barevné) 1,0 (bezbarvý) 60 Shore A (DIN 53505) 38 Shore A (DIN 53505) -40 až +100 C 250 % (DIN 53504) 220 N/cm² (DIN 53504) Certifikáty č.: , a klasifikace P1

19 S BOND Vlastnosti spoje Délka spoje, který je možné vytvořit z jedné kartuše 290 ml pro různé rozměry Šířka (mm) Hloubka (mm) Délka (m) Rozměry pro pevnostní spoj při zadané šířce spoje Šířka (mm) Hloubka (mm) , ,2 S BOND je dodáván v kartuších po 290 ml. K vytlačování použijte profesionální vytlačovací pistoli ALU GUN, obj č EASY PRIMER je dodáván ve 200 ml spreji, obj. č Skladujte v uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti (5 25 C). Při skladování mezi 5 C až 25 C bude mít S BOND trvanlivost minimálně 12 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list S BOND a EASY PRIMER.

20 SPRAY FIX SPRAY FIX je vysoce kvalitní lepidlo ve spreji pro trvalé i dočasné spoje. SPRAY FIX se používá na lepení papíru, lepenky, dřeva, korku, textilu, plsti, polystyrénu, vinylu, polyuretanu a většiny plastů. Díky Post-it efektu umožňuje opakované přemísťování lehkých předmětů etiket, tabulek, cedulek, štítků atd. Může se použít na lepení porézních materiálů. Vynikající na lepení velkých ploch Rychlé schnutí a snadné používání Lepený povrch musí být čistý, zbavený mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Nejlepší očištění povrchu provedete výrobkem SOFT CLEAN. Sprej by měl mít pokojovou teplotu. Před použitím důkladně protřepejte. Stříkejte ze vzdálenosti 25 až 30 cm v rovnoměrné vrstvě. Pro trvalý spoj lepidlo nastříkejte na oba lepené díly, nechte zaschnout 5 až 10 minut a díly k sobě pevně přitiskněte. Pro dočasný spoj lepidlo nastříkejte na jeden lepený díl, nechte zaschnout 5 až 10 minut a díly k sobě pevně přitiskněte. Na porézní materiály by se mělo aplikovat více vrstev. Po použití otočte sprej dnem vzhůru a vyprázdněte trysku od zbytku lepidla stiskněte po dobu cca 5 sekund. Chemický základ Barva Syntetická pryskyřice Bezbarvá Hustota 0,699 g/cm³ při 20 C Celkové vytvrzení Asi 30 minut Teplotní odolnost -20 až +80 C Teplota aplikace a povrchu při aplikaci +15 až +25 C SPRAY FIX je dodáván jako 500ml sprej. Skladujte v uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti (5 25 C). Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Uchovávejte mimo zdroje zapálení. Minimální trvanlivost 24 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list SPRAY FIX.

21 STICKY BOND STICKY BOND je vysoce kvalitní jednosložkové konstrukční lepidlo s vysokou přilnavostí. Neobsahuje izokyanáty, je neutrální a bez zápachu. Po aplikaci lepidlo tuhne atmosférickou vlhkostí do podoby trvale pružné pevné gumové hmoty. STICKY BOND se používá jako konstrukční lepidlo ve stavebním průmyslu, na konstrukce v interiérech i exteriérech, v opravárenských dílnách, autodílnách a všeobecné údržbě. Používá se na lepení přírodního kamene, betonu, sádrokartónu, polykarbonátů, skla, zrcadel, kovů, umělých hmot, glazovaných povrchů, porcelánu, smaltu, polystyrénu, PVC, nerez oceli, hliníku, lakovaného dřeva a kůže. Výrobek je schválen NSF registrací s klasifikací P1 a lze jej používat v potravinářském průmyslu tak, aby se co nejvíce zabránilo přímému kontaktu s potravinami nebo pitnou vodou. Výborná přilnavost s rychlým lepicím účinkem Lze použít na suché i mokré povrchy Po 15 minutách možno přetřít lakem i barvou Neobsahuje žádná rozpouštědla, silikon, izokyanáty ani ftaláty Odolný UV záření, povětrnostním vlivům, slané vodě, chloridům Lepený povrch musí být čistý, zbavený mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Nejlepšího odmaštění dosáhnete výrobkem SOFT CLEAN. Pro dosažení lepšího lepicího účinku použijte EASY PRIMER. Odřízněte špičku tuby a nasaďte trysku. Zbytky a nástroje lze vyčistit výrobkem SOFT CLEAN. Chemický základ MS polymer Teplota aplikace +5 C až +40 C Vzhled Černý, bílý a cihlově červený Teplota povrchu +5 C až +60 C Hustota 1,57 g/cm³ Teplotní stálost -40 až +100 C Doba vytvoření 10 min při 23 C, 55 % RV dlouhodobá Roztažnost 335 % slupky Doba vytvrzení 2-3 mm/24 hod Tvrdost (DIN 53504) 58 Shore A Pevnost v tahu při 23 C, 55 % RV (DIN 53505) 218 N/cm 2 Schváleno NSF Certifikát č (DIN 53504) registrací klasifikace P1 STICKY BOND je dodáván v kartuších po 290 ml. K vytlačování použijte profesionální vytlačovací pistoli ALU GUN, obj č EASY PRIMER je dodáván jako 200ml sprej, obj. č Skladujte v uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti. Při skladování mezi +5 až C má výrobek trvanlivost minimálně 12 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list STICKY BOND a EASY PRIMER.

22 TECHNOFIX TECHNOFIX je dvousložkový opravný tmel na bázi epoxidových pryskyřic. Neobsahuje rozpouštědla a při tuhnutí nemění svůj objem. TECHNOFIX se používá k opravám, lepení a utěsňování většiny průmyslových materiálů jako jsou ocel, hliník, měď, dřevo, beton, sklo, většina umělých hmot, atd. Po vytvrzení lze brousit, obrábět, vrtat a opravovat poškozené závity. Výrobek se může aplikovat také na mokré povrchy. Rychlá reakce Neobsahuje rozpouštědla Po vytvrzení lze přebarvit Jednoduché použití Plochy pečlivě očistěte odmašťovadlem POWER CLEAN a podle potřeby zdrsněte smirkovým papírem. Pokud možno používejte TECHNOFIX při pokojové teplotě. Kousek uřízněte a masu promněte v prstech, aby získala rovnoměrnou barvu. Během 5 až 10 minut tmel naneste na místo opravy. Asi po hodině je možné TECHNOFIX brousit, obrábět, vrtat a vyrábět do něj závity. Těsnění lze vyrobit také pod vodou. Chemický základ Epoxidová pryskyřice Čas mísení 5 10 minut Čas pracovní 30 minut Úplné vytvrzení 24 hodin Teplotní odolnost -35 až +120 C (krátkodobě 150 C) Pevnost v tlaku 84 N/mm² Pevnost ve střihu 20 N/mm² Tvrdost podle Shore D 80 Elektrická odolnost MOhms Dielektrická pevnost 300 V/mm Roztažnost < 1 % Chemická odolnost Alkoholy, kyseliny a zásady, slaná voda, rozpouštědla TECHNOFIX je dodáván ve 115g válečcích označených podle použití: steel ocel aluminium hliník aqua voda Skladujte v dobře uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti (+20 C). Výrobek má minimální trvanlivost 6 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list TECHNOFIX.

23 TECHNOSIL TECHNOSIL je silikonový tmel s výbornou chemickou a teplotní odolností. Po aplikaci tmel tuhne atmosférickou vlhkostí do podoby pevného gumového těsnění. TECHNOSIL se používá na těsnění spojů, které vyžadují vysokou odolnost proti teplotám a chemikáliím (převodovky, motory, pece, příruby, čerpadla, elektrokontakty, antény, topení, turbíny). Dále se používá na těsnění skel, glazovaných povrchů, smaltů, porcelánu, umělých hmot, polystyrénu, lakovaného dřeva, atd. TECHNOSIL červený a černý je schválen NSF registrací s klasifikací P1 a lze jej používat v potravinářském průmyslu tak, aby se co nejvíce zabránilo přímému kontaktu s potravinami nebo pitnou vodou. Sprejové balení Výborná teplotní a chemická odolnost Velice dobrá přilnavost k různým materiálům Neobsahuje žádné škodlivé látky Tmelený povrch musí být čistý, zbavený mastnoty, prachu, špíny a dalšího znečištění. Nejlepšího odmaštění dosáhnete výrobkem POWER CLEAN. Odstraňte krytku, otočte hubici o 90 a vytlačte pomocí spouště (200 ml). Odřízněte špičku tuby, nasaďte trysku a vytlačte pomocí vytlačovací pistole (310 ml). Zbytky lze odstranit pomocí výrobku SOFT CLEAN. Chemický základ Acetoxysilikon Acetoxysilikon Zápach Mírně štiplavý po kyselině octové Barva Černá, bezbarvá Červená Hustota 1,03 g/cm 3 1,08 g/cm 3 Teplota aplikace +5 až +40 C +5 až +40 C Doba vytvrzení (při 23 C, 55% RV) Mírně štiplavý po kyselině octové 1,5 mm/24 hod. 1,5 mm/24 hod. Doba vytvoření slupky (při 23 C, 55% RV) 5 minut 5 minut Teplotní stálost, dlouhodobá -60 až +200 C -60 až +260 C Teplotní stálost, krátkodobá -60 až +250 C -60 až +300 C Roztažnost (DIN 53504) 500 % 400 % Pevnost v tahu (DIN 53504) 1,7 N/mm 2 2,1 N/mm 2 Tvrdost (DIN 53505) 22 Shore A 29 Shore A Schváleno NSF registrací Certifikát č klasifikace P1 Certifikát č klasifikace P1 TECHNOSIL černý a bezbarvý je dodáván ve sprejových kartuších po 200 ml. TECHNOSIL červený je dodáván ve sprejových kartuších po 200 ml a v kartuších na pistoli po 310 ml.

24 TECHNOSIL Skladujte v uzavřeném obalu, v suché a chladné místnosti. Při skladování mezi +5 až C má výrobek trvanlivost minimálně 18 měsíců. Tento informační materiál nenahrazuje bezpečnostní list. Před použitím výrobku si důkladně přečtěte bezpečnostní list TECHNOSIL.